sluiten

Uitnodiging gebruikerstest in Amsterdam

We zijn op zoek naar deelnemers voor een leuke gebruikerstest in het centrum van Amsterdam. Voor de test zoeken we gebruikers die veel gebruik maken van het forum. Het interview duurt ongeveer 45 minuten en voor je deelname krijg je €40,- vergoeding.

Heb je op dinsdag 11 oktober tijd om mee te doen (tussen 9:30 en 17:00)? Meld je dan aan voor de selectie en wellicht zien we je snel!

Aanmelden

Toon posts:

Cryptocurrencies - handel & koers #3 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 33 Laatste
Acties:
 • 196.037 views

Acties:
 • +8Henk 'm!

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10:50

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:36

RannashaInleiding

Handelen in Bitcoins, Ethereum en andere cryptocurrencies, je hoort over enorme waardestijging, maar ook over harde crashes. Wanneer de prijzen stijgen lijkt er een ware goudkoorts te ontstaan. Maar wat is het en wat moet je ermee? Moet je er wel wat mee?

Voor een eerste uitleg over wat cryptocurrencies nu precies zijn, verwijs ik je naar de uitstekende TS van het andere topic hier op GoT. Daar kan je ook terecht voor alle vragen die niet met de handel te maken hebben.

Voor vragen over minen kan je oa terecht in: Scrypt minen op AMD gpu's


Verschillende coins

De eerste en grootste is Bitcoin (ISO: XBT, op sommige exchanges wordt BTC gebruikt), die heeft het hele concept op de kaart gezet. De laatste jaren is de prijs van Bitcoin gestegen van €100 naar €900, gedaald terug naar €200 om vervolgens weer te stijgen naar €1800 (Mei 2017).

Hoewel Bitcoin de eerste cryptocurrency was, is er inmiddels een waar oerwoud aan alternatieve cryptocurrencies, vaak afgekort als "altcoins". Omdat cryptocurrencies meestal opensource projecten zijn, is het eenvoudig voor een ontwikkelaar om de broncode van een bestaande cryptocurrency te nemen en deze met enkele aanpassingen als nieuwe cryptocurrency uit te brengen.

Via deze weg zijn veel klonen van (klonen van) Bitcoin de wereld in gekomen. Veel van deze op Bitcoin gebaseerde altcoins bieden eigenlijk niets nieuws, maar er zijn er ook waaraan actief wordt ontwikkeld. Dit type altcoins fungeert soms als een toegankelijk testplatform voor nieuwe ontwikkelingen.

Naast Bitcoin is ook Ethereum (Ether, ETH) tegenwoordig erg populair. Ethereum is een implementatie van de blockchain techniek die volledig losstaat van Bitcoin. Ethereum richt zich vooral op het aanbieden van zogenaamde "smart contracts", stukjes code die decentraal worden uitgevoerd waarin meerdere partijen afspraken kunnen vastleggen. De bijbehorende valuta, Ether, wordt als "brandstof" aan deze contracten toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe tokens te maken die bovenop het Ethereum systeem leven en gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan aandelen in een digitaal bedrijf).

Een derde grote digitale munteenheid, en een beetje een vreemde eend in de bijt, is Ripple (XRP). Ripple is een bedrijf dat een transactie-protocol aanbiedt waarmee snel waarde-tokens kunnen worden uitgewisseld. In tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum (en vele anderen) is dit protocol niet volledig decentraal. Het doel van Ripple is voornamelijk het uitwisselen van fiat-valuta via zeer snelle transacties. De valuta XRP heeft een dubbelrol als anti-spam maatregel en als intermediair om uitwisseling tussen verschillende fiat-valuta's te vereenvoudigen. Ripple richt zich voornamelijk op banken en financiele dienstverleners en ondanks dat het gebruik van XRP niet nodig is voor het goed functioneren van het protocol voor de meeste toepassingen, wordt het succes van het bedrijf Ripple door speculanten toch vaak gekoppeld met een hogere XRP koers.

Deze topic gaat speciek over het verhandelen van cryptocurrencies op verschillende beurzen en aanverwante informatie met betrekking tot koersstijgingen en -dalingen. Voor meer algemene informatie over bitcoin verwijs ik je naar het algemene bitcoin topic: Bitcoin topic - deel 2


Kopen en Verkopen

Om cryptocurrencies te kopen en te verkopen zijn er grofweg 2 soorten diensten, met elk hun voordelen en nadelen.

Als eerste zijn er de websites waarop je direct een hoeveelheid coins kunt kopen (of verkopen) tegen een door de website bepaalde prijs. Deze diensten richten zich op snelheid en gebruiksgemak. Zo kun je vaak met iDeal betalen (als het een Nederlandse dienst betreft) en ben je zeker van de koers zodra je een bestelling plaatst. Het nadeel is echter dat er een redelijk groot verschil zit tussen aan- en verkoop prijs (hier haalt de dienst z'n winst vandaan). Bovendien zijn geavanceerde orders niet mogelijk. Voorbeelden van dergelijke diensten zijn Bitonic (NL, Bitcoin), LiteBit (NL, veel cryptocurrencies) en Coinbase (US, BTC, ETH & LTC).

Daarnaast zijn er de beurzen, of exchanges. Dit zijn websites waar je een account kunt aanmaken dat je vervolgens met geld (cryptocurrencies of fiat) kunt vullen. Met het saldo van je account kun je daarna gaan handelen. Voordelen van handelen via een exchange is dat je betere koersen krijgt en dat er allerlei complexere ordertypes mogelijk zijn. Het nadeel is dat het tijd kost om geld in je account te krijgen (dit gaat bijvoorbeeld via SEPA overboeking en dit duurt enkele uren tot dagen) en dat er vaak een identiteitsverificatieproces nodig is voordat je geld kunt storten of opnemen.

Wat belangrijk kan zijn om te beseffen is dat bij diensten uit de eerste categorie je altijd direct met de dienst zelf handelt. Als je op Bitonic.nl een koop-order plaatst, dan koop je de bitcoins direct van Bitonic en ontvangt Bitonic jouw geld. De dienst kan zelf bepalen tegen welke prijs het z'n coins aanbiedt. Bij diensten uit de tweede categorie, exchanges, handel je enkel met andere gebruikers. De exchange speelt hier slechts de rol van bemiddelaar die kopers en verkopers bij elkaar brengt en die de tegoeden van de gebruikers beheert totdat deze worden opgenomen. De prijs wordt bepaald door de gebruikers.

Koop of verkoop je zo nu en dan een beetje aan cryptocurrencies, dan zijn de directe koop/verkoop diensten waarschijnlijk het makkelijkst. Ga je actief handelen, dan zit je beter op een exchange. De rest van deze post gaat voornamelijk over het handelen op exchanges.


Handel

Handelen in coins op exchanges is vergelijkbaar met aandelenhandel op de beurs. Hier kan je traditioneel geld (ook wel fiat) omruilen voor coins, of coins van verschillende types onderling verhandelen. Prijzen worden gebaseerd op vraag en aanbod en aan- en verkoop gebeurd rechtstreeks tussen de 2 partijen. De exchange ontvangt vaak een fee per transactie voor de aangeboden diensten. De grootte van de fee kan afhangen van het type order dat je plaatst en van de hoeveelheid handelsvolume die je recentelijk hebt gegenereerd (actieve handelaren krijgen vaak korting).


Exchanges

Enkele bekende en over het algemeen betrouwbare plaatsen om te handelen (in alfabetische volgorde):

 • Website: https://kraken.com
 • USA, handelt via UK, SEPA via Duitsland
 • EUR, USD, GBP en meer | XBT, ETH, XRP en meer | SEPA
POLONIEX (plaatje komt nog)Elke exchange werkt net weer anders. Zorg, voor je actief begint met handelen, dat je bekend bent met de interface, de mogelijkheden en de beperkingen van een site. Lees de instructies op de site, doe een kleine storting, maak 1 of 2 kleine transacties, kijk wat er gebeurt en hoe snel het gaat. Begin pas daarna met grotere bedragen.

Hoewel genoemde exchanges een zekere status hebben kunnen exchanges onaangekondigd sluiten, door wijzigingen in de regelgeving of faillissement. De betere exchanges bieden een exit regeling aan die je de kans geeft je geld of coins netjes weg te boeken voor de deur dicht gaat. Bewaar nooit teveel op een exchange, maar alleen dat gedeelte dat je nodig hebt om handel te drijven.

Zorg dat je je goed inleest in de werking van de exchange. Veel problemen die in dit topic langskomen zijn te wijten aan het niet (goed) doorgenomen hebben van de handleiding van de exchange. Hoewel handel met cryptocurrencies vrij laagdrempelig is, ben je wel met echt geld (of dingen die voor echt geld zijn om te wisselen) aan het spelen. RTFM!


Handelsstrategien

Hier volgen enkele veelgebruikte strategien voor het handelen. Welke het meest geschikt is, hangt af van je risicotolerantie, de hoeveelheid tijd je in het handelen wil steken, de gebruikte exchange, enz... Zoals altijd zijn er geen garanties en zal de koers altijd precies het omgekeerde doen dan waar je op hebt ingezet.

Merk op dat cryptocurrencies heel erg volatiel zijn. Snelle koersstijgingen gebeuren regelmatig, maar dalingen zijn er ook voldoende en zijn vaak nog scherper dan de stijgingen. Investeer alleen bedragen waarvan je het niet erg vindt als je alles kwijtraakt!

Buy & hold - Ook soms "HODL" genoemd (een verwijzing naar een dronken post over het niet verkopen van Bitcoin tijdens de volatiliteit in de winter van 2013/2014). Dit is de meest eenvoudige strategie: Zoek een of meerdere cryptocurrencies uit waarvan je denkt dat ze potentie hebben, koop er wat van en laat de boel vervolgens veilig in je wallet zitten. De achterliggende gedachte is dat als een cryptocurrency wereldwijd gebruikt gaat worden, deze vele malen meer waard zal worden dan dat deze nu is, waardoor er met een buy-and-hold strategie met minimale inspanning ingespeeld kan worden op het mogelijke succes. Een variant is het zogenaamde "Dollar cost averageing" (DCA), waarbij je periodiek (bijvoorbeeld maandelijks) voor een klein bedrag inkoopt. Zo is je resultaat minder afhankelijk van het precieze moment waarop je instapt.

Trend volgen - Simpelweg: Buy low, sell high. Aan de hand van de beschikbare informatie probeer je te bepalen of de koers zal gaan stijgen of dalen en aan de hand daarvan plaats je je orders. Dit klinkt eenvoudig, maar zoals je waarschijnlijk al had verwacht, is er geen manier om het koersverloop te voorspellen. Deze strategie kun je op zeer korte termijn toepassen (posities die je minder dan een dag open houdt) of juist langer, waarbij je hooguit een paar keer per maand koopt of verkoopt. De meeste actieve handelaren volgen deze aanpak.

Scalping - In het orderboek zit een verschil tussen de hoogste "bid" (kooporder) en laagste "ask" (verkooporder). Dit verschil heet de "spread". Een scalper is iemand die zowel koop- als verkooporders plaatst in de hoop dat beiden worden uitgevoerd en de grootte van de spread als winst geincasseerd kan worden (na aftrek van de exchange-fee). Scalping is geschikt voor zeer actieve handelaren en/of bots, omdat het zaak is om snel in te springen op wijzigingen in het orderboek. De potentiele winst is beperkt (of zelfs 0 als de spread te klein is), maar je bent niet afhankelijk van het stijgen of dalen van de koers, dus de strategie kan altijd worden toegepast.

Arbitrage - Verschillende exchanges hebben verschillende prijzen. Door het kopen van een cryptocurrency op een exchange waar deze goedkoop is en het verkopen op een andere exchange met een hogere prijs, is het mogelijk om wat geld te verdienen. Dit proces heet arbitrage en dit is uiteindelijk wat er voor zorgt dat de prijzen op goed functionerende exchanges steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Om arbitrage goed uit te voeren moet je de koop- en verkooporder zoveel mogelijk simultaan uitvoeren om te voorkomen dat de koers verandert tussen het uitvoeren van de twee orders. Om die reden is het belangrijk om op beide exchanges de juiste valuta's te hebben staan. Let op: Als een exchange problemen heeft met het verwerken van stortingen of opnames van een of meerdere valuta's, dan heeft dit een effect op de koers. Arbitrage is in dit geval niet (goed) mogelijk. Staar je dus niet blind op enkel de koersverschillen, maar ga ook na of de exchange volledig werkt.


Hoe werken orders en het orderboek?

Orderboek
Een orderboek moet je voorstellen als 2 rijen mensen: kopers en verkopers. Die rijen staan tegenover elkaar, in volgorde van hun koop- en verkoopbedrag. Vooraan de kooprij staat dus meneer K die het meeste biedt voor de bitcoins (of welk handelwaar dan ook) die hij wilt kopen. Hij kijkt direct tegen de voorkant van de verkooprij aan, waar meneer V voorop staat die het minste wil hebben voor zijn bitcoins. Verder heeft elke koper een bepaalde hoeveelheid geld in zijn zak, en elke verkoper een bepaalde hoeveelheid bitcoins.

Op het moment dat koper K net zoveel of meer* biedt voor bitcoins dan de vraagprijs van verkoper V dan schudden ze elkaar de hand en vindt er een transactie plaats. Na die transactie zal een van de twee (of beide) meneren al zijn euros geruild hebben voor bitcoins of andersom en verlaat hij de rij.

Iemand die tegen marktwaarde koopt (een "market order") zal vooraan de kooprij gaan staan en net zo lang kopen van verkopers tot hij het gewenste bedrag gespendeerd heeft. Of het gewenste aantal bitcoins heeft ontvangen. En andersom gaat een verkoper tegen marktwaarde vooraan in de verkooprij staan en doet zaken met de kopers, op volgorde, tot hij zijn doel heeft bereikt.

Iemand die een limit order plaatst die niet meteen uitgevoerd kan worden (bijvoorbeeld omdat de koopprijs lager is dan de op dat moment beste verkoop-order) gaat gewoon op de juiste plek in de juiste rij staan.

Voorbeeld: vooraan staat een meneer met 20 LTC die zijn waar verkoopt voor €20 euro per stuk. Als jij er 2.933 wil hebben dan koop jij die van hem en houdt hij er 17.067 over. Had je er 30 willen kopen, dan koop je eerst al zijn waar, maar hij kan er maar 20 leveren dus verlaat hij de rij en koop je die van de volgende in de rij. Die er vervolgens ook maar 7.489 kan leveren, etc.. Dit doe je totdat jouw order volledig is gevuld of je zakken zijn geleegd.

* Als een koper meer biedt dan een verkoper vraagt, dan geldt de prijs van degene die als laatst in de rij is gaan staan.
(met dank aan .oisyn)

Orders
Market orders, limit orders, maar ook stop-loss orders en take profit orders. Er is een heel scala aan mogelijke orders die je kunt plaatsen waarmee je geavanceerde strategien op eenvoudige wijze door de handelsengine van de exchange kunt laten uitvoeren. Hier worden de ordertypes van Kraken besproken. Kraken biedt het meeste verschillende orders aan, dus sommige van de ordertypes die hier langskomen zul je elders niet vinden. Maar er zijn ook ordertypes die elders gebruikt worden die Kraken niet biedt.

Merk op dat sommige orders op verschillende exchanges andere namen hebben. Lees dus goed de handleiding van de exchange door om te weten welk ordertype je nodig hebt. RTFM!

Orders (op Kraken) bestaan uit 1 of 2 delen. Het eerste deel begint een nieuwe positie, het tweede (optionele) deel sluit hem. Als je gewoon wat coins wil kopen of juist wat van je coins wil cashen voor euro's, heb je enkel het eerste deel nodig.

Het tweede deel van de order doet altijd het omgekeerde van het eerste deel. Is je eerste deel een koop-order, dan kun je met het tweede deel de gekochte coins weer verkopen, onder bepaalde voorwaarden. Er zijn veel verschillende order-types, die je bij beide delen kunt toepassen. Eerst een overzicht, daarna voorbeelden.

In de volgende lijst noem ik vaak slechts of "koop" of "verkoop" en leg de order maar vanaf een kant uit. De andere variant kun je er zelf wel bij verzinnen.

Market Order - De meest eenvoudige order. Koop coins tegen de best mogelijke prijs. Hier hoef je niet na te denken of het orderboek te bekijken. De enige variabele die je opgeeft is het aantal coins dat je wil kopen of het aantal EUR dat je wil besteden.
Limit Order - Een order waarbij je coins koopt voor een prijs die niet hoger is dan de door jou opgegeven limiet waarde. Bij deze order geef je een limiet waarde op en het aantal coins om te kopen. Als er verkoop-orders zijn voor een prijs die op of onder jouw limiet waarde ligt, wordt je order direct uitgevoerd. Zo niet, dan wordt de order in het orderboek geplaatst totdat een andere partij een passende verkoop-order heeft geplaatst.
Stop Loss - Plaats een Market Order zodra de prijs een bepaalde waarde voorbij gaat, om verliezen te beperken. Een Stop Loss verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs onder de door jou gekozen grens uitkomt. Deze grens kun je instellen door middel van een absolute prijs of als een percentage van de huidige prijs.
Stop Loss Limit - Vrijwel gelijk aan de Stop Loss, alleen wordt hier de order als Limit Order geplaatst. De limiet-waarde kun je zelf instellen, als absolute waarde of als percentage van de huidige koers.
Take Profit - Het omgekeerde van een Stop Loss order, de Take Profit order is er om winsten veilig te stellen zodra een bepaald doel bereikt is. Een Take Profit verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs boven een zelfgekozen grens uitkomt.
Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop Loss, Take Profit - Combinatie van een Stop Loss en Take Profit order. Een SL/TP verkoop order zal coins verkopen (met een Market Order) zodra de prijs onder een zelfgekozen ondergrens of boven een zelfgekozen bovengrens uitkomt. Als de prijs tussen beide grenzen in blijft, gebeurt er niets.
Stop Loss, Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Trailing Stop - Een Trailing Stop verkoop order houdt bij wat de hoogste prijs is geweest sinds de order is geplaatst en verkoopt de coins via een Market Order zodra de prijs een bepaalde hoeveelheid onder deze hoogste prijs daalt. De mate waarin de prijs onder het maximum moet komen kan worden aangegeven als een absolute waarde of als een percentage.
Trailing Stop Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop, Limit - Een combinatie van een reguliere Limit Order met een Stop Loss order. Een Stop, Limit verkoop order probeert coins te verkopen voor een vaste, zelfgekozen prijs middels een Limit Order. Daalt de prijs echter onder de Stop-grens, dan worden ze direct via een Market Order verkocht.

Al deze orders kunnen zowel in het eerste als het tweede deel worden geplaatst. Over het algemeen worden de meer geavanceerdere order-types vooral als sluit-order in het tweede deel geplaatst. Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1 - De koers staat op €100 en is aan het stijgen en ik verwacht dat dit nog eventjes doorzet. Ik plaats een Market Order voor 5 coins met een als sluit-clausule (Conditional Close) een Take Profit order met +€20 als offset. Dit betekent: Er worden direct 5 coins voor mij gekocht, tegen de best mogelijke prijs. Omdat de koers aan het stijgen is, zijn er niet veel verkooporders en betaal ik wat meer voor mijn coins. Omdat ik een Market Order heb geplaatst, ben ik echter wel zeker van de executie van mijn order. Zodra de koers €20 gestegen is, tot €120, worden mijn coins automatisch verkocht. Wederom via een Market Order, ik krijg daardoor een iets minder goede prijs, maar de order wordt wel direct uitgevoerd.

Voorbeeld 2 - Ik heb net 5 coins gekocht op Bitonic, maar wil niet teveel verlies riskeren. Ik maak een Stop Loss verkoop order met 80% als Stop-waarde aan. Op het moment dat ik de order plaats is de koers €100. De exchange zal mijn coins verkopen als de prijs daalt naar €80. Blijft de prijs boven deze grens, dan gebeurt er niets. In deze situatie bestaat mijn order slechts uit 1 gedeelte.

Voorbeeld 3 - Ik vermoed dat de koers sterk gaat dalen en wil in de buurt van de bodem inkopen. Ik maak een Trailing Stop Loss koop-order aan, met een Stop Offset van 10%. Wat er nu gebeurt is dat zodra de koers 10% hoger staat dan het laagste punt dat is bereikt sinds ik mijn order heb geplaatst, de coins gekocht worden. Als de prijs van €100 daalt naar €60, dan zullen de coins gekocht worden zodra de prijs terugveert naar €66. Als mijn voorspelling niet uitkomt en de prijs daalt niet, maar stijgt enkel, dan worden er coins gekocht voor €110, want dit is immers 10% boven de laagste prijs sinds het plaatsen van de order.

Voorbeeld 4 - Ik verwacht dat de koers binnenkort een sprong omhoog gaat maken van €100 naar €130, maar het orderboek is erg dun en ik wil niet direct met een Market Order instappen. Daarnaast wil ik ook de boot niet missen. Ik plaats daarom een Stop, Limit koop order, met een limiet van €100 en een Stop-waarde van €105. Daarnaast plaats ik als conditional close een Limit order van €130. Wat er gebeurt is dat ik een koop-order voor €100 in de boeken heb staan. Als mensen aan mij willen verkopen voor die prijs, mooi. Als de prijs echter omhoog schiet voordat mijn order gevuld is, dan wordt bij een prijs van €105 een Market Order geplaatst zodat ik de coins in ieder geval te pakken krijg, al is het tegen een minder goede prijs. Daarna wordt er een verkoop order geplaatst voor €130. Als er mensen bereid zijn mijn coins voor die prijs te kopen, dan is dat mooi. Anders blijven de coins in mijn account.

Het algemene idee is dat je de individuele order-types goed moet snappen. Zodra je door hebt wat ze doen, kun je een open-order aan een sluit-order knopen om zo een complexe order neer te zetten die je coins op de juiste manier koopt (of verkoopt) en daarna wacht tot aan jouw voorwaardes is voldaan voordat de coins weer verkocht (of teruggekocht) worden.


Handelen met Hefboom

De meest eenvoudige manier om te handelen is om direct de gewenste cryptocurrencies te kopen en te verkopen, maar sommige exchanges bieden de mogelijkheid om met geleend geld te handelen om zo een hefboom te gebruiken of om bepaalde posities in te nemen die je met gewoon kopen/verkopen niet (makkelijk) kunt bewerkstelligen. Dit wordt ook wel "margin trading" of "leverage" genoemd.

In plaats van kopen of verkopen spreekt men van het openen van een "positie" in een bepaald valutapaar. Deze positie kun je op een later moment sluiten, hopelijk met winst. Een positie kan "long" of "short" zijn. Long komt overeen met het kopen van een valuta, een long-positie in BTC/EUR betekent dat je inzet op een stijging van de Bitcoin-koers.

Bij het openen van een positie leen je een hoeveelheid geld in de juiste valuta, waarmee vervolgens op de exchange een order wordt geplaatst. De opbrengst van deze order blijft vast zitten in je account en kun je niet opnemen. Het sluiten van de positie gebeurt met een omgekeerde order, waarna de opbrengsten hiervan worden gebruikt om de lening terug te betalen. En als alles goed is gegaan, blijft er daarna nog wat over wat vervolgens in je account wordt gestort.

Om van deze functionaliteit gebruik te maken, dien je een bepaalde hoeveelheid onderpand in je account te hebben. Dit wordt ook wel de "margin" genoemd. De margin zorgt ervoor dat als de koers de verkeerde kant op beweegt, je alsnog voldoende geld hebt om de lening terug te betalen. Als je een positie met verlies sluit, zal het verschil worden betaald vanuit jouw margin. Als de positie op een grote hoeveelheid verlies staat, dan zal de exchange deze automatisch sluiten om te voorkomen dat het verlies groter is dan de hoeveelheid margin die je beschikbaar hebt.

De maximale hoeveelheid die je kunt lenen, de hoeveelheid margin die je nodig hebt, het niveau waarop de positie automatisch gesloten wordt en de rente-kosten van de lening verschillen per exchange en soms zelfs per valuta.

Op sommige exchanges wordt de lening verstrekt door de exchange zelf, die een bepaalde hoeveelheid kapitaal beschikbaar heeft voor dit doeleinde (dit kapitaal kan opraken in periodes waarin veel mensen dezelfde positie openen). Op andere exchanges leen je de benodigde valuta van andere gebruikers, die hun valuta op de exchange kunnen stallen en uitlenen aan handelaren om zo rente te incasseren.


Margin-trade voorbeelden

Margin-handel om winst te vergroten
De meest gebruikte toepassing van margin-handel is om een grotere hefboom te gebruiken om zo meer winst te pakken (of meer verlies, als het niet goed gaat). Stel ik heb €100 in mijn account en wil een long positie nemen op BTC/EUR (huidige koers €100). Ik gebruik een leverage (hefboom) van 5. De exchange leent voor mij €500 en koopt 5 BTC. Deze kan ik in de vorm van de long positie zien in mijn account, maar ik kan er niets mee doen behalve ze weer verkopen (om de positie te sluiten).

Nu stijgt de koers naar €120. Ik sluit de positie door de BTC te verkopen, dit levert €600 op. €500 wordt gebruikt om de lening terug te betalen en ik maak €100 winst. Een verdubbeling van mijn account-saldo met een koersstijging van 20%.

Was de koers echter gedaald naar €90, dan had ik de positie kunnen sluiten en €450 uit de verkoop kunnen halen. Daar moet nog €50 bij vanuit mijn margin, waardoor ik nog maar €50 over houd. Een 50% daling dankzij een koersdaling van 10%. Daalt de koers nog verder voordat ik de positie sluit, dan doet de exchange dit automatisch om te voorkomen dat mijn saldo negatief wordt.

Een valuta, die ik niet wil/heb, shorten
Stel ik geloof niet in het nut van Bitcoin en vermoed dat de koers sterk zal gaan dalen. Als ik Bitcoin in bezit heb, dan zou ik deze kunnen verkopen om later goedkoper weer terug te kopen. Maar ik bezit geen Bitcoin, dus dat is niet mogelijk. Ik heb enkel Euro's in mijn account.

Met een margin-trade kan ik BTC lenen om deze te verkopen voor EUR. De koers daalt en ik koop de Bitcoins terug en sluit de positie. Het overschot aan Euro's is voor mij. Of, de koers daalt niet en ik ben gedwongen om de BTC tegen een hogere prijs terug te kopen. De Euro's in mijn account worden gebruikt om het verschil goed te maken.

Een positie in een ander paar dan de margin
Ik heb enkel Euro's in mijn account, maar ik vermoed dat LTC binnenkort sterk gaat stijgen ten opzichte van BTC. Ik weet echter niet wat beide valuta's gaan doen ten opzichte van de Euro, dus direct LTC kopen voor mijn EUR is niet wat ik wil.

Ik kan nu een margin-trade maken waarin ik BTC leen en die gebruik om LTC te kopen. Later verkoop ik de LTC, betaal ik de BTC terug en incasseer ik de winst of het verlies. Afhankelijk van de exchange wordt de winst uitbetaald in BTC of worden de verdiende BTC direct omgewisseld voor EUR, de valuta van mijn onderpand.

Op deze manier is het mogelijk om in te spelen op koersveranderingen van een valuta-paar zelfs al heb je geen van beide valuta's in bezit.


Welke cryptocurrency moet ik kopen?

Iedereen wil graag vroeg instappen bij de volgende grote hit, maar het selecteren van de juiste cryptocurrencies om in te handelen is niet makkelijk. Het aanbod is gigantisch en tussen de veelbelovende en geniale ontwikkelingen zitten vele cryptocurrencies die nooit zullen slagen, omdat ze simpelweg niets nieuws bieden, omdat de ontwikkelaars meer beloven dan ze waar kunnen maken of zelfs omdat ze puur bedoeld zijn als get-rich-quick truc door de ontwikkelaars. Het is daarom ook sterk aan te raden om eerst goed onderzoek te doen voordat je investeert in een cryptocurrency.

Zaken om op te letten zijn:
 • Wat is de aard van de cryptocurrency? Is het een Bitcoin-fork? Een onafhankelijk, zelf ontwikkelde cryptocurrency? Een token dat draait op een onderliggende blockchain (bv Ethereum)?
 • Wie zijn de ontwikkelaars? Hebben ze ervaring op dit terrein?
 • Kan men waarmaken wat er wordt beloofd? Bij nieuwe valuta / tokens wordt soms heel wat beloofd, maar is dit ook realistisch?
 • Wat biedt deze cryptocurrency dat de concurrenten niet hebben? First-mover-advantage en netwerk-effect zijn zeer belangrijk in de crypto-wereld. Een nieuwe valuta die enkel biedt wat anderen al kunnen heeft weinig kans om echt aan te slaan.
 • Op welke manier worden de coins/tokens verdeeld? Hoeveel houden de ontwikkelaars voor zichzelf? Zeker bij projecten die tokens op de Ethereum-blockchain uitgeven door middel van zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO), zit er veel verschil in de distributie van de oorspronkelijke tokens. Als de ontwikkelaars 95% van de tokens zelf houden en de rest voor omgerekend €10 miljoen willen verkopen, dan is dit een reden om argwanend te zijn.
 • Wat ben je zelf van plan met de aankoop? Bij een coin die je als onderdeel van buy-and-hold voor lange tijd wil vasthouden zijn de fundamentele eigenschappen zeer belangrijk. Koop je echter iets met het plan om het later op de dag weer te verkopen, dan maakt het weinig uit of de coin interessant genoeg is om over 5 jaar nog steeds te bestaan.
Let op dat op fora en in chatboxen heel veel mensen allerlei sterke meningen hebben over welke coins het goed gaan doen en welke niet. Vaak praat men echter de eigen portfolio na, al dan niet bewust. Neem advies van willekeurige vreemden op het internet daarom met een flinke lepel zout en doe vooral je eigen onderzoek!


Analyse

Hoewel de meeste exchanges hun eigen grafieken bieden, zijn er ook sites waarbij de koersen van meerdere exchanges aangeboden worden, vaak met meer details:
http://www.cryptocoincharts.info
http://www.cryptowat.ch
http://bitcoinwisdom.com
http://bitcoinity.org/markets
http://coinmarketcap.com
http://worldcoinindex.com


FAQ

Waarom moet ik me overal verifiëren? Dit was toch annoniem?
Zodra exchanges echt geld moeten verwerken vallen ze onder wet- en regelgeving om witwassen te voorkomen (ook wel AML). Let goed op de specifieke eisen van de exchange en hou rekening met minimaal een week verwerkingstijd. Tijdens drukke periodes (bijvoorbeeld bij sterke koersstijgingen) zijn er veel nieuwe aanmeldingen en kan de wachttijd sterk oplopen.

Ik heb via SEPA geld overgemaakt. Hoe lang duurt het voor mijn fiat op een exchange beschikbaar is om te handelen?
Omdat je hier te maken hebt met traditionele banken moet je rekenen op 1-2 werkdagen. Soms is het geld al binnen 12 uur beschikbaar, maar het duurt regelmatig langer.

Ik heb de exchange gevraagd mijn geld terug te boeken. Hoe lang duurt dit?
Dit is sterk afhankelijk van de exchange. Kraken staat bijvoorbeeld bekend om snel te betalen, verwacht je geld binnen 1 a 2 werkdagen. Cryptocurrency transacties worden vaak vrijwel meteen uitgevoerd.

Hoe zit dat met belasting?
(Let op: het volgende geldt voor Nederland!) Bitcoins en andere cryptocurrencies tellen als vermogen. Dat betekent dat als je totale vermogen (inclusief cryptocurrencies) boven de €25.000 uitkomt (dubbel voor koppels), je vermogensrendementbelasting moet betalen. Je kunt in dat geval de waarde van je cryptocurrencies in het aangifte-programma opgeven. De peildatum is altijd 1 januari van het jaar waarover je aangifte doet. De aangifte die je in 2018 invult over het jaar 2017 heeft dus 1 januari 2017 als peildatum. De koers van die datum dien je te gebruiken bij het omrekenen naar Euro's.


Lijst van veelgebruikte afkortingen

 • ATH - All Time High. De hoogste koers die een coin tot dusverre heeft bereikt. Merk op dat verschillende exchanges niet dezelfde koers hebben en de ATH dus niet altijd op hetzelfde moment wordt bereikt of op dezelfde waarde heeft.
 • BTC - Bitcoin. Ook bekend als XBT.
 • ETC - Ethereum Classic. De munt ontstaan als gevolg van de splitsing ("fork") van de Ethereum blockchain omtrent het ongedaan maken van de TheDAO hack. "Classic" gebruikers stemden niet in met deze maatregel.
 • EMA - Exponential Moving Average. Oftewel: Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde. De EMA geeft de prijstrend over een langere periode aan, waarbij datapunten uit het verleden steeds minder zwaar worden meegerekend. De mate waarin de weegfactor van oudere datapunten afvalt, bepaalt het gedrag van de EMA: Als deze langzaam afvallen, zal de EMA minder volatiel zijn, maar ook nieuwe ontwikkelingen pas laat echt goed meenemen.
 • ETH - Ethereum.
 • LTC - Litecoin.
 • FOMO - Fear Of Missing Out. Het emotionele gedrag veroorzaakt door een gevoel bang te zijn de boot te missen. Denk bijvoorbeeld aan het om irrationele redenen kopen van een cryptocurrency die hard aan het stijgen is omdat de koper vreest winsten mis te lopen.
 • HODL - Geen daadwerkelijke afkorting, maar een verbastering van het Engelse woord "hold". HODL is het cryptocurrency-vocabulair ingeslopen nadat iemand tijdens de crash volgend op de 2013 bubbel in een dronken bui een post maakte over het voor lange termijn vasthouden van Bitcoins en deze spelfout maakte. Onder "HODL" wordt tegenwoordig het lange tijd vasthouden van een cryptocurrency verstaan. Een "HODLer" is dus het tegenovergestelde van een active handelaar.
 • ICO - Initial Coin Offering. Een eerste uitgifte van coins (vaak blockchain-tokens) voor een bepaald project. Een nieuwe vorm van kapitaalverwerving die specifiek is voor cryptocurrency-projecten. Let op dat veel ICOs nog geen werkend product hebben op het moment dat ze het geld ophalen. De mogelijkheid om bij de eerste groep investeerders van een nieuw, succesvol project te horen is aanlokkelijk, maar pas op voor mensen die meer beloven dan ze waar kunnen maken.
 • SEPA - Single European Payments Area. Het betalingssysteem waardoor overboekingen binnen het systeem (dat het grootste gedeelte van Europe dekt) snel en goedkoop afgehandeld kunnen worden. Exchanges die SEPA-overboekingen bieden zijn voor de meeste Tweakers veel interessanter dan exchanges die dat niet doen.
 • TA - Technische Analyse. Een manier om het toekomstig koersverloop te voorspellen aan de hand van prijsontwikkelingen uit het verleden en patronen die hierin aangetroffen kunnen worden. Deze methode is wetenschappelijk slecht onderbouwd.
 • XLM - Lumen, de valuta die leeft op het Stellar netwerk. Wordt soms "Stellar Lumen" of enkel "Stellar" genoemd. Ook bekend als STR.
 • XRP - De valuta die leeft op het Ripple netwerk. Deze wordt soms ook "Ripple" genoemd, maar zelfs Ripple (het bedrijf) lijkt de voorkeur te hebben voor het gebruik van XRP als naam.

Disclaimer

!!! WAARSCHUWING !!!

Handelen in crypto currencies is uitermate risicovol. De kans op enorme winsten is aanwezig, maar net zo makkelijk kan je al je geld verliezen. Koersschommelingen van 50% of meer zijn vaker voorgekomen en zeker geen zeldzaamheid. Sommige alternatieve coins lijken slechts opgezet met het doel de oprichter rijk te maken. Lees je daarom goed in voor je met een nieuwe coin begint te handelen.

Het is verstandig om niet blind in de handel te duiken. Verdiep je in het product waar je in wil handelen (de kansen en gevaren) en raak vertrouwd met het handelsplatform.

Hanteer daarom deze basisregel: steek alleen dat geld erin wat je bereid bent te verliezen en laat je niet verleiden meer geld in een verliesgevende strategie te steken.

Tweakers en de posters in dit topic zijn niet verantwoordelijk voor financieel verlies als gevolg van handelen op basis van de informatie uit dit topic.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Happy trading :)

[Voor 99% gewijzigd door Rannasha op 06-06-2017 11:59]

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 03-10 21:39

Malarky

Wils voor wat ieder

exelletor schreef op dinsdag 30 mei 2017 @ 23:51:
[...]

Een mogelijk scenario is dat ETH nog even high blijft, doordat OkCoin hem gaat toevoegen en ook omdat mensen aan BAT ICO mee willen doen. Voor mij iets te spannend. :P
Hij zou high kunnen blijven, maar er zitten ook veel traders puur in, omdat anderen erin zitten, die willen niet als laatste eruit. Dus dat het eerste dipje tot een diepe dip lijkt, lijkt me heel waarschijnlijk. De laatste BTC piek en vrije val is nu nog wel heel vers voor iedereen, en ETH is ook ATH nu. Als je dat erbij bedenkt, ben ik vrij zeker van mijn zaak, maar morgenochtend komen we erop terug ;)

Genoeg opportunisten natuurlijk ook nu, die nu gewoon vast verkopen, dipje, en weer inkopen. Of zouden het traders zijn die het koud-warm krijgen van de ath.

Uiteraard zou het me ook niet verbazen dat een nieuwe beurs weer tot een nieuwe hype leidt, maar dat is later, niet morgen.

[Voor 8% gewijzigd door Malarky op 30-05-2017 23:59]


 • sypie
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Ook maar even wat Stratis ingekocht, 15 stuks. Niet heel veel maar wel een aardigheidje om te kijken wat het kan opleveren.

Tot nu toe gaat ETH meer dan prima, als het zo wat door blijft gaan zul je mij niet horen klagen. Wordt over een niet al te lange tijd voor een mooie motor o.i.d. als dat van die winst (deels) betaald kan worden is het prima.

 • siren
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20-08 08:57
Ik zag net in mijn trade history dat de laatste keer dat ik eth verkocht hij 9 dollar was, gemiste kans. Ik zou gewoon van mijn btc coins moeten kopen en hodl toepassen dat werkt beter als hoe ik daytrade.

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 03-10 21:39

Malarky

Wils voor wat ieder

siren schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:04:
Ik zag net in mijn trade history dat de laatste keer dat ik eth verkocht hij 9 dollar was, gemiste kans. Ik zou gewoon van mijn btc coins moeten kopen en hodl toepassen dat werkt beter als hoe ik daytrade.
Dat ligt eraan, ook veel HODLers rekenen zich virtueel constant rijk, maar stappen uit in de eerste de beste panic-sell, want zijn bang nog meer virtueel rendement te verliezen. Je kunt ook met jezelf afspreken dat je bijvoorbeeld BTC verkoopt bij de eerstvolgende ath (die zijn er regelmatig, eind april was er ook nog 1). En dan dus niet blijven wachten en hangen als alles er nog rooskleurig uitziet bij het passeren van de ath. En dan een paar uur na de ath low inkopen, al is het lastig en risicovol om te bepalen wat het beste moment is. Gezien de vele vorige ath in bitcoins, zou daar misschien wel wat te berekenen zijn. Als er al een verband is.

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03 14:23
siren schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:04:
Ik zag net in mijn trade history dat de laatste keer dat ik eth verkocht hij 9 dollar was, gemiste kans. Ik zou gewoon van mijn btc coins moeten kopen en hodl toepassen dat werkt beter als hoe ik daytrade.
Gewoon de BTC aanhouden en HODL 8)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • H1CS
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 26-08 17:00
Stratis is denk ik een goede investering. Ik ben er redelijk vroeg ingestapt en er zit nog genoeg potentie in.

Roadmap voor dit jaar


 • Sparrow1889
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 20-08-2017
Zou iemand mij het verschil kunnen verklaren tussen de waarde op Kraken en Blockfolio?
Kraken geeft ETH 195 en Blockfolio 210 (beide euro's)

 • CasGas
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 03-10 14:27
Sparrow1889 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:32:
Zou iemand mij het verschil kunnen verklaren tussen de waarde op Kraken en Blockfolio?
Kraken geeft ETH 195 en Blockfolio 210 (beide euro's)
Heb je de goede exchange gekozen in blockfolio?

A7III | 5D3 | 7D | 24 1.4 | 24 TS-E | 40 2.8 | 50 1.4 | 50 1.8 | 60 2.8 | 85 1.8 | 100 2.8 | 135 1.8 | 300 4 | 16-35 4 | 15-85 | 70-200 2.8 II IS | 150-600 G2 | Sony a6300 | 12 2.0 | 16-55 | 16-70 4 | 21 1.4 | 35 2.8


 • Sparrow1889
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 20-08-2017
CasGas schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:32:
[...]


Heb je de goede exchange gekozen in blockfolio?
Slim. Bedankt

 • BekSide
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 11:24
€200,- grens op Kraken voor ETH gaat eraan.

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 03-10 21:39

Malarky

Wils voor wat ieder

Het is tijd om Bitcoins op te pakken. Er wordt nu met miljoenen gesmeten op de ETH, het is wel duidelijk waar dat geld vandaan komt. De ETH trein heb ik gemist (15% over een beetje gepakt) en geen zin in de wekker van 06:00, maar als ik dan goedkoop bitcoins kan kopen, dan dat maar.

Morgen na 06:00 eth naar beneden, bitcoin omhoog. Dat zeg ik ;). Grote traders pakken dan 2x geld in 12 uur.

[Voor 6% gewijzigd door Malarky op 31-05-2017 00:44]


Anoniem: 923537

Iemand morgen investering in Patientory ICO ?

 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 02:38

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

Malarky schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:40:
Het is tijd om Bitcoins op te pakken. Er wordt nu met miljoenen gesmeten op de ETH, het is wel duidelijk waar dat geld vandaan komt. De ETH trein heb ik gemist (15% over een beetje gepakt) en geen zin in de wekker van 06:00, maar als ik dan goedkoop bitcoins kan kopen, dan dat maar.

Morgen na 06:00 eth naar beneden, bitcoin omhoog. Dat zeg ik ;)
ETH gaat de hele dag vliegen naar de 300$. 'S avonds kan panic sell komen.
En in de eerste uren gaat BTC nog harder naar beneden.

Een amiga 500 met 512 kb ram !


 • siren
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20-08 08:57
ETH gaat parabolisch nu echt te idioot hoe het in een keer kan gaan.

 • CasGas
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 03-10 14:27
Pfff.. die Stratis is echt niet normaal meer.. Heb bijna verdubbeling op de munten op dit moment en dat in 5 dagen..

A7III | 5D3 | 7D | 24 1.4 | 24 TS-E | 40 2.8 | 50 1.4 | 50 1.8 | 60 2.8 | 85 1.8 | 100 2.8 | 135 1.8 | 300 4 | 16-35 4 | 15-85 | 70-200 2.8 II IS | 150-600 G2 | Sony a6300 | 12 2.0 | 16-55 | 16-70 4 | 21 1.4 | 35 2.8


 • nr12468
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 22-08-2017
Anoniem: 923537 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:41:
Iemand morgen investering in Patientory ICO ?
Heb er zelf niet echt naar gekeken maar zag wel dit langskomen:
Reddit thread die er voor waarschuwt
https://www.reddit.com/r/..._ico_warning_7_red_flags/
Reactie van Patientory
https://patientory.com/20...ngstoloveaboutpatientory/

Oordeel zelf, maar misschien geeft het je een nieuw inzicht.

 • CasGas
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 03-10 14:27
siren schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:45:
ETH gaat parabolisch nu echt te idioot hoe het in een keer kan gaan.
Inderdaad, grappig als je kijkt binnen de orderbooks, je ziet dat daar echt heeel veeeel vaart in zit op dit moment

A7III | 5D3 | 7D | 24 1.4 | 24 TS-E | 40 2.8 | 50 1.4 | 50 1.8 | 60 2.8 | 85 1.8 | 100 2.8 | 135 1.8 | 300 4 | 16-35 4 | 15-85 | 70-200 2.8 II IS | 150-600 G2 | Sony a6300 | 12 2.0 | 16-55 | 16-70 4 | 21 1.4 | 35 2.8


 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 03-10 21:39

Malarky

Wils voor wat ieder

multipasser schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:45:
[...]


ETH gaat de hele dag vliegen naar de 300$. 'S avonds kan panic sell komen.
En in de eerste uren gaat BTC nog harder naar beneden.
Nee, ik voorspel van niet >:) Die Chinezen kunnen er morgen 06:00 in, ik weet niet hoe gek die precies zijn, maar gaan die echt een totaal overhypte coin kopen? Alsof de miljoenen traders daar niet alleen op de internationale platforms aan het traden zijn. Alsof die paar amateurs de miljarden cap van ETH nog gaat voeden. En dat weten de grote traders ook wel.

Tussen 06:00 en 07:00 deceptie (bij de amateurs) en de groten gaan lachend terug naar BTC die dan toevallig weer erg goedkoop is.

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03 14:23
Ethereum en een Ponzi scheme, heb het gelezen maar het moet nog even een plekje krijgen.
https://arxiv.org/pdf/1703.03779.pdf
Oja, heb er persoonlijk geen belang bij.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MartijnRGS
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 04-05 19:18
Malarky schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:50:
[...]
Nee, ik voorspel van niet >:) Die Chinezen kunnen er morgen 06:00 in, ik weet niet hoe gek die precies zijn, maar gaan die echt een totaal overhypte coin kopen? Alsof de miljoenen traders daar niet alleen op de internationale platforms aan het traden zijn. Alsof die paar amateurs de miljarden cap van ETH nog gaat voeden. En dat weten de grote traders ook wel.

Tussen 06:00 en 07:00 deceptie (bij de amateurs) en de groten gaan lachend terug naar BTC die dan toevallig weer erg goedkoop is.
De dag erna OKCoin hè, welke nog groter is dan Huobi... Denk dat je voorspelling er een dagje naast zal zitten ;)

 • CasGas
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 03-10 14:27
MartijnRGS schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:54:
[...]


De dag erna OKCoin hè, welke nog groter is dan Huobi... Denk dat je voorspelling er een dagje naast zal zitten ;)
Enig idee hoe laat die gasten beginnen? Is dat dezelfde tijd?

A7III | 5D3 | 7D | 24 1.4 | 24 TS-E | 40 2.8 | 50 1.4 | 50 1.8 | 60 2.8 | 85 1.8 | 100 2.8 | 135 1.8 | 300 4 | 16-35 4 | 15-85 | 70-200 2.8 II IS | 150-600 G2 | Sony a6300 | 12 2.0 | 16-55 | 16-70 4 | 21 1.4 | 35 2.8


 • MartijnRGS
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 04-05 19:18
CasGas schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:56:
[...]
Enig idee hoe laat die gasten beginnen? Is dat dezelfde tijd?
Geen flauw idee nog, gok dezelfde tijd maar dat zou ik op moeten zoeken. Had allang moeten slapen (vroege wekker) maar dit is toch wel even spannend nu haha!

 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 03-10 21:39

Malarky

Wils voor wat ieder

Zojuist ging er heel veel miljoen van ETH terug naar Bitcoin (ETH omlaag, BTC omhoog). Kan ik mijn goedkope Bitcoins toch even met winst verkopen. En straks weer bijkopen als BTC weer zakt. Zometeen gaan de grote traders weer van Bitcoin naar ETH, kan mij niet voorstellen dat het spel voor 06:00 voorbij is.

 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 02:38

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

Malarky schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 01:05:
Zojuist ging er heel veel miljoen van ETH terug naar Bitcoin (ETH omlaag, BTC omhoog). Kan ik mijn goedkope Bitcoins toch even met winst verkopen. En straks weer bijkopen als BTC weer zakt. Zometeen gaan de grote traders weer van Bitcoin naar ETH, kan mij niet voorstellen dat het spel voor 06:00 voorbij is.
Hoeveel % winst neem je dan bij het minute/daytraden? Ik neem aan dat je met een volume speelt dat groter is in waarde van 2000euro? Anders heeft weinig zin?

Een amiga 500 met 512 kb ram !


 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 02:38

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

CasGas schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:56:
[...]


Enig idee hoe laat die gasten beginnen? Is dat dezelfde tijd?
Edit: woops weet het niet :).

[Voor 7% gewijzigd door multipasser op 31-05-2017 01:10]

Een amiga 500 met 512 kb ram !


 • Malarky
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 03-10 21:39

Malarky

Wils voor wat ieder

multipasser schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 01:09:
[...]


Hoeveel % winst neem je dan bij het minute/daytraden? Ik neem aan dat je met een volume speelt dat groter is in waarde van 2000euro? Anders heeft weinig zin?
Heeft inderdaad weinig zin. Als kleine trader, met weinig volume (alles onder <10K is sowieso weinig volume) is een NOTE/BTC veel zinvoller. Die maakt een hele dag 10% pieken naar beneden, dat doet BTC/ETH nooit. En NOTE is voor de grote traders niet interessant, veel te weinig volume.

Maar ik ben nu toch wakker en als er een duidelijke hype is met duidelijke trends, waarom dat extra geld niet meepakken in je bot? Uiteindelijk staat het meeste van mijn geld in coins, dus is sowieso niet vrij verhandelbaar.

-> Stoelriemen vast. ETH aan de bovenkant van de Bollinger Band eruit, en instant de BTC aan de onderkant van de Bollinger Band eruit. Grote traders wisselen weer van positie?

[Voor 10% gewijzigd door Malarky op 31-05-2017 01:33]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10:50

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Modbreak:Net weer een aantal posts geliquideerd. Dit is geen slowchat topic, en hou het netjes.

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • multipasser
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 02:38

multipasser

Daftpunk Ownz Ya!

Stratis.. W T F! Dit ding hangt vast aan ETH denk ik :)

Een amiga 500 met 512 kb ram !


 • NLMaca
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 03-10 01:57
multipasser schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 02:06:
Stratis.. W T F! Dit ding hangt vast aan ETH denk ik :)
als ik het meer zo zie dan zakt ETH. BTC stijgt weer. En stratis is de hele dag al aan het stijgen. Af en toe wat verkoop tussendoor, maar verder alleen maar buy orders

https://multicharts.netli...:BTCEUR,POLONIEX:STRATBTC

 • MacorgaZ
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 01-10 16:35
Stratis is lekker gegaan vandaag, lekker voor de mensen die daarin geld hebben, congratz!

Tesla Model 3 SR+ 2020 | Midnight Silver


 • Redsandro
 • Registratie: Januari 2007
 • Niet online
Ik heb mijn STRAT verkocht voor 0.0025 BTC, maar hij staat nu alweer op 0.0030. Voelt aan als een pump en dump en dan verkoop ik liever te vroeg dan te laat.

Of is er een andere reden voor de surge? Heb ik nieuws gemist?

🤘 Amp.lol. No bloat, just radio. ☕ Ninite-killer. 1000+ packages. ⛟


 • funkeey
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 03-10 22:04
Axente schreef op dinsdag 30 mei 2017 @ 15:44:
[...]


220 eth nu net voor 30 eth geinvesteerd in mysterium :+

edit: https://mysterium.network/ Decentralised vpsn service (tor maar host worden betaald)
Had je deze niet eerder kunnen delen :-)!

Dit klinkt als een mooie en heb net de ICO gemist. Had graag ook wat ETH willen investeren.

Heb mijn Golems gewisseld voor STRATIS eergister en heb daar zeker geen spijt van. Naar mijn idee een mooi platform met potentie.

Wat betreft BAT ICO, had in eerste instantie bedacht wat aan te kopen. Na de recente wijzigingen heb ik daar toch wat minder vertrouwen in. Vind de munt nu ook al aardig aan de prijs, verwacht niet dat het die koersprijs gaat houden. Zie hem wel op de exchange verschijnen, wie weet koop ik er later wat van.

 • MartyMcFly1955
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 05-08-2017
Een vraagje voor de ervaren traders, de koersschommelingen hebben natuurlijk ook te maken met de tijden dat USA en Azië weer volop beginnen. Wat zijn dan zo'n beetje de Nederlandse tijdstippen om in gaten te houden, omdat het dan mss interessant gaat worden.

 • kansloze
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 20-09 17:56
Ik werd wakker met het idee dat ETH flink gezakt zou zijn maar gelukkig staat het ongeveer even hoog als toen ik naar bed ging. Ben benieuwd of de dump gaat komen de komende uren/dagen of dat we doorschieten naar iets moois.

 • JJnJ
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 12-08 07:51
Die dump lijkt nu te beginnen

 • Crasheeee
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 08:52
RaptorXS schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 00:51:
Ethereum en een Ponzi scheme, heb het gelezen maar het moet nog even een plekje krijgen.
https://arxiv.org/pdf/1703.03779.pdf
Oja, heb er persoonlijk geen belang bij.
Je hebt 32 pagina's gelezen, maar je verteld ons niet waarom? Wat is de conclusie van deze 32 pagina's?

 • comp78
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 25-01-2019
Eindelijk Tier3 bij Kraken.....dat heeft lang geduurd. Klagen op bitcointalk helpt

 • Axente
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 09-05 15:16
funkeey schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 06:01:
[...]


Had je deze niet eerder kunnen delen :-)!

Dit klinkt als een mooie en heb net de ICO gemist. Had graag ook wat ETH willen investeren.

Heb mijn Golems gewisseld voor STRATIS eergister en heb daar zeker geen spijt van. Naar mijn idee een mooi platform met potentie.

Wat betreft BAT ICO, had in eerste instantie bedacht wat aan te kopen. Na de recente wijzigingen heb ik daar toch wat minder vertrouwen in. Vind de munt nu ook al aardig aan de prijs, verwacht niet dat het die koersprijs gaat houden. Zie hem wel op de exchange verschijnen, wie weet koop ik er later wat van.
Had ook net pas voor de ico besloten om er aan mee te doen. Het hielp dat ze op onze slack een ama hebben gedaan en dat een goed gevoel gaf.

 • Smultie
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
comp78 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 07:45:
Eindelijk Tier3 bij Kraken.....dat heeft lang geduurd. Klagen op bitcointalk helpt
Want je weet precies hoe lang het had geduurd als je níet geklaagd had?? :+

 • martincm
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 06-01 21:32

martincm

[Android 10!]

Hmm ik heb gister wat eth aangekocht via Litebit, maar helaas niets nog te zien in de wallet. Op zich vreemd aangezien in al mijn orders bij Litebit wel binnen het uur daar zijn waar ze moeten zijn.

Hoe kan ik nu mijn transactie traceren in de chain??

**Edit** Ik check nu net de adressen, maar ik zie dat de wallet waar het normaliter naar toe wordt verzonden een andere hash heeft gekregen. Ook weer gek aangezien er eerdere transacties van eth ook naar die eerdere hash gingen (eveneens gisteren gewoon, maar eerder op de dag), en aangekomen zijn. Is de transactie dan nu mislukt? En is het verder normaal dat de hashes veranderen in wallets? :| :?

[Voor 44% gewijzigd door martincm op 31-05-2017 08:25]

OnePlus 7T-128GB-ROM:Stock-Android:10-||-Samsung QE65Q70R QLED-||-QNAP TS-453Mini16GB DDR3L-5TB-RAID5||QTS 4.4.2-||-2x nVidia Shield Android TV-9.0-32GB-||-Samsung Galaxy Tab S6 -6GB/128GB-Type Cover Samsung-||


 • Axente
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 09-05 15:16
martincm schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:03:
Hmm ik heb gister wat eth aangekocht via Litebit, maar helaas niets nog te zien in de wallet. Op zich vreemd aangezien in al mijn orders bij Litebit wel binnen het uur daar zijn waar ze moeten zijn.

Hoe kan ik nu mijn transactie traceren in de chain??
https://etherscan.io/
Als je een tx id hebt.

 • RudolfR
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03-10 21:48
Crasheeee schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 07:33:
[...]


Je hebt 32 pagina's gelezen, maar je verteld ons niet waarom? Wat is de conclusie van deze 32 pagina's?
Volgens mij staat daar in dat je met (Ethereum's) smart contracts (on)bewust fouten kunt maken zodat (delen van) transacties ten gunste komen van mensen boven je in de piramide.

Hier ging dat onbedoeld mis en dat werd ook opgemerkt.
Maar het kan ook bewust worden toegevoegd en onopgemerkt blijven.

 • Matsooh
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 16-09 10:29
martincm schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:03:
Hmm ik heb gister wat eth aangekocht via Litebit, maar helaas niets nog te zien in de wallet. Op zich vreemd aangezien in al mijn orders bij Litebit wel binnen het uur daar zijn waar ze moeten zijn.

Hoe kan ik nu mijn transactie traceren in de chain??
Ik heb hetzelfde, gisteren Stratis gekocht, alles zou afgerond moeten zijn, maar nog niets in mijn wallet...

 • Mirved
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:57
RudolfR schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:07:
[...]


Volgens mij staat daar in dat je met (Ethereum's) smart contracts (on)bewust fouten kunt maken zodat (delen van) transacties ten gunste komen van mensen boven je in de piramide.

Hier ging dat onbedoeld mis en dat werd ook opgemerkt.
Maar het kan ook bewust worden toegevoegd en onopgemerkt blijven.
Dan heeft het dus weinig met een ponzi scheme te maken enkel dat foute mensen het zo in kunnen zetten.

 • comp78
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 25-01-2019
Smultie schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:03:
[...]


Want je weet precies hoe lang het had geduurd als je níet geklaagd had?? :+
Nee, maar ik heb 3x geklaagd daar en 3x werd er binnen 30 minuten contact met me opgenomen. Dat melden de andere mensen daar ook terug. Dus er is een verband, al kan ik dat niet wetenschappelijk onderbouwen :O

Owja...en die pipop van kraken meldt ook terug dat hij het doorgegeven heeft. Denk dat ze het gezeik op fora een beetje willen beperken. Die gast scant elke dag dat topic op nieuwe support tickets die te lang duren.

[Voor 20% gewijzigd door comp78 op 31-05-2017 08:12]


 • comp78
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 25-01-2019
Mirved schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:08:
[...]

Dan heeft het dus weinig met een ponzi scheme te maken enkel dat foute mensen het zo in kunnen zetten.
Als de PDF over auto's ging dan was de conclusie geweest dat je daarmee mogelijk een supermarkt binnen kan rijden.

 • Mr_Ripple
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 07:03
Mirved schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:08:
[...]

Dan heeft het dus weinig met een ponzi scheme te maken enkel dat foute mensen het zo in kunnen zetten.
En jij denkt dat deze markt niet in de kijker loopt bij foute mensen?
Zolang je onderaan instapt heb je daar geen last van, bovenaan is een heel ander verhaal.

 • rvT
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 05-06-2019
Blijft een rare week, het is dat ik 500 stratis heb waardoor het de rest compenseert.

Ripple schiet in een uur tijd ook even met 15,7% omhoog. Blijf dit maar een vage munt vinden.
En het typische, XEM gaat hier zoals gewoonlijk weer achteraan. Ook deze munt schiet met 8% omhoog. Ben nog steeds benieuwd naar dit verband elke keer.


Welke sites gebruiken jullie om nieuws omtrent altcoins in de gaten te houden?

[Voor 40% gewijzigd door rvT op 31-05-2017 08:19]


 • Axente
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 09-05 15:16
Net mijn eth omgewisseld naar EUR via uphold. Buy the rumour sell the news

 • rvT
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 05-06-2019
Axente schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:23:
Net mijn eth omgewisseld naar EUR via uphold. Buy the rumour sell the news
Kun je gelijk je hypotheek aflossen :*) :D

 • comp78
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 25-01-2019
Remco10 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:15:
Blijft een rare week, het is dat ik 500 stratis heb waardoor het de rest compenseert.

Ripple schiet in een uur tijd ook even met 15,7% omhoog. Blijf dit maar een vage munt vinden.
En het typische, XEM gaat hier zoals gewoonlijk weer achteraan. Ook deze munt schiet met 8% omhoog. Ben nog steeds benieuwd naar dit verband elke keer.


Welke sites gebruiken jullie om nieuws omtrent altcoins in de gaten te houden?
bitcointalk / cryptocompare (gewoon om hier en daar wat te stangen, weinig waardevolle bijdrages.

Ik moet van de ripples af. Helaas kan ik daar mijn hypotheek niet mee afbetalen. 1x naar de film max

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Axente
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 09-05 15:16
Remco10 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:25:
[...]


Kun je gelijk je hypotheek aflossen :*) :D
Is "maar" 220 eth :+ dus de schuur zou kunnen

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10:44

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Axente schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:44:
[...]


Is "maar" 220 eth :+ dus de schuur zou kunnen
Waarom stap je compleet uit ETH, ik had er 10 aangehouden voor als ze ooit BTC waarde bereiken. Tuurlijk met 50k op de bank koop je ze tegen 500 per stuk en voel je nog weinig pijn. En je hebt natuurlijk nog wat andere zaken in portefeuille zoals je eerder aangaf maar toch.

discogs


 • Stoffa
 • Registratie: Februari 2005
 • Nu online
@Malarky Ik ga LeoNardo ook maar eens een kans geven. Draai jij die bot 24/7 op je eigen pc?

 • Mirved
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:57
Mr_Ripple schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:12:
[...]


En jij denkt dat deze markt niet in de kijker loopt bij foute mensen?
Zolang je onderaan instapt heb je daar geen last van, bovenaan is een heel ander verhaal.
Nee je snapt het dus blijkbaar niet. Mensen die smart contracts maken kunnen die dus bewust zo op stellen dat je er geld aan verliest. Dus gewoon niet met onbetrouwbare partijen handelen in smart contracts. Heb jij uberhaubt al een smart contract getekend? Dit is hetzelfde als zeggen dat de euro een ponzi scheme is. Omdat het mogelijk maakt om contracten af te sluiten waardoor je vast zit aan een pyramide spel. Je eigen verstand gebruiken is nog altijd een vereiste.

 • Mirved
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:57
In china betalen ze op dit moment 260 dollar per ETH. Zullen toch vast wel een paar slimme chinezen arbitrage toe gaan passen. Zou de prijs nog iets omhoog kunnen stuwen.

[Voor 51% gewijzigd door Mirved op 31-05-2017 09:11]


 • Rookert25
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 24-09 09:25
Grote OMN pump op Polo? Vanochtend tikte ie heel even 360% tov gisteren aan...

 • Shifty47
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 03-10 14:40
Verwachtten jullie echt een behoorlijk daling van ETH? Ik zie het in de koers nog niet echt gebeuren..

Ik heb gisteren ook waves aangekocht die ik wil verleasen. Status is nu: "Outgoing Start Leasing". Hoe lang duurt het gemiddeld voordat dat is afgerond?

 • KraveN
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 07-09 07:33
Gisteren eindelijk voor elkaar gekregen om via Litebit wat coins te kopen. BTC, STRAT, NXT, DGB :)

Nu transfer ik de coins naar de wallets van LiteBit naar Poloniex en dat ging allemaal vrij snel.

Nu duurde de NXT wat langer dan verwacht en daarom ben ik daar wat specifieker naar gaan kijken, maar kan het nog niet helemaal verklaren.

De reden waarom ik NXT heb gekocht is eigenlijk de lancering van IGNIS (childchain van Ardor) in Q3. Op basis van NXT wallets wordt dan een aantal IGNIS uitgekeerd.

In mijn order overzicht bij LITEBIT zag ik dat het afgerond was en door op mijn wallet adres te klikken kon ik meer info opvragen.

Daar zag ik inderdaad een transactie van een NXT adres -> mijn NXT adres 1500 NXT FEE 2 NXT en het aantal confirmations liep op.

Iets later zag ik nog een transactie verschijnen van mijn wallet -> naar een voor mij onbekend NXT wallet adres 1499 NXT FEE 1 NXT.

Nu had ik persoonlijk die tweede niet verwacht, maar goed ik maar eens kijken naar wat er op POLONIEX ging verschijnen. De 1499, nu wil ik niet het verschil verklaren van 1500 -> 1499 want dat zal met de FEE te maken hebben.

Wat ik echter niet helemaal snap is de tweede transactie of zou dit komen omdat POLONIEX één of meerdere NXT adres(sen) heeft en voor iedere gebruiker een ALIAS maakt?

Betekend dit dan ook dat op het moment dat IGNIS wordt gelanceerd en gekeken wordt naar de NXT Wallets voor het toebedelen van 0,5 IGNIS per NXT dat alles naar Poloniex gaat ?

Geen probleem om een eigen NXT wallet aan te maken, maar ik probeer het te begrijpen. Ik ga het nog verder proberen uit te zoeken, maar als iemand het toevallig weet hoor ik het natuurlijk graag.

 • Ryan1981
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11:22

Ryan1981

Je ne sais pas

Shifty47 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:11:
Verwachtten jullie echt een behoorlijk daling van ETH? Ik zie het in de koers nog niet echt gebeuren..

Ik heb gisteren ook waves aangekocht die ik wil verleasen. Status is nu: "Outgoing Start Leasing". Hoe lang duurt het gemiddeld voordat dat is afgerond?
Als ik me niet vergis zie ik op dit moment een duidelijk verschil tussen ethereum en bitcoin als ik naar de trend kijk of heb ik dat mis?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • rickjehh
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 03-10 21:09
Ryan1981 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:18:
[...]


Als ik me niet vergis zie ik op dit moment een duidelijk verschil tussen ethereum en bitcoin als ik naar de trend kijk of heb ik dat mis?
De trends zijn compleet omgekeerd inderdaad. Bitcoin heeft zo te zien weer een stijgende lijn ingezet en Ethereum lijkt juist dalende te zijn. Kijkend naar deze trendlijn.

[Voor 16% gewijzigd door rickjehh op 31-05-2017 09:21]


 • Shifty47
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 03-10 14:40
Ryan1981 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:18:
[...]


Als ik me niet vergis zie ik op dit moment een duidelijk verschil tussen ethereum en bitcoin als ik naar de trend kijk of heb ik dat mis?
Op welke sites houd jij de koersen in de gaten? Ik zie wel wat schommelingen maar niet echt schokkende dingen. Of kijk ik echt op verkeerde sites?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • KingKoning
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 10:26
rickjehh schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:20:
[...]


De trends zijn compleet omgekeerd inderdaad. Bitcoin heeft zo te zien weer een stijgende lijn ingezet en Ethereum lijkt juist dalende te zijn. Kijkend naar deze trendlijn.
Dan kijk je alleen naar afgelopen nacht... De dip van afgelopen weekend is door Ethereum volledig goedgemaakt maar door Bitcoin nog niet.

Ja, ik verwacht ook wel een dip nu in ETH doordat mensen "buy the rumour sell the news" gaan toepassen op het China-verhaal, maar daarna weer een gestage lijn omhoog.
Dat ether nu op 193 staat terwijl hij gisteravond laatvoor het eerst 200 aantikt noem ik niet echt een dalende trend.

Maar ik ben dan ook een hodler, dus misschien kijk ik er anders naar 8)

[Voor 3% gewijzigd door KingKoning op 31-05-2017 09:26]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ryan1981
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11:22

Ryan1981

Je ne sais pas

Shifty47 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:25:
[...]


Op welke sites houd jij de koersen in de gaten? Ik zie wel wat schommelingen maar niet echt schokkende dingen. Of kijk ik echt op verkeerde sites?
Op dit moment gebruik ik blockfolio met kraken als exchange en https://coin-folio.com/ op de PC. Af en toe kijk ik ook op worldcoinindex, coinmarketcap. Er zijn vast betere alternatieven, maar dit zijn de sites die ik het meest toegankelijk vind. Ga er van uit dat ze wel af kunnen wijken met wat procenten. Ik ben geen dag trader. heb ooit 5.3 ethereum gemined en heb nu voor 100 euro (wat nu 61 euro waard is :P) aan coins gekocht om te kijken wat die over een paar maanden waard zijn (ark & io coin). Zit er wel aan te denken om al mijn coins om te zetten in foldingcoins of curecoins juist omdat ik dat een goed initiatief vind al vind ik het jammer dat deze nog steeds gebruik maken van de bitcoin.

 • GrazendeKoe
 • Registratie: November 2011
 • Nu online
Remco10 schreef op dinsdag 30 mei 2017 @ 16:56:
Bedankt voor de reactie heren, als ik het goed begrijp komt er op de wallet dus geen +xxxx dollar unconfirmed te staan zoals dat bij MultiBit wel het geval is

Het is dus vermoedelijk te wijten aan het feit dat mijn wallet nooit aan staat. Deze wallet kan dus niet synchroniseren en moet de blocks dus nog op gaan halen.

Komende dagen even de wallet aan laten staan, hopen dat ze dan aankomen ;)

Beter check je op etherscan.io. of ze aangekomen zijn. Even je public key invullen bovenin en tadaa. :)

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10:44

loewie1984

music addict! pizza monster!!

FOMO, zojuist STRAT en WAVES gekocht. Een bescheiden volume. Maar hé, beter iets dan niets.

discogs


Anoniem: 923537

Ff meedenken.

Bitcoin in India op zebpay sell voor 3500 door tekorten aan bitcoin aanbod daar.
Probeer via indiase proxy server zebpay te installeren. Krijg het nog niet voor elkaar.
Iemand idee>?

The scarcity of Bitcoins in India has resulted in Bitcoin being traded at a significant premium. The Bitcoin price in India touched INR 225,000 (~$3,500) before declining slightly. International users cannot arbitrage the demand for Bitcoins in India due to capital controls and foreign exchange regulations."

Iemand anders idee.

100 Bitcoin op USB knallen? Vliegticket kopen, daar mobiele telefoon kopen en coins daar verkopen ?
Fiat geld via nederlandse proxy server daar richting kraken en uitbetalen op NL rekening? 8)7

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-demand-explodes-in-india-overwhelmed-exchanges-put-limits-on-purchases

 • rickjehh
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 03-10 21:09
KingKoning schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:25:
[...]


Dan kijk je alleen naar afgelopen nacht... De dip van afgelopen weekend is door Ethereum volledig goedgemaakt maar door Bitcoin nog niet.

Ja, ik verwacht ook wel een dip nu in ETH doordat mensen "buy the rumour sell the news" gaan toepassen op het China-verhaal, maar daarna weer een gestage lijn omhoog.
Dat ether nu op 193 staat terwijl hij gisteravond laatvoor het eerst 200 aantikt noem ik niet echt een dalende trend.

Maar ik ben dan ook een hodler, dus misschien kijk ik er anders naar 8)
Klopt, als je de lijn volgt vanaf een uur of 6 vanochtend. Als je wat verder uitzoomt zie je dat de Bitcoin de afgelopen dagen wat gestagneerd is en dat Ethereum een stijgende lijn heeft laten zien.

Anoniem: 923537

Anoniem: 923537 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:36:
Ff meedenken.

Sorry, bedoel dan de rupis omruilen voor USD. En dan via Western Union of andere transfer naar NL? 8)7

 • Mr_Ripple
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 07:03
Mirved schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:02:
[...]


Nee je snapt het dus blijkbaar niet. Mensen die smart contracts maken kunnen die dus bewust zo op stellen dat je er geld aan verliest. Dus gewoon niet met onbetrouwbare partijen handelen in smart contracts. Heb jij uberhaubt al een smart contract getekend? Dit is hetzelfde als zeggen dat de euro een ponzi scheme is. Omdat het mogelijk maakt om contracten af te sluiten waardoor je vast zit aan een pyramide spel. Je eigen verstand gebruiken is nog altijd een vereiste.
Daarom handel ik ook alleen in coins en teken geen contracten.
Ik hoop voor jou dat het je geen windeieren zal leggen en kan mezelf alleen maar verbazen als dat achteraf gezien een goeie move blijkt te zijn geweest. :)
Aan de andere kant kan ik bij energiebedrijven ook zo'n smart contract tekenen voor 3 jaar, als genoeg mensen dat afsluiten wordt stroom voor mensen die zo'n contract niet hebben weer goedkoper. ;)

 • FerryvD
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 24-08 13:26
Gebruikt er hier iemand Ethereum-wallet.net?
Daar staat nu de volgende boodschap:
Regretfully, our server (root account) was compromised two days after switching web hosting providers. We are still investigating how the attack happened.
The majority of the Ether was moved to: https://etherscan.io/addr...29237e55a20e6743c92575ebe by the attacker.
An attacker has moved most of the Ethereum on the website, but thankfully we have managed to recover a portion of it from low balance accounts.
We will be announcing a user reimbursement plan soon.

Brief Update
We plan to bring the website back up for reimbursements/withdraws by June 7th. Users will be issued separate tokens according to their previous balance based on a pool comprised of recovered tokens. We will raise additional funds to cover the remaining losses through the website's profits.
Following this event, we will change the implementation of our wallet to a client-sided model so this can't happen again.
Thank you for your patience.

 • Lennardnl
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 27-08 11:53
Shifty47 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:11:
Ik heb gisteren ook waves aangekocht die ik wil verleasen. Status is nu: "Outgoing Start Leasing". Hoe lang duurt het gemiddeld voordat dat is afgerond?
Volgens mij blijft dat gewoon altijd zo staan en is het leasen direct al begonnen. Het is gewoon de transactie om het leasen te starten, die je daar ziet. Daarom staat er ook 'Type' en niet 'Status'. :P

 • Fire69
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09:58
Pff, van Stratis had ik er eind Maart als experimentje 150 gekocht aan 0.0002BTC.
Sindsdien paar keer verkocht en lager opnieuw ingekocht.
Jammer dat ik er de laatste keer maar 75 van gekocht heb aan 0.00065.

Toch mooi van ~95€ naar ~375€ gegaan :P

Anoniem: 923537

FerryvD schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:42:
Gebruikt er hier iemand Ethereum-wallet.net?
Daar staat nu de volgende boodschap:


[...]
Die zijn weg.

LES NR. 1 in cryptoland: KEEP YOUR CRYPTO'S OFFLINE !!!! |:( |:(

Gewoon voor 70 euro een ledger wallet aanschaffen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Shifty47
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 03-10 14:40
Lennardnl schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:43:
[...]

Volgens mij blijft dat gewoon altijd zo staan en is het leasen direct al begonnen. Het is gewoon de transactie om het leasen te starten, die je daar ziet. Daarom staat er ook 'Type' en niet 'Status'. :P
Haha dan heb ik het blijkbaar helemaal verkeerd gelezen 8)7

Nou dan zijn ze lekker geleased :) Ben benieuwd wat het oplevert, misschien over een weekje nog wat meer kopen.

Anoniem: 923537

FerryvD schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:42:
Gebruikt er hier iemand Ethereum-wallet.net?
Daar staat nu de volgende boodschap:


[...]
Welke mongool bewaard er nu 645 Ether ($143,912.40) op een online wallet.


https://etherscan.io/addr...29237e55a20e6743c92575ebe

 • FerryvD
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 24-08 13:26
ik had er maar 0.5 staan, maar daar kan ik dus ook naar fluiten?

 • Smultie
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
FerryvD schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:51:
ik had er maar 0.5 staan, maar daar kan ik dus ook naar fluiten?
Yes

Anoniem: 923537

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1689585.0

Ja daar kun je naar fluiten. Maar ze komen niet terug.

Ethereum-wallet.net heeft de private key.

ALLE wallets waarvan jezelf niet de private key (24 recovery word of de echte private key) hebt zijn per definitie onbetrouwbaar.

 • Lennardnl
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 27-08 11:53
FerryvD schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:51:
ik had er maar 0.5 staan, maar daar kan ik dus ook naar fluiten?
Er staat toch duidelijk dat ze het terug willen betalen? :?

 • FerryvD
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 24-08 13:26
Weer een les geleerd :|
Gelukkig was het niet zo veel

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10:44

loewie1984

music addict! pizza monster!!

FerryvD schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:53:
[...]


Weer een les geleerd :|
Gelukkig was het niet zo veel
toch 100 eu op dit moment, damn. Balen man.

discogs


 • FerryvD
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 24-08 13:26
Lennardnl schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:53:
[...]

Er staat toch duidelijk dat ze het terug willen betalen? :?
Ik ga er maar vanuit dat dat niet gebeurt. Als het wel gebeurt is het een meevaller.

Anoniem: 923537

En let op bitcoin-wallet.net, is van dezelfde lui.

Ja heb ik gelezen. Schijnt dat ze uitbetalen op de feestdag van sintjuttemis als de kalveren op het ijs dansen.

 • Ryan1981
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11:22

Ryan1981

Je ne sais pas

Anoniem: 923537 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:49:
[...]


Welke mongool bewaard er nu 645 Ether ($143,912.40) op een online wallet.


https://etherscan.io/addr...29237e55a20e6743c92575ebe
Ik snap dat het voor jou (en mij) duidelijk is dat dit niet veilig is enzo, maar ik denk dat je onderschat hoe ontoegankelijk het crypto gebeuren is als je alles zelf wil regelen. Als je het eenmaal weet is het niet zo ingewikkeld meer, maar het heeft mij echt moeite gekost om bijvoorbeeld mijn ethereum miner op te zetten. In mijn geval koste het vooral veel tijd om te kunnen beoordelen of het veilig was, of ik idd ethereum kon ontvangen en versturen, welke software te vertrouwen is met jou wallet en hoe deze werkt.

Desalniettemin als ik zo veel ether had, had ik mij natuurlijk veel meer verdiept in de materie tot ik tot in de laatste bit begrijp hoe het in elkaar steekt.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Mr Ronman
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 03-10 13:45
Ryan1981 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 09:57:
[...]


Ik snap dat het voor jou (en mij) duidelijk is dat dit niet veilig is enzo, maar ik denk dat je onderschat hoe ontoegankelijk het crypto gebeuren is als je alles zelf wil regelen. Als je het eenmaal weet is het niet zo ingewikkeld meer, maar het heeft mij echt moeite gekost om bijvoorbeeld mijn ethereum miner op te zetten. In mijn geval koste het vooral veel tijd om te kunnen beoordelen of het veilig was, of ik idd ethereum kon ontvangen en versturen, welke software te vertrouwen is met jou wallet en hoe deze werkt.

Desalniettemin als ik zo veel ether had, had ik mijn natuurlijk veel meer verdiept in de materie tot ik tot in de laatste bit begrijp hoe het in elkaar steekt.
Ik vind het een beetje te vergelijking met fishing sites, van die nep paypal login pagina's en dergelijke.

Altijd goed onderzoek doen naar waar je mee bezig bent, zeker als je met geld gaat spelen.

 • PainkillA
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 01-10 16:16
op kraken kan ik niet eens stratis kopen. Is er nog een andere goede plek om dat te doen?

 • FerryvD
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 24-08 13:26
Ik ga dan toch maar eens zo'n hardware wallet aanschaffen.
Is er veel keus? waar moet ik op letten bij aanschaf?
Wordt iedere currency ondersteunt door die wallets?

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
PainkillA schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 10:00:
op kraken kan ik niet eens stratis kopen. Is er nog een andere goede plek om dat te doen?
https://coinmarketcap.com/

Op die site kan je per coin zien waar deze verhandeld wordt.

Het klimaat in cijfers: www.klimaatgek.nl


 • chaoscontrol
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 09:47
Heb al mijn coins al 3 jaar op Kraken. Voel ik mij daar altijd heel comfortabel bij? Nee, maar het is wel makkelijk handelen.

Mijn inleg is er ook al jaren uit dus in het slechtste geval ben ik alleen mijn winst kwijt.

Inventaris - Koop mijn meuk!


 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10:44

loewie1984

music addict! pizza monster!!

PainkillA schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 10:00:
op kraken kan ik niet eens stratis kopen. Is er nog een andere goede plek om dat te doen?
Litebit, zojuist zelf ook gedaan.

discogs


 • Erik1
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
PainkillA schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 10:00:
op kraken kan ik niet eens stratis kopen. Is er nog een andere goede plek om dat te doen?
Bittrex of Poloniex

 • rvT
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 05-06-2019
https://blockchain.info/a...o6ZADXvftVgA9tp6uf?sort=0

Hoelang gaat dit nog duren? Wacht nu al 8 dagen. Heb gewoon normale transactiekosten toegevoegd: 0,0005 BTC..

 • Ryan1981
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11:22

Ryan1981

Je ne sais pas

PainkillA schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 10:00:
op kraken kan ik niet eens stratis kopen. Is er nog een andere goede plek om dat te doen?
Ik zag dat het op bittrex kan.
chaoscontrol schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 10:02:
Heb al mijn coins al 3 jaar op Kraken. Voel ik mij daar altijd heel comfortabel bij? Nee, maar het is wel makkelijk handelen.

Mijn inleg is er ook al jaren uit dus in het slechtste geval ben ik alleen mijn winst kwijt.
Ik heb ooit https://www.myetherwallet.com/ gebruikt om mijn wallet aan te maken. Geen idee eigenlijk of dat een veilige keuze was :P

Heeft iemand een bron waar uitgelegd staat hoe die "order book" grafiek nou precies werkt? Ik snap er op dit moment niets van :p

Graag eenvoudige uitleg met zo min mogelijk vaktermen enzo.

Ook vraag ik me af, bij bittrex kun je 3 keuzes maken als je een coin wil kopen/verkopen: last, bid & ask. Iemand een simpele uileg wat dit precies doet? Op dit moment is mijn ervaring dat de hoogste van de 3 redelijk snel verhandeld wordt en dat die andere 2 maar in de wachtrij blijft staan.

[Voor 24% gewijzigd door Ryan1981 op 31-05-2017 10:07]


 • Axente
 • Registratie: September 2015
 • Laatst online: 09-05 15:16
loewie1984 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 08:47:
[...]


Waarom stap je compleet uit ETH, ik had er 10 aangehouden voor als ze ooit BTC waarde bereiken. Tuurlijk met 50k op de bank koop je ze tegen 500 per stuk en voel je nog weinig pijn. En je hebt natuurlijk nog wat andere zaken in portefeuille zoals je eerder aangaf maar toch.
Ik verwacht dat eth gaat dalen naar een lager niveau en dan koop ik weer in.

 • GrooV
 • Registratie: September 2004
 • Nu online
Remco10 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 10:03:
https://blockchain.info/a...o6ZADXvftVgA9tp6uf?sort=0

Hoelang gaat dit nog duren? Wacht nu al 8 dagen. Heb gewoon normale transactiekosten toegevoegd: 0,0005 BTC..
Veel te weinig, kijk eens op https://bitcoinfees.21.co/

Op dit moment rond de 300 sat/Byte, wat neer komt op 0.0023BTC

[Voor 10% gewijzigd door GrooV op 31-05-2017 10:10]


 • RvV
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-10 20:08
Remco10 schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 10:03:
https://blockchain.info/a...o6ZADXvftVgA9tp6uf?sort=0

Hoelang gaat dit nog duren? Wacht nu al 8 dagen. Heb gewoon normale transactiekosten toegevoegd: 0,0005 BTC..
Volgens mij is dat te weinig. Met 0,0020 was het waarschijnlijk wel gelukt.
Hier kun je berekenen wat je aan fee kunt gebruiken. https://bitcoinfees.21.co/

 • SmokingSig
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:16
Bestaat er uberhaupt een website die mooi uitlegt hoe je ETH offline kan storen ?

 • rvT
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 05-06-2019
RvV schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 10:08:
[...]

Volgens mij is dat te weinig. Met 0,0020 was het waarschijnlijk wel gelukt.
Hier kun je berekenen wat je aan fee kunt gebruiken. https://bitcoinfees.21.co/
Lekker is dat, heb namelijk een kwartier voor die transactie 0,194 BTC verstuurd met net zoveel transactiekosten en die is na enkele uren gewoon volledig confirmed.
Pagina: 1 2 3 ... 33 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
[font=,24]LEES DIT EERST VOOR JE POST![/]
Dit topic is louter voor discussie over handel en koers van cryptocurrencies en daaraan gerelateerde zaken!

Wat willen we hier niet zien?
 • Algemene vragen over cryptocurrencies (wallet software, blockchain technologie, etc.). Plaats die in Bitcoin topic - deel 2
 • Vragen als "Welke altcoin zal ik kopen?", en "Stellar, is dat wat?". We hebben geen glazen bol, we kunnen je niet adviseren. Lees je in in de betreffende coins, Google is je vriend.
 • Vragen die al zijn beantwoord in de topicstart of de topic zelf. Gebruik de search!
 • Linkdrops. Begeleid links naar grote lappen tekst of video met een korte samenvatting (als die niet al gegeven is). Als jij iets interessant vindt om te delen, zeg er dan bij waarom je het interessant vindt.
 • Slowchat. Daarvoor is IRC bedoeld: http://irc.tweakers.net/bitcoin. Dit betreft dus óók reacties als "Bitcoin nu op $2800", "ETH daling is ingezet" , "To the moon!" en meer van zulks.
Posts die hieraan voldoen worden vanaf nu zonder pardon verwijderd, sancties volgen bij herhaling.

Wat willen we hier dan wel zien?
Een zinvolle inhoudelijke discussie over koersverloop van allerlei cryptocurrencies, het reilen en zeilen van exchanges, persoonlijke verhalen, etc. Het geven van prognoses en technische analyses zijn toegestaan, maar vraag er niet om :).


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee