![]() Mi Light is een vrij populair Domotica merk binnen Tweakers, het is een goedkoper alternatief voor Philips Hue en Ikea Trådfri. Het merk heeft echter ook zo zijn beperkingen. De 'Wifi boxen' en de afstandsbedieningen hebben namelijk maar ondersteuning voor 4, 8 of 99 groepen. Dit kan worden opgelost door een open source 'wifi box', deze code wordt onderhouden door sidoh op Github, met dank aan het reverse engineer werk van Henryk Plötz. Dit topic is bedoeld om de tips en tricks te bespreken over deze Hub, zodat het gescheiden kan worden van [Mi-Light] Ervaringen & discussie. Deze OP wordt nog aangevuld met Tips & Tricks en How-To's.
Terug naar Inhoudsopgave Hoewel de guide op Github behoorlijk duidelijk is, zijn er toch wat kleine onduidelijkheden. In dit hoofdstuk staan een aantal How-to's voor dingen die niet super duidelijk op Github staan. In de guide wordt uitgegaan van het flashen via PlatformIO, dit is mij tot op heden niet gelukt. We gaan dus aan de slag met de NodeMCU PyFlasher. Het is ook mogelijk om dit te doen met de NodeMCU Flasher, deze stond voorheen in de OP.
Terug naar Inhoudsopgave @Robbie T heeft een guide geschreven in een post voor het aansturen van de lampen via MQTT in combinatie met een Domoticz Plugin. Hieronder staat een kopie van die post. Stap 1 - Installeer MQTT in Docker
Stap 2 - Configureer de ESP8266 - Mi-Light Hub
Terug naar Inhoudsopgave Op de Wiki staat een vrij heldere uitleg, maar hieronder staat de procedure nog een keer uitlegd, maar nu met afbeeldingen erbij.
Terug naar Inhoudsopgave Het grote voordeel van dit bordje is het feit dat een ongeveer ontelbaar aantal aan groepen ondersteund, het is alleen even goed nadenken over de indeling en het instellen gaat als volgt. In Domoticz kan je de Mi Light Controller toevoegen per 4 groepen via de ingebouwde plugin, de kunst is nu dus om dit bordje elke keer toe te voegen en de lampen dus ook te koppelen per 4 groepen. Dat gaat als volgt.
Terug naar Inhoudsopgave Een los printje is natuurlijk niet heel erg mooi. Daarom kiezen een hoop mensen ervoor om een case te laten printen of eentje zelf te fabriceren. Voor de 3D printers onder ons er staan al een aantal ontwerpen op Thingverse:
Andere uses hebben zelf wat gemaakt, voorbeelden staan hieronder:
Terug naar Inhoudsopgave Mocht er iemand nog tips, aanpassingen of wijzigingen hebben, stuur me dan een DM.
Terug naar Inhoudsopgave |
[ Voor 255% gewijzigd door rens-br op 21-12-2020 15:11 ]