Toon posts:

[SC] Cryptocurrency Slowchat topic #20 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 251 Laatste
Acties:
 • 888.798 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Dit topic volgt de Slowchat reeks op. In het Nieuws & koersen topic kan er uitgebreider en inhoudelijker worden ingegaan op ontwikkelingen en trading.
 

Inleiding

Welkom in het slowchat topic! Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 15:14
First.

 • mengenli
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 12-03-2022
BITCOIN naar 100K bij #20

 • Servor
 • Registratie: November 1999
 • Niet online
Echt zo’n geitentopic waar je in gepost moet hebben. Op naar de 288K!

 • Dacuuu
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
CRO €2 eoy.

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16:19
Gaat het hier over magisch internet geld?

₿itcoin, a weapon of mass disruption


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 15:17
Eth moet nog steeds zakken want ik wil back in..

420.


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 16:06
Deze topicreeks groeit nog sneller dan de pure adoptie van onze met dikke tech doordrenkte internet munten.

Wat een tether fueled ponziscam.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 15:14
Roellie80 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:11:
Gaat het hier over magisch internet geld?
Meer over geiten en shitcoins.

 • Anoniem: 1641394
 • Registratie: Juli 2021
 • Niet online
Roellie80 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:11:
Gaat het hier over magisch internet geld?


Goeie oude tijde, toen je nog faucets had en tipbot.

https://www.reddit.com/r/...w_live_and_available_for/

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 1641394 op 03-11-2021 17:13]


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:36

SjoerdV nl

Be the change.

Dus, ledger of exchange?

 • Philtjens
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 12:52
Pelox schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:11:
Eth moet nog steeds zakken want ik wil back in..
Same here 😂

 • Anoniem: 1641394
 • Registratie: Juli 2021
 • Niet online
Weet ik niet, ben er nog niet zo bevlogen in allemaal. Ik gebruik gewoon een brainwallet met lyrics van mijn favoriete liedje "money" van Pink Floyd.

Geloof dat er in de TS nog wel iets staat over het nut van wallets enzo.

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 15:17
Ik had toch echt minimaal de hoop op 4400.. maar eigenlijk 4150..

420.


 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Handgeschreven a4tje met je private key. Crypto-hipster. Cripster?

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 16:06
Had laatst een dikke munt gehodlt. Bam. Ineens munt deed dik, uit het niets. Dikke pomp. Dikke fomo van greater fools.

75% verkocht aan greater fools voor dikke Tethers. Dikke winst.

Dikke tech. De munt had hele dikke momentum.

Dikke greater fools, hahaha.

De 1000 pagina's aan reacties hieronder zullen vergelijkbaar zijn aan bovenstaand scenario.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Anoniem: 1641394
 • Registratie: Juli 2021
 • Niet online
https://www.reddit.com/r/..._meets/cbssek5/?context=3

15BTC tip mijn god.

https://www.reddit.com/r/...ng_i_used_to_givereceive/
Back in the end of 2012 I thought the bot was a cool idea. I put in $50 at that time for tipping, which was like 8 bitcoins or something like that.

I ended up getting more tips than I gave out, and ended up with 19.5817.

I then went to college and quit using Reddit to focus on my studies. I didn't really keep up with bitcoin - I never thought of it as a real currency or commodity, just kind of a fun little feature on Reddit. Totally forgot about the little bitcoin tip game.

Today I heard it was worth over $10,000. So I dug through my Reddit profile and old emails and found my coinbase account.

With 19 bitcoins on it.

How do I make sure no one steals them? I want to sell most of them, but keep a little bit as an investment.
Prachtige tijden.

 • Blik1984
 • Registratie: Juli 2008
 • Nu online
2nd that, mijn crypto.com kaart is onderweg O-)

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 15:14

 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 31-01 16:34
Ben benieuwd wat DAR morgen waard gaat zijn 😬

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16:18
Dikke dot!

 • Sydney08
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 15:58
Dot is goed bezig ja. Had helaas nog niet veel omgezet naar Dot, maar heb in ieder geval een plukje.

Tomorrow is not today!


 • Xqlus1ve
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 14:11

Xqlus1ve

Ik roep ook maar wat…

@BTFD Bedankt voor de DOT tip (y)

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

@clubREKT

Nee man, met je nieuwerwetse troep.

In een ouderwetse geitenwollenbende ouwe sok natuurlijk.Over ouwe geiten gesproken, @anti elppa al ff niet gezien.

[Voor 6% gewijzigd door Ngangatar op 03-11-2021 17:28]

Cause all I want is the moon upon a stick, Just to see what if, Just to see what is.`


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:36

SjoerdV nl

Be the change.


 • Anoniem: 1641394
 • Registratie: Juli 2021
 • Niet online
...

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

@clubREKT

Lol, Onyxia, hoe cool, Good memories.

Mooie naam voor een nieuw muntje en dan als logo eieren.

Cause all I want is the moon upon a stick, Just to see what if, Just to see what is.`


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Nu online

Kol Nedra

don't trust, verify

DOT= Dikke Oersterke Tech

the bull charges


 • -Muncky-
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 27-01 17:25
POLKA POLKA POLKA *O*

 • Anoniem: 1641394
 • Registratie: Juli 2021
 • Niet online
verwijderd69 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:12:
Deze topicreeks groeit nog sneller dan de pure adoptie van onze met dikke tech doordrenkte internet munten.

Wat een tether fueled ponziscam.
Zoals Keynes al zei:

Tether can pretend to be solvent longer than you can stay rational.

 • Xqlus1ve
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 14:11

Xqlus1ve

Ik roep ook maar wat…

Zou met DOT crowfund (BDOT) ook hetzelfde werken als met ETH2.0? oftewel ETH direct traden in BETH + paar % winst.

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

@clubREKT

Anoniem: 1641394 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:30:
[...]


Zoals Keynes al zei:

Tether can pretend to be solvent longer than you can stay rational.
Ah, die gozer van "Not your Keynes, not your coins".

Cause all I want is the moon upon a stick, Just to see what if, Just to see what is.`


 • Anoniem: 1641394
 • Registratie: Juli 2021
 • Niet online
Ngangatar schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:31:
[...]


Ah, die gozer van "Not your Keynes, not your coins".
Ja en van "not your non-backed tethers not your rektness"

 • Area
 • Registratie: Juli 2019
 • Laatst online: 02-08-2022
Dot mijn eerste liefde..

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 16:06

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Anoniem: 1641394
 • Registratie: Juli 2021
 • Niet online
Ben eigenlijk veel meer benieuwd wat jullie denken dat de volgende crash gaat veroorzaken:
Tether FUD? Exchange hack? USA/EU/China bans crypto? Japioo die besluit te gaan rentenieren?

 • malarkan
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 31-01 07:02
Anoniem: 1641394 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:36:
Ben eigenlijk veel meer benieuwd wat jullie denken dat de volgende crash gaat veroorzaken:
Tether FUD? Exchange hack? USA/EU/China bans crypto? Japioo die besluit te gaan rentenieren?
chinees nieuwjaar uiteraard!

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16:18
Anoniem: 1641394 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:36:
Ben eigenlijk veel meer benieuwd wat jullie denken dat de volgende crash gaat veroorzaken:
Tether FUD? Exchange hack? USA/EU/China bans crypto? Japioo die besluit te gaan rentenieren?
Welke crash

 • baba420
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 07:40
Ik snap geen reet van die Parachains en crowdloans. Wie kan mij in jip en janneke taal uitleggen?

Ik heb wel ervaring gehad met BETH en smerige Binance launchpad en launchpool’s.

[Voor 3% gewijzigd door baba420 op 03-11-2021 17:39]


 • baba420
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 07:40
.

[Voor 99% gewijzigd door baba420 op 03-11-2021 17:39]


 • Anoniem: 1641394
 • Registratie: Juli 2021
 • Niet online
my sweet summer child

 • Area
 • Registratie: Juli 2019
 • Laatst online: 02-08-2022
Al mijn SHIB's verkocht :'(

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:36

SjoerdV nl

Be the change.


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:36

SjoerdV nl

Be the change.


 • Egeau
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 14:12
Deeltje 20 alweer, gaat rap! Hopelijk zien we @Pingo76 weer terug op een dalende donderdag voor de lage inkoopordertjes

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Niet online
Waarom? Die kunnen wel een dollar worden stond op Twitter!

Ach whatever. Heeft iemand al iets over DOT gezegd terwijl ik er niet was ? *O*

UberLurker


 • metallicattim
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 27-01 18:40
Goeie zet toch, ik zie hem alleen maar dalen de laatste 3 dagen :9

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

@clubREKT

Prima besluit, ik neem aan dat je dikke winst hebt?

Mooi nieuw project zoeken en een stuk in een wat stabielere munt stoppen.

Cause all I want is the moon upon a stick, Just to see what if, Just to see what is.`


 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

@clubREKT

baba420 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:37:
Ik snap geen reet van die Parachains en crowdloans. Wie kan mij in jip en janneke taal uitleggen?

Ik heb wel ervaring gehad met BETH en smerige Binance launchpad en launchpool’s.
Meer Jip & Janneke dan dit kan ik het niet uitleggen. Met filmpje erbij zelfs.

https://dotmarketcap.com/...t-parachain-auctions-work

Cause all I want is the moon upon a stick, Just to see what if, Just to see what is.`


 • Vipertje
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 14:49
baba420 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:37:
Ik snap geen reet van die Parachains en crowdloans. Wie kan mij in jip en janneke taal uitleggen?

Ik heb wel ervaring gehad met BETH en smerige Binance launchpad en launchpool’s.
Hoef je ook niet te kennen. Gewoon enkel BTC kopen

 • Area
 • Registratie: Juli 2019
 • Laatst online: 02-08-2022
Winst valt mee, had niet veel geïnvesteerd. Winst gestoken in DOT.

 • NeoflexNL
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 15:04

NeoflexNL

Forever young

Roellie80 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:11:
Gaat het hier over magisch internet geld?
Ik lees even mee

“Prediction is very difficult, especially if it's about the future”


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 16:06
baba420 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:37:
Ik snap geen reet van die Parachains. Wie kan mij in jip en janneke taal uitleggen?

Ik heb wel ervaring gehad met BETH en smerige Binance launchpad en launchpool’s.
Ieder een hapje

Daar komt Janneke met haar hoofd om de hoek van de deur. ‘Ik ga op Binance spelen,’ zegt ze. ‘Ga je mee?’
‘Ik mag nog niet,’ zegt Jip treurig. ‘Ik moet nog
zes stukjes boterham opeten.’ ‘Wat zit erop?’ vraagt Janneke.
‘DOTjes,’ zegt Jip. ‘Shitcoin DOTjes.’ ‘Ik zal er twee opeten,’ zegt Janneke, ‘en jij ook twee, dan is het op.’ Allebei eten ze twee stukjes en kijk, dan zijn er nog twee over.
‘Ieder een hapje,’ zegt Janneke, en als ze ieder
een hapje op hebben, dan is er nog een stukje over.

‘Ik wil niet meer,’ zegt Janneke.
‘Ik wil ook niet meer,’ zegt Jip.
‘Heeft de Beer al gegeten?’ vraagt Janneke.
‘Ja,’ zegt Jip, ‘hij heeft al vier stukken Tether ponzi op.’ ‘Zou hij niet nog een klein stukje lusten?’ En samen geven ze de Beer een smerig stukje DOT.

Maar de Beer houdt zijn mond stijf dicht.
‘Zie je wel,’ zegt Jip. 'Deze ponzi munt gaat alleen omhoog. Komt door de parachain hype.’
‘Godverdomme!’ zegt Janneke. ‘De Beer moet groot en sterk worden, ik heb nog 14 soorten stables.’
En ze proberen het nog eens.
Nu is het op, zegt Jip. En ja, de shitcoin DOT is
weg, er zijn alleen nog maar kruimeltjes.

‘We gaan op Binance spelen,’ zegt Janneke.
En als ze naar Binance gaan zit de Beer alleen aan tafel. Hij kleeft van de moddervette gains en hij is helemaal dik van de centjes van Henk en Ingrid. Maar hij ziet er erg trots uit, want hij heeft vier diepgroene x25 short posities.
En nog een klein stukje!

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16:18
Area schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:52:
Winst valt mee, had niet veel geïnvesteerd. Winst gestoken in DOT.
Op ath dot kopen is nu ook niet bepaald een goeie move.

 • Area
 • Registratie: Juli 2019
 • Laatst online: 02-08-2022
Klein bedrag en ga voor de lange termijn, dus dan maakt het niet zoveel uit.

 • ybos
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 12:47
verwijderd69 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:54:
[...]


Ieder een hapje

Daar komt Janneke met haar hoofd om de hoek van de deur. ‘Ik ga op Binance spelen,’ zegt ze. ‘Ga je mee?’
‘Ik mag nog niet,’ zegt Jip treurig. ‘Ik moet nog
zes stukjes boterham opeten.’ ‘Wat zit erop?’ vraagt Janneke.
‘DOTjes,’ zegt Jip. ‘Shitcoin DOTjes.’ ‘Ik zal er twee opeten,’ zegt Janneke, ‘en jij ook twee, dan is het op.’ Allebei eten ze twee stukjes en kijk, dan zijn er nog twee over.
‘Ieder een hapje,’ zegt Janneke, en als ze ieder
een hapje op hebben, dan is er nog een stukje over.

‘Ik wil niet meer,’ zegt Janneke.
‘Ik wil ook niet meer,’ zegt Jip.
‘Heeft de Beer al gegeten?’ vraagt Janneke.
‘Ja,’ zegt Jip, ‘hij heeft al vier stukken Tether ponzi op.’ ‘Zou hij niet nog een klein stukje lusten?’ En samen geven ze de Beer een smerig stukje DOT.

Maar de Beer houdt zijn mond stijf dicht.
‘Zie je wel,’ zegt Jip. 'Deze ponzi munt gaat alleen omhoog. Komt door de parachain hype.’
‘Godverdomme!’ zegt Janneke. ‘De Beer moet groot en sterk worden, ik heb nog 14 soorten stables.’
En ze proberen het nog eens.
Nu is het op, zegt Jip. En ja, de shitcoin DOT is
weg, er zijn alleen nog maar kruimeltjes.

‘We gaan op Binance spelen,’ zegt Janneke.
En als ze naar Binance gaan zit de Beer alleen aan tafel. Hij kleeft van de moddervette gains en hij is helemaal dik van de centjes van Henk en Ingrid. Maar hij ziet er erg trots uit, want hij heeft vier diepgroene x25 short posities.
En nog een klein stukje!
_O-

Ga je al jouw onzin ook nog eens bundelen :? Ik heb interesse :P

 • toffetinus
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 05-06-2022
Anoniem: 1641394 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:36:
Ben eigenlijk veel meer benieuwd wat jullie denken dat de volgende crash gaat veroorzaken:
Tether FUD? Exchange hack? USA/EU/China bans crypto? Japioo die besluit te gaan rentenieren?
Wanneer de computers van de grote investeerders weer op een bepaald algoritme uitkomen die dan automatisch weer biljoenen aan crypto munten in de markt laten terugstromen.

 • Raaafie
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 15:48
Anoniem: 1641394 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:36:
Ben eigenlijk veel meer benieuwd wat jullie denken dat de volgende crash gaat veroorzaken:
Tether FUD? Exchange hack? USA/EU/China bans crypto? Japioo die besluit te gaan rentenieren?
Verdampte winst.

 • Jedi_Pimp
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 11:02

"Ich verteidige den Atheismus als die notwendige und selbstverständliche Form menschlicher Intelligenz" - Max Bense, Professor der Philosophie und Wissenschaftstheorie, 1910-1990


 • Philtjens
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 12:52
Pelox schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:15:
[...]


Ik had toch echt minimaal de hoop op 4400.. maar eigenlijk 4150..
Ik heb nog een flink stuk lager aangekocht maar goed dit zal niet snel terug komen 😂

 • GioStyle
 • Registratie: Januari 2010
 • Nu online
Philtjens schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:10:
[...]


Ik heb nog een flink stuk lager aangekocht maar goed dit zal niet snel terug komen 😂
Over 6 maanden kan je het weer proberen. :P

 • Philtjens
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 12:52
GioStyle schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:14:
[...]


Over 6 maanden kan je het weer proberen. :P
Ik wacht ongeduldig af heb genoeg fiat opzij staan voor deze mooie dag 🤑

 • GioStyle
 • Registratie: Januari 2010
 • Nu online
Philtjens schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:15:
[...]


Ik wacht ongeduldig af heb genoeg fiat opzij staan voor deze mooie dag 🤑
U bent nieuw in crypto?

 • fRiEtJeSaTe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 31-01 15:43
Hoe meer er geroepen wordt dat Bitcoin alleen maar omhoog kan, hoe groter de kans dat we omlaag gaan. Ik denk nog een vlucht richting 80k en dan een diepe crash. Maar dit op en neer gehobbel vind ik ook prima. :)

 • Philtjens
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 12:52
Inderdaad 😂 tot nu toe altijd goed uitgepakt doe ook geen gekke dingen

 • miikebtc
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 23-01 11:12
Een aantal jaar geleden in de ICO van TRAC ingestapt en soms een klein deel verkocht, maar altijd veel vertrouwen in blijven hebben. Blijft dan toch een heerlijk gevoel om de huidige koers te zien.

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16:18
miikebtc schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:26:
Een aantal jaar geleden in de ICO van TRAC ingestapt en soms een klein deel verkocht, maar altijd veel vertrouwen in blijven hebben. Blijft dan toch een heerlijk gevoel om de huidige koers te zien.
En miljonair nu?

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 16:06
ybos schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:00:
[...]

_O-

Ga je al jouw onzin ook nog eens bundelen :? Ik heb interesse :P
Heb daar zeker plannen voor! Zal er waarschijnlijk nooit van komen dus.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • keepitfrosty
 • Registratie: April 2009
 • Nu online
Hij zit nog in dit topic….

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 15:17
Ik ook. Dat zegt niks. :+

420.


 • merauder
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 31-01 21:02
fRiEtJeSaTe schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:20:
Hoe meer er geroepen wordt dat Bitcoin alleen maar omhoog kan, hoe groter de kans dat we omlaag gaan. Ik denk nog een vlucht richting 80k en dan een diepe crash. Maar dit op en neer gehobbel vind ik ook prima. :)
Ik denk dat we na een afwijzing op de 72k al een crash krijgen. Idee is om dan met de HANDL pot uit te stappen en zien wat dan verstandig is.

 • Xqlus1ve
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 14:11

Xqlus1ve

Ik roep ook maar wat…

Weer een dag langer wachten op mij CDC Ruby card ;(

 • keepitfrosty
 • Registratie: April 2009
 • Nu online
Joh

 • GioStyle
 • Registratie: Januari 2010
 • Nu online
Philtjens schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:20:
[...]


Inderdaad 😂 tot nu toe altijd goed uitgepakt doe ook geen gekke dingen
Denk dan maar goed na of je over 6 maanden voor dat bedrag ETH wil gaan kopen...

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 15:14
Xqlus1ve schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:41:
Weer een dag langer wachten op mij CDC Ruby card ;(
_O-

Je wacht blijkbaar nog niet lang? Ik inmiddels sinds half augustus, kaart is nooit aangekomen. Vorige week is de procedure ingang gezet voor een nieuwe kaart, status is nog steeds "issued". Pas bij de status "shipped" zou de kaart daadwerkelijk opgestuurd moeten zijn en dan nog kan het wel 2 weken duren.

[Voor 32% gewijzigd door Nopheros op 03-11-2021 18:45]


 • Xqlus1ve
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 14:11

Xqlus1ve

Ik roep ook maar wat…

Nopheros schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:44:
[...]


_O-

Je wacht blijkbaar nog niet lang? Ik inmiddels sinds half augustus. Kaart is nooit aangekomen, vorige week is de procedure ingang gezet voor een nieuwe kaart, status is nog steeds "issued". Pas bij de status "shipped" zou de kaart daadwerkelijk opgestuurd moeten zijn en dan nog kan het wel 2 weken duren.
Pas 4 werkdagen verstreken sinds inscannen adres document 8)7 _O-

Je krijgt toch we direct de virtuele kaart?

[Voor 3% gewijzigd door Xqlus1ve op 03-11-2021 18:47]


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Nu online

Kol Nedra

don't trust, verify

Xqlus1ve schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:41:
Weer een dag langer wachten op mij CDC Ruby card ;(
hoelang wacht je al? ik moest 3 maanden op mijn kaart wachten...

the bull charges


 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Pelox schreef op woensdag 3 november 2021 @ 17:11:
Eth moet nog steeds zakken want ik wil back in..
Ah daar ben je Pingo.

 • Xqlus1ve
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 14:11

Xqlus1ve

Ik roep ook maar wat…

Kol Nedra schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:47:
[...]


hoelang wacht je al? ik moest 3 maanden op mijn kaart wachten...
Ik wacht nog op de goedkeuring :P

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 15:14
Xqlus1ve schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:47:
[...]


Pas 4 werkdagen verstreken sinds inscannen adres document 8)7 _O-

Je krijgt toch we direct de virtuele kaart?
Virtuele kun je idd direct gebruiken.

 • Philtjens
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 12:52
GioStyle schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:42:
[...]


Denk dan maar goed na of je over 6 maanden voor dat bedrag ETH wil gaan kopen...
Zou niet weten waarom niet als ik geen risico wil nemen zou ik ook geen crypto kopen.

Kopen en hodl komt vaak goed.

 • Blik1984
 • Registratie: Juli 2008
 • Nu online
De virtuele CDC is uiteindelijk toch de meest bruikbare, want uiteindelijk zul je online er het meeste gebruik van kunnen maken. Ik heb de fysieke ook nog niet, maar al wel aardig wat cashback via mijn aankopen op bol.com en wintersport. En dan moet de eerste maandelijkse teruggave van Spotify nog komen

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Rekt

 • fRiEtJeSaTe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 31-01 15:43
Valt mee, er wordt flink opgekocht.

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 15:14
Blik1984 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 18:57:
De virtuele CDC is uiteindelijk toch de meest bruikbare, want uiteindelijk zul je online er het meeste gebruik van kunnen maken. Ik heb de fysieke ook nog niet, maar al wel aardig wat cashback via mijn aankopen op bol.com en wintersport. En dan moet de eerste maandelijkse teruggave van Spotify nog komen
De fysieke kaart van Binance gebruik ik voor bijna al m'n offline aankopen, prima bruikbaar dus. Beetje jammer dat ik af en toe issues heb met de binance kaart m.b.t. dubbele betalingen, kan niet wachten tot de crypto.com kaart binnenkomt.

[Voor 12% gewijzigd door Nopheros op 03-11-2021 19:03]


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:57
We moesten even naar @Pelox z'n ETH buy order dalen. Nu weer naar boven, jongens!

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

fRiEtJeSaTe schreef op woensdag 3 november 2021 @ 19:02:
[...]

Valt mee, er wordt flink opgekocht.
Was wel een aardjge paal en wordt idd aggressief opgekocht.

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16:18
Wtf ik krijg net melding van crypto.com dat bitcoin 55682euro is maar dat is niet zo!

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Ray_ schreef op woensdag 3 november 2021 @ 19:03:
We moesten even naar @Pelox z'n ETH buy order dalen. Nu weer naar boven, jongens!
Eth bleef rustig liggen

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 15:17
Ja heel bijzonder.. btc wick omlaag de rest niks.

420.


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 15:17
Eth stijgt juist knetterhard..

Men springt van btc in eth. Maar waarom?

[Voor 47% gewijzigd door Pelox op 03-11-2021 19:10]

420.


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Pelox schreef op woensdag 3 november 2021 @ 19:08:
Eth stijgt juist knetterhard..

Men springt van btc in eth. Maar waarom?
Flippening. Je weet toch.

Nee geen idee.

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Niet online
Jaloers muntje die BTC

Oh DOT weer bijna op ATH? Nou ik niet. Dus jij ook niet :9

UberLurker


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 15:17
Heb het gevoel dat er iets aan het broeien is.. zijn weer wat mensen uit het spel geknikkerd in ieder geval..

[Voor 39% gewijzigd door Pelox op 03-11-2021 19:14]

420.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Even snel de 1D MA25 getest en weer door :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:36

SjoerdV nl

Be the change.

What the crap was dat nu weer :D

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 15:17
Ze zijn die stop losses aan het hunten

420.


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:36

SjoerdV nl

Be the change.

Pelox schreef op woensdag 3 november 2021 @ 19:12:
Heb het gevoel dat er iets aan het broeien is.. zijn weer wat mensen uit het spel geknikkerd in ieder geval..

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboyAanloopje en lift off?

 • JoebarRC
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 13:43
Ah.. nu wel volume he.. wat een geweld 2k down in 15 sec.. Hoop geld tegenaan gegooid diegene die dit in werking zette..
Pagina: 1 2 3 ... 251 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • De meer inhoudelijke en onderbouwde berichten mogen in het Nieuws en koers topic: [NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3.
 • Blijf on-topic.
 • Huizen en hypotheken zijn geen crypto, dus offtopic.
 • Prijzen/koersen aub in USD waarde vermelden. Benoem je een prijs in EUR, zet dit er dan specifiek bij, zodat je anderen niet in verwarring brengt.
 • "Wat vinden jullie van coin X?" of "Wat is jullie mening over cryptocurrency Y?" vragen horen niet in dit topic thuis. Onderbouw je vraag, of stel hem niet.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden. Net als het zonder nuttige toelichting linken en shillen van coins met als enige doel anderen aan te zetten tot het kopen ervan.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen. Referrallinks zijn ook niet toegestaan in je signature/handtekening.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Dit is geen NSFW-topic. Babes posten is prima, maar hou het een beetje fatsoenlijk. Geldt natuurlijk ook voor "groene dildo's" en dat soort plaatjes.
 • Beperk het hergebruiken van memes/afbeeldingen tot een minimum. Het herhaaldelijk posten van dezelfde afbeelding voegt niets toe voor anderen en vervuilt het topic.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee