Acties:
  • +4Henk 'm!

  • Eiríkr
  • Registratie: Januari 2002
  • Laatst online: 14:29

Het grote Headphones topic - Deel 2Inhoudsopgave
*De geschiedenis
*Types
*Waar op letten bij aanschaf
*Versterkers
*DAC
*ANC
*Merken
*Review sites
*Ook interessant
*Topic changelog


De geschiedenis
De geschiedenis van de hoofdtelefoon gaat terug tot de late 19e eeuw, toen elektrofonische hoorn-luidsprekers werden ontwikkeld voor telefoon- en telegraafoperators. In 1895 patenteerde Ernst Siemens de eerste elektrische hoofdtelefoon, die op grote schaal werd gebruikt in de communicatie-industrie. In de jaren 20 en 30 werd de hoofdtelefoon populair in de radio- en opname-industrie, waarbij de eerste dynamische hoofdtelefoon in 1937 werd uitgevonden door Beyerdynamic.

In de jaren 50 introduceerde John C. Koss de eerste commerciële stereohoofdtelefoon voor consumenten. De introductie van de Sony Walkman in de jaren 80 maakte de hoofdtelefoon populair voor mobiel gebruik en werd al snel een iconisch beeld van de popcultuur. In de jaren 90 brachten ontwikkelingen in de digitale technologie de eerste draadloze en ruisonderdrukkende hoofdtelefoons voort.

Sindsdien is de hoofdtelefoon verder geëvolueerd met de opkomst van Bluetooth-technologie en de populariteit van streamingdiensten voor muziek en audio. Moderne hoofdtelefoons worden nu ook geleverd met geavanceerde functies, zoals spraakbediening, ruisonderdrukking en biometrische sensoren.

De hoofdtelefoon is nu een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven, of we nu naar muziek luisteren, video's bekijken, telefoneren of gamen. Van de oorspronkelijke toepassingen in de communicatie-industrie tot de huidige status als een must-have accessoire, de geschiedenis van de hoofdtelefoon is een rijke en gevarieerde reis door de technologische vooruitgang.Diverse types
  • Over-ear hoofdtelefoon: Dit type hoofdtelefoon heeft grote oorschelpen die het oor volledig bedekken. Over-ear hoofdtelefoons bieden uitstekende geluidsisolatie en zijn vaak de keuze voor professionele audio-toepassingen.


  • On-ear hoofdtelefoon: Dit type hoofdtelefoon heeft kleinere oorschelpen die op het oor rusten. On-ear hoofdtelefoons zijn vaak lichter en comfortabeler dan over-ear hoofdtelefoons, maar bieden minder isolatie.


  • In-ear hoofdtelefoon: Dit type hoofdtelefoon wordt in de gehoorgang gedragen en biedt uitstekende isolatie en draagbaarheid. In-ear hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, waaronder oordopjes en true wireless oordopjes.


  • Noise-cancelling hoofdtelefoon: Dit type hoofdtelefoon gebruikt geavanceerde technologieën om omgevingsgeluid te onderdrukken en biedt zo een stillere luisterervaring. Noise-cancelling hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in over-ear en in-ear stijlen.


  • Bluetooth hoofdtelefoon: Dit type hoofdtelefoon maakt draadloos verbinding met een smartphone, tablet of ander Bluetooth-apparaat, waardoor de gebruiker meer bewegingsvrijheid heeft. Bluetooth hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder over-ear, on-ear en in-ear.


  • Sport hoofdtelefoon: Dit type hoofdtelefoon is speciaal ontworpen voor actieve gebruikers en biedt een stevige pasvorm, zweetbestendigheid en een goede geluidskwaliteit. Sport hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in in-ear en true wireless stijlen.


  • Gaming hoofdtelefoon: Dit type hoofdtelefoon is ontworpen voor gamers en biedt vaak functies zoals een ingebouwde microfoon, surround sound en een stevige constructie. Gaming hoofdtelefoons zijn meestal over-ear modellen.


Waar op letten bij aanschaf
  • Geluidskwaliteit: De geluidskwaliteit is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij het kiezen van een hoofdtelefoon. Let op de frequentierespons, het geluidsvolume en de algemene geluidskwaliteit.


  • Comfort: Zorg ervoor dat de hoofdtelefoon comfortabel zit, vooral als je van plan bent om hem voor langere tijd te dragen. Let op de pasvorm, de vulling van de oorschelpen en de hoofdband.


  • Stijl: Hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals over-ear, on-ear, in-ear en true wireless. Kies de stijl die het beste bij jouw behoeften past.


  • Noise-cancelling: Als je op zoek bent naar een stillere luisterervaring, overweeg dan een noise-cancelling hoofdtelefoon. Let op de kwaliteit van de noise-cancelling functie en de levensduur van de batterij.


  • Connectiviteit: Hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar met verschillende connectiviteitsopties, zoals Bluetooth of bedraad. Kies de optie die het beste bij jouw apparaat past en waarvoor je de hoofdtelefoon gaat gebruiken.


  • Extra functies: Sommige hoofdtelefoons bieden extra functies zoals een ingebouwde microfoon, volumeregeling, spraakbediening en meer. Let op de extra functies die voor jou relevant zijn.


  • Prijs: Hoofdtelefoons variëren in prijs van budget tot high-end. Stel een budget vast en kies een hoofdtelefoon die binnen jouw budget past en aan jouw behoeften voldoet.


Versterkers
Een hoofdtelefoonversterker is een apparaat dat is ontworpen om het uitgangssignaal van een geluidsbron, zoals een smartphone, computer of DAC (Digital-to-Analog Converter), te versterken en te optimaliseren voor gebruik met een hoofdtelefoon. Het doel van een hoofdtelefoonversterker is om de geluidskwaliteit te verbeteren door de prestaties van de hoofdtelefoon te verbeteren en de vervorming te verminderen.

Hoofdtelefoonversterkers zijn met name nuttig voor high-end hoofdtelefoons met een hoge impedantie en gevoeligheid, omdat deze hoofdtelefoons meer vermogen nodig hebben om optimaal te presteren. Een hoofdtelefoonversterker kan ook helpen om het geluid te verbeteren door het toevoegen van functies zoals equalizers, filters en crossfeed.

Er zijn verschillende soorten hoofdtelefoonversterkers beschikbaar, waaronder draagbare versterkers die werken op batterijen en desktopversterkers die worden aangesloten op een stopcontact. Het is belangrijk om te controleren of de hoofdtelefoonversterker compatibel is met jouw hoofdtelefoon en apparaat voordat je tot aanschaf overgaat.DAC
Een DAC staat voor Digital-to-Analog Converter. Het is een apparaat dat wordt gebruikt om digitale audio om te zetten in een analoog signaal dat kan worden afgespeeld via een luidspreker, hoofdtelefoon of andere audio-uitvoerapparaten.

Wanneer digitale audio, zoals een mp3-bestand of streaming muziek, wordt afgespeeld op een apparaat, wordt het digitale signaal verzonden naar de DAC, die het signaal omzet in een analoog signaal. Dit analoge signaal kan vervolgens worden versterkt en afgespeeld via een luidspreker of hoofdtelefoon.

Een DAC kan worden ingebouwd in een audio-apparaat, zoals een smartphone, tablet of laptop, of kan worden gebruikt als een afzonderlijk apparaat. Er zijn verschillende soorten DAC's beschikbaar, variërend van eenvoudige en betaalbare tot high-end en geavanceerde modellen die een betere geluidskwaliteit bieden.

Een hoogwaardige DAC kan helpen om de geluidskwaliteit van digitale audio te verbeteren door de muziek nauwkeuriger te reproduceren en het dynamisch bereik te vergroten. Het kan vooral nuttig zijn voor audiofielen of professionals in de muziek- en audio-industrie die hoge eisen stellen aan de geluidskwaliteit.ANC
ANC staat voor Active Noise Cancelling en verwijst naar een technologie die wordt gebruikt in hoofdtelefoons om omgevingsgeluiden te onderdrukken. Dit wordt bereikt door middel van een microfoon die geluid van buitenaf opvangt en vervolgens een antigeluidsgolf genereert, die wordt afgespeeld via de hoofdtelefoon. Deze antigeluidsgolf is tegengesteld aan het omgevingsgeluid en wordt gebruikt om het omgevingsgeluid te neutraliseren of te verminderen.

Met andere woorden, ANC gebruikt een ingebouwde technologie om de omgevingsgeluiden om je heen te analyseren en vervolgens een tegenovergesteld signaal te produceren om de geluiden te neutraliseren. Dit zorgt voor een stillere omgeving, waardoor de gebruiker beter kan genieten van zijn of haar muziek of gesprekken.

ANC is vooral handig op drukke plaatsen, zoals in het vliegtuig, op treinstations of in drukke kantoren, waar er veel omgevingsgeluiden zijn die de luisterervaring kunnen verstoren. Hoofdtelefoons met ANC zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen en kwaliteit, en worden steeds populairder bij consumenten die op zoek zijn naar een hoogwaardige luisterervaring.Merken
  • Sennheiser (https://www.sennheiser.com) - Dit Duitse merk staat bekend om zijn professionele kwaliteit, hoge precisie en helderheid in het geluid. Het biedt een breed scala aan hoofdtelefoons, van in-ear tot over-ear.


  • Audeze (https://www.audeze.com) - Dit Amerikaanse merk is bekend om hun planar magnetische drivers, die zorgen voor een accurate en gedetailleerde geluidsweergave. Het biedt premium kwaliteit over-ear hoofdtelefoons.


  • Focal (https://www.focal.com) - Dit Franse merk biedt een breed scala aan high-end hifi hoofdtelefoons met een focus op helderheid en dynamiek. Het biedt zowel over-ear als in-ear modellen.


  • Grado (https://gradolabs.com) - Dit Amerikaanse familiebedrijf is gespecialiseerd in handgemaakte hifi hoofdtelefoons, met een onderscheidend ontwerp en een uniek geluid. Het biedt voornamelijk on-ear modellen.


  • Beyerdynamic (https://www.beyerdynamic.com) - Dit Duitse merk biedt professionele kwaliteit hifi hoofdtelefoons met een focus op nauwkeurigheid en helderheid. Het biedt een breed scala aan in-ear, on-ear en over-ear modellen.


  • HiFiMAN (https://www.hifiman.com) - Dit Chinese merk biedt planar magnetische en elektrostatische hoofdtelefoons van hoge kwaliteit met een nauwkeurige en gedetailleerde geluidsweergave. Het biedt voornamelijk over-ear modellen.


  • Stax (https://staxheadphones.com) - Dit Japanse merk is bekend om zijn elektrostatische hoofdtelefoons van hoge kwaliteit met een gedetailleerde geluidsweergave. Het biedt voornamelijk over-ear modellen.


  • AKG (https://www.akg.com) - Dit Oostenrijkse merk biedt hifi hoofdtelefoons van hoge kwaliteit met een gedetailleerde en evenwichtige geluidsweergave. Het biedt zowel in-ear, on-ear als over-ear modellen.


  • Shure (https://www.shure.com) - Dit Amerikaanse merk biedt professionele kwaliteit hifi hoofdtelefoons voor muzikanten en audio-professionals, die bekend staan om hun uitstekende geluidsisolatie en duurzaamheid. Het biedt voornamelijk in-ear modellen.


  • Sony (https://www.sony.com) - Dit Japanse merk biedt een breed scala aan hifi hoofdtelefoons met geavanceerde noise-cancelling functies en hoge geluidskwaliteit. Het biedt zowel in-ear, on-ear als over-ear modellen.


  • Audio-Technica (https://www.audio-technica.com) - Dit Japanse merk biedt een breed scala aan betaalbare tot high-end hifi hoofdtelefoons met een hoge geluidskwaliteit, betrouwbare constructie en comfortabele pasvorm. Het biedt zowel in-ear, on-ear als over-ear modellen.


  • Denon (https://www.denon.com) - Dit Japans merk biedt een breed scala aan hifi hoofdtelefoons met een evenwichtige en gedetailleerde geluidsweergave, evenals geavanceerde noise-cancelling functies.


Review sites
  • Head-Fi (https://www.head-fi.org): Dit is een populaire community-website voor audiofielen en hoofdtelefoonliefhebbers waar gebruikers hun ervaringen en meningen over verschillende hoofdtelefoons kunnen delen en vergelijken.


  • CNET (https://www.cnet.com): Deze website biedt deskundige en uitgebreide reviews van verschillende soorten hoofdtelefoons, waaronder in-ear, on-ear en over-ear modellen.


  • What Hi-Fi? (https://www.whathifi.com): Dit is een bekende website voor audioproducten, waaronder hoofdtelefoons. Het biedt gedetailleerde reviews en koopgidsen voor verschillende soorten hoofdtelefoons.


  • TechRadar (https://www.techradar.com): Deze website biedt gedetailleerde reviews en koopgidsen voor verschillende soorten technologische producten, waaronder hoofdtelefoons.


  • Rtings (https://www.rtings.com): Deze website is gespecialiseerd in het testen en reviewen van elektronische producten, waaronder hoofdtelefoons. Het biedt gedetailleerde analyses en beoordelingen van de prestaties van verschillende modellen.


  • Digital Trends (https://www.digitaltrends.com): Deze website biedt reviews en vergelijkingen van verschillende soorten hoofdtelefoons, evenals koopgidsen en tips voor het kiezen van de beste hoofdtelefoon.


  • SoundGuys (https://www.soundguys.com): Deze website biedt reviews en koopgidsen voor verschillende soorten hoofdtelefoons, evenals advies over het kiezen van de juiste hoofdtelefoon.


  • Headphone Review (https://headphonereview.com): Deze website biedt gedetailleerde reviews van verschillende soorten hoofdtelefoons, evenals koopgidsen en nieuwsberichten over de nieuwste modellen en trends.


  • Major HiFi (https://majorhifi.com): Deze website biedt reviews en vergelijkingen van verschillende soorten hoofdtelefoons, evenals koopgidsen en nieuws over de nieuwste modellen en technologieën.


  • InnerFidelity (https://www.stereophile.com): Deze website is gespecialiseerd in het testen en reviewen van audio- en hoofdtelefoonproducten, en biedt gedetailleerde beoordelingen van verschillende modellen en merken.


Ook interessant


Topic changelog
DatumVersieOpmerkingen
23 april 20231.0Volledig nieuwe topic start voor deel 2 van deze reeks.
23 april 20231.1Tekstuele aanpassingen, links van merken en links naar andere gerelateerde GoT topics toegevoegd.
23 april 20231.2Inhoudsopgave en navigatie toegevoegd. Indeling en opmaak verbeterd.
24 april 20231.3Structuur gewijzigd.
25 april 20231.4Eerste afbeelding toegevoegd (banner).

[Voor 255% gewijzigd door Eiríkr op 25-04-2023 17:58]

stats.fm/ericafterdark | letterboxd.com/ericafterdark


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Dwarlorf
  • Registratie: Juni 2016
  • Laatst online: 22:43

Dwarlorf

Nokando a place near Kathmandu

Wellicht ANC koptelefoons nog als apart onderwerp opnemen in de categorie Soorten Hoofdtelefoon?

The blob ain't bothered. Its slime don't care. / The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.


  • Eiríkr
  • Registratie: Januari 2002
  • Laatst online: 14:29
Dwarlorf schreef op zondag 23 april 2023 @ 10:43:
Wellicht ANC koptelefoons nog als apart onderwerp opnemen in de categorie Soorten Hoofdtelefoon?
Uitstekend idee. Ik heb de TS overgenomen van @Wijnands en @TheJVH maar wil er best eens goed voor gaan zitten als dat OK is.

stats.fm/ericafterdark | letterboxd.com/ericafterdark


  • FrankHe
  • Registratie: November 2008
  • Laatst online: 19:55
OP: volgens mij is feedback.nl al heel lang keymusic.com.

  • Help!!!!
  • Registratie: Juli 1999
  • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

De volgende link zou ik ook opnemen (bij oordopjes en in-ear oordopjes):
Het Algemene in-ear en oordopjes topic

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


  • Eiríkr
  • Registratie: Januari 2002
  • Laatst online: 14:29
Thanks @FrankHe en @Help!!!!, ik ben maar eens begonnen aan een compleet nieuwe post.

stats.fm/ericafterdark | letterboxd.com/ericafterdark


Acties:
  • +2Henk 'm!

  • gambieter
  • Registratie: Oktober 2006
  • Niet online

gambieter

Just me & my cats

Voortbordurend op het vorige topic heb ik nu dus 4 ANC koptelefoons: van Sony de Sony MDR-1000X (WH-1000xm1) en de Sony WH-1000XM3 (Zwart), en van Bose de Bose Noise Cancelling Headphones 700 en de Bose QuietComfort SE (de rebadged Bose QuietComfort 45). Ik kan ze dus goed vergelijken op verschillende punten:

- draagcomfort; 1. QC45; 2. WH1000-xm3, 3. NC700 en op afstand de MDR-1000x. Die laatste is zwaar, past niet perfect op het oor en is klemvast. De QC45 is licht en drukt niet, waardoor deze heel prettig zit; de NC700 klemt duidelijk meer. De WH1000-xm3 is gewoon een prettige fit, niet te zwaar en ook lekker op de oren.
- ANC in kantooromgeving: 1. WH-1000xm3; 2. MDR-1000x; 3. NC700, 4. QC45. Verraste me ook, de QC45 zit losser en laat daarom meer geluid door? Sony is toch echt beter in ANC wmb. Ik vond de NC700 ook minder goed in een vliegtuig dan de Sony's, heb de QC45 nog niet geprobeerd, wel in een trein. Allemaal voldoen ze uitstekend, maar er is wel een hierarchie!
- geluidskwaliteit: de Bose en de Sony hebben daar een verschillende aanpak. De Sony's hebben meer bas, maar dat is voor mijn muziek niet altijd beter. Ik heb hier geen rangorde, voor mij voldoen ze allemaal uitstekend.
- microfoon: daar winnen de beide Bose's, 1. NC700; 2. QC45, 3. WH-1000xm3, 4. MDR-1000x.
- codecs: beide Sony's hebben LDAC en AptX, en de xm3 ook nog AAC, daar waar de Bose alleen maar AAC hebben. Duidelijke win voor de Sony's.

Ik denk dat ik de QC45 maar eens op kantoor ga gebruiken. Over twee maanden ga ik naar Nieuw-Zeeland, en omdat de Sony WH-1000xm3 een beschadigde hoofdband heeft (gerepareerd met tape), gaan de beide Bose's mee op reis.

[Voor 14% gewijzigd door gambieter op 24-04-2023 11:46]

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


  • kwaazaar
  • Registratie: Januari 2009
  • Laatst online: 15:08
Bij de WH-1000XM4 hoor je een nederlandse stem uitspreken welke functionaliteit je kiest, inschakelen, uitschakelen, etc (voice guidance). Bij de XM5 zou ik dat ook willen. Weet iemand of dat mogelijk is?

  • cassiekai
  • Registratie: Augustus 2006
  • Laatst online: 05-06 10:25
Ik ben aan het kijken naar een ANC koptelefoon voor om het huis en tijdens het klussen. Ik wil ongeveer 350 euro uitgeven en dan kom je uit bij de geijkte modellen van Sony, Sennheiser, B&W, enz enz. Ik gebruik momenteel regelmatig de Sony XM3 van mijn vriendin. Het probleem met deze koptelefoon is dat ik vrij snel erg warme oren krijgen. Komt waarschijnlijk ook door het klussen. Ik ben dus opzoek naar een overear koptelefoon waarmee ik wat minder snel warme oren krijg.Iemand een tip?

  • gambieter
  • Registratie: Oktober 2006
  • Niet online

gambieter

Just me & my cats

cassiekai schreef op donderdag 27 april 2023 @ 15:43:
Ik ben aan het kijken naar een ANC koptelefoon voor om het huis en tijdens het klussen. Ik wil ongeveer 350 euro uitgeven en dan kom je uit bij de geijkte modellen van Sony, Sennheiser, B&W, enz enz. Ik gebruik momenteel regelmatig de Sony XM3 van mijn vriendin. Het probleem met deze koptelefoon is dat ik vrij snel erg warme oren krijgen. Komt waarschijnlijk ook door het klussen. Ik ben dus opzoek naar een overear koptelefoon waarmee ik wat minder snel warme oren krijg.Iemand een tip?
Dat hoort wel bij de moderne ANC overears. De Bose QC45 klemt bij mij het minste, dus mogelijk minder snel warme oren; kun je van iemand een QC35 of QC45 lenen voor een dagje?

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


  • cassiekai
  • Registratie: Augustus 2006
  • Laatst online: 05-06 10:25
gambieter schreef op donderdag 27 april 2023 @ 16:44:
[...]

Dat hoort wel bij de moderne ANC overears. De Bose QC45 klemt bij mij het minste, dus mogelijk minder snel warme oren; kun je van iemand een QC35 of QC45 lenen voor een dagje?
Nee, ken verder niemand die een Bose koptelefoon heeft. Ik denk dat alle ANC over-ear koptelefoon voor mijn oren warm zitten. Ze moeten natuurlijk goed afsluiten ivm de noisecanceling. Het is trouwens best lastig om alle voor mij interessante modellen bij 1 winkel te vinden. Voor het testen zou dit als handig zijn.

  • Grozno
  • Registratie: Februari 2006
  • Laatst online: 22:24

Grozno

acts without consequence!

Ik ben ondertussen bezig om een specifiek streamstationnetje te bouwen voor in mijn zithoek.
De Pi Zero W + moOde audio draait ondertussen. moOde komt met CamillaDSP ingebouwd, dus daarin heb ik al een EQ-profiel voor mijn DCA Ether CX geladen.
Nu wacht ik alleen nog op de Topping DX5 Lite die onderweg is vanuit Frankrijk. 8)

Daarnaast heb ik het EQ-profiel voor mijn HD 650 in EqualizerAPO op mijn Windows PC nu op de meest precieze manier ingeladen. Waardoor ik (waarschijnlijk vol in de placebo) het idee heb dat die ook nog wat beter klinken. :P

https://github.com/jaakkopasanen/AutoEq is trouwens nog wel een leuke voor de TS denk ik.

\\edit: ah... moOde + CamillaDSP werkt niet Spotify Connect...

\\edit2: Volumio + FusionDSP werkt wel met Spotify Connect! Alleen nog een keer mijn Raspberry Pi Zero W vervangen zodat ik ook convolution filters mag gebruiken.

[Voor 25% gewijzigd door Grozno op 30-04-2023 15:14]

Advocatus ineptias | Free Speech Online


Acties:
  • +6Henk 'm!

  • Grozno
  • Registratie: Februari 2006
  • Laatst online: 22:24

Grozno

acts without consequence!

Ondertussen het hele setje definitief geplaatst:De Raspberry Pi Zero W gaat op termijn nog wel een keer vervangen worden. Dat houdt niet over qua performance als je iets meer doet dat alleen streamen. :P

Advocatus ineptias | Free Speech Online


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Mitchell4you.
  • Registratie: December 2017
  • Laatst online: 02-06 23:54
Voor tuin werk gebruik ik..
Bose QuietComfort 15 deze loopt op een ( oplaadbare ) AAA batt..heeft ANC en is bedraad..
De draad rol ik op in de headband in de headband zit een kleine ipod voor muziek

In de slaapkamer..
RK3566 android tv box met Khadash Toneboard v1 gekoppelt aan een topping L30 mark 2 headphone amp

Desk:
Thinclient met een dragonfly voor muziek & licht office werk

Mobile telefoon (Usb audio pro of spotify ) verbonden met een meizu hifi pro..
of indien ik in de tuin lig/zit met een (andere) dragonfly some met een fiio e10 voor een grote koptelefoon aan te drijven..

Voor koptelefoons...heb ik veel optie's :
Senheiser 540 mark 2 / 595 / 598 // beyerdynamic DT770 pro 250ohm // FIIL / Hifiman Sundara

IEM'S:
Tin T2 / Doiko / KZ dex pro / beyerdymic ,,, / UE metroPi 220 / moondrop cru / blon05

Bluetooth.. voor navgatie/muziek op de fiets.. tronsmart onxy pro
Of meizu ep51

Gr

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Get!em
  • Registratie: Maart 2004
  • Laatst online: 18:49

Get!em

Oh die ja!

Deze week weer eens een pareltje gevonden op Amazon. De Soundpeats Runfree Lite. Tussen de €25-30 te verkrijgen.
Een heerlijk zeer lichte headphone voor als je niet houdt van in-ear of afgesloten oren. Deze Soundpeats zweven voor je oren. En ze blijven zitten, hoe hard je ook springt, rent of wat dan ook. Bandje is fixed en niet verstelbaar, maar ik heb hem bij onze grootste en onze kleinste hoofden in de familie geprobeerd, en het werkt en past allemaal. (eerste keer wel even prutsen met je oorschelp door de inkeping)
En verbazingwekkend genoeg is het geluid ook heel aardig voor headphones die niet je oor afsluiten.

De app heeft zelfs een uitgebreide EQ, incl presets en vrije settings. Ook een firmware update was zo gepiept OTA via de app.
En als bonus: USB-C en BT5.3 / multipoint
Codec alleen SBC / AAC, dus iPhones profiteren wel.

https://nerdtechy.com/soundpeats-runfree-lite-review
https://soundpeats.com/pr...nduction-sport-headphones

[Voor 3% gewijzigd door Get!em op 16-05-2023 10:57]


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Aapenootjes
  • Registratie: November 2003
  • Laatst online: 30-05 17:42
Eventueel een tip voor DT-770 pro bezitters waarbij de "sliders" niet zo heel goed hun positie behouden:

Een van de sliders van mijn DT-770 pro was beschadigd door een ongelukje. Via beyerdynamic een nieuw setje besteld meteen samen met een nieuw paar kussens.

De nieuwe slides hebben een ander ontwerp: ipv een puur plastic clipje hebben ze nu een balletje met een metalen veertje. Deze houden hun postie beter. Bovendien zien ze er beter uit naar mijn mening, de "L" en "R" staan nu aan de binnenkant van de band. Helaas heb ik geen foto's gemaakt vóór de reparatie.

De nieuwe kussens zijn overigens ook een stuk steviger, het schuim in de oude kussen had blijkbaar ook wel zijn beste tijd gehad :')

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Jorgen
  • Registratie: Mei 2007
  • Nu online
Verkeerde topic. Ik dacht dat deze voor alle hoofdtelefoons was, maar voor in-ears moet ik ergens anders zijn.

[Voor 77% gewijzigd door Jorgen op 22-05-2023 20:32]


  • Kloever
  • Registratie: Februari 2006
  • Laatst online: 05-06 10:37
Goedemorgen,

Ik ga de vraag toch maar stellen. Ik ben opzoek naar een goede koptelefoon voor het luisteren van muziek. Dit zal voornamelijk zijn via de GSM en dan Spotify maar ook via mijn Sony DN1050 waar mijn Pro-Ject op aangesloten is. Mijn muziek keuze is voornamelijk Rock en dan mag je denken aan AC/DC tot ZZ Top en veel Metallica.

Op het moment heb ik een JBL Live500BT die ik voornamelijk gebruikte tijdens het fietsen naar het werk maar ik werk en thuis tegenwoordig en ik vind de bass te overheersend.

Dus kijken naar wat nieuws. Mijn keuze tot nu toe zijn deze:

Marshall Monitor II ANC Zwart
Bowers & Wilkins Px7 S2
V-Moda Crossfade 2 Wireless
Sennheiser Momentum 4 Wireless Zwart

Ik weet dat ik het moet testen en gelukkig kan dat met de meesten. Maar zijn er nog dingen waar ik op moet letten of zijn er nog tips?

Ryzen 5 5600X | G.Skill Trident Z Neo F4-3600 | MSI B550 Tomahawk | MSI RTX 3080 Suprim X | GT1 Evo | Fanatec DD1 | Clubsport V3 | F1 2020 Limited |


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Grozno
  • Registratie: Februari 2006
  • Laatst online: 22:24

Grozno

acts without consequence!

Tegenwoordig hoef je qua geluid niet te testen, als je op metingen durft te vertrouwen. Voor bouwkwaliteit, comfort e.d. is dat natuurlijk relevanter.

Daarnaast is het wat mij betreft altijd handig te bedenken wat je ongeveer uit wilt geven, en dan zou ik de volgende lijst even bekijken voor een eerste indruk qua geluid: https://github.com/jaakko...master/results/RANKING.md

Advocatus ineptias | Free Speech Online


  • Help!!!!
  • Registratie: Juli 1999
  • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Als je de kans hebt zou ik zeker ook proberen zelf te luisteren. Helaas vertellen metingen niet het hele verhaal.

Mijn vorige DAC/AMP die prima metingen had op ASR maar minder goed dan mijn huidige combo vond ik toch prettiger/beter klinken.

DAC/AMP metingen zijn imo vooral goed om vast te stellen of apparatuur in de basis technisch goed ontworpen is en of er bijv. voldoende power is voor jouw headphones.

Zelf luisteren is ook niet altijd makkelijk omdat je vaak in een vreemde omgeving bent. Je moet behoorlijk geconcentreerd zijn en goed weten wat je wel en niet zoekt.

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


  • Grozno
  • Registratie: Februari 2006
  • Laatst online: 22:24

Grozno

acts without consequence!

offtopic:
Als je dat hebt weten vast te stellen in een dubbelblind-test of AB-X dan heb je andere oren dan ik.

Los daarvan gaat de vraag over koptelefoons, niet over DAC/Amps.

Advocatus ineptias | Free Speech Online


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Kloever
  • Registratie: Februari 2006
  • Laatst online: 05-06 10:37
Grozno schreef op donderdag 25 mei 2023 @ 18:11:
Tegenwoordig hoef je qua geluid niet te testen, als je op metingen durft te vertrouwen. Voor bouwkwaliteit, comfort e.d. is dat natuurlijk relevanter.

Daarnaast is het wat mij betreft altijd handig te bedenken wat je ongeveer uit wilt geven, en dan zou ik de volgende lijst even bekijken voor een eerste indruk qua geluid: https://github.com/jaakko...master/results/RANKING.md
Dank, ik had als wat dingen gevonden maar deze kende ik nog niet.
Help!!!! schreef op donderdag 25 mei 2023 @ 18:46:
Als je de kans hebt zou ik zeker ook proberen zelf te luisteren. Helaas vertellen metingen niet het hele verhaal.

Mijn vorige DAC/AMP die prima metingen had op ASR maar minder goed dan mijn huidige combo vond ik toch prettiger/beter klinken.

DAC/AMP metingen zijn imo vooral goed om vast te stellen of apparatuur in de basis technisch goed ontworpen is en of er bijv. voldoende power is voor jouw headphones.

Zelf luisteren is ook niet altijd makkelijk omdat je vaak in een vreemde omgeving bent. Je moet behoorlijk geconcentreerd zijn en goed weten wat je wel en niet zoekt.
DAC/AMP komt later nog een keer. Ik moet me daar echt even in verdiepen hoe dat ook alweer zat. Wellicht dat ik ooit mijn Pro-Ject los koppel en daar mee verbind, maar voor nu is dit even goed.

Gelukkig bestaan er winkels als Bol en Coolblue waar je kosteloos retour kan sturen. Dus we gaan de B&W "even" testen en mocht dat niks zijn gaan we door naar de volgende.

Ryzen 5 5600X | G.Skill Trident Z Neo F4-3600 | MSI B550 Tomahawk | MSI RTX 3080 Suprim X | GT1 Evo | Fanatec DD1 | Clubsport V3 | F1 2020 Limited |


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • yasik Gursu
  • Registratie: Mei 2023
  • Laatst online: 26-05 13:59
Wat vind jij van de Nokia E1200 ANC?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • twowheeler
  • Registratie: Mei 2011
  • Laatst online: 20:06
kwaazaar schreef op woensdag 26 april 2023 @ 10:11:
Bij de WH-1000XM4 hoor je een nederlandse stem uitspreken welke functionaliteit je kiest, inschakelen, uitschakelen, etc (voice guidance). Bij de XM5 zou ik dat ook willen. Weet iemand of dat mogelijk is?
Vanwege deze vraag heb ik het op de XM4 getest (wist niet dat dit kon). Snel weer terug aan het installeren naar engels nu. Wat een rare uitspraak. Persoonlijk zou ik het dus niet missen, maar het zou me wel verbazen als de XM5 dit niet ondersteunt gezien je de talen op het apparaat zelf installeert.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • kwaazaar
  • Registratie: Januari 2009
  • Laatst online: 15:08
twowheeler schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 16:33:
[...]


Vanwege deze vraag heb ik het op de XM4 getest (wist niet dat dit kon). Snel weer terug aan het installeren naar engels nu. Wat een rare uitspraak. Persoonlijk zou ik het dus niet missen, maar het zou me wel verbazen als de XM5 dit niet ondersteunt gezien je de talen op het apparaat zelf installeert.
Nadat ik geswitched heb tussen EN en NL werkte het. Met uitzondering van de NC/AMB-knop (custom op de XM4). Daarbij wordt niet meer verteld welke instelling je inschakelt. Maar dat hoor je vaak wel door het effect.
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee