• .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 00:53

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 17:44

RannashaInleiding

Handelen in Bitcoins, Ethereum en andere cryptocurrencies, je hoort over enorme waardestijging, maar ook over harde crashes. Wanneer de prijzen stijgen lijkt er een ware goudkoorts te ontstaan. Maar wat is het en wat moet je ermee? Moet je er wel wat mee?

Voor een eerste uitleg over wat cryptocurrencies nu precies zijn, verwijs ik je naar de uitstekende TS van het andere topic hier op GoT. Daar kan je ook terecht voor alle vragen die niet met de handel te maken hebben.

Voor vragen over minen kan je oa terecht in: Scrypt minen op AMD gpu's


Verschillende coins

De eerste en grootste is Bitcoin (ISO: XBT, op sommige exchanges wordt BTC gebruikt), die heeft het hele concept op de kaart gezet. De laatste jaren is de prijs van Bitcoin gestegen van €100 naar €900, gedaald terug naar €200 om vervolgens weer te stijgen naar €1800 (Mei 2017).

Hoewel Bitcoin de eerste cryptocurrency was, is er inmiddels een waar oerwoud aan alternatieve cryptocurrencies, vaak afgekort als "altcoins". Omdat cryptocurrencies meestal opensource projecten zijn, is het eenvoudig voor een ontwikkelaar om de broncode van een bestaande cryptocurrency te nemen en deze met enkele aanpassingen als nieuwe cryptocurrency uit te brengen.

Via deze weg zijn veel klonen van (klonen van) Bitcoin de wereld in gekomen. Veel van deze op Bitcoin gebaseerde altcoins bieden eigenlijk niets nieuws, maar er zijn er ook waaraan actief wordt ontwikkeld. Dit type altcoins fungeert soms als een toegankelijk testplatform voor nieuwe ontwikkelingen.

Naast Bitcoin is ook Ethereum (Ether, ETH) tegenwoordig erg populair. Ethereum is een implementatie van de blockchain techniek die volledig losstaat van Bitcoin. Ethereum richt zich vooral op het aanbieden van zogenaamde "smart contracts", stukjes code die decentraal worden uitgevoerd waarin meerdere partijen afspraken kunnen vastleggen. De bijbehorende valuta, Ether, wordt als "brandstof" aan deze contracten toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe tokens te maken die bovenop het Ethereum systeem leven en gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan aandelen in een digitaal bedrijf).

Een derde grote digitale munteenheid, en een beetje een vreemde eend in de bijt, is Ripple (XRP). Ripple is een bedrijf dat een transactie-protocol aanbiedt waarmee snel waarde-tokens kunnen worden uitgewisseld. In tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum (en vele anderen) is dit protocol niet volledig decentraal. Het doel van Ripple is voornamelijk het uitwisselen van fiat-valuta via zeer snelle transacties. De valuta XRP heeft een dubbelrol als anti-spam maatregel en als intermediair om uitwisseling tussen verschillende fiat-valuta's te vereenvoudigen. Ripple richt zich voornamelijk op banken en financiele dienstverleners en ondanks dat het gebruik van XRP niet nodig is voor het goed functioneren van het protocol voor de meeste toepassingen, wordt het succes van het bedrijf Ripple door speculanten toch vaak gekoppeld met een hogere XRP koers.

Deze topic gaat speciek over het verhandelen van cryptocurrencies op verschillende beurzen en aanverwante informatie met betrekking tot koersstijgingen en -dalingen. Voor meer algemene informatie over bitcoin verwijs ik je naar het algemene bitcoin topic: Bitcoin topic - deel 2


Kopen en Verkopen

Om cryptocurrencies te kopen en te verkopen zijn er grofweg 2 soorten diensten, met elk hun voordelen en nadelen.

Als eerste zijn er de websites waarop je direct een hoeveelheid coins kunt kopen (of verkopen) tegen een door de website bepaalde prijs. Deze diensten richten zich op snelheid en gebruiksgemak. Zo kun je vaak met iDeal betalen (als het een Nederlandse dienst betreft) en ben je zeker van de koers zodra je een bestelling plaatst. Het nadeel is echter dat er een redelijk groot verschil zit tussen aan- en verkoop prijs (hier haalt de dienst z'n winst vandaan). Bovendien zijn geavanceerde orders niet mogelijk. Voorbeelden van dergelijke diensten zijn Bitonic (NL, Bitcoin), LiteBit (NL, veel cryptocurrencies) en Coinbase (US, BTC, ETH & LTC).

Daarnaast zijn er de beurzen, of exchanges. Dit zijn websites waar je een account kunt aanmaken dat je vervolgens met geld (cryptocurrencies of fiat) kunt vullen. Met het saldo van je account kun je daarna gaan handelen. Voordelen van handelen via een exchange is dat je betere koersen krijgt en dat er allerlei complexere ordertypes mogelijk zijn. Het nadeel is dat het tijd kost om geld in je account te krijgen (dit gaat bijvoorbeeld via SEPA overboeking en dit duurt enkele uren tot dagen) en dat er vaak een identiteitsverificatieproces nodig is voordat je geld kunt storten of opnemen.

Wat belangrijk kan zijn om te beseffen is dat bij diensten uit de eerste categorie je altijd direct met de dienst zelf handelt. Als je op Bitonic.nl een koop-order plaatst, dan koop je de bitcoins direct van Bitonic en ontvangt Bitonic jouw geld. De dienst kan zelf bepalen tegen welke prijs het z'n coins aanbiedt. Bij diensten uit de tweede categorie, exchanges, handel je enkel met andere gebruikers. De exchange speelt hier slechts de rol van bemiddelaar die kopers en verkopers bij elkaar brengt en die de tegoeden van de gebruikers beheert totdat deze worden opgenomen. De prijs wordt bepaald door de gebruikers.

Koop of verkoop je zo nu en dan een beetje aan cryptocurrencies, dan zijn de directe koop/verkoop diensten waarschijnlijk het makkelijkst. Ga je actief handelen, dan zit je beter op een exchange. De rest van deze post gaat voornamelijk over het handelen op exchanges.


Handel

Handelen in coins op exchanges is vergelijkbaar met aandelenhandel op de beurs. Hier kan je traditioneel geld (ook wel fiat) omruilen voor coins, of coins van verschillende types onderling verhandelen. Prijzen worden gebaseerd op vraag en aanbod en aan- en verkoop gebeurd rechtstreeks tussen de 2 partijen. De exchange ontvangt vaak een fee per transactie voor de aangeboden diensten. De grootte van de fee kan afhangen van het type order dat je plaatst en van de hoeveelheid handelsvolume die je recentelijk hebt gegenereerd (actieve handelaren krijgen vaak korting).


Exchanges

Enkele bekende en over het algemeen betrouwbare plaatsen om te handelen (in alfabetische volgorde):

 • Website: https://kraken.com
 • USA, handelt via UK, SEPA via Duitsland
 • EUR, USD, GBP en meer | XBT, ETH, XRP en meer | SEPA
POLONIEX (plaatje komt nog)Elke exchange werkt net weer anders. Zorg, voor je actief begint met handelen, dat je bekend bent met de interface, de mogelijkheden en de beperkingen van een site. Lees de instructies op de site, doe een kleine storting, maak 1 of 2 kleine transacties, kijk wat er gebeurt en hoe snel het gaat. Begin pas daarna met grotere bedragen.

Hoewel genoemde exchanges een zekere status hebben kunnen exchanges onaangekondigd sluiten, door wijzigingen in de regelgeving of faillissement. De betere exchanges bieden een exit regeling aan die je de kans geeft je geld of coins netjes weg te boeken voor de deur dicht gaat. Bewaar nooit teveel op een exchange, maar alleen dat gedeelte dat je nodig hebt om handel te drijven.

Zorg dat je je goed inleest in de werking van de exchange. Veel problemen die in dit topic langskomen zijn te wijten aan het niet (goed) doorgenomen hebben van de handleiding van de exchange. Hoewel handel met cryptocurrencies vrij laagdrempelig is, ben je wel met echt geld (of dingen die voor echt geld zijn om te wisselen) aan het spelen. RTFM!


Handelsstrategien

Hier volgen enkele veelgebruikte strategien voor het handelen. Welke het meest geschikt is, hangt af van je risicotolerantie, de hoeveelheid tijd je in het handelen wil steken, de gebruikte exchange, enz... Zoals altijd zijn er geen garanties en zal de koers altijd precies het omgekeerde doen dan waar je op hebt ingezet.

Merk op dat cryptocurrencies heel erg volatiel zijn. Snelle koersstijgingen gebeuren regelmatig, maar dalingen zijn er ook voldoende en zijn vaak nog scherper dan de stijgingen. Investeer alleen bedragen waarvan je het niet erg vindt als je alles kwijtraakt!

Buy & hold - Ook soms "HODL" genoemd (een verwijzing naar een dronken post over het niet verkopen van Bitcoin tijdens de volatiliteit in de winter van 2013/2014). Dit is de meest eenvoudige strategie: Zoek een of meerdere cryptocurrencies uit waarvan je denkt dat ze potentie hebben, koop er wat van en laat de boel vervolgens veilig in je wallet zitten. De achterliggende gedachte is dat als een cryptocurrency wereldwijd gebruikt gaat worden, deze vele malen meer waard zal worden dan dat deze nu is, waardoor er met een buy-and-hold strategie met minimale inspanning ingespeeld kan worden op het mogelijke succes. Een variant is het zogenaamde "Dollar cost averageing" (DCA), waarbij je periodiek (bijvoorbeeld maandelijks) voor een klein bedrag inkoopt. Zo is je resultaat minder afhankelijk van het precieze moment waarop je instapt.

Trend volgen - Simpelweg: Buy low, sell high. Aan de hand van de beschikbare informatie probeer je te bepalen of de koers zal gaan stijgen of dalen en aan de hand daarvan plaats je je orders. Dit klinkt eenvoudig, maar zoals je waarschijnlijk al had verwacht, is er geen manier om het koersverloop te voorspellen. Deze strategie kun je op zeer korte termijn toepassen (posities die je minder dan een dag open houdt) of juist langer, waarbij je hooguit een paar keer per maand koopt of verkoopt. De meeste actieve handelaren volgen deze aanpak.

Scalping - In het orderboek zit een verschil tussen de hoogste "bid" (kooporder) en laagste "ask" (verkooporder). Dit verschil heet de "spread". Een scalper is iemand die zowel koop- als verkooporders plaatst in de hoop dat beiden worden uitgevoerd en de grootte van de spread als winst geincasseerd kan worden (na aftrek van de exchange-fee). Scalping is geschikt voor zeer actieve handelaren en/of bots, omdat het zaak is om snel in te springen op wijzigingen in het orderboek. De potentiele winst is beperkt (of zelfs 0 als de spread te klein is), maar je bent niet afhankelijk van het stijgen of dalen van de koers, dus de strategie kan altijd worden toegepast.

Arbitrage - Verschillende exchanges hebben verschillende prijzen. Door het kopen van een cryptocurrency op een exchange waar deze goedkoop is en het verkopen op een andere exchange met een hogere prijs, is het mogelijk om wat geld te verdienen. Dit proces heet arbitrage en dit is uiteindelijk wat er voor zorgt dat de prijzen op goed functionerende exchanges steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Om arbitrage goed uit te voeren moet je de koop- en verkooporder zoveel mogelijk simultaan uitvoeren om te voorkomen dat de koers verandert tussen het uitvoeren van de twee orders. Om die reden is het belangrijk om op beide exchanges de juiste valuta's te hebben staan. Let op: Als een exchange problemen heeft met het verwerken van stortingen of opnames van een of meerdere valuta's, dan heeft dit een effect op de koers. Arbitrage is in dit geval niet (goed) mogelijk. Staar je dus niet blind op enkel de koersverschillen, maar ga ook na of de exchange volledig werkt.


Hoe werken orders en het orderboek?

Orderboek
Een orderboek moet je voorstellen als 2 rijen mensen: kopers en verkopers. Die rijen staan tegenover elkaar, in volgorde van hun koop- en verkoopbedrag. Vooraan de kooprij staat dus meneer K die het meeste biedt voor de bitcoins (of welk handelwaar dan ook) die hij wilt kopen. Hij kijkt direct tegen de voorkant van de verkooprij aan, waar meneer V voorop staat die het minste wil hebben voor zijn bitcoins. Verder heeft elke koper een bepaalde hoeveelheid geld in zijn zak, en elke verkoper een bepaalde hoeveelheid bitcoins.

Op het moment dat koper K net zoveel of meer* biedt voor bitcoins dan de vraagprijs van verkoper V dan schudden ze elkaar de hand en vindt er een transactie plaats. Na die transactie zal een van de twee (of beide) meneren al zijn euros geruild hebben voor bitcoins of andersom en verlaat hij de rij.

Iemand die tegen marktwaarde koopt (een "market order") zal vooraan de kooprij gaan staan en net zo lang kopen van verkopers tot hij het gewenste bedrag gespendeerd heeft. Of het gewenste aantal bitcoins heeft ontvangen. En andersom gaat een verkoper tegen marktwaarde vooraan in de verkooprij staan en doet zaken met de kopers, op volgorde, tot hij zijn doel heeft bereikt.

Iemand die een limit order plaatst die niet meteen uitgevoerd kan worden (bijvoorbeeld omdat de koopprijs lager is dan de op dat moment beste verkoop-order) gaat gewoon op de juiste plek in de juiste rij staan.

Voorbeeld: vooraan staat een meneer met 20 LTC die zijn waar verkoopt voor €20 euro per stuk. Als jij er 2.933 wil hebben dan koop jij die van hem en houdt hij er 17.067 over. Had je er 30 willen kopen, dan koop je eerst al zijn waar, maar hij kan er maar 20 leveren dus verlaat hij de rij en koop je die van de volgende in de rij. Die er vervolgens ook maar 7.489 kan leveren, etc.. Dit doe je totdat jouw order volledig is gevuld of je zakken zijn geleegd.

* Als een koper meer biedt dan een verkoper vraagt, dan geldt de prijs van degene die als laatst in de rij is gaan staan.
(met dank aan .oisyn)

Orders
Market orders, limit orders, maar ook stop-loss orders en take profit orders. Er is een heel scala aan mogelijke orders die je kunt plaatsen waarmee je geavanceerde strategien op eenvoudige wijze door de handelsengine van de exchange kunt laten uitvoeren. Hier worden de ordertypes van Kraken besproken. Kraken biedt het meeste verschillende orders aan, dus sommige van de ordertypes die hier langskomen zul je elders niet vinden. Maar er zijn ook ordertypes die elders gebruikt worden die Kraken niet biedt.

Merk op dat sommige orders op verschillende exchanges andere namen hebben. Lees dus goed de handleiding van de exchange door om te weten welk ordertype je nodig hebt. RTFM!

Orders (op Kraken) bestaan uit 1 of 2 delen. Het eerste deel begint een nieuwe positie, het tweede (optionele) deel sluit hem. Als je gewoon wat coins wil kopen of juist wat van je coins wil cashen voor euro's, heb je enkel het eerste deel nodig.

Het tweede deel van de order doet altijd het omgekeerde van het eerste deel. Is je eerste deel een koop-order, dan kun je met het tweede deel de gekochte coins weer verkopen, onder bepaalde voorwaarden. Er zijn veel verschillende order-types, die je bij beide delen kunt toepassen. Eerst een overzicht, daarna voorbeelden.

In de volgende lijst noem ik vaak slechts of "koop" of "verkoop" en leg de order maar vanaf een kant uit. De andere variant kun je er zelf wel bij verzinnen.

Market Order - De meest eenvoudige order. Koop coins tegen de best mogelijke prijs. Hier hoef je niet na te denken of het orderboek te bekijken. De enige variabele die je opgeeft is het aantal coins dat je wil kopen.
Limit Order - Een order waarbij je coins koopt voor een prijs die niet hoger is dan de door jou opgegeven limiet waarde. Bij deze order geef je een limiet waarde op en het aantal coins om te kopen. Als er verkoop-orders zijn voor een prijs die op of onder jouw limiet waarde ligt, wordt je order direct uitgevoerd. Zo niet, dan wordt de order in het orderboek geplaatst totdat een andere partij een passende verkoop-order heeft geplaatst.
Stop Loss - Plaats een Market Order zodra de prijs een bepaalde waarde voorbij gaat, om verliezen te beperken. Een Stop Loss verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs onder de door jou gekozen grens uitkomt. Deze grens kun je instellen door middel van een absolute prijs of als een percentage van de huidige prijs.
Stop Loss Limit - Vrijwel gelijk aan de Stop Loss, alleen wordt hier de order als Limit Order geplaatst. De limiet-waarde kun je zelf instellen, als absolute waarde of als percentage van de huidige koers.
Take Profit - Het omgekeerde van een Stop Loss order, de Take Profit order is er om winsten veilig te stellen zodra een bepaald doel bereikt is. Een Take Profit verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs boven een zelfgekozen grens uitkomt.
Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop Loss, Take Profit - Combinatie van een Stop Loss en Take Profit order. Een SL/TP verkoop order zal coins verkopen (met een Market Order) zodra de prijs onder een zelfgekozen ondergrens of boven een zelfgekozen bovengrens uitkomt. Als de prijs tussen beide grenzen in blijft, gebeurt er niets.
Stop Loss, Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Trailing Stop - Een Trailing Stop verkoop order houdt bij wat de hoogste prijs is geweest sinds de order is geplaatst en verkoopt de coins via een Market Order zodra de prijs een bepaalde hoeveelheid onder deze hoogste prijs daalt. De mate waarin de prijs onder het maximum moet komen kan worden aangegeven als een absolute waarde of als een percentage.
Trailing Stop Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop, Limit - Een combinatie van een reguliere Limit Order met een Stop Loss order. Een Stop, Limit verkoop order probeert coins te verkopen voor een vaste, zelfgekozen prijs middels een Limit Order. Daalt de prijs echter onder de Stop-grens, dan worden ze direct via een Market Order verkocht.

Al deze orders kunnen zowel in het eerste als het tweede deel worden geplaatst. Over het algemeen worden de meer geavanceerdere order-types vooral als sluit-order in het tweede deel geplaatst. Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1 - De koers staat op €100 en is aan het stijgen en ik verwacht dat dit nog eventjes doorzet. Ik plaats een Market Order voor 5 coins met een als sluit-clausule (Conditional Close) een Take Profit order met +€20 als offset. Dit betekent: Er worden direct 5 coins voor mij gekocht, tegen de best mogelijke prijs. Omdat de koers aan het stijgen is, zijn er niet veel verkooporders en betaal ik wat meer voor mijn coins. Omdat ik een Market Order heb geplaatst, ben ik echter wel zeker van de executie van mijn order. Zodra de koers €20 gestegen is, tot €120, worden mijn coins automatisch verkocht. Wederom via een Market Order, ik krijg daardoor een iets minder goede prijs, maar de order wordt wel direct uitgevoerd.

Voorbeeld 2 - Ik heb net 5 coins gekocht op Bitonic, maar wil niet teveel verlies riskeren. Ik maak een Stop Loss verkoop order met 80% als Stop-waarde aan. Op het moment dat ik de order plaats is de koers €100. De exchange zal mijn coins verkopen als de prijs daalt naar €80. Blijft de prijs boven deze grens, dan gebeurt er niets. In deze situatie bestaat mijn order slechts uit 1 gedeelte.

Voorbeeld 3 - Ik vermoed dat de koers sterk gaat dalen en wil in de buurt van de bodem inkopen. Ik maak een Trailing Stop Loss koop-order aan, met een Stop Offset van 10%. Wat er nu gebeurt is dat zodra de koers 10% hoger staat dan het laagste punt dat is bereikt sinds ik mijn order heb geplaatst, de coins gekocht worden. Als de prijs van €100 daalt naar €60, dan zullen de coins gekocht worden zodra de prijs terugveert naar €66. Als mijn voorspelling niet uitkomt en de prijs daalt niet, maar stijgt enkel, dan worden er coins gekocht voor €110, want dit is immers 10% boven de laagste prijs sinds het plaatsen van de order.

Voorbeeld 4 - Ik verwacht dat de koers binnenkort een sprong omhoog gaat maken van €100 naar €130, maar het orderboek is erg dun en ik wil niet direct met een Market Order instappen. Daarnaast wil ik ook de boot niet missen. Ik plaats daarom een Stop, Limit koop order, met een limiet van €100 en een Stop-waarde van €105. Daarnaast plaats ik als conditional close een Limit order van €130. Wat er gebeurt is dat ik een koop-order voor €100 in de boeken heb staan. Als mensen aan mij willen verkopen voor die prijs, mooi. Als de prijs echter omhoog schiet voordat mijn order gevuld is, dan wordt bij een prijs van €105 een Market Order geplaatst zodat ik de coins in ieder geval te pakken krijg, al is het tegen een minder goede prijs. Daarna wordt er een verkoop order geplaatst voor €130. Als er mensen bereid zijn mijn coins voor die prijs te kopen, dan is dat mooi. Anders blijven de coins in mijn account.

Het algemene idee is dat je de individuele order-types goed moet snappen. Zodra je door hebt wat ze doen, kun je een open-order aan een sluit-order knopen om zo een complexe order neer te zetten die je coins op de juiste manier koopt (of verkoopt) en daarna wacht tot aan jouw voorwaardes is voldaan voordat de coins weer verkocht (of teruggekocht) worden.


Handelen met Hefboom

De meest eenvoudige manier om te handelen is om direct de gewenste cryptocurrencies te kopen en te verkopen, maar sommige exchanges bieden de mogelijkheid om met geleend geld te handelen om zo een hefboom te gebruiken of om bepaalde posities in te nemen die je met gewoon kopen/verkopen niet (makkelijk) kunt bewerkstelligen. Dit wordt ook wel "margin trading" of "leverage" genoemd.

In plaats van kopen of verkopen spreekt men van het openen van een "positie" in een bepaald valutapaar. Deze positie kun je op een later moment sluiten, hopelijk met winst. Een positie kan "long" of "short" zijn. Long komt overeen met het kopen van een valuta, een long-positie in BTC/EUR betekent dat je inzet op een stijging van de Bitcoin-koers.

Bij het openen van een positie leen je een hoeveelheid geld in de juiste valuta, waarmee vervolgens op de exchange een order wordt geplaatst. De opbrengst van deze order blijft vast zitten in je account en kun je niet opnemen. Het sluiten van de positie gebeurt met een omgekeerde order, waarna de opbrengsten hiervan worden gebruikt om de lening terug te betalen. En als alles goed is gegaan, blijft er daarna nog wat over wat vervolgens in je account wordt gestort.

Om van deze functionaliteit gebruik te maken, dien je een bepaalde hoeveelheid onderpand in je account te hebben. Dit wordt ook wel de "margin" genoemd. De margin zorgt ervoor dat als de koers de verkeerde kant op beweegt, je alsnog voldoende geld hebt om de lening terug te betalen. Als je een positie met verlies sluit, zal het verschil worden betaald vanuit jouw margin. Als de positie op een grote hoeveelheid verlies staat, dan zal de exchange deze automatisch sluiten om te voorkomen dat het verlies groter is dan de hoeveelheid margin die je beschikbaar hebt.

De maximale hoeveelheid die je kunt lenen, de hoeveelheid margin die je nodig hebt, het niveau waarop de positie automatisch gesloten wordt en de rente-kosten van de lening verschillen per exchange en soms zelfs per valuta.

Op sommige exchanges wordt de lening verstrekt door de exchange zelf, die een bepaalde hoeveelheid kapitaal beschikbaar heeft voor dit doeleinde (dit kapitaal kan opraken in periodes waarin veel mensen dezelfde positie openen). Op andere exchanges leen je de benodigde valuta van andere gebruikers, die hun valuta op de exchange kunnen stallen en uitlenen aan handelaren om zo rente te incasseren.


Margin-trade voorbeelden

Margin-handel om winst te vergroten
De meest gebruikte toepassing van margin-handel is om een grotere hefboom te gebruiken om zo meer winst te pakken (of meer verlies, als het niet goed gaat). Stel ik heb €100 in mijn account en wil een long positie nemen op BTC/EUR (huidige koers €100). Ik gebruik een leverage (hefboom) van 5. De exchange leent voor mij €500 en koopt 5 BTC. Deze kan ik in de vorm van de long positie zien in mijn account, maar ik kan er niets mee doen behalve ze weer verkopen (om de positie te sluiten).

Nu stijgt de koers naar €120. Ik sluit de positie door de BTC te verkopen, dit levert €600 op. €500 wordt gebruikt om de lening terug te betalen en ik maak €100 winst. Een verdubbeling van mijn account-saldo met een koersstijging van 20%.

Was de koers echter gedaald naar €90, dan had ik de positie kunnen sluiten en €450 uit de verkoop kunnen halen. Daar moet nog €50 bij vanuit mijn margin, waardoor ik nog maar €50 over houd. Een 50% daling dankzij een koersdaling van 10%. Daalt de koers nog verder voordat ik de positie sluit, dan doet de exchange dit automatisch om te voorkomen dat mijn saldo negatief wordt.

Een valuta, die ik niet wil/heb, shorten
Stel ik geloof niet in het nut van Bitcoin en vermoed dat de koers sterk zal gaan dalen. Als ik Bitcoin in bezit heb, dan zou ik deze kunnen verkopen om later goedkoper weer terug te kopen. Maar ik bezit geen Bitcoin, dus dat is niet mogelijk. Ik heb enkel Euro's in mijn account.

Met een margin-trade kan ik BTC lenen om deze te verkopen voor EUR. De koers daalt en ik koop de Bitcoins terug en sluit de positie. Het overschot aan Euro's is voor mij. Of, de koers daalt niet en ik ben gedwongen om de BTC tegen een hogere prijs terug te kopen. De Euro's in mijn account worden gebruikt om het verschil goed te maken.

Een positie in een ander paar dan de margin
Ik heb enkel Euro's in mijn account, maar ik vermoed dat LTC binnenkort sterk gaat stijgen ten opzichte van BTC. Ik weet echter niet wat beide valuta's gaan doen ten opzichte van de Euro, dus direct LTC kopen voor mijn EUR is niet wat ik wil.

Ik kan nu een margin-trade maken waarin ik BTC leen en die gebruik om LTC te kopen. Later verkoop ik de LTC, betaal ik de BTC terug en incasseer ik de winst of het verlies. Afhankelijk van de exchange wordt de winst uitbetaald in BTC of worden de verdiende BTC direct omgewisseld voor EUR, de valuta van mijn onderpand.

Op deze manier is het mogelijk om in te spelen op koersveranderingen van een valuta-paar zelfs al heb je geen van beide valuta's in bezit.


Welke cryptocurrency moet ik kopen?

Iedereen wil graag vroeg instappen bij de volgende grote hit, maar het selecteren van de juiste cryptocurrencies om in te handelen is niet makkelijk. Het aanbod is gigantisch en tussen de veelbelovende en geniale ontwikkelingen zitten vele cryptocurrencies die nooit zullen slagen, omdat ze simpelweg niets nieuws bieden, omdat de ontwikkelaars meer beloven dan ze waar kunnen maken of zelfs omdat ze puur bedoeld zijn als get-rich-quick truc door de ontwikkelaars. Het is daarom ook sterk aan te raden om eerst goed onderzoek te doen voordat je investeert in een cryptocurrency.

Zaken om op te letten zijn:
 • Wat is de aard van de cryptocurrency? Is het een Bitcoin-fork? Een onafhankelijk, zelf ontwikkelde cryptocurrency? Een token dat draait op een onderliggende blockchain (bv Ethereum)?
 • Wie zijn de ontwikkelaars? Hebben ze ervaring op dit terrein?
 • Kan men waarmaken wat er wordt beloofd? Bij nieuwe valuta / tokens wordt soms heel wat beloofd, maar is dit ook realistisch?
 • Wat biedt deze cryptocurrency dat de concurrenten niet hebben? First-mover-advantage en netwerk-effect zijn zeer belangrijk in de crypto-wereld. Een nieuwe valuta die enkel biedt wat anderen al kunnen heeft weinig kans om echt aan te slaan.
 • Op welke manier worden de coins/tokens verdeeld? Hoeveel houden de ontwikkelaars voor zichzelf? Zeker bij projecten die tokens op de Ethereum-blockchain uitgeven door middel van zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO), zit er veel verschil in de distributie van de oorspronkelijke tokens. Als de ontwikkelaars 95% van de tokens zelf houden en de rest voor omgerekend €10 miljoen willen verkopen, dan is dit een reden om argwanend te zijn.
 • Wat ben je zelf van plan met de aankoop? Bij een coin die je als onderdeel van buy-and-hold voor lange tijd wil vasthouden zijn de fundamentele eigenschappen zeer belangrijk. Koop je echter iets met het plan om het later op de dag weer te verkopen, dan maakt het weinig uit of de coin interessant genoeg is om over 5 jaar nog steeds te bestaan.
Let op dat op fora en in chatboxen heel veel mensen allerlei sterke meningen hebben over welke coins het goed gaan doen en welke niet. Vaak praat men echter de eigen portfolio na, al dan niet bewust. Neem advies van willekeurige vreemden op het internet daarom met een flinke lepel zout en doe vooral je eigen onderzoek!


Analyse

Hoewel de meeste exchanges hun eigen grafieken bieden, zijn er ook sites waarbij de koersen van meerdere exchanges aangeboden worden, vaak met meer details:
http://www.cryptocoincharts.info
http://www.cryptowat.ch
http://bitcoinwisdom.com
http://bitcoinity.org/markets
http://coinmarketcap.com
http://worldcoinindex.com


FAQ

Waarom moet ik me overal verifiëren? Dit was toch annoniem?
Zodra exchanges echt geld moeten verwerken vallen ze onder wet- en regelgeving om witwassen te voorkomen (ook wel AML). Let goed op de specifieke eisen van de exchange en hou rekening met minimaal een week verwerkingstijd. Tijdens drukke periodes (bijvoorbeeld bij sterke koersstijgingen) zijn er veel nieuwe aanmeldingen en kan de wachttijd sterk oplopen.

Ik heb via SEPA geld overgemaakt. Hoe lang duurt het voor mijn fiat op een exchange beschikbaar is om te handelen?
Omdat je hier te maken hebt met traditionele banken moet je rekenen op 1-2 werkdagen. Soms is het geld al binnen 12 uur beschikbaar, maar het duurt regelmatig langer.

Ik heb de exchange gevraagd mijn geld terug te boeken. Hoe lang duurt dit?
Dit is sterk afhankelijk van de exchange. Kraken staat bijvoorbeeld bekend om snel te betalen, verwacht je geld binnen 1 a 2 werkdagen. Cryptocurrency transacties worden vaak vrijwel meteen uitgevoerd.

Hoe zit dat met belasting?
(Let op: het volgende geldt voor Nederland!) Bitcoins en andere cryptocurrencies tellen als vermogen. Dat betekent dat als je totale vermogen (inclusief cryptocurrencies) boven de €25.000 uitkomt (dubbel voor koppels), je vermogensrendementbelasting moet betalen. Je kunt in dat geval de waarde van je cryptocurrencies in het aangifte-programma opgeven. De peildatum is altijd 1 januari van het jaar waarover je aangifte doet. De aangifte die je in 2018 invult over het jaar 2017 heeft dus 1 januari 2017 als peildatum. De koers van die datum dien je te gebruiken bij het omrekenen naar Euro's.


Lijst van veelgebruikte afkortingen

 • ATH - All Time High. De hoogste koers die een coin tot dusverre heeft bereikt. Merk op dat verschillende exchanges niet dezelfde koers hebben en de ATH dus niet altijd op hetzelfde moment wordt bereikt of op dezelfde waarde heeft.
 • BTC - Bitcoin. Ook bekend als XBT.
 • ETC - Ethereum Classic. De munt ontstaan als gevolg van de splitsing ("fork") van de Ethereum blockchain omtrent het ongedaan maken van de TheDAO hack. "Classic" gebruikers stemden niet in met deze maatregel.
 • EMA - Exponential Moving Average. Oftewel: Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde. De EMA geeft de prijstrend over een langere periode aan, waarbij datapunten uit het verleden steeds minder zwaar worden meegerekend. De mate waarin de weegfactor van oudere datapunten afvalt, bepaalt het gedrag van de EMA: Als deze langzaam afvallen, zal de EMA minder volatiel zijn, maar ook nieuwe ontwikkelingen pas laat echt goed meenemen.
 • ETH - Ethereum.
 • LTC - Litecoin.
 • FOMO - Fear Of Missing Out. Het emotionele gedrag veroorzaakt door een gevoel bang te zijn de boot te missen. Denk bijvoorbeeld aan het om irrationele redenen kopen van een cryptocurrency die hard aan het stijgen is omdat de koper vreest winsten mis te lopen.
 • HODL - Geen daadwerkelijke afkorting, maar een verbastering van het Engelse woord "hold". HODL is het cryptocurrency-vocabulair ingeslopen nadat iemand tijdens de crash volgend op de 2013 bubbel in een dronken bui een post maakte over het voor lange termijn vasthouden van Bitcoins en deze spelfout maakte. Onder "HODL" wordt tegenwoordig het lange tijd vasthouden van een cryptocurrency verstaan. Een "HODLer" is dus het tegenovergestelde van een active handelaar.
 • ICO - Initial Coin Offering. Een eerste uitgifte van coins (vaak blockchain-tokens) voor een bepaald project. Een nieuwe vorm van kapitaalverwerving die specifiek is voor cryptocurrency-projecten. Let op dat veel ICOs nog geen werkend product hebben op het moment dat ze het geld ophalen. De mogelijkheid om bij de eerste groep investeerders van een nieuw, succesvol project te horen is aanlokkelijk, maar pas op voor mensen die meer beloven dan ze waar kunnen maken.
 • SEPA - Single European Payments Area. Het betalingssysteem waardoor overboekingen binnen het systeem (dat het grootste gedeelte van Europe dekt) snel en goedkoop afgehandeld kunnen worden. Exchanges die SEPA-overboekingen bieden zijn voor de meeste Tweakers veel interessanter dan exchanges die dat niet doen.
 • TA - Technische Analyse. Een manier om het toekomstig koersverloop te voorspellen aan de hand van prijsontwikkelingen uit het verleden en patronen die hierin aangetroffen kunnen worden. Deze methode is wetenschappelijk slecht onderbouwd.
 • XLM - Lumen, de valuta die leeft op het Stellar netwerk. Wordt soms "Stellar Lumen" of enkel "Stellar" genoemd. Ook bekend als STR.
 • XRP - De valuta die leeft op het Ripple netwerk. Deze wordt soms ook "Ripple" genoemd, maar zelfs Ripple (het bedrijf) lijkt de voorkeur te hebben voor het gebruik van XRP als naam.

Disclaimer

!!! WAARSCHUWING !!!

Handelen in crypto currencies is uitermate risicovol. De kans op enorme winsten is aanwezig, maar net zo makkelijk kan je al je geld verliezen. Koersschommelingen van 50% of meer zijn vaker voorgekomen en zeker geen zeldzaamheid. Sommige alternatieve coins lijken slechts opgezet met het doel de oprichter rijk te maken. Lees je daarom goed in voor je met een nieuwe coin begint te handelen.

Het is verstandig om niet blind in de handel te duiken. Verdiep je in het product waar je in wil handelen (de kansen en gevaren) en raak vertrouwd met het handelsplatform.

Hanteer daarom deze basisregel: steek alleen dat geld erin wat je bereid bent te verliezen en laat je niet verleiden meer geld in een verliesgevende strategie te steken.

Tweakers en de posters in dit topic zijn niet verantwoordelijk voor financieel verlies als gevolg van handelen op basis van de informatie uit dit topic.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Happy trading :)

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Sunri5e
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 26-03 13:55
Net even een pluk ADA gekocht.

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 17:44
Ik ben van plan om de topicstart wat aan te pakken. Als je suggesties hebt, stuur me dan een DM. Merk op dat nu we een themaforum hebben handel/koers-discussie gescheiden is van exchange-discussie, dus deze TS zal informatie over exchanges gaan verliezen (waardoor het mogelijk een minder lange lap tekst wordt).

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Kwebie
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 09-12-2020
Terugkomend op XVG uit het 'oude' topic:
XVG staat voor een breakout uit zijn daily. Als hij uit de wedge kan gaan, waar het wel op lijkt, dan is de weg omhoog in gezet.
Mijn eerste target zou ik zetten rond 1680~ en mijn tweede rond 2150~.

Persoonlijk blijf ik weg uit XVG. Dit is een shitcoin in mijn ogen, die volledig gehyped is door Mcafee en alle nieuwe aanwas die er in gestapt is. Zoek eens uit hoe het Devteam was/ging voor de Mcafee tweet. Je kan er zat berichten over op reddit vinden bijvoorbeeld. En ook rond/na Wraith release laten ze niet echt thuis.
+ Je hebt elk moment de kans, dat iemand met een grote stack alsnog uitstapt en zijn winst pakt (Waar deze persoon eerst hodl'de, omdat hij geen verlies wilde hebben op zijn aankoop).

 • Dacide
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 24-03 15:05
copywizard schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 12:58:
ik heb al gezocht hier op tweakers en in de fora.
maar heb toch een vraag over litebit ik heb hier enkele maanden geleden voor 15 euro wat altcoins gekocht en wilde er nu nog wat bij kopen maar het minimum is gestegen van 15 naar 75 euro!! kan iemand mij vertellen waarom ze dat hebben gedaan?

ik kan litebit wel mailen maar met die drukte van nu vermoed ik niet echt een snel antwoord.

daarnaast vind ik 75 in een keer aan coins te kopen gewoon wat teveel voor mij zelf wil ik het leuk en klein houden vandaar de vraag.

ook kan ik het op hun eigen site en twitter/facebook niet terug vinden waarom de minimum is verhoogd?
Lang verhaal kort. Ze hebben het allemaal intens druk vanwege de "plotselinge' groei. Dus daarom lage bedragen even laten voor wat het is, en richten op de 'grotere' bedragen.

 • GekkeHenk
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 27-02 07:39
copywizard schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 12:58:
ik heb al gezocht hier op tweakers en in de fora.
maar heb toch een vraag over litebit ik heb hier enkele maanden geleden voor 15 euro wat altcoins gekocht en wilde er nu nog wat bij kopen maar het minimum is gestegen van 15 naar 75 euro!! kan iemand mij vertellen waarom ze dat hebben gedaan?

ik kan litebit wel mailen maar met die drukte van nu vermoed ik niet echt een snel antwoord.

daarnaast vind ik 75 in een keer aan coins te kopen gewoon wat teveel voor mij zelf wil ik het leuk en klein houden vandaar de vraag.

ook kan ik het op hun eigen site en twitter/facebook niet terug vinden waarom de minimum is verhoogd?
Vragen over brokers en exchanges dien je hier te stellen: Het grote cryptocurrency exchanges topic. Vragen over 'exchanges' (brokers) zoals Litebit en AnyCoin Direct komen dagelijks voorbij; zelf onderzoeken is ook een kunst :D.

 • Pingu007
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 25-03 14:13
Zat net met XVG te handelen en er kwam uit het niets 2 seconden een sell order van 50BTC voor bijna de ASK prijs..was dus snel weer weg en (nog) niet terug gezien...

 • BFmango
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 26-03 13:44
Kwebie schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 12:57:
Terugkomend op XVG uit het 'oude' topic:
XVG staat voor een breakout uit zijn daily. Als hij uit de wedge kan gaan, waar het wel op lijkt, dan is de weg omhoog in gezet.
Mijn eerste target zou ik zetten rond 1680~ en mijn tweede rond 2150~.

Persoonlijk blijf ik weg uit XVG. Dit is een shitcoin in mijn ogen, die volledig gehyped is door Mcafee en alle nieuwe aanwas die er in gestapt is. Zoek eens uit hoe het Devteam was/ging voor de Mcafee tweet. Je kan er zat berichten over op reddit vinden bijvoorbeeld. En ook rond/na Wraith release laten ze niet echt thuis.
+ Je hebt elk moment de kans, dat iemand met een grote stack alsnog uitstapt en zijn winst pakt (Waar deze persoon eerst hodl'de, omdat hij geen verlies wilde hebben op zijn aankoop).
Dit dus. Al dat gehype en gedoe, pff. Ik word helemaal kriebelig van mensen die er alleen maar inzitten om koerswinsten te pakken zonder überhaupt te onderzoeken wat een coin precies inhoudt.

 • jasper7878
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 16-03 08:22
BFmango schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:01:
[...]

Dit dus. Al dat gehype en gedoe, pff. Ik word helemaal kriebelig van mensen die er alleen maar inzitten om koerswinsten te pakken zonder überhaupt te onderzoeken wat een coin precies inhoudt.
ik doe dat met een klein bedragje ook wel, maar voor de long term kijk ik naar potentie. In mijn ogen is RPX een zeer goede munt, met een ijzersterk team en roadmap. echter hoor ik zo weinig op dit en andere media over hun. hoe kan dat toch. ?

 • copywizard
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Dacide schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:00:
[...]


Lang verhaal kort. Ze hebben het allemaal intens druk vanwege de "plotselinge' groei. Dus daarom lage bedragen even laten voor wat het is, en richten op de 'grotere' bedragen.
dankjewel dat is logisch dan wacht ik gewoon netjes tot hij weer een keer zakt.

AMD Ryzen 5600X, MSI MPG X570 Gaming Plus, MSI RTX3070, 32GB Corsair DDR4


 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
jasper7878 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:03:
[...]


ik doe dat met een klein bedragje ook wel, maar voor de long term kijk ik naar potentie. In mijn ogen is RPX een zeer goede munt, met een ijzersterk team en roadmap. echter hoor ik zo weinig op dit en andere media over hun. hoe kan dat toch. ?
RPX? waarschijnlijk omdat ze maar op 2 onbekende exchange staan?
copywizard schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:03:
[...]


dankjewel dat is logisch dan wacht ik gewoon netjes tot hij weer een keer zakt.
Ik vermoed dat je dan nog wel een paar jaartjes zit te wachten

[Voor 23% gewijzigd door Anoniem: 472287 op 04-01-2018 13:05]


 • PhrancK
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 27-02 14:46
RPX gaat deze maand naar een aantal grote exchanges, ik verwacht/hoop dat ze dan wat groter zullen gaan worden

 • jasper7878
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 16-03 08:22
Anoniem: 472287 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:04:
[...]


RPX? waarschijnlijk omdat ze maar op 2 onbekende exchange staan?
ja maar binnenkort naar OK exchange, en nog 2 middelgrote deze maand. dan is dit toch een groei briljantje in de maak. maar hoor er verder weinig over. zelf heb ik al ingeslagen en hoop op een mooie groei nog de komende tijd

 • Ranora
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 08-03-2019
Rannasha schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 12:56:
Ik ben van plan om de topicstart wat aan te pakken. Als je suggesties hebt, stuur me dan een DM. Merk op dat nu we een themaforum hebben handel/koers-discussie gescheiden is van exchange-discussie, dus deze TS zal informatie over exchanges gaan verliezen (waardoor het mogelijk een minder lange lap tekst wordt).
Misschien een extra disclaimer dat het momenteel erg druk is op de exchanges en dat hierdoor betalingen niet perse direct zichtbaar zijn, voorbeelden Kraken die er erg langer over doet, maar ik zag ook ETH transacties voorbij komen die er niet meteen doorkomen. (Zelfde geld ook voor LTC en nog wat andere coins)
Jarrean schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:03:
Ik ga hier meteen een vraag stellen, ik heb een stomme fout gemaakt. Ik heb eth (0.07 ongeveer) vanuit gdax naar een binance BTC adres verstuurd.
Als ik het goed gelezen heb zal dit een invalid adres zijn en wordt de transactie afgekeurd.
Heeft iemand iets soortegelijks meegemaakt? Bij gdax kan ik enkel een Transfer ID inzien waar ik verder geen informatie over kan vinden. Ik heb alvast maar een ticket ingediend bij support.
Jarrean schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:05:
Mijn eerste cryptomuntjes (eth) perongeluk naar een BTC adres getransfered :'(
Goed begin is het halve werk :+
En inspringen op "wat als ik een fout wallet adres gebruikt heb?"
Die vraag zie ik ook regelmatig voorbij komen.

[Voor 38% gewijzigd door Ranora op 04-01-2018 13:09. Reden: meer aanvulling]


 • King Dingeling
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 12-03 16:50
TRK schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 12:20
Voor de mensen met een NAS of een andere servertje waar je websites op kan draaien: https://github.com/bakman2/cryptofolio zeker een aanrader als je gebruik maakt van Binance, BitTrex, Poloniex of Kraken. Je kan api keys opgeven waarbij je je coins zeer goed in de gaten kan houden. Ook kan je met de hand hoeveelheid coins opgeven, maar ik gebruik dit nu samen met de Binance api key, nooit meer met de hand buys of sells hoeven opgeven. _/-\o_
Thx...Die ga ik even bekijken!

PSN id: K1ngD1ng3l1ng | BF3 PC: KingDing3ling


 • RustStorm
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 19:06
Ik heb er voor gekozen m'n VeChain met 10% winst te verkopen op Binance, zodat ik weer verder kan traden met een andere coin. Heb voor mezelf percentage afgesproken waarbij ik een coin van de hand doe zodat ik weer verder kan traden. NAtuurlijk is dit mogelijk minder winstgevend dan holden, maar ik denk dat het er wel voor zorgt dat je meer "inzicht" kan krijgen in de hele cryptocurrency en de koersverlopen.

Advies van een (bedrijfs)arts: gun jezelf de nodige ontspanning! Je werkt immers om te leven, en leeft niet om te werken. Succes!


 • Rebbelx
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 23-03 11:34
RustStorm schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:07:
Ik heb er voor gekozen m'n VeChain met 10% winst te verkopen op Binance, zodat ik weer verder kan traden met een andere coin. Heb voor mezelf percentage afgesproken waarbij ik een coin van de hand doe zodat ik weer verder kan traden. NAtuurlijk is dit mogelijk minder winstgevend dan holden, maar ik denk dat het er wel voor zorgt dat je meer "inzicht" kan krijgen in de hele cryptocurrency en de koersverlopen.
Ieder doet wat ie wil natuurlijk. Proficiat met je winst.. Ik houd mij Vechain bij...Heb het gevoel dat dit 1 vd munten gaat zijn welke het in 2018 echt fenomenaal gaan doen.

 • RustStorm
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 19:06
Rebbelx schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:09:
[...]


Ieder doet wat ie wil natuurlijk. Proficiat met je winst.. Ik houd mij Vechain bij...Heb het gevoel dat dit 1 vd munten gaat zijn welke het in 2018 echt fenomenaal gaan doen.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik ook op de planning heb staan een flinke hoeveelheid te gaan holden, omdat ik wat dat betreft het gevoel met je deel.

Heb gisteren echter gekozen om eens te gaan avonturieren in het daytraden, dus dan moet ik mezelf daar dan ook aan houden; anders heeft afspraken maken geen zin he. ;)

Advies van een (bedrijfs)arts: gun jezelf de nodige ontspanning! Je werkt immers om te leven, en leeft niet om te werken. Succes!


 • miikebtc
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 23-01 11:12
Meer mensen bij wie in Blockfolio de waarde van TRX soms +- 25% daalt en stijgt in enkele seconden? Dit valt me nu al een paar keer op het afgelopen uur maar in Binance kan ik geen bijzonderheden vinden, lijkt me een foutje in Blockfolio maar anders wellicht goed om in de gaten te houden

 • FrankGuthrie
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 22-03 11:34

FrankGuthrie

I Wanna Be Kate

Rebbelx schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:09:
[...]


Ieder doet wat ie wil natuurlijk. Proficiat met je winst.. Ik houd mij Vechain bij...Heb het gevoel dat dit 1 vd munten gaat zijn welke het in 2018 echt fenomenaal gaan doen.
Ik heb ook een goed gevoel over deze munt, maar ik denk wel dat weinig mensen de munt weten te vinden. Toen Thor uitkwam crashte de koers, en dat terwijl Thor een prachtige toevoeging is....

Russian Blue Neji
Kate Bush
Blue Horizon(a website about Star Trek & Babylon 5)


 • Kwebie
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 09-12-2020
miikebtc schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:11:
Meer mensen bij wie in Blockfolio de waarde van TRX soms +- 25% daalt en stijgt in enkele seconden? Dit valt me nu al een paar keer op het afgelopen uur maar in Binance kan ik geen bijzonderheden vinden, lijkt me een foutje in Blockfolio maar anders wellicht goed om in de gaten te houden
Blockfolio heeft systeem problemen. Prijzen zijn niet altijd up to date daardoor.

 • DidyS
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 11-02-2020
miikebtc schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:11:
Meer mensen bij wie in Blockfolio de waarde van TRX soms +- 25% daalt en stijgt in enkele seconden? Dit valt me nu al een paar keer op het afgelopen uur maar in Binance kan ik geen bijzonderheden vinden, lijkt me een foutje in Blockfolio maar anders wellicht goed om in de gaten te houden
Blockfolio schijnt wat problemen te hebben. <--- spuit 11.. 8)7

 • Lazarro
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 23-01-2019
FrankGuthrie schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:12:
[...]


Ik heb ook een goed gevoel over deze munt, maar ik denk wel dat weinig mensen de munt weten te vinden. Toen Thor uitkwam crashte de koers, en dat terwijl Thor een prachtige toevoeging is....
Was er ook niet sprake van dat de supply met een factor 10 verkleind zou worden? Dat zou natuurlijk prachtig nieuws zijn

 • Plasmaman
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 17-01-2018
Rebbelx schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:09:
[...]


Ieder doet wat ie wil natuurlijk. Proficiat met je winst.. Ik houd mij Vechain bij...Heb het gevoel dat dit 1 vd munten gaat zijn welke het in 2018 echt fenomenaal gaan doen.
Ik denk ook dat VeChain heel groot gaat worden. Als ze straks meer samenwerkingen aankondigen belooft dat veel goeds!

[Voor 9% gewijzigd door Plasmaman op 04-01-2018 13:24]


 • Steefmeister
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 23:23
XVG krabbelt wat op. Mooi om te zien. Als ik mijn inzet terugheb zit ik in een tweestrijd. Uitcashen of toch vertrouwen houden.

In essentie is de tech die erachter zit natuurlijk geweldig, maar hun PR kwaliteiten zijn bedroevend.

De enige munt waar ik mee ben gegaan in de hype tot nu toe..

 • RobbieB
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 25-03 06:57
Mmm.. gister gelukkig op een goed moment in VeChain gesprongen. lang getwijfeld omdat er al zo'n steady lift in zat en ik aan het wachten was op een dipje. Ben blij dat ik het niet gedaan heb...

Ioniq 5 Connect+ 73kWh RWD SSG | 5670Wp PV


 • DRuw
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07-02 13:11

DRuw

Bacardi Bat on Ice:)

Steefmeister schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:17:
XVG krabbelt wat op. Mooi om te zien. Als ik mijn inzet terugheb zit ik in een tweestrijd. Uitcashen of toch vertrouwen houden.

In essentie is de tech die erachter zit natuurlijk geweldig, maar hun PR kwaliteiten zijn bedroevend.

De enige munt waar ik mee ben gegaan in de hype tot nu toe..
Standaard uitbreek van de wedge lijkt het... (ben er ook op gewezen hoor maar het lijkt wel te kloppen).
Hij dimt alweer aardig in ook dus ik denk dat het een tijdelijk piekje is

Deze signature is om volstrekt onduidelijke redenen verwijderd. PVOutput


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
miikebtc schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:11:
Meer mensen bij wie in Blockfolio de waarde van TRX soms +- 25% daalt en stijgt in enkele seconden? Dit valt me nu al een paar keer op het afgelopen uur maar in Binance kan ik geen bijzonderheden vinden, lijkt me een foutje in Blockfolio maar anders wellicht goed om in de gaten te houden
Ik heb nu gedurende 2 dagen dezelfde portfolio in Delta als in Blockfolio staan ter vergelijk en Blockfolio wisselt inderdaad enorm per moment. Denk dat ik Blockfolio maar verwijder.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Li1quid
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 26-03 14:23
Steefmeister schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:17:
XVG krabbelt wat op. Mooi om te zien. Als ik mijn inzet terugheb zit ik in een tweestrijd. Uitcashen of toch vertrouwen houden.

In essentie is de tech die erachter zit natuurlijk geweldig, maar hun PR kwaliteiten zijn bedroevend.

De enige munt waar ik mee ben gegaan in de hype tot nu toe..
Volgens mij zijn er héél veel mensen aan het wachten om gelijk met hun inzet te staan om vervolgens te verkopen.

Zelf ben ik er tijdens de grote daling uitgestapt (-30%, maar nog wel een totale winst). Daarna dat bedrag in andere coins gestoken en ondertussen al dubbel en dik terugverdiend :) Het HODL geroep is altijd overdreven.

In Verge zie ik helaas geen toekomst meer.

 • hmr
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 21:58
Li1quid schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:28:
[...]


Volgens mij zijn er héél veel mensen aan het wachten om gelijk met hun inzet te staan om vervolgens te verkopen.

Zelf ben ik er tijdens de grote daling uitgestapt (-30%, maar nog wel een totale winst). Daarna dat bedrag in andere coins gestoken en ondertussen al dubbel en dik terugverdiend :) Het HODL geroep is altijd overdreven.

In Verge zie ik helaas geen toekomst meer.
Ik ben inmiddels net weer in het groen van mijn rebuy na uitgestapt te zijn op 0.29$ .. :)

hmr hmr hmr hmr hmr hmr


 • AOC
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Wat vinden jullie tweakers van dit project? https://internxt.io/ ik heb het even gescand maar komt er op neer dat ze naar een gedecentraliseerd internet willen gaan welke meer privacy biedt. Je kan je eigen computer inzetten als Host en bandbreedte/geheugen beschikbaar stellen en daar dus coins (INXT) mee verdienen. Klinkt erg leuk :) wat verder interessant voor traders is de lage coin supply dat vast staat wat weer ten gunste van de coin prijs kan zijn. Twijfel nog om erop te springen omdat ik het lastig vind om de potentie te bepalen

 • Malawolar
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 23-01-2021
Waterkoker schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:48:
Wat vinden jullie tweakers van dit project? https://internxt.io/ ik heb het even gescand maar komt er op neer dat ze naar een gedecentraliseerd internet willen gaan welke meer privacy biedt. Je kan je eigen computer inzetten als Host en bandbreedte/geheugen beschikbaar stellen en daar dus coins (INXT) mee verdienen. Klinkt erg leuk :) wat verder interessant voor traders is de lage coin supply dat vast staat wat weer ten gunste van de coin prijs kan zijn. Twijfel nog om erop te springen omdat ik het lastig vind om de potentie te bepalen
Het internet is toch praktisch al decentraal? Behalve in een aantal landen.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Heeft iemand hier weleens ltc van Binance naar Bitstamp over geprobeerd te maken? Ik krijg het niet voor elkaar en naar Bittrex is er absoluut geen probleem. Beetje jammer alleen dat de koers daar altijd ietsjes lager is. :/

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:06
Mijn winsten van RPX verkocht en verplaatst naar TRON :)
Die zijn nog niet klaar: https://twitter.com/Tronfoundation/status/948824399951491072

 • Ranora
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 08-03-2019
Waterkoker schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:48:
Wat vinden jullie tweakers van dit project? https://internxt.io/ ik heb het even gescand maar komt er op neer dat ze naar een gedecentraliseerd internet willen gaan welke meer privacy biedt. Je kan je eigen computer inzetten als Host en bandbreedte/geheugen beschikbaar stellen en daar dus coins (INXT) mee verdienen. Klinkt erg leuk :) wat verder interessant voor traders is de lage coin supply dat vast staat wat weer ten gunste van de coin prijs kan zijn. Twijfel nog om erop te springen omdat ik het lastig vind om de potentie te bepalen
Dit is toch ook het doel van TRON? Wat in mijn ogen niet makkelijk gaat lukken. En ze maken zelf ontzettend veel gebruik van het gecentraliseerde netwerk.

 • Blik1984
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 23:43
Net mijn eerste 500 euro aan BTC richting Binance gezet, vanavond maar eens kijken in welke coins ik ga investeren

 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Komt er ook thread voor ICO’s? Daar werden ook veel vragen over gesteld nml. Happy trading allemaal!

Edit: Ook geplaatst in juiste thread, excuses voor dubbel post

[Voor 23% gewijzigd door D-Ed op 04-01-2018 14:12]


 • Grrrrrene
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Blik1984 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:02:
Net mijn eerste 500 euro aan BTC richting Binance gezet, vanavond maar eens kijken in welke coins ik ga investeren
Ik hoop dat het bij jou sneller gaat dan bij mijn vriendin, die heeft haar geld gisteren uit een locale wallet overgemaakt naar Binance, maar het is nog steeds niet binnen :X De Binance-tegenrekening zou niet bekend zijn, wat me raar lijkt, want haar account daar is al een week oud.

Imitation is the sincerest form of flattery
Stressed is desserts spelled backwards


 • Prosac
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 23:14
Deel van mijn Ripples overgezet naar FUN, ff aanzien.

 • Qosmic
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 22:29
FUN zit ik ook over na te denken.

Maar voor mij wordt het FUN of nog meer TRX.

TRX heeft het wel mee zitten op dit moment. En ze staan even hoog.Keuzes...

Stop chasing the dream, you're already living it


 • Blik1984
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 23:43
Grrrrrene schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:04:
[...]

Ik hoop dat het bij jou sneller gaat dan bij mijn vriendin, die heeft haar geld gisteren uit een locale wallet overgemaakt naar Binance, maar het is nog steeds niet binnen :X De Binance-tegenrekening zou niet bekend zijn, wat me raar lijkt, want haar account daar is al een week oud.
Vanuit coinbase, zou een paar uur mogen duren normaal gesproken als ik de berichten zo lees

 • ApC_IcE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 15:48

ApC_IcE

Aan elk einde zit een begin

Is er eigenlijk al bekend wanneer en of xrp naar coinbase gaat?

 • Rookert25
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 27-11-2022
https://www.reddit.com/r/...cial_uk_government_press/

Nederlands blockchain-project, ICO maand geleden afgesloten, 13.5 miljoen maximum tokens, reeds 50.000 tickets verkocht en deal met Hekwerk Producties voor honderduizenden tickets komende jaar. Komt binnenkort op beurzen terecht en ik gok dat ze dan max 10-20 miljoen market cap hebben. Nu is het blijkbaar al in de UK opgepikt dat dit bedrijf bestaansrecht heeft door de overheid! In de gaten houden dus.

https://blog.guts.tickets/ (heel uitgebreid communicatie van het team).

 • internetinfo
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 23:24
Zou even wachten met TRX, die lijkt tegen een correctie aan te hikken. En terecht, zit er zelf ook aan te denken, gister gekocht en sindsdien +161% gemaakt :9

FUN heeft z'n rit volgens mij ook al wel gehad? Zijn veel wisselende berichten over, maar heb me daar verder niet in verdiept.

 • leproos
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 18-11-2018
Qosmic schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:07:
FUN zit ik ook over na te denken.

Maar voor mij wordt het FUN of nog meer TRX.

TRX heeft het wel mee zitten op dit moment. En ze staan even hoog.Keuzes...
Vergeet POE niet ;)

 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
POE is echt een doodstil project. Ik begrijp niet waar die pump vandaan komt. Gewoon omdat 'ie schijtgoedkoop was?

 • mark-k
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 22:01

mark-k

AKA markkNL

Waterkoker schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:48:
Wat vinden jullie tweakers van dit project? https://internxt.io/ ik heb het even gescand maar komt er op neer dat ze naar een gedecentraliseerd internet willen gaan welke meer privacy biedt. Je kan je eigen computer inzetten als Host en bandbreedte/geheugen beschikbaar stellen en daar dus coins (INXT) mee verdienen. Klinkt erg leuk :) wat verder interessant voor traders is de lage coin supply dat vast staat wat weer ten gunste van de coin prijs kan zijn. Twijfel nog om erop te springen omdat ik het lastig vind om de potentie te bepalen
En dan onbewust jouw pc als host voor een kinderporno netwerk ofzo openstellen, nee bedankt :X

 • leproos
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 18-11-2018
internetinfo schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:13:
Zou even wachten met TRX, die lijkt tegen een correctie aan te hikken. En terecht, zit er zelf ook aan te denken, gister gekocht en sindsdien +161% gemaakt :9

FUN heeft z'n rit volgens mij ook al wel gehad? Zijn veel wisselende berichten over, maar heb me daar verder niet in verdiept.
Had TRX gisteravond naar USDT gezet, leek me verstandig.. Vind wel dat ie vandaag lang blijft hangen zeg.. maar heb er net een paar gekocht dus hij gaat zo waarschijnlijk instorten :p

 • FlyEragon
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 25-03 03:44

FlyEragon

Alien Monkeys

Anoniem: 472287 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:15:
[...]


POE is echt een doodstil project. Ik begrijp niet waar die pump vandaan komt. Gewoon omdat 'ie schijtgoedkoop was?
Youtubers die promoten of opnemen in hun coins to buy for 2018. En tja wie weet, als je lang genoeg prutcoins houdt (hold) schieten er een aantal toch wel omhoog een keer door een lanterfant die ze aanprijst. Wat dat betreft is het een schiet maar raak kermis. Je kan analyseren tot je een ons weegt, maar het makkelijkste is coins kopen die mediaandacht krijgen omdat iedeeen daar even kortstondig op inspringt. Voor de langere termijn holders, is het inderdaad beter om wat meer onderzoek voor te doen, maar als daytrader kan je die analyses aan je laars lappen en gewoon meegaan met de waan van de dag heb ik het idee.

 • Sanalologo
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 19-03 15:33
Waterkoker schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:48:
Wat vinden jullie tweakers van dit project? https://internxt.io/ ik heb het even gescand maar komt er op neer dat ze naar een gedecentraliseerd internet willen gaan welke meer privacy biedt. Je kan je eigen computer inzetten als Host en bandbreedte/geheugen beschikbaar stellen en daar dus coins (INXT) mee verdienen. Klinkt erg leuk :) wat verder interessant voor traders is de lage coin supply dat vast staat wat weer ten gunste van de coin prijs kan zijn. Twijfel nog om erop te springen omdat ik het lastig vind om de potentie te bepalen
Substratum is een stuk beter en verder, komen deze maand met een release.

 • internetinfo
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 23:24
Inderdaad. Zelfde zie ik ook nog wel met DIM gebeuren. Man man wat een project is dat, maar zullen er genoeg zijn die daar ooit nog eens goedkoop in willen stappen.

 • Sanalologo
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 19-03 15:33
FlyEragon schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:18:
[...]

Youtubers die promoten of opnemen in hun coins to buy for 2018. En tja wie weet, als je lang genoeg prutcoins houdt (hold) schieten er een aantal toch wel omhoog een keer door een lanterfant die ze aanprijst. Wat dat betreft is het een schiet maar raak kermis. Je kan analyseren tot je een ons weegt, maar het makkelijkste is coins kopen die mediaandacht krijgen omdat iedeeen daar even kortstondig op inspringt. Voor de langere termijn holders, is het inderdaad beter om wat meer onderzoek voor te doen, maar als daytrader kan je die analyses aan je laars lappen en gewoon meegaan met de waan van de dag heb ik het idee.
POE is echt totaal geen prutcoin, goed concept, alleen devs een beetje on the low, zal binnekort wel nieuws uitkomen.

 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Sanalologo schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:20:
[...]


POE is echt totaal geen prutcoin, goed concept, alleen devs een beetje on the low, zal binnekort wel nieuws uitkomen.
"beetje" on the low? Als ze overleden waren had je 't niet gemerkt

 • FlyEragon
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 25-03 03:44

FlyEragon

Alien Monkeys

Sanalologo schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:20:
[...]
POE is echt totaal geen prutcoin, goed concept, alleen devs een beetje on the low, zal binnekort wel nieuws uitkomen.
Sorry voor de onduidelijkheid, niet dat ik bedoel dat POE een prutcoin is. Maar de coin an sich maakt weinig uit, zolang met ergens in de media verschijnt en vervolgens wordt opgepikt door de grotere kanalen. FOMO kicks in, en dan heb je snel een piek. Vervolgens stappen er veel weer uit, en volgt de normale lijn weer.
Wat dat betreft kan je dus overal op inspringen lijkt het wel, zolang het maar een beetje aandacht heeft gehad. Voor de echte dikke profits, moet je natuurlijk er al veel eerder zijn, maar het gaat er net eens meer om de techniek maar of je 'gokt' op een coin die volgende maand in de belangstelling staat bij enkele youtubers.

 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:06
internetinfo schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:13:
Zou even wachten met TRX, die lijkt tegen een correctie aan te hikken.
Hoe zie je dit? vooralsnog gewoon een stijgende lijn. TRX gaat komende weken ook wel verder stijgen verwacht ik.

 • Utke56
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 13-03 16:56
Ok ook ik zit in de TRX trein via Binance. Vraag is even hoe jullie uitstappen in Binance omzetten in fiat (kan dat uberhaupt op Binance? of in andere coin (zo ja, welke?). Ik handel normaal met Bittrex, Bitfinex vandaar... tnx!

 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:06
Tip voor app met API koppeling (android)

Google Play: Bitsnapp – Track your Bitcoin and Crypto Portfolio

 • argon007
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 24-03 14:11
Daarnet ook Bitsnapp geinstalleerd. Is nog in Beta, maar ziet er vooralsnog goed uit momenteel. Enkel nog wat kleine Exchange websites waar ik ook op zit die nog niet gelist zijn.

Ik volg het projectje verder op. Gedaan dan met manueel alles in te moeten vullen...

 • Malawolar
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 23-01-2021
Heren,

Ben benieuwd naar jullie visie over de media aandacht die het gaat krijgen wanneer Ripple de Bitcoin inhaalt. Kwestie van een week of 2/3 denk ik. Wat voor invloed zal dit gaan hebben op zowel de alts als op btc?
Vermeld al langer op Tweakers dat Bitcoins tijd geweest is t.o.v. sommige altcoins (zwaar misplaatste naam voor superieure techniek t.o.v. BTC), maar wat gaat de invloed op de markt zijn, aangezien btc nog wel steeds het meest gebruikte tradingpair is. (gebruik zelf overigens alleen nog maar ETH, veel stabieler en makkelijker te versturen)

 • Keel85
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 24-03 17:06
DidyS schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 13:13:
[...]


Blockfolio schijnt wat problemen te hebben. <--- spuit 11.. 8)7
Ik heb de laatste ook vastlopers en geen data msgs gehad. Dus vandaag eens gaan rondkijken. Inderdaad ook Delta tegengekomen, maar ook coinlib. Dus maar eens kijken of er iets was van beide (desktop + app) en bij cointracking.info uitgekomen. Hier kun je je trade en order history importeren en dashboard etc aanpassen.

Enige issue wat ik er in mijn 15 minuten spelen mee zag is dat hij LEND waarde niet goed vanuit Binance pakt.

Iemand van jullie ervaringen met cointracking?

 • appelflap1992
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 24-03 10:43
Utke56 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:26:
Ok ook ik zit in de TRX trein via Binance. Vraag is even hoe jullie uitstappen in Binance omzetten in fiat (kan dat uberhaupt op Binance? of in andere coin (zo ja, welke?). Ik handel normaal met Bittrex, Bitfinex vandaar... tnx!
Als je (tijdelijk) uit wil stappen is USDT het beste. Blijft je geld gewoon online staan maar blijft het gewoon de zelfde waarde houden in dollars.

 • mark-k
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 22:01

mark-k

AKA markkNL

Hier mensen toevallig ook problemen dat zodra ze bij Binance het tabje van TRX open zetten meteen alles vastloopt? Die stijging is niet normaal, maar de performance degradation ook niet

 • Dacide
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 24-03 15:05
mark-k schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:32:
Hier mensen toevallig ook problemen dat zodra ze bij Binance het tabje van TRX open zetten meteen alles vastloopt? Die stijging is niet normaal, maar de performance degradation ook niet
Jupz! Echter, als ik de iOS app gebruik, dan gaat ie wel lekker. Merk weinig tot geen hangers of wachttijden.

 • BlacKstaR-
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 18:22
Malawolar schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:28:
Heren,

Ben benieuwd naar jullie visie over de media aandacht die het gaat krijgen wanneer Ripple de Bitcoin inhaalt. Kwestie van een week of 2/3 denk ik. Wat voor invloed zal dit gaan hebben op zowel de alts als op btc?
Vermeld al langer op Tweakers dat Bitcoins tijd geweest is t.o.v. sommige altcoins (zwaar misplaatste naam voor superieure techniek t.o.v. BTC), maar wat gaat de invloed op de markt zijn, aangezien btc nog wel steeds het meest gebruikte tradingpair is. (gebruik zelf overigens alleen nog maar ETH, veel stabieler en makkelijker te versturen)
Lijkt mij niet dat Ripple binnen 3 weken of een maand Bitcoin voorbij is in marketcap. Zit in verschil van dik 80 miljard in. Denk dat net als elke munt Ripple ook een paar dipjes zal meemaken doordat mensen ze gaan dumpen.

Dat zeggende Bitcoin gaat denk ik 2018 niet afsluiten als marktleider. De trade volume van Bitcoin is maar een fractie tegenover de Marketcap. Instappers kiezen meer voor nieuwe munten. Bitcoin is meer een munt om je winst van andere munten in om te zetten.

[Voor 11% gewijzigd door BlacKstaR- op 04-01-2018 14:39]


 • Mkleijer
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 25-03 08:22
MaStar schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:26:
Tip voor app met API koppeling (android)

Google Play: Bitsnapp – Track your Bitcoin and Crypto Portfolio
Zit er goed uit!
Alleen XRP staat op 3,2 euro, vooruitziende blik?

 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Mkleijer schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:37:
[...]


Zit er goed uit!
Alleen XRP staat op 3,2 euro, vooruitziende blik?
nee, dat is, nog steeds en zal altijd blijven, doordat ze voor die prijs omgerekend gaan in Korean Won

https://coinmarketcap.com/currencies/ripple/#markets

[Voor 8% gewijzigd door Anoniem: 472287 op 04-01-2018 14:39]


 • argon007
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 24-03 14:11
Grappige is dat ik door die App (via API) plots zie dat ik ook wat REQ munten heb staan. Kan mij dus niet meer herinneren dat ik deze gekocht had ... :-)

 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:06
argon007 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:40:
Grappige is dat ik door die App (via API) plots zie dat ik ook wat REQ munten heb staan. Kan mij dus niet meer herinneren dat ik deze gekocht had ... :-)
Ik had ook ineens wat nieuwe coins nog :') :X

Waarde hoger dan ik dacht. Al komt dat wellicht door verkeerde rates in XRP?

 • atvokado
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 17-02 21:54
Dit draagt niet echt bij aan een inhoudelijk discussie en zou voor elke coin kunnen gelden

[Voor 71% gewijzigd door Grotman op 04-01-2018 14:50]


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
mark-k schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:32:
Hier mensen toevallig ook problemen dat zodra ze bij Binance het tabje van TRX open zetten meteen alles vastloopt? Die stijging is niet normaal, maar de performance degradation ook niet
Daarvoor heb ik zojuist de desktop app maar geinstalleerd. Alles ging prima tot je trx aanklikt... Het is ook idioot om te zien hoeveel orders er nu per minuut seconde doorheen gaan... :D

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 01:49

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

leproos schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:18:
[...]

Had TRX gisteravond naar USDT gezet, leek me verstandig.. Vind wel dat ie vandaag lang blijft hangen zeg.. maar heb er net een paar gekocht dus hij gaat zo waarschijnlijk instorten :p
Dit. Same. Ik dacht op een gegeven moment nu issie wel enorm gestegen, er moet wel een correctie aan komen. Die kwam op het moment dat ik het op ETH gezet had ook, maar die hield niet zo lang aan en daarna ging hij vrolijk omhoog. Heb nog wel wat in TRX zitten maar ik dacht even een paar gratis muntjes eruit te halen door wat te sellen en dan opnieuw in te kopen op een dip. Helaas is hij nooit echt zo ver gedipt dat ik dit heb kunnen doen. Maar verwacht toch straks wel een fatsoenlijke correctie hoor. Dit kan toch niet zo door gaan die gekkigheid? Wel bizar idd!

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:06
Qosmic schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:07:
FUN zit ik ook over na te denken.

Maar voor mij wordt het FUN of nog meer TRX.

TRX heeft het wel mee zitten op dit moment. En ze staan even hoog.Keuzes...
Waarom niet beide? FUN is ook interessant, zit ik ook in voor 10%. TRX iets meer inmiddels ;)

 • appelflap1992
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 24-03 10:43
DAMAGE schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:50:
[...]


Dit. Same. Ik dacht op een gegeven moment nu issie wel enorm gestegen, er moet wel een correctie aan komen. Die kwam op het moment dat ik het op ETH gezet had ook, maar die hield niet zo lang aan en daarna ging hij vrolijk omhoog. Heb nog wel wat in TRX zitten maar ik dacht even een paar gratis muntjes eruit te halen door wat te sellen en dan opnieuw in te kopen op een dip. Helaas is hij nooit echt zo ver gedipt dat ik dit heb kunnen doen. Maar verwacht toch straks wel een fatsoenlijke correctie hoor. Dit kan toch niet zo door gaan die gekkigheid? Wel bizar idd!
Dat is precies de reden waarom ik dat niet meer doe, verkopen en lager terug kopen. Ja als het lukt heb je "gratis" meer currency. Maar mij lukte het meestal niet kocht ik altijd duurder terug dan mijn verkoop. Ik zit redelijk dik in TRX en deze bizarre stijging gaat vrijwel zeker gecorrigeerd worden maar je weet niet wanneer en hoever het gaat zakken. als je nu verkoopt op ongeveer 20 cent en hij stijgt nog door naar 27 dan correctie naar 21 cent heb je nog niet geprofiteerd van de dip. Dus dat is echt moeilijk te timen.

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 01:49

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

appelflap1992 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:57:
[...]


Dat is precies de reden waarom ik dat niet meer doe, verkopen en lager terug kopen. Ja als het lukt heb je "gratis" meer currency. Maar mij lukte het meestal niet kocht ik altijd duurder terug dan mijn verkoop. Ik zit redelijk dik in TRX en deze bizarre stijging gaat vrijwel zeker gecorrigeerd worden maar je weet niet wanneer en hoever het gaat zakken. als je nu verkoopt op ongeveer 20 cent en hij stijgt nog door naar 27 dan correctie naar 21 cent heb je nog niet geprofiteerd van de dip. Dus dat is echt moeilijk te timen.
Het is en blijft een gok inderdaad. Je kunt het wel redelijk aan de chart zien maar die houdt zich ook niet altijd aan de theorie. Dit is dan wel echt een extreme pump moet ik zeggen.

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • internetinfo
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 23:24
appelflap1992 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:57:
[...]


Dat is precies de reden waarom ik dat niet meer doe, verkopen en lager terug kopen. Ja als het lukt heb je "gratis" meer currency. Maar mij lukte het meestal niet kocht ik altijd duurder terug dan mijn verkoop. Ik zit redelijk dik in TRX en deze bizarre stijging gaat vrijwel zeker gecorrigeerd worden maar je weet niet wanneer en hoever het gaat zakken. als je nu verkoopt op ongeveer 20 cent en hij stijgt nog door naar 27 dan correctie naar 21 cent heb je nog niet geprofiteerd van de dip. Dus dat is echt moeilijk te timen.
En dan is het gewoon de kunst van niet te hebberig willen zijn. Als Als Als. Met fatsoenlijke winst enkel blijven zitten als het geld je echt niks uitmaakt of als je natuurlijk in het project gelooft.
Heb zelf TRX op 1650 weggedaan met 3BTC winst. Hij staat nu op 1780 (hitBTC), dat oogt inderdaad vervelend, maar er zijn nog zo veel andere coins. Neemt niet weg dat als ie in één ruk door de 2k sat heenschiet het wel jammer is ;)

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 01:49

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

internetinfo schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:02:
[...]


En dan is het gewoon de kunst van niet te hebberig willen zijn. Als Als Als. Met fatsoenlijke winst enkel blijven zitten als het geld je echt niks uitmaakt of als je natuurlijk in het project gelooft.
Heb zelf TRX op 1650 weggedaan met 3BTC winst. Hij staat nu op 1780 (hitBTC), dat oogt inderdaad vervelend, maar er zijn nog zo veel andere coins. Neemt niet weg dat als ie in één ruk door de 2k sat heenschiet het wel jammer is ;)
Hoe hard hij nu ook stijgt, hij kan zo maar weer in eens een behoorlijke dip krijgen. Dat hoeft niet perse in het volgende uur of de volgende dag te zijn. Er komt altijd wel weer een moment dat hij het even moeilijk heeft om wat voor reden dan ook. BTC is een goed voorbeeld. Als je een koop order zet waar je op wilt kopen en het mooi zo laat staan, dan heb je de dagen er op best kans dat je weer lekker goedkoop erbij kunt zitten, toch? Je moet geen last van FOMO hebben als je wilt traden.

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • appelflap1992
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 24-03 10:43
DAMAGE schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:00:
[...]


Het is en blijft een gok inderdaad. Je kunt het wel redelijk aan de chart zien maar die houdt zich ook niet altijd aan de theorie. Dit is dan wel echt een extreme pump moet ik zeggen.
Klopt, en ik accepteer het ook als hij morgen weer terug naar bv 10 cent is, natuurlijk wel balen maar door te anticiperen op de koerst op korte termijn heeft mij niet veel goed gebracht. Ik vind het knap dat sommige mensen het vaker wel lukt dan niet maar voor mij is het helaas niet weggelegd.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
internetinfo schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:02:
[...]


En dan is het gewoon de kunst van niet te hebberig willen zijn. Als Als Als. Met fatsoenlijke winst enkel blijven zitten als het geld je echt niks uitmaakt of als je natuurlijk in het project gelooft.
Heb zelf TRX op 1650 weggedaan met 3BTC winst. Hij staat nu op 1780 (hitBTC), dat oogt inderdaad vervelend, maar er zijn nog zo veel andere coins. Neemt niet weg dat als ie in één ruk door de 2k sat heenschiet het wel jammer is ;)
Nogmaals, dat is heel leuk maar deposits/withdrawals daar zijn niet mogelijk dus er is een hele goede reden dat dit verschil er is. ;)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Lekkerboeie86
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 18:11
appelflap1992 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:32:
[...]


Als je (tijdelijk) uit wil stappen is USDT het beste. Blijft je geld gewoon online staan maar blijft het gewoon de zelfde waarde houden in dollars.
Dit is eigenlijk precies waar ik naar op zoek was. Ik sta op het punt om een bedrag betalen op Bitonic en dit in mijn wallet te krijgen op Binance. Dan heb je daar bitcoin en daarmee kan je diverse coins kopen. Nu lees ik dat mensen investeringen verkopen, maar voor wat eigenlijk? Ik wil gewoon dollars of euro's op Binance zien als ik even niet in Crypto wil investeren. Die mogelijkheid is daar dus wel?

TWEAKERS EREDIVISIE VOETBALPOULE!


 • internetinfo
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 23:24
Crypts schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:05:
[...]

Nogmaals, dat is heel leuk maar deposits/withdrawals daar zijn niet mogelijk dus er is een hele goede reden dat dit verschil er is. ;)
Wat is dat nou weer voor onzin? Niet alles overtypen wat je in een bepaald Telegram kanaal leest.
Vanochtend nog coints naar mijn cold wallet overgezet. LTC heeft hooguit wat vertraging gehad en de transacties op de NEM chain lopen ook al weer (zij het volgens mij nog wel handmatig).

 • Bloktsjeen
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 09-02-2018
Lekkerboeie86 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:06:
[...]


Dit is eigenlijk precies waar ik naar op zoek was. Ik sta op het punt om een bedrag betalen op Bitonic en dit in mijn wallet te krijgen op Binance. Dan heb je daar bitcoin en daarmee kan je diverse coins kopen. Nu lees ik dat mensen investeringen verkopen, maar voor wat eigenlijk? Ik wil gewoon dollars of euro's op Binance zien als ik even niet in Crypto wil investeren. Die mogelijkheid is daar dus wel?
Zie het Exchange topic.

 • mark-k
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 22:01

mark-k

AKA markkNL

Lekkerboeie86 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:06:
[...]


Dit is eigenlijk precies waar ik naar op zoek was. Ik sta op het punt om een bedrag betalen op Bitonic en dit in mijn wallet te krijgen op Binance. Dan heb je daar bitcoin en daarmee kan je diverse coins kopen. Nu lees ik dat mensen investeringen verkopen, maar voor wat eigenlijk? Ik wil gewoon dollars of euro's op Binance zien als ik even niet in Crypto wil investeren. Die mogelijkheid is daar dus wel?
Het is ook een coin en geen echte USD natuurlijk, maar hij schommelt eigenlijk altijd hooguit tussen de 0.98 en 1.02 USD (meestal nog minder), dus USDT is wel vrij safe ja.

 • FreeShooter
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 21:29
Ik zie dat Verge en EMC2 ook weer terug van de dood zijn. Toch opmerkelijk. Zijn er voorbeelden van munten die zes maanden terug hot waren en nu helemaal zijn afgezakt?

 • poderosoo
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 25-03 06:38
Malawolar schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 14:28:
Heren,

Ben benieuwd naar jullie visie over de media aandacht die het gaat krijgen wanneer Ripple de Bitcoin inhaalt. Kwestie van een week of 2/3 denk ik. Wat voor invloed zal dit gaan hebben op zowel de alts als op btc?
Vermeld al langer op Tweakers dat Bitcoins tijd geweest is t.o.v. sommige altcoins (zwaar misplaatste naam voor superieure techniek t.o.v. BTC), maar wat gaat de invloed op de markt zijn, aangezien btc nog wel steeds het meest gebruikte tradingpair is. (gebruik zelf overigens alleen nog maar ETH, veel stabieler en makkelijker te versturen)
Je stelt het wel als een feit dat ripple btc voorbij zal gaan. Zelf denk ik dat het weinig uit gaat maken. Evenals zogenaamd dat coinbase ripple zal gaan verkopen voor fiat zit al gewoon in de huidige prijs meegerekend (buy the rumour, sell the news). Daarnaast is om via ripple een transactie te doen heel de ripple token niet nodig (is een BFT concensus mechanisme (Baliga, 2017), enkel is het voor het bedrijfsleven fijn als er een bepaald volume achter de token zit zodat deze wat minder volatiel is en beter geschikt voor transacties dan speculatie. Daarnaast vind ik het gevaarlijk dat het grootste deel van de supply (2/3e) in handen is van de organisatie erachter, en laat nou net voor BFT 2/3e genoeg zijn om consensus te bereiken over alles op het netwerk. Tevens, wanneer er een grote correctie is zullen coins met lage prijs per stuk als eerste gedumped worden door normies (denk ik).

Wot-stats


 • appelflap1992
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 24-03 10:43
Lekkerboeie86 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:06:
[...]


Dit is eigenlijk precies waar ik naar op zoek was. Ik sta op het punt om een bedrag betalen op Bitonic en dit in mijn wallet te krijgen op Binance. Dan heb je daar bitcoin en daarmee kan je diverse coins kopen. Nu lees ik dat mensen investeringen verkopen, maar voor wat eigenlijk? Ik wil gewoon dollars of euro's op Binance zien als ik even niet in Crypto wil investeren. Die mogelijkheid is daar dus wel?
Ja de USDT staat garant voor 1 dollar. Dus als je alles in USDT steekt, zeg 1000 dollar is dat morgen ook nog 1000 dollar als alles is geklapt. En je kunt van die 1000 dollar op binance dan weer BTC, ETH enz kopen en traden naar andere alts.

Maar het is nooit zo veilig als USD of EURO op een bankrekening, want als binance gehacked wordt is USDT netzo weg als alle andere currency.

 • Korkss
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 25-03 14:58
Mn portfolio aangevuld met wat VEN en WABI.
Bezit nu de volgende coins:
VEN
WABI
NEO
POWR
ETHOS (BQX)

Afgelopen week flink gestegen alles, maar
ga dit holden voor de long term. Zeker een jaar. Komen mooie dingen aan voor sommige coins dit jaar.

Acer predator XB271HU - Ryzen 3700x -MSI Z270 PGC - Gigabyte Aorus 1080ti - 16gb DDR4 - NZXT H700i - Seasonic 650W gold


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 01:49

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

FreeShooter schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:10:
Ik zie dat Verge en EMC2 ook weer terug van de dood zijn. Toch opmerkelijk. Zijn er voorbeelden van munten die zes maanden terug hot waren en nu helemaal zijn afgezakt?
Verge is druk bezig met het befaamde Wraith protocol. Boel gezeik om geweest de laatste tijd, maar inderdaad, het lijkt ze toch gelukt te zijn. Ik heb mijn coins nog altijd in de zak _/-\o_

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • zorss
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 20:06
Korkss schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:11:
Mn portfolio aangevuld met wat VEN en WABI.
Bezit nu de volgende coins:
VEN
WABI
NEO
POWR
ETHOS (BQX)

Afgelopen week flink gestegen alles, maar
ga dit holden voor de long term. Zeker een jaar. Komen mooie dingen aan voor sommige coins dit jaar.
Mag ik vragen waarom je besloten hebt om Wabi nu te kopen?

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
internetinfo schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:08:
[...]


Wat is dat nou weer voor onzin? Niet alles overtypen wat je in een bepaald Telegram kanaal leest.
Vanochtend nog coints naar mijn cold wallet overgezet. LTC heeft hooguit wat vertraging gehad en de transacties op de NEM chain lopen ook al weer (zij het volgens mij nog wel handmatig).
Onzin? Er staat voor €350 trx vast in een deposit en €150 ltc in een withdraw op HitBTC. :X
Ik maak geen grappen over geld vriend.

Als jou het wel gelukt is dan zouden heel wat mensen het enorm waarderen als je met ons deelt hoe...

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • vipers120
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 26-03 14:09
Wat zijn jullie meningen over ARK? Ik denk dat er best potentie inzit, het is een coin om verschillende krachten van elkaar netwerk (netwerk van bitcoin en ethereum) te bundelen. Er zit een solide groep developers achter maar het nadeel is dat ze niet echt een roadmap hebben.

Bezit nu zelf:
- Ethereum
- OmiseGO
- NEO
- Waves

 • Lekkerboeie86
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 18:11
appelflap1992 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:11:
[...]


Ja de USDT staat garant voor 1 dollar. Dus als je alles in USDT steekt, zeg 1000 dollar is dat morgen ook nog 1000 dollar als alles is geklapt. En je kunt van die 1000 dollar op binance dan weer BTC, ETH enz kopen en traden naar andere alts.

Maar het is nooit zo veilig als USD of EURO op een bankrekening, want als binance gehacked wordt is USDT netzo weg als alle andere currency.
Helemaal duidelijk. Kwam dit antwoord ook niet tegen in het exchance topic. Ik snap dat je een willekeurige coin kan verkopen, maar ondanks de zoekfunctie te gebruiken niet kunnen achterhalen waarvoor je deze investering verkoopt.

Als je dit kan verkopen voor dollars en op Binance kan laten staan, kies je een redelijk stabiele munt en kan je van daaruit verder. Persoonlijk lijkt me het niet prettig als je niet even op pauze kan en altijd een Crypto moet hebben of alles uitcashen naar je bankrekening.

TWEAKERS EREDIVISIE VOETBALPOULE!


 • Plasmaman
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 17-01-2018
appelflap1992 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:11:
[...]


Ja de USDT staat garant voor 1 dollar. Dus als je alles in USDT steekt, zeg 1000 dollar is dat morgen ook nog 1000 dollar als alles is geklapt. En je kunt van die 1000 dollar op binance dan weer BTC, ETH enz kopen en traden naar andere alts.

Maar het is nooit zo veilig als USD of EURO op een bankrekening, want als binance gehacked wordt is USDT netzo weg als alle andere currency.
Er zijn mensen die beweren dat USDT niet volledig door USD is gedekt.
Dat het een scam is. Maar ja, dat zijn zeer waarschijnlijk ook wel andere coins van de 1400 >:)

En ondertussen zakken BTC, Bcash en Litecoin verder weg.
Zal Coinbase volgende keer weer meewerken aan de Roger Ver ego tripperij?
Die coin werd voor $9400 verhandeld twee weken geleden op Coinbase/GDAX.

[Voor 13% gewijzigd door Plasmaman op 04-01-2018 15:26]


 • Eeszz
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 06-04-2018
Ligt Binance bij iedereen eruit?

 • Malawolar
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 23-01-2021
Eeszz schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:25:
Ligt Binance bij iedereen eruit?
Hier wel, gok zelfs dat TRON nog veel harder stijgt dan dat die nu doet, aangezien ik alleen kon verkopen en niet kon kopen. Maar die gaat een enorme correctie krijgen gok ik nog.

 • Goudstalen
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 00:52
Eeszz schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:25:
Ligt Binance bij iedereen eruit?
Hier niet.

 • blackwidow998
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 00:18
Hier ook in iedergeval, volume TRX is ook stuk minder geworden.

 • Plasmaman
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 17-01-2018
Eeszz schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:25:
Ligt Binance bij iedereen eruit?
Yup, door het FOMO TRX virus.

 • XippIX
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

XippIX

Sky full of stars

Eeszz schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 15:25:
Ligt Binance bij iedereen eruit?
Binance down
Kraken down
Coinbase down

(of mega traag dat je er toch niets mee kunt)

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 01:49

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Ik zit nog vrolijk naar de Binance chart te kijken van TRX. Lucky me :P

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • Malawolar
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 23-01-2021
Welkom in het wilde westen, alles down, weet niet wat er de afgelopen drie dagen aan de hand is, maar het lijkt wel of de hele wereld in crypto wil stappen. Gelijk hebben ze ;) Mijdt alleen de shitcoins is m'n advies, want die gaan zo gigantisch hard crashen.
Pagina: 1 2 3 ... 54 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is louter voor een inhoudelijke discussie over handel en koers van cryptocurrencies en daaraan gerelateerde zaken.

Wat willen we hier niet zien?
 • Inhoudelijke discussies over exchanges. Plaats die in Het grote exchanges topic
 • Vragen als "Welke altcoin zal ik kopen?", en "Stellar, is dat wat?". We hebben geen glazen bol, we kunnen je niet adviseren. Lees je in in de betreffende coins, Google is je vriend.
 • Crypto en belasting. Hier offtopic. Suggesties om te frauderen (zoals hiet niet netjes opgeven van je vermogen) worden niet gewaardeerd.
 • Vragen die al zijn beantwoord in de topicstart of de topic zelf. Gebruik de search!
 • Linkdrops. Begeleid links naar grote lappen tekst of video met een korte samenvatting (als die niet al gegeven is). Als jij iets interessant vindt om te delen, zeg er dan bij waarom je het interessant vindt.
 • Referrals. Ten overvloede, want dit staat ook in het algemene beleid van GoT.
 • Slowchat. Dit betreft dus óók reacties als "Bitcoin nu op $2800", "ETH daling is ingezet" , "To the moon!" en meer van zulks. Dergelijke posts kun je kwijt in Het grote cryptocurrencies slowchat topic
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor de topic die het best bij je vraag/opmerking past (typisch dus is dat dus sowieso niet het slowchat topic)
Wat willen we hier dan wel zien?
Een zinvolle inhoudelijke discussie over koersverloop van allerlei cryptocurrencies, persoonlijke verhalen, etc. Het geven van prognoses en technische analyses zijn toegestaan, maar vraag er niet om :).

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee