Toon posts:

[SC] Cryptocurrency Slowchat topic #18 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 250 Laatste
Acties:
 • 796.762 views

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Dit topic volgt de Slowchat reeks op. In het Nieuws & koersen topic kan er uitgebreider en inhoudelijker worden ingegaan op ontwikkelingen en trading.
 

Inleiding

Welkom in het slowchat topic! Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:27

JDx

Ben ik ^

Is minen sowieso eigenlijk erg slecht voor je videokaart? (als in jaren minder leefduur/kwaliteits vermindering).

Want ik zit er wel aan te denken om gewoon een proggie aan te maken die net zoals een screensaver/scherm uit een miner aan zet als je niks doet voor een bepaalde tijd.

[Voor 4% gewijzigd door JDx op 04-07-2021 11:49]

Dingen als Twitter enzo | Mijn 12600K systeem


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
69k soon.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • anti elppa
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 24-05 20:46
JDx schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:48:
Is minen sowieso eigenlijk erg slecht voor je videokaart? (als in jaren minder leefduur/kwaliteits vermindering).

Want ik zit er wel aan te denken om gewoon een proggie aan te maken die net zoals een screensaver/scherm uit een miner aan zet als je niks doet voor een bepaalde tijd.
'
valt wel mee als je ze een beetje goed ingesteld hebt. Fans gaan wel eens naar de klote naar een jaartje minen

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • elektriekert
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 24-05 20:01
@anti elppa
Ik heb juist in 3 jaar een jaren 30 woning volledig zelf van a tot z opgeknapt....en die 60k die ik ermee bespaart heb door alles zelf te doen in crypto gestopt :P
Heb ook alles direct energie zuinig gemaakt incl zonnepanelen zodat ik elke maand ook nog eens extra over houd om ook weer in crypto te stoppen 8)
Kijk dit vind ik nou leuk om te lezen, hier met hetzelfde bezig,
Mede mogelijk gemaakt door cryptowinst 8)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • streamnl
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 06:58
@Taro Je zou wat gaan spelen met BTC en later F1 kijken.
Ik heb niets gelezen over werken :+


Als ik DOT wil stacking buiten Binance om en ik wil dat het liefst bij Polkadot zelf doen.
Hoe moet dat dan?
Als ik hier kijk: https://wiki.polkadot.net...taking/#want-to-stake-dot dan doen de 2 links het niet die uitleggen wat ik ben (validators of nominators).

Meer dan ik dacht...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 00:06
JDx schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:48:
Is minen sowieso eigenlijk erg slecht voor je videokaart? (als in jaren minder leefduur/kwaliteits vermindering).

Want ik zit er wel aan te denken om gewoon een proggie aan te maken die net zoals een screensaver/scherm uit een miner aan zet als je niks doet voor een bepaalde tijd.
Ligt er aan hoe je er mee omgaat, als je de temperatuur van je GPU geheugen (in het geval van ETH mining) goed onder controle houdt dan is het naar mijn mening niet slecht. De bewegende onderdelen (fans) slijten in theorie wel meer maar ik heb nog niet meegemaakt dat dit een probleem was. En mocht dat wel zo zijn dan kun je deze natuurlijk nog vervangen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Partypsych
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 11:58
streamnl schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:51:
@Taro Je zou wat gaan spelen met BTC en later F1 kijken.
Ik heb niets gelezen over werken :+


Als ik DOT wil stacking buiten Binance om en ik wil dat het liefst bij Polkadot zelf doen.
Hoe moet dat dan?
Als ik hier kijk: https://wiki.polkadot.net...taking/#want-to-stake-dot dan doen de 2 links het niet die uitleggen wat ik ben (validators of nominators).
Ik weet niet wat de percentages daar zijn, maar dot staat sinds kort ook op Nexo, standaard 6% en 8% als je de rente in Nexo laat uit uitbetalen, is wellicht ook nog een optie

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • twain4me
 • Registratie: December 2017
 • Nu online
Daar hebben we nu jaren op gewacht @verwijderd69 maar eindelijk is ze 18 *O*

taart *O*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BTFD
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 11:12
streamnl schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:51:

Als ik DOT wil stacking buiten Binance om en ik wil dat het liefst bij Polkadot zelf doen.
Hoe moet dat dan?
Als ik hier kijk: https://wiki.polkadot.net...taking/#want-to-stake-dot dan doen de 2 links het niet die uitleggen wat ik ben (validators of nominators).
Heel omslachtig ja! Heb er ooit eens voor gezeten, maar uiteindelijk afgehaakt omdat ik er niet uitkwam..

[Voor 9% gewijzigd door BTFD op 04-07-2021 11:55]

Be “fearful when others are greedy, and greedy only when others are fearful.”


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:27

JDx

Ben ik ^

twain4me schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:53:
Daar hebben we nu jaren op gewacht @verwijderd69 maar eindelijk is ze 18 *O*

taart *O*

[Afbeelding]
Dan wel Mooncake!

Dingen als Twitter enzo | Mijn 12600K systeem


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • streamnl
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 06:58
Partypsych schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:53:
[...]


Ik weet niet wat de percentages daar zijn, maar dot staat sinds kort ook op Nexo, standaard 6% en 8% als je de rente in Nexo laat uit uitbetalen, is wellicht ook nog een optie
Overal kan ik "top up" doen maar niet bij ADA of DOT
(ADA heb ik al in een Daedalus wallet)


En zo steun je het netwerk niet. Vandaar dat ik bij Polkadot zelf wou kijken.

[Voor 14% gewijzigd door streamnl op 04-07-2021 12:00]

Meer dan ik dacht...


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Nopheros schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:52:
[...]


Ligt er aan hoe je er mee omgaat, als je de temperatuur van je GPU geheugen (in het geval van ETH mining) goed onder controle houdt dan is het naar mijn mening niet slecht. De bewegende onderdelen (fans) slijten in theorie wel meer maar ik heb nog niet meegemaakt dat dit een probleem was. En mocht dat wel zo zijn dan kun je deze natuurlijk nog vervangen.
Met mijn rx 6800 xt haal ik 62.5Mh / s hashrate en 168 watt verbruik. Junction schommelt rond de 78 - 79 graden. Blijft mooi stabiel. Blijf mooi eth hamsteren tot het niet meer gaat.

Loopt stabiel en pak maandelijks nu 0.05 eth mee. Captain hindsight had ik het veel eerder moeten oppakken. Maarja voorheen had ik niet de beste gpu voor mining denk ik (290X en 1080Ti) want dat zijn meer heethoofden en verstoken meer energie.

[Voor 66% gewijzigd door Joosie200 op 04-07-2021 12:03]


Acties:
 • +22Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
twain4me schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:53:
Daar hebben we nu jaren op gewacht @verwijderd69 maar eindelijk is ze 18 *O*

taart *O*

[Afbeelding]
De slowchat is volwassen. In de vroege lente van haar leven.

Wat een prestatie. Zonder jullie was het niet gelukt jongens.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Wiley99
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 08:50
Mijn hodl pot is ongeveer 47,5/47,5/5 btc, eth, ada, hoewel dat nu ietsje anders is vanwege de koersen (eth ftw)

A polar bear is a rectangular bear after a coordinate transform


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:27

JDx

Ben ik ^

Vergezocht misschien, maar ik zag dat toen BTC enorm steeg bijvoorbeeld:

- CELO
- FORTH

(en ook QUANT en REP en STORJ?)

Juist inzakten.

Is dit met elkaar verbonden op 1 of andere manier? Want als je dan bijvoorbeeld verwacht dat BTC gaat zakken, kan je inzetten op bijv CELO, maar dit zal wel niet zo werken...

Dingen als Twitter enzo | Mijn 12600K systeem


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:27

JDx

Ben ik ^

Joosie200 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:01:
[...]


Met mijn rx 6800 xt haal ik 62.5Mh / s hashrate en 168 watt verbruik. Junction schommelt rond de 78 - 79 graden. Blijft mooi stabiel. Blijf mooi eth hamsteren tot het niet meer gaat.

Loopt stabiel en pak maandelijks nu 0.05 eth mee. Captain hindsight had ik het veel eerder moeten oppakken. Maarja voorheen had ik niet de beste gpu voor mining denk ik (290X en 1080Ti) want dat zijn meer heethoofden en verstoken meer energie.
Ja nou ik vroeg dit omdat ik dacht als die kaarten zo duur zijn momenteel, kan je er misschien een deel mee terugverdienen als het niet schadelijk is.

Dingen als Twitter enzo | Mijn 12600K systeem


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 00:06
Joosie200 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:01:
[...]


Met mijn rx 6800 xt haal ik 62.5Mh / s hashrate en 168 watt verbruik. Junction schommelt rond de 78 - 79 graden. Blijft mooi stabiel. Blijf mooi eth hamsteren tot het niet meer gaat.

Loopt stabiel en pak maandelijks nu 0.05 eth mee. Captain hindsight had ik het veel eerder moeten oppakken. Maarja voorheen had ik niet de beste gpu voor mining denk ik (290X en 1080Ti) want dat zijn meer heethoofden en verstoken meer energie.
Ik heb op mijn rtx 3080 de thermal pads moeten vervangen, het geheugen zat met de standaard pads die er op zaten rond de 110c.. Door het voltage te tweaken en geheugen over te clocken wordt er nu ongeveer 235watt verbruikt op 100Mh/s.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Nopheros schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:07:
[...]


Ik heb op mijn rtx 3080 de thermal pads moeten vervangen, het geheugen zat met de standaard pads die er op zaten rond de 110c.. Door het voltage te tweaken en geheugen over te clocken wordt er nu ongeveer 235watt verbruikt op 100Mh/s.
Ja de 3080 is toch wel de beste mining kaart. Het is dat ik die nooit voor msrp prijzen heb kunnen preorderen en de rx 6800 xt wel. Om nu in verhouding 3x zoveel neer te leggen voor 1.5x de hash rate is niet echt handig atm. En met de lhr versies is het minder lucratief niet?

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Kan dit niet de nieuwe 44k babe worden? O-)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 00:06
Joosie200 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:11:
[...]


Ja de 3080 is toch wel de beste mining kaart. Het is dat ik die nooit voor msrp prijzen heb kunnen preorderen en de rx 6800 xt wel. Om nu in verhouding 3x zoveel neer te leggen voor 1.5x de hash rate is niet echt handig atm. En met de lhr versies is het minder lucratief niet?
Ja ik zou ook geen kaart kopen van 1500 euro. Ik verwacht nu (uit m'n hoofd) al zo'n 4,5 maand nodig te hebben om de kosten van de kaart eruit te halen terwijl ik "maar" 790 euro heb betaald voor m'n 3080. Ken de LHR versies persoonlijk niet maar het zou (iig voor ETH) dan niet meer zinvol zijn volgens Nvidia..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Nopheros schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:14:
[...]


Ja ik zou ook geen kaart kopen van 1500 euro. Ik verwacht nu (uit m'n hoofd) al zo'n 4,5 maand nodig te hebben om de kosten van de kaart eruit te halen terwijl ik "maar" 790 euro heb betaald voor m'n 3080. Ken de LHR versies persoonlijk niet maar het zou (iig voor ETH) dan niet meer zinvol zijn volgens Nvidia..
Ja dat maakt de TVT ook korter. Ik draai quitte na 8 maanden aangenomen dat ethereum de huidige koers weet vast te houden. Ben nu 3 maanden onderweg, hopelijk gaat de hele pow pos transitie een keertje per december in. Maar zelfs al zou ie eerder inkicken, genoeg pow alts die hoewel minder hoge koers tov je energiekosten het hamsteren waard zijn.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
Joosie200 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:23:
[...]


Ja dat maakt de TVT ook korter. Ik draai quitte na 8 maanden aangenomen dat ethereum de huidige koers weet vast te houden. Ben nu 3 maanden onderweg, hopelijk gaat de hele pow pos transitie een keertje per december in. Maar zelfs al zou ie eerder inkicken, genoeg pow alts die hoewel minder hoge koers tov je energiekosten het hamsteren waard zijn.
Allemaal weer enthousiast!
Wat als we naar de 43K gaan & daarna onder de 30… zoiets gebeurde in 2017 ook heb ik begrepen?

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • majic
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 11:04
PlanR schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:35:
[...]


Allemaal weer enthousiast!
Wat als we naar de 43K gaan & daarna onder de 30… zoiets gebeurde in 2017 ook heb ik begrepen?
Dat zit er dik in dat we de 30k nog wel eens gaan testen dit jaar. Maar die volatiliteit is nou juist wat het zo leuk maakt, de markt :))

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
PlanR schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:35:
[...]


Allemaal weer enthousiast!
Wat als we naar de 43K gaan & daarna onder de 30… zoiets gebeurde in 2017 ook heb ik begrepen?
Of ala 2018 juni t/m oktober blijven jojoen zoals we nu doen en als nog onder de 29k duiken tegen de herfst.

Kun je nu mooi ride the waves doen van 30k naar 40k en in oktober nog een keertje flink inslaan. Voor ie weer aan een uptrend begint onderweg richting de 69k retest in december/januari. Toch wel traditioneel het seizoen waarin bitcoin het goed doet de herfstmaanden richting einde van het jaar. In een bullish termijn waarin we nu zitten. In een bearish termijn dipt het vaak tegen januari.

Ben benieuwd hoe het gaat uitpakken. Dit weekend is een van de weinige weekenden de laatste twee maanden waarin alle crypto consequent omhoog knallen.

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03 14:23
Koers van Dogecoin stijgt niet na tweets van Elon Musk: is zijn invloed voorbij?
Bron: https://www.ad.nl/geld/ko...invloed-voorbij~a96a742c/

Hopelijk wel, laat die eindbaas van de kindslaafjes in Congo zich maar druk maken over de echte problemen in de wereld. :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
RaptorXS schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:48:
[...]


Bron: https://www.ad.nl/geld/ko...invloed-voorbij~a96a742c/

Hopelijk wel, laat die eindbaas van de kindslaafjes in Congo zich maar druk maken over de echte problemen in de wereld. :+

Bron:
Daarom /exitElon44kbabe

:7

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
majic schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:46:
[...]


Dat zit er dik in dat we de 30k nog wel eens gaan testen dit jaar. Maar die volatiliteit is nou juist wat het zo leuk maakt, de markt :))
Ik begin niet meer aan de futures, lekker dca. Kopen! Verwacht dit jaar geen ATH. Dus lekker jaren muntjes sparen. Eth, vet, ada 😃

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:27

JDx

Ben ik ^

Joosie200 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:23:
[...]


Ja dat maakt de TVT ook korter. Ik draai quitte na 8 maanden aangenomen dat ethereum de huidige koers weet vast te houden. Ben nu 3 maanden onderweg, hopelijk gaat de hele pow pos transitie een keertje per december in. Maar zelfs al zou ie eerder inkicken, genoeg pow alts die hoewel minder hoge koers tov je energiekosten het hamsteren waard zijn.
Ok, maar dan ga je er dus niet van uit dat hij door die 8 maanden minen al voor de helft naar de klooie is?

Ik hoorde wel dat AMD beter/goedkoper is voor minen, maar vooral voor 3D Studio MAX icm VRay ben ik erg benieuwd of zo'n RTX veel scheelt, heb al een tweet gestuurd naar NVidia, maar geen antwoord :9

Voor gamen vind ik beide wel best, alles beter dan een GTX980 tegenwoordig (behalve 1050 miss).

[Voor 5% gewijzigd door JDx op 04-07-2021 13:00]

Dingen als Twitter enzo | Mijn 12600K systeem


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 24-05 22:28
Joosie200 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:48:
[...]


Of ala 2018 juni t/m oktober blijven jojoen zoals we nu doen en als nog onder de 29k duiken tegen de herfst.

Kun je nu mooi ride the waves doen van 30k naar 40k en in oktober nog een keertje flink inslaan. Voor ie weer aan een uptrend begint onderweg richting de 69k retest in december/januari. Toch wel traditioneel het seizoen waarin bitcoin het goed doet de herfstmaanden richting einde van het jaar. In een bullish termijn waarin we nu zitten. In een bearish termijn dipt het vaak tegen januari.

Ben benieuwd hoe het gaat uitpakken. Dit weekend is een van de weinige weekenden de laatste twee maanden waarin alle crypto consequent omhoog knallen.
Denk je nu werkelijk dat crypto een geheugen heeft en terug denkt aan 2018 of aan de vorige weekenden?
Vergeet het maar.
Als er dan toch al dingen samen vallen is dit puur toeval.
Ik heb ook geen getracht een patroon te ontdekken bv de nachtelijke dip in onze tijd.
Nou, dat klopt inderdaad niet want ergens anders zijn ze gewoon wakker.
Dus als je zoekt vindt je vast wel iets maar daar houdt het dan ook mee op.
Idem met de vele TA’s.
Soms is er een zinvolle TA die goed samengesteld is maar het overgrote deel is broddelwerk.

Wie altijd met de kudde meegaat, zal regelmatig door de stront van een ander lopen!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 24-05 22:28
RaptorXS schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:48:
[...]


Bron: https://www.ad.nl/geld/ko...invloed-voorbij~a96a742c/

Hopelijk wel, laat die eindbaas van de kindslaafjes in Congo zich maar druk maken over de echte problemen in de wereld. :+
Gelukkig gaat het besef doordringen dat de bullshit van Elon ook echt bullshit is.
Doge kan mij niet snel genoeg verdwijnen. Voorgoed.
Dit werpt ook een smet op de gehele cryptomarkt en straalt af op goede coin die wel potentie hebben.
Nu waren er altijd al shitcoins maar dat was bekend en die werden wel genegeerd.
Doge is gewoon te vaak in het nieuws geweest ook in de Mainstream media.

Wie altijd met de kudde meegaat, zal regelmatig door de stront van een ander lopen!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

#Bears get REKT

JDx schreef op zondag 4 juli 2021 @ 11:48:
Is minen sowieso eigenlijk erg slecht voor je videokaart? (als in jaren minder leefduur/kwaliteits vermindering).

Want ik zit er wel aan te denken om gewoon een proggie aan te maken die net zoals een screensaver/scherm uit een miner aan zet als je niks doet voor een bepaalde tijd.
Hoezo alleen als die niets doet? Bij mij mined mijn pc dag en nacht, ook tijdens werk, gamen op 3440x1440 en een twitchstream op scherm 2 in WQHD. Ook wanneer ik mijn pc in sleep modus zet 's nachts gaat ie gewoon rustig door.

What i'm doing on Tweakers? It's more fun getting REKT together!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BTFD
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 11:12
Hier ook een 3080 continu aan het werk, wel pas na het vervangen van de pads. :) Kleine 0.1 ETH per maand..

Be “fearful when others are greedy, and greedy only when others are fearful.”


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

verwijderd69 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:02:
[...]


De slowchat is volwassen. In de vroege lente van haar leven.

Wat een prestatie. Zonder jullie was het niet gelukt jongens.

[Afbeelding]
Erg prettig om Kaatje weer wat vaker te zien. Ideetje voor de 44k?

Edit: ik zie nu dat @Joosie200 dat ook wel ziet zitten.

[Voor 5% gewijzigd door Darrell op 04-07-2021 13:16]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 00:06
Ngangatar schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:03:
[...]


Hoezo alleen als die niets doet? Bij mij mined mijn pc dag en nacht, ook tijdens werk, gamen op 3440x1440 en een twitchstream op scherm 2 in WQHD. Ook wanneer ik mijn pc in sleep modus zet 's nachts gaat ie gewoon rustig door.
Een beetje game zorgt er toch wel voor dat de hashrate flink keldert waardoor het weinig nut meer heeft. Daarnaast gebruikt ik andere settings wanneer ik mine om de hashrate te optimaliseren, die zijn minder goed voor games.

[Voor 3% gewijzigd door Nopheros op 04-07-2021 13:18]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • elektriekert
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 24-05 20:01
Chookie

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BTFD
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 11:12
JDx schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:56:
[...]
Ok, maar dan ga je er dus niet van uit dat hij door die 8 maanden minen al voor de helft naar de klooie is?
Je moet hem dus ook niet "out of the box" aanzetten om te minen, dan is het snel afgelopen ja..
Als je hem goed tweakt, heeft dat ding bijna niks te lijden.

Be “fearful when others are greedy, and greedy only when others are fearful.”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Qunix
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-05 21:11
Ik was nog vast in vorige deel. Maar ik heb jullie weer gevonden hoor!

Ben benieuwd of de 35k langer blijft dan een dag.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:22
Goedemorgen allemaal :)

De afgelopen weken in een aardige rollercoaster gezeten qua prive. Wel een aardige timing aangezien Bitcoin ook even een pauze had zo lijkt het.

Ik hoop hier snel weer actief een bijdrage te kunnen leveren. Dit is toch wel een beetje de "place to be" als het gaat om inhoudelijke crypto ongein.

Roelscryptotips.nl


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
JDx schreef op zondag 4 juli 2021 @ 12:56:
[...]


Ok, maar dan ga je er dus niet van uit dat hij door die 8 maanden minen al voor de helft naar de klooie is?
Enige wat naar de kloten kan gaan zijn de fans. Junction 100 graden is toegelaten als max grens dacht ik. Ik heb hem daarbij ondervolt en onderklokt runnen. Beter stabiel binnen de grenzen 24/7 benutten dan zeg 8u per dag gamen met dikke overclocks lijkt mij dan. Hogere temperatuur / voltage dus hogere fanspeed en meer slijtage bij flink gamen tov lagere Temps / voltage qua minen. Denk dat het wel zal meevallen.

En zodra minen weg valt heb ik voor mezelf nog een prima 4k gaming kaart over die al is terugverdiend. Dus ik ga hem niet dumpen op V&A. Ik zie een win/win.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
Roellie80 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:26:
Goedemorgen allemaal :)

De afgelopen weken in een aardige rollercoaster gezeten qua prive. Wel een aardige timing aangezien Bitcoin ook even een pauze had zo lijkt het.

Ik hoop hier snel weer actief een bijdrage te kunnen leveren. Dit is toch wel een beetje de "place to be" als het gaat om inhoudelijke crypto ongein.
Hoop dat alles wel goed gaat?

Wij gaan nergens heen ouwe :Y)

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:22
verwijderd69 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:27:
[...]


Hoop dat alles wel goed gaat?

Wij gaan nergens heen ouwe :Y)
Niks ernstigs maat :) Maar iets dat wel veel van mijn tijd en energie vraagt. Soms heb je van die dingen.

Opzich ook niet zo erg. Als je een HODL-er wilt zijn hoef je natuurlijk ook niet elke dag hier mee bezig te zijn

Roelscryptotips.nl


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Nu online
Hmmm hier gaat het prive ook ‘zo zo’. En wil ook graag een bijdrage leveren. Maar snap er gewoon geen ene hol van. Dus blijf maar wat rond lurken :P

UberLurker


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
Roellie80 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:29:
[...]

Niks ernstigs maat :) Maar iets dat wel veel van mijn tijd en energie vraagt. Soms heb je van die dingen.

Opzich ook niet zo erg. Als je een HODL-er wilt zijn hoef je natuurlijk ook niet elke dag hier mee bezit te zijn
Gelukkig. En ach, je blend hier zo weer in. Het gaat tenslotte altijd over koersen, zonnepanelen en babes _O-

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • elektriekert
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 24-05 20:01
Skrunsies schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:30:
Hmmm hier gaat het prive ook ‘zo zo’. En wil ook graag een bijdrage leveren. Maar snap er gewoon geen ene hol van. Dus blijf maar wat rond lurken :P
Gewoon wat roepen, dat doen de meeste hier ook. Vervolgens wordt je teruggefloten en leer je nog eens wat ;)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:22
verwijderd69 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:31:
[...]


Gelukkig. En ach, je blend hier zo weer in. Het gaat tenslotte altijd over koersen, zonnepanelen en babes _O-
Dat past alle 3 prima in mijn straatje!

Roelscryptotips.nl


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
Skrunsies schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:30:
Hmmm hier gaat het prive ook ‘zo zo’. En wil ook graag een bijdrage leveren. Maar snap er gewoon geen ene hol van. Dus blijf maar wat rond lurken :P
Gewoon posten. Het is niet zo dat wij er verstand van hebben :+ (oké, misschien Taro en een handjevol anderen)

Paar leuke memes en 'hodl, 69k soon' en je komt een heel eind :Y

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Nu online
elektriekert schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:32:
[...]


Gewoon wat roepen, dat doen de meeste hier ook. Vervolgens wordt je teruggefloten en leer je nog eens wat ;)
Oké. Ik zal het proberen.

When moon? Moon soon ? Peugeot HODL *O*

UberLurker


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
Skrunsies schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:34:
[...]


Oké. Ik zal het proberen.

When moon? Moon soon ? Peugeot HODL *O*
Zie? Je niveau is al hoger dan dat van mij! _/-\o_

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

#Bears get REKT

Nopheros schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:16:
[...]


Een beetje game zorgt er toch wel voor dat de hashrate flink keldert waardoor het weinig nut meer heeft. Daarnaast gebruikt ik andere settings wanneer ik mine om de hashrate te optimaliseren, die zijn minder goed voor games.
Kan, de games welke ik tegenwoordig speel zijn een stuk minder zware belasting als vroegah. Vooral Hearthstone Battlegrounds en twitch op de 2e monitor en een stuk of tig openstaande tabbladen in mijn browser. Zit meestal tussen de 42 a 44 hashrate met mijn fans op zo'n 40%.Mhz.

What i'm doing on Tweakers? It's more fun getting REKT together!


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:22
Dus,

Een oude maat nam ineens contact met mij op. Had de kerel al zo'n 5 jaar niet meer gezien of gesproken. Hij heeft nooit iets van geld gehad maar had ineens ruim €100.000 tot zijn beschikking vanuit een erfenis. Hij voelde de druk dat hij hier wat mee moest. En heeft erg op mij geleund voor advies.

De afgelopen week bij elkaar gezeten. Een deel is naar Bitcoin gegaan. En dan merk je pas dat wanneer je echt bij 0 begint je eigenlijk zeker een volle werkdag nodig hebt om accounts aan te maken, dingen uit te leggen. En transacties te doen.

Heb er wel een goed gevoel aan over gehouden. Ik heb nooit iets van een financiële opleiding gehad. Maar als je ergens in geïnteresseerd ben dan kan je toch een hoop leren van random forums in yt video's :).

Roelscryptotips.nl


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Nu online
verwijderd69 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:36:
[...]


Zie? Je niveau is al hoger dan dat van mij! _/-\o_
Thanks! Ik had privé ook al geprobeerd een bijdrage te leveren. En dat ging ook al niet -O-

Maar toen ik daar begon te lurken en wat onzin uit ging kramen. Kwamen er wel vingers omhoog maar het waren geen duimpjes

UberLurker


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

#Bears get REKT

Skrunsies schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:30:
Hmmm hier gaat het prive ook ‘zo zo’. En wil ook graag een bijdrage leveren. Maar snap er gewoon geen ene hol van. Dus blijf maar wat rond lurken :P
Joh, gewoon meedoen. Ik ben nu op de kop af 3 maanden bezig en snap er veel minder van als toen ik er mee begon. Elke dag begrijp ik weer iets minder.

What i'm doing on Tweakers? It's more fun getting REKT together!


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:22
verwijderd69 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:33:
[...]
...Het is niet zo dat wij er verstand van hebben...
Ik hou heel erg van die nederigheid, maar zag je laatst nog posten over mempools en de miner difficulty. Dan hoor je gewoon tot de 1% qua kennis imo :P

Roelscryptotips.nl


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Nu online
Ngangatar schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:41:
[...]


Joh, gewoon meedoen. Ik ben nu op de kop af 3 maanden bezig en snap er veel minder van als toen ik er mee begon. Elke dag begrijp ik weer iets minder.
Ah dat verklaart!

Zit er sinds augustus vorig jaar bij en heb het toch voor elkaar gekregen om rekt te gaan. Das ook wel knap toch ? :)

UberLurker


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 09:35
Skrunsies schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:44:
[...]


Ah dat verklaart!

Zit er sinds augustus vorig jaar bij en heb het toch voor elkaar gekregen om rekt te gaan. Das ook wel knap toch ? :)
Hoe dan? :X

huh, sig?


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • twain4me
 • Registratie: December 2017
 • Nu online
Ngangatar schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:41:
[...]


Joh, gewoon meedoen. Ik ben nu op de kop af 3 maanden bezig en snap er veel minder van als toen ik er mee begon. Elke dag begrijp ik weer iets minder.
learning is a bitch


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:22
En vaak hebben de "naïvely confident" mensen het hoogste woord. Wat jammer is. Over het algemeen zijn meningen en gedachtes van de "clueless" of "discouragingly realisic" waardevoller imo

Roelscryptotips.nl


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 12:35
Roellie80 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 14:02:
[...]

En vaak hebben de "naïvely confident" mensen het hoogste woord. Wat jammer is. Over het algemeen zijn meningen en gedachtes van de "clueless" of "discouragingly realisic" waardevoller imo
Nee joh, in crypto is er geen goed of fout.

Jullie en hullie weten het niet beter dan de rest. Veelal nieuwelingen die er net bij komen kijken hebben beter verstand van zaken omdat duistere machten dat eenmaal zo wil.

/sarc off

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • twain4me
 • Registratie: December 2017
 • Nu online
Roellie80 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 14:02:
[...]

En vaak hebben de "naïvely confident" mensen het hoogste woord. Wat jammer is. Over het algemeen zijn meningen en gedachtes van de "clueless" of "discouragingly realisic" waardevoller imo
Eens
Ik wilde op naïvely confident eigenlijk een tweakers logootje plaken :$ , Ik heb al zoveel kennis weg zien lopen in topics, gewoon omdat ze het volledig zat zijn gewijsneusd te worden door de naïvely confident . -O-

gelukkig hebben we hier @verwijderd69 the glue that holds us together :+

[Voor 6% gewijzigd door twain4me op 04-07-2021 14:19]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Nu online
Alle tips uitvoeren. Maar dan op verkeerde momenten. Muntjes kopen die je niet moet hebben. Goede muntjes te vroeg verkopen. Later er achteraan fomooen. En beginnen te hodlen op t moment dat alles zakt.

Oh ja en iedere keer de dip kopen :F

UberLurker


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • The Redman
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 01:37
Roellie80 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:39:
heeft nooit iets van geld gehad maar had ineens ruim €100.000 tot zijn beschikking vanuit een erfenis

deel is naar Bitcoin gegaan


:+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

#Bears get REKT

Skrunsies schreef op zondag 4 juli 2021 @ 13:44:
[...]


Ah dat verklaart!

Zit er sinds augustus vorig jaar bij en heb het toch voor elkaar gekregen om rekt te gaan. Das ook wel knap toch ? :)
Klinkt als een hele prestatie :).

Ik zit er sinds begin april in en 40% van mijn PF bestaat uit winst. Ik heb in mei op een gegeven moment eieren voor mijn geld gekozen en toen gecashed. De winst heb ik een week later ofzo weer ingezet en de overige 60% in mijn PF is DCA inzet vanaf dat moment. Een paar grotere DCA dan ik eerst wilde doen en ook vaker dan ik aanvankelijk dacht, maar de gelegenheid deed zich een paar keer voor.

Als we nu de lijn naar boven inderdaad weten te vinden ben ik spekkoper als newbie instapper op een gemiddelde inkoop van 31k. Althans, als ik een juist moment weet te vinden om weer uit te stappen en niet te greedy zal zijn. Dat zal dan ook in stapjes wezen en niet in 1 keer.

What i'm doing on Tweakers? It's more fun getting REKT together!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

#Bears get REKT

Dit inderdaad, ik blijf me noob voelen en daar voel ik me geweldig bij, in al mijn hobby's.

What i'm doing on Tweakers? It's more fun getting REKT together!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • keanu_
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 10:57
iemand heeft even een sell knop ingedrukt

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
keanu_ schreef op zondag 4 juli 2021 @ 14:57:
iemand heeft even een sell knop ingedrukt
Hij lijkt naar beneden te willen.

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 12:02

knakworst

Get Dilberted!

PlanR schreef op zondag 4 juli 2021 @ 14:58:
[...]


Hij lijkt naar beneden te willen.
Krijgen we toch nog een Bart Simpson *O* -O-

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
knakworst schreef op zondag 4 juli 2021 @ 14:59:
[...]


Krijgen we toch nog een Bart Simpson *O* -O-
😆😆

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
Hier gaat het privé ook lekker.

Vorige week met veel tegenzin een regenton geïnstalleerd, nu heeft de vrouw besloten dat ze de buitenkraan die morgen geïnstalleerd wordt toch maar wel aan de andere kant van het huis moet komen, naast die regenton dus.

Heb het nog 3 keer gezegd dat die ton wel een weekje kon wachten, maar nee, dat kon echt niet.

Dus mag zo dat ding weer los gaan koppelen omdat ze er anders niet goed bij kunnen 8)7

Als ik ooit een Lambo win rij ik naar een plaats waar de vrouwen niet zeuren en weten wat ze willen.

Ik zal dan dus altijd blijven rijden tot magere Hein het stuur overneemt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 12:35
keanu_ schreef op zondag 4 juli 2021 @ 14:57:
iemand heeft even een sell knop ingedrukt
The bastards :(

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:27

JDx

Ben ik ^

keanu_ schreef op zondag 4 juli 2021 @ 14:57:
iemand heeft even een sell knop ingedrukt
Die knop moeten ze ook niet overal laten slingeren :9

Dingen als Twitter enzo | Mijn 12600K systeem


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
Oke, ik zei net nog niks meer te futuren.

De waarde van een bak jupiler, short op de btc.
Liq is 36.100.

Laat maar bollen.

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
PlanR schreef op zondag 4 juli 2021 @ 15:54:
Oke, ik zei net nog niks meer te futuren.

De waarde van een bak jupiler, short op de btc.
Liq is 36.100.

Laat maar bollen.
Verslavend he? :)

Hier ook short, maar dan op ETH en met de waarde van een aantal kratjes.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
Taro schreef op zondag 4 juli 2021 @ 15:59:
[...]

Verslavend he? :)

Hier ook short, maar dan op ETH en met de waarde van een aantal kratjes.
Haha held, ik doe mee!

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
PlanR schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:02:
[...]


Haha held, ik doe mee!
10 ETH op rood :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BTFD
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 11:12
Ga mijzelf toch maar eens verdiepen in dat short gaan. :)

Be “fearful when others are greedy, and greedy only when others are fearful.”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
Amai!! Die 10 is met of zonder hefboom 😜

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
BTFD schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:05:
Ga mijzelf toch maar eens verdiepen in dat short gaan. :)
Doe maar niet, je pf is je dankbaar...
PlanR schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:06:
[...]
Amai!! Die 10 is met of zonder hefboom 😜
0,5 ETH inzet x 20, eerst maar eens zien welke kant het op gaat.

https://tweakers.net/i/E3hM7uu7S8-2tNtykHYpTRxkA4A=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/jJMA6lgroJbORFCN9JQVFMZk.png?f=user_large

[Voor 53% gewijzigd door Taro op 04-07-2021 16:12]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +10Henk 'm!

 • Roellie80
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:22
Taro schreef op zondag 4 juli 2021 @ 15:59:
Hier ook short, maar dan op ETH en met de waarde van een aantal kratjes.

Roelscryptotips.nl


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BTFD
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 11:12
Ik lees niks anders, maar hoe zijn jullie dan ooit begonnen? :) voor alles is een eerste keer toch..
En zal natuurlijk ook niet gaan beginnen met 10 ETH.

Eerst maar eens gaan lezen..

Be “fearful when others are greedy, and greedy only when others are fearful.”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
Taro schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:06:
[...]

Doe maar niet, je pf is je dankbaar...


[...]

0,5 ETH inzet x 20, eerst maar eens zien welke kant het op gaat.

[Afbeelding]
Nicee

Edit, ik sta ook op -80
Edit 2, iets meer als een kratje jepp jepp

[Voor 6% gewijzigd door PlanR op 04-07-2021 16:17]

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
BTFD schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:16:
[...]


Ik lees niks anders, maar hoe zijn jullie dan ooit begonnen? :) voor alles is een eerste keer toch..
En zal natuurlijk ook niet gaan beginnen met 10 ETH.

Eerst maar eens gaan lezen..
True. Ik ben ooit op BitMEX begonnen met een paar tientjes. Je kunt ook op het testnet van BitMEX gratis oefenen: https://testnet.bitmex.com.

Je leert het het beste met echt geld, maar pas op, je wordt al snel overmoedig, schuift de leverage knop steeds sneller en vaker boven de 20x en ik heb echt wel >25 liquidatie mailtjes ontvangen, dus daarbij mijn inzet volledig verloren. Met een x2-x5 long of short en een kleine inleg kan het weinig kwaad. Dat kan je ook op Binance proberen via bijv. https://www.binance.com/en/futures/BTCBUSD.

Tip: Doe het tegenovergestelde van wat je verwacht dat de koers gaat doen, dat werkt voor mij gemiddeld het beste.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • majic
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 11:04
Taro schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:21:
[...]

Tip: Doe het tegenovergestelde van wat je verwacht dat de koers gaat doen, dat werkt voor mij gemiddeld het beste.
Wat is het tegenovergestelde van "geen flauw idee" precies?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
Wat vinden jullie van een “alice” coin, grootste stijger vandaag. Zal nu wel een correctie krijgen. Zie je vaker.

Is dat een shortje waard?

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
majic schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:22:
[...]


Wat is het tegenovergestelde van "geen flauw idee" precies?
https://tweakers.net/i/ZdZaiXDLaDtjdwKuAuvp5EprNcM=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/NuAGE8gWjt1Mq1xOb1VYM8WC.png?f=user_large

Zoiets?

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

#Bears get REKT

majic schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:22:
[...]


Wat is het tegenovergestelde van "geen flauw idee" precies?
Het tegenovergestelde daarvan is, ik weet het precies. En dat moet je dus nou net niet doen.

What i'm doing on Tweakers? It's more fun getting REKT together!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03 14:23
Wie zijn toch die mensen... die in crypto's beleggen. [/kaagmodus] O-)

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44


Ik doe ook wel even mee, met een sixpackje.

Voor het eten liquidatie of winst?

De tijd zal het leren.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 24-05 23:46
verwijderd69 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:54:
[Afbeelding]

Ik doe ook wel even mee, met een sixpackje.

Voor het eten liquidatie of winst?

De tijd zal het leren.
Gek!!

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 12:09
verwijderd69 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:54:
[Afbeelding]

Ik doe ook wel even mee, met een sixpackje.

Voor het eten liquidatie of winst?

De tijd zal het leren.
Long, short, ik moet daar toch eens naar gaan kijken. Tot nu toe heb ik het bewust vermeden maar toch ziet het er altijd wel leuk uit met die rode en groene getalletjes en zo.

Morgen misschien.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik vermoed dat hij er op dit moment beter voor staat dan wij :D

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

#Bears get REKT

verwijderd69 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:54:
[Afbeelding]

Ik doe ook wel even mee, met een sixpackje.

Voor het eten liquidatie of winst?

De tijd zal het leren.
Long? Kat in het bakkie.

What i'm doing on Tweakers? It's more fun getting REKT together!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:27

JDx

Ben ik ^

Visca schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:57:
[...]

Long, short, ik moet daar toch eens naar gaan kijken. Tot nu toe heb ik het bewust vermeden maar toch ziet het er altijd wel leuk uit met die rode en groene getalletjes en zo.

Morgen misschien.
Idd, beetje sensatie haha. Vind ik ook, maar kan niet op Coinbase volgens mij.

Dingen als Twitter enzo | Mijn 12600K systeem


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
Visca schreef op zondag 4 juli 2021 @ 16:57:
[...]

Long, short, ik moet daar toch eens naar gaan kijken. Tot nu toe heb ik het bewust vermeden maar toch ziet het er altijd wel leuk uit met die rode en groene getalletjes en zo.

Morgen misschien.
Gewoon gokken is dit.

Maar dan kun je het investeren noemen want tja, het is natuurlijk de technologie van de toekomst.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Net mijn gratis tientje van Toto verdubbelt door Max in de F1. Coinbase pro heeft geen leverage traden meer als ik het goed bekijk. Jammer, had wel een tientje willen stukslaan op eth/btc shorten.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:44
Haha ik weet niet wat een sixpackje bij jou in de buurt kost, maar hier zijn ze niet zo duur hoor _O-

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Waah
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
Joosie200 schreef op zondag 4 juli 2021 @ 17:14:
Net mijn gratis tientje van Toto verdubbelt door Max in de F1. Coinbase pro heeft geen leverage traden meer als ik het goed bekijk. Jammer, had wel een tientje willen stukslaan op eth/btc shorten.
Spoilers! Gosh darnit! :X

Achja. Kan ik weer 2 uur van mijn dag wat anders doen. :D

[Voor 9% gewijzigd door Waah op 04-07-2021 17:26]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 23-05 06:36

Accumulate when no one is interested, let people pay for a higher price when the hype starts again.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • me1299
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 12:13

me1299

$ondertitel

Waah schreef op zondag 4 juli 2021 @ 17:15:
[...]

Spoilers! Gosh darnit! :X

Achja. Kan ik weer 2 uur van mijn dag wat anders doen. :D
Hij zegt toch niet of hij op zijn winst of verlies heeft gegokt?

Het maakt eigenlijk niet uit wat je bewuste geest doet, omdat je onderbewuste automatisch precies dat doet wat het moet doen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

#Bears get REKT

Waah schreef op zondag 4 juli 2021 @ 17:15:
[...]

Spoilers! Gosh darnit! :X

Achja. Kan ik weer 2 uur van mijn dag wat anders doen. :D
Best logisch dat het op het Lambo forum ook over F1 gaat.

What i'm doing on Tweakers? It's more fun getting REKT together!

Pagina: 1 2 3 ... 250 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • De meer inhoudelijke en onderbouwde berichten mogen in het Nieuws en koers topic: [NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3.
 • Blijf on-topic.
 • "Wat vinden jullie van coin X?" of "Wat is jullie mening over cryptocurrency Y?" vragen horen niet in dit topic thuis. Onderbouw je vraag, of stel hem niet.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden. Net als het zonder nuttige toelichting linken en shillen van coins met als enige doel anderen aan te zetten tot het kopen ervan.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Dit is geen NSFW-topic. Babes posten is prima, maar hou het een beetje fatsoenlijk. Geldt natuurlijk ook voor "groene dildo's" en dat soort plaatjes.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee