Toon posts:

[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #14 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 193 Laatste
Acties:
 • 508.945 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Slowchat topic! Alhoewel er een apart handelstopic was en een apart exchanges topic is, worden in dit slowchat topic doorgaans toch de meeste vragen gesteld. Bij iedere koersstijging kunnen we veel nieuwe traders verwelkomen in het topic, die vaak dezelfde vragen stellen. Om te voorkomen dat dezelfde vragen vaker langskomen, breiden we de openingspost gaandeweg uit met de meestgestelde vragen.

Staat het antwoord er nog niet bij? Stel hem gerust in het topic, we helpen je graag, maar lees sowieso onderstaande belangrijke waarschuwingen eerst goed door!

Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.


Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro.

[Voor 27% gewijzigd door Taro op 09-01-2021 21:58]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13:28
TomTorquay schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:11:
Ach jongens, waar is de tijd.

@PilatuS, @Richh, @Taro, Turbo-Puppy, @Tominatie, @Pelox, @Slux en de onvolprezen @verwijderd69 uiteraard. En dan vergeet ik er zeker nog een paar belangrijke. Samen de donkere BTC-winter beleefd. Het schept (voor mij toch) een band :)
Echt he! Haha ik weet nog dat ik fout na fout maakte (doe ik nog steeds.. trouwens) en aangaf dat ik even het forum en crypto ging verlaten.. dat duurde welgeteld 2 dagen :D

Goeie oude slechte tijd!

420.


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:00

SjoerdV nl

Be the change.

TomTorquay schreef op donderdag 17 december 2020 @ 16:55:
[...]
Ja, veel te veel foute keuzes gemaakt man. Het begon allemaal een beetje mentaal en fysiek ongezond te worden, dus ik heb al mijn crypto's omgezet naar BTC en beslist om het wereldje (al dan niet tijdelijk) vaarwel te zeggen tot wanneer er misschien een nieuw moonshot aankwam. Dus hier ben ik terug >:) Ik sta nu pas break even met toen ik instapte eind 2017, kun je nagaan hoe erg het was :o

Ben blij dat jij hier nog steeds ronddwaalt om de sfeer erin te houden _/-\o_
Op ATH kopen zo lang hodl'en. Medaille!


 • ReneDx
 • Registratie: Maart 2008
 • Niet online
Crypts schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:12:
[...]

Ging even kaas halen en weer paar honderd erbij in de portfolio, hier kan ik wel aan wennen zeg maar. :*)
We found the way. Hup, nog meer kaas halen jij :+
Het bitcoin goud gevonden.

[Voor 4% gewijzigd door ReneDx op 17-12-2020 17:17]


 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05-2022
Crypts schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:12:
[...]

Ging even kaas halen en weer paar honderd erbij in de portfolio, hier kan ik wel aan wennen zeg maar. :*)
Het grote geld op Cyprus in de zon
De kleine jongens in NL in de regen

Verschil moet er zijn zegt men, ik ben het er niet mee eens, maar het is er nu eenmaal :s

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:00

SjoerdV nl

Be the change.

Thanks @.oisyn , volgende keer nooit meer rond ATH doen aub :D

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
SjoerdV nl schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:21:
Thanks @.oisyn , volgende keer nooit meer rond ATH doen aub :D
Wat, we moeten nog $200 O-)

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • cursquidHome
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 13-06-2022
Zo nu btc stabiliseren en de alts omhoog :Y ??
TomTorquay schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:11:
Ach jongens, waar is de tijd.

@PilatuS, @Richh, @Taro, Turbo-Puppy, @Tominatie, @Pelox, @Slux en de onvolprezen @verwijderd69 uiteraard. En dan vergeet ik er zeker nog een paar belangrijke. Samen de donkere BTC-winter beleefd. Het schept (voor mij toch) een band :)
Sowieso man. Het was echt een barre periode toen.

Heb de vergelijking wel eens eerder gemaakt, maar het is een band die denk ik wel vergelijkbaar is met het samen overleven van een vliegtuigcrash in de middle of nowhere. Waarbij je gezamelijk de lijken van andere passagiers hebt moeten eten om te overleven.

Je draagt het de rest van je leven mee.

De bearmarkt was echt rauwe instinctieve shit.

Tommie heeft trouwens gescashed rondom 11k. Onze opperbull :o

Maar zo is het leven. Het loopt nooit hoe je verwacht.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

cursquidHome schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:24:
Zo nu btc stabiliseren en de alts omhoog :Y ??
Die stablecoins stabiliseren al genoeg!

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Ali Baba 1001 schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:17:
[...]


Het grote geld op Cyprus in de zon
De kleine jongens in NL in de regen

Verschil moet er zijn zegt men, ik ben het er niet mee eens, maar het is er nu eenmaal :s
Mjah, grote geld is ook heel relatief en die zon heb ik vandaag ook bijna niet gezien. Heel eerlijk staat de gas heater nu aan, op standje 1 van de 3 maar toch. :)
Ik kom binnenkort jouw kant op, moet nog even zien hoe en wat, reizen is er niet echt makkelijker op geworden. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • jack zomer
 • Registratie: Oktober 2020
 • Nu online
Zo hartverzakking...
Topic dicht, dacht dikke crash. Iedereen offtopic en rekt...
Gelukkig het gaat nog goed... Ik blijf rekt... Maar goed, eigen keus..

 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Zo ik heb nu eindelijk een beetje mijn XYFI blunder goed gemaakt, heb ik ook weer eens meegemaakt groot aandeel houder in een scam coin :P

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:00

SjoerdV nl

Be the change.

Verdacht weinig sellwalls boven de 25K })

 • -Colossalman-
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 19-05 13:58
Slux schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:27:
Zo ik heb nu eindelijk een beetje mijn XYFI blunder goed gemaakt, heb ik ook weer eens meegemaakt groot aandeel houder in een scam :P
Ik moet nog even maar het lijkt goed te gaan O-)

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
ReneDx schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:17:
[...]


We found the way. Hup, nog meer kaas halen jij :+
Het bitcoin goud gevonden.
Had al extra veel gehaald, blijft lachen dat ik gewoon Campina kaas in de plaatselijke froutaria in het gehucht waar ik woon kan vinden. Zij noemen het alleen steevast Frico maar dat is om het even. _O-

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 00:32

Tourniquet

Hiya, fellas!

Edwin__ schreef op donderdag 17 december 2020 @ 13:20:
[...]


Zo werkt dat toch niet?

Of je nou op de peildatum een bedrag in crypto hebt staan of op je spaarrekening in euro's maakt helemaal niets uit voor de belasting. Het enige wat je hiermee bewerkstelt is dat je handelskosten introduceert.

10.000 euro waarde aan bitcoin staat gelijk aan 10.000 euro op je spaarrekening.
anboni schreef op donderdag 17 december 2020 @ 13:29:
[...]


Ja, maar als die bitcoin half 2022 nog maar op 10 euro staat, heb ik nog steeds belasting te betalen over die 10k die m'n bitcoinportfolio op dit moment waard is. Door dus op 1 januari de verwachte belasting over m'n crypto alvast apart te zetten, heb ik in ieder geval niet de pijn van echt geld kwijt zijn over virtueel geld wat ik in het verleden had kunnen hebben.

En ja, ik weet dat 10k nog ver onder de heffingsvrije voet ligt, dus doe er in je hoofd een leuke factor overheen als je dit leest
Nog even terugkomend op bovenstaande discussie....

Het gaat inderdaad niet om AL je crypto om te zetten naar fiat op je rekening, maar alleen een deel gelijk aan het bedrag wat je als vermogensredementheffing moet betalen een jaar later.

Stel:
Je hebt € 10.000 in totaal op je bankrekeningen en 20 BTC in je cryptowallet.
Stel dat de BTC-koers op 1 januari 2021 op € 20.000 staat, dan heb je als vermogen wat je in box 3 moet opgeven dus € 10.000 (fiat) + € 400.000 (BTC) = € 410.000

Dit moet je opgeven in de aangifte die je in maart 2022 gaat doen over 2021. Je moet over dat bedrag (zonder fiscale partner) € 4.620 aan vermogensrendementheffing betalen halverwege 2022, dat is bijna 1,5 jaar later.
(https://www.berekenhet.nl...3-spaargeld-vermogen.html)

Stel dat BTC in de tussentijd gigantisch crasht en je portfolio nog maar € 5.000 waard is, is het nogal zuur om dat toch nog die € 4.620 te moeten neerleggen bij de BD.

Je kunt daarom beter die € 4.620 op 1 januari 2021 alvast apart zetten zodat het over 1,5 jaar geen pijn doet om het te betalen.

Een andere optie (die ik zelf heb gedaan in 2018) is om begin 2021 zelf alvast een voorlopige aangifte over 2021 te doen. Dan betaal je het verschuldigde bedrag al eerder en is het alvast maar afgehandeld en kun je ook niet meer per ongeluk aan het opzij gezette deel komen. Die voorlopige aanslag wordt dan vanzelf verrekend als je in 2022 de daadwerkelijke aangifte over 2021 gaat doen.

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.

Crypts schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:30:
[...]

Had al extra veel gehaald, blijft lachen dat ik gewoon Campina kaas in de plaatselijke froutaria in het gehucht waar ik woon kan vinden. Zij noemen het alleen steevast Frico maar dat is om het even. _O-
You can take the kaaskop out of Holland but you can't take Holland out of the kaaskop.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
verwijderd69 schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:32:
[...]


You can take the kaaskop out of Holland but you can't take Holland out of the kaaskop.
Maar maar maar, deze smaakt gewoon het beste. Heb de andere twee opties ook geprobeerd (Duitse en Griekse gouda) maar het is het net niet. :P

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
-Colossalman- schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:28:
[...]


Ik moet nog even maar het lijkt goed te gaan O-)
Was je er ook ingetrapt ? zal je zien dat ie toch nog op okex komt en uiteindelijk toch geen scam was, story of my life _O-

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Slux schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:27:
Zo ik heb nu eindelijk een beetje mijn XYFI blunder goed gemaakt, heb ik ook weer eens meegemaakt groot aandeel houder in een scam coin :P
Ik zit nog steeds met een fluffje YFI maar of dat ooit nog goed gaat komen? :/

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Crypts schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:35:
[...]

Ik zit nog steeds met een fluffje YFI maar of dat ooit nog goed gaat komen? :/
Die stond laatst nog boven de 30k toch ? was je vergeten te verkopen ? Denk dat het wel een muntje is die nog wel wat gaat doen mits we een schitcoin run gaan krijgen.

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13:28
Weer mijn eth duurder teruggekocht, de veertiende keer geloof ik.. gelukkig staat 90% veilig uit mijn verkoopgrage klauwen..

420.


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:00

SjoerdV nl

Be the change.

Pelox schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:38:
Weer mijn eth duurder teruggekocht, de veertiende keer geloof ik.. gelukkig staat 90% veilig uit mijn verkoopgrage klauwen..
Mijn winst moet ergens vandaan komen :)

 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 12:48
Hoe lang zou het duren voordat Rtl-Z bitcoin in hun live beurskoers ticker zal zetten? :+

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13:28
PHPResource schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:41:
Hoe lang zou het duren voordat Rtl-Z bitcoin in hun live beurskoers ticker zal zetten? :+
Waarschijnlijk zodra het slecht gaat. Zo van, zie je wel btc zakt vandaag weer met 12% van 357.000 naar 313.160 dollar.. wat een scam!

420.

PHPResource schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:41:
Hoe lang zou het duren voordat Rtl-Z bitcoin in hun live beurskoers ticker zal zetten? :+
Ik zie het ze wel doen als de swings omlaag minder extreem worden.

 • TomTorquay
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 12-02 18:58
Pelox schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:38:
Weer mijn eth duurder teruggekocht, de veertiende keer geloof ik.. gelukkig staat 90% veilig uit mijn verkoopgrage klauwen..
Ken dat gevoel nog van vroeger. Iedere keer de markt proberen timen, iedere keer tegen de muur lopen :+
Nu kijk ik rustig toe wat er gebeurt, ik ga gewoon mee op de golf richting maan en hou me (voorlopig?) niet meer bezig met "winstmaximalisatie". Beter voor m'n gemoedsrust en voor m'n portefeuille ;)

Nemo potest nocere meam me invito tactiost


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13:28
TomTorquay schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:44:
[...]
Ken dat gevoel nog van vroeger. Iedere keer de markt proberen timen, iedere keer tegen de muur lopen :+
Nu kijk ik rustig toe wat er gebeurt, ik ga gewoon mee op de golf richting maan en hou me (voorlopig?) niet meer bezig met "winstmaximalisatie". Beter voor m'n gemoedsrust en voor m'n portefeuille ;)
Doe ik ook hoor, maar af en toe probeer ik gewoon wat te traden als een baas.. alleen gaat dat 99,9% de verkeerde kant op. Daarom ook lekker zo goed als alles op de ledger.

420.


 • Qunix
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 13-04 18:46
Ik denk nog voor de nieuwe dag dat het op de 24k komt... :o

 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05-2022
PHPResource schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:41:
Hoe lang zou het duren voordat Rtl-Z bitcoin in hun live beurskoers ticker zal zetten? :+
Waarschijnlijk zodra er een aparte index voor crypto is...S&P was ermee bezig voor 2021

Edit: als ze de index maar niet CRY-index gaan noemen...De Satoshi-index lijkt me wel een geschikte naam.

[Voor 15% gewijzigd door Ali Baba 1001 op 17-12-2020 17:51]

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Slux schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:37:
[...]

Die stond laatst nog boven de 30k toch ? was je vergeten te verkopen ? Denk dat het wel een muntje is die nog wel wat gaat doen mits we een schitcoin run gaan krijgen.
Klopt, begin december alleen heb ik op 35k ingekocht dus ik was er nog niet. Was maar paar honderd USDT dus ik kan nog wel ietsjes geduld hebben. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 17-05 15:35

FijneKerst

Flufjes!!

Jesus ik schrok me rot.. dacht dat ik gebanned was ofzo omdat ik niet meer kon reageren
;w ;(

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • TomTorquay
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 12-02 18:58
verwijderd69 schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:24:
Tommie heeft trouwens gescashed rondom 11k. Onze opperbull :o
Die zit nu wsl wel te vloeken, maar uiteindelijk doe je nooit verkeerd met een mooie winst uit te cashen :) d:)b

Nemo potest nocere meam me invito tactiost


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:00

SjoerdV nl

Be the change.

FijneKerst schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:49:
Jesus ik schrok me rot.. dacht dat ik gebanned was ofzo omdat ik niet meer kon reageren
;w ;(
Zou geen FijneKerst meer geweest zijn dan...

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 17-05 15:35

FijneKerst

Flufjes!!

SjoerdV nl schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:49:
[...]

Zou geen FijneKerst meer geweest zijn dan...
:'(

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Gisteren besloten om BNB niet om te zetten, maar vanochtend vroeg toch maar omgezet naar 25% BTC en 75% XRP, tot nu toe kan ik prima met dat besluit leven. De korting op het traden en die paar % Binance Card cashback minder op de boodschappen heb ik voor de komende maanden al goedgemaakt. Daarnaast ben ik niet van plan veel te traden, het enige doel dat ik heb is om te proberen de top te timen :F

Stop losses ga ik niet instellen, maar als Bitcoin nog verder stijgt ga ik wel langzaam aan wat winst veilig stellen.

Nu dus alleen nog in de pf: BTC, ETH, XRP.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • TomTorquay
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 12-02 18:58
Taro schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:54:het enige doel dat ik heb is om te proberen de top te timen :F
Yup, zelfde plan hier, en dat zal inderdaad al meer dan moeilijk genoeg zijn :')

Nemo potest nocere meam me invito tactiost


 • Zhou
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
Eergisteren bij Bol.com een monitor besteld. Betaald met mijn Curve kaart (deze linkt mijn Binance saldo). Alles goed gegaan (Voltooid) en gisteren de cash back gekregen. Vandaag zegt die dat de betaling mislukt is en kreeg de saldo weer terug op mijn rekening. Ik gebeld naar Bol.com. Ze zegt alles is betaald, ik wacht maar af.Edit: de monitor heb ik al thuis bezorgd gekregen.

[Voor 3% gewijzigd door Zhou op 17-12-2020 18:01]

GoodWe 3360Wp Zuid 35° | APS YC600 2x320W West | @fracverse


 • dehardstyler
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 14:02
Taro schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:54:
Gisteren besloten om BNB niet om te zetten, maar vanochtend vroeg toch maar omgezet naar 25% BTC en 75% XRP, tot nu toe kan ik prima met dat besluit leven. De korting op het traden en die paar % Binance Card cashback minder op de boodschappen heb ik voor de komende maanden al goedgemaakt. Daarnaast ben ik niet van plan veel te traden, het enige doel dat ik heb is om te proberen de top te timen :F

Stop losses ga ik niet instellen, maar als Bitcoin nog verder stijgt ga ik wel langzaam aan wat winst veilig stellen.

Nu dus alleen nog in de pf: BTC, ETH, XRP.
XRP FTW <3

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Zhou schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:57:
Eergisteren bij Bol.com een monitor besteld. Betaald met mijn Curve kaart (deze linkt mijn Binance saldo). Alles goed gegaan (Voltooid) en gisteren de cash back gekregen. Vandaag zegt die dat de betaling mislukt is en kreeg de saldo weer terug op mijn rekening. Ik gebeld naar Bol.com. Ze zegt alles is betaald, ik wacht maar af.

[Afbeelding]
Dus gratis monitor en cashback? Mooi toch? :P

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Ypuh
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 01-06 23:30
Waar kun je met de relatief kleinste investering de hoogste cashback halen :)?

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:00

SjoerdV nl

Be the change.

Ypuh schreef op donderdag 17 december 2020 @ 18:07:
Waar kun je met de relatief kleinste investering de hoogste cashback halen :)?
Ripples

 • EnderQ
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01-06 03:43
Taro schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:54:
Gisteren besloten om BNB niet om te zetten, maar vanochtend vroeg toch maar omgezet naar 25% BTC en 75% XRP, tot nu toe kan ik prima met dat besluit leven. De korting op het traden en die paar % Binance Card cashback minder op de boodschappen heb ik voor de komende maanden al goedgemaakt. Daarnaast ben ik niet van plan veel te traden, het enige doel dat ik heb is om te proberen de top te timen :F

Stop losses ga ik niet instellen, maar als Bitcoin nog verder stijgt ga ik wel langzaam aan wat winst veilig stellen.

Nu dus alleen nog in de pf: BTC, ETH, XRP.

 • TomTorquay
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 12-02 18:58
Kan iemand me een linkje aanbevelen met wat meer uitleg over die cashbacks? Dit subforum eens nalezen? Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave

[Voor 65% gewijzigd door TomTorquay op 17-12-2020 18:19]

Nemo potest nocere meam me invito tactiost


 • zwartewoud
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 11-05 21:21
Ging het over VRH ~ vermogensrendemensheffing?

Je kan altijd nog lekker in Duitsland gaan wonen*.

Geen WOZ, VRH.
Wegenbelasting 45,- per jaar.
Kindgeld is niet normaal.
Het schijnt ook een bitcoin-belastingparadijs te zijn.
Mijn belastingdruk als zelfstandige is ook een stuk lager; zo'n 10% minder.


*) Of niet natuurlijk, helemaal zelf weten.

MOOONN

9.9kWp SolarEdge. 2x Tesla Powerwall 2. DIY: 13m2 Vacuumbuizen, Panasonic 5kW J-serie monobloc

zwartewoud schreef op donderdag 17 december 2020 @ 18:23:
Ging het over VRH ~ vermogensrendemensheffing?

Je kan altijd nog lekker in Duitsland gaan wonen*.

Geen WOZ, VRH.
Wegenbelasting 45,- per jaar.
Kindgeld is niet normaal.
Het schijnt ook een bitcoin-belastingparadijs te zijn.
Mijn belastingdruk als zelfstandige is ook een stuk lager; zo'n 10% minder.


*) Of niet natuurlijk, helemaal zelf weten.

MOOONN
Mijn opa zei altijd: 'Liever rekt, dan Duitser.'

No offense.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • zwartewoud
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 11-05 21:21
verwijderd69 schreef op donderdag 17 december 2020 @ 18:32:
[...]


Mijn opa zei altijd: 'Liever rekt, dan Duitser.'

No offense.
Non taken.

Van een ouder iemand snap ik dat best.

9.9kWp SolarEdge. 2x Tesla Powerwall 2. DIY: 13m2 Vacuumbuizen, Panasonic 5kW J-serie monobloc


 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 16:23
verwijderd69 schreef op donderdag 17 december 2020 @ 17:24:
[...]

Tommie heeft trouwens gescashed rondom 11k. Onze opperbull :o
Yep... ik ga zo een kaarsje voor onze opperbull opsteken.

 • Rechtzodiegaat
 • Registratie: Februari 2018
 • Laatst online: 20-05 18:29
zwartewoud schreef op donderdag 17 december 2020 @ 18:23:
Ging het over VRH ~ vermogensrendemensheffing?

Je kan altijd nog lekker in Duitsland gaan wonen*.

Geen WOZ, VRH.
Wegenbelasting 45,- per jaar.
Kindgeld is niet normaal.
Het schijnt ook een bitcoin-belastingparadijs te zijn.
Mijn belastingdruk als zelfstandige is ook een stuk lager; zo'n 10% minder.


*) Of niet natuurlijk, helemaal zelf weten.

MOOONN
Kosten voor je zorg(verzekering) al eens gecheckt? ;w Da's niet grappig. Met een beetje normaal salaris betaal je daar zo 500 a 600 ballen voor je zorgverzekering en dan moet je nog een hele hoop zelf dokken.

[Voor 12% gewijzigd door Rechtzodiegaat op 17-12-2020 18:52]


 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 16:23
Over al die rode candles he... wanneer knalt hij er een keer doorheen?

Hoeveel moeten er nog komen?

Misschien weet onze favo complottheoriedenker er wat van?


 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 16:20

knakworst

Get Dilberted!

En rekt.

 • Smultie
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Poeh, inderdaad. Morgen toch maar weer gaan werken

 • ardana123
 • Registratie: November 2018
 • Laatst online: 01-06 19:43
Ik zie momenteel het volgende patroon:
- BTC stijgt, alts stijgen héél voorzichtig mee
- BTC dumpt 0,1%, alts dumpen meteen 3%.

Oftewel zijn de bots te overijverig ingesteld of er zijn véél zwakke handjes die alts holden omdat ze hopen dat er een ALTSZN gaat komen

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

BTC lijkt er nu dan eindelijk aan onder door te gaan.
ardana123 schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:06:
Ik zie momenteel het volgende patroon:
- BTC stijgt, alts stijgen héél voorzichtig mee
- BTC dumpt 0,1%, alts dumpen meteen 3%.

Oftewel zijn de bots te overijverig ingesteld of er zijn véél zwakke handjes die alts holden omdat ze hopen dat er een ALTSZN gaat komen
95% van de alts verliest op de BTC op een dag als vandaag als de BTC aan is. En dat is niets vreemd, dat is altijd zo geweest en die boodschap heb ik hier ook al talloze malen gedropt samen met vele anderen.

Het kan dat jij net in die andere 5% zit, anders gewoon lekker in BTC zitten op een dag als vandaag. Je kan alleen maar minder winnen of extra verliezen (als de seloff die moet komen komt)

[Voor 88% gewijzigd door Malarky op 17-12-2020 19:10]


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 12:27
Van mij mogen de alts nog wel een tikkie lager. Ik sta nogsteeds met koek en zopie te wachten tot de ETH raket weer terugkeert nadat jullie vanochtend zonder mij zijn vertrokken.

Het gemis nog wel een beetje goed gemaakt hoor. Ik ben met btc gaan schuiven, het is tientjeswerk bij iedere move, maar bij elkaar waren het nog aardig wat tientjes.

[Voor 32% gewijzigd door Ray_ op 17-12-2020 19:10]


 • Jeaust
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 14:34
Klein dipje en het is hier meteen einde van de wereld ;)

 • deppenboks
 • Registratie: Augustus 2012
 • Niet online
Malarky schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:08:
BTC lijkt er nu dan eindelijk aan onder door te gaan.
Lijkt een stuiptrekking te zijn nu

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

Jeaust schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:09:
Klein dipje en het is hier meteen einde van de wereld ;)
Het is over en uit, zet snel een buy order op 4k!

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

één rode candle van 1,5% en we gaan direct rekt?
Volgens mij zijn dit vrij normale bewegingen...

misschien gaan we de 22775 weer ff testen...

[Voor 19% gewijzigd door iVibes op 17-12-2020 19:12]

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

Men neme een coin die zelfs op de BTC vandaag veel gewonnen heeft, doet daar een 3x multiplier overeen en dan: kom je inderdaad uit bij XRPDOWN/USDT.

Komende uren een pareltje! Van harte aanbevolen als je kans wilt maken op in korte tijd veel extra dollars.

 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 16:23
Zolang we morgen boven de 20k staan is er helemaal niks aan de hand

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Rechtzodiegaat schreef op donderdag 17 december 2020 @ 18:50:
[...]


Kosten voor je zorg(verzekering) al eens gecheckt? ;w Da's niet grappig. Met een beetje normaal salaris betaal je daar zo 500 a 600 ballen voor je zorgverzekering en dan moet je nog een hele hoop zelf dokken.
Voor zover ik weet woont hij er dus dat zal hij best weten. Overigens kun je zolang je een adres in NL hebt je zorgverzekering daar aanhouden alleen zul je dan declaratie moeten indienen. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03-2022
PlanB
@100trillionUSD
·
3 u
$23K #bitcoin is nice, but be have some catching up to do with S&P500 since Covid Stimulus / QE. S&P implied BTC price is $60K

Tsja ;)

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

Zie je, XRPDOWN/USDT, als een rakket naar de MOON.

 • deppenboks
 • Registratie: Augustus 2012
 • Niet online
Malarky schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:12:
Men neme een coin die zelfs op de BTC vandaag veel gewonnen heeft, doet daar een 3x multiplier overeen en dan: kom je inderdaad uit bij XRPDOWN/USDT.

Komende uren een pareltje! Van harte aanbevolen als je kans wilt maken op in korte tijd veel extra dollars.
Ik durf niet

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

HEb 15% gepakt op XRPDOWN, ben er weer uit, maar in een 10 seconden.

En ja, ik calde em hier VOORDAT het aanging ;)
iVibes schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:10:
één rode candle van 1,5% en we gaan direct rekt?
Volgens mij zijn dit vrij normale bewegingen...
Zoals overal en met alles in de wereld wordt ook de slowchat steeds extremer. De 'middenklasse' verdwijnt langzaam. De kloof tussen REKT en MOON wordt steeds groter.

Zorgwekkende ontwikkelingen.

Ook nog lockdown dusja, mensen houden zich minder in en geven hun mening ongenuanceerder. Is gewoon spiegisch.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

Ik denk dat de dip nog wel wat groter wordt, korte pauze en weer een dump. Dus nog een keer short.

Dit is de beruchte dead cat bounce. Als die heel hoog wordt, wordt je short des te succesvoller. Getrapt short instappen...

[Voor 39% gewijzigd door Malarky op 17-12-2020 19:21]


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:00

SjoerdV nl

Be the change.

Shorten in een BTC bullmarket? :D

Na, snel rijk worden bestaat niet.

 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 16:20

knakworst

Get Dilberted!

SjoerdV nl schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:28:
Shorten in een BTC bullmarket? :D

Na, snel rijk worden bestaat niet.
Game over, terug naar nul enzo.

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 10:03
@.oisyn de link onderin slowchat 13 --> 14 ontbreekt nog.

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

zoals gezegd, even de support testen en weer up!

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

SjoerdV nl schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:28:
Shorten in een BTC bullmarket? :D

Na, snel rijk worden bestaat niet.
Je denkt toch niet dat de BTC door de support weer heen breekt op 23.200? Dat is het moment om je long weer in te ruilen voor een short hoor. De dead cat bounce is heel vaak exact terug naar de support lijn waar het mis ging en dan opnieuw onderuit.
Stokstaart schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:33:
@.oisyn de link onderin slowchat 13 --> 14 ontbreekt nog.
Te laat. @.oisyn heeft zojuist een eiland gekocht en heeft tweakers.net verlaten.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 16:20

knakworst

Get Dilberted!

verwijderd69 schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:36:
[...]


Te laat. @.oisyn heeft zojuist een eiland gekocht en heeft tweakers.net verlaten.
Hij probeert er met zijn lambo heen te gaan, hopen dat hij nog coins heeft voor een jacht.

 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 16:20

knakworst

Get Dilberted!

Malarky schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:35:
[...]


Je denkt toch niet dat de BTC door de support weer heen breekt op 23.200? Dat is het moment om je long weer in te ruilen voor een short hoor. De dead cat bounce is heel vaak exact terug naar de support lijn waar het mis ging en dan opnieuw onderuit.
Je kan het uittekenen inderdaad. Zul je zien dat we dit keer toch moonen...

 • Victor Belli
 • Registratie: September 2016
 • Laatst online: 31-05 13:07
24k incoming

Stel tot morgen uit wat vandaag niet hoeft


 • ReneDx
 • Registratie: Maart 2008
 • Niet online
knakworst schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:37:
[...]

Hij probeert er met zijn lambo heen te gaan, hopen dat hij nog coins heeft voor een jacht.
Hopen dat ie tijdens het tanken nog even kijkt dan.

 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
SjoerdV nl schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:28:
Shorten in een BTC bullmarket? :D

Na, snel rijk worden bestaat niet.
Hij heeft het wel vaker bij het juiste eind. TA inzicht vergelijkbaar met Taro en Pilatus...

Niet dat je er naar moet luisteren, maar verbaas je niet als ie wegloopt met volle zakken.

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

En weer in die XRPDOWN/USDT wop.

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:00

SjoerdV nl

Be the change.

Chris.nl schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:40:
[...]

Hij heeft het wel vaker bij het juiste eind. TA inzicht vergelijkbaar met Taro en Pilatus...

Niet dat je er naar moet luisteren, maar verbaas je niet als ie wegloopt met volle zakken.
Oh dat geloof ik graag hoor. Maar ik ga daar zelf niet aan beginnen. In een beat market misschien, maar zoals het nu gaat zou ik naast @Slux komen te wonen, onder de brug.

 • SJAAKSJAAK
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 12-03 16:26
binance lig eruit bij mijn

doei


 • SJAAKSJAAK
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 12-03 16:26
o en weer terug

doei


 • Smultie
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Bij jouw wat?

 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05-2022
Riemen vast boys and girls, we gaan zo weer doorstijgen. Mocht de luchtdruk dalen, u weet, eerst uw eigen masker opdoen en dan die van uw kinderen.

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.


 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 01:54

Malarky

Wils voor wat ieder

En zo ziet een dead cat bounce terug naar support eruit lieve mensuh.

Op een presenteer blaadje.

[Voor 17% gewijzigd door Malarky op 17-12-2020 19:46]


 • SJAAKSJAAK
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 12-03 16:26
sorry "leg er uiht beh mijn"

doei


 • Smultie
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
o, je bent Haags

 • Marttt
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 26-05 18:23
https://blog.coinbase.com...on-statement-b140a9dfc9f5

Erg interessante zet, ik benieuwd wat voor effect dit zou kunnen hebben op de toekomst..

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou zeggen: HODL!!!!

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Darkus
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 24-02 18:55
LTC misschien wat vroeg verkocht op €84, maar wel weer lager ingekocht. ETH mooie winst opgemaakt van 7%ish en weer ingekocht op €515,-. BTC sideways, en ETH knallen?

 • Smultie
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Malarky schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:46:
En zo ziet een dead cat bounce terug naar support eruit lieve mensuh.

Op een presenteer blaadje.
u zei?

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

Malarky schreef op donderdag 17 december 2020 @ 19:46:
En zo ziet een dead cat bounce terug naar support eruit lieve mensuh.

Op een presenteer blaadje.
Na een Dead Cat Bounce volgt een verdere downtrend... is niets van te zien, dus ik weet niet naar welke chart je zit te kijken...

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 12:27
Iemand heeft 't hele presenteerblaadje de lucht in gegooid.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik kon natuurlijk niet zeggen dat ik de spaarrekening van de kinderen ging investeren, dat zou als een pump (zonder dump) worden gezien. Maar niets aan de hand, de bullrun kan weer doorgaan.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • SJAAKSJAAK
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 12-03 16:26
iVibes schreef op donderdag 17 december 2020 @ 20:08:
[...]


Na een Dead Cat Bounce volgt een verdere downtrend... is nog niets van te zien, dus ik weet niet naar welke chart je zit te kijken...
Hij viel wel sterk uit de trend, dus ik weet niet hoe ik de grafiek moet lezen nu.
wel een buy order gehit net op 22750

doei


 • SJAAKSJAAK
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 12-03 16:26
gooi lijntjes op me

doei


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Deze geldt nog steeds:

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Jeaust
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 14:34
Als je 't over lijntjes hopium hebt moet je bij @verwijderd69 zijn
Pagina: 1 2 3 ... 193 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • Het initiëren van pumps en dumps is strict verboden.
 • Geen Telegram groups of andere "signal" chat kanalen
 • Geen links met referral, geen gebedel om invites.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vraagjes. Eigen inzet blijft gewenst.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Voer geen inhoudelijke discussies die beter passen in hun eigen of andere topics. Mochten die organisch toch ontstaan, maak een TR aan zodat ze verplaatst kunnen worden naar elders
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor de topic die het best bij je vraag/opmerking past (in de regel is dat dus sowieso niet het slowchat topic)
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee