Toon posts:

[SC] Cryptocurrency Slowchat topic #15 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 251 Laatste
Acties:
 • 918.266 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 19:20

.oisyn

Dit topic volgt de Slowchat reeks op. In het Nieuws & koersen topic kan er uitgebreider en inhoudelijker worden ingegaan op ontwikkelingen en trading.
 

Inleiding

Welkom in het slowchat topic! Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

[Voor 204% gewijzigd door Taro op 03-04-2021 21:50]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 17:17
Ja? Slowchat?! Staat het er... echt?

MOON! LAMBO!!!

Mars soon guys!

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 17:48

SjoerdV nl

Be the change.

Weet iemand nog een goede munt waar ik al m'n spaargeld in kan stoppen?

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • sten123
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 23-03 12:14

sten123

PSN: MisterxBee

Gezellig! Vond het slowchat altijd leuk om te volgen en bracht ook nog wel weer de nodig spanning en interesse ik ga hier zeker meekijken en reagereren!

PSN: MisterxBee


 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
HOLYFUCK ITS BACK

YEA YEA

MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON

*kijkt koers*

FUCK WE GAAN REKT

 • Bad Brains
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 18:39
Zal hem hier nog eens neerzetten, maar heb een noob vraag (vandaag naar binance)

Er staat een aantal LTC op Binance en men wil in andere dingen stappen d.m.v. een limit order.
Dus moeten wat LTC geliquideerd worden in verhandelbare eenheden.

Wat moet je dan in reserve hebben staan om die aan te kopen, BNB of BUSD? Of kan het met beide en wat is dan verstandiger.

The love that lasts the longest, is the love that is never returned. If you can play, it doesn't matter what guitar you play. If you can't play, it doesn't matter what guitar you play.


 • Katala
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 20-02 16:09
Ik wil hier dan nu ook geen serieuze goed onderbouwde berichten zien :P

Ajax Amsterdam! Op naar de 4e ster!


 • junkchaser
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 25-02 11:12
SjoerdV nl schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 17:59:
Weet iemand nog een goede munt waar ik al m'n spaargeld in kan stoppen?
Ik kan je wel een wallet adres geven waar je spaargeld veilig is...

 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 17:17
SjoerdV nl schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 17:59:
Weet iemand nog een goede munt waar ik al m'n spaargeld in kan stoppen?
Munt? Ik zou gewoon een Ducati kopen.

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Richh schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 17:48:
[Twitter]
Dit gaat om slechts 100 Bitcoin, maar de vraag is of dit 'de enige' wallet is de beste eigenaar. Moet zeggen dat ik hier wel een beetje huiverig van wordt...

Wel respect voor de eigenaar _/-\o_
‘Slechts’ 100 bitcoin. Ik teken ervoor.
Van 5 dollar uit je spaarpot naar 5 miljoen.


/

Het gaat niet om hoeveel HET GAAT OM GEDULD

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
A87 voelt zich ook direct weer thuis in de hernieuwde slowchat! Mooi om te zien
Nu nog hele lijpe groene candles en m'n dag kan niet meer stuk.

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 17:48

SjoerdV nl

Be the change.

5 dagen hebben jullie ook maar nodig gehad om slowchat weer geopend te krijgen hè, stelletje kleuters _O-

Heb wel te doen met de modjes, hopelijk is dit een oplossing waar de meesten zich in kunnen vinden.

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
Bad Brains schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:01:
Zal hem hier nog eens neerzetten, maar heb een noob vraag (vandaag naar binance)

Er staat een aantal LTC op Binance en men wil in andere dingen stappen d.m.v. een limit order.
Dus moeten wat LTC geliquideerd worden in verhandelbare eenheden.

Wat moet je dan in reserve hebben staan om die aan te kopen, BNB of BUSD? Of kan het met beide en wat is dan verstandiger.
Er zijn trading paren voor Litecoin zelf, dus als je bijvoorbeeld Bitcoin aan wilt schaffen dan hoef je eigenlijk niets om te zetten.

BNB is de crypto van Binance, deze kun je gebruiken om korting te krijgen op de fees. Je hoeft dan niet met BNB te traden, maar een klein plukje in spotwallet zetten en de optie: use BNB for fees inschakelen. Deze munt is wel volatiel, dus de euro waarde ervan kan stijgen of dalen.

BUSD is een stablecoin zoals USDT, maar dan van Binance zelf. Deze zijn gepegged aan de Dollar, dus als de koers van crypto onderuit gaat blijven deze een dollar waard. Ook als de crypto koersen stijgen. Een soort digitale variant van fiat dus.

Het hangt er dus vanaf wat je wilt. Bijna alle muntjes hebben een USDT of BUSD paar.

Je Litecoin verkopen voor BUSD/USDT en dan een limit buy op de crypto die je wilt hebben is denk ik de meest gekozen optie voor de meeste traders.

Moon, lambo.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Bad Brains schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:01:
Zal hem hier nog eens neerzetten, maar heb een noob vraag (vandaag naar binance)

Er staat een aantal LTC op Binance en men wil in andere dingen stappen d.m.v. een limit order.
Dus moeten wat LTC geliquideerd worden in verhandelbare eenheden.

Wat moet je dan in reserve hebben staan om die aan te kopen, BNB of BUSD? Of kan het met beide en wat is dan verstandiger.
Daar mag je zelf voor kiezen.

Voordeel: BUSD en USDT zijn stablecoins en zijn dus altijd om en nabij 1 dollar waard.

BNB is nogal volatiel. Is vandaag 200 euro, morgen wellicht 250, maar wellicht ook 100.

Backup geld kan je dus het beste in een stablecoin zetten, of nog beter: Zet het in EUR. Binance heeft tegenwoordig heel veel tradingpairs in EUR beschikbaar en dat is voor de beginner wel zo makkelijk.

 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 17:17
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:06:
Nu nog hele lijpe groene candles en m'n dag kan niet meer stuk.
Bitcoin reageert op de 5m nu best positief op het slowchat topic oOo

 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 27-03 20:10

Chaes

#HODL

Denk dat dit een uitstekend idee is van de moderators. En uiteindelijk kan het best zo zijn dat de mods minder tijd kwijt zijn aan het modereren van 2 threads aangezien het nu duidelijk is wat waar wel of niet gepost mag worden :)

 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-03 22:20
Bad Brains schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:01:
Zal hem hier nog eens neerzetten, maar heb een noob vraag (vandaag naar binance)

Er staat een aantal LTC op Binance en men wil in andere dingen stappen d.m.v. een limit order.
Dus moeten wat LTC geliquideerd worden in verhandelbare eenheden.

Wat moet je dan in reserve hebben staan om die aan te kopen, BNB of BUSD? Of kan het met beide en wat is dan verstandiger.
Dus hebt LTC en je wil juist iets anders? Of begrijp ik je verkeerd?
Die LTC kun je zo verkopen voor Bitcoin of BNB (of n stablecoin of fiat).
Als je weer andere pareltjes wil kun je die met bovenstaande coins kopen.

Ik lul ook zomaar wat


 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:06:
A87 voelt zich ook direct weer thuis in de hernieuwde slowchat! Mooi om te zien
Nu nog hele lijpe groene candles en m'n dag kan niet meer stuk.
Nu nog ff een sectie voor de mondkap dragers onder ons

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Bad Brains
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 18:39
Dank @verwijderd69 voor je uitleg.
Anoniem: 472287 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:10:
[...]

Zet het in EUR. Binance heeft tegenwoordig heel veel tradingpairs in EUR beschikbaar en dat is voor de beginner wel zo makkelijk.
Gewone euro's bedoel je dan want er is geen Binance euro (wel een GBpond) wat is hier het voordeel van behalve da het een munt is die ik dagelijks in mijn handen heb?
shovelhead1340 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:11:
[...]


Dus hebt LTC en je wil juist iets anders? Of begrijp ik je verkeerd?
Die LTC kun je zo verkopen voor Bitcoin of BNB (of n stablecoin of fiat).
Als je weer andere pareltjes wil kun je die met bovenstaande coins kopen.
Er is LTC als betaalmiddel correct.

[Voor 29% gewijzigd door Bad Brains op 24-02-2021 18:14]

The love that lasts the longest, is the love that is never returned. If you can play, it doesn't matter what guitar you play. If you can't play, it doesn't matter what guitar you play.


 • AMARONE
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 15:35
Nu de SC terug is gaan we naar de Moon. Groene candles gespot, ook fuck coins bewegen mee. Een schok door cryptoland

 • Dark Matter
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
HODL
MOON
LAMBO

[Voor 91% gewijzigd door Dark Matter op 24-02-2021 18:14]


 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-03 22:20
Bad Brains schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:12:
Dank @verwijderd69 voor je uitleg.


[...]


Gewone euro's bedoel je dan want er is geen Binance euro (wel een GBpond) wat is hier het voordeel van behalve da het een munt is die ik dagelijks in mijn handen heb?
Ja, gewone euro's die je naar je bankrekening kunt storten.
Voor de mensen die niet graag omrekenen

Ik lul ook zomaar wat


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-03 22:20
Dat is potverdorie wel n geil plaatje zeg!

Ik lul ook zomaar wat


 • Gondor
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 19:28

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding"-Albert Einstein-


 • Bad Brains
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 18:39
shovelhead1340 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:14:
[...]


Ja, gewone euro's die je naar je bankrekening kunt storten.
Voor de mensen die niet graag omrekenen
Er gaat voorlopig niets naar bankrekeningen, dus dan lijkt BUSD het handigst als betaalmiddel zonder dat ik plat ga op b.v. de BNB.

The love that lasts the longest, is the love that is never returned. If you can play, it doesn't matter what guitar you play. If you can't play, it doesn't matter what guitar you play.


 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Bad Brains schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:12:
Dank @verwijderd69 voor je uitleg.


[...]


Gewone euro's bedoel je dan want er is geen Binance euro (wel een GBpond) wat is hier het voordeel van behalve da het een munt is die ik dagelijks in mijn handen heb?
Gewone euro's ja. Het voordeel daarvan is dat je precies ziet waar je mee bezig bent t.o.v. je inleg en hoewel de keuze voor Crypto er groot in is, worden alle super ongure shitcoins niet direct met een EUR trading pair gelanceerd.

Zit je ook meteen een beetje in de zelfbescherming. Koop die bagger nou niet voordat je echt weet waar je mee bezig bent, anders is het handelspotje in no-time leeg.

 • Frappuccino
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 18:48
Misschien ook tijd voor een Cryptomeme topic.

 • Glockner
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 21-12-2021
Lol, heb tot een minuut geleden altijd gedacht dat Jaapio en Richh moderators van het topic waren :+

Die T achter je naam kun je dus kopen :P

 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
Glockner schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:17:
Lol, heb tot een minuut geleden altijd gedacht dat Jaapio en Richh moderators van het topic waren :+

Die T achter je naam kun je dus kopen :P
Jaapio en Richh verdienen het wel om moderator te zijn,jarenlang zijn ze al actief hier. :*)

 • AMARONE
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 15:35

 • pletter
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 19:27
Misschien komt er wel Tweakcoin

 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-03 22:20
Oei, dat ligt misschien gevoelig

Ik lul ook zomaar wat


 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 19:20

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Wat een kuttopic :(

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-03 22:20
.oisyn schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:23:
Wat een kuttopic :(

[html]<!-- :P -->[/html]
Dat kun je wel zeggen ja. Wie dit nou toch weer opgezet heeft 7(8)7

En in 3 pagina's nog geen babe gezien -O-

Ik lul ook zomaar wat


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 27-03 23:07
Woop woop!! "Slow" chat is back!!

420.


 • pletter
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 19:27
Heb er nog wel een over

 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 14:34
Deze is wel heel nep hahahaha

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • Crawl NL
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 19:38
Iemand nog een tip voor een goed boek mbt crypto/trading en strategie?

[Voor 3% gewijzigd door Crawl NL op 24-02-2021 18:48]


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
Crawl NL schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:48:
Iemand nog een tip voor een goed boek mbt crypto/trading en strategie?
Beetje onderbouwing is wel gewenst.

Hahaha NOT!

Dit is de slowchat baby.

Koop KCS

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
zwembroek schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:45:
[...]

Deze is wel heel nep hahahaha
En dat was nog voor de photoshop ook :P

 • pletter
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 19:27
Denk Deze past wel.@Crawl NL


 • locmorto
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 22-01-2022
Hallo

 • Crawl NL
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 19:38
verwijderd69 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:50:
[...]


Beetje onderbouwing is wel gewenst.

Hahaha NOT!

Dit is de slowchat baby.

Koop KCS
Sorry, ik vraag al niets meer hier.

 • DutchCrownNL
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 11:06
Zeg jongens wat is dat nou.. Gaat de koers naar beneden dus stel wat winst veilig, gaat ie meteen weer omhoog.. Dat kan toch niet de bedoeling zijn ;(

Xbox Live Ambassador | Xbox Series X & Xbox One X | Flintstone NL |


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 17:48

SjoerdV nl

Be the change.

MOOOOOOOOOOOOOOOOON

 • pletter
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 19:27
@Crawl NL
En zoals altijd: je leert vanzelf van fout op fout en mooie winst op winst ik zit zelf op minimum.

Maar het gaat weer opwaarts.

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
Crawl NL schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:56:
[...]

Sorry, ik vraag al niets meer hier.
Geintje joh. Sorry.

Ik zou geen trading boek weten, misschien @DAMAGE eens vragen. Die heeft er wel een aantal gelezen.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 27-03 23:07
Dank voor de tip! Ik ben all-in gegaan!

420.


 • MantaMaartuh
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 19:15
iemand postte net een link over cosmos en eth en polkadot. ontzettend lang epistel en niet helemaal gelezen maar ik moet zeggen er stonden geweldige memes tussen :D


 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 18:28
Er lijken toch aardig wat mensen geschrokken te zijn van de dips de afgelopen dagen, als je ziet dat na elke stijging het sell volume weer omhoog schiet. Lijken toch mensen bang te zijn voor de bear/mega correctie. Maar vrijwel elke bron die ik kan vinden voorspelt dat de bullmarket nog niet voorbij is. Hopelijk blijft hij de uren of komende dagen zo met hikjes herstellen tot het vertrouwen weer helemaal terug is, dan gaan we weer gewoon moon. Ik HODL in ieder geval nog lekker verder

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03-2022
Nu op NPO 1, de Vooravond, met jongeren die beleggen.
Even kijken of de crypto's nog aan bod komen. ;)

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
Visca schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:04:
Er lijken toch aardig wat mensen geschrokken te zijn van de dips de afgelopen dagen, als je ziet dat na elke stijging het sell volume weer omhoog schiet. Lijken toch mensen bang te zijn voor de bear/mega correctie. Maar vrijwel elke bron die ik kan vinden voorspelt dat de bullmarket nog niet voorbij is. Hopelijk blijft hij de uren of komende dagen zo met hikjes herstellen tot het vertrouwen weer helemaal terug is, dan gaan we weer gewoon moon. Ik HODL in ieder geval nog lekker verder
Tja, het was de eerste noemenswaardige correctie sinds een bizar hoge stijging, dus dat lijkt me vrij normaal. Crypto kan ook dalen, en hard ook (alts). Dus de schrik zit er even goed in.

Maar na een paar groene dagen verdwijnt die voorzichtigheid vanzelf wel weer. Denk dat veel mensen nu hopen wat lager te kunnen instappen en een beetje terughoudend zijn. Als het allemaal steady blijft groeien komen die fomo buys vanzelf wel weer.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 27-03 23:07
RaptorXS schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:05:
Nu op NPO 1, de Vooravond, met jongeren die beleggen.
Even kijken of de crypto's nog aan bod komen. ;)
Viel wel mee dit keer. Mooie opmerking van Ruben haha schitterende vent.

420.


 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 03:12
SjoerdV nl schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:08:
5 dagen hebben jullie ook maar nodig gehad om slowchat weer geopend te krijgen hè, stelletje kleuters _O-

Heb wel te doen met de modjes, hopelijk is dit een oplossing waar de meesten zich in kunnen vinden.
Er zijn vast wat Satoshi van hand gewisseld :)

 • Crawl NL
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 19:38
pletter schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:02:
@Crawl NL
En zoals altijd: je leert vanzelf van fout op fout en mooie winst op winst ik zit zelf op minimum.

Maar het gaat weer opwaarts.
Eens, maar ik mag zo af en toe ook graag een boek lezen ;)

 • Crawl NL
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 19:38
verwijderd69 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:02:
[...]


Geintje joh. Sorry.

Ik zou geen trading boek weten, misschien @DAMAGE eens vragen. Die heeft er wel een aantal gelezen.
No hard feelings hoor, berouw komt altijd na de zonde toch ;)

Bedankt voor de doorverwijzing.

 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 18:28
verwijderd69 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:15:
[...]


Tja, het was de eerste noemenswaardige correctie sinds een bizar hoge stijging, dus dat lijkt me vrij normaal. Crypto kan ook dalen, en hard ook (alts). Dus de schrik zit er even goed in.

Maar na een paar groene dagen verdwijnt die voorzichtigheid vanzelf wel weer. Denk dat veel mensen nu hopen wat lager te kunnen instappen en een beetje terughoudend zijn. Als het allemaal steady blijft groeien komen die fomo buys vanzelf wel weer.
Ja inderdaad. Hoewel ik mezelf als een groentje beschouw wat betreft crypto heb ik nu al wel het gevoel dat dit een 'logisch' effect is van de hele snelle stijging van de afgelopen periode, en dat het nog niet klaar is met de verdere stijging. Even op adem komen en weer door.

In het kader van op tijd je FOMO bevredigen gaat de helft van mijn geld wat maandelijks op de spaarrekening gaat naar BTC toe. Dit ga ik wellicht nog een paar keer herhalen, weet even niet meer de naam van die strategie maar vind dat nog niet zo'n gek idee. Als je het ziet als iets wat op de lange termijn blijft groeien dan is het gewoon een goede investering. Al ga ik er op gegeven moment, als de maan zo'n beetje voorbij gevlogen wordt, wel mee ophouden. Dan wacht ik wel gewoon tot de bearmarket komt en pak ik het tijdens de bearmarket weer op want goedkoop inkopen :+

 • elektriekert
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 13:21
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:00:
HOLYFUCK ITS BACK

YEA YEA

MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON

*kijkt koers*

FUCK WE GAAN REKT
I shit you not, ik had in m’n hoofd om het topic op te splitsen in gelul en serieus,
@Taro heeft mijn gedachten gewoon gelezen.
Lekker zweverig!

@Tominatie , nou laat maar zien wat je kan! 8)7

REKT GOÃT IE!

 • keinless
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 10:36
zwembroek schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:45:
[...]

Deze is wel heel nep hahahaha
Haha voor de liefhebbers, deze zijn dus niet nep, haar naam is Lindsey Pelas _/-\o_

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 19:33
@Taro & @.oisyn bedankt voor de goede zorgen en deze beslissing! Applaus voor onze top mods d:)b *O*

Oh en kunnen we deze niet beter fastchat noemen? We zitten al op 3 pagina's

[Voor 27% gewijzigd door Stokstaart op 24-02-2021 19:22]

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 18:28
keinless schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:20:
[...]


[...]


Haha voor de liefhebbers, deze zijn dus niet nep, haar naam is Lindsey Pelas _/-\o_
'deze' zijn wellicht niet nep, maar o.a. haar lippen en neus zien er toch wel uit alsof daar aardig aan verbouwd is 8)7

 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-03 22:20
zwembroek schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 18:45:
[...]

Deze is wel heel nep hahahaha
Ik zie toch 2 lichtpuntjes

Ik lul ook zomaar wat


 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
in welk project moet ik mijn geld yolo'en?

wel graag eentje die niet al x20 gegaan is in 2 weken tijd
PARELTJES GEZOCHT

[Voor 13% gewijzigd door Tominatie op 24-02-2021 19:25]


 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 26-03 17:18
Mooi dat er naar feedback geluisterd wordt @Taro en @.oisyn d:)b

Game on!

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-03 22:20
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:24:
in welk project moet ik 10K yolo'en?

wel graag eentje die niet al x20 gegaan is in 2 weken tijd
PARELTJES GEZOCHT
Dan wordt het toch echt gewoon ARK hoor })

Ik lul ook zomaar wat


 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 19:33
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:24:
in welk project moet ik 10K yolo'en?

wel graag eentje die niet al x20 gegaan is in 2 weken tijd
PARELTJES GEZOCHT
THETA / TFUEL

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
ARK oOo

wow die staat weer boven de $1. Gaaf, @A87 eindelijk moon.

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:26:
ARK oOo

wow die staat weer boven de $1. Gaaf, @A87 eindelijk moon.
moet naar 2000 net als ether 8)7

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
A87 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:27:
[...]

moet naar 2000 net als ether 8)7
heeft ARK al DEFI?

 • Palindrome
 • Registratie: September 2020
 • Laatst online: 03:12
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:24:
in welk project moet ik mijn geld yolo'en?

wel graag eentje die niet al x20 gegaan is in 2 weken tijd
PARELTJES GEZOCHT
YLD, of CPH of Trib.
Geef je wel even een seintje waneer je het doet ?

[Voor 9% gewijzigd door Palindrome op 24-02-2021 19:31]


 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
ze zeggen niet met wie ze al samenwerken voor 100% behalve een aantal zoals Ether, Dogecoin en nog een heleboel verschillende onbekende crypto wat bekend is.,

[Voor 5% gewijzigd door A87 op 24-02-2021 19:32]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
A87 schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:31:
[...]

ze zeggen niet met wie ze al samenwerken voor 100% behalve een aantal zoals Dogecoin en nog een heleboel verschillende onbekende crypto
bedankt voor de info maat, ARK hele lijpe tech

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:32:
[...]


bedankt voor de info maat, ARK hele lijpe tech
121 projecten werken ze al mee maar ze laten de info op de achtergrond, zo te merken willen ze nog geen marketing werking.
kan nog instappen voor 1 euro per token/coin. LAATSTE KANS, zit binnenkort op gemiddeld 3 euro
https://www.tradingview.com/chart/uqmrGDdA/

[Voor 26% gewijzigd door A87 op 24-02-2021 19:35]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Het Fantoom
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 18:45
Fijn dat er weer een aparte slowchat is om lekker vol te mogen baggeren _/-\o_

 • Mighty
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Mighty

Brains & Steel

Ja, alleen moet ik nu twee topics in de gaten houden ipv èén 😅.

|| The harder you fall the more it hurts - be awesome ||


 • keinless
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 10:36
Wat verwachten jullie eigenlijk nog van ethereum? ik twijfel namelijk om mijn ethereum om te zetten naar btc..
Denk dat daar komende tijd meer mee te halen valt dan ethereum vanwege de hoge fees en ETH 2.0 dat wss nooit uit gaat komen

Of zien jullie meer iets in DOT of ADA?

[Voor 8% gewijzigd door keinless op 24-02-2021 19:38]


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 17:02
Came for the news, tech and TA's. Stayed for the memes.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mighty schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:36:
Ja, alleen moet ik nu twee topics in de gaten houden ipv èén 😅.
We kunnen ze evt. samenvoegen?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • nemesis2212
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 26-03 21:22
Taro schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:39:
[...]

We kunnen ze evt. samenvoegen?
graag want dit is minder fijn

 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 26-03 17:18
Taro schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:39:
[...]

We kunnen ze evt. samenvoegen?
_O-

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • Het Fantoom
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 18:45
keinless schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:37:
Wat verwachten jullie eigenlijk nog van ethereum? ik twijfel namelijk om mijn ethereum om te zetten naar btc..
Denk dat daar komende tijd meer mee te halen valt dan ethereum vanwege de hoge fees en ETH 2.0 dat wss nooit uit gaat komen

Of zien jullie meer iets in DOT of ADA?
Waarom niet spreiden over alle 4?

 • Mighty
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Mighty

Brains & Steel

Voor mij is ETH zo goed als dood. Voornamelijk vanwege de torenhoge fees, de onzekerheid rond ETH 2.0, en de opkomsten van nieuwerw munten met een andere techniek (ADA, DOT). Daarna denk ik dat BNB ook we eens groot kan worden.

Maar als ETH 2.0 er op termijn wel komt kan het net zo goed Mooooonen! (want slowchat)

|| The harder you fall the more it hurts - be awesome ||


 • Raaafie
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 27-03 17:15
Ah nice, een officieel slowchat topic. Hoef ik me niet meer in te houden!

YouTube: SMINEM VS. BOGDANOFF

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 19:33
Taro schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:39:
[...]

We kunnen ze evt. samenvoegen?
Ja maar dan wel graag wat strenger, anders krijg je allemaal van die bagger in het topic.

Don't ban me please :D

[Voor 7% gewijzigd door Stokstaart op 24-02-2021 19:41]

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


 • FiXeL
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 11-02 12:19
Taro schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:39:
[...]

We kunnen ze evt. samenvoegen?
Vond ik zelf imho ook prettiger, maar ik snap ook dat mensen liever wat minder BS willen tussen de zaken die echt toe doen. It's split, laten we het ff een weekje aankijken. :)

Mn 3D printer blogje..


 • DutchCrownNL
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 11:06
keinless schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:37:
Wat verwachten jullie eigenlijk nog van ethereum? ik twijfel namelijk om mijn ethereum om te zetten naar btc..
Denk dat daar komende tijd meer mee te halen valt dan ethereum vanwege de hoge fees en ETH 2.0 dat wss nooit uit gaat komen

Of zien jullie meer iets in DOT of ADA?
Mijn ETH heb ik omgezet naar ADA voor de short-term i.v.m. aanstaande upgrades/aankondigingen.
Voor long-term heb ik mijn BTC :)

Xbox Live Ambassador | Xbox Series X & Xbox One X | Flintstone NL |


 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
Ik vind het dikke prima hoe het nu is. Heb je wat serieus te melden ga je naar dat andere topic & hier kun je een beetje dom lullen. Kroegenpraat en dergelijke.

Als je dan bijv. terugkomt van een dag lang werken kun je mooi en simpel even alle nuttige posts lezen in het "serieuze" crypto topic zonder dat je eerst moet scrollen tussen 200 moon of rekt berichtjes. Zo ben je tenminste ook weer snel klaar met bijlezen.

Als de berenmarkt dan weer aantreedt en er uiteindelijk 20 tweakers overblijven in het cryptotopic kun je weer teruggaan naar 1 topic-reeks waarin serieus & dom gelul samen kunnen omdat er toch niet zoveel wordt gepost. :+

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 19:33
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:45:
Ik vind het dikke prima hoe het nu is. Heb je wat serieus te melden ga je naar dat andere topic & hier kun je een beetje dom lullen. Kroegenpraat en dergelijke.

Als je dan bijv. terugkomt van een dag lang werken kun je mooi en simpel even alle nuttige posts lezen in het "serieuze" crypto topic zonder dat je eerst moet scrollen tussen 200 moon of rekt berichtjes. Zo ben je tenminste ook weer snel klaar met bijlezen.

Als de berenmarkt dan weer aantreedt en er uiteindelijk 20 tweakers overblijven in het cryptotopic kun je weer teruggaan naar 1 topic-reeks waarin serieus & dom gelul samen kunnen omdat er toch niet zoveel wordt gepost. :+
Krijg haast weer zin in de volgende bear market. Háást he :D

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


 • WiseGuy!
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 26-03 17:18
DutchCrownNL schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:42:
[...]

Mijn ETH heb ik omgezet naar ADA voor de short-term i.v.m. aanstaande upgrades/aankondigingen.
Voor long-term heb ik mijn BTC :)
Q2 wordt booming voor ADA als Plutus live gaat.

we only make way for the man who boldly pushes past us


 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 18:28
Stokstaart schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:46:
[...]


Krijg haast weer zin in de volgende bear market. Háást he :D
Ik heb wat dat betreft niet zo'n haast. Niet zo'n haast hè :D

 • ReneDx
 • Registratie: Maart 2008
 • Niet online
Als dit topic meer activiteit heeft, zal men hier gaan posten anyhow, probleem opgelost :Y)

 • JustC
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 13:47
Yes diary time

Alles omgezet gisteren naar matic en weer terug in de game

Is ark nou serieus zo goed ja ? reddit is vrij rustig anders ga ik daar maar eens loeren

Daddy wants some new shoes 👞

 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 14:34
ReneDx schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:48:
Als dit topic meer activiteit heeft, zal men hier gaan posten anyhow, probleem opgelost :Y)
Daarom, ik zie de meerwaarde ook niet van het andere topic.

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 14:34
corneedebruin schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:49:
Yes diary time

Alles omgezet gisteren naar matic en weer terug in de game

Is ark nou serieus zo goed ja ? reddit is vrij rustig anders ga ik daar maar eens loeren

Daddy wants some new shoes 👞
Ik zou voor nu serieus ark even laten na deze stijging.

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
Heeft iemand voor mij een beetje op een rijtje wat er de komende tijd voor ADA aan zit te komen?
Ze hebben nog steeds geen smart contracts right?

 • FiXeL
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 11-02 12:19
zwembroek schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:50:
[...]

Ik zou voor nu serieus ark even laten na deze stijging.
Beetje zoals ik nu over Ravencoin denk atm... Heeft ff een piek gehad, doet nu niet zoveel totdat maybe de bitcoin weer eens flink gaat stijgen... Magoed, ben wat dat betreft wel wat groen met betrekking tot crypto, dus deze opmerking kan geen waarde aan gehecht worden. :+

Mn 3D printer blogje..


 • DutchCrownNL
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 11:06
Tominatie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:54:
Heeft iemand voor mij een beetje op een rijtje wat er de komende tijd voor ADA aan zit te komen?
Ze hebben nog steeds geen smart contracts right?
Ze zijn nu bezig met een conf. call vanwege de Mary upgrade, go of no-go waarmee Smart Contracts ondersteund worden.
https://twitter.com/IOHK_Charles/status/1364632897299181568

Xbox Live Ambassador | Xbox Series X & Xbox One X | Flintstone NL |


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 27-03 23:07
keinless schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 19:37:
Wat verwachten jullie eigenlijk nog van ethereum? ik twijfel namelijk om mijn ethereum om te zetten naar btc..
Denk dat daar komende tijd meer mee te halen valt dan ethereum vanwege de hoge fees en ETH 2.0 dat wss nooit uit gaat komen

Of zien jullie meer iets in DOT of ADA?
Ik heb inmiddels 50% eth omgezet in btc, ada en dot :)

BTC en ETH zijn mijn grootste aandeel met 50 en 40%, ADA en DOT zijn maar 5% van mijn pf.

420.

Pagina: 1 2 3 ... 251 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • De meer inhoudelijke en onderbouwde berichten mogen in het Nieuws en koers topic: [NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3.
 • Blijf on-topic.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Dit is geen NSFW-topic. Babes posten is prima, maar hou het een beetje fatsoenlijk. Geldt natuurlijk ook voor "groene dildo's" en dat soort plaatjes.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee