Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Real
 • Registratie: Februari 2022
 • Niet online
FunkyTrip schreef op dinsdag 28 juni 2022 @ 23:04:
en het is dat de secret service hem tegenhield, anders was hij met de gewapende meute mee gegaan.
En dat scheelde ook niet veel, want hij schijnt een medewerker van de secret service in The Beast aangevallen te hebben omdat ze weg wilden rijden:

https://www.bnnvara.nl/jo...eep-bewaker-bij-zijn-keel

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
Wat een details weer, Trump wou per se mee naar het Capitool en greep zelf de chef van de geheime dienst bij de keel:
Donald Trump heeft altijd zijn verantwoordelijkheid ontkend bij het aansturen van het geweld bij de bestorming van het Capitool. Dinsdagavond maakte één kroongetuige brandhout van die bewering. Cassidy Hutchinson, ex-rechterhand van Trumps stafchef Mark Meadows, had haar bureau zo goed als naast het Oval Office. Op de hoorzitting gisteren schetste ze in detail hoe het geweld al dagen vooraf gepland werd, hoe Trump zelf absoluut mee naar het Capitool wilde trekken (er was zelfs sprake van mee het Huis van Afgevaardigden binnengaan, waar de Congresleden bijeenkwamen om het presidentschap van Joe Biden te officialiseren, om daar het woord te nemen) en hoe hij zich urenlang verzette tegen de roep om de meute terug te blazen.
Maar het meest opvallend was de scène die ze beschreef aan boord vanThe Beast, de gepantserde wagen van de president. Daar was Hutchinson niet bij, maar vicestafchef Tony Ornato wel. Die vertelde in detail over de gebeurtenissen, in aanwezigheid van Bobby Engle, chef van de geheime dienst. ‘De president was net klaar met speechen aan de Ellips. Op dat moment werd al alarm geslagen over geweld rond het Capitool. Kevin McCarthy, de Republikeinse fractieleider in het Huis van Afgevaardigden, was bang en belde me woedend op’, vertelde Hutchinson. ‘Maar toen de president in The Beast stapte en hoorde dat er niet naar het Capitool werd gereden maar naar het Witte Huis, werd hij woedend. “Ik ben de fucking president”, zei hij, en greep naar voren, naar het stuur van The Beast. Toen greep Bobby Engle zijn arm, en zei: “Sir, we gaan naar het Witte Huis, we hebben geen bevoegdheid …” En toen greep Trump hem bij de keel.’
Trump vocht – letterlijk – om mee naar Capitool te trekken

World War One


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Marc H
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 10:39

Marc H

- Mr. Burstmode -

Het Trump kliekje behalve Trump zelf gedagvaard voor verkiezingsfraude in Fulton County
An Atlanta-area grand jury investigating former President Donald Trump's attempts to overturn the 2020 election in Georgia has subpoenaed a handful of key Trump allies, including his former attorney Rudy Giuliani and South Carolina Sen. Lindsey Graham, according to court filings. The subpoenas also cover a handful of Trump's other former legal advisers, including John Eastman, Jenna Ellis, Cleta Mitchell and Kenneth Chesebro. Former federal prosecutor Jennifer Rodgers joins CNN's Alisyn Camerota to discuss what these subpoenas mean in the ongoing Fulton County Grand Jury investigation.#CNN #News


ABC news heeft ook een bericht:

https://abcnews.go.com/Po...m-probe/story?id=86252892

[Voor 8% gewijzigd door Marc H op 05-07-2022 23:14. Reden: Link ABC news toegevoegd]


 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Trump neemt het gezegd "over lijken gaan" wel héél erg letterlijk:
Heeft Donald Trump zijn ex-vrouw op zijn golfterrein in New Jersey begraven om minder belasting te hoeven betalen? Volgens Amerikaanse media en een belastingexpert heeft het er alle schijn van. ‘Het is drievoudige belastingontwijking.’

Al jaren, zeker sinds 2007, koestert Trump de wens een begraafplaats aan te leggen in zijn golfclub in New Jersey. Omdat het zo’n prachtig stuk land is, zei Trump ooit over de plek, waar voor hem en zijn familieleden een plaats is vrijgemaakt voor na hun overlijden. Maar Amerikaanse media en experts denken dat er een andere reden schuilgaat achter de vorige maand in gebruik genomen begraafplaats op de Trump National Golf Club in Bedminster.

De begraafplaats zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de ex-president minder belasting hoeft te betalen voor de golfclub in New Jersey. In de Amerikaanse staat worden begraafplaatsen bij wet vrijgesteld van alle belastingen, tarieven en aanslagen. Trumps ex-vrouw Ivana is de eerste persoon die op de begraafplaats te ruste is gelegd, nadat ze vorige maand op 73-jarige leeftijd was overleden na een val van de trap.

‘De wetten in New Jersey bepalen dat je geen belastingen moet betalen voor een stuk grond waarop een begraafplaats is gevestigd. De rustplaats van Ivana Trump is dus een belastingvermindering voor Trump,’ aldus journalist Phoebe Wall Howard van USA Today.
Bron, en meer info: Heeft Trump ex-vrouw Ivana op zijn golfbaan begraven om belasting te ontwijken?

En zeg eens eerlijk: wie wil nou niet golfen tussen de grafstenen en knekelvelden? Dat is toch iedere golfers dream come true?

Virussen? Scan ze hier!


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cats

wildhagen schreef op maandag 1 augustus 2022 @ 16:27:
En zeg eens eerlijk: wie wil nou niet golfen tussen de grafstenen en knekelvelden? Dat is toch iedere golfers dream come true?
De Addams family hebben dat al gedaan:

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

De FBI is bij Trump binnen gevallen:
Agenten van de FBI hebben de woning van oud-president Donald Trump doorzocht. Dat schrijft de voormalige Amerikaanse president in een verklaring. "Mijn prachtige huis, Mar-a-lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten."

Trump deelde de verklaring op zijn eigen sociale netwerk Truth Social. "Nadat ik heb meegewerkt met de relevante overheidsorganisaties was deze onaangekondigde inval in mijn huis niet nodig of gepast", zegt Trump over de huiszoeking in zijn woning in de staat Florida. De FBI-agenten zouden daarbij ook zijn kluis hebben doorzocht.

Trump beschuldigt de "radicaal-linkse Democraten" ervan hem koste wat kost ervan te willen weerhouden zich te kandideren voor de presidentsverkiezingen van 2024. Ook zou de inval de Democraten volgens Trump moeten helpen bij de tussentijdse verkiezingen voor het Huis en de Senaat in november.

Volgens anonieme bronnen die The New York Times sprak, heeft de inval te maken met materiaal dat Trump mee zou hebben genomen nadat hij uit het Witte Huis vertrok. Het zou gaan om vijftien dozen met onder meer vertrouwelijke documenten. Trump vertraagde maandenlang het teruggeven van de dozen aan het Nationaal Archief en deed dat pas toen er met actie werd gedreigd.

Het Witte Huis verwijst naar het ministerie van Justitie, dat volgens persbureau Bloomberg geen commentaar wil geven op de verklaring die Trump op Truth Social plaatste. Donald Trump geeft in zijn verklaring zelf geen details over waar de FBI-agenten precies naar op zoek waren.
Bron: FBI doorzoekt woning oud-president Donald Trump

Virussen? Scan ze hier!


 • thewizard2006
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 21-03 15:50
Blijft toch een ontzettend bijzonder fenomeen he. Een persoon waar zoveel rechtzaken, onderzoeken, beschuldigingen, schandalen en weet ik veel wat nog meer tegen zijn, lopen, gehouden, beslecht gewoon nog een reele kans maakt om President te worden. Alles straalt corruptie en bedrog en alsnog ziet een gigantisch deel hem als een of andere Messias.
En dan nog lukt het op de een of andere manier om alles te framen als Fake news, Witch Hunt, Radical Left Democrats.
Ik ben erg benieuwd naar de aankomende verkiezingen want niemand zit nou echt op Biden meer te wachten (Ik vind zelf dat hij het wel Ok doet. Hij had veel pech ook met Sinema en Manchin en nog wat gedoe met inflatie enzo.....). En Bernie tja is die niet nu echt echt echt te oud? :D

We've got simultaneous epidemics of obesity and starvation


 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 10:29
thewizard2006 schreef op dinsdag 9 augustus 2022 @ 07:35:
Blijft toch een ontzettend bijzonder fenomeen he. Een persoon waar zoveel rechtzaken, onderzoeken, beschuldigingen, schandalen en weet ik veel wat nog meer tegen zijn, lopen, gehouden, beslecht gewoon nog een reele kans maakt om President te worden. Alles straalt corruptie en bedrog en alsnog ziet een gigantisch deel hem als een of andere Messias.
En dan nog lukt het op de een of andere manier om alles te framen als Fake news, Witch Hunt, Radical Left Democrats.
Trump is slechts een symptoom, iemand die toevallig op de juiste plaats op het juiste moment was.

We zien gewoon de onvoorstelbare macht van de rechtsconservatieve media. Als je eenmaal in die bubbel zit word je heel verfijnd verteld wat je moet denken en heel goed nagedacht over welk nieuws je wel of niet te zien krijgt. Dag en nacht word je verteld hoe kwaadaardig de democraten zijn. De Nazi's hebben staatspropaganda uitgevonden maar de GOP heeft het naar het niveau van de 21e eeuw gebracht.

Je ziet het met het zeer onpopulaire maatregelen die de GOP er doorheen ramt, zoals recent het afschaffen van het recht op abortus en met het blokkeren van een price cap op insuline. Wat de GOP doet is op zichzelf bezien enorm onpopulair, maar of wel de kiezers horen het niet, of wel ze zijn hooguit bang dat het hun team stemmen kost, in plaats van dat ze denken eens op een ander te stemmen.

Voeg daar garrymandering aan toe en voor 80% van de GOP maakt het geen reet uit wat ze doen, ze worden toch wel herkozen. Het enige risico dat ze lopen is een nog extremere tegenstander in primaries.
thewizard2006 schreef op dinsdag 9 augustus 2022 @ 07:35:
Ik ben erg benieuwd naar de aankomende verkiezingen want niemand zit nou echt op Biden meer te wachten (Ik vind zelf dat hij het wel Ok doet. Hij had veel pech ook met Sinema en Manchin en nog wat gedoe met inflatie enzo.....). En Bernie tja is die niet nu echt echt echt te oud? :D
Biden heeft 3 problemen die eigenlijk niet zijn op te lossen:
- Hij is te "gematigd" cq conservatief voor het gros van het electoraat, terwijl wat hij ook doet conservatieve stemmers, ook de gematigden, toch altijd op hun eigen team blijven stemmen. In het huidige systeem zijn er amper zwevende kiezers, de truc is om je eigen kiezers te motiveren, zo win je verkiezingen.
- Hij heeft geen charisma. Hij was altijd al een saaie kleurloze stotteraar maar hoe fit hij ook is, hij komt echt over als een oude opa.
- Hij heeft veel minder macht dan dat men denkt, in het Huis is de meerderheid minimaal en in de Senaat heeft hij in de praktijk geen meerderheid, om het over de Supreme Court en staten nog maar niet te hebben. Daardoor krijgt hij veel minder voor elkaar dan dat men hoopt cq verwacht. Bovendien is hij te "netjes" om machtpolitiek te spelen, zoals extra rechters aanstellen. Waarbij hij niet de media steun heeft die een Trump heeft die gewoon doen alsof alles een groot succes is wat hun man doet, ook als de enige wetgeving die hij er doorheen heeft geloosd een enorme belastingverlaging voor de rijken was.

Ik heb niks tegen Biden en objectief gezien doet hij het gewoon heel goed (ik vind zn Oekraine politiek echt puik en dat is heel belangrijk), maar toch is het tijd voor een fris gezicht. De GOP heeft DeSantis al klaar staan, bij de democraten is het wat dat aan gaat nog heel stil (maar goed, dat is ook niet ongebruikelijk met nog 2+ jaar tot de verkiezingen en een president die herkozen kan worden). Misschien is Newsom of Buttigieg wat.

[Voor 6% gewijzigd door ph4ge op 09-08-2022 09:39]

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"


 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
Een Trump die zich door een veroordeling niet meer kandidaat kan stellen is de beste uitkomst voor de andere GOP kandidaten.

Zij kunnen in de campagne dan volledig pro-trump zijn en bijv. een presidential pardon beloven. Dan wordt het een wedstrijdje wie het meest pro Trump is en wie het meest anti-Democraat. Als Trump zich wel kandidaat stelt moeten ze in debat met hem. En vertellen waarom zij beter zijn dan Trump. Dat heeft grote politieke risico”s aangezien Trump een meester is in het afbranden van personen.

 • Marc H
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 10:39

Marc H

- Mr. Burstmode -

Ik heb zo'n vermoeden dat het achterhouden van documenten politiek gezien de minst gevoelige reden voor een inval is in Trumps woning. Als ze de inval hadden gedaan vanwege zijn aandeel in de 6 Januari Coup had de DoJ nog meer van zijn bewijzen open moeten leggen. Nu kunnen ze dat gewoon nog achterhouden.

Het mooie van een Search Warrant is dat alles wat je vindt tijdens het uitvoeren ervan toelaatbaar is in een rechtszaak, ook al heeft het niets te maken met de reden waarvoor je de Search Warrant uitvoert. Eventueel bewijs wat ze vinden over 6 januari kan gewoon tegen hem gebruikt worden.

 • kazuka
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

kazuka

Building Better Worlds


De man die bijna gelynched werd door de door Trump opgehitse mob op 6 januari vorig jaar. Die wil zich dus nog maar al te graag kandidaat stellen...

 • DirtyBird
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 10:33

DirtyBird

Praktiserend denker

Zou het kunnen dat Trump zich onafhankelijk verkiesbaar stelt? Hij heeft genoeg naam, faam en geld om tenminste een deuk te kunnen slaan in het rigide 2-partijensysteem in de VS om de Amerikanen wellicht op te schudden dat ze niet altijd uit de twee kwaden hóéven te kiezen.
Dit zou me eerlijk gezegd de meest positieve uitkomst lijken.

Panasonic Lumix G9 ~ Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0 ~Lumix 35-100mm f/2.8 II ~ Lumix 20mm f/1.7 ~ M.Zuiko 60mm f/2.8 Macro ~ Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0 ~Leica DG 200mm f/2.8


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
HEY_DUDE schreef op dinsdag 9 augustus 2022 @ 12:12:
Een Trump die zich door een veroordeling niet meer kandidaat kan stellen is de beste uitkomst voor de andere GOP kandidaten.
Dan moet de FBI wel bewijsmateriaal gevonden hebben, het is niet duidelijk of de gezochte documenten gevonden zijn.

Zou Trump die documenten werkelijk in zijn villa bewaren?

World War One


 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
XWB schreef op dinsdag 9 augustus 2022 @ 22:53:
[...]


Dan moet de FBI wel bewijsmateriaal gevonden hebben, het is niet duidelijk of de gezochte documenten gevonden zijn.

Zou Trump die documenten werkelijk in zijn villa bewaren?
Ik vind de focus op fysieke documenten sowieso verrassend. Nergens iets over laptops of gegevens dragers. Vanmorgen stond op Fox News een verhaal dat de FBI direct met apparatuur om een kluis te kraken aan kwam zetten. Dat doet vermoeden dat de FBI wel wist waar ze naar op zoek waren en waar ze het verwachten te vinden. Dat is ook wel gangbaar op het moment dat de FBI een huiszoeking doet. Een FBI doorzoekt niet zomaar een huis.

Hij heeft al eerder 15 dozen fysieke documenten uit zijn villa overgedragen na aandringen. Dus dat er documenten waren staat wel vast. Formeel zijn er nog geen mededelingen gedaan over de aard van de huiszoeking. Hij zou vertrouwelijke documenten hebben welke hij had moeten overdragen voor het archief. Misschien wel strafbaar maar niet een misdaad waarbij je de publieke opinie meekrijgt voor veroordeling.

Overigens raken de pogingen om zijn tax returns voor zichzelf te houden steeds meer uitgeput.


https://www.foxnews.com/p...deral-appeals-court-rules

 • Spookelo
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 10:29
HEY_DUDE schreef op dinsdag 9 augustus 2022 @ 23:12:
[...]


Ik vind de focus op fysieke documenten sowieso verrassend. Nergens iets over laptops of gegevens dragers. Vanmorgen stond op Fox News een verhaal dat de FBI direct met apparatuur om een kluis te kraken aan kwam zetten. Dat doet vermoeden dat de FBI wel wist waar ze naar op zoek waren en waar ze het verwachten te vinden. Dat is ook wel gangbaar op het moment dat de FBI een huiszoeking doet. Een FBI doorzoekt niet zomaar een huis.

Hij heeft al eerder 15 dozen fysieke documenten uit zijn villa overgedragen na aandringen. Dus dat er documenten waren staat wel vast. Formeel zijn er nog geen mededelingen gedaan over de aard van de huiszoeking. Hij zou vertrouwelijke documenten hebben welke hij had moeten overdragen voor het archief. Misschien wel strafbaar maar niet een misdaad waarbij je de publieke opinie meekrijgt voor veroordeling.
Ook niet echt een misdaad waar de FBI een inval voor doet overigens. Dat doen ze alleen als ze een redelijk vermoeden hebben dat de documenten doorgespeeld worden aan derden die ze niet mogen hebben. Er is voor zo ver ik weet niet echt een mechanisme om Trump te dwingen die documenten terug te geven.

 • YakuzA
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

YakuzA

Wat denk je nou zelluf hey :X

Spookelo schreef op dinsdag 9 augustus 2022 @ 23:50:
[...]
Ook niet echt een misdaad waar de FBI een inval voor doet overigens. Dat doen ze alleen als ze een redelijk vermoeden hebben dat de documenten doorgespeeld worden aan derden die ze niet mogen hebben. Er is voor zo ver ik weet niet echt een mechanisme om Trump te dwingen die documenten terug te geven.
Ik weet niet hoe het zit met documenten in in het federale/nationale archief horen te liggen.
En wat die voor macht hebben om via de fbi die documenten terug te verkrijgen?
https://www.usa.gov/feder...nd-records-administration

Death smiles upon us all, all a man can do is smile back.
PSN


 • Wilf
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online

Wilf

shuo cao cao

Ik ben benieuwd of de inval te maken heeft met het uitlekken van de complete telefoon van Alex Jones of dat er al langer een grote zaak tegen Trump is gemaakt. Het zet de Amerikaanse samenleving in ieder geval onder nog grote spanning.

 • Cyphax
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 10:18

Cyphax

Moderator LNX
Wilf schreef op woensdag 10 augustus 2022 @ 11:51:
Ik ben benieuwd of de inval te maken heeft met het uitlekken van de complete telefoon van Alex Jones of dat er al langer een grote zaak tegen Trump is gemaakt. Het zet de Amerikaanse samenleving in ieder geval onder nog grote spanning.
Nee, maar andersom hebben ze, nu ze toch gelekt zijn, die gegevens wel gevraagd en die krijgen ze ook: https://edition.cnn.com/2...tors-january-6/index.html

offtopic:
LegalEagle geeft er ook nog wat achtergrond bij, al gaat het primair over het lek zelf

[Voor 11% gewijzigd door Cyphax op 10-08-2022 11:59]

Saved by the buoyancy of citrus


 • YakuzA
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

YakuzA

Wat denk je nou zelluf hey :XEen kleine uitleg van CNN over de uitgevoerde search warrant en op welke manier die tot stand kwam.

Death smiles upon us all, all a man can do is smile back.
PSN


 • RM-rf
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10:24

RM-rf

1 2 3 4 5 7 6 8 9

DirtyBird schreef op dinsdag 9 augustus 2022 @ 21:02:
Zou het kunnen dat Trump zich onafhankelijk verkiesbaar stelt? Hij heeft genoeg naam, faam en geld om tenminste een deuk te kunnen slaan in het rigide 2-partijensysteem in de VS om de Amerikanen wellicht op te schudden dat ze niet altijd uit de twee kwaden hóéven te kiezen.
Dit zou me eerlijk gezegd de meest positieve uitkomst lijken.
Als Ross Perrot?

Kans is zéér groot dat hij daarmee hooguit de GOP kapotmaakt op meerdere niveau's en het presidentschap aan de democraten schenkt.

Los daarvan zou zoiets ook doorslaan in bv de congess en senaatsverkiezing als republikeinse kandidaten voor zulke zetels ook gedwongen worden zich duidelijk uit te spreken voor of tegen Trump.

Het is een dreigmiddel dat Trump nu heeft om druk op republikeinen te zetten... Maar het daadwerkelijk uitvoeren kan net zo snel in zijn eigen gezicht exploderen (als bv 15% tot 25% van de huidige republikeinen zich openlijk tegen Trump stelt, en bereid is deals met de Dems te sluiten, is het snel met hem gedaan).

Dat was bv de grond dat Nixon terugtred, die was bezig steun in de eigen partij te verliezen en stapte op toen hij realiseerde dat hij op het punt stond ook zelf onder vervolging te geraken zonder genoeg ruggesteun.

[Voor 8% gewijzigd door RM-rf op 11-08-2022 10:38]

Intelligente mensen zoeken in tijden van crisis naar oplossingen, Idioten zoeken dan schuldigen


 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 10:41

FunkyTrip

Funky vidi vici!

RM-rf schreef op donderdag 11 augustus 2022 @ 10:36:
[...]

Als Ross Perrot?

Kans is zéér groot dat hij daarmee hooguit de GOP kapotmaakt op meerdere niveau's en het presidentschap aan de democraten schenkt.

Los daarvan zou zoiets ook doorslaan in bv de congess en senaatsverkiezing als republikeinse kandidaten voor zulke zetels ook gedwongen worden zich duidelijk uit te spreken voor of tegen Trump.

Het is een dreigmiddel dat Trump nu heeft om druk op republikeinen te zetten... Maar het daadwerkelijk uitvoeren kan net zo snel in zijn eigen gezicht exploderen (als bv 15% tot 25% van de huidige republikeinen zich openlijk tegen Trump stelt, en bereid is deals met de Dems te sluiten, is het snel met hem gedaan).

Dat was bv de grond dat Nixon terugtred, die was bezig steun in de eigen partij te verliezen en stapte op toen hij realiseerde dat hij op het punt stond ook zelf onder vervolging te geraken zonder genoeg ruggesteun.
Maar je moet in deze niet vergeten dat Trump alleen voor Trump gaat en geen binding heeft met de GOP. Zijn doel is aanbeden worden, status, geld binnenharken en rechtzaken e.d. zoveel mogelijk vertragen.

Aan de ene kant is het onhandig voor hem als democraten aan de macht blijven, want dan blijven de rechtzaken ook doorgaan. Maar aan de andere kant betekent dat waarschijnlijk ook meer donaties van MAGA-leden dus meer geld. En hij kan zo wraak nemen op de personen die hem kwaad hebben gedaan binnen de GOP zoals Pence en McConnell.

Dit dus.


 • defiant
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 11:00

defiant

Moderator General Chat
Het probleem is ook dat de juridische route tegen Trump in het verleden nooit succesvol is geweest, de man is juist een product van het juridische stelsel van Amerika. Zie ook deze eerdere post: defiant in "[ZT] Voormalig president Trump"

Trump and his 3,500 suits: Prosecutor and author reveals in interview his portrait of 'Plaintiff in Chief'
As Zirin points out, Trump learned how to use the law from his mentor, notorious lawyer Roy Cohn. Trump took Cohn’s scorched-earth strategy to heart.

“Trump saw litigation as being only about winning,” Zirin writes. “He sued at the drop of a hat. He sued for sport; he sued to achieve control; and he sued to make a point. He sued as a means of destroying or silencing those who crossed him. He became a plaintiff in chief.”

Zirin argues that Trump has shown a chronic scorn for the law. “All this aberrant behavior would be problematic in a businessman,” he writes. “But the implications of such conduct in a man who is the president of the United States are nothing less than terrifying.”
Cohn really taught Trump everything he knows about waging what I call asymmetrical warfare, weaponizing the law and using litigation as a means to attain the various objectives that he had.
Cohn’s recipe was fight, and he taught Trump the tools he used. No. 1 is if you’re charged with anything, counterattack. Rule No. 2 is if you’re charged with anything, try to undermine your adversary. Rule No. 3 is work the press. Rule No. 4 is lie. It doesn’t matter how tall a tale it is, but repeat it again and again. Rule No. 5 is settle the case, claim victory and go home. And that’s exactly what happened in the race discrimination case.
What Trump has demonstrated is that we have a great legal system, and we all have the benefit of it. But there are also limitations for the law, and those limitations can be exploited by someone determined to beat the system, and that’s what Trump has done.
Iemand die meer dan 3500 rechtszaken achter de rug heeft en niet alleen overeind is gebleven, maar het tevens geschopt heeft tot president zou juristen die hem willen aanpakken op z'n minst heel goed moeten doen nadenken over de strategie.

Zie ook de werkwijze van Trump met z'n super jacht in Nederland:
Dit Friese bedrijf bouwde een superjacht voor Donald Trump - maar het werd nooit afgenomen
Scheiding

Feit is dat de eerste maanden van 1990 hectisch waren voor Amels. In de media verschenen berichten over de aanstaande scheiding van Donald en Ivana. Dat zou geen gevolgen hebben voor de order bij Amels, meldde de Leeuwarder Courant op 13 februari. 'Bij mijn weten tenminste niet', zei directeur Cor Smits.

Waren de aanbetalingen van Trump toen al gestopt? Had hij al pogingen ondernomen om de reeds gedane betalingen terug te vorderen? Misschien wel, maar Smits hield ook toen de kaken stijf op elkaar. Ondertussen vreesde de directeur voor de toekomst van het bedrijf.
Overname

In de kantine van jachtwerf Amels pakte Jeffrey Walker de microfoon. Het was 10 mei 1990 en de vicepresident van de Trump Organization vertelde de opgetrommelde pers dat Donald Trump de werf had overgenomen van CTS Limited.
Boeteclausule

Een dag later publiceerde de Leeuwarder Courant een treurig stemmende analyse. Trump had Amels overgenomen om te voorkomen dat 'een andere eigenaar met contracten en boeteclausules zou gaan zwaaien in geval van uitstel van de bouwwerkzaamheden'. Dat lijkt een plausibele analyse, zeggen betrokkenen van toen. 'Hij kocht de werf omdat hij de order wilde annuleren', zegt Ton Compier, destijds lid van de ondernemingsraad van Amels. 'Ik vermoed dat hij schadeclaims wilde ondervangen', zegt Roelof Verdam, ouddirecteur van scheepswerf De Biesbosch, dat eenderde van het casco gereed had.

'Dit was de beste oplossing voor Trump', zegt ontwerper Bastiaan Sonneveld nu. 'De werf kostte een paar miljoen. Dat was minder dan de termijnen die openstonden.' Nog in juni verkocht Donald Trump zijn 'langetermijnaankoop', die hij anderhalve maand in bezit had gehad. De Trump Princess II zou nooit worden afgebouwd.
Z'n hele leven is gebouwd op het juridisch in staat om zich uit voor hem zelf ongunstige deals te ontworstelen en anderen met verliezen op te zadelen. Je moet de claims die Trump maakt dan ook altijd projecteren op zichzelf, hij noemt zichzelf een goede dealmaker omdat de deals die hij maakt altijd maar voor 1 iemand goed zijn: Trump zelf.

Climate dashboard | “Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.”


 • RM-rf
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10:24

RM-rf

1 2 3 4 5 7 6 8 9

FunkyTrip schreef op donderdag 11 augustus 2022 @ 12:57:
[...]


Maar je moet in deze niet vergeten dat Trump alleen voor Trump gaat en geen binding heeft met de GOP. Zijn doel is aanbeden worden, status, geld binnenharken en rechtzaken e.d. zoveel mogelijk vertragen.

Aan de ene kant is het onhandig voor hem als democraten aan de macht blijven, want dan blijven de rechtzaken ook doorgaan. Maar aan de andere kant betekent dat waarschijnlijk ook meer donaties van MAGA-leden dus meer geld. En hij kan zo wraak nemen op de personen die hem kwaad hebben gedaan binnen de GOP zoals Pence en McConnell.
Niet bepaald logisch, aangezien hij bij een direkte confrontatie met de republikeinse partij juist ook zelf een groot deel van zijn doelgroep en geldgevers zou verliezen.

Trump en de GOP zijn tot elkaar veroordeeld omdat ze beide zonder de ander heel veel verliezen... Enkel met elkaar kunnen ze macht uitoefenen.

Natuurlijk komt daarbij ook veel gedreig kijken en zal Trump graag de indruk wekken dat de GOP zonder hem niks meer is, maar dat is allerminst zo en als Trump een breuk forceert verliest ook hij héél veel macht.

Ik noemde niet voir niks Ross-Perrot, die voor Trump ook als voorbeeld geld en die ook een enorme achterban wist te binden die vermoedelijk een grote overlap kent met de huidige Trumperts....
Verschil is echter dat Ross-Perrot campagne tegen de GOP voerde en daardoor juist Clinton van Bush kon winnen (zonder Ross-Perrot was dat nooit gelukt)...
In 2016 kon Trump enkel van Clinton winnen zolang de GOP een schijn van eenheid wist te bewaren.

Als de eenheid of 'schijn van eenheid' in de GOP nu kan breken, vermoed ik dat er wel degelijk een kans dat een veel liberaler en op sociale hervormingen, gezondheidszorg, onderwijs, regulering van wapens door de democraten doorgezet kan worden... Misschien moeten die dan ook de kieswet veranderen....
Maar, de Conservatieve rechte krachten weten dat ook, hun laatste verdediging is dat een pretentie hun macht solideert... Zelfs als ze zich daarvoor an twijelache en vermoedelijk illegale machten moeten uitleveren.
Om die reden blijven ook nu vrijwel alle republikeinen Trump steunen vergoeilijken die de gewapende putsch die een klein, agressief en extremistisch deel van hun aanhangers poogde uit te voeren op 6 januari

[Voor 18% gewijzigd door RM-rf op 11-08-2022 16:00]

Intelligente mensen zoeken in tijden van crisis naar oplossingen, Idioten zoeken dan schuldigen


 • user109731
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Garland heeft net een korte persconferentie gehouden, ze willen de search warrant vrijgeven:

Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Die search warrant zou mede gaan om informatie over kernwapens die Trump mogelijk meegenomen zou hebben:
De FBI zou de woning van voormalig president Donald Trump eerder deze week zijn binnengevallen vanwege ‘documenten over kernwapens’. Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek aan The Washington Post. Of het om geheime informatie over Amerikaanse kernwapens gaat is niet duidelijk, maar volgens de Amerikaanse krant benadrukt de zoekactie wel ‘hoe groot de angst is dat de documenten in verkeerde handen komen’.

De huiszoeking door tientallen FBI-agenten in Trumps woning Mar-a-Lago in Palm Beach werd goedgekeurd door de Amerikaanse minister van Justitie, Merrick Garland. Hij bevestigde donderdag dat de inval werd gedaan in het kader van onderzoek naar de vraag of Trump documenten uit het Witte Huis had meegenomen die hij niet mocht meenemen.

De anonieme bronnen die aan The Washington Post melden dat het om documenten met informatie over nucleaire wapens gaat, willen verder geen details prijsgeven. Zo is niet duidelijk of dergelijke documenten tijdens de huiszoeking zijn gevonden. Woordvoerders van zowel het ministerie van Justitie als de FBI wilden niet reageren. Ook een woordvoerder van Trump gaf geen commentaar.
Bron: Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

Virussen? Scan ze hier!


 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 10:29
wildhagen schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 05:47:
Die search warrant zou mede gaan om informatie over kernwapens die Trump mogelijk meegenomen zou hebben:


[...]


Bron: Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens
Als dat waar is is dat wel wat anders dan 'her emails'. Maar belangrijker is niet wat ze zochten, maar wat ze vonden.

Het zou ook wel bij Trump zn karakter passen om deze informatie als een trofee te bewaren. Narcisten zijn gek op trofeeën.

[Voor 10% gewijzigd door ph4ge op 12-08-2022 08:07]

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"


 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

ph4ge schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 08:04:
[...]

Als dat waar is is dat wel wat anders dan 'her emails'. Maar belangrijker is niet wat ze zochten, maar wat ze vonden.
Als die documenten al niet op een bureau in Moskou liggen dan. Of wie dan ook het hoogste bod bij Trump gedaan heeft...

Virussen? Scan ze hier!


 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 10:29
wildhagen schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 08:05:
[...]

Als die documenten al niet op een bureau in Moskou liggen dan. Of wie dan ook het hoogste bod bij Trump gedaan heeft...
Trump heeft ingestemd met het vrijgeven van de search warrant, misschien weten we vandaag al wat er in staat.

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"


 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
ph4ge schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 08:04:
[...]

Als dat waar is is dat wel wat anders dan 'her emails'. Maar belangrijker is niet wat ze zochten, maar wat ze vonden.

Het zou ook wel bij Trump zn karakter plannen om dexe informatie als een trofee te bewaren. Narcisten zijn gek op trofeeën.
Dat de DOJ heel graag de warrent en item list openbaar wil maken doet mij vermoeden dat ze gevonden hebben waarvoor ze kwamen.

De rechter heeft de DOJ tot 15:00 gegeven om aan te geven of of Trump voor of tegen openbaarmaking is.

https://www.foxnews.com/l...aid-mar-a-lago-house-news

Met een beetje geluk wordt de warrent inclusief attachment A en B snel openbaar.

 • user109731
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Niet geheel onverwacht, Trump schijnt tegen te zijn:

De republikeinen riepen eerder dat alles openbaar gemaakt moest worden. Trump heeft dit zelf echter ook niet gedaan, maar Garland wil dit nu dus wel doen. Als Trump dit nu tegen probeert te houden, is dit een lastige situatie voor z'n supporters.

 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 10:29
user109731 schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 08:20:
Niet geheel onverwacht, Trump schijnt tegen te zijn:
[Twitter]
De republikeinen riepen eerder dat alles openbaar gemaakt moest worden. Trump heeft dit zelf echter ook niet gedaan, maar Garland wil dit nu dus wel doen. Als Trump dit nu tegen probeert te houden, is dit een lastige situatie voor z'n supporters.
Trump heeft al ingestemd, hij had waarschijnlijk weinig keuze omdat hij verzet vrij snel zou verliezen en er nog slechter uit zag na al het gebluf.

Release the warrant chants hebben gewerkt, maar dat was nou juist niet de bedoeling. _O-

[Voor 6% gewijzigd door ph4ge op 12-08-2022 08:25]

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"


 • user109731
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
ph4ge schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 08:24:
Trump heeft al ingestemd, hij had waarschijnlijk weinig keuze omdat hij verzet vrij snel zou verliezen en er nog slechter uit zag na al het gebluf.

Release the warrant chants hebben gewerkt, maar dat was nou juist niet de bedoeling. _O-
Je zou haast zeggen dat ze toch dingen gevonden hebben, anders was het voor Trump vrij makkelijk geweest om iets te zeggen als "de FBI kwam met dit onzinnige lijstje aanzetten, maar natuurlijk hebben ze helemaal niets er van gevonden, ik heb alles netjes teruggegeven".

We gaan het wel zien. Hoe triest ook, er wordt geschiedenis geschreven nu.

 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 10:41

FunkyTrip

Funky vidi vici!

wildhagen schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 08:05:
[...]

Als die documenten al niet op een bureau in Moskou liggen dan. Of wie dan ook het hoogste bod bij Trump gedaan heeft...
Al jaren geleden verschenen artikelen over dat men bang was dat Trump secrets aan de Saoedi's zouden verkopen en heel toevallig was er een Saoudi's golftoernooi op Mar-a-Lago een paar weken terug. Wil geen aluhoedje op zetten verder, maar....
Tel daar ook de 2 miljard bij die Jared zomaar geschonken kreeg voor zijn 'investeringsfonds'.

Seth is having a field day in ieder geval, die schreef er jaren geleden al over.

https://twitter.com/SethAbramson

[Voor 17% gewijzigd door FunkyTrip op 12-08-2022 09:07]

Dit dus.


 • JP_Frost
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 07-06 18:19
Het is echt ongelooflijk dat mensen hem maar blijven verdedigen. Ieder normaal persoon zou echt aan de schandpaal genageld worden als de FBI om deze reden je huis binnenvalt, maar voor Trump blijven zijn supporters maar de waarheid verdraaien.

Deze mensen zijn denk ik volkomen verloren en zullen in een soort parallel universum blijven leven waarin hun realiteit niet overeenkomt met die van de meerderheid.

 • ArgantosNL
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 07-06 16:20
er zijn berichten dat de FBi inval was voor onderanderen documenten over nucleaire wapens, als dit waar is en deze documenten gevonden worden dat is Trump voor de rest van zijn leven in een oranje jumpsuit te zien.

CNN bericht https://edition.cnn.com/2...ice-department/index.html

[Voor 22% gewijzigd door ArgantosNL op 12-08-2022 09:26]


 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

JP_Frost schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 09:19:
Het is echt ongelooflijk dat mensen hem maar blijven verdedigen. Ieder normaal persoon zou echt aan de schandpaal genageld worden als de FBI om deze reden je huis binnenvalt, maar voor Trump blijven zijn supporters maar de waarheid verdraaien.
Zijn supporters kunnen nog altijd claimen dat de "radical left" FBI het "zogenaamde bewijs" heeft "geplant", om zijn verkiezingscampagne te dwarsbomen.

Als Trump dat roept, slikken de supporters dat klakkeloos.

Virussen? Scan ze hier!


 • JP_Frost
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 07-06 18:19
wildhagen schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 09:31:
[...]


Zijn supporters kunnen nog altijd claimen dat de "radical left" FBI het "zogenaamde bewijs" heeft "geplant", om zijn verkiezingscampagne te dwarsbomen.

Als Trump dat roept, slikken de supporters dat klakkeloos.
Klopt, echter is dat niet mogelijk, omdat als ik het goed begrijp de FBI helemaal geen toegang heeft tot die documenten en ze dus ook niet kan hebben geplant.

Overigens had ik het net over de schandpaal, maar het is toch wat heftiger als je wordt gepakt met geheime informatie over nucleaire wapens:

Julius and Ethel Rosenberg

Dit stel spioneerde voor de Sovjet-Unie in de jaren 50 en gaf hen geheime informatie aangaande nucleaire bommen.

Niet dat Trump de doodstraf zal krijgenm maar ik mag toch hopen dat hij enorm hard zal worden aangepakt (als hij tegen die tijd nog niet is gevlucht naar Rusland/Saoedie-Arabië.

 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

JP_Frost schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 09:42:
[...]


Klopt, echter is dat niet mogelijk, omdat als ik het goed begrijp de FBI helemaal geen toegang heeft tot die documenten en ze dus ook niet kan hebben geplant.
Dat weet jij, dat weet ik, en dat weet iedereen die nog werkende hersencellen heeft.

Maar jij weet net als ik dat een complotdenker dat nooit zal geloven. Mensen die beweren dat de FBI geen toegang heeft, zitten immers allemaal in het complot.

Virussen? Scan ze hier!


 • Plasma_Wolf
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07-06 19:19
Loyaliteit aan Trump staat boven alles. Toen Trump net aan de macht was ontsloeg hij Comey omdat die niet loyaal was, en dus was Comey vijand van de GOP en dus de staat.

De huidige topman van de FBI is door Trump zelf aangesteld, dat zou een indicatie moeten zijn, voor zijn achterban, dat er toch echt wat mis is. Maar nee, de FBI is bezig met een onderzoek dus deze topman is een slaafje van de Democraten.

Zoiets kun je enkel voor elkaar krijgen door middel van totale loyaliteit, en Trump heeft dat bij zijn achterban.

 • YakuzA
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

YakuzA

Wat denk je nou zelluf hey :X

JP_Frost schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 09:42:
[...]
Klopt, echter is dat niet mogelijk, omdat als ik het goed begrijp de FBI helemaal geen toegang heeft tot die documenten en ze dus ook niet kan hebben geplant.
Die hebben ze gevonden in de kelder van dat pizza restaurant toch?
Die hebben ze al die tijd bewaard speciaal om Trump erin te luizen. ;)

Death smiles upon us all, all a man can do is smile back.
PSN


 • defiant
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 11:00

defiant

Moderator General Chat
Belangrijk om ook hier weer op te merken dat een aanzienlijk gedeelte waar populisten/extremisten anderen van beschuldigen projectie is. En daarmee een impliciete indicatie van wat ze willen doen of een schuldbekentenis van wat ze gedaan hebben.

Zie ook weer hier:
Beschuldiging: "But her e-mails".
Eigen daad: "Verduistering documenten".

In die projectie zit een altijd een ontsnappingsclausule: als de ander beschuldigd is, dan is wat ze zelf doen moreel gerechtvaardigd.

Climate dashboard | “Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.”


 • NMH
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 10:38

NMH

Moderator General Chat
wildhagen schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 08:05:
Als die documenten al niet op een bureau in Moskou liggen dan. Of wie dan ook het hoogste bod bij Trump gedaan heeft...
Het hoeft ook nog niet eens kwade wil te zijn, het kan ook gewoon Trump's lompheid zijn. Dat hij bij wijze van spreken zijn papieren voor vertrek bij elkaar gepakt heeft en dat daar tussen de agenda van dinsdag en een kattebelletje van Ivanka ook de nucleaire strategie van de VS zat. We heben in 2017 al gezien hoe lomp hij met geheime informatie om gaat: https://www.washingtonpos...8-c4f199710b69_story.html

Maar zelfs al is het geen kwade wil, dan is het nog uiterst kwalijk. Als een geinteresseerde partij er achter komt dat hij in plaats van inbreken in het Pentagon ook een weekendje Mar-a-Lago kan boeken en op zaterdagavond in het kantoor van de baas rondsnuffelen... Dat legt de lat een stuk lager. :X

 • ArgantosNL
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 07-06 16:20
defiant schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 14:21:
Belangrijk om ook hier weer op te merken dat een aanzienlijk gedeelte waar populisten/extremisten anderen van beschuldigen projectie is. En daarmee een impliciete indicatie van wat ze willen doen of een schuldbekentenis van wat ze gedaan hebben.

Zie ook weer hier:
Beschuldiging: "But her e-mails".
Eigen daad: "Verduistering documenten".

In die projectie zit een altijd een ontsnappingsclausule: als de ander beschuldigd is, dan is wat ze zelf doen moreel gerechtvaardigd.
Die grapjurken bij FOX doen nu also Obama het zelfde heeft gedaan met 30 miljoen documenten. Maar hier ging het om archifering en digitalisering en niet naar zijn huis.

Also Obama nuclaire geheimen documenten had meegenomen zou FOX landveraad schreeuw maar omdat het een van hun team is zijn ze opzoek naar elke mogelijk whataboutism.

 • DevWouter
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 10:59
NMH schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 14:23:
[...]

Het hoeft ook nog niet eens kwade wil te zijn, het kan ook gewoon Trump's lompheid zijn. Dat hij bij wijze van spreken zijn papieren voor vertrek bij elkaar gepakt heeft en dat daar tussen de agenda van dinsdag en een kattebelletje van Ivanka ook de nucleaire strategie van de VS zat. We heben in 2017 al gezien hoe lomp hij met geheime informatie om gaat: https://www.washingtonpos...8-c4f199710b69_story.html

Maar zelfs al is het geen kwade wil, dan is het nog uiterst kwalijk. Als een geinteresseerde partij er achter komt dat hij in plaats van inbreken in het Pentagon ook een weekendje Mar-a-Lago kan boeken en op zaterdagavond in het kantoor van de baas rondsnuffelen... Dat legt de lat een stuk lager. :X
Dat lijkt me ook veel waarschijnlijker. Hij nam vaak werk mee naar zijn eigen bedrijven (zoals zijn golf baan) en discipline omtrent documenten kunnen we wel vergeten.

Overigens wordt het bevel om 21.00 vrij gegeven, dus dan kunnen we de exacte reden lezen.

"Doubt—the concern that my views may not be entirely correct—is the true friend of wisdom and (along with empathy, to which it’s related) the greatest enemy of polarization." -- Václav Havel


 • Ashilh
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 06-06 11:46
DevWouter schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 14:50:
[...]

Dat lijkt me ook veel waarschijnlijker. Hij nam vaak werk mee naar zijn eigen bedrijven (zoals zijn golf baan) en discipline omtrent documenten kunnen we wel vergeten.

Overigens wordt het bevel om 21.00 vrij gegeven, dus dan kunnen we de exacte reden lezen.
A+B bijlage en het bevel zelf, motivatie niet.

Copy van het document

https://storage.courtlist...s.flsd.617854.17.0_10.pdf

Judicial watch i.c.m. o.a. NYT heeft een verzoek ingediend voor de motivatie, wordt op 15-08 behandeld.

[Voor 22% gewijzigd door Ashilh op 12-08-2022 23:31]


 • JP_Frost
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 07-06 18:19
NMH schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 14:23:
[...]

Het hoeft ook nog niet eens kwade wil te zijn, het kan ook gewoon Trump's lompheid zijn. Dat hij bij wijze van spreken zijn papieren voor vertrek bij elkaar gepakt heeft en dat daar tussen de agenda van dinsdag en een kattebelletje van Ivanka ook de nucleaire strategie van de VS zat. We heben in 2017 al gezien hoe lomp hij met geheime informatie om gaat: https://www.washingtonpos...8-c4f199710b69_story.html

Maar zelfs al is het geen kwade wil, dan is het nog uiterst kwalijk. Als een geinteresseerde partij er achter komt dat hij in plaats van inbreken in het Pentagon ook een weekendje Mar-a-Lago kan boeken en op zaterdagavond in het kantoor van de baas rondsnuffelen... Dat legt de lat een stuk lager. :X
Als ik het goed begrijp zijn dit niet zomaar documenten die op een bureau liggen en moet je actief op zoek gaan om dit papierwerk te vinden. Tevens is het echt voor het hoogste security clearing personeel en zijn er geen digitale kopieën van, alleen hardcopy. Dat is niet iets wat tussen je memo en McDonalds wrapper ligt.

Daarbij komt dat hij dozen met documenten heeft meegenomen. Hier is meerdere malen om teruggevraagd. Na een lange weigering van Trump is uiteindelijk de boel teruggegeven, echter niet compleet. Daarna is gebleken dat daar wellicht hele gevoelige informatie tussen zit en dat heeft geleid tot de huiszoeking van de FBI.

Dit is natuurlijk gebaseerd op het nieuws dat naar buiten is gekomen, en wat daar allemaal van waar is zullen we hopelijk snel te horen krijgen dus vooralsnog met een korrel zout nemen. Echter lijkt het er wel op dat hij bewust documenten heeft meegenomen waar hij geen recht op had, en dat het niet ging om een staatsdiner menukaartje. Vervolgens het niet terug willen geven zegt ook al genoeg. Ergens zal het wel zijn lompheid zijn want hij is een enorme narcist en waarschijnlijk denkt hij overal mee weg te kunnen en mogen komen ... hij is immers nog president in zijn eigen ogen en die van zijn aanhang.

 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
NMH schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 14:23:
[...]

Het hoeft ook nog niet eens kwade wil te zijn, het kan ook gewoon Trump's lompheid zijn. Dat hij bij wijze van spreken zijn papieren voor vertrek bij elkaar gepakt heeft en dat daar tussen de agenda van dinsdag en een kattebelletje van Ivanka ook de nucleaire strategie van de VS zat. We heben in 2017 al gezien hoe lomp hij met geheime informatie om gaat: https://www.washingtonpos...8-c4f199710b69_story.html

Maar zelfs al is het geen kwade wil, dan is het nog uiterst kwalijk. Als een geinteresseerde partij er achter komt dat hij in plaats van inbreken in het Pentagon ook een weekendje Mar-a-Lago kan boeken en op zaterdagavond in het kantoor van de baas rondsnuffelen... Dat legt de lat een stuk lager. :X
Trump heeft ook baat bij conflict dat is hoe hij leeft en wie hij is. Vind het ook wel waarschijnlijk dat hij het met opzet heeft meegenomen om gewoon weer een conflict te genereren. Ook in de trant van dat hij meent recht hierop te hebben want de verkiezing was gestolen etc. Ik heb verder niet het idee dat de inhoud van de documenten hem nou zoveel boeit. Dan had je gewoon met je smartphone wat kopieën gemaakt en naar de Mossad gestuurd bijvoorbeeld. En de handel überhaupt niet meegenomen.

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09:32
HEY_DUDE schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 16:14:
[...]


Trump heeft ook baat bij conflict dat is hoe hij leeft en wie hij is. Vind het ook wel waarschijnlijk dat hij het met opzet heeft meegenomen om gewoon weer een conflict te genereren. Ook in de trant van dat hij meent recht hierop te hebben want de verkiezing was gestolen etc. Ik heb verder niet het idee dat de inhoud van de documenten hem nou zoveel boeit. Dan had je gewoon met je smartphone wat kopieën gemaakt en naar de Mossad gestuurd bijvoorbeeld. En de handel überhaupt niet meegenomen.
Het klinkt bij mij als, we kunnen de Saudi's nucleaire geheimen geven terwijl ik president ben en dan betalen ze het land compensatie. Of ik wacht tot ik geen president meer ben en dan betalen ze mijn familie persoonlijk.

https://www.vanityfair.co...he-saudis-nuclear-secrets

https://www.cnbc.com/2022...-jared-kushners-firm.html

We gaan het zien.

erutangiS


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
Er is inderdaad wat gevonden:
FBI-agenten die eerder deze week het huis van voormalig Amerikaans president Donald Trump in Mar-a-Lago in de staat Florida doorzochten ontdekten elf sets geheime documenten, waaronder enkele die als topgeheim zijn gemarkeerd en alleen beschikbaar horen te zijn in speciale overheidsfaciliteiten.

The Wall Street Journal meldt dat agenten ongeveer twintig dozen met items, mappen met foto’s, een handgeschreven notitie en Trumps gratieverlening aan zijn oude adviseur Roger Stone meenamen. De Amerikaanse krant beschikt over een uitgelekte inventaris. Volgens de lijst van drie pagina’s gaat het ook om informatie over de “president van Frankrijk”. De krant preciseert niet of het om de huidige president Emmanuel Macron gaat en geeft ook geen andere details.
Biden zal Macron even mogen bellen :7

World War One


 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
Vind de scoop van de wapo over informatie over kernwapens in het voordeel van Trump werken. Alles minder dan dat voelt nu weer alsof het wel meevalt in de perceptie van het publiek. Mag hopen dat de wapo zeker van zijn zaak is.

Edit en als het topgeheim is zullen we waarschijnlijk nooit weten wat er in staat. En kan Trump gewoon roepen dat het niets is.

[Voor 22% gewijzigd door HEY_DUDE op 12-08-2022 22:12]


 • Apache4u
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
11 sets ja.
1x vanalleswat
4x top secret
3x secret
3x confidential

Als ze die bij jou of mij vinden zie je ons voorlopig niet meer. Ik vertrouw de gemiddelde tweaker meer dan DJT, dus tja.

Dat betekent, stam + t .


 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 10:29
Apache4u schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 22:13:
11 sets ja.
1x vanalleswat
4x top secret
3x secret
3x confidential

Als ze die bij jou of mij vinden zie je ons voorlopig niet meer. Ik vertrouw de gemiddelde tweaker meer dan DJT, dus tja.
Spionage wet, 10 jaar gevangenisstraf per document.

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"


 • Wilf
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online

Wilf

shuo cao cao

De implicaties van wat TS/SCI betekent mogen we absoluut niet onderschatten. Daar staat de doodstraf op als je geen corrupte zakenman of ex-president bent.

Ik kan dat niet zo goed uitleggen als Beau dus bij dezen:


 • tweakduke
 • Registratie: December 2001
 • Nu online

tweakduke

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
wildhagen schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 09:31:
[...]


Zijn supporters kunnen nog altijd claimen dat de "radical left" FBI het "zogenaamde bewijs" heeft "geplant", om zijn verkiezingscampagne te dwarsbomen.

Als Trump dat roept, slikken de supporters dat klakkeloos.
Bij nieuwsuur was net een pijnlijk stuk waar dat duidelijk werd toegelicht. Aanvallen op de instituten, de media en politieke tegenstanders gaan erin als zoete koek. Een politicus als Cheney en zijn dochter gaan gerust aan de schandpaal als die aankaart wat er niet klopte aan het verhaal van Trump.

Ook deze casus over de documenten, Trump reageert iedere keer met de gebruikelijke retoriek. Eerst is het de slachtofferrol dat het schandalig is dat er een inval is gedaan op zijn resort, vervolgens is er wat gevonden en dan is het allemaal ineens niet zo ernstig.

Het symbool van the strong man en schoffering van de instituten is ook weer aanwezig: maak de documenten voor de inval maar openbaar: het maakt mij niet uit.

Nu maar afwachten hoe dit gaat aflopen.

Tweakers Discord


 • Ashilh
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 06-06 11:46
HEY_DUDE schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 22:05:
Vind de scoop van de wapo over informatie over kernwapens in het voordeel van Trump werken. Alles minder dan dat voelt nu weer alsof het wel meevalt in de perceptie van het publiek. Mag hopen dat de wapo zeker van zijn zaak is.

Edit en als het topgeheim is zullen we waarschijnlijk nooit weten wat er in staat. En kan Trump gewoon roepen dat het niets is.
*knip* het gaat hier om het privé bezit van staatsgeheimen, niet het archiveren hiervan.

[Voor 49% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 00:39]


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
tweakduke schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 22:44:
[...]

Nu maar afwachten hoe dit gaat aflopen.
Trump is in staat om militia op de been te brengen, zijn arrestatie kan nog wel eens vuurwerk geven.

World War One


 • tweakduke
 • Registratie: December 2001
 • Nu online

tweakduke

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
XWB schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 23:01:
[...]


Trump is in staat om militia op de been te brengen, zijn arrestatie kan nog wel eens vuurwerk geven.
Een deel van zijn aanhang is dan in alle staten ja, maar goed ik neem aan dat ze daar wel rekening mee houden als het tot een arrestatie komt.

Tweakers Discord


 • Player1S
 • Registratie: Maart 2008
 • Nu online

Player1S

Formerly known as L1nt

XWB schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 23:01:
[...]


Trump is in staat om militia op de been te brengen, zijn arrestatie kan nog wel eens vuurwerk geven.
Misschien moet dat maar gewoon eens gebeuren. Meal Team 6 en y’all qaida staat straks raar te kijken als ze ontdekken dat het leger niet aan hun kant staat en paar snipers het hoofd van hun mede-terroristen laat exploderen.

Is even paar dagen heftig maar ben je wel verlost van die groepjes domestic terrorists

Player1s Twitch


 • Apache4u
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Hier in dit topic worden de whatboutisms van DJT and Sons aangaande Obama en Clinton trouwens ook al flink nagepapagaaid lees ik.
Zo zit het met de documenten die Obama richting Chicago heeft gestuurd:

https://www.businessinsid...-but-not-trump-2022-8?amp

Tldr: Niks aan de hand.

Dat betekent, stam + t .


 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
Amerika heeft al meer dan 30, 40 jaar kernwapens en het is nog steeds niet openbaar waar ze staan (met goede reden). Niet alle informatie wordt na 30, 40 jaar openbaar.

In any case blijft het zeer waarschijnlijk gissen wat er in staat. Trump en Fox kunnen gewoon blijven roepen dat het niks voorsteld zonder dat dat weerlegt kan worden met meer te openbaren.

Verder is het probleem niet de escalatie maar het probleem is Trump. 0 kans dat de FBI welke aangestuurd wordt door een Trump appointee en het federale rechtssysteem en de hoogste man in de Biden admin een huiszoeking doen bij Trump wanneer er andere methoden met minder escalatie ook tot een oplossing hadden kunnen leiden.

[Voor 39% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 00:40]


 • Ashilh
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 06-06 11:46
HEY_DUDE schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 00:14:
[...]


Amerika heeft al meer dan 30, 40 jaar kernwapens en het is nog steeds niet openbaar waar ze staan (met goede reden). Niet alle informatie wordt na 30, 40 jaar openbaar.
*knip* het gaat hier om het privé bezit van staatsgeheimen, niet het archiveren hiervan.
In any case blijft het zeer waarschijnlijk gissen wat er in staat. Trump en Fox kunnen gewoon blijven roepen dat het niks voorsteld zonder dat dat weerlegt kan worden met meer te openbaren.
JRW,NYT en anderen hebben de DOJ verzocht de motivatie van de huiszoeking te openbaren, na het verzoek zullen recht zaken volgen indien dit niet ingewilligd wordt. De reactie op het initiële verzoek is aanstaande maandag middag.
Redelijke kans dat het binnen afzienbare tijd niet meer gissen is.
Verder is het probleem niet de escalatie maar het probleem is Trump. 0 kans dat de FBI welke aangestuurd wordt door een Trump appointee en het federale rechtssysteem en de hoogste man in de Biden admin een huiszoeking doen bij Trump wanneer er andere methoden met minder escalatie ook tot een oplossing hadden kunnen leiden.
*knip* dit topic is zero tolerance, bij dit soort beweringen verlangen we ook een onderbouwing met betrouwbare bronnen, geen eigen interpretaties of speculatie s.v.p..

[Voor 28% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:01]


 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
Waarschijnlijk heb ik een andere persconferentie gezien dan jij.

Om aan taal en lichaamshouding nou af te lezen dat er een fuckup achter zou zitten gaat sowieso wat ver en niet op feiten gebaseerd. Wel creatief gevonden ik was deze bij Fox News nog niet tegen gekomen.

[Voor 36% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:02]


 • Ashilh
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 06-06 11:46
HEY_DUDE schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 00:58:
[...]


Waarschijnlijk heb ik een andere persconferentie gezien dan jij.

Om aan taal en lichaamshouding nou af te lezen dat er een fuckup achter zou zitten gaat sowieso wat ver en niet op feiten gebaseerd. Wel creatief gevonden ik was deze bij Fox News nog niet tegen gekomen.
*knip* dit topic is zero tolerance, voor dit soort beweringen verlangen we een onderbouwing met betrouwbare bronnen.

Ik heb liever zowel geen Biden als Trump in 2024. Deze shitshow helpt Trump voor 2024 of een burger oorlog. Beiden wil ik zeer graag vermijden.

Niet alles is zwart wit.

[Voor 41% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:03]


 • Tweak_ers
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 30-05 06:57
ArgantosNL schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 14:33:
[...]


Die grapjurken bij FOX doen nu also Obama het zelfde heeft gedaan met 30 miljoen documenten. Maar hier ging het om archifering en digitalisering en niet naar zijn huis.

Also Obama nuclaire geheimen documenten had meegenomen zou FOX landveraad schreeuw maar omdat het een van hun team is zijn ze opzoek naar elke mogelijk whataboutism.
Tja, zo zit de media daar in elkaar. Ik verbaas mij nog steeds wel eens over de stellingen bij CNN en bij FOX. Fox is pro-Republikeinen en CNN pro-Democraten. Er zit bij beide geen greintje objectiviteit.

Kwam vóór de verkiezingen een keer op beide zenders terecht en het was bizar hoe nieuwszenders gewoon bezig zijn om de ander zwart te maken.

 • Tweak_ers
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 30-05 06:57
Player1S schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 23:24:
[...]


Misschien moet dat maar gewoon eens gebeuren. Meal Team 6 en y’all qaida staat straks raar te kijken als ze ontdekken dat het leger niet aan hun kant staat en paar snipers het hoofd van hun mede-terroristen laat exploderen.

Is even paar dagen heftig maar ben je wel verlost van die groepjes domestic terrorists
De VS is gewoon tot het bot verdeeld. Het zijn niet een paar Trump stemmers he.

Het is bijna 50/50 in de VS.

Daar zit ook heel veel haat voor de andere partij bij. Ze zullen nooit, maar dan ook nooit Democraat of Republikein stemmen, ongeacht wie er voor het presidentschap gaat.

 • Tweak_ers
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 30-05 06:57
JP_Frost schreef op vrijdag 12 augustus 2022 @ 09:19:
Het is echt ongelooflijk dat mensen hem maar blijven verdedigen. Ieder normaal persoon zou echt aan de schandpaal genageld worden als de FBI om deze reden je huis binnenvalt, maar voor Trump blijven zijn supporters maar de waarheid verdraaien.

Deze mensen zijn denk ik volkomen verloren en zullen in een soort parallel universum blijven leven waarin hun realiteit niet overeenkomt met die van de meerderheid.
De verkiezingen waren bijna 50/50, meerderheid heb je al bij 50% + 1.

Een echte Democraat zal nooit Republikein stemmen en een echte Republikein zal nooit Democraat stemmen. Wie er ook runt voor president.

We hebben hier het geluk van heel veel partijen, dat maakt je flexibel.

Ik heb namelijk ook een partij waar ik nooit van mijn leven op zal stemmen.

 • Tweak_ers
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 30-05 06:57
ph4ge schreef op dinsdag 9 augustus 2022 @ 09:36:
[...]

Trump is slechts een symptoom, iemand die toevallig op de juiste plaats op het juiste moment was.

We zien gewoon de onvoorstelbare macht van de rechtsconservatieve media. Als je eenmaal in die bubbel zit word je heel verfijnd verteld wat je moet denken en heel goed nagedacht over welk nieuws je wel of niet te zien krijgt. Dag en nacht word je verteld hoe kwaadaardig de democraten zijn. De Nazi's hebben staatspropaganda uitgevonden maar de GOP heeft het naar het niveau van de 21e eeuw gebracht.

Je ziet het met het zeer onpopulaire maatregelen die de GOP er doorheen ramt, zoals recent het afschaffen van het recht op abortus en met het blokkeren van een price cap op insuline. Wat de GOP doet is op zichzelf bezien enorm onpopulair, maar of wel de kiezers horen het niet, of wel ze zijn hooguit bang dat het hun team stemmen kost, in plaats van dat ze denken eens op een ander te stemmen.

Voeg daar garrymandering aan toe en voor 80% van de GOP maakt het geen reet uit wat ze doen, ze worden toch wel herkozen. Het enige risico dat ze lopen is een nog extremere tegenstander in primaries.


[...]

Biden heeft 3 problemen die eigenlijk niet zijn op te lossen:
- Hij is te "gematigd" cq conservatief voor het gros van het electoraat, terwijl wat hij ook doet conservatieve stemmers, ook de gematigden, toch altijd op hun eigen team blijven stemmen. In het huidige systeem zijn er amper zwevende kiezers, de truc is om je eigen kiezers te motiveren, zo win je verkiezingen.
- Hij heeft geen charisma. Hij was altijd al een saaie kleurloze stotteraar maar hoe fit hij ook is, hij komt echt over als een oude opa.
- Hij heeft veel minder macht dan dat men denkt, in het Huis is de meerderheid minimaal en in de Senaat heeft hij in de praktijk geen meerderheid, om het over de Supreme Court en staten nog maar niet te hebben. Daardoor krijgt hij veel minder voor elkaar dan dat men hoopt cq verwacht. Bovendien is hij te "netjes" om machtpolitiek te spelen, zoals extra rechters aanstellen. Waarbij hij niet de media steun heeft die een Trump heeft die gewoon doen alsof alles een groot succes is wat hun man doet, ook als de enige wetgeving die hij er doorheen heeft geloosd een enorme belastingverlaging voor de rijken was.

Ik heb niks tegen Biden en objectief gezien doet hij het gewoon heel goed (ik vind zn Oekraine politiek echt puik en dat is heel belangrijk), maar toch is het tijd voor een fris gezicht. De GOP heeft DeSantis al klaar staan, bij de democraten is het wat dat aan gaat nog heel stil (maar goed, dat is ook niet ongebruikelijk met nog 2+ jaar tot de verkiezingen en een president die herkozen kan worden). Misschien is Newsom of Buttigieg wat.
Je doet nu net alsof alle Republikeinen dom zijn en achter de media aanlopen.

En de Democraten hebben alle wijsheid in pacht?!

CNN doet precies hetzelfde als Fox, alleen dan andersom.

Die mensen die Republikeins stemmen, dat is gewoon écht hun standpunt en mening. Alles afgeven op propaganda is veel te kortzichtig.

Je hebt in de VS maar 2 keuzes, je hoeft het dus maar een klein beetje meer eens te zijn met de ene partij dan de andere partij, om voor die partij te stemmen.

 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 10:41

FunkyTrip

Funky vidi vici!

Tweak_ers schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 07:36:
[...]
Een echte Democraat zal nooit Republikein stemmen en een echte Republikein zal nooit Democraat stemmen. Wie er ook runt voor
Toch is dat apart. EEn democraat stemt voor betere leefomstandigheden voor zichzelf. EEn arme student stemt voor kwijtschelding van schulden, een arme werknemer voor een hoger minimumloon. Een republikein niet uit de bovenste 10% stemt voor per definitie voor slechtere leefomstandigheden voor zichzelf.

Dat maakt de bothsides en whataboutism altijd zo triest. Er is maar één partij die nog iets op heeft met de democratie en waarheid. De republikeinen zijn totaal gebtainwashed. Democraten staan nog enigszins in de realiteit.

Cnn en fox van hetzelfde laken een pak maken is een gotspe. Republikeinen zijn wellicht niet dom, de macht van de conservatieve media ís zo groot. Ze weten niet beter meer, decennia lang gegroomd in een absoluut vijandsbeeld naar de ander.

[Voor 19% gewijzigd door FunkyTrip op 13-08-2022 08:32]

Dit dus.


 • user109731
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Dit hoor je nu veel in Trump's achterban, maar dat blijft gissen voor ons. Misschien hebben ze alles nog eens extra goed nagekeken of voorbereid tijdens het weekend. Misschien wilden ze dit rustig aanpakken zonder overhaast fouten te maken. Als dit de enige kritiek is lijkt het me nogal mager.

Het is hetzelfde soort projectie waar de man zelf bekend om staat: "what about Obama?" (niet relevant, dat is volgens het boekje met NARA geregeld). "Garland heeft fouten gemaakt!" (Trump is degene hier met de dozen vol top secret documenten, een huiszoeking twee dagen eerder had dat niet veranderd)

[Voor 13% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:04]


 • Tweak_ers
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 30-05 06:57
FunkyTrip schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 08:27:
[...]


Toch is dat apart. EEn democraat stemt voor betere leefomstandigheden voor zichzelf. EEn arme student stemt voor kwijtschelding van schulden, een arme werknemer voor een hoger minimumloon. Een republikein niet uit de bovenste 10% stemt voor per definitie voor slechtere leefomstandigheden voor zichzelf.

Dat maakt de bothsides en whataboutism altijd zo triest. Er is maar één partij die nog iets op heeft met de democratie en waarheid. De republikeinen zijn totaal gebtainwashed. Democraten staan nog enigszins in de realiteit.

Cnn en fox van hetzelfde laken een pak maken is een gotspe. Republikeinen zijn wellicht niet dom, de macht van de conservatieve media ís zo groot. Ze weten niet beter meer, decennia lang gegroomd in een absoluut vijandsbeeld naar de ander.
*knip* niet op de man spelen s.v.p.

Nu ben ik het absoluut niet eens met Republikeinse standpunten, maar al die aantijgingen om de ander zwart te maken, zijn een teken van zwakte.

Het constant overdrijven van zaken.

*knip* dit topic is zero-tolerance, we verlangen hierbij ook een onderbouwing met betrouwbare bronnen,

[Voor 47% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:39]


 • Player1S
 • Registratie: Maart 2008
 • Nu online

Player1S

Formerly known as L1nt

Tweak_ers schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 07:12:
[...]


De VS is gewoon tot het bot verdeeld. Het zijn niet een paar Trump stemmers he.

Het is bijna 50/50 in de VS.

Daar zit ook heel veel haat voor de andere partij bij. Ze zullen nooit, maar dan ook nooit Democraat of Republikein stemmen, ongeacht wie er voor het presidentschap gaat.
Die 50% gaan niet allemaal de wapens oppakken als trump gearresteerd zou worden.

Sterker nog, slechts een fractie van cult45 zal dat doen.

Dus dat hoeft geen reden te zijn om trump maar niet te arresteren.

Overigens is cult45 nu echt een zinkend schip. Spionage is geen klein vergrijp. Ik verwacht de komende tijd dat het overgrote deel van de GOP openlijk afstand gaat nemen van trump. En dan op standaard GOP manier: “ik heb altijd al gezegd dat trump slecht was”.

Enkel een Marjorie traitor Greene of Laura boebert zullen hem blijven steunen

Player1s Twitch


 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
Ashilh schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 02:02:
*knip*

Ik heb liever zowel geen Biden als Trump in 2024. Deze shitshow helpt Trump voor 2024 of een burger oorlog. Beiden wil ik zeer graag vermijden.

Niet alles is zwart wit.
De analyse over zijn plotselinge dip in competentie ben ik nergens anders tegen gekomen, Misschien heb ik wat gemist maar mocht je wat bronnen hebben in die richting deel ze vooral.

Waarom zou hij een cover geven voor zijn ondergeschikten? Dat vind ik ook niet logisch. Mocht hij stemmen willen winnen in de midterm had hij net zo goed wat mensen onder de bus kunnen gooien.

Misschien was het huiszoekingsbevel breed opgezet, men heeft zich strikt beperkt tot dozen fysieke documenten. Nergens gegevens dragers of iets anders meegenomen. Als de huiszoeking met opzet breed was gehouden dan hebben ze zich tijdens de huiszoeking ineens extra beperkingen opgelegd?

Bij een gemidddelde huiszoeking gaat elke laptop mee dat is hier niet gebeurd. Wat was er dan te breed aan het huiszoekingsbevel?

[Voor 27% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:05]


 • Miki
 • Registratie: November 2001
 • Nu online
Tweak_ers schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 08:58:
[...]


*knip*

Nu ben ik het absoluut niet eens met Republikeinse standpunten, maar al die aantijgingen om de ander zwart te maken, zijn een teken van zwakte.

Het constant overdrijven van zaken.

*knip*
Je haalt zaken door elkaar, de bestorming van het capitool was op zichzelf geen coupe. Los van het feit dat er echt senatoren moesten rennen voor hun leven.
Maar alles wat er om heen gebeurde was dat wel degelijk. Het onder druk zetten van gouverneurs om de uitslag niet accepteren, valse verkiezingsuitslagen insturen, het plan dat Pence de uitslag moest aanhouden voor nader onderzoek, het inperken van stemlokalen, valse informatie verspreiden over stemcomputers, etc. etc.

Je mag van best kritisch zijn op de de pers maar hou het wel bij feiten. Je bent nu opzettelijk desinformatie aan het verspreiden en dat is uiterst kwalijk.

[Voor 28% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:40]

Samsung TV QE55Q9F 2018 | Sonos Beam gen1 | Sonos Sub gen3 | Sonos One 2x | APsystems 14x315Wp - ZW |  MacBook Pro 13" 2017 |  MacBook Air 13" 2017 I  iPad 2018 |  iPhone 12 |  TV 2021 4K |  AirPods Pro gen2


 • user109731
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Het ging niet om "mensen die puur hun ongenoegen uiten". Het gaat om het stelselmatig liegen over en ontkennen van de verkiezingsuitslag door Trump en andere (prominente) Republikeinen, het onder druk zetten van mensen (Pence, Kemp, etc) door hen om de uitslag te veranderen, het opstoken van de menigte en het niet tijdig optreden op 6 januari etc.

[Voor 40% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:40]


 • Tweak_ers
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 30-05 06:57
Player1S schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 09:06:
[...]


Die 50% gaan niet allemaal de wapens oppakken als trump gearresteerd zou worden.

Sterker nog, slechts een fractie van cult45 zal dat doen.

Dus dat hoeft geen reden te zijn om trump maar niet te arresteren.

Overigens is cult45 nu echt een zinkend schip. Spionage is geen klein vergrijp. Ik verwacht de komende tijd dat het overgrote deel van de GOP openlijk afstand gaat nemen van trump. En dan op standaard GOP manier: “ik heb altijd al gezegd dat trump slecht was”.

Enkel een Marjorie traitor Greene of Laura boebert zullen hem blijven steunen
Ik denk dat het wel mee zal vallen met mensen die hun wapens oppakken.

Jij denkt echt dat er een burgeroorlog begint ofzo?

 • Tweak_ers
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 30-05 06:57
Miki schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 09:34:
[...]

Je haalt zaken door elkaar, de bestorming van het capitool was op zichzelf geen coupe. Los van het feit dat er echt senatoren moesten rennen voor hun leven.
Maar alles wat er om heen gebeurde was dat wel degelijk. Het onder druk zetten van gouverneurs om de uitslag niet accepteren, valse verkiezingsuitslagen insturen, het plan dat Pence de uitslag moest aanhouden voor nader onderzoek, het inperken van stemlokalen, valse informatie verspreiden over stemcomputers, etc. etc.

Je mag van best kritisch zijn op de de pers maar hou het wel bij feiten. Je bent nu opzettelijk desinformatie aan het verspreiden en dat is uiterst kwalijk.
En dit is dus precies het soort insteek dat we hier niet willen zien. Je probeert geen discussie aan te gaan op deze manier. Op deze manier is het een vooraf ingenomen standpunt poneren en elk argument tegenover te bagatelliseren of demoniseren.

[Voor 40% gewijzigd door DaniëlWW2 op 13-08-2022 11:41]


 • CutePuppy
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07:13
Hun ongenoegen was dat Biden de verkiezingen had gewonnen ipv Trump en ze braken met veel man en geweld in Capital Hill om minimaal de officiele nominatie te verstoren. Wie weet wat ze nog meer hadden kunnen doen als ze echt een paar hoge figuren weten te pakken te krijgen?

Ze waren uiteindelijk niet competent genoeg om hun doel te bereiken, maar de intentie voor een coup was er zeker.

Hoezo is dit niet serieus te nemen als een poging tot een coup? Die puur gebaseerd is op de leugens van Trump en co zelf?

Zaken constant bagatelliseren is ook een teken van zwakte.

[Voor 15% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 12:41]


 • Miki
 • Registratie: November 2001
 • Nu online
Je maakt je je verhaal niet sterk door hoofdletters te gebruiken. Probeer dan op z'n minst dan met jouw alternatieve feiten te onderbouwen in plaats van in een soort misplaatste slachtofferrol te kruipen.

Gezien het aantal reacties op je uitlatingen moet dit ook wel iets te denken geven, denk je niet?

[Voor 42% gewijzigd door DaniëlWW2 op 13-08-2022 11:54]

Samsung TV QE55Q9F 2018 | Sonos Beam gen1 | Sonos Sub gen3 | Sonos One 2x | APsystems 14x315Wp - ZW |  MacBook Pro 13" 2017 |  MacBook Air 13" 2017 I  iPad 2018 |  iPhone 12 |  TV 2021 4K |  AirPods Pro gen2


 • Player1S
 • Registratie: Maart 2008
 • Nu online

Player1S

Formerly known as L1nt

Tweak_ers schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 09:56:
[...]


Ik denk dat het wel mee zal vallen met mensen die hun wapens oppakken.

Jij denkt echt dat er een burgeroorlog begint ofzo?
Je leest niet. Ik denk ook dat het uiteindelijk maar een heel klein deel zal zijn. Dus dat hoeft zodoende geen reden te zijn om trump op vrije voeten te laten.
Als je met grote zekerheid kunt zeggen dat een arrestatie van trump tot een all out burgeroorlog zou leiden dan is dat een optie.

Laat dat groepje de wapens maar oppakken. Die werkt het leger zo weg.

Player1s Twitch


 • YakuzA
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

YakuzA

Wat denk je nou zelluf hey :X

Het overmatig bagatelliseren heeft ook geen nut.
De bestorming van het capitool op het moment dat daar de democratisch gekozen nieuwe president wordt bevestigd, waar dit onder grootse aansporing van de opponent die heeft verloren wordt gedaan met als oogpunt die bevestiging door de senaat te voorkomen is echt wel iets anders dan een paar boeren die de deur van een provincie huis forceren met een tractor.

[Voor 39% gewijzigd door DaniëlWW2 op 13-08-2022 11:54]

Death smiles upon us all, all a man can do is smile back.
PSN


 • Tweak_ers
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 30-05 06:57
YakuzA schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 10:10:
[...]

Het overmatig bagatelliseren heeft ook geen nut.
De bestorming van het capitool op het moment dat daar de democratisch gekozen nieuwe president wordt bevestigd, waar dit onder grootse aansporing van de opponent die heeft verloren wordt gedaan met als oogpunt die bevestiging door de senaat te voorkomen is echt wel iets anders dan een paar boeren die de deur van een provincie huis forceren met een tractor.
*knip* dit topic is zero-tolerance, zie topic warning, we verlangen onderbouwde reacties met betrouwbare bronnen.

[Voor 26% gewijzigd door defiant op 13-08-2022 11:39]


 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Tweak_ers schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 10:30:
[...]


Tja ik zie het als een groepje aanhangers die het niet eens zijn over de uitslag.
Ik ben het ook wel eens ergens niet mee eens, maar ik probeer dan niet meteen een gewapende staatsgreep te plegen door het parlement te bestormen en mensen te bedreigen. Wat Trump en zijn aanhang op 6 januari dus wel deden.

Misschien ben ik raar hoor, dat kan natuurlijk ook.

Virussen? Scan ze hier!


 • CutePuppy
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07:13
Als anderen aan het "overdrijven" zijn dan is het een teken van zwakte. Maar als jij aan het bagatellisseren bent dan is dat slechts je mening. OK.

Je bent aan het bagatellisseren en je punt is zwak.

[Voor 11% gewijzigd door DaniëlWW2 op 13-08-2022 11:55]


 • HEY_DUDE
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:13
Tweak_ers schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 09:56:
[...]


Ik denk dat het wel mee zal vallen met mensen die hun wapens oppakken.

Jij denkt echt dat er een burgeroorlog begint ofzo?
Als Trump vast zit en er komt een slecht uitgevoerde gewapende bestorming dan zijn het ook weer gepassioneerde aanhangers met het hart op de juiste plek en heeft de politie er buitensporig veel neergeschoten. En waren het vooral de Democraten die overdreven met termen als burgeroorlog.

Ook als er maar een klein groepje de wapens op wil pakken dan zou dat van beide kanten met de scherpste bewoordingen bestreden moeten worden. Niet van het zal wel mee vallen.

En het valt niet mee want een gewapende man heeft de FBI al bestormd. En is terecht neergeschoten. En Trump zit nog niet eens vast. Wat als hij botweg oproept de wapens op te pakken? Kom niet aanzetten met dat zal hij nooit doen. Hints in die richting waren de reden dat de man geen Twitter meer heeft.

Voor een democratie valt dit niet mee en zal het allemaal niet meevallen. Dat doet het nu al niet.

 • Dido
 • Registratie: Maart 2002
 • Nu online

Dido

heforshe

Natuurlijk is "massaal" een subjectief begrip, maar voor heel veel mensen geldt de opkomst bij het betreffende "protest" toch echt wel als massaal.
En ze waren niet allemaal gewapend, maar het gaat wel heel ver om de alt-right mumbo-jumbo na te papegaaien dat er geen wapens waren (op basis van, je verwacht het niet, een onvolledige, uit context gerukte, quote over vuurwapens).
https://www.factcheck.org...5PPAWwTlpvLEaAkdoEALw_wcB
knip
Tsja, of de Franse of Russische revolutie.

Maar nu ben je aan het stromannen, want niemand heeft het over een coup in de VS, maar couppoging.
knip
En die mening mag je hebben, je mag hem uiten, maar iedereen die dat wil mag die mening op hetzelfde plankje leggen als de "mening" dat de maanlanding gefaked is, de FBI Kennedy vermoord heeft, de aarde plat is, creatonisme iets met wetenschap te maken heeft, chemtrails bestaan en dat je met alles weg kan komen omdat aliens je ontvoerd hebben.

Het afdoen van de gewapende bestorming van het Capitool als "een groepje vreedzaam protesterende burgers" komt eng dicht in de buurt van Poetins "speciale militaire operatie" vergelijken met een pestkop op het schoolplein die per ongeluk iemand een iets te harde duw geeft.

[Voor 7% gewijzigd door DaniëlWW2 op 13-08-2022 11:55]

Wat betekent mijn avatar?


 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 10:41

FunkyTrip

Funky vidi vici!

Het punt is dat men in het begin dacht dat het uit de hand gelopen rellen waren die Trump wel enigszins goed uitkwamen, pas in de nasleep werd duidelijk hoeveel organisatie er achter zat. Dat media grote woorden gebruiken, alas.
knip
En dit is dus precies omdraaien van de zaken wat zo irritant is. Elke dag weer jaren lang komen nieuwe criminele feiten naar buiten van de Trump familie. Logisch dat men doorblijft zoeken en telkens hun hoofd stoten tegen de politieke werkelijkheid en ontastbaarheid van een president.

Het doel is niet om Trump in de gevangenis te krijgen. Het is accountability verkrijgen voor gedane feiten. Als Biden dit allemaal had uitgespookt, dan waren we met zijn allen achter hem aangegaan. Een Al Franken bewijst dat een democraat ook weer niet zoveel nodig heeft om de high road te bewandelen ipv achter zijn politicus blijven staan.

[Voor 19% gewijzigd door DaniëlWW2 op 13-08-2022 11:56]

Dit dus.


 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 10:41

FunkyTrip

Funky vidi vici!

CutePuppy schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 10:09:
Hun ongenoegen was dat Biden de verkiezingen had gewonnen ipv Trump en ze braken met veel man en geweld in Capital Hill om minimaal de officiele nominatie te verstoren. Wie weet wat ze nog meer hadden kunnen doen als ze echt een paar hoge figuren weten te pakken te krijgen?
Diep in mij is een stemmetje dat het eigenlijk zonde vindt dat dit niet gebeurd is. Had Pence gehangen ofzo. Dan was de ernst tenminste duidelijk. Nu is het allemaal net niet waardoor er accountability wordt ontlopen omdat men gewoon ter plekke van alles er bij kan verzinnen.

Net als met het feit dat leden van de administratie Trump zo vaak hebben tegengehouden om domme dingen te doen tot zelfs zijn orders gewoon niet uit te voeren. Hierdoor ontliep hij ook telkens een zeg maar fataal incident.

De lafheid van een Mueller zit ook nog vers in mijn geheugen. De onwil om exact de huisregeltjes te blijven volgen om iemand die geen enkele regel volgt proberen aan te pakken doemt je te falen. Elke keer.

Dit dus.


 • Marc H
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 10:39

Marc H

- Mr. Burstmode -

Ik vraag mij serieus af of het probleem niet breder is dan alleen Trump. De hele top van de republikeinse partij is min of meer verziekt. Trump heeft ze het licht laten zien en dat heeft ook gevolgen op de lange termijn.

Zelfs als morgen Trump opgepakt wordt en voor tien jaar of langer in een minimaal bewaakt vakantiekamp verdwijnt en nooit meer president kan worden staan er genoeg klaar om zijn volgelingen over te nemen.

Trump is niet meer het probleem, hij was alleen de eerste die wist te kapitaliseren van een onvrede over het Amerikaanse politieke stelsel.

 • CutePuppy
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07:13
FunkyTrip schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 11:09:
[...]


Diep in mij is een stemmetje dat het eigenlijk zonde vindt dat dit niet gebeurd is. Had Pence gehangen ofzo. Dan was de ernst tenminste duidelijk. Nu is het allemaal net niet waardoor er accountability wordt ontlopen omdat men gewoon ter plekke van alles er bij kan verzinnen.

Net als met het feit dat leden van de administratie Trump zo vaak hebben tegengehouden om domme dingen te doen tot zelfs zijn orders gewoon niet uit te voeren. Hierdoor ontliep hij ook telkens een zeg maar fataal incident.

De lafheid van een Mueller zit ook nog vers in mijn geheugen. De onwil om exact de huisregeltjes te blijven volgen om iemand die geen enkele regel volgt proberen aan te pakken doemt je te falen. Elke keer.
Klinkt als een nachtmerrie, maar als Pence door de meute was vermoord had dat waarschijnlijk Trump meer geholpen dan geschaad. Hij was toen nog steeds de president. Een vermoorde VP geeft hem een excuus om zeer heftige acties te ondernemen, bijv. om martial law te verklaren en het nomineren van Biden als president voor (on)bepaalde tijd uit te stellen totdat "zaken" weer in orde waren. Ondertussen alles eraan doen om de win van Biden ongeldig te verklaren.

Er is een theorie dat Trump net zolang heeft gewacht met zijn publieke mededeling totdat het zeker was dat de coup was gefaald. Of dat niemand belangrijk was vermoord zodat hij de held kon spelen. Pas toen ze begrepen dat het echt was mislukt ging die idioot op tv om tegen zijn schapen te zeggen dat hij van ze hield en dat ze naar huis konden gaan. Geen seconde eerder.

Hij had hoogstwaarschijnlijk zijn schapen 100% opgeofferd als criminelen en verraders als het hen was gelukt om Pence te vermoorden om zo de held van de dag te worden en langer president te blijven.

Daarnaast was Pence de best beveiligde persoon in dat gebouw op die dag. Als het de lynch mob echt was gelukt om hem helemaal te bereiken hadden ze waarschijnlijk ook al heel wat Democraten te pakken gekregen. Dat moet je echt niet willen als resultaat. Al dit voor een leugen van Trump. Echt zwaar triest.

 • PLAE
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 06-06 00:40
Tweak_ers schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 07:48:
[...]

CNN doet precies hetzelfde als Fox, alleen dan andersom.
Denk dat je het nog niet helemaal op één hoop kunt gooien. Maar ze zijn wel flink veranderd idd.

 • Plasma_Wolf
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07-06 19:19
Marc H schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 11:38:
Ik vraag mij serieus af of het probleem niet breder is dan alleen Trump. De hele top van de republikeinse partij is min of meer verziekt. Trump heeft ze het licht laten zien en dat heeft ook gevolgen op de lange termijn.

Zelfs als morgen Trump opgepakt wordt en voor tien jaar of langer in een minimaal bewaakt vakantiekamp verdwijnt en nooit meer president kan worden staan er genoeg klaar om zijn volgelingen over te nemen.

Trump is niet meer het probleem, hij was alleen de eerste die wist te kapitaliseren van een onvrede over het Amerikaanse politieke stelsel.
Het probleem is absolut groter dan Trump zelf. De sponsors van de GOP, o.a. Koch, Mercer gebruiken de GOP en de bevolking volledig voor hun eigen gewin. De republikeinse senatoren en hun achterban gaan volledig mee . Nu de kloof tussen realiteit en republikeins stemvee is niet meer te overbruggen, en daar moet je tegen vechten. Elke vorm waarin de GOP wordt behandeld als een legitieme partij in een democratisch systeem is een deelname aan de aanval op het democratisch systeem, geleid door diezelfde GOP.

 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
Tweak_ers schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 09:56:
[...]


Ik denk dat het wel mee zal vallen met mensen die hun wapens oppakken.

Jij denkt echt dat er een burgeroorlog begint ofzo?
Veel leden van de GOP zien het land maar al te graag in een burgeroorlog storten. De Republikeinen hebben het punt bereikt dat ze liever oorlog hebben, dan dat ze de andere partij iets gunnen.

Een goed artikel hierover:

The American polity is cracked, and might collapse

World War One


 • IJzerlijm
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

IJzerlijm

Is net nieuw

Ik vermoed dat Trump die documenten heeft gehouden om ze op z'n bureau te leggen als er bezoek komt, belangrijk uitziende papieren (van 3 jaar geleden) met TOP SECRET - POTUS EYES ONLY erop. Dan kan hij ze wijsmaken dat hij als ex-president nog steeds in the loop is en betrokken is bij belangrijjke zaken. Of gewoon elke dag een uurtje door dezelfde papieren bladeren en presidentje spelen.

Zulke verklaringen zouden 'm helpen de spionage aanklacht te ontlopen en het alleen maar een zaak te maken van documenten niet terug geven. Nog steeds een aanklacht waar 5 jaar op kan staan (Trump zelf heeft dit verhoogd van 1 jaar) maar een stuk minder ernstig. Maar z'n ego zal dat nooit toestaan en elke advocaat die dat voortstelt kan vertrekken.

And to think they once said that computers would take away jobs.


 • DevWouter
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 10:59
IJzerlijm schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 17:38:
Ik vermoed dat Trump die documenten heeft gehouden om ze op z'n bureau te leggen als er bezoek komt, belangrijk uitziende papieren (van 3 jaar geleden) met TOP SECRET - POTUS EYES ONLY erop. Dan kan hij ze wijsmaken dat hij als ex-president nog steeds in the loop is en betrokken is bij belangrijjke zaken. Of gewoon elke dag een uurtje door dezelfde papieren bladeren en presidentje spelen.

Zulke verklaringen zouden 'm helpen de spionage aanklacht te ontlopen en het alleen maar een zaak te maken van documenten niet terug geven. Nog steeds een aanklacht waar 5 jaar op kan staan (Trump zelf heeft dit verhoogd van 1 jaar) maar een stuk minder ernstig. Maar z'n ego zal dat nooit toestaan en elke advocaat die dat voortstelt kan vertrekken.
Zoals iemand op twitter schreef:


:+ :F _O-

"Doubt—the concern that my views may not be entirely correct—is the true friend of wisdom and (along with empathy, to which it’s related) the greatest enemy of polarization." -- Václav Havel


 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 10:41

FunkyTrip

Funky vidi vici!

PLAE schreef op zaterdag 13 augustus 2022 @ 11:42:
[...]


Denk dat je het nog niet helemaal op één hoop kunt gooien. Maar ze zijn wel flink veranderd idd.
Vraag me af of ze dat 'beide kanten evenveel belichten' inmiddels ook wat hebben losgelaten daar. Indertijd was Clinton ook weken/maandenlang met d'r emails. Ook CNN ziet wat er gebeurt als zij redelijk in het midden blijven en de andere media extreem opschuift naar totale bias. Dan wordt het nieuwe normaal iets er tussenin.

CNN was vroeger altijd redelijk centristisch (en zijn dat nog steeds, Sanders e.d. krijgen genoeg commentaar), maar als Fox & co zo extremistisch wordt hebben ze weinig keus dan de andere kant uit te gaan.

[Voor 15% gewijzigd door FunkyTrip op 13-08-2022 21:17]

Dit dus.


 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Het team van de Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft eerder tegenover justitie beweerd dat alle vertrouwelijke documenten in zijn buitenhuis in Florida al aan de overheid waren overgedragen. De FBI trof daar afgelopen week echter meerdere ‘topgeheime’ stukken aan.

Een van zijn advocaten heeft begin juni een verklaring ondertekend waarin stond dat alles was overhandigd. Die verklaring werd opgesteld na een bezoek van een topfunctionaris van het ministerie van Justitie aan Mar-a-Lago in Florida, meldt meldt The New York Times op basis van vier bronnen. Hij sprak daar met twee advocaten van Trump over het overdragen van de vertrouwelijke documenten die de ex-president vanuit het Witte Huis had meegenomen.

De topambtenaar zou daar ook zijn vertrokken met documenten die vertrouwelijk waren. Volgens de krant toont de verklaring van de advocaat aan dat het team van Trump mogelijk niet altijd open en eerlijk is geweest tegenover justitie. Bij de inval van de FBI begin deze week in Mar-a-Lago zijn meerdere documenten aangetroffen die als ‘topgeheim’ waren gemarkeerd.

De Amerikaanse krant stelt dat de verklaring ook een aanwijzing is waarom Trump mogelijk de rechtsgang heeft belemmerd, zoals was aangegeven in het huiszoekingsbevel. Het document werpt ook nieuw licht op het besluit om uiteindelijk de woning van de oud-president binnen te vallen, nadat er maanden van gesprekken met het team van Trump aan voorafgingen.

Een woordvoerder van Trump bekritiseert in een reactie de actie van de FBI en noemt het een ‘ongekende en onnodige inval’. Ook zegt hij dat die deel uitmaakt van de door de "Democraten opgezette heksenjacht" jegens Trump. De oud-president verklaarde vrijdag dat alle documenten in Mar-a-Lago niet meer geheim waren, omdat ze eerder al waren vrijgegeven
Bron: https://www.bndestem.nl/b...overgedragen-br~a57c2052/

Virussen? Scan ze hier!


 • Frame164
 • Registratie: Mei 2021
 • Laatst online: 07:29
We mogen in ieder geval blij zijn dat partijen in NL die hetzelfde nastreven als Trump/GOP marginaalmzijn of weglopen als ze verantwoordelijkheid moeten nemen.

 • Plasma_Wolf
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07-06 19:19
Onderschat de kracht van de Nederlandse partijen om de democratie te ondermijnen niet. De partijen lopen direct weg als ze meer dan nul verantwoordelijkheid moeten nemen, maar zonder verantwoordelijkheid hebben ze nog steeds veel schade toegebracht.

Al jaren hebben de rechts-extreme partijen de VVD, het CDA, D66 geleid naar rechtser en rechtser beleid, zowel in economisch als sociaal opzicht. Er wordt geen tegenwicht gegeven door andere partijen. PVV/FvD etc. hebben geen macht nodig om zo'n grote invloed uit te oefenen op het regeringsbeleid.

De GOP wacht nu de kans af om aan de macht te komen in een situatie waarin ze geen enkele verantwoording hoeven af te leggen aan het volk. Aan de eigen achterban hoeven ze dat al jaren niet meer, en het brengt de VS naar een breekpunt. De Nederlandse extremistische partijen kunnen hetzelfde proberen, en daarmee zullen ze meer succes behalen dan je misschien zou denken.

 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Sinds de inval van de FBI in de woning van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, ontvangen wetshandhavers meer bedreigingen, melden Amerikaanse media. De FBI vond vorige week bij het doorzoeken van Trumps golfresort Mar-a-Lago documenten met staatsgeheimen.

De afzenders van de dreigementen waarschuwen voor onder meer een vuile bom voor het hoofdkantoor van de FBI, een burgeroorlog en een gewapende opstand.

Mensen die direct bij de inval betrokken waren, onder wie de rechter die het huiszoekingsbevel goedkeurde, zijn met de dood bedreigd. Dat blijkt uit een interne memo die de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid hebben rondgestuurd.

Het gaat vooral om online dreigementen, maar daar blijft het niet bij. Drie dagen na de huiszoeking probeerde een gewapende man met geweld het FBI-kantoor in Cincinnati binnen te dringen. Daarbij kwam de man om het leven.

Eerder had de man via Truth Social, het sociale medium van Trump, laten weten dat hij federale agenten wilde vermoorden.

In de interne memo staat dat de bedreigingen erop duiden dat geweld door binnenlandse gewelddadige extremisten kan escaleren rond de tussentijdse verkiezingen van november.

Het huiszoekingsbevel voor de inval in Trumps golfresort in Florida is vrijdag openbaar gemaakt. Daaruit blijkt dat er een onderzoek naar de oud-president loopt vanwege mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de spionagewet.

Volgens Trump is hij het slachtoffer van een "ongekende politieke inzet van wetshandhaving" door "radicaal-linkse Democraten".
Bron: Amerikaanse wetshandhavers bedreigd vanwege inval bij Donald Trump

Ik vraag me af uit welke hoek deze bedreigingen zouden komen.

Virussen? Scan ze hier!


 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 10:29
Uit de "back the blue" hoek

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"

Pagina: 1 ... 7 ... 12 Laatste

Let op:
De discussie over Biden en de Amerikaanse politiek mag hier: [ZT] President Biden en de Amerikaanse politiek
Zero Tolerance beleid
Dit topic valt onder Zero Tolerance. Dit betekent het volgende:
• We grijpen sneller in bij overtredingen.
• Er volgen sneller sancties.
Dat houdt ook in dat naar exclusief oordeel van de crew sneller vervolgstappen ondernemen zullen worden tegen gebruikers die weigeren om fatsoenlijk te discussiëren.

Je reageert hier niet op de man maar op de discussie. Het maakt niks uit welk excuus of welke vorm je eraan geeft, je doet het niet. Je valt niemand aan op zijn mening, je gaat in discussie met de mening als je het er niet mee eens bent.

Verder zijn de volgende zaken niet toegestaan:
 • Discriminerende reacties
 • Ongefundeerde oneliners/generalisaties die niks bijdragen aan de discussie in het topic
 • Rants
 • Whataboutisme
 • Linkdrops
 • Sealioning
 • Het reageren op overduidelijk slechte reacties
 • De discussie over ras/afkomst en IQ is ook hier offtopic.
Zie ook: Actualiteit, Wetenschap & Maatschappij Beleid

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee