Toon posts:

Domoticz - open source domotica systeem - deel 4 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 112 Laatste
Acties:
 • 535.463 views

Onderwerpen


Domoticz - Control at your fingertips

Vorig deel: Topicreeks: Domoticz - open source domotica systeem
Domoticz - open source domotica systeem - deel 3

In geval van dzVents: Er is een hele mooie wiki hier beschikbaar!

Inhoudsopgave

Wat is Domoticz?

Copy-paste vanaf de website:
Domoticz is a home automation system that lets you monitor and configure various devices like: lights, switches, various sensors/meters like temperature, rain, wind, UV, electra, gas, water and much more. Notifications/alerts can be sent to any mobile device.
Het is een veelzijdige applicatie bedoeld als domotica controller (aansturing/uitlezen van componenten). De software voer je uit op een apparaat zoals een Raspberry Pi. De Pi zet je bijv. in je meterkast en heb je verder geen omkijken naar omdat alles via de ingebouwde webinterface te regelen is.

Het project is gestart door gizmocuz maar ondertussen zijn er meer developers actief. Mocht je zelf geniale ideeën hebben dan kun je uiteraard ook bijdragen als ontwikkelaar, zie hiervoor het forum (hier beneden genoemd).

Tweakers heeft zelf ook een kort stukje over Domoticz geschreven: reviews: Dirigenten voor het domotica-orkest

Waarom Domoticz?

Het grote voordeel van Domoticz is dat het volledig gratis is, je hoeft alleen te investeren in hardware! Ook is het open source en daardoor gemakkelijk uit te breiden met extra scripts en functionaliteiten. Ook is er een API beschikbaar. Deze API werkt via JSON en op die manier kun je informatie uit Domoticz halen en/of zelf in Domoticz stoppen.

Een ander groot voordeel van Domoticz is dat het erg laagdrempelig is. Als beginner heb je het waarschijnlijk zo aan de praat! Je flasht de SD-image op een SD-kaartje, stopt die in je Raspberry Pi en gaan met die banaan.
In het begin zul je niet eens met de commandline of moeilijke scripts aan de gang te hoeven gaan, pas als je meer functionaliteiten wil hebben zal dat nodig zijn.

Protocollen

Het project ondersteunt enorm veel verschillende protocollen en hierdoor is er met elk budget wel een vorm van domotica mogelijk.

433Mhz
Als starter begin je waarschijnlijk met de populaire KlikAanKlikUit producten. Deze producten werken op de 433Mhz frequentie en zijn éénrichtingsverkeer, omdat de ontvangers niet aan terugkoppeling doen. Je weet dus nooit met 100% zekerheid of een apparaat je commando heeft ontvangen ('fire and forget') . Ook is het verkeer onbeveiligd. Vroeger werkte KaKu via het 'ARC'-protocol. Hierbij koos je op de zender en de ontvanger een code, bijv. 'D1' via een codewieltje. Met deze oplossing waren er maar een beperkt aantal combinaties mogelijk (256 om precies te zijn) en was er een grote kans op gezeur met de buren omdat je beiden op hetzelfde kanaal zat. Tegenwoordig gebruikt KaKu het 'AC'-protocol. Voordeel hiervan is dat je zender en ontvanger moet 'pairen' (koppelen). Je drukt op de ontvanger een knopje in waarna hij in de 'inleermodus' gaat. Op dat moment druk je op je zender een knop in, zodat er een signaal wordt uitgezonden. De ontvanger zal bij succesvolle koppeling een aantal keer schakelen om te laten weten dat hij gekoppeld is aan een zender.
Het verkeer bij 433Mhz apparaten loopt overigens altijd alleen maar van zender > ontvanger. Het is dus aan te raden om de zender op een centrale plek in je woning te plaatsen.

Door het AC-protocol van KaKu heb je al geen last meer van je buren, omdat er nu veel meer codes zijn, die ook nog eens random worden gekozen. Het is echter nog steeds zo dat het éénrichtingsverkeer betreft en ook is het nog steeds onbeveiligd (iemand die het ID van de zender oppikt kan dit zelf ook uitzenden (klonen) waarop jouw ontvangers reageren). In de praktijk valt het echter erg mee qua risico.

Bovenstaand is KlikAanKlikUit, de RFXCOM (zie onder) ondersteunt echter nog veel meer protocollen. Zo kun je bijv. ook goedkope deurcontacten van eBay halen, vaak gebruiken deze de 'PT2262' chip welke door de RFXCOM ondersteund wordt. Ook een goedkope deurbel van de Action (SelectPlus) kan gebruikt worden bijv.

RFXCOM
In de basis wordt voor 433Mhz producten de pricewatch: Rfxcom RFXtrx433E USB 433.92MHz Transceiver gebruikt, deze ondersteunt veel protocollen. De volledige lijst vind je in de handleiding (pagina 4 en verder).
Let op bij aanschaf van de RFXCOM: er zijn twee versies van de RFXCOM: het oudere RFXtrx433 model en de RFXtrx433E. Let erop dat je de laatste koopt, die ondersteunt meer devices. Het oudere model wordt nieuw niet meer verkocht, maar kom je misschien op Marktplaats nog wel tegen, zoek echter goed uit wat je wil gaan aansturen en wat het verschil is tussen de twee, met de oudere versie kun je bijv. geen Somfy rolluiken besturen. Het is daarom aan te raden om gewoon voor het nieuwste 'E'-model te gaan.

Zorg ook dat je de nieuwste firmware op de RFXCOM gebruikt, met enige regelmaat brengt RFXCOM een bijgewerkte firmware uit. Hierin zijn dan bugs verholpen of nieuwe apparaten toegevoegd. Je zult wellicht in de log van Domoticz ook wel een melding zien dat er een firmware update is als je erg ver achterloopt.
De firmware is te downloaden op www.rfxcom.com onder het tabje 'Downloads'. Voor de RFXtrx433E zul je in 99% van de gevallen de 'Ext' firmware nodig hebben. De firmware updaten kon altijd al via een Windows PC (of een VM) met het programma 'RFXflash.exe' (schijnt ook onder 'mono' te werken), maar sinds een tijdje (v2.25xx ergens) kun je de RFXCOM ook updaten binnen Domoticz.

RFLink
Sinds een tijd is er ook het RFLink project. Dit is een 433Mhz zender/ontvanger op basis van een Arduino mega + RF set + NRF. Vroeger was dit een stuk goedkoper maar tegenwoordig zijn de prijzen gelijk via bijvoorbeeld Nodo-Shop ter vergelijking met een RFXCOM. (Als je handig genoeg bent om de gateway kit zelf te solderen kan het uiteraard wel goedkoper). Zelf in elkaar zetten kan al vanaf ca. 20,- euro (ex verzendkosten). Ze werken hard aan het continue toevoegen van nieuwe devices. Een overzicht van de door RFLink ondersteunde 433Mhz-devices kan hier op hun website vinden.

Zie ook het RFLink eigen forum of subforum op het Domoticz forum.

Goedkope 433Mhz transceivers van eBay
Er zijn momenteel heel veel verschillende 433Mhz ontvangers op de markt waarvan je het over grote deel meteen kan afschrijven, ze werken maar daar is alles mee gezegd. Waar je bij de zenders nog een antenne er op kan solderen lukt dit vaak bij de ontvangers niet. Hierdoor is zowel het bereik alsmede het signaal totaal niet betrouwbaar.
Domoticz heeft niet voor niets de keus gemaakt om deze goedkope modellen niet out-of-the-box te ondersteunen.

Z-Wave
Als je na een tijdje de smaak te pakken hebt op domoticagebied, zul je waarschijnlijk met Z-Wave aan de gang willen gaan. Z-Wave werkt op 868Mhz, is tweerichtingsverkeer en het verkeer tussen zender en ontvanger is beveiligd, totaal niet te vergelijken met KlikAanKlikUit dus!
Anders dan bij 433Mhz werkt Z-Wave via een zgn. 'mesh'-netwerk. Dit wil zeggen dat het verkeer niet alleen van zender > ontvanger kan lopen zoals bij 433Mhz, maar ook tussen apparaten verloopt. Als je de zender in de woonkamer hebt staan en een wallplug op zolder en ook eentje op de eerste verdieping dan is het zeer waarschijnlijk dat het signaal op deze manier loopt: zender > wallplug 1e verdieping > wallplug zolder. Het netwerk zoekt zelf de 'beste' weg. Op deze manier kun je ook een grotere afstand overbruggen, het netwerk kan immers via meerdere 'hops' verlopen.

Ook bij Z-Wave moet je je nodes pairen met de controller. Bij Z-Wave heet dit 'includen'.

Het voordeel van Z-Wave boven 433Mhz, is dat het een stuk veiliger is, zowel omdat het verkeer beveiligd is, maar ook omdat de ontvanger zal terugkoppelen of hij daadwerkelijk de gewenste actie heeft uitgevoerd. Voor meer 'kritische' toepassing zoals bijv. het aansturen van een verwarmingselement is het daarom verstandig om Z-Wave te gebruiken, bij 433Mhz is er een kans aanwezig dat de ontvanger het signaal niet ontvangt (en je kacheltje de hele dag zou blijven branden en stroom slurpen). Ook het onderling versterken van het netwerk via de nodes is een leuke feature.
Verder kun je met een aantal Z-Wave devices (Fibaro Wallplug bijv.) niet alleen een aangesloten device aan/uit schakelen, maar ook het actuele (Watt) en totale (kWh) stroomverbruik meten.

Voor de Raspberry heb je de product: Z-wave.me RaZberry Module om Z-Wave ondersteuning te verkrijgen. Het nadeel van deze module vind ik zelf dat je gebonden bent aan de Raspberry. Mocht je later besluiten om Domoticz op je NAS o.i.d. te willen draaien dan zul je weer een andere oplossing voor Z-Wave moeten aanschaffen, het RaZberry bordje past immers niet op je NAS.

Een Z-Wave USB-stick is dan een beter idee omdat deze via USB werkt. Voorbeeld hiervan is de Aeon Labs stick. Grote voordeel van de Aeon stick is dat er een batterijtje in zit, waardoor je hem uit de USB-poort kunt trekken en mee kunt nemen naar een Z-Wave device om de Z-Wave node te includen in je netwerk. Zorg ook hier dat je voor Z-Wave producten een recente firmware gebruikt om alles optimaal te laten werken.

Zie voor een overzicht van alle Z-Wave controllers de Pricewatch.

Xiaomi Gateway (Zigbee)
Een nieuwe opkomer is de Xiaomi Gateway. Officieel is dit een apparaat welke niet voor de EU is bestemd. Toch is het mogelijk om de Xiaomo Gateway met Domoticz te laten werken. Je dient minimaal de Gateway te hebben om diverse sensoren in Domoticz te kunnen uitlezen.
De gateway verbindt via WiFi met je Domoticz systeem om vervolgens via het Zigbee protocol met de sensoren te verbinden.

De Gateway:
Xiaomi Gateway: RGB-LED/Speaker/Alarm/LUX Sensor (Dit is de gateway die je minimaal nodig hebt!)

De ondersteunde sensoren:
1. Human Body Sensor (Motion Sensor)
2. Wireless Smart Switch
3. Door/Window Sensor
4. Temperature and Humidity Sensor
5. Smart Socket/Plug - Zigbee version (WiFi versie is NIET ondersteund)
6. Xiaomi Mi Smart Cube (Xiaomi Mi Magic Controller)
7. Wireless Aqara Switch (dubbele knop)
8. Wireless Aqara Switch (enkele knop)
9. Wired Aqara Switch (dubbele knop - UK wandcontactdoos afmetingen!)
10. Wired Aqara Switch (enkele knop - UK wandcontactdoos afmetingen!)
11. Xiaomi Smoke Detector
12. Xiaomi Gas Leak Detector
13. Xiaomi Aqara Window Door Sensor
14. Xiaomi Aqara Temperature Humidity Sensor

Sensoren welke (standaard) NIET werken:
1. Xiaomi MiRobot stofzuiger (wel met een Py script via WiFi!)
2. WiFi wandcontactdozen (schakelaars)
3. Bluetooth lampen
4. Luchtverfrisser (Air Purifier)

WiFi
Een oplossing middels WiFi is ook mogelijk. Ook deze oplossing geeft terugkoppeling aan Domoticz of die aan/uit staat. Een populaire keuze hier in zijn de Sonoff apparaten met aangepaste firmware.

WiFi Ontvangers
De meest bekende WiFi schakelaars komen van Itead onder de merknaam Sonoff. Tegenwoordig worden ze ook verkocht onder de merkvaan GoComma, exact gelijk aan de Sonoff Basic maar met een andere sticker. Zie hier onder de meest bekende:

1. iTead Sonoff Basic
2. iTead Sonoff RF
3. iTead Sonoff SV
4. iTead Sonoff TH10/TH16 with temperature sensor
5. iTead Sonoff Dual
6. iTead Sonoff Pow
7. iTead Sonoff 4CH
8. iTead S20 Smart Socket
9. iTead Slampher
10. iTead Sonoff Touch

Tweaker @Matthijz98 biedt een aantal van bovenstaande modellen aan ter verkoop. Flashen kost je €1 per stuk extra :)

WiFi Zenders
Naast de WiFi ontvangers zijn er nu ook WiFi zenders, deze maken het mogelijk om een fysieke schakelaar te blijven gebruiken zodat de WAF hoog blijft. De meest bekende komt van Shelly.

1. Shelly 1
2. Shelly 2

WiFi Modules flashen
De standaard firmware die wordt meegeleverd bij de meeste ESP8266 modules voldoet vaak niet aan onze eisen. Zo verloopt de verbinding voor de standaard Sonoff firmware via China terwijl dit helemaal niet nodig is in combinatie met Domoticz. Op dit moment zijn er twee firmware pakketen erg interessant om te gebruiken namelijk ESPeasy & Tasmota.

Beide pakketen hebben hun eigen voor en nadelen wil je vooral snel aan de slag en weinig omkijken ergens naar hebben dan zou ik Tasmota aanraden. ESPEasy is erg uitgebreid en je kan er meer mee doen dan Tasmota maar dat vereist meer kennis en tijd.

Zie de instructie video hier onder:

In plaats van de gebruikte ESPTool in de video is het makkelijker om de GUI van NodeMCU Firmware Programmer te gebruiken.

Het flashen zal met de volgende settings plaats moeten vinden:
Baudrate: 115200
Flashsize: 1MByte
Flashspeed: 40MHz
SPI Mode: DOUT

Mocht je het niet aandurven om zelf andere firmware er op te zetten dan zijn er ongetwijfeld mensen die dat (dan wel niet tegen betaling) voor je willen doen.

Een overzicht van alle apparaten (zowel 433Mhz, Z-Wave als de Xiaomi Gateway) die werkend zijn bevonden in Domoticz vind je hier

Welk protocol moet ik nou kiezen?
Dit zijn maar twee voorbeelden van protocollen, maar Domoticz ondersteunt er nog veeeeel meer.

Voor welk protocol je kiest zul je voor jezelf moeten afwegen. 433Mhz is goedkoper dan Z-Wave maar in theorie minder betrouwbaar. Als je een kleine woning hebt en weinig stoorzenders in de buurt (vooral weerstations op 433Mhz met bijna lege batterijen zijn vervelend; die 'schreeuwen' bijna continu dat de batterijen leeg zijn) dan zal het erg meevallen en zul je amper problemen ondervinden. Z-Wave is betrouwbaarder maar de nodes zijn weer veel duurder in aanschaf (ga uit van gemiddeld €50+ per node). Natuurlijk kun je in je events ook een workaround inbouwen om het 433Mhz verkeer naar je ontvangers meer betrouwbaar te maken: simpelweg het commando na een aantal seconden/minuten gewoon nog een keer sturen (bijna zeker weten dat verlichting uit is als je van huis bent bijv.). Dit blijft echter behelpen en het missen van een signaal kan tot irritatie leiden.

Platformen

Het project is oorspronkelijk begonnen met als basis de Raspberry Pi. Dit is nog steeds de grootste doelgroep, de Pi is goedkoop, compact en energiezuinig en meer dan snel genoeg voor Domoticz. De kant-en-klare SD-image is gebaseerd op Raspbian en kun je gelijk mee aan de slag. Let wel op dat je een goede stroomadapter (minimaal 2A) en SD-kaart (minimaal class10) gebruikt.

Tegenwoordig is het beschikbaar gemaakt voor meerdere platformen.

- Arm 32bit (Raspberry/Cubie/...)
- Arm 64bit (Cubie/ODroid/...)
- Windows
- Mac/OSX
- Linux
- Synology (niet via officiële website, wel via Wiki)

Downloaden kan via de Domoticz website.

Versies
Er wordt actief aan Domoticz gewerkt, van kleine bugfixes tot het implementeren van nieuwe functionaliteiten. Bijna dagelijks wordt er wel code gecommit, zie ook de GitHub repository van Domoticz hier.
Er zit een tweedeling in de ontwikkeling, zo verschijnt er eens in de zoveel tijd een nieuwe stable versie, die (zoals de naam al doet vermoeden) 'stable' oftewel stabiel is bevonden. Mocht je wat meer van experimenteren houden dan kun je ook de 'beta' releases draaien. Hierin zitten vaak wat nieuwere functionaliteiten, maar deze builds zijn niet gegarandeerd stabiel. In de praktijk kun je eigenlijk prima beta draaien, doordat er bijna dagelijks nieuwe builds verschijnen zijn bugs snel verholpen.
In de instellingen van Domoticz kun je kiezen van welke releasechannel je updates wilt verkrijgen. Standaard staat deze ingesteld op 'stable'.

Software pakketen

Domoticz kan je zo uitgebreid maken als je zelf zou willen, belangrijke onderdelen kunnen zijn HomeBridge en een fatsoenlijke MQTT broker. Het is daarom van belang om een goede keuze te maken wat betreft de plugin's die je wilt gaan installeren, tenslotte willen we niet ons platform voorzien van overtollige software die het geheel alleen maar onstabiel en/of trager kunnen maken.

Reverse Proxy
Er is een handleiding geschreven om met CaddyServer je Domoticz omgeving vanaf buiten beschikbaar te stellen:
rens-br in "Domoticz - open source domotica systeem - deel 4"

MQTT Broker
Om data te versturen en te ontvangen naar andere apparaten, en dan specifiek IoT modules, wordt er gebruik gemaakt van 1 protocol namelijk MQTT. Het voordeel van dit protocol is dat het alle informatie die het nodig heeft verstuurd in één keer, zo weet je meteen waar de data vandaan komt.

MQTT is standaard niet geïnstalleerd in combinatie met Domoticz maar Domoticz is wel volledig voorbereid op MQTT, het is een kwestie van alleen een goede broker installeren. De meest gebruikte is dan ook Mosquitto. Een duidelijk installatie voor de Pi vindt je hier. Vergeet alleen niet dat een Pi vaak gebruikt maakt van stretch, vervang wheezy dan ook voor stretch.

HomeBridge
HomeBridge zorgt voor een intergratie van Domoticz naar Apple's HomeKit platform, onze collega's paQ en Rgerr hebben hiervoor een heel mooie draadje lopen en die vindt je hier

Zigbee2MQTT
De naam zegt het al, het ontvangt een Zigbee signaal en zet het om naar MQTT. Hierdoor is het -in theorie- niet meer nodig om van elk merk de specifieke gateway aan te schaffen. Dit scheelt aanzienlijk in kosten en de werking is vrijwel gelijk. Echter is het niet meer mogelijk om je apparaten te voorzien van de nieuwste firmware.

Je hebt eigelijk 3 dingen nodig:Voor alle informatie hierover verwijzen we je graag naar het speciale Zigbee2MQTT topic.

Domoticz Telegram bot
Ons community lid @flexje is bezig geweest met het creëren van een Telgram bot voor Domoticz, het geheel werkt via Node-RED. Voor alle informatie verwijzen je graag naar de post zelf. Je vindt hem hier: flexje in "Domoticz - open source domotica systeem - deel 4"

Eenvoudig automatiseren

Natuurlijk is een domoticasysteem niets zonder slimmigheid. Een lamp op afstand aanzetten is niet heel spannend. De kracht bij Domoticz zit hem er juist in dat je op erg eenvoudige wijze apparaten kunt aansturen. Hoe dat werkt zal hieronder worden besproken.

Timers
Domoticz ondersteunt simpele timers:

(Bovenstaand voorbeeld: doordeweeks direct na zonsondergang licht aan, bij zonsopgang weer uit. In het weekend om 17:00 aan en om 22:00 uit)

Blockly events
Leuker wordt het echter wanneer je echt events gaat bouwen. In Domoticz is het vrij eenvoudig om events te bouwen door de Blockly creator die aanwezig is. Op deze manier kun je 'bouwstenen' in elkaar slepen en op die manier een event creëren.

Meer voorbeelden van deze Blockly events kun je hier vinden.

Scripts
Natuurlijk is er ook aan de die-hard scripters/coders gedacht, Domoticz ondersteunt de Lua programmeertaal om scripts te bouwen. Voorbeelden van dergelijke scripts vind je in dit topic, maar ook op de wiki staan genoeg voorbeelden.

Mocht je nou niet van LUA houden dan kun je ook zelf aan de gang gaan, er zijn ook genoeg gebruikers die met Bash of Python leuke scripts hebben gemaakt (zie wiki). Door de eerder genoemde JSON API kun je gemakkelijk met Domoticz communiceren.

Verdere mogelijkheden

Hieronder een opsomming van de mogelijkheden van Domoticz:
 • Aansturen draadloze schakelaars
 • Uitlezen draadloze temperatuursensoren
 • Uitlezen slimme meter (P1-poort) + grafieken genereren
 • Zonnepanelen opwek bijhouden (SolarEdge, YouLess)
 • Rolluiken/zonneschermen aansturen
 • Scenes maken en gebruiken (Bepaalde lichtplannen waarin je bijv. een sfeer kunt vastleggen, 'Romantisch filmkijken' waarbij lampen gedimd staan, of 'Werkverlichting' waarbij je veel licht wilt hebben)
 • Apparaten aansturen via groepen, alle lampen in de huiskamer met één klik aan/uit zetten door de groep 'huiskamer' te bedienen
 • Data van virtuele weerstations binnenhalen (Weather Underground)
 • Zelfbouw nodes (gebaseerd op Arduino) van 'MySensors' project uitlezen
 • Logitech Harmony Hub aansturen
 • Philips Hue verlichting aansturen
 • Milight verlichting aansturen
 • Xiaomi sensoren uitlezen
 • Koppeling met Toon thermostaat mogelijk
 • Koppeling met HomeKit mogelijk (HomeBridge)
 • IP netwerkcamera in Domoticz en snapshot krijgen via pushmessage als deurbel wordt ingedrukt (los script)
 • GPIO-pins van Raspberry bedienen
 • Slimme watermeter
Maar eigenlijk is de beste samenvatting: download het eens en probeer het zelf en zie wat Domoticz je te bieden heeft _/-\o_

Handigheidjes

Nadat je Domoticz draaiend hebt gekregen zijn er waarschijnlijk nog een aantal handigheidjes die je wilt instellen:
 • Zorgen dat USB-devices op de Raspberry altijd dezelfde poort krijgen toegewezen ipv na elke reboot weer door de war ---> Zie wiki
 • Een automatische backup van je domoticz.db (bestand met al je devices + instellingen) instellen naar een FTP-server ---> Zie wiki
Hoe maak ik nou een ELSE IF-blockly :?
In de Blockly-editor sleep je de ELSE IF onder de IF in het plaatje uit de link.

Handige links, topics & posts

Hier vindt je een verzameling handige topics en posts naar de meest gestelde vragen, op deze manier gaan we hier niet meerdere keren de zelfde vraag zien. Als je iets in de lijst mist, stuur mij dan een PB met de link!

Topics
Posts
Instructables

Meer informatie

Voor meer informatie/ondersteuning kun je naast dit topic ook het eigen Domoticz forum raadplegen (let op: Engels is verplichte voertaal) en ook de wiki staat bomvol informatie!

Lees voor je aan de slag gaat ook even de FAQ door. Wellicht is je vraag daar reeds beantwoord. Ook is er een handleiding beschikbaar.

Bijdragen aan het project

Omdat het een open source project is kan in principe iedereen bijdragen met het implementeren en up to date houden van functionaliteiten. Ook de wiki kun je als gebruiker aan bijdragen (logingegevens zijn zelfde als voor het forum). Schroom ook niet om je eigen interessante bevindingen daar te delen, of fouten te corrigeren als je er eentje spot.

Mocht je zeer tevreden zijn met Domoticz en op een financiële wijze wat willen bijdragen, dan kan dat ook: ga naar http://www.domoticz.com/ en klik op de 'Donate' button rechtsonderin.

Dank gaat ook uit naar @ThinkPad & @renedis voor de voorgaande topics!
Disclaimer
Dit topic is nummer 4 in de reeks 'Domoticz' en informatie uit vorige posts zullen deels verouderd zijn. Desondanks kan het nuttig zijn om ook te zoeken in de vorige delen.

Mocht je informatie waardevol vinden, stuur dan even een PB'te zodat we het kunnen opnemen in de lijst van handige posts, op die manier houden we het topic opgeruimd en kunnen we iedereen van de correcte en juiste informatie voorzien.

Het wil nog wel eens helpen om Domoticz te herstarten, zeker bij hele gekke fouten. Hiervoor kan je onderstaande code gebruiken:
code:
1
2
sudo service domoticz.sh stop
sudo service domoticz.sh start

[Voor 116% gewijzigd door Toppe op 07-02-2020 13:20]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • commentator
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11-09 22:19
ja een overzicht met alle handige dingen zou wel wenselijk zijn

 • mDieli
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 23-09 17:34
Hmmmm, ik wilde net weer eens mijn Sonos aansturen via Domoticz, maar kom tot de ontdekking dat deze plugin niet meer bij hardware in de plugin lijst staat terwijl hij nog wel gewoon aanwezig is op de server.
Even gechecked, maar ook andere plugins ziet hij niet.
Verder dan apt-get update en upgrade kwam ik niet in mijn poging om het op te lossen. (En verhelpt het probleem ook niet.) Python staat nog wel geinstalleerd zegt "ie".
Iemand nog een suggestie?

 • LJ80
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 22-09 17:03
Na wat uurtjes proberen en wat hulp van hier is het gelukt met AEOTEC USB stick toe te voegen.
De fibaro switch is ook toegevoegd.
(ging niet makkelijk want het pair knopje was direct kapot en bleef naar binnen gedrukt staan)

Nu zijn beide dus zichtbaar in de "setup" van OpenZwave.

http://i63.tinypic.com/wkfgd5.png

Maar hoe krijg ik nu de Fibaro als daadwerkelijke switch in domoticz?
Bij devices zie ik "fibaro" er niet tussenstaan.
Wel een stuk of 10 AEOTEC-Zwave.

 • commentator
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11-09 22:19
LJ80 schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 20:19:
Na wat uurtjes proberen en wat hulp van hier is het gelukt met AEOTEC USB stick toe te voegen.
De fibaro switch is ook toegevoegd.
(ging niet makkelijk want het pair knopje was direct kapot en bleef naar binnen gedrukt staan)

Nu zijn beide dus zichtbaar in de "setup" van OpenZwave.

[Afbeelding]

Maar hoe krijg ik nu de Fibaro als daadwerkelijke switch in domoticz?
Bij devices zie ik "fibaro" er niet tussenstaan.
Wel een stuk of 10 AEOTEC-Zwave.
bij devices zie je ze staan als onderdeel met de naam die je je aeotec gegeven hebt.

 • grote_oever
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:35
Deel 4 alweer! Gaat lekker :)

 • DaRk PoIsOn
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 04:10
Toppe schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 18:45:
Lijkt me tof om een overzicht te maken van alle écht handige posts in deel 3, mocht je wat tegen komen let me know!
Als ik het me allemaal nog goed herinner kwamen iig de:
Xiaomi cube, flower sensor, sonoff schakelaars in/opbouw/hotelschakeling, aansturing voor het zwembad, de camera's en booten met ssd of usb-stick het vaakste langs.

@Toppe

Misschien nog de zigbee2mqtt in de OP, (als dit mag van onze medetweaker) en de (geen idee hoe het ook al weer heet) sensors voor de watermeter.

<Off-topic>Ik ga zo de kroeg in, dus dat link zoeken lijkt me niet meer zo betrouwbaar, zal morgen kijken of ik nog iets kan toevoegen!

[Voor 24% gewijzigd door DaRk PoIsOn op 08-12-2018 21:47]

who put a "stop payment" on my reality check

DaRk PoIsOn schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 21:38:
[...]

Als ik het me allemaal nog goed herinner kwamen iig de:
Xiaomi cube, flower sensor, sonoff schakelaars in/opbouw/hotelschakeling, aansturing voor het zwembad, de camera's en booten met ssd of usb-stick het vaakste langs.

@Toppe

Misschien nog de zigbee2mqtt in de OP, (als dit mag van onze medetweaker) en de (geen idee hoe het ook al weer heet) sensors voor de watermeter.

<Off-topic>Ik ga zo de kroeg in, dus dat link zoeken lijkt me niet meer zo betrouwbaar, zal morgen kijken of ik nog iets kan toevoegen!
Haha is goed, ik ga ze opzoeken en toevoegen!

[Voor 34% gewijzigd door Toppe op 08-12-2018 21:51]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • Dacuuu
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:57
Ik mis de Shelly1 in de OP. :)
Ik heb deze:als deurbelknop en na enkele maanden trouwe dienst weigert deze soms dienst. Mensen moeten goed drukken, wil er iets gebeuren. Resultaat: bonken op het raam, want buiten horen ze ook de deurbel niet.

Ik zit te denken om toch weer terug te gaan naar de standaard, bedrade beldrukker en dat dan op de 1 of andere manier aan Domoticz te knopen. Ik wil namelijk graag de mogelijkheid behouden dat er een snapshot naar me wordt gestuurd zodat ik kan zien wie er voor de deur staat, ook als ik niet thuis ben. Wie heeft zo'n setup, kan die setup delen en is daar ook tevreden over?

¯\_(ツ)_/¯

M.v.Veelen schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 22:02:
Ik heb deze:

[Afbeelding]

als deurbelknop en na enkele maanden trouwe dienst weigert deze soms dienst. Mensen moeten goed drukken, wil er iets gebeuren. Resultaat: bonken op het raam, want buiten horen ze ook de deurbel niet.

Ik zit te denken om toch weer terug te gaan naar de standaard, bedrade beldrukker en dat dan op de 1 of andere manier aan Domoticz te knopen. Ik wil namelijk graag de mogelijkheid behouden dat er een snapshot naar me wordt gestuurd zodat ik kan zien wie er voor de deur staat, ook als ik niet thuis ben. Wie heeft zo'n setup, kan die setup delen en is daar ook tevreden over?
RedRayMann in "[Xiaomi / Aqara] Ervaringen & discussie"
RedRayMann in "[Xiaomi / Aqara] Ervaringen & discussie"

[Voor 4% gewijzigd door Toppe op 08-12-2018 22:35]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • Lizard
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 20:51
thecompany schreef op woensdag 5 december 2018 @ 20:05:
[...]

Toevallig heb ik hem net vandaag gemailt, hij zou er dit weekend naar kijken maar is volgens mij niet gebeurd. Ik laat het nog even weten.
Ik zag dat de pull request gisteren gemerged is. Hoe nu verder? Werken de standaard docker images nu ook? Of eventueel de hosted?
Bij de hosted versie zie ik dit in de log staan:
code:
1
 2018-12-08 22:42:25.112 Error: (gBridge) No transport, write directive to 'mqtt.gbridge.kappelt.net' ignored.

 • LJ80
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 22-09 17:03
commentator schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 20:41:
[...]

bij devices zie je ze staan als onderdeel met de naam die je je aeotec gegeven hebt.
Oke ik heb ze alle 10 maar ingelezen:
http://i63.tinypic.com/14l20g.png

En als ik de fysieke schakelaar aan de wand gebruik kom ik er via het log achter dat het de schakelaar " AEOTEC2" is. Het licht springt via de fysieke schakelaar aan en via de browser (webpagina) van domoticz kleurt het lampje geel.

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
2018-12-08 23:32:22.857 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:32:25.219 (AEOTEC Z-Wave) Usage (AEOTEC1)
2018-12-08 23:32:25.253 (AEOTEC Z-Wave) General/kWh (kWh Meter Dakterras)
2018-12-08 23:32:32.977 (RFXCOM) Security (Unknown)
2018-12-08 23:32:43.609 OpenZWave: Domoticz has send a Switch command!, Level: 0, NodeID: 2 (0x02)
2018-12-08 23:32:43.640 (AEOTEC Z-Wave) Usage (AEOTEC1)
2018-12-08 23:32:43.676 (AEOTEC Z-Wave) General/kWh (kWh Meter Dakterras)
2018-12-08 23:32:43.732 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)


Maar wanneer ik dat via de webpagina die zelfde schakelaar weer uit probeer te zetten gebeurt er niets:

code:
1
2018-12-08 23:32:43.607 Status: User: Admin initiated a switch command (208/AEOTEC2/Off)

 • commentator
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11-09 22:19
LJ80 schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 23:39:
[...]
Maar wanneer ik dat via de webpagina die zelfde schakelaar weer uit probeer te zetten gebeurt er niets:

code:
1
2018-12-08 23:32:43.607 Status: User: Admin initiated a switch command (208/AEOTEC2/Off)
staat er een timeout in je log?
1 apparaat is ook wel erg beperkt voor goede dekking. Afstand kan al een ding zijn

 • LJ80
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 22-09 17:03
@commentator

na dit commando:
2018-12-08 23:43:03.253 Status: User: Admin initiated a switch command (208/AEOTEC2/On)

komt er geen timeout in het log dat het niet gelukt is nee.

Afstand kan het ook niet zijn dit alles is binnen 3 meter afstand van elkaar.

 • LJ80
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 22-09 17:03
http://i68.tinypic.com/ynzp0.png

23:48:56 aan met fysieke schakelaar
23:49:00 uit met fysieke schakelaar
23:49:29 aan in dashboard (gebeurt niets)
23:49:29 uit in dashboard (gebeurt niets)

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
2018-12-08 23:48:56.617 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:48:59.239 (AEOTEC Z-Wave) Usage (AEOTEC1 kwh)
2018-12-08 23:48:59.305 (AEOTEC Z-Wave) General/kWh (kWh Meter Dakterras)
2018-12-08 23:49:00.473 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:49:01.229 (AEOTEC Z-Wave) Usage (AEOTEC1 kwh)
2018-12-08 23:49:01.263 (AEOTEC Z-Wave) General/kWh (kWh Meter Dakterras)
2018-12-08 23:49:29.459 OpenZWave: Domoticz has send a Switch command!, Level: 255, NodeID: 2 (0x02)
2018-12-08 23:49:29.501 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:49:29.457 Status: User: Admin initiated a switch command (208/AEOTEC2/On)
2018-12-08 23:49:34.661 OpenZWave: Domoticz has send a Switch command!, Level: 0, NodeID: 2 (0x02)
2018-12-08 23:49:34.708 (AEOTEC Z-Wave) Usage (AEOTEC1 kwh)
2018-12-08 23:49:34.732 (AEOTEC Z-Wave) General/kWh (kWh Meter Dakterras)
2018-12-08 23:49:34.796 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:49:34.659 Status: User: Admin initiated a switch command (208/AEOTEC2/Off)

Alleen de fysieke schakelaar werkt dus, en afstand kan het echt niet zijn is 2 meter.
Meer Z-wave heb ik nog niet (moet ergens beginnen, mits het werkt) ;)

 • commentator
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11-09 22:19
LJ80 schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 23:56:
[Afbeelding]

23:48:56 aan met fysieke schakelaar
23:49:00 uit met fysieke schakelaar
23:49:29 aan in dashboard (gebeurt niets)
23:49:29 uit in dashboard (gebeurt niets)

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
2018-12-08 23:48:56.617 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:48:59.239 (AEOTEC Z-Wave) Usage (AEOTEC1 kwh)
2018-12-08 23:48:59.305 (AEOTEC Z-Wave) General/kWh (kWh Meter Dakterras)
2018-12-08 23:49:00.473 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:49:01.229 (AEOTEC Z-Wave) Usage (AEOTEC1 kwh)
2018-12-08 23:49:01.263 (AEOTEC Z-Wave) General/kWh (kWh Meter Dakterras)
2018-12-08 23:49:29.459 OpenZWave: Domoticz has send a Switch command!, Level: 255, NodeID: 2 (0x02)
2018-12-08 23:49:29.501 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:49:29.457 Status: User: Admin initiated a switch command (208/AEOTEC2/On)
2018-12-08 23:49:34.661 OpenZWave: Domoticz has send a Switch command!, Level: 0, NodeID: 2 (0x02)
2018-12-08 23:49:34.708 (AEOTEC Z-Wave) Usage (AEOTEC1 kwh)
2018-12-08 23:49:34.732 (AEOTEC Z-Wave) General/kWh (kWh Meter Dakterras)
2018-12-08 23:49:34.796 (AEOTEC Z-Wave) Light/Switch (AEOTEC2)
2018-12-08 23:49:34.659 Status: User: Admin initiated a switch command (208/AEOTEC2/Off)

Alleen de fysieke schakelaar werkt dus, en afstand kan het echt niet zijn is 2 meter.
Meer Z-wave heb ik nog niet (moet ergens beginnen, mits het werkt) ;)
herstart domoticz lost vaak t probleem op

 • BrcBas
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22:12
Iemand een idee met welke release Hue weer werkt? De laatste stable werkte het sowieso niet, tijdje terug een beta gedraaid en toen kreeg ik mijn devices te zien. Na het verhuizen overnieuw begonnen met de laatste beta maar weer hetzelfde probleem nu! Iemand ervaring?

 • BrcBas
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22:12
Dankje Toppe!

[Voor 165% gewijzigd door BrcBas op 09-12-2018 11:04]


 • LJ80
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 22-09 17:03
@commentator tnx, werkt nu
Staat er ondertussen in. Heb je zelf ervaring met Shelly? Zo ja, het is toch mogelijk om de lamp weer via Domoticz aan te zetten als de schakelaar ‘uit’ is?
DaRk PoIsOn schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 21:38:
[...]

Als ik het me allemaal nog goed herinner kwamen iig de:
Xiaomi cube, flower sensor, sonoff schakelaars in/opbouw/hotelschakeling, aansturing voor het zwembad, de camera's en booten met ssd of usb-stick het vaakste langs.

@Toppe

Misschien nog de zigbee2mqtt in de OP, (als dit mag van onze medetweaker) en de (geen idee hoe het ook al weer heet) sensors voor de watermeter.

<Off-topic>Ik ga zo de kroeg in, dus dat link zoeken lijkt me niet meer zo betrouwbaar, zal morgen kijken of ik nog iets kan toevoegen!
Kan niet zoeken in het forum.. Krijg fout melding maar Zigbee2MQTT staat er in elk geval tussen. Wil inderdaad nog even een lijstje maken met handige sensoren dus kom maar door :*)

[Voor 56% gewijzigd door Toppe op 09-12-2018 09:30]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • Dacuuu
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:57
Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 09:23:
[...]


Staat er ondertussen in. Heb je zelf ervaring met Shelly? Zo ja, het is toch mogelijk om de lamp weer via Domoticz aan te zetten als de schakelaar ‘uit’ is?
Helaas heb ik zelf nog geen ervaring met een Shelly,

 • sterremos
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 18-09 12:47
even een hulpje nodig bij het volgende, ik heb een yeelight led strip en wil deze met de mi cube gaan bedienen om een aantal kleuren te switchen.
ik heb een 4 tal scenes aangemaakt , rood, geel, groen en wit,
deze wil ik elke keer als ik de cube 90 graden flip dat de kleur veranderd naar die van de scenes.
ik heb een blocky gemaakt , de eerste twee gaan goed, dan loopt het niet verder. ik weet dat het niet klopt, maar zie het even niet

https://tweakers.net/ext/f/TIVOg24lnGBEjliaA3mr2kdm/thumb.png

 • N!co
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 24-09 22:27
M.v.Veelen schreef op zaterdag 8 december 2018 @ 22:02:
...

Ik zit te denken om toch weer terug te gaan naar de standaard, bedrade beldrukker en dat dan op de 1 of andere manier aan Domoticz te knopen. Ik wil namelijk graag de mogelijkheid behouden dat er een snapshot naar me wordt gestuurd zodat ik kan zien wie er voor de deur staat, ook als ik niet thuis ben. Wie heeft zo'n setup, kan die setup delen en is daar ook tevreden over?
Ik heb bij de bestaande bel een relais geknoopt. Deze gaat op de ingang van een fibaro universal binary sensor. Werkt perfect.
Thanks @Toppe , dit zijn echter nogal ingrijpende operaties. Ik zoek meer een goede, waterdichte beldrukker (de ene na de andere overlijdt bij mij door oxidatie in het binnenwerk) die dan direct de ouderwetse deurbel af laat gaan en tegelijkertijd in Domoticz geregistreerd wordt.
Dit zou dan bijvoorbeeld dmv een Wemos D1 mini oid. kunnen, of een Sonoff (als bijv. GPIO14 en GND worden kortgesloten), of door iets waar ik zelf nog niet aan heb gedacht (liefst via de Xiaomi gateway).
Misschien zou ik de Xiaomi switch in de meterkast kunnen laten, en dan de draden die naar de beldrukker lopen hierop aan kunnen sluiten. Dan is het dus nog niet helemaal bedraad, maar ben ik wel af van eventuele vochtproblemen in de schakelaar.
N!co schreef op zondag 9 december 2018 @ 15:30:
[...]


Ik heb bij de bestaande bel een relais geknoopt. Deze gaat op de ingang van een fibaro universal binary sensor. Werkt perfect.
Ik heb geen ZWave meer. Dus dat gaat 'm niet meer worden. Alles gaat bij mij via de Sonoffs / Wemos D1 mini of via de Xiaomi gateway. Slechts een enkele schakelaar loopt nog via de RFXcom.

[Voor 17% gewijzigd door M.v.Veelen op 09-12-2018 15:40]

¯\_(ツ)_/¯

M.v.Veelen schreef op zondag 9 december 2018 @ 15:38:
[...]


Thanks @Toppe , dit zijn echter nogal ingrijpende operaties. Ik zoek meer een goede, waterdichte beldrukker (de ene na de andere overlijdt bij mij door oxidatie in het binnenwerk) die dan direct de ouderwetse deurbel af laat gaan en tegelijkertijd in Domoticz geregistreerd wordt.
Dit zou dan bijvoorbeeld dmv een Wemos D1 mini oid. kunnen, of een Sonoff (als bijv. GPIO14 en GND worden kortgesloten), of door iets waar ik zelf nog niet aan heb gedacht (liefst via de Xiaomi gateway).
Misschien zou ik de Xiaomi switch in de meterkast kunnen laten, en dan de draden die naar de beldrukker lopen hierop aan kunnen sluiten. Dan is het dus nog niet helemaal bedraad, maar ben ik wel af van eventuele vochtproblemen in de schakelaar.


[...]


Ik heb geen ZWave meer. Dus dat gaat 'm niet meer worden. Alles gaat bij mij via de Sonoffs / Wemos D1 mini of via de Xiaomi gateway. Slechts een enkele schakelaar loopt nog via de RFXcom.
De draden in de meterkast moet kunnen. Andere optie is de boel dicht kitten, heb je geen last van oxidatie, batterijtje vervangen wordt alleen een uitdaging.

Ik wil ook een slimme bel, mocht iemand een oplossing hebben waarbij de bestaande drukken blijft zitten, let me know!

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • tozzke
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 22:47

tozzke

aka tozzert

sterremos schreef op zondag 9 december 2018 @ 11:40:
even een hulpje nodig bij het volgende, ik heb een yeelight led strip en wil deze met de mi cube gaan bedienen om een aantal kleuren te switchen.
ik heb een 4 tal scenes aangemaakt , rood, geel, groen en wit,
deze wil ik elke keer als ik de cube 90 graden flip dat de kleur veranderd naar die van de scenes.
ik heb een blocky gemaakt , de eerste twee gaan goed, dan loopt het niet verder. ik weet dat het niet klopt, maar zie het even niet

[Afbeelding]
Maak er eens 1 'Control'-blockly van, nu heb je er 2 aan elkaar geplakt. Dus een If en 3 else if's

zin om slap te ouwehoeren? join #vervoer, #android, #domotica of #Ubiquiti @ IRC


 • sterremos
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 18-09 12:47
tozzke schreef op zondag 9 december 2018 @ 15:51:
[...]

Maak er eens 1 'Control'-blockly van, nu heb je er 2 aan elkaar geplakt. Dus een If en 3 else if's
ook geprobeerd maar werkt nog niet, geel is de laatste in het menu, alle kleuren lopen door tot geel, daarna wel even een kleurje maar blijft op geel

https://tweakers.net/ext/f/OkcA7IxeWzWGHhgH6HSZ6RZW/thumb.png
sterremos schreef op zondag 9 december 2018 @ 16:13:
[...]


ook geprobeerd maar werkt nog niet, geel is de laatste in het menu, alle kleuren lopen door tot geel, daarna wel even een kleurje maar blijft op geel

[Afbeelding]
Je mist de while, je Blocky stopt nu gewoon aan het eind. Je moet een manier vinden om hem weer opnieuw te laten beginnen.

Je zou hiervoor bij geen nog een set kunnen maken die je iets van "reset" noemt en als waarde true mee geeft. Bij je eerste regel controleer dan ook of reset gelijk is aan true. Na de kleur rood verwijder je de variable weer.

[Voor 50% gewijzigd door Toppe op 09-12-2018 16:33]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!

Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 15:46:
[...]


De draden in de meterkast moet kunnen. Andere optie is de boel dicht kitten, heb je geen last van oxidatie, batterijtje vervangen wordt alleen een uitdaging.

Ik wil ook een slimme bel, mocht iemand een oplossing hebben waarbij de bestaande drukken blijft zitten, let me know!
Er is wel het een en ander te vinden zie ik, alleen nog de juiste keuze maken :

http://www.redgrendel.com/the-doorbell/
https://community.home-as...t/mqtt-doorbell/15081/141

Ik lees alleen wel her en der iets over false-triggers. Je wilt niet dat random de deurbel gaat.....

¯\_(ツ)_/¯


 • tozzke
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 22:47

tozzke

aka tozzert

sterremos schreef op zondag 9 december 2018 @ 16:13:
[...]


ook geprobeerd maar werkt nog niet, geel is de laatste in het menu, alle kleuren lopen door tot geel, daarna wel even een kleurje maar blijft op geel

[Afbeelding]
Ik zie nog steeds geen 3 else if's...

zin om slap te ouwehoeren? join #vervoer, #android, #domotica of #Ubiquiti @ IRC

Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 16:53:
[...]


Top! meteen even toegevoegd aan de OP! Ga hier eerdaags naar kijken.
Mocht je iets werkbaars gevonden hebben, let us know. Ik heb er deze week helaas geen tijd voor. De oplossing met de Sonoff lijkt me heel interessant. Mbv de Sonoff kun je in Domoticz weer tal van events triggeren, waaronder het sturen van een foto.
Wat ik niet wil, is vertraging. Dus: men drukt op de deurbel en moet dan direct ook (buiten) de deurbel kunnen horen. Met zo'n oplossing waarbij de oorspronkelijke setup behouden blijft, zou dat moeten werken. En als Domoticz offline is, zou evengoed de deurbel moeten blijven werken.

¯\_(ツ)_/¯


 • nicks12
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 20-09 21:49
Ik heb een probleem en ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen. Thuis heb ik een aantal KaKu schakelaars en een Toon hangen. Met behulp van een RaspberryPi wil ik deze (met behulp van Domoticz en Homebridge) aansturen via HomeKit van Apple. Op een Raspberry Pi heb ik Domoticz, Homebridge en Edomoticz succesvol geïnstalleerd. De kamers en apparaten heb ik via Domoticz ingesteld. De bediening via Domoticz werkt ook. Alles klaar om te draaien in Homekit dus.

Echter: Als ik nu Homebridge opstart dan krijg ik een foutmelding:

code:
1
2
3
4
5
[12/9/2018, 4:13:55 PM] Homebridge is running on port 51826.
[12/9/2018, 4:13:55 PM] [eDomoticz] Room Setpoint
[12/9/2018, 4:13:55 PM] [eDomoticz] Switch
[12/9/2018, 4:13:55 PM] [eDomoticz] There was an error while getting the MQTT Hardware Device from Domoticz.
Please verify that you have added the MQTT Hardware Device and that the hardware device is enabled.


Ik krijg het niet opgelost om Homebridge succesvol te laten draaien. Al meerdere keren alle apparaten verwijderd, kamers aangemaakt (en de ID's aangepast in het config bestand), MQTT in config op 0 gezet, etc. Iemand een idee wat ik nog kan proberen?

Het config bestand is nu als volgt:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
{
  "bridge": {
    "name": "Homebridge",
    "username": "",
    "port": 51826,
    "pin": ""
  },
  "description": "Configuration file for (e)xtended Domoticz platform.",
  "platforms": [
    {
      "platform": "eDomoticz",
      "name": "eDomoticz",
      "server": "127.0.0.1",
      "port": "8080",
      "ssl": 0,
      "roomid": 2,
      "mqtt": 1
    }
  ],
  "accessories": []
}


Alvast bedankt voor het meedenken :)
nicks12 schreef op zondag 9 december 2018 @ 17:31:
Ik heb een probleem en ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen. Thuis heb ik een aantal KaKu schakelaars en een Toon hangen. Met behulp van een RaspberryPi wil ik deze (met behulp van Domoticz en Homebridge) aansturen via HomeKit van Apple. Op een Raspberry Pi heb ik Domoticz, Homebridge en Edomoticz succesvol geïnstalleerd. De kamers en apparaten heb ik via Domoticz ingesteld. De bediening via Domoticz werkt ook. Alles klaar om te draaien in Homekit dus.

Echter: Als ik nu Homebridge opstart dan krijg ik een foutmelding:

code:
1
2
3
4
5
[12/9/2018, 4:13:55 PM] Homebridge is running on port 51826.
[12/9/2018, 4:13:55 PM] \[eDomoticz] Room Setpoint
[12/9/2018, 4:13:55 PM] \[eDomoticz] Switch
[12/9/2018, 4:13:55 PM] \[eDomoticz] There was an error while getting the MQTT Hardware Device from Domoticz.
Please verify that you have added the MQTT Hardware Device and that the hardware device is enabled.


Ik krijg het niet opgelost om Homebridge succesvol te laten draaien. Al meerdere keren alle apparaten verwijderd, kamers aangemaakt (en de ID's aangepast in het config bestand), MQTT in config op 0 gezet, etc. Iemand een idee wat ik nog kan proberen?

Het config bestand is nu als volgt:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
{
  "bridge": {
    "name": "Homebridge",
    "username": "",
    "port": 51826,
    "pin": ""
  },
  "description": "Configuration file for (e)xtended Domoticz platform.",
  "platforms": [
    {
      "platform": "eDomoticz",
      "name": "eDomoticz",
      "server": "127.0.0.1",
      "port": "8080",
      "ssl": 0,
      "roomid": 2,
      "mqtt": 1
    }
  ],
  "accessories": []
}


Alvast bedankt voor het meedenken :)
Probeer deze eens:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
{
  "bridge": {
    "name": "Homebridge",
    "username": "",
    "port": 51826,
    "pin": ""
  },
  "description": "Configuration file for (e)xtended Domoticz platform.",
  "platforms": [
    {
      "platform": "eDomoticz",
      "name": "eDomoticz",
      "server": "127.0.0.1",
      "port": "8080",
      "ssl": 0,
      "roomid": 0,
      "mqtt": 0
    }
  ],
  "accessories": []
}

MQTT kan je ook ontvangen via Domoticz en hoef je dus niet aan te zetten in je HomeBridge config! Geen idee waarom je ook roomid op 2 hebt gezet, hoeft in theorie ook niet :)

Dit is mijn config:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
{
    "bridge": {
        "name": "Homebridge",
        "username": "",
        "port": 51826,
        "pin": ""
    },

    "description": "My Homebridge",

    "platforms": [{
        "platform": "eDomoticz",
        "name": "eDomoticz",
        "server": "127.0.0.1",
        "port": "8080",
        "ssl": 0,
        "roomid": 0,
        "mqtt": 0
    }],

    "accessories": [{
        "accessory": "Roomba690",
        "model": "690",
        "name": "Roomba",
        "hostname": "192.168.2.15",
        "blid": "",
        "password": ""
    }]
}

[Voor 14% gewijzigd door Toppe op 09-12-2018 17:38]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • nicks12
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 20-09 21:49
Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 17:35:
[...]


Probeer deze eens:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
{
  "bridge": {
    "name": "Homebridge",
    "username": "",
    "port": 51826,
    "pin": ""
  },
  "description": "Configuration file for (e)xtended Domoticz platform.",
  "platforms": [
    {
      "platform": "eDomoticz",
      "name": "eDomoticz",
      "server": "127.0.0.1",
      "port": "8080",
      "ssl": 0,
      "roomid": 0,
      "mqtt": 0
    }
  ],
  "accessories": []
}

MQTT kan je ook ontvangen via Domoticz en hoef je dus niet aan te zetten in je HomeBridge config! Geen idee waarom je ook roomid op 2 hebt gezet, hoeft in theorie ook niet :)

Dit is mijn config:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
{
    "bridge": {
        "name": "Homebridge",
        "username": "",
        "port": 51826,
        "pin": ""
    },

    "description": "My Homebridge",

    "platforms": [{
        "platform": "eDomoticz",
        "name": "eDomoticz",
        "server": "127.0.0.1",
        "port": "8080",
        "ssl": 0,
        "roomid": 0,
        "mqtt": 0
    }],

    "accessories": [{
        "accessory": "Roomba690",
        "model": "690",
        "name": "Roomba",
        "hostname": "192.168.2.15",
        "blid": "",
        "password": ""
    }]
}
Bedankt voor je snelle reactie!

Helaas start hij dan nog steeds niet door. Hij loopt niet vast op de MQTT maar op het Room Setpoint

code:
1
2
[12/9/2018, 4:38:09 PM] Homebridge is running on port 51826.
[12/9/2018, 4:38:09 PM] [eDomoticz] Room Setpoint

 • rasper
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 24-09 17:01
Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 15:46:
[...]


De draden in de meterkast moet kunnen. Andere optie is de boel dicht kitten, heb je geen last van oxidatie, batterijtje vervangen wordt alleen een uitdaging.

Ik wil ook een slimme bel, mocht iemand een oplossing hebben waarbij de bestaande drukken blijft zitten, let me know!
Ik heb al jaren een klikaanklikuit zender aan mijn bestaande belknop. Op zich geen fan van kaku maar mijn uitdaging is dat ik geen stroom heb om iets van een zender te voeden dus moet op batterij. Iets als https://www.klikaanklikui...7000b-drukknopzender.html
Ik vang het signaal op met RFXCom en laat dan verschillende bellen afgaan, stuur appje ed.
nicks12 schreef op zondag 9 december 2018 @ 17:39:
[...]


Bedankt voor je snelle reactie!

Helaas start hij dan nog steeds niet door. Hij loopt niet vast op de MQTT maar op het Room Setpoint

code:
1
2
[12/9/2018, 4:38:09 PM] Homebridge is running on port 51826.
[12/9/2018, 4:38:09 PM] \[eDomoticz] Room Setpoint
Laten we de hulp inroepen van onze HomeBridge guru’s: @paQ & @Rgerr. Het lijkt mij een issue van Toon, maar dat ben ik :p
rasper schreef op zondag 9 december 2018 @ 17:48:
[...]


Ik heb al jaren een klikaanklikuit zender aan mijn bestaande belknop. Op zich geen fan van kaku maar mijn uitdaging is dat ik geen stroom heb om iets van een zender te voeden dus moet op batterij. Iets als https://www.klikaanklikui...7000b-drukknopzender.html
Ik vang het signaal op met RFXCom en laat dan verschillende bellen afgaan, stuur appje ed.
Leuk ding, alleen ik heb niets met 433Mhz in huis en vindt het dan een behoorlijke uitgave om ook een ontvanger te moeten aanschaffen. Ik zoek een oplossing die ik in de meterkast kan monteren én die zorgt dat ik de bel trafo kan behouden.

De WAF voor een slimme deurbel is namelijk 0 en ik zou hem dan ook zo instellen dat -zodra we niet thuis zijn- ik een notificatie krijg, als ik thuis ben zie ik wel wie er voor het raam staat! :9

[Voor 47% gewijzigd door Toppe op 09-12-2018 17:53]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • rasper
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 24-09 17:01
Leuk ding, alleen ik heb niets met 433Mhz in huis en vindt het dan een behoorlijke uitgave om ook een ontvanger te moeten aanschaffen. Ik zoek een oplossing die ik in de meterkast kan monteren én die zorgt dat ik de bel trafo kan behouden.

De WAF voor een slimme deurbel is namelijk 0 en ik zou hem dan ook zo instellen dat -zodra we niet thuis zijn- ik een notificatie krijg, als ik thuis ben zie ik wel wie er voor het raam staat! :9
Ja eens, als je nog geen 433 hebt is het wat veel van het goede. Handige is wel dat je als je ook een 433 kaku bel hebt je deze ook direct kan koppelen aan de zender (dus 0 vertraging en geen probleem als domoticz ff plat is, al dan niet voor gepland onderhoud :) ) Zou zelf het liefst iets van Ring oid hebben, maarja geen stroom binnen bij de voordeur, zonder opnieuw te moeten stucen :(
rasper schreef op zondag 9 december 2018 @ 17:59:
[...]


Ja eens, als je nog geen 433 hebt is het wat veel van het goede. Handige is wel dat je als je ook een 433 kaku bel hebt je deze ook direct kan koppelen aan de zender (dus 0 vertraging en geen probleem als domoticz ff plat is, al dan niet voor gepland onderhoud :) ) Zou zelf het liefst iets van Ring oid hebben, maarja geen stroom bij de voordeur :(
Alles is te maken he, als je meterkast bij de voordeur zit helemaal:)

Mijn voordeur valt in een inham van de woning, daar heb ik gewoon 230V en als ik wat mis dan trek ik er gewoon een draad heen. Ruimte zat.

Er zijn trouwens ook modellen op accu he, moet je alleen wel weer opladen

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • rasper
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 24-09 17:01
Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 18:01:
[...]


Alles is te maken he, als je meterkast bij de voordeur zit helemaal:)

Mijn voordeur valt in een inham van de woning, daar heb ik gewoon 230V en als ik wat mis dan trek ik er gewoon een draad heen. Ruimte zat.

Er zijn trouwens ook modellen op accu he, moet je alleen wel weer opladen
Ja alles is natuurlijk mogelijk, maar opnieuw stucen voor een stroompunt wordt lastig verkoopbaar en meterkast zit in de kelder :( Misschien toch maar eens kijken of ik de buitenlamp slim kan aftappen

 • Rgerr
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 23-09 18:55
Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 17:48:
[...]


Laten we de hulp inroepen van onze HomeBridge guru’s: @paQ & @Rgerr. Het lijkt mij een issue van Toon, maar dat ben ik :p


[...]
@nicks12 Zet in je config “mqtt” eens op 1 i.p.v. 0.

Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • tsjoender
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 24-09 20:20
Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 15:46:
[...]


De draden in de meterkast moet kunnen. Andere optie is de boel dicht kitten, heb je geen last van oxidatie, batterijtje vervangen wordt alleen een uitdaging.

Ik wil ook een slimme bel, mocht iemand een oplossing hebben waarbij de bestaande drukken blijft zitten, let me know!
M.v.Veelen schreef op zondag 9 december 2018 @ 17:30:
[...]


Mocht je iets werkbaars gevonden hebben, let us know. Ik heb er deze week helaas geen tijd voor. De oplossing met de Sonoff lijkt me heel interessant. Mbv de Sonoff kun je in Domoticz weer tal van events triggeren, waaronder het sturen van een foto.
Wat ik niet wil, is vertraging. Dus: men drukt op de deurbel en moet dan direct ook (buiten) de deurbel kunnen horen. Met zo'n oplossing waarbij de oorspronkelijke setup behouden blijft, zou dat moeten werken. En als Domoticz offline is, zou evengoed de deurbel moeten blijven werken.
Je kan een optocoupler gebruiken welke detecteert of de stroomkring gesloten is en er stroom door de bel/gong loopt. Dan blijft de bedrading voor de deurbel gewoon standaard en werkt het ook prima als Domoticz offline is. De optocoupler sluit je verder aan op de Raspberry Pi / ESP8266 / Sonoff wat maar voor handen is / het meest praktisch werkt voor deze toepassing.

 • Rgerr
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 23-09 18:55
Edit: dubbel

[Voor 96% gewijzigd door Rgerr op 09-12-2018 19:45]


 • nicks12
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 20-09 21:49
Rgerr schreef op zondag 9 december 2018 @ 19:00:
[...]


@nicks12 Zet in je config “mqtt” eens op 1 i.p.v. 0.
@Rgerr Bedankt voor je reactie! Meteen even geprobeerd en ook nog even alles opnieuw geïnstalleerd. Desondanks opnieuw dezelfde error helaas.

code:
1
2
[12/9/2018, 7:08:04 PM] [eDomoticz] There was an error while getting the MQTT Hardware Device from Domoticz.
Please verify that you have added the MQTT Hardware Device and that the hardware device is enabled.

 • Rgerr
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 23-09 18:55
nicks12 schreef op zondag 9 december 2018 @ 20:09:
[...]


@Rgerr Bedankt voor je reactie! Meteen even geprobeerd en ook nog even alles opnieuw geïnstalleerd. Desondanks opnieuw dezelfde error helaas.

code:
1
2
[12/9/2018, 7:08:04 PM] \[eDomoticz] There was an error while getting the MQTT Hardware Device from Domoticz.
Please verify that you have added the MQTT Hardware Device and that the hardware device is enabled.
Heb je https://www.domoticz.com/wiki/MQTT gevolgd voor je systeem?

Edit: probeer het volgende eens:

code:
1
sudo apt install mosquitto mosquitto-clients


Vervolgens open je twee terminals. In de eerste paste je:
code:
1
mosquitto_sub -h localhost -t test


In je tweede terminal past je:
code:
1
mosquitto_pub -h localhost -t test -m "dag allemaal"


Als het goed is, zie je nu in je eerste terminal het bericht “dag allemaal”. Klopt dat?

[Voor 26% gewijzigd door Rgerr op 09-12-2018 20:59]


 • renedis
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 22-09 19:11
@Toppe Had wel zo fijn/netjes geweest als je eerst een DM of wat dan ook had gestuurd alvorens je deel 4 had begonnen.. Anyways, have fun.

 • renedis
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 22-09 19:11
Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 20:53:
[...]


De vraag kwam vanuit Zeehond in "Domoticz - open source domotica systeem - deel 3" maar ik zet je er bij als mede auteur hoor ;)
Het is ook geen flame oid. Had voorheen wat nauwer contact met Thinkpad en daar overlegde we eerst hoe/wat.

 • D_Jeff
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 21:53
Iemand ervaring met deze:
https://about.clasohlson....s-for-the-connected-home/

Google Play laat mij de app niet installeren: "niet beschikbaar in jouw land"
Zit even aan een workaround te denken zonder een APK-crack (die hou ik het liefst als "last resort")

Hold. Step. Move. There will always be a way to keep on moving


 • Knielen
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 20:17
@Toppe

Een aantal dingen die me zo te binnen schieten die je zou kunnen toevoegen/wijzigen aan de topicstart

- Ook kan je met Domoticz een heel aantal CV-ketels/Thermostaten slim maken met behulp van OTGW
- Zelf script maken met LUA moeten we denk ik afraden, als je nieuw bent direct beginnen met DzVents!

 • Knielen
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 20:17
Ik heb het vorige week nog geïnstalleerd, nodoshop.nl verkoopt de nieuwste versie met wifi

 • bing69
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 24-09 15:07
M.v.Veelen schreef op zondag 9 december 2018 @ 17:30:
[...]


Mocht je iets werkbaars gevonden hebben, let us know. Ik heb er deze week helaas geen tijd voor. De oplossing met de Sonoff lijkt me heel interessant. Mbv de Sonoff kun je in Domoticz weer tal van events triggeren, waaronder het sturen van een foto.
Wat ik niet wil, is vertraging. Dus: men drukt op de deurbel en moet dan direct ook (buiten) de deurbel kunnen horen. Met zo'n oplossing waarbij de oorspronkelijke setup behouden blijft, zou dat moeten werken. En als Domoticz offline is, zou evengoed de deurbel moeten blijven werken.
oplossing was al gegeven!

Heb een Kaku deur bel met twee ontvangers, deze is aan Domoticz gekoppeld voor acties maar ook direct aan de ontvangers. Dus bij uitval Domoticz blijft de bel werken!

Bing


 • sgsdebruijn
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 23-09 22:44
Ik heb ieder keer als ik mijn Aeotec zwave stock uit de Pi haal het probleem dat Domoticz de stick pas weer ziet na een reboot.
Ik heb persistent USB maar ben eigenlijk opzoek naar een manier om de aangesloten USB-apparaten opnieuw te initialiseren.
Tijd terug had ik een commando maar kan het nergens meer terugvinden.
Wie kan helpen

#NoGas #Freubelaar #Loria6008DUO #12xSF170/SMA #6xCSUN355/APS #Domoticz


 • Duci
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
tsjoender schreef op zondag 9 december 2018 @ 19:42:
[...]


[...]


Je kan een optocoupler gebruiken welke detecteert of de stroomkring gesloten is en er stroom door de bel/gong loopt. Dan blijft de bedrading voor de deurbel gewoon standaard en werkt het ook prima als Domoticz offline is. De optocoupler sluit je verder aan op de Raspberry Pi / ESP8266 / Sonoff wat maar voor handen is / het meest praktisch werkt voor deze toepassing.
Interessant idee! Ervaring mee?

 • Duci
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
Toppe schreef op maandag 10 december 2018 @ 08:22:
[...]


OTGW heb ik ook naar zitten kijken, maar het lijkt een beetje een dood project ondertussen. De hardware is ondertussen bijna nergens meer te verkrijgen :'(
Die moet je zelf solderen inderdaad.

 • Knielen
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 20:17
Toppe schreef op maandag 10 december 2018 @ 10:02:
[...]


Ik zie het inderdaad! Heeft het echt voordelen tenopzichte van een slimme thermostaat? Ik heb nu een Honeywell T6 hangen en ding doet het gewoon prima, maar dit staat natuurlijk gewoon weer leuk in Domoticz.

Kan je wat screens delen? Dan pin ik hem vast :)
Niet om een slimme thermostaat te vervangen, ik heb mijn domme er slim mee gemaakt en kan hierdoor meerdere ruimtes afzonderlijk verwarmen in combinatie met slimme thermostaatknoppen. Er is een apart forum over met foto's:
[OTGW] OpenTherm gateway

 • tsjoender
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 24-09 20:20
Duci schreef op maandag 10 december 2018 @ 10:47:
[...]

Interessant idee! Ervaring mee?
Zelf geen ervaring mee, maar dit idee een keer afgekeken met het idee er ooit nog eens iets mee te doen :)

 • BlakHawk
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 09-01-2021
Ik ben op zoek naar een systeem dat mijn meterstanden kan uitlezen en opslaan.
Donderdag is een slimme meter geplaatst met P1 poort, voor de stroom.
Dit is vrij simpel uit te lezen en zal mijn eerste stap worden.

Maar dan volgt de water meter, die draait nog en daar zal ik extra hardware voor nodig hebben.

Het lastigste wordt de warmtemeter. Heel de wijk is gasloos neergelegd en iedereen heeft stadswarmte van Eneco bij ons. Eneco heeft laatst de warmtemeter vervangen voor een Kamstrup Multical 403.

https://www.kamstrup.com/...nergy-meters/multical-403

Heeft iemand ervaring met het loggen van data van zo'n warmtemeter? Kan het uberhaupt?

Ik wil denk ik met een Pi 2 of 3 op de kop tikken en met Domoticz gaan draaien en uitsluitend gebruiken om meterstanden te loggen en bewaren.

Youtube: DashcamNL

dfrenner schreef op maandag 10 december 2018 @ 15:40:
Ik ben op zoek naar een systeem dat mijn meterstanden kan uitlezen en opslaan.
Donderdag is een slimme meter geplaatst met P1 poort, voor de stroom.
Dit is vrij simpel uit te lezen en zal mijn eerste stap worden.

Maar dan volgt de water meter, die draait nog en daar zal ik extra hardware voor nodig hebben.

Het lastigste wordt de warmtemeter. Heel de wijk is gasloos neergelegd en iedereen heeft stadswarmte van Eneco bij ons. Eneco heeft laatst de warmtemeter vervangen voor een Kamstrup Multical 403.

https://www.kamstrup.com/...nergy-meters/multical-403

Heeft iemand ervaring met het loggen van data van zo'n warmtemeter? Kan het uberhaupt?

Ik wil denk ik met een Pi 2 of 3 op de kop tikken en met Domoticz gaan draaien en uitsluitend gebruiken om meterstanden te loggen en bewaren.
Wat betreft de watermeter: Daar ben ik ook mee bezig geweest, die ook de openingspost op pagina 1, daar staan wat handige linkjes, waaronder het uitlezen wat je watermeter.

Wat betreft de warmte meter:
Neem aller eerst eens een kijkje in dit topic, het betreft hier 302 van @AUijtdehaag maar de 403 heeft ook een Mbus connector. Andere opties zijn een analoge output module of een pulse in/output module.

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • BlakHawk
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 09-01-2021
Toppe schreef op maandag 10 december 2018 @ 16:11:
[...]


Wat betreft de watermeter: Daar ben ik ook mee bezig geweest, die ook de openingspost op pagina 1, daar staan wat handige linkjes, waaronder het uitlezen wat je watermeter.

Wat betreft de warmte meter:
Neem aller eerst eens een kijkje in dit topic, het betreft hier 302 van @AUijtdehaag maar de 403 heeft ook een Mbus connector. Andere opties zijn een analoge output module of een pulse in/output module.
Dank je wel, het probleem is dus dat er bij mij geen modules inzitten, en als ze er wel inzitten, kan ik er niet bij. De meter is eigendom van Eneco en om die reden ook verzegeld.
Maar er zit el een glazen plaatje aan de voorkant, iets met pulsen!?

Ik kan dus niet in de meter en moet het met de buitenkant doen :'(

Youtube: DashcamNL

dfrenner schreef op maandag 10 december 2018 @ 16:38:
[...]


Dank je wel, het probleem is dus dat er bij mij geen modules inzitten, en als ze er wel inzitten, kan ik er niet bij. De meter is eigendom van Eneco en om die reden ook verzegeld.
Maar er zit el een glazen plaatje aan de voorkant, iets met pulsen!?

Ik kan dus niet in de meter en moet het met de buitenkant doen :'(
Grote kans dat achter het glazen plaatje een pulse sensor zit, kijk er eens goed in met een lampje oid.
Als die er niet zit, dan wordt het denk ik erg lastig omdat het ook nog eens een digitaal display is.

Mogelijk kan het ook nog wel eens helpen om gewoon open kaart bij Eneco te spelen, ik zou bijvoorbeeld best bereid zijn om de hardware kosten te vergoeden als zei de installatie uitvoeren en die kosten dragen. Het is alleen hoe je dit aanpakt. Zeker een analoge output doet niets anders dan pulsen tellen, maar leg dat hun maar uit ;)

Ik heb bijvoorbeeld de vraag bij Vitens neergelegd of ik tegen betaling van de materialen mee kan doen aan een pilot. Ben best in voor dat soort gekke acties namelijk.

[Voor 8% gewijzigd door Toppe op 10-12-2018 16:50]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • BlakHawk
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 09-01-2021
Toppe schreef op maandag 10 december 2018 @ 16:46:
[...]


Grote kans dat achter het glazen plaatje een pulse sensor zit, kijk er eens goed in met een lampje oid.
Als die er niet zit, dan wordt het denk ik erg lastig omdat het ook nog eens een digitaal display is.

Mogelijk kan het ook nog wel eens helpen om gewoon open kaart bij Eneco te spelen, ik zou bijvoorbeeld best bereid zijn om de hardware kosten te vergoeden als zei de installatie uitvoeren en die kosten dragen. Het is alleen hoe je dit aanpakt. Zeker een analoge output doet niets anders dan pulsen tellen, maar leg dat hun maar uit ;)
Tja Eneco...
Die snappen niet dat meterstanden loggen, los staat van Toon...

Deze vraag al meermalen gesteld, ze houden vol dat de Kamstrup Multical 403 geen slimme meter is en dus niet uit te lezen is (door Toon, zeggen ze er iedere keer bij).

Iedere keer geef ik ook weer aan dat ik geen toon wil en dat dit compleet los van elkaar staat. Op dat moment krijgt de willekeurige medewerker kortsluiting en blijft het stil...

Ik verwacht 0,0 van Eneco hierin. Het is echt een nutteloze partij hierin.
Kamstrup heb ik wel contact me gehad, die geven aan dat er modules zijn en daarmee uit te lezen is. Maar ik ben geen klant van Kamstrup, dus die verwijzen mij naar hun klant toe, juist: Eneco...

Youtube: DashcamNL

dfrenner schreef op maandag 10 december 2018 @ 16:51:
[...]


Tja Eneco...
Die snappen niet dat meterstanden loggen, los staat van Toon...

Deze vraag al meermalen gesteld, ze houden vol dat de Kamstrup Multical 403 geen slimme meter is en dus niet uit te lezen is (door Toon, zeggen ze er iedere keer bij).

Iedere keer geef ik ook weer aan dat ik geen toon wil en dat dit compleet los van elkaar staat. Op dat moment krijgt de willekeurige medewerker kortsluiting en blijft het stil...

Ik verwacht 0,0 van Eneco hierin. Het is echt een nutteloze partij hierin.
Kamstrup heb ik wel contact me gehad, die geven aan dat er modules zijn en daarmee uit te lezen is. Maar ik ben geen klant van Kamstrup, dus die verwijzen mij naar hun klant toe, juist: Eneco...
Tip: Neem contact op met ze via Twitter, geef aan dat je graag een door Kamstrup op de markt gebrachte module wilt laten monteren en je daar de kosten van wilt betalen :o

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • BlakHawk
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 09-01-2021
Toppe schreef op maandag 10 december 2018 @ 16:55:
Tip: Neem contact op met ze via Twitter, geef aan dat je graag een door Kamstrup op de markt gebrachte module wilt laten monteren en je daar de kosten van wilt betalen :o
Hahaha:

https://twitter.com/DannyRenner/status/1072158805910265856

"Hi, Danny. Goed idee om je verbruik te monitoren! Wij bieden deze optie via de Mijn Eneco-app, hier kun je in het geval van warmte periodiek jouw meterstanden bijwerken. Zo krijg je een advies over hoe je ervoor staat richting de jaarnota! 😉 ^Rodney"


En daar moet ik dan blij mee zijn ;)

Youtube: DashcamNL


 • Ewoudb
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 23-09 20:09
Heeft er iemand ervaring met het aansluiten van Shelly Relay
Ik wil de Shelly 1 aanschaffen, maar ik twijfel of het kan.
https://shelly.cloud/shelly1-open-source/

In de inbouwdoos waar mijn schakelaar zit heb ik alleen een fase(bruin) en schakeldraad (zwart) die ik aangesloten heb op mijn schakelaar.

De doos bij mijn lamp komt dan de zwarte draad uit en heb ik ook een nul draad(blauw).
Maar volgens mij heb ik ook waar me schakelaar zit een nul draad nodig voor Shelly, klopt dit?

 • nicks12
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 20-09 21:49
Rgerr schreef op zondag 9 december 2018 @ 20:14:
[...]


Heb je https://www.domoticz.com/wiki/MQTT gevolgd voor je systeem?

Edit: probeer het volgende eens:

code:
1
sudo apt install mosquitto mosquitto-clients


Vervolgens open je twee terminals. In de eerste paste je:
code:
1
mosquitto_sub -h localhost -t test


In je tweede terminal past je:
code:
1
mosquitto_pub -h localhost -t test -m "dag allemaal"


Als het goed is, zie je nu in je eerste terminal het bericht “dag allemaal”. Klopt dat?
Bedankt voor je hulp!

Ik had Mosquitto niet draaien. Ik heb je stappen gevolgd maar krijg in de eerste terminal geen respons. :| Alleen een lege regel, zonder resultaat.

 • flexje
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 24-09 19:29

flexje

got-father

Ewoudb schreef op maandag 10 december 2018 @ 18:48:
Heeft er iemand ervaring met het aansluiten van Shelly Relay
Ik wil de Shelly 1 aanschaffen, maar ik twijfel of het kan.
https://shelly.cloud/shelly1-open-source/

In de inbouwdoos waar mijn schakelaar zit heb ik alleen een fase(bruin) en schakeldraad (zwart) die ik aangesloten heb op mijn schakelaar.

De doos bij mijn lamp komt dan de zwarte draad uit en heb ik ook een nul draad(blauw).
Maar volgens mij heb ik ook waar me schakelaar zit een nul draad nodig voor Shelly, klopt dit?
Dit klopt inderdaad, als je de shelly wilt inbouwen achter je schakelaar heb je wel een blauwe draad nodig.
Wat een andere mogelijkheid is is om de shelly bij je lamp in te bouwen, aan het plafond dus. Zo ga ik dat ook doen, ik heb nu 8 shelly's in order staan.

"Try not to become a man of success but rather to become a man of value..."


 • Rgerr
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 23-09 18:55
nicks12 schreef op maandag 10 december 2018 @ 18:53:
[...]


Bedankt voor je hulp!

Ik had Mosquitto niet draaien. Ik heb je stappen gevolgd maar krijg in de eerste terminal geen respons. :| Alleen een lege regel, zonder resultaat.
http://mosquitto.org/blog...quitto-debian-repository/

Deze tutorial gevolgd?
@AUijtdehaag And all others...

Ik zoek eigenijk een scriptje dat mijn WP verbruik upload naar Mindergas. zodat ik mijn graaddagen kan vergelijken :-)
Helaas kan ik helemaal niet scripten..
Maar om een vergelijk te maken met voorgaande jaren lijkt me dit wel wat..?

Ik gebruik het lua script van de wiki die mijn gas upload en dat werkte jaren goed..
https://www.domoticz.com/wiki/Mindergas.nl
Maar nu wil ik een totaal meter vanuit domoticz uploaden en dat doet hij niet?


Wat nog mooier zou zijn is dat hij om 23.55 de totaal sensor upload en dan deelt door 2.
Als ik goed bezig ben mag ik 1M³ gas vergelijken met 2kWh stroom.
Dus als die in dat format geupload zou worden heb ik toch een vergelijk??

Of praat ik dombo shit?

Dus iemand.
Mag ook in dz vents of hoe dan ook.
Maar een upload van de dagelijkse totaal stand.. Zou leuk zijn.
Dan optie 2 zou mooi zijn als de formule gas vs Kwh er in zou staan

Ik hoop ...

xxxx

[Voor 3% gewijzigd door Dylantje2 op 10-12-2018 19:30]

zonneboiler, pelletkachel, 27 panels, Atlantic Wpb, pana 5 Kw H met LANbox, Domoticz, Grafana, Solarmeters, WPboiler: http://wqd.nl/dP9y, WP: http://wqd.nl/9GVg, Pana H versie thread: https://bit.ly/2Or4Unp


 • nicks12
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 20-09 21:49
Nee had ik niet gedaan, nu alsnog gevolgd. De localhost test geeft nu aan beide kanten een error:
code:
1
Error: Connection refused

 • Rgerr
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 23-09 18:55
nicks12 schreef op maandag 10 december 2018 @ 19:35:
[...]


Nee had ik niet gedaan, nu alsnog gevolgd. De localhost test geeft nu aan beide kanten een error:
code:
1
Error: Connection refused
Zet in Domoticz instellingen eens ‘Lokale netwerken (geen gebruikersnaam/wachtwoord)‘ op ‘127.0.0.*;192.168.1.*’

 • tsjoender
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 24-09 20:20
dfrenner schreef op maandag 10 december 2018 @ 15:40:
Ik ben op zoek naar een systeem dat mijn meterstanden kan uitlezen en opslaan.
Donderdag is een slimme meter geplaatst met P1 poort, voor de stroom.
Dit is vrij simpel uit te lezen en zal mijn eerste stap worden.

Maar dan volgt de water meter, die draait nog en daar zal ik extra hardware voor nodig hebben.

Het lastigste wordt de warmtemeter. Heel de wijk is gasloos neergelegd en iedereen heeft stadswarmte van Eneco bij ons. Eneco heeft laatst de warmtemeter vervangen voor een Kamstrup Multical 403.

https://www.kamstrup.com/...nergy-meters/multical-403

Heeft iemand ervaring met het loggen van data van zo'n warmtemeter? Kan het uberhaupt?

Ik wil denk ik met een Pi 2 of 3 op de kop tikken en met Domoticz gaan draaien en uitsluitend gebruiken om meterstanden te loggen en bewaren.
Hier log ik ons warmteverbruik met de IR-Schreib-Lesekopf op een Kamstrup 402. Best mogelijk dat er achter het venstertje boven het display van de 403 ook een IR interface zit. Kamstrup heeft een eigen protocol welke op meerdere van hun meters gebruikt wordt waarmee dan via IR telegrammen uitgelezen kunnen worden met daarin het debiet, aanvoer- en retour temperatuur en aantal joules warmte.

Je kunt de IR lees/schrijfkop zelf bouwen of een kant en klare uit Duitsland laten komen. Ik heb dat laatste gedaan en dat kostte in 2015 net geen €37 inclusief vezending. Hier meer info over hoe je die daar kan bestellen.

In de meter zit een D-cel batterij. Geen idee hoe lang die meegaat. Ik log al ruim een jaar iedere 20 minuten, maar kan niet nagaan hoever de batterij al opgebruikt is. Geen idee ook hoe Ennatuurlijk zal reageren als die batterij op is. Wat voor mij een eye opener was (eerder had ik het al eens opgegeven) is dat de IR interface geactiveerd wordt als je op de knoppen van de meter drukt. Daarna blijft die nog 25 minuten actief en wordt dan weer afgesloten. Als je binnen die 25 minuten een telegram ophaalt dan blijft de interface weer 25 minuten actief. Vandaar dat ik elke 20 minuten uitlees om de interface actief te houden en de batterij niet teveel te belasten. Voordat ik dit wist had ik al van alles geprobeerd om ook maar iets van data uit het apparaat te halen, maar zonder succes...

Dit topic linkt naar scripts welke je kunt gebruiken icm Domoticz, maar die had je zelf ook al gevonden zie ik :)
tsjoender schreef op zondag 9 december 2018 @ 19:42:
[...]


[...]


Je kan een optocoupler gebruiken welke detecteert of de stroomkring gesloten is en er stroom door de bel/gong loopt. Dan blijft de bedrading voor de deurbel gewoon standaard en werkt het ook prima als Domoticz offline is. De optocoupler sluit je verder aan op de Raspberry Pi / ESP8266 / Sonoff wat maar voor handen is / het meest praktisch werkt voor deze toepassing.
Moet je alleen wel iets meer verstand ervan hebben dan ik ;-)

Voor nu heb ik op advies van ene Bert op het Domoticz forum de RFXmgr gebruikt om het signaal op te vangen van de Byron BY37 beldrukker die bij de Gamma wordt verkocht. Deze is redelijk vochtbestendiyg (IP44) en misschien kom ik er zo ook wel.

Leuk ook dat de Gamma deze verkocht met een lege knoopcel. Gelukkig had ik die nog liggen. Nu hopen dat in een nieuwe firmware dit meegenomen kan worden door RFXcom.

Ik ontkom er blijkbaar niet aan om toch her en der nog wat op 433MHz te hebben........

¯\_(ツ)_/¯


 • sterremos
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 18-09 12:47
tozzke schreef op zondag 9 december 2018 @ 16:53:
[...]

Ik zie nog steeds geen 3 else if's...
Inderdaad, foutje ,ook deze komt bij het laatste niet meer bij het begin,

https://tweakers.net/ext/f/EUsqBTLvBjJuuMpl222IaGLg/thumb.png

Volgens mij klopt het met Toppe aangeeft, hij moet weer terug naar het begin komen, Ik snap de uitleg, ik weet alleen ff (nog) niet hoe ik dit in het scriptje krijg :-(
Toppe schreef op zondag 9 december 2018 @ 16:25:
[...]


Je mist de while, je Blocky stopt nu gewoon aan het eind. Je moet een manier vinden om hem weer opnieuw te laten beginnen.

Je zou hiervoor bij geen nog een set kunnen maken die je iets van "reset" noemt en als waarde true mee geeft. Bij je eerste regel controleer dan ook of reset gelijk is aan true. Na de kleur rood verwijder je de variable weer.

 • -Randy-
 • Registratie: November 2018
 • Laatst online: 25-09 14:27


Gaat dit zo goed?

[Voor 134% gewijzigd door -Randy- op 10-12-2018 20:12. Reden: Werkend plaatje]

Server: Dell PowerEdge R730, 2x Intel Xeon 2640v3, 384gb ddr4 Ram.


 • Boest
 • Registratie: Maart 2018
 • Laatst online: 06-09 12:51
Ik draai domoticz V4.9700 op een Raspberry.

Gisteren heb ik een nieuwe lamp gekoppeld met hue maar deze komt niet bij apparaten te staan bij domoticz¿ iemand een idee?

Alvast bedankt!

 • vuurtjih
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 22:35
sterremos schreef op maandag 10 december 2018 @ 19:55:
[...]
[Afbeelding]

Volgens mij klopt het met Toppe aangeeft, hij moet weer terug naar het begin komen, Ik snap de uitleg, ik weet alleen ff (nog) niet hoe ik dit in het scriptje krijg :-(


[...]
Hoe heb je deze scenes gemaakt? Wil via een blockly m'n Yeelight Bulb (en toekomstig de strip) van kleur doen veranderen, maar kan de optie daarvoor niet vinden.
Nee, je moet je eerste If_Do veranderen in degene met het tandwiel. Dan kan je de Else_Ifs eronder slepen.

1+10 Pro | Polo 6R BlueGT 140PK | PS5


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • jondezwaan
 • Registratie: November 2005
 • Nu online
Boest schreef op maandag 10 december 2018 @ 20:05:
Ik draai domoticz V4.9700 op een Raspberry.

Gisteren heb ik een nieuwe lamp gekoppeld met hue maar deze komt niet bij apparaten te staan bij domoticz¿ iemand een idee?

Alvast bedankt!
Ligt niet aan jou, in die specifieke build zit een bug waardoor Philips Hue lampen niet goed werken. Zelf draai ik, sinds die bug, al een paar maanden build 4.9741.

https://www.cimmedia.nl


 • nicks12
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 20-09 21:49
Rgerr schreef op maandag 10 december 2018 @ 19:44:
[...]


Zet in Domoticz instellingen eens ‘Lokale netwerken (geen gebruikersnaam/wachtwoord)‘ op ‘127.0.0.*;192.168.1.*’
Gedaan. Krijg nu wel een andere foutmelding maar wel een foutmelding :P

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
[12/10/2018, 7:27:40 PM] Loaded config.json with 0 accessories and 1 platforms.
[12/10/2018, 7:27:40 PM] ---
[12/10/2018, 7:27:42 PM] Loaded plugin: homebridge-edomoticz
[12/10/2018, 7:27:42 PM] Registering platform 'homebridge-edomoticz.eDomoticz'
[12/10/2018, 7:27:42 PM] ---
[12/10/2018, 7:27:42 PM] Loading 1 platforms...
[12/10/2018, 7:27:42 PM] [eDomoticz] Initializing eDomoticz platform...
[12/10/2018, 7:27:42 PM] Loading 0 accessories...
Setup Payload:
X-HM://0023ISYWYG989
Scan this code with your HomeKit app on your iOS device to pair with Homebridge:
                    
                     
                           
Or enter this code with your HomeKit app on your iOS device to pair with Homebridge:
            
 
            
events.js:141
   throw er; // Unhandled 'error' event
   ^

Error: listen EADDRINUSE :::51826
  at Object.exports._errnoException (util.js:837:11)
  at exports._exceptionWithHostPort (util.js:860:20)
  at Server._listen2 (net.js:1231:14)
  at listen (net.js:1267:10)
  at Server.listen (net.js:1363:5)
  at EventedHTTPServer.listen (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/node_modules/hap-nodejs/lib/util/eventedhttp.js:60:19)
  at HAPServer.listen (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/node_modules/hap-nodejs/lib/HAPServer.js:158:20)
  at Bridge.Accessory.publish (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/node_modules/hap-nodejs/lib/Accessory.js:607:16)
  at Server.str.replace.Server._publish (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/server.js:128:16)
  at Server.str.replace.Server.run (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/server.js:97:10)
nicks12 schreef op maandag 10 december 2018 @ 20:29:
[...]


Gedaan. Krijg nu wel een andere foutmelding maar wel een foutmelding :P

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
[12/10/2018, 7:27:40 PM] Loaded config.json with 0 accessories and 1 platforms.
[12/10/2018, 7:27:40 PM] ---
[12/10/2018, 7:27:42 PM] Loaded plugin: homebridge-edomoticz
[12/10/2018, 7:27:42 PM] Registering platform 'homebridge-edomoticz.eDomoticz'
[12/10/2018, 7:27:42 PM] ---
[12/10/2018, 7:27:42 PM] Loading 1 platforms...
[12/10/2018, 7:27:42 PM] \[eDomoticz] Initializing eDomoticz platform...
[12/10/2018, 7:27:42 PM] Loading 0 accessories...
Setup Payload:
X-HM://0023ISYWYG989
Scan this code with your HomeKit app on your iOS device to pair with Homebridge:
                    
                     
                           
Or enter this code with your HomeKit app on your iOS device to pair with Homebridge:
            
 
            
events.js:141
   throw er; // Unhandled 'error' event
   ^

Error: listen EADDRINUSE :::51826
  at Object.exports._errnoException (util.js:837:11)
  at exports._exceptionWithHostPort (util.js:860:20)
  at Server._listen2 (net.js:1231:14)
  at listen (net.js:1267:10)
  at Server.listen (net.js:1363:5)
  at EventedHTTPServer.listen (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/node_modules/hap-nodejs/lib/util/eventedhttp.js:60:19)
  at HAPServer.listen (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/node_modules/hap-nodejs/lib/HAPServer.js:158:20)
  at Bridge.Accessory.publish (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/node_modules/hap-nodejs/lib/Accessory.js:607:16)
  at Server.str.replace.Server._publish (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/server.js:128:16)
  at Server.str.replace.Server.run (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/server.js:97:10)
HomeBridge is al gestart, start hij in de achtergrond mee op?

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • Ryan_
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 25-09 11:46
Even een kleine vraag maar wat doe ik fout? Vrij simpel maar de lamp wilt niet aanspringen?


 • nicks12
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 20-09 21:49
Toppe schreef op maandag 10 december 2018 @ 20:34:
[...]


HomeBridge is al gestart, start hij in de achtergrond mee op?
Hij was nog actief inderdaad. Even afgesloten en opnieuw gestart maar helaas nog steeds zelfde probleem

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
[12/10/2018, 7:44:54 PM] Loaded config.json with 0 accessories and 1 platforms.
[12/10/2018, 7:44:54 PM] ---
[12/10/2018, 7:44:56 PM] Loaded plugin: homebridge-edomoticz
[12/10/2018, 7:44:56 PM] Registering platform 'homebridge-edomoticz.eDomoticz'
[12/10/2018, 7:44:56 PM] ---
[12/10/2018, 7:44:56 PM] Loading 1 platforms...
[12/10/2018, 7:44:56 PM] [eDomoticz] Initializing eDomoticz platform...
[12/10/2018, 7:44:56 PM] Loading 0 accessories...
Setup Payload:
X-HM://0023ISYWYG989
Scan this code with your HomeKit app on your iOS device to pair with Homebridge:
                           
                    
                           
Or enter this code with your HomeKit app on your iOS device to pair with Homebridge:
     
[12/10/2018, 7:44:56 PM] Homebridge is running on port 51826.
[12/10/2018, 7:44:56 PM] [eDomoticz] Room Setpoint
[12/10/2018, 7:44:56 PM] [eDomoticz] There was an error while getting the MQTT Hardware Device from Domoticz.
Please verify that you have added the MQTT Hardware Device and that the hardware device is enabled.


Hierna gaat hij niet verder...

 • Ryan_
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 25-09 11:46
Toppe schreef op maandag 10 december 2018 @ 20:40:
[...]


Wat is je trigger? All, device, time? :P
De trigger is toch als volgt:

Als lamp schakelaar uitstaat en het is later dan 20u32 > lamp aanzetten :P

Of werkt het niet op zo'n manier? :D

 • Ewoudb
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 23-09 20:09
flexje schreef op maandag 10 december 2018 @ 19:17:
[...]


Dit klopt inderdaad, als je de shelly wilt inbouwen achter je schakelaar heb je wel een blauwe draad nodig.
Wat een andere mogelijkheid is is om de shelly bij je lamp in te bouwen, aan het plafond dus. Zo ga ik dat ook doen, ik heb nu 8 shelly's in order staan.
Ah dat is ook een mogelijkheid om te bekijken.

 • vuurtjih
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 22:35
Ryan_ schreef op maandag 10 december 2018 @ 20:46:
[...]


De trigger is toch als volgt:

Als lamp schakelaar uitstaat en het is later dan 20u32 > lamp aanzetten :P

Of werkt het niet op zo'n manier? :D


Het gaat om dit stuk. (All, Device, Time etc.)

[Voor 3% gewijzigd door vuurtjih op 10-12-2018 20:52]

1+10 Pro | Polo 6R BlueGT 140PK | PS5


 • Ryan_
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 25-09 11:46
vuurtjih schreef op maandag 10 december 2018 @ 20:51:
[...]


[Afbeelding]

Het gaat om dit stuk. (All, Device, Time etc.)
Ah, die ziet er als volgt uit:

 • vuurtjih
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 22:35
Ryan_ schreef op maandag 10 december 2018 @ 20:54:
[...]


Ah, die ziet er als volgt uit:
[Afbeelding]
Waarom wil je perse weten of de lamp uit is? Je kan hem in principe ook gewoon "aan" laten sturen als het >20.32.

Dit kan ook zonder een blockly trouwens, door middel van een timer te zetten bij de schakelaar.

1+10 Pro | Polo 6R BlueGT 140PK | PS5


 • -Randy-
 • Registratie: November 2018
 • Laatst online: 25-09 14:27
Maar verder zijn er geen fouten?

Ik heb de If_Do veranderd voor die met het tandwiel maar kan nergens de Else_Ifs eronder slepen.

[Voor 18% gewijzigd door -Randy- op 10-12-2018 21:20]

Server: Dell PowerEdge R730, 2x Intel Xeon 2640v3, 384gb ddr4 Ram.

Pagina: 1 2 3 ... 112 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • Scripts/code graag tussen [code] [/code] tags voor de leesbaarheid.
 • dzVents vragen? Lees eerst even de wiki door!
 • Lees ook de openingspost door!
 • Sommige vragen kunnen opgelost worden door zelf even Google te gebruiken, probeer dat eerst voordat je een vraag hier stelt!


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee