Toon posts:

Het grote Cryptocurrency nieuws & koers topic #2 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 31 Laatste
Acties:
 • 167.687 views

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Modbreak:Let op

Dit topic volgt de Oude slowchat reeks op. Vanwege de steeds grotere drukte is er besloten om de regels iets aan te scherpen om het voor iedereen overzichtelijk & leesbaar te houden. Voor cryptozaken zelf zal er op zich niet heel veel veranderen, maar hier voor het gemak even de verschillen met de vorige reeks op een rijtje:
 • Crypto onderwerpen only! We snappen helemaal dat er ook graag over andere dingen gepraat wordt, maar daar zijn andere plekken op het forum voor en het wordt voor ons mods heel lastig om ons daar doorheen te worstelen. Met de aannemende drukte is dat echt niet meer te doen. Offtopic berichten zullen eerder dan voorheen worden opgeschoond om het topic voor iedereen goed leesbaar te houden.
 • We snappen de emotie bij sommige koersontwikkelingen, maar probeer het aantal one-liners tot een minimum te beperken, en al helemaal geen berichten met louter "To the MOON 8) " en "REKT :'( " en dergelijke te posten.

 

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Nieuws & Koers topic! Hier kan algemeen nieuws en koersontwikkelingen binnen de cryptowereld worden besproken. Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.


Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Ypuh
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 01-12 22:50
En we beginnen met een nieuwe ATH!

M'n BNBDOWN is wel door het putje aan het gaan. Voor wie nog twijfelde over leveraged tokens; doe het niet.

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Modbreak:LET OP

Er zit hier een hoop aanwas van nieuwe mensen. Veel van hen stellen ogenschijnlijk domme vragen. GA DAAR GEWOON NIET OP IN, want dat werkt alleen maar sfeerverpestend.

En aan de nieuwelingen, nee, het feit dat het topic groot is impliceert niet dat je dan maar geen moeite hoeft te doen. Gebruik Google om je antwoord te vinden, ga niet voor elk wissewasje hier een vraag stellen.

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Bjorn180179
 • Registratie: November 2019
 • Laatst online: 22-09 14:11
Ypuh schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:21:
En we beginnen met een nieuwe ATH!

M'n BNBDOWN is wel door het putje aan het gaan. Voor wie nog twijfelde over leveraged tokens; doe het niet.
Ja ik had met BNBDOWN ook niet veel geluk helaas. Ging gelukkig maar om een klein bedrag.

16x300wp DMECG tilt 25° Zuid-Oost Solaredge 5K omvormer


 • sampoo
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online
De 56k hebben vandaag ook weer gehad. Het is niet gek om te denken dat de 60k voor het eind van de maand ook gehaald wordt.

 • Kyumia
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 01-12 16:47
Ik copy paste even mijn TA van de vorige thread, deze is namelijk nog steeds actueel. Inmiddels zitten we aan de 2e bottom. Ondanks de Tweets van Elon houdt ETH zich nog sterk rond 0.035:

Ik zal maar eens een poging tot TA doen op ETH. Hieronder de 2h ETH/BTC chart.

De witte lijnen zijn de 38.20%, 23.60% en 0% respectievelijk van boven naar beneden van een Fibonnaci-retracement beginnend aan de top van 5 Februari. Zoals te zien is, is deze al gebounced op de 0% lijn, wat de supportlijn over langere periode is @ 0.035. Helaas is ETH vannacht niet door de resistance op 0.03765 gekomen (23.60%) en is weer in een neerwaartse richting beland.

Mijn voorspelling is dat er een double bottom plaats gaat vinden (blauwe lijn). Op het magenta stipje zijn we nu. I am going to call it: ETH gaat dit weekend in een opwaartse trend :)Dit is geen financieel advies.

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Modbreak:En meteen weer heen zwik reacties verwijderd. Nee, het hoeft echt niet elke keer benoemd te worden dat er een nieuwe ATH wordt aangetikt :z

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Ypuh
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 01-12 22:50
Er lijkt gewoon geen enkel weerstand te zijn momenteel. Heeft CZ iets in het water gestopt waardoor iedereen ineens crypto-waus geworden is? Zijn het de weekendvibes? Vervelen mensen zich?

Dit heeft echt niets meer met institutionele beleggers of crypto te maken (net als de vorige bullrun).

 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-11 22:12

JT

VETAK y0

@Willem Egel Ik heb 4 happy meals REN gehaald :+ YOLO casinogok 8)7 Die bocht van die kutclown geef ik het toch niet aan uit :') :r

[Voor 7% gewijzigd door JT op 19-02-2021 22:25]


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:27

SjoerdV nl

Be the change.

sampoo schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:23:
De 56k hebben vandaag ook weer gehad. Het is niet gek om te denken dat de 60k voor het eind van de maand ook gehaald wordt.
Zou er niet eens heel vreemd van opkijken als die er morgenochtend al staat.

Zitten weer op 8,5% oid vandaag he.

Mooie tijden.

 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-11 22:12

JT

VETAK y0

Ypuh schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:25:
Er lijkt gewoon geen enkel weerstand te zijn momenteel. Heeft CZ iets in het water gestopt waardoor iedereen ineens crypto-waus geworden is? Zijn het de weekendvibes? Vervelen mensen zich?

Dit heeft echt niets meer met institutionele beleggers of crypto te maken (net als de vorige bullrun).
Vind het wel bizar hoor. Mijn FOMO gevoel wordt steeds groter maar de alarmbellen gaan ook steeds harder...
Ypuh schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:21:
En we beginnen met een nieuwe ATH!

M'n BNBDOWN is wel door het putje aan het gaan. Voor wie nog twijfelde over leveraged tokens; doe het niet.
Volgende keer gewoon een isolated short pakken met 2x of 3x ? Geeft wel de mogelijkheid tot rekt natuurlijk, maar als een DOWN token 90% zakt maakt dat weinig verschil.

Ik zat ook eens naar de UP tokens te kijken. BNB/UP heeft de hele swing maar 2x zoveel gedaan als BNB zelf. Dat valt toch ook wel tegen.

Ik gebruik de DOWN tokens zelf trouwens nog wel, maar dan puur een scalp van max 1 uur. In de praktijk echter meestal minuten. Alleen daar voor vind ik ze nuttig.

 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 11:17
Binance down -> dikke pumps

Topic dicht -> dikke pumps

Ik vind het wel gezellig hoor guys en al die malle defi projecten met geswapte pannekoeken onder het syrup en weet ik wat, maar de dikke gainz zijn ook wat waard hè.. Misschien toch het topic weer dicht gooien?

 • Geertwa
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 13-07 20:09
Twijfel om een buy order te plaatsen voor bnb vannacht. Lastig

 • DutchCrownNL
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 01-12 14:57
ADA krabbelt ook weer lekker terug op 0.94 niveau, zou hij dan toch een poging willen doen richting 1.0? :D

Xbox Live Ambassador | Xbox Series X & Xbox One X | Flintstone NL |


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:27

SjoerdV nl

Be the change.

Ypuh schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:25:
Er lijkt gewoon geen enkel weerstand te zijn momenteel. Heeft CZ iets in het water gestopt waardoor iedereen ineens crypto-waus geworden is? Zijn het de weekendvibes? Vervelen mensen zich?

Dit heeft echt niets meer met institutionele beleggers of crypto te maken (net als de vorige bullrun).
Black rock stapt in & Elon Musk heeft een Bitcoin chick op Twitter.
Geertwa schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:27:
Twijfel om een buy order te plaatsen voor bnb vannacht. Lastig
Als je naar de 4 uur of laat staan monthly chart kijkt, dan is enorm opletten sowieso heel duidelijk. Meer dan 600% in 2 weken tijd is extreem. Er kan zomaar weer 40% vanaf met een beetje pech.

Edit: En ja, misschien gaat ie door naar de 500 dollar, maar extreme runs omhoog geven extreem risico om alsnog te kopen.

[Voor 14% gewijzigd door PilatuS op 19-02-2021 22:30]


 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-11 22:12

JT

VETAK y0

DutchCrownNL schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:28:
ADA krabbelt ook weer lekker terug op 0.94 niveau, zou hij dan toch een poging willen doen richting 1.0? :D
Is puur door btc. In sats is het niet zo heel fraai hoor. Ik HODL lekker door, komt wel goed.

 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
PilatuS schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:26:
[...]


Ik gebruik de DOWN tokens zelf trouwens nog wel, maar dan puur een scalp van max 1 uur. In de praktijk echter meestal minuten. Alleen daar voor vind ik ze nuttig.
Hoe pak je dat aan dan? Als je ziet dat coin X een neerwaardse trend heeft, koop je die down tokens of anticipeer je op een trend voor het gebeurt? En hoe bepaal je uitstapmoment?

Teach us ;)

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:29
DutchCrownNL schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:28:
ADA krabbelt ook weer lekker terug op 0.94 niveau, zou hij dan toch een poging willen doen richting 1.0? :D
Wordt wel lastig zo met de BTC die maar door blijft stijgen.
De aandacht gaan dan vooral in de BTC en ook BNB zitten ipv andere coins zoals ETH en ADA.
Misschien morgen dan, maar zekerheid is er niet.

 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-11 10:19
DutchCrownNL schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:28:
ADA krabbelt ook weer lekker terug op 0.94 niveau, zou hij dan toch een poging willen doen richting 1.0? :D
Ik zie nog geen 1700 sat.

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 23-11 19:40

iVibes

We Were Meant to Fly

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • sampoo
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online
JT schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:26:
[...]

Vind het wel bizar hoor. Mijn FOMO gevoel wordt steeds groter maar de alarmbellen gaan ook steeds harder...
Ik denk dat de hodl-force gewoon heel sterk is en dat dat het aanbod enorm drukt. Vraag je aan hodlers in BTC hoeveel fiat zou genoeg zijn om al je BTC-bezittingen van de hand te doen met als enige conditie dat je het in fiat moet aanhouden of moet uitgeven, dan denk ik dat weinigen nu voor minder dan $100k akkoord gaan.

 • Geertwa
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 13-07 20:09
@PilatuS Dat is ook zo, wellicht teveel FOMO
sOid schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:30:
[...]

Hoe pak je dat aan dan? Als je ziet dat coin X een neerwaardse trend heeft, koop je die down tokens of anticipeer je op een trend voor het gebeurt? En hoe bepaal je uitstapmoment?

Teach us ;)
Toppen zijn vaak vrij duidelijk. Hele grote walls die niet kapot willen. Steeds verder dalend volume. Double of triple tops op weerstand. Een duidelijke rollover. Zulk soort dingen kijk ik naar. Dan is het inderdaad even wat DOWN kopen om een scalp te maken. Voordeel is ook dat het meestal met de trap omhoog is en met de lift en soms zwaartekracht omlaag. Daar zijn die tokens juist goed voor. Een coin kan een half uur doen over 15% omhoog en dan 5% zakken in 2 minuten. Het beste advies wat ik je kan geven is leren om toppen te herkennen :)

Edit: Uitstappen is de eerst volgende support.

 • Aarebe1
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 20-10 21:33
DutchCrownNL schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:28:
ADA krabbelt ook weer lekker terug op 0.94 niveau, zou hij dan toch een poging willen doen richting 1.0? :D
Pas maar op. Dit is typisch fiat denken. ;)
Menig pf staat hier in Euro's op dikke winsten, in satoshis daarentegen..

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:29
Gaat niet om de sats maar om de USDT.
Als deze stijgt tov wat je voor ADA in USDT betaald hebt ga je er toch op vooruit.
Dubbel vangen door èn in sats èn in $ tgv de BTC stijging is teveel gevraagd.

 • Ypuh
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 01-12 22:50
sOid schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:30:
[...]

Hoe pak je dat aan dan? Als je ziet dat coin X een neerwaardse trend heeft, koop je die down tokens of anticipeer je op een trend voor het gebeurt? En hoe bepaal je uitstapmoment?

Teach us ;)
Het DOWN token kopen is niet zo lastig. Als je het gevoel hebt dat hij op z'n absolute piek staat, koop je hem met het idee er snel weer vanaf te zijn.

Als het vervolgens 3 dagen non-stop blijft stijgen met percentages van 60-80% en echt letterlijk geen enkele vorm van dip whatsoever, dan wordt het wel problematisch :+.

Vanochtend m'n inleg er volledig uitgehaald, maar wat er nog over is is wel keihard geslonken. Virtuele winst, maar nog steeds duur leergeld. Ik wil na 3-4 maanden leed natuurlijk ook nog wat overhouden.

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10 14:14
SjoerdV nl schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:25:
[...]

Zou er niet eens heel vreemd van opkijken als die er morgenochtend al staat.

Zitten weer op 8,5% oid vandaag he.

Mooie tijden.
Dat is zeker geen vreemde gedachte.
Ik heb al een heleboel muren zien omvallen vandaag, en dat gipswandje zonder behang wat nu voor de 57k staat daar mept ie ook zo doorheen.

Toch vind ik de hele opmars vandaag weer heel bizar, en ik merk dat mijn gevoel er steeds weer naast zit, maar ik had bij 55k echt wel een grote correctie verwacht. Geen TA maar gewoon gevoel van de koude grond.

 • Aarebe1
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 20-10 21:33
HoppyF schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:32:
[...]

Gaat niet om de sats maar om de USDT.
Als deze stijgt tov wat je voor ADA in USDT betaald hebt ga je er toch op vooruit.
Dubbel vangen door èn in sats èn in $ tgv de BTC stijging is teveel gevraagd.
Dat betekend alleen maar dat je beter in BTC had kunnen zitten en dus rendement bent misgelopen.

 • mvds
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 11:04

mvds

Totally awesome!

Ypuh schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:25:
Er lijkt gewoon geen enkel weerstand te zijn momenteel. Heeft CZ iets in het water gestopt waardoor iedereen ineens crypto-waus geworden is? Zijn het de weekendvibes? Vervelen mensen zich?

Dit heeft echt niets meer met institutionele beleggers of crypto te maken (net als de vorige bullrun).
Mensen houden geld over (kunnen het niet uitgeven door corona), zitten toch thuis (want corona), gaan liever aan de pc zitten dan naast de partner op de bank (want ze zitten al bijna een jaar bij elkaar op de lip) en krijgen in de gaten dat ze er misschien toch geld mee kunnen verdienen?

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:29
Aarebe1 schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:32:
[...]

Pas maar op. Dit is typisch fiat denken. ;)
Menig pf staat hier in Euro's op dikke winsten, in satoshis daarentegen..
Zeker is dat in fiat denken.
Dat is wel van belang als je een deel wilt afromen of uit wilt stappen.
Wil je een rit verder in BTC maken dan zijn de sats uiteraard beter maar dan had je dus niet eerder ADA moeten kopen maar in BTC moeten blijven zitten.

 • Aarebe1
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 20-10 21:33
mvds schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:34:
[...]

Mensen houden geld over (kunnen het niet uitgeven door corona), zitten toch thuis (want corona), gaan liever aan de pc zitten dan naast de partner op de bank (want ze zitten al bijna een jaar bij elkaar op de lip) en krijgen in de gaten dat ze er misschien toch geld mee kunnen verdienen?
Ja want heel de wereld zit in lockdown.. Wordt ff wakker.

Er is op dit moment een enorme inflow van groot geld wat normaal gesproken op de plank ligt.
Tezamen met wat Elon Musk tweets en Black Rock wat instapt is dat weer genoeg goed nieuws om te pumpen.

 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
PilatuS schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:32:
[...]


Toppen zijn vaak vrij duidelijk. Hele grote walls die niet kapot willen. Steeds verder dalend volume. Double of triple tops op weerstand. Een duidelijke rollover. Zulk soort dingen kijk ik naar. Dan is het inderdaad even wat DOWN kopen om een scalp te maken. Voordeel is ook dat het meestal met de trap omhoog is en met de lift en soms zwaartekracht omlaag. Daar zijn die tokens juist goed voor. Een coin kan een half uur doen over 15% omhoog en dan 5% zakken in 2 minuten. Het beste advies wat ik je kan geven is leren om toppen te herkennen :)

Edit: Uitstappen is de eerst volgende support.
Thanks :) Op welke chart kijk je dan? 15min of zo?
Zondag maar 's mee spelen met klein beetje. Raak het waarschijnlijk kwijt maar goed, leergeld heet dat ;)

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:29
Aarebe1 schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:34:
[...]

Dat betekend alleen maar dat je beter in BTC had kunnen zitten en dus rendement bent misgelopen.
Precies.
Dat kun je niet terugdraaien.
Hoeft ook niet als ADA ook maar geleidelijk blijft stijgen en niet onder de $1 blijft hangen.

 • Ypuh
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 01-12 22:50
mvds schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:34:
[...]

Mensen houden geld over (kunnen het niet uitgeven door corona), zitten toch thuis (want corona), gaan liever aan de pc zitten dan naast de partner op de bank (want ze zitten al bijna een jaar bij elkaar op de lip) en krijgen in de gaten dat ze er misschien toch geld mee kunnen verdienen?
Niet de hele wereld zit onder het bewind van Rutte hoor :P.

Dit is gewoon pure FOMO en greed, niets meer en minder. Als Musk morgen z'n 1.5m er weer uittrekt, stort de boel als een kaartenhuis in elkaar. Dat heeft niets met lockdown te maken.

For all sake zou het nu 35 graden buiten zijn en was het bier op de terrassen gratis, dan nog zouden mensen thuis achter hun PC zitten in deze markt.

 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-11 10:19
HoppyF schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:32:
[...]

Gaat niet om de sats maar om de USDT.
Als deze stijgt tov wat je voor ADA in USDT betaald hebt ga je er toch op vooruit.
Dubbel vangen door èn in sats èn in $ tgv de BTC stijging is teveel gevraagd.
Dus verkoop je het dan even voor usdt?
Hoe trade je dan met dubbele paren.
Ik doe het bijna altijd tegen btc sats.
Ik raak iedere keer de kluts kwijt met zo'n stijging. Ik weet dat ik meer usdt heb.
Maar mn doel is meer btc te krijgen,

 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-11 22:12

JT

VETAK y0

HoppyF schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:34:
[...]

Zeker is dat in fiat denken.
Dat is wel van belang als je een deel wilt afromen of uit wilt stappen.
Wil je een rit verder in BTC maken dan zijn de sats uiteraard beter maar dan had je dus niet eerder ADA moeten kopen maar in BTC moeten blijven zitten.
Als je alleen in fiat denkt dan moet je alleen btc kopen en niet in alts gaan traden.

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10 14:14
mvds schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:34:
[...]
... gaan liever aan de pc zitten dan naast de partner op de bank (want ze zitten al bijna een jaar bij elkaar op de lip) en krijgen in de gaten dat ze er misschien toch geld mee kunnen verdienen?
Chikkie die hier regelmatig komt is inmiddels ook helemaal into crypto hoor, dus lekker samen loeren ;)

Beetje Netflix, bitcoin & Chill dus... :P
sOid schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:36:
[...]

Thanks :) Op welke chart kijk je dan? 15min of zo?
Zondag maar 's mee spelen met klein beetje. Raak het waarschijnlijk kwijt maar goed, leergeld heet dat ;)
Als ik een downtoken pak zit ik op de 1 minuut te kijken naar wat ie doet. Dan net dat ene zien waarbij je denkt: Nu gaat ie zakken. Dan weer wat uitzoomen naar iets hogere timefrimes. De 15 min en hoger gebruik ik alleen om weerstand of support te zoeken. Eigenlijk iedere downtoken scalp van mij is zeer kort. Da's vaak genoeg op de 1 minuut het juiste zien en de token kopen om vrijwel direct een verkooporder te plaatsen voor 5% of misschien wat meer. Soms lopen ze iets langer, maar de meeste zijn een paar minuten. Even snel een paar procent pakken en weg er mee.

 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-11 22:12

JT

VETAK y0

gijsvogel schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:39:
[...]


Chikkie die hier regelmatig komt is inmiddels ook helemaal into crypto hoor, dus lekker samen loeren ;)

Beetje Netflix, bitcoin & Chill dus... :P
Straks geen sex meer....die 10 minuten kan jullie klauwen met geld kosten en als jullie daar beide mee bezig zijn... :+

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:29
Ladonna schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:37:
[...]


Dus verkoop je het dan even voor usdt?
Hoe trade je dan met dubbele paren.
Ik doe het bijna altijd tegen btc sats.
Ik raak iedere keer de kluts kwijt met zo'n stijging. Ik weet dat ik meer usdt heb.
Maar mn doel is meer btc te krijgen,
Als je wilt blijven en niet uitstappen is meer sats verwerven het doel.
Dat lukt niet altijd meteen als de BTC sneller stijgt dan de alt coin die je hebt.
Dat levert dus wat minder op maar minder winst is nog steeds winst.
Verkopen naar USDT kan een voordeel opleveren als de BTC weer even dips.
Je haalt het dan weer in alleen in de huidige sterk oplopende BTC markt zijn dips wel minder aanwezig.

 • davy_online
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 29-11 22:42
Wat is eraan de hand met VET?
* Zet er dan ook bij wat jij voor raars ziet *

[Voor 53% gewijzigd door .oisyn op 19-02-2021 22:51]


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:27

SjoerdV nl

Be the change.

gijsvogel schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:39:
[...]


Chikkie die hier regelmatig komt is inmiddels ook helemaal into crypto hoor, dus lekker samen loeren ;)

Beetje Netflix, bitcoin & Chill dus... :P
Voel je dan geen druk om te presteren? Weinig die zo'n candle als BTC toont hebben...

Of ben jij de ontvanger?

 • Raaafie
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 01-12 22:57
Ik knipper drie keer met mijn ogen en er staat weer een nieuwe ATH in de boeken voor BTC. En dan te bedenken dat ik het eigenlijk al achterlijk vond om op 30k in te stappen :)

 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-11 10:19

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10 14:14
JT schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:40:
[...]

Straks geen sex meer....die 10 minuten kan jullie klauwen met geld kosten en als jullie daar beide mee bezig zijn... :+
Ach, ik kan het goed aan of uit zetten hoor die handel, hij gaat ondertussen toch gewoon omhoog en omlaag of opzij... en dan heb ik het over de koers jaa ;) :>

 • Raaafie
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 01-12 22:57
HoppyF schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:40:
[...]

Als je wilt blijven en niet uitstappen is meer sats verwerven het doel.
Dat lukt niet altijd meteen als de BTC sneller stijgt dan de alt coin die je hebt.
Dat levert dus wat minder op maar minder winst is nog steeds winst.
Verkopen naar USDT kan een voordeel opleveren als de BTC weer even dips.
Je haalt het dan weer in alleen in de huidige sterk oplopende BTC markt zijn dips wel minder aanwezig.
Wat je ook zou kunnen doen is de fiat die je in BTC pompt terug proberen te verdienen met alts. Of dat slim is, is een tweede :+

 • davy_online
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 29-11 22:42

 • Luuk
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online
Ypuh schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:37:
[...]

Niet de hele wereld zit onder het bewind van Rutte hoor :P.

Dit is gewoon pure FOMO en greed, niets meer en minder. Als Musk morgen z'n 1.5m er weer uittrekt, stort de boel als een kaartenhuis in elkaar. Dat heeft niets met lockdown te maken.

For all sake zou het nu 35 graden buiten zijn en was het bier op de terrassen gratis, dan nog zouden mensen thuis achter hun PC zitten in deze markt.
Die hele Binance shitcoinshow is pure fomo en greed maar Bitcoin zit inmiddels echt wel op een ander level. Bitcoin heeft grote aandacht van partijen als Blackrock, Tesla, banken, Visa, Mastercard, Paypal, Applepay enz.enz. enz. Die gaan niet over één nacht ijs. Ik ben nog steeds van mening dat dit slechts een aanloop is naar nog veel meer.

 • OzzieMann
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 01-12 23:00

OzzieMann

PSN: OzzieMann

Afgelopen week is mijn PF in usd met 88% gestegen en in BTC met 61%. Komt voornamelijk door BNB en CAKE.
Het kan dus prima om in beide te stijgen maar het was een uitzonderlijk weekje.

 • tomcoin
 • Registratie: Januari 2021
 • Niet online
Pols, een buitenkansje op $4,77? :)

 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 01-12 16:11

Chaes

#HODL

Crap ETH ga eens gauw naar 3k$ man sukkel

 • Aarebe1
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 20-10 21:33
OzzieMann schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:46:
Afgelopen week is mijn PF in usd met 88% gestegen en in BTC met 61%. Komt voornamelijk door BNB en CAKE.
Het kan dus prima om in beide te stijgen maar het was een uitzonderlijk weekje.
Ik zou zo'n pf niet aankunnen.
#Bitcoin

 • Geertwa
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 13-07 20:09
@davy_onlineAardig wat bewegen de laatste maand

 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 09:45
WTF? gewoon hélemaal gemist omdat t topic dicht was 7(8)7 7(8)7

Ik lul ook zomaar wat


 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-11 22:12

JT

VETAK y0

gijsvogel schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:44:
[...]


Ach, ik kan het goed aan of uit zetten hoor die handel, hij gaat ondertussen toch gewoon omhoog en omlaag of opzij... en dan heb ik het over de koers jaa ;) :>
Kleur hem maar groen, dan weet je het zeker :+

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10 14:14
SjoerdV nl schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:41:
[...]

Voel je dan geen druk om te presteren? Weinig die zo'n candle als BTC toont hebben...

Of ben jij de ontvanger?
Ik ben tevreden over mijn eigen candle hoor, en geen voorbindcandles in mijn slaapkamer ;)

Maarreh, ik voel een paar mods die met candlestics gaan meppen zometeen dus weer even ontopic O-)

When altseason again?

 • OzzieMann
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 01-12 23:00

OzzieMann

PSN: OzzieMann

Aarebe1 schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:46:
[...]

Ik zou zo'n pf niet aankunnen.
#Bitcoin
60% van de PF zit in BTC hoor! Begin van de week was dat nog 50%. ;)

 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 09:45
Aarebe1 schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:46:
[...]

Ik zou zo'n pf niet aankunnen.
#Bitcoin
N stijgend portfolio bedoel je?

Ik lul ook zomaar wat


 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:29
Weinig actie.
https://www.moonstats.com/vet-vechain
Switch tussen EUR USD SAT in de grafiek 7d of 14d en trek je conclusie.

 • ybos
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 10:38
SjoerdV nl schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:25:
[...]

Zou er niet eens heel vreemd van opkijken als die er morgenochtend al staat.

Zitten weer op 8,5% oid vandaag he.

Mooie tijden.
Straks zit ik echt met die gare duc in mn maag :+

edit: hier stond onzin :P

Ik voel me nu ik het topic lees een beetje hetzelfde als ik de jeugd hoor praten over tiktok, snapchat en weet ik veel wat voor andere vage apps nog meer. T gevoel waar hebben ze t over. Cake dit, beef dat :P
Waar is de tijd dat we gewoon gokten op t juiste muntje :? Ow wacht, dat gebeurt gelukkig nog steeds :+

[Voor 20% gewijzigd door ybos op 19-02-2021 23:07]


 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 02:03
HoppyF schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:34:
[...]

Zeker is dat in fiat denken.
Dat is wel van belang als je een deel wilt afromen of uit wilt stappen.
Wil je een rit verder in BTC maken dan zijn de sats uiteraard beter maar dan had je dus niet eerder ADA moeten kopen maar in BTC moeten blijven zitten.
Niks mis met in fiat traden, scheelt weer een extra risico factor want het is nooit een zekerheid dat btc die dag of uur dat je alt moont ook stijgt.

 • wdbtje
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 01-12 23:24
Interessante video/indicator in deze price discovery van BTC. Enkel tijd zal kunnen uitwijzen of de indicator van enig nut was :)


 • BrainBugs
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 10:11
Heb laatst al mijn muntjes verzilverd alleen een paar BNB laten staan. Wat is daar in godsnaam mee aan de hand? Bizarre stijging

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
BrainBugs schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:56:
Heb laatst al mijn muntjes verzilverd alleen een paar BNB laten staan. Wat is daar in godsnaam mee aan de hand? Bizarre stijging
Combinatie van mooie ontwikkelingen, echte usecases en fomo.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:29
BrainBugs schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:56:
Heb laatst al mijn muntjes verzilverd alleen een paar BNB laten staan. Wat is daar in godsnaam mee aan de hand? Bizarre stijging
Dat was dus je beste investering ooit! ;)

 • BrainBugs
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 10:11
HoppyF schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:58:
[...]

Dat was dus je beste investering ooit! ;)
Haha, ja. Ooit gekocht toen ze nog iets van 18 euro waren.

 • ApC_IcE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 01-12 22:08

ApC_IcE

Aan elk einde zit een begin

Dat is het hele met BNB. Super slim ook om te gebruiken als goedkopere trading fees. Zullen altijd een hoop hodlers blijven.

 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-11 22:12

JT

VETAK y0

ybos schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 22:53:
[...]

Straks zit ik echt met die gare duc in mn maag :+

Maar wat anders:
Hmmm. Verkoopactie doet nu toch wel n klein beetje pijn :P
DOT verkocht van de week, als (jaja, daar is de als...) ik vanavond had verkocht had ik bijna 4K meer winst gehad :X (andere kant, als de boel ingestort was, had ik minder winst, achteraf is mooi wonen...)
Maar ach, BTC stijgt gelukkig ook door.

Ik voel me nu ik het topic lees een beetje hetzelfde als ik de jeugd hoor praten over tiktok, snapchat en weet ik veel wat voor andere vage apps nog meer. T gevoel waar hebben ze t over. Cake dit, beef dat :P
Waar is de tijd dat we gewoon gokten op t juiste muntje :? Ow wacht, dat gebeurt gelukkig nog steeds :+
Ik kan nu dikke winst draaien met m'n DOT's, heb er 4,2 8) Had ik er maar meer gekocht :') Altijd achteraf he :P

 • BrainBugs
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 10:11
Ja, zolang binance een van de grootste blijft zal het wel zijn waarder behouden. Maar denk dat ik toch maar ga cashen. Gaat wel erg hard omhoog nu.

 • BansheeBoy Se
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 26-11 19:24
Oefff! VET was ik al paar dagen uit. Toch een goede dukaat gebleken.

:{ ²


 • ybos
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 10:38
JT schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:02:
[...]

Ik kan nu dikke winst draaien met m'n DOT's, heb er 4,2 8) Had ik er maar meer gekocht :') Altijd achteraf he :P
Ik ga ff editten. Heb totaal andere waardes in mn hoofd :X
Gaat "maar" om n honderd of 6 :X
Tijd om naar bed te gaan...

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-12 10:46

Mooody

elmoody

Ondanks alle bagger hier ga ik toch nog iets inhoudelijks proberen te brengen.

Mijns inziens is het in deze tijd (alt season / fomo-frenzie) belangrijk om je kansen te zien en daar naar durven te handelen. Naast het hoddlen van BTC (duh), liggen de kansen voornamelijk in het Polkadot-ecosysteem, ETH scaling, liquiditeits protocollen en andere dingen die net iets minder "jipenjanneke" zijn.

Als voorbeeld wil ik Ankr pakken. Een project dat cloud services aanbiedt en via die weg kant-en-klare node-oplossingen biedt voor diverse projecten. Met name het Stkr project dat ETH 2.0 staking eenvoudig wil maken voor de meute, zou een gouden greep voor Ankr kunnen gaan worden.

https://www.ankr.com/
https://eth2.ankr.com/

Daarbij laat deze "shitcoin" zien dat het in fiat een vrij fijne groeicurve laat zien de afgelopen 1,5 jaar:


In satwaarde blijft Ankr echter achter (logisch) en heeft het daarom nog veel potentieel:


Mijn overtuiging is dat hier sprake is van een organische vraag naar de token, omdat het simpelweg een bruikbaar project is in de crytospace.

Geen garantie tot succes, maar doe wellicht je voordeel met deze analyse.

In de basis voorspel ik een groeiende belangstelling voor bruikbare protocollen als Ankr, REN, LINK, GRT e.d.

En nu weer met z'n allen pannenkoeken bakken en dodo's tegen de muur smijten!!!!111! :')

[Voor 3% gewijzigd door Mooody op 20-02-2021 00:01]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Blik1984
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 11:09
Wat een prachtige plaat

 • St@m
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 10:19

St@m

@ Your Service

Mooooody schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:07:
Ondanks alle bagger hier ga ik toch nog iets inhoudelijks proberen te brengen.

Mijns inziens is het in deze tijd (alt season / fomo-frenzie) belangrijk om je kansen te zien en daar naar durven te handelen. Naast het hoddlen van BTC (duh), liggen de kansen voornamelijk in het Polkadot-ecosysteem, ETH scaling, liquiditeits protocollen en andere dingen die niet "jipenjanneke" zijn.

Als voorbeeld wil ik Ankr pakken. Een project dat cloud services biedt en via die weg ook kant-en-klare node-oplossingen biedt voor diverse coins. Met name het Stkr project dat ETH 2.0 staking eenvoudig wil maken voor de meute, zou wel een een gouden greep kunnen zijn.

Daarbij laat deze "shitcoin" zien dat het in fiat een vrij fijne groeicurve laat zien de afgelopen 1,5 jaar:
[Afbeelding]

In satwaarde blijft het coin echter achter en heeft het nog veel potentieel:
[Afbeelding]

Mijn overtuiging is dat hier sprake is van een organische vraag naar de token, omdat het simpelweg een bruikbaar project is in de crytospace.

Geen garantie tot succes, maar doe wellicht je voordeel met deze analyse. In de basis voorspel ik een groeiende belangstelling voor bruikbare protocollen als Ankr, REN, LINK, GRT e.d, maar dat is wellicht bekend :P
Dank voor je inzicht, voor nu maakt het me geen reet uit. Alles waar ik geld op zet gaat als een raket omhoog. Maar wat je zegt is natuurlijk waar. Ik ben nu ingestapt voor de spielerij, en de BTC voor HODL. Voor de langere termijn zijn dit soort inzichten zeer welkom :) al zal ik altijd een stuk spielerij houden, wellicht als de casino's straks weer open gaan dat ik mijn geld daar weer kwijt kan :p

 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 07:58

knakworst

Get Dilberted!

Net voor 322 usd per stuk op trustwallet bnb kunnen kopen terwijl hij op binance 339 noteert. Dit gaat helemaal FOUT mensen.

 • anti elppa
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 09:00
knakworst schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:13:
Net voor 322 usd per stuk op trustwallet bnb kunnen kopen terwijl hij op binance 339 noteert. Dit gaat helemaal FOUT mensen.
Ja meestal is dat een teken voor een dikke correctie, ff de straat schoon vegen

 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 07:58

knakworst

Get Dilberted!

anti elppa schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:15:
[...]


Ja meestal is dat een teken voor een dikke correctie, ff de straat schoon vegen
Erger dam dat.

Ik koop ze via pancakeswap op 322 ,stuur naar binance en verkoop ze daar voor 339 en herhaal de truc. Dan verdwijnt er toch ergens veel geld???

 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 10:44
knakworst schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:13:
Net voor 322 usd per stuk op trustwallet bnb kunnen kopen terwijl hij op binance 339 noteert. Dit gaat helemaal FOUT mensen.
Kan je daar niet 100 van kopen op Trustwallet en dan naar Binance sturen en weer omzetten terugsturen omzetten in BNB en weer hetzelfde kunstje?

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10 14:14
Mijn muntjes laten vandaag grotendeels een polygraph test zien.
Heb nog een fluffje EOS die helemaal een soort van flatliner neerzet.

Een beetje stabilisatie in btc voor een aantal dagen mag van mij dus wel dan kan het vuurwerk weer even aan de andere kant van de straat worden aangestoken. • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 11:10
De retail fomo is aan wat mij betreft. Alle goede fundamentals kunnen de deur uit. Elke coin die wat short term hype kan veroorzaken zal profiteren. Het is naar mijn idee in deze losgeslagen markt moeilijk te voorspellen wat harder omhoog zal gaan dan andere.

Spreid je winkansen, neem af en toe wat winst maar cash niet alles uit. Wie weet hoe hoog het nog doorschiet.

Place your bets please, Rien ne va plus

BTC $9963 op 5 feb 2023 is de low. Met een foutmarge van 10 dagen en $1000. Bitcoin, a weapon of mass disruption


 • Firestorm
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 10:22

Firestorm

Ik hou altijd schroefjes over

zwembroek schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:18:
[...]

Kan je daar niet 100 van kopen op Trustwallet en dan naar Binance sturen en weer omzetten terugsturen omzetten in BNB en weer hetzelfde kunstje?
Arbitrage heet dat, zou je theoretisch ook binnen een exchange kunnen doen met 2 of 3 currencypairs

[Voor 57% gewijzigd door Firestorm op 19-02-2021 23:19]


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-12 10:46

Mooody

elmoody

St@m schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:10:
[...]


Dank voor je inzicht, voor nu maakt het me geen reet uit. Alles waar ik geld op zet gaat als een raket omhoog. Maar wat je zegt is natuurlijk waar. Ik ben nu ingestapt voor de spielerij, en de BTC voor HODL. Voor de langere termijn zijn dit soort inzichten zeer welkom :) al zal ik altijd een stuk spielerij houden, wellicht als de casino's straks weer open gaan dat ik mijn geld daar weer kwijt kan :p
Ik moet hier eigenlijk niet op reageren....maar whatever :P

De kansen zijn er juist nu.....tussen het pannenkoekenbakken door :/
Als de bullrun echt inslaat, zijn de "levensvatbare" projecten straks onbetaalbaar.

Kijk naar Polkadot, die in 3 maand tijd een 1000% doet.
Vrijwel iedereen in dit topic was op de hoogte van de potentie van Polkadot en kon daar naar handelen. Velen hebben dat destijds ook gedaan en de meeste houden ook (hopelijk) vast aan hun DOT-jes.

Nu is het veel lastiger om mensen te bereiken, dus de meeste users proberen het niet eens meer. Ik zie dit ook een beetje als mijn laatste stuiptrekking in dit topic in deze setting. Niet dramatisch voor dit topic, maar vind het persoonlijk wel jammer.

[Voor 3% gewijzigd door Mooody op 19-02-2021 23:21]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • anti elppa
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 09:00
knakworst schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:18:
[...]

Erger dam dat.

Ik koop ze via pancakeswap op 322 ,stuur naar binance en verkoop ze daar voor 339 en herhaal de truc. Dan verdwijnt er toch ergens veel geld???
Dat is arbitrage. Komt vaker voor. Meestal corrigeert dat wel na een daling.

 • Till Wura
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 01-12 22:50
Ik vrees toch ergens een paar stevige rode kaarsen op die BNB op zondag/maandag.

Even de PF herzien.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Till Wura schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:23:
Ik vrees toch ergens een paar stevige rode kaarsen op die BNB op zondag/maandag.

Even de PF herzien.
Dat herzien doe je dan toch pas morgenavond ipv nu al neem ik aan? :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-12 23:02
Mooooody schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:07:
Ondanks alle bagger hier ga ik toch nog iets inhoudelijks proberen te brengen.

Mijns inziens is het in deze tijd (alt season / fomo-frenzie) belangrijk om je kansen te zien en daar naar durven te handelen. Naast het hoddlen van BTC (duh), liggen de kansen voornamelijk in het Polkadot-ecosysteem, ETH scaling, liquiditeits protocollen en andere dingen die net iets minder "jipenjanneke" zijn.

Als voorbeeld wil ik Ankr pakken. Een project dat cloud services aanbiedt en via die weg kant-en-klare node-oplossingen biedt voor diverse projecten. Met name het Stkr project dat ETH 2.0 staking eenvoudig wil maken voor de meute, zou een gouden greep voor Ankr kunnen gaan worden.

Daarbij laat deze "shitcoin" zien dat het in fiat een vrij fijne groeicurve laat zien de afgelopen 1,5 jaar:
[Afbeelding]

In satwaarde blijft Ankr echter achter (logisch) en heeft het daarom nog veel potentieel:
[Afbeelding]

Mijn overtuiging is dat hier sprake is van een organische vraag naar de token, omdat het simpelweg een bruikbaar project is in de crytospace.

Geen garantie tot succes, maar doe wellicht je voordeel met deze analyse.

In de basis voorspel ik een groeiende belangstelling voor bruikbare protocollen als Ankr, REN, LINK, GRT e.d.

En nu weer met z'n allen pannenkoeken bakken en dodo's tegen de muur smijten!!!!111! :')
Dit.

* WiseGuy! heeft ANKR gekocht op 23 sats :)

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Mooooody schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:20:
[...]

Nu is het veel lastiger om mensen te bereiken, dus de meeste users proberen het niet eens meer. Ik zie dit ook een beetje als mijn laatste stuiptrekking in dit topic in deze setting. Niet dramatisch voor dit topic, maar vind het persoonlijk wel jammer.
Neen, blijf doen! Er zijn een paar mensen waar ik alles van lees (houdt het meteen overzichtelijk als ik topic open met 350 nieuwe posts :X) in dit topic en jij bent hier een van :)

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-12 10:46

Mooody

elmoody

sOid schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:25:
[...]

Neen, blijf doen! Er zijn een paar mensen waar ik alles van lees (houdt het meteen overzichtelijk als ik topic open met 350 nieuwe posts :X) in dit topic en jij bent hier een van :)
Dank, maar niet meer in dit topic denk ik :)

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • St@m
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 10:19

St@m

@ Your Service

Mooooody schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:20:
[...]

Ik moet hier eigenlijk niet op reageren....maar whatever :P

De kansen zijn er juist nu.....tussen het pannenkoekenbakken door :/
Als de bullrun echt inslaat, zijn de "levensvatbare" projecten straks onbetaalbaar.

Kijk naar Polkadot, die in 3 maand tijd een 1000% doet.
Vrijwel iedereen in dit topic was op de hoogte van de potentie van Polkadot en kon daar naar handelen. Velen hebben dat destijds ook gedaan en de meeste houden ook (hopelijk) vast aan hun DOT-jes.

Nu is het veel lastiger om mensen te bereiken, dus de meeste users proberen het niet eens meer. Ik zie dit ook een beetje als mijn laatste stuiptrekking in dit topic in deze setting. Niet dramatisch voor dit topic, maar vind het persoonlijk wel jammer.
Oh, ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Ik heb wel degelijk je geposte portfolio bekeken van de week, en heb wel degelijk geïnvesteerd in een aantal muntjes, maar ik heb ook maar beperkt geld om mee te doen en laten wat ik wil. Dus een groot gedeelte in bitcoin, een klein gedeelte in een aantal van de door jou genoemde munten, en een aantal dingen die ik per halve dag verander ofzo.

Maarrr.. gezien de markt nu zo los gaat is het veeeel leuker (vind ik dan) om te spelen, ipv je te verdiepen in achterliggende technieken en 'dik' te investeren in munten die op dit moment achterblijven t.o.v. bijvoorbeeld BNB.

Dus zoals ik al zei, bedankt voor je inzicht, het is niet aan dovemansoren gericht, maar nu heb ik er niet de volledige! aandacht voor. :p sorry.

 • vortexnl1982
 • Registratie: Augustus 2014
 • Nu online
Mooooody schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:20:
[...]

Ik moet hier eigenlijk niet op reageren....maar whatever :P

De kansen zijn er juist nu.....tussen het pannenkoekenbakken door :/
Als de bullrun echt inslaat, zijn de "levensvatbare" projecten straks onbetaalbaar.

Kijk naar Polkadot, die in 3 maand tijd een 1000% doet.
Vrijwel iedereen in dit topic was op de hoogte van de potentie van Polkadot en kon daar naar handelen. Velen hebben dat destijds ook gedaan en de meeste houden ook (hopelijk) vast aan hun DOT-jes.

Nu is het veel lastiger om mensen te bereiken, dus de meeste users proberen het niet eens meer. Ik zie dit ook een beetje als mijn laatste stuiptrekking in dit topic in deze setting. Niet dramatisch voor dit topic, maar vind het persoonlijk wel jammer.
Ik lees graag je posts en heb ook veel coins aangeschaft die je in dit topic hebt getipt !

Ga aub door met je tips want je post tenminste echte info ipv de meeste bullshit posts ( waar ik wel hard om moet lachen ;)).

_/-\o_

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 11:10
Mooooody schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:20:
[...]
Als de bullrun echt inslaat, zijn de "levensvatbare" projecten straks onbetaalbaar.
Persoonlijk zou ik met dit soort dingen iets meer nuance toepassen. Het zijn geen zekerheden.

Het zou logisch zijn, maar het blijft crypto. De gehele altmarkt word volgens mij voor 95% gewaardeerd door heel veel mensen met relatief weinig inhoudelijke kennis van zaken. We weten niet hoe een koe een Bitxoin vangt :p

BTC $9963 op 5 feb 2023 is de low. Met een foutmarge van 10 dagen en $1000. Bitcoin, a weapon of mass disruption


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 10:15

Kol Nedra

don't trust, verify

Als je naar grafiek van ANKR kijkt he, Dan is het nu een goede instap moment?

let op! de euro gaat naar $0.75!


 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Mooooody schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:27:
[...]

Dank, maar niet meer in dit topic denk ik :)
Kan me er iets bij voorstellen. Waar dan wel? Dan verhuis ik mee ;)

 • sampoo
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online
knakworst schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:18:
[...]

Erger dam dat.

Ik koop ze via pancakeswap op 322 ,stuur naar binance en verkoop ze daar voor 339 en herhaal de truc. Dan verdwijnt er toch ergens veel geld???
Wat bedoel je met verdwijnen? Iemand wil ze aan jou verkopen voor 322 op de ene plek en jij gaat dan naar een plek waar je ze op 339 kunt verkopen. Hoe meer mensen dat doen hoe minder verschil er tussen prijzen op de verschillende plekken zijn. Dat is heel normaal. Je kan wel denken waarom verkoopt die verkoper die ze voor 322 kwijt wil het niet voor 339 op die andere plek maar vaak weet niet iedereen daarvan of gaat dat niet. Niet iedereen kan namelijk even gemakkelijk een account aanmaken op elke exchange, of is niet in staat om snel genoeg in te springen op het prijsverschil.

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 11:10
Mijn tip zou zijn. En ik denk dat @Mooooody het hier wel mee eens is:

De Coinbase pre-sale beursgang shizzle
https://ftx.com/nl/trade/CBSE/USD

BTC $9963 op 5 feb 2023 is de low. Met een foutmarge van 10 dagen en $1000. Bitcoin, a weapon of mass disruption


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-12 10:46

Mooody

elmoody

St@m schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 23:27:
[...]


Oh, ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Ik heb wel degelijk je geposte portfolio bekeken van de week, en heb wel degelijk geïnvesteerd in een aantal muntjes, maar ik heb ook maar beperkt geld om mee te doen en laten wat ik wil. Dus een groot gedeelte in bitcoin, een klein gedeelte in een aantal van de door jou genoemde munten, en een aantal dingen die ik per halve dag verander ofzo.

Maarrr.. gezien de markt nu zo los gaat is het veeeel leuker (vind ik dan) om te spelen, ipv je te verdiepen in achterliggende technieken en 'dik' te investeren in munten die op dit moment achterblijven t.o.v. bijvoorbeeld BNB.

Dus zoals ik al zei, bedankt voor je inzicht, het is niet aan dovemansoren gericht, maar nu heb ik er niet de volledige! aandacht voor. :p sorry.
Ik ken jou niet en jij kent mij niet. Dat jij blind mijn aanbevelingen volgt, zou natuurlijk al niet mogen kunnen.
Als je geen trader bent, moet je op zijn minst begrijpen waarin je je geld steekt. Als je dat volhoudt, gaat dat veel voordelen opleveren d:)b

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Kyumia
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 01-12 16:47
@Mooooody Je bent altijd welkom bij ons :)

Ik probeer er hier en daar nog wat dingen van je op te pikken. ANKR staat door jou op mijn to-do lijst. In deze grote wereld vol met crypto kun je helaas niet elk project bestuderen, dus moet je keuzes maken :)
Pagina: 1 2 3 ... 31 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Het topic verzandt na verloop van tijd toch weer regelmatig in een slowchat, maar voor de goede orde, slowchat is hier niet gewenst. Daarom:
 • Maak je een bepaalde trade of koop je een cryptocurrency, onderbouw dan waarom. Voegt je post niets toe voor anderen? Post dan niet, het is hier geen persoonlijk dagboek.
 • Eigen inzet is gewenst. Vraag niet welke coin je moet kopen, dit is volledig aan jezelf om te besluiten. Anderen zullen doorgaans voornamelijk de coins shillen die zij zelf hebben.
 • Wordt er een vraag gesteld als "Welke coin kan ik het beste kopen?" negeer deze dan. En bij vragen als "Wat denken jullie van coin XYZ?" reageer dan inhoudelijk, of reageer niet.
 
En verder wat algemene regels
 • Blijf on-topic. Dit topic is alleen voor onderwerpen die te maken hebben met cryptocurrencies. Offtopic berichten worden verwijderd.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Geen links met referral, of vragen om invites.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee