Ook dat is een uitzondering. De meeste kinderen wonen binnen 50 km van ouders, vaak zelfs binnen de 10 km. En de meeste verhuizingen zijn binnen dezelfde kern.
Ik zal niet ontkennen dat het bij mij een n=1 argument is, maar als volwassen ergens anders nieuwe vrienden maken is een probleem die ik bij iedereen zo’n beetje hoor. Vaak zijn de vrienden dan via ouders van kinderen die met elkaar bevriend zijn. Let op: Geen bron voor dit argument.
Bron:
-
https://www.cbs.nl/nl-nl/...t-ouders-en-verhuisgedrag[...]
Oneens. Investeren in de regio is goed is voor de regio en de mensen die daar wonen. Sterker nog, ik denk dat investeren in de regio op lange termijn voor meer stabiliteit zorgt in de regio.
Als jouw plan is om de regio te stabiliseren en dan te investeren dan hebben we elkaar gevonden. Maar als het plan inhoudt te investeren terwijl de regio instabiel is dan investeert men in een crisis waar weinig garanties zijn.
[...]
De mensen die verder vluchten, zijn gemiddeld ook mensen met meer middelen denk ik.
Geen idee, bedenk wel dat een groot gedeelte verplaatst wordt (dat is de Europese afspraak in theorie). Dus mensen die vluchten naar Spanje eindigen mogelijk in Polen.
[...]
Natuurljk, maar de oorzaak hebben wij minder invloed op, dat zijn vaak grotere machten zoals natuurrampen, oorlog en armoede. Hier komt klimaatverandering bij.
Eens, en ook daar is een goed verdienmodel te vinden. Helaas investeren we heel weinig van te voren.
[...]
Het is wel een oplossing. Nederland is een van de duurste landen ter wereld een een stuk duurder dan het typische land waar de vluchteling vandaan komt. Daarnaast komt schaalvoordeel om de hoek kijken. Nu komt de vluchteling uiteindelijk in een Nederlands huis, volgens Nederlandse standaarden met alle Nederlandse kosten. In mijn oplossing is dit veel goedkoper door schaalvoordeel. Ik denk dat in veel situaties de 1 op 10 ratio haalbaar moet zijn, zeker als je kijkt naar totale besparing voor de wereld.
Ik twijfel of je dat zo kan stellen. Immers 1 euro ergens anders is meer waard dan 1 euro hier. En van de vluchtelingen die er over spreken is het niet zo dat ze allemaal arm zijn.
Echter… Voor het gemak ga ik even mee in dit argument.
Ik ben de enige in deze draad die met oplossingen komt,
Niet echt, anderen zijn jouw voor gegaan en anderen in deze thread zijn ook actief op een of andere manier. Wat dat betreft genoeg mensen die ook actie ondernemen

die haalbaar zijn en ons als Nederland weinig kost en veel oplevert. Jullie wijzen allemaal terecht op potentiele problemen. Maar ik neem die problemen mee als kennis en wil er rekening mee houden, terwijl ik hier niemand anders met een concrete oplossing zie komen.
Klopt, en dat voelt vast remmend aan. Maar bedenk ook waarom je de oplossing hier plaatst en er niet meteen werk van maak, je bent op zoek naar kennis en/of validatie. Misschien handiger als je de vraag insteekt als “wat is er voor nodig om dit werkend te krijgen?”. Zoals ik eerder aangaf in de meta-opmerking (die terecht weggehaald is): Jouw focus op de EU/VN om dit te organiseren is een goed punt.
Er zijn geen andere oplossigen dan onze kennis en kunde in te zetten voor deze problemen. Over 10 jaar komen er waarschinlijk nog veel meer mensen naar Nederland, zijn de klimaatproblemen groter en zijn wij relatief armer, er komt een punt dat we het niet meer kunnen betalen/verwerken en de deur dicht moeten gooien als europa. Dit is onvermijdelijk.
Oké, dat is vals spelen. Een probleem vraagt altijd een toepassing van een oplossing. En toepassen is kennis, kunde en/of middelen.

Verder kan Europa nog heel veel aan als de wil aanwezig was. Maar laten we ons concentreren op wat we willen bereiken en niet op wat willen voorkomen. Dat lijkt me productiever.
"Doubt—the concern that my views may not be entirely correct—is the true friend of wisdom and (along with empathy, to which it’s related) the greatest enemy of polarization." -- Václav Havel