Toon posts:

[ZT] Cryptocurrencies - handel & koers #5 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 223 Laatste
Acties:
 • 1.434.263 views

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 17:50

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 13:28

Rannasha

!!! LET OP !!!

Vanwege de ontzettende populariteit van cryptocurrencies wordt er ontzéttend veel gepost. Momenteel geldt hier daarom dan ook een ZERO TOLERANCE beleid. Slowchat en simpele vragen worden niet gewaardeerd en bij meerdere overrtedingen volgen sancties. Zie de topicwaarschuwing voor een leidraad wat we wel en niet willen zien.

Wil je toch slowchatten? Er is door de community een slack kanaal opgezet, waar veel actieve posters uit dit topic te vinden zijn. Je kunt hier joinen.
Inleiding

Handelen in Bitcoins, Ethereum en andere cryptocurrencies, je hoort over enorme waardestijging, maar ook over harde crashes. Wanneer de prijzen stijgen lijkt er een ware goudkoorts te ontstaan. Maar wat is het en wat moet je ermee? Moet je er wel wat mee?

Voor een eerste uitleg over wat cryptocurrencies nu precies zijn, verwijs ik je naar de uitstekende TS van het andere topic hier op GoT. Daar kan je ook terecht voor alle vragen die niet met de handel te maken hebben.

Voor vragen over minen kan je oa terecht in: Scrypt minen op AMD gpu's


Verschillende coins

De eerste en grootste is Bitcoin (ISO: XBT, op sommige exchanges wordt BTC gebruikt), die heeft het hele concept op de kaart gezet. De laatste jaren is de prijs van Bitcoin gestegen van €100 naar €900, gedaald terug naar €200 om vervolgens weer te stijgen naar €1800 (Mei 2017).

Hoewel Bitcoin de eerste cryptocurrency was, is er inmiddels een waar oerwoud aan alternatieve cryptocurrencies, vaak afgekort als "altcoins". Omdat cryptocurrencies meestal opensource projecten zijn, is het eenvoudig voor een ontwikkelaar om de broncode van een bestaande cryptocurrency te nemen en deze met enkele aanpassingen als nieuwe cryptocurrency uit te brengen.

Via deze weg zijn veel klonen van (klonen van) Bitcoin de wereld in gekomen. Veel van deze op Bitcoin gebaseerde altcoins bieden eigenlijk niets nieuws, maar er zijn er ook waaraan actief wordt ontwikkeld. Dit type altcoins fungeert soms als een toegankelijk testplatform voor nieuwe ontwikkelingen.

Naast Bitcoin is ook Ethereum (Ether, ETH) tegenwoordig erg populair. Ethereum is een implementatie van de blockchain techniek die volledig losstaat van Bitcoin. Ethereum richt zich vooral op het aanbieden van zogenaamde "smart contracts", stukjes code die decentraal worden uitgevoerd waarin meerdere partijen afspraken kunnen vastleggen. De bijbehorende valuta, Ether, wordt als "brandstof" aan deze contracten toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe tokens te maken die bovenop het Ethereum systeem leven en gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan aandelen in een digitaal bedrijf).

Een derde grote digitale munteenheid, en een beetje een vreemde eend in de bijt, is Ripple (XRP). Ripple is een bedrijf dat een transactie-protocol aanbiedt waarmee snel waarde-tokens kunnen worden uitgewisseld. In tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum (en vele anderen) is dit protocol niet volledig decentraal. Het doel van Ripple is voornamelijk het uitwisselen van fiat-valuta via zeer snelle transacties. De valuta XRP heeft een dubbelrol als anti-spam maatregel en als intermediair om uitwisseling tussen verschillende fiat-valuta's te vereenvoudigen. Ripple richt zich voornamelijk op banken en financiele dienstverleners en ondanks dat het gebruik van XRP niet nodig is voor het goed functioneren van het protocol voor de meeste toepassingen, wordt het succes van het bedrijf Ripple door speculanten toch vaak gekoppeld met een hogere XRP koers.

Deze topic gaat speciek over het verhandelen van cryptocurrencies op verschillende beurzen en aanverwante informatie met betrekking tot koersstijgingen en -dalingen. Voor meer algemene informatie over bitcoin verwijs ik je naar het algemene bitcoin topic: Bitcoin topic - deel 2


Kopen en Verkopen

Om cryptocurrencies te kopen en te verkopen zijn er grofweg 2 soorten diensten, met elk hun voordelen en nadelen.

Als eerste zijn er de websites waarop je direct een hoeveelheid coins kunt kopen (of verkopen) tegen een door de website bepaalde prijs. Deze diensten richten zich op snelheid en gebruiksgemak. Zo kun je vaak met iDeal betalen (als het een Nederlandse dienst betreft) en ben je zeker van de koers zodra je een bestelling plaatst. Het nadeel is echter dat er een redelijk groot verschil zit tussen aan- en verkoop prijs (hier haalt de dienst z'n winst vandaan). Bovendien zijn geavanceerde orders niet mogelijk. Voorbeelden van dergelijke diensten zijn Bitonic (NL, Bitcoin), LiteBit (NL, veel cryptocurrencies) en Coinbase (US, BTC, ETH & LTC).

Daarnaast zijn er de beurzen, of exchanges. Dit zijn websites waar je een account kunt aanmaken dat je vervolgens met geld (cryptocurrencies of fiat) kunt vullen. Met het saldo van je account kun je daarna gaan handelen. Voordelen van handelen via een exchange is dat je betere koersen krijgt en dat er allerlei complexere ordertypes mogelijk zijn. Het nadeel is dat het tijd kost om geld in je account te krijgen (dit gaat bijvoorbeeld via SEPA overboeking en dit duurt enkele uren tot dagen) en dat er vaak een identiteitsverificatieproces nodig is voordat je geld kunt storten of opnemen.

Wat belangrijk kan zijn om te beseffen is dat bij diensten uit de eerste categorie je altijd direct met de dienst zelf handelt. Als je op Bitonic.nl een koop-order plaatst, dan koop je de bitcoins direct van Bitonic en ontvangt Bitonic jouw geld. De dienst kan zelf bepalen tegen welke prijs het z'n coins aanbiedt. Bij diensten uit de tweede categorie, exchanges, handel je enkel met andere gebruikers. De exchange speelt hier slechts de rol van bemiddelaar die kopers en verkopers bij elkaar brengt en die de tegoeden van de gebruikers beheert totdat deze worden opgenomen. De prijs wordt bepaald door de gebruikers.

Koop of verkoop je zo nu en dan een beetje aan cryptocurrencies, dan zijn de directe koop/verkoop diensten waarschijnlijk het makkelijkst. Ga je actief handelen, dan zit je beter op een exchange. De rest van deze post gaat voornamelijk over het handelen op exchanges.


Handel

Handelen in coins op exchanges is vergelijkbaar met aandelenhandel op de beurs. Hier kan je traditioneel geld (ook wel fiat) omruilen voor coins, of coins van verschillende types onderling verhandelen. Prijzen worden gebaseerd op vraag en aanbod en aan- en verkoop gebeurd rechtstreeks tussen de 2 partijen. De exchange ontvangt vaak een fee per transactie voor de aangeboden diensten. De grootte van de fee kan afhangen van het type order dat je plaatst en van de hoeveelheid handelsvolume die je recentelijk hebt gegenereerd (actieve handelaren krijgen vaak korting).


Exchanges

Enkele bekende en over het algemeen betrouwbare plaatsen om te handelen (in alfabetische volgorde):

 • Website: https://kraken.com
 • USA, handelt via UK, SEPA via Duitsland
 • EUR, USD, GBP en meer | XBT, ETH, XRP en meer | SEPA
POLONIEX (plaatje komt nog)Elke exchange werkt net weer anders. Zorg, voor je actief begint met handelen, dat je bekend bent met de interface, de mogelijkheden en de beperkingen van een site. Lees de instructies op de site, doe een kleine storting, maak 1 of 2 kleine transacties, kijk wat er gebeurt en hoe snel het gaat. Begin pas daarna met grotere bedragen.

Hoewel genoemde exchanges een zekere status hebben kunnen exchanges onaangekondigd sluiten, door wijzigingen in de regelgeving of faillissement. De betere exchanges bieden een exit regeling aan die je de kans geeft je geld of coins netjes weg te boeken voor de deur dicht gaat. Bewaar nooit teveel op een exchange, maar alleen dat gedeelte dat je nodig hebt om handel te drijven.

Zorg dat je je goed inleest in de werking van de exchange. Veel problemen die in dit topic langskomen zijn te wijten aan het niet (goed) doorgenomen hebben van de handleiding van de exchange. Hoewel handel met cryptocurrencies vrij laagdrempelig is, ben je wel met echt geld (of dingen die voor echt geld zijn om te wisselen) aan het spelen. RTFM!


Handelsstrategien

Hier volgen enkele veelgebruikte strategien voor het handelen. Welke het meest geschikt is, hangt af van je risicotolerantie, de hoeveelheid tijd je in het handelen wil steken, de gebruikte exchange, enz... Zoals altijd zijn er geen garanties en zal de koers altijd precies het omgekeerde doen dan waar je op hebt ingezet.

Merk op dat cryptocurrencies heel erg volatiel zijn. Snelle koersstijgingen gebeuren regelmatig, maar dalingen zijn er ook voldoende en zijn vaak nog scherper dan de stijgingen. Investeer alleen bedragen waarvan je het niet erg vindt als je alles kwijtraakt!

Buy & hold - Ook soms "HODL" genoemd (een verwijzing naar een dronken post over het niet verkopen van Bitcoin tijdens de volatiliteit in de winter van 2013/2014). Dit is de meest eenvoudige strategie: Zoek een of meerdere cryptocurrencies uit waarvan je denkt dat ze potentie hebben, koop er wat van en laat de boel vervolgens veilig in je wallet zitten. De achterliggende gedachte is dat als een cryptocurrency wereldwijd gebruikt gaat worden, deze vele malen meer waard zal worden dan dat deze nu is, waardoor er met een buy-and-hold strategie met minimale inspanning ingespeeld kan worden op het mogelijke succes. Een variant is het zogenaamde "Dollar cost averageing" (DCA), waarbij je periodiek (bijvoorbeeld maandelijks) voor een klein bedrag inkoopt. Zo is je resultaat minder afhankelijk van het precieze moment waarop je instapt.

Trend volgen - Simpelweg: Buy low, sell high. Aan de hand van de beschikbare informatie probeer je te bepalen of de koers zal gaan stijgen of dalen en aan de hand daarvan plaats je je orders. Dit klinkt eenvoudig, maar zoals je waarschijnlijk al had verwacht, is er geen manier om het koersverloop te voorspellen. Deze strategie kun je op zeer korte termijn toepassen (posities die je minder dan een dag open houdt) of juist langer, waarbij je hooguit een paar keer per maand koopt of verkoopt. De meeste actieve handelaren volgen deze aanpak.

Scalping - In het orderboek zit een verschil tussen de hoogste "bid" (kooporder) en laagste "ask" (verkooporder). Dit verschil heet de "spread". Een scalper is iemand die zowel koop- als verkooporders plaatst in de hoop dat beiden worden uitgevoerd en de grootte van de spread als winst geincasseerd kan worden (na aftrek van de exchange-fee). Scalping is geschikt voor zeer actieve handelaren en/of bots, omdat het zaak is om snel in te springen op wijzigingen in het orderboek. De potentiele winst is beperkt (of zelfs 0 als de spread te klein is), maar je bent niet afhankelijk van het stijgen of dalen van de koers, dus de strategie kan altijd worden toegepast.

Arbitrage - Verschillende exchanges hebben verschillende prijzen. Door het kopen van een cryptocurrency op een exchange waar deze goedkoop is en het verkopen op een andere exchange met een hogere prijs, is het mogelijk om wat geld te verdienen. Dit proces heet arbitrage en dit is uiteindelijk wat er voor zorgt dat de prijzen op goed functionerende exchanges steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Om arbitrage goed uit te voeren moet je de koop- en verkooporder zoveel mogelijk simultaan uitvoeren om te voorkomen dat de koers verandert tussen het uitvoeren van de twee orders. Om die reden is het belangrijk om op beide exchanges de juiste valuta's te hebben staan. Let op: Als een exchange problemen heeft met het verwerken van stortingen of opnames van een of meerdere valuta's, dan heeft dit een effect op de koers. Arbitrage is in dit geval niet (goed) mogelijk. Staar je dus niet blind op enkel de koersverschillen, maar ga ook na of de exchange volledig werkt.


Hoe werken orders en het orderboek?

Orderboek
Een orderboek moet je voorstellen als 2 rijen mensen: kopers en verkopers. Die rijen staan tegenover elkaar, in volgorde van hun koop- en verkoopbedrag. Vooraan de kooprij staat dus meneer K die het meeste biedt voor de bitcoins (of welk handelwaar dan ook) die hij wilt kopen. Hij kijkt direct tegen de voorkant van de verkooprij aan, waar meneer V voorop staat die het minste wil hebben voor zijn bitcoins. Verder heeft elke koper een bepaalde hoeveelheid geld in zijn zak, en elke verkoper een bepaalde hoeveelheid bitcoins.

Op het moment dat koper K net zoveel of meer* biedt voor bitcoins dan de vraagprijs van verkoper V dan schudden ze elkaar de hand en vindt er een transactie plaats. Na die transactie zal een van de twee (of beide) meneren al zijn euros geruild hebben voor bitcoins of andersom en verlaat hij de rij.

Iemand die tegen marktwaarde koopt (een "market order") zal vooraan de kooprij gaan staan en net zo lang kopen van verkopers tot hij het gewenste bedrag gespendeerd heeft. Of het gewenste aantal bitcoins heeft ontvangen. En andersom gaat een verkoper tegen marktwaarde vooraan in de verkooprij staan en doet zaken met de kopers, op volgorde, tot hij zijn doel heeft bereikt.

Iemand die een limit order plaatst die niet meteen uitgevoerd kan worden (bijvoorbeeld omdat de koopprijs lager is dan de op dat moment beste verkoop-order) gaat gewoon op de juiste plek in de juiste rij staan.

Voorbeeld: vooraan staat een meneer met 20 LTC die zijn waar verkoopt voor €20 euro per stuk. Als jij er 2.933 wil hebben dan koop jij die van hem en houdt hij er 17.067 over. Had je er 30 willen kopen, dan koop je eerst al zijn waar, maar hij kan er maar 20 leveren dus verlaat hij de rij en koop je die van de volgende in de rij. Die er vervolgens ook maar 7.489 kan leveren, etc.. Dit doe je totdat jouw order volledig is gevuld of je zakken zijn geleegd.

* Als een koper meer biedt dan een verkoper vraagt, dan geldt de prijs van degene die als laatst in de rij is gaan staan.
(met dank aan .oisyn)

Orders
Market orders, limit orders, maar ook stop-loss orders en take profit orders. Er is een heel scala aan mogelijke orders die je kunt plaatsen waarmee je geavanceerde strategien op eenvoudige wijze door de handelsengine van de exchange kunt laten uitvoeren. Hier worden de ordertypes van Kraken besproken. Kraken biedt het meeste verschillende orders aan, dus sommige van de ordertypes die hier langskomen zul je elders niet vinden. Maar er zijn ook ordertypes die elders gebruikt worden die Kraken niet biedt.

Merk op dat sommige orders op verschillende exchanges andere namen hebben. Lees dus goed de handleiding van de exchange door om te weten welk ordertype je nodig hebt. RTFM!

Orders (op Kraken) bestaan uit 1 of 2 delen. Het eerste deel begint een nieuwe positie, het tweede (optionele) deel sluit hem. Als je gewoon wat coins wil kopen of juist wat van je coins wil cashen voor euro's, heb je enkel het eerste deel nodig.

Het tweede deel van de order doet altijd het omgekeerde van het eerste deel. Is je eerste deel een koop-order, dan kun je met het tweede deel de gekochte coins weer verkopen, onder bepaalde voorwaarden. Er zijn veel verschillende order-types, die je bij beide delen kunt toepassen. Eerst een overzicht, daarna voorbeelden.

In de volgende lijst noem ik vaak slechts of "koop" of "verkoop" en leg de order maar vanaf een kant uit. De andere variant kun je er zelf wel bij verzinnen.

Market Order - De meest eenvoudige order. Koop coins tegen de best mogelijke prijs. Hier hoef je niet na te denken of het orderboek te bekijken. De enige variabele die je opgeeft is het aantal coins dat je wil kopen.
Limit Order - Een order waarbij je coins koopt voor een prijs die niet hoger is dan de door jou opgegeven limiet waarde. Bij deze order geef je een limiet waarde op en het aantal coins om te kopen. Als er verkoop-orders zijn voor een prijs die op of onder jouw limiet waarde ligt, wordt je order direct uitgevoerd. Zo niet, dan wordt de order in het orderboek geplaatst totdat een andere partij een passende verkoop-order heeft geplaatst.
Stop Loss - Plaats een Market Order zodra de prijs een bepaalde waarde voorbij gaat, om verliezen te beperken. Een Stop Loss verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs onder de door jou gekozen grens uitkomt. Deze grens kun je instellen door middel van een absolute prijs of als een percentage van de huidige prijs.
Stop Loss Limit - Vrijwel gelijk aan de Stop Loss, alleen wordt hier de order als Limit Order geplaatst. De limiet-waarde kun je zelf instellen, als absolute waarde of als percentage van de huidige koers.
Take Profit - Het omgekeerde van een Stop Loss order, de Take Profit order is er om winsten veilig te stellen zodra een bepaald doel bereikt is. Een Take Profit verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs boven een zelfgekozen grens uitkomt.
Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop Loss, Take Profit - Combinatie van een Stop Loss en Take Profit order. Een SL/TP verkoop order zal coins verkopen (met een Market Order) zodra de prijs onder een zelfgekozen ondergrens of boven een zelfgekozen bovengrens uitkomt. Als de prijs tussen beide grenzen in blijft, gebeurt er niets.
Stop Loss, Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Trailing Stop - Een Trailing Stop verkoop order houdt bij wat de hoogste prijs is geweest sinds de order is geplaatst en verkoopt de coins via een Market Order zodra de prijs een bepaalde hoeveelheid onder deze hoogste prijs daalt. De mate waarin de prijs onder het maximum moet komen kan worden aangegeven als een absolute waarde of als een percentage.
Trailing Stop Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop, Limit - Een combinatie van een reguliere Limit Order met een Stop Loss order. Een Stop, Limit verkoop order probeert coins te verkopen voor een vaste, zelfgekozen prijs middels een Limit Order. Daalt de prijs echter onder de Stop-grens, dan worden ze direct via een Market Order verkocht.

Al deze orders kunnen zowel in het eerste als het tweede deel worden geplaatst. Over het algemeen worden de meer geavanceerdere order-types vooral als sluit-order in het tweede deel geplaatst. Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1 - De koers staat op €100 en is aan het stijgen en ik verwacht dat dit nog eventjes doorzet. Ik plaats een Market Order voor 5 coins met een als sluit-clausule (Conditional Close) een Take Profit order met +€20 als offset. Dit betekent: Er worden direct 5 coins voor mij gekocht, tegen de best mogelijke prijs. Omdat de koers aan het stijgen is, zijn er niet veel verkooporders en betaal ik wat meer voor mijn coins. Omdat ik een Market Order heb geplaatst, ben ik echter wel zeker van de executie van mijn order. Zodra de koers €20 gestegen is, tot €120, worden mijn coins automatisch verkocht. Wederom via een Market Order, ik krijg daardoor een iets minder goede prijs, maar de order wordt wel direct uitgevoerd.

Voorbeeld 2 - Ik heb net 5 coins gekocht op Bitonic, maar wil niet teveel verlies riskeren. Ik maak een Stop Loss verkoop order met 80% als Stop-waarde aan. Op het moment dat ik de order plaats is de koers €100. De exchange zal mijn coins verkopen als de prijs daalt naar €80. Blijft de prijs boven deze grens, dan gebeurt er niets. In deze situatie bestaat mijn order slechts uit 1 gedeelte.

Voorbeeld 3 - Ik vermoed dat de koers sterk gaat dalen en wil in de buurt van de bodem inkopen. Ik maak een Trailing Stop Loss koop-order aan, met een Stop Offset van 10%. Wat er nu gebeurt is dat zodra de koers 10% hoger staat dan het laagste punt dat is bereikt sinds ik mijn order heb geplaatst, de coins gekocht worden. Als de prijs van €100 daalt naar €60, dan zullen de coins gekocht worden zodra de prijs terugveert naar €66. Als mijn voorspelling niet uitkomt en de prijs daalt niet, maar stijgt enkel, dan worden er coins gekocht voor €110, want dit is immers 10% boven de laagste prijs sinds het plaatsen van de order.

Voorbeeld 4 - Ik verwacht dat de koers binnenkort een sprong omhoog gaat maken van €100 naar €130, maar het orderboek is erg dun en ik wil niet direct met een Market Order instappen. Daarnaast wil ik ook de boot niet missen. Ik plaats daarom een Stop, Limit koop order, met een limiet van €100 en een Stop-waarde van €105. Daarnaast plaats ik als conditional close een Limit order van €130. Wat er gebeurt is dat ik een koop-order voor €100 in de boeken heb staan. Als mensen aan mij willen verkopen voor die prijs, mooi. Als de prijs echter omhoog schiet voordat mijn order gevuld is, dan wordt bij een prijs van €105 een Market Order geplaatst zodat ik de coins in ieder geval te pakken krijg, al is het tegen een minder goede prijs. Daarna wordt er een verkoop order geplaatst voor €130. Als er mensen bereid zijn mijn coins voor die prijs te kopen, dan is dat mooi. Anders blijven de coins in mijn account.

Het algemene idee is dat je de individuele order-types goed moet snappen. Zodra je door hebt wat ze doen, kun je een open-order aan een sluit-order knopen om zo een complexe order neer te zetten die je coins op de juiste manier koopt (of verkoopt) en daarna wacht tot aan jouw voorwaardes is voldaan voordat de coins weer verkocht (of teruggekocht) worden.


Handelen met Hefboom

De meest eenvoudige manier om te handelen is om direct de gewenste cryptocurrencies te kopen en te verkopen, maar sommige exchanges bieden de mogelijkheid om met geleend geld te handelen om zo een hefboom te gebruiken of om bepaalde posities in te nemen die je met gewoon kopen/verkopen niet (makkelijk) kunt bewerkstelligen. Dit wordt ook wel "margin trading" of "leverage" genoemd.

In plaats van kopen of verkopen spreekt men van het openen van een "positie" in een bepaald valutapaar. Deze positie kun je op een later moment sluiten, hopelijk met winst. Een positie kan "long" of "short" zijn. Long komt overeen met het kopen van een valuta, een long-positie in BTC/EUR betekent dat je inzet op een stijging van de Bitcoin-koers.

Bij het openen van een positie leen je een hoeveelheid geld in de juiste valuta, waarmee vervolgens op de exchange een order wordt geplaatst. De opbrengst van deze order blijft vast zitten in je account en kun je niet opnemen. Het sluiten van de positie gebeurt met een omgekeerde order, waarna de opbrengsten hiervan worden gebruikt om de lening terug te betalen. En als alles goed is gegaan, blijft er daarna nog wat over wat vervolgens in je account wordt gestort.

Om van deze functionaliteit gebruik te maken, dien je een bepaalde hoeveelheid onderpand in je account te hebben. Dit wordt ook wel de "margin" genoemd. De margin zorgt ervoor dat als de koers de verkeerde kant op beweegt, je alsnog voldoende geld hebt om de lening terug te betalen. Als je een positie met verlies sluit, zal het verschil worden betaald vanuit jouw margin. Als de positie op een grote hoeveelheid verlies staat, dan zal de exchange deze automatisch sluiten om te voorkomen dat het verlies groter is dan de hoeveelheid margin die je beschikbaar hebt.

De maximale hoeveelheid die je kunt lenen, de hoeveelheid margin die je nodig hebt, het niveau waarop de positie automatisch gesloten wordt en de rente-kosten van de lening verschillen per exchange en soms zelfs per valuta.

Op sommige exchanges wordt de lening verstrekt door de exchange zelf, die een bepaalde hoeveelheid kapitaal beschikbaar heeft voor dit doeleinde (dit kapitaal kan opraken in periodes waarin veel mensen dezelfde positie openen). Op andere exchanges leen je de benodigde valuta van andere gebruikers, die hun valuta op de exchange kunnen stallen en uitlenen aan handelaren om zo rente te incasseren.


Margin-trade voorbeelden

Margin-handel om winst te vergroten
De meest gebruikte toepassing van margin-handel is om een grotere hefboom te gebruiken om zo meer winst te pakken (of meer verlies, als het niet goed gaat). Stel ik heb €100 in mijn account en wil een long positie nemen op BTC/EUR (huidige koers €100). Ik gebruik een leverage (hefboom) van 5. De exchange leent voor mij €500 en koopt 5 BTC. Deze kan ik in de vorm van de long positie zien in mijn account, maar ik kan er niets mee doen behalve ze weer verkopen (om de positie te sluiten).

Nu stijgt de koers naar €120. Ik sluit de positie door de BTC te verkopen, dit levert €600 op. €500 wordt gebruikt om de lening terug te betalen en ik maak €100 winst. Een verdubbeling van mijn account-saldo met een koersstijging van 20%.

Was de koers echter gedaald naar €90, dan had ik de positie kunnen sluiten en €450 uit de verkoop kunnen halen. Daar moet nog €50 bij vanuit mijn margin, waardoor ik nog maar €50 over houd. Een 50% daling dankzij een koersdaling van 10%. Daalt de koers nog verder voordat ik de positie sluit, dan doet de exchange dit automatisch om te voorkomen dat mijn saldo negatief wordt.

Een valuta, die ik niet wil/heb, shorten
Stel ik geloof niet in het nut van Bitcoin en vermoed dat de koers sterk zal gaan dalen. Als ik Bitcoin in bezit heb, dan zou ik deze kunnen verkopen om later goedkoper weer terug te kopen. Maar ik bezit geen Bitcoin, dus dat is niet mogelijk. Ik heb enkel Euro's in mijn account.

Met een margin-trade kan ik BTC lenen om deze te verkopen voor EUR. De koers daalt en ik koop de Bitcoins terug en sluit de positie. Het overschot aan Euro's is voor mij. Of, de koers daalt niet en ik ben gedwongen om de BTC tegen een hogere prijs terug te kopen. De Euro's in mijn account worden gebruikt om het verschil goed te maken.

Een positie in een ander paar dan de margin
Ik heb enkel Euro's in mijn account, maar ik vermoed dat LTC binnenkort sterk gaat stijgen ten opzichte van BTC. Ik weet echter niet wat beide valuta's gaan doen ten opzichte van de Euro, dus direct LTC kopen voor mijn EUR is niet wat ik wil.

Ik kan nu een margin-trade maken waarin ik BTC leen en die gebruik om LTC te kopen. Later verkoop ik de LTC, betaal ik de BTC terug en incasseer ik de winst of het verlies. Afhankelijk van de exchange wordt de winst uitbetaald in BTC of worden de verdiende BTC direct omgewisseld voor EUR, de valuta van mijn onderpand.

Op deze manier is het mogelijk om in te spelen op koersveranderingen van een valuta-paar zelfs al heb je geen van beide valuta's in bezit.


Welke cryptocurrency moet ik kopen?

Iedereen wil graag vroeg instappen bij de volgende grote hit, maar het selecteren van de juiste cryptocurrencies om in te handelen is niet makkelijk. Het aanbod is gigantisch en tussen de veelbelovende en geniale ontwikkelingen zitten vele cryptocurrencies die nooit zullen slagen, omdat ze simpelweg niets nieuws bieden, omdat de ontwikkelaars meer beloven dan ze waar kunnen maken of zelfs omdat ze puur bedoeld zijn als get-rich-quick truc door de ontwikkelaars. Het is daarom ook sterk aan te raden om eerst goed onderzoek te doen voordat je investeert in een cryptocurrency.

Zaken om op te letten zijn:
 • Wat is de aard van de cryptocurrency? Is het een Bitcoin-fork? Een onafhankelijk, zelf ontwikkelde cryptocurrency? Een token dat draait op een onderliggende blockchain (bv Ethereum)?
 • Wie zijn de ontwikkelaars? Hebben ze ervaring op dit terrein?
 • Kan men waarmaken wat er wordt beloofd? Bij nieuwe valuta / tokens wordt soms heel wat beloofd, maar is dit ook realistisch?
 • Wat biedt deze cryptocurrency dat de concurrenten niet hebben? First-mover-advantage en netwerk-effect zijn zeer belangrijk in de crypto-wereld. Een nieuwe valuta die enkel biedt wat anderen al kunnen heeft weinig kans om echt aan te slaan.
 • Op welke manier worden de coins/tokens verdeeld? Hoeveel houden de ontwikkelaars voor zichzelf? Zeker bij projecten die tokens op de Ethereum-blockchain uitgeven door middel van zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO), zit er veel verschil in de distributie van de oorspronkelijke tokens. Als de ontwikkelaars 95% van de tokens zelf houden en de rest voor omgerekend €10 miljoen willen verkopen, dan is dit een reden om argwanend te zijn.
 • Wat ben je zelf van plan met de aankoop? Bij een coin die je als onderdeel van buy-and-hold voor lange tijd wil vasthouden zijn de fundamentele eigenschappen zeer belangrijk. Koop je echter iets met het plan om het later op de dag weer te verkopen, dan maakt het weinig uit of de coin interessant genoeg is om over 5 jaar nog steeds te bestaan.
Let op dat op fora en in chatboxen heel veel mensen allerlei sterke meningen hebben over welke coins het goed gaan doen en welke niet. Vaak praat men echter de eigen portfolio na, al dan niet bewust. Neem advies van willekeurige vreemden op het internet daarom met een flinke lepel zout en doe vooral je eigen onderzoek!


Analyse

Hoewel de meeste exchanges hun eigen grafieken bieden, zijn er ook sites waarbij de koersen van meerdere exchanges aangeboden worden, vaak met meer details:
http://www.cryptocoincharts.info
http://www.cryptowat.ch
http://bitcoinwisdom.com
http://bitcoinity.org/markets
http://coinmarketcap.com
http://worldcoinindex.com


FAQ

Waarom moet ik me overal verifiëren? Dit was toch annoniem?
Zodra exchanges echt geld moeten verwerken vallen ze onder wet- en regelgeving om witwassen te voorkomen (ook wel AML). Let goed op de specifieke eisen van de exchange en hou rekening met minimaal een week verwerkingstijd. Tijdens drukke periodes (bijvoorbeeld bij sterke koersstijgingen) zijn er veel nieuwe aanmeldingen en kan de wachttijd sterk oplopen.

Ik heb via SEPA geld overgemaakt. Hoe lang duurt het voor mijn fiat op een exchange beschikbaar is om te handelen?
Omdat je hier te maken hebt met traditionele banken moet je rekenen op 1-2 werkdagen. Soms is het geld al binnen 12 uur beschikbaar, maar het duurt regelmatig langer.

Ik heb de exchange gevraagd mijn geld terug te boeken. Hoe lang duurt dit?
Dit is sterk afhankelijk van de exchange. Kraken staat bijvoorbeeld bekend om snel te betalen, verwacht je geld binnen 1 a 2 werkdagen. Cryptocurrency transacties worden vaak vrijwel meteen uitgevoerd.

Hoe zit dat met belasting?
(Let op: het volgende geldt voor Nederland!) Bitcoins en andere cryptocurrencies tellen als vermogen. Dat betekent dat als je totale vermogen (inclusief cryptocurrencies) boven de €25.000 uitkomt (dubbel voor koppels), je vermogensrendementbelasting moet betalen. Je kunt in dat geval de waarde van je cryptocurrencies in het aangifte-programma opgeven. De peildatum is altijd 1 januari van het jaar waarover je aangifte doet. De aangifte die je in 2018 invult over het jaar 2017 heeft dus 1 januari 2017 als peildatum. De koers van die datum dien je te gebruiken bij het omrekenen naar Euro's.


Lijst van veelgebruikte afkortingen

 • ATH - All Time High. De hoogste koers die een coin tot dusverre heeft bereikt. Merk op dat verschillende exchanges niet dezelfde koers hebben en de ATH dus niet altijd op hetzelfde moment wordt bereikt of op dezelfde waarde heeft.
 • BTC - Bitcoin. Ook bekend als XBT.
 • ETC - Ethereum Classic. De munt ontstaan als gevolg van de splitsing ("fork") van de Ethereum blockchain omtrent het ongedaan maken van de TheDAO hack. "Classic" gebruikers stemden niet in met deze maatregel.
 • EMA - Exponential Moving Average. Oftewel: Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde. De EMA geeft de prijstrend over een langere periode aan, waarbij datapunten uit het verleden steeds minder zwaar worden meegerekend. De mate waarin de weegfactor van oudere datapunten afvalt, bepaalt het gedrag van de EMA: Als deze langzaam afvallen, zal de EMA minder volatiel zijn, maar ook nieuwe ontwikkelingen pas laat echt goed meenemen.
 • ETH - Ethereum.
 • LTC - Litecoin.
 • FOMO - Fear Of Missing Out. Het emotionele gedrag veroorzaakt door een gevoel bang te zijn de boot te missen. Denk bijvoorbeeld aan het om irrationele redenen kopen van een cryptocurrency die hard aan het stijgen is omdat de koper vreest winsten mis te lopen.
 • HODL - Geen daadwerkelijke afkorting, maar een verbastering van het Engelse woord "hold". HODL is het cryptocurrency-vocabulair ingeslopen nadat iemand tijdens de crash volgend op de 2013 bubbel in een dronken bui een post maakte over het voor lange termijn vasthouden van Bitcoins en deze spelfout maakte. Onder "HODL" wordt tegenwoordig het lange tijd vasthouden van een cryptocurrency verstaan. Een "HODLer" is dus het tegenovergestelde van een active handelaar.
 • ICO - Initial Coin Offering. Een eerste uitgifte van coins (vaak blockchain-tokens) voor een bepaald project. Een nieuwe vorm van kapitaalverwerving die specifiek is voor cryptocurrency-projecten. Let op dat veel ICOs nog geen werkend product hebben op het moment dat ze het geld ophalen. De mogelijkheid om bij de eerste groep investeerders van een nieuw, succesvol project te horen is aanlokkelijk, maar pas op voor mensen die meer beloven dan ze waar kunnen maken.
 • SEPA - Single European Payments Area. Het betalingssysteem waardoor overboekingen binnen het systeem (dat het grootste gedeelte van Europe dekt) snel en goedkoop afgehandeld kunnen worden. Exchanges die SEPA-overboekingen bieden zijn voor de meeste Tweakers veel interessanter dan exchanges die dat niet doen.
 • TA - Technische Analyse. Een manier om het toekomstig koersverloop te voorspellen aan de hand van prijsontwikkelingen uit het verleden en patronen die hierin aangetroffen kunnen worden. Deze methode is wetenschappelijk slecht onderbouwd.
 • XLM - Lumen, de valuta die leeft op het Stellar netwerk. Wordt soms "Stellar Lumen" of enkel "Stellar" genoemd. Ook bekend als STR.
 • XRP - De valuta die leeft op het Ripple netwerk. Deze wordt soms ook "Ripple" genoemd, maar zelfs Ripple (het bedrijf) lijkt de voorkeur te hebben voor het gebruik van XRP als naam.

Disclaimer

!!! WAARSCHUWING !!!

Handelen in crypto currencies is uitermate risicovol. De kans op enorme winsten is aanwezig, maar net zo makkelijk kan je al je geld verliezen. Koersschommelingen van 50% of meer zijn vaker voorgekomen en zeker geen zeldzaamheid. Sommige alternatieve coins lijken slechts opgezet met het doel de oprichter rijk te maken. Lees je daarom goed in voor je met een nieuwe coin begint te handelen.

Het is verstandig om niet blind in de handel te duiken. Verdiep je in het product waar je in wil handelen (de kansen en gevaren) en raak vertrouwd met het handelsplatform.

Hanteer daarom deze basisregel: steek alleen dat geld erin wat je bereid bent te verliezen en laat je niet verleiden meer geld in een verliesgevende strategie te steken.

Tweakers en de posters in dit topic zijn niet verantwoordelijk voor financieel verlies als gevolg van handelen op basis van de informatie uit dit topic.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Happy trading :)

[Voor 199% gewijzigd door .oisyn op 30-12-2017 00:26]

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • Anders
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 06-09 07:48
Adnanos schreef op donderdag 5 oktober 2017 @ 21:49:
Toch EBTC gekocht. Op dit moment +100%. Ik ben aan het twijfelen om alles te verkopen voor ik ga slapen, maar denk dat de rage nog niet over is. Er staan veel meer koop dan verkooporders op etherdelta.
Adnanos schreef op donderdag 5 oktober 2017 @ 22:51:
EBTC is werkelijk aan het ontploffen, alle sell orders worden onmiddelijk gepakt.
Dan zou ik iig mijn oorspronkelijke investering eruit halen, dan is alles wat er 's ochtends nog over is pure winst.

Op bitcointalk zag ik al screenshots van orders van 100+ ether. Dan weet je dus dat er een paar grote whales actief zijn die in het begin alles hebben opgekocht en de boel nu als een penny stock aan het manipuleren zijn om iedereen gek te maken en er straks met enorme winst uit te stappen.

Ter vergelijking: in juli ging de Useless Ether Token naar de .22 ETH per coin, oftewel op dat moment ca $50. Dat was op 5 juli. 24 uur later was het gedaald naar .00007 ETH, oftewel nog geen $0.02. Het is daar nooit meer boven gekomen.
Reken maar dat gewiekste traders hier stinkend rijk van zijn geworden, en dat anderen alles zijn kwijtgeraakt. Geniet dus van je winst maar zorg dat je niet tot het laatste rijtje gaat behoren.
Zie ook https://cointelegraph.com...turns-shitcoins-into-gold

[Voor 10% gewijzigd door Anders op 06-10-2017 00:47]

Ik spoor veilig of ik spoor niet.


 • ldhollander
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-12-2017
Anders schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 00:44:
Op bitcointalk zag ik al screenshots van orders van 100+ ether. Dan weet je dus dat er een paar grote whales actief zijn die in het begin alles hebben opgekocht en de boel nu als een penny stock aan het manipuleren zijn om iedereen gek te maken en er straks met enorme winst uit te stappen.
Ik zag ook twee screenshots van iemand die blijkbaar 60+ adressen had aangemaakt voor de airdrop. 8)7
Heb het verder niet nagekeken maar blijkbaar zou dat gisteravond 23btc waard zijn, toch leuk. 23*€3750=~€86000 free money. :+

We gaan allerlei "handigheidjes" nog veel vaker zien, alle trucjes van de gewone beurs komen hier ook voorbij en de grote (doorgaans eerlijke) meute pist naast de pot. Iemands winst is andermans verlies. :)
Nog een nadeel van blockchains in het algemeen, eenmaal gegeven blijft gegeven. Dat is niet ongeldig/nietig te verklaren. Feitelijk kun je ongestraft en openlijk wegkomen met fraude. Het is niet alleen goud wat blinkt. ;)

1960Wp Suntech, 120Wp sharp, 510Wp Qcells


 • Saturnus
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Wie heeft er ook meegedaan aan de PowerLedger ICO?

 • NickChange
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 08-09 09:23
ErikRo schreef op donderdag 5 oktober 2017 @ 22:28:
[...]

Op exchange zou wel makkelijker zijn niet alle exchanges staan toe even snel 1 of meer btc naar je wallet te halen als je niet minstens tier 3 of 4 bent.

Wat verwachten jullie eigenlijk van de bitcoin gold? Ik vind het zelf een leuk gratis extraatje maar tenzij er echt iets gebeurd waardoor iedereen ervan overtuigd is dat btcg zoveel beter is dan btc. Zie ik hem eerlijk gezegd niet stijgen.De splitsing zal denk ik ook tijdelijk even een rem zetten op de stijging van btc tot de rol van btcg bekend is.
Ik zou er niet van wakker liggen.

Wat er na komt (s2x) is van een ander kaliber. Een make it break voor btc...

 • Luuk
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online
ldhollander schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 09:06:
[...]


Nog een nadeel van blockchains in het algemeen, eenmaal gegeven blijft gegeven. Dat is niet ongeldig/nietig te verklaren.
Je beschrijft hier juist een van de grootste voordelen van blockchain tech.

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 13:28
Luuk schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 09:50:
[...]


Je beschrijft hier juist een van de grootste voordelen van blockchain tech.
Laten we het houden bij "een van de belangrijkste eigenschappen".

Of het een voordeel of nadeel is, hangt sterk af van je persoonlijke situatie en voorkeuren.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • fritsvegters
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 28-10-2017
Just to be sure (snap er nog niet veel van): heb bitcoins op m'n electrum wallet staan. Als er eind deze maand een fork komt, kan ik dan gewoon achteroverleunen en na een tijdje m'n btc sleutels gebruiken om btc gold te activeren in een andere wallet (die gold ondersteunt)? Of moet ik ze splitten?

[Voor 8% gewijzigd door fritsvegters op 06-10-2017 10:26]


 • ldhollander
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-12-2017
Luuk schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 09:50:
[...]


Je beschrijft hier juist een van de grootste voordelen van blockchain tech.
Mjah ik zou in dat geval een *jeukwoord* feature willen noemen. :)

Het is meer dat mensen altijd een manier vinden ergens misbruik van te maken, in dit geval niet zozeer gerelateerd aan de techniek zelf maar desondanks "ongewenst". ;)

1960Wp Suntech, 120Wp sharp, 510Wp Qcells


 • arjants
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
fritsvegters schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 10:24:
Just to be sure (snap er nog niet veel van): heb bitcoins op m'n electrum wallet staan. Als er eind deze maand een fork komt, kan ik dan gewoon achteroverleunen en na een tijdje m'n btc sleutels gebruiken om btc gold te activeren in een andere wallet (die gold ondersteunt)? Of moet ik ze splitten?
Ja, claimen kan later altijd nog

We worden allemaal geconfronteerd met een reeks grootse kansen, op schitterende wijze vermomd als onoplosbare problemen. (John W. Gardner)


 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 29-09 19:35
alBildjiekiyya schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 09:43:
[...]


Ik zou er niet van wakker liggen.

Wat er na komt (s2x) is van een ander kaliber. Een make it break voor btc...
Wat verwacht je daar dan aan problemen of mogelijkheden?

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • Guus Leeuwis
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Anders schreef op dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:15:
[...]

Goed kans dat het niks waard is inderdaad :) Het punt is wel dat ik dus niet weet wat de markt gaat doen. De enige beetje-educated-guess die ik maak is dat er binnen een dag of twee, drie een langdurige trend naar boven of juist naar beneden wordt ingezet. Het zou me wel enorm verbazen als er over een week nog geen bull- of bearstemming is losgebarsten, en als die uitblijft zal ik inderdaad wel een onsamenhangende, weinig steekhoudende verklaring moeten verzinnen :)

Ik durf niet op een van de twee ontwikkelingen te gokken dus ik heb een positie ingenomen waarbij ik bij beide uitkomsten niet zo slecht af ben.
Hey Anders, hoe verloopt de analyse? Hebben we een weg omhoog ingezet? _/-\o_

 • mirno
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 25-09 11:02

mirno

私の名前はMirnoです

BT2, een hardfork van het segwit2X protocol is beschikbaar gekomen op Bitfenix.
https://twitter.com/TuurDemeester/status/916086237424910336

Heb dit helaas niet zo goed kunnen volgen. Is het Segwit2X nu officieel doorgevoerd?
En hebben er al mensen coins opgehaald van deze hardfork?

Wel stom als dit echt doorgevoerd zou worden, net als Bitcoin gold e.d. het bestaan van deze coins is volledig doelloos. En van mij mogen deze ook doodbloeden, veel cryptocurrency's bestaan simpelweg om geld te verdienen, we creëren zo een eigen casino. De currency's waar ik wel potentie in zie leiden hier wel onder denk ik (Zoals Bitcoin).

我的名字是Mirno


 • OmeNile
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 14-05-2020
mirno schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 12:46:
BT2, een hardfork van het segwit2X protocol is beschikbaar gekomen op Bitfenix.
https://twitter.com/TuurDemeester/status/916086237424910336

Heb dit helaas niet zo goed kunnen volgen. Is het Segwit2X nu officieel doorgevoerd?
En hebben er al mensen coins opgehaald van deze hardfork?

Wel stom als dit echt doorgevoerd zou worden, net als Bitcoin gold e.d. het bestaan van deze coins is volledig doelloos. En van mij mogen deze ook doodbloeden, veel cryptocurrency's bestaan simpelweg om geld te verdienen, we creëren zo een eigen casino. De currency's waar ik wel potentie in zie leiden hier wel onder denk ik (Zoals Bitcoin).
"Bitfinex' Bitcoin 2X futures/derivative market is open..."

Je koopt/verkoopt een 'eigendomsrecht' op de toekomstige tokens. Eigenlijk hetzelfde als de zogenaamde IOU (I Owe U) tokens die door sommige exchanges verhandeld worden voordat de echte tokens (vaak uit een ICO) vrij verhandelbaar zijn.

 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 29-09 19:35
mirno schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 12:46:
BT2, een hardfork van het segwit2X protocol is beschikbaar gekomen op Bitfenix.
https://twitter.com/TuurDemeester/status/916086237424910336

Heb dit helaas niet zo goed kunnen volgen. Is het Segwit2X nu officieel doorgevoerd?
En hebben er al mensen coins opgehaald van deze hardfork?

Wel stom als dit echt doorgevoerd zou worden, net als Bitcoin gold e.d. het bestaan van deze coins is volledig doelloos. En van mij mogen deze ook doodbloeden, veel cryptocurrency's bestaan simpelweg om geld te verdienen, we creëren zo een eigen casino. De currency's waar ik wel potentie in zie leiden hier wel onder denk ik (Zoals Bitcoin).
Mee eens denk dat er een stuk of 10 a 20 goede stevige basis munten over moeten blijven die elkaar aanvullen dan wel beconcurreren. Een steeds grotere versnippering zal denk en tot minder winsten en tot minder acceptatie leiden doordat beginners geen idee hebben waar te beginnen. Zou me ook niet verbazen als elk land zijn eigen crypto gaat creëren die ik overigens wel levensvatbaar in schat. Misschien wel meer dan alles wat er nu is op de grote munten na dan. Maar kan er ook helemaal naast zitten natuurlijk.

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • inimini2007
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 28-09 23:48
Zijn er nog leuke projecten om in te stappen, zoals eBTC van vorige week?
Ik ben net begonnen met het handelen in coins en heb nog niet zo goed zicht op dat soort nieuwe munten, waar eventueel potentie in zou kunnen zitten.

Momenteel bezit ik de XRP's , NEM e.d. die al bij iedereen bekend zijn.

Enig advies zou mij dan ook helpen om dergelijke projecten verder te onderzoeken. :)

 • Luca
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 11:50
Iemand een idee waarom BTC weer wat omhoog is geschoten?

 • Quxatrox
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 24-08 09:25
Danny.G schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 14:08:
Iemand een idee waarom BTC weer wat omhoog is geschoten?
Support point? Hij breekt door of gaat weer dippen?

 • BLACKfm
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 28-09 22:43
omdat iedereen wss aan het inslaan is...

Litebit.eu voorraad check :).


 • Rookert25
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 24-09 09:25
inimini2007 schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 14:05:
Zijn er nog leuke projecten om in te stappen, zoals eBTC van vorige week?
Ik ben net begonnen met het handelen in coins en heb nog niet zo goed zicht op dat soort nieuwe munten, waar eventueel potentie in zou kunnen zitten.

Momenteel bezit ik de XRP's , NEM e.d. die al bij iedereen bekend zijn.

Enig advies zou mij dan ook helpen om dergelijke projecten verder te onderzoeken. :)
eBTC is mijns inziens niet echt een project, meer speculatie dat de koers omhoog is geknald. Zal waarschijnlijk komende tijd weer goed inzakken op zoek naar stabiliteit.

Zelf ben ik dezer dagen geïnteresseerd geraakt in QTUM en Vechain, zie daar op termijn van 3-6 maanden veel potentie in :) QTUM vanwege veel development en platform-usecase a la NEO/ETH en Vechain vanwege RFID in supplychain (zoals WTC). Zowel WTC als Vechain zijn laatste tijd niet top (of nooit geweest) qua communicatie, maar mocht een deel waar zijn van de geruchten dan heeft Vechain de betere partnerships wat mij betreft. .

 • chr0me1
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 05-09 17:11
Hmm ben net een maandje begonnen met cryptocurrencies en heb nu 2k geinvesteerd over ongeveer 8 verschillende coins. Zouden jullie met een lage investering als dit al een ledger kopen of zijn 2 wallets op de computer al voldoende als je hier veilig mee om gaat(back-up op een externe schijf bijvoorbeeld)?

 • inimini2007
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 28-09 23:48
Rookert25 schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 14:14:
[...]


eBTC is mijns inziens niet echt een project, meer speculatie dat de koers omhoog is geknald. Zal waarschijnlijk komende tijd weer goed inzakken op zoek naar stabiliteit.

Zelf ben ik dezer dagen geïnteresseerd geraakt in QTUM en Vechain, zie daar op termijn van 3-6 maanden veel potentie in :) QTUM vanwege veel development en platform-usecase a la NEO/ETH en Vechain vanwege RFID in supplychain (zoals WTC). Zowel WTC als Vechain zijn laatste tijd niet top (of nooit geweest) qua communicatie, maar mocht een deel waar zijn van de geruchten dan heeft Vechain de betere partnerships wat mij betreft. .
Kijk en daar heb ik nou duidelijk nog te weinig kijk op, hoe dat precies in elkaar steekt.
Ik heb nu blind de kudde gevolgd met XRP, NEM, Stratis e.d. maar eigenlijk geen idee hoe zich dat verder zou moeten gaan ontwikkelen.

NU ben ik op een punt gekomen, dat ik wel een investering wil gaan doen, maar het voor mij nog redelijk onduidelijk is waar ik moet beginnen. Eigenlijk dus nog te weinig kennis.

 • Rookert25
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 24-09 09:25
inimini2007 schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 14:18:
[...]


Kijk en daar heb ik nou duidelijk nog te weinig kijk op, hoe dat precies in elkaar steekt.
Ik heb nu blind de kudde gevolgd met XRP, NEM, Stratis e.d. maar eigenlijk geen idee hoe zich dat verder zou moeten gaan ontwikkelen.

NU ben ik op een punt gekomen, dat ik wel een investering wil gaan doen, maar het voor mij nog redelijk onduidelijk is waar ik moet beginnen. Eigenlijk dus nog te weinig kennis.
Ik zou dit topic rustig doorscrollen en meekijken op deze Reddit: https://www.reddit.com/r/CryptoCurrency/ Het duurde bij mij opgeteld denk ik zeker 20 uur voordat ik een beetje kijk had op de markt. Belangrijkste is les is meestal dat als de koers in 1 dag meer dan 30% omhoog gaat, je eigenlijk al te laat bent.

Dan vergaar en filter je 90% van het relevante nieuws plus de meningen van doorgewinterde crypto-lui met hier en daar een idioot. Precies de maatschappij :)

[Voor 11% gewijzigd door Rookert25 op 06-10-2017 14:23]


 • Boltinus
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-10-2021
BTC en de Fork BTCG zal in eerste naar mijn gevoel een tik zijn voor BTC in prijs omlaag.
De hele bitcoin wereld is gebaseerd op vertrouwen in een product binnen de blockchaintechniek.

Als een orgineel bedrijf product X maakt en er komt een ander bedrijf die product X ook maakt maar net iets anders (beter?), dan zul je altijd zien dat het orginele bedrijf van product X in koers zal dalen.
Het gaat hier dan ook om FOMO voor het nieuwe bedrijf dat het veranderde product X op de markt brengt.

Nu moet het nieuwe bedrijf zich eerst nog bewijzen en dus het vertrouwen winnen om ook de aandeelhouders te behouden.
Als blijkt dat het nieuwe bedrijf met product X net zo goed werkt als het orginele bedrijf, zul je zien dat het nieuwe bedrijf zijn aandeelhouders zal verliezen aan het al bewezen orginele bedrijf met het orginele product X. Ook is er alles aan gelegen dat het orginele bedrijf product X zal veranderen (verbeteren) voor de gunst van de aandeelhouders om weer waardevastheid te garanderen.

Het is natuurlijk een glazenbol om de uitkomst te voorspellen, maar denk dat er net voor de datum van de fork de prijs wel eens heel volatiel kan worden. Gezien de 1 op 1 'extra' die te halen is, zou de vraag wel eens explosief kunnen stijgen ... dus opletten geblazen naar mijn mening.

Forken is naar mijn mening niet slecht, want dat levert alleen maar druk op het orgineel om te innoveren.
Alleen wat ik zelf verwacht is, dat het voor beginners steeds meer op een 'door het bos de bomen niet meer zien' verhaal kan zijn/worden.

Wie het weet mag het zeggen ......

 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 29-09 21:09

p0st

Dutch Reefer

Randle schreef op woensdag 4 oktober 2017 @ 18:07:
[...]


Hier ook geaccepteerd. Ze doen het nu eerder en grondiger, vanwege het China verhaal. ""After conducting a thorough anti-money laundering (AML) and know your customer (KYC) check"

Benieuwd wat de prijs gaat doen wanneer RPX live gaat op de exchanges. Met alle aandacht, eerste NEO ico en een maximale cap van 15 miljoen tijdens de ico verwacht ik dat de prijs in ieder geval gaat stijgen :9
Ik ga er ook maar eens een paar NEO aan wagen, heb mijn wallet vandaag even op orde gebracht zodat het zondag werkt. Ben heel benieuwd, denk vooral het feit dat het niet voor Chinese mensen beschikbaar is, op korte termijn gaat leiden tot hogere vraag en dus een koersstijging. En dan natuurlijk de lage marketcap, ook dat helpt. Enige zorg die ik eigenlijk heb bij RPX is dat de tijdslijnen voor de release van het platform zelf pas richting eind 2018 liggen. Hier nog een goede (p)review (mening)

Reef Tank @ IG || x570 \\ 5950x \\ RTX3090Ti


 • Rudio
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-04-2018
Anders schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 00:44:
[...]
[...]
Ter vergelijking: in juli ging de Useless Ether Token naar de .22 ETH per coin, oftewel op dat moment ca $50. Dat was op 5 juli. 24 uur later was het gedaald naar .00007 ETH, oftewel nog geen $0.02. Het is daar nooit meer boven gekomen.
Reken maar dat gewiekste traders hier stinkend rijk van zijn geworden, en dat anderen alles zijn kwijtgeraakt. Geniet dus van je winst maar zorg dat je niet tot het laatste rijtje gaat behoren.
Zie ook https://cointelegraph.com...turns-shitcoins-into-gold
Pump and dump ?

FirstBlood (1ST) ging 3 dagen geleden ineens UP UP.. Om meteen daarna alleen maar down te gaan. Inmiddels is al mijn winst van de UP weer weg en daalt ie verder. Had achteraf gezien meteen moeten verkopen na de pump, maar ja achteraf is alles gemakkelijk.

Ik heb ook Stellar Lumens (XLM) coins gekocht enkele weken geleden. Zelfde verhaal, ineens is die gisteren 35% up gegaan en vandaag weer. Wat is op het beste ? Mijn winst nu pakken of toch HODL ?
Is dit weer een pump and dump verhaal ?

 • Soul__assasin
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 16:51

Soul__assasin

de Belbelg

geloof je in de coin... HODL, wil je gewoon een nette 35% winst... SELL

www.weefab.com


 • Rudio
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-04-2018
Soul__assasin schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 17:13:
geloof je in de coin... HODL, wil je gewoon een nette 35% winst... SELL
Er zijn genoeg voorbeelden van goede coins die gepumped en gedumped worden. Het gaat er meer om, stap je er nu even uit met winst om later weer in te stappen ? Het kan ook een gewone opgaande lijn zijn omdat het een goede coin is. Alleen achteraf te zeggen.

 • wally228
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 09-10-2021
kristof1234 schreef op donderdag 5 oktober 2017 @ 22:23:
[...]

Een bot is geen vervangmiddel voor jouw activiteit. In het ideale geval moet je al dagen/weken/maanden trading ervaring hebben om een bot bepaalde strategieën toe te vertrouwen.
heb een paar maanden gelden een open source bot gevonden , als je die standaard laat traden maak je verlies, heb hem proberen aan te passen maar das zuiver TA en daar ben ik niet goed in trade meer op gevoel en markt sentiment en kreeg dat daar niet in geprogrammeerd :) maar ben er wel van overtuigd dat technische personen zo een bot mooie rendementen kunnen laten opleveren

ps; en ze zijn al een tijdje overal lumen(xlm) aan het pumpen of ik moest ergens nieuws hebben gemist

 • Rudio
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-04-2018
wally228 schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:03:
[...]
heb een paar maanden gelden een open source bot gevonden , als je die standaard laat traden maak je verlies, heb hem proberen aan te passen maar das zuiver TA en daar ben ik niet goed in trade meer op gevoel en markt sentiment en kreeg dat daar niet in geprogrammeerd :) maar ben er wel van overtuigd dat technische personen zo een bot mooie rendementen kunnen laten opleveren

ps; en ze zijn al een tijdje overal lumen(xlm) aan het pumpen of ik moest ergens nieuws hebben gemist
Dat was dus mijn vraag over Lumens, is het een pump die straks eindigt in een dump ? Laat nu al 2 dagen een mooie stijging zien.

 • wally228
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 09-10-2021
Rudio schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:07:
[...]

Dat was dus mijn vraag over Lumens, is het een pump die straks eindigt in een dump ? Laat nu al 2 dagen een mooie stijging zien.
geen idee als je winst hebt stap er telkens in stukjes uit als je geloofd in een verdere stijging

 • Anders
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 06-09 07:48
wally228 schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:14:
geen idee als je winst hebt stap er telkens in stukjes uit als je geloofd in een verdere stijging
Dat doe ik zelf ook idd. Bij een stijging heb ik een eerste punt op het oog waar ik al een deel op verkoop. Zakt de boel weer in tot oorspronkelijk niveau dan heb ik nog steeds winst. Als het doorstijgt is de totale winst minder, maar aan de andere kant kan ik het bedrag van de deelverkoop weer in iets anders steken waar ik ook winst in verwacht.

Ik spoor veilig of ik spoor niet.


 • Kobus Post
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 16:46
wally228 schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:03:
[...]


heb een paar maanden gelden een open source bot gevonden , als je die standaard laat traden maak je verlies, heb hem proberen aan te passen maar das zuiver TA en daar ben ik niet goed in trade meer op gevoel en markt sentiment en kreeg dat daar niet in geprogrammeerd :) maar ben er wel van overtuigd dat technische personen zo een bot mooie rendementen kunnen laten opleveren

ps; en ze zijn al een tijdje overal lumen(xlm) aan het pumpen of ik moest ergens nieuws hebben gemist
Je hebt bijvoorbeeld Gekko & Zenbot.
Heb even met Gekko gespeelt en standard draai je inderdaad verlies. Na kwartiertje spelen met parameters haalde ik in een simulatie 35% winst, maar dat was puur op lukraak getallen aanpassen. Wil het nog wel een keer in het echt toepassen, maar ja.. tijd

No trees were harmed in the creation of this message, but several thousand electrons were mildly inconvenienced.


 • wally228
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 09-10-2021
Anders schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:29:
[...]


Dat doe ik zelf ook idd. Bij een stijging heb ik een eerste punt op het oog waar ik al een deel op verkoop. Zakt de boel weer in tot oorspronkelijk niveau dan heb ik nog steeds winst. Als het doorstijgt is de totale winst minder, maar aan de andere kant kan ik het bedrag van de deelverkoop weer in iets anders steken waar ik ook winst in verwacht.
wij komen overeen

 • wally228
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 09-10-2021
Kobus Post schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:37:
[...]


Je hebt bijvoorbeeld Gekko & Zenbot.
Heb even met Gekko gespeelt en standard draai je inderdaad verlies. Na kwartiertje spelen met parameters haalde ik in een simulatie 35% winst, maar dat was puur op lukraak getallen aanpassen. Wil het nog wel een keer in het echt toepassen, maar ja.. tijd
ben idd met zenbot bezig is imo een van de betere bots die je kan aanpassen en dan te weten dat het een hobby project is van een of andere MIT student

 • wally228
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 09-10-2021
voor zij die graag zenbot zelf willen opzoeken ...simpel https://github.com/carlos8f/zenbot

 • beany
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16:51

beany

Meeheheheheh

wally228 schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:57:
voor zij die graag zenbot zelf willen opzoeken ...simpel https://github.com/carlos8f/zenbot
Maar let op, zoals op de website staat:
Zenbot 4 is functional, but is having trouble reliably making profit. At this point, I would recommend against trading with large amounts until some of these issues can be worked out

 • wally228
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 09-10-2021
beany schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 19:12:
[...]

Maar let op, zoals op de website staat:


[...]
in mijn vorige post staat dit

heb een paar maanden gelden een open source bot gevonden , als je die standaard laat traden maak je verlies, heb hem proberen aan te passen maar das zuiver TA

 • wally228
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 09-10-2021
moest er hier toch iemand een buitenbeentje zijn in ta en node.js onder de knie hebben mag hij mij altijd een update file sturen

 • Amarog
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 29-09 21:39
ldhollander schreef op donderdag 5 oktober 2017 @ 19:34:
[...]
ik snap niet dat er niet net als bij blockfolio een follow/watch in zit. Je kan alleen buy en sell kwijt. Is op te vangen door gewoon 1 in te vullen maar dan klopt je portfolio niet meer. ;)
De app is eigenlijk nog in Beta fase, ik denk dat die dingen wel nog in de pijpleiding zitten. Er komt trouwens ook een desktop versie van.

Er zou later ook een sync functie komen tussen je verschillende toestellen...

Het kan alleen maar beter worden. Nu toch al ietwat handiger en slicker dan Blockfolio.

 • bjoost
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 18-09 11:33
inimini2007 schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 14:18:
[...]


Kijk en daar heb ik nou duidelijk nog te weinig kijk op, hoe dat precies in elkaar steekt.
Ik heb nu blind de kudde gevolgd met XRP, NEM, Stratis e.d. maar eigenlijk geen idee hoe zich dat verder zou moeten gaan ontwikkelen.

NU ben ik op een punt gekomen, dat ik wel een investering wil gaan doen, maar het voor mij nog redelijk onduidelijk is waar ik moet beginnen. Eigenlijk dus nog te weinig kennis.
Ik heb vandaag toch wel een lolletje gehad met/om eBTC.

Vooropgesteld: ik vind het een on-coin. Voegt écht niets toe. Mijn eerste gedachte bij het concept was "ja, zo kan ik het ook." En toch opgegeven toen ie werd ge-airdropt...

En toen zat ik vandaag met knikkende knietjes en ongeloof in mijn ogen zo'n 2000 (gratis) stuks weg te EtherDelta'en. 8)7 Geen idee wie ze heeft gekocht en waarom, maar om on-topic te blijven, inimini2007, als ik jou was zou ik er dus van wegblijven O-)

DYOR, kies was leuks uit op coinmarketcap.com, van de bovenste 100, of juist van een stukje daaronder, en kijk waar het schip strandt. :) [Een collega van me gaf aan dat hij EtherDelta (ondanks de glitchy interface) gebruikt om de markt een stapje voor te zijn met coins die elders nog niet listed zijn.]

 • Anders
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 06-09 07:48
bjoost schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 21:49:
[Een collega van me gaf aan dat hij EtherDelta (ondanks de glitchy interface) gebruikt om de markt een stapje voor te zijn met coins die elders nog niet listed zijn.]
Daar zat ik laatst ook aan te denken. Het is immers niet allemaal rotzooi wat op die site staat. Ik snap alleen helemaal niks van hun verkoopsysteem? Hier een screenshot van het orderbook bij eBTC van dit moment:Als ik het goed heb is er hier dus iemand die die 10 eBTC willen kopen voor een prijs van 0.00133000 eth per stuk. Tegelijkertijd is er een aanbod van 440 eBTC voor 0.001299999 per stuk? Hoe kan er nou een bod openstaan dat hoger is dan wat iemand vraagt? Wordt dat dan niet automatisch vervuld of zo?

Ik spoor veilig of ik spoor niet.


 • NickChange
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 08-09 09:23
...

[Voor 99% gewijzigd door NickChange op 06-10-2017 22:52]


 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 29-09 21:09

p0st

Dutch Reefer

Anders schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 22:33:
[...]


Daar zat ik laatst ook aan te denken. Het is immers niet allemaal rotzooi wat op die site staat. Ik snap alleen helemaal niks van hun verkoopsysteem? Hier een screenshot van het orderbook bij eBTC van dit moment:

[afbeelding]

Als ik het goed heb is er hier dus iemand die die 10 eBTC willen kopen voor een prijs van 0.00133000 eth per stuk. Tegelijkertijd is er een aanbod van 440 eBTC voor 0.001299999 per stuk? Hoe kan er nou een bod openstaan dat hoger is dan wat iemand vraagt? Wordt dat dan niet automatisch vervuld of zo?
Nope, Etherdelta werkt niet als een reguliere exchange, je moet een order aanklikken om 'm (of een deel ervan) te kopen of te verkopen. Daarom worden er ook vaak fouten gemaakt waarbij mensen bijvoorbeeld het aantal en de prijs omdraaien, erg zuur. Bij een exchange matcht hij jouw bestelling aan de beste prijs voor jou op dat moment, bij Etherdelta ben je dan gewoon je geld kwijt :+

Voorbeeld: https://www.reddit.com/r/...ve_mistake_on_etherdelta/

Reef Tank @ IG || x570 \\ 5950x \\ RTX3090Ti


 • ldhollander
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-12-2017
Ik snap sowieso niks van ED... 8)7
Je klikt op new account, dan krijg je een ETH adres en private key en dat is het?

Bijzondere KYC aanpak. :+
Is er iemand die al echt heeft uit kunnen cashen via ED?

1960Wp Suntech, 120Wp sharp, 510Wp Qcells


 • Anders
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 06-09 07:48
Om nog even op eBTC terug te komen, iemand ontdekte vandaag een fout in de code waaruit blijkt dat de ontwikkelaar er oneindig veel bij kan "drukken"/verspreiden.

https://www.reddit.com/r/...s_the_contract_is_flawed/

De fout zit in de enige code die de ontwikkelaar heeft toegevoegd bovenop de basis die bij alle ERC20-tokens wordt gebruikt. Omdat het een ingebakken smart contract is, kan de code niet meer veranderd worden. M.a.w. eBTC was al een token van niks maar is nu een token van tien keer niks :)

Ik spoor veilig of ik spoor niet.


 • Rudio
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-04-2018
Anders schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 01:53:
Om nog even op eBTC terug te komen, iemand ontdekte vandaag een fout in de code waaruit blijkt dat de ontwikkelaar er oneindig veel bij kan "drukken"/verspreiden.

https://www.reddit.com/r/...s_the_contract_is_flawed/

De fout zit in de enige code die de ontwikkelaar heeft toegevoegd bovenop de basis die bij alle ERC20-tokens wordt gebruikt. Omdat het een ingebakken smart contract is, kan de code niet meer veranderd worden. M.a.w. eBTC was al een token van niks maar is nu een token van tien keer niks :)
Was het dan wel een fout ?

 • bjoost
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 18-09 11:33
ldhollander schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 00:12:
Ik snap sowieso niks van ED... 8)7
Je klikt op new account, dan krijg je een ETH adres en private key en dat is het?

Bijzondere KYC aanpak. :+
Is er iemand die al echt heeft uit kunnen cashen via ED?
Dat vind ik ook een van de mindere punten van EtherDelta, dat shady geschuif met private keys. Dus na elke sessie haal ik het gebruikte account helemaal leeg en gebruik ik hem niet opnieuw. Het kostte mij ook even voor ik doorhad da efficientste manier om op ED te handelen via andermans orders is. Als je zelf orders op het boek zet kan het lang duren voor iemand ze invult.

Op je tweede vraag: gisteren dus op 100 stuks na al m'n gratis eBTC gecasht naar ETH. Maar als de vraagkant van het orderboek dun is gaat cashen langzaam of helemaal niet... Je betaalt namelijk bij (bijna) alle acties ook fees aan het ethereum netwerk, dus als je andermans mini-ordertje invult is die fee al zowat evenveel als de waarde van de order.

 • Fionzo
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 20-09 13:56
Rannasha schreef op woensdag 4 oktober 2017 @ 15:57:
De SW2X fork staat op de agenda voor midden november momenteel. Zal eens kijken of ik deze week nog wat tijd heb om er over te tiepmiepen.
Yes, please! Want er lijkt weer allemaal FUD gecreëerd op Twitter en ik vond je vorige artikel ook erg duidelijk :)

 • nietmachine48
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 07:50
Anders schreef op vrijdag 6 oktober 2017 @ 22:33:
[...]


Daar zat ik laatst ook aan te denken. Het is immers niet allemaal rotzooi wat op die site staat. Ik snap alleen helemaal niks van hun verkoopsysteem? Hier een screenshot van het orderbook bij eBTC van dit moment:

[afbeelding]

Als ik het goed heb is er hier dus iemand die die 10 eBTC willen kopen voor een prijs van 0.00133000 eth per stuk. Tegelijkertijd is er een aanbod van 440 eBTC voor 0.001299999 per stuk? Hoe kan er nou een bod openstaan dat hoger is dan wat iemand vraagt? Wordt dat dan niet automatisch vervuld of zo?
Oppassen dat geen verkeerde order invult. Laatst na de listing van KNC vond er een transactie plaats van ruim 12000 eth voor 0.4 KNC. Had andersom moeten zijn, de order werd binnen 10 seconden (waarschijnlijk door bots met max gas/gwei) vervuld. Wees dus extra alert welke order je plaatst.

 • ldhollander
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-12-2017
bjoost schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 08:53:


Dat vind ik ook een van de mindere punten van EtherDelta, dat shady geschuif met private keys. Dus na elke sessie haal ik het gebruikte account helemaal leeg en gebruik ik hem niet opnieuw. Het kostte mij ook even voor ik doorhad da efficientste manier om op ED te handelen via andermans orders is. Als je zelf orders op het boek zet kan het lang duren voor iemand ze invult.

Op je tweede vraag: gisteren dus op 100 stuks na al m'n gratis eBTC gecasht naar ETH. Maar als de vraagkant van het orderboek dun is gaat cashen langzaam of helemaal niet... Je betaalt namelijk bij (bijna) alle acties ook fees aan het ethereum netwerk, dus als je andermans mini-ordertje invult is die fee al zowat evenveel als de waarde van de order.
Ik vind het maar een schimmig hoekje... De inkomsten van ED komen dus met name van vele kleine transacties? Dus kleine beetjes overmaken, actief inspringen op orders, niet passief plaatsen en zo snel mogelijk weer wegwezen? :P
nietmachine48 schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 10:28:
[...]


Oppassen dat geen verkeerde order invult. Laatst na de listing van KNC vond er een transactie plaats van ruim 12000 eth voor 0.4 KNC. Had andersom moeten zijn, de order werd binnen 10 seconden (waarschijnlijk door bots met max gas/gwei) vervuld. Wees dus extra alert welke order je plaatst.
Mjah als je met dergelijke bedragen gaat handelen op een site als ED zit er imho sowieso een draadje of wat los. 8)7

1960Wp Suntech, 120Wp sharp, 510Wp Qcells


 • bjoost
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 18-09 11:33
ldhollander schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 11:04:
[...]

Ik vind het maar een schimmig hoekje... De inkomsten van ED komen dus met name van vele kleine transacties? Dus kleine beetjes overmaken, actief inspringen op orders, niet passief plaatsen en zo snel mogelijk weer wegwezen? :P
Nee, de fees die ik bedoelde waren netwerkfees. Om de functies van het smart contract uit te voeren en de resultaten in de blockchain vast te leggen. Die gaan dus niet naar ED, maar naar de miners. ED zelf brengt een fee in rekening als je een order uit het boek invult. Dit is een klein percentage van de orderwaarde. Dus kleine order, kleine fee. De netwerkfee is voor zover ik het heb ervaren voor kleine orders (ongeveer) even groot als voor grote, waardoor grote in de praktijk voordeliger uitpakken en ik aanbiedingen voor bijv. 2 tokens * $0.50 dus lekker in het boek laat staan voor iemand anders :)

Met de fees van ED zelf heb ik geen moeite; ze bieden een dienst aan die ik nergens anders kan krijgen, en mogen best verdienen aan het werk dat ze daarin hebben zitten.

En ik gun het ze sowieso meer dan die boeven van Poloniex...

 • Mardaso67
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 24-09 22:16
Iemand al in het bezit van COSS?
Heb deze namelijk hier nog niet voorbij zien komen.
Lijkt interessant om te hodl omdat 50% van de fees op de bijbehorende exchange wordt uitgekeerd aan de coin holders.
info: YouTube: Undervalued Cryptocurrencies: COSS.IO (COSS) - Crypto-One-Stop-Solu...

 • Boltinus
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-10-2021
Mardaso67 schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 13:08:
Iemand al in het bezit van COSS?
Heb deze namelijk hier nog niet voorbij zien komen.
Lijkt interessant om te hodl omdat 50% van de fees op de bijbehorende exchange wordt uitgekeerd aan de coin holders.
info: YouTube: Undervalued Cryptocurrencies: COSS.IO (COSS) - Crypto-One-Stop-Solu...
Een aankomende ICO WCX gaat hetzelfde doen en zo zullen er nog wel een paar exchanges deze constructie gebruiken om verkeer te genereren.
Winstverwachting is $6000,- per maand met een eigen bezit van 100.000 WXC's en een omzet op de exchange een dagelijkse omzet van $100B(iljoen dollar).
Bij de ICO 10 WCX = 1 USD.

Dus even opzoek naar grofweg €8500,- en je kan thuis blijven met $6000,- inkomen per maand ... of klinkt dat te mooi om waar te zijn? ... en ligt dat er te dik bovenop 8)7

 • Blue_Fear
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 28-09 20:35
Boltinus schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 14:48:
[...]

Een aankomende ICO WCX gaat hetzelfde doen en zo zullen er nog wel een paar exchanges deze constructie gebruiken om verkeer te genereren.
Winstverwachting is $6000,- per maand met een eigen bezit van 100.000 WXC's en een omzet op de exchange een dagelijkse omzet van $100B(iljoen dollar).
Bij de ICO 10 WCX = 1 USD.

Dus even opzoek naar grofweg €8500,- en je kan thuis blijven met $6000,- inkomen per maand ... of klinkt dat te mooi om waar te zijn? ... en ligt dat er te dik bovenop 8)7
Klinkt een beetje als Bitconnect:
YouTube: BitConnect is the $900,000,000 Crypto Ponzi Scheme

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Ik zie de laatste tijd erg veel bids/asks die puur bedoeld zijn om de prijs te verlagen of op te drijven. Vooral bij NEO trekt dit mijn aandacht, een voorbeeld van zojuist:Het mag, maar geeft mij wel steeds meer het gevoel dat het geheel kunstmatig hoog wordt gehouden. In theorie is iedereen die een ICO start waar je bijv. met NEO in moet schrijven erbij gebaat om vroegtijdig goedkoop NEO's in te kopen en die vlak voor de ICO hoog te verkopen. Of vlak voordat je veel NEO's wil verkopen start men blijkbaar even een dergelijk script op om mensen die de boot niet willen missen snel en té hoog in te laten kopen. Ik vraag me af hoeveel mensen naar dit soort lijstjes kijken ipv alleen naar de bid/ask prijs.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • T-8one
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 10:36

T-8one

take it easy, take a sisi

Er komt nu toch een hardfork voor segwit2x?
https://www.coindesk.com/...lent-bitcoin-spilt-looms/

Ik snap het even niet helemaal.

GP 32 the most powerfull handheld in the world :P


 • xmarvinx
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 29-12-2021
Ik ben nu aan het voorbereiden voor de RPX sale van morgen 15:00

Ik moet nog mijn gas claimen door totaal aantal neo naar mijn eigen adres te sturen.
Ik hoop dat dat goed gaat. Ik gebruik de neo desktop ui.

Nu zit ik te denken.

Als ik morgen wat NEO verstuur naar het RPX token adres, dan kan ik niet of nooit meer al mijn gas claimen, klopt dat ? Ik heb er momenteel 4.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
xmarvinx schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:36:
Ik ben nu aan het voorbereiden voor de RPX sale van morgen 15:00

Ik moet nog mijn gas claimen door totaal aantal neo naar mijn eigen adres te sturen.
Ik hoop dat dat goed gaat. Ik gebruik de neo desktop ui.

Nu zit ik te denken.

Als ik morgen wat NEO verstuur naar het RPX token adres, dan kan ik niet of nooit meer al mijn gas claimen, klopt dat ? Ik heb er momenteel 4.
Volgens mij is het versturen naar een ander adres ook het moment om GAS te claimen. Eergisteren al mijn NEO's ergens anders heen gestuurd en toen werd het beschikbaar.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • seadogg
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 24-09 09:11
Weet iemand of ik mijn btc’s in mijn Blockchain wallet kan laten staan voor de BTC gold die eraan zit te komen? Zover ik weet heb ik gewoon een private met dus dan moet het goed zijn toch?

 • xmarvinx
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 29-12-2021
Dat lijkt me inderdaad erg logisch.

Ik wil het risico niet lopen alles te versturen en dan geen neo terug te zien in mijn wallet.

Ik kan dus wat testen door paar NEO te sturen naar mijzelf.

 • xmarvinx
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 29-12-2021
@seadogg Dat is inderdaad de bedoeling.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
xmarvinx schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:51:
Dat lijkt me inderdaad erg logisch.

Ik wil het risico niet lopen alles te versturen en dan geen neo terug te zien in mijn wallet.

Ik kan dus wat testen door paar NEO te sturen naar mijzelf.
Dat werkt sowieso. De NEOGAS claim optie werkte destijds ook bij mij, dan hoef je niets te versturen. Maar die is niet altijd beschikbaar.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • xmarvinx
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 29-12-2021
Dat werkt niet bij de NEO desktop gui. (Misschien bij de NEON wallet wel. Gebruikt het niet)

Op de NEOGAS claim optie heb ik al paar dagen geleden gedrukt.
Het resultaat is nog steeds:
Available : 0
Unavailable : 4

en de Claim all knop daaronder is grayed out nu.

Zal wel weer beschikbaar komen als ik wat gas geclaimd hebt.

Ik ga het nu testen met de Neo RPX wallet

 • xmarvinx
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 29-12-2021
Het werkt snel en perfect.

Dus bij elke transactie komt er gas beschikbaar om te claimen.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
xmarvinx schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 22:19:
Het werkt snel en perfect.

Dus bij elke transactie komt er gas beschikbaar om te claimen.
Klopt, maar hoeft dus volgens mij niet per se naar jezelf te zijn, correct?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • xmarvinx
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 29-12-2021
Daar kom ik morgen dus achter.
Ik geloof het allemaal wel.

 • Zhou
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
xmarvinx schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 22:06:
Dat werkt niet bij de NEO desktop gui. (Misschien bij de NEON wallet wel. Gebruikt het niet)

Op de NEOGAS claim optie heb ik al paar dagen geleden gedrukt.
Het resultaat is nog steeds:
Available : 0
Unavailable : 4

en de Claim all knop daaronder is grayed out nu.

Zal wel weer beschikbaar komen als ik wat gas geclaimd hebt.

Ik ga het nu testen met de Neo RPX wallet
Bij de NEO desktop moet je een extra handeling voor doen. Je moet namelijk NEO naar je zelf sturen voordat je het kunt claimen. 8)7

Voor de duidelijkheid Antshares = NEO, AntCoin = GAS.

9. Claiming your AntCoins

Once you have funds in your wallet you are ready to claim your AntCoins.

click on "Advanced" -> click on "AntCoin Claim"

You will see "available" and "unavailable" amount of Antcoins. The button "Claim all" will be greyed out.

In order to get your "Unavailable" amount to "Available" you need to transfer your AntShares to your own address.

Go to the tab "Account", right click your AntShares address holding funds. click "copy to clipboard".

Now click "Transaction" on the top of your window -> click "Transfer" Click the "+ sign" to add a recipient. Select asset: AntShares Pay to: paste your address holding your funds Amount: enter the number of AntShares you are currently holding in that address. Click "OK"

Note: you can just send 1 AntShare your first time, if you just wanna test it out.

Once the transaction is confirmed (see "Transaction History" tab) go to "Advanced" click "Antcoin Claim".

You will now be able to claim your available AntCoins and they will show up in your wallet.

Repeat step 9 to claim newly generated AntCoins.

GoodWe 3360Wp Zuid 35° | APS YC600 2x320W West | @fracverse


 • Harbour
 • Registratie: Juni 2017
 • Niet online
Kwam een verhaal tegen over portfolio app genaamd Delta? Iemand al ervaring mee ?

Bron:
http://www.newsbtc.com/20...ortfolio-management-tool/

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Zhou schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 22:40:
[...]


Bij de NEO desktop moet je een extra handeling voor doen. Je moet namelijk NEO naar je zelf sturen voordat je het kunt claimen. 8)7
Het heeft natuurlijk geen zin om het tussendoor te claimen, tenzij je er op dat moment een doel voor hebt (verkopen). Ik kon het laatst ook claimen toen ik NEO's ergens anders heen verstuurde. Ook is soms de claim optie wel beschikbaar (boven een bepaald aantal oid?).

Volgens mij heeft naar jezelf sturen dus geen nut, tenzij je tussendoor GAS wil verkopen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Zhou
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
Taro schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 22:44:
[...]

Het heeft natuurlijk geen zin om het tussendoor te claimen, tenzij je er op dat moment een doel voor hebt (verkopen). Ik kon het laatst ook claimen toen ik NEO's ergens anders heen verstuurde. Ook is soms de claim optie wel beschikbaar (boven een bepaald aantal oid?).

Volgens mij heeft naar jezelf sturen dus geen nut, tenzij je tussendoor GAS wil verkopen.
Als je NEO tussendoor wilt cashen dan is dit de oplossing om je GAS te claimen. Claimen is gratis, dus waarom niet?

GoodWe 3360Wp Zuid 35° | APS YC600 2x320W West | @fracverse


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Zhou schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 22:48:
[...]


Als je NEO tussendoor wilt cashen dan is dit de oplossing om je GAS claimen. Claimen is gratis, dus waarom niet?
Volgens mij lees je niet wat ik zeg? Of je het naar jezelf, of naar iemand anders stuurt maakt volgens mij niet uit, op dat moment kan je het claimen. Tussendoor claimen heeft dus geen toegevoegde waarde, tenzij je GAS op dat moment apart wil verkopen OF als je waarde hecht aan geclaimd ipv ongeclaimd GAS op je account, waar in principe geen verschil tussen zit, behalve dat het je blijkbaar een goed gevoel kan geven omdat het dan definitief wordt aangemerkt als zijnde van jou...

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • CryptoFoolio
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 24-02-2018
Ik sta op de whitelist voor RPX - bevestigingse-mail https://imgur.com/2kPMjyO

& ga deelnemen aan de ICO van over enkele uren (15.00 Brussel - 13.00 GMT)

Indien je iets wilt 'regelen', PM me binnen de komende 2 uren met je voorstel.

Ik ben van mening dat het niet verstandig zou zijn om mijn account op de laatste moment aan te laten passen, want het RPX-team zal druk genoeg bezig zijn met de nakende ICO. Het laatste wat ik zou willen, is mijn plaats verliezen... en tot op het laatste moment zenuwachtig wachten tot er bevestiging komt van de aanpassing... Of niet.

 • Harbour
 • Registratie: Juni 2017
 • Niet online
Ik heb opeens een probleem met bittrex? Zie onderaan de status Socket status disconnect. Blijft steeds reconnecting?
Iemand een idee?

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Harbour schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 09:37:
Ik heb opeens een probleem met bittrex? Zie onderaan de status Socket status disconnect. Blijft steeds reconnecting?
Iemand een idee?
Same here, grafiek laadt wel, maar prijzen en orderbook niet, gaat inmiddels beter, maar ik heb ook gemerkt dat WiFi en Bittrex niet altijd goed samen gaan, dus UTP kabel in mijn laptop gedrukt en nu werkt het prima.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Harbour
 • Registratie: Juni 2017
 • Niet online
Taro schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 09:41:
[...]

Same here, grafiek laadt wel, maar prijzen en orderbook niet, gaat inmiddels beter, maar ik heb ook gemerkt dat WiFi en Bittrex niet altijd goed samen gaan, dus UTP kabel in mijn laptop gedrukt en nu werkt het prima.
Top. Dat scheelt wel. Nog wel trager dan normaal.Nooit last gehad van connectie problemen. Ging mijn bloeddruk toch even tot het plafond.

 • BabyRattle
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-07 14:48
CryptoFoolio schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 09:18:
Ik sta op de whitelist voor RPX - bevestigingse-mail https://imgur.com/2kPMjyO

& ga deelnemen aan de ICO van over enkele uren (15.00 Brussel - 13.00 GMT)

Indien je iets wilt 'regelen', PM me binnen de komende 2 uren met je voorstel.

Ik ben van mening dat het niet verstandig zou zijn om mijn account op de laatste moment aan te laten passen, want het RPX-team zal druk genoeg bezig zijn met de nakende ICO. Het laatste wat ik zou willen, is mijn plaats verliezen... en tot op het laatste moment zenuwachtig wachten tot er bevestiging komt van de aanpassing... Of niet.
Eerste uur is 1000$ max investeren toch?
Neem aan dat je zelf ook gaat investeren?
Waarschijnlijk ico al vol binnen eerste uur..

Zou graag 1000 instoppen maarja..

 • Boltinus
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-10-2021
Taro schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 20:31:
Ik zie de laatste tijd erg veel bids/asks die puur bedoeld zijn om de prijs te verlagen of op te drijven. Vooral bij NEO trekt dit mijn aandacht, een voorbeeld van zojuist:

[afbeelding]

Het mag, maar geeft mij wel steeds meer het gevoel dat het geheel kunstmatig hoog wordt gehouden. In theorie is iedereen die een ICO start waar je bijv. met NEO in moet schrijven erbij gebaat om vroegtijdig goedkoop NEO's in te kopen en die vlak voor de ICO hoog te verkopen. Of vlak voordat je veel NEO's wil verkopen start men blijkbaar even een dergelijk script op om mensen die de boot niet willen missen snel en té hoog in te laten kopen. Ik vraag me af hoeveel mensen naar dit soort lijstjes kijken ipv alleen naar de bid/ask prijs.
Ik werk alleen maar vanuit het orderbook als ik handel, zeker gezien de sterke signalen die hieruit zijn af te lezen.
In het BID gedeelte weet je ongeveer waar er veel weerstand zal ontstaan om nog verder door te zakken, maar kijk altijd nog even dieper in de BID lijst of er niet nog een grotere weerstand is.
Dat heb ik eergisteren gemerkt bij $ADA , waar ik heb gekocht op 431Sit omdat er op 430Sit een behoorlijk weerstand lag. Had ook op 400Sit een nog veel hogere weerstand zien liggen ... en toen ik de volgende dag wakker werd ... inderdaad 400Sit was ook gehaald en gebounced ... beetje balen ... maar weer een leermoment.

Zit nu tegen 500Sit op te boksen die het oplopen van de koers nu blokkeerd.

Dus het komt overal voor en voor een daghandelaar kun je daar gebruik van maken, maar voor LT zou ik er niet wakker van liggen.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Boltinus
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-10-2021
Taro schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 09:41:
[...]

Same here, grafiek laadt wel, maar prijzen en orderbook niet, gaat inmiddels beter, maar ik heb ook gemerkt dat WiFi en Bittrex niet altijd goed samen gaan, dus UTP kabel in mijn laptop gedrukt en nu werkt het prima.
Handelen via een Wifi connectie ... dat zijn mensen met ballen :+

 • migila
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 21-02 15:55
BabyRattle schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 10:12:
[...]


Eerste uur is 1000$ max investeren toch?
Neem aan dat je zelf ook gaat investeren?
Waarschijnlijk ico al vol binnen eerste uur..

Zou graag 1000 instoppen maarja..
eerste uur 1000$ max in 1 transactie, 2de uur max 50.000$ in 1 transactie. En niet meerdere transacties.

 • CryptoFoolio
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 24-02-2018
Waar staat dat het max 1000 dollar is in het eerste uur?

Ik investeer ongeveer 400 dolar in elk geval.
BabyRattle schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 10:12:
[...]


Eerste uur is 1000$ max investeren toch?
Neem aan dat je zelf ook gaat investeren?
Waarschijnlijk ico al vol binnen eerste uur..

Zou graag 1000 instoppen maarja..

 • migila
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 21-02 15:55
CryptoFoolio schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 10:42:
Waar staat dat het max 1000 dollar is in het eerste uur?

Ik investeer ongeveer 400 dolar in elk geval.


[...]
In je mail:

As announced previously, we have added to our RPX sale smart contract a one hour window at the beginning of the sale that limits each contributor to a cap of USD 1,000, with only one transfer allowed per person. Multiple transfers, and transfers greater than USD 1,000 worth of NEO tokens will be refunded.

Following this one hour window, the RPX sale will continue with a higher USD 50,000 cap, as planned previously. In this period, participants will also be limited to one transfer. Note that a contributor may thus contribute once during the one hour window, and subsequently contribute a second time after this one hour period. The total max contribution for a single person is thus USD 51,000 worth of NEO tokens. Contributions received during the RPX sale will not be accepted if any information is missing, or if the NEO wallet address does not match what you submitted.

 • CryptoFoolio
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 24-02-2018
8)7

Ja...

 • xmarvinx
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 29-12-2021
Ik dacht dat het een phishing mail aangezien ik mijn send address nooit wilde wijzigen.
Het zal wel niet duidelijk geschreven zijn.

Dear ..,

We heard from many in our community that you would like to update your NEO address that you will be using to contribute to the RPX sale, which starts today, October 8 (0900 EDT / 1300 GMT / 2100 HKT). We have provided a form for you to do this here: https://coin.red-pulse.com/update-form/

Note that this form is only for previously whitelisted individuals. Submitting information via this form will not add you to the whitelist. The form will be closed today October 8 (0700 EDT / 1100 GMT / 1900 HKT). For reference, here is what we currently have on file for you:
• First Name: ..
• Last Name: ..
• Your NEO Wallet Address: ..
• Your country of citizenship: Netherlands

[Voor 0% gewijzigd door .oisyn op 08-10-2017 23:03. Reden: Link onklikbaar gemaakt]


 • Boltinus
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-10-2021
Weet niet of deze link al eens voorbij is gekomen, maar hier is een korte lijst te zien van Cryptomuntjes welke opmerkelijk bewegen,
Cryptocoinradar

 • Meessen
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 27-09 13:49
Weet iemand wanneer RPX precies op Binance komt?

 • meesterbeer
 • Registratie: Augustus 2017
 • Laatst online: 01-03-2018
Super handig dat NEO op bittrex maintenance heeft. Net nu ik 140 NEO naar mijn wallet wil zenden om mee te doen aan de RPX ICO 8)7

Hopen dat het voor 15.00u gefixt is maar dat zal wel niet.

 • Amarog
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 29-09 21:39
Harbour schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 22:43:
Kwam een verhaal tegen over portfolio app genaamd Delta? Iemand al ervaring mee ?

Bron:
http://www.newsbtc.com/20...ortfolio-management-tool/
Is hier al eens voorbij gekomen. Ik gebruik de App, is nog in Beta fase maar is reeds slick & vloeiend. Benieuwd hoe het gaat draaien eenmaal alles up & running is.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • GrazendeKoe
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 27-09 16:25
nietmachine48 schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 10:28:
[...]


Oppassen dat geen verkeerde order invult. Laatst na de listing van KNC vond er een transactie plaats van ruim 12000 eth voor 0.4 KNC. Had andersom moeten zijn, de order werd binnen 10 seconden (waarschijnlijk door bots met max gas/gwei) vervuld. Wees dus extra alert welke order je plaatst.
Om die reden was ik op papier tijdelijk even mutimiljonair met mijn 4200 KNC, mijn blockfolio noteerde $76 miljoen. :9~
ldhollander schreef op zaterdag 7 oktober 2017 @ 11:04:
[...]

Ik vind het maar een schimmig hoekje... De inkomsten van ED komen dus met name van vele kleine transacties? Dus kleine beetjes overmaken, actief inspringen op orders, niet passief plaatsen en zo snel mogelijk weer wegwezen? :P


[...]

Mjah als je met dergelijke bedragen gaat handelen op een site als ED zit er imho sowieso een draadje of wat los. 8)7
Etherdelta is juist prachtig, omdat het decentraal is. Het heeft nog wel wat flaws maar niets wat de komende jaren niet gefixt kan worden. Ik raad je aan om dit te kijken: YouTube: what is a decentralized exchange?

[Voor 41% gewijzigd door GrazendeKoe op 08-10-2017 13:57]


 • GrazendeKoe
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 27-09 16:25
Boltinus schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 10:37:
[...]

Handelen via een Wifi connectie ... dat zijn mensen met ballen :+
Wat is daar mis mee? Ik doe het zelf toevallig niet maar gewoon op vaste PC met UTP kabel maar ben benieuwd wat de extra risico's via WiFi zijn.

 • jvp84
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 29-12-2018
Iemand de mail al binnen met script hash voor red pulse?

 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
jvp84 schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 14:12:
Iemand de mail al binnen met script hash voor red pulse?
Meer mensen hebben er last van:
https://www.reddit.com/r/RedPulseToken/new/

 • Th@_M@ster
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 25-09 19:33
Hier ook nog geen mail voor de red pulse ico. Zullen misschien wat probleempjes zijn. Mijn neo-gui wallet synched voor geen meter ben overgeschakeld naar de neon wallet. Deze heeft een update gehad en schijnt nu ook geschikt te zijn voor de ico!

Ka-tjing


 • Boltinus
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 29-10-2021
GrazendeKoe schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 14:06:
[...]


Wat is daar mis mee? Ik doe het zelf toevallig niet maar gewoon op vaste PC met UTP kabel maar ben benieuwd wat de extra risico's via WiFi zijn.
Het gaat er niet zozeer om dat het niet gaat werken, maar je zit even op de verkeerde plek en je Wifi is net even minder ... daar gaat je 'deal' :(

 • spartacusNLD
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 09:43

spartacusNLD

This is Sparta!!

spartacusNLD schreef op dinsdag 3 oktober 2017 @ 11:40:
Paar dagen geleden via een podcast (ICO alert) bekend geworden met deze startup:

https://crypto20.com/en/

[video]

Ik ben al een tijdje op zoek naar een fund / token die zich als tracker / index fund gedraagd. Ik denk dat crypto20 hier goed op aansluit. De back-end is al volledig functioneel. De omgeving die je als klant krijgt op de site ziet er ook goed uit.

wat denken jullie?
Gisteren avond een stukje eth over gezet naar dit fund. De support is goed en snel in hun slack en vindt de website goed werkzaam. In januari gaat de E20 token naar de beurs. Het is een closed cap fund dus als je wil investeren in een index fund moet je het nu doen. :)

Ze hebben tot nu tot meer dan twee miljoen opgehaald.

PC: Be quiet! Pure Base 500DX | MSI B450 Gaming Pro Carbon AC | Ryzen 7 3700X | Be quiet! Dark Rock 4 | Gigabyte Aorus RTX 3080 Master | Crucial Ballistix RGB 32GB | Samsung 970 Evo Plus 1TB | Be quiet! Straight Power 11 750W


 • jvp84
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 29-12-2018
Voor mij is het niet helemaal duidelijk of je die test nu al voor 15.00 kan doen en dan de invoke gelijk om klokslag 15.00. iemand hier toevallig wat meer over gelezen?

 • bd-casemod
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 07:30
jvp84 schreef op zondag 8 oktober 2017 @ 14:22:
Voor mij is het niet helemaal duidelijk of je die test nu al voor 15.00 kan doen en dan de invoke gelijk om klokslag 15.00. iemand hier toevallig wat meer over gelezen?
Heb je al mail gehad ?

 • jvp84
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 29-12-2018
Nee nog niet

 • migila
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 21-02 15:55
Ik ook nog geen mail gehad, helaas.... Moet zo weg, hopelijk komt het wel op tijd!

Edit: Ontvangen 14:37

[Voor 13% gewijzigd door migila op 08-10-2017 14:37]


 • xmarvinx
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 29-12-2021
Net gehad maar site niet bereikbaar. drukte denk ik
Pagina: 1 2 3 ... 223 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
[font=,24]ZERO TOLERANCE! LEES DIT EERST VOOR JE POST![/]
Dit topic is louter voor discussie over handel en koers van cryptocurrencies en daaraan gerelateerde zaken.

Wat willen we hier niet zien?
 • Algemene vragen over cryptocurrencies (wallet software, blockchain technologie, etc.). Plaats die in Bitcoin en overige cryptocurrencies #3.
 • "De Kraken servers zijn ruk". Nee echt? Ja, echt waar. Het is al heel lang ruk. Het hoeft niet elke dag weer eens vermeld te worden.
 • Vragen als "Welke altcoin zal ik kopen?", en "Stellar, is dat wat?". We hebben geen glazen bol, we kunnen je niet adviseren. Lees je in in de betreffende coins, Google is je vriend.
 • Crypto en belasting. Hier offtopic, kan worden besproken in het bovengenoemde topic. Suggesties om te frauderen (zoals hiet niet netjes opgeven van je vermogen) worden niet gewaardeerd.
 • Vragen die al zijn beantwoord in de topicstart of de topic zelf. Gebruik de search!
 • Linkdrops. Begeleid links naar grote lappen tekst of video met een korte samenvatting (als die niet al gegeven is). Als jij iets interessant vindt om te delen, zeg er dan bij waarom je het interessant vindt.
 • Referrals. Ten overvloede, want dit staat ook in het algemene beleid van GoT.
 • Opmerkingen tegen anderen over wat we hier niet willen zien. Plaats een TR ipv de topic verder te vervuilen.
 • Slowchat. Dit betreft dus óók reacties als "Bitcoin nu op $2800", "ETH daling is ingezet" , "To the moon!" en meer van zulks. Er is een speciaal Slack kanaal opgezet door de community waar veel van de hier actieve posters te vinden zijn: click
[font=,16]Posts die hieraan voldoen worden vanaf nu zonder pardon en zonder notificatie verwijderd, sancties volgen bij herhaling.[/]

Wat willen we hier dan wel zien?
Een zinvolle inhoudelijke discussie over koersverloop van allerlei cryptocurrencies, het reilen en zeilen van exchanges, persoonlijke verhalen, etc. Het geven van prognoses en technische analyses zijn toegestaan, maar vraag er niet om :).

[html]<script type="text/javascript"> document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { if (document.forms["message_form"].elements["messageBox"].value == "") document.forms["message_form"].elements["messageBox"].value= "Wat willen we hier **NIET** zien?\n* Vragen over wallets\n* Discussies over coins en blockchain\n* Welke coin je moet kopen\n* Opmerkingen over de huidige koers van coin X\n* Slowchat\n* REFERRAL LINKS!\n* Opmerkingen tegen anderen over wat we hier niet willen zien. Plaats een TR ipv de topic verder te vervuilen :)\n\nLees de topicwaarschuwing hierboven in het rode vlak AANDACHTIG door voor je reageert."; }); </script>[/html]


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee