Acties:
 • +30Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Mede-auteurs:
 • NiGeLaToR
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 00:21

NiGeLaToR

 • duronbug
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 08-06 22:02

duronbug

 • xh3adshotx
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 28-02 07:48

xh3adshotx

 • leroy98ecker
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 00:41

leroy98ecker
Hoe maak ik gebruik van een eigen (ASUS) router op het KPN, Telfort en XS4All netwerk?

Je kent het wel: je wilt een eigen router plaatsen omdat je meer controle wilt over je eigen netwerk. Providers weigeren vaak om je te helpen met het gebruik van een eigen router en op ondersteuning hoef je vaak niet meer te rekenen. Sinds midden december 2016 is iedere provider verplicht om het mogelijk te maken dat je gebruik kunt maken van een eigen router. Dit is alleen niet zoals het klinkt. De routers van de ISP’s worden dan in de welbekende bridgemode geplaatst waardoor je een eigen router achter de ISP router plaatst. Hierdoor is er alsnog een tussenkomst van de Experiabox.

Sinds maart 2020 (!!) heeft KPN gegevens vrijgegeven voor het gebruik van een eigen Modem. Zie het nieuwsartikel nieuws: KPN biedt vrije modemkeuze.

Dit topic is opgericht doordat er veel interesse is in het gebruik van een eigen (ASUS) router. Het topic is er voor bedoelt om elkaar te ondersteunen waar nodig, maar ook om ervaringen uit te wisselen. Het opzetten van een eigen router op je eigen KPN netwerk is niet binnen een paar minuutjes gefixt en is geen kwestie van 3 vinkjes plaatsen en het werkt. Hiervoor is een handleiding ter beschikking gesteld die vrij gebruikt mag worden.

UPDATE 21 februari 2022
Remake van de handleiding:
leroy98ecker in "[KPN Glasvezel] Een eigen Asus router gebruiken"

UPDATE 3 DECEMBER 2021
Ik ontvang verschillende signalen dat de handleiding zoals deze in mei 2017 is gepresenteerd, helaas niet altijd meer voldoet. Dat is jammer, zeker omdat de kracht van de ontworpen handleiding lag bij het instrueren van de 'minder-technische' Tweaker. De waarde neemt, mede ook door de komt van nieuwe ASUS AX-routers, van deze handleiding af. Daarom is besloten om het Word-document openbaar te maken. Het staat een ieder vrij om de handleiding te herschrijven.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Disclaimer: KPN ondersteunt het gebruik van een eigen router niet. Je hebt vooralsnog dus geen enkele vorm van ondersteuning op het omzeilen van de door KPN geleverde Experiabox. Deze handleiding kun je dan ook zien als een hypothetische optie om de Experiabox niet te gebruiken en is louter illustratief – het eventueel gebruik van de handleiding voor welke doeleinden dan ook is voor eigen risico en de auteurs accepteren geen enkele aansprakelijkheid in welke vorm dan ook. Tevens krijg je geen enkele garantie dat wat in de handleiding beschreven staat zal werken danwel blijft werken. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw overeenkomst met KPN. Tenslotte brengt het aanpassen van (je eigen) apparatuur risico’s met zich mee, zoals het onbruikbaar maken van je router en/of verbinding. Ook dit is voor eigen risico.Er zijn totaal 11 ASUS routers geschikt die de custom firmware van Merlin ondersteunen. Dit is een absoluut vereiste, aangezien Merlin diverse opties ondersteund die niet in de standaard firmware zitten. In de bovenstaande handleiding is de AC-87U gebruikt. Veelgebruikte modellen zijn de RT-AC87U, RT-AC68U en de RT-N66U.

RT-AC87U: pricewatch: Asus RT-AC87U Zwart
RT-AC66U: pricewatch: Asus RT-AC66U Zwart
RT-AC68U: pricewatch: Asus RT-AC68U Zwart
RT-AC66U: pricewatch: Asus RT-AC66U Zwart
RT-AC1900: pricewatch: Asus RT-AC1900
RT-AC5400: pricewatch: Asus RT-AC5300
RT-AC3200: pricewatch: Asus RT-AC3200
RT-AC3100: pricewatch: Asus RT-AC3100
RT-AC88U: pricewatch: Asus RT-AC88U
RT-AC65U: pricewatch: Asus RT-AC56U
RT-N66U: pricewatch: Asus RT-N66USinds dat we het schrijven van de handleiding zijn begonnen, zijn er in de tussentijd veel anderen geweest die tegen veelal dezelfde problemen aanliepen. De Known Issues is geen directe fix op bepaalde storingen! Hierin wordt echter beschreven wat het probleem is en wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Bij het bewerken van een bestand in puTTY krijg ik vreemde tags te zien zoals ^M.
Omdat wij, Tweakers, lui zijn, hebben we voor jou alle scripts al in het juiste formaat gezet. Als je scripts wilt aanpassen via puTTY via het “vi” commando en je krijgt ^M tags te zien tussen elke enterregel of achter elk commando, dan staan de scripts niet op UNIX formaat.
Complete scripts kun je downloaden in stap 1.6 van de handleiding of bovenaan dit topic.

De scripts lijken niet uitgevoerd te worden.
Controleer de bestandsrechten van je scripts! Dit is iets wat vaak wordt vergeten of vaak fout wordt gedaan. In puTTY kun je het commando chmod a+rx /jffs/scripts/* ingeven] om de bestandsrechten van de scripts goed te zetten.

Ik kan mijn 5GHz WiFi signaal niet wijzigen.
Mogelijk kan het zijn dat je in je script een regel hebt staan die dit tegenhoudt. In de standaard scripts die downloadbaar zijn is deze regel al gecomment. Het gaat om regel: /usr/sbin/robocfg vlan 1 ports "1 2 3 7t"; Deze regel wijzigt een routing in Port 1. Op het SNBforum zijn hierover ook diverse topics geweest. Het blijkt dat port 1 indirect in verbinding staat met 5GHz. Kwestie van commenten en het werkt.

Mijn IPTV geeft heel even beeld, en daarna blijft het beeld hangen of wordt het beeld zwart.
Controleer hoe je IPTV hebt aangesloten. Als je een IPTV aansluit via een switch, moet je er rekening mee houden dat de switch IGMP-Snooping ondersteunt. Hierdoor kan het signaal van IPTV beter getransporteerd worden naar je ASUS. Deze IGMP-Snooping switches zorgen ervoor dat de multicasts beter verwerkt kunnen worden.

WAN IP blijft op disconnected staan en er komt geen verbinding met een WAN IP.
Controleer of het aanpassen van je PPPoE gegevens werkt. Zie pagina 21 in de handleiding voor inloggegevens die standaard in de Experiabox staan. Het is een bekend issue dat het opslaan van PPPoE gegevens niet altijd in één keer werkt. Hiervoor moet je een aantal keer opslaan.
Lukt dit niet? Doorloop dan eens de Quick Internet Setup in de linkerbovenhoek. Deze setup zet zelf een PPPoE sessie op met jouw ingevoerde gegevens.

Modem Hangup, Failed to get IP for Interface ppp0, cannot get Public IP addres, fail to connect...
Allemaal hele frustrerende foutmeldingen. Het kan een aantal oorzaken hebben die vaak allemaal te maken hebben met je PPPoE sessie. Als je router een aantal keren per dag wegvalt kun je nu proberen een andere PPPoE username te kiezen. Kies bijvoorbeeld adsl, of direct-adsl. Je kunt het zelf verzinnen: mogelijk werkt je sessie dan alsnog. Ik vermoed zelf dat een dubbele PPPoE sessie gestart wordt waardoor ‘ie dus continu stopt. Heb je wellicht een oude NTU? Sluit je Experiabox aan en bel KPN. Geef aan dat je continu nieuwe PPPoE sessies krijgt. KPN zal dan je NTU vaak vervangen.

Mijn IPTV werkt wel, maar blijft na een aantal dagen ineens haperen/hangen.
Heb je meerdere, niet-PPPoE switches, op je netwerk aangesloten? Vervang deze dan. Voer daarnaast een update uit van de firmware om uit te sluiten dat het hier aan ligt.

HELP! Hij doet het niet en ik weet niet door waar het komt.
Goed verhaal zeg! We willen je graag helpen, maar post de logs van de router er even bij. Leeg je recente logs uit de router, herstart de router en plak deze logs dan in dit topic. De logs zeggen vrij veel of bijvoorbeeld een VLAN niet gestart wordt.


Deze handleiding is gemaakt door Tweakers, voor Tweakers. De handleiding mag je vrij gebruiken voor eigen projecten. Auteurs van dit document blijven wel de auteurs en dus ook eigenaar van het document. Iedereen die heeft bijgedragen aan het document wordt bedankt namens de auteurs maar ook namens de community.

Basho - Auteur
https://ic.tweakimg.net/usericons/461255/crop58dc3869700bb_cropped.jpeg
xh3adshotx - Controleurduronbug - ControleurNiGeLaToR - Controleur
https://tweakers.net/i/oblsVj8Mv5H_BhKmN7ENuEhiBs0=/x/filters:max_bytes(5120):strip_icc()/u/4143/crop5d10ddcf0e5a4_cropped.jpeg


Bronnen
Merlin firmware: https://asuswrt.lostrealm.ca/
KPN algemene informatie: [KPN Glasvezel] Ervaringen & Vragen Topic - Deel 2
ASUS scripts/uitleg e.d.: Robocfg configuratie voor KPN IPTV op ASUS RT-AC66U

FEEDBACK?
Feedback wordt altijd gewaardeerd! Al is het van vage uitleg tot aan spelfouten: samen maken we het natuurlijk beter! :-)


[Voor 115% gewijzigd door Basho op 21-02-2022 12:54. Reden: 20/09/2022 - Leroy als mede-auteur opgenomen]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • kdbruin
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 22-05 10:43
Mooi en duidelijk verhaal maar waarom moet Telnet aangezet worden? Als je SSH gebruikt, is Telnet verder niet nodig en het brengt ook de nodige risico's met zich mee.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08-06 18:40
Heb het anders aangesloten dan hier word beschreven, maar wou even zeggen dat het er allemaal erg netjes uit ziet! Ook de documenten en dergelijke!

PSN: Korumera | XBX: Korumera


Acties:
 • 0Henk 'm!
kdbruin schreef op zondag 7 mei 2017 @ 10:29:
Mooi en duidelijk verhaal maar waarom moet Telnet aangezet worden? Als je SSH gebruikt, is Telnet verder niet nodig en het brengt ook de nodige risico's met zich mee.
Telnet op je eigen LAN is niet zo spannend op zich, maar inderdaad ik heb ook SSH en WinSCP gebruikt.

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
kdbruin schreef op zondag 7 mei 2017 @ 10:29:
Mooi en duidelijk verhaal maar waarom moet Telnet aangezet worden? Als je SSH gebruikt, is Telnet verder niet nodig en het brengt ook de nodige risico's met zich mee.
Dank voor de feedback. Duronbug had dit al eens aangegeven inderdaad, heb het direct bijgewerkt. SSH is voldoende :p
Korumera schreef op zondag 7 mei 2017 @ 11:48:
Heb het anders aangesloten dan hier word beschreven, maar wou even zeggen dat het er allemaal erg netjes uit ziet! Ook de documenten en dergelijke!
Het is mogelijk om het inderdaad op vele diverse manieren aan te sluiten. Je kunt je ASUS router bij voorbaat al koppelen aan de NTU en dan pas alles instellen, het is maar wat je prettig vindt. Dank voor je compliment.

[Voor 37% gewijzigd door Basho op 07-05-2017 15:39]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08-06 18:40
Basho schreef op zondag 7 mei 2017 @ 15:38:
[...]


Dank voor de feedback. Duronbug had dit al eens aangegeven inderdaad, heb het direct bijgewerkt. SSH is voldoende :p


[...]

Het is mogelijk om het inderdaad op vele diverse manieren aan te sluiten. Je kunt je ASUS router bij voorbaat al koppelen aan de NTU en dan pas alles instellen, het is maar wat je prettig vindt. Dank voor je compliment.
Mijn AC87U wil niet veranderen van VLAN wat ik ook probeerde hij wou niet switchen naar 6 (bij Internet), dus heb er nu een netgear 105se voor gehangen daar op vlan 6 aangemaakt en daar hangt de router aan :) werkt verder prima en maak geen gebruik van tv en telefoon (heb het wel maar niet aangesloten).

PSN: Korumera | XBX: Korumera


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Korumera schreef op zondag 7 mei 2017 @ 17:38:
[...]


Mijn AC87U wil niet veranderen van VLAN wat ik ook probeerde hij wou niet switchen naar 6 (bij Internet), dus heb er nu een netgear 105se voor gehangen daar op vlan 6 aangemaakt en daar hangt de router aan :) werkt verder prima en maak geen gebruik van tv en telefoon (heb het wel maar niet aangesloten).
Tussen je NTU en AC-87U heb je dus een NETGEAR switchje hangen?

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08-06 18:40
Basho schreef op zondag 7 mei 2017 @ 17:43:
[...]


Tussen je NTU en AC-87U heb je dus een NETGEAR switchje hangen?
Jups :) managed switch (via webinterface) en die bouwt dus de vlan op. Werkt tot op heden als een trein nog geen downtime gehad :)

PSN: Korumera | XBX: Korumera


Acties:
 • 0Henk 'm!
Korumera schreef op zondag 7 mei 2017 @ 21:01:
[...]


Jups :) managed switch (via webinterface) en die bouwt dus de vlan op. Werkt tot op heden als een trein nog geen downtime gehad :)
Je krijgt dan een setup die lijkt op die van netwerkje.com? Daar gebruikt men toch ook eerst een managed switch voor de VLAN tagging?

Fraaie van de hier geplaatste oplossing is uiteraard dat er geen switch voor de Asus nodig is. Maar vele wegen leiden tot Rome :)

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08-06 18:40
NiGeLaToR schreef op zondag 7 mei 2017 @ 22:01:
[...]


Je krijgt dan een setup die lijkt op die van netwerkje.com? Daar gebruikt men toch ook eerst een managed switch voor de VLAN tagging?

Fraaie van de hier geplaatste oplossing is uiteraard dat er geen switch voor de Asus nodig is. Maar vele wegen leiden tot Rome :)
Ja klopt inderdaad :) maar mijn asus houd niet van die VLAN op 6 zetten dat pakt ie gewoon niet en heb al zoveel geprobeerd was het beetje zat haha :) maar inderdaad meerdere wegen naar Rome en zo.

PSN: Korumera | XBX: Korumera


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MaxTheKing
 • Registratie: December 2014
 • Laatst online: 19-05 10:40
Is dit ook te doen met pfSense?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
MaxTheKing schreef op maandag 8 mei 2017 @ 00:11:
Is dit ook te doen met pfSense?
Met pfSense software of hardware? Zou je eens een tekstuele schets willen maken met hoe je dit voor je ziet?

[Voor 20% gewijzigd door Basho op 08-05-2017 00:21]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xh3adshotx
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 28-02 07:48

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
Ik begrijp dat we Tweakers zijn en dat we daarom soms de grenzen willen opzoeken van datgene wat werkt, maar is het voor je internetverbinding niet gewoon beter om de methode te gebruiken die door KPN supported is?

De Experiabox is namelijk een router en routeert je publieke IP adres naar je interne LAN. De Experiabox bouwt de PPPoE sessie op, je hoeft enkel je router achter de Experiabox te plaatsen en je IP adres in te kloppen. Je eigen router heeft dan een publiek IP adres, ondanks dat hij achter de Experiabox staat. De Experiabox doet dus ook geen NAT van 1 tot 65535 maar bouwt gewoon een normale route op.

Dit is namelijk de enige methode die door KPN wordt ondersteund.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01:16
Waarom hebben we een apart topic hiervoor? Op http://netwerkje.com/ staat alle benodigde info er al....

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • kdbruin
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 22-05 10:43
Trommelrem schreef op maandag 8 mei 2017 @ 09:16:
Ik begrijp dat we Tweakers zijn en dat we daarom soms de grenzen willen opzoeken van datgene wat werkt, maar is het voor je internetverbinding niet gewoon beter om de methode te gebruiken die door KPN supported is?

De Experiabox is namelijk een router en routeert je publieke IP adres naar je interne LAN. De Experiabox bouwt de PPPoE sessie op, je hoeft enkel je router achter de Experiabox te plaatsen en je IP adres in te kloppen. Je eigen router heeft dan een publiek IP adres, ondanks dat hij achter de Experiabox staat. De Experiabox doet dus ook geen NAT van 1 tot 65535 maar bouwt gewoon een normale route op.

Dit is namelijk de enige methode die door KPN wordt ondersteund.
De enige manier om op je eigen router achter de EB een publiek IP adres te krijgen is door de EB in bridge mode te zetten. En dat gaat helaas niet met de EB9 die ik heb. Ik gebruik de manier beschreven door (dacht ik) wjb op het KPN forum door m'n ASUS via de DMZ te koppelen. De ASUS heeft daardoor echt geen publiek IP gekregen.

Of doe ik nu iets helemaal fout?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
kdbruin schreef op maandag 8 mei 2017 @ 09:25:
[...]


De enige manier om op je eigen router achter de EB een publiek IP adres te krijgen is door de EB in bridge mode te zetten. En dat gaat helaas niet met de EB9 die ik heb. Ik gebruik de manier beschreven door (dacht ik) wjb op het KPN forum door m'n ASUS via de DMZ te koppelen. De ASUS heeft daardoor echt geen publiek IP gekregen.

Of doe ik nu iets helemaal fout?
Je moet de Experiabox helemaal niet in bridge mode zetten. De Experiabox laat je voor wat het is. Daar sluit je gewoon je televisies e.d. op aan. Je eigen router waar je computers, accesspoints e.d. aan hangt, die sluit je aan op een LAN poort van de Experiabox en die geef je gewoon het vrije publieke IP adres.

De Experiabox snapt dan dat er een route moet worden gemaakt naar je eigen router, waardoor je eigen router gewoon vanaf het internet te benaderen is zonder dat je een statische NAT range van 1 tot 65535 hoeft te maken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • lier
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 00:49

lier

MikroTik nerd

Trommelrem schreef op maandag 8 mei 2017 @ 09:31:
De Experiabox snapt dan dat er een route moet worden gemaakt naar je eigen router, waardoor je eigen router gewoon vanaf het internet te benaderen is zonder dat je een statische NAT range van 1 tot 65535 hoeft te maken.
Klinkt meer als een DMZ...is het nog steeds dubbele NAT. Weet je zeker dat de Experiabox zo slim is om dit te doen?

Eerst het probleem, dan de oplossing


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
lier schreef op maandag 8 mei 2017 @ 10:22:
[...]

Klinkt meer als een DMZ...is het nog steeds dubbele NAT. Weet je zeker dat de Experiabox zo slim is om dit te doen?
Nee, geen dubbele NAT. Gewoon geen NAT. En ook geen DMZ. Dat kan voor zover ik weet alleen met de duurdere routers (dus geen nep-DMZ = TCP/UDP 1-65535 statisch forwarden).

De Experiabox heeft een routerfunctionaliteit welke je kunt gebruiken om het vrije publieke IP adres in te kloppen op je eigen router. Hier een voorbeeld van een configuratie in een Draytek router, die gewoon een publiek IP adres heeft van de Experiabox:


De gateway is in deze de Experiabox, de Draytek gebruikt het vrije IP adres en is, zoals je ziet, gewoon vanaf het internet te benaderen omdat het een publiek IP adres is.

Dit doen we al jaren op alle KPN verbindingen en dit is ook de enige methode die KPN ondersteunt.

[Voor 6% gewijzigd door Trommelrem op 08-05-2017 11:14]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xh3adshotx
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 28-02 07:48
Trommelrem schreef op maandag 8 mei 2017 @ 11:12:
[...]

Nee, geen dubbele NAT. Gewoon geen NAT. En ook geen DMZ. Dat kan voor zover ik weet alleen met de duurdere routers (dus geen nep-DMZ = TCP/UDP 1-65535 statisch forwarden).

De Experiabox heeft een routerfunctionaliteit welke je kunt gebruiken om het vrije publieke IP adres in te kloppen op je eigen router. Hier een voorbeeld van een configuratie in een Draytek router, die gewoon een publiek IP adres heeft van de Experiabox:

[afbeelding]
De gateway is in deze de Experiabox, de Draytek gebruikt het vrije IP adres en is, zoals je ziet, gewoon vanaf het internet te benaderen omdat het een publiek IP adres is.

Dit doen we al jaren op alle KPN verbindingen en dit is ook de enige methode die KPN ondersteunt.
Is dat een zakelijk of privé abbonement?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
xh3adshotx schreef op maandag 8 mei 2017 @ 11:27:
[...]


Is dat een zakelijk of privé abbonement?
Ik vermoed dat het meerendeel prive abonnementen betreft omdat alleen particulieren direct bij KPN afnemen. Zakelijke lijnen gaan bij ons via KPN Wholesale, niet direct via KPN.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xh3adshotx
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 28-02 07:48
Trommelrem schreef op maandag 8 mei 2017 @ 11:29:
[...]

Ik vermoed dat het meerendeel prive abonnementen betreft omdat alleen particulieren direct bij KPN afnemen. Zakelijke lijnen gaan bij ons via KPN Wholesale, niet direct via KPN.
Ah oké, ik kreeg dit namelijk niet werkend. De uitleg van de klantenservice was dat je hiervoor twee publieke IP adressen moet hebben wat alleen gebeurt bij zakelijke pakketten.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08-06 18:40
White_Collar schreef op maandag 8 mei 2017 @ 09:19:
Waarom hebben we een apart topic hiervoor? Op http://netwerkje.com/ staat alle benodigde info er al....
Klopt maar de handleiding die hier op staat is wel wat duidelijker (vind ik) en omdat er veel vragen gesteld werden KPN topic is het niet zo'n heel slecht idee om er een topic over te beginnen.

PSN: Korumera | XBX: Korumera


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
White_Collar schreef op maandag 8 mei 2017 @ 09:19:
Waarom hebben we een apart topic hiervoor? Op http://netwerkje.com/ staat alle benodigde info er al....
"alle" benodigde info inderdaad voor Mikrotik routers. Dit topic is gericht op ASUS routers i.c.m. een KPN netwerk! :)

De uitleg op Netwerkje.com is heel globaal, maar wel erg gericht op de configuratie van Mikrotik. Voor netwerk- en infrastructuurbeheerders moet dit geen moeilijk dingetje zijn maar de uitleg van Netwerkje krijg ik nooit vloeiend omgezet in mijn ASUS router. Daar hoef ik geen poging voor te wagen iig :+
De informatie op die website is echter wel een keurige illustratie op de werking van de VLANs.

Wat @Korumera zegt is eigenlijk ook het voornaamste doel geweest om dit topic te starten.

[Voor 43% gewijzigd door Basho op 08-05-2017 17:29]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!
xh3adshotx schreef op maandag 8 mei 2017 @ 11:42:
[...]


Ah oké, ik kreeg dit namelijk niet werkend. De uitleg van de klantenservice was dat je hiervoor twee publieke IP adressen moet hebben wat alleen gebeurt bij zakelijke pakketten.
Precies, ik heb contact gehad met klantenservice en voor thuisgebruik krijg je 1 IP adres en moet je de experiabox gebruiken - al maken ze er geen probleem van als je dit niet doet. Support krijg je niet.
Ik denk dat de 2 IP-adressen iets anders is dan een gewone consumentenverbinding. 2 IP-adressen.. das geld waard & schaars, gaan ze heus niet zomaar aan iedereen geven :-)

Of zien we iets over het hoofd @Trommelrem ?
White_Collar schreef op maandag 8 mei 2017 @ 09:19:
Waarom hebben we een apart topic hiervoor? Op http://netwerkje.com/ staat alle benodigde info er al....
We vonden elkaar in dit topic:
Robocfg configuratie voor KPN IPTV op ASUS RT-AC66U

Wat pagina's vol met hardcore techloving scriptjes staat - specifiek voor de Asus. Dat verzin je niet 1-2-3 en heeft dezen en gene avonden lang puzzelen en prutsen gekost.. die dure, schaarse kennis stelt @Basho nu beschikbaar via deze handleiding. Je kunt jezelf letterlijk een week langer onbezorgd leven schenken door de handleiding te gebruiken. Hoe vaak krijg je nu een extra week om leuke dingen te doen? :+

Vond overigens mijn prutsweek ook best leuk, dus je kunt altijd nog zonder handleiding aan de slag gaan :D

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
xh3adshotx schreef op maandag 8 mei 2017 @ 11:42:
[...]


Ah oké, ik kreeg dit namelijk niet werkend. De uitleg van de klantenservice was dat je hiervoor twee publieke IP adressen moet hebben wat alleen gebeurt bij zakelijke pakketten.
Bij de zakelijke pakketten krijg je een /29 en geen /31. De verbindingen waar wij het op hebben geconfigureerd zijn gewoon /30 en liggen gewoon bij consumenten. Wat de klantenservice meldt kan volgens mij niet eens. Hoe kun je bij een /31 nog een router plaatsen als je alles al nodig hebt voor het netwerkadres en broadcastadres?

[Voor 15% gewijzigd door Trommelrem op 09-05-2017 09:49]


 • Martijn1899
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 03-06 22:33
Is een JFFS script echt noodzakelijk? De VLAN instellingen zijn toch ook zonder een script benaderbaar in de router?

Ik krijg pas volgende maand KPN glasvezel dus kan het nu zelf nog niet testen. Ik heb een jaar geleden wel Vodafone thuis gehad waar ik de Draytek ertussenuit heb gehaald en ook met VLAN's aan de slag ben geweest. Ook hiervoor had ik geen script nodig.
@Martijn1899 download & open de scripts even en je beantwoordt de vraag zelf. Verder heb je de Vlan instellingen in de GUI ook nog eens nodig ook :)

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Martijn1899
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 03-06 22:33
NiGeLaToR schreef op woensdag 10 mei 2017 @ 22:40:
@Martijn1899 download & open de scripts even en je beantwoordt de vraag zelf. Verder heb je de Vlan instellingen in de GUI ook nog eens nodig ook :)
Ok, helder. Dank je. Had inderdaad nog niet naar de scripts gekeken. |:(

Erg interessant dit, zal er over een paar weken mee aan de slag gaan!

Als ik trouwens de NO-VOIP rar uitpak, is de folder die eruit komt weer VOIP. Dus ik weet niet zeker of de juiste scripts erin zitten.

[Voor 14% gewijzigd door Martijn1899 op 11-05-2017 09:17]

@Basho weet jij dat, de vraag van @Martijn1899 hierboven?

My prediction: we'll evolve into a digital form.


 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Als het goed is staat er 1 regel in de WAN-start gecommend. Ga het thuis aanpassen :)
Net zoals die plaatjes in het begintopic :S

//
RAR archief aangepast. Dank! :)
Martijn1899 schreef op donderdag 11 mei 2017 @ 09:07:
[...]


Ok, helder. Dank je. Had inderdaad nog niet naar de scripts gekeken. |:(

Erg interessant dit, zal er over een paar weken mee aan de slag gaan!

Als ik trouwens de NO-VOIP rar uitpak, is de folder die eruit komt weer VOIP. Dus ik weet niet zeker of de juiste scripts erin zitten.
Ben benieuwd! Hoor graag feedback :)

[Voor 52% gewijzigd door Basho op 11-05-2017 22:16]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Toevallig al mensen die de handleiding hebben kunnen volgen of al feedback hebben?

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Dag Basho,

Ik heb hem vandaag 2 keer doorlopen maar heb geen geluk met VLAN4, dus geen IPTV.
We een zeer duidelijke handleiding top!!
Weet niet wat ik fout doe, wel merk ik dat er na het aanpassen van de rechten (chmod a+rx /jffs/scripts/*) dacht eerst nog dat er geen spatie tussen x/ er niets lijkt te veranderen in de terminal

WRT-Merlin RT-AC88U 380.66-4 Fri May 26 21:57:06 UTC 2017
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# chmod a+rx /jffs/scripts/*
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root#

Heb alleen nog niet dit doorlopen vanaf de fabrieksinstellingen, omdat ik dan de overige instellingen allemaal zal verliezen.

Hoop dat er nog aanwijzingen zijn die ik wellicht niet correct heb uitgevoerd?
BVD

Groet Martin

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Dit is wat ik na het doorlopen van de handleiding via robocfg show eruit krijg:

ASUSWRT-Merlin RT-AC88U 380.66-4 Fri May 26 21:57:06 UTC 2017
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# chmod a+rx /jffs/scripts/*
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# robocfg show
Switch: enabled
Port 0: 100FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:02:9b:d5:3f:ef
Port 1: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: e0:76:d0:ae:e1:9f
Port 2: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 3: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 68:5b:35:b6:22:e5
Port 4: 1000FD enabled stp: none vlan: 2 jumbo: off mac: 30:d1:7e:e6:35:8c
Port 8: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 34:97:f6:20:34:e0
VLANs: BCM5301x enabled mac_check mac_hash
1: vlan1: 0 1 2 3 5 7 8t
2: vlan2: 4 8u
6: vlan6: 4t 8t
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root#

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
mscharphof schreef op zondag 28 mei 2017 @ 15:58:
Dit is wat ik na het doorlopen van de handleiding via robocfg show eruit krijg:

ASUSWRT-Merlin RT-AC88U 380.66-4 Fri May 26 21:57:06 UTC 2017
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# chmod a+rx /jffs/scripts/*
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# robocfg show
Switch: enabled
Port 0: 100FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:02:9b:d5:3f:ef
Port 1: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: e0:76:d0:ae:e1:9f
Port 2: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 3: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 68:5b:35:b6:22:e5
Port 4: 1000FD enabled stp: none vlan: 2 jumbo: off mac: 30:d1:7e:e6:35:8c
Port 8: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 34:97:f6:20:34:e0
VLANs: BCM5301x enabled mac_check mac_hash
1: vlan1: 0 1 2 3 5 7 8t
2: vlan2: 4 8u
6: vlan6: 4t 8t
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root#
Je moet vlan 4 hier nog in terugzien, dat is inderdaad bij jou niet het geval. Zou je eens met WINSCP willen inloggen op je router en dan een screenshot willen maken van de rechten?

ps.
clean install is wel aanbevolen om er zeker van te zijn dat alles werkt.

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Dag Bas,

.. heeft rwxr-xr-x
configs heeft rwxr-xr-x
scripts heeft rwxr-xr-x
nmp_client_list heeft rw-rw-rw-
syslog.log heeft rw-rw-rw-
Dit zijn alle bestanden in de map.

Wel heb ik een ASUS RT-AC88U, weet niet of daar nog een verschil zit?

Hoor graag, anders begin ik met een clean Install.
BVD
Groeten Martin

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Deze instellingen krijg ik na een 2e poging eruit, wel anders dan de 1e keer.
Helaas werkt IPTV nog niet, heb meerder poorten geprobeerd.

Hop dat je nog een tip hebt voor me?

login as: Scharphof
Scharphof@192.168.2.254's password:


ASUSWRT-Merlin RT-AC88U 380.66-4 Fri May 26 21:57:06 UTC 2017
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# robocfg show
Switch: enabled
Port 0: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:0c:f6:8b:d6:a4
Port 1: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: e0:76:d0:ae:e1:9f
Port 2: 100FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:27:02:1a:2d:07
Port 3: 100FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:02:9b:d5:3f:ef
Port 4: 1000FD enabled stp: none vlan: 2 jumbo: off mac: 30:d1:7e:e6:35:8c
Port 8: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 34:97:f6:20:34:e0
VLANs: BCM5301x enabled mac_check mac_hash
1: vlan1: 0 1 2 3 5 7 8t
2: vlan2: 4 8u
4: vlan4: 0t 8t
6: vlan6: 4t 8t
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root#

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
mscharphof schreef op maandag 29 mei 2017 @ 18:20:
Dag Bas,

.. heeft rwxr-xr-x
configs heeft rwxr-xr-x
scripts heeft rwxr-xr-x
nmp_client_list heeft rw-rw-rw-
syslog.log heeft rw-rw-rw-
Dit zijn alle bestanden in de map.

Wel heb ik een ASUS RT-AC88U, weet niet of daar nog een verschil zit?

Hoor graag, anders begin ik met een clean Install.
BVD
Groeten Martin
De rechten staan goed. Wat betreft de IPTV, heb je de IPTV van het stroom gehaald, ander poortje en dan weer aangezet? Anders houd je IPTV zijn IP settings vast. Zou je in de router eens willen inloggen en dan je log willen leeggooien, dan de router rebooten en vervolgens de nieuwe log hier willen plakken?

Wat ik begreep uit het vorige topic van @duronbug en @NiGeLaToR is dat een clean install een pre is en geen verplichting (?).

[Voor 8% gewijzigd door Basho op 29-05-2017 22:15]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!
@mscharphof @Basho klopt; clean install niet noodzakelijk.

@mscharphof heb je in de GUI ook de VLAN setting gemaakt? Je assigned niet alles via de scripts, het stukje wat je nog in de webinterface moet doen is ook belangrijk.
Zal wel, aangezien je @Basho zijn handleiding gevolgd heb, maar toch.

Dat je een ander type router hebt is alleen belangrijk voor de CPU port die je in de scripts moet gebruiken. Dit heb je ook gewijzigd neem ik aan?

Tenslotte heb je je tv ontvanger opnieuw gestart evt direct op de router? Op welke fysieke poort doe je dat en heb je al andere poortjes geprobeerd? Op mijn Asus Rt-ac87u is iets aparts met 1 van de poorten waardoor die onbruikbaar is. Wellicht heeft de jouwe dat ook.

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
NiGeLaToR schreef op maandag 29 mei 2017 @ 22:31:
@mscharphof @Basho klopt; clean install niet noodzakelijk.

@mscharphof heb je in de GUI ook de VLAN setting gemaakt? Je assigned niet alles via de scripts, het stukje wat je nog in de webinterface moet doen is ook belangrijk.
Zal wel, aangezien je @Basho zijn handleiding gevolgd heb, maar toch.

Dat je een ander type router hebt is alleen belangrijk voor de CPU port die je in de scripts moet gebruiken. Dit heb je ook gewijzigd neem ik aan?

Tenslotte heb je je tv ontvanger opnieuw gestart evt direct op de router? Op welke fysieke poort doe je dat en heb je al andere poortjes geprobeerd? Op mijn Asus Rt-ac87u is iets aparts met 1 van de poorten waardoor die onbruikbaar is. Wellicht heeft de jouwe dat ook.
Ik zie 8t staan, ik neem aan dat dit gewijzigd is in de scripts.

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 07-06 21:23

Mojo

The Power Within

In navolging van de wettelijke bepalingen sinds eind 2016. Kan je uberhaupt een bridge instellen op de Experiabox tegenwoordig dan?

Je kan natuurlijk altijd een eigen router achter een andere hangen. Alsof de wetgever voorziet in dubbele NAT en dat soort dingen...

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Mojo schreef op maandag 29 mei 2017 @ 23:10:
In navolging van de wettelijke bepalingen sinds eind 2016. Kan je uberhaupt een bridge instellen op de Experiabox tegenwoordig dan?

Je kan natuurlijk altijd een eigen router achter een andere hangen. Alsof de wetgever voorziet in dubbele NAT en dat soort dingen...
KPN is inderdaad 'verplicht' om je Experiabox te bridgen of daar in ieder geval bij te ondersteunen. In dit topic wordt de Experiabox niet gebridged maar echt als functionele verwarming weggezet. De Experiabox heb je praktisch niet meer nodig :P

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!
@Mojo @Basho zover bekend in het KPN glasvezel topic beraadt KPN zich nog over wat ze hiermee gaan doen - oftewel: ze voldoen nu even niet aan de wet, omdat ze eerst de impact willen bepalen en dit overleggen met bevoegde instanties. Voelt 'n beetje als tijdrekken - aan de andere kant, het heeft wel degelijk impact op support en de werking van hun diensten als ze het vrijgeven.. dus aan de andere kant.

Maargoed, dan nog, als je zonder kan, waarom zou je 'm dan bridged willen gebruiken :)

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 07-06 21:23

Mojo

The Power Within

Ik snap het nut van dit topic, heb zelf een Asus RT-AC66U. Nog wel gewoon met bridged IPTV. Maar dan moet ik eerst de tijd nemen om de router te flashen. Standpunt van KPN was me echter nog niet bekend.. Wel goed dat het echt naar Bridged kan. Uiteindelijk.

Ik merk wel dat m'n netwerk redelijk op zijn gat gaat met bittorrent verkeer. CPU van de router heeft het er dan toch best zwaar mee (500/500).

[Voor 14% gewijzigd door Mojo op 30-05-2017 09:36]

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
@Basho en @NiGeLaToR, dank voor jullie reacties.
Ik ga vanavond de log leegmaken en zal de log daarna hier plaatsen.

Heb de VLAN aangepast in de router (Internet VID 6 PRIO 0) verder alles leeg.
Poort 4, die ik normaliter gebruik bij de bridget instelling, werk dan niet meer, ook geen internet.
Wel viel me op dat er gisteren na de aanpassing (heb voor nu alle weer terug gezet) er een update beschikbaar was op de KPN kastjes Heb poort 1, 4 3 en 5 geprobeerd zonder resultaat.

Wat me verder opvalt is dat er weinig gebeurd (geen response in het veld) na het aanpassen van de rechten via Putty

Weet niet of een van jullie het überhaupt wil maar mijn router is extern wel benaderbaar?

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
mscharphof schreef op dinsdag 30 mei 2017 @ 13:15:
@Basho en @NiGeLaToR, dank voor jullie reacties.
Ik ga vanavond de log leegmaken en zal de log daarna hier plaatsen.

Heb de VLAN aangepast in de router (Internet VID 6 PRIO 0) verder alles leeg.
Poort 4, die ik normaliter gebruik bij de bridget instelling, werk dan niet meer, ook geen internet.
Wel viel me op dat er gisteren na de aanpassing (heb voor nu alle weer terug gezet) er een update beschikbaar was op de KPN kastjes Heb poort 1, 4 3 en 5 geprobeerd zonder resultaat.

Wat me verder opvalt is dat er weinig gebeurd (geen response in het veld) na het aanpassen van de rechten via Putty

Weet niet of een van jullie het überhaupt wil maar mijn router is extern wel benaderbaar?
Ik denk dat je het beste af bent door echt te beginnen met een clean install voor de zekerheid. Logs zijn voor nu nog eerst welkom.

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Maakt het nog uit dat ik intern de ip reeks gebruik 192.168.2.X ?

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Hierbij de log uit de router:

May 30 13:12:44 dropbear[4486]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:63252
May 30 13:12:44 dropbear[4486]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:63252
May 30 13:12:45 dropbear[4487]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:63364
May 30 13:12:45 dropbear[4487]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:63364
May 30 13:12:46 dropbear[4488]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:63445
May 30 13:12:46 dropbear[4488]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:63445
May 30 17:38:12 kernel: klogd started: BusyBox v1.25.1 (2017-05-26 17:57:04 EDT)
May 30 17:38:12 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
May 30 17:38:13 miniupnpd[14916]: HTTP listening on port 33169
May 30 17:38:13 miniupnpd[14916]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 30 17:38:13 RT-AC88U: start httpd - SSL
May 30 17:38:13 RT-AC88U: start httpd
May 30 17:38:13 hour monitor: daemon is starting
May 30 17:38:13 hour monitor: daemon terminates
May 30 17:38:13 miniupnpd[14916]: shutting down MiniUPnPd
May 30 17:38:13 miniupnpd[14922]: HTTP listening on port 49323
May 30 17:38:13 miniupnpd[14922]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 30 17:38:19 dropbear[14923]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 213.219.153.79:45491
May 30 17:39:16 dropbear[15009]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 213.219.153.79:37636
May 30 17:50:31 dropbear[15494]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 51.174.169.2:39910
May 30 18:08:57 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:08:57 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:08:58 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:08:58 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:08:58 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:08:59 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:08:59 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:08:59 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:09:00 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:09:00 dropbear[16260]: Login attempt for nonexistent user from 87.8.200.177:59413
May 30 18:16:56 dropbear[16584]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 46.35.93.211:45771
May 30 19:17:31 dropbear[19093]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 190.136.116.164:50018
May 30 19:20:32 dropbear[19233]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 190.229.17.43:43547
May 30 19:21:24 dropbear[19252]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 134.35.128.83:37158
May 30 19:21:39 dropbear[19291]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 186.109.156.130:58018
May 30 19:54:26 dropbear[20816]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 94.112.30.22:49644
May 30 20:15:43 dropbear[21831]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 46.22.234.101:33413
May 30 20:39:51 dropbear[22848]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 134.35.188.172:60729
May 30 21:57:46 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:47 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:47 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:48 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:49 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:49 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:50 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:51 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:51 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 21:57:52 dropbear[26195]: Login attempt for nonexistent user from 58.20.95.117:52299
May 30 22:05:51 dropbear[26520]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 190.94.166.89:38949
May 30 22:06:48 dropbear[26563]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 190.94.166.89:39219
May 30 22:11:14 dropbear[26741]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 190.230.93.181:37628
May 30 22:18:17 miniupnpd[14922]: removed 30 unused rules
May 30 22:25:51 dropbear[27389]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 90.231.186.92:55462
May 31 00:22:37 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:38 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:38 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:39 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:40 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:40 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:41 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:41 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:41 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:42 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:42 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:43 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:43 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:43 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:43 dropbear[32196]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56708
May 31 00:22:44 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:44 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:45 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:46 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:22:46 dropbear[32198]: Login attempt for nonexistent user from 186.130.21.5:56729
May 31 00:33:07 dropbear[32626]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 93.88.86.82:46865
May 31 03:49:33 dropbear[8304]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 27.72.232.15:40891
May 31 05:52:38 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:38 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:39 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:40 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:40 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:41 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:41 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:42 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:43 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 05:52:43 dropbear[13406]: Login attempt for nonexistent user from 119.187.59.114:34411
May 31 06:49:19 dropbear[15751]: Login attempt for nonexistent user from 94.253.89.173:32770
May 31 06:49:20 dropbear[15751]: Login attempt for nonexistent user from 94.253.89.173:32770
May 31 06:49:20 dropbear[15751]: Login attempt for nonexistent user from 94.253.89.173:32770
May 31 06:49:20 dropbear[15751]: Login attempt for nonexistent user from 94.253.89.173:32770
May 31 07:29:04 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:05 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:05 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:06 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:07 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:07 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:08 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:09 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:09 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:10 dropbear[17395]: Login attempt for nonexistent user from 124.90.214.199:47709
May 31 07:29:56 dropbear[17432]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:60124
May 31 07:29:56 dropbear[17432]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:60124
May 31 07:29:57 dropbear[17433]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:60215
May 31 07:29:57 dropbear[17433]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:60215
May 31 07:29:58 dropbear[17434]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:60300
May 31 07:29:58 dropbear[17434]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:60300
May 31 08:06:16 dropbear[18929]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 190.94.169.110:37585
May 31 08:07:21 dropbear[18990]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 188.72.141.183:35328
May 31 08:17:17 dropbear[19421]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 91.210.229.67:32889
May 31 11:52:54 dropbear[28297]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 79.106.14.93:37124
May 31 13:12:54 dropbear[31650]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:16119
May 31 13:12:54 dropbear[31650]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:16119
May 31 13:12:55 dropbear[31651]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:16232
May 31 13:12:55 dropbear[31651]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:16232
May 31 13:12:56 dropbear[31653]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:16332
May 31 13:12:56 dropbear[31653]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:16332
May 31 16:09:22 dropbear[6556]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 36.75.21.251:37922
May 31 16:17:22 dropbear[6913]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 84.31.216.46:54998
May 31 16:46:51 dropbear[8125]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:33169
May 31 16:46:51 dropbear[8125]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:33169
May 31 16:46:51 dropbear[8126]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:33277
May 31 16:46:52 dropbear[8126]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:33277
May 31 16:46:53 dropbear[8132]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:33385
May 31 16:46:53 dropbear[8132]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.249:33385
May 31 16:55:35 dropbear[8488]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 78.137.83.58:60646
May 31 17:39:01 dropbear[10304]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:63801
May 31 17:39:01 dropbear[10304]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:63801
May 31 17:39:02 dropbear[10305]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:63950
May 31 17:39:02 dropbear[10305]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:63950
May 31 17:39:03 dropbear[10307]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:64097
May 31 17:39:03 dropbear[10307]: Login attempt for nonexistent user from 5.188.10.244:64097
May 31 20:11:24 kernel: klogd started: BusyBox v1.25.1 (2017-05-26 17:57:04 EDT)
May 31 20:11:25 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
May 31 20:11:25 RT-AC88U: start httpd - SSL
May 31 20:11:25 RT-AC88U: start httpd
May 31 20:11:25 miniupnpd[16682]: HTTP listening on port 50061
May 31 20:11:25 miniupnpd[16682]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 31 20:11:25 miniupnpd[16682]: shutting down MiniUPnPd
May 31 20:11:26 miniupnpd[16688]: HTTP listening on port 33163
May 31 20:11:26 miniupnpd[16688]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 31 20:11:27 hour monitor: daemon is starting
May 31 20:11:27 hour monitor: daemon terminates
May 31 20:11:45 dropbear[16697]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 192.168.2.66:55017
May 31 20:12:25 dropbear[16735]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 192.168.2.66:55029
May 31 20:15:57 rc_service: httpd 16685:notify_rc reboot
May 31 20:15:58 miniupnpd[16688]: Failed to get IP for interface ppp0
May 31 20:15:58 miniupnpd[16688]: SendNATPMPPublicAddressChangeNotification: cannot get public IP address, stopping
May 31 20:15:58 pppd[690]: Connection terminated.
May 31 20:15:59 kernel: EMF_ERROR: Interface ppp0 doesn't exist
May 31 20:15:59 kernel: EMF_ERROR: Interface ppp0 doesn't exist
May 31 20:15:59 iTunes: daemon is stopped
May 31 20:15:59 FTP Server: daemon is stopped
May 31 20:16:00 Samba Server: smb daemon is stopped
May 31 20:16:00 kernel: gro disabled
May 31 20:16:00 Timemachine: daemon is stopped
May 31 20:16:00 WEBDAV Server: daemon is stopped
May 31 20:16:00 NAT Tunnel: AAE Service is stopped
May 31 20:16:00 NAT Tunnel: AAE Service is stopped
Aug 1 02:00:15 kernel: klogd started: BusyBox v1.25.1 (2017-05-26 17:57:04 EDT)
Aug 1 02:00:15 kernel: Linux version 2.6.36.4brcmarm (merlin@ubuntu-dev) (gcc version 4.5.3 (Buildroot 2012.02) ) #1 SMP PREEMPT Fri May 26 18:06:14 EDT 2017
Aug 1 02:00:15 kernel: CPU: ARMv7 Processor [413fc090] revision 0 (ARMv7), cr=10c53c7f
Aug 1 02:00:15 kernel: CPU: VIPT nonaliasing data cache, VIPT nonaliasing instruction cache
Aug 1 02:00:15 kernel: Machine: Northstar Prototype
Aug 1 02:00:15 kernel: Ignoring unrecognised tag 0x00000000
Aug 1 02:00:15 kernel: Memory policy: ECC disabled, Data cache writealloc
Aug 1 02:00:15 kernel: Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 130048
Aug 1 02:00:15 kernel: Kernel command line: root=/dev/mtdblock2 console=ttyS0,115200 init=/sbin/preinit earlyprintk debug
Aug 1 02:00:15 kernel: Memory: 515016k/515016k available, 9272k reserved, 0K highmem
Aug 1 02:00:15 kernel: Virtual kernel memory layout:
Aug 1 02:00:15 kernel: vector : 0xffff0000 - 0xffff1000 ( 4 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: fixmap : 0xfff00000 - 0xfffe0000 ( 896 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: DMA : 0xf7e00000 - 0xffe00000 ( 128 MB)
Aug 1 02:00:15 kernel: vmalloc : 0xa0800000 - 0xf0000000 (1272 MB)
Aug 1 02:00:15 kernel: lowmem : 0x80000000 - 0xa0000000 ( 512 MB)
Aug 1 02:00:15 kernel: modules : 0x7f000000 - 0x80000000 ( 16 MB)
Aug 1 02:00:15 kernel: .init : 0x80008000 - 0x80050000 ( 288 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: .text : 0x80050000 - 0x803f6000 (3736 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: .data : 0x8040e000 - 0x804325a0 ( 146 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: External imprecise Data abort at addr=0x0, fsr=0x1c06, pc=0x8000f9d8 lr=0x8000f9cc ignored.
Aug 1 02:00:15 kernel: Mount-cache hash table entries: 512
Aug 1 02:00:15 kernel: CPU1: Booted secondary processor
Aug 1 02:00:15 kernel: Found a Zentel/Esmt NAND flash:
Aug 1 02:00:15 kernel: Total size: 128MB
Aug 1 02:00:15 kernel: Block size: 128KB
Aug 1 02:00:15 kernel: Page Size: 2048B
Aug 1 02:00:15 kernel: OOB Size: 64B
Aug 1 02:00:15 kernel: Sector size: 512B
Aug 1 02:00:15 kernel: Spare size: 16B
Aug 1 02:00:15 kernel: ECC level: 8 (8-bit)
Aug 1 02:00:15 kernel: Device ID: 0xc8 0xd1 0x80 0x95 0x42 0x7f
Aug 1 02:00:15 kernel: ACP (Accelerator Coherence Port) enabled
Aug 1 02:00:15 kernel: bio: create slab <bio-0> at 0
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: no core
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: no core
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 1
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 1
Aug 1 02:00:15 kernel: VFS: Disk quotas dquot_6.5.2
Aug 1 02:00:15 kernel: Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
Aug 1 02:00:15 kernel: pflash: found no supported devices
Aug 1 02:00:15 kernel: bcmsflash: found no supported devices
Aug 1 02:00:15 kernel: Boot partition size = 524288(0x80000)
Aug 1 02:00:15 kernel: lookup_nflash_rootfs_offset: offset = 0x200000
Aug 1 02:00:15 kernel: nflash: squash filesystem with lzma found at block 29
Aug 1 02:00:15 kernel: Creating 4 MTD partitions on "nflash":
Aug 1 02:00:15 kernel: 0x000000000000-0x000000080000 : "boot"
Aug 1 02:00:15 kernel: 0x000000080000-0x000000200000 : "nvram"
Aug 1 02:00:15 kernel: 0x000000200000-0x000004000000 : "linux"
Aug 1 02:00:15 kernel: 0x0000003b670c-0x000004000000 : "rootfs"
Aug 1 02:00:15 kernel: === PPTP init ===
Aug 1 02:00:15 kernel: Registering the dns_resolver key type
Aug 1 02:00:15 kernel: Spare area=64 eccbytes 56, ecc bytes located at:
Aug 1 02:00:15 kernel: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63
Aug 1 02:00:15 kernel: Available 7 bytes at (off,len):
Aug 1 02:00:15 kernel: (1,1) (16,2) (32,2) (48,2) (0,0) (0,0) (0,0) (0,0)
Aug 1 02:00:15 kernel: Options: NO_AUTOINCR,NO_READRDY,
Aug 1 02:00:15 kernel: Creating 1 MTD partitions on "brcmnand":
Aug 1 02:00:15 kernel: 0x000004000000-0x000008000000 : "brcmnand"
Aug 1 02:00:15 kernel: VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:3.
Aug 1 02:00:15 kernel: rtl8365mb: module license 'Proprietary' taints kernel.
Aug 1 02:00:15 kernel: Disabling lock debugging due to kernel taint
Aug 1 02:00:15 kernel: rtl8365mbrtl8365mb initialized(-1)(retry:10) failed
Aug 1 02:00:15 kernel: rtk port_phyEnableAll Failed!(-1)
Aug 1 02:00:15 kernel: register rtl8365mb done (link down at first)
Aug 1 02:00:15 kernel: et_module_init: passivemode set to 0x0
Aug 1 02:00:15 kernel: et_module_init: txworkq set to 0x0
Aug 1 02:00:15 kernel: et_module_init: et_txq_thresh set to 0xce4
Aug 1 02:00:15 kernel: et_module_init: et_rxlazy_timeout set to 0x3e8
Aug 1 02:00:15 kernel: et_module_init: et_rxlazy_framecnt set to 0x20
Aug 1 02:00:15 kernel: et_module_init: et_rxlazy_dyn_thresh set to 0
Aug 1 02:00:15 kernel: fwd0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 7.14.131.56 (r641653)
Aug 1 02:00:15 kernel: fwd1: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 7.14.131.56 (r641653)
Aug 1 02:00:15 kernel: eth0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 7.14.131.56 (r641653)
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI_PROBE: bus 1, slot 0,vendor 14E4, device 4365(good PCI location)
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Enabling device 0001:01:00.0 (0140 -> 0142)
Aug 1 02:00:15 kernel: dhd_attach(): thread:dhd_watchdog_thread:194 started
Aug 1 02:00:15 kernel: Dongle Host Driver, version 1.363.45.58013 (r651509)
Aug 1 02:00:15 kernel: Compiled in drivers/net/wireless/bcmdhd on Mar 20 2017 at 10:13:39
Aug 1 02:00:15 kernel: Register interface [eth1] MAC: 34:97:f6:20:34:e0
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI_PROBE: bus 1, slot 0,vendor 14E4, device 4365(good PCI location)
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Enabling device 0002:01:00.0 (0140 -> 0142)
Aug 1 02:00:15 kernel: dhd_attach(): thread:dhd_watchdog_thread:19a started
Aug 1 02:00:15 kernel: Dongle Host Driver, version 1.363.45.58013 (r651509)
Aug 1 02:00:15 kernel: Compiled in drivers/net/wireless/bcmdhd on Mar 20 2017 at 10:13:39
Aug 1 02:00:15 kernel: Register interface [eth2] MAC: 34:97:f6:20:34:e4
Aug 1 02:00:15 kernel: EMF_ERROR: Interface br0 doesn't exist
Aug 1 02:00:15 kernel: EMF_ERROR: Interface br0 doesn't exist
Aug 1 02:00:16 stop_nat_rules: apply the redirect_rules!
Aug 1 02:00:16 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Aug 1 02:00:20 custom config: Appending content of /jffs/configs/dnsmasq.conf.add.
Aug 1 02:00:21 kernel: rtk port_phyEnableAll Failed!(-1)
Aug 1 02:00:21 RT-AC88U: start httpd - SSL
Aug 1 02:00:21 RT-AC88U: start httpd
Aug 1 02:00:21 syslog: Generating SSL certificate...
Aug 1 02:00:21 pptpd[606]: MGR: Config file not found!
Aug 1 02:00:21 hour monitor: daemon is starting
Aug 1 02:00:21 hour monitor: daemon terminates
Aug 1 02:00:21 kernel: gro enabled with interval 2
Aug 1 02:00:21 disk monitor: be idle
Aug 1 02:00:23 Samba Server: daemon is started
Aug 1 02:00:24 jffs2: valid logs(1)
Aug 1 02:00:24 wan: [wan0_hwaddr] == [34:97:F6:20:34:E0]
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: pppd 2.4.7 started by Scharphof, uid 0
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: Connected to 30:d1:7e:e6:35:8c via interface vlan6
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: Connect: ppp0 <--> vlan6
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: PAP authentication succeeded
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: peer from calling number 30:D1:7E:E6:35:8C authorized
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: local IP address 86.89.39.98
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: remote IP address 195.190.228.51
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: primary DNS address 195.121.1.34
Aug 1 02:00:24 pppd[681]: secondary DNS address 195.121.1.66
Aug 1 02:00:24 custom script: Running /jffs/scripts/wan-start (args: 0)
Aug 1 02:00:24 rc_service: ip-up 688:notify_rc start_firewall
Aug 1 02:00:25 wan: finish adding multi routes
Aug 1 02:00:25 rc_service: ip-up 688:notify_rc stop_upnp
Aug 1 02:00:25 rc_service: waitting "start_firewall" via ip-up ...
Aug 1 02:00:25 WAN Connection: WAN was restored.
Aug 1 02:00:25 syslog: module ledtrig-usbdev not found in modules.dep
Aug 1 02:00:25 syslog: module leds-usb not found in modules.dep
Aug 1 02:00:25 kernel: SCSI subsystem initialized
Aug 1 02:00:25 kernel: csw_retry 100
Aug 1 02:00:27 kernel: reset usb phy..
Aug 1 02:00:28 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Aug 1 02:00:28 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:29 kernel: nf_conntrack_rtsp v0.6.21 loading
Aug 1 02:00:29 kernel: nf_nat_rtsp v0.6.21 loading
Aug 1 02:00:29 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Aug 1 02:00:29 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:30 rc_service: ip-up 688:notify_rc start_upnp
Aug 1 02:00:30 rc_service: waitting "stop_upnp" via ip-up ...
Aug 1 02:00:31 miniupnpd[978]: HTTP listening on port 58153
Aug 1 02:00:31 miniupnpd[978]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Aug 1 02:00:31 ddns update: ez-ipupdate: starting...
Aug 1 02:00:32 ddns update: connected to nwsrv-ns1.asus.com (103.10.4.108) on port 80.
Aug 1 02:00:34 ddns update: Asus update entry:: return: HTTP/1.1 298 |Invalid Domain^M Date: Wed, 31 May 2017 18:17:55 GMT^M Server: Apache^M X-Powered-By: PHP/5.6.30^M Content-Length: 0^M Content-Type: text/html; charset=UTF-8^M ^M
Aug 1 02:00:34 ddns update: retval= 1, ddns_return_code (,298)
Aug 1 02:00:34 ddns update: asusddns_update: 1
Aug 1 02:00:34 rc_service: ip-up 688:notify_rc stop_pptpd
Aug 1 02:00:34 rc_service: ip-up 688:notify_rc start_pptpd
Aug 1 02:00:34 rc_service: waitting "stop_pptpd" via ip-up ...
Aug 1 02:00:35 ntp: start NTP update
Aug 1 02:00:35 rc_service: zcip 983:notify_rc start_firewall
Aug 1 02:00:35 custom config: Using custom /jffs/configs/igmpproxy.conf config file.
May 31 20:18:00 igmpproxy[990]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
May 31 20:18:00 zcip client: configured 169.254.78.211
May 31 20:18:00 rc_service: ntp 982:notify_rc restart_upnp
May 31 20:18:00 rc_service: waitting "start_firewall" via ...
May 31 20:18:00 miniupnpd[978]: shutting down MiniUPnPd
May 31 20:18:00 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
May 31 20:18:00 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
May 31 20:18:00 miniupnpd[1025]: already expired lease in lease file
May 31 20:18:00 miniupnpd[1025]: already expired lease in lease file
May 31 20:18:00 miniupnpd[1025]: HTTP listening on port 48045
May 31 20:18:00 miniupnpd[1025]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 31 20:18:01 miniupnpd[1025]: shutting down MiniUPnPd
May 31 20:18:01 miniupnpd[1027]: HTTP listening on port 57620
May 31 20:18:01 miniupnpd[1027]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 31 20:18:01 pptpd[1029]: MGR: Config file not found!
May 31 20:18:02 miniupnpd[1027]: shutting down MiniUPnPd
May 31 20:18:02 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
May 31 20:18:02 rc_service: ntp 982:notify_rc restart_diskmon
May 31 20:18:02 rc_service: waitting "start_pptpd" via ...
May 31 20:18:02 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
May 31 20:18:02 miniupnpd[1057]: HTTP listening on port 48721
May 31 20:18:02 miniupnpd[1057]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 31 20:18:03 disk_monitor: Finish
May 31 20:18:04 disk monitor: be idle
May 31 20:18:21 igmpproxy[1084]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
May 31 20:18:23 crond[582]: time disparity of 964458 minutes detected
May 31 20:19:15 rc_service: httpd 580:notify_rc reboot
May 31 20:19:15 miniupnpd[1057]: Failed to get IP for interface ppp0
May 31 20:19:15 miniupnpd[1057]: SendNATPMPPublicAddressChangeNotification: cannot get public IP address, stopping
May 31 20:19:15 pppd[681]: Connection terminated.
May 31 20:19:16 kernel: EMF_ERROR: Interface ppp0 doesn't exist
May 31 20:19:16 kernel: EMF_ERROR: Interface ppp0 doesn't exist
May 31 20:19:17 iTunes: daemon is stopped
May 31 20:19:17 FTP Server: daemon is stopped
May 31 20:19:17 Samba Server: smb daemon is stopped
May 31 20:19:17 kernel: gro disabled
May 31 20:19:18 Timemachine: daemon is stopped
May 31 20:19:18 WEBDAV Server: daemon is stopped
May 31 20:19:18 NAT Tunnel: AAE Service is stopped
May 31 20:19:18 NAT Tunnel: AAE Service is stopped
Aug 1 02:00:15 kernel: klogd started: BusyBox v1.25.1 (2017-05-26 17:57:04 EDT)
Aug 1 02:00:15 kernel: Linux version 2.6.36.4brcmarm (merlin@ubuntu-dev) (gcc version 4.5.3 (Buildroot 2012.02) ) #1 SMP PREEMPT Fri May 26 18:06:14 EDT 2017
Aug 1 02:00:15 kernel: CPU: ARMv7 Processor [413fc090] revision 0 (ARMv7), cr=10c53c7f
Aug 1 02:00:15 kernel: CPU: VIPT nonaliasing data cache, VIPT nonaliasing instruction cache
Aug 1 02:00:15 kernel: Machine: Northstar Prototype
Aug 1 02:00:15 kernel: Ignoring unrecognised tag 0x00000000
Aug 1 02:00:15 kernel: Memory policy: ECC disabled, Data cache writealloc
Aug 1 02:00:15 kernel: Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 130048
Aug 1 02:00:15 kernel: Kernel command line: root=/dev/mtdblock2 console=ttyS0,115200 init=/sbin/preinit earlyprintk debug
Aug 1 02:00:15 kernel: Memory: 515016k/515016k available, 9272k reserved, 0K highmem
Aug 1 02:00:15 kernel: Virtual kernel memory layout:
Aug 1 02:00:15 kernel: vector : 0xffff0000 - 0xffff1000 ( 4 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: fixmap : 0xfff00000 - 0xfffe0000 ( 896 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: DMA : 0xf7e00000 - 0xffe00000 ( 128 MB)
Aug 1 02:00:15 kernel: vmalloc : 0xa0800000 - 0xf0000000 (1272 MB)
Aug 1 02:00:15 kernel: lowmem : 0x80000000 - 0xa0000000 ( 512 MB)
Aug 1 02:00:15 kernel: modules : 0x7f000000 - 0x80000000 ( 16 MB)
Aug 1 02:00:15 kernel: .init : 0x80008000 - 0x80050000 ( 288 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: .text : 0x80050000 - 0x803f6000 (3736 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: .data : 0x8040e000 - 0x804325a0 ( 146 kB)
Aug 1 02:00:15 kernel: External imprecise Data abort at addr=0x0, fsr=0x1c06, pc=0x8000f9d8 lr=0x8000f9cc ignored.
Aug 1 02:00:15 kernel: Mount-cache hash table entries: 512
Aug 1 02:00:15 kernel: CPU1: Booted secondary processor
Aug 1 02:00:15 kernel: Found a Zentel/Esmt NAND flash:
Aug 1 02:00:15 kernel: Total size: 128MB
Aug 1 02:00:15 kernel: Block size: 128KB
Aug 1 02:00:15 kernel: Page Size: 2048B
Aug 1 02:00:15 kernel: OOB Size: 64B
Aug 1 02:00:15 kernel: Sector size: 512B
Aug 1 02:00:15 kernel: Spare size: 16B
Aug 1 02:00:15 kernel: ECC level: 8 (8-bit)
Aug 1 02:00:15 kernel: Device ID: 0xc8 0xd1 0x80 0x95 0x42 0x7f
Aug 1 02:00:15 kernel: ACP (Accelerator Coherence Port) enabled
Aug 1 02:00:15 kernel: bio: create slab <bio-0> at 0
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: no core
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: no core
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 1
Aug 1 02:00:15 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:15 kernel: EMF_ERROR: Interface br0 doesn't exist
Aug 1 02:00:15 kernel: EMF_ERROR: Interface br0 doesn't exist
Aug 1 02:00:16 stop_nat_rules: apply the redirect_rules!
Aug 1 02:00:16 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Aug 1 02:00:20 custom config: Appending content of /jffs/configs/dnsmasq.conf.add.
Aug 1 02:00:21 kernel: rtk port_phyEnableAll Failed!(-1)
Aug 1 02:00:21 RT-AC88U: start httpd - SSL
Aug 1 02:00:21 RT-AC88U: start httpd
Aug 1 02:00:21 syslog: Generating SSL certificate...
Aug 1 02:00:21 pptpd[611]: MGR: Config file not found!
Aug 1 02:00:21 disk monitor: be idle
Aug 1 02:00:22 hour monitor: daemon is starting
Aug 1 02:00:22 hour monitor: daemon terminates
Aug 1 02:00:22 kernel: gro enabled with interval 2
Aug 1 02:00:23 Samba Server: daemon is started
Aug 1 02:00:24 jffs2: valid logs(1)
Aug 1 02:00:24 wan: [wan0_hwaddr] == [34:97:F6:20:34:E0]
Aug 1 02:00:24 pppd[688]: pppd 2.4.7 started by Scharphof, uid 0
Aug 1 02:00:24 pppd[688]: Connected to 30:d1:7e:e6:35:8c via interface vlan6
Aug 1 02:00:24 pppd[688]: Connect: ppp0 <--> vlan6
Aug 1 02:00:25 pppd[688]: PAP authentication succeeded
Aug 1 02:00:25 pppd[688]: peer from calling number 30:D1:7E:E6:35:8C authorized
Aug 1 02:00:25 pppd[688]: local IP address 86.89.39.98
Aug 1 02:00:25 pppd[688]: remote IP address 195.190.228.51
Aug 1 02:00:25 pppd[688]: primary DNS address 195.121.1.34
Aug 1 02:00:25 pppd[688]: secondary DNS address 195.121.1.66
Aug 1 02:00:25 custom script: Running /jffs/scripts/wan-start (args: 0)
Aug 1 02:00:25 rc_service: ip-up 695:notify_rc start_firewall
Aug 1 02:00:25 wan: finish adding multi routes
Aug 1 02:00:25 rc_service: ip-up 695:notify_rc stop_upnp
Aug 1 02:00:25 rc_service: waitting "start_firewall" via ip-up ...
Aug 1 02:00:26 WAN Connection: WAN was restored.
Aug 1 02:00:27 syslog: module ledtrig-usbdev not found in modules.dep
Aug 1 02:00:27 syslog: module leds-usb not found in modules.dep
Aug 1 02:00:27 kernel: SCSI subsystem initialized
Aug 1 02:00:27 kernel: csw_retry 100
Aug 1 02:00:28 kernel: reset usb phy..
Aug 1 02:00:29 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Aug 1 02:00:29 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:30 kernel: nf_conntrack_rtsp v0.6.21 loading
Aug 1 02:00:30 kernel: nf_nat_rtsp v0.6.21 loading
Aug 1 02:00:30 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Aug 1 02:00:31 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:31 rc_service: ip-up 695:notify_rc start_upnp
Aug 1 02:00:31 rc_service: waitting "stop_upnp" via ip-up ...
Aug 1 02:00:32 ddns update: ez-ipupdate: starting...
Aug 1 02:00:32 miniupnpd[981]: HTTP listening on port 43972
Aug 1 02:00:32 miniupnpd[981]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Aug 1 02:00:33 ddns update: connected to nwsrv-ns1.asus.com (103.10.4.108) on port 80.
Aug 1 02:00:35 rc_service: zcip 985:notify_rc start_firewall
Aug 1 02:00:35 custom config: Using custom /jffs/configs/igmpproxy.conf config file.
Aug 1 02:00:35 ddns update: Asus update entry:: return: HTTP/1.1 298 |Invalid Domain^M Date: Wed, 31 May 2017 18:21:14 GMT^M Server: Apache^M X-Powered-By: PHP/5.6.30^M Content-Length: 0^M Content-Type: text/html; charset=UTF-8^M ^M
Aug 1 02:00:35 ddns update: retval= 1, ddns_return_code (,298)
Aug 1 02:00:35 ddns update: asusddns_update: 1
Aug 1 02:00:35 rc_service: ip-up 695:notify_rc stop_pptpd
Aug 1 02:00:35 rc_service: waitting "start_firewall" via zcip ...
Aug 1 02:00:35 miniupnpd[981]: shutting down MiniUPnPd
Aug 1 02:00:35 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Aug 1 02:00:36 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:36 igmpproxy[993]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
Aug 1 02:00:36 zcip client: configured 169.254.78.211
Aug 1 02:00:36 ntp: start NTP update
May 31 20:21:17 miniupnpd[1027]: already expired lease in lease file
May 31 20:21:17 miniupnpd[1027]: already expired lease in lease file
May 31 20:21:17 miniupnpd[1027]: HTTP listening on port 40031
May 31 20:21:17 miniupnpd[1027]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 31 20:21:17 rc_service: ip-up 695:notify_rc start_pptpd
May 31 20:21:17 rc_service: waitting "stop_pptpd" via ip-up ...
May 31 20:21:18 rc_service: ntp 990:notify_rc restart_upnp
May 31 20:21:18 miniupnpd[1027]: shutting down MiniUPnPd
May 31 20:21:18 miniupnpd[1030]: HTTP listening on port 59424
May 31 20:21:18 miniupnpd[1030]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 31 20:21:19 rc_service: ntp 990:notify_rc restart_diskmon
May 31 20:21:19 rc_service: waitting "start_pptpd" via ip-up ...
May 31 20:21:19 pptpd[1032]: MGR: Config file not found!
May 31 20:21:19 miniupnpd[1030]: shutting down MiniUPnPd
May 31 20:21:19 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
May 31 20:21:19 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
May 31 20:21:20 miniupnpd[1060]: HTTP listening on port 34151
May 31 20:21:20 miniupnpd[1060]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 31 20:21:21 disk_monitor: Finish
May 31 20:21:21 disk monitor: be idle
May 31 20:21:38 igmpproxy[1084]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
May 31 20:21:41 crond[586]: time disparity of 964461 minutes detected

 • xh3adshotx
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 28-02 07:48
WAN & NAT start etc worden allemaal netjes uitgevoerd. Zou je de uitkomst van robocfg nog eens kunnen posten?

Tevens lijkt het erop dat je SSH via internet (WAN) bereikbaar is, dit is (zeker in combinatie met password auth) geen goed idee.

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Bedankt, zal het via WAN uitzetten!
Hieronder de robocfg show
Hoor graag BVD


login as: Scharphof
Scharphof@192.168.2.254's password:


ASUSWRT-Merlin RT-AC88U 380.66-4 Fri May 26 21:57:06 UTC 2017
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# robocfg show
Switch: enabled
Port 0: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 1: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 2: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 3: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 68:5b:35:b6:22:e5
Port 4: 1000FD enabled stp: none vlan: 2 jumbo: off mac: 30:d1:7e:e6:35:8c
Port 8: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 34:97:f6:20:34:e0
VLANs: BCM5301x enabled mac_check mac_hash
1: vlan1: 0 1 2 3 5 7 8t
2: vlan2: 4 8u
4: vlan4: 0t 8t
6: vlan6: 4t 8t
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root#

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
De tv-ontvanger heeft geen verbinding kunnen maken met het netwerkt (561) is de melding op de TV

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Als ik de router naar fabrieksinstellingen terugzet, dan blijft de Merlin firmware er wel opstaan!
Klopt dat of doe ik de reset met de paperclip 30 sec. dit correct?

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
mscharphof schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 20:43:
De tv-ontvanger heeft geen verbinding kunnen maken met het netwerkt (561) is de melding op de TV
Ook dit op alle poortjes dat je de TV ontvanger ook echt uitschakelt door het stroom eraf te halen?
mscharphof schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 20:49:
Als ik de router naar fabrieksinstellingen terugzet, dan blijft de Merlin firmware er wel opstaan!
Klopt dat of doe ik de reset met de paperclip 30 sec. dit correct?
Dat klopt :)

[Voor 32% gewijzigd door Basho op 01-06-2017 10:00]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Ja heb alle poorten geprobeerd en ook rechtstreekst met een kabel 1 op 1
Beb je nog en suggestie wat ik kan proberen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
mscharphof schreef op donderdag 1 juni 2017 @ 20:46:
Ja heb alle poorten geprobeerd en ook rechtstreekst met een kabel 1 op 1
Beb je nog en suggestie wat ik kan proberen?
Wat heb je er anders nog tussen zitten dan, omdat je spreekt over rechtstreeks.

[Voor 6% gewijzigd door Basho op 02-06-2017 01:48]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Heb een switch van KPN (kleine ding) ertussen zitten waarachter 3 IPTV kastjes zitten. In de bestaande situatie zit die op poort 4

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mark-NL
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 23-05 12:17
Vandaag gebruik gemaakt van jullie handleiding om mijn ASUS AC68u aan te sluiten op het netwerk van XS4ALL. Het werkte in een keer!

Enige wat nog wel even anders geconfigureerd moet worden is de door XS4ALL geleverde Fritz!Box x490. Deze hoeft niet meer in te loggen op het XS4ALL netwerk, dus deze moet je configureren als een 'normale' router, welke zijn IP van de provider krijgt. In dit geval dus van de ASUS Router. Daarna had ik ook VoIP aan de praat. Alles werkt goed, alle opties van de iptv kastjes zijn beschikbaar, dus ook de optie "meer tv" (al gebruik ik dat niet).

Bedankt voor deze handige handleiding, scripts en stappenplan.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
mscharphof schreef op vrijdag 2 juni 2017 @ 07:13:
Heb een switch van KPN (kleine ding) ertussen zitten waarachter 3 IPTV kastjes zitten. In de bestaande situatie zit die op poort 4
Stap 1, bladzijde 6, puntje 2.
2. Als je gebruik maakt van IPTV, en deze aangesloten staat op een switch, controleer dan voor de zekerheid of je switch IGMP snooping ondersteunt. TP-link biedt deze opties, maar in de praktijk lijkt dit niet storingsvrij te werken. Ook de gratis geleverde switches van KPN (witte NETGEAR) bieden deze IGMP snooping aan maar heb tijdens het instellen van een eigen router ondervonden dat deze wel een bottleneck veroorzaakte. De Netgear GS105E is een switch die dit wel ondersteunt: pricewatch: Netgear Prosafe Gigabit Plus GS105E
Een switch die IGMP snooping ondersteunt is enkel noodzakelijk als je een IPTV aansluit via een switch waarop (eventueel) accesspoints op aangesloten zitten. Sluit je IPTV rechtstreeks aan op je router, dan is dit niet noodzakelijk.
Die van KPN bieden deze ondersteuning niet: dit werkte in vele situaties bij diverse mensen niet.

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Mark-NL schreef op vrijdag 2 juni 2017 @ 14:05:
Vandaag gebruik gemaakt van jullie handleiding om mijn ASUS AC68u aan te sluiten op het netwerk van XS4ALL. Het werkte in een keer!

Enige wat nog wel even anders geconfigureerd moet worden is de door XS4ALL geleverde Fritz!Box x490. Deze hoeft niet meer in te loggen op het XS4ALL netwerk, dus deze moet je configureren als een 'normale' router, welke zijn IP van de provider krijgt. In dit geval dus van de ASUS Router. Daarna had ik ook VoIP aan de praat. Alles werkt goed, alle opties van de iptv kastjes zijn beschikbaar, dus ook de optie "meer tv" (al gebruik ik dat niet).

Bedankt voor deze handige handleiding, scripts en stappenplan.
Hah dat is grappig :P
https://www.xs4all.nl/ser...an-fritzbox-instellen.htm
Deze handleiding geeft VLAN4 ook voor IPTV, en VLAN6 voor internet. Hoe kreeg je VOIP werkend? Gewoon via de originele router?

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mark-NL
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 23-05 12:17
Ja met de originele Fritz!Box 5490 achter de ASUS en geconfigureerd dat hij automatisch een IP krijgt van de ASUS via de LAN1 poort. Hij wordt gewoon onderdeel van het netwerk. De VoIP status kwam daarmee op groen en ik kon uitbellen.

Ik heb jullie handleiding gevolgd en niet de site van XS4ALL (via de link die jij aangeeft).

[Voor 18% gewijzigd door Mark-NL op 02-06-2017 17:09]


 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Geeft het bij jullie nog en verschil welke poort van de router er wordt gebruikt om het IPTV kastje van KPN rechtstreeks op aan te sluiten?

 • mscharphof
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 14-03 21:37
Beste allen, heb alles diverse keren geprobeerd en kom niet verder met IPTV...
Zie mijn robocfg die ik nu heb en de log uit mijn router. Hoop dat er nog mogelijkheden zijn?

De IPTV van KPN zit rechtstreeks (meerder kabels getest) op de Asus. Alle poorten heb ik geprobeerd.
Krijg de netwerkfout: De tv-ontvanger heeft geen verbinding kunnen maken met het netwerkt (561)

Het het script aangepast naar t8 en alle instelling overgenomen uit de handleiding.
Hoor graag BVD

De robocfg:

login as: Scharphof
Scharphof@192.168.2.254's password:


ASUSWRT-Merlin RT-AC88U 380.66-4 Fri May 26 21:57:06 UTC 2017
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# robocfg show
Switch: enabled
Port 0: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:09:b0:4a:f4:ad
Port 1: 100FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:27:02:1a:2d:07
Port 2: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 3: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:02:9b:d5:41:bc
Port 4: 1000FD enabled stp: none vlan: 2 jumbo: off mac: 30:d1:7e:e6:35:8c
Port 8: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 34:97:f6:20:34:e0
VLANs: BCM5301x enabled mac_check mac_hash
1: vlan1: 0 1 2 3 5 7 8t
2: vlan2: 4 8u
4: vlan4: 0t 8t
6: vlan6: 4t 8t
7: vlan7: 0t 3t 8t
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root#

En de log uit de router:

Jun 3 11:08:33 rc_service: httpd 1703:notify_rc reboot
Jun 3 11:08:34 miniupnpd[1706]: Failed to get IP for interface ppp0
Jun 3 11:08:34 miniupnpd[1706]: SendNATPMPPublicAddressChangeNotification: cannot get public IP address, stopping
Jun 3 11:08:34 pppd[676]: Connection terminated.
Jun 3 11:08:35 kernel: EMF_ERROR: Interface ppp0 doesn't exist
Jun 3 11:08:35 kernel: EMF_ERROR: Interface ppp0 doesn't exist
Jun 3 11:08:35 iTunes: daemon is stopped
Jun 3 11:08:35 FTP Server: daemon is stopped
Jun 3 11:08:36 Samba Server: smb daemon is stopped
Jun 3 11:08:36 kernel: gro disabled
Jun 3 11:08:36 Timemachine: daemon is stopped
Jun 3 11:08:36 WEBDAV Server: daemon is stopped
Jun 3 11:08:36 NAT Tunnel: AAE Service is stopped
Jun 3 11:08:36 NAT Tunnel: AAE Service is stopped
Aug 1 02:00:14 kernel: klogd started: BusyBox v1.25.1 (2017-05-26 17:57:04 EDT)
Aug 1 02:00:14 kernel: Linux version 2.6.36.4brcmarm (merlin@ubuntu-dev) (gcc version 4.5.3 (Buildroot 2012.02) ) #1 SMP PREEMPT Fri May 26 18:06:14 EDT 2017
Aug 1 02:00:14 kernel: CPU: ARMv7 Processor [413fc090] revision 0 (ARMv7), cr=10c53c7f
Aug 1 02:00:14 kernel: CPU: VIPT nonaliasing data cache, VIPT nonaliasing instruction cache
Aug 1 02:00:14 kernel: Machine: Northstar Prototype
Aug 1 02:00:14 kernel: Ignoring unrecognised tag 0x00000000
Aug 1 02:00:14 kernel: Memory policy: ECC disabled, Data cache writealloc
Aug 1 02:00:14 kernel: Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 130048
Aug 1 02:00:14 kernel: Kernel command line: root=/dev/mtdblock2 console=ttyS0,115200 init=/sbin/preinit earlyprintk debug
Aug 1 02:00:14 kernel: Memory: 515016k/515016k available, 9272k reserved, 0K highmem
Aug 1 02:00:14 kernel: Virtual kernel memory layout:
Aug 1 02:00:14 kernel: vector : 0xffff0000 - 0xffff1000 ( 4 kB)
Aug 1 02:00:14 kernel: fixmap : 0xfff00000 - 0xfffe0000 ( 896 kB)
Aug 1 02:00:14 kernel: DMA : 0xf7e00000 - 0xffe00000 ( 128 MB)
Aug 1 02:00:14 kernel: vmalloc : 0xa0800000 - 0xf0000000 (1272 MB)
Aug 1 02:00:14 kernel: lowmem : 0x80000000 - 0xa0000000 ( 512 MB)
Aug 1 02:00:14 kernel: modules : 0x7f000000 - 0x80000000 ( 16 MB)
Aug 1 02:00:14 kernel: .init : 0x80008000 - 0x80050000 ( 288 kB)
Aug 1 02:00:14 kernel: .text : 0x80050000 - 0x803f6000 (3736 kB)
Aug 1 02:00:14 kernel: .data : 0x8040e000 - 0x804325a0 ( 146 kB)
Aug 1 02:00:14 kernel: External imprecise Data abort at addr=0x0, fsr=0x1c06, pc=0x8000f9d8 lr=0x8000f9cc ignored.
Aug 1 02:00:14 kernel: Mount-cache hash table entries: 512
Aug 1 02:00:14 kernel: CPU1: Booted secondary processor
Aug 1 02:00:14 kernel: Found a Zentel/Esmt NAND flash:
Aug 1 02:00:14 kernel: Total size: 128MB
Aug 1 02:00:14 kernel: Block size: 128KB
Aug 1 02:00:14 kernel: Page Size: 2048B
Aug 1 02:00:14 kernel: OOB Size: 64B
Aug 1 02:00:14 kernel: Sector size: 512B
Aug 1 02:00:14 kernel: Spare size: 16B
Aug 1 02:00:14 kernel: ECC level: 8 (8-bit)
Aug 1 02:00:14 kernel: Device ID: 0xc8 0xd1 0x80 0x95 0x42 0x7f
Aug 1 02:00:14 kernel: ACP (Accelerator Coherence Port) enabled
Aug 1 02:00:14 kernel: bio: create slab <bio-0> at 0
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: no core
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: no core
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Fixing up bus 1
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Fixing up bus 1
Aug 1 02:00:14 kernel: VFS: Disk quotas dquot_6.5.2
Aug 1 02:00:14 kernel: Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
Aug 1 02:00:14 kernel: pflash: found no supported devices
Aug 1 02:00:14 kernel: bcmsflash: found no supported devices
Aug 1 02:00:14 kernel: Boot partition size = 524288(0x80000)
Aug 1 02:00:14 kernel: lookup_nflash_rootfs_offset: offset = 0x200000
Aug 1 02:00:14 kernel: nflash: squash filesystem with lzma found at block 29
Aug 1 02:00:14 kernel: Creating 4 MTD partitions on "nflash":
Aug 1 02:00:14 kernel: 0x000000000000-0x000000080000 : "boot"
Aug 1 02:00:14 kernel: 0x000000080000-0x000000200000 : "nvram"
Aug 1 02:00:14 kernel: 0x000000200000-0x000004000000 : "linux"
Aug 1 02:00:14 kernel: 0x0000003b670c-0x000004000000 : "rootfs"
Aug 1 02:00:14 kernel: === PPTP init ===
Aug 1 02:00:14 kernel: Registering the dns_resolver key type
Aug 1 02:00:14 kernel: Spare area=64 eccbytes 56, ecc bytes located at:
Aug 1 02:00:14 kernel: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63
Aug 1 02:00:14 kernel: Available 7 bytes at (off,len):
Aug 1 02:00:14 kernel: (1,1) (16,2) (32,2) (48,2) (0,0) (0,0) (0,0) (0,0)
Aug 1 02:00:14 kernel: Options: NO_AUTOINCR,NO_READRDY,
Aug 1 02:00:14 kernel: Creating 1 MTD partitions on "brcmnand":
Aug 1 02:00:14 kernel: 0x000004000000-0x000008000000 : "brcmnand"
Aug 1 02:00:14 kernel: VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:3.
Aug 1 02:00:14 kernel: rtl8365mb: module license 'Proprietary' taints kernel.
Aug 1 02:00:14 kernel: Disabling lock debugging due to kernel taint
Aug 1 02:00:14 kernel: rtl8365mbrtl8365mb initialized(0)(retry:1)
Aug 1 02:00:14 kernel: rtk port_phyEnableAll ok
Aug 1 02:00:14 kernel: register rtl8365mb done (link down at first)
Aug 1 02:00:14 kernel: et_module_init: passivemode set to 0x0
Aug 1 02:00:14 kernel: et_module_init: txworkq set to 0x0
Aug 1 02:00:14 kernel: et_module_init: et_txq_thresh set to 0xce4
Aug 1 02:00:14 kernel: et_module_init: et_rxlazy_timeout set to 0x3e8
Aug 1 02:00:14 kernel: et_module_init: et_rxlazy_framecnt set to 0x20
Aug 1 02:00:14 kernel: et_module_init: et_rxlazy_dyn_thresh set to 0
Aug 1 02:00:14 kernel: fwd0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 7.14.131.56 (r641653)
Aug 1 02:00:14 kernel: fwd1: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 7.14.131.56 (r641653)
Aug 1 02:00:14 kernel: eth0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 7.14.131.56 (r641653)
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI_PROBE: bus 1, slot 0,vendor 14E4, device 4365(good PCI location)
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Enabling device 0001:01:00.0 (0140 -> 0142)
Aug 1 02:00:14 kernel: dhd_attach(): thread:dhd_watchdog_thread:192 started
Aug 1 02:00:14 kernel: Dongle Host Driver, version 1.363.45.58013 (r651509)
Aug 1 02:00:14 kernel: Compiled in drivers/net/wireless/bcmdhd on Mar 20 2017 at 10:13:39
Aug 1 02:00:14 kernel: Register interface [eth1] MAC: 34:97:f6:20:34:e0
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI_PROBE: bus 1, slot 0,vendor 14E4, device 4365(good PCI location)
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Enabling device 0002:01:00.0 (0140 -> 0142)
Aug 1 02:00:14 kernel: dhd_attach(): thread:dhd_watchdog_thread:198 started
Aug 1 02:00:14 kernel: Dongle Host Driver, version 1.363.45.58013 (r651509)
Aug 1 02:00:14 kernel: Compiled in drivers/net/wireless/bcmdhd on Mar 20 2017 at 10:13:39
Aug 1 02:00:14 kernel: Register interface [eth2] MAC: 34:97:f6:20:34:e4
Aug 1 02:00:14 kernel: EMF_ERROR: Interface br0 doesn't exist
Aug 1 02:00:14 kernel: EMF_ERROR: Interface br0 doesn't exist
Aug 1 02:00:15 stop_nat_rules: apply the redirect_rules!
Aug 1 02:00:15 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Aug 1 02:00:19 custom config: Appending content of /jffs/configs/dnsmasq.conf.add.
Aug 1 02:00:20 kernel: rtk port_phyEnableAll (on) ok
Aug 1 02:00:20 RT-AC88U: start httpd - SSL
Aug 1 02:00:20 RT-AC88U: start httpd
Aug 1 02:00:20 syslog: Generating SSL certificate...
Aug 1 02:00:20 pptpd[606]: MGR: Config file not found!
Aug 1 02:00:20 kernel: gro enabled with interval 2
Aug 1 02:00:20 disk monitor: be idle
Aug 1 02:00:20 hour monitor: daemon is starting
Aug 1 02:00:20 hour monitor: daemon terminates
Aug 1 02:00:22 Samba Server: daemon is started
Aug 1 02:00:23 jffs2: valid logs(1)
Aug 1 02:00:23 wan: [wan0_hwaddr] == [34:97:F6:20:34:E0]
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: pppd 2.4.7 started by Scharphof, uid 0
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: Connected to 30:d1:7e:e6:35:8c via interface vlan6
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: Connect: ppp0 <--> vlan6
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: PAP authentication succeeded
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: peer from calling number 30:D1:7E:E6:35:8C authorized
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: local IP address 86.89.39.98
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: remote IP address 195.190.228.51
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: primary DNS address 195.121.1.34
Aug 1 02:00:23 pppd[684]: secondary DNS address 195.121.1.66
Aug 1 02:00:23 custom script: Running /jffs/scripts/wan-start (args: 0)
Aug 1 02:00:23 rc_service: ip-up 691:notify_rc start_firewall
Aug 1 02:00:24 wan: finish adding multi routes
Aug 1 02:00:24 rc_service: ip-up 691:notify_rc stop_upnp
Aug 1 02:00:24 rc_service: waitting "start_firewall" via ip-up ...
Aug 1 02:00:24 WAN Connection: WAN was restored.
Aug 1 02:00:25 syslog: module ledtrig-usbdev not found in modules.dep
Aug 1 02:00:25 syslog: module leds-usb not found in modules.dep
Aug 1 02:00:25 kernel: SCSI subsystem initialized
Aug 1 02:00:26 kernel: csw_retry 100
Aug 1 02:00:27 kernel: reset usb phy..
Aug 1 02:00:28 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Aug 1 02:00:28 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:28 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Aug 1 02:00:28 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:29 kernel: nf_conntrack_rtsp v0.6.21 loading
Aug 1 02:00:29 kernel: nf_nat_rtsp v0.6.21 loading
Aug 1 02:00:30 rc_service: ip-up 691:notify_rc start_upnp
Aug 1 02:00:30 rc_service: waitting "stop_upnp" via ip-up ...
Aug 1 02:00:31 miniupnpd[973]: HTTP listening on port 52848
Aug 1 02:00:31 miniupnpd[973]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Aug 1 02:00:31 ddns update: ez-ipupdate: starting...
Aug 1 02:00:31 ddns update: connected to nwsrv-ns1.asus.com (103.10.4.108) on port 80.
Aug 1 02:00:34 rc_service: zcip 977:notify_rc start_firewall
Aug 1 02:00:34 custom config: Using custom /jffs/configs/igmpproxy.conf config file.
Aug 1 02:00:34 ddns update: Asus update entry:: return: HTTP/1.1 298 |Invalid Domain^M Date: Sat, 03 Jun 2017 09:10:27 GMT^M Server: Apache^M X-Powered-By: PHP/5.6.30^M Content-Length: 0^M Content-Type: text/html; charset=UTF-8^M ^M
Aug 1 02:00:34 ddns update: retval= 1, ddns_return_code (,298)
Aug 1 02:00:34 ddns update: asusddns_update: 1
Aug 1 02:00:34 rc_service: ip-up 691:notify_rc stop_pptpd
Aug 1 02:00:34 rc_service: waitting "start_firewall" via zcip ...
Aug 1 02:00:34 miniupnpd[973]: shutting down MiniUPnPd
Aug 1 02:00:34 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Aug 1 02:00:35 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:35 igmpproxy[989]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
Aug 1 02:00:35 zcip client: configured 169.254.78.211
Aug 1 02:00:35 ntp: start NTP update
Jun 3 11:10:32 rc_service: ntp 982:notify_rc restart_upnp
Jun 3 11:10:32 rc_service: waitting "start_firewall" via ...
Jun 3 11:10:32 miniupnpd[1024]: HTTP listening on port 57168
Jun 3 11:10:32 miniupnpd[1024]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Jun 3 11:10:33 miniupnpd[1024]: shutting down MiniUPnPd
Jun 3 11:10:33 miniupnpd[1026]: HTTP listening on port 55113
Jun 3 11:10:33 miniupnpd[1026]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Jun 3 11:10:34 rc_service: ntp 982:notify_rc restart_diskmon
Jun 3 11:10:34 disk_monitor: Finish
Jun 3 11:10:35 disk monitor: be idle
Jun 3 11:10:35 rc_service: ip-up 691:notify_rc start_pptpd
Jun 3 11:10:35 rc_service: waitting "stop_pptpd" via ip-up ...
Jun 3 11:10:36 pptpd[1029]: MGR: Config file not found!
Jun 3 11:10:36 miniupnpd[1026]: shutting down MiniUPnPd
Jun 3 11:10:36 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan6)!
Jun 3 11:10:37 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Jun 3 11:10:37 miniupnpd[1058]: HTTP listening on port 51122
Jun 3 11:10:37 miniupnpd[1058]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Jun 3 11:10:52 igmpproxy[1080]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
Jun 3 11:10:56 crond[582]: time disparity of 968230 minutes detected
Jun 3 11:16:08 dropbear[1466]: Password auth succeeded for 'Scharphof' from 192.168.2.66:63389

 • xh3adshotx
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 28-02 07:48
Hoe ziet je robocfg eruit zonder de wan-start scripts etc? (Dus schone install)

 • Mark-NL
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 23-05 12:17
@Basho Zoals je weet heb ik -na de handleiding gevolgd te hebben- de hele setup werkend voor XS4ALL. Nu heb ik alleen nog een probleempje. Soms is er een kleine hick up in het beeld te zien. Het beeld lijkt een paar milliseconden te bevriezen en dan weer door te gaan. Dit gebeurd niet heel vaak maar toch een paar keer per uur. Heb jij (of mede-tweaker) een idee wat ik hieraan kan doen? (instelling aanpassen in de ASUS router wellicht?)
Hi @Mark-NL wat zit er tussen je router en de tv ontvanger? Een kabel? Of ook nog andere apparatuur?

Mooiste is als je kunt uitsluiten dat het (n)iets anders is/kan zijn dan de Asus door de ontvanger in ieder geval even zonder switches etc aan te sluiten.

Mijn tv ontvanger staat weinig aan en moet best vaak even uit en aan voor die weer werkt. Helpt zo'n herstart bij jou wellicht ook?

My prediction: we'll evolve into a digital form.


 • Mark-NL
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 23-05 12:17
Hoi @NiGeLaToR . De tv decoders zitten rechtstreeks op de ASUS router. Zit verder niets tussen. Gisteren de tv decoder nog teruggezet naar fabrieksinstellingen en software daarvan gedelete (moest van XS4ALL ivm ander probleem). Heb hun verder niet verteld over de hick-ups trouwens omdat ik dan toch de FB5490 er weer tussen moet zetten ;)
Op de ASUS zit verder nog de FB5490 voor VoIP afhandeling en een kabel naar de switch in de woonkamer met printer, Receiver en Sonos Bridge.
Lastig @Mark-NL, tv signaal lijkt me niet anders dan bij KPN. Je kunt de robocfg e.d. nog 's plaatsen, maar aangezien dat werkt..

Je hebt de MTU niet aangepast bijv?
Beetje domme vraag; als dat niet goed staat had je ws geen hikje per uur. Zie je je Asus ms rond dat moment druk zijn? Tv moet nu wel (modem)resources delen met de rest.. maarja..

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mark-NL
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 23-05 12:17
@NiGeLaToR Het zijn wel een paar hikjes per uur ;) storend maar nu nog te weinig om de ASUS er tussenuit te halen.

Nu -ik ben de enige die wakker is en de tv aan heeft- zie ik de hikjes niet. Als ze er wel zijn, dan weet ik zeker dat er iemand hier via de MacBook naar (YouTube) filmpjes zit te kijken. Zou ik dit eventueel met QoS kunnen oplossen? Ik heb een 500/500 glas verbinding.

Nog een vraagje. Ik heb de FB5490 dus achter de ASUS zitten voor VoIP. Die kan ik niet via het normale netwerk beheren en moet dus steeds met mijn MacBook voor de meterkast gaan zitten. Kan ik die FB niet via een UTP kabel verbinden met mijn ASUS om hem zo wel te kunnen beheren vanaf de bank of werkplek? Of heb je een ander idee?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Mark-NL schreef op zondag 11 juni 2017 @ 08:41:
@NiGeLaToR Het zijn wel een paar hikjes per uur ;) storend maar nu nog te weinig om de ASUS er tussenuit te halen.

Nu -ik ben de enige die wakker is en de tv aan heeft- zie ik de hikjes niet. Als ze er wel zijn, dan weet ik zeker dat er iemand hier via de MacBook naar (YouTube) filmpjes zit te kijken. Zou ik dit eventueel met QoS kunnen oplossen? Ik heb een 500/500 glas verbinding.

Nog een vraagje. Ik heb de FB5490 dus achter de ASUS zitten voor VoIP. Die kan ik niet via het normale netwerk beheren en moet dus steeds met mijn MacBook voor de meterkast gaan zitten. Kan ik die FB niet via een UTP kabel verbinden met mijn ASUS om hem zo wel te kunnen beheren vanaf de bank of werkplek? Of heb je een ander idee?
Met een 500/500 glasverbinding zou dat niet mogen. Ik merkte het overigens bij slechts één TV laatst. Ik heb de kabels gewisseld en het probleem leek opgelost. Het ging waarschijnlijk om een wisseling van de IPTV kabel en de switch kabel.
Nog een vraagje. Ik heb de FB5490 dus achter de ASUS zitten voor VoIP. Die kan ik niet via het normale netwerk beheren en moet dus steeds met mijn MacBook voor de meterkast gaan zitten. Kan ik die FB niet via een UTP kabel verbinden met mijn ASUS om hem zo wel te kunnen beheren vanaf de bank of werkplek? Of heb je een ander idee?
Je kunt (dacht ik) een ander IP toewijzen aan je FB box die binnen hetzelfde netwerk valt als je ASUS router. Ik heb dit eigenlijk niet gedaan en alles gewoon uitgezet. Mijn Experiabox beheer ik op dezelfde manier als dat jij doet :P - maar het is sinds de plaatsing van de ASUS router dat ik daar voor het laatst op ben ingelogd.

Even iets anders: XS4All en KPN lopen volgens mij via dezelfde VLANs omdat XS4All indirect onderdeel is van KPN (??). Waarschijnlijk dat de handleiding daarom ook werkt voor XS4All. Was de handleiding trouwens duidelijk of had je eventueel feedback? :D

[Voor 8% gewijzigd door Basho op 11-06-2017 10:12]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • eXtink
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
Binnenkort ga ik waarschijnlijk overstappen op NLEx met hun glasvezel netwerk, van KPN dan toch wel. Ik vroeg me af of dit ook dan van toepassing is.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
eXtink schreef op zondag 11 juni 2017 @ 13:47:
Binnenkort ga ik waarschijnlijk overstappen op NLEx met hun glasvezel netwerk, van KPN dan toch wel. Ik vroeg me af of dit ook dan van toepassing is.
Durf het niet te zeggen, eigenlijk. Weet uberhaupt niet wat voor routers ze bij NLE leveren.

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • eXtink
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
Basho schreef op zondag 11 juni 2017 @ 21:45:
[...]


Durf het niet te zeggen, eigenlijk. Weet uberhaupt niet wat voor routers ze bij NLE leveren.
Ik ben met hun in gesprek gegaan hierover en ze lever net zoals KPN de Experiabox V10. Van wat ik begrijp is het een directe verkoop van KPN wholesale. Dus daarom hoopte ik dat dit allemaal mogelijk zou zijn

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
eXtink schreef op zondag 11 juni 2017 @ 21:49:
[...]

Ik ben met hun in gesprek gegaan hierover en ze lever net zoals KPN de Experiabox V10. Van wat ik begrijp is het een directe verkoop van KPN wholesale. Dus daarom hoopte ik dat dit allemaal mogelijk zou zijn
Dan gok ik dat ook dit topic op jou van toepassing kan zijn. Je komt erachter door het te proberen! :)

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • 0Henk 'm!
@eXtink belangrijk is de VLAN indeling, maar zoals het eruit ziet is die dus identiek. Tenzij je dit ergens kunt verifieren kom je er maar op één manier achter, wat @Basho zegt.

Je zou in theorie dat nog 's kunnen dubbelchecken bij NLE, óf kijken of er ergens een NLE gebruikersforum is? De hele hele KPN-knutsel is immers ooit mede begonnen op het KPN forum, naast hier op Tweakers :)

My prediction: we'll evolve into a digital form.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mark-NL
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 23-05 12:17
Basho schreef op zondag 11 juni 2017 @ 10:08:

Even iets anders: XS4All en KPN lopen volgens mij via dezelfde VLANs omdat XS4All indirect onderdeel is van KPN (??). Waarschijnlijk dat de handleiding daarom ook werkt voor XS4All. Was de handleiding trouwens duidelijk of had je eventueel feedback? :D
Ik ben een leek (inhoudelijk) wat betreft netwerken, maar het de handleiding stap voor stap gevolgd met goed resultaat ;) Ben ook niet bang om dingen te proberen. Kan hoogstens fout gaan en dan begin je weer opnieuw.

De FB heb ik inderdaad een ander nummer gegeven. 10.0.0.2 de FB en de ASUS 10.0.0.1. Omdat de WAN poort van de FB op een poort van de ASUS zit, werkt de FB intern op 192.168.178.xx. Kom daar dus vanaf de ASUS niet zomaar bij.

[Voor 16% gewijzigd door Mark-NL op 11-06-2017 22:16]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • eXtink
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
Het lijkt er op dat het wel gaat werken. Andere mensen hebben het ook aan de praat gekregen. Alleen geeft iemand aan dat het niet werkt met telefonie (https://forum.nle.nl/mijn...-weetjes-2703#post18693). Al denk ik dat het komt aangezien hij de originele modem totaal niet gebruikt. Ik verwacht dan eigenlijk ook dat deze handleiding moet gaan werken als ik de V10 ga gebruiken.

Alleen vraag ik me dan af of de inlog gegevens dan ook van deze handleiding kan gebruiken. Zag even niet snel of mensen met XS4All dat ook gebruiken.

Maar buiten dit allemaal, ga ik het zeker gewoon proberen!

[Voor 5% gewijzigd door eXtink op 11-06-2017 22:18]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mark-NL
 • Registratie: Mei 2015
 • Laatst online: 23-05 12:17
@eXtink ik heb gebruik gemaakt van een willekeurig wachtwoord (XS4ALL) en als inlognaam FB5490. Het lijkt erop dat XS4ALL hier niets mee doet en dat je met willekeurig welke naam kan inloggen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Mark-NL schreef op zondag 11 juni 2017 @ 22:12:
[...]


Ik ben een leek (inhoudelijk) wat betreft netwerken, maar het de handleiding stap voor stap gevolgd met goed resultaat ;) Ben ook niet bang om dingen te proberen. Kan hoogstens fout gaan en dan begin je weer opnieuw.

De FB heb ik inderdaad een ander nummer gegeven. 10.0.0.2 de FB en de ASUS 10.0.0.1. Omdat de WAN poort van de FB op een poort van de ASUS zit, werkt de FB intern op 192.168.178.xx. Kom daar dus vanaf de ASUS niet zomaar bij.
Dank voor je feedback, was alles duidelijk verder? :)
eXtink schreef op zondag 11 juni 2017 @ 22:16:
Het lijkt er op dat het wel gaat werken. Andere mensen hebben het ook aan de praat gekregen. Alleen geeft iemand aan dat het niet werkt met telefonie (https://forum.nle.nl/mijn...-weetjes-2703#post18693). Al denk ik dat het komt aangezien hij de originele modem totaal niet gebruikt. Ik verwacht dan eigenlijk ook dat deze handleiding moet gaan werken als ik de V10 ga gebruiken.

Alleen vraag ik me dan af of de inlog gegevens dan ook van deze handleiding kan gebruiken. Zag even niet snel of mensen met XS4All dat ook gebruiken.

Maar buiten dit allemaal, ga ik het zeker gewoon proberen!
De router van de provider in combinatie met VOIP is verplicht vooralsnog. Ik hoop dat dit snel wordt aangepast en dat het opgelost kan worden door zo'n SPA112 van Cisco te plaatsen voor telefonie.

VOIP gegevens invullen en dag dag Experiabox.
Mark-NL schreef op zondag 11 juni 2017 @ 22:19:
@eXtink ik heb gebruik gemaakt van een willekeurig wachtwoord (XS4ALL) en als inlognaam FB5490. Het lijkt erop dat XS4ALL hier niets mee doet en dat je met willekeurig welke naam kan inloggen.
Bij KPN werkt dit bij sommigen wel en sommigen niet. Bij mij werkte dit met een willekeurige gebruikersnaam en wachtwoord.

[Voor 57% gewijzigd door Basho op 11-06-2017 22:27]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • Martijn1899
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 03-06 22:33
Ik ben ook druk bezig. Alleen de router laadt wel de config bestanden maar absoluut niet de scripts.

Ik heb de bestandsrechten aangepast, maar hij laadt geen enkel script.

Mijn router is trouwens de AC-87U

-edit- Nu lijkt de nat-start script wel te starten. De anderen niet.

[Voor 23% gewijzigd door Martijn1899 op 12-06-2017 16:10]


 • duronbug
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 08-06 22:02

duronbug

Step on it.....!

Topicstarter
mscharphof schreef op zaterdag 3 juni 2017 @ 11:31:
Beste allen, heb alles diverse keren geprobeerd en kom niet verder met IPTV...
Zie mijn robocfg die ik nu heb en de log uit mijn router. Hoop dat er nog mogelijkheden zijn?

De IPTV van KPN zit rechtstreeks (meerder kabels getest) op de Asus. Alle poorten heb ik geprobeerd.
Krijg de netwerkfout: De tv-ontvanger heeft geen verbinding kunnen maken met het netwerkt (561)

Het het script aangepast naar t8 en alle instelling overgenomen uit de handleiding.
Hoor graag BVD

De robocfg:

login as: Scharphof
Scharphof@192.168.2.254's password:


ASUSWRT-Merlin RT-AC88U 380.66-4 Fri May 26 21:57:06 UTC 2017
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root# robocfg show
Switch: enabled
Port 0: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:09:b0:4a:f4:ad
Port 1: 100FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:27:02:1a:2d:07
Port 2: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 3: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:02:9b:d5:41:bc
Port 4: 1000FD enabled stp: none vlan: 2 jumbo: off mac: 30:d1:7e:e6:35:8c
Port 8: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 34:97:f6:20:34:e0
VLANs: BCM5301x enabled mac_check mac_hash
1: vlan1: 0 1 2 3 5 7 8t
2: vlan2: 4 8u
4: vlan4: 0t 8t
6: vlan6: 4t 8t
7: vlan7: 0t 3t 8t
Scharphof@RT-AC88U-34E0:/tmp/home/root#

En de log uit de router:
Volgens onderstaande heb je VLAN4 en VLAN6 op een verschillende poort geconfigureerd? Als je Asus router Internet, IPTV en VOIP moeten doen, dan moeten deze vlans op je WAN poort zitten. Waarschijnlijk poort 0.

1: vlan1: 0 1 2 3 5 7 8t
2: vlan2: 4 8u
4: vlan4: 0t 8t
6: vlan6: 4t 8t
7: vlan7: 0t 3t 8t

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Martijn1899 schreef op maandag 12 juni 2017 @ 15:40:
Ik ben ook druk bezig. Alleen de router laadt wel de config bestanden maar absoluut niet de scripts.

Ik heb de bestandsrechten aangepast, maar hij laadt geen enkel script.

Mijn router is trouwens de AC-87U

-edit- Nu lijkt de nat-start script wel te starten. De anderen niet.
Log van je router zou fijn zijn. Graag eerst even je log clearen, dan stroom uit je AC-87U en dan weer aan.

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • Martijn1899
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 03-06 22:33
Aug 1 02:02:31 rc_service: httpd 508:notify_rc reboot
Aug 1 02:02:32 dnsmasq[502]: read /etc/hosts - 5 addresses
Aug 1 02:02:32 pppd[563]: Unable to complete PPPoE Discovery
Aug 1 02:02:32 pppd[563]: Hangup (SIGHUP)
Aug 1 02:02:32 pppd[563]: Terminating on signal 15
Aug 1 02:02:32 pppd[563]: Exit.
Aug 1 02:02:33 iTunes: daemon is stopped
Aug 1 02:02:33 FTP Server: daemon is stopped
Aug 1 02:02:33 Samba Server: smb daemon is stopped
Aug 1 02:02:33 kernel: gro disabled
Aug 1 02:02:33 Timemachine: daemon is stopped
Aug 1 02:02:33 WEBDAV Server: daemon is stopped
Aug 1 02:02:33 NAT Tunnel: AAE Service is stopped
Aug 1 02:02:33 NAT Tunnel: AAE Service is stopped
Aug 1 02:02:33 kernel: usbcore: deregistering interface driver cdc_mbim
Aug 1 02:02:33 kernel: usbcore: deregistering interface driver cdc_ncm
Aug 1 02:02:33 kernel: usbcore: deregistering interface driver qmi_wwan
Aug 1 02:02:33 kernel: usbcore: deregistering interface driver cdc_wdm
Aug 1 02:02:33 kernel: usbcore: deregistering interface driver rndis_host
Aug 1 02:02:33 kernel: usbcore: deregistering interface driver cdc_ether
Aug 1 02:02:33 kernel: usbcore: deregistering interface driver asix
Aug 1 02:02:33 kernel: usbcore: deregistering interface driver usblp
Aug 1 02:00:12 syslogd started: BusyBox v1.25.1
Aug 1 02:00:12 kernel: klogd started: BusyBox v1.25.1 (2017-05-26 17:55:43 EDT)
Aug 1 02:00:12 kernel: Linux version 2.6.36.4brcmarm (merlin@ubuntu-dev) (gcc version 4.5.3 (Buildroot 2012.02) ) #2 SMP PREEMPT Fri May 26 18:05:21 EDT 2017
Aug 1 02:00:12 kernel: CPU: ARMv7 Processor [413fc090] revision 0 (ARMv7), cr=10c53c7f
Aug 1 02:00:12 kernel: CPU: VIPT nonaliasing data cache, VIPT nonaliasing instruction cache
Aug 1 02:00:12 kernel: Machine: Northstar Prototype
Aug 1 02:00:12 kernel: Ignoring unrecognised tag 0x00000000
Aug 1 02:00:12 kernel: bootconsole [earlycon0] enabled
Aug 1 02:00:12 kernel: Memory policy: ECC disabled, Data cache writealloc
Aug 1 02:00:12 kernel: MPCORE found at 19020000
Aug 1 02:00:12 kernel: PERCPU: Embedded 7 pages/cpu @c8215000 s5472 r8192 d15008 u65536
Aug 1 02:00:12 kernel: pcpu-alloc: s5472 r8192 d15008 u65536 alloc=16*4096
Aug 1 02:00:12 kernel: pcpu-alloc: [0] 0 [0] 1
Aug 1 02:00:12 kernel: Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 60416
Aug 1 02:00:12 kernel: Kernel command line: root=/dev/mtdblock2 console=ttyS0,115200 init=/sbin/preinit earlyprintk debug
Aug 1 02:00:12 kernel: PID hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: Dentry cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: Inode-cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: Memory: 128MB 128MB = 256MB total
Aug 1 02:00:12 kernel: Memory: 255488k/255488k available, 6656k reserved, 0K highmem
Aug 1 02:00:12 kernel: Virtual kernel memory layout:
Aug 1 02:00:12 kernel: vector : 0xffff0000 - 0xffff1000 ( 4 kB)
Aug 1 02:00:12 kernel: fixmap : 0xfff00000 - 0xfffe0000 ( 896 kB)
Aug 1 02:00:12 kernel: DMA : 0xf7e00000 - 0xffe00000 ( 128 MB)
Aug 1 02:00:12 kernel: vmalloc : 0xd0800000 - 0xf0000000 ( 504 MB)
Aug 1 02:00:12 kernel: lowmem : 0xc0000000 - 0xd0000000 ( 256 MB)
Aug 1 02:00:12 kernel: modules : 0xbf000000 - 0xc0000000 ( 16 MB)
Aug 1 02:00:12 kernel: .init : 0xc0008000 - 0xc003d000 ( 212 kB)
Aug 1 02:00:12 kernel: .text : 0xc003d000 - 0xc03aa000 (3508 kB)
Aug 1 02:00:12 kernel: .data : 0xc03c2000 - 0xc03e52a0 ( 141 kB)
Aug 1 02:00:12 kernel: SLUB: Genslabs=11, HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=2, Nodes=1
Aug 1 02:00:12 kernel: Hierarchical RCU implementation.
Aug 1 02:00:12 kernel: RCU-based detection of stalled CPUs is disabled.
Aug 1 02:00:12 kernel: Verbose stalled-CPUs detection is disabled.
Aug 1 02:00:12 kernel: NR_IRQS:256
Aug 1 02:00:12 kernel: MPCORE GIC init
Aug 1 02:00:12 kernel: External imprecise Data abort at addr=0x0, fsr=0x1c06 ignored.
Aug 1 02:00:12 kernel: MPCORE Global Timer Clock 500000000Hz
Aug 1 02:00:12 kernel: Calibrating delay loop... 1998.84 BogoMIPS (lpj=9994240)
Aug 1 02:00:12 kernel: pid_max: default: 32768 minimum: 301
Aug 1 02:00:12 kernel: Mount-cache hash table entries: 512
Aug 1 02:00:12 kernel: CPU: Testing write buffer coherency: ok
Aug 1 02:00:12 kernel: MPCORE Private timer setup CPU0
Aug 1 02:00:12 kernel: Calibrating local timer... 499.839MHz.
Aug 1 02:00:12 kernel: L310: cache controller enabled 16 ways, CACHE_ID 0x410000c8, AUX_CTRL 0x7a130000
Aug 1 02:00:12 kernel: CPU1: Booted secondary processor
Aug 1 02:00:12 kernel: MPCORE Private timer setup CPU1
Aug 1 02:00:12 kernel: Brought up 2 CPUs
Aug 1 02:00:12 kernel: SMP: Total of 2 processors activated (3997.69 BogoMIPS).
Aug 1 02:00:12 kernel: devtmpfs: initialized
Aug 1 02:00:12 kernel: atomic64 test passed
Aug 1 02:00:12 kernel: NET: Registered protocol family 16
Aug 1 02:00:12 kernel: Found a AMD NAND flash:
Aug 1 02:00:12 kernel: Total size: 128MB
Aug 1 02:00:12 kernel: Block size: 128KB
Aug 1 02:00:12 kernel: Page Size: 2048B
Aug 1 02:00:12 kernel: OOB Size: 64B
Aug 1 02:00:12 kernel: Sector size: 512B
Aug 1 02:00:12 kernel: Spare size: 16B
Aug 1 02:00:12 kernel: ECC level: 8 (8-bit)
Aug 1 02:00:12 kernel: Device ID: 0x 1 0xf1 0x80 0x1d 0x 1 0xf1
Aug 1 02:00:12 kernel: CCA UART Clock Config: Sel=1 Ovr=1 Div=48
Aug 1 02:00:12 kernel: CCA UART Clock rate 125000000Hz
Aug 1 02:00:12 kernel: bio: create slab <bio-0> at 0
Aug 1 02:00:12 kernel: Switching to clocksource mpcore_gtimer
Aug 1 02:00:12 kernel: NET: Registered protocol family 2
Aug 1 02:00:12 kernel: IP route cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: TCP established hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: TCP bind hash table entries: 8192 (order: 4, 98304 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: TCP: Hash tables configured (established 8192 bind 8192)
Aug 1 02:00:12 kernel: TCP reno registered
Aug 1 02:00:12 kernel: UDP hash table entries: 128 (order: 0, 4096 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: UDP-Lite hash table entries: 128 (order: 0, 4096 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: NET: Registered protocol family 1
Aug 1 02:00:12 kernel: PCI: no core
Aug 1 02:00:12 kernel: PCI: no core
Aug 1 02:00:12 kernel: PCI: scanning bus 0
Aug 1 02:00:12 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:12 kernel: PCIE1 link=1
Aug 1 02:00:12 kernel: PCIE1 switching to GEN2
Aug 1 02:00:12 kernel: PCIE1 link=1
Aug 1 02:00:12 kernel: PCI: Fixing up bus 0
Aug 1 02:00:12 kernel: PCI: bus0: Fast back to back transfers disabled
Aug 1 02:00:12 kernel: PCI: Fixing up bus 1
Aug 1 02:00:12 kernel: PCI: bus1: Fast back to back transfers disabled
Aug 1 02:00:12 kernel: pci 0001:00:00.0: BAR 8: assigned [mem 0x08000000-0x080fffff]
Aug 1 02:00:12 kernel: pci 0001:01:00.0: BAR 0: assigned [mem 0x08000000-0x08007fff 64bit]
Aug 1 02:00:12 kernel: pci 0001:01:00.0: BAR 0: set to [mem 0x08000000-0x08007fff 64bit] (PCI address [0x8000000-0x8007fff]
Aug 1 02:00:12 kernel: pci 0001:00:00.0: PCI bridge to [bus 01-01]
Aug 1 02:00:12 kernel: pci 0001:00:00.0: bridge window [io disabled]
Aug 1 02:00:12 kernel: pci 0001:00:00.0: bridge window [mem 0x08000000-0x080fffff]
Aug 1 02:00:12 kernel: pci 0001:00:00.0: bridge window [mem pref disabled]
Aug 1 02:00:12 kernel: PCIE2 link=0
Aug 1 02:00:12 kernel: PCIE3 link=0
Aug 1 02:00:12 kernel: VFS: Disk quotas dquot_6.5.2
Aug 1 02:00:12 kernel: Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
Aug 1 02:00:12 kernel: squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
Aug 1 02:00:12 kernel: fuse init (API version 7.15)
Aug 1 02:00:12 kernel: msgmni has been set to 499
Aug 1 02:00:12 kernel: io scheduler noop registered (default)
Aug 1 02:00:12 kernel: io scheduler deadline registered
Aug 1 02:00:12 kernel: io scheduler cfq registered
Aug 1 02:00:12 kernel: Serial: 8250/16550 driver, 2 ports, IRQ sharing disabled
Aug 1 02:00:12 kernel: serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18000300 (irq = 117) is a 16550
Aug 1 02:00:12 kernel: console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled
Aug 1 02:00:12 kernel: serial8250.0: ttyS1 at MMIO 0x18000400 (irq = 117) is a 16550
Aug 1 02:00:12 kernel: brd: module loaded
Aug 1 02:00:12 kernel: loop: module loaded
Aug 1 02:00:12 kernel: pflash: found no supported devices
Aug 1 02:00:12 kernel: bcmsflash: found no supported devices
Aug 1 02:00:12 kernel: Boot partition size = 524288(0x80000)
Aug 1 02:00:12 kernel: lookup_nflash_rootfs_offset: offset = 0x200000
Aug 1 02:00:12 kernel: nflash: squash filesystem with lzma found at block 28
Aug 1 02:00:12 kernel: Creating 4 MTD partitions on "nflash":
Aug 1 02:00:12 kernel: 0x000000000000-0x000000080000 : "boot"
Aug 1 02:00:12 kernel: 0x000000080000-0x000000200000 : "nvram"
Aug 1 02:00:12 kernel: 0x000000200000-0x000004000000 : "linux"
Aug 1 02:00:12 kernel: 0x00000039d7e8-0x000004000000 : "rootfs"
Aug 1 02:00:12 kernel: PPP generic driver version 2.4.2
Aug 1 02:00:12 kernel: PPP MPPE Compression module registered
Aug 1 02:00:12 kernel: NET: Registered protocol family 24
Aug 1 02:00:12 kernel: PPTP driver version 0.8.5
Aug 1 02:00:12 kernel: Mirror/redirect action on
Aug 1 02:00:12 kernel: u32 classifier
Aug 1 02:00:12 kernel: Actions configured
Aug 1 02:00:12 kernel: Netfilter messages via NETLINK v0.30.
Aug 1 02:00:12 kernel: nf_conntrack version 0.5.0 (3992 buckets, 15968 max)
Aug 1 02:00:12 kernel: xt_time: kernel timezone is -0000
Aug 1 02:00:12 kernel: ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
Aug 1 02:00:12 kernel: TCP cubic registered
Aug 1 02:00:12 kernel: NET: Registered protocol family 10
Aug 1 02:00:12 kernel: ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
Aug 1 02:00:12 kernel: NET: Registered protocol family 17
Aug 1 02:00:12 kernel: L2TP core driver, V2.0
Aug 1 02:00:12 kernel: PPPoL2TP kernel driver, V2.0
Aug 1 02:00:12 kernel: 802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
Aug 1 02:00:12 kernel: All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
Aug 1 02:00:12 kernel: Registering the dns_resolver key type
Aug 1 02:00:12 kernel: Northstar brcmnand NAND Flash Controller driver, Version 0.1 (c) Broadcom Inc. 2012
Aug 1 02:00:12 kernel: NAND device: Manufacturer ID: 0x01, Chip ID: 0xf1 (AMD NAND 128MiB 3,3V 8-bit)
Aug 1 02:00:12 kernel: Spare area=64 eccbytes 56, ecc bytes located at:
Aug 1 02:00:12 kernel: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63
Aug 1 02:00:12 kernel: Available 7 bytes at (off,len):
Aug 1 02:00:12 kernel: (1,1) (16,2) (32,2) (48,2) (0,0) (0,0) (0,0) (0,0)
Aug 1 02:00:12 kernel: Scanning device for bad blocks
Aug 1 02:00:12 kernel: Options: NO_AUTOINCR,NO_READRDY,BBT_SCAN2NDPAGE,
Aug 1 02:00:12 kernel: Creating 2 MTD partitions on "brcmnand":
Aug 1 02:00:12 kernel: 0x000004000000-0x000007ec0000 : "brcmnand"
Aug 1 02:00:12 kernel: 0x000007ec0000-0x000008000000 : "asus"
Aug 1 02:00:12 kernel: VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:3.
Aug 1 02:00:12 kernel: devtmpfs: mounted
Aug 1 02:00:12 kernel: Freeing init memory: 212K
Aug 1 02:00:12 kernel: ctf: module license 'Proprietary' taints kernel.
Aug 1 02:00:12 kernel: Disabling lock debugging due to kernel taint
Aug 1 02:00:12 kernel: et_module_init: passivemode set to 0x0
Aug 1 02:00:12 kernel: et_module_init: txworkq set to 0x1
Aug 1 02:00:12 kernel: et_module_init: et_txq_thresh set to 0xce4
Aug 1 02:00:12 kernel: =================
Aug 1 02:00:12 kernel: robo chk regs:
Aug 1 02:00:12 kernel: ===================
Aug 1 02:00:12 kernel: (0x00,0x5d)Port 5 States Override: 0xfb
Aug 1 02:00:12 kernel: (0x00,0x5f)Port 7 States Override: 0xfb
Aug 1 02:00:12 kernel: (0x00,0x0e)Port 8 States Override: 0x0a
Aug 1 02:00:12 kernel: (0x00,0x08)Port 8 IMP Control Register: 0x00
Aug 1 02:00:12 kernel: (0x02,0x00) Global Management Config: 0x00
Aug 1 02:00:12 kernel: (0x02,0x00) 802.1Q VLAN Control 5: 0x00
Aug 1 02:00:12 kernel: (0x02,0x03) BRCM HDR Control Register: 0x00
Aug 1 02:00:12 kernel: (0x00,0x0b) Switch Mode Register: 0x06
Aug 1 02:00:12 kernel: eth0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 6.37.14.126 (r561982)
Aug 1 02:00:12 kernel: wl_module_init: passivemode set to 0x0
Aug 1 02:00:12 kernel: wl_module_init: igs set to 0x0
Aug 1 02:00:12 kernel: wl_module_init: txworkq set to 0x1
Aug 1 02:00:12 kernel: eth1: Broadcom BCM4360 802.11 Wireless Controller 6.37.14.126 (r561982)
Aug 1 02:00:12 kernel: JFFS2 version 2.2. (NAND) © 2001-2006 Red Hat, Inc.
Aug 1 02:00:12 kernel: Interface br0 doesn't exist
Aug 1 02:00:12 kernel: Interface br0 doesn't exist
Aug 1 02:00:12 kernel: device vlan1 entered promiscuous mode
Aug 1 02:00:12 kernel: device eth0 entered promiscuous mode
Aug 1 02:00:13 kernel: device eth1 entered promiscuous mode
Aug 1 02:00:13 kernel: br0: topology change detected, propagating
Aug 1 02:00:13 kernel: br0: port 2(eth1) entering forwarding state
Aug 1 02:00:13 kernel: br0: port 2(eth1) entering forwarding state
Aug 1 02:00:13 kernel: br0: topology change detected, propagating
Aug 1 02:00:13 kernel: br0: port 1(vlan1) entering forwarding state
Aug 1 02:00:13 kernel: br0: port 1(vlan1) entering forwarding state
Aug 1 02:00:13 stop_nat_rules: apply the redirect_rules!
Aug 1 02:00:13 qcsapi: write qcsapi conf ok
Aug 1 02:00:13 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Aug 1 02:00:22 dropbear[490]: Running in background
Aug 1 02:00:26 custom config: Appending content of /jffs/configs/dnsmasq.conf.add.
Aug 1 02:00:26 dnsmasq[504]: started, version 2.76 cachesize 1500
Aug 1 02:00:26 dnsmasq[504]: asynchronous logging enabled, queue limit is 5 messages
Aug 1 02:00:26 dnsmasq-dhcp[504]: DHCP, IP range 192.168.1.2 -- 192.168.1.254, lease time 1d
Aug 1 02:00:26 dnsmasq[504]: read /etc/hosts - 5 addresses
Aug 1 02:00:26 RT-AC87U: start httpd
Aug 1 02:00:26 crond[512]: crond (busybox 1.25.1) started, log level 8
Aug 1 02:00:26 snooper: started on vlan1@br0
Aug 1 02:00:27 disk monitor: be idle
Aug 1 02:00:27 hour monitor: daemon is starting
Aug 1 02:00:27 hour monitor: daemon terminates
Aug 1 02:00:27 jffs2: valid logs(1)
Aug 1 02:00:27 wan: [wan0_hwaddr] == [14:DD:A9:C9:8A:B8]
Aug 1 02:00:27 pppd[554]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Aug 1 02:00:27 pppd[554]: RP-PPPoE plugin version 3.11 compiled against pppd 2.4.7
Aug 1 02:00:27 pppd[564]: pppd 2.4.7 started by admin, uid 0
Aug 1 02:00:27 kernel: usbcore: registered new interface driver usbfs
Aug 1 02:00:27 kernel: usbcore: registered new interface driver hub
Aug 1 02:00:27 kernel: usbcore: registered new device driver usb
Aug 1 02:00:28 kernel: SCSI subsystem initialized
Aug 1 02:00:28 kernel: csw_retry 100
Aug 1 02:00:28 kernel: Initializing USB Mass Storage driver...
Aug 1 02:00:28 kernel: usbcore: registered new interface driver usb-storage
Aug 1 02:00:28 kernel: USB Mass Storage support registered.
Aug 1 02:00:28 kernel: Tuxera FAT 12/16/32 driver version 3015.1.29.5_1 [Flags: R/W MODULE].
Aug 1 02:00:28 kernel: Built against headers 2.6.36.4brcmarm #1 SMP PREEMPT Wed Dec 2 11:17:39 CST 2015 arm
Aug 1 02:00:28 kernel: Running on kernel 2.6.36.4brcmarm #2 SMP PREEMPT Fri May 26 18:05:21 EDT 2017 armv7l
Aug 1 02:00:29 kernel: Tuxera NTFS driver 3015.1.29.8_1 [Flags: R/W MODULE].
Aug 1 02:00:29 kernel: Tuxera HFS+ driver 3014.7.28
Aug 1 02:00:29 kernel: xhci_hcd 0000:00:0c.0: xHCI Host Controller
Aug 1 02:00:29 kernel: xhci_hcd 0000:00:0c.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
Aug 1 02:00:29 kernel: xhci_hcd 0000:00:0c.0: irq 112, io mem 0x18023000
Aug 1 02:00:29 kernel: xhci_hcd 0000:00:0c.0: Failed to enable MSI-X
Aug 1 02:00:29 kernel: xhci_hcd 0000:00:0c.0: failed to allocate MSI entry
Aug 1 02:00:29 kernel: usb usb1: No SuperSpeed endpoint companion for config 1 interface 0 altsetting 0 ep 129: using minimum values
Aug 1 02:00:29 kernel: hub 1-0:1.0: USB hub found
Aug 1 02:00:29 kernel: hub 1-0:1.0: 1 port detected
Aug 1 02:00:29 kernel: [xhci-hub] usb2mode:[0]
Aug 1 02:00:29 kernel: ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
Aug 1 02:00:29 kernel: ehci_hcd 0000:00:0b.1: EHCI Host Controller
Aug 1 02:00:29 kernel: ehci_hcd 0000:00:0b.1: new USB bus registered, assigned bus number 2
Aug 1 02:00:29 kernel: ehci_hcd 0000:00:0b.1: irq 111, io mem 0x18021000
Aug 1 02:00:29 kernel: ehci_hcd 0000:00:0b.1: USB 0.0 started, EHCI 1.00
Aug 1 02:00:29 kernel: hub 2-0:1.0: USB hub found
Aug 1 02:00:29 kernel: hub 2-0:1.0: 2 ports detected
Aug 1 02:00:29 kernel: ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
Aug 1 02:00:29 kernel: ohci_hcd 0000:00:0b.0: OHCI Host Controller
Aug 1 02:00:29 kernel: ohci_hcd 0000:00:0b.0: new USB bus registered, assigned bus number 3
Aug 1 02:00:29 kernel: ohci_hcd 0000:00:0b.0: irq 111, io mem 0x18022000
Aug 1 02:00:29 kernel: hub 3-0:1.0: USB hub found
Aug 1 02:00:29 kernel: hub 3-0:1.0: 2 ports detected
Aug 1 02:00:29 kernel: usbcore: registered new interface driver usblp
Aug 1 02:00:29 kernel: usbcore: registered new interface driver asix
Aug 1 02:00:29 kernel: usbcore: registered new interface driver cdc_ether
Aug 1 02:00:29 kernel: usbcore: registered new interface driver rndis_host
Aug 1 02:00:29 kernel: cdc_ncm: 14-Mar-2012
Aug 1 02:00:29 kernel: usbcore: registered new interface driver cdc_ncm
Aug 1 02:00:29 kernel: usbcore: registered new interface driver cdc_wdm
Aug 1 02:00:30 kernel: usbcore: registered new interface driver qmi_wwan
Aug 1 02:00:30 kernel: cdc_mbim: loaded
Aug 1 02:00:30 kernel: usbcore: registered new interface driver cdc_mbim
Aug 1 02:00:38 rc_service: zcip 768:notify_rc start_firewall
Aug 1 02:00:38 dnsmasq[504]: read /etc/hosts - 5 addresses
Aug 1 02:00:38 custom config: Using custom /jffs/configs/igmpproxy.conf config file.
Aug 1 02:00:39 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules__vlan6)!
Aug 1 02:00:39 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start
Aug 1 02:00:39 igmpproxy[772]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
Aug 1 02:00:39 zcip client: configured 169.254.14.33
Aug 1 02:00:43 stop_nat_rules: apply the redirect_rules!
Aug 1 02:00:46 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPDISCOVER(br0) b8:53:ac:1a:c8:cc
Aug 1 02:00:46 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPOFFER(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc
Aug 1 02:00:46 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPDISCOVER(br0) b8:53:ac:1a:c8:cc
Aug 1 02:00:46 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPOFFER(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc
Aug 1 02:00:47 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc
Aug 1 02:00:47 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPACK(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc iPhonevnMartijn
Aug 1 02:00:52 kernel: nf_conntrack_rtsp v0.6.21 loading
Aug 1 02:00:52 kernel: nf_nat_rtsp v0.6.21 loading
Aug 1 02:00:57 qtn: bootcfg.tgz exists
Aug 1 02:01:02 pppd[564]: Timeout waiting for PADO packets
Aug 1 02:01:46 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc
Aug 1 02:01:46 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPACK(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc iPhonevnMartijn
Aug 1 02:02:17 pppd[564]: Timeout waiting for PADO packets
Aug 1 02:02:22 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc
Aug 1 02:02:22 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPACK(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc iPhonevnMartijn
Aug 1 02:02:38 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc
Aug 1 02:02:38 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPACK(br0) 192.168.1.237 b8:53:ac:1a:c8:cc iPhonevnMartijn
Aug 1 02:02:59 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.176 78:4f:43:7d:d8:c0
Aug 1 02:02:59 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPACK(br0) 192.168.1.176 78:4f:43:7d:d8:c0 DESKTOP-6O87H2J
Aug 1 02:03:02 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.176 78:4f:43:7d:d8:c0
Aug 1 02:03:02 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPACK(br0) 192.168.1.176 78:4f:43:7d:d8:c0 DESKTOP-6O87H2J
Aug 1 02:03:02 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.176 78:4f:43:7d:d8:c0
Aug 1 02:03:02 dnsmasq-dhcp[504]: DHCPACK(br0) 192.168.1.176 78:4f:43:7d:d8:c0 DESKTOP-6O87H2J
Aug 1 02:03:08 dropbear[896]: Child connection from 192.168.1.176:51383
Aug 1 02:03:11 dropbear[896]: Password auth succeeded for 'admin' from 192.168.1.176:51383
Aug 1 02:03:32 pppd[564]: Timeout waiting for PADO packets

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
@Martijn1899

Aug 1 02:00:13 WAN Connection: Fail to connect with some issues.

Aug 1 02:00:26 custom config: Appending content of /jffs/configs/dnsmasq.conf.add.
Aug 1 02:00:38 custom config: Using custom /jffs/configs/igmpproxy.conf config file.
Aug 1 02:00:39 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules__vlan6)!
Aug 1 02:00:39 custom script: Running /jffs/scripts/nat-start

Kun je je WAN script eens controleren voor de zekerheid? /jffs/scripts/wan-start volgens mij.
De rest wordt gestart.

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • Martijn1899
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 03-06 22:33
Klopt, wan-start en vlan4.script starten niet. De vlan4 script hangt ook weer samen met wan-start volgens mij.

Dit is mijn wan-start:

#!/bin/sh

# Leave VOIP traffic tagged for original router
# /usr/sbin/robocfg vlan 7 ports "0t 3t 7t"

# Setup VLAN4 on the CPU as well so we can talk to it
/usr/sbin/robocfg vlan 4 ports "0t 7t"
# /usr/sbin/robocfg vlan 1 ports "1 2 4 7t"

# Add VLAN4 as a physical interface
/sbin/vconfig add eth0 4

# Request an IP-address and setup static routes

/usr/bin/killall udhcpc
sleep 1

udhcpc -i vlan4 --clientid-none -O msstaticroutes -O staticroutes -V IPTV_RG -s /jffs/scripts/vlan4.script -p /var/run/vlan4.pid -b -O33 -O249

# Restart IGMP proxy

sleep 20
/usr/bin/killall igmpproxy
sleep 1
/usr/sbin/igmpproxy /jffs/configs/igmpproxy.conf

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Oké, de niet-VOIP versie zie ik. Zou je de rechten van dat bestand eens op chmod 777 willen gooien en dan een reboot? Schijnt ook wel een dingetje te zijn soms.

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • Martijn1899
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 03-06 22:33
Had ik al geprobeerd, maar zal het nog een keer doen.

Is het een mogelijkheid dat ik de voip bestanden gebruik? Ook al heb ik geen telefonie?

Misschien dat er een foutje in de niet-voip versie zit?

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Martijn1899 schreef op maandag 12 juni 2017 @ 20:40:
Had ik al geprobeerd, maar zal het nog een keer doen.

Is het een mogelijkheid dat ik de voip bestanden gebruik? Ook al heb ik geen telefonie?

Misschien dat er een foutje in de niet-voip versie zit?
Zou ook moeten werken ja. Volgens mij kun je dan 1 poort niet gebruiken of alleen met IPTV o.i.d.
Wel raar dat 'ie het niet doet, overigens.

Aug 1 02:00:39 igmpproxy[772]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
Deze melding is ook wel vreemd, want zou volgens mij ook niet voor moeten komen.

[Voor 20% gewijzigd door Basho op 12-06-2017 20:59]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • Martijn1899
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 03-06 22:33
Het werkt met die andere bestanden helaas ook niet. Misschien iets hardwarematigs in mijn router.

Heb Merlin al opnieuw geflashed en terug naar fabrieksinstellingen. Als iemand nog een idee heeft....

Aug 1 02:00:39 igmpproxy[772]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
Deze melding is ook wel vreemd, want zou volgens mij ook niet voor moeten komen.


Heeft dit niet te maken dat de wan niet werkt?

[Voor 35% gewijzigd door Martijn1899 op 12-06-2017 21:13]


 • xh3adshotx
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 28-02 07:48
Martijn1899 schreef op maandag 12 juni 2017 @ 21:04:
Het werkt met die andere bestanden helaas ook niet. Misschien iets hardwarematigs in mijn router.

Heb Merlin al opnieuw geflashed en terug naar fabrieksinstellingen. Als iemand nog een idee heeft....

Aug 1 02:00:39 igmpproxy\[772]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
Deze melding is ook wel vreemd, want zou volgens mij ook niet voor moeten komen.


Heeft dit niet te maken dat de wan niet werkt?
Ja, als WAN niet werkt krijg je die melding.

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
Martijn1899 schreef op maandag 12 juni 2017 @ 21:04:
Het werkt met die andere bestanden helaas ook niet. Misschien iets hardwarematigs in mijn router.

Heb Merlin al opnieuw geflashed en terug naar fabrieksinstellingen. Als iemand nog een idee heeft....

Aug 1 02:00:39 igmpproxy\[772]: There must be at least 2 Vif's where one is upstream.
Deze melding is ook wel vreemd, want zou volgens mij ook niet voor moeten komen.


Heeft dit niet te maken dat de wan niet werkt?
Heb je het al werkend? :)

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


 • adjego
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 09-06 18:11
adjego schreef op vrijdag 23 juni 2017 @ 12:38:
Even voor de kenners in dit forum.

Ik heb op dit moment een Managed Switch (SG300-10) die voor mij de splitsing maakt voor de VLANS waarbij mijn RT-AC66U alleen gebruikt wordt voor het gewone internet.

Stel ik ga mijn RT-AC66U inzetten zodat ik routed IPTV heb door heel mijn huis, kan de router dit aan?

En wat gebeurd er met mijn downloadsnelheid als ik een HD zender ga bekijken? Zal het downloaden dan instorten of is de router hier krachtig genoeg voor? Dacht namelijk altijd dat die PPPOE protocol ook voor wat overhead zorgt op het router.
Hier ook maar even de vraag stellen :D

EDIT:

Gewoon aan de slag gegaan en het draaide bijna meteen nadat ik alle configuraties had toegepast. Hij bleef met het tvbeeld na 2 seconden hangen zonder dat er iets tussen de router en het tv-kastje zat. Op het moment dat ik het wilde opgeven, ging het werken.

Ondertussen er 2 switches nu tussen zitten, beide ingesteld dat er IGMP Snooping wordt toegepast en het draait top. Nu dus ook de "Meer TV" functionaliteit!

[Voor 23% gewijzigd door adjego op 24-06-2017 13:02]

Domoticz | ☀️ 2900 Wp PVOutput | 🔋 Tesla Model 3 SR+


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • NL-RaVeR
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 08-06 22:49
Vandaag de tijd gevonden om ook eens deze handleiding door te lopen voor mijn setup. Alles werkt in 1 keer en kan nu eindelijk zowel internet als tv over dezelfde kabels sturen waar ik voorheen was aangewezen op Powerline adapters voor IPTV (wat een ramp zijn die dingen!).

Ging eigenlijk heel soepel en met een half uur was het al klaar :)

 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
NL-RaVeR schreef op woensdag 5 juli 2017 @ 14:51:
Vandaag de tijd gevonden om ook eens deze handleiding door te lopen voor mijn setup. Alles werkt in 1 keer en kan nu eindelijk zowel internet als tv over dezelfde kabels sturen waar ik voorheen was aangewezen op Powerline adapters voor IPTV (wat een ramp zijn die dingen!).

Ging eigenlijk heel soepel en met een half uur was het al klaar :)
Ook gebruik gemaakt van de handleiding? :P
Mooi dat het werkt :D

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • NL-RaVeR
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 08-06 22:49
Basho schreef op woensdag 5 juli 2017 @ 15:56:
[...]
Ook gebruik gemaakt van de handleiding? :P
Mooi dat het werkt :D
Jazeker, ook de handleiding gebruikt. Prima beschreven, al ben ik als developer natuurlijk al wel bekend met ssh, scp etc wat het voor mij vrij duidelijk maakt.
Nice @NL-RaVeR goed om te lezen dat de tijd die oa @Basho en ik er wél in hebben gestoken zich terug betaald heeft in dat het bij anderen zoals jou wel snel en soepel werkt (even los van mensen die de scripts ooit hebben gebouwd, zoals @xh3adshotx en @duronbug).

Heb het wellicht gemist, maar welke router gebruik je?

My prediction: we'll evolve into a digital form.


 • NL-RaVeR
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 08-06 22:49
@NiGeLaToR zeker kudos waard die handleiding!
Ik gebruik een Asus AC87U. Top router met die merlin firmware.

Acties:
 • +1Henk 'm!
NL-RaVeR schreef op woensdag 5 juli 2017 @ 17:55:
@NiGeLaToR zeker kudos waard die handleiding!
Ik gebruik een Asus AC87U. Top router met die merlin firmware.
^ eensch! Hebbum zelf ook :+

My prediction: we'll evolve into a digital form.


 • harmpie21
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 09-06 14:44
Krijg deze melding:

scp: /jffs/configs: Read-only file system

Terwijl ik wel admin rechten heb... Geprobeerd opnieuw de files te downloaden, had geen zin, waar aan kan dit verder nog liggen? Heb namelijk gewoon lees & schrijf rechten. Anders kon ik namelijk ook niet wan-start wijzigen.

Opgelost!!

Echter krijgt mijn TV ontvangers geen beeld. Krijg de melding:
Netwerkfout. Modem en TV ontvanger geherstart moet worden. Dit al meerdere keren gedaan. Welke config hebben jullie nodig om te kijken wat het probleem hier is?

Oh ja, krijg deze melding zowel via switch als rechtstreeks op mijn ASUS RT-AC68U.
[Voor 47% gewijzigd door harmpie21 op 08-07-2017 19:42]

Jewel 4 Kids voor leuke haarknipjes voor baby's & kinderen, Chunks en de nieuwste rage van Loom Bands!


 • Basho
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09-06 16:01
harmpie21 schreef op zaterdag 8 juli 2017 @ 17:44:
Krijg deze melding:

scp: /jffs/configs: Read-only file system

Terwijl ik wel admin rechten heb... Geprobeerd opnieuw de files te downloaden, had geen zin, waar aan kan dit verder nog liggen? Heb namelijk gewoon lees & schrijf rechten. Anders kon ik namelijk ook niet wan-start wijzigen.

Opgelost!!

Echter krijgt mijn TV ontvangers geen beeld. Krijg de melding:
Netwerkfout. Modem en TV ontvanger geherstart moet worden. Dit al meerdere keren gedaan. Welke config hebben jullie nodig om te kijken wat het probleem hier is?

Oh ja, krijg deze melding zowel via switch als rechtstreeks op mijn ASUS RT-AC68U.


[afbeelding]

[afbeelding]
Op welke poort is je TV aangesloten en heb je de ITV ook al eens stroomloos gemaakt voor een minuutje?
//

- Is de TV ontvanger/ITV al eens stroomloos gemaakt voor een minuut?
- Op welke poort sluit je de TV aan op je router?
- Ondersteunt je switch wel IGMP Snooping?

We hebben je log nodig vanaf een clean start: eerst even leeggooien, en dan herstarten. Die uitkomsten hier plaatsen :D

[Voor 93% gewijzigd door Basho op 09-07-2017 14:50]

Seat Leon 5F Howto's & Retrofits | Eigen KPN router topic

Pagina: 1 2 3 ... 15 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee