Toon posts:

[F1 2020] Race 13 GP van Emilia-Romagna Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 ... 18 19 20 Laatste
Acties:
 • 53.828 views

 • DoubleDutch
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 08:00
Hoeveel rondjes heeft Max op de witte band gereden?
Had het gevoel dat deze wel erg snel plof deed. 🤔

 • talkatoo
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:58
DoubleDutch schreef op zondag 1 november 2020 @ 16:44:
Hoeveel rondjes heeft Max op de witte band gereden?
Had het gevoel dat deze wel erg snel plof deed. 🤔
Te snel inderdaad, helemaal als je ziet dat Kimi ongeveer 45 ronden heeft gereden op geel. Denk toch pech met debris.

 • DoeEensGek
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22:33
MrOleo schreef op zondag 1 november 2020 @ 16:01:
86 seconden tussen de gele vlag en de VSC. (meer dan 1 ronde)
10 seconden tussen de VSC en Hamilton Pit entry
24 seconden tussen de VSC en VSC ending.

Het is schandelijke timing, maar eigenlijk ook niet relevant, immers Red Bull heeft de race natuurlijk zelf al verkloot door veel te vroeg te stoppen en Hamilton zo maar alle strategie-opties te geven.
Onder VSC moet dit pitlane gewoon dicht. Punt. Geen pitstops onder VSC. Ze zijn er om korte tijd even de marshalls wat ruimte te geven zonder het hele veld overhoop te halen. Zoals een normale safetycar wel doet.

 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Topicstarter
R2D2 schreef op zondag 1 november 2020 @ 16:13:
[...]


Hulkenberg gaat het ook niet redden en dat van die ophanging waar hij binnen 4 uurtjes sturen de vinger op de zere plek hebben weten te leggen geloof ik eigenlijk evenmin (Racing Point zakt gedurende het seizoen ook gewoon weg).
Dat weet ik dus niet zo zeker want ik constateerde maanden geleden al dat Racing Point weliswaar een zeer snelle auto heeft gekopieerd, ze deze auto niet lijken te begrijpen. Dat wordt steeds duidelijker nu Renault opeens zo goed gaat terwijl Racing Point maar blijft onderpresteren in wat de Mercedes van vorig seizoen was. Die auto met een beduidend sterkere PU, zou Renault en McLaren moeten wegvagen. Kan je nog zeggen dat het puur Stroll is, maar Perez is ook niet altijd geweldig. McLaren heeft ondertussen ook heel erg veel pech gehad en daar gaat het nu ook minder mee. Die hadden ook veel meer punten moeten hebben.
Al zal Hulkenberg het beter doen dan Albon, ik vraag me af of hij in staat is de RBR iedere week op P4 te parkeren aan het einde van de race.

Ik zou Hulkenberg absoluut een paar races gunnen in die RBR maar zowel Hulkenberg als Perez als al het andere wat er in de pijplijn zit bij RBR is een keuze gemaakt uit pure armoede, het gaat allemaal niet goed genoeg zijn.

Verstappen krijgt soms met moeite de Mercs gesplit maar zelfs dat kun je geen echt druk zetten noemen. Mercedes zal komende jaren gewoon in de positie blijven zitten waar ze nu ook in zitten, met het wegvallen van Honda, Ferrari die in het midfield loopt te rommelen in de marge, RBR welke het moet hebben van 1 coureur... maar Alonso komt terug dus misschien dat hij het tij kan keren 😉
Het gaat niet om Hamilton matchen of de Mercedessen splitsen. Het gaat om Bottas neutraliseren. Dat zagen we vandaag weer eens. Niemand dan Verstappen kan Hamilton aan en Verstappen kan het niet alleen als Mercedes gewoon zulke strategie tegen hem gebruikt. Als je slagvolgworde dan Bottas, Verstappen, Hamilton en Hulkenberg was en Hulkenberg er een aantal seconden achter hing in niemandsland, nou je kan wat er vandaag gebeurde dan al niet meer doen. Dan gaat Bottas maar vroeg en dan zit die achter Hulkenberg. Dan laat je Verstappen gewoon doorrijden en laat Hamilton maar proberen in te halen en zijn banden slopen. Veel succes met Verstappen inhalen. :P

Ik denk ook niet dat het armoede is. Ik denk dat het gewoon zinloos is om rookies te gebruiken voor deze rol. De beroemde nummers twee zijn echt geen oudere coureurs zonder reden. Net zoals dat Mercedes dus echt niet Russel naast Hamilton gaat zetten zou RBR hier ook mee moeten kappen en dat lijken ze nu ook te gaan doen. Je hebt je nummer een, zo werkt deze sport. Ik vind er ook geen ene F aan dat Bottas nu alweer opgeofferd is, maar dat gaat ook gebeuren met RBR en het is irrelevant of het Hulkenberg of Perez is. Ze gaan aan de kant of RBR vind wel iemand anders die wel aan de kant gaat. RBR deed het ook jaren op de gangbare manier met Coulthard en Webber. Dit hele jonge coureur gebeuren is begonnen met Kvyat en moet maar eens afgelopen zijn.
Grootste flater van de dag was wel weer Russel, met veel bombarie de F1 in gekomen als 1 van de gouden generatie die de F1 komende jaren weer spannend zou gaan maken maar die grossiert dit seizoen ook in onnodige fouten. Snel over een ronde maar in de race vind het ik niet echt een spraakmakend coureur eigenlijk. Komt vaak in de top 10 door lang door te rijden op zijn banden maar valt dan toch vaak ook net zo hard weer terug.
Ik ben eigenlijk niet zo onder de indruk van dat drietal. Albon is afgeschreven, mede door te vroege "bevordering", Russel kan gewoon helemaal niks laten zien, maar ik zie ook niet de "volgende Hamilton". Norris, tja die ontwikkeld zich bij McLaren en die is goed. Daar komt volgende jaar de test tegen Ricciardo.
Tomcatter_31 schreef op zondag 1 november 2020 @ 16:42:
[...]


RB geeft je idd wel de kans, maar of dat is waar je van moet dromen.... RB zegt openlijk dat Verstappen hun eerste rijder is en ze met hem kampioen willen worden. Je komt daarnaast als 2e rijder. Alles is op Max gericht. Zelfde als Benetton en Ferrari vroeger met Schumacher. Jos had bv in die tijd ook beter naar McLaren kunnen gaan dan Benetton. Benetton heeft hem in principe zijn carriere gekost naast Schumacher omdat die hun eerste rijder was.
En ja, hoeveel rijders zijn er echt doorgebroken in het junior programma van RB? Zijn er ook maar paar geweest die echt succesvol zijn geworden... Verstappen, Vettel en Ricciardo. De rest was allemaal redelijk kleurloos. En bij teams zoals Mercedes, tja, er moet ook maar net plek zijn bij hun hoofdteam. Ze hadden Hamilton, Rosberg die beiden succesvol waren voor het hoofdteam. Nu heb je Bottas die niet echt zoals Rosberg is, maar op zich wel zijn werk doet voor het team. Moet je die dan gaan vervangen voor een junior rijder omdat die een kans moet krijgen? Als Russell nou echt de sterren van de hemel reed, zou ik zeggen ja... maar Russell is wel goed, maar vind het nog geen superster waarvan ik denk die moet en zal nu in de Mercedes gezet moeten worden.
Nou op het moment rijden de volgende rond in de Formule 1. ;)
Verstappen, Vettel, Ricciardo, Sainz, Albon, Gasly en Kvyat. Dat is toch een aardige 7/20. Oke, twee gaan eruit na dit seizoen, dat is duidelijk, maar er komt er ook weer eentje bij. Zo werkt Red Bull nu eenmaal. Je krijgt een kans, je krijgt deze snel en die moet je pakken. Let op, ik zeg dus niet dat die kans geboden moet worden in RBR. Nee, dat moet je echt verdienen en niet zomaar gegeven worden omdat er toevallig nog iemand in het B-team zit en daar gaat het hier nu mis. De kans krijg je in AlphaTauri. En zelfs als het niet werkt, tja je hebt Formule 1 gehaald en dat kunnen heel veel coureurs niet zeggen.

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • tweakduke
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 23:27

tweakduke

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Deze is wel weer toepasselijk en klopt ook nog :N :+

Tweakers Discord


 • Pendaco
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 28-03 16:07

Pendaco

Vogon Poetry FTW!

tweakduke schreef op zondag 1 november 2020 @ 17:00:
Deze is wel weer toepasselijk en klopt ook nog :N :+
[Afbeelding]
Hij had iig genoeg tijd om die band er zelf onder te schroeven en weer in te stappen :P

"All that the xHTML validation shows is that you can lowercase and close your tags."


 • Tomcatter_31
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 28-03 16:20
DaniëlWW2 schreef op zondag 1 november 2020 @ 17:00:
Nou op het moment rijden de volgende rond in de Formule 1. ;)
Verstappen, Vettel, Ricciardo, Sainz, Albon, Gasly en Kvyat. Dat is toch een aardige 7/20. Oke, twee gaan eruit na dit seizoen, dat is duidelijk, maar er komt er ook weer eentje bij. Zo werkt Red Bull nu eenmaal. Je krijgt een kans, je krijgt deze snel en die moet je pakken. Let op, ik zeg dus niet dat die kans geboden moet worden in RBR. Nee, dat moet je echt verdienen en niet zomaar gegeven worden omdat er toevallig nog iemand in het B-team zit en daar gaat het hier nu mis. De kans krijg je in AlphaTauri. En zelfs als het niet werkt, tja je hebt Formule 1 gehaald en dat kunnen heel veel coureurs niet zeggen.
Klopt, maar van dat rijtje zijn (of worden) Albon, Gasly en Kvyat allemaal gedegradeerd en Sainz heeft RB niet gehaald vanuit TR. Dus dan ben je weer terug bij de 3 rijders die ik noemde... :P
maar goed, Sainz krijgt nu wel zijn kans bij McLaren en straks Ferrari. Dus van hem kan je stellen dat hij het ook wel gered heeft. maar in verleden heb je ook nog coureurs als Scott Speed, Vergne, Buemi, Liuzzi etc gehad. Die hebben de F1 allemaal net zo kleurloos verlaten als dat ze erin kwamen... Dus hoe goed is je junior programma als je zoveel rijders 'een kans' geeft en zoveel ervan de F1 al vrij snel weer kleurloos verlaten? Sorry, maar ik denk echt dat er iets niet goed zit in hoe ze bij RB met hun rijders omgaan.

 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Topicstarter
Tomcatter_31 schreef op zondag 1 november 2020 @ 17:12:
[...]


Klopt, maar van dat rijtje zijn (of worden) Albon, Gasly en Kvyat allemaal gedegradeerd en Sainz heeft RB niet gehaald vanuit TR. maar goed, Sainz krijgt nu wel zijn kans bij McLaren en straks Ferrari. Dus van hem kan je stellen dat hij het ook wel gered heeft. maar in verleden heb je ook nog coureurs als Scott Speed, Vergne, Buemi, Liuzzi etc gehad. Die hebben de F1 allemaal net zo kleurloos verlaten als dat ze erin kwamen... Dus hoe goed is je junior programma als je zoveel rijders 'een kans' geeft en zoveel ervan de F1 al vrij snel weer kleurloos verlaten? Sorry, maar ik denk echt dat er iets niet goed zit in hoe ze bij RB met hun rijders omgaan.
Maar zo kan ik ook coureurs zoals Wehrlein gaan opsommen. ;)
Alle coureurs die de Formule 1 halen zijn goed. Ja, zelfs Maldonado was goed. Je ziet vaak pas hoe goed ze zijn als ze Formule 1 inkomen. Dat is het probleem en daarom heeft RBR denk ik juist deze aanpak van veel tekenen en kijken wat ze kunnen. Dan krijg je mislukkingen, maar je haalt er dan ook een Vettel, Ricciardo, Gasly of Sainz tussen. Verstappen was een ander verhaal.

De vraag is dan wat je doet als de coureur niet echt presteert? Schop je die er echt meteen uit of geef je die een kans. Ik kan je nu al vertellen dat het antwoord nooit goed zal zijn. ;)

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Topicstarter
Gefeliciteerd met je uitstekende resultaat. Geniet van deze paar laatste races want aan het einde van het jaar ontsla ik je, alweer. :P


Iemand had hier spijt van. :+

https://streamable.com/511nag

Bij RBR denken ze dat het misschien puin was die de band verklaarde. Zou goed kunnen want het was wel heel erg snel.
https://www.formula1.com/...I8wnE8A27sLPhMEvUHyC.html

Albon weet niet waarom hij spinde. Nou dan ga ik als complete leek, nota bene een echte geesteswetenschapper en dus geen technische genie, je vertellen wat er gebeurde. We weten dat deze auto's bizar veel neerwaartse druk verliezen als ze vlak achter een voorligger zitten. Dat gebeurd omdat er dan nauwelijks lucht in een rustige staat tussen die auto;s ligt waar jouw auto neerwaartse druk van maakt. Als je dan met een vrij monsterlijke 900pk+ echt meteen gas geeft, dan breekt die auto achter uit. :z
https://www.formula1.com/...aOkNDMjQTwRAWNqlm7kc.html

Ja, het is een onzin excuus van Albon en dat zullen ze bij RBR echt wel weten. Het heeft ook geen zin meer want die beslissing is allang genomen. Die twee races presteren die publiekelijk is gecommuniceerd door Horner, is voor de bühne zodat ze Albon kunnen laten vallen zonder dat er weer gedoe komt dat het wel "heel erg plotseling was". Zo werkt dat wereldje.

Ja, ik vind het echt geweldig, al dat politieke gekronkel, de geniepige reacties, de messen in de rug, de positionering en ondermijning. :D
Het is vaak gissen wat het nu echt is, maar deze was vrij duidelijk...

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 23:54
Echt heel veel zelfinzicht lijkt Albon niet te hebben:
Albon twijfelt aan strategische keuze: 'Achteraf misschien wat anders moeten doen'

“Het ging allemaal zo snel. Achteraf hadden we misschien iets anders moeten doen, maar het was een moeilijke keuze. Als we net als de anderen tegen het einde voor zachte banden naar binnen waren gegaan, dan hadden we misschien een veel beter resultaat gehad.”

Albon zegt dat hij zich nu gaat richten op de race in Turkije en probeert het afgelopen weekend zo positief mogelijk in te zien. De auto voelde op zaterdag namelijk al een stuk beter aan.
Hij vergeet even dat hij de hele race Kvyat in de nek had hijgen en na het uitvallen van Verstappen 'gewoon' P3 zou moeten halen...

@DaniëlWW2 Het is net de grote-mensen-wereld: MAGA2020, make Albon great again! :P

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 00:21
Ocon moet toch ook wel met gemengde gevoelens kijken naar het podium. Want het is nog niet echt zijn seizoen tot op heden. RIC is hem wel duidelijk de baas, ook zonder pech voor Ocon.

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
Zou Racing Point nu extra Perez gepit hebben op het eind? Anders hadden Stroll & Perez dit jaar natuurlijk net zoveel podiums, en zou het wellicht toch slecht op hun af stralen.

In all seriousness: ze zullen vast gegokt hebben dat de rest (Ricciardo etc) ook zouden pitten en/of ze makkelijk konden inhalen. Maar met nog maar een dikke 10 ronden te gaan vind ik dat wel een erg riskante gok. Want in principe zal iedereen op dat moment op een strategie zitten waarmee ze de race kunnen uitrijden. Daarnaast was eigenlijk vooraf wel al duidelijk dat inhalen moeilijk zou zijn. En tot die SC waren er ook maar enkele inhaalacties geweest. En die vielen samen te vatten als Ricciardo en Leclerc die een vele malen langzamere Magnussen inhalen, en Verstappen die uiteindelijk een DRS inhaalactie doet na een fout van Bottas. Gokken dat Perez zich terug kan vechten met maar 10 ronden te gaan is dan wel heel naïef.

 • PalingDrone
 • Registratie: September 2017
 • Niet online

PalingDrone

---... .--.

DoeEensGek schreef op zondag 1 november 2020 @ 16:55:
[...]

Onder VSC moet dit pitlane gewoon dicht. Punt. Geen pitstops onder VSC. Ze zijn er om korte tijd even de marshalls wat ruimte te geven zonder het hele veld overhoop te halen. Zoals een normale safetycar wel doet.
One way radio invoeren en het team maar op het pitbord aan de coureur laten merken dat ze de volgende ronde binnen worden verwacht, dat voorkomt dit soort "toevallige" verrassingen.

 • DoeEensGek
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22:33
https://streamable.com/a6kxpn
Ocon onboard tijdens de vsc situatie.

 • DoeEensGek
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22:33
https://streamable.com/2jc750

Albon tijdens het opwarmen van zijn banden. Ook al een slippertje met toepasselijke woorden.

 • Biggg
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 21:31
Ik zie totaal geen reden waarom de VSC niet iets eerder of iets later kon.. Of de race director heeft niet op zitten letten, of ze hem Ham bewust de overwinning gegeven. Ik zie geen derde optie.

 • DoeEensGek
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22:33
Biggg schreef op zondag 1 november 2020 @ 18:20:
[...]


Ik zie totaal geen reden waarom de VSC niet iets eerder of iets later kon.. Of de race director heeft niet op zitten letten, of ze hem Ham bewust de overwinning gegeven. Ik zie geen derde optie.
Eigenlijk was de vsc gewoon te laat en waren de Marshall's al bezig met terug rollen.

 • NoahAmber
 • Registratie: Januari 2020
 • Niet online
Kan iemand mij de taktiek van RBR uitleggen met VER.

Volgorde op de baan, Bottas, VER en daarachter HAM tussen de 1,5 en 2 sec. MER is niet zo fijn in de vuile lucht. BOT de pit in, waarom rijdt de RBR niet gewoon door. Nu geef je HAM vrije lucht en we weten allemaal wat een MER in vrije lucht kan. Is dit gewoon een tactische blunder van RBR of was er een andere achterliggende gedachte?

 • Koenoe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 28-03 19:48
NoahAmber schreef op zondag 1 november 2020 @ 18:45:
Kan iemand mij de taktiek van RBR uitleggen met VER.

Volgorde op de baan, Bottas, VER en daarachter HAM tussen de 1,5 en 2 sec. MER is niet zo fijn in de vuile lucht. BOT de pit in, waarom rijdt de RBR niet gewoon door. Nu geef je HAM vrije lucht en we weten allemaal wat een MER in vrije lucht kan. Is dit gewoon een tactische blunder van RBR of was er een andere achterliggende gedachte?
Verstappen ging eerst.

Judging a person does not define who they are, it defines who you are.


Anoniem: 1344348

NoahAmber schreef op zondag 1 november 2020 @ 18:45:
Kan iemand mij de taktiek van RBR uitleggen met VER.

Volgorde op de baan, Bottas, VER en daarachter HAM tussen de 1,5 en 2 sec. MER is niet zo fijn in de vuile lucht. BOT de pit in, waarom rijdt de RBR niet gewoon door. Nu geef je HAM vrije lucht en we weten allemaal wat een MER in vrije lucht kan. Is dit gewoon een tactische blunder van RBR of was er een andere achterliggende gedachte?

[Voor 12% gewijzigd door Anoniem: 1344348 op 01-11-2020 18:59]


 • Patrick
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online
Verstappen lag 2e achter Bottas, dus hoe...?

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
Patrick schreef op zondag 1 november 2020 @ 19:00:
[...]

Verstappen lag 2e achter Bottas, dus hoe...?
Gewoon een ronde eerder de pitstraat in rijden? Verstappen pitte in ronde X, Bottas in ronde X+1.

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
NoahAmber schreef op zondag 1 november 2020 @ 18:45:
Kan iemand mij de taktiek van RBR uitleggen met VER.

Volgorde op de baan, Bottas, VER en daarachter HAM tussen de 1,5 en 2 sec. MER is niet zo fijn in de vuile lucht. BOT de pit in, waarom rijdt de RBR niet gewoon door. Nu geef je HAM vrije lucht en we weten allemaal wat een MER in vrije lucht kan. Is dit gewoon een tactische blunder van RBR of was er een andere achterliggende gedachte?
Waarschijnlijk wist Red Bull niet dat Bottas problemen met de auto had? Ze dachten wellicht eens kans op een undercut te zien doordat Bottas langzaam ging (door de problemen waar RBR niet vanaf wist). Daarnaast hadden ze de target - 6 gehoord dus konden ze rekenen op een vroege stop van Bottas. Daardoor dat ze wellicht rekenden op een twee-stop strategie van Mercedes en dat ze daar zelf ook rekening mee hielden (immers waren banden onbekend terrein doordat er maar 1 vrije training was). Combineer dat met (o.a.?) de boordradio van Hamtilton dat zijn banden slecht waren (bleek achteraf uiteraard wederom niet het geval te zijn) en ze proberen een vroege undercut.

Achteraf kijk je de koe natuurlijk in de kont. Maar waarschijnlijk waren ze dan inderdaad veel langer door gereden. En als ze wisten dat Bottas problemen had dan waren ze waarschijnlijk ook niet voor strategie gegaan.

 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Topicstarter
DoeEensGek schreef op zondag 1 november 2020 @ 18:17:
[Video: ImoGP20_Alb_warm_up] https://streamable.com/2jc750

Albon tijdens het opwarmen van zijn banden. Ook al een slippertje met toepasselijke woorden.
Kunnen we ijskoude banden ook toevoegen. :)

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • Arjan90
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 28-03 18:51
@Tomcatter_31 Verstappen is geen Red Bull junior, nooit geweest ook. Hij is eigenlijk rechtstreeks in Toro Rosso ingestapt, hij heeft in de klassen daarvoor nooit als Red Bull junior gereden. Toro Rosso tel ik dus ook niet als Red Bull junior, omdat hij toen wel gewoon in de F1 reed. Ticktum was bijv. wel een Red Bull junior.

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."


 • Killjoy
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 21:29

Killjoy

Klingon lawn products

Luca Badoer kan opgelucht ademhalen. Zijn titel is weer een gp lang veilig :+

Het is den ambtenaar verboden gedurende den werktijd alcoholhoudende dranken te gebruiken, bij zich te hebben of in de dienstlokalen te bewaren.


 • sig69
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 02:18
Ik snap helemaal niks meer van de pit strategieën. Na 20-25 rondjes van medium naar hard? Maar je kan veel langer op die medium rijden. Dat hebben we vorige race gezien. En als het een geplande 2 stopper had geweest waarom dan niet medium medium soft. Of gewoon zoals kimi, medium soft.

Roomba E5 te koop


 • Patrick
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online
RobertMe schreef op zondag 1 november 2020 @ 19:03:
[...]

Gewoon een ronde eerder de pitstraat in rijden? Verstappen pitte in ronde X, Bottas in ronde X+1.
:z Had echt in mijn hoofd dat ze tegelijkertijd gingen.

Acties:
 • +12Henk 'm!

 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Topicstarter
Dan nog het "VSC schandaal". Nou deze beelden maken alles duidelijk.

https://streamable.com/a6kxpn

Nee, ik geloof niet in het complot, maar het is wel duidelijk dat Michael Masi hier echt heeft lopen slapen. Die VSC had circa 45 seconden eerder ingesteld moeten worden als je het afzet tegen het punt dat de marshalls op de baan waren. Het zag er nu zo ontiegelijk stom uit omdat tegen de tijd dat de VSC kwam, Ocon zijn auto al zowat achter een barrière stond.

De late VSC was wel in het voordeel van Hamilton. Als die eerder was begonnen, dan was Hamilton waarschijnlijk niet bij de pitsstraat aangekomen voordat die al voorbij was. Nu begon het echt net voor hij bij de pitsstraat was en was het al voorbij toen hij halverwege de pitsstraat uitrijden was. Ja, heb de onboard opgezocht. Dat is denk ik geen complot, dat is Hamilton zijn soms echt furieus makende geluk. :P

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Topicstarter
Ook nog even wat er nu met Magnussen gebeurde. Die is aangetikt door Vettel, maar deed het zelf zoals de stewards ook concludeerde. Vettel kon werkelijk geen kant op. Oh en we zien ook even wat Stroll nu deed. Nou die ging zover over een kerb heen dat die zijn eigen voorvleugel eraf lanceerde. Hij deed het helemaal zelf.


https://streamable.com/3ab71p

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • vhal
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 28-03 18:29

vhal

ಠ_ಠ

DaniëlWW2 schreef op zondag 1 november 2020 @ 17:52:

Albon weet niet waarom hij spinde. Nou dan ga ik als complete leek, nota bene een echte geesteswetenschapper en dus geen technische genie, je vertellen wat er gebeurde. We weten dat deze auto's bizar veel neerwaartse druk verliezen als ze vlak achter een voorligger zitten. Dat gebeurd omdat er dan nauwelijks lucht in een rustige staat tussen die auto;s ligt waar jouw auto neerwaartse druk van maakt. Als je dan met een vrij monsterlijke 900pk+ echt meteen gas geeft, dan breekt die auto achter uit. :z
https://www.formula1.com/...aOkNDMjQTwRAWNqlm7kc.html

Ja, het is een onzin excuus van Albon en dat zullen ze bij RBR echt wel weten. Het heeft ook geen zin meer want die beslissing is allang genomen. Die twee races presteren die publiekelijk is gecommuniceerd door Horner, is voor de bühne zodat ze Albon kunnen laten vallen zonder dat er weer gedoe komt dat het wel "heel erg plotseling was". Zo werkt dat wereldje.

Ja, ik vind het echt geweldig, al dat politieke gekronkel, de geniepige reacties, de messen in de rug, de positionering en ondermijning. :D
Het is vaak gissen wat het nu echt is, maar deze was vrij duidelijk...
Ik weet het niet hoor maar is Albon nu je volgende publieke pispaal geworden na Renault, Abiteboul, Gasly enz? Je hebt aardig wat specifieke kennis aan boord maar regelmatig komt het bij mij binnen als zelfingenomenheid en het aannemen van persoonlijke constatering als feit. :/

Niemand hier weet wat er echt speelt binnen de teams.

STRAVA


Acties:
 • +19Henk 'm!

 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat._o- :+

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 23:54
vhal schreef op zondag 1 november 2020 @ 19:45:
Niemand hier weet wat er echt speelt binnen de teams.
Luister naar de boordradio en je hoort een gebroken rijder:

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • aveenhuysen
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 21:05
Leuke race en jammer van die klapband. Na de safety car rijdt Hamilton nummer 3 op 15 seconden in 6 ronden...................hoezo krachtsverschil....................

Mobylette Kaptein50 Honda MB50 Sparta Happy50 Kawasaki GT750 Honda CB750C Honda VFR750F Derbi Variant50 Honda SH100 Honda SH150 Malaguti Password250 Kawasaki Z750 Piaggio Liberty50 Sym Symphony ST 125 LC ABS


 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 08:16
DaniëlWW2 schreef op zondag 1 november 2020 @ 19:41:
Ook nog even wat er nu met Magnussen gebeurde. Die is aangetikt door Vettel, maar deed het zelf zoals de stewards ook concludeerde. Vettel kon werkelijk geen kant op. Oh en we zien ook even wat Stroll nu deed. Nou die ging zover over een kerb heen dat die zijn eigen voorvleugel eraf lanceerde. Hij deed het helemaal zelf.

[Streamable: ImoGP20_Vet]
https://streamable.com/3ab71p
Stroll deed het idd helemaal zelf, echter kleine toevoeging: hij reed de vleugel al kapot op de achterband van een renault 1 bocht eerder en onderstuurde daardoor de baan af over die kerb. :)

erutangiS


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Topicstarter
MrOleo schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:02:
[...]


Stroll deed het idd helemaal zelf, echter kleine toevoeging: hij reed de vleugel al kapot op de achterband van een renault 1 bocht eerder en onderstuurde daardoor de baan af over die kerb. :)
Ja je hebt gelijk, dat kwam ervoor. :)

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 22:06
sig69 schreef op zondag 1 november 2020 @ 19:27:
Ik snap helemaal niks meer van de pit strategieën. Na 20-25 rondjes van medium naar hard? Maar je kan veel langer op die medium rijden. Dat hebben we vorige race gezien. En als het een geplande 2 stopper had geweest waarom dan niet medium medium soft. Of gewoon zoals kimi, medium soft.
Lang leve het ontbreken van FP1 en FP2

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • gekkie
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 22:54
Blijft lullig als je eigenlijk geboekt had voor de ogenschijnlijk makkelijker te besturen AT en diegene met wie je gewisselt hebt, daar succes mee heeft, een race wint en een zitje voor volgend jaar heeft.

 • DataGhost
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 23:33

DataGhost

iPL dev

sig69 schreef op zondag 1 november 2020 @ 19:27:
Ik snap helemaal niks meer van de pit strategieën. Na 20-25 rondjes van medium naar hard? Maar je kan veel langer op die medium rijden. Dat hebben we vorige race gezien. En als het een geplande 2 stopper had geweest waarom dan niet medium medium soft. Of gewoon zoals kimi, medium soft.
Het is een nieuwe track en ze hadden zeer weinig tot geen data over de banden op deze baan dus de strategie was ook nog onduidelijk. Wel was Bottas vooraan heel hard aan het pushen omdat Verstappen hem daartoe dwong. We weten volgens mij allemaal wel dat Bottas qua bandenmanagement niet zo geweldig is als Verstappen of Hamilton en als zijn pitcrew dan zegt dat "target minus six" lijkt het alsof hij binnenkort wel moet gaan pitten. Dan is een undercut proberen op Mercedes zo gek nog niet, maar daarvoor moet je wel eerder de pits in, wanneer dat gaat zijn is ook gewoon gokken dus. Je dwingt Bottas daarmee ook min of meer in het maken van een pitstop op dat moment en dat is waarschijnlijk eerder dan hij zelf wilde, wat dus betekent dat hij langer op de harde compound zou moeten rijden met grotere kans op het oproken daarvan, of sowieso voor een tweestopper had moeten gaan. Je zag ook hoe hard de pace van Bottas inkakte nadat 'ie was ingehaald. Volgens mij hadden deze calls prima uitgepakt als die klapband niet was gebeurd en al helemaal als Hamilton niet ook nog zo'n geluk had met de VSC. Dan was het gewoon een 2e of zelfs 1e plaats geworden.

 • pro_6or
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-03 19:41

pro_6or

amateur_60r

DataGhost schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:17:
[...]

Het is een nieuwe track en ze hadden zeer weinig tot geen data over de banden op deze baan dus de strategie was ook nog onduidelijk. Wel was Bottas vooraan heel hard aan het pushen omdat Verstappen hem daartoe dwong. We weten volgens mij allemaal wel dat Bottas qua bandenmanagement niet zo geweldig is als Verstappen of Hamilton en als zijn pitcrew dan zegt dat "target minus six" lijkt het alsof hij binnenkort wel moet gaan pitten. Dan is een undercut proberen op Mercedes zo gek nog niet, maar daarvoor moet je wel eerder de pits in, wanneer dat gaat zijn is ook gewoon gokken dus. Je dwingt Bottas daarmee ook min of meer in het maken van een pitstop op dat moment en dat is waarschijnlijk eerder dan hij zelf wilde, wat dus betekent dat hij langer op de harde compound zou moeten rijden met grotere kans op het oproken daarvan, of sowieso voor een tweestopper had moeten gaan. Je zag ook hoe hard de pace van Bottas inkakte nadat 'ie was ingehaald. Volgens mij hadden deze calls prima uitgepakt als die klapband niet was gebeurd en al helemaal als Hamilton niet ook nog zo'n geluk had met de VSC. Dan was het gewoon een 2e of zelfs 1e plaats geworden.
De strategie bij redbull is Inderdaad meestal echt wel goed, Zoals ook vandaag, Hannah Schmitz maakt de calls.

een treffende spreuk


 • sig69
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 02:18
Jasphur schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:10:
[...]


Lang leve het ontbreken van FP1 en FP2
Dat heeft daar niet zoveel mee te maken denk ik. Ze weten het van de vorige races: als pirelli zegt max 25 rondjes op medium kan je er prima 40 doen. Lewis deed ook nog even een paar snelste rondes op oude mediums, dus er was zat over.

Roomba E5 te koop


 • Maasluip
 • Registratie: April 2002
 • Nu online

Maasluip

Frontpage Admin

Kabbelend watertje

RobertMe schreef op zondag 1 november 2020 @ 19:07:
[...]

Waarschijnlijk wist Red Bull niet dat Bottas problemen met de auto had? Ze dachten wellicht eens kans op een undercut te zien doordat Bottas langzaam ging (door de problemen waar RBR niet vanaf wist). Daarnaast hadden ze de target - 6 gehoord dus konden ze rekenen op een vroege stop van Bottas. Daardoor dat ze wellicht rekenden op een twee-stop strategie van Mercedes en dat ze daar zelf ook rekening mee hielden (immers waren banden onbekend terrein doordat er maar 1 vrije training was). Combineer dat met (o.a.?) de boordradio van Hamtilton dat zijn banden slecht waren (bleek achteraf uiteraard wederom niet het geval te zijn) en ze proberen een vroege undercut.
Wat had een undercut ze kunnen brengen? Je hebt HAM achter je die niet kan pushen en waarschijnlijk niet kan inhalen, Max kan waarschijnlijk redelijk soepel rijden en dus zijn banden sparen, bij een undercut moet je langer met je nieuwe banden rijden en van Bottas was toen ook al bekend dat het niet zo geweldig ging.

Lijkt mij een goed moment om door te rijden.

Dat slof sigaretten met de pak melk - D/T-regels
Open Source landkaart


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
pro_6or schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:22:
[...]


De strategie bij redbull is Inderdaad meestal echt wel goed, Zoals ook vandaag, Hannah Schmitz maakt de calls.
Kleine correctie / aanvulling. Red Bull heeft twee hoofd strategisten, en Hannah Schmitz is een van beide. Een van hen werkt op het circuit, de ander vanuit de fabriek (waar dus sowieso de meeste strategisten zitten). Wie er op het circuit is en wie op de fabriek wisselt (om en om?). Zo werd Hannah Schmitz ook geloofd voor de gedurfde keuze om Verstappen op de hard te laten starten bij de 70th anniversary GP. Dit terwijl het eigenlijk "de ander" was die eerder in de week al het idee opperde om op de hard te starten, alleen was het toevallig Hannah die dat weekend aan de pitmuur zat.


https://streamable.com/m32p1h

 • DataGhost
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 23:33

DataGhost

iPL dev

Maasluip schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:27:
[...]

Wat had een undercut ze kunnen brengen? Je hebt HAM achter je die niet kan pushen en waarschijnlijk niet kan inhalen, Max kan waarschijnlijk redelijk soepel rijden en dus zijn banden sparen, bij een undercut moet je langer met je nieuwe banden rijden en van Bottas was toen ook al bekend dat het niet zo geweldig ging.

Lijkt mij een goed moment om door te rijden.
Hoe de banden bij een ander team en een andere coureur slijten zegt natuurlijk maar beperkt iets over je eigen banden. Ik heb op deze baan weinig inhaalacties gezien, Hamilton klaagde over het volgen en is het niet gelukt Verstappen in te halen zelfs in die Mercedes, en Verstappen had ook flinke moeite met aan Bottas voorbij komen, daar was een uitstapje in de grindbak voor nodig.

Als ik dit plaatje zie tel ik, buiten de eerste ronde en SC-restart, maar vijf inhaalacties op de baan:

Dus dat is zo ongeveer Monaco-moeilijk om in te halen, met als verschil dat er tenminste nog grindbakken zijn in plaats van direct een muur. Een undercut is dan min of meer je enige optie.

 • D-dark
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 23:22
Maasluip schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:27:
[...]

Wat had een undercut ze kunnen brengen? Je hebt HAM achter je die niet kan pushen en waarschijnlijk niet kan inhalen, Max kan waarschijnlijk redelijk soepel rijden en dus zijn banden sparen, bij een undercut moet je langer met je nieuwe banden rijden en van Bottas was toen ook al bekend dat het niet zo geweldig ging.

Lijkt mij een goed moment om door te rijden.
Je zegt het zelf al, Hamilton kon niet inhalen dus Ergo Max Bottas ook niet.
Dan blijft er 1 strategie over en dat is de undercut op Bottas.

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
Maasluip schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:27:
[...]

Wat had een undercut ze kunnen brengen? Je hebt HAM achter je die niet kan pushen en waarschijnlijk niet kan inhalen, Max kan waarschijnlijk redelijk soepel rijden en dus zijn banden sparen, bij een undercut moet je langer met je nieuwe banden rijden en van Bottas was toen ook al bekend dat het niet zo geweldig ging.
Een undercut had track position kunnen brengen. Het circuit is immers smal en inhalen was naar verwachting (erg) moeilijk. Dat je vervolgens aan het einde van de race mindere banden hebt is niet extreem erg, immers is het voor de achterligger nog steeds moeilijk om in te halen. Mooi voorbeeld is natuurlijk Monaco vorig jaar, waar Hamilton zijn medium banden helemaal op waren en Verstappen op de nog oke zijnde hards er niet langs kwam. Of Singapore, ik meen ook vorig jaar, waar de hele strategie van Ferrari op hing aan het langzaam rijden van de eerste ronden.

 • Tomcatter_31
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 28-03 16:20
DaniëlWW2 schreef op zondag 1 november 2020 @ 17:18:
[...]


Maar zo kan ik ook coureurs zoals Wehrlein gaan opsommen. ;)
Alle coureurs die de Formule 1 halen zijn goed. Ja, zelfs Maldonado was goed. Je ziet vaak pas hoe goed ze zijn als ze Formule 1 inkomen. Dat is het probleem en daarom heeft RBR denk ik juist deze aanpak van veel tekenen en kijken wat ze kunnen. Dan krijg je mislukkingen, maar je haalt er dan ook een Vettel, Ricciardo, Gasly of Sainz tussen. Verstappen was een ander verhaal.

De vraag is dan wat je doet als de coureur niet echt presteert? Schop je die er echt meteen uit of geef je die een kans. Ik kan je nu al vertellen dat het antwoord nooit goed zal zijn. ;)
Nu noem je Gasly als een van de succescoureurs, maar die werd na een half jaar alweer gedegradeerd uit RB. En dat is mijn punt. Ze zetten toen Gasly erin en wisten dat hij nog niet klaar was voor het grote RB. En ipv goed begeleiden, haalden ze hem na een half jaar alweer eruit en die jongen was compleet gebroken. in drive to survive kon je zelfs zien dat Horner grappen maakte ten koste van Gasly. Vervolgens zetten ze Albon erin. Een jongen met nog minder ervaring, dus je weet van tevoren dat die het niet beter gaat doen. Ok, hij heeft iets meer tijd gekregen, maar resultaat is uiteindelijk hetzelfde... ook compleet gebroken en binnenkort waarschijnlijk vervangen. Ken weinig andere teams die zo met hun rijders omgaan.

[Voor 3% gewijzigd door Tomcatter_31 op 01-11-2020 20:55]


 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 02:04

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Tomcatter_31 schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:52:

Nu noem je Gasly als een van de succescoureurs, maar die werd na een half jaar alweer gedegradeerd uit RB. En dat is mijn punt. Ze zetten toen Gasly erin en wisten dat hij nog niet klaar was voor het grote RB. En ipv goed begeleiden, haalden ze hem na een half jaar alweer eruit en die jongen was compleet gebroken. in drive to survive kon je zelfs zien dat Horner grappen maakte ten koste van Gasly. Vervolgens zetten ze Albon erin. Een jongen met nog minder ervaring, dus je weet van tevoren dat die het niet beter gaat doen. Ok, hij heeft iets meer tijd gekregen, maar resultaat is uiteindelijk hetzelfde... ook compleet gebroken en binnenkort waarschijnlijk vervangen. Ken weinig andere teams die zo met hun rijders omgaan.
Dit vind ik altijd de aparte tegenstrijdigheid van blink op F1.

Stroll is geen 'F1 materiaal en zit er alleen om papa's centjes', 'de wereld in F1 is keihard', de eindeloze Haas grappig, of onze torpedo, maar als het opeens gaat over racers 'minder goed begeleiden' dan is het opeens soort van zielig? Niemand weet wat er in het gesprek voor zo'n overstap is gezet, maar iedereen weet dat elke F1 racer deze kans altijd zal pakken, ondanks ze er nog niet klaar voor zijn. Ze kunnen simpelweg ook gewoon 'nee' zeggen, want ze weten dondersgoed wat de consequenties zijn.

RBR werkt al jaren zo, als men dat weet, dat weet met ook waarvoor je tekent, Gasly deed dit, Albon deed dit, de volgende zal dit doen. Enige is dat het voor beide waarschijnlijk het verkeerde moment van ontwikkeling was, hadden ze ingestapt na de 2021 transititie was het misschien een betere situatie geweest.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • sig69
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 02:18
DataGhost schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:17:
[...]

Het is een nieuwe track en ze hadden zeer weinig tot geen data over de banden op deze baan dus de strategie was ook nog onduidelijk. Wel was Bottas vooraan heel hard aan het pushen omdat Verstappen hem daartoe dwong. We weten volgens mij allemaal wel dat Bottas qua bandenmanagement niet zo geweldig is als Verstappen of Hamilton en als zijn pitcrew dan zegt dat "target minus six" lijkt het alsof hij binnenkort wel moet gaan pitten. Dan is een undercut proberen op Mercedes zo gek nog niet, maar daarvoor moet je wel eerder de pits in, wanneer dat gaat zijn is ook gewoon gokken dus. Je dwingt Bottas daarmee ook min of meer in het maken van een pitstop op dat moment en dat is waarschijnlijk eerder dan hij zelf wilde, wat dus betekent dat hij langer op de harde compound zou moeten rijden met grotere kans op het oproken daarvan, of sowieso voor een tweestopper had moeten gaan. Je zag ook hoe hard de pace van Bottas inkakte nadat 'ie was ingehaald. Volgens mij hadden deze calls prima uitgepakt als die klapband niet was gebeurd en al helemaal als Hamilton niet ook nog zo'n geluk had met de VSC. Dan was het gewoon een 2e of zelfs 1e plaats geworden.
Zonder VSC had het zeker 2 geworden, 1 zat er echt niet in. Maar toch zou ik het anders gedaan hebben hebben. Maar goed, lekker belangrijk. Het is wat het is.

Roomba E5 te koop


 • Edgenumber
 • Registratie: November 2014
 • Laatst online: 08:08
Dit is dan wel de methode van RBR om hun rijders te slecteren en ze het vuur aan de schenen te leggen. Maar hoeveel heeft ze dat de afgelopen jaren eigenlijk gewonnnen? Ik denk dat RBR verder was gekomen als ze Gasly en Albon beter zouden begeleiden ipv voor de leeuwen gooien.

Dus langer laten rijpen bij AT en toch in het begin als ze net zijn overgestapt naar RBR ze anders begeleiden.

[Voor 17% gewijzigd door Edgenumber op 01-11-2020 21:25]

Gecertificeerd ongeleid projectiel


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
Edgenumber schreef op zondag 1 november 2020 @ 21:23:
Dit is dan wel de methode van RBR om hun rijders te slecteren en ze het vuur aan de schenen te leggen. Maar hoeveel heeft ze dat de afgelopen jaren eigenlijk gewonnnen? Ik denk dat RBR verder was gekomen als ze Gasly en Albon beter zouden begeleiden ipv voor de leeuwen gooien.

Dus langer laten rijpen bij AT en toch in het begin als ze net zijn overgestapt naar RBR ze anders begeleiden.
De enige successen via Red Bull zijn hier al benoemd. Vettel, Ricciardo en Verstappen. Verder kun je Sainz meenemen, maar die is dan niet via Red Bull gegaan. Daarnaast zijn uiteraard Coulthard & Webber bekende namen, maar die zaten al langer in de sport en hebben hun carriere bij Red Bull afgesloten.

 • CrazyFool
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Omdat ik nu de race weer precies kon inschakelen en qua reacties weer synchroon kon meelezen met de resterende race!

Leuke race gezien, jammer van Max... shit happens zullen we maar zeggen... of gewoon k*t...

Wel mooi hoe hij BOT volledig onder druk zette! Leuke spannende finale zo met de SC.

ALB.... ga ik niks over zeggen. Daar hadden ze 4 races geleden al afscheid van moeten nemen =)

 • Tomcatter_31
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 28-03 16:20
SinergyX schreef op zondag 1 november 2020 @ 21:12:
[...]

Dit vind ik altijd de aparte tegenstrijdigheid van blink op F1.

Stroll is geen 'F1 materiaal en zit er alleen om papa's centjes', 'de wereld in F1 is keihard', de eindeloze Haas grappig, of onze torpedo, maar als het opeens gaat over racers 'minder goed begeleiden' dan is het opeens soort van zielig? Niemand weet wat er in het gesprek voor zo'n overstap is gezet, maar iedereen weet dat elke F1 racer deze kans altijd zal pakken, ondanks ze er nog niet klaar voor zijn. Ze kunnen simpelweg ook gewoon 'nee' zeggen, want ze weten dondersgoed wat de consequenties zijn.

RBR werkt al jaren zo, als men dat weet, dat weet met ook waarvoor je tekent, Gasly deed dit, Albon deed dit, de volgende zal dit doen. Enige is dat het voor beide waarschijnlijk het verkeerde moment van ontwikkeling was, hadden ze ingestapt na de 2021 transititie was het misschien een betere situatie geweest.
Tuurlijk is F1 keihard en moet je presteren. Alleen bij RB wisten ze dat Gasly nog niet klaar was. En toch gooien ze hem na een half jaar alweer eruit. Albon heeft iets meer tijd gekregen, maar die hebben ze ook laten bezwijken onder de druk. Die jongens zijn onervaren en worden in een auto naast Max gezet in een team wat volledig rondom Max draait (ze willen immers Max wk maken). En vervolgens wordt ze verweten dat ze niet goed genoeg zijn.... Ze hadden die jongens idd beter kunnen begeleiden en beschermen tegen de druk. Nu bij AT zie je dat Gasly weer opbloeit nu de druk minder is. Joe Torre bij de NY Yankees deed dat heel goed als coach in de jaren 90. NY is een heksenketel voor spelers in de MLB. Maar Joe Torre schermde zijn spelers af voor de druk. Die zei van ik handel wel met alle druk en spelers konden zich daardoor focussen op honkbal. Daar kan Horner nog wat van leren....

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 08:16
Als je dan de undercut wil doen, waarom dan zo vroeg dat je megalang op die harde band door moet en je je mediums slechts gedeeltelijk hebt belast. Rijd dan bijvoorbeeld nog 5 ronden lang die mediums volledig aan gort in de hoop dat je op de staart van Bottas komt en probeer dan die undercut met een kleiner gat ofzo. Nu laat je die kans aan Hamilton om zijn mediums helemaal op te rijden met paarse ronde tijden en verlies je trackpositie nadat je undercut mislukt.
Undercut is leuk, maar dit was echt wel te vroeg.

Tenzij ze bij Red Bull zoiets hebben van 2e of 3e maakt me niet uit, ik vergok graag mijn 2e plek voor een zeer kleine kans op 1e, begrijp ik weinig van de strategie vandaag.

erutangiS


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
MrOleo schreef op zondag 1 november 2020 @ 21:37:
Als je dan de undercut wil doen, waarom dan zo vroeg dat je megalang op die harde band door moet en je je mediums slechts gedeeltelijk hebt belast.
Als je de strategie van de ander niet weet kun je ook niet weten hoe lang je de undercut kunt uitstellen. Bottas zat op T - 6. Als T dus ronde 20 was werd het ineens ronde 14 (bv).
Rijd dan bijvoorbeeld nog 5 ronden lang die mediums volledig aan gort in de hoop dat je op de staart van Bottas komt en probeer dan die undercut met een kleiner gat ofzo.
Die 5 ronden doorrijden kon dus al te lang zijn. En als je zelf je banden aan gord rijdt is de kans dus ook groter dat Bottas de banden ook al aan gord heeft gereden en dus ook elk moment een pitstop kan gaan maken. Dan mislukt je undercut dus.

 • SomerenV
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 28-03 12:09

SomerenV

It's something!

CrazyFool schreef op zondag 1 november 2020 @ 21:36:
[...]


Omdat ik nu de race weer precies kon inschakelen en qua reacties weer synchroon kon meelezen met de resterende race!

Leuke race gezien, jammer van Max... shit happens zullen we maar zeggen... of gewoon k*t...
Een leuke race? Heb jij een andere race gezien? :+ Volgens mij hadden we na iets van 40 rondjes welgeteld 2 inhaalacties gehad (+ Norris die van plek wisselde met Sainz). Verder gebeurde er werkelijk niks. Hoe de top 3 strijd uit zou pakken was het enige wat nog een beetje spannend was, maar dat was ook direct klaar na de zeer korte VSC.

Nee, ik heb echt heel lange tijd niet zo'n oersaaie race gezien.

Ik Schiet Film | Website | Instagram


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
SomerenV schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:15:
[...]


Een leuke race? Heb jij een andere race gezien? :+ Volgens mij hadden we na iets van 40 rondjes welgeteld 2 inhaalacties gehad (+ Norris die van plek wisselde met Sainz). Verder gebeurde er werkelijk niks. Hoe de top 3 strijd uit zou pakken was het enige wat nog een beetje spannend was, maar dat was ook direct klaar na de zeer korte VSC.

Nee, ik heb echt heel lange tijd niet zo'n oersaaie race gezien.
Dan heb je niet goed opgelet :+ Ricciardo en Leclerc hebben Magnussen ook nog ingehaald. Daarnaast duurde het ook lang genoeg voordat Verstappen Bottas langs was, en dan een tijd lang of Hamilton wel/niet het gat wist op te bouwen om voor Bottas weer de baan op te komen. In zoverre heb ik dit jaar toch saaiere races gezien dan deze.

 • Vuvuzela
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 23:01

Vuvuzela

My spire is forming

Tomcatter_31 schreef op zondag 1 november 2020 @ 21:36:
[...]
Tuurlijk is F1 keihard en moet je presteren. Alleen bij RB wisten ze dat Gasly nog niet klaar was. En toch gooien ze hem na een half jaar alweer eruit. Albon heeft iets meer tijd gekregen, maar die hebben ze ook laten bezwijken onder de druk. Die jongens zijn onervaren en worden in een auto naast Max gezet in een team wat volledig rondom Max draait (ze willen immers Max wk maken). En vervolgens wordt ze verweten dat ze niet goed genoeg zijn.... Ze hadden die jongens idd beter kunnen begeleiden en beschermen tegen de druk. Nu bij AT zie je dat Gasly weer opbloeit nu de druk minder is. Joe Torre bij de NY Yankees deed dat heel goed als coach in de jaren 90. NY is een heksenketel voor spelers in de MLB. Maar Joe Torre schermde zijn spelers af voor de druk. Die zei van ik handel wel met alle druk en spelers konden zich daardoor focussen op honkbal. Daar kan Horner nog wat van leren....
Er valt voor beide kanten wat te zeggen. Als Ric weggaat en je moet dat gat opvullen, terwijl je iemand hebt die gewoon een prima seizoen als rookie rijdt. Dan is die overstap niet gek (Er zijn zelfs gekken geweest die schreven dat hij het Max moeilijk zou maken.. Buxton)? Het siert RB juist dat ze coureurs een f1 zitje geven zonder daar geld voor te vragen. Anders had je hier juist weer gezeik gehad dat ze hun eigen coureurs geen kansen geven.

Dat hele slechte begeleidingsverhaal is onzin. Denk je dat RB Gasly/Albon gewoon laat stikken? Of zouden die alle begeleiding krijgen die ze maar kunnen wensen? Niemand in het team verwacht dat ze Max zullen evenaren, met dat idee worden ze ook nooit de baan opgestuurd.

I served in a company of heroes.


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
Vuvuzela schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:21:
Dat hele slechte begeleidingsverhaal is onzin. Denk je dat RB Gasly/Albon gewoon laat stikken? Of zouden die alle begeleiding krijgen die ze maar kunnen wensen? Niemand in het team verwacht dat ze Max zullen evenaren, met dat idee worden ze ook nooit de baan opgestuurd.
Het heeft wel 1,5 jaar geduurd voordat ze die flapdrol van een race engineer van zijn plek hebben gehaald en Simon Rennie terug hebben geplaatst (/die terug wou). Die Mike Lugg zat ik mij ook al vrij snel aan te ergeren. Bij Gasly had ik nog wat twijfel, dat hij maar bleef herhalen welke switches aangepast moeten worden bv. Maar bij Albon zag je precies hetzelfde, totdat Albon ook gewoon begon te "schelden" dat ie zich stil moest houden. Bv in Brazilië, Lugg bleef maar vragen voor een mode switch, terwijl Albon in opperste concentratie op Verstappen moest letten voor de herstart.

 • pro_6or
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-03 19:41

pro_6or

amateur_60r

DataGhost schreef op zondag 1 november 2020 @ 20:17:
[...]

Het is een nieuwe track en ze hadden zeer weinig tot geen data over de banden op deze baan dus de strategie was ook nog onduidelijk. Wel was Bottas vooraan heel hard aan het pushen omdat Verstappen hem daartoe dwong. We weten volgens mij allemaal wel dat Bottas qua bandenmanagement niet zo geweldig is als Verstappen of Hamilton en als zijn pitcrew dan zegt dat "target minus six" lijkt het alsof hij binnenkort wel moet gaan pitten. Dan is een undercut proberen op Mercedes zo gek nog niet, maar daarvoor moet je wel eerder de pits in, wanneer dat gaat zijn is ook gewoon gokken dus. Je dwingt Bottas daarmee ook min of meer in het maken van een pitstop op dat moment en dat is waarschijnlijk eerder dan hij zelf wilde, wat dus betekent dat hij langer op de harde compound zou moeten rijden met grotere kans op het oproken daarvan, of sowieso voor een tweestopper had moeten gaan. Je zag ook hoe hard de pace van Bottas inkakte nadat 'ie was ingehaald. Volgens mij hadden deze calls prima uitgepakt als die klapband niet was gebeurd en al helemaal als Hamilton niet ook nog zo'n geluk had met de VSC. Dan was het gewoon een 2e of zelfs 1e plaats geworden.
Ik denk trouwens ook dat het heel reeel was van RBR om op Bottas te focussen. Mercedes kan ook nog wel eens Bottas hebben geofferd, T minus 6. Om Max zo in een undercut te forceren om zo Hamilton in winnende positie te brengen. Maar dat wist RBR natuurlijk ook wel, ze zullen de pace van Hamilton als te snel,hebben ingeschat.

een treffende spreuk


 • pro_6or
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-03 19:41

pro_6or

amateur_60r

RobertMe schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:28:
[...]

Het heeft wel 1,5 jaar geduurd voordat ze die flapdrol van een race engineer van zijn plek hebben gehaald en Simon Rennie terug hebben geplaatst (/die terug wou). Die Mike Lugg zat ik mij ook al vrij snel aan te ergeren. Bij Gasly had ik nog wat twijfel, dat hij maar bleef herhalen welke switches aangepast moeten worden bv. Maar bij Albon zag je precies hetzelfde, totdat Albon ook gewoon begon te "schelden" dat ie zich stil moest houden. Bv in Brazilië, Lugg bleef maar vragen voor een mode switch, terwijl Albon in opperste concentratie op Verstappen moest letten voor de herstart.
Simon Rennie is toch gevraagd om terug te komen (niet dat hij dat zelf nou wilde). Ik begreep dat hij niet meer telkens on the road wou zijn. Net zoals Max zijn fitness trainer in de uk carriere wilde uitbouwen. En leven.

Rennie is wel een geweldige vent Idd.

een treffende spreuk


 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22:16
DaniëlWW2 schreef op zondag 1 november 2020 @ 15:51:
Marko was ook weer lekker duidelijk. :P
[Embed]
Kunnen ze die Marko er niet gewoon uitkieperen? Die doet echt de ene onhandige uitspraak na de andere heb ik het idee :+

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
pro_6or schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:46:
[...]


Simon Rennie is toch gevraagd om terug te komen (niet dat hij dat zelf nou wilde). Ik begreep dat hij niet meer telkens on the road wou zijn. Net zoals Max zijn fitness trainer in de uk carriere wilde uitbouwen. En leven.

Rennie is wel een geweldige vent Idd.
RobertMe schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:28:
Simon Rennie terug hebben geplaatst (/die terug wou).
;) Het is mij bekend dat Rennie was gestopt als race engineer omdat die niet meer elk weekend (ver) weg zou zijn. En dat schijnt ook weer meegespeeld te hebben met het vertrek van Ricciardo. Want volgens mij werkten die ook al lang samen (als in: wellicht ook bij Toro Rosso al? Geen idee) en konden zeer goed met elkaar overweg.

 • pro_6or
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-03 19:41

pro_6or

amateur_60r

RobertMe schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:18:
[...]

Dan heb je niet goed opgelet :+ Ricciardo en Leclerc hebben Magnussen ook nog ingehaald. Daarnaast duurde het ook lang genoeg voordat Verstappen Bottas langs was, en dan een tijd lang of Hamilton wel/niet het gat wist op te bouwen om voor Bottas weer de baan op te komen. In zoverre heb ik dit jaar toch saaiere races gezien dan deze.
Het duurde wel lang, maar het is hier op vergelijkbaar oude banden ook echt wel heel moeilijk om in te halen. Bottas had een mega moment en dan nog had Max net genoeg, iets over maar ook niet veel. Hamilton probeerde het 1x bij Max en redde het bij lange na niet.

Maar ze hebben gewoon Bottas geofferd en de VSC sealde de deal.

een treffende spreuk


 • Tomcatter_31
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 28-03 16:20
Vuvuzela schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:21:
[...]

Er valt voor beide kanten wat te zeggen. Als Ric weggaat en je moet dat gat opvullen, terwijl je iemand hebt die gewoon een prima seizoen als rookie rijdt. Dan is die overstap niet gek (Er zijn zelfs gekken geweest die schreven dat hij het Max moeilijk zou maken.. Buxton)? Het siert RB juist dat ze coureurs een f1 zitje geven zonder daar geld voor te vragen. Anders had je hier juist weer gezeik gehad dat ze hun eigen coureurs geen kansen geven.

Dat hele slechte begeleidingsverhaal is onzin. Denk je dat RB Gasly/Albon gewoon laat stikken? Of zouden die alle begeleiding krijgen die ze maar kunnen wensen? Niemand in het team verwacht dat ze Max zullen evenaren, met dat idee worden ze ook nooit de baan opgestuurd.
Dat ze hem een kans geven prima. Ze moesten idd iets na vertrek van Ric. Maar gooi hem dan niet na half jaar er alweer uit terwij je vooraf al wist dat hij er nog niet klaar voor was...

Acties:
 • +10Henk 'm!

 • wowly
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-03 20:49
Weet je wat, ik denk dat RBR het niet meer gaat worden. Ik verwacht dat Renault en Mclaren er voorbij gaan binnen nu en 2-3 jaar.

Ik heb al vaker gezegd dat er een aantal elementen serieus fout zitten bij RBR:

1: Newey met zijn prehistorische technieken die ALTIJD gedurende het seizoen moeten worden gecorrigeerd. Zijn laatste succes is de high rake, maar die techniek is al zoooo oud dat ie een lange baard heeft gekregen.

2: RBR is 100% marketing. Dwz, ze willen alleen airtime, dat is alles. Ze hoeven niet te winnen, ze hebben al gewonnen als max in beeld rijdt. Ze zoeken een teammanager die kampioen pappen en nathouden is, en dat is Horner.

3: Ze pushen VEEEEEL te hard op de coureurs. Je moet bijna een autist zijn om de druk te kunnen weerstaan, of een enorm talent. En dan op zo'n manier dat je ego groter is dan dat van Dr. (bwurk) Marko met zijn achterlijke "peoples managment". Als je al ziet hoeveel topcoureurs deze renstal opeet en verprutst. Gasly en Albon zijn echt zeer bijzonder. Alleen moet Gasly een enigzins uitontwikkelde wagen hebben om vertrouwen te hebben, en krijgt Albon misschien deze kans niet omdat ie in dit hondehok moet rijden.

4: Geen eigen motor

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik denk dat Max ervoor moet kiezen naar Renault te gaan, hun motor is minstens zo goed als de Honda, met dien verstande dat zij hem wel kunnen door ontwikkelen. Als je Abiteboul even wegdenkt is dat voor de langere termijn een goede propositie.

Overigens is Perez best lekker bezig de laatste races. Ik zou ook Albon eruit halen en de Hulk een aantal wedstrijden laten racen om te zien wat hij eruit kan halen. Houd ie de 0,3 seconden, dan volgend jaar een stoeltje bij RBR....

En ik weet het niet hoor, maar je zou bijna denken dat er iets ongeoorloofd aan de Mercedes is. Dat dacht ik destijds al (met die belachelijke pufjes olie die ze erin knalde bij de start) met hun olieverbruik. Het is dat Wolff zo'n sterke ervaren kracht is.....

PV ZObrabant O 11 x 355Wp (3900Wp) 32gr / W 11x355Wp (3900Wp) 32gr / Goodwe DNS 5000 5kw


Acties:
 • +18Henk 'm!

 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 28-03 16:16

Chiron

Moderator Tweakers Discord
Holy shit.. raceleiding heeft ook wat steken laten vallen zeg..

Dat onboard filmpje van Stroll in de reacties :X

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • Alain
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
SomerenV schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:15:
[...]

Nee, ik heb echt heel lange tijd niet zo'n oersaaie race gezien.
Het aantal inhaalacties zegt niet direct iets over de spanning in de race. Afgezien van het feit dat de baan gewoon uitdagend is heb ik gekeken naar een strategische race waarbij rondenlange gevechten te zien waren. Als je alleen inhaalacties wilt zien moet je misschien een andere klasse of sport gaan kijken. ;)

Zuur voor Max. Ik snap nog steeds niet hoe je ineens zo een klapband kunt krijgen. In plaats van 3 punten winst t.o.v. Bottas is het nu 18 punten verlies. De tweede plaats in het WK gaat nu wel moeilijk worden. :-(

You don't have to be crazy to do this job, but it helps ....


 • DarkFire1985
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 23:12
wowly schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:52:
1. Newey zijn prehistorische technieken die ALTIJD gedurende het seizoen moeten worden gecorrigeerd. Zijn laatste succes is de high rake, maar die techniek is al zoooo oud dat ie een lange baard heeft gekregen.
En elk ander team heeft nog 4 jaar langer geen succes gehad. Vooralsnog zit RBR er ieder jaar dichter op dan elk ander team.
Ook zag ik laatst een staatje van teams en hun winst gemaakt tijdens dit seizoen waarbij RBR toch vrijwel bovenaan stond en dat terwijl ze al het 2e team waren in Oostenrijk. Dus kortgezegd zijn ze uitgelopen op de andere teams.

Nee, ik ben het met je eens dat het ieder jaar er standaard slecht uit ziet maar dat komt meer door de immense ontwikkeling die Mercedes toch iedere keer weer weet te maken.

 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 28-03 16:16

Chiron

Moderator Tweakers Discord
*Snip*

Quote ipv edit

[Voor 95% gewijzigd door Chiron op 01-11-2020 23:09]

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • PalingDrone
 • Registratie: September 2017
 • Niet online

PalingDrone

---... .--.

Chiron schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:58:
Holy shit.. raceleiding heeft ook wat steken laten vallen zeg..

Dat onboard filmpje van Stroll in de reacties :X

[Embed]
Grosjean en Vettel zijn ook bij uitstek coureurs die veiligheid op de baan hoog op de prio lijst hebben staan.
Het had idd niet veel gescheeld wanneer die vegende marshall 2 stappen achteruit gedaan had dat Stroll hem dodelijk had laten verongelukken. idd totaal onverantwoord dat die lapped cars zo snel vrijgegeven werden.
Zo lang duurt een rondje niet op deze baan en de SC haalt hier ook best aardige snelheden als het moet.

@SomerenV Klopt, deze baan was ook nooit echt mijn favoriet om te kijken, spektakel kwam hooguit wanneer het eens begon te plenzen of er eentje snoeihard uit vloog. Vaak erg saai met heel veel volgas planken, misschien leuk voor de coureurs maar voor mij als publiek iig vrijwel nooit.
Deze keer ging het nog wel, zat ergere gezien hier.

[Voor 18% gewijzigd door PalingDrone op 01-11-2020 23:20]


 • Killjoy
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 21:29

Killjoy

Klingon lawn products

De vloek der statistiek: nemen Kimi en een Verstappen deel aan een gp op Imola, dan komt de Verstappen niet aan de finish ;)

Het is den ambtenaar verboden gedurende den werktijd alcoholhoudende dranken te gebruiken, bij zich te hebben of in de dienstlokalen te bewaren.


 • NoahAmber
 • Registratie: Januari 2020
 • Niet online
Patrick schreef op zondag 1 november 2020 @ 19:00:
[...]

Verstappen lag 2e achter Bottas, dus hoe...?
Klopt, maar wachten totdat HAM als 1ste de stop zou maken bedoel ik eigenlijk

Acties:
 • +10Henk 'm!

 • Edd
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 08:33

-


 • DataGhost
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 23:33

DataGhost

iPL dev

Chiron schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:58:
Holy shit.. raceleiding heeft ook wat steken laten vallen zeg..

Dat onboard filmpje van Stroll in de reacties :X

[Embed]
Dit kunnen ze bijna niet laten gaan, aan de andere kant boeit het ze kennelijk ook niets dat Leclerc een paar ronden zonder gordel heeft gereden. Natuurlijk was het een mega-fuckup van de raceleiding, maar alle coureurs hebben in ieder geval nog het verstand gehad om direct op de rem te gaan en er rustig langs te rijden. Nou ja, allemaal behalve Stroll. Die schakelde zelfs nog op nadat hij de marshalls allang kon zien (lang genoeg voor een ongelofelijke poepstart bijvoorbeeld, als dat zijn reactiesnelheid is) en gaf daarna nog steeds een beetje gas, zijn toerental zakte namelijk niet omlaag. Daardoor moest 'ie naar links sturen, richting de laatste marshall, om bocht 11 te halen op die snelheid :X Daar mogen de stewards echt nog wel even naar gaan kijken want dat is echt levensgevaarlijk in een al gevaarlijke situatie.

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-03 16:21

JB

Cédric roelt!

Gebroken? Bang is ie! Damn dit klinkt echt zielig..

Mijn boefje is liev!


 • Hugo
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 21:26
Albon weet dat het over is bij Red Bull. En dus einde F1 carrière. Ik heb wel te doen met hem.

TREQ Formula Rig || Fanatec CSL DD 8NM || MCLaren GT3 V2 || CSL Elite Pedals || 3x LG 27GL63T Ultragear


 • Joris748
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 08:01
Chiron schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:58:
Holy shit.. raceleiding heeft ook wat steken laten vallen zeg..

Dat onboard filmpje van Stroll in de reacties :X

[Embed]
Zou het sowieso niet logischer zijn als de gedubbelde rijders maar aan 1 kant mogen passeren? Wat een gezigzag met dat inhalen achter de SC.

 • wowly
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-03 20:49
DarkFire1985 schreef op zondag 1 november 2020 @ 23:05:
[...]


En elk ander team heeft nog 4 jaar langer geen succes gehad. Vooralsnog zit RBR er ieder jaar dichter op dan elk ander team.
Ook zag ik laatst een staatje van teams en hun winst gemaakt tijdens dit seizoen waarbij RBR toch vrijwel bovenaan stond en dat terwijl ze al het 2e team waren in Oostenrijk. Dus kortgezegd zijn ze uitgelopen op de andere teams.

Nee, ik ben het met je eens dat het ieder jaar er standaard slecht uit ziet maar dat komt meer door de immense ontwikkeling die Mercedes toch iedere keer weer weet te maken.
Precies, het staatje geeft aan dat rbr gedurende het seizoen is gegroeid. Maar dat hebben we niet nodig, ze moeten er in het begin meteen staan. Met digitale technieken kom je hedentendage gewoon verder, en kun je tijdens het seizoen ook nog steeds verbeteren. En de andere teams zijn wel degelijk dichterbij gekomen, lees Renault, McLaren en de roze Mercedes. Met een veeeel kleiner budget.... check maar eens waar Albon staat, ondanks alle kritiek geen pannekoek, Stijf in het middenveld....

PV ZObrabant O 11 x 355Wp (3900Wp) 32gr / W 11x355Wp (3900Wp) 32gr / Goodwe DNS 5000 5kw


 • Edgenumber
 • Registratie: November 2014
 • Laatst online: 08:08
RobertMe schreef op zondag 1 november 2020 @ 21:27:
[...]

De enige successen via Red Bull zijn hier al benoemd. Vettel, Ricciardo en Verstappen. Verder kun je Sainz meenemen, maar die is dan niet via Red Bull gegaan. Daarnaast zijn uiteraard Coulthard & Webber bekende namen, maar die zaten al langer in de sport en hebben hun carriere bij Red Bull afgesloten.
Mijn punt is van hoe goed kan RBR als organisatie transformeren van hun gekozen pad als dat pad niet de vruchten lijkt af te werpen.

Ze hebben aan de ene kant best wel succes. Als je kijk naar de tijd dat RBR in de sport zit hebben ze met Vettel, riccardo, en sainz best een hoop namen voortgebracht. Ik geloof niet dat Merc, Fer en McL in diezelfde tijd evenveel toppers hebben voortgebracht.

Maar Verstappen, coulthard, en webber zijn dan weer niet het resultaat zijn van hun eigen programma.

Alleen het gaat nu om een zoektocht is nu naar een rijder naast Ver. En dat gaat verre van succesvol. Het beeld wat ik er een beetje van krijg is van een kleuter met een vormenstoof die probeert een verkeerde vorm in het gat te duwen. RBR heeft een gat en ze pakken een rijder die ze in dat gat proberen te stoppen. En past die rijder niet dan "gooien" ze hem weg. Van andere teams krijg ik veel meer het idee dat ze de rijder eerst nog een beetje in vorm proberen te masseren.

En tuurlijk kan je zeggen van 'je weet waarvoor je getekend heb" "Je weer als rijder wat voor een organisatie RBR is". Maar met de beperkte hoeveelheid zitjes vind ik dat een beetje kort door de bocht. RBR is een kan die vele wel moeten aangrijpen willen ze een kans maken om ooit F1 te rijden. Daar zit misschien ook welhet verschil met andere teams, dat andere teams rijders eerder laten wegvloeien als ze zien dat de rijder niet bij hun organisatie zal gaan passen.

Maar goed. RBR heeft een aantal keer geprobeerd zo'n rijder in een gat te duwen om er achter te komen dat dit niet lukt. En ik vraag mij dus af hoe lang RBR op dezelfde weg door blijft gaan of dat ze in staat zijn hun fiosofie te wijzigen. En inplaats van een Gasly af te beuken hem eens met een mint thee en kleuren therapie te ontvangen. Het kan wel niet je bedrijfsvisie zijn, maar als het vruchten af werpt, waarvoor niet.

Gaat Hulkenberg, perez, wie dan ook wel in dat gat passen? Of als die ook niet overweg blijken te kunnen gaan met de auto worden die dan ook weer na een seizoen weggegooit.

Ik weet het, de beste stuurlui staan aan wal. Voor het zelfde hoeft gasly niet terug te komen omdat hij in de stoel van horner heeft gescheten en hebben ze zo'n geduld met Albon omdat hij ondanks zijn prestaties briljante feedback geeft.

Gecertificeerd ongeleid projectiel


 • Divak
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 23:17
Chiron schreef op zondag 1 november 2020 @ 22:58:
Holy shit.. raceleiding heeft ook wat steken laten vallen zeg..

Dat onboard filmpje van Stroll in de reacties :X
Wow, dat is echt bizar. En zo zie je ook het verschil tussen goede engineers en engineers die zitten te slapen. En dan nog coureurs die kunnen nadenken en uit zichzelf afremmen, of mongolen zoals Stroll die volgas langs racen. Dit is echt levensgevaarlijk zeg... samen met het VSC gepruts verdient de raceleiding geen punten.

 • Bansheeben
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 09-03 13:25

Bansheeben

There never was any cake...

Divak schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:11:
[...]

Wow, dat is echt bizar. En zo zie je ook het verschil tussen goede engineers en engineers die zitten te slapen. En dan nog coureurs die kunnen nadenken en uit zichzelf afremmen, of mongolen zoals Stroll die volgas langs racen. Dit is echt levensgevaarlijk zeg... samen met het VSC gepruts verdient de raceleiding geen punten.
Ze kunnen alleen op de seconde (v)sc's goed timen wanneer Hamilton een pitstop nodig heeft

I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve.


 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 22:06
Viel mij overigens op dat Horner alle rijders bij hun voornaam noemt... geen idee wat ik verder met deze informatie moet :P

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
Jasphur schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:15:
Viel mij overigens op dat Horner alle rijders bij hun voornaam noemt... geen idee wat ik verder met deze informatie moet :P
Dat is sowieso altijd wel grappig om op te letten. GP heeft het over Pierre, Alex, Daniel en Daniil, maar de rest weer bij achternaam. Veel meer qua "daar heb ik mee gewerkt in het team / ken ik op first name basis". Wel grappig dat ie dan weer wel over Perez spreekt en niet Checko of zo GP was de race engineer van Perez voordat hij naar Red Bull ging.

 • basvn
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 08:38
Jasphur schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:15:
Viel mij overigens op dat Horner alle rijders bij hun voornaam noemt... geen idee wat ik verder met deze informatie moet :P
Voornamen staan ook op de pakken
Is bij andere teams de achternaam

3000Wp oost-west pvoutput.org | 550Wp zuid | SSW: Atlantic Explorer 3 200L pvoutput.org| Mitsubishi SRK 35ZS-S pvoutput.org


 • Arjan90
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 28-03 18:51
sig69 schreef op zondag 1 november 2020 @ 21:22:
[...]

Zonder VSC had het zeker 2 geworden, 1 zat er echt in. Maar toch zou ik het anders gedaan hebben hebben. Maar goed, lekker belangrijk. Het is wat het is.
Ik zie eigenlijk niet in hoe Verstappen een P1 had kunnen pakken als de VSC er niet was geweest. Op het moment dat Hamilton ging pitten had hij al ruim 28 seconden op Bottas terwijl het tijdsverlies van een pitstop ongeveer 27 seconden was, dat zou dus betekenen dat Hamilton nog steeds vóór Bottas uit de pit was gekomen en dus op dat moment P1 had. Het enige wat de VSC heeft gedaan is daar 3 of 4 seconden aan toe te voegen, waardoor hij extra marge had op Bottas. Maar hoe dan ook: Hamilton zou vóór Bottas op de baan terug zijn gekomen. De enige manier dat Verstappen kans had gehad om de P1 aan te vallen, was door Bottas direct te verschalken na de eerste pitstops en zo te voorkomen dat Hamilton voor Verstappen terecht kwam na zijn eigen eerste pitstop. Verstappen verloor simpelweg teveel tijd achter Bottas. En zelfs in die situatie was het de vraag of Verstappen Hamilton, met versere banden, achter zich had kunnen houden.

Toen Hamilton dus na de eerste pitstop uiteindelijk voor Verstappen terecht kwam was de race voor P1 wat mij betreft sowieso gereden. De P2 was echt het best haalbare vandaag voor Verstappen en jammer genoeg is dat niet gelukt.

Wel echt indrukwekkend hoe snel die Mercs gingen op het rechte stuk. Verstappen kwam met DRS ongeveer 3 a 4 tienden dichterbij Bottas op het rechte stuk, veel te weinig natuurlijk. Daarom had hij ook een fout van Bottas nodig om in te kunnen halen.

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."


 • Bansheeben
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 09-03 13:25

Bansheeben

There never was any cake...

wowly schreef op maandag 2 november 2020 @ 07:32:
[...]

Precies, het staatje geeft aan dat rbr gedurende het seizoen is gegroeid. Maar dat hebben we niet nodig, ze moeten er in het begin meteen staan. Met digitale technieken kom je hedentendage gewoon verder, en kun je tijdens het seizoen ook nog steeds verbeteren. En de andere teams zijn wel degelijk dichterbij gekomen, lees Renault, McLaren en de roze Mercedes. Met een veeeel kleiner budget.... check maar eens waar Albon staat, ondanks alle kritiek geen pannekoek, Stijf in het middenveld....
Denk toch dat het budget verschil tussen Merc en RBR toonaangevend is. Uiteindelijk komt het allemaal neer op geld en Mercedes heeft gewoon al het engineering talent overal weg gekaapt. Als je Max nu in een Renault zet, rijdt hij misschien 6-7 seconde voor iemand als Ricciardo in de race en verliest daarmee dus ca. 45 seconde tov waar hij nu meestal weet te rijden. Daarnaast hebben alle andere teams een kleiner budget dan RBR, zoals je zelf al aangeeft (op Ferrari na, maar daar wil je echt niet zitten lijkt me). Als je langer met een bepaalde regelgeving kampt, worden de deminishing returns steeds prominenter en dus moet RBR Mercedes eigenlijk dik overtreffen qua budget om het schip vlot te trekken. En zelfs dan is het natuurlijk de vraag of je de juiste mensen weet te vinden.

I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve.


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
Arjan90 schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:32:
[...]


Ik zie eigenlijk niet in hoe Verstappen een P1 had kunnen pakken als de VSC er niet was geweest. Op het moment dat Hamilton ging pitten had hij al ruim 28 seconden op Bottas terwijl het tijdsverlies van een pitstop ongeveer 27 seconden was, dat zou dus betekenen dat Hamilton nog steeds vóór Bottas uit de pit was gekomen en dus op dat moment P1 had. Het enige wat de VSC heeft gedaan is daar 3 of 4 seconden aan toe te voegen, waardoor hij extra marge had op Bottas. Maar hoe dan ook: Hamilton zou vóór Bottas op de baan terug zijn gekomen. De enige manier dat Verstappen kans had gehad om de P1 aan te vallen, was door Bottas direct te verschalken na de eerste pitstops en zo te voorkomen dat Hamilton voor Verstappen terecht kwam na zijn eigen eerste pitstop. Verstappen verloor simpelweg teveel tijd achter Bottas. En zelfs in die situatie was het de vraag of Verstappen Hamilton, met versere banden, achter zich had kunnen houden.
Achteraf zullen we het natuurlijk nooit weten. Maar Hamilton een pitstop laten maken met een marge van 1 seconde is natuurlijk geen garantie op "succes". Mercedes heeft eigenlijk nog vrij regelmatig pitstops van ~3,5 seconde. Dus die 1 seconde marge kan vrij makkelijk verloren worden in de pits. Daarnaast waren er volgens mij een aantal coureurs waarbij je zag dat ze wat glibberden na de pitstop naar de hard, dus ook daar had een kansje gezeten. Alhoewel Verstappen natuurlijk op dat moment wel nog vast zat achter Bottas, dus de kans dat Verstappen daadwerkelijk een aanval op P1 had kunnen doen was al klein.

 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 28-03 16:16

Chiron

Moderator Tweakers Discord
Mooi ook hoe Kimi wacht op bevestiging, ondanks dat het licht op de safetycar op groen staat. En Bernd de bijrijder van Bernd vervolgens het raampje opendoet en handgebaart dat Kimi door moet rijden :)

[Voor 6% gewijzigd door Chiron op 02-11-2020 09:59]

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • ricardo246
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 08:41

ricardo246

Life's what you make it!

Chiron schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:55:
Mooi ook hoe Kimi wacht op bevestiging, ondanks dat het licht op de safetycar op groen staat. En Bernd vervolgens het raampje opendoet en handgebaart dat Kimi door moet rijden :)

[Streamable: Kimi]
Dat is Bernd niet, die was druk aan het sturen aan de linkerkant vd auto :+

I have no special talent. I am only passionately curious.


 • sig69
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 02:18
Arjan90 schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:32:
[...]


Ik zie eigenlijk niet in hoe Verstappen een P1 had kunnen pakken
...
Ja, shit, typo. *niet. P1 zat er echt niet in bedoelde ik. :X

Roomba E5 te koop


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07:52
Chiron schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:55:
Mooi ook hoe Kimi wacht op bevestiging, ondanks dat het licht op de safetycar op groen staat. En Bernd vervolgens het raampje opendoet en handgebaart dat Kimi door moet rijden :)

[Streamable: Kimi]
Nooit geweten dat de SC een auto uit Engeland is met het stuur aan de rechterkant :+

spoiler:
In de SC zit ook een "bijrijder" die het meeste gebeuren doet buiten het rijden. De bijrijder bedient ook de lampen en zal in dit geval dus Kimi er voorbij gezwaaid hebben.

 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 28-03 16:16

Chiron

Moderator Tweakers Discord
ricardo246 schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:56:
[...]

Dat is Bernd niet, die was druk aan het sturen aan de linkerkant vd auto :+
Verdomd ja :+ was wel droog geweest als het Bernd zelf was, met +150 op dat rechte stuk, even raampje open :+

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • pro_6or
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-03 19:41

pro_6or

amateur_60r

Jasphur schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:15:
Viel mij overigens op dat Horner alle rijders bij hun voornaam noemt... geen idee wat ik verder met deze informatie moet :P
Dat hij de rijders zeer voornaam vindt.

een treffende spreuk


 • pro_6or
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-03 19:41

pro_6or

amateur_60r

Bansheeben schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:36:
[...]

Denk toch dat het budget verschil tussen Merc en RBR toonaangevend is. Uiteindelijk komt het allemaal neer op geld en Mercedes heeft gewoon al het engineering talent overal weg gekaapt. Als je Max nu in een Renault zet, rijdt hij misschien 6-7 seconde voor iemand als Ricciardo in de race en verliest daarmee dus ca. 45 seconde tov waar hij nu meestal weet te rijden. Daarnaast hebben alle andere teams een kleiner budget dan RBR, zoals je zelf al aangeeft (op Ferrari na, maar daar wil je echt niet zitten lijkt me). Als je langer met een bepaalde regelgeving kampt, worden de deminishing returns steeds prominenter en dus moet RBR Mercedes eigenlijk dik overtreffen qua budget om het schip vlot te trekken. En zelfs dan is het natuurlijk de vraag of je de juiste mensen weet te vinden.
wel meer dan dat. Kijk maar hoeveel hij steeds uitliep op Ricciardo in 2018. Safety car situaties moet je daar wel in meenemen, je kan niet alleen naar de finish kijken. Ricciardo is natuurlijk wel een zeer goede coureur, hij weet altijd te maximaliseren.

een treffende spreuk


 • pro_6or
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-03 19:41

pro_6or

amateur_60r

Arjan90 schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:32:
[...]


Ik zie eigenlijk niet in hoe Verstappen een P1 had kunnen pakken als de VSC er niet was geweest. Op het moment dat Hamilton ging pitten had hij al ruim 28 seconden op Bottas terwijl het tijdsverlies van een pitstop ongeveer 27 seconden was, dat zou dus betekenen dat Hamilton nog steeds vóór Bottas uit de pit was gekomen en dus op dat moment P1 had. Het enige wat de VSC heeft gedaan is daar 3 of 4 seconden aan toe te voegen, waardoor hij extra marge had op Bottas. Maar hoe dan ook: Hamilton zou vóór Bottas op de baan terug zijn gekomen. De enige manier dat Verstappen kans had gehad om de P1 aan te vallen, was door Bottas direct te verschalken na de eerste pitstops en zo te voorkomen dat Hamilton voor Verstappen terecht kwam na zijn eigen eerste pitstop. Verstappen verloor simpelweg teveel tijd achter Bottas. En zelfs in die situatie was het de vraag of Verstappen Hamilton, met versere banden, achter zich had kunnen houden.

Toen Hamilton dus na de eerste pitstop uiteindelijk voor Verstappen terecht kwam was de race voor P1 wat mij betreft sowieso gereden. De P2 was echt het best haalbare vandaag voor Verstappen en jammer genoeg is dat niet gelukt.

Wel echt indrukwekkend hoe snel die Mercs gingen op het rechte stuk. Verstappen kwam met DRS ongeveer 3 a 4 tienden dichterbij Bottas op het rechte stuk, veel te weinig natuurlijk. Daarom had hij ook een fout van Bottas nodig om in te kunnen halen.
helemaal mee eens, alleen mocht Max voor Lewis hebben kunnen komen dan was het andersom ook moeilijk geweest. Maar dat zat er gewoonweg niet in. Pech dat Bottas te langzaam was door de aero schade. Hopelijk kan hij ze nog een paar keer uitdagen.

een treffende spreuk


 • pro_6or
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-03 19:41

pro_6or

amateur_60r

basvn schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:32:
[...]


Voornamen staan ook op de pakken
Is bij andere teams de achternaam
Bij Ferrari is het "Leglerc, he fast" en "Sebinalla".

een treffende spreuk


 • Type-R739
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08:04
Chiron schreef op maandag 2 november 2020 @ 09:55:
Mooi ook hoe Kimi wacht op bevestiging, ondanks dat het licht op de safetycar op groen staat. En Bernd de bijrijder van Bernd vervolgens het raampje opendoet en handgebaart dat Kimi door moet rijden :)

[Streamable: Kimi]
Je ziet Kimi ook echt mooi afremmen daar waar de marshalls nog op de baan zijn :)

 • Pierre
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 07:46

Pierre

Van nature lui!

Type-R739 schreef op maandag 2 november 2020 @ 10:34:
[...]


Je ziet Kimi ook echt mooi afremmen daar waar de marshalls nog op de baan zijn :)
Daar kan Stroll iets van leren inderdaad, die trapt het gas gewoon lekker in ;w

In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.


 • Spotmatic
 • Registratie: Februari 2003
 • Nu online

Spotmatic

Ken sent me

Bij deze mijn oprechte excuses voor al mijn gezeur van gisteren. Ik was er gewoon *echt* schijtziek van dat het kwartje ALWEER supermakkelijk Lewis' kant op viel en dat Mercedes gewoon alles pakt wat er te pakken valt. Eigenlijk moet ik gewoon niet meer naar de top 3 kijken maar alleen naar de F1.5. Misschien kan ik daar dit seizoen nog een beetje plezier uit halen. :'(

Trotse Volkswagen T1 en T3 bezitter

Pagina: 1 ... 18 19 20 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Zoals altijd, links of suggesties naar illegale video- en datastreams zijn vanzelfsprekend niet toegestaan. Erom bedelen/vragen of aanbieden levert een ban op van tenminste het einde van de (komende) race.

Verder wat simpele huisregels van dit topic:
 • Als er iets voorbij komt bij een bron, plaats deze bron dan ook was zodat iedereen het begrijpt. Bijvoorbeeld Ziggo, Channel 4, Sky etc.
 • We weten nu wel dat er kritiek te leveren valt op de uitzendingen van Ziggo/Sky etc. Laat het dan ook.
 • Geen naamverbasteringen zoals: Tracing Point, Crashstappen, Mission Spinnow, Crashjean etc
 • Ook het onnodig zuur of beledigend over coureurs of teams hoeft hier niet. Denk ik bijvoorbeeld aan:
  -Ocon/Leclerc/Stroll is een rotjoch.
  -Verstappen is een prutser als er een keer iets misgaat/moet naar Mercedes.
  -Ongefundeerd Ferrari/Renault bashen.
  -Gezeur over Hamilton.

Overige topics:

Dit topic sluit ergens in de week na de race.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee