servies schreef op donderdag 5 januari 2017 @ 11:29:
[...]
Laat me niet lachen... 4 inpakkers a 2 uur per avond maal 6 avonden en dan heb je ineens 4 volledige banen??? Oh wacht even, dat is jezelf rijk rekenen... Je lijkt wel een politicus....
[...]
Die zich al krom betalen aan de hypotheek...
Maar ze worden dus wel ontslagen? Waarom hebben zij geen rechten om iets te verdienen om eventueel hun studie beter te kunnen bekostigen?
Je bedoelt dat er zichtbaar op een avond talloze kinderen voor een enkele euro's de vakken vullen?
Zorgt voor verdringing op basis van prijs.
De werkgever kiest er voor om werknemers binnen een bepaalde leeftijdsgroep aan te nemen.
En je doet er helaas lacherig over,
maar laat het idee los dat het niet bestaat,
want ja,
het zijn baantjes,
het gebeurt dagelijks,
en het is voor lange tijd.
Hef de jeugdschalen op en je creëert een equal playing field waarbij uurloon minder van toepassing is.
[...]
Wtf heb je het over... machteloosheid

Verklaar mij gewoon eens heel duidelijk wat er qua inkomsten anders is in de volgende theoretische situatie:
Gezin met 2 werkenden die ieder 20uur p.w. werken met 2x 20000 bruto = 40000 bruto totaal op jaar basis
Gezin met 1 kostwinnaar die 40uur p.w. werkt met 40000 bruto totaal op jaar basis
Beide verdienen dus 40000 alleen in situatie 1 heb je 2x de heffingskorting wat er uiteindelijk in resulteert dat het gezin in situatie 2 netto een stuk minder te besteden heeft...
De ander doodwensen is terdege een teken van machteloosheid of je wil het als nieuwe norm gaan hanteren.
Om verder te gaan met je voorbeeld,
het probleem is zelfs groter dan je schets,
je vergeet de arbeidskorting en combinatiekorting. En om het vuur nog wat meer te voeden, de arbeidskorting wordt bij aangehaald voorbeeld degressief, je hebt een kantelpunt bij €32.444,- .
Ik kan prima verantwoorden dat op het moment dat je meer verdient, je meer gaat afdragen. Ik ben een groot tegenstander van alle pleisters en plakkertjes in het systeem middels toeslagen om een 'fatsoenlijk' inkomen te krijgen.
Het idee van structurele kleine baantjes is een utopie. Het is jobhoppen en zorgt voor onnodig veel stress. Dan moet je zo eerlijk zijn dat wanneer een gezin/partner er voor kiest dat een persoon thuis blijft, dat er geen inkomensverschillen ontstaat dat oploopt in jouw casus tot € 3000 euro en komende jaren verder zal stijgen omdat de loonheffingskorting niet meer mag worden gekoppeld aan de partner.
Een ander aspect dat ook te weinig wordt belicht is dat al die kleine baantjes er voor zorgen dat er praktisch geen belasting en premies worden betaald.
B-Real schreef op donderdag 5 januari 2017 @ 11:44:
Komt nog bij dat het domweg noodzakelijk is voor jongeren om een bijbaantje te hebben om zo zelf geld te hebben voor hun mobieltje, kleding, uitgaan etc. Want veel van de ouders kunnen dit ook niet volledig voor hun rekening nemen.
Kun je stellen dat dit allemaal luxe is en niet nodig is, maar zo werkt het toch niet helemaal.
Daarnaast zullen onze boodschappen ook weer duurder worden als een volwassene de vakken staat te vullen i.p.v. de goedkope scholier.
Apart om te lezen dat er zoveel consensus bestaat dat een deel van de arbeidsmarkt moet worden gereserveerd voor de minderjarigen voor een nog minderwaardiger salaris.
Nog even aanhalen om advocaat van de duivel te spelen,
https://www.cbs.nl/nl-nl/...r-scholieren-en-studenten
857.000 Jongeren die om en nabij 333.000 FTE's bezetten waarbij er helemaal niets aan premies en belasting wordt afgedragen.
Vroeger

, kregen we zakgeld en studiefinanciering maar dat kwam wel ergens vandaan.
Net zoals het toeslagensysteem komt het sociaal over, maar je holt het sociaal systeem juist uit omdat er scheefgroei ontstaat dat langzaam de norm lijkt te worden.