Toon posts:

[ZT] Cryptocurrencies - handel & koers #4 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 111 Laatste
Acties:
 • 926.187 views

Acties:
 • +31Henk 'm!

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:27

Rannasha

!!! LET OP !!!

Vanwege de ontzettende populariteit van cryptocurrencies wordt er ontzéttend veel gepost. Momenteel geldt hier daarom dan ook een ZERO TOLERANCE beleid. Slowchat en simpele vragen worden niet gewaardeerd en bij meerdere overrtedingen volgen sancties. Zie de topicwaarschuwing voor een leidraad wat we wel en niet willen zien.

Wil je toch slowchatten? Er is door de community een slack kanaal opgezet, waar veel actieve posters uit dit topic te vinden zijn. Je kunt hier joinen.
Inleiding

Handelen in Bitcoins, Ethereum en andere cryptocurrencies, je hoort over enorme waardestijging, maar ook over harde crashes. Wanneer de prijzen stijgen lijkt er een ware goudkoorts te ontstaan. Maar wat is het en wat moet je ermee? Moet je er wel wat mee?

Voor een eerste uitleg over wat cryptocurrencies nu precies zijn, verwijs ik je naar de uitstekende TS van het andere topic hier op GoT. Daar kan je ook terecht voor alle vragen die niet met de handel te maken hebben.

Voor vragen over minen kan je oa terecht in: Scrypt minen op AMD gpu's


Verschillende coins

De eerste en grootste is Bitcoin (ISO: XBT, op sommige exchanges wordt BTC gebruikt), die heeft het hele concept op de kaart gezet. De laatste jaren is de prijs van Bitcoin gestegen van €100 naar €900, gedaald terug naar €200 om vervolgens weer te stijgen naar €1800 (Mei 2017).

Hoewel Bitcoin de eerste cryptocurrency was, is er inmiddels een waar oerwoud aan alternatieve cryptocurrencies, vaak afgekort als "altcoins". Omdat cryptocurrencies meestal opensource projecten zijn, is het eenvoudig voor een ontwikkelaar om de broncode van een bestaande cryptocurrency te nemen en deze met enkele aanpassingen als nieuwe cryptocurrency uit te brengen.

Via deze weg zijn veel klonen van (klonen van) Bitcoin de wereld in gekomen. Veel van deze op Bitcoin gebaseerde altcoins bieden eigenlijk niets nieuws, maar er zijn er ook waaraan actief wordt ontwikkeld. Dit type altcoins fungeert soms als een toegankelijk testplatform voor nieuwe ontwikkelingen.

Naast Bitcoin is ook Ethereum (Ether, ETH) tegenwoordig erg populair. Ethereum is een implementatie van de blockchain techniek die volledig losstaat van Bitcoin. Ethereum richt zich vooral op het aanbieden van zogenaamde "smart contracts", stukjes code die decentraal worden uitgevoerd waarin meerdere partijen afspraken kunnen vastleggen. De bijbehorende valuta, Ether, wordt als "brandstof" aan deze contracten toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe tokens te maken die bovenop het Ethereum systeem leven en gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan aandelen in een digitaal bedrijf).

Een derde grote digitale munteenheid, en een beetje een vreemde eend in de bijt, is Ripple (XRP). Ripple is een bedrijf dat een transactie-protocol aanbiedt waarmee snel waarde-tokens kunnen worden uitgewisseld. In tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum (en vele anderen) is dit protocol niet volledig decentraal. Het doel van Ripple is voornamelijk het uitwisselen van fiat-valuta via zeer snelle transacties. De valuta XRP heeft een dubbelrol als anti-spam maatregel en als intermediair om uitwisseling tussen verschillende fiat-valuta's te vereenvoudigen. Ripple richt zich voornamelijk op banken en financiele dienstverleners en ondanks dat het gebruik van XRP niet nodig is voor het goed functioneren van het protocol voor de meeste toepassingen, wordt het succes van het bedrijf Ripple door speculanten toch vaak gekoppeld met een hogere XRP koers.

Deze topic gaat speciek over het verhandelen van cryptocurrencies op verschillende beurzen en aanverwante informatie met betrekking tot koersstijgingen en -dalingen. Voor meer algemene informatie over bitcoin verwijs ik je naar het algemene bitcoin topic: Bitcoin topic - deel 2


Kopen en Verkopen

Om cryptocurrencies te kopen en te verkopen zijn er grofweg 2 soorten diensten, met elk hun voordelen en nadelen.

Als eerste zijn er de websites waarop je direct een hoeveelheid coins kunt kopen (of verkopen) tegen een door de website bepaalde prijs. Deze diensten richten zich op snelheid en gebruiksgemak. Zo kun je vaak met iDeal betalen (als het een Nederlandse dienst betreft) en ben je zeker van de koers zodra je een bestelling plaatst. Het nadeel is echter dat er een redelijk groot verschil zit tussen aan- en verkoop prijs (hier haalt de dienst z'n winst vandaan). Bovendien zijn geavanceerde orders niet mogelijk. Voorbeelden van dergelijke diensten zijn Bitonic (NL, Bitcoin), LiteBit (NL, veel cryptocurrencies) en Coinbase (US, BTC, ETH & LTC).

Daarnaast zijn er de beurzen, of exchanges. Dit zijn websites waar je een account kunt aanmaken dat je vervolgens met geld (cryptocurrencies of fiat) kunt vullen. Met het saldo van je account kun je daarna gaan handelen. Voordelen van handelen via een exchange is dat je betere koersen krijgt en dat er allerlei complexere ordertypes mogelijk zijn. Het nadeel is dat het tijd kost om geld in je account te krijgen (dit gaat bijvoorbeeld via SEPA overboeking en dit duurt enkele uren tot dagen) en dat er vaak een identiteitsverificatieproces nodig is voordat je geld kunt storten of opnemen.

Wat belangrijk kan zijn om te beseffen is dat bij diensten uit de eerste categorie je altijd direct met de dienst zelf handelt. Als je op Bitonic.nl een koop-order plaatst, dan koop je de bitcoins direct van Bitonic en ontvangt Bitonic jouw geld. De dienst kan zelf bepalen tegen welke prijs het z'n coins aanbiedt. Bij diensten uit de tweede categorie, exchanges, handel je enkel met andere gebruikers. De exchange speelt hier slechts de rol van bemiddelaar die kopers en verkopers bij elkaar brengt en die de tegoeden van de gebruikers beheert totdat deze worden opgenomen. De prijs wordt bepaald door de gebruikers.

Koop of verkoop je zo nu en dan een beetje aan cryptocurrencies, dan zijn de directe koop/verkoop diensten waarschijnlijk het makkelijkst. Ga je actief handelen, dan zit je beter op een exchange. De rest van deze post gaat voornamelijk over het handelen op exchanges.


Handel

Handelen in coins op exchanges is vergelijkbaar met aandelenhandel op de beurs. Hier kan je traditioneel geld (ook wel fiat) omruilen voor coins, of coins van verschillende types onderling verhandelen. Prijzen worden gebaseerd op vraag en aanbod en aan- en verkoop gebeurd rechtstreeks tussen de 2 partijen. De exchange ontvangt vaak een fee per transactie voor de aangeboden diensten. De grootte van de fee kan afhangen van het type order dat je plaatst en van de hoeveelheid handelsvolume die je recentelijk hebt gegenereerd (actieve handelaren krijgen vaak korting).


Exchanges

Enkele bekende en over het algemeen betrouwbare plaatsen om te handelen (in alfabetische volgorde):

 • Website: https://kraken.com
 • USA, handelt via UK, SEPA via Duitsland
 • EUR, USD, GBP en meer | XBT, ETH, XRP en meer | SEPA
POLONIEX (plaatje komt nog)Elke exchange werkt net weer anders. Zorg, voor je actief begint met handelen, dat je bekend bent met de interface, de mogelijkheden en de beperkingen van een site. Lees de instructies op de site, doe een kleine storting, maak 1 of 2 kleine transacties, kijk wat er gebeurt en hoe snel het gaat. Begin pas daarna met grotere bedragen.

Hoewel genoemde exchanges een zekere status hebben kunnen exchanges onaangekondigd sluiten, door wijzigingen in de regelgeving of faillissement. De betere exchanges bieden een exit regeling aan die je de kans geeft je geld of coins netjes weg te boeken voor de deur dicht gaat. Bewaar nooit teveel op een exchange, maar alleen dat gedeelte dat je nodig hebt om handel te drijven.

Zorg dat je je goed inleest in de werking van de exchange. Veel problemen die in dit topic langskomen zijn te wijten aan het niet (goed) doorgenomen hebben van de handleiding van de exchange. Hoewel handel met cryptocurrencies vrij laagdrempelig is, ben je wel met echt geld (of dingen die voor echt geld zijn om te wisselen) aan het spelen. RTFM!


Handelsstrategien

Hier volgen enkele veelgebruikte strategien voor het handelen. Welke het meest geschikt is, hangt af van je risicotolerantie, de hoeveelheid tijd je in het handelen wil steken, de gebruikte exchange, enz... Zoals altijd zijn er geen garanties en zal de koers altijd precies het omgekeerde doen dan waar je op hebt ingezet.

Merk op dat cryptocurrencies heel erg volatiel zijn. Snelle koersstijgingen gebeuren regelmatig, maar dalingen zijn er ook voldoende en zijn vaak nog scherper dan de stijgingen. Investeer alleen bedragen waarvan je het niet erg vindt als je alles kwijtraakt!

Buy & hold - Ook soms "HODL" genoemd (een verwijzing naar een dronken post over het niet verkopen van Bitcoin tijdens de volatiliteit in de winter van 2013/2014). Dit is de meest eenvoudige strategie: Zoek een of meerdere cryptocurrencies uit waarvan je denkt dat ze potentie hebben, koop er wat van en laat de boel vervolgens veilig in je wallet zitten. De achterliggende gedachte is dat als een cryptocurrency wereldwijd gebruikt gaat worden, deze vele malen meer waard zal worden dan dat deze nu is, waardoor er met een buy-and-hold strategie met minimale inspanning ingespeeld kan worden op het mogelijke succes. Een variant is het zogenaamde "Dollar cost averageing" (DCA), waarbij je periodiek (bijvoorbeeld maandelijks) voor een klein bedrag inkoopt. Zo is je resultaat minder afhankelijk van het precieze moment waarop je instapt.

Trend volgen - Simpelweg: Buy low, sell high. Aan de hand van de beschikbare informatie probeer je te bepalen of de koers zal gaan stijgen of dalen en aan de hand daarvan plaats je je orders. Dit klinkt eenvoudig, maar zoals je waarschijnlijk al had verwacht, is er geen manier om het koersverloop te voorspellen. Deze strategie kun je op zeer korte termijn toepassen (posities die je minder dan een dag open houdt) of juist langer, waarbij je hooguit een paar keer per maand koopt of verkoopt. De meeste actieve handelaren volgen deze aanpak.

Scalping - In het orderboek zit een verschil tussen de hoogste "bid" (kooporder) en laagste "ask" (verkooporder). Dit verschil heet de "spread". Een scalper is iemand die zowel koop- als verkooporders plaatst in de hoop dat beiden worden uitgevoerd en de grootte van de spread als winst geincasseerd kan worden (na aftrek van de exchange-fee). Scalping is geschikt voor zeer actieve handelaren en/of bots, omdat het zaak is om snel in te springen op wijzigingen in het orderboek. De potentiele winst is beperkt (of zelfs 0 als de spread te klein is), maar je bent niet afhankelijk van het stijgen of dalen van de koers, dus de strategie kan altijd worden toegepast.

Arbitrage - Verschillende exchanges hebben verschillende prijzen. Door het kopen van een cryptocurrency op een exchange waar deze goedkoop is en het verkopen op een andere exchange met een hogere prijs, is het mogelijk om wat geld te verdienen. Dit proces heet arbitrage en dit is uiteindelijk wat er voor zorgt dat de prijzen op goed functionerende exchanges steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Om arbitrage goed uit te voeren moet je de koop- en verkooporder zoveel mogelijk simultaan uitvoeren om te voorkomen dat de koers verandert tussen het uitvoeren van de twee orders. Om die reden is het belangrijk om op beide exchanges de juiste valuta's te hebben staan. Let op: Als een exchange problemen heeft met het verwerken van stortingen of opnames van een of meerdere valuta's, dan heeft dit een effect op de koers. Arbitrage is in dit geval niet (goed) mogelijk. Staar je dus niet blind op enkel de koersverschillen, maar ga ook na of de exchange volledig werkt.


Hoe werken orders en het orderboek?

Orderboek
Een orderboek moet je voorstellen als 2 rijen mensen: kopers en verkopers. Die rijen staan tegenover elkaar, in volgorde van hun koop- en verkoopbedrag. Vooraan de kooprij staat dus meneer K die het meeste biedt voor de bitcoins (of welk handelwaar dan ook) die hij wilt kopen. Hij kijkt direct tegen de voorkant van de verkooprij aan, waar meneer V voorop staat die het minste wil hebben voor zijn bitcoins. Verder heeft elke koper een bepaalde hoeveelheid geld in zijn zak, en elke verkoper een bepaalde hoeveelheid bitcoins.

Op het moment dat koper K net zoveel of meer* biedt voor bitcoins dan de vraagprijs van verkoper V dan schudden ze elkaar de hand en vindt er een transactie plaats. Na die transactie zal een van de twee (of beide) meneren al zijn euros geruild hebben voor bitcoins of andersom en verlaat hij de rij.

Iemand die tegen marktwaarde koopt (een "market order") zal vooraan de kooprij gaan staan en net zo lang kopen van verkopers tot hij het gewenste bedrag gespendeerd heeft. Of het gewenste aantal bitcoins heeft ontvangen. En andersom gaat een verkoper tegen marktwaarde vooraan in de verkooprij staan en doet zaken met de kopers, op volgorde, tot hij zijn doel heeft bereikt.

Iemand die een limit order plaatst die niet meteen uitgevoerd kan worden (bijvoorbeeld omdat de koopprijs lager is dan de op dat moment beste verkoop-order) gaat gewoon op de juiste plek in de juiste rij staan.

Voorbeeld: vooraan staat een meneer met 20 LTC die zijn waar verkoopt voor €20 euro per stuk. Als jij er 2.933 wil hebben dan koop jij die van hem en houdt hij er 17.067 over. Had je er 30 willen kopen, dan koop je eerst al zijn waar, maar hij kan er maar 20 leveren dus verlaat hij de rij en koop je die van de volgende in de rij. Die er vervolgens ook maar 7.489 kan leveren, etc.. Dit doe je totdat jouw order volledig is gevuld of je zakken zijn geleegd.

* Als een koper meer biedt dan een verkoper vraagt, dan geldt de prijs van degene die als laatst in de rij is gaan staan.
(met dank aan .oisyn)

Orders
Market orders, limit orders, maar ook stop-loss orders en take profit orders. Er is een heel scala aan mogelijke orders die je kunt plaatsen waarmee je geavanceerde strategien op eenvoudige wijze door de handelsengine van de exchange kunt laten uitvoeren. Hier worden de ordertypes van Kraken besproken. Kraken biedt het meeste verschillende orders aan, dus sommige van de ordertypes die hier langskomen zul je elders niet vinden. Maar er zijn ook ordertypes die elders gebruikt worden die Kraken niet biedt.

Merk op dat sommige orders op verschillende exchanges andere namen hebben. Lees dus goed de handleiding van de exchange door om te weten welk ordertype je nodig hebt. RTFM!

Orders (op Kraken) bestaan uit 1 of 2 delen. Het eerste deel begint een nieuwe positie, het tweede (optionele) deel sluit hem. Als je gewoon wat coins wil kopen of juist wat van je coins wil cashen voor euro's, heb je enkel het eerste deel nodig.

Het tweede deel van de order doet altijd het omgekeerde van het eerste deel. Is je eerste deel een koop-order, dan kun je met het tweede deel de gekochte coins weer verkopen, onder bepaalde voorwaarden. Er zijn veel verschillende order-types, die je bij beide delen kunt toepassen. Eerst een overzicht, daarna voorbeelden.

In de volgende lijst noem ik vaak slechts of "koop" of "verkoop" en leg de order maar vanaf een kant uit. De andere variant kun je er zelf wel bij verzinnen.

Market Order - De meest eenvoudige order. Koop coins tegen de best mogelijke prijs. Hier hoef je niet na te denken of het orderboek te bekijken. De enige variabele die je opgeeft is het aantal coins dat je wil kopen.
Limit Order - Een order waarbij je coins koopt voor een prijs die niet hoger is dan de door jou opgegeven limiet waarde. Bij deze order geef je een limiet waarde op en het aantal coins om te kopen. Als er verkoop-orders zijn voor een prijs die op of onder jouw limiet waarde ligt, wordt je order direct uitgevoerd. Zo niet, dan wordt de order in het orderboek geplaatst totdat een andere partij een passende verkoop-order heeft geplaatst.
Stop Loss - Plaats een Market Order zodra de prijs een bepaalde waarde voorbij gaat, om verliezen te beperken. Een Stop Loss verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs onder de door jou gekozen grens uitkomt. Deze grens kun je instellen door middel van een absolute prijs of als een percentage van de huidige prijs.
Stop Loss Limit - Vrijwel gelijk aan de Stop Loss, alleen wordt hier de order als Limit Order geplaatst. De limiet-waarde kun je zelf instellen, als absolute waarde of als percentage van de huidige koers.
Take Profit - Het omgekeerde van een Stop Loss order, de Take Profit order is er om winsten veilig te stellen zodra een bepaald doel bereikt is. Een Take Profit verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs boven een zelfgekozen grens uitkomt.
Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop Loss, Take Profit - Combinatie van een Stop Loss en Take Profit order. Een SL/TP verkoop order zal coins verkopen (met een Market Order) zodra de prijs onder een zelfgekozen ondergrens of boven een zelfgekozen bovengrens uitkomt. Als de prijs tussen beide grenzen in blijft, gebeurt er niets.
Stop Loss, Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Trailing Stop - Een Trailing Stop verkoop order houdt bij wat de hoogste prijs is geweest sinds de order is geplaatst en verkoopt de coins via een Market Order zodra de prijs een bepaalde hoeveelheid onder deze hoogste prijs daalt. De mate waarin de prijs onder het maximum moet komen kan worden aangegeven als een absolute waarde of als een percentage.
Trailing Stop Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop, Limit - Een combinatie van een reguliere Limit Order met een Stop Loss order. Een Stop, Limit verkoop order probeert coins te verkopen voor een vaste, zelfgekozen prijs middels een Limit Order. Daalt de prijs echter onder de Stop-grens, dan worden ze direct via een Market Order verkocht.

Al deze orders kunnen zowel in het eerste als het tweede deel worden geplaatst. Over het algemeen worden de meer geavanceerdere order-types vooral als sluit-order in het tweede deel geplaatst. Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1 - De koers staat op €100 en is aan het stijgen en ik verwacht dat dit nog eventjes doorzet. Ik plaats een Market Order voor 5 coins met een als sluit-clausule (Conditional Close) een Take Profit order met +€20 als offset. Dit betekent: Er worden direct 5 coins voor mij gekocht, tegen de best mogelijke prijs. Omdat de koers aan het stijgen is, zijn er niet veel verkooporders en betaal ik wat meer voor mijn coins. Omdat ik een Market Order heb geplaatst, ben ik echter wel zeker van de executie van mijn order. Zodra de koers €20 gestegen is, tot €120, worden mijn coins automatisch verkocht. Wederom via een Market Order, ik krijg daardoor een iets minder goede prijs, maar de order wordt wel direct uitgevoerd.

Voorbeeld 2 - Ik heb net 5 coins gekocht op Bitonic, maar wil niet teveel verlies riskeren. Ik maak een Stop Loss verkoop order met 80% als Stop-waarde aan. Op het moment dat ik de order plaats is de koers €100. De exchange zal mijn coins verkopen als de prijs daalt naar €80. Blijft de prijs boven deze grens, dan gebeurt er niets. In deze situatie bestaat mijn order slechts uit 1 gedeelte.

Voorbeeld 3 - Ik vermoed dat de koers sterk gaat dalen en wil in de buurt van de bodem inkopen. Ik maak een Trailing Stop Loss koop-order aan, met een Stop Offset van 10%. Wat er nu gebeurt is dat zodra de koers 10% hoger staat dan het laagste punt dat is bereikt sinds ik mijn order heb geplaatst, de coins gekocht worden. Als de prijs van €100 daalt naar €60, dan zullen de coins gekocht worden zodra de prijs terugveert naar €66. Als mijn voorspelling niet uitkomt en de prijs daalt niet, maar stijgt enkel, dan worden er coins gekocht voor €110, want dit is immers 10% boven de laagste prijs sinds het plaatsen van de order.

Voorbeeld 4 - Ik verwacht dat de koers binnenkort een sprong omhoog gaat maken van €100 naar €130, maar het orderboek is erg dun en ik wil niet direct met een Market Order instappen. Daarnaast wil ik ook de boot niet missen. Ik plaats daarom een Stop, Limit koop order, met een limiet van €100 en een Stop-waarde van €105. Daarnaast plaats ik als conditional close een Limit order van €130. Wat er gebeurt is dat ik een koop-order voor €100 in de boeken heb staan. Als mensen aan mij willen verkopen voor die prijs, mooi. Als de prijs echter omhoog schiet voordat mijn order gevuld is, dan wordt bij een prijs van €105 een Market Order geplaatst zodat ik de coins in ieder geval te pakken krijg, al is het tegen een minder goede prijs. Daarna wordt er een verkoop order geplaatst voor €130. Als er mensen bereid zijn mijn coins voor die prijs te kopen, dan is dat mooi. Anders blijven de coins in mijn account.

Het algemene idee is dat je de individuele order-types goed moet snappen. Zodra je door hebt wat ze doen, kun je een open-order aan een sluit-order knopen om zo een complexe order neer te zetten die je coins op de juiste manier koopt (of verkoopt) en daarna wacht tot aan jouw voorwaardes is voldaan voordat de coins weer verkocht (of teruggekocht) worden.


Handelen met Hefboom

De meest eenvoudige manier om te handelen is om direct de gewenste cryptocurrencies te kopen en te verkopen, maar sommige exchanges bieden de mogelijkheid om met geleend geld te handelen om zo een hefboom te gebruiken of om bepaalde posities in te nemen die je met gewoon kopen/verkopen niet (makkelijk) kunt bewerkstelligen. Dit wordt ook wel "margin trading" of "leverage" genoemd.

In plaats van kopen of verkopen spreekt men van het openen van een "positie" in een bepaald valutapaar. Deze positie kun je op een later moment sluiten, hopelijk met winst. Een positie kan "long" of "short" zijn. Long komt overeen met het kopen van een valuta, een long-positie in BTC/EUR betekent dat je inzet op een stijging van de Bitcoin-koers.

Bij het openen van een positie leen je een hoeveelheid geld in de juiste valuta, waarmee vervolgens op de exchange een order wordt geplaatst. De opbrengst van deze order blijft vast zitten in je account en kun je niet opnemen. Het sluiten van de positie gebeurt met een omgekeerde order, waarna de opbrengsten hiervan worden gebruikt om de lening terug te betalen. En als alles goed is gegaan, blijft er daarna nog wat over wat vervolgens in je account wordt gestort.

Om van deze functionaliteit gebruik te maken, dien je een bepaalde hoeveelheid onderpand in je account te hebben. Dit wordt ook wel de "margin" genoemd. De margin zorgt ervoor dat als de koers de verkeerde kant op beweegt, je alsnog voldoende geld hebt om de lening terug te betalen. Als je een positie met verlies sluit, zal het verschil worden betaald vanuit jouw margin. Als de positie op een grote hoeveelheid verlies staat, dan zal de exchange deze automatisch sluiten om te voorkomen dat het verlies groter is dan de hoeveelheid margin die je beschikbaar hebt.

De maximale hoeveelheid die je kunt lenen, de hoeveelheid margin die je nodig hebt, het niveau waarop de positie automatisch gesloten wordt en de rente-kosten van de lening verschillen per exchange en soms zelfs per valuta.

Op sommige exchanges wordt de lening verstrekt door de exchange zelf, die een bepaalde hoeveelheid kapitaal beschikbaar heeft voor dit doeleinde (dit kapitaal kan opraken in periodes waarin veel mensen dezelfde positie openen). Op andere exchanges leen je de benodigde valuta van andere gebruikers, die hun valuta op de exchange kunnen stallen en uitlenen aan handelaren om zo rente te incasseren.


Margin-trade voorbeelden

Margin-handel om winst te vergroten
De meest gebruikte toepassing van margin-handel is om een grotere hefboom te gebruiken om zo meer winst te pakken (of meer verlies, als het niet goed gaat). Stel ik heb €100 in mijn account en wil een long positie nemen op BTC/EUR (huidige koers €100). Ik gebruik een leverage (hefboom) van 5. De exchange leent voor mij €500 en koopt 5 BTC. Deze kan ik in de vorm van de long positie zien in mijn account, maar ik kan er niets mee doen behalve ze weer verkopen (om de positie te sluiten).

Nu stijgt de koers naar €120. Ik sluit de positie door de BTC te verkopen, dit levert €600 op. €500 wordt gebruikt om de lening terug te betalen en ik maak €100 winst. Een verdubbeling van mijn account-saldo met een koersstijging van 20%.

Was de koers echter gedaald naar €90, dan had ik de positie kunnen sluiten en €450 uit de verkoop kunnen halen. Daar moet nog €50 bij vanuit mijn margin, waardoor ik nog maar €50 over houd. Een 50% daling dankzij een koersdaling van 10%. Daalt de koers nog verder voordat ik de positie sluit, dan doet de exchange dit automatisch om te voorkomen dat mijn saldo negatief wordt.

Een valuta, die ik niet wil/heb, shorten
Stel ik geloof niet in het nut van Bitcoin en vermoed dat de koers sterk zal gaan dalen. Als ik Bitcoin in bezit heb, dan zou ik deze kunnen verkopen om later goedkoper weer terug te kopen. Maar ik bezit geen Bitcoin, dus dat is niet mogelijk. Ik heb enkel Euro's in mijn account.

Met een margin-trade kan ik BTC lenen om deze te verkopen voor EUR. De koers daalt en ik koop de Bitcoins terug en sluit de positie. Het overschot aan Euro's is voor mij. Of, de koers daalt niet en ik ben gedwongen om de BTC tegen een hogere prijs terug te kopen. De Euro's in mijn account worden gebruikt om het verschil goed te maken.

Een positie in een ander paar dan de margin
Ik heb enkel Euro's in mijn account, maar ik vermoed dat LTC binnenkort sterk gaat stijgen ten opzichte van BTC. Ik weet echter niet wat beide valuta's gaan doen ten opzichte van de Euro, dus direct LTC kopen voor mijn EUR is niet wat ik wil.

Ik kan nu een margin-trade maken waarin ik BTC leen en die gebruik om LTC te kopen. Later verkoop ik de LTC, betaal ik de BTC terug en incasseer ik de winst of het verlies. Afhankelijk van de exchange wordt de winst uitbetaald in BTC of worden de verdiende BTC direct omgewisseld voor EUR, de valuta van mijn onderpand.

Op deze manier is het mogelijk om in te spelen op koersveranderingen van een valuta-paar zelfs al heb je geen van beide valuta's in bezit.


Welke cryptocurrency moet ik kopen?

Iedereen wil graag vroeg instappen bij de volgende grote hit, maar het selecteren van de juiste cryptocurrencies om in te handelen is niet makkelijk. Het aanbod is gigantisch en tussen de veelbelovende en geniale ontwikkelingen zitten vele cryptocurrencies die nooit zullen slagen, omdat ze simpelweg niets nieuws bieden, omdat de ontwikkelaars meer beloven dan ze waar kunnen maken of zelfs omdat ze puur bedoeld zijn als get-rich-quick truc door de ontwikkelaars. Het is daarom ook sterk aan te raden om eerst goed onderzoek te doen voordat je investeert in een cryptocurrency.

Zaken om op te letten zijn:
 • Wat is de aard van de cryptocurrency? Is het een Bitcoin-fork? Een onafhankelijk, zelf ontwikkelde cryptocurrency? Een token dat draait op een onderliggende blockchain (bv Ethereum)?
 • Wie zijn de ontwikkelaars? Hebben ze ervaring op dit terrein?
 • Kan men waarmaken wat er wordt beloofd? Bij nieuwe valuta / tokens wordt soms heel wat beloofd, maar is dit ook realistisch?
 • Wat biedt deze cryptocurrency dat de concurrenten niet hebben? First-mover-advantage en netwerk-effect zijn zeer belangrijk in de crypto-wereld. Een nieuwe valuta die enkel biedt wat anderen al kunnen heeft weinig kans om echt aan te slaan.
 • Op welke manier worden de coins/tokens verdeeld? Hoeveel houden de ontwikkelaars voor zichzelf? Zeker bij projecten die tokens op de Ethereum-blockchain uitgeven door middel van zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO), zit er veel verschil in de distributie van de oorspronkelijke tokens. Als de ontwikkelaars 95% van de tokens zelf houden en de rest voor omgerekend €10 miljoen willen verkopen, dan is dit een reden om argwanend te zijn.
 • Wat ben je zelf van plan met de aankoop? Bij een coin die je als onderdeel van buy-and-hold voor lange tijd wil vasthouden zijn de fundamentele eigenschappen zeer belangrijk. Koop je echter iets met het plan om het later op de dag weer te verkopen, dan maakt het weinig uit of de coin interessant genoeg is om over 5 jaar nog steeds te bestaan.
Let op dat op fora en in chatboxen heel veel mensen allerlei sterke meningen hebben over welke coins het goed gaan doen en welke niet. Vaak praat men echter de eigen portfolio na, al dan niet bewust. Neem advies van willekeurige vreemden op het internet daarom met een flinke lepel zout en doe vooral je eigen onderzoek!


Analyse

Hoewel de meeste exchanges hun eigen grafieken bieden, zijn er ook sites waarbij de koersen van meerdere exchanges aangeboden worden, vaak met meer details:
http://www.cryptocoincharts.info
http://www.cryptowat.ch
http://bitcoinwisdom.com
http://bitcoinity.org/markets
http://coinmarketcap.com
http://worldcoinindex.com


FAQ

Waarom moet ik me overal verifiëren? Dit was toch annoniem?
Zodra exchanges echt geld moeten verwerken vallen ze onder wet- en regelgeving om witwassen te voorkomen (ook wel AML). Let goed op de specifieke eisen van de exchange en hou rekening met minimaal een week verwerkingstijd. Tijdens drukke periodes (bijvoorbeeld bij sterke koersstijgingen) zijn er veel nieuwe aanmeldingen en kan de wachttijd sterk oplopen.

Ik heb via SEPA geld overgemaakt. Hoe lang duurt het voor mijn fiat op een exchange beschikbaar is om te handelen?
Omdat je hier te maken hebt met traditionele banken moet je rekenen op 1-2 werkdagen. Soms is het geld al binnen 12 uur beschikbaar, maar het duurt regelmatig langer.

Ik heb de exchange gevraagd mijn geld terug te boeken. Hoe lang duurt dit?
Dit is sterk afhankelijk van de exchange. Kraken staat bijvoorbeeld bekend om snel te betalen, verwacht je geld binnen 1 a 2 werkdagen. Cryptocurrency transacties worden vaak vrijwel meteen uitgevoerd.

Hoe zit dat met belasting?
(Let op: het volgende geldt voor Nederland!) Bitcoins en andere cryptocurrencies tellen als vermogen. Dat betekent dat als je totale vermogen (inclusief cryptocurrencies) boven de €25.000 uitkomt (dubbel voor koppels), je vermogensrendementbelasting moet betalen. Je kunt in dat geval de waarde van je cryptocurrencies in het aangifte-programma opgeven. De peildatum is altijd 1 januari van het jaar waarover je aangifte doet. De aangifte die je in 2018 invult over het jaar 2017 heeft dus 1 januari 2017 als peildatum. De koers van die datum dien je te gebruiken bij het omrekenen naar Euro's.


Lijst van veelgebruikte afkortingen

 • ATH - All Time High. De hoogste koers die een coin tot dusverre heeft bereikt. Merk op dat verschillende exchanges niet dezelfde koers hebben en de ATH dus niet altijd op hetzelfde moment wordt bereikt of op dezelfde waarde heeft.
 • BTC - Bitcoin. Ook bekend als XBT.
 • ETC - Ethereum Classic. De munt ontstaan als gevolg van de splitsing ("fork") van de Ethereum blockchain omtrent het ongedaan maken van de TheDAO hack. "Classic" gebruikers stemden niet in met deze maatregel.
 • EMA - Exponential Moving Average. Oftewel: Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde. De EMA geeft de prijstrend over een langere periode aan, waarbij datapunten uit het verleden steeds minder zwaar worden meegerekend. De mate waarin de weegfactor van oudere datapunten afvalt, bepaalt het gedrag van de EMA: Als deze langzaam afvallen, zal de EMA minder volatiel zijn, maar ook nieuwe ontwikkelingen pas laat echt goed meenemen.
 • ETH - Ethereum.
 • LTC - Litecoin.
 • FOMO - Fear Of Missing Out. Het emotionele gedrag veroorzaakt door een gevoel bang te zijn de boot te missen. Denk bijvoorbeeld aan het om irrationele redenen kopen van een cryptocurrency die hard aan het stijgen is omdat de koper vreest winsten mis te lopen.
 • HODL - Geen daadwerkelijke afkorting, maar een verbastering van het Engelse woord "hold". HODL is het cryptocurrency-vocabulair ingeslopen nadat iemand tijdens de crash volgend op de 2013 bubbel in een dronken bui een post maakte over het voor lange termijn vasthouden van Bitcoins en deze spelfout maakte. Onder "HODL" wordt tegenwoordig het lange tijd vasthouden van een cryptocurrency verstaan. Een "HODLer" is dus het tegenovergestelde van een active handelaar.
 • ICO - Initial Coin Offering. Een eerste uitgifte van coins (vaak blockchain-tokens) voor een bepaald project. Een nieuwe vorm van kapitaalverwerving die specifiek is voor cryptocurrency-projecten. Let op dat veel ICOs nog geen werkend product hebben op het moment dat ze het geld ophalen. De mogelijkheid om bij de eerste groep investeerders van een nieuw, succesvol project te horen is aanlokkelijk, maar pas op voor mensen die meer beloven dan ze waar kunnen maken.
 • SEPA - Single European Payments Area. Het betalingssysteem waardoor overboekingen binnen het systeem (dat het grootste gedeelte van Europe dekt) snel en goedkoop afgehandeld kunnen worden. Exchanges die SEPA-overboekingen bieden zijn voor de meeste Tweakers veel interessanter dan exchanges die dat niet doen.
 • TA - Technische Analyse. Een manier om het toekomstig koersverloop te voorspellen aan de hand van prijsontwikkelingen uit het verleden en patronen die hierin aangetroffen kunnen worden. Deze methode is wetenschappelijk slecht onderbouwd.
 • XLM - Lumen, de valuta die leeft op het Stellar netwerk. Wordt soms "Stellar Lumen" of enkel "Stellar" genoemd. Ook bekend als STR.
 • XRP - De valuta die leeft op het Ripple netwerk. Deze wordt soms ook "Ripple" genoemd, maar zelfs Ripple (het bedrijf) lijkt de voorkeur te hebben voor het gebruik van XRP als naam.

Disclaimer

!!! WAARSCHUWING !!!

Handelen in crypto currencies is uitermate risicovol. De kans op enorme winsten is aanwezig, maar net zo makkelijk kan je al je geld verliezen. Koersschommelingen van 50% of meer zijn vaker voorgekomen en zeker geen zeldzaamheid. Sommige alternatieve coins lijken slechts opgezet met het doel de oprichter rijk te maken. Lees je daarom goed in voor je met een nieuwe coin begint te handelen.

Het is verstandig om niet blind in de handel te duiken. Verdiep je in het product waar je in wil handelen (de kansen en gevaren) en raak vertrouwd met het handelsplatform.

Hanteer daarom deze basisregel: steek alleen dat geld erin wat je bereid bent te verliezen en laat je niet verleiden meer geld in een verliesgevende strategie te steken.

Tweakers en de posters in dit topic zijn niet verantwoordelijk voor financieel verlies als gevolg van handelen op basis van de informatie uit dit topic.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Happy trading :)

[Voor 101% gewijzigd door .oisyn op 30-06-2017 14:19]

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Modbreak:Nieuw topic, verse start. 3200 posts in een week is absurd veel. Vanaf nu wil ik dus écht geen slowchat meer zien. Zie topicwaarschuwing, je bent gewaarschuwd.

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • walletje-w
 • Registratie: November 2007
 • Nu online
Nu met mijn eerste leergeld de exchange op gegaan. Omdat ik (nog) geen uitgebreide verificatie wil doen bij een bepaalde exchange heb ik een aantal bitcoin gekocht bij Anycoindirect, die naar mijn eigen wallet laten sturen (mycelium). Vervolgens naar Polinex gestuurd en ben daar mee gaan handelen. Ik heb nu eerst een paar munten gekocht die ik voor langere tijd wil houden en ga nu verder inlezen en experimenteren met short term trading. Ik merk dat ik het handelen erg leuk vind en dus moet ik opletten om rationeel te blijven, nieuws volgen maar ook gelijk weer in perspectief te plaatsen en vooral opletten voor mijn eigen "biases". Ik denk dat dit belangrijk is voor iedere nieuwkomer in de beleggingswereld (of dit topic).

http://www.investopedia.c...act-investment-decisions/
In dit artikel worden 8 soorten biases beschreven waar beleggers mee te maken krijgen. En de afbeelding in dat artikel laat ook goed zien welke reacties in dit topic niet gewenst zijn :+

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • evdb83
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 05-11-2020
Hebben jullie al nagedacht wat je met je BTCs doet als de UASF (1 aug) nadert? In 1e instantie dacht ik mijn btc's gewoon toch gaan hodlen en weer gaan traden als er meer duidelijkheid is. Maar toen kwam ik een interessante forum post tegen, "Ethereum likely to be #1 by August 5"

Stel het is eind Juli en de effecten van de UASF zijn nog onduidelijk. Deze onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid. En dit zorgt ervoor dat veel btc's omgezet zulllen worden in FIAT of Altcoins. De meest voor de hand liggende altcoin is dan Ethereum. Dit zal er dan in dit scenario voor zorgen dat de prijs van Ethereum zal stijgen en van bitcoin flink zal dalen??

In bovenstaande scenario is het zaak om de massa dan voor te zijn om hiervan optimaal gebruik te maken. Mocht er later in augustus meer duidelijk zijn over de toekomst van BTC dan zal de prijs mogelijk weer gaan stijgen en zou je dus weer extra winst kunnen pakken door je BTC terug te kopen.

Ik ben benieuwd naar de mening van mijn mede-tweaker. Is bovenstaande een realistische voorstelling van zaken? Wat denken jullie?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • sNielz123
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 31-01 22:31
Precies het onderwerp waar ik me de laatste twee dagen veelal mee bezig houdt.

Ik vind het vooral raar dat dit nog niet terug te zien is in de koers van de BTC, of zou je het wel nu al in de koers terug kunnen zien? Je zou eigenlijk een tijdelijke daling verwachten omdat 1 augustus ook een stuk onzekerheid met zich meebrengt.

De vraag is ook wat de Altcoins gaan doen op dat moment. Hebben ze genoeg vertrouwen om tijdelijk op terug te vallen? Of kelderen ze net zo hard mee (als dat al gebeurd)?

ETH lijkt stabiel, maar als je de spurt van de laatste twee maanden ziet van die prijs dan is dat alles behalve stabiel. De prijs gaat de goede kant op, maar zo'n snelle stijging kun je moeilijk stabiel noemen. Het lijkt me wel DE munt om je geld naartoe te verhuizen als je niet naar fiat wilt.

Daarnaast is een roerige tijd ook een kans om geld te verdienen. Maar hoe gaan exchanges hiermee om? Veel exchanges werken toch vooral met BTC <-> ALT.

Wat ik zelf waarschijnlijk ga doen:
- Alts omzetten naar ETH en EUR
- Gedeelte BTC omzetten naar ETH en EUR/USD
- Gedeelte BTC in wallet
- EUR en USD op exchange laten staan om z.s.m. te kunnen inspelen op wat er gebeurd.

Let op: Dit is wat ik nu heb bedacht, maar moet me nog wel meer inlezen voordat ik er ook maar voldoende verstand van heb om er iets zinnigs over te zeggen.

 • Rookert25
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 27-11-2022
sNielz123 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 05:48:
Precies het onderwerp waar ik me de laatste twee dagen veelal mee bezig houdt.

Ik vind het vooral raar dat dit nog niet terug te zien is in de koers van de BTC, of zou je het wel nu al in de koers terug kunnen zien? Je zou eigenlijk een tijdelijke daling verwachten omdat 1 augustus ook een stuk onzekerheid met zich meebrengt.

De vraag is ook wat de Altcoins gaan doen op dat moment. Hebben ze genoeg vertrouwen om tijdelijk op terug te vallen? Of kelderen ze net zo hard mee (als dat al gebeurd)?

ETH lijkt stabiel, maar als je de spurt van de laatste twee maanden ziet van die prijs dan is dat alles behalve stabiel. De prijs gaat de goede kant op, maar zo'n snelle stijging kun je moeilijk stabiel noemen. Het lijkt me wel DE munt om je geld naartoe te verhuizen als je niet naar fiat wilt.

Daarnaast is een roerige tijd ook een kans om geld te verdienen. Maar hoe gaan exchanges hiermee om? Veel exchanges werken toch vooral met BTC <-> ALT.

Wat ik zelf waarschijnlijk ga doen:
- Alts omzetten naar ETH en EUR
- Gedeelte BTC omzetten naar ETH en EUR/USD
- Gedeelte BTC in wallet
- EUR en USD op exchange laten staan om z.s.m. te kunnen inspelen op wat er gebeurd.

Let op: Dit is wat ik nu heb bedacht, maar moet me nog wel meer inlezen voordat ik er ook maar voldoende verstand van heb om er iets zinnigs over te zeggen.
Ik denk dat tenminste 50% het niet weet en 40% het een eeuwigheid weg vindt. 2 maanden is best wel lang in de huidige markt. 10% zal ervan kunnen profiteren inderdaad, al denk ik oprecht dat we geen logisch gevolg ervan kunnen aanwijzen. Jouw spreiding lijkt me daarom verstandig.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • siren
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 19-01 09:39
sNielz123 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 05:48:
Precies het onderwerp waar ik me de laatste twee dagen veelal mee bezig houdt.

Ik vind het vooral raar dat dit nog niet terug te zien is in de koers van de BTC, of zou je het wel nu al in de koers terug kunnen zien? Je zou eigenlijk een tijdelijke daling verwachten omdat 1 augustus ook een stuk onzekerheid met zich meebrengt.

De vraag is ook wat de Altcoins gaan doen op dat moment. Hebben ze genoeg vertrouwen om tijdelijk op terug te vallen? Of kelderen ze net zo hard mee (als dat al gebeurd)?

ETH lijkt stabiel, maar als je de spurt van de laatste twee maanden ziet van die prijs dan is dat alles behalve stabiel. De prijs gaat de goede kant op, maar zo'n snelle stijging kun je moeilijk stabiel noemen. Het lijkt me wel DE munt om je geld naartoe te verhuizen als je niet naar fiat wilt.

Daarnaast is een roerige tijd ook een kans om geld te verdienen. Maar hoe gaan exchanges hiermee om? Veel exchanges werken toch vooral met BTC <-> ALT.

Wat ik zelf waarschijnlijk ga doen:
- Alts omzetten naar ETH en EUR
- Gedeelte BTC omzetten naar ETH en EUR/USD
- Gedeelte BTC in wallet
- EUR en USD op exchange laten staan om z.s.m. te kunnen inspelen op wat er gebeurd.

Let op: Dit is wat ik nu heb bedacht, maar moet me nog wel meer inlezen voordat ik er ook maar voldoende verstand van heb om er iets zinnigs over te zeggen.
Ik heb ook geen glazen bol wat btc 148 betreft maar wat zijn de scenario's waar we van uit kunnen gaan.

Gaan de twee strijdende facties elkaar ten strijde door de andere coin compleet te dumpen of houden ze die positie als een zwaard van damocles boven de markt.
Het mooiste voor iedereen zou zijn dat ze de coins die ze niet minen volledig dumpen. Als ze dat doen creëren ze een mooi instapmoment.

Als ze een paar miljoen coins in reserve houden om ondermans markt te te ondermijnen dan zagen ze aan het voortbestaan van bitcoin, te nerveuze markten zullen ervoor zorgen dat weinig mensen nog gaan instappen in btc, misschien neemt ether dan de leidende positie in.
Als iedereen nu naar usdt gaat verschuiven dan gaat die prijs wel erg dalen misschien koop ik net voor 1 augustus bij. Voor nu lijken de vooruitzichten nerveus voor de insiders, maar de meeste mensen stappen nu juist net in.

[Voor 5% gewijzigd door siren op 08-06-2017 08:03]


 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 01-02 02:59

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

evdb83 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 04:31:
Hebben jullie al nagedacht wat je met je BTCs doet als de UASF (1 aug) nadert? In 1e instantie dacht ik mijn btc's gewoon toch gaan hodlen en weer gaan traden als er meer duidelijkheid is. Maar toen kwam ik een interessante forum post tegen, "Ethereum likely to be #1 by August 5"

Stel het is eind Juli en de effecten van de UASF zijn nog onduidelijk. Deze onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid. En dit zorgt ervoor dat veel btc's omgezet zulllen worden in FIAT of Altcoins. De meest voor de hand liggende altcoin is dan Ethereum. Dit zal er dan in dit scenario voor zorgen dat de prijs van Ethereum zal stijgen en van bitcoin flink zal dalen??

In bovenstaande scenario is het zaak om de massa dan voor te zijn om hiervan optimaal gebruik te maken. Mocht er later in augustus meer duidelijk zijn over de toekomst van BTC dan zal de prijs mogelijk weer gaan stijgen en zou je dus weer extra winst kunnen pakken door je BTC terug te kopen.

Ik ben benieuwd naar de mening van mijn mede-tweaker. Is bovenstaande een realistische voorstelling van zaken? Wat denken jullie?
Dat is al paar keer besproken hier. Eth en Ltc kunnen een veilige haven worden. Ik heb er deze nacht zelfs gebruik van gemaakt. Van 0u tot 3u was het nagelbijten met de btc. Ik heb hem verkocht en een uur later terug duurder aangekocht omdat hem leek Te stijgen als een gek. Om dan paar minuten later terug naar de 2700$ en lager te dippen. Uit voorzorg heb ik een deel omgezet naar ETH. Deze bleef stabiel en steeg zelfs lichtjes. Nadeel was bij bittrex dat je bv geen Steem of Stratis kon kopen rechtstreeks maar dat je eerst terug btc moet kopen (dat klopt toch right?). Bij bitstamp heb ik wel btc naar euro omgezet die gewoon in je portefeuille zitten waardoor je direct weer nieuwe btc kan aankopen. Dat is iets wat bittrex en polo niet aanbieden. kraken wel denk ik?

Ik heb geleerd dat ik tijdens van een crash nog veel moet leren en dat je verdomd snel moet kunnen reageren. Dit kostte me heel wat geld. :(

Een amiga 500 met 512 kb ram !


 • MeltedForest
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 09-01 14:03
multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 08:04:
[...]
Bij bitstamp heb ik wel btc naar euro omgezet die gewoon in je portefeuille zitten waardoor je direct weer nieuwe btc kan aankopen. Dat is iets wat bittrex en polo niet aanbieden. kraken wel denk ik?
Correct, Kraken heeft ook een EUR wallet dus je kan al tijd terug naar euro's.

In other news, over krap een uurtje komt XLM beschikbaar op de Chinese exchange Yuanbao. Ik ben benieuwd wat voor effect dit gaat hebben op de globale koers van XLM. Ik ga nog even wat XLM kopen en dan zie ik wel wat gaat komen.

Bron: https://www.reddit.com/r/...o_to_list_stellar_lumens/

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • SmartCazeX
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 05-01 14:23
A new Peer-to-peer XRP Marketplace Will Launch In Two Weeks

www.livebitcoinnews.com/new-peer-peer...
Up until this point, there has not been a peer-to-peer XRP marketplace. There has not been any significant need for such a service either. However, that situation will come to change in the coming weeks. It is rumored a new P2P XRP marketplace will launch, which supports all payment methods one can think of. This is an interesting initiative, to say the least.

 • Rookert25
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 27-11-2022
MeltedForest schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 08:18:
[...]

Correct, Kraken heeft ook een EUR wallet dus je kan al tijd terug naar euro's.

In other news, over krap een uurtje komt XLM beschikbaar op de Chinese exchange Yuanbao. Ik ben benieuwd wat voor effect dit gaat hebben op de globale koers van XLM. Ik ga nog even wat XLM kopen en dan zie ik wel wat gaat komen.

Bron: https://www.reddit.com/r/...o_to_list_stellar_lumens/
Op Polo momenteel al +22%, mogelijk al ingecalculeerd.

 • S0epkip
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 14:10
kansloze schreef op woensdag 7 juni 2017 @ 22:29:
Mensen,

Ik kreeg een vraag van mijn vrouw en ik weet niet echt hoe ik daar op moet antwoorden. Ik ben aangemeld bij Kraken en Bittrex en heb daar ook een bescheiden bedrag aan coins staan. Niet genoeg om een hardware wallet te rechtvaardigen naar mijn optiek. Op allebei zit een 2 staps inlog en die heb ik van Google op mijn telefoon. Maar hoe kan je dan inloggen als je je telefoon verliest of ik kom te overlijden bijvoorbeeld. Is er een mogelijkheid dat mijn vrouw zelf ook kan inloggen met haar eigen app op de telefoon op mijn/onze account.
Je kunt Authy gebruiken ipv Google authenticator. Of de QR codes opslaan.
Google even op 'move Google authenticator to new phone' of 'backup Google authenticator'.

2430Wp ZW


 • MrHarry
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 11:42
vraagje aan de mining guru's, ik mine nu met mijn videokaart zo'n 800 kh/s (scrypt - dogecoin), maar ik kan voor 200$ een 28MH/s scrypt miner halen (SilverFish 24 M). Is dit nog wel beetje nuttig of beter wachten tot er een betere op de markt komt?
kon er niks over vinden in het vorige topic(s) :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • _BladE2k_
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21-01 14:44
MrHarry schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:00:
vraagje aan de mining guru's, ik mine nu met mijn videokaart zo'n 800 kh/s (scrypt - dogecoin), maar ik kan voor 200$ een 28MH/s scrypt miner halen (SilverFish 24 M). Is dit nog wel beetje nuttig of beter wachten tot er een betere op de markt komt?
kon er niks over vinden in het vorige topic(s) :)
'In den beginne' heb ik ook nog BTC gemined met videokaarten, later zelfs met ASICs. In zijn totaliteit wel meer dan 30 BTC gemined, maar niet zonder een kostenpost aan electriciteit. De waarde van BTC was toen nog niet zo hoog (pre-MTGox crash) en waren de kosten/baten ten opzichte van de prijs toen, het net wel/net niet waard.

Kijk ik er nu naar terug en zou ik die coins nog steeds hebben, tja dan was het een mega rendement geweest :) Uiteindelijk is het dus niet alleen de efficiency van de gekozen mining oplossing, maar ook de marktwerking en terugverdientijd die je mee moet nemen. Mine je om *nu* geld te hebben? Dan kom je misschien niet aan het rendement.

In alle gevallen echter, als ik dat geld dat ik in miners heb gestoken, had gebruikt om de coins op die dagwaarde te kopen, dan had ik vele malen coins meer gehad :). Als... Als.. ;)

Een standaard GoTter ;)


 • Noxa
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 14:43
Ik heb me altijd afgevraagd of er grote funds in crypto's zitten en om wat voor bedragen het dan gaat. Mijn vermoeden is dat dat nog niet zoveel gebeurd. Dit nieuwsbericht lijkt een tipje van de sluier. De grote jongens staan te poelen en het gaat om serieus veel geld

http://www.cnbc.com/2017/...for-blockchain-deals.html

 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 01-02 02:59

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

Rookert25 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 08:29:
[...]


Op Polo momenteel al +22%, mogelijk al ingecalculeerd.
Ik geloof niet meer in grote jumps van coins omdat ze op een nieuwe exchange komen.
We hebben niets zien gebeuren met ETH twee weken terug. Daar dachten we ook dat ETH naar de 300$ ging vliegen. Stellar is up maar dat komt omdat hij deze nacht ook wel klappen heeft gehad.
Ik ben een holder van Stellar dus ik hoop wel op winst.

Geeft Stellar bij jullie via de CoinCap app (iOs) ook -7800% weer?
Enkel deze wordt niet juist weergegeven.

Een amiga 500 met 512 kb ram !


 • Offens1490
 • Registratie: Mei 2003
 • Nu online
Moet zeggen bittrex werk wel goed.
Wel ff wennen dat je eerst alt naar BTC moet omzetten.

Eerst getest met beetje cloakcoin.
Straks met deel rrd ben benieuwd.
Wel een verschil met litebit.eu

AnimeAdicted


 • Kluifjes
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 29-01 09:43
Noxa schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:06:
Ik heb me altijd afgevraagd of er grote funds in crypto's zitten en om wat voor bedragen het dan gaat. Mijn vermoeden is dat dat nog niet zoveel gebeurd. Dit nieuwsbericht lijkt een tipje van de sluier. De grote jongens staan te poelen en het gaat om serieus veel geld

http://www.cnbc.com/2017/...for-blockchain-deals.html
Interessant, zou natuurlijk voor de nu relatief vroege kopers een potentiële goudmijn zijn als institutionele beleggers/investeringsmaatschappijen hier miljarden in gaan stoppen.

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 15:35

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Noxa schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:06:
Ik heb me altijd afgevraagd of er grote funds in crypto's zitten en om wat voor bedragen het dan gaat. Mijn vermoeden is dat dat nog niet zoveel gebeurd. Dit nieuwsbericht lijkt een tipje van de sluier. De grote jongens staan te poelen en het gaat om serieus veel geld

http://www.cnbc.com/2017/...for-blockchain-deals.html
Grappig in dat artikel waar je naar linkt beschouwen ze BTC, ETH, XRP en NEM als bluechip coins (coins met potentie). Vraag me af welk inzicht zij hebben als je XRP in dat rijtje zet, die gasten zullen toch ook wel verder kijken dan de market cap en trade volumes

discogs


 • Mirved
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 14:51
multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:09:
[...]


Ik geloof niet meer in grote jumps van coins omdat ze op een nieuwe exchange komen.
We hebben niets zien gebeuren met ETH twee weken terug. Daar dachten we ook dat ETH naar de 300$ ging vliegen. Stellar is up maar dat komt omdat hij deze nacht ook wel klappen heeft gehad.
Ik ben een holder van Stellar dus ik hoop wel op winst.
Ben ik het niet mee eens. De aankondigingen dat deze verhandeld gingen worden hebben wel degelijk effect gehad op de prijs. Echter was dit nieuws al vooraf dusdanig ingecalculeerd dat het op de start geen effect meer had.

 • FireFox1980
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 10-12-2018
multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:09:
[...]


Ik geloof niet meer in grote jumps van coins omdat ze op een nieuwe exchange komen.
We hebben niets zien gebeuren met ETH twee weken terug. Daar dachten we ook dat ETH naar de 300$ ging vliegen. Stellar is up maar dat komt omdat hij deze nacht ook wel klappen heeft gehad.
Ik ben een holder van Stellar dus ik hoop wel op winst.

Geeft Stellar bij jullie via de CoinCap app (iOs) ook -7800% weer?
Enkel deze wordt niet juist weergegeven.
Ze gingen toch naar 0.1BTC en vervolgens terug naar 0.087BTC. Was een behoorlijke schommeling waar wel op te verdienen viel.

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 15:35

loewie1984

music addict! pizza monster!!

evdb83 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 04:31:
Hebben jullie al nagedacht wat je met je BTCs doet als de UASF (1 aug) nadert? In 1e instantie dacht ik mijn btc's gewoon toch gaan hodlen en weer gaan traden als er meer duidelijkheid is. Maar toen kwam ik een interessante forum post tegen, "Ethereum likely to be #1 by August 5"

Wat denken jullie?
Ik vind het artikel wat gelinked wordt in jouw artikel ook interessant. Ook ETH heeft zijn problemen: https://medium.com/@yobanjo/ethereum-vs-bitcoin-2a624aa02727 de schrijver hier stelt dat ETH onder zijn eigen gewicht zal bezwijken rond de 1.2 miljoen transacties per dag (op dit moment zijn het er 214k)

Ik denk daarom dat ETH een safe haven is om je BTC onder te brengen rondom de data van de fork en zodra duidelijk is welke kant het kwartje op valt ETH ook weer te verlaten voor een kwalitatief betere coin.

discogs


 • Mirved
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 14:51
siren schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 07:45:
[...]

Ik heb ook geen glazen bol wat btc 148 betreft maar wat zijn de scenario's waar we van uit kunnen gaan.

Gaan de twee strijdende facties elkaar ten strijde door de andere coin compleet te dumpen of houden ze die positie als een zwaard van damocles boven de markt.
Het mooiste voor iedereen zou zijn dat ze de coins die ze niet minen volledig dumpen. Als ze dat doen creëren ze een mooi instapmoment.

Als ze een paar miljoen coins in reserve houden om ondermans markt te te ondermijnen dan zagen ze aan het voortbestaan van bitcoin, te nerveuze markten zullen ervoor zorgen dat weinig mensen nog gaan instappen in btc, misschien neemt ether dan de leidende positie in.
Als iedereen nu naar usdt gaat verschuiven dan gaat die prijs wel erg dalen misschien koop ik net voor 1 augustus bij. Voor nu lijken de vooruitzichten nerveus voor de insiders, maar de meeste mensen stappen nu juist net in.
Aantal gedachtes die door mij heen gaan.

1: Dit wordt een enorme shitshow, BTC gaat hard onderuit. ETH neemt de nieuwe dominante positie in. Ik kan beter ETH inslaan.
2: Dit zorgt eindelijk voor de oplossing om BTC weer fatsoenlijk te laten draaien. Hierna kan BTC weer groeien. Moet mijn BTC dus vasthouden
3: Dit wordt een ramp voor de hele cryptomarkt, massale sellofs alleen BTC/ETH zullen nog iets van waarde behouden maar ook hard onderuit gaan.

Mogelijk dat ik toch een groot deel van mijn BTC ga inruilen voor ETH (gamble) en een paar BTC vasthoud just in case.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Azrou
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 28-12-2022
Wat waarschijnlijk de prijsstijging van Stellar verklaart:

"We are excited to announce that Chinese exchange #Yuanbao is adding #lumens for CNY/XLM transactions, June 8th 3PM CT. #cryptocurrency"

 • LED-Maniak
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 01-02 14:59

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Ergens vandaag is er een Virtual Currency Hearing in de VS waarbij er weer wat hoge heren op de hoogte gesteld gaan worden over onder andere de relatie tussen bitcoin en terrorisme. Ik verwacht er niet direct veel van, maar wie weet pakt iemand de kans om bewegingen te veroorzaken.


http://www.coindesk.com/u...virtual-currency-hearing/

Appeltaart is lekker!


 • Mirved
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 14:51
loewie1984 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:45:
[...]


Ik vind het artikel wat gelinked wordt in jouw artikel ook interessant. Ook ETH heeft zijn problemen: https://medium.com/@yobanjo/ethereum-vs-bitcoin-2a624aa02727 de schrijver hier stelt dat ETH onder zijn eigen gewicht zal bezwijken rond de 1.2 miljoen transacties per dag (op dit moment zijn het er 214k)

Ik denk daarom dat ETH een safe haven is om je BTC onder te brengen rondom de data van de fork en zodra duidelijk is welke kant het kwartje op valt ETH ook weer te verlaten voor een kwalitatief betere coin.
Klopt daarom zijn ze ook bij ETH bezig met een technische aanpassing (Raiden) om dit op te lossen. Die had overigens al in mei uit moeten komen. Het verschil met bitcoin is dat er geen weerstand tegen de invoering hiervan is. Zoals wel bij BTC.

 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Ik wil nog even een kanttekening plaatsten bij de opmerkingen over het gebruik van Litebit. Mensen geven aan dat je geen goede koers krijgt en duurder uit bent. Dat is ook zo maar er zijn use cases waarin Litebit ook meerwaarde kan hebben. Gister wou ik meerdere altcoins/pennystocks kopen.

Ik had twee opties bitcoins overmaken naar Bitrexx of Litebit gebruiken. De kosten bij Bitrexx zijn de bitcoin transfer fee en transactie kosten van 0.25 per transactie plus de transfer fee weer terug naar de wallet van de coins. Nu met de hoge fees van Bitcoin was de transferfee alleen al 12 euro. Litebit heeft een hogere koers en 42 cent transactiekosten.

Dit samen met de lange doorlooptijd van de transactie naar Bitrexx en de koersverliezen die behoorlijk waren. Heb ik uiteindelijk gekozen om direct met fiat bij Litebit te kopen.

Op dit moment lijkt het positief uit te pakken en staan meerdere coins nu al boven de Litebit aankoop prijs.

Iedereen moet voor zijn eigen use case opmaken wat de beste keuze is. Maar bij voorbaat mogelijkheden afschrijven is niet verstandig. Pak calc.exe erbij en kijk waar echt de verschillen zitten.

 • Orangelights23
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 14:55
Mirved schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:45:

Aantal gedachtes die door mij heen gaan.

1: Dit wordt een enorme shitshow, BTC gaat hard onderuit. ETH neemt de nieuwe dominante positie in. Ik kan beter ETH inslaan.
2: Dit zorgt eindelijk voor de oplossing om BTC weer fatsoenlijk te laten draaien. Hierna kan BTC weer groeien. Moet mijn BTC dus vasthouden
3: Dit wordt een ramp voor de hele cryptomarkt, massale sellofs alleen BTC/ETH zullen nog iets van waarde behouden maar ook hard onderuit gaan.

Mogelijk dat ik toch een groot deel van mijn BTC ga inruilen voor ETH (gamble) en een paar BTC vasthoud just in case.
Het blijft speculeren... Ik probeer alle BTC te verkopen vóór halverwege juli en mocht de prijs enorm dalen op of na 1 augustus, is dat een mooi instapmoment (indien er wel redenen zijn dat het weer gaat stijgen uiteraard).

Heeft iemand een complete uitleg over de situatie op 1 augustus? Ik lees vooral wat kleine berichten, maar ben benieuwd naar een compleet beeld.

 • Cassius
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

Cassius

Moogles!

Vanuit het vorige topic nooit beantwoord:

Vraagje aan andere Bittrex traders :Y) (en misschien ook relevant voor andere exchanges die market sells missen) - ze hebben geen market sell orders, alleen limit sell orders. Nu heb ik al twee keer tientallen euro's voor niets misgegrepen omdat ik met het handje niet zo snel ben als de bots, zelfs als ik kies voor een bid-sell i.p.v. een last of zelfs ask-sell price. Kan ik dan gewoon 1sat invullen en wordt dan gewoon de top van het bid-book afgeroomd tot mijn volume bereikt is? Of gebeuren er dan hele enge dingen als hier een identieke order tegenover staat :/ ? Voorbeeld:

Ik heb 100 coins die 100 sat waard zijn na een snelle rit omhoog, maar dan start de dump en ik wil er mee uit. Het orderbook ziet er zo uit:

Bid amount / price / total:
10 / 100 / 1000
30 / 90 / 3700
60 / 80 / 8500
100 / 10 / 9500

En ik schiet op dat moment een 100 coins tegen 1 sat Ask in. Heb ik aan het einde van de rit dan 1000sat met actual rate 1sat omdat die ask:bid precies overeenkomt? Of heb ik dan 8500sat met een actual rate van 85sat? Beginnersvraag en kan het proberen met iets kleins, maar als iemand het gewoon weet bespaart me dat weer een euro fee ;) .

De meeste mensen deugen!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • pietz0r
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 12:00
Orangelights23 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:58:
[...]


Het blijft speculeren... Ik probeer alle BTC te verkopen vóór halverwege juli en mocht de prijs enorm dalen op of na 1 augustus, is dat een mooi instapmoment (indien er wel redenen zijn dat het weer gaat stijgen uiteraard).

Heeft iemand een complete uitleg over de situatie op 1 augustus? Ik lees vooral wat kleine berichten, maar ben benieuwd naar een compleet beeld.
Pas je daar wel mee op? Zoals ik het begrijp is het vlak voor en na 1 augustus zeer risicovol om transacties te maken. Als er wel een split komt is het goed opletten op welke chain je coins staan en of ze dan nog wel een juiste waarde vertegenwoordigen.

Acties:
 • +35Henk 'm!

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:27
Orangelights23 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:58:
[...]

Heeft iemand een complete uitleg over de situatie op 1 augustus?
SegWit wordt geactiveerd wanneer gedurende een periode van 2 weken (2016 blocks, de tijd tussen 2 difficulty-wijzigingen) >95% van de blocks een bepaalde signallerings-flag bevatten. Vanwege allerlei politieke redenen is er onvoldoende steun voor SegWit onder miners en blijft het signallerings-percentage steken tussen 30% en 40%.

Het antwoord van sommige gebruikers op deze patstelling is de zogenaamde User Activated Soft Fork (UASF, niet te verwarren met de USAF, de United States Air Force, een ander instrument om dwarsliggers over te halen).

Wat dit inhoudt is dat er een variant op de software is die op een vantevoren afgesproken moment (1 augustus) een bepaalde nieuwe regel afdwingt. In dit geval betekent het dat clients die een UASF node draaien vanaf 1 augustus alleen nog maar blocks accepteren die SegWit signalleren. Alle andere blocks worden geweigerd.

Het idee is dat als een significant gedeelte van de gebruikers, waaronder voor de Bitcoin-economie belangrijke nodes zoals exchanges, UASF steunt, de miners min of meer gedwongen worden om SegWit te signalleren, omdat anders hun blocks geweigerd worden. Gebruikers die geen UASF node draaien merken in dit geval niet zoveel: Blocks met SegWit signallering zijn immers volledig legaal volgens alle gangbare versies van de software.

Er zijn behoorlijk veel mogelijke uitkomsten van de activatie van UASF. Als slechts een zeer klein deel van de gebruikers UASF steunt, dan kunnen de miners kiezen om deze gebruikers gewoon te negeren en verder te gaan zoals ze al deden. Deze gebruikers zitten dan met een blockchain waarop vrijwel geen blocks meer worden gemined. Het zal maanden of zelfs jaren duren tot de volgende difficulty adjustment op deze tak en hij zal effectief doodbloeden.

Als er veel steun is voor UASF, waaronder vanuit belangrijke spelers, dan kunnen de miners eieren voor hun geld kiezen en SegWit gaan signalleren. Zodra >50% van de miners SegWit signalleert en er voldoende UASF nodes zijn, zal het onmogelijk worden voor de overgebleven miners om op een andere tak door te blijven gaan. Deze miners zien de SegWit-tak immers ook als geldig en zullen proberen verder te bouwen op deze tak, maar hun niet-SegWit-blocks worden vervolgens door veel nodes geweigerd.

Een bijzondere rol is hier weggelegd voor miners die wel SegWit signalleren, maar niet meedoen met UASF. Zij accepteren zowel SegWit als niet-SegWit blocks, dus zullen in feite gewoon mee doen met de langste keten, ongeacht waar deze uit is opgebouwd. Zelfs al is deze groep erg groot (50% of meer), dan nog is SegWit activatie niet gegarandeerd zonder dat er voldoende nodes zijn die UASF draaien en alle niet-SegWit blocks stuk voor stuk weigeren.

Er zijn nog een heel aantal andere scenario's te bedenken, afhankelijk van hoe de machtsverdelingen liggen tussen de 5 groepen (UASF-nodes, niet-UASF nodes, SegWit miners zonder UASF, SegWit miners met UASF en niet-SegWit miners) en wat de plannen zijn van miners om te reageren op UASF.

Voorlopig is mijn voorzichte verwachting dat er onvoldoende steun is voor UASF en dat het vrij snel doodbloedt na 1 augustus. Ondanks dat je op Reddit en dergelijke plekken veel hoort over UASF en je soms het vermoeden krijgt dat het een gelopen race is, is het aantal UASF nodes nog behoorlijk laag en de hoeveelheid mining power die UASF steunt is nog veel lager. Maar er kan nog heel veel veranderen.

Het veiligste is om voor 1 augustus al je Bitcoins naar een eigen wallet te halen, tenzij de exchange expliciet heeft aangegeven dat ze in het geval van een chain-split beide tokens doorgeven aan de users (en je de exchange vertrouwt competent genoeg te zijn om dit uit te voeren).
Cassius schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 10:02:
Vanuit het vorige topic nooit beantwoord:
Jawel hoor, het antwoord staat namelijk in de topicstart. Al jaren.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Mr Ronman
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 15:37
Interessant verhaal over SegWit en UASF. Ik verwacht in eerste instantie wel een behoorlijk daling van de BTC koers, bovendien zullen veel grote jongens hun BTC al omgezet hebben naar cash geld voor 1 augustus

Misschien dat ik voor 1 juli, ruim op tijd, alles ook wel omwissel naar Euro's.

 • Mirved
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 14:51
Mr Ronman schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 10:29:
Interessant verhaal over SegWit en UASF. Ik verwacht in eerste instantie wel een behoorlijk daling van de BTC koers, bovendien zullen veel grote jongens hun BTC al omgezet hebben naar cash geld voor 1 augustus

Misschien dat ik voor 1 juli, ruim op tijd, alles ook wel omwissel naar Euro's.
Kwam ook nog een theorie dat nu BTC nog ff flink gepump wordt zodat de grote jongens op hun coins nog een laatste grote winst kunnen maken en deze dan massaal dumpen voordat deze hele situatie zich gaat afspelen.

[Voor 3% gewijzigd door Mirved op 08-06-2017 10:32]


 • Friso_HK
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 01-02 20:50
Defector schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:57:
Ik wil nog even een kanttekening plaatsten bij de opmerkingen over het gebruik van Litebit. Mensen geven aan dat je geen goede koers krijgt en duurder uit bent. Dat is ook zo maar er zijn use cases waarin Litebit ook meerwaarde kan hebben. Gister wou ik meerdere altcoins/pennystocks kopen.

Ik had twee opties bitcoins overmaken naar Bitrexx of Litebit gebruiken. De kosten bij Bitrexx zijn de bitcoin transfer fee en transactie kosten van 0.25 per transactie plus de transfer fee weer terug naar de wallet van de coins. Nu met de hoge fees van Bitcoin was de transferfee alleen al 12 euro. Litebit heeft een hogere koers en 42 cent transactiekosten.

Dit samen met de lange doorlooptijd van de transactie naar Bitrexx en de koersverliezen die behoorlijk waren. Heb ik uiteindelijk gekozen om direct met fiat bij Litebit te kopen.

Op dit moment lijkt het positief uit te pakken en staan meerdere coins nu al boven de Litebit aankoop prijs.

Iedereen moet voor zijn eigen use case opmaken wat de beste keuze is. Maar bij voorbaat mogelijkheden afschrijven is niet verstandig. Pak calc.exe erbij en kijk waar echt de verschillen zitten.
Ik heb het volledig met je eens. Wel is Litbit op het moment wel erg traag! Ik weet niet als meerdere mensen hier last van hebben? Bij Litebit vind ik ook dat het allemaal wat simpeler en soepeler gaat.

Anoniem: 930047

https://big.nl/de-bitcoin...e-grootste-digitale-munt/

Dit artikel is toch wel bedoeld voor de mainstream..(manners.nl post hem ook al door)

 • Shifty47
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 11:46
Mensen, ik heb wat vraagjes over Waves:

Bij het overzicht van assets staan tegenwoordig wat meer zaken dan alleen mijn aangekochte waves namelijk:
- Miner Reward (0.07)
- MobileGo (88.04102744)

Nu kan ik die miner reward wel verklaren omdat ik mijn waves geleased heb maar die MobileGo incoming transfer begrijp ik niet. Ook veranderd het totaal aan Waves niet en blijft dit gewoon staan op mijn oorspronkelijk aangekochte aantal.
Kan iemand mij vertellen wat die transfer van MobileGo is en wat de units zijn die ik gekregen heb als Miner Reward en van Mobile Go.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Loenatik
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 15-09-2022
@P.C.Simonis uit het voorgaande topic:
Kan iemand me uitleggen hoe het precies zit met die Mobilego tokens die je standaard in je waves wallet gestopt krijgt? Het wordt schijnbaar gegenereerd vanuit het waves netwerk met een bepaald doel (gaming), Ik zag ook dat er al een crowdfunding actie was voor mobilego. Maar is het dan uiteindelijk de bedoeling dat dit weer een hele nieuwe cryptomunt wordt of blijft dit op de één of andere manier gekoppeld aan Waves??
De Mobilego tokens die je nu in je Waves Wallet krijgt zijn mogelijk nep. Ik heb ze ook ontvangen, maar de afgelopen 2 maanden heb ik meer neptokens ontvangen. O.a. met de naam "Hillary For Jail", "Hadi Namecard", "Build the Wall", vaak afkomstig van hetzelfde adres. Er zitten echter ook (schijnbaar) zinvolle tokens tussen. Nadeel van de Waves Lite client op dit moment is dat iedereen tokens kan maken (voor 1 Wave). Ik laat alles voorlopig staan; de "zinvolle" tokens zijn nog niet enorm veel waard (Ripto Bux, WavesCommunity).

Ik heb meegedaan aan de crowdfunding actie van MobileGo en laat de helft van de MobileGo tokens omzetten op basis van Ethereum en de andere helft op basis van Waves.Ik heb nog niets ontvangen, maar ze doen het ook in batches. Deze tokens kunnen straks weer verhandeld worden.
Shifty47 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 10:52:
Mensen, ik heb wat vraagjes over Waves:

Bij ..
Ik verlease mijn Waves niet, maar krijg ook MinersRewards.

[Voor 8% gewijzigd door Loenatik op 08-06-2017 10:56]


 • Shifty47
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 11:46
Loenatik schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 10:52:
@P.C.Simonis uit het voorgaande topic:

[...]


De Mobilego tokens die je nu in je Waves Wallet krijgt zijn mogelijk nep. Ik heb ze ook ontvangen, maar de afgelopen 2 maanden heb ik meer neptokens ontvangen. O.a. met de naam "Hillary For Jail", "Hadi Namecard", "Build the Wall", vaak afkomstig van hetzelfde adres. Er zitten echter ook (schijnbaar) zinvolle tokens tussen. Nadeel van de Waves Lite client op dit moment is dat iedereen tokens kan maken (voor 1 Wave). Ik laat alles voorlopig staan; de "zinvolle" tokens zijn nog niet enorm veel waard (Ripto Bux, WavesCommunity).

Ik heb meegedaan aan de crowdfunding actie van MobileGo en laat de helft van de MobileGo tokens omzetten op basis van Ethereum en de andere helft op basis van Waves.Ik heb nog niets ontvangen, maar ze doen het ook in batches. Deze tokens kunnen straks weer verhandeld worden.
Wat kan je nu met de tokens dan? Kan je ze omzetten naar Waves of kan je er nu nog niets mee? Ook niet met de Miners Reward?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Loenatik
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 15-09-2022
Shifty47 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 10:56:
[...]


Wat kan je nu met de tokens dan? Kan je ze omzetten naar Waves of kan je er nu nog niets mee? Ook niet met de Miners Reward?
Een maatje van me heeft wel de WavesCommunity tokens verkocht. Dus een deel kun je verhandelen en een deel is nep. Of de Miners Reward nep is weet ik (nog) niet.

 • Orangelights23
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 14:55
pietz0r schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 10:14:
[...]


Pas je daar wel mee op? Zoals ik het begrijp is het vlak voor en na 1 augustus zeer risicovol om transacties te maken. Als er wel een split komt is het goed opletten op welke chain je coins staan en of ze dan nog wel een juiste waarde vertegenwoordigen.
Ik pas zeker op, het is een zaak om in de gaten te houden. Maar mochten de uitkomsten gunstig zijn en een dip kopen, is dat wel een mooi instapmoment om weer verder te gaan.

@Rannasha, bedankt voor de uitleg, helemaal helder.

 • DW2005
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 14:32
Zijn er meer die met de ICO van Polybius mee doen?

 • koentje3
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 01-02 22:27
Korbit (Koreaanse exchange) ondersteunt vanaf nu ook XRP, staat nu nog op €0,25 maar de nieuwe exchange zal wellicht wel een stuk meer traffic gaan genereren

 • exelletor
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 01-02 23:33
koentje3 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:08:
Korbit (Koreaanse exchange) ondersteunt vanaf nu ook XRP, staat nu nog op €0,25 maar de nieuwe exchange zal wellicht wel een stuk meer traffic gaan genereren
XRP staat er anders al een paar weken op, FUD dus.

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Modbreak:Wallet en blockchain discussies zijn hier offtopic

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • wizl
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 01-01 16:52

wizl

hmmz

Ik begrijp eigenljk niet zo goed hoe de koers van een coin die genoteerd is tegen BTC werkt. De waarde van BTC tegen EUR of USD fluctueert namelijk ook.
Bij kopen en verkopen tegen EUR kan ik winst en verlies goed beoordelen omdat de waarde van de EUR gelijk blijft. Maar tegen BTC (of een ander pair) is dat heel lastig.
Ik kan daar geen goede uitleg (ook niet op klassieke forex sites) van vinden.

 • Smultie
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
wizl schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:23:
Ik begrijp eigenljk niet zo goed hoe de koers van een coin die genoteerd is tegen BTC werkt. De waarde van BTC tegen EUR of USD fluctueert namelijk ook.
Bij kopen en verkopen tegen EUR kan ik winst en verlies goed beoordelen omdat de waarde van de EUR gelijk blijft. Maar tegen BTC (of een ander pair) is dat heel lastig.
Ik kan daar geen goede uitleg (ook niet op klassieke forex sites) van vinden.
Blockfolio app (iOS en Android)

 • Hoshingen
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 30-11-2021
Mirved schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 09:45:
[...]


Aantal gedachtes die door mij heen gaan.

1: Dit wordt een enorme shitshow, BTC gaat hard onderuit. ETH neemt de nieuwe dominante positie in. Ik kan beter ETH inslaan.
2: Dit zorgt eindelijk voor de oplossing om BTC weer fatsoenlijk te laten draaien. Hierna kan BTC weer groeien. Moet mijn BTC dus vasthouden
3: Dit wordt een ramp voor de hele cryptomarkt, massale sellofs alleen BTC/ETH zullen nog iets van waarde behouden maar ook hard onderuit gaan.

Mogelijk dat ik toch een groot deel van mijn BTC ga inruilen voor ETH (gamble) en een paar BTC vasthoud just in case.
Als .3 daadwerkelijk gaat gebeuren dan gaan heel veel mensen echt gigantisch veel geld verliezen. Wat ik overal namelijk terug zie is dat mensen HODLEN omdat de ATH vaak een paar dagen (2/3) na een correctie alweer bereikt is. Waar de markt hier eerder maanden voor nodig had is het nu dagen. Ik heb dezelfde tactiek gehanteerd en het rendement is echt belachelijk hoog.

Tijd om misschien maar eens wat winst te nemen.

 • Jay-v
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

Jay-v

Uhhhh......

Hoshingen schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:26:
[...]

Als .3 daadwerkelijk gaat gebeuren dan gaan heel veel mensen echt gigantisch veel geld verliezen. Wat ik overal namelijk terug zie is dat mensen HODLEN omdat de ATH vaak een paar dagen (2/3) na een correctie alweer bereikt is. Waar de markt hier eerder maanden voor nodig had is het nu dagen. Ik heb dezelfde tactiek gehanteerd en het rendement is echt belachelijk hoog.

Tijd om misschien maar eens wat winst te nemen.
Indien je zekerheid wil zou ik op tijd uitcashen. Niemand weet wat de impact kan zijn, maar ik verwacht dat deze groot is. Je kan altijd na de split weer inkopen natuurlijk.

 • wizl
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 01-01 16:52

wizl

hmmz

Smultie schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:24:
[...]


Blockfolio app (iOS en Android)
Die gebruik ik uiteraard (al een hele tijd). Maar ook daar moet ik voor de alerts een bepaalde waarde in BTC ingeven. En die 'wijzigt' dus als de waarde van de BTC verandert volgens mij.

 • MAX3400
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 31-01 16:08

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

wizl schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:23:
Ik begrijp eigenljk niet zo goed hoe de koers van een coin die genoteerd is tegen BTC werkt.
"Hoe" de werking waarde exact bepaald is/wordt, is mij ook niet geheel duidelijk geweest de afgelopen week omdat ik voornamelijk op Poloniex aan het handelen was. Het is erg vervelend als je de waarde van je coins omlaag ziet duikelen maar tegelijkertijd je waarde (BTC -> US dollar) ziet stijgen op dezelfde site.

Naar aanleiding van enkele andere posts heb ik toen maar eens op https://www.cryptocompare.com een account aangemaakt en daar mijn longs & shorts in verwerkt. Die site rekent om van aankoop naar huidige naar normale valuta. Dus als een koers valt met 0.002BTC voor een coin maar de BTC stijgt met 5.8 Euro, heb je zomaar kans dat op de compare-site, je portfolio met 9.5% gestegen is (als voorbeeld).

Hierdoor heb ik aan de ene kant zitten balen (lagere coin koers) en ook zitten slapen (ik reken niet in BTC) waardoor van de week het voorlopige ATH van de BTC aan me voorbij is gegaan.

Heb nu wel een stuk beter inzichtelijk waar mijn foute orders zaten de afgelopen week en ben redelijk blij met de hulp en informatie die hier op GoT verstrekt is. Desondanks ga ik, met uitzondering van 1 coin, al mijn posities liquideren tegen market-price en verwacht hierdoor ongeveer 25% rendement bij te schrijven sinds ik begonnen ben met traden (2 weken geleden).

Zal dit topic en andere topics wel in de gaten houden en lurken; ik zie alleen 1 augustus met enige argusogen tegemoet en stap dus uit alle exchanges totdat de marktwerking (rondom BTC) minder volatile kan/zal zijn, zeg maar.

Thanks iedereen zover; ben een hele ervaring rijker geworden!!! _/-\o_

/edit: de mensen die ik via DM of Whatsapp heb gesproken, neem ik de komende week nog even contact mee op :)

[Voor 3% gewijzigd door MAX3400 op 08-06-2017 11:32]

Mijn advertenties!!! | Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof


 • Offens1490
 • Registratie: Mei 2003
 • Nu online
Jay-v schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:29:
[...]


Indien je zekerheid wil zou ik op tijd uitcashen. Niemand weet wat de impact kan zijn, maar ik verwacht dat deze groot is. Je kan altijd na de split weer inkopen natuurlijk.
Omdat niemand het weet zijn er denk ook genoeg die hun alt coins verzilveren of deel ervan.

Beetje zuur als dadelijk je portefeuille verdampt. Wat ie zegt we kunnen altijd na de eventuele dip bijkopen.

AnimeAdicted


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
wizl schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:23:
Ik begrijp eigenljk niet zo goed hoe de koers van een coin die genoteerd is tegen BTC werkt. De waarde van BTC tegen EUR of USD fluctueert namelijk ook.
Bij kopen en verkopen tegen EUR kan ik winst en verlies goed beoordelen omdat de waarde van de EUR gelijk blijft. Maar tegen BTC (of een ander pair) is dat heel lastig.
Ik kan daar geen goede uitleg (ook niet op klassieke forex sites) van vinden.
Wat belangrijk is om te realiseren is dat de populairdere coins ook gewoon tegen fiat worden verhandeld. Wat je dan vervolgens ziet is arbitrage. Stel BTC/USD stijgt, dan betekent het dat ETH/BTC meer waard is dan ETH/USD. Dan gaan mensen dus van USD ETH kopen, om vervolgens weer te verkopen voor BTC, en dan die BTC weer in te wisselen voor USD. Dit heeft als gevolg dat ETH/USD stijgt, ETH/BTC daalt, en BTC/USD ook een klein beetje. Alles wordt dus vanzelf rechtgetrokken.

Voor coins die louter tegen BTC te verhandelen zijn is dit natuurlijk geen optie, en die zitten in de praktijk dan ook veel meer gekoppeld aan de BTC koers.

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Offens1490 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:33:
[...]


Omdat niemand het weet zijn er denk ook genoeg die hun alt coins verzilveren of deel ervan.

Beetje zuur als dadelijk je portefeuille verdampt. Wat ie zegt we kunnen altijd na de eventuele dip bijkopen.
Wat als er uiteindelijk geen dip is? En het een eth/etc verhaal wordt. Twee chains met coins op beide die verhandeld kunnen worden?

 • mauro101
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 01-02 15:47
DW2005 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:02:
Zijn er meer die met de ICO van Polybius mee doen?
Yep! ik heb op de eerste dag zo'n 10+ tokens aangeschaft. Ben benieuwd, jij ook?

Battle.net tag


 • Hoshingen
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 30-11-2021
Offens1490 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:33:
[...]


Omdat niemand het weet zijn er denk ook genoeg die hun alt coins verzilveren of deel ervan.

Beetje zuur als dadelijk je portefeuille verdampt. Wat ie zegt we kunnen altijd na de eventuele dip bijkopen.
Ik denk dat ik dan inderdaad volledig in fiat ga en het na de zomer maar even aan kijk wat ik dan doe. Het ergste wat kan gebeuren is dat coins omhoog schieten en je zo potentiële winst misloop. Daar tegenover staat dat de kans ook reëel is dat alles verdampt. Helemaal omdat ik voor het grootste deel in altcoins zit. Die gaan bij een crash nog 2x zo hard.

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Willemhubers
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 15:08
Hoshingen schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:26:
[...]

Als .3 daadwerkelijk gaat gebeuren dan gaan heel veel mensen echt gigantisch veel geld verliezen. Wat ik overal namelijk terug zie is dat mensen HODLEN omdat de ATH vaak een paar dagen (2/3) na een correctie alweer bereikt is. Waar de markt hier eerder maanden voor nodig had is het nu dagen. Ik heb dezelfde tactiek gehanteerd en het rendement is echt belachelijk hoog.

Tijd om misschien maar eens wat winst te nemen.
De mensen met de meeste zeggenschap op 1 augustus zijn nu ook net degene die de minste baat bij optie 3 hebben. Aangezien de meeste van ons in crypto zitten omdat we er long term in geloven zie ik dan ook totaal geen reden tot paniek.

Ik geloof dat het een soort milleniumbug verhaal wordt en dat iedereen op 1 augustus denkt "was dit alles?" en vervolgens massaal weer instapt en door gaat met de orde van de dag, met een flinke koersstijging tot gevolg. High risk, high reward is toch waarom we in crypto zitten, waarom dan deze kans op high risk, high reward, niet pakken?

 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Willemhubers schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:36:
[...]


De mensen met de meeste zeggenschap hebben op 1 augustus zijn nu ook net degene die de minste baat bij optie 3 hebben. Aangezien de meeste van ons in crypto zitten omdat we er long term in geloven zie ik dan ook totaal geen reden tot paniek.

Ik geloof dat het een soort milleniumbug verhaal wordt en dat iedereen op 1 augustus denkt "was dit alles?" en vervolgens massaal weer instapt en door gaat met de orde van de dag, met een flinke koersstijging tot gevolg. High risk, high reward is toch waarom we in crypto zitten, waarom dan deze kans op high risk, high reward, niet pakken?
Ik denk inderdaad dat de mensen met de meeste invloed/coins niet teveel onrust willen hebben. En laat deze mensen over het algemeen ook juist de grote miners zijn. Dus die gaan echt geen vechtscheiding beginnen omdat ze hun gelijk willen halen. Die gaan het zakelijk oplossen.

 • DW2005
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 14:32
J
mauro101 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:35:
[...]


Yep! ik heb op de eerste dag zo'n 10+ tokens aangeschaft. Ben benieuwd, jij ook?
Ja ik ook op de 1e dag. Flinke gok iig maar kan misschien wel wat leuks worden. Juist omdat het van Hashflare komt waar ik al het een en ander mee gemined heb heb ik wel vertouwen in de organisatie iig.
Waarom heb jij voor deze gekozen?

 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 01-02 02:59

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

.oisyn schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:34:
[...]


Wat belangrijk is om te realiseren is dat de populairdere coins ook gewoon tegen fiat worden verhandeld. Wat je dan vervolgens ziet is arbitrage. Stel BTC/USD stijgt, dan betekent het dat ETH/BTC meer waard is dan ETH/USD. Dan gaan mensen dus van USD ETH kopen, om vervolgens weer te verkopen voor BTC, en dan die BTC weer in te wisselen voor USD. Dit heeft als gevolg dat ETH/USD stijgt, ETH/BTC daalt, en BTC/USD ook een klein beetje. Alles wordt dus vanzelf rechtgetrokken.

Voor coins die louter tegen BTC te verhandelen zijn is dit natuurlijk geen optie, en die zitten in de praktijk dan ook veel meer gekoppeld aan de BTC koers.
Dat volg ik toch niet helemaal hoor?
Staan alle munten niet in waarde tov de dollar?

Zodra de BTC stijgt, stijgt hij toch overal en over heel de lijn?
Dat wil zeggen dat je meer USD krijgt voor 1 BTC, dat je meer ETH krijgt ect.
Alles is toch realtime met elkaar verbonden?

Net zoals die percentages op POLO. Dat is toch enorm verwarrend en niet correct naar waarde toe?
Als je 100euro BTC koopt en daarvan koop je een coin van 100euro. BTC stijgt 10% en jouw coin stijgt 5% dan staat er op POLO normaal -5% te lezen voor jouw coin, toch? Omdat BTC nog 5% hoger is gestegen. Wat eigenlijk niet klopt want mocht je FIAT doen heb je 5% winst. Of zit ik totaal fout? :)

Een amiga 500 met 512 kb ram !


 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 14:04
multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:42:
[...]


Dat volg ik toch niet helemaal hoor?
Staan alle munten niet in waarde tov de dollar?

Zodra de BTC stijgt, stijgt hij toch overal en over heel de lijn?
Dat wil zeggen dat je meer USD krijgt voor 1 BTC, dat je meer ETH krijgt ect.
Alles is toch realtime met elkaar verbonden?

Net zoals die percentages op POLO. Dat is toch enorm verwarrend en niet correct naar waarde toe?
Als je 100euro BTC koopt en daarvan koop je een coin van 100euro. BTC stijgt 10% en jouw coin stijgt 5% dan staat er op POLO normaal -5% te lezen voor jouw coin, toch? Omdat BTC nog 5% hoger is gestegen. Wat eigenlijk niet klopt want mocht je FIAT doen heb je 5% winst. Of zit ik totaal fout? :)
Je kan alle munten waarderen tegenover elke andere base-currency. Dat kan USD zijn, EUR maar ook BTC of DOGE, wat je maar fijn vind. Ook winst of verlies kun je tegen iedere base-currency uitdrukken, daar zit dan gewoon een ander koersrisico in verwerkt. Als je in USD rekent, heeft de EUR/USD ook invloed op wat je uiteindelijk uit kunt keren in EUR. Dat is hetzelfde als dat je BTC als base currency neemt.

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:42:
[...]


Dat volg ik toch niet helemaal hoor?
Staan alle munten niet in waarde tov de dollar?
Absoluut niet :)
Zodra de BTC stijgt, stijgt hij toch overal en over heel de lijn?
Dat wil zeggen dat je meer USD krijgt voor 1 BTC, dat je meer ETH krijgt ect.
Daarom zei ik ook dat de ETH/BTC pair meer "waard" is geworden (in termen van fiat, de ETC/BTC koers is dan nog gelijk), terwijl ETH/USD gelijk blijft. Maar door arbitrage trekt dit recht, en dan zie je dat ETH/USD ook een beetje meestijgt.
Alles is toch realtime met elkaar verbonden?
Die verbintenis komt louter door handel, niet door iets anders.
Net zoals die percentages op POLO. Dat is toch enorm verwarrend en niet correct naar waarde toe?
Als je 100euro BTC koopt en daarvan koop je een coin van 100euro. BTC stijgt 10% en jouw coin stijgt 5% dan staat er op POLO normaal -5% te lezen voor jouw coin, toch? Omdat BTC nog 5% hoger is gestegen. Wat eigenlijk niet klopt want mocht je FIAT doen heb je 5% winst. Of zit ik totaal fout? :)
Ja :). De percentages die je ziet zijn puur en alleen voor die currency pairs. Als ETH/BTC stijgt van 0.1 naar 0.15 dan is dat dus een stijging van 50%, ongeacht wat BTC ondertussen zelf gedaan heeft.

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


Acties:
 • +8Henk 'm!

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:27
Ik zie eerlijk gezegd niet wat er zo ingewikkeld is aan koersen t.o.v. BTC in plaats van t.ov. EUR (of een andere fiat-valuta).

Ter illustratie, een voorbeeld gebaseerd op aandelen.

Als ik een aandeel van een bedrijf in de VS wil kopen dat enkel op de NYSE genoteerd staat, dan kan dat alleen met USD. Ik ruil dus mijn EUR om voor USD en koop daarmee dat aandeel. Doet het bedrijf het goed, dan stijgt de prijs van het aandeel in USD en als ik het vervolgens verkoop heb ik meer USD dan ik daarvoor had. Vervolgens verkoop ik de USD weer voor EUR en als de koers van de EUR/USD gelijk is gebleven, hou ik meer EUR over. Is de Euro gestegen, dan is mijn winst kleiner (of zelfs negatief), omdat ik minder EUR terugkrijg per USD. Andersom als de Euro is gedaald.

Nu koop ik echter een aandeel van een bedrijf dat zowel in de VS als in Europa verhandeld wordt. Stel dat even later de koers van dit aandeel in de VS heel hard stijgt, zonder dat de EUR/USD wisselkoers verandert. Op dat moment zullen snelle handelaren dit aandeel in de VS verkopen (of shorten), de USD die dit oplevert omwisselen voor EUR en in Europe het aandeel kopen. Hierdoor wordt de stijging in de VS geremd en krijgt het aandeel in Europa een boost. Tot de prijzen weer in balans zijn.

Als de EUR/USD koers verandert, krijg je een vergelijkbaar effect. Stel de Euro stijgt ten opzichte van de Dollar. De waarde van het aandeel in Europa is nu toegenomen. Handelaren zullen het aandeel nu verkopen in Europa, de EUR omwisselen voor USD en het aandeel in de VS terugkopen. In Europa drukt dit de prijs, in de VS wordt de prijs gestuwd. Tot de boel weer in balans is.

Het werkt net zo in de crypto-markten. Op sommige exchanges kun je met Euro's je crypto's kopen, op andere alleen met BTC. Uiteraard laat een exchange enkel zien hoe de koers verloopt ten opzichte van de valuta waartegen je kunt handelen. De XYZ / BTC koers drukt de prijs van XYZ uit in BTC. Stijgingen en dalingen worden dan ook ten opzichte van BTC uitgedrukt. Arbitrage-handelaren zorgen dat koerswijzigingen in een handelspaar over alle geassocieerde paren worden uitgesmeerd. Stijgt XYZ ten opzichte van BTC en is er elders een plek om XYZ tegen EUR te verhandelen, dan zullen de arbitrage-handelaren XYZ kopen met EUR om die vervolgens voor BTC te verkopen en daarna de BTC weer om te ruilen voor EUR. Gevolg: De stijging van XYZ/BTC wordt gedempt, XYZ/EUR krijgt een boost en BTC/EUR zal iets dalen (als het handelsvolume van XYZ laag is vergeleken met het BTC/EUR volume, dan zal dit laatste effect miniem zijn).

Als handelaar is het enkel belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je winst-doel is. Voor de meesten zal dit zijn het vergroten van de EUR-waarde van je portfolio. In dat geval moet je alle koersen omrekenen naar EUR (eventueel met behulp van een app). Voor een handelaar in de VS zal het doel mogelijk zijn om de waarde in USD te vergroten. Die rekent om naar USD en zal dus andere rendementen halen dan de Tweaker in Euroland. Daarnaast zullen er handelaren zijn die het liefst zoveel mogelijk van een bepaalde cryptocurrency willen bemachtigen, dus die rekenen hun portfolio om naar BTC, ETH, of welke crypto ze dan ook kiezen.

Capice?

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Luuk
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online
Willemhubers schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:36:
[...]


De mensen met de meeste zeggenschap op 1 augustus zijn nu ook net degene die de minste baat bij optie 3 hebben. Aangezien de meeste van ons in crypto zitten omdat we er long term in geloven zie ik dan ook totaal geen reden tot paniek.

Ik geloof dat het een soort milleniumbug verhaal wordt en dat iedereen op 1 augustus denkt "was dit alles?" en vervolgens massaal weer instapt en door gaat met de orde van de dag, met een flinke koersstijging tot gevolg. High risk, high reward is toch waarom we in crypto zitten, waarom dan deze kans op high risk, high reward, niet pakken?
Dit is wat ik ook denk. Ik verwacht wel een lichte koersdaling vanaf ergens halverwege juli maar vanaf 2 augustus weer masale inkoop met nieuwe ATH's. Echt sub 2000 zie ik het niet zo snel gaan. Op die prijsniveau's staan er dan nogsteeds een hoop mensen te trappelen om goedkoop in te stappen verwacht ik.

Persoonlijk laat ik mijn BTC lekker op een paper wallet staan, ik denk dat de paniek wel meevalt. :)

 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Rannasha schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:58:
Ik zie eerlijk gezegd niet wat er zo ingewikkeld is aan koersen t.o.v. BTC in plaats van t.ov. EUR (of een andere fiat-valuta).

Ter illustratie, een voorbeeld gebaseerd op aandelen.

Als ik een aandeel van een bedrijf in de VS wil kopen dat enkel op de NYSE genoteerd staat, dan kan dat alleen met USD. Ik ruil dus mijn EUR om voor USD en koop daarmee dat aandeel. Doet het bedrijf het goed, dan stijgt de prijs van het aandeel in USD en als ik het vervolgens verkoop heb ik meer USD dan ik daarvoor had. Vervolgens verkoop ik de USD weer voor EUR en als de koers van de EUR/USD gelijk is gebleven, hou ik meer EUR over. Is de Euro gestegen, dan is mijn winst kleiner (of zelfs negatief), omdat ik minder EUR terugkrijg per USD. Andersom als de Euro is gedaald.

Nu koop ik echter een aandeel van een bedrijf dat zowel in de VS als in Europa verhandeld wordt. Stel dat even later de koers van dit aandeel in de VS heel hard stijgt, zonder dat de EUR/USD wisselkoers verandert. Op dat moment zullen snelle handelaren dit aandeel in de VS verkopen (of shorten), de USD die dit oplevert omwisselen voor EUR en in Europe het aandeel kopen. Hierdoor wordt de stijging in de VS geremd en krijgt het aandeel in Europa een boost. Tot de prijzen weer in balans zijn.

Als de EUR/USD koers verandert, krijg je een vergelijkbaar effect. Stel de Euro stijgt ten opzichte van de Dollar. De waarde van het aandeel in Europa is nu toegenomen. Handelaren zullen het aandeel nu verkopen in Europa, de EUR omwisselen voor USD en het aandeel in de VS terugkopen. In Europa drukt dit de prijs, in de VS wordt de prijs gestuwd. Tot de boel weer in balans is.

Het werkt net zo in de crypto-markten. Op sommige exchanges kun je met Euro's je crypto's kopen, op andere alleen met BTC. Uiteraard laat een exchange enkel zien hoe de koers verloopt ten opzichte van de valuta waartegen je kunt handelen. De XYZ / BTC koers drukt de prijs van XYZ uit in BTC. Stijgingen en dalingen worden dan ook ten opzichte van BTC uitgedrukt. Arbitrage-handelaren zorgen dat koerswijzigingen in een handelspaar over alle geassocieerde paren worden uitgesmeerd. Stijgt XYZ ten opzichte van BTC en is er elders een plek om XYZ tegen EUR te verhandelen, dan zullen de arbitrage-handelaren XYZ kopen met EUR om die vervolgens voor BTC te verkopen en daarna de BTC weer om te ruilen voor EUR. Gevolg: De stijging van XYZ/BTC wordt gedempt, XYZ/EUR krijgt een boost en BTC/EUR zal iets dalen (als het handelsvolume van XYZ laag is vergeleken met het BTC/EUR volume, dan zal dit laatste effect miniem zijn).

Als handelaar is het enkel belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je winst-doel is. Voor de meesten zal dit zijn het vergroten van de EUR-waarde van je portfolio. In dat geval moet je alle koersen omrekenen naar EUR (eventueel met behulp van een app). Voor een handelaar in de VS zal het doel mogelijk zijn om de waarde in USD te vergroten. Die rekent om naar USD en zal dus andere rendementen halen dan de Tweaker in Euroland. Daarnaast zullen er handelaren zijn die het liefst zoveel mogelijk van een bepaalde cryptocurrency willen bemachtigen, dus die rekenen hun portfolio om naar BTC, ETH, of welke crypto ze dan ook kiezen.

Capice?
Goed verhaal!

Belangrijk hierin is en wat ik zelf ook doe. Is een basis currency te kiezen waaruit je de winst of verlies tegen af te zetten. Dat kan Btc zijn of Eur of welke currency dan ook.

 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 01-02 12:13
Het lijkt mij een logisch scenario dat van nu tot eind juli 2017 veel mensen hun Altcoins winst (wat ze uit de handel willen halen) veilig gaan stellen van BTC en dan naar wellicht ETH voor 1 augustus 2017? Of zit ik dan helemaal verkeerd te denken?

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • wizl
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 01-01 16:52

wizl

hmmz


 • jannes_beterams
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 11-07-2019
Momenteel worden al mijn margin orders op Kraken gecancelled. Wil dat zeggen dat er niet genoeg margin balance is? Waar kun je dat checken?

 • exelletor
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 01-02 23:33
Jumpman schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:03:
Het lijkt mij een logisch scenario dat van nu tot eind juli 2017 veel mensen hun Altcoins winst (wat ze uit de handel willen halen) veilig gaan stellen van BTC en dan naar wellicht ETH voor 1 augustus 2017? Of zit ik dan helemaal verkeerd te denken?
Er zijn verschillende scenario's mogelijk.

1) Er gebeurt niks, want de Japanse en Koreaanse leraren (zag laatst een artikel over) hebben niks door.
2) BTC gaat stijgen, want met Segwit en grotere blokgrootte is BTC straks weer hip, dit kan er juist voor zorgen dat de altcoins dalen.
3) Mensen vluchten naar LTC of andere altcoins, dus altcoins zullen stijgen.
4) Mensen vluchten naar fiat, dus de markt stort in.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:27
Defector schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:03:
[...]

Belangrijk hierin is en wat ik zelf ook doe. Is een basis currency te kiezen waaruit je de winst of verlies tegen af te zetten. Dat kan Btc zijn of Eur of welke currency dan ook.
Exact. Dit is het allereerste dat je moet doen als je bezig bent met meerdere assets die onderling fluctuerende waardes hebben: Bij jezelf afvragen wat je doel is en op welke manier je winst wil meten. Je kunt alleen goed bepalen of je strategie succesvol is geweest als je vantevoren duidelijk definieert wat succes is.
jannes_beterams schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:06:
Momenteel worden al mijn margin orders op Kraken gecancelled. Wil dat zeggen dat er niet genoeg margin balance is? Waar kun je dat checken?
In de "Orders" tab zie je een overzicht van al je orders. Klik vervolgens op de order-ID (in de meest linker kolom van het overzicht) en je krijgt een detail-pagina over die specifieke order. Als de order geannuleerd is, vind je daar de reden terug.

[Voor 29% gewijzigd door Rannasha op 08-06-2017 12:10]

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • jannes_beterams
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 11-07-2019
Rannasha schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:09:
[...]

Exact. Dit is het allereerste dat je moet doen als je bezig bent met meerdere assets die onderling fluctuerende waardes hebben: Bij jezelf afvragen wat je doel is en op welke manier je winst wil meten. Je kunt alleen goed bepalen of je strategie succesvol is geweest als je vantevoren duidelijk definieert wat succes is.


[...]

In de "Orders" tab zie je een overzicht van al je orders. Klik vervolgens op de order-ID (in de meest linker kolom van het overzicht) en je krijgt een detail-pagina over die specifieke order. Als de order geannuleerd is, vind je daar de reden terug.
Helder, bedankt!
De reden is inderdaad "Insufficient margin".
Veel haken en ogen aan margin traden bij Kraken imo.

 • Satangel
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 15:21
mauro101 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 11:35:
[...]


Yep! ik heb op de eerste dag zo'n 10+ tokens aangeschaft. Ben benieuwd, jij ook?
Heb er wat over gezocht en na het lezen van oa dit artikel ga ik het toch maar niet doen;

https://hacked.com/ico-analysis-polybius/

Veel beloftes maar vindt dit niet de moeite om direct 10+ tokens te kopen (1 token = 10 euro) .

 • S0epkip
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 14:10
Satangel schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:15:
[...]

Heb er wat over gezocht en na het lezen van oa dit artikel ga ik het toch maar niet doen;

https://hacked.com/ico-analysis-polybius/

Veel beloftes maar vindt dit niet de moeite om direct 10+ tokens te kopen (1 token = 10 euro) .
Precies dit. Cryto moet juist losstaan van banken. Exchanges zijn al erg genoeg ;)

2430Wp ZW


 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 12:55

Secsytime

Automagisch

Ik zag iemand de vergelijking maken met de BTC crash in 2013 en de positie van LTC en ETH omdat deze op nummer 2 stond/staat.

Dit is natuurlijk niet een goede vergelijking, en ik verwacht dan ook niet dat dit eenzelfde scenario zal worden. In tegenstelling tot LTC, wat een kopie is van BTC, is ETH qua technologie veruit de superieure.

[Voor 97% gewijzigd door Secsytime op 08-06-2017 12:57]


 • kristof1234
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 14-10-2022
kraken update:
Bitcoin (XBT) withdrawal fee

Now 0.0025 XBT

Why the change? Kraken always pays a miner fee that is sufficient to ensure transactions are processed quickly. However, the average miner fee required to prioritize and confirm Bitcoin transactions has been increasing for some time without a corresponding increase in the fee we charge to clients. The update brings the withdrawal fee more in line with our cost for the miner fees. Note that the fee is static and represents our average cost per transaction, so the fee may not match the actual miner fee we pay in every case. Sometimes the fee we pay will be higher and sometimes lower than the fee you pay. Soon we will be moving to a more dynamic fee system that will match the fees more closely in each case - see below.
WTF 0.0025 bitcoin withdrawal feee... 6;25 euros

kan ik arbitrage wel even vaarwel zeggen...

 • Ryan1981
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 01-02 16:58

Ryan1981

Je ne sais pas

kristof1234 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:30:
kraken update:

[...]

WTF 0.0025 bitcoin withdrawal feee... 6;25 euros

kan ik arbitrage wel even vaarwel zeggen...
Ik denk dat een significante limitatie van BTC hier wel even pijnlijk blootgelegd wordt.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:27
Ryan1981 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:36:
[...]


Ik denk dat een significante limitatie van BTC decentrale blockchain-valuta's hier wel even pijnlijk blootgelegd wordt.
Fixed that for you :)

Het zal met Ethereum, Litecoin en ja, zelfs met Gulden, niet anders zijn als ze dezelfde transactievolumes moeten gaan verwerken. Ruimte op de blockchain is erg kostbaar, dus zolang je je transacties on-chain houdt, zul je uiteindelijk tegen die kosten aan gaan lopen.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Rammstein
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 15:28
Loenatik schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 10:52:
@P.C.Simonis uit het voorgaande topic:

[...]


De Mobilego tokens die je nu in je Waves Wallet krijgt zijn mogelijk nep.
Das wel even een slechte zaak van Waves dan. Heb net even op bitcointalk nagelezen en het schijnt dat er nu 100en nieuwe tokens per dag aangemaakt worden :? (lekker overzichtelijk) en dat die dus kennelijk ook zomaar rondgestuurd kunnen worden om te scammen.

Hopelijk lossen ze ze dit gauw op anders wordt dat Waves binnen de kortste keren een onoverzichtelijk soepzooitje. Afijn ik blijf vertrouwen houden in Waves :*)

[Voor 4% gewijzigd door Rammstein op 08-06-2017 12:41]


 • juptache
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
Rannasha schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:38:
[...]
Ruimte op de blockchain is erg kostbaar, dus zolang je je transacties on-chain houdt, zul je uiteindelijk tegen die kosten aan gaan lopen.
Kan ik daaruit opmaken dat daar een oplossing voor zou kunnen zijn, en indien ja, welke dan (sidechain oid)?

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 12:55

Secsytime

Automagisch

Rannasha schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:38:
[...]


Fixed that for you :)

Het zal met Ethereum, Litecoin en ja, zelfs met Gulden, niet anders zijn als ze dezelfde transactievolumes moeten gaan verwerken. Ruimte op de blockchain is erg kostbaar, dus zolang je je transacties on-chain houdt, zul je uiteindelijk tegen die kosten aan gaan lopen.
Dat is natuurlijk niet 100% zo, dit komt ook door de werking van de chain en de beloning per block die steeds minder wordt. En uiteindelijk bij BTC en LTC alleen uit fees zal bestaan als alle BTC's zijn gemined.

[Voor 7% gewijzigd door Secsytime op 08-06-2017 12:48]


 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Secsytime schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:47:
[...]


Dat is natuurlijk niet 100% zo, dit komt ook door de werking van de chain en de beloning per block die steeds minder wordt. En uiteindelijk bij BTC en LTC alleen uit fees zal bestaan als alle BTC's zijn gemined.
je draait het nu om. De hoge kosten van de fee komt niet omdat de reward naar beneden gaat. Maar om dat er zoveel transacties zijn. Dus als je wil dat je transactie snel of überhaupt erdoor komt. Dat zul je een fee moeten betalen. Aangezien er maar een beperkt aantal transacties in een block passen. Zal die fee oplopen wanneer er meer transacties dan block ruimte zijn.

[Voor 8% gewijzigd door Defector op 08-06-2017 12:51]


 • Offens1490
 • Registratie: Mei 2003
 • Nu online
exelletor schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:08:
[...]


Er zijn verschillende scenario's mogelijk.

1) Er gebeurt niks, want de Japanse en Koreaanse leraren (zag laatst een artikel over) hebben niks door.
2) BTC gaat stijgen, want met Segwit en grotere blokgrootte is BTC straks weer hip, dit kan er juist voor zorgen dat de altcoins dalen.
3) Mensen vluchten naar LTC of andere altcoins, dus altcoins zullen stijgen.
4) Mensen vluchten naar fiat, dus de markt stort in.
Optie 3 zie ik eerder ETH dan bijv dgb of rrd.
De vraag die ieder zich af moet vragen wat wil ik nu cashen of veranderen.

Zou jammer als mij shitcoins naar originele prijs zouden gaan.

AnimeAdicted


 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 12:55

Secsytime

Automagisch

Defector schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:49:
[...]


je draait het nu om. De hoge kosten van de fee komt niet omdat de reward naar beneden gaat. Maar om dat er zoveel transacties zijn. Dus als je wil dat je transactie snel of überhaupt erdoor komt. Dat zul je een fee moeten betalen. En wanneer er meer mensen zijn. Zal die fee oplopen.
Nee, indirect misschien. Omdat er schaarste is bij de coins, door een maximale hoeveelheid, is het relatief duur (door fees) om iets te versturen. De hoeveelheid transacties versnelt dit misschien alleen op dit moment, ook al zouden er meer transacties in een blok kunnen, denk ik niet dat dit veel effect zal hebben op de fees.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • weertenaar
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 01-02 09:28
Shifty47 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 10:52:
Mensen, ik heb wat vraagjes over Waves:

Bij het overzicht van assets staan tegenwoordig wat meer zaken dan alleen mijn aangekochte waves namelijk:
- Miner Reward (0.07)
- MobileGo (88.04102744)

Nu kan ik die miner reward wel verklaren omdat ik mijn waves geleased heb maar die MobileGo incoming transfer begrijp ik niet. Ook veranderd het totaal aan Waves niet en blijft dit gewoon staan op mijn oorspronkelijk aangekochte aantal.
Kan iemand mij vertellen wat die transfer van MobileGo is en wat de units zijn die ik gekregen heb als Miner Reward en van Mobile Go.
Die miners reward weet ik ook niet wat je ermee moet, maar er komen zeker wel interessante tokens voorbij.
Op Tidex heb ik WCT verkocht (0.052 BTC) en op Cryptopia mijn RiptoBux (0.038BTC) en Mercury (0.081BTC) geen hoge bedragen maar bij elkaar toch weer 0.171BTC/€427,50 8)
En dat alleen door mijn waves op de Litewallet te bewaren...

 • SteeringWheel
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 11-01 15:19
Secsytime schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:47:
[...]


Dat is natuurlijk niet 100% zo, dit komt ook door de werking van de chain en de beloning per block die steeds minder wordt. En uiteindelijk bij BTC en LTC alleen uit fees zal bestaan als alle BTC's zijn gemined.
Daarom vind ik IOTA ook zo interessant, geen blockchain maar DAG. Geen fees: voor elke transactie die je verstuurd moet je er 2 valideren. Byteball werkt ook met een DAG heb ik begrepen maar wel met fees. Vraag is wel of het in de praktijk net zo mooi werkt als het voorgespiegeld wordt uiteraard.
DAG=directed acyclic graph

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting.


 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Secsytime schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:54:
[...]


Nee, indirect misschien. Omdat er schaarste is bij de coins, door een maximale hoeveelheid, is het relatief duur (door fees) om iets te versturen. De hoeveelheid transacties versnelt dit misschien alleen op dit moment, ook al zouden er meer transacties in een blok kunnen, denk ik niet dat dit veel effect zal hebben op de fees.
Wat is de drijfveer om een hogere fee te betalen wanneer er genoeg ruimte in een blok zit? Dan kan je met een minimale fee af en je transactie komt toch wel aan.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Jesserr
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 01-02 20:38
P.C.Simonis schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:40:
[...]


Das wel even een slechte zaak van Waves dan. Heb net even op bitcointalk nagelezen en het schijnt dat er nu 100en nieuwe tokens per dag aangemaakt worden :? (lekker overzichtelijk) en dat die dus kennelijk ook zomaar rondgestuurd kunnen worden om te scammen.

Hopelijk lossen ze ze dit gauw op anders wordt dat Waves binnen de kortste keren een onoverzichtelijk soepzooitje. Afijn ik blijf vertrouwen houden in Waves :*)
Op dit moment heb ik 26 verschillende tokens/currencies in mijn Waves Lite app, waarvan er 7 'erkend' lijken te zijn, in de zin dat er een groen vinkje achter staat. Dit zijn waves community, bitcoin, miner reward, wavesgo, ripto bux, mercury en ergo first year token.
Wat interessante/hilarische voorbeelden van tokens zonder groen vinkje zijn: cinco de mayo, WAAH, Kiss, InfoWarz, Hillary for Jail, SEGWIT, Exotic Car Club.

Verleidelijk om de erkende nu al te verkopen, maar gezien mercury bijvoorbeeld opeens flink gestegen is, wacht ik het allemaal nog even af.
Het principe slaat nergens op eigenlijk, want het is een soort van "gratis geld" dat ik krijg omdat ik toevallig waves in een wallet heb. Mercury heb ik bijvoorbeeld 12.500 van gekregen, wat nu $223 waard zou moeten zijn volgens coinmarketcap... :+
Als je dus kijkt naar de winst die je pakt als je waves in de ICO hebt gekocht, is dat veel meer dan alleen maar de waarde van waves zelf.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 12:55

Secsytime

Automagisch

Defector schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 13:02:
[...]


Wat is de drijfveer om een hogere fee te betalen wanneer er genoeg ruimte in een blok zit? Dan kan je met een minimale fee af en je transactie komt toch wel aan.
De blocks zullen nooit groot genoeg zijn, maar volgens mij is dit meer een discussie voor in het blockchain/bitcoin topic.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 01-02 02:59

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

BTC, ETH, Steem, XLM, DGB, SC, Wings, XVG, STRAT in portefeille en ze zijn allemaal dood vandaag.
Wat een saai dagje na zo'n BTC corrrectie.
Als daar nu geen enkele uitschieter tussen zit deze maand verkoop ik alles. :)

DGB, ik weet het niet. Ik heb me ook laten misleiden door het 'fantastische' nieuws maar het stelt gewoon niets voor. Een eigen minecraft server zonder enige link met Microsoft en het Citibank verhaal is enkel een pitch met 100 andere kandidaten, dus de kans dat ze het 'winnen' is klein. Dit was een mooi staaltje pump/dump. Hopelijk is het platform sterk genoeg om ook zonder dit nieuws goed te presteren. Ik HODL nog even.

Stratis blijft bengelen tussen 9$ a 10$. Iedereen is en blijft lovend over het platform en als je het vergelijkt met Ethereum (marktcap) zou Stratis tussen 100$ en 200$ moeten kosten. Misschien wordt het ook wel een thuishaven voor de BIP 148 weken.

https://coinmarketcap.com/currencies/litedoge/ hier eentje die ik sinds gisteren volg. 200%+ gedaan en vandaag nog eens 100% erbij en hij blijft stijgen! Ivm met doge heeft dit maar 14milj coins, doge 100 miljard!
Terwijl doge 6x hoger staat en dat met 6x zoveel coins! Zit hier nog enorm veel groei in?
Als je enkel marktcap met elkaar vergelijkt zit er 54x verschil op. Het is ook een 'fun' coin maar ze bouwen wel heel wat kapitaal op. Ik neem aan dat ze in Azië zo'n munten leuk vinden?

[Voor 7% gewijzigd door multipasser op 08-06-2017 13:16]

Een amiga 500 met 512 kb ram !


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 12:55

Secsytime

Automagisch

multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 13:08:
DGB, ik weet het niet. Ik heb me ook laten misleiden door het 'fantastische' nieuws maar het stelt gewoon niets voor. Een eigen minecraft server zonder enige link met Microsoft en het Citibank verhaal is enkel een pitch met 100 andere kandidaten, dus de kans dat ze het 'winnen' is klein. Dit was een mooi staaltje pump/dump. Hopelijk is het platform sterk genoeg om ook zonder dit nieuws goed te presteren. Ik HODL nog even.

Stratis blijft bengelen tussen 9$ a 10$. Iedereen is en blijft lovend over het platform en als je het vergelijkt met Ethereum (marktcap) zou Stratis tussen 100$ en 200$ moeten kosten. Misschien wordt het ook wel een thuishaven voor de BIP 148 weken.
Wat zijn je doelen? Wil je voor langere termijn geld vast zetten of wil je gewoon snel winst pakken?

Bij DGB werden er allemaal dingen geïnsinueerd. Volgens mij snappen een heleboel mensen de basis werking van blockchain technologie niet, verdiep je eerst hier eens in. Kijk dan naar DGB en Stratis en maak dan de analyse of hier echt toekomst/potentie in zit.

De vergelijking van Stratis en Ethereum snap ik echt niet, en ik snap ook niet dat je zegt "iedereen is en blijft lovend" volgens mij kijk je dan naar verkeerde bronnen. Tenzij je hier natuurlijk een soort Stratis hype probeert te kweken. Hoe mensen het met Ethereum vergelijken snap ik niet, Stratis heeft nog geen smart contracts.

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:27
Secsytime schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 12:47:
[...]


Dat is natuurlijk niet 100% zo, dit komt ook door de werking van de chain en de beloning per block die steeds minder wordt. En uiteindelijk bij BTC en LTC alleen uit fees zal bestaan als alle BTC's zijn gemined.
De schaarste van blockchain-ruimte speelt een belangrijkere rol dan de schaarste aan coins. Hoewel fees de laatste tijd een stuk significanter zijn geworden in de totale mining-inkomsten, komt verreweg het grootste gedeelte nog steeds van de block reward. Het feit dat de fees op het huidige niveau zitten komt omdat er meer transacties zijn dan er in een block passen en miners bij voorkeur transacties met een hogere fee oppikken.

Ook cryptocurrencies die geen eindige hoeveelheid hebben, zullen hier last van krijgen. Als blocks vol zitten, wat vanzelf gebeurd als de block-grootte beperkt is tot een redelijke afmeting, dan krijg je dezelfde concurrentie voor ruimte in een block. Sterker nog, de constante inflatie van een dergelijke cryptocurrency zal de waarde-stijging ervan drukken (of zelfs leiden tot een waarde-daling), waardoor miners meer van de cryptocurrency moeten vragen als fom hun kosten (die vrijwel volledig in fiat-valuta zijn) eruit te halen dan als er geen constante inflatie zou zijn. Het feit dat er een (kleine) block reward blijft bestaan wordt daarmee gecompenseerd door de hogere kosten (gemeten in de cryptocurrency) die miners hebben.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 01-02 12:13
Krijg constant deze melding als ik wat coins wil kopen via Coinbase met CC: An error has occured. If this problem persists, please message support@coinbase.com. Iemand dit ook al eens bij de hand gehad?

Die support heeft dus geen zin, oneindige response time.

Verificatie proces is overigens helemaal goed verlopen.

Nu zullen sommige zicht afvragen waarom ik bij Coinbase wil kopen, gezien de fees wat hoog zijn, maar ik vind het overzichtelijk. En ze verkopen BTC, ETH en LTC.

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • Rammstein
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 15:28
multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 13:08:
BTC, ETH, Steem, XLM, DGB, SC, Wings, XVG, STRAT in portefeille en ze zijn allemaal dood vandaag.
Wat een saai dagje na zo'n BTC corrrectie.
Als daar nu geen enkele uitschieter tussen zit deze maand verkoop ik alles. :)

DGB, ik weet het niet. Ik heb me ook laten misleiden door het 'fantastische' nieuws maar het stelt gewoon niets voor. Een eigen minecraft server zonder enige link met Microsoft en het Citibank verhaal is enkel een pitch met 100 andere kandidaten, dus de kans dat ze het 'winnen' is klein. Dit was een mooi staaltje pump/dump. Hopelijk is het platform sterk genoeg om ook zonder dit nieuws goed te presteren. Ik HODL nog even.

Stratis blijft bengelen tussen 9$ a 10$. Iedereen is en blijft lovend over het platform en als je het vergelijkt met Ethereum (marktcap) zou Stratis tussen 100$ en 200$ moeten kosten. Misschien wordt het ook wel een thuishaven voor de BIP 148 weken.

https://coinmarketcap.com/currencies/litedoge/ hier eentje die ik sinds gisteren volg. 200%+ gedaan en vandaag nog eens 100% erbij en hij blijft stijgen! Ivm met doge heeft dit maar 14milj coins, doge 100 miljard!
Terwijl doge 6x hoger staat en dat met 6x zoveel coins! Zit hier nog enorm veel groei in?
Als je enkel marktcap met elkaar vergelijkt zit er 54x verschil op. Het is ook een 'fun' coin maar ze bouwen wel heel wat kapitaal op. Ik neem aan dat ze in Azië zo'n munten leuk vinden?
Je moet je zelf zeker niet door het gehype laten leiden. Ik heb me ingelezen in Stratis en Waves en ik hou deze vast op langere termijn. Ik weet dat er volop aan ontwikkelt wordt, dus op langere termijn gaat dat misschien winst op leveren. Zo niet jammer dan. Ik besteed er ook weer geen 100en euro's aan.

 • MAX3400
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 31-01 16:08

MAX3400

XBL: OctagonQontrol

Please note the following changes to our bitcoin (XBT) and tether (USDT) withdrawal fees, and the Gnosis token (GNO) address fee.

Bitcoin (XBT) withdrawal fee

Now 0.0025 XBT

Why the change? Kraken always pays a miner fee that is sufficient to ensure transactions are processed quickly. However, the average miner fee required to prioritize and confirm Bitcoin transactions has been increasing for some time without a corresponding increase in the fee we charge to clients. The update brings the withdrawal fee more in line with our cost for the miner fees. Note that the fee is static and represents our average cost per transaction, so the fee may not match the actual miner fee we pay in every case. Sometimes the fee we pay will be higher and sometimes lower than the fee you pay. Soon we will be moving to a more dynamic fee system that will match the fees more closely in each case - see below.

Tether (USDT) withdrawal fee

Now 5 USDT

Why the change? Since USDT is issued and transferred on the Bitcoin blockchain, the fee required to transfer USDT quickly has also gone up.

Gnosis token (GNO) address fee

Now 0.004 GNO

Why the change? The fee in terms of GNO has gone down, so we are passing the decrease along to clients.

Moving to more dynamic fees soon

In the near future network fees for bitcoin and tether (and possibly other tokens if needed) will be updated dynamically to better match the fee to our costs. The fee may change each time you withdraw, so if you want to know the withdrawal fee you should check it each time you withdraw. You can find the current withdrawal fee for any asset by navigating to Funding > Withdrawal > Asset in your Kraken account.

Thank you for choosing Kraken, the trusted and secure digital assets exchange.

The Kraken Team
^ lang verhaal van Kraken maar ze zijn in ieder geval begonnen om sommige fees "eerlijker" door te belasten aan gebruikers. Vanzelfsprekend is dat alleen van toepassing als je coins van Kraken naar een ander wallet verhuist maar ik kan me voorstellen dat voor sommige "kleine" handelaren, dit wel weer een stukje van de winsten afsnoept.

Mijn advertenties!!! | Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof


 • StephanO1990
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 10:23
evdb83 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 04:31:
Hebben jullie al nagedacht wat je met je BTCs doet als de UASF (1 aug) nadert? In 1e instantie dacht ik mijn btc's gewoon toch gaan hodlen en weer gaan traden als er meer duidelijkheid is. Maar toen kwam ik een interessante forum post tegen, "Ethereum likely to be #1 by August 5"

Stel het is eind Juli en de effecten van de UASF zijn nog onduidelijk. Deze onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid. En dit zorgt ervoor dat veel btc's omgezet zulllen worden in FIAT of Altcoins. De meest voor de hand liggende altcoin is dan Ethereum. Dit zal er dan in dit scenario voor zorgen dat de prijs van Ethereum zal stijgen en van bitcoin flink zal dalen??

In bovenstaande scenario is het zaak om de massa dan voor te zijn om hiervan optimaal gebruik te maken. Mocht er later in augustus meer duidelijk zijn over de toekomst van BTC dan zal de prijs mogelijk weer gaan stijgen en zou je dus weer extra winst kunnen pakken door je BTC terug te kopen.

Ik ben benieuwd naar de mening van mijn mede-tweaker. Is bovenstaande een realistische voorstelling van zaken? Wat denken jullie?
Dank je wel. Enorm interessant om te lezen! In het artikel dat je aanhaalt, wordt op de tweede pagina een reactie gegeven die mij toch zorgen baart.
Ethereum can handle around 15 Ts./sec before transactions are rejected. You might think: “Well, that’s more than Bitcoin with 7 Ts./ sec” but here’s the catch: Ethereum is not about coin transactions only, the founders sold the project as the world’s universal computer to handle everything from decentralized Ubers to P2P-cloudstorage and more. According to their community there’s absolutely no limit to what this brilliant system will achieve. Maybe it’s time to see where things are today.

The network is headed for around 200k “transactions” a day. A number Bitcoin saw around a year ago. Notice the exponential rise over the last few weeks, where is it coming from? The price of ETH is 1 factor for sure, but as devs start to make websites like “Etheroll” things add up quite fast. A 12 second block only allows for 180 transactions. This means that 200 active gamblers can take up all the Ethereum mining resources. And this is just 1 Dapp. What if we see Dapps like Gnosis, Augur and others becoming populair?? Bitcoin has the luxury to be a “transaction only” system.
ETH lijkt dan zo interessant, maar doordat ETH niet alleen maar wordt gebruikt voor transacties, zie ik ook daarin niet een 'ultieme uitweg'. Die 15Ts/sec stelt dan opeens ook niet zoveel meer voor. Ik vrees dan ook voor een slachtveld. Bitcoin gold and Ethereum silver? I wonder which way we are heading!

 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 01-02 02:59

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

Secsytime schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 13:24:
[...]


Wat zijn je doelen? Wil je voor langere termijn geld vast zetten of wil je gewoon snel winst pakken?

Bij DGB werden er allemaal dingen geïnsinueerd. Volgens mij snappen een heleboel mensen de basis werking van blockchain technologie niet, verdiep je eerst hier eens in. Kijk dan naar DGB en Stratis en maak dan de analyse of hier echt toekomst/potentie in zit.

De vergelijking van Stratis en Ethereum snap ik echt niet, en ik snap ook niet dat je zegt "iedereen is en blijft lovend" volgens mij kijk je dan naar verkeerde bronnen. Tenzij je hier natuurlijk een soort Stratis hype probeert te kweken. Hoe mensen het met Ethereum vergelijken snap ik niet, Stratis heeft nog geen smart contracts.
Er wordt veel tegenstrijdige dingen gezegd, dat is duidelijk. En ik zal ook de foute bronnen raadplegen dan.
Waar zitten de mensen die de coin door en door kennen dan? Bitcointalk of reddit? Nu alleen nog de tijd hebben om door 100den pagina's te sluisteren. De smart contracts komen er wel aan bij Stratis nu Fullnode in beta is gegaan.

Wings had ik gisteren gepost omdat ze iets nieuws gingen lanceren. Dat blijkt de BANCOR smart token te zijn. Info vind je hier https://www.wings.ai/ Ik probeer het te begrijpen maar m'n kennis van tokens reikt niet ver genoeg vrees ik. Gezien de huidige koersstand is er weinig animo ofwel is het nieuws nog niet doorgedrongen.

Een amiga 500 met 512 kb ram !


 • FragileM64
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 07:10
Secsytime schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 13:24:
[...]


Hoe mensen het met Ethereum vergelijken snap ik niet, Stratis heeft nog geen smart contracts.
Klopt, dit staat voor q3 gepland. Als ze dit werkelijk waar kunnen maken, dan heeft het potentie. In mijn ogen is het logisch dat de koers nog niet hoger staat ivm ETH. ETH staat gewoon al een pak verder. Pas als ze werkelijk verder staan met de implementatie van de smart contracts, zie ik de koers stijgen.

Het blijft een gok en een kwestie van al dan niet vertrouwen te hebben in wat ze beloven. Ik wed alvast op meerdere paarden. Ik heb zowel ETH als Stratis.

Q6700 @ 3400Mhz | 2*2GB | Ati 4870 512MB


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 13:08:
BTC, ETH, Steem, XLM, DGB, SC, Wings, XVG, STRAT in portefeille en ze zijn allemaal dood vandaag.
Wat een saai dagje na zo'n BTC corrrectie.
Als daar nu geen enkele uitschieter tussen zit deze maand verkoop ik alles. :)
Heb ik iets gemist ? BTC correctie ?

Het is al 2 weken saai met handel voor mij, paar keer kleine ritjes met LTC, ETH gedaan maar het feest zoals het 2 weken was is helaas even voorbij, het is wachten op een echte correctie geen dipje.

Het kriebelt nu wel om in te stappen maar ik weet nu al dat zodra ik ETH,BTC,LTC koop de boel in elkaar zakt, zo gaat het altijd met mij dus ik hou me vast aan nooit ATH kopen en geduld wordt meestal beloond, ook al mis ik het treintje de komende tijd

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 12:55

Secsytime

Automagisch

FragileM64 schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 13:48:
[...]

Klopt, dit staat voor q3 gepland. Als ze dit werkelijk waar kunnen maken, dan heeft het potentie. In mijn ogen is het logisch dat de koers nog niet hoger staat ivm ETH. ETH staat gewoon al een pak verder. Pas als ze werkelijk verder staan met de implementatie van de smart contracts, zie ik de koers stijgen.

Het blijft een gok en een kwestie van al dan niet vertrouwen te hebben in wat ze beloven. Ik wed alvast op meerdere paarden. Ik heb zowel ETH als Stratis.
Is denk ik een goede keuze (ik zit vooralsnog alleen in ETH & anderen, niet in Stratis). Ze kiezen heel bewust om gericht informatie naar buiten te brengen. Ik verwacht niet dat er in Q3 een marktrijp product met smart contracts naar buiten gaat komen.. zit zelf in de IT en ze hebben het toch duidelijk over een proof of concept. Wanneer er dus echt daadwerkelijk smart contracts in Stratis zal zitten is voor mij onduidelijk. Verder hoor ik veel mensen over C#, dat is nu alleen in de wallets, want er zijn geen smart contracts.
multipasser schreef op donderdag 8 juni 2017 @ 13:48:
[...]


Er wordt veel tegenstrijdige dingen gezegd, dat is duidelijk. En ik zal ook de foute bronnen raadplegen dan.
Waar zitten de mensen die de coin door en door kennen dan? Bitcointalk of reddit? Nu alleen nog de tijd hebben om door 100den pagina's te sluisteren. De smart contracts komen er wel aan bij Stratis nu Fullnode in beta is gegaan.

Wings had ik gisteren gepost omdat ze iets nieuws gingen lanceren. Dat blijkt de BANCOR smart token te zijn. Info vind je hier https://www.wings.ai/ Ik probeer het te begrijpen maar m'n kennis van tokens reikt niet ver genoeg vrees ik. Gezien de huidige koersstand is er weinig animo ofwel is het nieuws nog niet doorgedrongen.
Het gaat er niet om wat anderen vinden, maar waar jij zelf waarde in ziet. Lees je dus in, in blockchain technologie en vraag je bij alles af: voegt dit waarde toe? Zo vind ik bijvoorbeeld Gamecredits een leuk concept, maar is iets wat niet (per se) via een blockchain hoeft te verlopen, dit zouden Origin en Steam prima via hun platform kunnen doen.

Ik geloof niet in een toekomst van 100324923049 coins, er zullen 1-5 overblijven, een aantal platformen/standaarden waarop verder gebouwd gaat worden. Maar dit is allemaal lange termijn denken, betekent niet dat je niet op korte termijn winst kan pakken op alt coins..

Het belangrijkste, wat denk je zelf? Dit zijn maar mijn ideeën, ik kan er 100% naast zitten.

 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 14:08
Zojuist de helft van m'n NLG verkocht met winst, kan ik de rest laten staan tegen kostprijs. Tegen de verhoudingen in toch wel!

 • Ryan1981
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 01-02 16:58

Ryan1981

Je ne sais pas

Zojuist voor mijn daghandelen wat aragon coins gekocht, die trend zag er netjes uit en voor mij staat hij in de plus. Iemand nog een mening over deze coin?
Pagina: 1 2 3 ... 111 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
[font=,24]ZERO TOLERANCE! LEES DIT EERST VOOR JE POST![/]
Dit topic is louter voor discussie over handel en koers van cryptocurrencies en daaraan gerelateerde zaken.

Wat willen we hier niet zien?
 • Algemene vragen over cryptocurrencies (wallet software, blockchain technologie, etc.). Plaats die in Bitcoin (en overige cryptocurrencies) topic - deel 2
 • Vragen als "Welke altcoin zal ik kopen?", en "Stellar, is dat wat?". We hebben geen glazen bol, we kunnen je niet adviseren. Lees je in in de betreffende coins, Google is je vriend.
 • Crypto en belasting. Hier offtopic, kan worden besproken in het bovengenoemde topic. Suggesties om te frauderen (zoals hiet niet netjes opgeven van je vermogen) worden niet gewaardeerd.
 • Vragen die al zijn beantwoord in de topicstart of de topic zelf. Gebruik de search!
 • Linkdrops. Begeleid links naar grote lappen tekst of video met een korte samenvatting (als die niet al gegeven is). Als jij iets interessant vindt om te delen, zeg er dan bij waarom je het interessant vindt.
 • Referrals. Ten overvloede, want dit staat ook in het algemene beleid van GoT.
 • Slowchat. Dit betreft dus óók reacties als "Bitcoin nu op $2800", "ETH daling is ingezet" , "To the moon!" en meer van zulks. Er is een speciaal Slack kanaal opgezet door de community waar veel van de hier actieve posters te vinden zijn: click
[font=,16]Posts die hieraan voldoen worden vanaf nu zonder pardon en zonder notificatie verwijderd, sancties volgen bij herhaling.[/]

Wat willen we hier dan wel zien?
Een zinvolle inhoudelijke discussie over koersverloop van allerlei cryptocurrencies, het reilen en zeilen van exchanges, persoonlijke verhalen, etc. Het geven van prognoses en technische analyses zijn toegestaan, maar vraag er niet om :).

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee