Toon posts:

[ervaringen] Kodi (voorheen XBMC Media Center) - Deel XV Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 146 Laatste
Acties:
 • 1.056.712 views

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12

Mar2zzstandaard beginscherm Confluence XBMC Eden

XBMC is een opensource (GPL) sofware mediaspeler voor Linux, OSX, Windows en de XBox1. Met XBMC maak je van elke pc een HTPC om te kunnen genieten van al je foto's, muziek, films, Tv-series en andere videobestanden. XBMC kan niet alleen mediabestanden openen van de pc, maar ook van het thuisnetwerk en zelfs vanaf het internet.


XBMC Media Center topic deel 15

Met het openen van dit nieuwe topic deel zijn we aangekomen bij deel 15. Deel 14 met meer dan 7000 post toe aan een update.
In 2003 begon de ontwikkeling van XBMC, toen nog XBox Media Center, als opvolger van XBMP(XBox Media Player). Het resultaat van de ontwikkeling was het vrijgeven van XBox Media Center 1.0.0 in juni 2004. Deze eerste versie maakte van de originele XBox van Microsoft een volwaardige mediaspeler welke nagenoeg elk mediabestand kon afspelen. Ruim 2 jaar later in september 2006 zou versie 2.0.0 volgen.

De eerste twee versies van XBMC waren uitsluitend bedoeld voor de originele XBox, maar door het toenemende aanbod van High Definition materiaal ontstond er een probleem. De originele XBox is uitgerust met een 733Mhz processor, wat onvoldoende rekenkracht biedt om 720P en 1080I/P vloeiend te kunnen afspelen. Als oplossing voor het probleem met de oude XBox hebben de ontwikkelaars van XBMC er voor gekozen het XBox platform los te laten en de programmacode te porten naar Linux, Windows en OSX.

In het najaar van 2008 was het dan zover, de eerste stabiele versie van XBMC the next generation. XBMC Atlantis (8.10) werd de eerste versie met ondersteuning voor meerdere platformen. Inmiddels zijn we weer een aantal jaar verder en zijn er al diverse versies voorbij gekomen.
inhoud...XBMC Media Center is beschikbaar voor meerdere platformen. Voor Mac, Windows en de Linux distributies is er een XBMC pakket wat geïnstalleerd wordt als extra programma. XBMC voegt een uitgebreide mediaspeler toe aan je bestaande werkstation.

Om het gevoel van een echte mediaspeler te krijgen is er natuurlijk de mogelijkheid een besturingssysteem volledig te strippen en XBMC te installeren, maar een simpelere oplossing is XBMC voor AppleTV of XBMC Live.

Alle versies van XBMC zijn te downloaden via xbmc.org

XBMC is, zoals de naam al zegt, begonnen als software voor de XBox game console van Microsoft. De XBox was een simpele en goedkope manier om een goed mediacenter in de huiskamer te brengen. Echter heeft de tijd niet stilgestaan en is het aanbod van High Definition-materiaal enorm gegroeid en de XBox is niet in staat om dit af te spelen door gebrek aan geheugen- en processorkracht. Voor de mensen die toch voldoende hebben aan de oude XBox wordt de xbox-versie nog doorontwikkeld alleen niet meer door de mensen van XBMC. De broncode is overgenomen door de mensen van XBMC4XBOX. Voor meer informatie zie de website. http://www.xbmc4xbox.org.
In deel 14 heeft een pol gestaan met de vraag wat nu het meest gebruikte platform is. Uit de cijfers blijkt dat Windows als basis voor XBMC het meest gebruikt is.
inhoud...


XBMC Media Center wordt, vanaf de Camelot versie, standaard geleverd met de Confluence skin. De Confluence skin is de opvolger van de Project Mayhem III skin. De nieuwe skin bevat elementen van verschillende populaire skins die beschikbaar zijn. Hieronder volgen een aantal afbeeldingen voor een sfeerimpressie van de skin.


Homescherm (video's) met eigen achtergrond en rssfeed.


Screenshot van filmbibliotheek.
Informatie van film, acteurs/regisseurs/resolutie/codec/geluid/plot,
een cover van de film en in de achtergrond fanart van de film.


Screenshot van filmbibliotheek.
Zelfde als bovengenoemde alleen andere indeling.


Weersvoorspellingen voor vandaag en een korte blik op de komende 4 dagen


Menu tijdens het afspelen van videobestanden.


Instellingen menu


Skinengine
De standaard meegeleverde Confluence skin is natuurlijk een streling voor het oog, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat jij daar heel anders over denkt. Om alle gebruikers tevreden te kunnen stellen is XBMC voorzien van een goede skinengine. De skinengine zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen skin kan maken of een bestaande skin naar eigen smaak kan aanpassen. Van deze mogelijkheid is dankbaar gebruik gemaakt, er is een ware wildgroei aan skins ontstaan welke zijn samengebracht in het skin subforum op xbmc.org

In deel 14 heeft een pol gestaan over de favoriete skin van de forumbezoekers. De standaard Confluence skin was met grote voorsprong de meest gewilde skin.
inhoud...


Eén van de meest aansprekende mogelijkheden van XBMC is toch wel de mediabibliotheek. Met de mediabibliotheek brengt XBMC overzicht in de steeds groter groeiende mediacollectie van een (boven)gemiddeld huishouden. De mediabestanden worden overzichtelijk weergegeven en voorzien van de nodige extra's om de bibliotheek compleet te maken. Zo zorgen de ingebouwde "scrapers" ervoor dat van elk mediabestand de bijbehorende informatie van het internet wordt gehaald. (hiervoor is dus wel een verbinding nodig met het internet). Om alles leuk weer te geven wordt het mediabestand voorzien van "fanart". Fanart zijn afbeeldingen, dvdcovers en/of banners die zorgen voor de aankleding van de mediabibliotheek.

Na het toevoegen van contentlocaties aan de mediabibliotheek (zie how-to voor uitleg) is het een kwestie van updaten en al je mediabestanden worden toegevoegd. Het updaten kan gedaan worden door "bibliotheek updaten" in het contextmenu te gebruiken, of automatisch bij het opstarten van de htpc. De weergave van aankleding in de bibliotheek is afhankelijk van de gekozen skin en de gebruikte views. Over het algemeen ondersteunen de recentere skins allemaal fanart dus keuze genoeg.
inhoud...


Een van de vernieuwingen voor de 10.00 versie is de toevoeging van een addonsysteem. In de vorige versies was het soms erg ingewikkeld en/of onduidelijk waar scripts, skins en plugins geplaatst moesten worden. Met het nieuwe addonsysteem moet dit probleem zijn opgelost.


Het nieuwe addonsysteem is toegevoegd aan het instellingen menu. In een overzichtlijst worden de verschillende categorieën weergeven. Niet alleen zijn hier de oude scripts en plugins te vinden, maar nu ook softwareonderdelen. Werden er vroeger nog 10 tallen scrapers meegeleverd, nu moet er in het addonsysteem een keuze worden gemaakt.Een groot voordeel van het nieuwe addonsysteem is dat alles bij elkaar is gekomen. Nooit meer het internet afstruinen naar de nieuwste versie van een skin of plugin. Moest je vroeger de website van een skin in de gaten houden of er vernieuwingen zijn, met het nieuwe systeem is dat verledentijd. Door te kiezen voor automatische updates worden alle addons, bij beschikbaarheid van een nieuwe versie, geüpdatet.

Nog lang niet alle skins en plugins zijn terug te vinden in de xbmc addon repo. Dit komt doordat ontwikkelaars hun skins of plugins nog niet hebben aangepast, of aangeboden hebben aan de ontwikkelaars van xbmc. Addons die al wel geschikt zijn voor de preDharma / svn versies zijn ook op de oude manier (kopiëren/plakken) of via 3rd party repo's te installeren. Voor de installatie van deze addons kun je de installatiehandleiding doorgaans vinden op het XBMC forum

Een lijst met third party repositories is te vinden in de wiki.
inhoud...


XBMC Media Center heeft meerdere opties voor het doorlopen van de interface. Standaard is er natuurlijk het gebruik van het toetsenbord, een lijstje met de gebruikte toetsen is te vinden in de XBMC wiki, echter zijn de toetsen naar eigen smaak aan te passen.

XBMC heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een muis. Een aantal skins houdt hier rekening mee, waaronder de standaard Confluence skin, door extra knoppen toe te voegen aan de interface, zoals Start, Stop en het sluiten van menu's. Om de extra knoppen en de muis te activeren dient bij invoerapparaten in het systeeminstellingenmenu (instellingen\systeem\invoer apparaten) het gebruik van de muis geactiveerd te worden.

Naast het toetsenbord en de muis kan XBMC bediend worden met een afstandsbediening. Onder linux wordt hierbij gebruik gemaakt van LIRC. Bij de Windows versie dient er extra software geïnstalleerd te worden, hierover meer in de volgende tutorials (Engels)

Voor de mensen met een smartphone (Android, Windows Phone 7 of Iphone) of een Ipad kunnen voor de bediening van XBMC gebruik maken van diverse apps. De webserver in XBMC dient wel geactiveerd te worden om de apps te kunnen laten werken.
Android: Officiële XBMC remote
iPhone/ iPad: XBMC Constellation | XBMC Commander
Phone 7 Xbmc forumpost

Last but not least behoren joysticks en controllers (dus ook die van xbox en ps3, en ja, ook de wii-mote) tot de mogelijkheden. Het grootste voordeel hiervan is analoge controls (analoog volumeregelen, of analoog voor- en terugspoelen). Alle signalen worden afgehandeld via een keymap. Als een joystick werkt in je besturingssysteem, dan kan je 'm tunen binnen XBMC via de keymaps. Hoe dit werkt staat hier. Windows-gebruikers met Kinect in huis kunnen stoeien met gebaren-controls.
inhoud...


Officieel ondersteunt XBMC nog altijd geen live televisie. De ontwikkeling is nog in volle gang maar er is nog niets bekend over een eventuele toevoeging aan de officiële stabiele versie. Dat het nog niet uit ontwikkeld is wil niet wegnemen dat je er nog geen gebruik van kunt maken. Met behulp van een alternatieve versie van XBMC wordt het mogelijk om met XBMC live tv te kijken en op te nemen. XBMC werkt daarbij als de aansturing voor het programma wat in de achtergrond meedraait (of extern op een "server"). Een voorbeeld van een dergelijk programma is TV Headend waarover hier op got een topic loopt. Voor meer voorbeelden van de achtergrond programma's en een eerste stap voor het installeren van de alternatieve XBMC versie verwijzen we naar de XBMC wiki
inhoud...


Zo dat XBMC dat lijkt me wel wat, maar ja waar begin ik nu. Goede vraag XBMC is zo veelzijdig en is op zoveel manieren te gebruiken dat moeilijk is om de eerste stap naar de ultieme HTPC te zetten. Voordat je naar de winkel/webshop rent is het goed om XBMC eerst op je gewone computer te installeren. Voor de meeste besturingssystemen is wel een http://xbmc.org/download/ versie beschikbaar die gebruikt kan worden om kennis te maken met XBMC. Als je niet heel veel gebruikt denkt te gaan maken van een mediacenter is dit tevens het eindpunt.

Voor de XBMC-ers die een stap verder willen en meer gebruik denken te gaan maken van XBMC wordt het misschien aantrekkelijk om een HTPC aan te gaan schaffen. Om het niet te eenvoudig te maken zijn daarbij ook weer genoeg keuzes en afwegingen te maken. Doordat XBMC inmiddels op diverse platformen beschikbaar is kun je met de hardware alle kanten op.

Allereerst de producten van Apple. De AppleTV1 is inmiddels niet meer (nieuw) verkrijgbaar maar zijn opvolger ATV2 zijn allebei geschikte hardware voor XBMC. Belangrijk detail je AppleTV moet wel gejailbreakt worden en kan geen 1080P weergeven. Op de Iphone en Ipad is het ook mogelijk om XBMC te draaien, let wel ook deze moeten gejailbreakt zijn.

Naast de Apple producten kunnen we ook kiezen voor een pc met een Linux distributie of Windows. De afweging tussen Windows en Linux is puur een persoonlijke. In de voorgaande delen van dit topic zijn al diverse malen “hevige” discussies opgelaaid wat nou het beste is. Eigenlijk is met beide alles mogelijk en is het dus net wat jouw voorkeur heeft. Wat wel belangrijk is om in het achterhoofd te houden is het feit dat AMD zijn Linux drivers voor haar videokaarten niet bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan. Voor Linux gebaseerde HTPC’s is dus de videohardware van Nvidia en Intel de betere keuze. De keuze tussen compacte samengestelde barebones of zelf een stevige HTPC in elkaar zetten is eigenlijk inmiddels ook puur een persoonlijke keuze geworden. De hardwarematige videoversnelling is dusdanig verbeterd dat eigenlijk alle reguliere HD video’s wel afgespeeld kunnen worden met behulp van de rekenkracht van de videokaart en is de processor ondergeschikt.

Als laatste hebben we nog XBMC-live en OpenElec. Beide zijn versies van XBMC die er voor zorgen dat je hardware volledig wordt ingezet voor XBMC. XBMC-live is Ubuntu server met xbmc geïnstalleerd. OpenElec is daarentegen een Linuxkernel met alleen de software die nodig is om XBMC te draaien. In de basis is OpenElec de meest uitgeklede versie en in potentie dus snelle opstarttijden. Belangrijk detail voor OpenElec is dat niet per definitie alle hardware ondersteunt wordt. Hele oude of juist nieuwe hardware kan bijvoorbeeld niet in de kernel verwerkt zitten, waardoor XBMC niet gaat werken. Als laatste hebben we ook nog XBMCfreak met zijn versie van XBMC-live. Het verschil met de standaard versie is dat XBMCfreak een actuelere versie is en standaard met van wat extra’s is voorzien.

Situatie begin augustus 2011
inhoud...


Ik heb nu XBMC draaien op mijn (HT)PC maar zijn er misschien nog leuke extra’s? Maar natuurlijk stopt het niet bij het installeren van XBMC. Alleen XBMC is in de basis voldoende om al je media af te spelen maar om nog meer te kunnen genieten zijn er een aantal extraatjes, dat zorgt voor de kersen op de taart.

Allereerst is er natuurlijk de XOT-Uzg addon. Helaas zit deze addon niet in de standaard addonmanager van XBMC. Om toch de addon te kunnen gebruiken moet de addon gedownload worden. Ga hiervoor naar de website van Grotebozewolf. Het “installeren” van de addon dient te worden gedaan van uit de addonmanager. (installeren mbv zipbestand)

Om ondertiteling te kunnen krijgen bij je videobestanden is het installeren van XBMC Subtitels een aanrader. XBMC Subtitels geeft vanuit een aflevering of film toegang tot bijvoorbeeld de ondertitels van www.bierdopje.com of www.ondertitel.com. Om daadwerkelijk de addon vanuit de aflevering of film te kunnen starten dient er een snelkoppeling gemaakt te worden bij de skininstellingen. Voor de standaard Confluence skin is dat onder “Add-on snelkoppelingen” en dan “Video-OSD”

Voor de liefhebbers van films of series is het misschien interessant om eens te kijken naar respectievelijk Couchpotato of Sickbeard. Beide zijn programma’s die het web/usenet/torrents in de gaten houden. Wanneer jouw favoriete film of serie ter download wordt aangeboden zullen deze programma’s er voor zorgen dat je downloadprogramma, zoals bijvoorbeeld sabnzbdplus, in actie komt. Omdat er in dit topic in principe niet over deze programma’s gaat wordt hiervoor verwezen naar de topic elders op dit forum. Het grote SABnzbd topic deel 1 [Ervaringen] Sickbeard, Couchpotato e.a.

Voor sommige mensen is één htpc met XBMC onvoldoende en hebben meerdere htpc’s in huis. Om toch door het hele huis dezelfde bibliotheek beschikbaar te hebben is het mogelijk om de mediabibliotheek van XBMC extern te laten draaien. Hiervoor is een pc nodig welke altijd aanstaat al er een htpc op start. Op deze “server” kunnen alle mediabestanden geplaatst worden en er moet een mysql database server draaien. Door de “advancedsetting.xml” te configureren kan XBMC contact maken met de mysql server en worden alle gegevens van de server gehaald. Niet alleen de gegevens van de films of series worden centraal opgeslagen maar ook wat er al bekeken is en of het moment dat er midden in een aflevering gestopt is. Voor een handleiding verwijzen we naar http://lifehacker.com/563...s-every-room-in-the-house
en LinuZZ's Blog: XBMC 12 en 13 MySQL sharing

Met behulp van Trakt is het mogelijk om je series en films die je bekeken hebt bij te houden. Trakt bied je zelfs de mogelijkheid om die informatie te delen via facebook, twitter, fora of een blog. Naast het bijhouden van je bekeken media geeft trakt advies over series of films die misschien bij je passen. Voor meer informatie en de de benodigde bestanden verwijzen we naar Trakt. Om je al verkregen en bekeken series en films toe te voegen is er een extra addon beschikbaar
inhoud...


Bestandsbeheer bij series
Om episodes van series goed te kunnen toevoegen aan de mediabibliotheek is het belangrijk dat de bestanden goed genaamd zijn en er rekening wordt gehouden met de locaties waar de episodes geplaatst worden.
 • Begin met een map Series, dit is handig voor het toevoegen van de map in bestandsweergave. (zie content toevoegen in bestandsweergave)
 • Plaats in de map "series" de mappen van de verschillende tv-series die je wil toevoegen aan de bibliotheek. Als voorbeeld houden we even de serie "Heroes" aan.
 • In de map van de serie Heroes moet voor elk seizoen een nieuwe map worden aangemaakt. Seizoen 01, Seizoen 02, enz... (het gebruik van seizoensmappen is niet verplicht om XBMC goed te laten werken, maar het zorgt wel voor een duidelijke indeling, ook bij het gebruik van bestandsweergave.)
 • Als laatste en tevens de belangrijkste stap, worden de videobestanden in het seizoensmapje geplaatst. Houdt bij de naamgeving het volgend formaat aan: Heroes.s01e01.avi ([shownaam].[seizoen][episode].[extensie]). Naast dit format heeft XBMC nog een aantal formats welke ook herkend worden:
  Heroes.s01.e01.avi - Heroes.s01_e01.avi - Heroes_[s01]_[e01]_avi - Heroes.1x01.avi - Heroes.101.avi. Om dvd/blu-ray met meerdere episodes toe te voegen aan de bibliotheek moet het image bestand als volgt worden genoemd: heroes.s01e01e02e03e04.iso (voor een uitgebreidere uitleg (Engels) zie de XBMC wiki
Content toevoegen in bestandsweergave:
 • Ga naar Video's
 • Open het contextmenu (muis: rechtsklik/keyboard: c/xbox remote: title)
 • Kies 'Add Source'
 • Browse naar de folder die je wil toevoegen
 • Geef een naam aan je source (Movies en TV Shows is het meest voor de hand liggend)
 • Bevestig met OK
Content toewijzen:
 • Ga op je net toegevoegde source staan
 • Open het contextmenu (rechtsklik/c/title)
 • Kies 'Set Content'. Het nieuwe schermpje is in 3 stukken opgedeeld
 • Linksboven kies je welk type video er zich in je source bevindt
 • Ben je met je films bezig, dan kies je hier 'Movies', voor series 'TV Shows' en voor muziekvideo's 'Music Video's' (lijkt me vrij logisch :) )
 • Rechtsboven kan je je scraper kiezen. Voor mensen die een externe scraper gebruiken (wat ik ten zeerste aanraad!) is dit niet zo van belang.
  Voor wie XBMC zelf wil laten scrapen, kies je hier van waar hij de info moet halen.
 • De opties in het onderste deel van het scherm veranderen naar gelang het type video dat je hierboven hebt gekozen.
Voor Movies:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Use Folder Names for Lookups': kan soms nodig zijn, afhankelijk van je folderstructuur, bestandsnamen, ... Dit is iets wat je zelf zal moeten testen want het is voor iedereen anders.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (zoals bij mij waar Movies nog onderverdeeld is in DVD/HD/SD)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben. Bvb. je zelfgemaakte vakantiefilmpjes (of je pornocollectie :P )
 • Dan nog even OK drukken, en XBMC zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Voor TV Shows (de opties hier zijn wat beperkter):
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Selected folder contains single TV Show': ??
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
Voor Music Video's:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (bvb. per muziekgenre opgedeeld)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
 • Dan nog even OK drukken, en XBMC zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Afhankelijk van de gebruikte skin en type gescande content, zal je nu in je hoofdscherm Movies/TV Shows/Music Video's hebben bij gekregen. Is dit niet zo, dan moet je mogelijks deze nog activeren in je skininstellingen. De oude PMIII-skin heeft enkel Video's in het hoofdscherm, dan moet je via die weg naar je films of series navigeren.
inhoud...


XBMC Media Center is een softwarepakket wat voordurend in ontwikkeling is. De ontwikkeling heeft tot gevolg dat er heel versies in omloop zijn. Om te voorkomen dat we door de bomen het bos niet meer zien is hier een overzicht met de verschillende versies en waar deze te downloaden zijn.

StableUitontwikkelde versie waarin weinig tot geen bugs zijn te verwachten. Deze zijn te downloaden via xbmc.org
SVNNaast de gecompileerde versies kan er ook voor gekozen worden om zelf vanuit de broncode een eigen versie te compileren. Voor een handleiding verwijzen we naar de wiki.
Nightly Compileerde versies vanuit de svn. Deze versie wordt met enige regelmaat aangemaakt. Door de lopende ontwikkeling kan deze veel bugs bevatten, of in zijn geheel niet werken. Deze versie zijn te downloaden via de xbmc mirrors(Windows/OsX) en via de repositories (Ubuntu/Live). Naast de website van xbmc worden er nightlies aangeboden via andere websites zoals bijvoorbeeld xbmcsvn.com

inhoud...

 • Leuk die rssfeed van xbmc.org maar hoe krijg ik Nu.nl / Tweakers.net als nieuws feed

  Verander in de RssFeeds.xml, welke te vinden is in de userdatamap, de inhoud van "set id=1" in één van de onderstaande feed adressen. Twee rssfeeds behoort ook tot de mogelijkheden
  XML:
  1
  2
  3
  4
  
  <set id="1">
    <feed updateinterval="15">http://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss</feed>
    <feed updateinterval="15">http://feeds.feedburner.com/tweakers/mixed</feed>
  </set>

  Een andere optie is om gebruik te maken van het rsseditor addon.
 • Hoe kan ik bestanden uploaden naar XBMC-live vanaf een andere pc?

  XBMC-live is standaard voorzien van Openssh wat bestandsoverdracht mogelijk maakt. Met behulp van bijvoorbeeld Filezilla kun je een SFTP verbinding opzetten en bestanden uploaden.
 • Waaraan moeten mijn mediabestanden voldoen om goed opgenomen te worden in de bibliotheek?

  Bij tv-series moet de bestandsnaam een drietal onderdelen bevatten: de naam van de serie, het seizoen en het afleveringsnummer. Als voorbeeld Heroes.s01.e09 (Heroes aflevering 9 van seizoen 1). Naast de bestandsnaam is het belangrijk dat elke serie in een eigen map wordt geplaatst, met eventueel voor elk seizoen een eigen map. Voor meer uitleg over het plaatsen van tvseries in de bibliotheek is er de Engelstalige handleiding van de makers van XBMC. Voor films kan volstaan worden met de naam van de film als bestandsnaam of mapnaam bij dvd bestanden. Zie ook How To
 • Waar vind ik mijn userdata?

  Linux/Live~/.xbmc/
  Mac~/Library/Application Support/XBMC/
  AppleTVusers/frontrow/library/application support/XBMC/
  Windows%APPDATA%\XBMC
  Windows (portable mode)%PROGRAMFILES%\XBMC
 • Moet ik naast XBMC nog andere software installeren, om mijn mediabestanden te kunnen afspelen?

  Nee, XBMC is een softwarepakket wat praktisch alle audio, video en afbeeldingen kan afspelen, zonder het installeren van codecpacks of andere software. Voor een overzicht van alle, door XBMC, ondersteunde codecs en containers kun je kijken op XBMC.org
 • Mijn skin geeft alleen maar zwart/witte ruis weer als achtergrond?

  Veel skins, waaronder MiniMeedia maken gebruik van achtergronden die door de gebruiker kunnen worden ingesteld. Omdat veel XBMCgebruikers al eigen achtergrondafbeeldingen hebben, zijn deze door de makers van sommige skins niet meer toegevoegd. De gebruiker moet zijn eigen achtergronden selecteren in de instellingen. De achtergronden kunnen veelal worden ingesteld per categorie, bijvoorbeeld series, muziek, films of weer. In de openingspost
  van de skin MiniMeedia op XBMC.org worden een groot aantal achtergronden ter download aangeboden.
 • Mijn films en series worden niet goed opgenomen in de bibliotheek
  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom series of films niet goed worden opgenomen.
  • In de mappen van de film/serie staan .nfo bestanden die niet aangemaakt zijn door xbmc of externe scraper. XBMC kan dan geen goede informatie vinden.
  • De naam van de map/bestand voldoet niet aan de standaard naamgeving die nodig is voor xbmc.
  • Er zijn meerdere films met dezelfde naam (oplossing is handmatig de film te kiezen en gegevens te updaten)
  In de mediabibliotheek wordt wel fanart weergegeven maar geen plot van film/serie
  Om het plot weer te geven, de volgende instelling uitschakelen: Systeem/instellingen/video/bibliotheek/plot van niet bekeken video's verbergen
 • Hoe krijg ik audio tegelijkertijd over meerdere kanalen
  Om niet te hoeven switchen tussen audio kanalen in de instellingen kan het geluid worden uitgezonden over meerdere kanalen. Voor de werkwijze zie deze post op het xbmc forum.
 • Hoe moet ik XBMC (linux) updaten, zonder opnieuw te installeren?
  1. Voor de volgende regels uit in de terminal.
  2. Controleren op updates:
    sudo aptitude update
  3. Updates installeren:
    sudo aptitude safe-upgrade
  Let op alles wordt geüpdatet, niet alleen xbmc.
 • Hoe behoud ik mijn mediabibliotheek bij een schone installatie?
  Twee oplossingen:
  1. Exporteer de bibliotheek met de export functie in het instellingen menu (video)
  2. Kopieer de userdata map naar andere locatie. Na installatie userdata terug kopiëren.
 • Hoe krijg ik op een makkelijke manier ondertiteling bij mijn series?
  1. Installeer de subtitle addon;
  2. Kies bij de instellingen van de subtitle addon voor de gewenste bron (bierdopje);
  3. Kies bij de skininstellingen voor een snelkoppeling naar de locatie van de subtitle addon;
  4. Open tijdens het kijken van een aflevering het afspeelmenu en druk op de subtitle knop;
  5. De addon zoek automatisch op basis van de bestandsnaam de juiste ondertiteling.
 • Hoe kan ik andere computers opstarten vanuit xbmc
  Maak gebruik van de wake on lan addon.
 • Hoe kan ik een andere computer opstarten bij het opstarten van de htpc (linux)
  1. Ga naar de terminal;
  2. Installeer de benodigde pakketen.
   sudo apt-get install ethtool wakeonlan -y
  3. Activeer de wol mogelijkheid
   sudo ethtool -s eth0 wol g
  4. Pas het opstartscript aan.
   sudo nano /etc/rc.local
  5. Voeg voor de exit regel de volgende tekst in:
   sleep 15
   wakeonlan XX:XX:XX:XX:XX:XX

   (verander de x'jes voor het macadres van de op te starten computer.)
   (de sleep 15 is nodig om te voorkomen dat het wolscript al uitgevoerd wordt voordat de netwerkkaart actief wordt.)
 • Hoe krijg ik de weergave van de temperaturen werkende onder linux (nvidia)
  1. Ga naar de terminal
  2. Installeer het benodigde pakket
   sudo apt-get install lm-sensors -y
  3. Voeg de volgende code toe aan de advancedsettings.xml
   XML:
   1
   2
   
   <gputempcommand>echo "$(nvidia-settings -c :0 -tq GPUCoreTemp) C"</gputempcommand>
   <cputempcommand>echo "$(sensors -u | head -6 |grep "temp1_input"| awk '{print $2 }' |awk '{printf("%d\n",$1 + 0.5);}') C"</cputempcommand>
 • Hoe houd ik mijn addons up to date?
  Het addonsysteem is standaard zo ingesteld, dat het automatisch de nieuwste versies van je geïnstalleerde addons installeert. Als een addon geüpdated is komt er een notificatie op het scherm.
 • Wat is Openelec?
  Openelec is XBMC in de meest pure vorm die er is. Het is niets anders dan een linuxkernel met alle benodigde onderdelen om xbmc te kunnen draaien, inclusief xbmc zelf. Website Openelec
 • Hoe voeg ik series op dvdmappen (video_ts) toe aan de series bibliotheek ?
  De structuur van de mapjes. Het mapje met seizoen xx is optioneel evenals de serienaam na de seizoenmap
  code:
  1
  
   \Serienaam\Seizoen 01\Serienaam s01e01e02e03e04\video_ts\(dvdbestanden)

  Aan de advancedsettings.xml voegen we de volgende regels toe.
  XML:
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  
  <tvshowmatching append="no">
   <regexp>\[[Ss]([0-9]+)\]_\[[Ee]([0-9]+)\]?([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \[\-\\/]([0-9]+)x([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[Ss]([0-9]+)[\.\-]?[Ee]([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \-\\/]([0-9]+)([0-9][0-9])([\._ \-][^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
  </tvshowmatching>

  Start xbmc opnieuw op en update bibliotheek
 • Hoe kan de weergave van fanart tijdens het scrollen worden versneld?
  Hiervoor heb je videoversnelling nodig en dus een videokaart die dat ondersteunt.
  In bovengenoemde advancedsettings.xml voeg je het volgende toe:
  code:
  1
  
   <useddsfanart>true</useddsfanart>


  Andere tweaks die via advancedsettings.xml gaan vind je hier.
inhoud...


XBMC website: http://xbmc.org
XBMC forum: http://forum.xbmc.org
XBMC wiki/handleiding: http://wiki.xbmc.org
XBMC File Repository: http://mirrors.xbmc.org Nightlies voor Mac en Windows
XBMC Addon Repository: http://mirrors.xbmc.org/addons Locatie van addons

xbmcfreak.nl Regelmatige updates van LiveCD met extra's
xbmc4xbox.org XBMC voor de oude Xbox 1

XBMC voor iOS got-topic
[Mediaplayer] Raspberry Pi met XBMC
[TV Headend] Het grote TV Headend topic

Vorige delen XBMC topic:
Xbox Media Center – Deel IXbox Media Center – Deel IIXbox Media Center – Deel III
Xbox Media Center – Deel IVXbox Media Center – Deel VXbox Media Center – Deel VI
Xbox Media Center – Deel VIIXbox Media Center – Deel VIIIXbox Media Center – Deel IX
Xbox Media Center – Deel XXbox Media Center – Deel XIErvaringen met XBMC – Deel XII
Ervaringen met XBMC – Deel XIIIErvaringen met XBMC – Deel XIV

inhoud...


Eventuele opmerkingen/wijzigingen/spelfouten kunnen via de DM gemeld worden.

Update overzicht:
04-08-11 | Openen deeltje 15 | Ten opzichte van deel 14 is er een stuk toegevoegd over de extra's naast xbmc en een stuk over het beginnen met XBMC welk platform en welke installatie.
05-08-11 | Diverse spelfouten met dank aan Klojum en wmn79 _/-\o_ | XBMC4XBOX iets beter uitgelicht en smartphone apps toegevoegd aan bediening na idee van wmn79 _/-\o_ | FAQ series in dvdmappen toevoegen aan bibliotheek | Trakt.tv toegevoegd.
2-1-13 | Linkjes aangepast/toegevoegd | Trakt sync app bijgewerkt
inhoud...

–THE END–

[Voor 106% gewijzigd door Mar2zz op 06-05-2014 22:38. Reden: Linkje toegevoegd bij uitleg meerdere xbmc's in huis]


 • HarmoniousVibe
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:40
Mooie en uitgebreide TS _/-\o_

[Voor 17% gewijzigd door HarmoniousVibe op 04-08-2011 20:00]

12 × LG 330Wp (Enphase) | Daikin FTXM-N 3,5+2,0+2,0kW


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
Inderdaad, kunnen we weer even verder ;)

Sinds vandaag draait het hier ook (had ik veel eerder moeten doen), even lekker op gemak alles instellen.

[Voor 5% gewijzigd door schumi2004 op 04-08-2011 20:15]


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:31

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Is het eigenlijk mogelijk een standaardtaal voor audio en subtitel in te stellen? Nu lijkt hij regelmatig standaard een Duits audiospoor te pakken bij films terwijl er ook gewoon Engels aanwezig is.

Het lijkt mij toch dat het moet kunnen maar ik kan het nergens vinden.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Fire69
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 10:57
Film spelen, menu openen, audio settings (speaker-icoontje), spoor kiezen dat je wil en dan Set as Default.

Dit werkt wel niet feilloos heb ik al gemerkt. Volgens mij kijkt XBMC naar de naam van het spoor, maar dat kan dus allerlei namen hebben (track X, English, ... )

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:31

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Dat heb ik geprobeerd, maar dan kijkt hij volgens mij inderdaad naar de naam. English/English AC3/English DTS/English 5.1/English DTS 5.1 etc. Zelfde helaas voor subs NL, Nederlands, Dutch ...

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • HarmoniousVibe
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:40
Fire69 schreef op donderdag 04 augustus 2011 @ 21:21:
Film spelen, menu openen, audio settings (speaker-icoontje), spoor kiezen dat je wil en dan Set as Default.

Dit werkt wel niet feilloos heb ik al gemerkt. Volgens mij kijkt XBMC naar de naam van het spoor, maar dat kan dus allerlei namen hebben (track X, English, ... )
Volgens mij moet dat in de container goed zijn aangegeven. Vaak wordt er zomaar tracks in een MKV of MP4 gedumpt en that's it. De goede releases hebben alle sporen gemuxed met de juiste language flag.

In mkvmerge is dit bijv.:

mkvmerge ... --language 0:eng blabla.eng.srt


Dan zou het gewoon moeten werken. Gelukkig is XBMC wel zo verstandig om, zodra je eenmaal een spoor hebt gekozen, dit ook te onthouden.

Het gaat vziw niet over de naam van het spoor, maar over de ISO639-2 coded languages. Dit kun je overigens niet zien in XBMC. En je kunt er als eindgebruiker ook niet al te veel aan doen. Wat er niet is, kun je ook niet gebruiken. Wat je nog zou kunnen doen is een feature request indienen om XBMC wel naar de namen van de sporen te laten kijken, maar dit is niet altijd even precies lijkt me.

[Voor 19% gewijzigd door HarmoniousVibe op 04-08-2011 21:40]

12 × LG 330Wp (Enphase) | Daikin FTXM-N 3,5+2,0+2,0kW


 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
Nog even terugkomend hierop:
Joster schreef op donderdag 28 juli 2011 @ 12:45:
[...]
Ik verbind in ieder geval met SMB, met een user die ik ook gebruik om op mijn Synology NAS via DSM in te loggen. Deze user heeft lees en schrijfrechten (ik gebruik deze user omdat ik via moviemeter scrape en dus wil kunnen schrijven, een aparte user is voor mij vrij nutteloos).

Vanavond als ik thuis ben zal ik eens kijken naar de overige netwerkinstellingen binnen XBMC en welke foutmelding ik precies krijg.

Als ik via ssh inlog op mijn NAS dan zijn de rechten behorende tot de root van mijn NAS gewoon goed.
Joster schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 16:56:
[...]
Gaar. In XBMC heb ik mijn ftp en http toegang uitgevinkt, toen geprobeerd om een source van op de NAS toe te voegen en in file manager naar de NAS te gaan en dit lukte gewoon. Alles weer aangevinkt en het ging nog steeds hehe. Weet dus niet waar het aan gelegen heeft maar nu lukt het iig weer wel :)
Dit is het toch niet geweest want gisteren lukte het me opnieuw niet. Ik heb zo maar het idee dat de toegang tot de NAS alleen werkt als mijn laptop aan staat. Alsof de Xbox / XBMC via de laptop naar de NAS kijkt. Ik dacht dat een Synology toch SMB ondersteunde?

XBMC mag wel lezen want films e.d. worden gewoon afgespeeld. Lezen middels filemode gaat ook, lezen middels file manager mag echter niet. Source toevoegen of wat dan ook is allemaal niet toegestaan. Iemand nog ideeën of is meer informatie gewenst?

En ook nog even terugkomend hier op:
Joster schreef op donderdag 04 augustus 2011 @ 08:15:
[...]


Ah fijn, in mijn OSD menu kan ik nu niets dus daar zou ik een extra button moeten maken of hem op een of andere manier moeten linken aan het script ja? Ver boven mijn pet.
[...]
Oké, nou ja pas als ik de eerste stap heb voltooid kan ik dit testen in feite :)
[...]
In ieder geval bedankt, ik ga eens op zoek op http://www.xbmc4xbox.org/forum/ om te kijken of meer mensen dit geprobeerd hebben.
Ehm, ik hoefde haast niets te doen en het werkt. Bij de skin settings moest ik nog aanvinken dat XBMC het OSD subtitle menu moet gebruiken (wist eerst niet eens dat dat in te stellen valt) met een link naar mijn bierdopje script. Aangezien Opensubtitles_OSD ook geïnstalleerd is neemt ie die mee. Werkt wel vrij traag maar het werkt wel, had gisteren alleen wel een keer een corrupte .srt want hij bleef maar extracten. Verder vrij tevreden want zo kan ik incidenteel toch vrij snel een .srt downloaden en koppelen :)

Alleen nog eens even kijken naar mijn skin nu want nu zie ik het OSD en subtitle menu over elkaar heen liggen en dat heb ik liever niet :P

 • Klojum
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09-04 11:18
Joster schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 07:34:
Dit is het toch niet geweest want gisteren lukte het me opnieuw niet. Ik heb zo maar het idee dat de toegang tot de NAS alleen werkt als mijn laptop aan staat. Alsof de Xbox / XBMC via de laptop naar de NAS kijkt. Ik dacht dat een Synology toch SMB ondersteunde?
In XBMC kun je m.i. het beste met (vaste) IP-adressen werken i.p.v. PC-/NAS netwerknamen. In de XBMC-databases voor muziek, films en tv-series wordt ook de harde sourcelink naar het videobestand opgenomen, inclusief de verwijzing naar SMB, FTP of NFS, etcetera. Met IP-adressen i.p.v. pc-namen voorkom je veel gedoe waarbij bestanden binnen het 'non-Windowsnetwerk' niet te vinden zouden zijn.

 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
Klojum schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 07:56:
[...]

In XBMC kun je m.i. het beste met (vaste) IP-adressen werken i.p.v. PC-/NAS netwerknamen. In de XBMC-databases voor muziek, films en tv-series wordt ook de harde sourcelink naar het videobestand opgenomen, inclusief de verwijzing naar SMB, FTP of NFS, etcetera. Met IP-adressen i.p.v. pc-namen voorkom je veel gedoe waarbij bestanden binnen het 'non-Windowsnetwerk' niet te vinden zouden zijn.
Oké thanks, vanmiddag de IP's van XBMC vastzetten en van de NAS benoemen. Hoop dat dat het euvel verhelpt :)

 • aramdin
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 20-01 00:42
Gisteren voor het eerst met XBMC gewerkt na een tijdje een ACRyan POHD v1 te hebben gehad. Wat een verademing en wat een opties! Ik ben verkocht!

Gebruikt systeem: Asrock Core100HT-BD/B2 / Win7 Pro 64 bits

[Voor 4% gewijzigd door aramdin op 05-08-2011 15:32]

ND-Photo.nl (Portfolio) / Ducked.nl (Blog)


 • Worra
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 14:44
Gisteren geprobeerd mijn series netjes in xmbc te krijgen. Voor wat betreft de Avi files gaat dit prima. Ik heb ook nog een aantal series (DVD) die in videoTS mappen staan. Deze krijg ik vooralsnog niet netjes in de xbmc library. Ik las dat dit wel kan door er iso files van te maken. Is er een gemakkelijkere (minder tijdrovende) manier om deze toch netjes in XBMC te krijgen in

 • 4of9
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 22-03 14:48
Heeft iemand ervaring met het gebruik van dxva(2)?
Als ik dat aanzet heb ik geen beeld bij het afspelen van (HD) video's. Het beeld is gewoon zwart. Gek genoeg als ik dan terug ga naar het hoofdscherm zie ik de video wel op de achtergrond spelen.

XBMC draaiend onder win7 ultimate (32bit) het probleem zowel in XBMC dharma (dxva) en Eden (dxva2)
Ik heb een Ati Radeon 5450.

Aspirant Got Pappa Lid | De toekomst is niet meer wat het geweest is...


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 22:48
Ik krijg het maar niet voor elkaar om Trakt.tv werkend te krijgen op XBMC 10. Ik heb het geïnstalleerd en de juiste instellingen ingesteld (tenmisnte dat dacht ik maar blijkbaar dus niet :( ).

Mijn Instellingen:
Trakt start op bij het starten van XBMC (lijkt me logisch) - optie is dus aangevinkt.
Ik heb mijn username en pass ingevuld (username geeft ie weer in uppercase is dat een probleem? mijn username is in lowercase of kan je beter je mail adres gebruiken?)
Verder heb ik ingesteld dat hij bij 75% de aflevering moet markeren als zijnde gezien. Nu heb ik Seizoen 3 van Breaking Bad al ruimschoots gezien maar nogsteeds bij Trakt staat deze op 0.

Ik heb de optie van debug uit en aangezet... niet dat dit van invloed heeft op de 'scroble'.

De last.fm add-on werkt bijvoorbeeld wel prima.

Ik hoop dat iemand mijn kan helpen.


Website: http://trakt.tv/
Mijn profiel: http://trakt.tv/user/noodel

Zoals je ziet heb ik enkel wat TV-series toegevoegd (handmatig) en het traceren van de gekeken afleveringen proberen te activeren.

Trakt | Last.fm | discogs


 • thunder8
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14:31

thunder8

Het gedonder begint weer.

4of9 schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 10:55:
Heeft iemand ervaring met het gebruik van dxva(2)?
Als ik dat aanzet heb ik geen beeld bij het afspelen van (HD) video's. Het beeld is gewoon zwart. Gek genoeg als ik dan terug ga naar het hoofdscherm zie ik de video wel op de achtergrond spelen.

XBMC draaiend onder win7 ultimate (32bit) het probleem zowel in XBMC dharma (dxva) en Eden (dxva2)
Ik heb een Ati Radeon 5450.
Videodriver up to date? Settings goed in de Catalyst centre? (Heb zelf geen ATI kaart in mijn HTPC, maar hoor hier vaak genoeg wat over)

PSN-ID: Thunder76nl | Twitch: LaBestiaNeraNL


 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Worra schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 10:53:
series (DVD) die in videoTS mappen staan..... netjes in XBMC
Omdat dit probleem wel vaker voorbij komt ben ik maar eens even gaan zoeken.

Allereerst de structuur die ik in elkaar gezet heb.

Series\De Pfaffs\Seizoen XX\De Pffafs sxxe01e02e03\video_ts\(dvd bestanden)

aan de advancedsettings.xml voegen we de volgende regels toe.

XML:
1
2
3
4
5
6
<tvshowmatching append="no">
 <regexp>\[[Ss]([0-9]+)\]_\[[Ee]([0-9]+)\]?([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
 <regexp>[\._ \[\-\\/]([0-9]+)x([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
 <regexp>[Ss]([0-9]+)[\.\-]?[Ee]([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
 <regexp>[\._ \-\\/]([0-9]+)([0-9][0-9])([\._ \-][^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
</tvshowmatching>


Als we dit gedaan hebben moeten we even opnieuw opstarten. (advancedsettings.xml wordt geladen). We voegen als we dat nog niet gedaan hadden de map "Series" toe om te laten scannen door xbmc. Als laatste nog even bibliotheek bijwerken en alle episodes van de dvd worden toegevoegd.

(wordt ook toegevoegd aan de TS)

 • Worra
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 14:44
alexkroeze schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 11:33:
[...]

Omdat dit probleem wel vaker voorbij komt ben ik maar eens even gaan zoeken.

Allereerst de structuur die ik in elkaar gezet heb.

Series\De Pfaffs\Seizoen XX\De Pffafs sxxe01e02e03\video_ts\(dvd bestanden)

aan de advancedsettings.xml voegen we de volgende regels toe.

XML:
1
2
3
4
5
6
<tvshowmatching append="no">
 <regexp>\[[Ss]([0-9]+)\]_\[[Ee]([0-9]+)\]?([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
 <regexp>[\._ \[\-\\/]([0-9]+)x([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
 <regexp>[Ss]([0-9]+)[\.\-]?[Ee]([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
 <regexp>[\._ \-\\/]([0-9]+)([0-9][0-9])([\._ \-][^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
</tvshowmatching>


Als we dit gedaan hebben moeten we even opnieuw opstarten. (advancedsettings.xml wordt geladen). We voegen als we dat nog niet gedaan hadden de map "Series" toe om te laten scannen door xbmc. Als laatste nog even bibliotheek bijwerken en alle episodes van de dvd worden toegevoegd.

(wordt ook toegevoegd aan de TS)
Bedankt, waar kan ik de advancedsettings.xml vinden om aan te pasen?

 • wmn79
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 16:19
Worra schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 11:35:
[...]


Bedankt, waar kan ik de advancedsettings.xml vinden om aan te pasen?
Volgens mij onder userdata zie kopje Faq voor de locatie daarvan.

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Worra schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 11:35:
[...]


Bedankt, waar kan ik de advancedsettings.xml vinden om aan te pasen?
In je userdata waar vind ik de userdata map? zie TS Als er nog geen advancedsettings.xml aanwezig is dan mag je die aanmaken. Let dan wel op het advancedsettings.xml bestand moet beginnen met <advancedsettings> en eindigen met </advancedsettings> daar tussen in plaats je de <tvshowmatching>...bla...bla...</tvshowmatching>

Spuit 11 zie wmn79

[Voor 3% gewijzigd door Sr_Ogel op 05-08-2011 11:41]


 • Crysania
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 06-06 10:00
van de week bezig geweest met Trakt.tv voor mijn xbmc.

eerst Dharma (versie 11) nightly geinstalleerd en de trakt.tv + trakt.tv.utilities plugins

trakt.tv.utilities werkt perfect!! syncte mijn hele collectie + wat ik gezien heb etc.
echter trakt.tv zelf doet het niet goed. hij synct niet zodra ik een film/serie gekeken heb.

trakt.tv.utilities doet dit dan wel bij de volgende keer dat ik xbmc opstart maar zou liever hebben dat dit meteen gedaan wordt.

iemand nog ideeen? zie in de debuglog ook niets vreemds staan.

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Trakt is nieuw voor mij maar zie er wel een leuke feature in voor mensen die twitteren facebooken. Heb het zelf geinstalleerd op ubuntu 11.04 xbmc unstable ppa. Twee dingen die me opvallen. De zip die gedownload wordt moet gerenamed worden. Echter bij het uitpakken door xbmc wordt de oude zip naam gebruikt. (rudf0rd-Trakt-c0386e0) Het automatisch opstraten van het script gaat dan niet werken omdat die verwijst naar script.trak in de addons map. Het andere wat me opviel is dat trakt daadwerkelijk moet registreren dat je de aflevering aan het kijken bent. Aflevering op "bekeken" zetten is onvoldoende. Tijdens het kijken van een aflevering haalt trakt de status op van de aflevering en berekend het percentage van wat je al bekeken hebt. Het ophalen van de status wordt elke 2 tot 3 minuten uitgevoerd. Wanneer het percentage boven de 70 dan wel 85 procent komt stuurt het trakt script een status watched naar de servers van trakt. Als je dus te snel door de aflevering skipt zal het script dus niet zien dat je boven de status 70% uitkomt en zal het dus ook niet worden toegevoegd worden aan je profiel pagina op trakt.tv.

Om bovenstaande te testen moet je dus even een aflevering starten. naar de laatste 15% skippen dan even 3 a 4 minuten wachten en je krijgt een watched op je profiel pagina. Om dit terug te vinden in je log moet je zoeken naar
code:
1
2
NOTICE: 'TRAKT: Video found playing'
NOTICE: 'TRAKT: Percentage of progress: 0.942921729302'

(aflevering is op 94%)
code:
1
NOTICE: 'TRAKT: Return packet: {"status":"success","message":"watched"}'

Trakt script stuurt "watched" status naar trakt.tv

 • Crysania
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 06-06 10:00
hoe moet ik de zip nu renamen?

ik downloadde de zip en die heette: rudf0rd-Trakt-c0386e0.zip

moet ik die script.trakt.zip noemen en dan opnieuw installeren?

over dat op watched zetten klopt inderdaad dat hij hem dan niet als watched in trakt zet. echter in je library wordt hij WEL door trakt.utilities op seen gezet. hij weet echter niet wanneer dus komt niet in je watched.

[Voor 40% gewijzigd door Crysania op 05-08-2011 13:55]


 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Als je het script al geinstalleerd hebt is het, het eenvoudigste om even in je profielmap te kijken. (waar ook de userdata map staat) in de addons map zul je rudf0rd nog iets aantreffen. hernoem die naar script.trakt.

Als je het met de zip wil doen zou je het zip bestand moeten openen en de map die daarin staat script.trakt noemen.

Om zeker te zijn dat het werkt, moet je bij het opstarten van xbmc een notificatie krijgen met trakt klaar om je media toe te voegen.

[Voor 17% gewijzigd door Sr_Ogel op 05-08-2011 14:01]


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 22:48
Bedankt voor de reacties (helaas allemaal op 11 :P )

Hmm, het klinkt mijn nu heel omslachtig in de oren, gezien ik nog op 10 draai.

1. Ik heb dus eerst zelf alles op 'seen' zetten (zijn wel php scripts etc etc maar goed te veel moeite)
2. Ik moet dus blijkbaar zelf trakt starten, afleveringen markeren als zijnde dat ik ze aan het kijken ben. Dan registreert hij het dus pas als 'seen'.

Zeer zeer omslachtig en niet echt doordacht of ik moet wat missen.

Ik denk dat ik dan het maar bij de XBMC lib houdt en trakt account ga opheffen, of iemand moet nog tips/suggesties hebben?

Trakt | Last.fm | discogs


 • Crysania
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 06-06 10:00
noodel1988 schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 14:38:
Bedankt voor de reacties (helaas allemaal op 11 :P )

...

Ik denk dat ik dan het maar bij de XBMC lib houdt en trakt account ga opheffen, of iemand moet nog tips/suggesties hebben?
waarom ook niet 11 installeren? je installeerd 11 gewoon over 10 heen binnen 5 minuten, je libraries etc blijven allemaal gewoon bestaan. ik heb nog geen enkele crash of wat dan ook gezien sinds ik 11 gebruik.

 • Otherside1982
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 06-06 18:15
Instructies om trakt te installeren op XBMC 10 zijn toch eenvoudig op de website te vinden:
How to install trakt for XBMC 10.0 (Dharma)

If you don't have XBMC installed yet, download it here
In XBMC, go to Settings » Add-ons » Get Add-ons » XBMC.org Add-ons » Program Add-ons » trakt
Select install
Press c (or right click if using a mouse) to bring up the context menu and select configure
Enter in username and password that you have set up on the trakt website and any other configuration you would like
Navigate to Home » Programs and activate trakt (location of trakt activation is skin dependent and may be in other places labeled Addons, Scripts, etc)
Helemaal niet prutsen met zips, maar gewoon via de add-on repository installeren. Ik heb het zo gedaan en installatie was een fluitje van een cent. Als je na installatie en configuratie van de addon, een film of serie episode uitkijkt, wordt hij automatisch "watched" gezet in trakt.
Ik heb zelf wel nog het PHP script gebruikt om mijn volledige library in trakt te importeren zodat de suggesties beter werken. Sindsdien kan ik heel mooi volgen wat er allemaal bekeken wordt.
Zo staan er de laatste weken heel veel kinderfilms in, want de kinderen kijken heel wat films in de vakantie met het slechte weer :)
noodel1988 schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 14:38:
Bedankt voor de reacties (helaas allemaal op 11 :P )

Hmm, het klinkt mijn nu heel omslachtig in de oren, gezien ik nog op 10 draai.

1. Ik heb dus eerst zelf alles op 'seen' zetten (zijn wel php scripts etc etc maar goed te veel moeite)
2. Ik moet dus blijkbaar zelf trakt starten, afleveringen markeren als zijnde dat ik ze aan het kijken ben. Dan registreert hij het dus pas als 'seen'.

Zeer zeer omslachtig en niet echt doordacht of ik moet wat missen.

Ik denk dat ik dan het maar bij de XBMC lib houdt en trakt account ga opheffen, of iemand moet nog tips/suggesties hebben?
1. Alles op seen zetten hoeft dus niet, maar het kan wel met een PHP script zodat de suggesties beter zijn
2. Je kan de trakt add-on automatisch laten starten, dus je hoeft er helemaal niets zelf mee te doen. Bij het starten van een video stuurt de add-on automatisch een berichtje naar de website om aan te geven dat je op dat moment naar die episode/film aan het kijken bent. Als je de episode/film ten einde (meer dan 80% of zo) bekijkt, dan stuurt de add-on automatisch een bericht naar de website om die episode/film "watched" te zetten.

Het is echt niet zo moeilijk.

[Voor 31% gewijzigd door Otherside1982 op 05-08-2011 15:04]


 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
Klojum schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 07:56:
[...]

In XBMC kun je m.i. het beste met (vaste) IP-adressen werken i.p.v. PC-/NAS netwerknamen. In de XBMC-databases voor muziek, films en tv-series wordt ook de harde sourcelink naar het videobestand opgenomen, inclusief de verwijzing naar SMB, FTP of NFS, etcetera. Met IP-adressen i.p.v. pc-namen voorkom je veel gedoe waarbij bestanden binnen het 'non-Windowsnetwerk' niet te vinden zouden zijn.
Hoe zet je je IP adres van je NAS vast in plaats van het benoemen van "WORKGROUP"? Alles wordt nu herleid naar WORKGROUP waar de laptop, NAS, XBMC, mobiele telefoon etc. op draaien.

Het enige dat ik kan doen is zoeken naar een SMB netwerk en dan kom ik automatisch die WORKGROUP tegen..

 • thunder8
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14:31

thunder8

Het gedonder begint weer.

Setup van je NAS openen en omzetten van DHCP naar Static IP. Data invullen en klaar.

PSN-ID: Thunder76nl | Twitch: LaBestiaNeraNL


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:31

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Niet bladeren maar handmatig typen. Ik zou trouwens niet weten waarom dat zou helpen, ik heb ook alles gewoon via SMB gebladerd en het werkt prima. (meerdere clients, verschillende OS'en)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
thunder8 schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 15:56:
Setup van je NAS openen en omzetten van DHCP naar Static IP. Data invullen en klaar.
Ja dat lukt wel, maar dat is het Static maken van het IP van de device waar je XBMC op draait. Het ging er mij om dat ik mijn NAS niet kan bereiken op het moment dat mijn laptop uit staat, alsof XBMC via de laptop met de NAS communiceert. Maar goed, dat is ook weer niet waar want nieuw toegevoegde films op de NAS worden herkend door XBMC en aan de library toegevoegd terwijl alles ook gewoon te streamen valt. Ik kan alleen niet in file manager op mijn NAS kijken wat soms wel handig kan zijn.

Zodoende had iemand het over het benoemen van het IP van de NAS in plaats van WORKGROUP. En die NAS staat al Static maar volgens mij is er bij het toevoegen van een source niet de mogelijkheid altijd naar dat IP oid te gaan.

[Voor 7% gewijzigd door Joster op 05-08-2011 16:11]


 • Ferra
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Is er al een verwachte releasedatum van XBMC Eden?

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:31

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Joster schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 16:08:
Ja dat lukt wel, maar dat is het Static maken van het IP van de device waar je XBMC op draait. Het ging er mij om dat ik mijn NAS niet kan bereiken op het moment dat mijn laptop uit staat, alsof XBMC via de laptop met de NAS communiceert. Maar goed, dat is ook weer niet waar want nieuw toegevoegde films op de NAS worden herkend door XBMC en aan de library toegevoegd terwijl alles ook gewoon te streamen valt. Ik kan alleen niet in file manager op mijn NAS kijken wat soms wel handig kan zijn.

Zodoende had iemand het over het benoemen van het IP van de NAS in plaats van WORKGROUP. En die NAS staat al Static maar volgens mij is er bij het toevoegen van een source niet de mogelijkheid altijd naar dat IP oid te gaan.
Dat heb ik allemaal gelezen inderdaad, maar bij mij doe ik ook alles op servernaam. Weet je zeker dat je alle apparaten wel goed in dezelfde werkgroep hebt hangen? Dus ook de NAS? Anders is dat inderdaad variabel of de machine per naam te vinden is of niet.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • aramdin
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 20-01 00:42
Ik heb er zelf ook geen problemen mee, maar kan gelukkig ook gebruik maken van de DHCP reservation feature in mn Netgear WNDR3700. Check inderdaad of alle werkgroepen gelijk staan etc.

ND-Photo.nl (Portfolio) / Ducked.nl (Blog)


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:31

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Bij mij zijn de IP's trouwens ook vast, DHCP heeft zijn eigen range. Maar dan nog gebruik ik gewoon de naam om te verbinden. Dan moet je wel in de smb.conf ook de werkgroep opgeven natuurlijk.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 22:48
Otherside1982 schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 15:00:
Instructies om trakt te installeren op XBMC 10 zijn toch eenvoudig op de website te vinden:
[...]

1. Alles op seen zetten hoeft dus niet, maar het kan wel met een PHP script zodat de suggesties beter zijn

2. Je kan de trakt add-on automatisch laten starten, dus je hoeft er helemaal niets zelf mee te doen. Bij het starten van een video stuurt de add-on automatisch een berichtje naar de website om aan te geven dat je op dat moment naar die episode/film aan het kijken bent. Als je de episode/film ten einde (meer dan 80% of zo) bekijkt, dan stuurt de add-on automatisch een bericht naar de website om die episode/film "watched" te zetten.

Het is echt niet zo moeilijk.
@installatie en configuratie:
Ik weet ik heb de website ook geraadpleegd en ik heb inderdaad gewoon gebruik gemaakt van de addon-manager. Ik zeg toch ook niet dat het installeren niet lukt. Ik zeg dat er niets gebeurd nadat ik het geinstalleerd en geconfigureerd heb en een aflevering gekeken heb.


1. Zoals ik zelf aangeef ik weet dat deze optie er is. Maar de meeste series heb ik af gezien... Dus is kwestie van serie naam intikken en op set as watched... klaar:). Kan ik gelijk zien dat er bijvoorbeeld nog extra's zijn (zoals bij Breaking Bad).

2. Het installeren en configureren is gedaan alleen wordt er niets toegevoegd.

Ik kreeg ook de optie om 11 te installeren misschien dat ik dat ook maar is doe. Binnen welke tijdspanne komen er stable releases uit voor 11?

[Voor 36% gewijzigd door noodel1988 op 05-08-2011 17:00. Reden: opmaak bericht verbeterd.]

Trakt | Last.fm | discogs


 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
Gonadan schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 16:18:
[...]

Dat heb ik allemaal gelezen inderdaad, maar bij mij doe ik ook alles op servernaam. Weet je zeker dat je alle apparaten wel goed in dezelfde werkgroep hebt hangen? Dus ook de NAS? Anders is dat inderdaad variabel of de machine per naam te vinden is of niet.
Werkgroep heeft de naam WORKGROUP met daarin de NAS als DISKSTATION en laptop als [naam]. Veel spannender kan ik het niet maken. Maar ik kan de machine dus niet altijd op naam vinden.

 • Crysania
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 06-06 10:00
Ik heb de trakt.tv directory nu gerenamed en hij werkt weer inderdaad!

alles lijkt nu goed op 1 ding na. xbmc blijft vaak hangen als ik XBMC wil afsluiten.
ik heb de daily build van vandaag draaien op windows7 64 bits en het is alleen als de trakt.tv plugin actief is.

Hieronder de debug logging. weet iemand wat hier aan de hand kan zijn? (heb zelf xbmc gesloten na een aantal minuten met alt-f4

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
17:28:41 T:2964 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
17:28:41 T:2964 NOTICE: DVDPlayer: eof, waiting for queues to empty
17:28:41 T:2964 NOTICE: DVDPlayer: closing audio stream
17:28:41 T:2964 NOTICE: Closing audio stream
17:28:41 T:2964 NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
17:28:41 T:2964 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
17:28:41 T:3280 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
17:28:41 T:2964 NOTICE: Closing audio device
17:28:41 T:2964 NOTICE: Deleting audio codec
17:28:41 T:2964 NOTICE: DVDPlayer: closing video stream
17:28:41 T:2964 NOTICE: Closing video stream
17:28:41 T:2964 NOTICE: CDVDMessageQueue(video)::WaitUntilEmpty
17:28:41 T:2964 NOTICE: waiting for video thread to exit
17:28:41 T:2272  ERROR: Got MSGQ_ABORT or MSGO_IS_ERROR return true
17:28:41 T:2272 NOTICE: thread end: video_thread
17:28:41 T:2964 NOTICE: deleting video codec
17:28:41 T:2964 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting demuxer
17:28:41 T:2964 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting input stream
17:28:41 T:4764 WARNING: XFILE::CVideoDatabaseDirectory::GetLabel - Unknown nodetype requested 12
17:28:54 T:4856 WARNING: Previous line repeats 1 times.
17:28:54 T:4856 NOTICE: 'TRAKT: Resetting last update timestamp'
17:28:54 T:4764 WARNING: XFILE::CVideoDatabaseDirectory::GetLabel - Unknown nodetype requested 12
17:28:55 T:3080 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 28
17:28:55 T:3080  ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
17:28:55 T:3080  ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://xbmc.rgpaul.com/XBMC-Repository/addons.xml.md5>
17:29:05 T:3080 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 28
17:29:05 T:3080  ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
17:29:05 T:3080  ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://xbmc.rgpaul.com/XBMC-Repository/addons.xml|Encoding=gzip>
17:29:05 T:3080  ERROR: Repository Trakt Utilities returned no add-ons, listing may have failed
17:29:06 T:4764 NOTICE: Storing total System Uptime
17:29:06 T:4764 NOTICE: Saving settings
17:29:06 T:4764 NOTICE: stop all
17:29:06 T:4764 NOTICE: ES: Stopping event server
17:29:06 T:4764 NOTICE: Webserver: Stopping...
17:29:06 T:4764 NOTICE: WebServer: Stopped the webserver
17:29:06 T:4764 NOTICE: Webserver: Stopped...
17:29:07 T:2020 NOTICE: ES: UDP Event server stopped
17:29:07 T:4764 NOTICE: stop player
17:29:07 T:4764 NOTICE: CDVDPlayer::CloseFile()
17:29:07 T:4764 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
17:29:07 T:4764 NOTICE: DVDPlayer: waiting for threads to exit
17:29:07 T:792  ERROR: Error Type: <type 'exceptions.ValueError'>
17:29:07 T:792  ERROR: Error Contents: Extra data: line 1 column 114 - line 1 column 840 (char 114 - 840)
17:29:07 T:4764 NOTICE: DVDPlayer: finished waiting
17:29:07 T:4764 NOTICE: stop sap announcement listener
17:29:07 T:4764 NOTICE: clean cached files!
17:29:07 T:4764 NOTICE: unload skin
17:29:07 T:4764 WARNING: CGUITextureManager::Cleanup: Having to cleanup texture default-list-nofocus.png
17:29:07 T:4764 WARNING: CGUITextureManager::Cleanup: Having to cleanup texture default-list-focus.png
17:29:07 T:4764 NOTICE: stop python
17:29:07 T:792  ERROR: CThread::staticThread : Access violation at 0x1e0221fc: Reading location 0x00000004

 • r3v0ss
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 29-11-2021
noodel1988 schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 16:58:
[...]

@installatie en configuratie:
Ik weet ik heb de website ook geraadpleegd en ik heb inderdaad gewoon gebruik gemaakt van de addon-manager. Ik zeg toch ook niet dat het installeren niet lukt. Ik zeg dat er niets gebeurd nadat ik het geinstalleerd en geconfigureerd heb en een aflevering gekeken heb.


1. Zoals ik zelf aangeef ik weet dat deze optie er is. Maar de meeste series heb ik af gezien... Dus is kwestie van serie naam intikken en op set as watched... klaar:). Kan ik gelijk zien dat er bijvoorbeeld nog extra's zijn (zoals bij Breaking Bad).

2. Het installeren en configureren is gedaan alleen wordt er niets toegevoegd.

Ik kreeg ook de optie om 11 te installeren misschien dat ik dat ook maar is doe. Binnen welke tijdspanne komen er stable releases uit voor 11?
Heb zelf het probleem ook gehad dat ik trakt niet aan de praat kreeg. Heb je trakt wel geactiveerd (dus niet alleen zorgen dat 'ie opstart met xbmc)? Dat was bij mij de trick. :)

 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
Joster schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 17:30:
[...]


Werkgroep heeft de naam WORKGROUP met daarin de NAS als DISKSTATION en laptop als [naam]. Veel spannender kan ik het niet maken. Maar ik kan de machine dus niet altijd op naam vinden.
Ah great. Ik had toegevoegd: smb > WORKGROUP en ging dan in Workgroup naar Diskstation. Nu ben ik voor dat ik op toevoegen heb geklikt al naar Diskstation gegaan en staat er dus feitelijk smb > DISKSTATION. Dan werkt het :X

[Voor 5% gewijzigd door Joster op 05-08-2011 19:58]


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
Ik hoop dat iemand mijn helpen kan.

Ik heb me ingelezen dat NFS shares beter zijn en dit wilde ik dus ook toevoegen.

Setup is een Zotac met OpenElec (XBMC) en Synology NAS met NFS enabled.

Ga ik echter in XBMC naar video netwerk settings kan ik niks vinden wat lijkt op NFS.

Iemand tips ?

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
schumi2004 schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 21:26:
Ik hoop dat iemand mijn helpen kan.

Ik heb me ingelezen dat NFS shares beter zijn en dit wilde ik dus ook toevoegen.


Iemand tips ?
http://openelec.pro/find-...res/item/168-nfs-synology

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
Thanks

Had niet verwacht dat er een guide voor zou zijn * schumi2004 hides

:update:
Heb er nu dus 2 toegevoegd maar hij herkent er maar 1?

:update2:
Wat anders, nu had ik NFS shares added en verwijderd maar waarom blijven deze zichtbaar in /Storage/mount/ ?

[Voor 24% gewijzigd door schumi2004 op 05-08-2011 23:43]


 • xburchartz
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 25-05 11:34
Beetje laat, maar ehm... mooie uitgebreide en heldere TS! :) Nooit te oud om te leren, want ook voor mij staan er nog nuttige dingen tussen :D

Wel een dingetje over Couchpotato/Sickbeard: In de TS lijkt het alsof ze beiden voor series zijn bedoeld. Is handiger om even het onderscheid te maken tussen films en series :)

 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12
xburchartz schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 23:56:
Is handiger om even het onderscheid te maken tussen films en series :)
Aangepast.
Heb ook nog even een tweak toegevoegd die echt de moeite waard is als je videoversnelling kunt gebruiken:

# Hoe kan de weergave van fanart tijdens het scrollen worden versneld? Hiervoor heb je videoversnelling nodig en dus een videokaart die dat ondersteunt. In bovengenoemde advancedsettings.xml voeg je het volgende toe:
code:
1
 <useddsfanart>true</useddsfanart>


Andere tweaks die via advancedsettings.xml gaan vind je hier.

 • kaasaanfiets
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online

kaasaanfiets

Extreme Edition of koekoek

Ik draai nu een paar maandjes xbmc op mijn htpc en het draait allemaal goed.
Alleen krijg ik voor geen mogelijkheid 5.1 of DD geluid uit mijn versterker.

De aansluiting gaat als volgt, HTPC en hd5450 met HDMI naar TV (Tatung v32maak) Van TV via s/pdif out (coaxiaal) naar mijn reciever.
note: Reciever heeft geen HDMI aansluitingen HTPC heeft geen s/pdif of toslink aansluitingen.

Als ik hem in XBMC op analoog zet heb ik wel geluid maar op HDMI zegt hij: failed to initialise audio device
Dit doet hij niet bij alle bestanden.

Kan het zijn dat ik geen digitaal geluid heb vanwege de HDCP


Vraag 2, compleet losstaand van bovenstaand probleem... Soms heb ik zomaar ineens dat ik geen ondertitels kan toevoegen via de add-on. Dat krijg ik de melding failed to extract oid. (zal het volgende keer even exact noteren, ben de hele nacht al wakker en het even vergeten)

[Voor 18% gewijzigd door kaasaanfiets op 06-08-2011 08:48]


 • Klojum
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09-04 11:18
Gonadan schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 16:18:
[...]
Dat heb ik allemaal gelezen inderdaad, maar bij mij doe ik ook alles op servernaam. Weet je zeker dat je alle apparaten wel goed in dezelfde werkgroep hebt hangen? Dus ook de NAS? Anders is dat inderdaad variabel of de machine per naam te vinden is of niet.
Als er geen enkele Windows-machine in m'n netwerk actief is, werken bij mij de SMB-servernamen niet. Ik heb ook geen zin om alle gedoe in de hosts files per Linuxbak aan te passen. Bij meerdere Linuxmachines (Ubuntu, Linux op de NAS, etc) is het m.i. dan makkelijker en sneller om ip-adressen gebruiken. Ondertussen zit ik al tegen de 16 unieke ip-adressen. Ga daar maar eens namen voor verzinnen en onthouden 8)7 (Bertha 4?? }:O )

Alle ip-adressen staan vast, maar dan alleen in mijn router op basis van het MAC-adres. De computers zelf (wired & wireless) staan dus gewoon op auto-DHCP, en krijgen van de router steeds hun 'eigen' adres.

 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 22:48
r3v0ss schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 19:17:
[...]


Heb zelf het probleem ook gehad dat ik trakt niet aan de praat kreeg. Heb je trakt wel geactiveerd (dus niet alleen zorgen dat 'ie opstart met xbmc)? Dat was bij mij de trick. :)
Activeren, hoe bedoel je?

Trakt | Last.fm | discogs


 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12
Klojum schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 09:35:
[...]
Ondertussen zit ik al tegen de 16 unieke ip-adressen. Ga daar maar eens namen voor verzinnen en onthouden 8)7 (Bertha 4?? }:O )
uhm, pc huiskamer, pc slaapkamer, laptop Klojum, laptop Klojum's 'dinnetje...

 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Ik heb Windows, een nightly uit december.

Ik wil even 'moderniseren'. Kan ik gewoon de exe van een nieuwere nightly installeren en wordt dan het een-en-ander eroverheengezet met behoud van instellingen, database en (hopelijk compatible) addons?

Of is het iets trickier dan dat? (de exe unzippen en bepaalde bestanden overschrijven, bijv?)

[Voor 10% gewijzigd door anandus op 06-08-2011 11:19]


 • r3v0ss
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 29-11-2021
zie onderstaand bericht, deze gaat wel uit van de confluence skin.
How to install trakt for XBMC 10.0 (Dharma)

If you don't have XBMC installed yet, download it here
In XBMC, go to Settings » Add-ons » Get Add-ons » XBMC.org Add-ons » Program Add-ons » trakt
Select install
Press c (or right click if using a mouse) to bring up the context menu and select configure
Enter in username and password that you have set up on the trakt website and any other configuration you would like
Navigate to Home » Programs and activate trakt (location of trakt activation is skin dependent and may be in other places labeled Addons, Scripts, etc)

 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 22:48
Deze stap moet ik nog uitvoeren:
Navigate to Home » Programs and activate trakt (location of trakt activation is skin dependent and may be in other places labeled Addons, Scripts, etc)

Ik zal het begin van de middag gelijk even activeren:).

Trakt | Last.fm | discogs


 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
Klojum schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 09:35:
[...]

Als er geen enkele Windows-machine in m'n netwerk actief is, werken bij mij de SMB-servernamen niet. Ik heb ook geen zin om alle gedoe in de hosts files per Linuxbak aan te passen. Bij meerdere Linuxmachines (Ubuntu, Linux op de NAS, etc) is het m.i. dan makkelijker en sneller om ip-adressen gebruiken. Ondertussen zit ik al tegen de 16 unieke ip-adressen. Ga daar maar eens namen voor verzinnen en onthouden 8)7 (Bertha 4?? }:O )

Alle ip-adressen staan vast, maar dan alleen in mijn router op basis van het MAC-adres. De computers zelf (wired & wireless) staan dus gewoon op auto-DHCP, en krijgen van de router steeds hun 'eigen' adres.
Hmm ik heb de ip's vast gezet in XBMC en op de NAS, is dat bezwaarlijk?

XBMC kijkt nu via SMB naar ip adres van de NAS waarbij vervolgens (wanneer je daadwerkelijk op de NAS wil kijken) de servernaam diskstation is. Dat werkt nu uitstekend, ook al staat er geen Windows-machine te draaien, dus dat is voor mij prima.

 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 22:48
Werkt nog steeds niet.

De Log:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
14:39:21 T:2288 M:2107244544 NOTICE: -----------------------------------------------------------------------
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: Starting XBMC, Platform: Windows 7, 32-bit Service Pack 1 build 7601. Built on Mar 8 2011 (Git:e9e9099, compiler 1500)
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: Intel(R) Atom(TM) CPU 330  @ 1.60GHz
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: Desktop Resolution: 1024x768 32Bit at 60Hz
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: Running with restricted rights
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: special://xbmc/ is mapped to: C:\Program Files\XBMC
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: special://xbmcbin/ is mapped to: C:\Program Files\XBMC
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: special://masterprofile/ is mapped to: C:\Users\mark\AppData\Roaming\XBMC\userdata
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: special://home/ is mapped to: C:\Users\mark\AppData\Roaming\XBMC
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: special://temp/ is mapped to: C:\Users\mark\AppData\Roaming\XBMC\cache
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: The executable running is: C:\Program Files\XBMC\XBMC.exe
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: Log File is located: C:\Users\mark\AppData\Roaming\XBMC\xbmc.log
14:39:21 T:2288 M:2107207680 NOTICE: -----------------------------------------------------------------------
14:39:21 T:2288 M:2107187200 NOTICE: Setup SDL
14:39:21 T:2288 M:2106945536 NOTICE: Found screen: Algemeen niet-PnP-beeldscherm on NVIDIA ION  , adapter 0.
14:39:21 T:2288 M:2106941440 NOTICE: Primary mode: 1024x768 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105126912 NOTICE: Additional mode: 640x480 @ 59.94 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105118720 NOTICE: Additional mode: 640x480 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105135104 NOTICE: Additional mode: 640x480 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105065472 NOTICE: Additional mode: 640x480 @ 73.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105061376 NOTICE: Additional mode: 640x480 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105024512 NOTICE: Additional mode: 640x480 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104942592 NOTICE: Additional mode: 720x480 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104827904 NOTICE: Additional mode: 800x600 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104840192 NOTICE: Additional mode: 800x600 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104885248 NOTICE: Additional mode: 800x600 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104918016 NOTICE: Additional mode: 800x600 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104987648 NOTICE: Additional mode: 800x600 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104971264 NOTICE: Additional mode: 1024x768 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104954880 NOTICE: Additional mode: 1024x768 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2104975360 NOTICE: Additional mode: 1024x768 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105044992 NOTICE: Additional mode: 1024x768 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105102336 NOTICE: Additional mode: 1024x768 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105024512 NOTICE: Additional mode: 1152x864 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105081856 NOTICE: Additional mode: 1152x864 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105126912 NOTICE: Additional mode: 1152x864 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105036800 NOTICE: Additional mode: 1152x864 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105012224 NOTICE: Additional mode: 1152x864 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105069568 NOTICE: Additional mode: 1280x720 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105065472 NOTICE: Additional mode: 1280x768 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105085952 NOTICE: Additional mode: 1280x768 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105143296 NOTICE: Additional mode: 1280x768 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105139200 NOTICE: Additional mode: 1280x768 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105303040 NOTICE: Additional mode: 1280x768 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2106204160 NOTICE: Additional mode: 1280x800 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2106236928 NOTICE: Additional mode: 1280x800 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2106245120 NOTICE: Additional mode: 1280x800 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2106277888 NOTICE: Additional mode: 1280x800 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2106261504 NOTICE: Additional mode: 1280x800 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105163776 NOTICE: Additional mode: 1280x960 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105139200 NOTICE: Additional mode: 1280x960 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105139200 NOTICE: Additional mode: 1280x960 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105106432 NOTICE: Additional mode: 1280x960 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105106432 NOTICE: Additional mode: 1280x960 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105090048 NOTICE: Additional mode: 1280x1024 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1280x1024 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1280x1024 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1280x1024 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1280x1024 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1360x768 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1360x768 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1360x768 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1360x768 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1360x768 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1600x900 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1600x900 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1600x900 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1600x900 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1600x900 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105057280 NOTICE: Additional mode: 1600x1024 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1024 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1024 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1024 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1024 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1200 @ 60.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1200 @ 70.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1200 @ 72.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1200 @ 75.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105032704 NOTICE: Additional mode: 1600x1200 @ 85.00 - Full Screen
14:39:21 T:2288 M:2105421824 NOTICE: load settings...
14:39:21 T:2288 M:2105208832 NOTICE: special://profile/ is mapped to: special://masterprofile/
14:39:21 T:2288 M:2105208832 NOTICE: loading special://masterprofile/guisettings.xml
14:39:21 T:2288 M:2106105856 NOTICE: Getting hardware information now...
14:39:21 T:2288 M:2106105856 NOTICE: Checking resolution 12
14:39:21 T:2288 M:2106093568 NOTICE: Loading player core factory settings from special://xbmc/system/playercorefactory.xml.
14:39:21 T:2288 M:2106081280 NOTICE: Loaded playercorefactory configuration
14:39:21 T:2288 M:2106081280 NOTICE: Loading player core factory settings from special://masterprofile/playercorefactory.xml.
14:39:21 T:2288 M:2106081280 NOTICE: special://masterprofile/playercorefactory.xml does not exist. Skipping.
14:39:21 T:2288 M:2106081280 NOTICE: No advancedsettings.xml to load (special://masterprofile/advancedsettings.xml)
14:39:21 T:2288 M:2106081280 NOTICE: Default DVD Player: dvdplayer
14:39:21 T:2288 M:2106081280 NOTICE: Default Video Player: dvdplayer
14:39:21 T:2288 M:2106081280 NOTICE: Default Audio Player: paplayer
14:39:21 T:2288 M:2106068992 NOTICE: Loading media sources from special://masterprofile/sources.xml
14:39:22 T:2288 M:2139680768 NOTICE: initializing playlistplayer
14:39:22 T:2288 M:2139680768 NOTICE: DONE initializing playlistplayer
14:39:26 T:2288 M:2102497280 NOTICE: CApplication::UpdateLibraries - Starting video library startup scan
14:39:27 T:2288 M:2105249792 NOTICE: initialize done
14:39:27 T:2288 M:2105249792 NOTICE: Running the application...
14:39:27 T:3528 M:2105094144 NOTICE: VideoInfoScanner: Starting scan ..
14:39:27 T:2288 M:2103959552 NOTICE: Webserver: Starting...
14:39:27 T:2288 M:2103488512 NOTICE: WebServer: Started the webserver
14:39:27 T:2288 M:2103476224 NOTICE: starting upnp server
14:39:27 T:2656 M:2102984704 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
14:39:27 T:2288 M:2102939648 NOTICE: starting upnp renderer
14:39:27 T:2288 M:2102358016 NOTICE: ES: Starting event server
14:39:27 T:4024 M:2102349824 NOTICE: ES: Starting UDP Event server on 0.0.0.0:9777
14:39:27 T:4024 M:2102312960 NOTICE: UDP: Listening on port 9777
14:39:33 T:2604 M:2066280448 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
14:39:33 T:2656 M:2055229440 NOTICE: ### TV-Show Next-Aired starting ...
14:39:33 T:2656 M:2054713344 NOTICE: ### author: Ppic, Frost
14:39:35 T:2656 M:1813630976 NOTICE: ### URL: http://code.google.com/p/passion-xbmc/
14:39:35 T:2656 M:1813630976 NOTICE: ### credits: Team Passion-XBMC, http://passion-xbmc.org/
14:39:35 T:2656 M:1813630976 NOTICE: ### date: 17-10-2010
14:39:35 T:2656 M:1813630976 NOTICE: ### version: 2.1.2
14:39:35 T:2656 M:1813630976 NOTICE: {'alarm': '99', 'silent': 'true'}
14:39:35 T:2656 M:1813622784 NOTICE: ###db less than 24, fetch local data...
14:39:35 T:2656 M:1813622784 NOTICE: ### Load list: C:\Users\mark\AppData\Roaming\XBMC\userdata\addon_data\script.tv.show.next.aired\next_aired.db
14:39:36 T:2656 M:1800720384 NOTICE: ###data available
14:39:36 T:2656 M:1797185536 NOTICE: ### next list: 16 shows ### [{'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Breaking Bad/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-08-07T22:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1312761600', 'Network': 'AMC', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Jan/20/2008', 'Show Name': 'Breaking Bad', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Breaking_Bad', 'Genres': 'Drama', 'Premiered': '2008', 'Airtime': 'Sunday at 10:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '18164', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '04x04^Bullet Points^Aug/07/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Breaking Bad/', 'Runtime': '60', 'localname': 'Breaking Bad', 'Latest Episode': '04x03^Open House^Jul/31/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Californication/folder.jpg', 'RFC3339': '2012-01-08T22:30:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1326072600', 'Network': 'Showtime', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Aug/13/2007', 'Show Name': 'Californication', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Californication', 'Genres': 'Comedy | Drama', 'Premiered': '2007', 'Airtime': 'Sunday at 10:30 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '15319', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '05x01^Season 5, Episode 1^Jan/08/2012', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Californication/', 'Runtime': '30', 'localname': 'Californication', 'Latest Episode': '04x12^...And Justice for All^Mar/27/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Castle/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-19T22:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316476800', 'Network': 'ABC', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Mar/09/2009', 'Show Name': 'Castle (2009)', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Castle', 'Genres': 'Crime | Drama | Mystery', 'Premiered': '2009', 'Airtime': 'Monday at 10:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '19267', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '04x01^Rise^Sep/19/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Castle/', 'Runtime': '60', 'localname': 'Castle (2009)', 'Latest Episode': '03x24^Knockout^May/16/2011'}, {'Status': 'Final Season', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Chuck/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-10-21T20:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1319234400', 'Network': 'NBC', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Sep/24/2007', 'Show Name': 'Chuck', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Chuck', 'Genres': 'Action | Comedy | Drama', 'Premiered': '2007', 'Airtime': 'Friday at 08:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '15614', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '05x01^Chuck Versus the Zoom^Oct/21/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Chuck/', 'Runtime': '60', 'localname': 'Chuck', 'Latest Episode': '04x24^Chuck Versus the Cliffhanger^May/16/2011'}, {'Status': 'Final Season', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Entourage/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-08-07T22:30:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1312763400', 'Network': 'HBO', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Jul/18/2004', 'Show Name': 'Entourage', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Entourage', 'Genres': 'Comedy | Drama', 'Premiered': '2004', 'Airtime': 'Sunday at 10:30 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '3449', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '08x03^One Last Shot^Aug/07/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Entourage/', 'Runtime': '30', 'localname': 'Entourage', 'Latest Episode': '08x02^Out With a Bang^Jul/31/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Family Guy/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-25T21:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316991600', 'Network': 'FOX', 'Classification': 'Animation', 'Started': 'Jan/31/1999', 'Show Name': 'Family Guy', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Family_Guy', 'Genres': 'Adult Cartoons | Comedy', 'Premiered': '1999', 'Airtime': 'Sunday at 09:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '3506', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '10x01^Powerball Fever^Sep/25/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Family Guy/', 'Runtime': '30', 'localname': 'Family Guy', 'Latest Episode': "09x18^It's a Trap!^May/22/2011"}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Futurama/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-08-11T22:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1313107200', 'Network': 'Comedy Central', 'Classification': 'Animation', 'Started': 'Mar/28/1999', 'Show Name': 'Futurama', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Futurama', 'Genres': 'Adult Cartoons | Comedy | Sci-Fi', 'Premiered': '1999', 'Airtime': 'Thursday at 10:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '3628', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '06x22^Fry am the Egg Man^Aug/11/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Futurama/', 'Runtime': '30', 'localname': 'Futurama', 'Latest Episode': '06x21^M\xc3\xb6bius Dick^Aug/04/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Hawaii Five-0/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-19T22:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316476800', 'Network': 'CBS', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Sep/20/2010', 'Show Name': 'Hawaii Five-0 (2010)', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Hawaii_Five-O', 'Genres': 'Action | Crime | Drama | Family | Thriller', 'Premiered': '2010', 'Airtime': 'Monday at 10:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '24840', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '02x01^Season 2, Episode 1^Sep/19/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Hawaii Five-0/', 'Runtime': '60', 'localname': 'Hawaii Five-0 (2010)', 'Latest Episode': "01x24^Oia'i'o (Trust)^May/16/2011"}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/How I Met Your Mother/Season 1/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-19T20:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316469600', 'Network': 'CBS', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Sep/19/2005', 'Show Name': 'How I Met Your Mother', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/How_I_Met_Your_Mother', 'Genres': 'Comedy', 'Premiered': '2005', 'Airtime': 'Monday at 08:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '3918', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '07x01^Season 7, Episode 1^Sep/19/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/How I Met Your Mother/Season 1/', 'Runtime': '30', 'localname': 'How I Met Your Mother', 'Latest Episode': '06x24^Challenge Accepted^May/16/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/NCIS/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-20T20:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316556000', 'Network': 'CBS', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Sep/23/2003', 'Show Name': 'NCIS', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/NCIS', 'Genres': 'Action | Crime | Drama | Military/War', 'Premiered': '2003', 'Airtime': 'Tuesday at 08:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '4628', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '09x01^Season 9, Episode 1^Sep/20/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/NCIS/', 'Runtime': '60', 'localname': 'NCIS', 'Latest Episode': '08x24^Pyramid^May/17/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/NCIS Los Angeles/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-20T21:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316559600', 'Network': 'CBS', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Sep/22/2009', 'Show Name': 'NCIS: Los Angeles', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/NCIS-Los_Angeles', 'Genres': 'Action | Crime | Drama | Family | Military/War | Mystery | Thriller', 'Premiered': '2009', 'Airtime': 'Tuesday at 09:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '21934', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '03x01^Season 3, Episode 1^Sep/20/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/NCIS Los Angeles/', 'Runtime': '60', 'localname': 'NCIS: Los Angeles', 'Latest Episode': '02x24^Familia^May/17/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/South Park/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-10-05T22:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1317859200', 'Network': 'Comedy Central', 'Classification': 'Animation', 'Started': 'Aug/13/1997', 'Show Name': 'South Park', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/South_Park', 'Genres': 'Adult Cartoons | Comedy', 'Premiered': '1997', 'Airtime': 'Wednesday at 10:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '5266', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '15x08^Season 15, Episode 8^Oct/05/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/South Park/', 'Runtime': '30', 'localname': 'South Park', 'Latest Episode': "15x07^You're Getting Old^Jun/08/2011"}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/The Big Bang Theory/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-22T20:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316728800', 'Network': 'CBS', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Sep/24/2007', 'Show Name': 'The Big Bang Theory', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/The_Big_Bang_Theory', 'Genres': 'Comedy', 'Premiered': '2007', 'Airtime': 'Thursday at 08:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '8511', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '05x01^Season 5, Episode 1^Sep/22/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/The Big Bang Theory/', 'Runtime': '30', 'localname': 'The Big Bang Theory', 'Latest Episode': '04x24^The Roommate Transmogrification^May/19/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/The Cleveland Show/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-25T21:30:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316993400', 'Network': 'FOX', 'Classification': 'Animation', 'Started': 'Sep/27/2009', 'Show Name': 'The Cleveland Show', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/The_Cleveland_Show', 'Genres': 'Adult Cartoons | Comedy', 'Premiered': '2009', 'Airtime': 'Sunday at 09:30 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '18740', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '03x01^TBA^Sep/25/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/The Cleveland Show/', 'Runtime': '30', 'localname': 'The Cleveland Show', 'Latest Episode': '02x22^Hot Cocoa Bang Bang^May/15/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/The Simpsons/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-25T20:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316988000', 'Network': 'FOX', 'Classification': 'Animation', 'Started': 'Dec/17/1989', 'Show Name': 'The Simpsons', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/The_Simpsons', 'Genres': 'Adult Cartoons | Comedy', 'Premiered': '1989', 'Airtime': 'Sunday at 08:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '6190', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '23x01^TBA^Sep/25/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/The Simpsons/', 'Runtime': '30', 'localname': 'The Simpsons', 'Latest Episode': '22x22^The Ned-Liest Catch^May/22/2011'}, {'Status': 'Returning Series', 'ep_img': 'smb://VOGON/video/tv/Two and a half men/folder.jpg', 'RFC3339': '2011-09-19T21:00:00-4:00', 'GMT+0 NODST': '1316473200', 'Network': 'CBS', 'Classification': 'Scripted', 'Started': 'Sep/22/2003', 'Show Name': 'Two and a Half Men', 'Show URL': 'http://www.tvrage.com/Two_and_a_Half_Men', 'Genres': 'Comedy', 'Premiered': '2003', 'Airtime': 'Monday at 09:00 pm', 'Ended': '', 'Show ID': '6454', 'Country': 'USA', 'Next Episode': '09x01^Season 9, Episode 1^Sep/19/2011', 'path': 'smb://VOGON/video/tv/Two and a half men/', 'Runtime': '30', 'localname': 'Two and a Half Men', 'Latest Episode': '08x16^That Darn Priest^Feb/14/2011'}]
14:39:36 T:2656 M:1797177344 NOTICE: 2011-08-06
14:39:37 T:2656 M:1801400320 NOTICE: ################
14:39:37 T:2656 M:1801400320 NOTICE: ###Breaking Bad
14:39:37 T:2656 M:1801400320 NOTICE: ###04x04^Bullet Points^Aug/07/2011
14:39:37 T:2656 M:1801400320 NOTICE: ###2011-08-07T22:00:00-4:00
14:39:37 T:2656 M:1801400320 NOTICE: 2011-08-07
14:39:37 T:2656 M:1801400320 NOTICE: ################
14:39:37 T:2656 M:1802870784 NOTICE: ###Entourage
14:39:37 T:2656 M:1804992512 NOTICE: ###08x03^One Last Shot^Aug/07/2011
14:39:37 T:2656 M:1805602816 NOTICE: ###2011-08-07T22:30:00-4:00
14:39:37 T:2656 M:1800806400 NOTICE: 2011-08-07
14:39:37 T:2656 M:1800806400 NOTICE: ################
14:39:37 T:2656 M:1800806400 NOTICE: ###Futurama
14:39:37 T:2656 M:1800806400 NOTICE: ###06x22^Fry am the Egg Man^Aug/11/2011
14:39:37 T:2656 M:1802149888 NOTICE: ###2011-08-11T22:00:00-4:00
14:39:37 T:2656 M:1802608640 NOTICE: 2011-08-11
14:39:37 T:2656 M:1803001856 NOTICE: ################
14:39:37 T:2656 M:1803067392 NOTICE: ###How I Met Your Mother
14:39:37 T:2656 M:1803522048 NOTICE: ###07x01^Season 7, Episode 1^Sep/19/2011
14:39:37 T:2656 M:1803710464 NOTICE: ###2011-09-19T20:00:00-4:00
14:39:37 T:2656 M:1809444864 NOTICE: 2011-09-19
14:39:37 T:2656 M:1810710528 NOTICE: ################
14:39:37 T:2656 M:1811943424 NOTICE: ###Two and a Half Men
14:39:37 T:2656 M:1811931136 NOTICE: ###09x01^Season 9, Episode 1^Sep/19/2011
14:39:37 T:2656 M:1811931136 NOTICE: ###2011-09-19T21:00:00-4:00
14:39:37 T:2656 M:1811931136 NOTICE: 2011-09-19
14:39:37 T:2656 M:1811931136 NOTICE: ################
14:39:37 T:2656 M:1813565440 NOTICE: ###Castle (2009)
14:39:37 T:2656 M:1815064576 NOTICE: ###04x01^Rise^Sep/19/2011
14:39:37 T:2656 M:1816002560 NOTICE: ###2011-09-19T22:00:00-4:00
14:39:37 T:2656 M:1816895488 NOTICE: 2011-09-19
14:39:37 T:2656 M:1818038272 NOTICE: ################
14:39:37 T:2656 M:1819021312 NOTICE: ###Hawaii Five-0 (2010)
14:39:37 T:2656 M:1819041792 NOTICE: ###02x01^Season 2, Episode 1^Sep/19/2011
14:39:37 T:2656 M:1815117824 NOTICE: ###2011-09-19T22:00:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1811173376 NOTICE: 2011-09-19
14:39:38 T:2656 M:1812529152 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1813557248 NOTICE: ###NCIS
14:39:38 T:2656 M:1814835200 NOTICE: ###09x01^Season 9, Episode 1^Sep/20/2011
14:39:38 T:2656 M:1815871488 NOTICE: ###2011-09-20T20:00:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1816338432 NOTICE: 2011-09-20
14:39:38 T:2656 M:1813274624 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1814392832 NOTICE: ###NCIS: Los Angeles
14:39:38 T:2656 M:1815396352 NOTICE: ###03x01^Season 3, Episode 1^Sep/20/2011
14:39:38 T:2656 M:1816367104 NOTICE: ###2011-09-20T21:00:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1817186304 NOTICE: 2011-09-20
14:39:38 T:2656 M:1817186304 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1811423232 NOTICE: ###The Big Bang Theory
14:39:38 T:2656 M:1814745088 NOTICE: ###05x01^Season 5, Episode 1^Sep/22/2011
14:39:38 T:2656 M:1815896064 NOTICE: ###2011-09-22T20:00:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1816907776 NOTICE: 2011-09-22
14:39:38 T:2656 M:1817051136 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: ###The Simpsons
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: ###23x01^TBA^Sep/25/2011
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: ###2011-09-25T20:00:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: 2011-09-25
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: ###Family Guy
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: ###10x01^Powerball Fever^Sep/25/2011
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: ###2011-09-25T21:00:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: 2011-09-25
14:39:38 T:2656 M:1817747456 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1820319744 NOTICE: ###The Cleveland Show
14:39:38 T:2656 M:1813925888 NOTICE: ###03x01^TBA^Sep/25/2011
14:39:38 T:2656 M:1815572480 NOTICE: ###2011-09-25T21:30:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1816690688 NOTICE: 2011-09-25
14:39:38 T:2656 M:1817743360 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1818820608 NOTICE: ###South Park
14:39:38 T:2656 M:1818112000 NOTICE: ###15x08^Season 15, Episode 8^Oct/05/2011
14:39:38 T:2656 M:1815183360 NOTICE: ###2011-10-05T22:00:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1816559616 NOTICE: 2011-10-05
14:39:38 T:2656 M:1817526272 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1818488832 NOTICE: ###Chuck
14:39:38 T:2656 M:1819238400 NOTICE: ###05x01^Chuck Versus the Zoom^Oct/21/2011
14:39:38 T:2656 M:1814163456 NOTICE: ###2011-10-21T20:00:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1817202688 NOTICE: 2011-10-21
14:39:38 T:2656 M:1816547328 NOTICE: ################
14:39:38 T:2656 M:1816547328 NOTICE: ###Californication
14:39:38 T:2656 M:1816547328 NOTICE: ###05x01^Season 5, Episode 1^Jan/08/2012
14:39:38 T:2656 M:1817137152 NOTICE: ###2012-01-08T22:30:00-4:00
14:39:38 T:2656 M:1816092672 NOTICE: 2012-01-08
14:39:38 T:2656 M:1816092672 NOTICE: ###today show: 0 -
14:39:45 T:720 M:2012901376 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
14:39:45 T:2656 M:2015375360 NOTICE: ### Alarm enabled: 99
14:39:45 T:720 M:2014699520 NOTICE: {'unplayed': 'True', 'albums': 'True', 'limit': '8', 'totals': 'True'}
14:39:46 T:2852 M:2021158912 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 22
14:39:46 T:2852 M:2021158912  ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
14:39:46 T:2852 M:2021158912  ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://aeon--nox.googlecode.com/svn/branches/repository/addons.xml.md5>
14:39:47 T:2852 M:2012184576 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 22
14:39:47 T:2852 M:2012184576  ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
14:39:47 T:2852 M:2012184576  ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://aeon--nox.googlecode.com/svn/branches/repository/addons.xml>
14:39:47 T:2852 M:2012184576  ERROR: Repository Aeon Nox Repository returned no add-ons, listing may have failed
14:40:27 T:536 M:2104012800 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
14:40:39 T:536 M:2102325248 NOTICE: waiting for thread - Thread-1
14:41:11 T:3940 M:2076659712 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
14:41:11 T:3940 M:2075729920 NOTICE: {'unplayed': 'True', 'albums': 'True', 'limit': '8', 'totals': 'True'}
14:41:18 T:2288 M:2084868096  ERROR: Texture manager unable to load file: special://profile/Thumbnails/Video/Fanart/e08a5909.tbn
14:41:26 T:2288 M:2094567424 WARNING: XFILE::CVideoDatabaseDirectory::GetLabel - Unknown nodetype requested 11
14:41:29 T:2288 M:2092687360 WARNING: XFILE::CVideoDatabaseDirectory::GetLabel - Unknown nodetype requested 12
14:41:33 T:2288 M:2098003968 NOTICE: DVDPlayer: Opening: smb://VOGON/video/tv/Breaking Bad/3/312 - Half Measures.mkv
14:41:33 T:2288 M:2098008064 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
14:41:33 T:3404 M:2098003968 NOTICE: Creating InputStream
14:41:33 T:3404 M:2095476736 NOTICE: Creating Demuxer
14:41:34 T:3404 M:2085421056 NOTICE: Opening video stream: 1 source: 256
14:41:34 T:3404 M:2084773888 NOTICE: Creating video codec with codec id: 28
14:41:34 T:3404 M:2085957632 NOTICE: CDVDVideoCodecFFmpeg::Open() Using codec: H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10
14:41:34 T:3404 M:2085949440 NOTICE: Creating video thread
14:41:34 T:3404 M:2085949440 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 256
14:41:34 T:3404 M:2085949440 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
14:41:34 T:3756 M:2085990400 NOTICE: running thread: video_thread
14:41:34 T:3404 M:2084683776 NOTICE: Creating audio thread
14:41:34 T:484 M:2084675584 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
14:41:35 T:484 M:2084638720 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through
14:41:35 T:3756 M:2077831168 NOTICE: fps: 23.976025, pwidth: 1280, pheight: 720, dwidth: 1280, dheight: 720
14:41:35 T:3756 M:2077831168 NOTICE: Display resolution DESKTOP : 1024x768 @ 60.00 - Full Screen (12)
14:41:39 T:3756 M:2076827648 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 24160, consumed: 0
14:41:52 T:3756 M:2015944704 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 13240, consumed: 0
14:41:53 T:3756 M:2010333184 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 11603, consumed: 0
14:41:54 T:3756 M:2011082752 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 11525, consumed: 0
14:41:55 T:3756 M:1990475776 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 4817, consumed: 0
14:41:56 T:3756 M:1971658752 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 4984, consumed: 0
14:41:56 T:3756 M:1971421184 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 5512, consumed: 0
14:41:59 T:3404 M:1972076544 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 256
14:41:59 T:3404 M:1972076544 NOTICE: Closing audio stream
14:41:59 T:3404 M:1972076544 NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
14:42:00 T:3756 M:1965555712 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 35075, consumed: 0
14:42:00 T:3756 M:1965273088 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 37014, consumed: 0
14:42:01 T:3756 M:1965273088 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 26696, consumed: 0
14:42:02 T:3756 M:1966784512 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 2407, consumed: 0
14:42:02 T:3756 M:1966784512 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 1766, consumed: 0
14:42:02 T:3756 M:1966784512 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 3078, consumed: 0
14:42:02 T:3756 M:1966784512 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 2166, consumed: 0
14:42:05 T:3756 M:1973489664 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 17888, consumed: 0
14:42:06 T:484 M:1972768768 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
14:42:06 T:3404 M:1972768768 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
14:42:06 T:484 M:1972768768 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
14:42:06 T:3404 M:1972748288 NOTICE: Closing audio device
14:42:06 T:3756 M:1971974144 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
14:42:07 T:3404 M:1970352128 NOTICE: Deleting audio codec
14:42:07 T:3404 M:1970348032 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
14:42:07 T:3404 M:1970348032 NOTICE: Creating audio thread
14:42:07 T:2232 M:1970348032 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
14:42:07 T:2232 M:1970348032 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 6, sample rate: 48000, no pass-through
14:42:13 T:3756 M:1968267264 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 14361, consumed: 0
14:42:15 T:3756 M:1961775104 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 25953, consumed: 0
14:42:20 T:3756 M:1963802624 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 7325, consumed: 0
14:42:32 T:3756 M:1963778048 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 10084, consumed: 0
14:42:56 T:3528 M:2061377536  ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting smb://VOGON/video/tv/SpinCity/
14:43:08 T:3528 M:2055520256 WARNING: XFILE::CFileFactory::CreateLoader - Unsupported protocol(upnp) in upnp://00113202-88be-0011-be88-be8802321100/32%2f8258/
14:43:12 T:3528 M:2046640128 NOTICE: VideoInfoScanner: Finished scan. Scanning for video info took 03:45
14:43:34 T:3756 M:2056769536 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 14487, consumed: 0
14:44:37 T:3756 M:2079756288 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 23261, consumed: 0
14:46:41 T:3756 M:2080026624 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 17869, consumed: 0
14:49:18 T:3756 M:2080477184 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 7306, consumed: 0
14:57:42 T:3404 M:2094776320 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 256
14:57:42 T:3404 M:2094776320 NOTICE: Closing audio stream
14:57:42 T:3404 M:2094776320 NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
14:57:49 T:2232 M:2094792704 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
14:57:49 T:2232 M:2094792704 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
14:57:49 T:3404 M:2094792704 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
14:57:49 T:3404 M:2094796800 NOTICE: Closing audio device
14:57:50 T:3756 M:2094702592 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
14:57:50 T:3404 M:2094702592 WARNING: CWin32DirectSound::WaitCompletion: timeout adding silence to buffer
14:57:50 T:3404 M:2094702592 NOTICE: Deleting audio codec
14:57:50 T:3404 M:2094702592 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
14:57:50 T:3404 M:2094702592 NOTICE: Creating audio thread
14:57:50 T:3404 M:2094702592 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 256
14:57:50 T:3404 M:2094702592 NOTICE: Closing audio stream
14:57:50 T:3404 M:2094702592 NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
14:57:50 T:888 M:2094702592 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
14:57:50 T:888 M:2094702592 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through
14:57:50 T:888 M:2094702592 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
14:57:50 T:3404 M:2094702592 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
14:57:50 T:888 M:2094702592 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
14:57:50 T:3404 M:2094714880 NOTICE: Closing audio device
14:57:50 T:3756 M:2094718976 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
14:57:50 T:3404 M:2094747648 NOTICE: Deleting audio codec
14:57:50 T:3404 M:2094747648 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
14:57:50 T:3404 M:2094747648 NOTICE: Creating audio thread
14:57:50 T:532 M:2094747648 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
14:57:50 T:532 M:2094747648 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 6, sample rate: 48000, no pass-through
14:57:50 T:532 M:2094747648 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
14:57:50 T:3756 M:2095792128 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
14:57:52 T:3756 M:2092625920 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 8153, consumed: 0
15:10:33 T:3404 M:2095165440 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 256
15:10:33 T:3404 M:2095165440 NOTICE: Closing audio stream
15:10:33 T:3404 M:2095165440 NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
15:10:40 T:532 M:2094841856 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:10:40 T:3404 M:2094841856 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
15:10:40 T:532 M:2094841856 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
15:10:40 T:3404 M:2094833664 NOTICE: Closing audio device
15:10:41 T:3756 M:2094821376 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:10:41 T:3404 M:2094788608 WARNING: CWin32DirectSound::WaitCompletion: timeout adding silence to buffer
15:10:41 T:3404 M:2094788608 NOTICE: Deleting audio codec
15:10:41 T:3404 M:2094788608 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
15:10:41 T:3404 M:2094788608 NOTICE: Creating audio thread
15:10:41 T:3836 M:2094788608 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
15:10:41 T:3404 M:2094788608 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 256
15:10:41 T:3404 M:2094788608 NOTICE: Closing audio stream
15:10:41 T:3404 M:2094788608 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
15:10:41 T:3836 M:2094788608 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through
15:10:41 T:3836 M:2094788608 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
15:10:41 T:3404 M:2094788608 NOTICE: Closing audio device
15:10:41 T:3404 M:2094788608 NOTICE: Deleting audio codec
15:10:41 T:3404 M:2094792704 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
15:10:41 T:3404 M:2094792704 NOTICE: Creating audio thread
15:10:41 T:2364 M:2094981120 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
15:10:41 T:2364 M:2095042560 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 6, sample rate: 48000, no pass-through
15:10:41 T:2364 M:2095030272 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:10:42 T:3756 M:2095390720 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 7491, consumed: 0
15:10:42 T:3756 M:2095390720 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:12:16 T:3756 M:2091827200 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 20061, consumed: 0
15:12:19 T:3756 M:2091425792 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 29195, consumed: 0
15:12:21 T:3756 M:2091433984 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 19001, consumed: 0
15:17:42 T:3756 M:2091876352 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 20990, consumed: 0
15:17:43 T:3756 M:2091687936 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 22430, consumed: 0
15:17:44 T:3756 M:2092675072 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 31310, consumed: 0
15:18:33 T:3756 M:2093764608 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 12322, consumed: 0
15:18:39 T:3756 M:2093608960 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 25414, consumed: 0
15:20:43 T:3756 M:2092130304 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 6284, consumed: 0
15:21:17 T:3756 M:2102169600 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 20792, consumed: 0
15:22:00 T:3756 M:2089324544 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 12392, consumed: 0
15:22:58 T:3404 M:2091745280 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 256
15:22:58 T:3404 M:2091745280 NOTICE: Closing audio stream
15:22:58 T:3404 M:2091745280 NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
15:23:05 T:2364 M:2096902144 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:23:05 T:2364 M:2096902144 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
15:23:05 T:3404 M:2096914432 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
15:23:05 T:3404 M:2096914432 NOTICE: Closing audio device
15:23:06 T:3756 M:2097979392 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:23:06 T:3404 M:2097979392 WARNING: CWin32DirectSound::WaitCompletion: timeout adding silence to buffer
15:23:06 T:3404 M:2097979392 NOTICE: Deleting audio codec
15:23:06 T:3404 M:2097979392 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
15:23:06 T:3404 M:2097979392 NOTICE: Creating audio thread
15:23:06 T:888 M:2097979392 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
15:23:06 T:3404 M:2097979392 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 256
15:23:06 T:3404 M:2097979392 NOTICE: Closing audio stream
15:23:06 T:888 M:2097979392 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through
15:23:06 T:3404 M:2097979392 NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
15:23:06 T:888 M:2097979392 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:23:06 T:3404 M:2097979392 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
15:23:06 T:888 M:2097979392 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
15:23:06 T:3404 M:2097991680 NOTICE: Closing audio device
15:23:06 T:3756 M:2099056640 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:23:06 T:3404 M:2099073024 NOTICE: Deleting audio codec
15:23:06 T:3404 M:2099073024 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
15:23:06 T:3404 M:2099073024 NOTICE: Creating audio thread
15:23:06 T:3824 M:2100174848 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
15:23:06 T:3824 M:2100174848 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 6, sample rate: 48000, no pass-through
15:23:06 T:3824 M:2100174848 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:23:07 T:3756 M:2099830784 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:23:07 T:3756 M:2101129216 WARNING: CDVDVideoCodecFFmpeg::Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 12998, consumed: 0
15:29:25 T:3824 M:2157621248 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:29:26 T:3756 M:2157621248 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
15:29:26 T:3404 M:2157621248 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
15:29:26 T:3404 M:2157621248 NOTICE: DVDPlayer: eof, waiting for queues to empty
15:29:26 T:3404 M:2157621248 NOTICE: DVDPlayer: closing audio stream
15:29:26 T:3404 M:2157621248 NOTICE: Closing audio stream
15:29:26 T:3404 M:2157621248 NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
15:29:26 T:3404 M:2157621248 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
15:29:26 T:3824 M:2157621248 NOTICE: thread end: CDVDPlayerAudio::OnExit()
15:29:26 T:3404 M:2157633536 NOTICE: Closing audio device
15:29:26 T:3404 M:2157760512 WARNING: CWin32DirectSound::WaitCompletion: timeout adding silence to buffer
15:29:26 T:3404 M:2157760512 NOTICE: Deleting audio codec
15:29:26 T:3404 M:2157760512 NOTICE: DVDPlayer: closing video stream
15:29:26 T:3404 M:2157760512 NOTICE: Closing video stream
15:29:26 T:3404 M:2157760512 NOTICE: CDVDMessageQueue(video)::WaitUntilEmpty
15:29:26 T:3404 M:2157760512 NOTICE: waiting for video thread to exit
15:29:26 T:3756 M:2157760512  ERROR: Got MSGQ_ABORT or MSGO_IS_ERROR return true
15:29:26 T:3756 M:2157756416 NOTICE: thread end: video_thread
15:29:26 T:3404 M:2157780992 NOTICE: deleting video codec
15:29:26 T:3404 M:2171056128 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting demuxer
15:29:26 T:3404 M:2171842560 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting input stream
15:29:28 T:2288 M:2173931520 WARNING: XFILE::CVideoDatabaseDirectory::GetLabel - Unknown nodetype requested 12
15:29:28 T:2288 M:2148335616 NOTICE: CDVDPlayer::CloseFile()
15:29:28 T:2288 M:2148335616 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
15:29:28 T:2288 M:2148335616 NOTICE: DVDPlayer: waiting for threads to exit
15:29:28 T:2288 M:2148335616 NOTICE: DVDPlayer: finished waiting
15:29:28 T:3624 M:2123104256 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 22
15:29:28 T:3624 M:2123100160  ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
15:29:28 T:3624 M:2123100160  ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://aeon--nox.googlecode.com/svn/branches/repository/addons.xml.md5>
15:29:29 T:3624 M:2123243520 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 22
15:29:29 T:3624 M:2123243520  ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
15:29:29 T:3624 M:2123243520  ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://aeon--nox.googlecode.com/svn/branches/repository/addons.xml>
15:29:29 T:3624 M:2123264000  ERROR: Repository Aeon Nox Repository returned no add-ons, listing may have failed
15:29:29 T:2288 M:2123743232 WARNING: XFILE::CVideoDatabaseDirectory::GetLabel - Unknown nodetype requested 12

[Voor 0% gewijzigd door noodel1988 op 07-08-2011 10:57. Reden: code tags]

Trakt | Last.fm | discogs


 • sloth
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Kan je de volgende keer zo'n log op pastebin posten of op z'n minst tussen code tags plaatsen? :X

 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12
Als die hele lap text over trakt gaat en over het niet aan de praat krijgen...

in je userdata map zou een bestandje moeten staan dat autoexec.py heet. Daarin zou het volgende moeten staan:
code:
1
import time;time.sleep(5);xbmc.executebuiltin("XBMC.RunScript(special://home/addons/script.trakt/default.py,-startup)")


Als dat bestand er niet is dan gaat trakt ook niet starten.

 • the-edge
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-05 11:56
Argh ik krijg mijn SABnzbd niet aan de gang op Openelec (AMD Fusion build). Heb SABnzbd los geprobeerd, maar ook de SABnzbd suite (Sickbeard & couchpotato included)..

Toch krijg ik hem niet aan de praat, ik kan niet via een webinterface de SABnzbd interface openen. Moet ik wellicht een poort openzetten?!?!

Ik kom zeg maar wel in de 'normale' xbmc webinterface, maar niet in die van SABnzbd :(

[Voor 12% gewijzigd door the-edge op 06-08-2011 17:40]


 • r3v0ss
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 29-11-2021
the-edge schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 16:34:
Argh ik krijg mijn SABnzbd niet aan de gang op Openelec (AMD Fusion build). Heb SABnzbd los geprobeerd, maar ook de SABnzbd suite (Sickbeard & couchpotato included)..

Toch krijg ik hem niet aan de praat, ik kan niet via een webinterface de SABnzbd interface openen. Moet ik wellicht een poort openzetten?!?!

Ik kom zeg maar wel in de 'normale' xbmc webinterface, maar niet in die van SABnzbd :(
Maken xbmc en sab niet allebei gebruik van poort 8080? Kun je sab niet benaderen via https, op poort 9090 (bij default)?

 • the-edge
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-05 11:56
Nee, duurt heel lang.. Maar krijg uiteindelijk een foutmelding (pagina kon niet worden weergegeven)..
https://192.168.22.200:8080
https://192.168.22.200:9090
Werken alle 2 niet..

http://192.168.22.200 werkt wel (standaard XBMC webUI)

[Voor 41% gewijzigd door the-edge op 06-08-2011 20:25]


 • looin
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 31-05 10:31
Ik ben sinds kort ook begonnen met de XBMC live te draaien als HTPC software. Nu heb ik een vervelend probleem.
In de Confluence skin heb je een rechtstreekse link naar de speelfilms en tv series map. Nu ben ik al een hele tijd op zoek of ik op een of andere manier een extra link kan aanmaken die verwijst naar documentaires bijvoorbeeld. Ik heb veel gezocht op de site van XBMC en via Google maar heb nergens een eenvoudige oplossing gevonden hiervoor.

Sometimes life's just cruel for no reason at all!!!!!


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
Iemand enig idee waarom ik het ene moment wel mijn nfs shares (op synology) kan benaderen en het andere moment niet?

Vanmorgen werkte het nog en zojuist niet meer.

SMB verbinding maken lukte niet naar mijn NAS, zijn er nog andere opties?

 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
looin schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 21:35:
Ik ben sinds kort ook begonnen met de XBMC live te draaien als HTPC software. Nu heb ik een vervelend probleem.
In de Confluence skin heb je een rechtstreekse link naar de speelfilms en tv series map. Nu ben ik al een hele tijd op zoek of ik op een of andere manier een extra link kan aanmaken die verwijst naar documentaires bijvoorbeeld. Ik heb veel gezocht op de site van XBMC en via Google maar heb nergens een eenvoudige oplossing gevonden hiervoor.
Het enige dat ik daarvoor heb gevonden is het toevoegen van een extra shortcut onder video's (naast films en tv series) met de naam documentaires. Deze zul je ook terug zien in de library van al je films, maar in de shortcut die je maakt naar documentaires kun je alleen bestanden zetten die voldoen aan bepaalde eigenschappen. Smart Playlist is dat geloof ik, staat wel iets van op de xbmc wiki. Voor het maken van die shortcuts moet je zijn bij skin settings.

 • Krylinck
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 06-05 22:04
Dilemma... Een bekende van me heeft gevraagd een HTPC voor hem samen te stellen en op te bouwen. Hij is niet zo kundig in de omgang met computers en dat is, naast dat ik zelf nog nooit met Ubuntu gewerkt heb, een twijfel of Linux plus XBMC een goede keuze zou zijn. Wat hij wil, is voornamelijk YouTube en HD-films kijken op de tv. Het samenstellen en bouwen komt allemaal wel goed, 't is eens een leuke variatie op de normale systeempjes die ik afwerk.

Eigenlijk is de vraag dus heel simpel: moet ik 100 euro extra uitgeven voor een Windowsvariant en daar eventueel XBMC op instellen, of kan ik het vrij gemakkelijk op Ubuntu houden, of zelfs liever XBMC Live gebruiken? Let wel, het obstakel dat ik vorm bij installatie en instellen ervan is waarschijnlijk overkomelijk, maar kan ik het systeem zo instellen dat de simpelste ziel op aarde ermee om zou kunnen gaan? XBMC autostart kan zo te lezen wel in worden gesteld als je primair met Windows of Ubuntu werkt, maar is dat voldoende om al het Linux-werk te omzeilen zodat hij er in het dagelijks gebruik niets mee van doen heeft? Dezelfde vraag geldt voor XBMC Live. Wat is mijn beste kans van slagen?

[Voor 6% gewijzigd door Krylinck op 07-08-2011 00:33]

Strava


 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12
Krylinck schreef op zondag 07 augustus 2011 @ 00:30:
Dilemma... Een bekende van me heeft gevraagd een HTPC voor hem samen te stellen en op te bouwen. Hij is niet zo kundig in de omgang met computers en dat is, naast dat ik zelf nog nooit met Ubuntu gewerkt heb, een twijfel of Linux plus XBMC een goede keuze zou zijn. Wat hij wil, is voornamelijk YouTube en HD-films kijken op de tv. Het samenstellen en bouwen komt allemaal wel goed, 't is eens een leuke variatie op de normale systeempjes die ik afwerk.
Wat is mijn beste kans van slagen?
XBMC Live/Open elec. Daar kan je weinig stuk aan maken. De enige rechten die hij dan heeft is XBMC bedienen en daar kan je vanuit xbmc zelf weinig stuk aan maken (het is mijn zoontje en dochtertje nog nooit gelukt om stuk te maken, ook al ligt er een keyboard onder de tv), als hij alleen in xbmc kan komen. Als je zelf het wachtwoord van de user houdt dan zou je af en toe via ssh een login kunnen doen om updates te downloaden voor het onderliggende systeem.

xbmc live werkt als een dedicated mediasysteem, dus hij gaat helemaal niets merken van het linux eronder. Hou je wel rekening met nvdia/intel gpu als je daarvoor gaat kiezen.

 • looin
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 31-05 10:31
Joster schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 23:30:
[...]


Het enige dat ik daarvoor heb gevonden is het toevoegen van een extra shortcut onder video's (naast films en tv series) met de naam documentaires. Deze zul je ook terug zien in de library van al je films, maar in de shortcut die je maakt naar documentaires kun je alleen bestanden zetten die voldoen aan bepaalde eigenschappen. Smart Playlist is dat geloof ik, staat wel iets van op de xbmc wiki. Voor het maken van die shortcuts moet je zijn bij skin settings.
Bedankt, even kijken hoe dat juist in z'n werk gaat.

Sometimes life's just cruel for no reason at all!!!!!


 • Ferra
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Ik lees dat veel mensen op Versie 11 van XBMC draaien. Aangezien deze nog niet officieel gereleased is, hoe zijn de ervaringen tot nu toe? En dan het liefst op de win32 versie!

 • the-edge
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-05 11:56
r3v0ss schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 19:56:
[...]


Maken xbmc en sab niet allebei gebruik van poort 8080? Kun je sab niet benaderen via https, op poort 9090 (bij default)?
Gebruik je dan trouwens de gewone SABnzbd of SABnzbd suite?

 • FicoF
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 26-05 13:05
Hoe kan ik eigenlijk een playlist laten shuffelen? Ik zoek en zoek, maar zit die functie ergens verstopt?

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Uitgaande van de standaard confluence skin:
Wanneer er muziek speelt kun je waar dan ook in de menu's van xbmc (behalve systeem menu) links een uitklap menu vinden. Onderaan zie je daar "afspelen" staan met een aantal icoontjes het laatste icoontje is shuffle all 1 of uit. Als je volledig scherm open hebt staan kun je het shuffle icoontje vinden naast de standaard play en stop icoontjes

 • the-edge
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-05 11:56
Begin een beetje geirriteerd te raken.. Krijg mijn SABnzbd maar niet aan de praat.. Alle andere webinterfaces werken behalve die.. pff

 • remcoXP
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 16:09
misschien handig voor iedereen die vanaf zijn windows machine download of de bestanden via shares beheerd op/naar zijn xbmc:
http://www.therenamer.com/

tooltje gebruik ik om een download (die nooit de juiste namen hebben altijd correcte imdb namen te geven.
hij maakt map aan of renamed een map en ook je bestand. troep als sfv .nfo enz verwijderd hij.
echt een aanrader.

waar ik momenteel nog naar zoek:
- spotify eenvoudig werkend krijgen op mijn xbmcfreakLive
- versie van xbmc updaten naar een daily(heb ook github geprobeerd maar startte mijn xbmc helemaal niet meer)
heeft iemand ervaring met het updaten van xbmcfreaklive versie naar een dagelijkse build?

Gadget-freakz.com. Feedback en tips zijn welkom.


 • Mr_Blobby
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 12:06
the-edge schreef op zondag 07 augustus 2011 @ 10:51:
Begin een beetje geirriteerd te raken.. Krijg mijn SABnzbd maar niet aan de praat.. Alle andere webinterfaces werken behalve die.. pff
Luistert SABnzbd wel op 0.0.0.0 en wat staat er in de log van SABnzbd?

en zij zagen niet hoe spot in mij worstelde met verdriet


 • the-edge
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-05 11:56
Mr_Blobby schreef op zondag 07 augustus 2011 @ 12:04:
[...]
Luistert SABnzbd wel op 0.0.0.0 en wat staat er in de log van SABnzbd?
Hoe kan ik de log inzien?
Het enige wat ik kan is vanaf xbmc de configuratie bekijken :/

Volgens mij lukt het! Sabnzbd luistert nu ineens wel op poort 8081 :S..

[Voor 23% gewijzigd door the-edge op 07-08-2011 12:18]


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 22:48
Het is gelukt.
noodel is watching 4x03
watching in XBMC
Bedankt voor de hulp.

Trakt | Last.fm | discogs


 • remcoXP
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 16:09
Ik heb zojuist ook trakt via add-on repo geinstalleerd en gedraait maar hij lijkt niet te syncen met mijn profiel.
als ik iets op watched zet of daarwerkelijk iets afspeel en uitkijk.

ik werk met xbmcfreaklive 10.1 zal het daaraan liggen?

Gadget-freakz.com. Feedback en tips zijn welkom.


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 22:48
Vergeet niet Trakt te activeren (was ook mijn probleem). Zie een aantal reacties terug voor hoe dat moet.

Trakt | Last.fm | discogs


 • remcoXP
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 16:09
het werkt nu wel. en met het php script even alles gesynnced.
sharethetv is wat relaxter alleen helaas geen series en watched list.

zou vet zijn als de watchedlist ook weer geimporteerd om worden via zo'n online dienst. nu heb ik na een nieuwe installatie wel eens dat ik 250 films of W moet zetten:P

Gadget-freakz.com. Feedback en tips zijn welkom.


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
Wordt er nu zo'n beetje suf van.

Ik krijg met geen mogelijkheid NFS shares aan de praat.
Setup:
Zotac OpenElec XBMC
Synology (NFS enabled, plus rechten op basis van Synology IP, *, DNS naam)

netmount.conf via SSH aangepast om problemen te voorkomen welke windows editors kunnen veroorzaken)

Maar het doet helemaal niks, op het opgegeven mount point zie ik alleen lege folder.

Uiteindelijk mount points verwijderd, netmount.conf verwijderd, nfs disabled op Synology. Alles gereboot om met een schone lei te beginnen maar het doet niet wat ik wil.

Heb het nu eindelijk via een SMB share gedaan wat ook wel werkt maar heb me laten vertellen dat NFS shares beter performance geeft en zou het toch graag werkend willen zien.

En een andere wellicht simpel ding, ik kan nergens gevonden krijgen hoe ik mijn ingesteld scraper aangepast kan krijgen, ik heb nu IMDB ingesteld maar zou toch graag een andere willen.
Kan ik tevens deze opgeslagen info door scrappers default op mijn NAS laten opslaan?

:update:
Hier las ik iets over dual audio support echter draai ik een openelec variant, iemand die dit werkend heeft gekregen op openelec?

:update2:
Iemand een linkje naar de Apple Trailer Lite addon ?

[Voor 23% gewijzigd door schumi2004 op 07-08-2011 21:13]


 • Tower410
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 05-06 18:31
Na er achter te zijn gekomen dat verschillende scripts van Mediaportal het niet meer deden, en ik daarvoor Mediaportal moest gaan updaten, en helemaal opnieuw configureren, heb ik XBMC maar weer eens geprobeerd. Is alweer flink verbeterd, in ieder geval in zoverre dat Mediaportal niet echt meer een alternatief is. XBMC werkt tenminste voor een groot deel al vanaf het begin, en ziet er ook nog eens fancy uit.

Helaas toch nog een paar probleempjes. XBMC lijkt elke keer als er thumbnails in beeld komen, naar 100% CPU-gebruik te schieten. Dit blijft dan vrolijk even doorgaan, ook al ga je weer naar een ander menudeel toe waar geen thumbnails te vinden zijn. Dit doet hij ook als het om thumbnails gaat die al gecached zijn. Hierdoor wordt de boel echt gigantisch traag, en het is al helemaal vervelend als je foto's wil kijken en bij elk schermpje een paar minuten moet wachten tot de thumbnails geladen zijn. Als je er vlak na een film gaat kijken loopt die de eerste paar minuten ook flink te stotteren. VSync heb ik al uitgezet omdat de CPU anders sowieso al op 100% liep.

Ik moet toegeven dat er niet zo'n geweldige cpu in zit (singlecore 3 Ghz), maar een paar thumbnails laden kan nooit zoveel vragen neem ik aan. Is hier een oplossing voor? Heb de
optie voor dds fanart al aangezet, aangezien de videokaart die er in zit wel up-to-date is (dat scheelde ook al wat in de snelheid van het menu)

Dit is tot nu toe het grootste probleem, de rest zijn wat kleiner van aard en ga ik eerst proberen zelf op te lossen voordat ik jullie ermee lastig val ;)

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 02-06 23:13
[b][message=36532864,noline]schumi2004 schreef op zondag 07 augustus 2011
:update:
Hier las ik iets over dual audio support echter draai ik een openelec variant, iemand die dit werkend heeft gekregen op openelec?

:update2:
Iemand een linkje naar de Apple Trailer Lite addon ?
XOT-Uzg.v3 heeft tegenwoordig ook AMT.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • Klojum
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09-04 11:18
schumi2004 schreef op zondag 07 augustus 2011 @ 18:26:
Wordt er nu zo'n beetje suf van.

Ik krijg met geen mogelijkheid NFS shares aan de praat.
Setup:
Zotac OpenElec XBMC
Synology (NFS enabled, plus rechten op basis van Synology IP, *, DNS naam)

netmount.conf via SSH aangepast om problemen te voorkomen welke windows editors kunnen veroorzaken)

Maar het doet helemaal niks, op het opgegeven mount point zie ik alleen lege folder.

Uiteindelijk mount points verwijderd, netmount.conf verwijderd, nfs disabled op Synology. Alles gereboot om met een schone lei te beginnen maar het doet niet wat ik wil.

Heb het nu eindelijk via een SMB share gedaan wat ook wel werkt maar heb me laten vertellen dat NFS shares beter performance geeft en zou het toch graag werkend willen zien.
Je kunt gewoon in Windows de netmount.conf editen, ik heb vaak genoeg Notepad++ gebruikt zonder issues. Hier een overzichtje van mijn NFS-shares in netmount.conf:
# VIDEO
nfs | 192.168.1.148:/volume1/video | /storage/mount/videos/DS1 | rw,timeo=600
# MUSIC
nfs | 192.168.1.148:/volume1/music | /storage/mount/music | ro,timeo=600
# PHOTOS
nfs | 192.168.1.148:/volume1/photo | /storage/mount/photos | ro,timeo=600
# OTHER
nfs | 192.168.1.148:/volume1/torrent | /storage/mount/torrent | ro,timeo=600

Geen idee hoe jouw links zijn, maar vergelijk ze eens.
En probeer anders eens de nieuwste developerversie, te vinden op http://sources.openelec.tv/tmp/image/ .

 • timbels
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 19-05 11:20
schumi2004 schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 23:13:
Iemand enig idee waarom ik het ene moment wel mijn nfs shares (op synology) kan benaderen en het andere moment niet?

Vanmorgen werkte het nog en zojuist niet meer.

SMB verbinding maken lukte niet naar mijn NAS, zijn er nog andere opties?
Waarschijnlijk draai je de laatste beta van Synology op je nas. Correct?
Na het updaten van mijn nas kreeg ik namelijk exact deze problemen.
Heb de syno teruggezet naar een stable fw versie en nu draait nfs weer als een zonnetje!

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:31

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Klojum schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 09:35:
Als er geen enkele Windows-machine in m'n netwerk actief is, werken bij mij de SMB-servernamen niet. Ik heb ook geen zin om alle gedoe in de hosts files per Linuxbak aan te passen. Bij meerdere Linuxmachines (Ubuntu, Linux op de NAS, etc) is het m.i. dan makkelijker en sneller om ip-adressen gebruiken. Ondertussen zit ik al tegen de 16 unieke ip-adressen. Ga daar maar eens namen voor verzinnen en onthouden 8)7 (Bertha 4?? }:O )
Dan doe je volgens mij toch iets verkeerd, normaal gesproken moet dat gewoon kunnen. Bij mij staat negen van de tien keer geen Windows-pc aan en toch werkt het prima op naam. Voor de gemiddelde mens is een naam toch gemakkelijker te onthouden en te bedenken. ;)
Joster schreef op zaterdag 06 augustus 2011 @ 13:41:
Hmm ik heb de ip's vast gezet in XBMC en op de NAS, is dat bezwaarlijk?
Nee, het resultaat is hetzelfde. Mits je wel zorgt dat de vaste IP's niet binnen de DHCP-range vallen, ander is er een theoretische kans dat als één van de machines langere tijd niet gebruikt wordt het IP uitgedeeld wordt aan een client die DHCP gebruikt. Als je alles vast zet heb je die kans sowieso niet.

De 'auto-DHCP' methode vooral makkelijk omdat je de kans op conflicten verminderd en alles via de router kunt regelen. Dan hoef je niet op elke PC het IP in te stellen maar kan dat op één locatie, makkelijk te beheren dus.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
Ja klopt, binnenkort eens bekijken waar ik dat kan vinden in de router, dan doe ik dat ook maar :)

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
timbels schreef op zondag 07 augustus 2011 @ 23:37:
[...]


Waarschijnlijk draai je de laatste beta van Synology op je nas. Correct?
Na het updaten van mijn nas kreeg ik namelijk exact deze problemen.
Heb de syno teruggezet naar een stable fw versie en nu draait nfs weer als een zonnetje!
Dat klopt ja, ik zal hem ook eens downgraden.
Klojum schreef op zondag 07 augustus 2011 @ 23:12:
[...]

Je kunt gewoon in Windows de netmount.conf editen, ik heb vaak genoeg Notepad++ gebruikt zonder issues. Hier een overzichtje van mijn NFS-shares in netmount.conf:
# VIDEO
nfs | 192.168.1.148:/volume1/video | /storage/mount/videos/DS1 | rw,timeo=600
# MUSIC
nfs | 192.168.1.148:/volume1/music | /storage/mount/music | ro,timeo=600
# PHOTOS
nfs | 192.168.1.148:/volume1/photo | /storage/mount/photos | ro,timeo=600
# OTHER
nfs | 192.168.1.148:/volume1/torrent | /storage/mount/torrent | ro,timeo=600

Geen idee hoe jouw links zijn, maar vergelijk ze eens.
En probeer anders eens de nieuwste developerversie, te vinden op http://sources.openelec.tv/tmp/image/ .
Mijn links zijn nagenoeg hetzelfde, alleen NU zonder ro,timeo=600

Ik zal de downgrade uitvoeren en zien of deze nu stabieler zijn/worden.

Overigens kreeg ik sterk de indruk dat het met de android remote te maken zou kunnen hebben, deze doet zoiezo af en toe vreemd, net of er een toets blijft hangen (pijltje naar beneden bv) en je cursor/selectie over het scherm scrolled.

 • timbels
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 19-05 11:20
Weet nagenoeg zeker dat dit je probleem gaat oplossen.
Zie ook:

http://forum.synology.com...ewtopic.php?f=180&t=39227

 • Lowhorn
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 23-05-2021
Hallo allemaal,

Ik heb voor mijn tablet de xbmc remote gedownload.
Op mijn htpc zotac ideaal, super gewoon!
Maar ik krijg hem niet werkend met de xbox1.
Wie weet waar dit aan kan liggen?
Alvast bedankt grz lowhorn

 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 22:23
Lowhorn schreef op maandag 08 augustus 2011 @ 18:07:
Hallo allemaal,

Ik heb voor mijn tablet de xbmc remote gedownload.
Op mijn htpc zotac ideaal, super gewoon!
Maar ik krijg hem niet werkend met de xbox1.
Wie weet waar dit aan kan liggen?
Alvast bedankt grz lowhorn
Even kijken op xbmc4xbox forum, staat bij mijn weten genoeg over..

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
GroteBozewolf schreef op zondag 07 augustus 2011 @ 23:08:
[...]

XOT-Uzg.v3 heeft tegenwoordig ook AMT.
Ik heb deze add-on ook installed maar kan het nergens terug vinden, als ik hem selecteer dan gebeurt er niks.

[Voor 25% gewijzigd door schumi2004 op 08-08-2011 19:03]


 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 02-06 23:13
schumi2004 schreef op maandag 08 augustus 2011 @ 19:00:
[...]Ik heb deze add-on ook installed maar kan het nergens terug vinden, als ik hem selecteer dan gebeurt er niks.
Dan is ie niet goed geinstalleerd. Draai je XBMC4Xbox of XBMC op een PC of ATV?

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
GroteBozewolf schreef op maandag 08 augustus 2011 @ 20:35:
[...]

Dan is ie niet goed geinstalleerd. Draai je XBMC4Xbox of XBMC op een PC of ATV?
OpenElec XBMC 10.1 op een Zotac boxje.

:update:
Klopt, er is iets niet goed gegaan met de installatie waarschijnlijk, na een systeem update de add-on opnieuw installed en nu werkt deze perfect, top add-on ;)

[Voor 27% gewijzigd door schumi2004 op 08-08-2011 22:15]


 • Impulzer
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2022
Hopelijk kan iemand hier mij helpen. Ik draai XBMC met Aeon Nox skin welke bij series posters toont geladen vanaf thetvdb. Nu heb ik bij 2 series per ongeluk de posters uit userdata verwijderd maar wat ik ook doe, ik krijg ze niet terug geladen bij de serie.

Bij alle andere series kan ik gewoon alternatieve posters laden door een file 'poster.jpg' in het mapje van de serie te zetten maar dat werkt niet bij deze 2 series. Ook het terug plaatsen van de verwijderde files in de originele map in userdata helpt niets.

Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?

Kratradio: Raveland TRX 69 - 6X9" Speakers // TA2024 Versterker (Modded) // hKS // 12v Loodgelaccu // Loodacculader AL 600 // USB/SD Mp3 Player


 • peppie71
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 11:49
Ik kan bij het apple movie trailers kanaal van XOT-Uzg.v3 de trailers wel downloaden, maar niet streamen.
Als ik op streamen klik, gebeurd er niks.

 • Multensor
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 06-06 13:19
Impulzer schreef op dinsdag 09 augustus 2011 @ 11:00:
Hopelijk kan iemand hier mij helpen. Ik draai XBMC met Aeon Nox skin welke bij series posters toont geladen vanaf thetvdb. Nu heb ik bij 2 series per ongeluk de posters uit userdata verwijderd maar wat ik ook doe, ik krijg ze niet terug geladen bij de serie.

Bij alle andere series kan ik gewoon alternatieve posters laden door een file 'poster.jpg' in het mapje van de serie te zetten maar dat werkt niet bij deze 2 series. Ook het terug plaatsen van de verwijderde files in de originele map in userdata helpt niets.

Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?
Serie uit library knikkeren en opnieuw opstarten. Dan gaat ie alles weer opnieuw ophalen als het goed is.

erhmm.


 • Icingdeath
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09:59
zoekend naar een cheatcheat, stuitte ik hier op:

bron met pdf

Ik vind het met een toetsenbord soms toch net ff wat beter werken dan via een telefoon of een losse afstandsbediening.

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 02-06 23:13
peppie71 schreef op dinsdag 09 augustus 2011 @ 11:31:
Ik kan bij het apple movie trailers kanaal van XOT-Uzg.v3 de trailers wel downloaden, maar niet streamen.
Als ik op streamen klik, gebeurd er niks.
Heb je de allerlaatste versie van XOT? Heb hier net toevallig nog zitten kijken en no problemo. Post even een uzg.log (compleet aub) op pastebin.ca.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • Anoniem: 413870
 • Registratie: Juli 2011
 • Niet online
XBMC ftw. Echter loopt het programma nog wel eens vast bij mij als het 2u+ aanstaat.

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
Ik ben nu zo'n beetje alle tools (SB,CP) aan het reorganiseren om het zo passend mogelijk te maken aan XBMC.

Nu ben ik op z'n punt waar ik altijd al moeite mee gehad heb en dat is de naming convention voor je Series en Films.

Nu lees ik her en der dat de beste conventie voor Series bv: Show name - S01E01 - Title is echter heb ik het vermoeden dat de subtitle scrapper voor iig Bierdopje hier al niks meer mee kan en dus ook geen subs.

Zoals ik het altijd al gedaan heb (en dat snapt XBMC volgens mij ook wel) is gewoon de originele (scene) naming conventie aanhouden en totaal geen renaming toepassen.

Alle benodigde items lijke me dan aanwezig om er iets mee te doen plus het kan makkelijk zijn dat wanneer XBMC sub scrapper het laat afweten je manual nog kan zoeken aangezien je de exacte filename weet.

Of gaat XBMC hier toch problemen mee hebben ?

 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12
XBMC schoont namen op in de library-view. Volgens mij is dat wel een optie die je aan moeten zetten bij Instellingen > Uiterlijk. En met opschonen bedoelen ze het weghalen van dingen zoals xvid, 720P, releasegroup-names enzo. Dus je kan prima originele bestandsnamen houden.

Aan te raden is voor films: filmnaam (jaar)/originele.bestandsnaam.mkv
Voor series: Serienaam/Seizoen/originele.bestandsnaam.mkv

Zo heb je in de normale file-view ook geen last van die rare namen.

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:25
Mar2zz schreef op dinsdag 09 augustus 2011 @ 17:13:
XBMC schoont namen op in de library-view. Volgens mij is dat wel een optie die je aan moeten zetten bij Instellingen > Uiterlijk. En met opschonen bedoelen ze het weghalen van dingen zoals xvid, 720P, releasegroup-names enzo. Dus je kan prima originele bestandsnamen houden.

Aan te raden is voor films: filmnaam (jaar)/originele.bestandsnaam.mkv
Voor series: Serienaam/Seizoen/originele.bestandsnaam.mkv

Zo heb je in de normale file-view ook geen last van die rare namen.
Zat ik toch bijna goed maar originele filenaam voor Films kan nog wel eens lastig worden, sommige heb hun filenaam zo aangepast dat er niet veel van te maken is, ik zou dan snel geneigd zijn om de foldername over te nemen in de filenaam.

Voorbeeld:
folder: S.W.A.T.Firefight.2011.720p.BluRay.x264-Japhson
file: japhson-swatfirefight-720p.mkv

 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12
Ja maar de map wordt dan SWAT Firefight (2011) en de bestandsnaam blijft hetzelfde. Dat is subtitle-friendly en xbmc zet je op zoeken op foldernames, waardoor er altijd goed gescraped wordt.
Pagina: 1 2 3 ... 146 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
~[html]Let op!!

Als je een vraag stelt, vergeet dan niet:
- Eerst in de debug logging te kijken (eventueel mee te posten via http://www.xbmclogs.com/)!
- Het besturingssysteem te vermelden (OSX, Linux, Windows, ATV, iOS, Android, Raspberry Pi).
- Eventuele informatie als de versie (SVN, Stable, Nightly, XBMC Buntu, OpenELEC etc)
- Eventueel skin versie.

Let a.u.b. ook op met zaken waarvan de legaliteit in twijfel getrokken kan worden (add-ons en bijbehorende sites). Zie ook het algemeen beleid.~[/html]

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee