Toon posts:

Zilveren HIFI-kabels gesmeed door elfen bij maanlicht #6 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 ... 92 93 94 Laatste
Acties:
onzichtbaar schreef op zondag 4 december 2022 @ 12:56:
Bij audioquest was het altijd al duidelijk dat hun business model gebaseerd was op snake oil. Maar het valt mij tegen als een gerespecteerd bedrijf, bekend om hun goede platenspeler elementen zich ineens begeeft op de kabel hokus pokus. Ortofon Japan(!?) heeft een geweldige interlink van €799 ontwikkeld!
https://www.ortofon.com/reference-bronze-p-718-n-3428
Je mening over Audioquest met z'n kabeltjes is duidelijk, helemaal mee eens. Evenals deze link naar die fraaie producten van Ortofon. Ik vraag me elke keer weer af wie daar nou intrapt. Maar afijn, het gebeurt blijkbaar. Maar wat bedoel je eigenlijk met "gerespecteerd bedrijf"? Geen van deze twee toch?
Zie onderstaande reactie, blijkbaar toch niet zo veel respect. Overigens had ik nog nooit van ze gehoord.

[Voor 6% gewijzigd door Techneut op 06-12-2022 21:25]


 • onzichtbaar
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 25-01 01:11
Oh, ik dacht dat Ortofon al heel lang gerespecteerd werd voor haar producten…

Rampage VI Extreme

Techneut schreef op dinsdag 6 december 2022 @ 19:26:
[...]
Overigens had ik nog nooit van ze gehoord.
Je hebt nog nooit van Ortofon gehoord?

"man is not truly one, but truly two,"


 • Cheezus
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:33

Cheezus

Luiaard

bouwfraude schreef op zondag 4 december 2022 @ 12:40:
[...]

Nee, koperdraad is koperdraad. Bovendien in de muur achter de WCD zitten meters gewone 2,5 mm2 installatiedraad van een 25 cent per meter (hoewel met de huidige koperprijzen dat wel verdubbeld zal zijn)
Er zijn heel veel meetbare verschillen:
- De dikte van de kabel
- De lengte van de kabel
- De weerstand/capaciteit/inductie van de kabel
- De kleur van de kabel
- De flexabiliteit van de kabel
- De prijs van de kabel

En natuurlijk de hoeveelheid bullshit van deze kabel.. van alle meetbare verschillen is het resultaat namelijk dat het snoer 0,0 invloed heeft op de uiteindelijke geluidsweergave :+

 • jeronimo
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22:13
Wat ik me dan ook afvraag, heeft Audioquest dan ook een kabeltje voor tussen de meterkast en de wijktrafo. Want als deze kabel bij 1 meter al zo'n verschil geeft, is er nog een wereld te winnen.

 • RobWest
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-01 16:59
Ik zou gewoon een eigen energiecentrale beginnen, dan heb je alles in de hand.

PVOutput

mr_petit schreef op dinsdag 6 december 2022 @ 22:23:
[...]

Je hebt nog nooit van Ortofon gehoord?
Nee, maar is dat zo bijzonder?
Regelmatig verschijnen hier, met name in deze forumrubriek aanbiedingen van uiteenlopende leveranciers. Wellicht adverteren deze meer in andere fora, maar lang niet alle zie ik regelmatig. Deze wel, uitsluitend "ter lering ende vermaeck". Ze worden ze heel begrijpelijk niet door deze handelaren zelf geplaatst, maar door deelnemers van dit "elfjesforum" om de mede lezers attent te maken op deze praktijken. Zo van "Dit is ook weer een heel mooie". Best mogelijk dat Ortofon hier wel vaker tussen heeft gezeten, maar dat ik al die namen gewoon t.g.v. gebrek aan verdere interesse niet onthouden heb. Het mag duidelijk zijn dat ik nooit zin heb om ook maar iets te kopen van deze lieden. De doodenkele keer dat ik toch een niet nader te noemen snoertje nodig heb koop ik bij voorkeur en een fysieke winkel in de buurt. Doorgaans kost dat zonder lachwekkende fabeltjes eromheen hooguit maar een paar euro. Die winkels zijn er gelukkig nog!

 • franssie
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 00:40

franssie

Save the albatross

Ik ken Ortofon van de (goede) elementen om vinyl mee af te spelen. Heb je geen platenspeler dan kan ik me voorstellen dat het een onbekend merk is.

🎸 Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing | Een goed probleem komt nooit alleen | Gibson guitar Fender Guitar God Damn Guitar

Ja maar in een topic over piano's waar 'specialisten' rondhangen is het ook raar als iemand nog nooit van Fender of Gibson gehoord heeft, of Tama/Pearl etc etc.

[Voor 19% gewijzigd door mr_petit op 07-12-2022 13:44]

"man is not truly one, but truly two,"


 • Jorgen
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 03:22
RobWest schreef op woensdag 7 december 2022 @ 12:42:
Ik zou gewoon een eigen energiecentrale beginnen, dan heb je alles in de hand.
En dan de speakers direct aansluiten op plutonium?
franssie schreef op woensdag 7 december 2022 @ 13:01:
Ik ken Ortofon van de (goede) elementen om vinyl mee af te spelen. Heb je geen platenspeler dan kan ik me voorstellen dat het een onbekend merk is.
En zijn het in die categorie een beetje voor normale mensen betaalbare prijzen?
Ik heb nog een Philips platenspeler die we heel af en toe nog wel eens gebruiken. Destijds bepaald niet een van de goedkoopsten, in een gewone fysieke winkel. In die zelfde winkel ooit een nieuw element gekocht en dat kostte niet de hele wereld, ik meen me te herinneren hooguit een paar (gulden)tientjes.

[Voor 25% gewijzigd door Techneut op 07-12-2022 13:46]


 • inhico
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 26-01 12:34
Ook ik behoor tot de generatie die ooit niet beter wisten dan dat muziek van een grammofoonplaat komt....
Ortofon is/was een heel bekende naam als maker van elementen voor platenspelers. En ook als uitvinder/introduceerder/pionier: o.a. moving coil elementen. Eerlijik gezegd weet ik niet of hun elementen bovengemiddeld zijn/waren, maar hun reputatie was goed. Zal niet helemaal voor niets zijn.
Dus ja, als je als muziekliefhebber stamt uit het grammofoonplaten-tijdperk, dan is het bijzonder als je Ortofon niet kent. Hoewel je in die tijd ook blij was als je een fatsoenlijke platenspeler kon kopen. En die werden natuurlijk wel geleverd met een element. Je druk maken om het element was dan vooral weggelegd voor degene met geld of met een audiofiele liefhebberij.


Zoals wel meer reputabele merken uit die tijd is ook Ortofon tegenwoordig in handen van een investeringsmaatschappij. Dus het commerciële belang is (nog) groter. En daarmee ook de verleiding om snake-oil te verkopen met behulp van een naam met een goede reputatie.

...

inhico schreef op woensdag 7 december 2022 @ 14:05:

Zoals wel meer reputabele merken uit die tijd is ook Ortofon tegenwoordig in handen van een investeringsmaatschappij. Dus het commerciële belang is (nog) groter. En daarmee ook de verleiding om snake-oil te verkopen met behulp van een naam met een goede reputatie.
Ja je vraagt je af of ze daar wel goed mee doen. De verkopen ook speakerkabel.
Al die kabels maken ze uiteraard niet zelf, dat wordt allemaal ge-outsourced.
Kennelijk verkopen ze genoeg ervan.
Wat ik raar vind is dat eigenlijk al hun interlinks zo'n hoge capaciteit hebben, maar ze hebben wel 1 specifieke toonarmkabel die wèl redelijk lage capaciteit heeft.

Ook de opbouw van die kabels is vreemd, waardoor het niet precies duidelijk is of die capaciteit tussen bepaalde aders is of tussen de uiteindelijke stekkerpolen, en wat het constructieschema is.

"man is not truly one, but truly two,"

inhico schreef op woensdag 7 december 2022 @ 14:05:
Dus ja, als je als muziekliefhebber stamt uit het grammofoonplaten-tijdperk, dan is het bijzonder als je Ortofon niet kent. Hoewel je in die tijd ook blij was als je een fatsoenlijke platenspeler kon kopen.
Ik stam als muziekliefhebber ook uit het grammofoonplaten-tijdperk, maar bovendien uit de tijd dat er nagenoeg alleen fysieke winkels waren, zodat het helemaal niet zo bijzonder is dat ik nog nooit van Ortofon had gehoord. In die tijd was Philips een heel bekend merk met een bijpassend element. En als je dat moest vervangen was dat ook hetzelfde merk. Tegenwoordig bestaat Philips niet meer als fabricaat van verlichting, video en audio maar alleen als handelsmerk dat onder bepaalde kwaliteitsvoorwaarden (dat wel) is verkocht. Geen idee in hoeverre dat met b.v. Ortofon ook het geval is geweest, gezien die buitensporig hoge prijs voor een knullig kabeltje dat in de gewone handel niet meer dan een paar euro kost.
Best mogelijk dat ze vroeger een goede reputatie hadden, maar in mijn ogen hebben ze die behoorlijk verspeeld.

[Voor 5% gewijzigd door Techneut op 07-12-2022 16:42]


 • jeronimo
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22:13
Ik heb het grammofoon platen tijdperk ook bewust mee gemaakt en kan melden dat de Orthofoon elementen in mijn tijd een goede naam hadden en ook zeker ook betaalbaar waren. Natuurlijk hadden ze elementen boven mijn budget, maar dat vond ik niet heel vreemd.
Ortofon maakt nog steeds elementen in elk budget, dus pak 'm beet tussen de €50 en €5000. Daar is niets aan veranderd. Ze zijn ook naast AT het enige grote merk wat aktief nieuwe series elementen ontwikkelt/uitbrengt.
Ze beweren thans het grootste merk te zijn, maar ik betwijfel dat.

Je hoeft overigens niet oud genoeg te zijn om het "grammofoon platen tijdperk" bewust te hebben meegemaakt; sinds enige jaren is de plaat het meest populaire fysieke medium, dus wat dat betreft leven we nu ook in het grammofoonplaten tijdperk. Ten minste als je fysieke media meetelt. Het krijgt ook genoeg media aandacht.
Dus als je enigzins met je tijd meegaat in de audio hobby wat meer in de diepte, zou het ook een belletje moeten rinkelen.

[Voor 4% gewijzigd door mr_petit op 07-12-2022 18:04]

"man is not truly one, but truly two,"

mr_petit schreef op woensdag 7 december 2022 @ 17:59:
Ortofon maakt nog steeds elementen in elk budget, dus pak 'm beet tussen de €50 en €5000.
En daar vallen ze in mijn ogen toch door de mand. Ik wil best geloven dat de producten die ze leveren van goede kwaliteit zijn, wat mij betreft zelfs uitstekend. Maar ze maken mij niet was dat een prijs van €5000 enige rechtvaardiging heeft. Iedereen met een gewoon gezond verstand zal dit volgens mij beamen, en ik kan dan ook geen andere conclusie trekken dan dat ze proberen om goedgelovige naïevelingen een poot uit te trekken.
Ik sluit overigens aan de andere kant niet helemaal uit dat bepaalde klanten door gebrek aan enig begrip er nadrukkelijk om vragen met de naïeve gedachte "echte topkwaliteit moet wel duur zijn". En dat ze voor geen enkele rede vatbaar zijn, dus worden ze op hun wenken bediend. Ook al heb ik wel medelijden met ze.
Techneut schreef op woensdag 7 december 2022 @ 18:45:
[...]
En daar vallen ze in mijn ogen toch door de mand. Ik wil best geloven dat de producten die ze leveren van goede kwaliteit zijn, wat mij betreft zelfs uitstekend. Maar ze maken mij niet was dat een prijs van €5000 enige rechtvaardiging heeft. Iedereen met een gewoon gezond verstand zal dit volgens mij beamen, en ik kan dan ook geen andere conclusie trekken dan dat ze proberen om goedgelovige naïevelingen een poot uit te trekken.
Net als luidsprekers van €5000 geen enkele rechtvaardiging heeft....

Maar kan je je "non rechtvaardiging" toelichten? Want je post is doorspekt met drogredenen.
Ik had van jou toch wel wat meer diepte in je reactie verwacht.

[Voor 11% gewijzigd door mr_petit op 07-12-2022 18:53]

"man is not truly one, but truly two,"


 • onzichtbaar
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 25-01 01:11
mr_petit schreef op woensdag 7 december 2022 @ 18:46:
[...]

Net als luidsprekers van €5000 geen enkele rechtvaardiging heeft....
Waarom niet? Elke luidspreker klinkt anders, ziet er anders uit, voor grootte en kleine ruimtes, actief, passief of een combinatie hiervan, wel of niet uitgebreid getest, grootte of kleine oplage. Iemand kan toch die van €5000 prefereren?

Rampage VI Extreme


 • RobWest
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-01 16:59
mr_petit schreef op woensdag 7 december 2022 @ 18:46:
[...]

Net als luidsprekers van €5000 geen enkele rechtvaardiging heeft....

Maar kan je je "non rechtvaardiging" toelichten? Want je post is doorspekt met drogredenen.
Ik had van jou toch wel wat meer diepte in je reactie verwacht.
Ik ben ooit bij Stassen geweest om een leuk setje uit te zoeken. Ik was eerst in een kamer met speakers van rond de € 800. Toen naar een kamer gegaan met speakers rond de € 1500. En ik heb blind geluisterd zonder te weten welk merk of wat dan ook. Ik had voorkeur voor setje A en eventueel B. Toen bleek dat setje B dezelfde was uit de 1e kamer. Die hadden ze ertussen gezet om te kunnen vergelijken, dat bleek zelfs ik te kunnen horen.
Daarna nog naar een kamer geweest met setjes rond de € 8000. Maar dat verschil hoor je wel. Misschien had ik het ook wel gehoord met setjes van € 5000, dat zou kunnen.

Maar de luidsprekers van € 1500 waren voor mij goed genoeg.

[Voor 3% gewijzigd door RobWest op 07-12-2022 19:32]

PVOutput


 • DominoNL
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 26-01 15:26

DominoNL

Professioneel Azijnzeiker

Sorry, maar IMHO gaan @Techneut en @mr_petit nu net een stapje te ver in het "bestrijden van snake-oil". Een element of speaker kan best een prijskaartje van 5000 euro rechtvaardigen. Als ze bijvoorbeeld van exotische materialen zijn gemaakt of geheel met de hand in duizenden manuren zijn gecreeerd. Ook de totaal-oplage kan de prijs opdrijven, want bij kleinere productie en afzet heb je meer marge nodig om het te kunnen bolwerken.

Klinken die - per definitie - beter dan een setje speakers of element van 800 of 1500 euro? Neen, en dát is hetgeen wat we hier in het topic moeten verdedigen.

Maar kan een speaker of element 5000 euro kosten en deze prijs rechtvaardigen? Jazeker. (En daarbij ook weer ieder z'n goed recht om op praktische gronden onzin te vinden).
mr_petit schreef op woensdag 7 december 2022 @ 18:46:
[...]

Net als luidsprekers van €5000 geen enkele rechtvaardiging heeft....

Maar kan je je "non rechtvaardiging" toelichten? Want je post is doorspekt met drogredenen.
Ik had van jou toch wel wat meer diepte in je reactie verwacht.
Tja, welke diepte valt er dan aan toe te lichten? Hetzelfde kan ik jou ook vragen met de stelling dat een luidspreker van €5000 geen enkele rechtvaardiging heeft. Sommige dingen voel je gewoon op je klompen aan. Net als de bekende uitspraak dat één dwaas soms meer kan vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden. Zo passeerden eerder ook die extreem dure snoertjes van dezelfde leverancier. Iedereen met een beetje kennis van de elektriciteitsleer, dat hoeft helemaal geen hogere techniek te zijn, weet dat alleen de basis eigenschappen van een elektrische verbinding relevant zijn. En bij interlink kabels bovendien de afscherming. Verder echt helemaal niets. Alles is al lang geleden volledig uitontwikkeld, verdere beschouwingen die alleen maar gericht zijn om het peperduur te maken zijn gewoon volstrekt overbodig.
Zo is het met luidsprekers ook, daar heb je weliswaar kwaliteitsverschillen in en daarmee ook prijsverschillen, dat dit grenzen heeft is moeilijk te onderbouwen, maar ook dat zegt gewoon je gezonde verstand dat dit ook helemaal niet nodig is. Dat heeft niets met drogredenen te maken.
mr_petit schreef op woensdag 7 december 2022 @ 13:36:
Ja maar in een topic over piano's waar 'specialisten' rondhangen is het ook raar als iemand nog nooit van Fender of Gibson gehoord heeft, of Tama/Pearl etc etc.
niet iedereens wereld draait om platenspelers :o
Techneut schreef op woensdag 7 december 2022 @ 20:12:
[...]
Tja, welke diepte valt er dan aan toe te lichten?
Nou, de diepte waar je niet vervalt in drogredenen....
Hetzelfde kan ik jou ook vragen met de stelling dat een luidspreker van €5000 geen enkele rechtvaardiging heeft.
Dat was een sarcastische opmerking. Ik dacht dat dat wel duidelijk was, maar kennelijk niet.
Zijn hier meerdere leden die dat niet doorhadden?
Ik had er misschien een soort van smiley achter moeten plakken. Ik vraag me af welke het meest geschikt hiervoor geweest was.
Sommige dingen voel je gewoon op je klompen aan. Net als de bekende uitspraak dat één dwaas soms meer kan vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden. Zo passeerden eerder ook die extreem dure snoertjes van dezelfde leverancier. Iedereen met een beetje kennis van de elektriciteitsleer, dat hoeft helemaal geen hogere techniek te zijn, weet dat alleen de basis eigenschappen van een elektrische verbinding relevant zijn. En bij interlink kabels bovendien de afscherming. Verder echt helemaal niets. Alles is al lang geleden volledig uitontwikkeld, verdere beschouwingen die alleen maar gericht zijn om het peperduur te maken zijn gewoon volstrekt overbodig.
Ook dit zijn allemaal drogredenen. Sowieso de projectie van eigenschappen van een kabel op een element slaat nergens op.
Dat alles al lang geleden volledig uitontwikkeld is, is ook onzin. Nog steeds worden er nieuwe materialen ontwikkeld met nieuwe eigenschappen, en worden er, wat elementen betreft, zelfs elementen ontwikkeld met nieuwe werkingsprincipes.
Dat heeft niets met drogredenen te maken.
Het heeft alles met drogredenen te maken. Omdat het allemaal loze beweringen zijn zonder logische danwel samenhangende verbintenissen naar het onderwerp.

[Voor 13% gewijzigd door mr_petit op 07-12-2022 21:51]

"man is not truly one, but truly two,"

Jag schreef op woensdag 7 december 2022 @ 20:59:
[...]

niet iedereens wereld draait om platenspelers :o
Je wereld hoeft ook niet om platenspelers te draaien om er oppervlakkig iets vanaf te weten.
Naar ortofons eigen zeggen zijn ze de grootste fabrikant van elementen, dus we hebben het hier niet over 1 of andere obscure fabrikant.
Nogmaals, in een topic over piano's is het ook raar dat een 'specialist' nog nooit heeft gehoord van de grootste gitarenfabrikant of drumstellenfabrikant. Dat heeft inderdaad niets met piano's te maken maar wel met muziek.
En zo heeft Ortofon ook iets met Hifi te maken, want ze zijn de grootste leverancier van elementen, die gebruikt worden om het meest populaire fysieke medium af te spelen. En laten elementen nou altijd met kabels aan hun preamp verbonden zijn, en ik ga nog eens een stapje verder; dat is in een hifi opstelling ook doorgaans de enige verbinding waar een aantal aspecten van kabels weldegelijk een hoorbaar verschil oplevert, om maar even de verbintenis naar dit topic in het bijzonder toe te lichten.
Maar je kan natuurlijk ook je kop in het zand steken en net doen alsof platen niet bestaan en een obscure zaak zijn....

[Voor 14% gewijzigd door mr_petit op 07-12-2022 21:18]

"man is not truly one, but truly two,"

mr_petit schreef op woensdag 7 december 2022 @ 21:10:
[...]

Je wereld hoeft ook niet om platenspelers te draaien om er oppervlakkig iets vanaf te weten.
Naar ortofons eigen zeggen zijn ze de grootste fabrikant van elementen, dus we hebben het hier niet over 1 of andere obscure fabrikant.
Nogmaals, in een topic over piano's is het ook raar dat een 'specialist' nog nooit heeft gehoord van de grootste gitarenfabrikant of drumstellenfabrikant. Dat heeft inderdaad niets met piano's te maken maar wel met muziek.
En zo heeft Ortofon ook iets met Hifi te maken, want ze zijn de grootste leverancier van elementen, die gebruikt worden om het meest populaire fysieke medium af te spelen. En laten elementen nou altijd met kabels aan hun preamp verbonden zijn, en ik ga nog eens een stapje verder; dat is in een hifi opstelling ook doorgaans de enige verbinding waar een aantal aspecten van kabels weldegelijk een hoorbaar verschil oplevert, om maar even de verbintenis naar dit topic in het bijzonder toe te lichten.
Maar je kan natuurlijk ook je kop in het zand steken en net doen alsof platen niet bestaan en een obscure zaak zijn....
Het is ook geen topic over platenspelers, dus de piano vergelijking gaat niet op. Toch lukt het je opvallend vaak om de platenspelers erbij te halen. Ik apprecieer dat jij je er graag mee bezig houdt, maar mij interesseert het niet :).
DominoNL schreef op woensdag 7 december 2022 @ 19:55:

Klinken die - per definitie - beter dan een setje speakers of element van 800 of 1500 euro? Neen, en dát is hetgeen wat we hier in het topic moeten verdedigen.
"beter" is een heel omstreden term.
Definieer het maar.
Ik hou het eerder op 'anders', en in dat oogpunt voldoen sommige hele duren elementen daar weldegelijk aan.
Of dat het waard is, dat is een persoonlijke afweging, maar het is niet zo dat verschillen in elementen onhoorbaar zijn, terwijl dat bij vele kabels (en allerlei andere snuisterijen die hier de revue passeren zoals kabelvoetjes etc) wèl het geval is.
En dat is de strekking van dit topic, en niet of een setje van 800 'beter' klinkt dan een setje van 5000.

"man is not truly one, but truly two,"

Jag schreef op woensdag 7 december 2022 @ 21:26:
[...]

Het is ook geen topic over platenspelers, dus de piano vergelijking gaat niet op.
Het is een topic over hifi en de zin en onzin die daarbij komt kijken. Platenspelers zijn daar een onderdeel van.
Het gaat over het nut danwel de onzin van bepaalde tweaks, wat erbij beweerd wordt (door een fabrikant danwel reviewer) en of dat hout snijdt.
Dat jij je er niet voor interesseert verandert daar niets aan.

[Voor 15% gewijzigd door mr_petit op 07-12-2022 21:33]

"man is not truly one, but truly two,"

mr_petit schreef op woensdag 7 december 2022 @ 21:31:
[...]

Het is een topic over hifi en de zin en onzin die daarbij komt kijken. Platenspelers zijn daar een onderdeel van.
Het gaat over het nut danwel de onzin van bepaalde tweaks, wat erbij beweerd wordt (door een fabrikant danwel reviewer) en of dat hout snijdt.
Dat jij je er niet voor interesseert verandert daar niets aan.
Het was een reactie op jouw verbolgenheid dat @Techneut dat merk niet kende (ik ken het ook niet). Zie het als een wake up call dat niet iedereen zo met platenspelers bezig is :).
Ja dat laatste is duidelijk het geval.
Misschien zijn er ook wel mensen in een hifi liefhebbers topic die het merk Sennheiser niet kennen omdat ze alleen maar naar luidsprekers luisteren.
BTW ik was niet verbolgen maar verbaasd.
"Verbolgen" betekent " giftig", "kwaad", "nijdig"

[Voor 108% gewijzigd door mr_petit op 07-12-2022 22:53]

"man is not truly one, but truly two,"

mr_petit schreef op woensdag 7 december 2022 @ 21:05:
[...]
een element slaat nergens op.
Dat alles al lang geleden volledig uitontwikkeld is, is ook onzin. Nog steeds worden er nieuwe materialen ontwikkeld met nieuwe eigenschappen, en worden er, wat elementen betreft, zelfs elementen ontwikkeld met nieuwe werkingsprincipes.
Dat laatste wat betreft nieuwe elementen klopt. Maar dat is dankzij de kernfysica. De nieuwe elementen ontstaan door kernsplijting, zoals plutonium. Materalen die hoegenaamd niet voorkomen in deze groep materialen waar we het over hebben. De wel nieuwe materialen verschillen wat betreft basiseigenschappen zoals geleidbaarheid niet of nauwelijks van de bestaande.
[...]
Het heeft alles met drogredenen te maken. Omdat het allemaal loze beweringen zijn zonder logische dan wel samenhangende verbintenissen naar het onderwerp.
Op zich is dat natuurlijk helemaal waar. Maar voor een werkelijke onderbouwing zou een heel uitgebreide en saaie uiteenzetting nodig zijn die m.i. helemaal niet nodig is. Gewoon gezond verstand is doorgaans veel efficiënter. Dat is ook de essentie van dit elfenforum, de mensen die nog zo naïef zijn om er in te trappen wakker schudden voor de laaiende kolder met pseudowetenschappelijke termen die vaak wordt gepresenteerd om een torenhoge prijs te rechtvaardigen. En doorgaans is dat ook helemaal niet mogelijk. Verreweg in de meeste gevallen hoeft dat helemaal niet wetenschappelijk onderbouwd te worden. Gewoon wijzen op de onzin ervan gepaard met een simpel "denk eens na" is genoeg. Als je dat ook een drogreden noemt, het zij zo. In dat geval zet ik een punt achter deze discussie, verder discussiëren heeft dan ook geen enkel nut.
Techneut schreef op donderdag 8 december 2022 @ 13:44:
[...]
Gewoon wijzen op de onzin ervan gepaard met een simpel "denk eens na" is genoeg. Als je dat ook een drogreden noemt, het zei zo.
Ja ook deze zin is een drogreden (argumentum ad passiones) omdat het geen inhoudelijk argument is.
Vooralsnog wijs je namelijk niet inhoudelijk op de onzin ervan.
Misschien moet je je een keer verdiepen in wat een drogreden nou is.
En je stomme verhaaltje over chemische elementen onderstreept m.i. alleen maar dat bewust discussie wilt verstoren aka loopt te trollen.
Je laat je erg kennen zo.

Ik denk dat je je niet helemaal realiseert hoe ingewikkeld het is om een top element te maken.
Ga er maar aan staan, en bijvoorbeeld een holle diamanten, saffieren of boron cantilever te maken, met een dikte van 0,3mm (en dat is maar 1 onderdeeltje), of een 0,3mm naaldtip te slijpen in een specifieke geometrie en dat voor een kleine markt. En dan worden ze ook nog eens gesorteerd naar kwaliteit.
Het is niet voor niets dat maar 3 bedrijven ter wereld dit thans kunnen/doen.

[Voor 25% gewijzigd door mr_petit op 08-12-2022 15:49]

"man is not truly one, but truly two,"


 • DominoNL
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 26-01 15:26

DominoNL

Professioneel Azijnzeiker

Och, ik snap de emotie ergens ook wel, misschien klinkt een holle diamant, met boron cantilever met een dikte van 0,3mm met specifieke geometrie wel precies hetzelfde (of in ieder geval niet objectief beter) dan iets van de plank voor een paar tientjes. Dat probeerde ik eerder al aan te kaarten - zo lang er niet gepretendeerd wordt dat dit een niet-aantoonbaar verschil of meerwaarde biedt lijkt mij dat er niets aan de hand is en zal bovenstaande element echt wel de nodige knaken kosten. Of je het dan wel of niet wilt hebben is aan de koper.

[Voor 9% gewijzigd door DominoNL op 08-12-2022 16:11]


 • WCA
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 21:41
DominoNL schreef op donderdag 8 december 2022 @ 16:10:
Och, ik snap de emotie ergens ook wel, misschien klinkt een holle diamant, met boron cantilever met een dikte van 0,3mm met specifieke geometrie wel precies hetzelfde (of in ieder geval niet objectief beter) dan iets van de plank voor een paar tientjes. Dat probeerde ik eerder al aan te kaarten - zo lang er niet gepretendeerd wordt dat dit een niet-aantoonbaar verschil of meerwaarde biedt lijkt mij dat er niets aan de hand is en zal bovengenoemde element echt niet voor 5 tientjes in de winkel liggen.
Het is zo duur omdat mensen het kopen voor die prijs. Meer niet

Share and Enjoy!


 • DominoNL
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 26-01 15:26

DominoNL

Professioneel Azijnzeiker

WCA schreef op donderdag 8 december 2022 @ 16:11:
[...]


Het is zo duur omdat mensen het kopen voor die prijs. Meer niet
Mwoa, deels. Mensen kopen het ook omdat het zo duur is.

[Voor 5% gewijzigd door DominoNL op 08-12-2022 16:12]


 • WCA
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 21:41
DominoNL schreef op donderdag 8 december 2022 @ 16:12:
[...]


Mwoa, deels. Mensen kopen het ook omdat het zo duur is.
Dat bedoel ik ook. Het is duur, dus mensen denken dat het beter moet zijn, dus mensen kopen het. Vooral mensen met "fuck-you-money" zullen de doelgroep zijn van dit soort spullen

Share and Enjoy!


 • DominoNL
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 26-01 15:26

DominoNL

Professioneel Azijnzeiker

WCA schreef op donderdag 8 december 2022 @ 16:13:
[...]

Dat bedoel ik ook. Het is duur, dus mensen denken dat het beter moet zijn, dus mensen kopen het. Vooral mensen met "fuck-you-money" zullen de doelgroep zijn van dit soort spullen
Nou, dan zijn we het eens. :D

Er hoeft van mij ook geen objectief "beter" te zijn aan iets dat duurder is. Eigenlijk simpelweg om het feit dat niemand verplicht wordt om het te kopen. Ook is er inmiddels echt genoeg te vinden over zo goed als alle producten. Gezond verstand komt dan om de hoek door de waarheid in te kunnen schatten aan de hand van de positieve en negatieve reviews. Lees je van een elven-stekkerblok 50x dat het de beste upgrade voor je audio installatie is en 50x dat het pure onzin en oplichterij is dan is het daarna aan de potentiele koper zelf om te bepalen of het zijn knaken waard is.

Om terug te komen op de inhoudelijke discussie;

Een element van 5000 euro heb je niet nodig om volkomen prima geluid uit je LP te krijgen: Eens

Een element zou geen 5000 euro mogen kosten: Oneens.

[Voor 10% gewijzigd door DominoNL op 08-12-2022 16:19]


 • WCA
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 21:41
DominoNL schreef op donderdag 8 december 2022 @ 16:17:
[...]


Nou, dan zijn we het eens. :D

Er hoeft van mij ook geen objectief "beter" te zijn aan iets dat duurder is. Eigenlijk simpelweg om het feit dat niemand verplicht wordt om het te kopen. Ook is er inmiddels echt genoeg te vinden over zo goed als alle producten. Gezond verstand komt dan om de hoek door de waarheid in te kunnen schatten aan de hand van de positieve en negatieve reviews. Lees je van een elven-stekkerblok 50x dat het de beste upgrade voor je audio installatie is en 50x dat het pure onzin en oplichterij is dan is het daarna aan de potentiele koper zelf om te bepalen of het zijn knaken waard is.
Och, ik kreeg laatst de vraag wat ik de beste streamer voor audio en video vond. Toen ik de Nvidia Shield noemde kreeg ik vooral de opmerking dat voor dat geld "het nooit iets fatsoenlijks kan zijn". En nu heeft ie iets gekocht wat 10x zo duur is dat minder kan. Zelf weten

Share and Enjoy!


 • DominoNL
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 26-01 15:26

DominoNL

Professioneel Azijnzeiker

WCA schreef op donderdag 8 december 2022 @ 16:19:
[...]


Och, ik kreeg laatst de vraag wat ik de beste streamer voor audio en video vond. Toen ik de Nvidia Shield noemde kreeg ik vooral de opmerking dat voor dat geld "het nooit iets fatsoenlijks kan zijn". En nu heeft ie iets gekocht wat 10x zo duur is dat minder kan. Zelf weten
Ja, zo gaat dat. Ik zit ook al mn hele leven in de commerciele handel van allerhanden computer en audio apperatuur. Bij een overgroot deel van alle aankopen komt een klant naar de winkel met de verwachting een x-bedrag uit te geven. Als de perfecte oplossing dan 10% van dat bedrag kost heeft zo'n klant ineens nog 90% van het budget over waar dan iets "beters" van gekocht kan worden. Dan komt het wel eens voor dat er inderdaad een minder goede aankoop plaatsvindt, puur omdat dat product beter voldeed aan de verwachtte prijs.
mr_petit schreef op donderdag 8 december 2022 @ 15:34:
[...]
En je stomme verhaaltje over chemische elementen onderstreept m.i. alleen maar dat bewust discussie wilt verstoren aka loopt te trollen.
Je laat je erg kennen zo.
Je lijkt te vergeten dat je daar zelf over begon met de opmerking dat men zelfs nieuwe elementen maakt. Om toch misverstanden te vermijden, in dit zinsverband (over materialen) versta ik onder elementen alle stoffen van het periodiek systeem. Dus de oorspronkelijke lijst van 1 t/m 92, waterstof t/m uranium. Dat ik daarop een serieus antwoord op gaf is toch wat anders dan trollen dunkt me.

[Voor 5% gewijzigd door Techneut op 08-12-2022 16:49]


 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 22:52
Techneut schreef op donderdag 8 december 2022 @ 16:30:
[...]
Je lijkt te vergeten dat je daar zelf over begon met de opmerking dat men zelfs nieuwe elementen maakt. Om toch misverstanden te vermijden, in dit zinsverband (over materialen) versta ik onder elementen alle stoffen van het periodiek systeem. Dus de oorspronkelijke lijst van 1 t/m 92, waterstof t/m uranium. Dat ik daarop een serieus antwoord op gaf is toch wat anders dan trollen dunkt me.
Nou laten we wel wezen, hoewel dat ook mijn eerste idee was, als de discussie letterlijk over LP elementen gaat, dan is het natuurlijk wel te overzien dat hij die bedoelt.
mr_petit schreef op donderdag 8 december 2022 @ 15:34:
[...]
Ik denk dat je je niet helemaal realiseert hoe ingewikkeld het is om een top element te maken.
Ga er maar aan staan, en bijvoorbeeld een holle diamanten, saffieren of boron cantilever te maken, met een dikte van 0,3mm (en dat is maar 1 onderdeeltje), of een 0,3mm naaldtip te slijpen in een specifieke geometrie en dat voor een kleine markt. En dan worden ze ook nog eens gesorteerd naar kwaliteit.
Het is niet voor niets dat maar 3 bedrijven ter wereld dit thans kunnen/doen.
Nu helpt het niet dat ik werk met kleine elektronica, maar dit zal vooral duur zijn inderdaad vanwege de kleine markt. Maar snelle Google leert mij dat een CNC machine op de 0.01-0.02mm zit. En de nauwkeurige daar nog een stuk onder.
Sissors schreef op donderdag 8 december 2022 @ 17:00:
[...]


Nu helpt het niet dat ik werk met kleine elektronica, maar dit zal vooral duur zijn inderdaad vanwege de kleine markt. Maar snelle Google leert mij dat een CNC machine op de 0.01-0.02mm zit. En de nauwkeurige daar nog een stuk onder.
Dit wordt niet met CNC gedaan (althans, niet CNC frezen als je dat bedoelt, CNC zelf is natuurlijk een hele brede term). temeer omdat de materialen te hard, te bros en te dunwandig zijn.
Er bestaan ook geen kant en klare machines die je kan kopen die dit kunnen. Of heb jij met google er wel een gevonden?
"Een CNC machine" is natuurlijk een niets zeggende term. Het gaat erom dat de machine dit specifieke onderdeel kan maken.
Dat maar 3 fabrikanten ter wereld dit doen zegt ook wel wat.
En het ging trouwens niet over de nauwkeurigheid, maar over de afmetingen van het spul. Dat is wat anders.
De nauwkeurigheid waarmee de naaldtips worden geslepen is <1µm, en gepolijste oppervlak is natuurlijk nog fijner. Maar dat laatste maakt het niet lastig; het lastige is dat je onderdelen van >0,3mm moet hanteren en bewerken.
trouwens, het slijpen van naalden wordt overigens niet altijd cnc gedaan. Ik weet van ten minste 1 fabrikant die volgens mij ook een nokkengestuurde machine gebruikt.

[Voor 44% gewijzigd door mr_petit op 08-12-2022 17:29]

"man is not truly one, but truly two,"

Techneut schreef op donderdag 8 december 2022 @ 16:30:
[...]
Je lijkt te vergeten dat je daar zelf over begon met de opmerking dat men zelfs nieuwe elementen maakt. Om toch misverstanden te vermijden, in dit zinsverband (over materialen) versta ik onder elementen alle stoffen van het periodiek systeem. Dus de oorspronkelijke lijst van 1 t/m 92, waterstof t/m uranium. Dat ik daarop een serieus antwoord op gaf is toch wat anders dan trollen dunkt me.
Dat is onzin, want hier gebruik je het woord elementen wèl in het juiste verband:
Techneut schreef op woensdag 7 december 2022 @ 13:44:
[...]

En zijn het in die categorie een beetje voor normale mensen betaalbare prijzen?
Ik heb nog een Philips platenspeler die we heel af en toe nog wel eens gebruiken. Destijds bepaald niet een van de goedkoopsten, in een gewone fysieke winkel. In die zelfde winkel ooit een nieuw element gekocht en dat kostte niet de hele wereld, ik meen me te herinneren hooguit een paar (gulden)tientjes.
Je loopt dus gewoon keihard te trollen.

[Voor 38% gewijzigd door mr_petit op 08-12-2022 17:13]

"man is not truly one, but truly two,"

Oké, dan begreep ik je door het zinsverband (nieuwe materialen) verkeerd. Sorry!

[Voor 14% gewijzigd door Techneut op 08-12-2022 19:17]


 • Vaal
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 01:49

Vaal

𝖁𝖆𝖓 𝕭𝖎𝖓𝖘𝖇𝖊𝖗𝖌𝖊𝖓, 𝖑𝖚𝖑!

Techneut schreef op woensdag 7 december 2022 @ 15:01:
[...]
Ik stam als muziekliefhebber ook uit het grammofoonplaten-tijdperk, maar bovendien uit de tijd dat er nagenoeg alleen fysieke winkels waren, zodat het helemaal niet zo bijzonder is dat ik nog nooit van Ortofon had gehoord. In die tijd was Philips een heel bekend merk met een bijpassend element. En als je dat moest vervangen was dat ook hetzelfde merk. Tegenwoordig bestaat Philips niet meer als fabricaat van verlichting, video en audio maar alleen als handelsmerk dat onder bepaalde kwaliteitsvoorwaarden (dat wel) is verkocht. Geen idee in hoeverre dat met b.v. Ortofon ook het geval is geweest, gezien die buitensporig hoge prijs voor een knullig kabeltje dat in de gewone handel niet meer dan een paar euro kost.
Best mogelijk dat ze vroeger een goede reputatie hadden, maar in mijn ogen hebben ze die behoorlijk verspeeld.
Grappig, want Philips was in die tijd al een handelsmerk. Bijvoorbeeld de FP930 platenspeler werd gemaakt door Dual en had af fabriek een Ortofon element. ;)

𝕾𝖏𝖔𝖓𝖓𝖎𝖊, 𝖟𝖊 𝖑𝖊𝖌 𝖔𝖕 𝖏𝖊 𝖜𝖆𝖌𝖊𝖓!


 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 22:52
mr_petit schreef op donderdag 8 december 2022 @ 17:07:
[...]

Dit wordt niet met CNC gedaan (althans, niet CNC frezen als je dat bedoelt, CNC zelf is natuurlijk een hele brede term). temeer omdat de materialen te hard, te bros en te dunwandig zijn.
Er bestaan ook geen kant en klare machines die je kan kopen die dit kunnen. Of heb jij met google er wel een gevonden?
"Een CNC machine" is natuurlijk een niets zeggende term. Het gaat erom dat de machine dit specifieke onderdeel kan maken.
Dat maar 3 fabrikanten ter wereld dit doen zegt ook wel wat.
En het ging trouwens niet over de nauwkeurigheid, maar over de afmetingen van het spul. Dat is wat anders.
De nauwkeurigheid waarmee de naaldtips worden geslepen is <1µm, en gepolijste oppervlak is natuurlijk nog fijner. Maar dat laatste maakt het niet lastig; het lastige is dat je onderdelen van >0,3mm moet hanteren en bewerken.
trouwens, het slijpen van naalden wordt overigens niet altijd cnc gedaan. Ik weet van ten minste 1 fabrikant die volgens mij ook een nokkengestuurde machine gebruikt.
Ik bedoelde er alleen mee dat 0.3mm klein klinkt, maar nou niet zo klein is voor wat we tegenwoordig kunnen. Alleen dus dat je door beperkte oplages wel moeilijk maakt om R&D en machine kosten terug te verdienen, en ze dus duur worden.
Vaal schreef op vrijdag 9 december 2022 @ 09:29:
[...]
Grappig, want Philips was in die tijd al een handelsmerk. Bijvoorbeeld de FP930 platenspeler werd gemaakt door Dual en had af fabriek een Ortofon element. ;)
Tja wat je grappig noemt, het is maar over welke tijd je het hebt als je spreekt over "die tijd", want dat vertel je er niet bij. Mijn apparatuur stamt nog uit de tijd niet zo heel lang daarvoor toen Frits Philips, oud directeur van het concern, nog leefde, Philips nog "de bekende gloeilampenfabriek in het zuiden van ons land" was en zelf nog televisietoestellen en allerlei andere audio, video apparatuur produceerde.

[Voor 30% gewijzigd door Techneut op 09-12-2022 15:22]

De Philips FP930 (als enige draaitafel) hoorde bij de 900 serie, dus dat is begin tot midden jaren 90.
Dat was niet echt een geavanceerd apparaat i.t.t. de rest van de componenten (de hogere modellen althans) van die serie.
Maar goed, platen waren toen volledig passé, dus werd er naar een goedkope, makkelijke oplossing gezocht, en dan ga je outsourcen.

[Voor 7% gewijzigd door mr_petit op 09-12-2022 17:24]

"man is not truly one, but truly two,"


 • Eiríkr
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 21:49
Iemand ervaringen met Arctic Cables? https://www.arcticcables.com/

Last.fm - https://www.last.fm/user/eric8bits


 • greentea
 • Registratie: Maart 2022
 • Laatst online: 23-01 21:04
Ervaring niet, maar het ziet eruit als top spul om de eindejaarsbonus mee te verbrassen.
Kleine tip, doe het niet.

Edit: De goedkoopste kabel is slechts €75. Niet goedkoop maar niet exorbitant duurder dan sommige oem vervangingskabels. De rest is wel zwaar overpriced.

[Voor 21% gewijzigd door greentea op 21-12-2022 10:50]


 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 22:52
Nee, maar past wel in dit topic ja. Ze lijken te gaan van zwaar overpriced tot aan debiel duur. (Tussen de €75 en de €1500+ voor een koptelefoonkabel). Ze hebben ook alleen koptelefoonkabels, dus niks waar de kabel nog iets zou kunnen uitmaken.

 • greentea
 • Registratie: Maart 2022
 • Laatst online: 23-01 21:04
Sissors schreef op woensdag 21 december 2022 @ 10:44:
[...]

Nee, maar past wel in dit topic ja. Ze lijken te gaan van zwaar overpriced tot aan debiel duur. (Tussen de €75 en de €1500+ voor een koptelefoonkabel). Ze hebben ook alleen koptelefoonkabels, dus niks waar de kabel nog iets zou kunnen uitmaken.
Qua geluidskwaliteit niet maar voor de looks, lengte naar keuze, oem connector aan headphone kant en connector naar keuze aan de andere kant is €75 zo slecht nog niet. Zeker als je zelf geen soldeer-skills hebt of er niet aan wilt beginnen.

 • RobWest
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-01 16:59
Ik zou de duurste nemen, die moet wel het beste zijn.

PVOutput


 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 22:52
greentea schreef op woensdag 21 december 2022 @ 10:56:
[...]


Qua geluidskwaliteit niet maar voor de looks, lengte naar keuze, oem connector aan headphone kant en connector naar keuze aan de andere kant is €75 zo slecht nog niet. Zeker als je zelf geen soldeer-skills hebt of er niet aan wilt beginnen.
Nu vind ik persoonlijk het meeste van wat ze laten zien lelijk, maar goed, smaak is persoonlijk :P . Als je gewoon het houdt op de basiskabel, dan ben ik het met je eens. Maar het lijkt niet hun doelgroep te zijn, want:1
1. Het is vol met audiofiel geneuzel, je kan kiezen welke soldeertin ze gebruiken...
2. Er is niet daadwerkelijk gewoon een rijtje plaatjes hoe de verschillende kleurtjes kabel waar je uit kan kiezen eruit zien. En dat vind ik wel een heel gemis als je hem gewoon wil als leuke kabel met juiste connectoren.

 • MvanS
 • Registratie: Maart 2019
 • Laatst online: 25-01 19:15
Nice, ik zie dat je zelfs de soldeer kan kiezen bij het bestellen van een kabeltje. Zou ik gaan voor de Furutech Silver Solder. Furutech heeft veel hits in dit topic, dan moet hun soldeer wel elfen Mithril zijn.

 • sonsan
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 18:51
Wat een blokje hout van 5x5x2 cm á €100 met een paar gaatjes al niet kan doen: “ Het geheel wordt duidelijker en de details zijn naar wens makkelijker te onderscheiden. Tonaal meer balans. Aangenamer en makkelijker.”

https://www.audiomaat.nl/phase-inverter.html

Vergis je ook niet in de overige ‘hout tweaks’ zoals de ‘sugar cubes’ van 1x1 cm met gaatjes á €11 die je tegen het raam moet plakken….. ‘ Of de ‘ Wonderwood WoW’ blokjes!
De ruimte wordt akoestisch rustiger, in een akoestisch rustige ruimte is het ook aangenamer vertoeven’

https://www.audiomaat.nl/23326816.html

[Voor 3% gewijzigd door sonsan op 27-12-2022 16:11]


 • Mattie112
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-01 16:51

Mattie112

3780wP (18x 210wP EC Solar)

sonsan schreef op dinsdag 27 december 2022 @ 15:47:
Wat een blokje hout van 5x5x2 cm á €100 met een paar gaatjes al niet kan doen: “ Het geheel wordt duidelijker en de details zijn naar wens makkelijker te onderscheiden. Tonaal meer balans. Aangenamer en makkelijker.”

https://www.audiomaat.nl/phase-inverter.html

Vergis je ook niet in de overige ‘hout tweaks’ zoals de ‘sugar cubes’ van 1x1 cm met gaatjes á €11 die je tegen het raam moet plakken….. ‘ De ruimte wordt akoestisch rustiger, in een akoestisch rustige ruimte is het ook aangenamer vertoeven’

https://www.audiomaat.nl/23326816.html
Wow.... just wow 8)7

My Youtube Channel


 • Yaksa
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 19:03
sonsan schreef op dinsdag 27 december 2022 @ 15:47:
Vergis je ook niet in de overige ‘hout tweaks’ zoals de ‘sugar cubes’ van 1x1 cm met gaatjes á €11 die je tegen het raam moet plakken….. ‘ De ruimte wordt akoestisch rustiger, in een akoestisch rustige ruimte is het ook aangenamer vertoeven’
https://www.audiomaat.nl/23326816.html
Werken die dingen ook op vacuümglas? 8)

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former


 • gekkie
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 23:29
Nog lelijk hout, lelijk gezaagd en lelijk geboord ook (ff netjes op een rijtje met een malletje ofzo).

't is dat ik te netjes ben opgevoed en ook graag wil blijven geloven dat niemand dit van me zou willen kopen ..
(maar anders heb ik ook nog wel wat akoestisch zeer geweldige restantjes MDF in de schuur liggen)

[Voor 5% gewijzigd door gekkie op 27-12-2022 16:17]


 • Mattie112
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-01 16:51

Mattie112

3780wP (18x 210wP EC Solar)

gekkie schreef op dinsdag 27 december 2022 @ 16:17:
[...]

Nog lelijk hout, lelijk gezaagd en lelijk geboord ook (ff netjes op een rijtje met een malletje ofzo).

't is dat ik te netjes ben opgevoed en ook graag wil blijven geloven dat niemand dit van me zou willen kopen ..
(maar anders heb ik ook nog wel wat akoestisch zeer geweldige restantjes MDF in de schuur liggen)
Oe ja akoestisch MDF dat is flink zeldzaam!

My Youtube Channel


 • inhico
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 26-01 12:34
Kijk ook eens naar de disclaimer op hun/zijn site:
De op de Website aangeboden materialen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze materialen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van Wim.

...

inhico schreef op dinsdag 27 december 2022 @ 17:39:
Kijk ook eens naar de disclaimer op hun/zijn site:
....kijk maar eens waar hij gevestigd is....

https://www.google.com/ma...!3d51.5652093!4d5.0737083


Doet me denken aan die gekke broer? uit Better call Saul (met al dat aluminiumfolie....).

De omslagfoto van z'n facebook pagina maakt eea. niet beter....
https://www.facebook.com/audiomaat/

Dat hij dan producten verkoopt als de "m-stopworst", een soort zakje gevuld met 'mineralen' wat je op je smeltzekeringen in de stoppenkast legt... valt opeens allemaal op z'n plaats 8)7
https://www.audiomaat.nl/m-bag-stopworst.html

[Voor 24% gewijzigd door mr_petit op 27-12-2022 18:18]

"man is not truly one, but truly two,"

Doet me heel sterk denken aan de man die ruim meer dan tien jaar geleden hier werd becommentarieerd die een fraai houten kistje aanbood, zoiets als een sigarenkistje, gevuld met enkele halfedelsteentjes waar hij de voedingskabel doorheen leidde. Die steentjes zouden alle ongerechtigheden (netvervuiling) eruit filteren. Er staat me vaag iets van bij dat de steentjes speciaal zouden zijn ingestraald door een medium, anders werkte het niet. Het beloofde wonderen m.b.t. de geluidskwaliteit. Als ik me goed herinner kostte dat een paar duizend euro. Het leidde tot een storm aan vooral spottend commentaar. Geen idee of er echt mensen waren die dat kochten,

 • renegrunn
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 00:34
Linus trekt een aangepaste 'audiofiele' D-Link switch a 800 euro uit elkaar: YouTube: It’s time for some hard truth

Switch in kwestie: https://www.myhifishop.de...olat::87.html?language=en

De uitkomst laat zich raden ;)

[Voor 7% gewijzigd door renegrunn op 28-12-2022 19:45]


 • Disconnection
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 18-01 20:28
Hallo allemaal,

Ik heb gisteren bij iBood de Audiolab 6000A besteld. Nu ben ik van plan deze te gebruiken met Wharfedale Evo 4.2's. Ik heb alleen de volgende vraag: Zit er een verschil in geluidskwaliteit tussen verschillende optische kabels en speakerkabels? Ik zie veel dure kabels, maar zo ver ik weet zijn dit allemaal 'fabels'. Ofwel, zou de volgende combinatie goed aansluiten op mijn set:
deleyCON 1m Optical Digital: https://www.amazon.nl/del...k-Connector/dp/B008YET0MI
KabelDirekt OFC copper 2.5mm: https://www.amazon.nl/-/e...nd-polarity/dp/B01C79XV5W

Heeft er verder iemand ervaring met de webshop Stengo? Zij zijn op dit moment het goedkoopst voor een setje Evo 4.2's: https://www.stengo.nl/product/wharfedale-evo-4-2/

Alvast bedankt!

 • T-MOB
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 23:55

T-MOB

Echte chocomel eerst!

Techneut schreef op dinsdag 27 december 2022 @ 19:18:
Doet me heel sterk denken aan de man die ruim meer dan tien jaar geleden hier werd becommentarieerd die een fraai houten kistje aanbood, zoiets als een sigarenkistje, gevuld met enkele halfedelsteentjes waar hij de voedingskabel doorheen leidde. Die steentjes zouden alle ongerechtigheden (netvervuiling) eruit filteren. Er staat me vaag iets van bij dat de steentjes speciaal zouden zijn ingestraald door een medium, anders werkte het niet. Het beloofde wonderen m.b.t. de geluidskwaliteit. Als ik me goed herinner kostte dat een paar duizend euro. Het leidde tot een storm aan vooral spottend commentaar. Geen idee of er echt mensen waren die dat kochten,
Toch is een blokje hout eerder in staat een effect te hebben dan een kabel waar je een tweede hypotheek voor moet afsluiten. Niet als een of ander filter voor het signaal, maar wel door daadwerkelijk de acoustiek van een ruimte te veranderen. In het kader van een aanstaande verbouwing gaan er bij ons al wat meubels uit. En het verwijderen van de buffetkast zorgt voor een enorme toename van echo's. Een blokje van 2 bij 5 bij 5 is natuurlijk nog geen buffetkast (en 100 euro is belachelijk), maar toch.

Falling isn't flying \ Floating isn't infinite


 • Visgek82
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 22:13
Disconnection schreef op donderdag 29 december 2022 @ 11:38:
Hallo allemaal,

Ik heb gisteren bij iBood de Audiolab 6000A besteld. Nu ben ik van plan deze te gebruiken met Wharfedale Evo 4.2's. Ik heb alleen de volgende vraag: Zit er een verschil in geluidskwaliteit tussen verschillende optische kabels en speakerkabels? Ik zie veel dure kabels, maar zo ver ik weet zijn dit allemaal 'fabels'. Ofwel, zou de volgende combinatie goed aansluiten op mijn set:
deleyCON 1m Optical Digital: https://www.amazon.nl/del...k-Connector/dp/B008YET0MI
KabelDirekt OFC copper 2.5mm: https://www.amazon.nl/-/e...nd-polarity/dp/B01C79XV5W

Heeft er verder iemand ervaring met de webshop Stengo? Zij zijn op dit moment het goedkoopst voor een setje Evo 4.2's: https://www.stengo.nl/product/wharfedale-evo-4-2/

Alvast bedankt!
Nope, zit geen enkel verschil in . behalve misschien in de afwerking of hoe het eruit ziet , maar het geluid zal 100% identiek zijn. de gekozen produkten zijn prima in orde :)

Gigabyte Aorus B550 Pro / Ryzen 5 3600 / 6800 XT / 1 TB NVME / 16 GB 3600 C15


 • Toshirou
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 21:13

Toshirou

Vinyl Surfer

Interessant artikel over een stroomblok dat wonderen voor je geluid doet. En zelfs een stekkerblok in een houten kistje.. waar praten we nog over. 8)7 Maar waarom het werkt... dat is volgens de auteur vanuit de fabrikant geheim. Het moet niet gekker worden. Oftewel leuk lees vermaak voor op de eerste woensdag van het jaar.

*edit: link fixed*

[Voor 21% gewijzigd door Toshirou op 04-01-2023 16:20]

Vinyl & CD's | Vinyl Insta | XBL tag: Yashirou |  iPhone 13 (Blue)


 • sonsan
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 18:51
De link werkt niet…..

 • h4ze
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 22:25

 • Hulleman
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 26-01 16:15
Bij mij in t dorp zit Audio 21. Nog nooit naar binnen geweest, maar zit wel eens voor de raampjes te kijken. Daar worden speakers verkocht tot wel € 150.000 per paar (Diesis Audio Roma Triode) en versterkers kunnen daar richting de € 60.000 gaan (sommige versterkers van zo'n € 15K hebben een afstandsbediening optioneel voor € 500 :') ). Kan me voorstellen dat de doelgroep in dit segment exorbitant veel geld heeft, dat design ook wat waard is en dat de prijzen hierdoor totaal de realiteit te boven gaan, maar dit zijn wel echt insane prijzen.

Iemand die hier een beetje kijk op heeft of dit zo extreem bijzonder/goed is (en waarom dan?), of is dit eigenlijk een beetje een elfenwinkel?

[Voor 13% gewijzigd door Hulleman op 04-01-2023 17:10]

LG OLED C7 | Marantz SR5010 | Focal Aria 926 | Focal Aria CC900 | Boston Acoustics A25 | SVS PB-1000 | Nvidia Shield 2017 | Playstation 5 | Xbox Series X |


 • inhico
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 26-01 12:34
Willekeurige tekst van hun site (over stekkerblokken):
Waarom een goed stekkerblok? Het fundament onder de weergave van elke geluidsinstallatie, is gek genoeg ook vaak de sluitpost. Bijzonder eigenlijk, want het lichtnet is praktisch bij iedereen in mindere- of meestal in meerdere mate, vervuild. Deze vervuiling komt van buiten, maar net zo goed van binnen. Bij dat laatste kunt u denken aan de effecten van alle verlichting- en overige apparaten in uw huis. Bovendien vindt er vervuiling plaats van het ene audioproduct op het andere.
Een goed ontworpen en uitgevoerd stekkerblok verbetert de dynamiek en voorkomt ‘versmering’ van het geluid, waardoor de weergave natuurlijker en vloeiender wordt. Een tevens onderschat fenomeen, is dat het gebruikte netsnoer ‘vanuit de muur’ ook van goede kwaliteit dient te zijn. Luisterproeven geven snel een bewijs: hoe beter dit netsnoer, hoe groter het positieve effect van een stekkerblok. Ook blijkt dat een (te) kort netsnoer (1 meter of minder) minder goed z’n positieve werk doet. Het prijsverschil met een netsnoer van 2 meter lengte is relatief bescheiden, terwijl het positieve effect sterk verbetert!
says it all...

...


 • aljooge
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 04:51
Hulleman schreef op woensdag 4 januari 2023 @ 17:05:
Bij mij in t dorp zit Audio 21. Nog nooit naar binnen geweest, maar zit wel eens voor de raampjes te kijken. Daar worden speakers verkocht tot wel € 150.000 per paar (Diesis Audio Roma Triode) en versterkers kunnen daar richting de € 60.000 gaan (sommige versterkers van zo'n € 15K hebben een afstandsbediening optioneel voor € 500 :') ). Kan me voorstellen dat de doelgroep in dit segment exorbitant veel geld heeft, dat design ook wat waard is en dat de prijzen hierdoor totaal de realiteit te boven gaan, maar dit zijn wel echt insane prijzen.

Iemand die hier een beetje kijk op heeft of dit zo extreem bijzonder/goed is (en waarom dan?), of is dit eigenlijk een beetje een elfenwinkel?
Als deze winkel bij jou in het dorp is, waarom stel je die vraag daar niet?
Hulleman schreef op woensdag 4 januari 2023 @ 17:05:
Bij mij in t dorp zit Audio 21. Nog nooit naar binnen geweest, maar zit wel eens voor de raampjes te kijken. Daar worden speakers verkocht tot wel € 150.000 per paar (Diesis Audio Roma Triode) en versterkers kunnen daar richting de € 60.000 gaan (sommige versterkers van zo'n € 15K hebben een afstandsbediening optioneel voor € 500 :') ). Kan me voorstellen dat de doelgroep in dit segment exorbitant veel geld heeft, dat design ook wat waard is en dat de prijzen hierdoor totaal de realiteit te boven gaan, maar dit zijn wel echt insane prijzen.

Iemand die hier een beetje kijk op heeft of dit zo extreem bijzonder/goed is (en waarom dan?), of is dit eigenlijk een beetje een elfenwinkel?
Wat denk je zelf?

 • Hulleman
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 26-01 16:15
aljooge schreef op woensdag 4 januari 2023 @ 17:46:
[...]

Als deze winkel bij jou in het dorp is, waarom stel je die vraag daar niet?
Dat zou kunnen, maar dan weet je het antwoord wel ;)

LG OLED C7 | Marantz SR5010 | Focal Aria 926 | Focal Aria CC900 | Boston Acoustics A25 | SVS PB-1000 | Nvidia Shield 2017 | Playstation 5 | Xbox Series X |

Hulleman,
Daar zou je best gelijk in kunnen hebben. Maar even los van je vraag of dit in de categorie van de elfjes moet worden gezien, natuurlijk weet ik dat niet, maar ik heb de indruk dat je dat door die absurde prijzen zelf best in de gaten hebt en dat het dan ook een retorische vraag is.
Wat ik vermoed is dat ze alle begrip zullen tonen voor je vraag, maar dat ze dit willen laten zien wat (naar ze zeggen) op dit terrein echt het neusje van de zalm is en wat natuurlijk lang niet voor ieders portemonnee bereikbaar is. Wederom alle begrip. Maar dat ze in die zelfde winkel uiteraard ook wel spullen hebben die wel betaalbaar zijn voor de gewone consument. Waarvoor zouden ze anders een gewone winkel hebben in een dorp? Het aantal potentiële klanten zal er immers maar heel gering zijn.
Best mogelijk dat die "een beetje" aan de dure kant zijn, maar dat ze speculeren op het contrast met die torenhoge prijzen, waardoor menige consument dat niet zo gauw in de gaten heeft.

 • blissard
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 22:01
Het mag natuurlijk ook gewoon leuk zijn om de extremen van de hobby eens te zien en wellicht zelfs te beluisteren. Ooit organiseerde CAC in Leiden open dagen waarin ze in iedere luisterruimte een mooie set hadden staan. De set in de grootste kamer kostte dan misschien wel 100.000 gulden. Maar ik kon er ook mijn nakamichi cassettedeck en Linn draaitafel kopen voor redelijk geld.
Je ziet dat ook in de wereld van de mode of in de auto-industrie. Fijn dat er haute couture is, of dat er Spykers worden gebouwd (nu even niet) . Dat doet niets af aan de reguliere producten die verkocht worden.

Waar het in dit topic volgens mij om gaat zijn de volkomen onzinnige verklaringen voor het functioneren van een viltstift, sticker, blokje hout etc. Niet het feit dat een handgemaakte draaitafel duur is.

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 22:52
aljooge schreef op woensdag 4 januari 2023 @ 17:46:
[...]

Als deze winkel bij jou in het dorp is, waarom stel je die vraag daar niet?
De vraag stellen of ze eigenlijk niet overpriced onzin verkopen?

 • sheepdog
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 23:49
Misschien was de video hier al gepost, maar ik werd vandaag door het Youtube algoritme getrakteerd op deze hallucinante video over speakerkabels van Cardas. Prachtige documentaire over het productieproces van super dure kabels, en slechte pranks, en flinke inkijk, en louboutins _/-\o_

Het is gewoon een half uur durende infomercial in hipster style 😉

"man is not truly one, but truly two,"


 • CPM
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 20:09

CPM

Ik doe maar wat, jij dan?

Kan iemand mij deze combinatie van luidsprekerkabels uitleggen?
Foto 4.
https://link.marktplaats.nl/m1926069905?

| LG C1 65" | Denon x2700h | Dali Oberon 7 | Dali Oberon 1 | Dali Oberon Vokal | Dali Alteco C1 | SVS SB-1000 Pro | Wharfedale Diamond 10.7 | Onkyo TX-NR509 | XBOX Series X | MHI SRK/ZSW50 | Carrier 5.3 | Q-cells 16 x 340Wp G9 | SE3000HD+SE2000M |


 • RobbieT
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 22:55
CPM schreef op vrijdag 13 januari 2023 @ 18:39:
Kan iemand mij deze combinatie van luidsprekerkabels uitleggen?
Foto 4.
https://link.marktplaats.nl/m1926069905?
Enige wat ik kan bedenken is dat die draden naar een high level input op een subwoofer gaan, dat is het enige wat ergens op slaat.

 • MsD
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 22:57
Bi amping. Één amp voor hoog, eentje voor mid/low. Overgenomen uit de pro audio, slaat nergens op voor thuis gebruik, maar ziet er cool uit.

 • Jur
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Jur

Dus....

MsD schreef op vrijdag 13 januari 2023 @ 19:52:
Bi amping. Één amp voor hoog, eentje voor mid/low. Overgenomen uit de pro audio, slaat nergens op voor thuis gebruik, maar ziet er cool uit.
Waarom slaat dat nergens op voor thuisgebruik?

 • AvAars
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 23:35
MsD schreef op vrijdag 13 januari 2023 @ 19:52:
Bi amping. Één amp voor hoog, eentje voor mid/low. Overgenomen uit de pro audio, slaat nergens op voor thuis gebruik, maar ziet er cool uit.
Dat werkt alleen niet als er nog een brug tussen de terminals zit, toch? :+

 • aljooge
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 04:51
MsD schreef op vrijdag 13 januari 2023 @ 19:52:
Bi amping. Één amp voor hoog, eentje voor mid/low. Overgenomen uit de pro audio, slaat nergens op voor thuis gebruik, maar ziet er cool uit.
Denk eerder bi wiring. Ik zie maar 1 amp op het plaatje.

 • WCA
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 21:41
MsD schreef op vrijdag 13 januari 2023 @ 19:52:
Bi amping. Één amp voor hoog, eentje voor mid/low. Overgenomen uit de pro audio, slaat nergens op voor thuis gebruik, maar ziet er cool uit.
Met een brug niet nee. Met actieve crossovers lijkt mij dat er nog wel het een en ander te behalen valt.

Share and Enjoy!


 • jeronimo
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22:13
WCA schreef op vrijdag 13 januari 2023 @ 20:02:
[...]


Met een brug niet nee. Met actieve crossovers lijkt mij dat er nog wel het een en ander te behalen valt.
Zeker, met name in het laag. Daar kun je dan je passieve filter vervangen door een actieve en door het ontbreken van het passieve filter een betere aansluiting van je luidspreker krijgen.

 • AudioHome
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 21:52
RobbieT schreef op vrijdag 13 januari 2023 @ 19:30:
[...]


Enige wat ik kan bedenken is dat die draden naar een high level input op een subwoofer gaan, dat is het enige wat ergens op slaat.
Dit, staat ook in de advertentie dat er later een sub bij is geplaatst...

 • CPM
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 20:09

CPM

Ik doe maar wat, jij dan?

Waar het mij om ging is dat ik dergelijke draden gebruik als ik stroom aansluit. 😂 Had ie zeker nog liggen na de verbouwing ofzo. Lekker stug, mooi bruin en geel/groen. Actieve speaker zo. Of geaard en aangesloten op nul draad. Groundloop uitgesloten.

[Voor 52% gewijzigd door CPM op 13-01-2023 22:54]

| LG C1 65" | Denon x2700h | Dali Oberon 7 | Dali Oberon 1 | Dali Oberon Vokal | Dali Alteco C1 | SVS SB-1000 Pro | Wharfedale Diamond 10.7 | Onkyo TX-NR509 | XBOX Series X | MHI SRK/ZSW50 | Carrier 5.3 | Q-cells 16 x 340Wp G9 | SE3000HD+SE2000M |


 • Duclaasie
 • Registratie: November 2022
 • Laatst online: 21:45
Hulleman schreef op woensdag 4 januari 2023 @ 17:05:
Bij mij in t dorp zit Audio 21. Nog nooit naar binnen geweest, maar zit wel eens voor de raampjes te kijken. Daar worden speakers verkocht tot wel € 150.000 per paar (Diesis Audio Roma Triode) en versterkers kunnen daar richting de € 60.000 gaan (sommige versterkers van zo'n € 15K hebben een afstandsbediening optioneel voor € 500 :') ). Kan me voorstellen dat de doelgroep in dit segment exorbitant veel geld heeft, dat design ook wat waard is en dat de prijzen hierdoor totaal de realiteit te boven gaan, maar dit zijn wel echt insane prijzen.

Iemand die hier een beetje kijk op heeft of dit zo extreem bijzonder/goed is (en waarom dan?), of is dit eigenlijk een beetje een elfenwinkel?
Stap gewoon binnen met een open blik zou ik zeggen. Het assortiment is inderdaad anders dan bij de Expert of MM, maar als muziek je hobby is dan is daar echt wel voor redelijk geld een setje samen te stellen. Het levert je op zijn minst een goede kop koffie en misschien wel wat nieuwe inzichten op.

 • ShittyOldMan
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 26-01 14:45
Ook zonder brug en actieve crossover ga je alsnog door het passieve filter heen bij verreweg de meeste consumenten speakers. Het heeft voordeel als je een andere input (bypass) kunt gebruiken op de speaker of het filter extern is, maar beide zie ik echt zelden.

 • exelcior
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 21:42
Duclaasie schreef op zaterdag 14 januari 2023 @ 09:59:
[...]


Stap gewoon binnen met een open blik zou ik zeggen. Het assortiment is inderdaad anders dan bij de Expert of MM, maar als muziek je hobby is dan is daar echt wel voor redelijk geld een setje samen te stellen. Het levert je op zijn minst een goede kop koffie en misschien wel wat nieuwe inzichten op.
@Hulleman
^ Dit inderdaad. Ik ben in hetzelfde dorp opgegroeid toevallig ;) Ik ken de eigenaar en die kop koffie kan hij wel waarderen hoor! Inclusief een leuk gesprek over dit topic. Ik ben er meermaals wezen kijken (kwijlen) en heb er mijn SolidSteel stands vandaan! Goeie service daar in ieder geval.

| LG C1 65" | NAD M10 | KEF LS50 Meta | KEF KC62 | Solid Steel SS-6 |


 • T-MOB
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 23:55

T-MOB

Echte chocomel eerst!

Hulleman schreef op woensdag 4 januari 2023 @ 17:05:
Iemand die hier een beetje kijk op heeft of dit zo extreem bijzonder/goed is (en waarom dan?), of is dit eigenlijk een beetje een elfenwinkel?
Duur is geen synomniem voor goed natuurlijk. Je kunt een product ook duur maken door er veel uren en dure materialen voor te gebruiken. Als je de info over die speakers bekijkt dan valt op dat ze volledig handgemaakt zijn. Dat er dure materialen als ebbenhout en titanium in verwerkt zijn. Ik weet niet precies wat een Italian is in relatie tot speakers. Maar in deze jongens zijn de italians uit een walnootschil gesneden, wat me een tijdrovend klusje lijkt. Het praktisch nut van een speakersetje van anderhalve ton kun je over discussieren. Maar ik denk niet dat dit oplichterspraktijken of elfenproducten zijn. Ik zou het eerder vergelijken met van die extreem exclusieve handgemaakte horloges. Dat zijn ook vaak technische hoogstandjes in prachtige materialen, maar ze geven de tijd ook niet beter aan dan een normaal horloge dat een fractie kost.

Qua techniek vind ik ze trouwens wel indrukwekkend gevoelig, met 98.5dB. Dat is 3 maal zo effcient als mijn Dali's die op 88dB blijven steken.

Falling isn't flying \ Floating isn't infinite


 • Hulleman
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 26-01 16:15
exelcior schreef op maandag 16 januari 2023 @ 10:17:
[...]


@Hulleman
^ Dit inderdaad. Ik ben in hetzelfde dorp opgegroeid toevallig ;) Ik ken de eigenaar en die kop koffie kan hij wel waarderen hoor! Inclusief een leuk gesprek over dit topic. Ik ben er meermaals wezen kijken (kwijlen) en heb er mijn SolidSteel stands vandaan! Goeie service daar in ieder geval.
Klinkt goed! Toch maar eens een keer een bezoekje doen dan :)

LG OLED C7 | Marantz SR5010 | Focal Aria 926 | Focal Aria CC900 | Boston Acoustics A25 | SVS PB-1000 | Nvidia Shield 2017 | Playstation 5 | Xbox Series X |


 • Jorgen
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 03:22
T-MOB schreef op maandag 16 januari 2023 @ 11:03:
[...]


Duur is geen synomniem voor goed natuurlijk. Je kunt een product ook duur maken door er veel uren en dure materialen voor te gebruiken. Als je de info over die speakers bekijkt dan valt op dat ze volledig handgemaakt zijn. Dat er dure materialen als ebbenhout en titanium in verwerkt zijn. Ik weet niet precies wat een Italian is in relatie tot speakers. Maar in deze jongens zijn de italians uit een walnootschil gesneden, wat me een tijdrovend klusje lijkt. Het praktisch nut van een speakersetje van anderhalve ton kun je over discussieren. Maar ik denk niet dat dit oplichterspraktijken of elfenproducten zijn. Ik zou het eerder vergelijken met van die extreem exclusieve handgemaakte horloges. Dat zijn ook vaak technische hoogstandjes in prachtige materialen, maar ze geven de tijd ook niet beter aan dan een normaal horloge dat een fractie kost.

Qua techniek vind ik ze trouwens wel indrukwekkend gevoelig, met 98.5dB. Dat is 3 maal zo effcient als mijn Dali's die op 88dB blijven steken.
En dan is het inderdaad de vraag "wat wil je (ermee)"? Wil je vooral iets dat heel exclusief is en er chique uitziet, of wil je exact hetzelfde met een speaker die daar maar een paar procent van kost? Dat is zeer persoonlijk.

Alhoewel ik bij een stukje over een enthousiaste versterker die je naar smaak kon laten klinken (dus een equalizer) wel achter mijn oren krabte hoor. Stelt u zich voor wat dat voor u èn elke luisteraar kan betekenen Ehm, nou niks bijzonders dus.
T-MOB schreef op maandag 16 januari 2023 @ 11:03:
[...]


Duur is geen synomniem voor goed natuurlijk. Je kunt een product ook duur maken door er veel uren en dure materialen voor te gebruiken. Als je de info over die speakers bekijkt dan valt op dat ze volledig handgemaakt zijn. Dat er dure materialen als ebbenhout en titanium in verwerkt zijn. Ik weet niet precies wat een Italian is in relatie tot speakers. Maar in deze jongens zijn de italians uit een walnootschil gesneden, wat me een tijdrovend klusje lijkt. Het praktisch nut van een speakersetje van anderhalve ton kun je over discussieren. Maar ik denk niet dat dit oplichterspraktijken of elfenproducten zijn. Ik zou het eerder vergelijken met van die extreem exclusieve handgemaakte horloges. Dat zijn ook vaak technische hoogstandjes in prachtige materialen, maar ze geven de tijd ook niet beter aan dan een normaal horloge dat een fractie kost.

Qua techniek vind ik ze trouwens wel indrukwekkend gevoelig, met 98.5dB. Dat is 3 maal zo effcient als mijn Dali's die op 88dB blijven steken.
Ja voor het mid en hoog gaat dat zeker lukken aangezien die hoorngeladen zijn. Het laag is dipool, dat is zeker niet efficient. Dat geeft extra afval van 6dB per octaaf door akoestische kortsluiting. Ik vind 98 dB gevoeligheid met minimum 10 Ohm impedantie dan wel moeilijk te geloven.
T-MOB schreef op maandag 16 januari 2023 @ 11:03:
[...]
<knip>
Maar ik denk niet dat dit oplichterspraktijken of elfenproducten zijn. Ik zou het eerder vergelijken met van die extreem exclusieve handgemaakte horloges. Dat zijn ook vaak technische hoogstandjes in prachtige materialen, maar ze geven de tijd ook niet beter aan dan een normaal horloge dat een fractie kost.
Geef ik je in zekere zin wel gelijk in. Maar ik zou dat wel enigszins willen nuanceren.
Want meer dan eens worden die buitensporig hoge prijzen verdedigd met een overmaat aan pseudowetenschappelijke bla bla, soms met niet eens bestaande begrippen, die gericht is op een publiek dat er helemaal geen verstand van heeft, zelfs niet een heel klein beetje. Erop speculerend die dat dit allemaal argeloos wordt geloofd. Denkend dat men hiermee het neusje van de zalm koopt en bereid is om er voor te sparen, soms met veel moeite.. En dan vind ik het toch wel terdege elfenproducten en oplichterspraktijken.
Daar tegen is destijds ook deze forumrubriek ontstaan.

 • ebis
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Op hifi.nl is ook weer een pareltje verschenen https://hifi.nl/artikel/3...em,-begin-bij-jezelf.html. Als zelfs de biostabil voorbij komt weet je dat het wel goed moet zijn. Klein nadeel volgens de reviewer is dat je waarschijnlijk eerst een mentale barrière moet overwinnen voor je de effecten kunt ervaren 8)7 |:(

Echt iets voor de serieuze hifi liefhebber dus :X

 • Tux3.14
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:01
ebis schreef op woensdag 18 januari 2023 @ 00:17:
Op hifi.nl is ook weer een pareltje verschenen https://hifi.nl/artikel/3...em,-begin-bij-jezelf.html. Als zelfs de biostabil voorbij komt weet je dat het wel goed moet zijn. Klein nadeel volgens de reviewer is dat je waarschijnlijk eerst een mentale barrière moet overwinnen voor je de effecten kunt ervaren 8)7 |:(

Echt iets voor de serieuze hifi liefhebber dus :X
De serieuze Hi-Fi liefhebber weet wel beter, die koopt dit soort onzin niet :P

Wel apart dat zo'n magisch kastje nodig is en zelfs kan helpen volgens de hifi wappies. Die 5000 euro kostende kabels hadden toch juist een enorm jasje wat invloeden van buitenaf moest tegenhouden? :+ _O- :')
Pagina: 1 ... 92 93 94 Laatste

Let op:
Let op: dit topic is moderatie arm. Alleen ernstige zaken (zoals CAT5 speakerkabels en Bose Acoustimass liefhebbers) worden opgepakt, dus geen topic reports voor "boehoe, hij is het niet eens met mij" of "wat deze user zegt is onzin!!111".

Enjoy!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee