Toon posts:

[NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 55 Laatste
Acties:

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:10

.oisyn

Modbreak:Let op

Dit topic is bedoeld voor inhoudelijke berichten rondom nieuws en koersen. Voor slowchat kan je terecht in het Slowchat topic.
 • Crypto onderwerpen only! We snappen helemaal dat er ook graag over andere dingen gepraat wordt, maar daar zijn andere plekken op het forum voor en het wordt voor ons mods heel lastig om ons daar doorheen te worstelen. Met de aannemende drukte is dat echt niet meer te doen. Offtopic berichten zullen worden opgeschoond om het topic voor iedereen goed leesbaar te houden.
 • We snappen de emotie bij sommige koersontwikkelingen, maar in dit topic is geen plaats voor one-liners zoals "To the MOON 8) " en "REKT :'( ". Dergelijke berichten mogen wel in het Slowchat topic.

 

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Nieuws & Koers topic! Hier kan algemeen nieuws en koersontwikkelingen binnen de cryptowereld worden besproken. Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

[Voor 255% gewijzigd door Taro op 22-02-2023 19:25]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Dark Matter
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
Like clockwork!


 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Ik zou graag een data-check op een dergelijke grafiek doen - het ziet er net TE positief uit. Met een stijgende lijn die bij elke stap x10 gaat is dat ook wel te begrijpen natuurlijk, een stuk vlakkere lijn. De drop van 20k naar 4k lijkt zo slechts een stipje aan de horizon.

Ik zal morgen eens kijken wat ik aan data kan ontrekken van de Coinmarketcap API om een dergelijke grafiek zelf in elkaar te zetten.

Niet dat ik jou niet vertrouw - ik vertrouw in algemeen crypto niet :+

DYOR

 • Glenn Hoddle
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 27-03-2022

Glenn Hoddle

HODL sinds 1957

Ik zou m verder graag eens niet-logaritmisch zien. Het maakt voor mij best uit namelijk hoe het er lineair aan toe gaat.

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:10

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Glenn Hoddle schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:21:
Ik zou m verder graag eens niet-logaritmisch zien. Het maakt voor mij best uit namelijk hoe het er lineair aan toe gaat.
Waarom dan?
Het probeel met een lineaire chart die parabolisch gaat is dat de linkerkant dus gecomprimeerd wordt in een paar pixels hoog.

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:31
.oisyn schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:26:
[...]

Waarom dan?
Het probeel met een lineaire chart die parabolisch gaat is dat de linkerkant dus gecomprimeerd wordt in een paar pixels hoog.
Dat heeft ook wel iets ;)

En creëert ook direct meer relativering, voor mij wel handig..

420.


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 22:39

Mooody

elmoody

Polkamarkets is net een uurtje verhandelbaar op Uniswap. Altijd eerst wachten op een grote sell off van ICO/IDO houders.

Volume stijgt per minute, prijs blijft stabiel.
IDO houders blijven dumpen, maar prijs blijft voor alsnog redelijk stabiel doordat er blijkbaar ook veel kopers zijn. (hype defi project op Polkadot)

Heb er zelf wat ETH in gegooid. De markt is gunstig gestemd, dus we gaan het meemaken :)

https://app.uniswap.org/#...05f0292b56012cd8457f1cfbf
https://www.coingecko.com/nl/coins/polkamarkets
https://www.polkamarkets.com/

[Voor 11% gewijzigd door Mooody op 24-02-2021 18:37]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • ViNOK16Bit
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 29-05 15:52
Maar is het nu niet heel erg ongunstig om op bijv Uniswap te handelen vanwege de torenhoge gas fees. Exchange FTX heeft daarom al withdraw voorwaarden aangepast. Net als Nexo de withdrawal limiet heeft verhoogd (zij coveren de fees namelijk). Ik durf zowat geen erc-20 tokens meer te versturen. Dus Uniswap doe ik voorlopig niks mee.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Mooooody Gebruik je ook Bilaxy of alleen Uniswap? Op Bilaxy kan je zonder torenhoge fee's te betalen gewoon in- en uitstappen met POLK. Natuurlijk moet je er wel ETH heen sturen en de vraag is hoe betrouwbaar/veilig Bilaxy is, maar ik heb het risico wel genomen om die fee's te omzeilen.

En wat is de verhouding tussen POLS, XOR en POLK in je pf?

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Gondor
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 03:08
Een interessant artikel over de verschillen tussen ETH2, DOT en ATOM. En ook andere ethereum 'uitdagers'.

Is best lang, ik heb het zelf ook niet geheel gelezen maar ik ben wel van plan om het te doen. Niet dat ik aan het zoeken of aan het overwegen ben, ik heb al mijn keuzes gemaakt.
Ik ben benieuwd hoe het lange termijn (paar jaar) gaat uitpakken dat ik in november-december DOT en ATOM heb gekocht en dat ik geen ETH meer heb (op klein plukje voor gas in MEW na).

Je kunt ook meteen de conclusie aan het eind lezen. Ik zal geen spoilers geven.

En zelfs als je het niet leest er zitten veel leuke plaatjes die ook best info geven over de strekking.

Polkadot vs. Cosmos vs. Ethereum 2.0 — for real idiotsEdit: oops,niet dat het veel uitmaakt voor het verhaal maar ik ben tussen augustus en november ingestapt in DOT en ATOM, voor de volledigheid.

[Voor 5% gewijzigd door Gondor op 25-02-2021 00:13]

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding"-Albert Einstein-

Nadat BTC gisteren heel mooi door de 15 min 99MA brak hebben we weer een mooi herstel. Helaas ook wel weer een redelijke rejection op de 2 uur 25MA die net iets boven de 50k zit. Eens zien of we die support kunnen maken voor verder omhoog of blijven rejecten voor nog een run omlaag.

 • Dark Matter
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
Anoniem: 472287 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:14:
[...]


Ik zou graag een data-check op een dergelijke grafiek doen - het ziet er net TE positief uit. Met een stijgende lijn die bij elke stap x10 gaat is dat ook wel te begrijpen natuurlijk, een stuk vlakkere lijn. De drop van 20k naar 4k lijkt zo slechts een stipje aan de horizon.

Ik zal morgen eens kijken wat ik aan data kan ontrekken van de Coinmarketcap API om een dergelijke grafiek zelf in elkaar te zetten.

Niet dat ik jou niet vertrouw - ik vertrouw in algemeen crypto niet :+

DYOR
Die grafiek komt niet van mij, maar van S2F Multiple op twitter. En deze grafiek wordt dagelijks geüpdate. Dit is werkelijke data, de bitcoin prijs als logaritme in de tijd, versus het PlanB S2F model.


 • Dark Matter
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
Glenn Hoddle schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:21:
Ik zou m verder graag eens niet-logaritmisch zien. Het maakt voor mij best uit namelijk hoe het er lineair aan toe gaat.
Lineair is een groene dildo.

 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 02:28
2022 een jaar lang alt season ? Als btc dan echt een jaar lang redelijk stabiel en horizontaal blijft.

 • Dark Matter
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
Palindrome schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:58:
[...]


2022 een jaar lang alt season ? Als btc dan echt een jaar lang redelijk stabiel en horizontaal blijft.
Als je naar het verleden kijkt, zie je dat er uiteindelijk een bubble vormt met een flinke crash. Zal dit keer hoogst waarschijnlijk weer hetzelfde gaan. De 100.000 USD overschieten richting 200.000 a 300.000 USD, en dan een crash van meer dan 70%, gedurende 18 maanden.

 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 02:28
Dark Matter schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:05:
[...]


Als je naar het verleden kijkt, zie je dat er uiteindelijk een bubble vormt met een flinke crash. Zal dit keer hoogst waarschijnlijk weer hetzelfde gaan. De 100.000 USD overschieten richting 200.000 a 300.000 USD, en dan een crash van -85%, gedurende 18 maanden.
Is zeker mogelijk maar als ik naar die grafiek kijk zie ik ook een reductie in volatiliteit.

 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 20:53
Palindrome schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:10:
[...]


Is zeker mogelijk maar als ik naar die grafiek kijk zie ik ook een reductie in volatiliteit.
De waarden op de as met de dollarkoers zijn veel groter naar boven. De onderste van 0 naar 0,10 dollarcent is net zo'n grote afstand op de grafiek als bovenin van 100.000 naar 1.000.000 miljoen. Hij gaat elke keer tien keer over de kop. Het verschil tussen de bedragen is bovenin daardoor veel groter en het lijkt daardoor welicht minder volatiel, maar een kleine schommeling bovenin de grafiek is een veel grotere schommeling in dollars dan onderin.

 • Dark Matter
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
Visca schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:16:
[...]

De waarden op de as met de dollarkoers zijn veel groter naar boven. De onderste van 0 naar 0,10 dollarcent is net zo'n grote afstand op de grafiek als bovenin van 100.000 naar 1.000.000 miljoen. Hij gaat elke keer tien keer over de kop. Het verschil tussen de bedragen is bovenin daardoor veel groter en het lijkt daardoor welicht minder volatiel, maar een kleine schommeling bovenin de grafiek is een veel grotere schommeling in dollars dan onderin.
Het gaat hier om procentuele veranderingen, en daarvoor gebruik je een logaritmische as.
De volatiliteit lijkt dus inderdaad wel af te nemen, en dat is goed nieuws.

 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 20:53
Dark Matter schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:19:
[...]


Het gaat hier om procentuele veranderingen, en daarvoor gebruik je een logaritmische as.
De volatiliteit lijkt dus inderdaad wel af te nemen, en dat is goed nieuws.
Ja oké. Maar klopt het dan als ik zeg: procentueel neemt de volatiliteit af maar in absolute dollars niet? Nou snap ik het wel want je kijkt bij beurs -en cryptokoersen natuurlijk naar percentuele stijgingen en niet naar absolute dollars. Eigenlijk best logisch.

 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 02:28
Visca schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:16:
[...]

De waarden op de as met de dollarkoers zijn veel groter naar boven. De onderste van 0 naar 0,10 dollarcent is net zo'n grote afstand op de grafiek als bovenin van 100.000 naar 1.000.000 miljoen. Hij gaat elke keer tien keer over de kop. Het verschil tussen de bedragen is bovenin daardoor veel groter en het lijkt daardoor welicht minder volatiel, maar een kleine schommeling bovenin de grafiek is een veel grotere schommeling in dollars dan onderin.
In absolute getallen dus dollars ja, ik bedoel uiteraard percentages.


Edit: spuit 11 :p

Maar absolute dollars zijn wat mij betreft niet zo interessant.

[Voor 5% gewijzigd door Palindrome op 24-02-2021 19:25]


 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 20:53
Palindrome schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:23:
[...]


In absolute getallen dus dollars ja, ik bedoel uiteraard percentages.


Edit: spuit 11 :p
Ja ik ben te nieuw in dit soort materie, dus ik moest even gewezen worden op het feit dat het normaal is om in percentages te denken/kijken, wat ook logisch is. En het dus inderdaad minder volatiel wordt.

 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 02:28
zou nog mooier zijn als we naast een lange altseason en stabiele btc periode ook loskoppeling gaan zien van de cryptomarkt en aandelen markt.

Maar dat zal weken utopie zijn.

 • Glenn Hoddle
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 27-03-2022

Glenn Hoddle

HODL sinds 1957

.oisyn schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:26:
[...]

Waarom dan?
Het probeel met een lineaire chart die parabolisch gaat is dat de linkerkant dus gecomprimeerd wordt in een paar pixels hoog.
Ja, maar ik hoef helemaal niet terug te zien tot 2010 - en ik kan op deze grafiek straks niet goed zien of het nog in lijn met model loopt tussen bijvoorbeeld de 100k en 200k, zeg maar vanaf als het goed is over 4 maanden.

 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-06 13:18
As we speak is er go/no go voor de Mary HFC op Cardano.

[Voor 111% gewijzigd door WiseGuy! op 24-02-2021 19:39]

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • DutchCrownNL
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 02-06 18:13
WiseGuy! schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:37:
As we speak is er go/no go voor de Mary HFC op Cardano.

[Afbeelding]
Is dat ook ergens live te zien of dat niet, kom even niet zo snel iets tegen namelijk.

Xbox Live Ambassador | Xbox Series X & Xbox One X | Flintstone NL |


 • RisingSun
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 02-06 16:29
DutchCrownNL schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:46:
[...]

Is dat ook ergens live te zien of dat niet, kom even niet zo snel iets tegen namelijk.
Ik ben ookal overal aan het zoeken.. Niks te vinden over NU?

 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-06 13:18
DutchCrownNL schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:46:
[...]

Is dat ook ergens live te zien of dat niet, kom even niet zo snel iets tegen namelijk.
Nee, is ook internal affairs natuurlijk. Maar komt van Charles’ twitter

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • Raaafie
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 01-06 15:49
Privacy webbrowser Brave blijft nieuwe functionaliteiten bouwen voor zijn platform. Volgens de vandaag uitgebrachte BAT Roadmap 2.0, bouwt Brave aan een gedecentraliseerde exchange (DEX) aggregator en een nieuwe Brave Wallet.
Bron: https://nieuws.btcdirect.eu/brave-beurs/

Misschien interessant voor BAT?

 • DutchCrownNL
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 02-06 18:13
WiseGuy! schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:48:
[...]


Nee, is ook internal affairs natuurlijk. Maar komt van Charles’ twitter
Ah ja ik zie het. Benieuwd of ze het dan ook kenbaar maken wat de uitkomst is en of dat direct invloed gaat hebben op de koers.

Xbox Live Ambassador | Xbox Series X & Xbox One X | Flintstone NL |


 • Zhou
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
Sinds kort zit ik in de Hashrate Tokens. Na winst te hebben genomen in BTCST ben ik in pBTC35A gestapt en nu krijg ik dagelijks wBTC & MARS.

Bithumb heeft eerder deze maand ook (Bmining) hashrate tokens uitgebracht om te staken in BTC of ETH en daarbij ook BMT tokens te krijgen. Ik hou het maar bij pBTC35A, omdat deze efficienter is in elektriteitskosten (Mining rigs: Bitmain Antminer S9).

What is Bmining Project?

Bmining protocol has two types of ERC-20 tokens: Hashrate token and BMT, the governance token of Bmining. Hashrate tokens include bBTC50 and bETH30. Every bBTC50 is able to achieve a 100% accurate hashrate of 1TH/s, and its physical mining hardware is held in the custody of F2Pool. Each bETH30 is able to achieve a 100% accurate Ethereum hashrate of 5MH/s, and its physical mining hardware is held in the custody of SparkPool and the net profits will be distributed on-chain in real-time.

GoodWe 3360Wp Zuid 35° | APS YC600 2x320W West | @fracverse


 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Zhou schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:56:
Sinds kort zit ik in de Hashrate Tokens. Na winst te hebben genomen in BTCST ben ik in pBTC35A gestapt en nu krijg ik dagelijks wBTC & MARS.

Bithumb heeft eerder deze maand ook (Bmining) hashrate tokens uitgebracht om te staken in BTC of ETH en daarbij ook BMT tokens te krijgen. Ik hou het maar bij pBTC35A, omdat deze efficienter is in elektriteitskosten (Mining rigs: Bitmain Antminer S9).

What is Bmining Project?

Bmining protocol has two types of ERC-20 tokens: Hashrate token and BMT, the governance token of Bmining. Hashrate tokens include bBTC50 and bETH30. Every bBTC50 is able to achieve a 100% accurate hashrate of 1TH/s, and its physical mining hardware is held in the custody of F2Pool. Each bETH30 is able to achieve a 100% accurate Ethereum hashrate of 5MH/s, and its physical mining hardware is held in the custody of SparkPool and the net profits will be distributed on-chain in real-time.
Je huurt/koopt dus gewoon mining hashrate maar betaald in een obscure crypto ipv euro?

Om het maar even naar nederlands te vertalen.

 • Zhou
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
Anoniem: 472287 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:59:
[...]


Je huurt/koopt dus gewoon mining hashrate maar betaald in een obscure crypto ipv euro?

Om het maar even naar nederlands te vertalen.
Bijna goed, maar ik wil niet wBTC obscure crypto noemen. :)

GoodWe 3360Wp Zuid 35° | APS YC600 2x320W West | @fracverse


 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 02:28
Iemand al eens in libonomy gedoken ? Too good to be true ?

AI in controle over de configuratie van het netwerk.

Interoperability met alle andere blockchains.


https://libonomy.com/asse...e-paper-libonomy-v2.0.pdf

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 22:39

Mooody

elmoody

Taro schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:43:
@Mooooody Gebruik je ook Bilaxy of alleen Uniswap? Op Bilaxy kan je zonder torenhoge fee's te betalen gewoon in- en uitstappen met POLK. Natuurlijk moet je er wel ETH heen sturen en de vraag is hoe betrouwbaar/veilig Bilaxy is, maar ik heb het risico wel genomen om die fee's te omzeilen.

En wat is de verhouding tussen POLS, XOR en POLK in je pf?
Ik gebruik alleen Uniswap. De fees zijn niet mals, maar een doorgebakken biefstuk is dat ook niet.

Tot nu toe blijft de prijs mooi rond de $2.50 hangen.

Van die 3 is XOR verreweg de grootste positie, 2x de positie van POLS en 4x de positie van POLK.

[Voor 7% gewijzigd door Mooody op 24-02-2021 20:09]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Oli4-
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 02-06 14:01

Oli4-

Stake Pool Operator

WiseGuy! schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:37:
As we speak is er go/no go voor de Mary HFC op Cardano.

[Afbeelding]
Na alle goede berichten op social media (bijv Charles zijn Twitter en Reddit m.b.t. creatie native tokens op testnet) zou het wel een domper zijn als het niet door zou gaan nu.

 • Zhou
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
In de slow chat is het veel drukker. Waarom is de naam slow chat gekozen en niet fast/quick chat? 8)7

Daar zijn ook de meeste speculanten / altcoins (bag) holders.

GoodWe 3360Wp Zuid 35° | APS YC600 2x320W West | @fracverse


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 22:39

Mooody

elmoody

Zhou schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 20:52:
In de slow chat is het veel drukker. Waarom is de naam slow chat gekozen en niet fast/quick chat? 8)7

Daar zijn ook de meeste speculanten / altcoins (bag) holders.
Hier ga je revelante informatie vinden, daar zal vooral over dikke BNB worden gepraat.
Mij ga je in de slow chat niet vaak meer vinden denk ik. Vind het zo een prima oplossing d:)b

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Taro schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:43:
Op Bilaxy kan je zonder torenhoge fee's te betalen gewoon in- en uitstappen met POLK. Natuurlijk moet je er wel ETH heen sturen en de vraag is hoe betrouwbaar/veilig Bilaxy is, maar ik heb het risico wel genomen om die fee's te omzeilen.
Huobi heeft ook POLS, mocht je risico willen spreiden :)
Prima keuze om topics te splitsen!

 • Zhou
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
Mooooody schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 20:54:
[...]

Hier ga je revelante informatie vinden, daar zal vooral over dikke BNB worden gepraat.
Mij ga je in de slow chat niet vaak meer vinden denk ik. Vind het zo een prima oplossing d:)b
Het is zeker een goede oplossing! Met dank aan de TS eigenaren.

Het is voor mij niet bij te houden. Het lijkt wel of die mensen daar 24/7 met crypto bezighouden. Moeten ze dan niet werken of zo..

Dit forum wordt mijn default crypto forum. Back on topic.

GoodWe 3360Wp Zuid 35° | APS YC600 2x320W West | @fracverse


 • KaiseRRuby
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 22:08
Oli4- schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 20:12:
[...]


Na alle goede berichten op social media (bijv Charles zijn Twitter en Reddit m.b.t. creatie native tokens op testnet) zou het wel een domper zijn als het niet door zou gaan nu.
Ik zie op Reddit dat Mary confirmed is voor 1 maart. Ben wel benieuwd wat dit met de koers doet. Voorlopig blijf ik even rustig zitten. Ada is de coin die voor mij het meest rendement heeft geboekt, meer dan ETH ook al zit ik daar veeel langer in.

Blijf uberhaupt even rustig zitten. Eens zien wat de spikes doen. Ben blij dat ik gisteren eindelijk XLM heb gekocht in de dip, die wilde ik al een tijdje.

 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 16:36

MicroWhale

The problem is choice

Weet iemand toevallig op welke tijd van de dag er staking slots vrijkomen op Binance? Is dat op een vaste tijd of kan dat willekeurig over de dag heen ontstaan? (ofwel: moet ik gaan F5-en of niet) :*)

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • DutchCrownNL
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 02-06 18:13
KaiseRRuby schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 21:11:
[...]


Ik zie op Reddit dat Mary confirmed is voor 1 maart. Ben wel benieuwd wat dit met de koers doet. Voorlopig blijf ik even rustig zitten. Ada is de coin die voor mij het meest rendement heeft geboekt, meer dan ETH ook al zit ik daar veeel langer in.

Blijf uberhaupt even rustig zitten. Eens zien wat de spikes doen. Ben blij dat ik gisteren eindelijk XLM heb gekocht in de dip, die wilde ik al een tijdje.
Als ik het zo lees gaat hij maandag avond 22:44 (onze tijd) live.
Voor nu doet het nog niets met de koers, maar dat zal nog wel komen als media en youtube kanalen het oppikken gok ik zo
We shall shortly submit the update proposal for the Mary update to mainnet, ready to take effect via a hard fork combinator event at the border of epoch 251 at 21:44:51 UTC on March 1st 2021

Xbox Live Ambassador | Xbox Series X & Xbox One X | Flintstone NL |


 • mengenli
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 12-03-2022
Cardano’s ‘Mary’ protocol update is confirmed for March 1st launch on the mainnet. A big move for $ADA.

 • RisingSun
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 02-06 16:29
mengenli schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 21:34:
Cardano’s ‘Mary’ protocol update is confirmed for March 1st launch on the mainnet. A big move for $ADA.
Ben heel benieuwd wat dit voor effect op de koers zal hebben, of is dit al ingecalculeerd afgelopen periode?

 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-06 13:18
RisingSun schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 21:39:
[...]


Ben heel benieuwd wat dit voor effect op de koers zal hebben, of is dit al ingecalculeerd afgelopen periode?
Zal grotendeels ingecalculeerd zijn. Echter is het daadwerkelijk halen van je milestone natuurlijk wel een bevestiging.

Zou mij ook niet verbazen dat het niet lang meer duurt voor bijvoorbeeld een Coinbase ADA gaat listen met deze update.

Het echte vuurwerk komt denk ik pas als Plutus (Smart Contracts) wordt geïntegreerd. Dit zal ergens Q2 zijn en daarvoor is deze Mary HFC randvoorwaardelijk.

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • spok9
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01-06 21:38

spok9

Groen...

Eindelijk een topic dat ik weer kan bijbenen :D Slowchat was echt niet meer te doen.

Ik heb me zojuist geregistreerd voor de public token sale van Casper. Wederom een eth concurrent. En nee, er is niks dat deze perse beter maakt. Zeker niet beter dan Dot bijvoorbeeld. Maar ik denk wel dat dit soort initiatieven nog meer kunnen groeien en hypen komend jaar. Want eth piept en kraakt en daar haken velen handig op in.

https://blog.coinlist.co/...oken-sale-of-2021-casper/

Zolang ik het zelf geloof is het goed toch?


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 22:39

Mooody

elmoody

RisingSun schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 21:39:
[...]


Ben heel benieuwd wat dit voor effect op de koers zal hebben, of is dit al ingecalculeerd afgelopen periode?
Cardano is een van de weinig projecten die voor elke scheet die ze laten er een naam aan hangen. Lekker boeien wat ze onder de motorkap bouwen.

Het is gewoon wachten totdat de boel live gaat en er iets op gaat verschijnen. Tot nu toe gaat Polkadot met de meeste nieuwe projecten aan de haal. De meeste gaat minstens 20x vanaf lancering. Tot nu toe lopen ze mijlenver achter op Ethereum en kilometers op Polkadot. Probeer dat maar eens in te halen. Ben benieuwd.

[Voor 5% gewijzigd door Mooody op 24-02-2021 21:45]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Wat betreft die Carano-fork: kan iemand me dit uitleggen?
Native assets could be used to mint non-fungible tokens, or ‘NFTs’, which can be used to represent a huge range of unique real-world and digital assets. For example, an NFT could be minted which represents a fractional equity stake in a forestry biodiversity initiative. This could be traded on digital asset exchanges, and held by those looking to offset their carbon footprint via the Cardano blockchain.
Begrijp er niets van. Hoe kun je je carbon footprint verkleinen door blockchain?

Verder wel een helder stuk: https://forum.cardano.org...it-mean-for-cardano/48272

 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-06 13:18
sOid schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 21:46:
Wat betreft die Carano-fork: kan iemand me dit uitleggen?


[...]


Begrijp er niets van. Hoe kun je je carbon footprint verkleinen door blockchain?

Verder wel een helder stuk: https://forum.cardano.org...it-mean-for-cardano/48272
Ik denk niet dat ze dat bedoelen. Ze bedoelen dat mensen die bewust met hun carbon footprint zijn nu in een initiatief kunnen investeren (tokens holden van dat intiatief) via de Cardano blockchain.

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
WiseGuy! schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 21:49:
[...]


Ik denk niet dat ze dat bedoelen. Ze bedoelen dat mensen die bewust met hun carbon footprint zijn nu in een initiatief kunnen investeren (tokens holden van dat intiatief) via de Cardano blockchain.
Ah dat is al een stukje logischer ja ;) Maar wat voor voordeel zou de blockchain in dit geval hebben dan? Bij de meeste initiatieven zie ik dat wel, maar hier eigenlijk niet.

 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-06 13:18
sOid schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 21:55:
[...]

Ah dat is al een stukje logischer ja ;) Maar wat voor voordeel zou de blockchain in dit geval hebben dan? Bij de meeste initiatieven zie ik dat wel, maar hier eigenlijk niet.
Het is best mind-boggling en het kostte mij ook wel wat moeite om te graspen, maar dit stuk is wel interessant om eens te lezen in het kader van NFT's en carbon footprint:

https://foundation.app/blog/sven-eberwein

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 01-06 21:50
sOid schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 21:55:
[...]

Ah dat is al een stukje logischer ja ;) Maar wat voor voordeel zou de blockchain in dit geval hebben dan? Bij de meeste initiatieven zie ik dat wel, maar hier eigenlijk niet.
Tja, dat is bij wel meer projecten de vraag: wat voegt blockchain hier nu precies toe tov technieken die we al hebben.

Dat je n eigen project met tokens op die chain kunt draaien? En daar dan smartcontracts aan gekoppeld? En dat t overal te volgen en transparant is?
Ik zou me er wat meer in moeten verdiepen want ik weet t ook niet

Ik lul ook zomaar wat


 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Vandaag hebben Dell & Intel samen met IOTA een demonstratie gegeven aan een grote groep industriële spelers:

"IOTA and Dell Technologies Demonstrate First Data Confidence Fabric"De video start vanaf het moment dat Steve Todd, (vice president data innovatie en strategie bij Dell) die duidelijk aangeeft dat Dell heeft gekozen voor de IOTA technologie. Het is een mooie video inclusief een aantal voorbeelden van hoe ze al samenwerken en data door de hele keten gevalideerd willen hebben/houden.


 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Anoniem: 472287 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:14:
[...]


Ik zou graag een data-check op een dergelijke grafiek doen - het ziet er net TE positief uit. Met een stijgende lijn die bij elke stap x10 gaat is dat ook wel te begrijpen natuurlijk, een stuk vlakkere lijn. De drop van 20k naar 4k lijkt zo slechts een stipje aan de horizon.

Ik zal morgen eens kijken wat ik aan data kan ontrekken van de Coinmarketcap API om een dergelijke grafiek zelf in elkaar te zetten.

Niet dat ik jou niet vertrouw - ik vertrouw in algemeen crypto niet :+

DYOR
Zoals beloofd vandaag die chart nagemaakt met data gedownload van CoinDesk, die biedt het in een mooi CSV'tje aan, helaas beginnend in 2013.

De charts kloppen inderdaad als een bus. Zo te zien hebben ze de "closing" price gebruikt voor de chart, hoewel mini/maxi er maar mm's vanaf liggen.

Holden tot mid-2025 dan maar en hopen dat de rest van de chart ook zo mooi volgt :+

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 472287 op 25-02-2021 07:55]


 • deppenboks
 • Registratie: Augustus 2012
 • Niet online
Wat vinden jullie van alle wrapped tokens die op de markt zijn gekomen de laatste paar maand?

Ik blijf er ver vanaf, doet me teveel denken aan de verpakte junk leningen die de vorige financiële crisis hebben veroorzaakt.

Ik begin trouwens steeds meer ondoorzichtige en "on top of" tokens/constructies te zien. Het lijkt wel of er gekker en gekker gedaan moet worden om het gewenste rendement te halen. En maakt dat crypto in het algemeen steeds meer op een gewone beurs gaat lijken. Ik vind dat zelf best jammer.

 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
deppenboks schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 07:55:
Wat vinden jullie van alle wrapped tokens die op de markt zijn gekomen de laatste paar maand?

Ik blijf er ver vanaf, doet me teveel denken aan de verpakte junk leningen die de vorige financiële crisis hebben veroorzaakt.

Ik begin trouwens steeds meer ondoorzichtige en "on top of" tokens/constructies te zien. Het lijkt wel of er gekker en gekker gedaan moet worden om het gewenste rendement te halen. En maakt dat crypto in het algemeen steeds meer op een gewone beurs gaat lijken. Ik vind dat zelf best jammer.
In het geval van Staked ETH op Binance vind ik de BETH token erg handig. Veel andere wrapped tokens zijn er bijvoorbeeld om hoge fee's op het ETH netwerk te voorkomen.

 • TWeaKLeGeND
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 01-06 18:24
deppenboks schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 07:55:
Wat vinden jullie van alle wrapped tokens die op de markt zijn gekomen de laatste paar maand?

Ik blijf er ver vanaf, doet me teveel denken aan de verpakte junk leningen die de vorige financiële crisis hebben veroorzaakt.

Ik begin trouwens steeds meer ondoorzichtige en "on top of" tokens/constructies te zien. Het lijkt wel of er gekker en gekker gedaan moet worden om het gewenste rendement te halen. En maakt dat crypto in het algemeen steeds meer op een gewone beurs gaat lijken. Ik vind dat zelf best jammer.
Het valt of staat voor mij bij trustless (en bug/exploit free) zijn. Dat heeft dan geen hol te maken met verpakte leningen of soortgelijke junk. Welke nieuwe wrapped tokens dat zijn heb ik me nog niet in verdiept. Het is sowieso de kat uit de boom kijken wat betreft bugs en exploits

[Voor 5% gewijzigd door TWeaKLeGeND op 25-02-2021 08:04]


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
D-Ed schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 23:20:
Vandaag hebben Dell & Intel samen met IOTA een demonstratie gegeven aan een grote groep industriële spelers:

"IOTA and Dell Technologies Demonstrate First Data Confidence Fabric"

[YouTube: Together IOTA and Dell Technologies Demonstrate First Data Confidence Fabric]

De video start vanaf het moment dat Steve Todd, (vice president data innovatie en strategie bij Dell) die duidelijk aangeeft dat Dell heeft gekozen voor de IOTA technologie. Het is een mooie video inclusief een aantal voorbeelden van hoe ze al samenwerken en data door de hele keten gevalideerd willen hebben/houden.

[Afbeelding]
Het valt mij wel op dat je alleen wat van IOTA hoort in een bullrun :X

Die andere veel belovende projecten met o.a. VW en RR heb ik nooit meer wat van gehoord of mis ik iets ?

 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 02-06 19:09

Chaes

#HODL

Heeft iemand dit al gelezen? Gaat over ETH.
https://www.reddit.com/r/...m=ios_app&utm_name=iossmf

De rollups zorgen ervoor dat smart contracts gescaled kunnen worden en iedere bestaande dApp kan daar gebruik van maken, met hele lage fees. Vanaf maart beschikbaar zie ik. Aantal partijen als Uniswap en Coinbase hebben al aangegeven interesse te hebben.

 • Jedi_Pimp
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-06 16:37
Ik hoop nog steeds op een "echte" (re)test van ~42k - 44k voor het weekend. De meeste YouTubers die ik volg (en waar ik enigszins fiducie in heb :P ) stralen ook niet echt uit dat ze verwachten dat de weg naar 60k+ nu vrij is zonder retests. Als je de fib levels van de swing high naar de swing low bekijkt en dan heeft het level van .618 (51150) vannacht netjes als resistance gefungeerd. Misschien zou een move naar het volgende level, rond 53k, een definitieve break-out kunnen betekenen.

Deze vond ik ook wel interessant, schaamteloos gejat van onze vriend Benjamin Cowen. Hij merkt op dat wanneer de 20D MA de 21D EMA kruist, er in twee vorige gevallen sprake was van een lichte bounce up waarna er weer een retracement naar beneden plaatsvond. Zie bijvoorbeeld het geval van januari (geel = MA, blauw = EMA):

"Ich verteidige den Atheismus als die notwendige und selbstverständliche Form menschlicher Intelligenz" - Max Bense, Professor der Philosophie und Wissenschaftstheorie, 1910-1990


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Jedi_Pimp schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 08:29:
Ik hoop nog steeds op een "echte" (re)test van ~42k - 44k voor het weekend. De meeste YouTubers die ik volg (en waar ik enigszins fiducie in heb :P ) stralen ook niet echt uit dat ze verwachten dat de weg naar 60k+ nu vrij is zonder retests. Als je de fib levels van de swing high naar de swing low bekijkt en dan heeft het level van .618 (51150) vannacht netjes als resistance gefungeerd. Misschien zou een move naar het volgende level, rond 53k, een definitieve break-out kunnen betekenen.

Deze vond ik ook wel interessant, schaamteloos gejat van onze vriend Benjamin Cowen. Hij merkt op dat wanneer de 20D MA de 21D EMA kruist, er in twee vorige gevallen sprake was van een lichte bounce up waarna er weer een retracement naar beneden plaatsvond. Zie bijvoorbeeld het geval van januari (geel = MA, blauw = EMA):

[Afbeelding]
Niemand weet het maar je leest wel dat er weer een paar oude wallets in beweging komen, met de vorige bull run wat dat een signaal dat we terug naar een bearmarkt gingen.

De focus op TA in deze markt is imo zinloos maar kan me voorstellen dat mensen het wel gebruiken, zelf kijk ik meer naar het sentiment dan lijntjes te volgen.

 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Slux schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 08:18:
[...]

Het valt mij wel op dat je alleen wat van IOTA hoort in een bullrun :X

Die andere veel belovende projecten met o.a. VW en RR heb ik nooit meer wat van gehoord of mis ik iets ?
DYOR aub ;)

Als je mijn berichten een beetje hebt bijgehouden (ik probeerde niet te shillen :*) ) dan zag je dat er veel is misgegaan en dat ze het protocol om hebben gegooid en twee van de founders uit de IF hebben gezet in de laatste twee jaar.

Het komende jaar (en dit kwartaal) zijn cruciaal vwb de technische implementaties. Op de achtergrond hebben ze juist gewerkt aan partnerships en uitbreiden van hun personeel (nu ruim 130 medewerkers, grootse team in de scene).

Check anders ook even de IOTA thread waar al iets meer berichtjes staan. Ik moet er weer vandoor en kan vanavond pas inhoudelijk reageren.

Edit: RR is nog steeds ongoing, VW hoor ik idd ook niet zoveel van op het moment maar goed, net zoals dit bericht over Dell en Intel is ook lang geheim gehouden. Check die video maar eens ;)

[Voor 10% gewijzigd door D-Ed op 25-02-2021 08:44]


 • anti elppa
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 21:38
Slux schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 08:36:
[...]

Niemand weet het maar je leest wel dat er weer een paar oude wallets in beweging komen, met de vorige bull run wat dat een signaal dat we terug naar een bearmarkt gingen.

De focus op TA in deze markt is imo zinloos maar kan me voorstellen dat mensen het wel gebruiken, zelf kijk ik meer naar het sentiment dan lijntjes te volgen.
Die wallets in 2017 kwamen ook maanden tot bijna een jaar voor de top in beweging. Tot voor kort zag je nog accumulatie van whales. Als ik nu 1000 btc had zou ik nu ook al aan het sellen zijn voor een deel. Ik heb 24 maanden dca gedaan (2019 en 2020) en eigenlijk is het niet handig om gewoon vol gas door te hodlen. Ik sta 600% op mijn inleg op dit moment. en de inleg is maar 30% van mijn totale PF (uit vorige bull cycles bij elkaar gehamsterd). De reden waarom ik niet sell (op soms een spot trade na) is puur omdat ik echt geloof dat dit nog niet de top was. Dit is gebaseerd op mijn ervaringen in 2013, 2017 en mini top 2019. Tuurlijk verleden is geen garantie. Maar goed nu sellen voelt voor mij niet goed. Ik heb bepaalde doelen voor deze bullrun (eind 2018 op papier gezet voor mezelf) en daar zit ik nog niet aan. Ik accepteer daarmee dat het uiteraard slechter uit kan pakken dan hier bijvoorbeeld 50% sellen. We will see. Maar dat er nu een paar whales cashen doet me echt niets, en bevestigd alleen maar dat we zeker nog 6 maanden door gaan.

 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
anti elppa schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 08:46:
[...]


Die wallets in 2017 kwamen ook maanden tot bijna een jaar voor de top in beweging. Tot voor kort zag je nog accumulatie van whales. Als ik nu 1000 btc had zou ik nu ook al aan het sellen zijn voor een deel. Ik heb 24 maanden dca gedaan (2019 en 2020) en eigenlijk is het niet handig om gewoon vol gas door te hodlen. Ik sta 600% op mijn inleg op dit moment. en de inleg is maar 30% van mijn totale PF (uit vorige bull cycles bij elkaar gehamsterd). De reden waarom ik niet sell (op soms een spot trade na) is puur omdat ik echt geloof dat dit nog niet de top was. Dit is gebaseerd op mijn ervaringen in 2013, 2017 en mini top 2019. Tuurlijk verleden is geen garantie. Maar goed nu sellen voelt voor mij niet goed. Ik heb bepaalde doelen voor deze bullrun (eind 2018 op papier gezet voor mezelf) en daar zit ik nog niet aan. Ik accepteer daarmee dat het uiteraard slechter uit kan pakken dan hier bijvoorbeeld 50% sellen. We will see. Maar dat er nu een paar whales cashen doet me echt niets, en bevestigd alleen maar dat we zeker nog 6 maanden door gaan.
Slim zo plan te maken voor jezelf, ik denk zelf dat deze bullrun bijna voorbij is maar dat roep ik al een maand :P
We gaan het zien tot die tijd is het voor de ''meeste'' traders lekker zakken vullen

 • D0m1nat0r11
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 01:30
D-Ed schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 08:42:
[...]


DYOR aub ;)

Als je mijn berichten een beetje hebt bijgehouden (ik probeerde niet te shillen :*) ) dan zag je dat er veel is misgegaan en dat ze het protocol om hebben gegooid en twee van de founders uit de IF hebben gezet in de laatste twee jaar.

Het komende jaar (en dit kwartaal) zijn cruciaal vwb de technische implementaties. Op de achtergrond hebben ze juist gewerkt aan partnerships en uitbreiden van hun personeel (nu ruim 130 medewerkers, grootse team in de scene).

Check anders ook even de IOTA thread waar al iets meer berichtjes staan. Ik moet er weer vandoor en kan vanavond pas inhoudelijk reageren.

Edit: RR is nog steeds ongoing, VW hoor ik idd ook niet zoveel van op het moment maar goed, net zoals dit bericht over Dell en Intel is ook lang geheim gehouden. Check die video maar eens ;)
Wat bedoel je met RR? Toch niet Reddcoin?

 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
D0m1nat0r11 schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:05:
[...]


Wat bedoel je met RR? Toch niet Reddcoin?
Nee deze
https://blog.iota.org/ear...ver-and-iota-3c744d8c0cba

Zelfs als petrol head altijd verwarrend gevonden Range Rover en Land rover, het merk is officieel Land Rover

[Voor 17% gewijzigd door Slux op 25-02-2021 09:10]


 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 16:36

MicroWhale

The problem is choice

Chaes schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 08:27:
Heeft iemand dit al gelezen? Gaat over ETH.
https://www.reddit.com/r/...m=ios_app&utm_name=iossmf

De rollups zorgen ervoor dat smart contracts gescaled kunnen worden en iedere bestaande dApp kan daar gebruik van maken, met hele lage fees. Vanaf maart beschikbaar zie ik. Aantal partijen als Uniswap en Coinbase hebben al aangegeven interesse te hebben.
Super, ik begrijp alleen dat dit een toevoeging is aan ETH, dus het zit niet in het ETH-platform zelf. Jammer, omdat het dan aan de adoptiegraad ligt of het gebruikt gaat worden. Ook is het dan de vraag of optimistic rollups geaccepteerd worden van bijvoorbeeld de een naar de andere exchange.
(Doet me een beetje denken aan ETH of ERC20 muntjes in een contract-wallet zetten. Sommige exchanges/wallets doen daar niet aan, waardoor je letterlijk je geld kwijt bent als je daar naartoe stuurt... of je geld zit vast omdat je transactie telkens geweigerd wordt.)

DAT GEZEGD HEBBENDE!!! (sorry voor het schreeuwen). Dit is natuurlijk een fantastische ontwikkeling. Dat mag wat mij betreft nu geimplementeerd worden en dan in één keer over het hele ETH netwerk. En daar leer ik natuurlijk weer over vlak nadat ik 2/3 van mijn ETH verkocht heb. :D

Ik hoop dus dat dit snel overal geadopteerd wordt, want de congestie en gas-prijzen zijn absurd op sommige momenten de laatste tijd. Het is echt nodig dat er iets aan gedaan wordt, want mensen vinden altijd een weg om hun doel te bereiken.... en als ETH het ze niet kan geven (ook al weten ze niet dat dat de onderliggende infrastructuur is), dan gaan ze gewoon ergens anders heen.

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 13:50

p0st

Dutch Reefer

Hmm BTC kan (zoals altijd) 2 kanten uit, we gaan het meemaken :)

De uptrend lijkt redelijk stevig maar aan de andere kant neemt het volume ook weer toe dus het kan zomaar weer de andere kant uit slaan. Normaal is donderdag(middag) niet de meest positieve dag, maar we hebben op zich al genoeg gedoe gehad deze week haha!

🐠 Reef Tank @ Instagram 🖥️ x570 \\ 5950x \\ RTX3070


 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 16:36

MicroWhale

The problem is choice

Slux schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 08:57:
[...]

Slim zo plan te maken voor jezelf, ik denk zelf dat deze bullrun bijna voorbij is maar dat roep ik al een maand :P
We gaan het zien tot die tijd is het voor de ''meeste'' traders lekker zakken vullen
Denk je?

Ik denk dat die corporate verzamelaars geen genoegen nemen met een 2x. Die gaan imo net zolang door totdat ze een 10x hebben of zo. En voor MSTR is die 10x momenteel op ongeveer 290k$ te vinden.

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • issipro
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 30-06-2021
Om 6:30 vandaag kregen we te weten dat op Binance ook PHA verkrijgbaar wordt om 10:00. Bij vorige nieuwe listings is ook altijd het geval dat het kort erg omhoog schiet met honderden procenten. Wat denken jullie hiervan? Investeren en meteen eruit of er vooral van de buurt blijven?

 • watercoolertje
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 02-06 16:34
issipro schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:24:
Om 6:30 vandaag kregen we te weten dat op Binance ook PHA verkrijgbaar wordt om 10:00. Bij vorige nieuwe listings is ook altijd het geval dat het kort erg omhoog schiet met honderden procenten. Wat denken jullie hiervan? Investeren en meteen eruit of er vooral van de buurt blijven?
Je bent niet de enige die dat idee heeft iig:
https://coinmarketcap.com/currencies/phala-network/

(16 x 300Wp) 4800Wp + (sinds 14 feb 2023) (7 x 405Wp) 2835Wp = 7635Wp @Zuid op 4.5kW omvormer


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:31
Slux schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 08:57:
[...]

Slim zo plan te maken voor jezelf, ik denk zelf dat deze bullrun bijna voorbij is maar dat roep ik al een maand :P
We gaan het zien tot die tijd is het voor de ''meeste'' traders lekker zakken vullen
Volgens mij maken de meeste traders verlies, denk ik.. geen cijfers, maar lijkt me best logisch eigenlijk.

420.


 • anti elppa
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 21:38
Pelox schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:26:
[...]


Volgens mij maken de meeste traders verlies, denk ik.. geen cijfers, maar lijkt me best logisch eigenlijk.
Klopt. zijn wel artikelen over te vinden. Heeft bij mij ook verrekte lang geduurd (jaren)voor ik in de plus kon komen met spot en leverage trading. Als ik het me goed herinner maakt 95 to 98% vd mensen verlies op leverage trading. Daarom is HODL en DCA zo ongekend goede methode. En nu in de bullmarkt is het natuurlijk een stuk makkelijker. Probeer maar eens in een bear markt te traden......Wat bij mij vooral erg geholpen heeft is leren dat je niet altijd maar een positie open hoeft te hebben. Soms maanden niets en dan paar dagen op een breakout is veel effectiever dan proberen binnen een triangle te daytraden. Maar goed, dit werkt voor mij. Zijn ook mensen die juist enorm sterk zijn op 3m candles met daytrading.

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:31
Iemand een idee waarom bnb het zo slecht doet op dit moment? Die blijft echt achter of loopt voor op de rest in negatieve zin. Dot ook trouwens.

[Voor 3% gewijzigd door Pelox op 25-02-2021 09:38]

420.


 • Glenn Hoddle
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 27-03-2022

Glenn Hoddle

HODL sinds 1957

Pelox schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:36:
Iemand een idee waarom bnb het zo slecht doet op dit moment? Die blijft echt achter of loopt voor op de rest in negatieve zin. Dot ook trouwens.
Nee, maar BNB staat nu bijvoorbeeld meer dan 30% hoger dan 6 dagen geleden. Slecht doen vind ik dan een beetje een overdreven.

 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 16:36

MicroWhale

The problem is choice

Pelox schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:36:
Iemand een idee waarom bnb het zo slecht doet op dit moment? Die blijft echt achter of loopt voor op de rest in negatieve zin. Dot ook trouwens.
Hoe ik het zie: iedereen is zich een beetje aan het afvragen waar het nu naartoe moet. Sinds een dag of twee... zitten we een beetje in een niemandsland tussen bull en bear territorium in. Nu hard naar beneden (richting of onder 42k => bear-land. Nu weer richting 54k => bull-land.

Mogelijke achterliggende oorzaak: Ik heb het idee dat de miners dachten een dump te kunnen gaan maken, maar dat corporate die nieuwe btc gretig heeft opgekocht, waardoor het spel nu een beetje in een padstelling staat. Miners dachten nog wat extra te kunnen cashen op een prijs-dump van veel BTC, die tegengehouden werd door gewillige kopers. En de kopers zitten te wachten op meer of willen dat de prijs meer daalt, maar door hun eigen greed (aangejaagd door andere kapers kopers) houdt dat tegen.
Maar dan verkopen die kopers toch? Precies. Die andere kopers willen die muntjes ook maar wat graag hebben.... dus zweeft de prijs maar een beetje voort.
Imo dus even wachten totdat er geen nieuwe muntjes meer uit een onbekende hoek tevoorschijn komen en we kunnen weer omhoog.

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • Jedi_Pimp
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-06 16:37
MicroWhale schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 10:00:
[...]


Hoe ik het zie: iedereen is zich een beetje aan het afvragen waar het nu naartoe moet. Sinds een dag of twee... zitten we een beetje in een niemandsland tussen bull en bear territorium in. Nu hard naar beneden (richting of onder 42k => bear-land. Nu weer richting 54k => bull-land.

Mogelijke achterliggende oorzaak: Ik heb het idee dat de miners dachten een dump te kunnen gaan maken, maar dat corporate die nieuwe btc gretig heeft opgekocht, waardoor het spel nu een beetje in een padstelling staat. Miners dachten nog wat extra te kunnen cashen op een prijs-dump van veel BTC, die tegengehouden werd door gewillige kopers. En de kopers zitten te wachten op meer of willen dat de prijs meer daalt, maar door hun eigen greed (aangejaagd door andere kapers kopers) houdt dat tegen.
Maar dan verkopen die kopers toch? Precies. Die andere kopers willen die muntjes ook maar wat graag hebben.... dus zweeft de prijs maar een beetje voort.
Imo dus even wachten totdat er geen nieuwe muntjes meer uit een onbekende hoek tevoorschijn komen en we kunnen weer omhoog.
Deels eens, maar ik denk dat een retest van 44k of zelfs 42k geenszins het einde van de bull market betekent. Een (re)test zou zelfs op de middellange termijn goed kunnen uitpakken voor het behoud van het positieve sentiment, denk je niet? Nu lafjes omhoog krabbelen naar 54k en dat level niet kunnen behouden zou misschien wel voor een grotere move naar beneden kunnen zorgen.

"Ich verteidige den Atheismus als die notwendige und selbstverständliche Form menschlicher Intelligenz" - Max Bense, Professor der Philosophie und Wissenschaftstheorie, 1910-1990


 • Firestorm
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01-06 12:31

Firestorm

Ik hou altijd schroefjes over

Pelox schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:36:
Iemand een idee waarom bnb het zo slecht doet op dit moment? Die blijft echt achter of loopt voor op de rest in negatieve zin. Dot ook trouwens.
Slecht? Bij mij gaat de grafiek vooral zijwaarts.

Plaatje erbij:

[Voor 39% gewijzigd door Firestorm op 25-02-2021 10:43]


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:31
Firestorm schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 10:35:
[...]

Slecht? Bij mij gaat de grafiek vooral zijwaarts.
Bnb/usdt staat op -14% en dot/usdt op -12% tov gisteren.

Btc/usdt -3.6%

Nogal een verschil toch.

420.


 • Bartjeuhz
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 02-06 10:29
Pelox schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 10:37:
[...]


Bnb/usdt staat op -14% en dot/usdt op -12% tov gisteren.

Btc/usdt -3.6%

Nogal een verschil toch.
Ben je nieuw in het cryptowereldje? no offense hoor maar crypto's lopen nooit exact hetzelfde...

Battlenet: CatBearCow#2243


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:31
Bartjeuhz schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 10:47:
[...]


Ben je nieuw in het cryptowereldje? no offense hoor maar crypto's lopen nooit exact hetzelfde...
Offence taken.

420.


 • Bartjeuhz
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 02-06 10:29
de vraag kwam op mij een beetje over alsof het de eerste keer is dat je verschillende crpyto's iets anders ziet doen.

Battlenet: CatBearCow#2243


 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
D0m1nat0r11 schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:05:
[...]


Wat bedoel je met RR? Toch niet Reddcoin?
RangeRover/LandRover (die zijn ook actief met IOTA ontwikkeling bezig. VW weet ik even niet zeker maar ze zitten sowieso in een groot Automotive samenwerkingsverband)

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:31
Bartjeuhz schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 10:56:
[...]


de vraag kwam op mij een beetje over alsof het de eerste keer is dat je verschillende crpyto's iets anders ziet doen.
Nee hoor, viel mij gewoon op dat bnb en dot zoveel harder zakken.. maar ze zijn uiteraard ook veel harder gestegen, dus wel logisch ook weer.

420.


 • Nnoitra
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 00:02
Pelox schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 11:05:
[...]


Nee hoor, viel mij gewoon op dat bnb en dot zoveel harder zakken.. maar ze zijn uiteraard ook veel harder gestegen, dus wel logisch ook weer.
De vraag stellen en 'm zelf beantwoorden :+

Sarcasm is my superpower! What's yours?


 • Bartjeuhz
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 02-06 10:29
Pelox schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 11:05:
[...]


Nee hoor, viel mij gewoon op dat bnb en dot zoveel harder zakken.. maar ze zijn uiteraard ook veel harder gestegen, dus wel logisch ook weer.
Maar dat is ook niet logisch. Ik kan je zo wat coins noemen die hard zijn gestegen en daar nu stabiel blijven hangen.
Niks is 100% logisch eigenlijk

Battlenet: CatBearCow#2243


 • jvp
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 23-04 20:45
Geprobeerd in de slowchat het te hebben over Chiliz maar blijkbaar is iedereen daar druk met zichzelf. Geen idee of ik het hier dan mag benoemen en beschrijven (lekker bescheiden gebleven).

Ik zie dat CHZ de laatste dagen weer wat aan de weg timmert en dat zal vooral te maken hebben met de introductie van ACM. Toch blijf ik het best bijzonder vinden dat CHZ zo rond de 5 cent blijft hangen terwijl die fan tokens voor abnormale bedragen van de hand gaan (ACM nu rond de $18,-). Zit hier nog enige potentie in?

Nieuws wat alweer 2 dagen oud is en dat CHZ inmiddels ook de NLse markt heeft gevonden blijkt hier wel uit: https://sittard-geleen.ni...t-socios-fanbeleving-uit/

 • freshprince
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 30-04 20:53
Je moet vooral kijken naar de Market Cap en niet de prijs per token

 • Nnoitra
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 00:02
freshprince schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 11:37:
Je moet vooral kijken naar de Market Cap en niet de prijs per token
Oeh!
Daar heb ik nog een leuk linkje voor!
Tijdje terug eens op reddit gevonde: https://thecoinperspective.com/

Sarcasm is my superpower! What's yours?


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Pelox schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:26:
[...]


Volgens mij maken de meeste traders verlies, denk ik.. geen cijfers, maar lijkt me best logisch eigenlijk.
Ok traders die er dagelijks mee bezig zijn en wat meer ervaringen hebben ook op de reguliere beurzen, ik ben zelf echt geen pro trader maar verdien er wel mijn brood mee.

 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
anti elppa schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:33:
[...]


Klopt. zijn wel artikelen over te vinden. Heeft bij mij ook verrekte lang geduurd (jaren)voor ik in de plus kon komen met spot en leverage trading. Als ik het me goed herinner maakt 95 to 98% vd mensen verlies op leverage trading. Daarom is HODL en DCA zo ongekend goede methode. En nu in de bullmarkt is het natuurlijk een stuk makkelijker. Probeer maar eens in een bear markt te traden......Wat bij mij vooral erg geholpen heeft is leren dat je niet altijd maar een positie open hoeft te hebben. Soms maanden niets en dan paar dagen op een breakout is veel effectiever dan proberen binnen een triangle te daytraden. Maar goed, dit werkt voor mij. Zijn ook mensen die juist enorm sterk zijn op 3m candles met daytrading.
Met leverage traden heb ik echt serieus geld verloren op bitmex, daar kon je zelfs een riante villa in de randstand van kopen.
Had wel mijn inleg eruit gehaald dus echt geld heeft het mij niet gekost, ''als je het zo bekijkt'', maar met gewoon crypro traden gaat het toch redelijk goed hier, erg moeilijk om geen geld te verdienen zelfs.

 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
MicroWhale schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 09:19:
[...]


Denk je?

Ik denk dat die corporate verzamelaars geen genoegen nemen met een 2x. Die gaan imo net zolang door totdat ze een 10x hebben of zo. En voor MSTR is die 10x momenteel op ongeveer 290k$ te vinden.
290k of die 150k wat mensen hier roepen is imo veel te veel op de korte termijn, maar we gaan het zien.
Ik weet dat er geld teveel is op de markt maar zoveel geld in bitcoin zie ik niet gebeuren

 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 16:36

MicroWhale

The problem is choice

Jedi_Pimp schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 10:35:
[...]


Deels eens, maar ik denk dat een retest van 44k of zelfs 42k geenszins het einde van de bull market betekent. Een (re)test zou zelfs op de middellange termijn goed kunnen uitpakken voor het behoud van het positieve sentiment, denk je niet? Nu lafjes omhoog krabbelen naar 54k en dat level niet kunnen behouden zou misschien wel voor een grotere move naar beneden kunnen zorgen.
Een retest zou zeker goed uitpakken ja. Helemaal mee eens.

Punt is echter dat als we er te ver onder zakken, we mogelijk meteen 3-4 jaar aan de broek hebben.
Slux schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 11:56:
[...]

290k of die 150k wat mensen hier roepen is imo veel te veel op de korte termijn, maar we gaan het zien.
Ik weet dat er geld teveel is op de markt maar zoveel geld in bitcoin zie ik niet gebeuren
Ook eens. Het ging me meer om dat corporate niet zo snel verkopen omdat ze er voor de LT in zitten. Als we dit jaar 290k halen dan ga ik in mijn broek pissen van enthousiasme. De kans acht ik vooralsnog wel klein. 100k moet denk ik wel mogelijk zijn, maar voor meer dan dat moet het echt helemaal los gaan... en dat zie ik niet echt gebeuren nog.

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • anti elppa
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 21:38
MicroWhale schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 12:02:
[...]


Een retest zou zeker goed uitpakken ja. Helemaal mee eens.

Punt is echter dat als we er te ver onder zakken, we mogelijk meteen 3-4 jaar aan de broek hebben.


[...]


Ook eens. Het ging me meer om dat corporate niet zo snel verkopen omdat ze er voor de LT in zitten. Als we dit jaar 290k halen dan ga ik in mijn broek pissen van enthousiasme. De kans acht ik vooralsnog wel klein. 100k moet denk ik wel mogelijk zijn, maar voor meer dan dat moet het echt helemaal los gaan... en dat zie ik niet echt gebeuren nog.
Dat helemaal los gaan gebeurde in het verleden wel elke keer (geen garantie). Tot nu toe hebben we leuke groene dagen gehad, en ja het ging her en der wat parabolisch, maar helemaal los is het nog niet gegaan. Ik bedoel dan 20 tot 40% op 1 dag. Als dat gebeurd, de orderboeken dun worden, het volume dan ook nog wat in zak later, dan cash ik uit.

 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 16:36

MicroWhale

The problem is choice

anti elppa schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 12:11:
[...]


Dat helemaal los gaan gebeurde in het verleden wel elke keer (geen garantie). Tot nu toe hebben we leuke groene dagen gehad, en ja het ging her en der wat parabolisch, maar helemaal los is het nog niet gegaan. Ik bedoel dan 20 tot 40% op 1 dag. Als dat gebeurd, de orderboeken dun worden, het volume dan ook nog wat in zak later, dan cash ik uit.
Klopt.... we zitten dan ook allemaal in onze eigen glazen bollen te kijken. Wat je beschrijft lijkt op wat het S2F model voorspelt. Als je daar van uitgaat dan gaan we richting einde jaar (oktober) ver boven de 100k uitkomen, om daarna voor langere tijd in te kakken. Andere modellen voorspellen ergens april-juni een piek.

Ik zit er een beetje in zoals jij: Boven een bepaalde prijs kijken wanneer de FOMO het hoogst is en dan cashen. Of dat nu dit jaar is of een van de volgende... dat maakt me niet zo veel uit.

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • martin_v_z
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 02-06 12:44
anti elppa schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 12:11:
[...]


Dat helemaal los gaan gebeurde in het verleden wel elke keer (geen garantie). Tot nu toe hebben we leuke groene dagen gehad, en ja het ging her en der wat parabolisch, maar helemaal los is het nog niet gegaan. Ik bedoel dan 20 tot 40% op 1 dag. Als dat gebeurd, de orderboeken dun worden, het volume dan ook nog wat in zak later, dan cash ik uit.
Is bnb hier niet juist een voorbeeld van. Oke btc heeft vast nog wel ruimte over maar hoe meer geld er in zit hoe meer geld er ook absoluut bij moet om weer zulke percentages te krijgen.

Ik wacht het allemaal even af. 80k lag voor mij binnen de mogelijkheid van deze bull run. En dus nog steeds. Maar voor mijn gevoel was de enorme stijging van bnb misschien overmoedig. De hele markt voelde en voelt nog steeds zenuwachtig aan. Ik zit vooral naar bnb te kijken. Ik weet te weinig over die coin om te zeggen of hij nu op een realistische waarde staat, ik had alleen een grotere correctie daar van verwacht. Als dit alsnog gebeurt trekt het denk ik de hele markt mee in een soort domino effect.

 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 16:36

MicroWhale

The problem is choice

martin_v_z schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 12:19:
[...]

Is bnb hier niet juist een voorbeeld van. Oke btc heeft vast nog wel ruimte over maar hoe meer geld er in zit hoe meer geld er ook absoluut bij moet om weer zulke percentages te krijgen.

Ik wacht het allemaal even af. 80k lag voor mij binnen de mogelijkheid van deze bull run. En dus nog steeds. Maar voor mijn gevoel was de enorme stijging van bnb misschien overmoedig. De hele markt voelde en voelt nog steeds zenuwachtig aan. Ik zit vooral naar bnb te kijken. Ik weet te weinig over die coin om te zeggen of hij nu op een realistische waarde staat, ik had alleen een grotere correctie daar van verwacht. Als dit alsnog gebeurt trekt het denk ik de hele markt mee in een soort domino effect.
Als iets schaars wordt, hoeft er niet veel geld bij. Dan betaal je gewoon meer voor één BTC.

Stel er zijn 10 appels en 20 mensen.
Die 20 mensen willen heel graag een appel.
De eerste 10 mensen zijn er snel bij kopen een appel voor 5.
De verkoper is blij en gaat er van door met zijn geld.

9 mensen willen hun appel houden.
1 biedt zijn appel te koop aan aan de 10 zonder.
Als hij de appel verkoopt voor 100 euro.
Dan is de 'marketcap' van alle appels 1000 euro.
Nu wil opeens 1 andere zijn appel ook wel verkopen.
Die krijgt er 200 euro voor.
'Marketcap' is nu 2000 euro.

Conclusie: Er is maar 50 + 100 + 200 = 350 euro in de markt gegaan, maar de marketcap is 2000 euro.

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • Slonzo
 • Registratie: Mei 2007
 • Niet online

Slonzo

Taarsidath-an Halsaam

Slux schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 11:46:
Ok traders die er dagelijks mee bezig zijn en wat meer ervaringen hebben ook op de reguliere beurzen, ik ben zelf echt geen pro trader maar verdien er wel mijn brood mee.
Als je geen dagjob meer hebt en je brood verdient met traden, dan ben je toch pro(fessioneel) trader? :P
Of begrijp ik het verkeerd?

 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 16:36

MicroWhale

The problem is choice

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • martin_v_z
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 02-06 12:44
MicroWhale schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 12:26:
[...]


Als iets schaars wordt, hoeft er niet veel geld bij. Dan betaal je gewoon meer voor één BTC.

Stel er zijn 10 appels en 20 mensen.
Die 20 mensen willen heel graag een appel.
De eerste 10 mensen zijn er snel bij kopen een appel voor 5.
De verkoper is blij en gaat er van door met zijn geld.

9 mensen willen hun appel houden.
1 biedt zijn appel te koop aan aan de 10 zonder.
Als hij de appel verkoopt voor 100 euro.
Dan is de 'marketcap' van alle appels 1000 euro.
Nu wil opeens 1 andere zijn appel ook wel verkopen.
Die krijgt er 200 euro voor.
'Marketcap' is nu 2000 euro.

Conclusie: Er is maar 50 + 100 + 200 = 350 euro in de markt gegaan, maar de marketcap is 2000 euro.
Ow ja daar ben ik het helemaal mee eens. Ik dacht meer aan het continu moeten uitkopen van de instroom van munten van miners enzo. Veel zullen daarvan niet speculeren met hun inkomsten gezien ze ook kosten hebben en dus deze op de markt blijven verkopen. Hoe hoger de prijs hoe meer er absoluut in moet om die druk op te vangen.

Verder heb je uiteraard helemaal gelijk, zodra mensen vast gaan houden aan hun munten hoe sneller de prijs omhoog kan gaan.
Pagina: 1 2 3 ... 55 Laatste

Let op:
Slowchat is hier niet gewenst, daarvoor is het slowchat topic: [SC] Cryptocurrency Slowchat topic #24.

Regels voor dit topic:
 • Maak je een bepaalde trade of koop je een cryptocurrency, onderbouw dan waarom. Voegt je post niets toe voor anderen? Post dan niet, het is hier geen persoonlijk dagboek.
 • Benoem bedragen/prijzen/koersen in USD waarde. Benoem je een prijs in EUR, zet dit er dan specifiek bij, zodat je anderen niet in verwarring brengt.
 • Eigen inzet is gewenst. Vraag niet welke coin je moet kopen, dit is volledig aan jezelf om te besluiten. Anderen zullen doorgaans voornamelijk de coins shillen die zij zelf hebben.
 • Wordt er een vraag gesteld als "Welke coin kan ik het beste kopen?" negeer deze dan. En bij vragen als "Wat denken jullie van coin XYZ?" reageer dan inhoudelijk, of reageer niet.
 
En verder wat algemene regels
 • Blijf on-topic. Dit topic is alleen voor onderwerpen die te maken hebben met cryptocurrencies. Offtopic berichten worden verwijderd.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden. Net als het zonder nuttige toelichting linken en shillen van coins met als enige doel anderen aan te zetten tot het kopen ervan.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee