Toon posts:

[SC] Cryptocurrency Slowchat topic #19 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 252 Laatste
Acties:
 • 779.317 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Dit topic volgt de Slowchat reeks op. In het Nieuws & koersen topic kan er uitgebreider en inhoudelijker worden ingegaan op ontwikkelingen en trading.
 

Inleiding

Welkom in het slowchat topic! Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 06:19
Goedenavond beste medetweakers.
Ik wens u allen vele Lambo’s toe.

 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 07:25

Kol Nedra

don't trust, verify

nr19 alweer!! wow we gaan omhoog, the only way is up, never sell, HODL!!!

the bull charges


 • Pingo76
 • Registratie: Mei 2021
 • Laatst online: 14-01 22:41
Tartarus schreef op zondag 12 september 2021 @ 20:59:
Goedenavond beste medetweakers.
Ik wens u allen vele Lambo’s toe.
Vergeet de Bentley's niet!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
En door met deeltje 19. Blijven we boven de 42/43k range of niet?

 • D_Jeff
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 21:56
* D_Jeff verhuist het krukje van deel #18 naar deel #19

Hold. Step. Move. There will always be a way to keep on moving


 • malarkan
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 07:06
Lets go BTC! Drag them all with you!

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21:31
Nr19, het topic nr waarin we de 100k gaan bereiken!

420.


 • Erazzzer
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 23:16

Erazzzer

Fear me, I'm German!

Was vanavond/vannacht 0:00 het moment dat ADA 400% plus ging?

So I was fucking my sister the other day and she was like: OMG, u are better than dad! And I was like: I know, mum already told me!


 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 06:19
Dat is zonde van je met traan en zweet verdiende cryptos om aan uit te geven.

 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 07:25

Kol Nedra

don't trust, verify

Algorand gaat hard!! staat op plek 15 nu, is LTC, uniswap en BUSD voorbij _/-\o_

the bull charges


 • Pingo76
 • Registratie: Mei 2021
 • Laatst online: 14-01 22:41
D_Jeff schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:02:
* D_Jeff verhuist het krukje van deel #18 naar deel #19
Jij hebt mij ooit aangegeven dat als ik handel met 500 euro marge dat ik dan de transactie kosten eruit heb. Heb besloten te handelen in ETH met een marge van 1000 euro. Mocht jou verhaal niet waar zijn, dan kom ik je opzoeken.........


Geintje, het is MIJN beslissing om jou advies op te volgen, dus MIJN consequenties, ik zal daarom niet klagen. Maar vertel deed het eerste stukje je al flink zweten >:)

 • eldeegee
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 29-01 13:36

 • almightyarjen
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 22:16

almightyarjen

When does the hurting stop?

Pelox schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:02:
Nr19, het topic nr waarin we de 100k gaan bereiken!

[Afbeelding]
Het vorige topic is in twee maanden vol geluld, dus binnen twee maanden 100k? Misschien, misschien aan de vroege kant...

Patreon | Main Youtube | Work In Progress Youtube


 • RickvN
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 05-02 12:48
Kol Nedra schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:04:
Algorand gaat hard!! staat op plek 15 nu, is LTC, uniswap en BUSD voorbij _/-\o_
Zag je post ook in het vorige topic. Bizar ja!
Ook AVAX zelfs in top 15 nu. DOT-KSM geeft er wel een mooie slinger aan vandaag.

"A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty" - Winston Churchill


 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
Ik denk dat we deze bullrun niet verder dan 80-85k komen.

 • RickvN
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 05-02 12:48
roflexx schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:18:
Ik denk dat we deze bullrun niet verder dan 80-85k komen.
69k soon

"A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty" - Winston Churchill


 • GioStyle
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 02:07

 • troje
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 21:42

troje

was here!

Voorlopig is er weer een mooi Bartje in de maak.

Te vroeg winst pakken is geen fout maar de enige manier on structureel geld te verdienen.


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 21:10
troje schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:23:
Voorlopig is er weer een mooi Bartje in de maak.
Of een inverted Bartje op de 4h. 't is maar net wat je wilt, maar die Bartjes zie je m.i. pas achteraf.

 • twain4me
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 22:53
Pingo76 schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:01:
[...]


Vergeet de Bentley's niet!
ik zou willen dat ik hem kon vergeten..

 • D_Jeff
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 21:56
Pingo76 schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:06:
[...]


Jij hebt mij ooit aangegeven dat als ik handel met 500 euro marge dat ik dan de transactie kosten eruit heb. Heb besloten te handelen in ETH met een marge van 1000 euro. Mocht jou verhaal niet waar zijn, dan kom ik je opzoeken.........


Geintje, het is MIJN beslissing om jou advies op te volgen, dus MIJN consequenties, ik zal daarom niet klagen. Maar vertel deed het eerste stukje je al flink zweten >:)
Bij deze heb je 1 week fristi ban te pakken. Sterk spul hea :+

---
Ooit schreef ik over BTC, niet over ETH.
Om ETH 1k EUR te zien stijgen, zal je nog erg veel geduld moeten hebben. Mooie oefening op het onderdeel HODL

Hold. Step. Move. There will always be a way to keep on moving


 • Pingo76
 • Registratie: Mei 2021
 • Laatst online: 14-01 22:41
D_Jeff schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:50:
[...]

Bij deze heb je 1 week fristi ban te pakken. Sterk spul hea :+

---
Ooit schreef ik over BTC, niet over ETH.
Om ETH 1k EUR te zien stijgen, zal je nog erg veel geduld moeten hebben. Mooie oefening op het onderdeel HODL
Ik heb vanmiddag ETH net een onsje boven de 2900 EUR verkocht en wil weer inkopen een onsje onder de 2800 EUR. Verwacht dat wel dat het ergens morgen moet lukken.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Was de KSM parachain Robonomics nou een interessante? Staat ertussen: https://www.kraken.com/u/earn/parachains. Heb wat KSM in Kilt zitten, maar om nou iedere keer iets voor een jaar vast te zetten, daar hik ik wel tegenaan ;)

Edit: Ja, in vorige deel langsgekomen als interessant project zie ik. Nou vooruit... Is misschien ook wel goed, dan moet ik er wel afblijven :)

[Voor 24% gewijzigd door Taro op 12-09-2021 21:57]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 07:25

Kol Nedra

don't trust, verify

Taro schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:53:
Was de KSM parachain Robonomics nou een interessante? Staat ertussen: https://www.kraken.com/u/earn/parachains. Heb wat KSM in Kilt zitten, maar om nou iedere keer iets voor een jaar vast te zetten, daar hik ik wel tegenaan ;)
nou voor 1 KSM kreeg je wel 14.5 MOVR dat is nu --> $6447 waard 7(8)7

the bull charges


 • D_Jeff
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 21:56
Pingo76 schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:52:
[...]


Ik heb vanmiddag ETH net een onsje boven de 2900 EUR verkocht en wil weer inkopen een onsje onder de 2800 EUR. Verwacht dat wel dat het ergens morgen moet lukken.
Nogmaals: Ik heb alleen de rekensom gemaakt voor BTC.
Met ongeveer 500 ekkies verschil kan dat uit.

De ETH berekening heb ik nooit gemaakt, maar als JIJ denkt dat het uit kan: Gewoon doen ;)

* D_Jeff begint gelijk met rekenen

Hold. Step. Move. There will always be a way to keep on moving


 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 07-02 08:45

Chaes

#HODL

Taro schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:53:
Was de KSM parachain Robonomics nou een interessante? Staat ertussen: https://www.kraken.com/u/earn/parachains. Heb wat KSM in Kilt zitten, maar om nou iedere keer iets voor een jaar vast te zetten, daar hik ik wel tegenaan ;)

Edit: Ja, in vorige deel langsgekomen als interessant project zie ik. Nou vooruit... Is misschien ook wel goed, dan moet ik er wel afblijven :)
Robonomics vond ik interessant ja. Heb hier ook wat KSM aan gecontribueerd. Echter lijkt het mij zo op het eerste oog stug dat dit project een slot op de parachain zal winnen gezien het lage aantal KSM dat tot dusverre is gecontribueerd.
Op Kraken nog maar 3.12% van de 100%.

 • Jozua777
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 21:10
Taro schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:53:
Was de KSM parachain Robonomics nou een interessante? Staat ertussen: https://www.kraken.com/u/earn/parachains. Heb wat KSM in Kilt zitten, maar om nou iedere keer iets voor een jaar vast te zetten, daar hik ik wel tegenaan ;)
Ik ben niet echt bekend met Robonomics, maar de rewards zijn 3.5 XRT per KSM en dat lijkt me me de huidige XRT koers aan de lage kant

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Chaes schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:58:
[...]

Robonomics vond ik interessant ja. Heb hier ook wat KSM aan gecontribueerd. Echter lijkt het mij zo op het eerste oog stug dat dit project een slot op de parachain zal winnen gezien het lage aantal KSM dat tot dusverre is gecontribueerd.
Maar zo lang is die nog niet beschikbaar toch?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 07-02 08:45

Chaes

#HODL

Taro schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:59:
[...]

Maar zo lang is die nog niet beschikbaar toch?
Volgens mij even lang als de andere projecten die nu open staan. Zo niet, misschien 1-2 dagen korter. Maar er zit echt totaal geen voortgang in en ik monitor het al een week...

Kans is natuurlijk wel dat het sneller zal gaan zodra andere projecten (nu alleen Kilt) een slot hebben.

[Voor 13% gewijzigd door Chaes op 12-09-2021 22:08]


 • die_another_day
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 07:13
Uiteraard vandaag veel te laat CELR gekocht. Nu maar wat geduld hebben dan. Zal wel terug stijgen na de relatief kleine correctie nu?

 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 07:25

Kol Nedra

don't trust, verify

Chaes schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:58:
[...]

Robonomics vond ik interessant ja. Heb hier ook wat KSM aan gecontribueerd. Echter lijkt het mij zo op het eerste oog stug dat dit project een slot op de parachain zal winnen gezien het lage aantal KSM dat tot dusverre is gecontribueerd.
het gaat pas op 16 oktober op locked, ik doe er straks wel wat in..... dus als het nog niet dichtbij die datum is en het is nog niet bijna vol dan haal ik dan wat pas KSM uit staking...... is toch 1 maand extra KSM staking he 8)

the bull charges


 • Pingo76
 • Registratie: Mei 2021
 • Laatst online: 14-01 22:41
D_Jeff schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:58:
[...]

Nogmaals: Ik heb alleen de rekensom gemaakt voor BTC.
Met ongeveer 500 ekkies verschil kan dat uit.

De ETH berekening heb ik nooit gemaakt, maar als JIJ denkt dat het uit kan: Gewoon doen ;)

* D_Jeff begint gelijk met rekenen
Komt goed, nogmaals MIJN beslissing MIJN probleem :P

 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 07-02 08:45

Chaes

#HODL

Kol Nedra schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:00:
[...]


het gaat pas op 16 oktober op locked, ik doe er straks wel wat in..... dus als het nog niet dichtbij die datum is en het is nog niet bijna vol dan haal ik wat KSM uit staking...... is toch 1 maand extra KSM staking he 8)
Heel slim, zelf niet gedaan eigenlijk... ff onthouden volgende keer :P

 • malarkan
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 07:06
D_Jeff schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:58:
[...]

Nogmaals: Ik heb alleen de rekensom gemaakt voor BTC.
Met ongeveer 500 ekkies verschil kan dat uit.

De ETH berekening heb ik nooit gemaakt, maar als JIJ denkt dat het uit kan: Gewoon doen ;)

* D_Jeff begint gelijk met rekenen
bijna een factor 10 verschil dus niet zo lastig.

1000 euro verschil voor ETH is echt extreme marge.

 • St@m
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 06:43

St@m

@ Your Service

die_another_day schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:00:
Uiteraard vandaag veel te laat CELR gekocht. Nu maar wat geduld hebben dan. Zal wel terug stijgen na de relatief kleine correctie nu?
Dat hoeft niet hoor. Ik verwacht eerlijk gezegd dat het wel weer even zal dalen. Buy order staat bij mij op 0.072
Sell was 0.092 nadat de daling was ingezet (handmatige SL telkens wat aangepast), maar heb ook een stukje laten staan, voor het geval dat..

[Voor 15% gewijzigd door St@m op 12-09-2021 22:09]

Wat zullen we nu eens verbieden: vuurwerk - vlees eten - tuinkachel - bbq - alcohol - voetbalwedstrijden - buitenfestivals - patatje/frietje oorlog


 • Pingo76
 • Registratie: Mei 2021
 • Laatst online: 14-01 22:41
malarkan schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:05:
[...]

bijna een factor 10 verschil dus niet zo lastig.

1000 euro verschil voor ETH is echt extreme marge.
In muh voordeel of in muh nadeel?

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
St@m schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:05:
[...]


Dat hoeft niet hoor. Ik verwacht eerlijk gezegd dat het wel weer even zal dalen. Buy order staat bij mij op 0.072
Sell was 0.092 nadat de daling was ingezet (handmatige SL telkens wat aangepast), maar heb ook een stukje laten staan, voor het geval dat..
Ik verwacht 10cent morgen.

 • St@m
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 06:43

St@m

@ Your Service

roflexx schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:15:
[...]


Ik verwacht 10cent morgen.
Ook prima :) wel redelijk afhankelijk van wat BTC gaat doen vannacht.

Wat zullen we nu eens verbieden: vuurwerk - vlees eten - tuinkachel - bbq - alcohol - voetbalwedstrijden - buitenfestivals - patatje/frietje oorlog


 • malarkan
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 07:06
Pingo76 schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:12:
[...]


In muh voordeel of in muh nadeel?
dat je heel lang kunt wachten voordat die marge is bereikt en je in de tussentijd waarschijnlijk veel meer trades had kunnen maken.

voordeel of nadeel is voor jou

 • D_Jeff
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 21:56
malarkan schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:27:
[...]

dat je heel lang kunt wachten voordat die marge is bereikt en je in de tussentijd waarschijnlijk veel meer trades had kunnen maken.

voordeel of nadeel is voor jou
HODL'en goed leren begrijpen is ook kunst.
ETH aankopen en wachten op 1k EUR stijging is een mooi begin :+

Hold. Step. Move. There will always be a way to keep on moving


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Rekt

 • info33
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 06-02 16:02
Hopelijk goed gegokt, ADA 5 min geleden verkocht, tot nu toe lijkt het een goede gok :)

 • eldeegee
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 29-01 13:36
Leuke stijging en weg is het weer....

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
Kut sellers

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Een minibartje? Hoi 46k, doei 46k.

 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 07-02 08:45

Chaes

#HODL

Perfecte inversed Bartje op de 1 minute BTC/USDT chart.

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21:31
Mooi einde van de week.. :r

420.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik gok erop dat de 200D MA het houdt en de koers weer opveert, dus heb maar wat ingekocht in de dip. Hopelijk blijkt het morgenochtend ook nog een goede keuze te zijn geweest :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
Nog een paar uur, komt goed

 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 07-02 08:45

Chaes

#HODL

't kan Bartje geen reet schelen volgens mij.

 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 00:05
Morgen ochtend alles in het groen...

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21:31
We zakken "gewoon" weer verder.. 0,0 bounce voorlopig.

Ik ga slapen.. morgen weer werken.. when moon, when pensioen..

[Voor 37% gewijzigd door Pelox op 12-09-2021 22:54]

420.


 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:42

knakworst

Get Dilberted!

Taro schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:50:
Ik gok erop dat de 200D MA het houdt en de koers weer opveert, dus heb maar wat ingekocht in de dip. Hopelijk blijkt het morgenochtend ook nog een goede keuze te zijn geweest :)

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Taro schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:50:
Ik gok erop dat de 200D MA het houdt en de koers weer opveert, dus heb maar wat ingekocht in de dip. Hopelijk blijkt het morgenochtend ook nog een goede keuze te zijn geweest :)
Wat lees ik dit liever dan dat je weer een short geopend hebt :P

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:16

SjoerdV nl

Be the change.

Junkmarkt.

Bah.

 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 00:05
Darrell schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:57:
[...]


Wat lees ik dit liever dan dat je weer een short geopend hebt :P
Heeft hij nu alsnog gedaan...

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • Pingo76
 • Registratie: Mei 2021
 • Laatst online: 14-01 22:41
Pelox schreef op zondag 12 september 2021 @ 22:53:
We zakken "gewoon" weer verder.. 0,0 bounce voorlopig.

Ik ga slapen.. morgen weer werken.. when moon, when pensioen..
Dat zou fijn zijn, ik zie ETH inderdaad richting 2700 EURO gaan, kan ik weer inkopen *O*

 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:42

knakworst

Get Dilberted!

Hopelijk bodem op 44.8k.

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
A87 schreef op vrijdag 10 september 2021 @ 16:34:
deze vieze ponzi gaat gewoon weer omhoog straks

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21:31
En het is allemaal de schuld van Ada.

En de rabobank natuurlijk..

[Voor 29% gewijzigd door Pelox op 12-09-2021 23:06]

420.


 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:42

knakworst

Get Dilberted!


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Pingo76 schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:00:
[...]


Dat zou fijn zijn, ik zie ETH inderdaad richting 2700 EURO gaan, kan ik weer inkopen *O*

 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 00:15
troje schreef op zondag 12 september 2021 @ 21:23:
Voorlopig is er weer een mooi Bartje in de maak.
En wat voor één! Coole voorspelling d:)b

Auw. Maar niet zo auw als had gekund, gelukkig

WMWL


 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Bull trap of bear trap?De 4k maart coronacrash neigt meer bear trap en de 53>43k verleden week kan de aanzet voor vrije val rond fear zijn.
En toch zoals een wijs man ooit zei:


Morgen maar aanschouwen waar de weekly op afgesloten wordt. :O

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21:31
Leuk zo'n Bartje.. maar ik wil een inverted Bart op de 4h zien.

420.


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 21:41

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
Ondertussen stijgt celr weer.

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Pelox schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:18:
Leuk zo'n Bartje.. maar ik wil een inverted Bart op de 4h zien.
Ik vind het ook wat weg hebben van een batmannetje 8)

[Voor 45% gewijzigd door Joosie200 op 12-09-2021 23:25]


 • GioStyle
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 02:07
Dat zijn al die ADA verraders die overstappen naar CELR. :D

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21:31

420.


 • Vis
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 07:06
GioStyle schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:21:
[...]


Dat zijn al die ADA verraders die overstappen naar CELR. :D
Die hebben ontdekt dat zij wel een product live hebben en zijn het zat

Nikon D610 || 85mm 1.8G || 50mm f1.8D || AW 15 R3 ||


 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Vriend van me is van de week ook in crypto gestapt.
Heeft voor honderd euro aan SHIB gekocht. Geen BTC, ETH of iets met enige bestaansrecht. Maar SHIB. Euhm, okee :P

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
anandus schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:33:
[...]

Vriend van me is van de week ook in crypto gestapt.
Heeft voor honderd euro aan SHIB gekocht. Geen BTC, ETH of iets met enige bestaansrecht. Maar SHIB. Euhm, okee :P
Heb je hem er niet vanaf proberen te praten?

 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
roflexx schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:35:
[...]


Heb je hem er niet vanaf proberen te praten?
Neuh, to each their own. Ik ga volgende keer als ik hem zie wel even vragen waarom die coin. Überhaupt hoe hij ervan weet. Ben wel benieuwd :P

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
anandus schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:37:
[...]
Neuh, to each their own. Ik ga volgende keer als ik hem zie wel even vragen waarom die coin. Überhaupt hoe hij ervan weet. Ben wel benieuwd :P
Waarschijnlijk door een fb ad van etoro hahaha.

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21:31
anandus schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:33:
[...]

Vriend van me is van de week ook in crypto gestapt.
Heeft voor honderd euro aan SHIB gekocht. Geen BTC, ETH of iets met enige bestaansrecht. Maar SHIB. Euhm, okee :P
Grote kans dat hij ermee in het shib gaat

420.


 • Seffy
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 30-01 22:40
Iemand enig idee of MATIC nog het investeren waard is?

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
Seffy schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:57:
Iemand enig idee of MATIC nog het investeren waard is?
Nee, all in op celr

 • tehfnz
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 25-06-2022
Welkom Al(f)onzo

 • majic
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 21-01 11:10
Seffy schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:57:
Iemand enig idee of MATIC nog het investeren waard is?
Net door coinbase in gebruik genomen ...lijkt me wel dus

 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 00:15
Da's vreemd, BTC ging toch rekt? De alt's waren blijkbaar niet zo onder de indruk, want portfolio is nog evenveel waard :Y

WMWL


 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
Atom gaat ook lekker vandaag!

 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 02:26
EGLD uberhaupt bij iemand op de radar ? Kan geen post vinden....

Heb al een bag sinds begin dit jaar, technisch beter dan SOL imho.

 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 06:19
anandus schreef op zondag 12 september 2021 @ 23:33:
[...]

Vriend van me is van de week ook in crypto gestapt.
Heeft voor honderd euro aan SHIB gekocht. Geen BTC, ETH of iets met enige bestaansrecht. Maar SHIB. Euhm, okee :P
Shiba gaat moonen


 • Bubba 2.0
 • Registratie: Juli 2021
 • Laatst online: 21:59
DOT door de 35 dollar

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03:07
Weekly close pump

 • wehave
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23:43

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Voor de derde keer de 46.3k aantikken in 24u tijd.

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03-2022
Fijn dat Link ook weer eens wat doet. d:)b
Even afwachten tot 02.00 uur.

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Niet online
DOT 🥰

UberLurker


 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 00:05
Nieuw topic, nieuwe pump. Go go weekly close!

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:16

SjoerdV nl

Be the change.

DOT much wow.

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Gadverdamme >>EU WIL ALLE BEZITTINGEN VAN BURGERS REGISTREREN...
https://www.goudstandaard...n-van-burgers-registreren

Important news :S

[Voor 26% gewijzigd door A87 op 13-09-2021 02:25]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • ronruisch
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 04-02 19:45
Zoveelste DOT reclame :+ Ik denk echt...........die gaat rekttttttttttt. Teveel aanbidders die mooie verhalen vertellen. Zelfs als ze onderbouwd zijn............. lijkt ADA wel.

En écht, ik wens iedereen hier de hoogst mogelijke winsten toe 8)

O ja. Ben zelf uitgestapt. Mooie winst met ADA behaald en bekijk en speel nu met de winst. Sta klaar om weer echt in te stappen, maar de markt voelt gewoon k*t. Just a feeling :o

(flipperkast gevoel) TILT! 8)7

[Voor 21% gewijzigd door ronruisch op 13-09-2021 02:37]


 • Xavorius
 • Registratie: April 2021
 • Laatst online: 25-01 05:28
A87 schreef op maandag 13 september 2021 @ 02:24:
Gadverdamme >>EU WIL ALLE BEZITTINGEN VAN BURGERS REGISTREREN...
https://www.goudstandaard...n-van-burgers-registreren

Important news :S
"Oud" nieuws. RaptorXS in "[NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3"

Volgens sommige tweakers ben je blijkbaar een dwarsligger als je hier niet zo blij mee bent. Bijzonder want @RaptorXS had wel degelijk een punt met zijn zorg.

 • ronruisch
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 04-02 19:45
Xavorius schreef op maandag 13 september 2021 @ 02:42:
[...]

"Oud" nieuws. RaptorXS in "[NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3"

Volgens sommige tweakers ben je blijkbaar een dwarsligger als je hier niet zo blij mee bent. Bijzonder want @RaptorXS had wel degelijk een punt met zijn zorg.
Dwarsliggers houden de spoorstaven bij elkaar. Een waardeloze job, maar wel cruciaal. Iedere mening telt als je vooral sentiment van de markt wenst te lezen 8) Ik ben blij met geluiden die anders klinken als de doorsnee.

 • sh4d0wman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 07:29

sh4d0wman

Long live the King!

A87 schreef op maandag 13 september 2021 @ 02:24:
Gadverdamme >>EU WIL ALLE BEZITTINGEN VAN BURGERS REGISTREREN...
https://www.goudstandaard...n-van-burgers-registreren

Important news :S
* sh4d0wman zit buiten de EU. Ik beheer met liefde uw shitbitcoin portfolio voor 5% per jaar.

Dat was weer een leuke dump en dump vannacht. Gelukkig geen stoplosses in gebruik behalve een paar take profit.

Back to sleep :P

[Voor 14% gewijzigd door sh4d0wman op 13-09-2021 06:13]

Being a hacker does not say what side you are on. Being a hacker means you know how things actually work and can manipulate the way things actually work for good or for harm.
Come to the dark side. We've got cookies.


 • die_another_day
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 07:13
Damn SOL :(
Pagina: 1 2 3 ... 252 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • De meer inhoudelijke en onderbouwde berichten mogen in het Nieuws en koers topic: [NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3.
 • Blijf on-topic.
 • Prijzen/koersen aub in USD waarde vermelden. Benoem je een prijs in EUR, zet dit er dan specifiek bij, zodat je anderen niet in verwarring brengt.
 • "Wat vinden jullie van coin X?" of "Wat is jullie mening over cryptocurrency Y?" vragen horen niet in dit topic thuis. Onderbouw je vraag, of stel hem niet.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden. Net als het zonder nuttige toelichting linken en shillen van coins met als enige doel anderen aan te zetten tot het kopen ervan.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Dit is geen NSFW-topic. Babes posten is prima, maar hou het een beetje fatsoenlijk. Geldt natuurlijk ook voor "groene dildo's" en dat soort plaatjes.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee