Toon posts:

[SC] Cryptocurrency Slowchat topic #17 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 245 Laatste
Acties:
 • 829.988 views

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12:07

.oisyn

Dit topic volgt de Slowchat reeks op. In het Nieuws & koersen topic kan er uitgebreider en inhoudelijker worden ingegaan op ontwikkelingen en trading.
 

Inleiding

Welkom in het slowchat topic! Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


Acties:
 • +11Henk 'm!

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 12:20
Hodl, 69k soon.

420.


Acties:
 • +8Henk 'm!

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 11:17

SjoerdV nl

Be the change.

REKT

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • The Redman
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 27-05 23:45
A87 schreef op maandag 17 mei 2021 @ 13:18:
EXTREEM POWER!! MEGAAAA DUMPPPPEEEeeeeee
Goede call _O_

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 12:28
When moon, when lambo?

I live inside that bubble, reality of the naive.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • green-tea
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 27-05 07:33
bijna first

wat gaan we doen jongens all out kan dat ook? lekker usd staken tegen 30/40% en daarmee genoegen nemen?

[Voor 82% gewijzigd door green-tea op 17-05-2021 18:23]

AlphaWindSim.eu | De wind simulator voor je sim rig | HeliumHotShop.eu | Helium Hotspots en randapparatuur


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10-2022
Ayeaye sir, Moon soon!

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Alpina
 • Registratie: November 2019
 • Laatst online: 12:23
Pas als planB tweet dat S2F ‘kaput’ is, ga ik me zorgen maken 😊

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • MrFX
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 09:35

Money and sex, storage and bandwidth: Only too much is ever enough.


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • St@m
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 11:10

St@m

@ Your Service

Zitten we nu in de bearmarkt?

Wat zullen we nu eens verbieden: vuurwerk - vlees eten - tuinkachel - bbq - alcohol - voetbalwedstrijden - buitenfestivals - patatje/frietje oorlog


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 11:17

SjoerdV nl

Be the change.

@Pelox had de allermooiste meme.

Helaas ook diegene die de waarheid het meeste benaderd :/

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 12:20
SjoerdV nl schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:24:
@Pelox had de allermooiste meme.

Helaas ook diegene die de waarheid het meeste benaderd :/
Toch nog iets gewonnen vandaag. *O*

420.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • hanz_rdam
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 20-05 14:56
Gelukkig. Zijn we ook van de conversation kill van @verwijderd69 af.

Buy the dip?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BurnerT
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 26-05 21:56

BurnerT

Pizza is klaar :P

St@m schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:24:
Zitten we nu in de bearmarkt?
Van mij mag het wel. Zie voor die aktie geen beren op de weg.

Driven By Hate, Consumed By Fear


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • whycrypto?
 • Registratie: April 2021
 • Laatst online: 18-06-2022
Aan dit tempo staan we vrijdag op nul en kunnen we opnieuw beginnen :) :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 12:20
Zodra alle hoop weg is knallen we nog wel een keertje omhoog.

420.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ricardovv
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 24-05 08:51
Mijn handen jeuken om te kopen maar elke keer gaat ie weer lager. Ik wacht nog ff. Er komt nog veel meer korting deze week.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10-2022
Ach gelukkig is de F&G index met 7 puntjes gestegen sinds gisteren, dat gaan we heus wel merken vanavond. d:)b

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ApC_IcE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 10:20

ApC_IcE

Aan elk einde zit een begin

Kom op kinderen, laat maar lekker zakken na deze immense stijgingen.
De mensen die al even in Fiat zitten moeten ook nog all aboard.

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-05 04:12

JDx

Ben ik ^

Ricardovv schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:29:
Mijn handen jeuken om te kopen maar elke keer gaat ie weer lager. Ik wacht nog ff. Er komt nog veel meer korting deze week.
Meld hier uw kortingscodes/coupons V2

Dingen als Games enzo | En 3D/AI/PS hier


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PlanR
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 12:17
Ripple doet het nog het beste

Hodlen is hopen. Traden is geld verdienen.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • pletter
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:01
@PlanR zag het ook ff paar 10 tjes pakken😁

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • peterhhh
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:52
PlanR schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:31:
Ripple doet het nog het beste
Ja? Hoe snel gaat ie? Goed motortje zit daarin dus

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • hanz_rdam
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 20-05 14:56

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Lennie schild
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 26-05 23:38
Ik ben ook met de neus in de boter gevallen. Wilde een beetje daytraden. Een mooie muntje uitgezocht. Gewacht en ingestapt. Na mijn instap STORTE HET HELE KAARTENHUIS IN MEKAAR.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • The Redman
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 27-05 23:45
St@m schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:24:
Zitten we nu in de bearmarkt?
:Y

Alle newkids met hun HODL en hun BUY THE DIP gaan eindelijk rekt, tenzij ze zich heel snel bedenken *O*

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • peterhhh
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 11:52
Lennie schild schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:34:
Ik ben ook met de neus in de boter gevallen. Wilde een beetje daytraden. Een mooie muntje uitgezocht. Gewacht en ingestapt. Na mijn instap STORTE HET HELE KAARTENHUIS IN MEKAAR.
Welk mooie muntje had je gevonden? Geen ripple zeker

Acties:
 • +15Henk 'm!

 • Side-Kick
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 12:22

Side-Kick

Timmy!


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:34
The Redman schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:34:
[...]

:Y

Alle newkids met hun HODL en hun BUY THE DIP gaan eindelijk rekt, tenzij ze zich heel snel bedenken *O*
Nee hoor. Panic sellers gaan rekt

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Redman
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 27-05 23:45
roflexx schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:36:
[...]


Nee hoor. Panic sellers gaan rekt
idd, HODL tot $0,06 _/-\o_

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:34
Buy the uber dip

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Oli4-
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 26-05 12:03

Oli4-

Stake Pool Operator

Gaat lekker met de markt en HDD's. Mijn bestelling is al meerdere keren uitgesteld en toch zegt de webshop dat ze hem wel kunnen leveren aan nieuwe klanten (die de hoofdprijs betalen). Gaat lekker weer... /rant

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Bananeman
 • Registratie: Juli 2000
 • Niet online
The Redman schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:34:
[...]

:Y

Alle newkids met hun HODL en hun BUY THE DIP gaan eindelijk rekt, tenzij ze zich heel snel bedenken *O*
Heb je hem weer met zijn kansloze nep-advies. Nul bijdrage aan dit topic.

Gelukkig makkelijk te filteren mbv CSS, doei.

[Voor 7% gewijzigd door Bananeman op 17-05-2021 18:39]

Motor-forum.nl


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05-2022
Aaaah slowchat nummer 17. We zijn bijna volwassen. Gold dat ook maar voor bepaalde twitteraars…

Ach ja, hodl my hand and let’s cry together.

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Redman
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 27-05 23:45
Bananeman schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:38:
[...]

Heb je hem weer met zijn kansloze nep-advies. Nul bijdrage aan dit topic.
idd, alleen moonspeak draagt bij aan dit topic, dat geeft een lekker beeld ;w

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-05 04:12

JDx

Ben ik ^

Lennie schild schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:34:
Ik ben ook met de neus in de boter gevallen. Wilde een beetje daytraden. Een mooie muntje uitgezocht. Gewacht en ingestapt. Na mijn instap STORTE HET HELE KAARTENHUIS IN MEKAAR.
TV serie gezien over een daytrader? :D

Dingen als Games enzo | En 3D/AI/PS hier


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrFX
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 09:35
Lennie schild schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:34:
Ik ben ook met de neus in de boter gevallen. Wilde een beetje daytraden. Een mooie muntje uitgezocht. Gewacht en ingestapt. Na mijn instap STORTE HET HELE KAARTENHUIS IN MEKAAR.
No offense... Ik gun niemand zijn verlies en hoop dat het een klein bedrag is. Dit soort momenten zijn wel de beste leermeesters. Helaas zie ik veel traders om me heen die de klappen van de zweep niet kennen en het geluk alleen maar aan hun zijde hebben gehad todat ......

Money and sex, storage and bandwidth: Only too much is ever enough.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Lennie schild
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 26-05 23:38
Ja, zit nu A-Team te kijken. LoL

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • ViNOK16Bit
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 10-05 23:42
PlanR schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:31:
Ripple doet het nog het beste
Niet met je eens

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Prutzertje
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 00:05
Knetter droog :D Die is wel rekt ja.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-05 04:12

JDx

Ben ik ^

MrFX schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:40:
[...]


No offense... Ik gun niemand zijn verlies en hoop dat het een klein bedrag is. Dit soort momenten zijn wel de beste leermeesters. Helaas zie ik veel traders om me heen die de klappen van de zweep niet kennen en het geluk alleen maar aan hun zijde hebben gehad todat ......
Ik zag iets van 10 jaar geleden zo'n serie over een rijke 20er die daytrader was en een dikke woning ging kopen, dacht ik koop ook 10 euro LTC, straks ook dikke woning ja.

Na een dag was het 8 euro, dacht fucking hell, nu al 2 euro kwijt, alles verkocht, fuck die shit :')

Zeggen mensen, ja was nu 2500 euro waard, maarja, dan had ik het al verkocht bij 12 :D

Dingen als Games enzo | En 3D/AI/PS hier


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Wozmro
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 12:16
Hallo, ik heb vandaag als experiment eens wat ETH en ICP gekocht op coinbase.

Dat ging goed maar ik ben nu aan het kijken hoe ik deze kan staken. Volgens internet zou dit moeten lukken maar ik vind nergens terug in coinbase waar ik dit kan inschakelen.

Een minimum hoeveelheid lijkt mij niet nodig en als ik het goed heb voldoe ik aan alle voorwaarden.

Iemand een idee?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • BurnerT
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 26-05 21:56

BurnerT

Pizza is klaar :P

Bekijk het allemaal van de zonnige kant. We mogen snel weer naar de sportschool.

Een beetje sportschool heeft ook grafiekjes op hun fietsen :p

Driven By Hate, Consumed By Fear


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Nu online
Wozmro schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:44:
Hallo, ik heb vandaag als experiment eens wat ETH en ICP gekocht op coinbase.

Dat ging goed maar ik ben nu aan het kijken hoe ik deze kan staken. Volgens internet zou dit moeten lukken maar ik vind nergens terug in coinbase waar ik dit kan inschakelen.

Een minimum hoeveelheid lijkt mij niet nodig en als ik het goed heb voldoe ik aan alle voorwaarden.

Iemand een idee?
ICP moet je via hun eigen software staken en daarvoor dien je eerst een internet identity aan te maken. Ff opzoeken op google.

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 12:28
Lennie schild schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:34:
Ik ben ook met de neus in de boter gevallen. Wilde een beetje daytraden. Een mooie muntje uitgezocht. Gewacht en ingestapt. Na mijn instap STORTE HET HELE KAARTENHUIS IN MEKAAR.

I live inside that bubble, reality of the naive.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • HollovVpo1nt
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 12:32

HollovVpo1nt

I like gadgets

Dit een Bearmarkt noemen is misschien wel voorbarig. In de bullrun van 2017 was btc 6x met - 30% gezakt en weer gestegen naar een meervoud van dat. Maar geruststellend is het zeker niet. Al die rooie candles...

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Ricardovv
 • Registratie: Januari 2021
 • Laatst online: 24-05 08:51
Zo lekker rijk worden. Super app ! Stuk minder stress 😃


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Overgeef Dave
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 10:35


Charles Hoskinson wil Musk op het goede pad zetten om doge te herwerken.
/sarcasme off

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10-2022
Potjandoosie.

Ik had een week of 2 geleden toen ik funds naar kraken ging overboeken echt nog niet gedacht dat ik daarna bijna elke dag de dips mocht opkopen.

Lekker hoor...

Kopen jullie wel mee? of moet ik het weer allemaal alleen doen?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 11:17

SjoerdV nl

Be the change.

Pelox schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:25:
[...]


Toch nog iets gewonnen vandaag. *O*
Tuurlijk, we hebben elkaar nog.
Niemand heeft die vervuilende Bitcoin nodig. Hoop 1tjes en 0tjes zonder onderliggende waarde-creatie is het.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 11:17

SjoerdV nl

Be the change.

Ondertussen PF: FUBAR

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-05 04:12

JDx

Ben ik ^

Wozmro schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:44:
Hallo, ik heb vandaag als experiment eens wat ETH en ICP gekocht op coinbase.

Dat ging goed maar ik ben nu aan het kijken hoe ik deze kan staken. Volgens internet zou dit moeten lukken maar ik vind nergens terug in coinbase waar ik dit kan inschakelen.

Een minimum hoeveelheid lijkt mij niet nodig en als ik het goed heb voldoe ik aan alle voorwaarden.

Iemand een idee?
Check de landen bij de voorwaarden.
What countries are eligible for staking and inflation?
Belgium
France
Slovakia
Spain
The UK
The US*
*excluding New York (for Ethereum, Tezos, and Cosmos) and Hawaii residents
Bron: https://help.coinbase.com...aking/staking-on-coinbase

[Voor 22% gewijzigd door JDx op 17-05-2021 18:54]

Dingen als Games enzo | En 3D/AI/PS hier


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Erazzzer
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 11:44

Erazzzer

Fear me, I'm German!

Ah een nieuw deeltje om alle pijn te kunnen delen :')

So I was fucking my sister the other day and she was like: OMG, u are better than dad! And I was like: I know, mum already told me!


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • merauder
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 25-05 21:28
Overgeef Dave schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:48:
[YouTube: How to Fix Doge (For Elon Musk)]

Charles Hoskinson wil Musk op het goede pad zetten om doge te herwerken.
/sarcasme off
Goede ideeën heeft hij. Waarom maakt hij zelf niet een muntje?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RickvN
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 06-05 20:54
Slowchat forum gaat harder omhoog dan de koers }:O

42,2K weer testen?

[Voor 17% gewijzigd door RickvN op 17-05-2021 18:57]

"A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty" - Winston Churchill


Acties:
 • +11Henk 'm!

 • MrFX
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 09:35
Erazzzer schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:54:
Ah een nieuw deeltje om alle pijn te kunnen delen :')
join the club

Money and sex, storage and bandwidth: Only too much is ever enough.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 09:54
Be greedy when others are fearful. Buy when there's blood in the streets.

Oh, waar zijn de dagen dat BTC in 1 dag 30% waarde verloor en 's avonds gewoon terug was op de oude koers. Dat zijn de momenten dat je aan uitstappen moet denken, dat is de volatiliteit aan het einde van de cycle. Dit is niks..

[Voor 22% gewijzigd door Stokstaart op 17-05-2021 19:00]

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • whycrypto?
 • Registratie: April 2021
 • Laatst online: 18-06-2022
Gaat Ada de $2 houden?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scirocco
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-04 09:44
Ik helaas op 56k.. gelukkig niet veel

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Erazzzer
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 11:44

Erazzzer

Fear me, I'm German!

Mijn mijlpaal van €2+ is allang naar de knoppen :+

So I was fucking my sister the other day and she was like: OMG, u are better than dad! And I was like: I know, mum already told me!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrFX
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 09:35
dubbele bodem of er doorheen (H1 chart)

Money and sex, storage and bandwidth: Only too much is ever enough.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ronnym
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 27-05 07:29
Eerst zakken tot €1.50. Dan koop ik er weer een dotje bij 😋

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • akaQ
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 04-02 12:30
Buy the dip! Uitstappen heeft nu toch geen zin meer.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • raq
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 10:46
Stokstaart schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:59:
[...]


Be greedy when others are fearful. Buy when there's blood in the streets.
Dit zijn wel de dagen om je PF een refill te geven van wat btc of een interessante alt toe te voegen.

De tijd leert of het tij keert


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10-2022
Al die henkies die zich nu met deze golven aan een long of een short wagen zijn wel bikkels hoor...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:19

Darrell

Fiat moonboy

Pfff wat kan die binance app frustrerend zijn.

Ik kan de bnb vault niet meer vinden. Iemand een idee onder welk kopje dat zit in de app?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jorwas
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 19-05 17:45
Hmm mijn gevoel zegt dat we wel een candle naar de 40K zullen zien, misschien een wickje daar beneden. Let's hope my gut is wrong

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 16-05 12:33
Darrell schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:01:
Pfff wat kan die binance app frustrerend zijn.

Ik kan de bnb vault niet meer vinden. Iemand een idee onder welk kopje dat zit in de app?
Knopjes kun je zelf ergens aanpassen

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 09:54


Liquiditeit zit tot 40k, daar verwacht ik de bounce..

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Prutzertje
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 00:05
gijsvogel schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:01:
Al die henkies die zich nu met deze golven aan een long of een short wagen zijn wel bikkels hoor...
Sta met verbazing te kijken op aggr,trader hoeveel longs geliquideerd worden. Zou er niet durven.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RickvN
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 06-05 20:54

"A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty" - Winston Churchill


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 09:54
raq schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:00:
[...]


Dit zijn wel de dagen om je PF een refill te geven van wat btc of een interessante alt toe te voegen.
Absoluut. Dit zijn de dagen dat je geld verdient.

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrFX
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 09:35
Stokstaart schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:03:
[Afbeelding]

Liquiditeit zit tot 40k, daar verwacht ik de bounce..
Zou goed mogelijk kunnen zijn als je naar de topppen van begin jan kijkt op de daily

Money and sex, storage and bandwidth: Only too much is ever enough.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:19

Darrell

Fiat moonboy

Cyleo schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:02:
[...]

Knopjes kun je zelf ergens aanpassen
Ik heb alle knopjes. Maar geen vault knopje. Zat onder een andere maae weet niet meer welke.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Luca
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 26-05 17:36
Stokstaart schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:03:
[...]


Absoluut. Dit zijn de dagen dat je geld verdient.
Behalve dat veel coins in BTC amper omlaag zijn gegaan, de USD prijs geeft een vertekend beeld door Bitcoin.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • merauder
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 25-05 21:28
Gezien alle commotie rondom energieverbruik van BTC ben ik zelf steeds ADA en HOT aan het bijkopen. Vooral HOT ben ik op langere termijn bullish over.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DionYx
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15-12-2022
Binance Vault zit op de homepage onder ‘More’

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • _Animal
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 26-11-2022
Darrell schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:04:
[...]


Ik heb alle knopjes. Maar geen vault knopje. Zat onder een andere maae weet niet meer welke.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Katseviool
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 25-05 11:45
Heb al positie (gestaked) maar ik zie hem graag dalen zodat ik de positie wat kan versterken :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:19

Darrell

Fiat moonboy

Cyleo schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:02:
[...]

Knopjes kun je zelf ergens aanpassen
Gevonden. BNB earn :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 09:54
Luca schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:05:
[...]


Behalve dat veel coins in BTC amper omlaag zijn gegaan, de USD prijs geeft een vertekend beeld door Bitcoin.
Dan dus handelen in fiat pairs. In 2017 was het precies andersom, toen waren de BTC pairs heilig..

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Reno69
 • Registratie: December 2019
 • Laatst online: 27-05 22:23
merauder schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:06:
Gezien alle commotie rondom energieverbruik van BTC ben ik zelf steeds ADA en HOT aan het bijkopen. Vooral HOT ben ik op langere termijn bullish over.
over 2 weken komt Mina uit... dat is de lichtste blokchain ter wereld (op dit moment) en zal dus wellicht ook heel erg zuinig zijn en toekomst hebben

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-05 04:12

JDx

Ben ik ^

Ik wacht tot ie ver onder de 2 dollar staat terwijl BTC stabilisteert :P

Denk over een uurtje wel onder de 2. Don't mark my words :')

[Voor 4% gewijzigd door JDx op 17-05-2021 19:08]

Dingen als Games enzo | En 3D/AI/PS hier


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • The Chosen One
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 11:06

The Chosen One

Zie signature!

Stokstaart schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:03:
[...]


Absoluut. Dit zijn de dagen dat je geld verdient.
Al mijn geld (wat ik er in wil/durf te stoppen) zit er al in dus nee. :+

Mijn LEGALE dvd collectie; (altijd onder constructie) http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/The%20Chosen%20One - - - - - - - - - Quietum Grandis: https://nl.hardware.info/usersystemen/28203/quietum-grandis---ryzen-2700x-game-pc


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • AFCAjax
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 26-05 14:01
whycrypto? schreef op maandag 17 mei 2021 @ 18:26:
Aan dit tempo staan we vrijdag op nul en kunnen we opnieuw beginnen :) :)
Best joh! 1 miljoen btc voor 0,00000001

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 09:54
Ik vind de prijsdaling trouwens nog wel meevallen als je kijkt naar het volume. Alleen op binance zijn de afgelopen 24 uur 185.000 Bitcoins over de tafel gegaan. Niet vergeten dat voor elke verkoper er ook een koper tegenover staat.

Die zijn dus van weak hands naar strong hands over gegaan.

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 09:54
The Chosen One schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:09:
[...]


Al mijn geld (wat ik er in wil/durf te stoppen) zit er al in dus nee. :+
Altijd wat fiat achter de hand houden voor dagen als deze ;)

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • hmr
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-05 10:05
Ben op 3350 uit ETH gestapt. Prima keuze.

hmr hmr hmr hmr hmr hmr


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Katseviool
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 25-05 11:45
merauder schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:06:
Gezien alle commotie rondom energieverbruik van BTC ben ik zelf steeds ADA en HOT aan het bijkopen. Vooral HOT ben ik op langere termijn bullish over.
Geen DOT? Die vind ik zelf namelijk ook wel interessant.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-05 04:12

JDx

Ben ik ^

JDx schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:08:
[...]


Ik wacht tot ie ver onder de 2 dollar staat terwijl BTC stabilisteert :P

Denk over een uurtje wel onder de 2. Don't mark my words :')
Of nu :')

1.99806

Dingen als Games enzo | En 3D/AI/PS hier


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • jorwas
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 19-05 17:45
Stokstaart schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:11:
Ik vind de prijsdaling trouwens nog wel meevallen als je kijkt naar het volume. Alleen op binance zijn de afgelopen 24 uur 185.000 Bitcoins over de tafel gegaan. Niet vergeten dat voor elke verkoper er ook een koper tegenover staat.

Die zijn dus van weak hands naar strong hands over gegaan.
Binance heeft lekker verdiend vandaag ;)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Prutzertje
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 00:05
jorwas schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:12:
[...]


Binance heeft lekker verdiend vandaag ;)
Doet me beetje denken aan de goud koorts. Verkopers van een schep en een zeef verdiende meer dan de goudzoekers :P

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Lennie schild
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 26-05 23:38
ADA gaat de goede kant op om weer in te stappen.

Acties:
 • +9Henk 'm!

 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
Ik opende net mijn delta,dat had ik beter niet kunnen doen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • gijsvogel
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-10-2022
Ik ga maar eens een paar buy-ordertjes weghalen denk ik.
Als ie zo gaat dan gaat ie er denk ik wel hard doorheen, de laatste bodem van vanmorgen bedoel ik dan.

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • JDx
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-05 04:12

JDx

Ben ik ^

Tominatie schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:16:
Ik opende net mijn delta,dat had ik beter niet kunnen doen.
Predicted post.

Dingen als Games enzo | En 3D/AI/PS hier


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Niet online
ronnym schreef op maandag 17 mei 2021 @ 19:00:
[...]


Eerst zakken tot €1.50. Dan koop ik er weer een dotje bij 😋
Jazeker als de dotjes zakken naar €1,50 koop ik er ook heul veul bij oOo

UberLurker


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Luca
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 26-05 17:36
Ik heb zojuist voor het eerst in lange tijd BTC gehaald met wat fiat. Laten we hopen dat $42.250 de bodem was en ik juist gegokt heb. _O-

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Tominatie
 • Registratie: November 2017
 • Niet online
Diamond hands richting $0. 💎👐🏻

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • jvp
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 23-04 20:45
Waarom is Kraken nog steeds bereikbaar??? Nu mis ik mijn weakhands protection en moet ik zelf op mijn handen gaan zitten......
Pagina: 1 2 3 ... 245 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • De meer inhoudelijke en onderbouwde berichten mogen in het Nieuws en koers topic: [NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3.
 • Blijf on-topic.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden. Net als het zonder nuttige toelichting linken en shillen van coins met als enige doel anderen aan te zetten tot het kopen ervan.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Dit is geen NSFW-topic. Babes posten is prima, maar hou het een beetje fatsoenlijk. Geldt natuurlijk ook voor "groene dildo's" en dat soort plaatjes.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee