Toon posts:

[ervaringen] Kodi (voorheen XBMC Media Center) - Deel XV Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3
Acties:
 • 1.053.344 views

 • Sr_Ogel
 • Registratie: mei 2006
 • Laatst online: 18-01 10:47

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Mar2zz
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 01-11-2021

Mar2zzstandaard beginscherm Confluence XBMC Eden

XBMC is een opensource (GPL) sofware mediaspeler voor Linux, OSX, Windows en de XBox1. Met XBMC maak je van elke pc een HTPC om te kunnen genieten van al je foto's, muziek, films, Tv-series en andere videobestanden. XBMC kan niet alleen mediabestanden openen van de pc, maar ook van het thuisnetwerk en zelfs vanaf het internet.


XBMC Media Center topic deel 15

Met het openen van dit nieuwe topic deel zijn we aangekomen bij deel 15. Deel 14 met meer dan 7000 post toe aan een update.
In 2003 begon de ontwikkeling van XBMC, toen nog XBox Media Center, als opvolger van XBMP(XBox Media Player). Het resultaat van de ontwikkeling was het vrijgeven van XBox Media Center 1.0.0 in juni 2004. Deze eerste versie maakte van de originele XBox van Microsoft een volwaardige mediaspeler welke nagenoeg elk mediabestand kon afspelen. Ruim 2 jaar later in september 2006 zou versie 2.0.0 volgen.

De eerste twee versies van XBMC waren uitsluitend bedoeld voor de originele XBox, maar door het toenemende aanbod van High Definition materiaal ontstond er een probleem. De originele XBox is uitgerust met een 733Mhz processor, wat onvoldoende rekenkracht biedt om 720P en 1080I/P vloeiend te kunnen afspelen. Als oplossing voor het probleem met de oude XBox hebben de ontwikkelaars van XBMC er voor gekozen het XBox platform los te laten en de programmacode te porten naar Linux, Windows en OSX.

In het najaar van 2008 was het dan zover, de eerste stabiele versie van XBMC the next generation. XBMC Atlantis (8.10) werd de eerste versie met ondersteuning voor meerdere platformen. Inmiddels zijn we weer een aantal jaar verder en zijn er al diverse versies voorbij gekomen.
inhoud...XBMC Media Center is beschikbaar voor meerdere platformen. Voor Mac, Windows en de Linux distributies is er een XBMC pakket wat geïnstalleerd wordt als extra programma. XBMC voegt een uitgebreide mediaspeler toe aan je bestaande werkstation.

Om het gevoel van een echte mediaspeler te krijgen is er natuurlijk de mogelijkheid een besturingssysteem volledig te strippen en XBMC te installeren, maar een simpelere oplossing is XBMC voor AppleTV of XBMC Live.

Alle versies van XBMC zijn te downloaden via xbmc.org

XBMC is, zoals de naam al zegt, begonnen als software voor de XBox game console van Microsoft. De XBox was een simpele en goedkope manier om een goed mediacenter in de huiskamer te brengen. Echter heeft de tijd niet stilgestaan en is het aanbod van High Definition-materiaal enorm gegroeid en de XBox is niet in staat om dit af te spelen door gebrek aan geheugen- en processorkracht. Voor de mensen die toch voldoende hebben aan de oude XBox wordt de xbox-versie nog doorontwikkeld alleen niet meer door de mensen van XBMC. De broncode is overgenomen door de mensen van XBMC4XBOX. Voor meer informatie zie de website. http://www.xbmc4xbox.org.
In deel 14 heeft een pol gestaan met de vraag wat nu het meest gebruikte platform is. Uit de cijfers blijkt dat Windows als basis voor XBMC het meest gebruikt is.
inhoud...


XBMC Media Center wordt, vanaf de Camelot versie, standaard geleverd met de Confluence skin. De Confluence skin is de opvolger van de Project Mayhem III skin. De nieuwe skin bevat elementen van verschillende populaire skins die beschikbaar zijn. Hieronder volgen een aantal afbeeldingen voor een sfeerimpressie van de skin.


Homescherm (video's) met eigen achtergrond en rssfeed.


Screenshot van filmbibliotheek.
Informatie van film, acteurs/regisseurs/resolutie/codec/geluid/plot,
een cover van de film en in de achtergrond fanart van de film.


Screenshot van filmbibliotheek.
Zelfde als bovengenoemde alleen andere indeling.


Weersvoorspellingen voor vandaag en een korte blik op de komende 4 dagen


Menu tijdens het afspelen van videobestanden.


Instellingen menu


Skinengine
De standaard meegeleverde Confluence skin is natuurlijk een streling voor het oog, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat jij daar heel anders over denkt. Om alle gebruikers tevreden te kunnen stellen is XBMC voorzien van een goede skinengine. De skinengine zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen skin kan maken of een bestaande skin naar eigen smaak kan aanpassen. Van deze mogelijkheid is dankbaar gebruik gemaakt, er is een ware wildgroei aan skins ontstaan welke zijn samengebracht in het skin subforum op xbmc.org

In deel 14 heeft een pol gestaan over de favoriete skin van de forumbezoekers. De standaard Confluence skin was met grote voorsprong de meest gewilde skin.
inhoud...


Eén van de meest aansprekende mogelijkheden van XBMC is toch wel de mediabibliotheek. Met de mediabibliotheek brengt XBMC overzicht in de steeds groter groeiende mediacollectie van een (boven)gemiddeld huishouden. De mediabestanden worden overzichtelijk weergegeven en voorzien van de nodige extra's om de bibliotheek compleet te maken. Zo zorgen de ingebouwde "scrapers" ervoor dat van elk mediabestand de bijbehorende informatie van het internet wordt gehaald. (hiervoor is dus wel een verbinding nodig met het internet). Om alles leuk weer te geven wordt het mediabestand voorzien van "fanart". Fanart zijn afbeeldingen, dvdcovers en/of banners die zorgen voor de aankleding van de mediabibliotheek.

Na het toevoegen van contentlocaties aan de mediabibliotheek (zie how-to voor uitleg) is het een kwestie van updaten en al je mediabestanden worden toegevoegd. Het updaten kan gedaan worden door "bibliotheek updaten" in het contextmenu te gebruiken, of automatisch bij het opstarten van de htpc. De weergave van aankleding in de bibliotheek is afhankelijk van de gekozen skin en de gebruikte views. Over het algemeen ondersteunen de recentere skins allemaal fanart dus keuze genoeg.
inhoud...


Een van de vernieuwingen voor de 10.00 versie is de toevoeging van een addonsysteem. In de vorige versies was het soms erg ingewikkeld en/of onduidelijk waar scripts, skins en plugins geplaatst moesten worden. Met het nieuwe addonsysteem moet dit probleem zijn opgelost.


Het nieuwe addonsysteem is toegevoegd aan het instellingen menu. In een overzichtlijst worden de verschillende categorieën weergeven. Niet alleen zijn hier de oude scripts en plugins te vinden, maar nu ook softwareonderdelen. Werden er vroeger nog 10 tallen scrapers meegeleverd, nu moet er in het addonsysteem een keuze worden gemaakt.Een groot voordeel van het nieuwe addonsysteem is dat alles bij elkaar is gekomen. Nooit meer het internet afstruinen naar de nieuwste versie van een skin of plugin. Moest je vroeger de website van een skin in de gaten houden of er vernieuwingen zijn, met het nieuwe systeem is dat verledentijd. Door te kiezen voor automatische updates worden alle addons, bij beschikbaarheid van een nieuwe versie, geüpdatet.

Nog lang niet alle skins en plugins zijn terug te vinden in de xbmc addon repo. Dit komt doordat ontwikkelaars hun skins of plugins nog niet hebben aangepast, of aangeboden hebben aan de ontwikkelaars van xbmc. Addons die al wel geschikt zijn voor de preDharma / svn versies zijn ook op de oude manier (kopiëren/plakken) of via 3rd party repo's te installeren. Voor de installatie van deze addons kun je de installatiehandleiding doorgaans vinden op het XBMC forum

Een lijst met third party repositories is te vinden in de wiki.
inhoud...


XBMC Media Center heeft meerdere opties voor het doorlopen van de interface. Standaard is er natuurlijk het gebruik van het toetsenbord, een lijstje met de gebruikte toetsen is te vinden in de XBMC wiki, echter zijn de toetsen naar eigen smaak aan te passen.

XBMC heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een muis. Een aantal skins houdt hier rekening mee, waaronder de standaard Confluence skin, door extra knoppen toe te voegen aan de interface, zoals Start, Stop en het sluiten van menu's. Om de extra knoppen en de muis te activeren dient bij invoerapparaten in het systeeminstellingenmenu (instellingen\systeem\invoer apparaten) het gebruik van de muis geactiveerd te worden.

Naast het toetsenbord en de muis kan XBMC bediend worden met een afstandsbediening. Onder linux wordt hierbij gebruik gemaakt van LIRC. Bij de Windows versie dient er extra software geïnstalleerd te worden, hierover meer in de volgende tutorials (Engels)

Voor de mensen met een smartphone (Android, Windows Phone 7 of Iphone) of een Ipad kunnen voor de bediening van XBMC gebruik maken van diverse apps. De webserver in XBMC dient wel geactiveerd te worden om de apps te kunnen laten werken.
Android: Officiële XBMC remote
iPhone/ iPad: XBMC Constellation | XBMC Commander
Phone 7 Xbmc forumpost

Last but not least behoren joysticks en controllers (dus ook die van xbox en ps3, en ja, ook de wii-mote) tot de mogelijkheden. Het grootste voordeel hiervan is analoge controls (analoog volumeregelen, of analoog voor- en terugspoelen). Alle signalen worden afgehandeld via een keymap. Als een joystick werkt in je besturingssysteem, dan kan je 'm tunen binnen XBMC via de keymaps. Hoe dit werkt staat hier. Windows-gebruikers met Kinect in huis kunnen stoeien met gebaren-controls.
inhoud...


Officieel ondersteunt XBMC nog altijd geen live televisie. De ontwikkeling is nog in volle gang maar er is nog niets bekend over een eventuele toevoeging aan de officiële stabiele versie. Dat het nog niet uit ontwikkeld is wil niet wegnemen dat je er nog geen gebruik van kunt maken. Met behulp van een alternatieve versie van XBMC wordt het mogelijk om met XBMC live tv te kijken en op te nemen. XBMC werkt daarbij als de aansturing voor het programma wat in de achtergrond meedraait (of extern op een "server"). Een voorbeeld van een dergelijk programma is TV Headend waarover hier op got een topic loopt. Voor meer voorbeelden van de achtergrond programma's en een eerste stap voor het installeren van de alternatieve XBMC versie verwijzen we naar de XBMC wiki
inhoud...


Zo dat XBMC dat lijkt me wel wat, maar ja waar begin ik nu. Goede vraag XBMC is zo veelzijdig en is op zoveel manieren te gebruiken dat moeilijk is om de eerste stap naar de ultieme HTPC te zetten. Voordat je naar de winkel/webshop rent is het goed om XBMC eerst op je gewone computer te installeren. Voor de meeste besturingssystemen is wel een http://xbmc.org/download/ versie beschikbaar die gebruikt kan worden om kennis te maken met XBMC. Als je niet heel veel gebruikt denkt te gaan maken van een mediacenter is dit tevens het eindpunt.

Voor de XBMC-ers die een stap verder willen en meer gebruik denken te gaan maken van XBMC wordt het misschien aantrekkelijk om een HTPC aan te gaan schaffen. Om het niet te eenvoudig te maken zijn daarbij ook weer genoeg keuzes en afwegingen te maken. Doordat XBMC inmiddels op diverse platformen beschikbaar is kun je met de hardware alle kanten op.

Allereerst de producten van Apple. De AppleTV1 is inmiddels niet meer (nieuw) verkrijgbaar maar zijn opvolger ATV2 zijn allebei geschikte hardware voor XBMC. Belangrijk detail je AppleTV moet wel gejailbreakt worden en kan geen 1080P weergeven. Op de Iphone en Ipad is het ook mogelijk om XBMC te draaien, let wel ook deze moeten gejailbreakt zijn.

Naast de Apple producten kunnen we ook kiezen voor een pc met een Linux distributie of Windows. De afweging tussen Windows en Linux is puur een persoonlijke. In de voorgaande delen van dit topic zijn al diverse malen “hevige” discussies opgelaaid wat nou het beste is. Eigenlijk is met beide alles mogelijk en is het dus net wat jouw voorkeur heeft. Wat wel belangrijk is om in het achterhoofd te houden is het feit dat AMD zijn Linux drivers voor haar videokaarten niet bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan. Voor Linux gebaseerde HTPC’s is dus de videohardware van Nvidia en Intel de betere keuze. De keuze tussen compacte samengestelde barebones of zelf een stevige HTPC in elkaar zetten is eigenlijk inmiddels ook puur een persoonlijke keuze geworden. De hardwarematige videoversnelling is dusdanig verbeterd dat eigenlijk alle reguliere HD video’s wel afgespeeld kunnen worden met behulp van de rekenkracht van de videokaart en is de processor ondergeschikt.

Als laatste hebben we nog XBMC-live en OpenElec. Beide zijn versies van XBMC die er voor zorgen dat je hardware volledig wordt ingezet voor XBMC. XBMC-live is Ubuntu server met xbmc geïnstalleerd. OpenElec is daarentegen een Linuxkernel met alleen de software die nodig is om XBMC te draaien. In de basis is OpenElec de meest uitgeklede versie en in potentie dus snelle opstarttijden. Belangrijk detail voor OpenElec is dat niet per definitie alle hardware ondersteunt wordt. Hele oude of juist nieuwe hardware kan bijvoorbeeld niet in de kernel verwerkt zitten, waardoor XBMC niet gaat werken. Als laatste hebben we ook nog XBMCfreak met zijn versie van XBMC-live. Het verschil met de standaard versie is dat XBMCfreak een actuelere versie is en standaard met van wat extra’s is voorzien.

Situatie begin augustus 2011
inhoud...


Ik heb nu XBMC draaien op mijn (HT)PC maar zijn er misschien nog leuke extra’s? Maar natuurlijk stopt het niet bij het installeren van XBMC. Alleen XBMC is in de basis voldoende om al je media af te spelen maar om nog meer te kunnen genieten zijn er een aantal extraatjes, dat zorgt voor de kersen op de taart.

Allereerst is er natuurlijk de XOT-Uzg addon. Helaas zit deze addon niet in de standaard addonmanager van XBMC. Om toch de addon te kunnen gebruiken moet de addon gedownload worden. Ga hiervoor naar de website van Grotebozewolf. Het “installeren” van de addon dient te worden gedaan van uit de addonmanager. (installeren mbv zipbestand)

Om ondertiteling te kunnen krijgen bij je videobestanden is het installeren van XBMC Subtitels een aanrader. XBMC Subtitels geeft vanuit een aflevering of film toegang tot bijvoorbeeld de ondertitels van www.bierdopje.com of www.ondertitel.com. Om daadwerkelijk de addon vanuit de aflevering of film te kunnen starten dient er een snelkoppeling gemaakt te worden bij de skininstellingen. Voor de standaard Confluence skin is dat onder “Add-on snelkoppelingen” en dan “Video-OSD”

Voor de liefhebbers van films of series is het misschien interessant om eens te kijken naar respectievelijk Couchpotato of Sickbeard. Beide zijn programma’s die het web/usenet/torrents in de gaten houden. Wanneer jouw favoriete film of serie ter download wordt aangeboden zullen deze programma’s er voor zorgen dat je downloadprogramma, zoals bijvoorbeeld sabnzbdplus, in actie komt. Omdat er in dit topic in principe niet over deze programma’s gaat wordt hiervoor verwezen naar de topic elders op dit forum. Het grote SABnzbd topic deel 1 [Ervaringen] Sickbeard, Couchpotato e.a.

Voor sommige mensen is één htpc met XBMC onvoldoende en hebben meerdere htpc’s in huis. Om toch door het hele huis dezelfde bibliotheek beschikbaar te hebben is het mogelijk om de mediabibliotheek van XBMC extern te laten draaien. Hiervoor is een pc nodig welke altijd aanstaat al er een htpc op start. Op deze “server” kunnen alle mediabestanden geplaatst worden en er moet een mysql database server draaien. Door de “advancedsetting.xml” te configureren kan XBMC contact maken met de mysql server en worden alle gegevens van de server gehaald. Niet alleen de gegevens van de films of series worden centraal opgeslagen maar ook wat er al bekeken is en of het moment dat er midden in een aflevering gestopt is. Voor een handleiding verwijzen we naar http://lifehacker.com/563...s-every-room-in-the-house
en LinuZZ's Blog: XBMC 12 en 13 MySQL sharing

Met behulp van Trakt is het mogelijk om je series en films die je bekeken hebt bij te houden. Trakt bied je zelfs de mogelijkheid om die informatie te delen via facebook, twitter, fora of een blog. Naast het bijhouden van je bekeken media geeft trakt advies over series of films die misschien bij je passen. Voor meer informatie en de de benodigde bestanden verwijzen we naar Trakt. Om je al verkregen en bekeken series en films toe te voegen is er een extra addon beschikbaar
inhoud...


Bestandsbeheer bij series
Om episodes van series goed te kunnen toevoegen aan de mediabibliotheek is het belangrijk dat de bestanden goed genaamd zijn en er rekening wordt gehouden met de locaties waar de episodes geplaatst worden.
 • Begin met een map Series, dit is handig voor het toevoegen van de map in bestandsweergave. (zie content toevoegen in bestandsweergave)
 • Plaats in de map "series" de mappen van de verschillende tv-series die je wil toevoegen aan de bibliotheek. Als voorbeeld houden we even de serie "Heroes" aan.
 • In de map van de serie Heroes moet voor elk seizoen een nieuwe map worden aangemaakt. Seizoen 01, Seizoen 02, enz... (het gebruik van seizoensmappen is niet verplicht om XBMC goed te laten werken, maar het zorgt wel voor een duidelijke indeling, ook bij het gebruik van bestandsweergave.)
 • Als laatste en tevens de belangrijkste stap, worden de videobestanden in het seizoensmapje geplaatst. Houdt bij de naamgeving het volgend formaat aan: Heroes.s01e01.avi ([shownaam].[seizoen][episode].[extensie]). Naast dit format heeft XBMC nog een aantal formats welke ook herkend worden:
  Heroes.s01.e01.avi - Heroes.s01_e01.avi - Heroes_[s01]_[e01]_avi - Heroes.1x01.avi - Heroes.101.avi. Om dvd/blu-ray met meerdere episodes toe te voegen aan de bibliotheek moet het image bestand als volgt worden genoemd: heroes.s01e01e02e03e04.iso (voor een uitgebreidere uitleg (Engels) zie de XBMC wiki
Content toevoegen in bestandsweergave:
 • Ga naar Video's
 • Open het contextmenu (muis: rechtsklik/keyboard: c/xbox remote: title)
 • Kies 'Add Source'
 • Browse naar de folder die je wil toevoegen
 • Geef een naam aan je source (Movies en TV Shows is het meest voor de hand liggend)
 • Bevestig met OK
Content toewijzen:
 • Ga op je net toegevoegde source staan
 • Open het contextmenu (rechtsklik/c/title)
 • Kies 'Set Content'. Het nieuwe schermpje is in 3 stukken opgedeeld
 • Linksboven kies je welk type video er zich in je source bevindt
 • Ben je met je films bezig, dan kies je hier 'Movies', voor series 'TV Shows' en voor muziekvideo's 'Music Video's' (lijkt me vrij logisch :) )
 • Rechtsboven kan je je scraper kiezen. Voor mensen die een externe scraper gebruiken (wat ik ten zeerste aanraad!) is dit niet zo van belang.
  Voor wie XBMC zelf wil laten scrapen, kies je hier van waar hij de info moet halen.
 • De opties in het onderste deel van het scherm veranderen naar gelang het type video dat je hierboven hebt gekozen.
Voor Movies:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Use Folder Names for Lookups': kan soms nodig zijn, afhankelijk van je folderstructuur, bestandsnamen, ... Dit is iets wat je zelf zal moeten testen want het is voor iedereen anders.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (zoals bij mij waar Movies nog onderverdeeld is in DVD/HD/SD)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben. Bvb. je zelfgemaakte vakantiefilmpjes (of je pornocollectie :P )
 • Dan nog even OK drukken, en XBMC zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Voor TV Shows (de opties hier zijn wat beperkter):
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Selected folder contains single TV Show': ??
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
Voor Music Video's:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (bvb. per muziekgenre opgedeeld)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
 • Dan nog even OK drukken, en XBMC zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Afhankelijk van de gebruikte skin en type gescande content, zal je nu in je hoofdscherm Movies/TV Shows/Music Video's hebben bij gekregen. Is dit niet zo, dan moet je mogelijks deze nog activeren in je skininstellingen. De oude PMIII-skin heeft enkel Video's in het hoofdscherm, dan moet je via die weg naar je films of series navigeren.
inhoud...


XBMC Media Center is een softwarepakket wat voordurend in ontwikkeling is. De ontwikkeling heeft tot gevolg dat er heel versies in omloop zijn. Om te voorkomen dat we door de bomen het bos niet meer zien is hier een overzicht met de verschillende versies en waar deze te downloaden zijn.

StableUitontwikkelde versie waarin weinig tot geen bugs zijn te verwachten. Deze zijn te downloaden via xbmc.org
SVNNaast de gecompileerde versies kan er ook voor gekozen worden om zelf vanuit de broncode een eigen versie te compileren. Voor een handleiding verwijzen we naar de wiki.
Nightly Compileerde versies vanuit de svn. Deze versie wordt met enige regelmaat aangemaakt. Door de lopende ontwikkeling kan deze veel bugs bevatten, of in zijn geheel niet werken. Deze versie zijn te downloaden via de xbmc mirrors(Windows/OsX) en via de repositories (Ubuntu/Live). Naast de website van xbmc worden er nightlies aangeboden via andere websites zoals bijvoorbeeld xbmcsvn.com

inhoud...

 • Leuk die rssfeed van xbmc.org maar hoe krijg ik Nu.nl / Tweakers.net als nieuws feed

  Verander in de RssFeeds.xml, welke te vinden is in de userdatamap, de inhoud van "set id=1" in één van de onderstaande feed adressen. Twee rssfeeds behoort ook tot de mogelijkheden
  XML:
  1
  2
  3
  4
  
  <set id="1">
    <feed updateinterval="15">http://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss</feed>
    <feed updateinterval="15">http://feeds.feedburner.com/tweakers/mixed</feed>
  </set>

  Een andere optie is om gebruik te maken van het rsseditor addon.
 • Hoe kan ik bestanden uploaden naar XBMC-live vanaf een andere pc?

  XBMC-live is standaard voorzien van Openssh wat bestandsoverdracht mogelijk maakt. Met behulp van bijvoorbeeld Filezilla kun je een SFTP verbinding opzetten en bestanden uploaden.
 • Waaraan moeten mijn mediabestanden voldoen om goed opgenomen te worden in de bibliotheek?

  Bij tv-series moet de bestandsnaam een drietal onderdelen bevatten: de naam van de serie, het seizoen en het afleveringsnummer. Als voorbeeld Heroes.s01.e09 (Heroes aflevering 9 van seizoen 1). Naast de bestandsnaam is het belangrijk dat elke serie in een eigen map wordt geplaatst, met eventueel voor elk seizoen een eigen map. Voor meer uitleg over het plaatsen van tvseries in de bibliotheek is er de Engelstalige handleiding van de makers van XBMC. Voor films kan volstaan worden met de naam van de film als bestandsnaam of mapnaam bij dvd bestanden. Zie ook How To
 • Waar vind ik mijn userdata?

  Linux/Live~/.xbmc/
  Mac~/Library/Application Support/XBMC/
  AppleTVusers/frontrow/library/application support/XBMC/
  Windows%APPDATA%\XBMC
  Windows (portable mode)%PROGRAMFILES%\XBMC
 • Moet ik naast XBMC nog andere software installeren, om mijn mediabestanden te kunnen afspelen?

  Nee, XBMC is een softwarepakket wat praktisch alle audio, video en afbeeldingen kan afspelen, zonder het installeren van codecpacks of andere software. Voor een overzicht van alle, door XBMC, ondersteunde codecs en containers kun je kijken op XBMC.org
 • Mijn skin geeft alleen maar zwart/witte ruis weer als achtergrond?

  Veel skins, waaronder MiniMeedia maken gebruik van achtergronden die door de gebruiker kunnen worden ingesteld. Omdat veel XBMCgebruikers al eigen achtergrondafbeeldingen hebben, zijn deze door de makers van sommige skins niet meer toegevoegd. De gebruiker moet zijn eigen achtergronden selecteren in de instellingen. De achtergronden kunnen veelal worden ingesteld per categorie, bijvoorbeeld series, muziek, films of weer. In de openingspost
  van de skin MiniMeedia op XBMC.org worden een groot aantal achtergronden ter download aangeboden.
 • Mijn films en series worden niet goed opgenomen in de bibliotheek
  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom series of films niet goed worden opgenomen.
  • In de mappen van de film/serie staan .nfo bestanden die niet aangemaakt zijn door xbmc of externe scraper. XBMC kan dan geen goede informatie vinden.
  • De naam van de map/bestand voldoet niet aan de standaard naamgeving die nodig is voor xbmc.
  • Er zijn meerdere films met dezelfde naam (oplossing is handmatig de film te kiezen en gegevens te updaten)
  In de mediabibliotheek wordt wel fanart weergegeven maar geen plot van film/serie
  Om het plot weer te geven, de volgende instelling uitschakelen: Systeem/instellingen/video/bibliotheek/plot van niet bekeken video's verbergen
 • Hoe krijg ik audio tegelijkertijd over meerdere kanalen
  Om niet te hoeven switchen tussen audio kanalen in de instellingen kan het geluid worden uitgezonden over meerdere kanalen. Voor de werkwijze zie deze post op het xbmc forum.
 • Hoe moet ik XBMC (linux) updaten, zonder opnieuw te installeren?
  1. Voor de volgende regels uit in de terminal.
  2. Controleren op updates:
    sudo aptitude update
  3. Updates installeren:
    sudo aptitude safe-upgrade
  Let op alles wordt geüpdatet, niet alleen xbmc.
 • Hoe behoud ik mijn mediabibliotheek bij een schone installatie?
  Twee oplossingen:
  1. Exporteer de bibliotheek met de export functie in het instellingen menu (video)
  2. Kopieer de userdata map naar andere locatie. Na installatie userdata terug kopiëren.
 • Hoe krijg ik op een makkelijke manier ondertiteling bij mijn series?
  1. Installeer de subtitle addon;
  2. Kies bij de instellingen van de subtitle addon voor de gewenste bron (bierdopje);
  3. Kies bij de skininstellingen voor een snelkoppeling naar de locatie van de subtitle addon;
  4. Open tijdens het kijken van een aflevering het afspeelmenu en druk op de subtitle knop;
  5. De addon zoek automatisch op basis van de bestandsnaam de juiste ondertiteling.
 • Hoe kan ik andere computers opstarten vanuit xbmc
  Maak gebruik van de wake on lan addon.
 • Hoe kan ik een andere computer opstarten bij het opstarten van de htpc (linux)
  1. Ga naar de terminal;
  2. Installeer de benodigde pakketen.
   sudo apt-get install ethtool wakeonlan -y
  3. Activeer de wol mogelijkheid
   sudo ethtool -s eth0 wol g
  4. Pas het opstartscript aan.
   sudo nano /etc/rc.local
  5. Voeg voor de exit regel de volgende tekst in:
   sleep 15
   wakeonlan XX:XX:XX:XX:XX:XX

   (verander de x'jes voor het macadres van de op te starten computer.)
   (de sleep 15 is nodig om te voorkomen dat het wolscript al uitgevoerd wordt voordat de netwerkkaart actief wordt.)
 • Hoe krijg ik de weergave van de temperaturen werkende onder linux (nvidia)
  1. Ga naar de terminal
  2. Installeer het benodigde pakket
   sudo apt-get install lm-sensors -y
  3. Voeg de volgende code toe aan de advancedsettings.xml
   XML:
   1
   2
   
   <gputempcommand>echo "$(nvidia-settings -c :0 -tq GPUCoreTemp) C"</gputempcommand>
   <cputempcommand>echo "$(sensors -u | head -6 |grep "temp1_input"| awk '{print $2 }' |awk '{printf("%d\n",$1 + 0.5);}') C"</cputempcommand>
 • Hoe houd ik mijn addons up to date?
  Het addonsysteem is standaard zo ingesteld, dat het automatisch de nieuwste versies van je geïnstalleerde addons installeert. Als een addon geüpdated is komt er een notificatie op het scherm.
 • Wat is Openelec?
  Openelec is XBMC in de meest pure vorm die er is. Het is niets anders dan een linuxkernel met alle benodigde onderdelen om xbmc te kunnen draaien, inclusief xbmc zelf. Website Openelec
 • Hoe voeg ik series op dvdmappen (video_ts) toe aan de series bibliotheek ?
  De structuur van de mapjes. Het mapje met seizoen xx is optioneel evenals de serienaam na de seizoenmap
  code:
  1
  
   \Serienaam\Seizoen 01\Serienaam s01e01e02e03e04\video_ts\(dvdbestanden)

  Aan de advancedsettings.xml voegen we de volgende regels toe.
  XML:
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  
  <tvshowmatching append="no">
   <regexp>\[[Ss]([0-9]+)\]_\[[Ee]([0-9]+)\]?([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \[\-\\/]([0-9]+)x([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[Ss]([0-9]+)[\.\-]?[Ee]([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \-\\/]([0-9]+)([0-9][0-9])([\._ \-][^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
  </tvshowmatching>

  Start xbmc opnieuw op en update bibliotheek
 • Hoe kan de weergave van fanart tijdens het scrollen worden versneld?
  Hiervoor heb je videoversnelling nodig en dus een videokaart die dat ondersteunt.
  In bovengenoemde advancedsettings.xml voeg je het volgende toe:
  code:
  1
  
   <useddsfanart>true</useddsfanart>


  Andere tweaks die via advancedsettings.xml gaan vind je hier.
inhoud...


XBMC website: http://xbmc.org
XBMC forum: http://forum.xbmc.org
XBMC wiki/handleiding: http://wiki.xbmc.org
XBMC File Repository: http://mirrors.xbmc.org Nightlies voor Mac en Windows
XBMC Addon Repository: http://mirrors.xbmc.org/addons Locatie van addons

xbmcfreak.nl Regelmatige updates van LiveCD met extra's
xbmc4xbox.org XBMC voor de oude Xbox 1

XBMC voor iOS got-topic
[Mediaplayer] Raspberry Pi met XBMC
[TV Headend] Het grote TV Headend topic

Vorige delen XBMC topic:
Xbox Media Center – Deel IXbox Media Center – Deel IIXbox Media Center – Deel III
Xbox Media Center – Deel IVXbox Media Center – Deel VXbox Media Center – Deel VI
Xbox Media Center – Deel VIIXbox Media Center – Deel VIIIXbox Media Center – Deel IX
Xbox Media Center – Deel XXbox Media Center – Deel XIErvaringen met XBMC – Deel XII
Ervaringen met XBMC – Deel XIIIErvaringen met XBMC – Deel XIV

inhoud...


Eventuele opmerkingen/wijzigingen/spelfouten kunnen via de DM gemeld worden.

Update overzicht:
04-08-11 | Openen deeltje 15 | Ten opzichte van deel 14 is er een stuk toegevoegd over de extra's naast xbmc en een stuk over het beginnen met XBMC welk platform en welke installatie.
05-08-11 | Diverse spelfouten met dank aan Klojum en wmn79 _/-\o_ | XBMC4XBOX iets beter uitgelicht en smartphone apps toegevoegd aan bediening na idee van wmn79 _/-\o_ | FAQ series in dvdmappen toevoegen aan bibliotheek | Trakt.tv toegevoegd.
2-1-13 | Linkjes aangepast/toegevoegd | Trakt sync app bijgewerkt
inhoud...

–THE END–

[Voor 106% gewijzigd door Mar2zz op 06-05-2014 22:38. Reden: Linkje toegevoegd bij uitleg meerdere xbmc's in huis]


 • Icingdeath
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 14:24
zoekend naar een cheatcheat, stuitte ik hier op:

bron met pdf

Ik vind het met een toetsenbord soms toch net ff wat beter werken dan via een telefoon of een losse afstandsbediening.

 • FREAKJAM
 • Registratie: mei 2007
 • Laatst online: 19:56

FREAKJAM

"MAXIMUM"

Voor de liefhebbers:

Vandaag wordt naar alle waarschijnlijkheid de RC voor Aeon MQ3 gereleased, welke zal werken onder XBMC Eden. De thread is er nog niet, maar die zal denk ik vandaag nog wel verschijnen.

Simpelweg het XBMC forum in de gaten houden dus :)

preview:

is everything cool?


 • blubbers
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 10:31
He jongens!

Heb gisteren XBMC geintalleerd, alles lijkt te lukken enkel weet ik niet hoe ik deze indeling kan krijgen:Zal wel heel simpel zijn maar kan het niet vinden.

Nu is het bij enkel de lijst van m'n films en rechts een pic van de cover..

 • dannbla
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 18-01 19:26
Hallo!
Kan iemand mij helpen?
Ik gebruik de laatste stable versie van XBMC op mijn HTPC (Win7.)
Ik gebruik de AEON skin.
Ik wil graag de volgende aanpassing maken:

- Wanneer ik een muzieknummer start, wil ik graag dat XBMC direct naar fullscreen visualisatie aanzet (niet milkdrop oid, dat heb ik allemaal uitstaan.) Ik heb namelijk Last.fm Fanart visualisatie.
Ik moet deze nu nog handmatig aanzetten door op de "TAB" toets te drukken.

- Als ik dan eenmaal in die fullscreen visualisatie zit, dan zie je onderin welk album/artiest/nummer je aan het afspelen bent en op hoeveel minuten je zit.
Helaas verdwijnt dit na ongeveer 5 sec en hou je een fullscreen fanart over zonder enige info. (Pas als je je muis beweegt komt het menu weer omhoog).

Het is geen losse instelling, maar misschien dat iemand een regel kan schrijven om in advancedsettings.xml te zetten?

Bedankt!

[Voor 20% gewijzigd door dannbla op 26-08-2011 21:15]

There's no school like the old school and i'm the headmaster


 • emzed
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 17-01 13:15
Ik gebruik mijn XBMC (OpenElec) vooral voor muziek. Maar om daar nu continu de TV aan te laten staan vind ik wat te gortig.
Ik denk aan zoiets:Is het mogelijk om via een extern display en afstandsbediening de muziekfolders te browsen en af te spelen zoals bijv een Squeezebox?

 • jacobras
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 11:23

jacobras

Developer

schumi2004 schreef op woensdag 31 augustus 2011 @ 00:39:
[...]

Psst, willing to share keymap :P
Mijn keymap.xml is niet zo groot, dus ik plak 'm hier direct even:
Engels commentaar, want Nederlands commentaar in code voelt gewoon niet goed :P


XML:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<keymap>
  <!-- Green cycles through the subtitles -->
  <!-- Yellow will toggle the library views between 'show everything' and 'show watched only' -->
  <!-- Logitech Harmony is configured to send 'hash' keypress when 'menu'-key is pressed -->
  <global>
    <remote>
      <blue>ToggleWatched</blue> 
      <yellow>SendClick(25,14)</yellow>
      <hash>ContextMenu</hash>
    </remote>
  </global>

  <!-- Home screen --> 
  <Home>
     <remote>
      <red>XBMC.CleanLibrary(video)</red>
      <star>XBMC.UpdateLibrary(video)</star>
      <hash>XBMC.ActivateWindow(Settings)</hash>
     </remote>
  </Home>
  
  <!-- While whatching full-screen video -->
  <!-- Star (Menu-key on the Harmony) toggles OSD -->
  <FullscreenVideo>
    <remote>
      <green>NextSubtitle</green>
      <red>AudioNextLanguage</red>
      <hash>OSD</hash>
    </remote>
  </FullscreenVideo>
</keymap>


Deze heb ik geplaatst in \\IP-adres-van-HTPC\Userdata\keymaps\.

Ik heb de Harmony One ingesteld om een Microsoft Windows Media Center (EU) (hernoemd naar "XBMC") te bedienen. Bij de mediaplayer activiteit heb ik een aantal knoppen veranderd:
 • Menu = XBMC: #
 • Zorgt ervoor dat op homescreen Instellingenscherm geladen wordt, tijdens video kijken de OSD in beeld komt en bij overige schermen het contextmenu in beeld komt.
 • Plus = XBMC: *
 • Zorgt ervoor dat op beginscherm de videobibliotheek geüpdate wordt. Geheugensteuntje: plus = toevoegen.
 • E = XBMC: Red (Rood)
 • Zorgt ervoor dat op beginscherm de videobibliotheek gecleand wordt. Geheugensteuntje: E = erase (erase overbodige troep).
 • Verder heb ik nog een aantal schermknoppen, zo wissel ik met groen tussen ondertitels, rood tussen audiokanalen tijdens video afspelen. Met blauw kan ik aangeven of ik een film al bekeken heb (toggleWatched) en met geel kan ik wisselen tussen alle video's tonen en alleen video's tonen die ik nog niet gekeken heb.


Nu ik toch bezig ben zal ik wel even mijn volledige remotesetup delen. Bij XBMC invoerapparaten staat 'remote sends keyboard presses' aangevinkt, daardoor kan ik onder andere door gewoon twee keer op de 5 te drukken een film beginnend met de letter 'L' opzoeken (want 5 = JKL). Ideaal!

Hier de volledige Logitech Harmony setup (minisysteem is mijn surroundset):

Mijn Logitech Harmony One setup in combinatie met XBMC (screenshot).

Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft. Voor mij is dit de perfecte setup :)

[Voor 4% gewijzigd door jacobras op 31-08-2011 14:32. Reden: Fototje toegevoegd & link gefixt]

Mijn laatste (grote) reviews: Medal of Honor (VR), Half-Life: Alyx (VR)


 • SYQ
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online
bestaat er trouwens geen addon waarmee je kunt internetten via xmbc, desnoods via een internet explorer schil?

Ik heb trouwens het volgende besteld vanwege de prijs, tot nu toe gebruikte ik alleen de remote maar soms kan een tobo wel handig zijn (gebruik voor nu iphone + mobile mouse). Zal me bevindingen wel hier plaatsen wanneer ik hem binnen heb


http://www.dealextreme.co...ckpad-and-red-laser-35354
~25 euro

 • FREAKJAM
 • Registratie: mei 2007
 • Laatst online: 19:56

FREAKJAM

"MAXIMUM"

Ik ben eergister op de git-versie van reFocus gestuit (versie 0.9.2), en ik vind m echt super!
Gecode door een Nederlander ook toevallig. Het alternate home-menu is echt strak!

is everything cool?


 • Timmetjuh
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 16:10
Ik heb een vreemd probleem bij het afspelen van HD films met mijn Sapphire Edge HD Mini PC.
Op deze mini PC heb ik Windows 7 Ultimate 64-bit draaien met daarop XBMC geinstalleerd.

Bij het afspelen van HD-films heb ik vaak ontzettend grote pixels en vreemde kleuren in beeld. Het is een beetje te vergelijken met satelliet-tv kijken bij slecht weer. Het probleem treedt op op willekeurige momenten.
Vaak gaat het na een scene weer weg, maaar soms gaat het ook door totdat er een blue screen verschijnt of de PC vastloopt. In dit blue screen staat dan meestal een melding dat er iets met de display driver aan de hand. Uiteraard heb ik deze al geprobeerd te updaten met de nieuwste versie van de Nvidia website, maar dit heeft niet geholpen. Ook staat DXVA gewoon ingeschakeld.

Hier een voorbeeld:Dit probleem heb ik zowel onder een 32-bit versie van Windows 7 als onder een 64-bit versie.

Specs van de Sapphire Edge HD:
Intel® Atom™ D510 1.66GHz
1024 KB CPU Cache
2048 MB DDR2-800 So-DIMM
512 MB NVIDIA® ION™ 2

Heeft iemand een idee of zou dit gewoon een hardware issue zijn? Ik heb het internet al afgezocht, maar kan niet echt iemand vinden met hetzelfde probleem.

 • Autoreply
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 16-10-2021


Geen "enable/disable debugging" bovenaan en ik wil nou toch wel erg graag van die getallen en tekst links bovenaan af...

Normaliter kan je dit uitzetten in advancedsettings.xml zoals hier beschreven. Ik krijg echter niets, nada, noppes, zoals te zien is in 't screenshot, ondanks dat ik keurig advancedsettings heb aangemaakt. Is er nog een andere instelling die dit kan blokkeren? Na een reboot is mijn advancedsettings compleet verdwenen (en ja, wel gesaved)?

Lijkt samen te hangen met een eerdere post
Autoreply in "[ervaringen] XBMC Media Center - Deel XV"

En hier nog wat meer info:
Autoreply in "[ervaringen] XBMC Media Center - Deel XV"

[Voor 29% gewijzigd door Autoreply op 10-09-2011 19:50]


 • Joster
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 23-12-2021
Joster schreef op donderdag 22 september 2011 @ 09:45:
[...]


Of is een web interface voor een Xbox versie wel mogelijk? Ik kan immers mijn Xbox ook bedienen via een remote op mijn Android telefoon, gewoon via http. Heb alleen nog niets kunnen vinden aan web interfaces (met als belangrijkste doel het beheren van je library's) voor XBMC op de Xbox?

Edit: is het zo simpel?
Ik krijg in zowel Firefox, IE als Chrome de vraag naar mijn username en wachtwoord dat ik heb ingesteld voor http toegang maar dit wordt keer op keer geweigerd.. Eens verder neuzen.

Edit: ik weet zeker dat ik het goede wachtwoord ingeef want wanneer ik een fout wachtwoord geef krijg ik het venster met wachtwoord vereiste opnieuw. Wat ik krijg bij een goed wachtwoord is als volgt:
Access Error: Site or Page Not Found

Cannot open URL
Edit2: het volgende kan ik niet doen, enable web server:Sterker nog, bij mij ziet het er heel anders uit. Toch is dit alles afkomstig van de xbmc4xbox wiki, ik heb het idee dat mijn versie van XBMC met de skin die ik gebruik net wat anders in elkaar zit ofzo. Wel heb ik onder servers iets als "Allow to control XBMC via HTTP" en dat leek mij genoeg (daarmee kan ik immers ook middels mijn Android toestel XBMC bedienen... ).

[Voor 40% gewijzigd door Joster op 22-09-2011 17:23]


 • PromWarMachine
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 18-01 15:02

PromWarMachine

Forsaken Archer

Ik heb een probleem met XBMC.
Het kan haast niet moeilijk zijn, maar ik kan het niet uitstaan dat ik het niet voor elkaar krijg.

Vorig seizoen was daar Nikita. Een erg leuke serie, die perfect in XBMC wordt weergegeven, inclusief subtitles, fantastisch. Nu is er echter seizoen 2 en ik krijg met geen mogelijkheid seizoen 2 in XMBC. Hij ziet het gewoon als een seizoen.

Paths:
N:\Films en Series\Series\Nikita\Season1\*.avi
N:\Films en Series\Series\Nikita\Season2\*.avi
Alleen Season1 wordt herkend.

Vorig seizoen had ik de data al in Season1 gezet. Dat heb ik niet pas nu verplaatst, nu er een Season2 is.

http://tweakers.net/ext/f/M39TfOFC8Uuc1x93fgobKYwu/thumb.png
Content op Series

http://tweakers.net/ext/f/qyUKZGuAstR8Z3ZV8xEtlZgn/thumb.png
Content op Nikita

http://tweakers.net/ext/f/YnT7P4Hgsi80Z3ebe9n58a8Y/thumb.png
Content op Season1

http://tweakers.net/ext/f/R236NxtcJA0I9vNxEXcftTaB/thumb.png
Content op Season2

Seizoen 1 is marked as watched en die hide ik standaard, maar als ik dat uit zet, staat seizoen 2 er nog steeds niet in.
Wat kan ik verder nog doen / proberen?

Versie
Starting XBMC, Platform: Windows 7, 64-bit (WoW) build 7600. Built on Mar 8 2011 (Git:e9e9099, compiler 1500)
Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Desktop Resolution: 1280x1024 32Bit at 60Hz
Running with administrator rights

Dividend for Starters


 • lowfi
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 06:09
Vraagje over movie sets:*.nfo:
code:
1
2
3
4
5
<movie>
  <title>Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull</title>
  <set>Indiana Jones Collection</set>
</movie>
http://www.imdb.com/title/tt0367882/


Kan ik regisseur/director en dat soort informatie ook in de NFO kwijt? Het ziet er op deze manier zo kaal uit....

 • lowfi
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 06:09
Met Aeon Nox (svn) kan ik addons toevoegen in het hoofdmenu:


 • hardware-lover
 • Registratie: augustus 2005
 • Niet online
Vince22 schreef op dinsdag 01 november 2011 @ 10:57:
[...]

Thanks voor je antwoord. Mijn tv hangt wel aan de muur, maar de beugel is niet al te plat, er zit nog een paar cm ruimte achter de tv.
Welk model van Zotac is dan geschikt voor dit gebruik? Nog tips? Voldoet de Nano bijvoorbeeld?
Misschien voldoet een product van een ander merk v.w.b. afmetingen en mogelijkheden?

[Voor 7% gewijzigd door hardware-lover op 01-11-2011 12:49]


 • EaS
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 15-01 21:02
Heb even zitten spelen met de dirty regions optie in xbmc. 't Is er al wat maanden, maar een zeer welkome ontwikkeling.

Resultaat is dat m'n passieve GT430 (zonder noemenswaardige airflow in de behuizing) zeker een graad of 10 koeler is gedurende het standaard GUI gebeuren.
Alleen heb ik daar wel een optie in m'n favoriete skin (MQ2/3) voor in moeten leveren:Heb met de visualizedirtyregions optie even bekeken wat er gebeurt, en inderdaad -zoals verwacht- het hele scherm wordt beschouwd als een dirty region zo gauw geanimeerde achtergronden worden gebruikt.

Hoe kan het dat diverse game studios zeer gelikte OpenGL interfaces kunnen schrijven, waarbij het systeem echt uit z'n neus staat te vreten -ondanks de grafische pracht, maar dat de xbmc interface toch zo'n power hog is? Het 'xbox legacy ' verhaal is nu toch wel erg oud aan het worden.

Is er dan echt een complete rewrite van de GUI engine nodig? Of zijn er ontwikkelaars mee bezig?

 • EaS
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 15-01 21:02
Voor diegenen die gebruik maakten van de diverse weer mogelijkheden, maar problemen hadden: Er is een 'weather provider' opgestaan die besloten heeft om XBMC te sponsoren. Zal binnenkort volledig in XBMC ingebakken worden:

Welcome sponsor: Weather UndergroundYou may have noticed that for the past few weeks the Weather section of XBMC has become unable to provide updated information due to our default weather provider moving to a fully fee-based API. A brief scramble ensued, and the change provided the kick-in-the-pants we needed to move weather providers into our add-ons framework so that we can send out updates between releases, and allow users to choose between different sources much more easily.

We have now added the final piece of the puzzle: A default provider who has agreed to sponsor XBMC and its users with all the data we need. A special thanks to Weather Underground for working quickly with us to fill the void. It’s great to work with companies who see the value in donating their services to open-source communities like ours. We hope that they see some extra commercial interest as a result.

Thanks also to ronie for having the add-on ready before the ink was dry.

Users of recent nightly builds have already seen the change, and it will be fully baked in to the upcoming Beta1 release.

 • BrcBas
 • Registratie: oktober 2007
 • Laatst online: 10:11
Ben druk bezig met xbmc te optimaliseren zoals ik wil. Echter krijg ik sinds ik het beeld het gedupliceerd met mijn tv en monitor vaak de volgende bluescreen. Ook loopt het beeld op mijn tv niet helemaal lekker. In het begin van de film Tron waarbij allemaal verticale lijnen te zien zijn waar een lichtgevende horizontale lijn doorheen gaat lijkt het niet of alle verticale lijnen doormidden gaan en opschuiven (weet niet beter hoe ik het uit moet leggen). Wat kan hier de oorzaak van zijn? Op mijn monitor speelt hij wel vloeiend af. Heb b.t.w. de laatste nightly build draaien van 10 dec.edit: Heb de drivers wel al aantal keer opnieuw geïnstalleerd en alles opgeschoond met Driver Sweeper

[Voor 7% gewijzigd door BrcBas op 21-12-2011 16:05]


 • Erhnam
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 18:02

Erhnam

het Hardware-Hondje :]

http://www.xbmcfreak.nl/


 • Mirrordin
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 17-01 15:18
Beste Tweakers,

om te beginnen dit zijn de Specs van mijn HTPC:

#ProductPrijsSubtotaal
1Samsung EcoGreen F4EG HD204UI, 2TB€ 114,90€ 114,90
1Origen AE S10V€ 314,70€ 314,70
1Scythe Snurken Rev. B€ 21,94€ 21,94
1Intel Core i3 2100T Boxed€ 106,80€ 106,80
1Sony Optiarc BC-5640H Zwart€ 89,-€ 89,-
1Huntkey Jumper 300G€ 60,95€ 60,95
1Crucial m4 CT064M4SSD2 64GB€ 90,90€ 90,90
1Corsair XMS CMX4GX3M2A1600C9€ 22,44€ 22,44
1Asrock Z68M/USB3€ 82,63€ 82,63
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 904,26Ik gebruik momenteel XBMC Eden beta 1 met Windows 7 Home Premium x64. Zonder de standaard XBMC-instellingen aangepast te hebben, stream ik mijn HD films (vanaf een QNAP TS219P NAS met SMB) naar de HTPC. Helaas werkt dit niet helemaal lekker.

Zo heb ik een kopie van de bluray 'Avatar' (geript d.m.v. AnyDVD HD) als ISO en als folder. Als ik deze ga afspelen wil het nog wel eens stoteren. Nu heb ik het volgende gevonden en uitgevoerd: http://forum.xbmc.org/sho...d0fa&p=887984&postcount=3

Met deze instellingen doet Avatar het helemaal perfect, maar bij mijn andere HD films (tevens eigen kopieen van blurays) krijg ik artifacten in beeld en andere vreemde storingen. Ik heb hier nog een paar screen shots van Prince of Persia en Transformers.


By arjanmolenaar at 2011-12-30


By arjanmolenaar at 2011-12-30

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

 • Mr_Blobby
 • Registratie: mei 2000
 • Laatst online: 17:36
Marcello83 schreef op zaterdag 31 december 2011 @ 12:01:
Ik heb onlangs de beta van XBMC 11 geprobeerd echter heb ik nog steeds het probleem dat bij sommige videobestanden het geluid achterloopt. Vooral bij 24p materiaal. Dit had ik al sinds XBMX 10.1, ook de nightly's hebben dat. Paar vrienden van mij hebben ongeveer dezelfde setup qua PC, versterker en TV en hebben dit probleem ook (alles via HDMI aangesloten).
Het zijn maar en paar miliseconden maar ik vind dat ontzettend storend als je een high end setup hebt waarbij alles gewoon perfect moet werken!

Daarom gebruik ik nu al meer dan een jaar Media Portal met de SAF codec pack, hierbij loopt het geluid overal perfect in sync!

Echter vind ik XBMC toch fijner en mooier werken dus zou graag terug willen! Heeft hier niemand daar last van? Ik lees er eigenlijk vrij weinig over hier.
Je kan dat simpelweg instellen via "Audio offset" en "Set as default for all movies":

en zij zagen niet hoe spot in mij worstelde met verdriet


 • Ample Energy
 • Registratie: oktober 2007
 • Laatst online: 26-12-2021
Laatste 2TB schijf die ik heb gekocht kostte me 55 euro. Laatste keer dat ik keek waren ze 140 :(
Maar ja, ik blijf sparen, dus dan kan ik wel mooi in 1 keer een aantal schijven kopen en eindelijk gaan beginnen met back uppen :P

Kan jij zien hoe groot al die covers zijn? Heb namelijk ook nogal wat muziek, dus dan krijg ik een beetje een ideetje.Ik bedoel dus zo'n view als dit, de Library mode, geloof ik.

Dus ik kan ze downloaden op de server en dan importeren via een pc. Dat is wel goed genoeg. Scheelt weer netwerkverkeer.

@ Tweety1: Dus jij hebt helemaal niks op je pc staan, maar je moet even cachen of zo als je XBMC opstart? Duurt dat niet heel lang dan? Of blader je dan met lag of zo?

@ mrwolf: Klinkt als veel werk. 1 van de redenen dat ik XBMC wil is dat hij er crawlers voor heeft, dus dat ik dat niet hoef te doen :P


Wat ik me ook nog afvroeg is hoe XBMC de films afspeelt. Doet-ie dat zelf of mag ik een programma kiezen, zoals VLC? Met VLC heb ik namelijk nog nooit problemen gehad en het belangrijkste: Philips amBX moet werken.

Luister naar je onderbewustzijn. Er is een reden dat je niet wilt weten hoe je voedsel wordt geproduceerd.


 • lowfi
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 06:09
Behoorlijk geniaal...

Met de nieuwe apple trailer plugin kan je films direct aan CP toevoegen!


 • Borromini
 • Registratie: januari 2003
 • Niet online

Borromini

Mislukt misantroop

Nielsjuhz schreef op donderdag 26 januari 2012 @ 00:06:En zou de Fusion E-350 processor wel blu-ray films af kunnen spelen? (Mkv bestanden van 14GB).
En zou zo'n opstelling ook nog beetje energiezuinig zijn? Want zie wel veel mensen bij het grote zfs topic dat ze zo'n moederbord gebruiken en wel tegen de 40w aan zitten als nasje.
Zuinigheid hangt volledig af van je setup, je aantal schijven e.d.

De Zotac Nano AD10 (E-350) zou zo'n 20W gebruiken, en onder full load 40W. Met hardwareversnelling (XvBA onder Linux) zal je daar nooit aan raken. Ik heb vorige week een Nano AD10 aangeschaft, Linux op gegooid, Xbmc met XvBA-ondersteuning gecompileerd en dat ding trekt dat met de vingers in de neus. CPU-gebruik: 20% op beide cores, beide cores op 800 MHz geklokt (klokt naar 1,6 GHz indien nodig), de HD6310 doet al het werk :).

BBC Planet Earth, Full HD rip:De enige beperking die XvBA voorlopig heeft is dat het niet alle High@L5.1 encodes afspeelt - jammer genoeg zijn er simpelen van geest die denken dat een 720p rip per sé dat profiel nodig heeft (Full HD past perfect in High@L4.1, btw, daar is meer dan genoeg bandbreedte voor). Dus je moet je media checken (bv. met mediainfo) om te zien of daar iets tussen zit.

[Voor 4% gewijzigd door Borromini op 26-01-2012 08:48]

Got Leenucks? | Debian Buster x86_64 / ARM | OpenWrt: Empower your router | Blogje


 • erwin.heukels
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 05-12-2020
Bo0bz schreef op donderdag 09 februari 2012 @ 14:14:
ik draai de laaste stabiele versie van xmbc (geloof v10.1!?) en heb de XOT-uzgv3 addon geinstalleerd. Ik krijg alleen bij elke zender een groen beeld ipv het programma. Iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen? Draai het op Win7 overigens :)
ik heb soortgelijke setup (Win7) en heb net de XOT-uzgv3 repository via ZIP-file geinstalleerd.
vervolgens via Get AddOns de verschillende mogelijkheden binnengehaald en een aantal enabled.
nu komen ze alleen niet in mijn keuze-lijstje onder Video - AddOns tussen mijn andere video add ons?
ze staan wel keurig in het overzicht 'all add-ons' met 'enabled' erachter?


hoe kan ik ze nu starten?

one life, live it!


 • hardware-lover
 • Registratie: augustus 2005
 • Niet online
Er zijn blijkbaar wel meer mensen met een Onkyo receiver en Windows 7 problemen.
De foto is niet zo heel erg duidelijk maar je kunt de HD audio formaten zien bij het Onkyo audio apparaat.

De personen met de Onkyo hebben de laatste stuurprogramma's voor de in gebruik zijnde HDMI aansluiting en de meest actuele chipdriver set ook al geïnstalleerd? Degene met de nVidia GT520 zou zeker even de aparte HDMI audio stuurprogramma's apart opnieuw installeren, deze staan in de map waar nVidia zijn stuurprogramma-pakket uitpakt onder de map HDaudio. Indien mogelijk installeren zonder dat de receiver is aangesloten of anders geforceerd installeren als Windows zegt dat het niet het juiste stuurprogramma zou zijn.


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 16-01 11:19

seninha

god's right foot

Ik draai sinds een paar maanden XBMC 10.1 op mn Asrock 330.Alles wordt gestreamt vanuit mn server.

Gister heb ik een Nascar Race gedownload en nu valt me op dat het beeld steeds verspringt.
Dit is vooral te merken bij snelle camera bewegingen.

Hier info van XBMC:
Nou zie ik een framerate van 50fps. TV is een panasonic Plasma welke geen 24fps optie heeft.

Waar ligt het probleem en is dit makkelijk op te lossen?

iRacing Profile Flickr


 • technorabilia
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 20:02

technorabilia

(fka kraades)

DeTjuk schreef op maandag 20 februari 2012 @ 16:17:
[...]


Kijk hier eens:
http://www.rieter.net/pages/XOT:Channels

Kwestie van installeren en problem solved
Dank je, maar blijkbaar zit er ergens iets niet goed in de add-on.
Als je kiest voor Events dan zie je onderstaand overzicht. De TechDays 2012 zie ik dan weer niet...
Nog andere suggesties?

Edit:
Ook andere channels hebben hier last van bv. Eredivisie Live.
Kies bv. ADO Den Haag en je ziet eerst Page 2 t/m Page 9 in de lijst staan...

[Voor 13% gewijzigd door technorabilia op 20-02-2012 16:42]

👉🏻 Blog 👈🏻


 • Borromini
 • Registratie: januari 2003
 • Niet online

Borromini

Mislukt misantroop

Ik heb hier al een tijdje met beta 3 dat ik bestaande bronnen niet kan wijzigen. Ik krijg namelijk geen 'edit source' knop meer en sources.xml is onbestaande, dus ik zit een beetje vast :(Iemand een tip? Zowel mijn desktop als mijn HTPC draaien dezelfde software (beta 3 + Aeon Nox skin) en op mijn desktop is het geen probleem. Ik heb alle opties nog es doorlopen in de configuratie om te zien dat ik geen dingen uitgeschakeld heb, maar zoals je kan zien in het screenshot kan ik nog steeds bronnen toevoegen...

Got Leenucks? | Debian Buster x86_64 / ARM | OpenWrt: Empower your router | Blogje


 • Borromini
 • Registratie: januari 2003
 • Niet online

Borromini

Mislukt misantroop

Screenshots van de ontbrekende Files entry:Got Leenucks? | Debian Buster x86_64 / ARM | OpenWrt: Empower your router | Blogje


 • DFKT
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 13-01 23:27
Een aanrader voor degenen die DE skin nog steeds niet gevonden hebben (smaken verschillen tenslotte, maar ik vind deze toch wel erg mooi worden):

Breeze - http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=107504

[Voor 23% gewijzigd door DFKT op 05-03-2012 12:36]

Je moet de mening van een meerderheid niet verwarren met de waarheid.


 • lowfi
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 06:09
Heeft iemand het voor elkaar gekregen om een custom splash screen in openelec te krijgen. Deze guide werkt bij mij niet:

http://openelec.tv/forum/...without-having-to-rebuild

Ik draai daily builds (ION).


 • EaS
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 15-01 21:02
Smaak is persoonlijk natuurlijk, maar de volgende skin vind ik er wel eentje om in de gaten te houden:
Bovenstaande screenshots geven een indruk, maar zien er nogal statisch uit natuurlijk. Maar ook de menu transities en bediening zijn zeer stijlvol gedaan - getuigende de volgende filmpjes:

In het begin stadium:
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=7eLJ_OxX3uQ&context=C3ec844eADOEgsToPDskLnOSpqf_w5wbRsLXCRUtJF]

Al een stukje verder ontwikkeld:
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=E5tDl-Y02ko]

De maker wil de eerste testdrive van bovenstaande skin ergens in april vrijgeven. Ik houd het allemaal in ieder geval zeker even in de gaten. Zie hier: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=123302
Iemand ervaring met dit toetsenbordje? Reviews ervan zijn in ieder geval goed.
Leek me wel geschikt voor erbij aangezien het met de Harmony niet mogelijk is deze als MCE Keyboard te gebruiken op OpenELEChttp://www.dealextreme.co...ackball-mouse-2-aaa-35909

[Voor 5% gewijzigd door schumi2004 op 24-03-2012 13:40]


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 16-01 11:19

seninha

god's right foot

Ik heb zojuist XBMCbuntu geinstalleerd op mn Asrock 330.
Werkt op zich perfect, alleen het opstarten.

Zodra ik de power knop indruk komt het volgende in beeldIk moet dus met mn toetsenbord op ENTER drukken anders start XBMC niet op.

iemand een idee hoe dit op te lossen??

iRacing Profile Flickr


 • lowfi
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 06:09
chrisism schreef op woensdag 28 maart 2012 @ 14:51:
Van het weekend overgegaan op de Eden release (xbmcbuntu), vol verwachting.
Helaas iets te snel van slag gegaan zonder alles aandachtig te lezen. Ik maak gebruik van mysql op mn server voor XBMC en had dus wel een MySQL backup, maar geen backup via XBMC zelf.
Resultaat mn gehele library thumbscache weg.

In eerste instantie kon hij via Eden maar niet mijn database upgraden naar de nieuwe versie. Na wat sql queries is mij dat allemaal wel gelukt om het werkend te krijgen, maar nu zit ik met mn thumbs.
Het laden van de library is echt verschrikkelijk sloom. Dit komt waarschijnlijk omdat XBMC van al mijn media thumbs maakt door video screenshots e.d. Hij pakt niet meer mijn originele video hoesjes thumbs die in de map van elke film op de shares staan (leve couchpotato en ember).
Als ik naar de movie info scherm ga in XBMC ziet hij wel de originele hoes thumb nog als 'current thumb', maar ik moet hem nog eens selecteren zodat XBMC hem weer gebruikt. Dit is dus niet te doen voor mn 1000+ films en episodes. Vooral niet met de traagheid van de library op dit moment.

Ik heb geprobeerd de textures6.db file te verwijderen, maar dit lijkt geen effect te hebben. XBMC blijft steeds zelf automatisch screenshots te maken als thumbs.
Weet iemand een truc zodat XBMC weer netjes de correcte bestaande thumbs pakt? Desnoods dmv wat sql queries of zelf wat te programmeren. Zolang ik maar niet 1000 x movie info, refresh thumb hoef te doen.

(XBMC MySQL db users opgelet die nog moeten upgraden naar Eden, vergeet vooral niet ook een export te doen via XBMC zelf!!!!) |:(
Mijn (shared) thumb library gaat al een aantal library imports/exports mee. Weet niet meer of ik dit allemaal in eden heb gedaan. DB is sinds dharma (en ook tussendoor in eden builds) een aantal keer aangepast.

Ik denk eerlijk gezegd dat je het beste helemaal overnieuw kan beginnen. Ik heb het ongeveer voor 500 videofiles gedaan en dat is zo gebeurt. Fanart/tbn/nfo files staan bij mij in de movie folders:Ik maak verder ook gebruik van path substitution voor thumbs (e.a).

[Voor 4% gewijzigd door lowfi op 28-03-2012 16:08]

Voor de OpenELEC gebruikers onder ons.

Heeft me de nodige tijd gekost om in OE te krijgen maar hier dan Eden met Dual Audio ondersteuning welke hier beschreven wordt. http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=86038
(was een leerzaam traject moet ik zeggen)Werkt als een tiet moet ik zeggen.

Fusion, Generic en ION builds.
http://www.4shared.com/fo.../OpenELEC_Dual_Audio.html
(Als iemand andere build hebben moet geef maar gil, compileer ik hem voor je)

[Voor 19% gewijzigd door schumi2004 op 11-04-2012 15:23. Reden: url aangepast, meerdere builds beschikbaar.]


 • serhat
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 16:30
seninha schreef op donderdag 05 april 2012 @ 09:19:
@Mikeo O:

Aangezien de rest van mijn files wel goed door XBMC zelf worden gescraped, kan ik ook gewoon die ene Indy Car bestand scrapen met Ember Media Manager?
Ja dat kan. Zolang je maar uit kijkt dat hij ook niet het een andere probeert te wijzigen in de andere mappen. Desnoods even alleen die ene map moven naar een veilige plek waar alleen Indy Car staat. Ember door die map halen. Als je klaar bent map terugzetten.

----

Ik heb zelf nog wel een vraag over Ember Media Manager. Ik krijg hem maar niet goed aan de praat. Ik heb de tutorial gevolgd van de thinkgeek website waar hier vaak naar verwezen wordt. Op de een of andere manier pakt XBMC niet bij elke film de poster goed. Soms laat hij niks zien en soms pakt hij maar de fanart i.p.v poster, terwijl hij zeker aanwezig is. Dit allemaal nadat ik mijn userdata/Thumbnails map netjes opschoon, gezien gecachte een hogere prio hebben en als eerste geladen worden voor zover ik weet.

Mogelijk doe ik gewoonweg iets verkeerd. Als ik in XBMC "Get thumb" doe (mogelijk skin-specifiek) is de poster vaak nummer 2 in het lijstje en als ik die kies is het opeens wel weer goed.

http://tweakers.net/ext/f/R0Yya5zVINvuexRM11UbGHqN/thumb.png

[Voor 15% gewijzigd door serhat op 05-04-2012 09:51]

maxtrash schreef op donderdag 05 april 2012 @ 21:23:
ik heb hetzelfde probleem. Xbmc, eden op windows 7 en geen ziggo plugin te zien.
laatste plugins zijn YouTube en Zapiks.
Ik zou even de add-on library een force update geven want hij is er toch echt

maxtrash schreef op vrijdag 06 april 2012 @ 08:51:
[...]

ik heb gisteren zitten zoeken hoe ik kon forceren dat de add-on's zich zouden updaten maar heb dat helaas niet gevonden. Zal het nog eens proberen, als iemand tips heeft houd ik me aanbevolen
Rechtermuis knop XBMC.org Add-ons


 • Vince22
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 19:41

Vince22

PSN ID: Vince_NL

Nadat ik eden opnieuw heb geinstalleerd en de userdata terug heb gezet vanaf backup heb ik de volgende melding linksboven in beeld:


herkent iemand die en hoe kom ik er van af?!
Alles werkt verder naar behoren, het lijkt een debugregel..

[Voor 11% gewijzigd door Vince22 op 10-04-2012 20:41]

Sowieso schrijf je zo! http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/sowieso


 • Roeligan
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 17-01 11:54

Roeligan

Feyenoord

http://www.informatique.n...-veris-multimedia-ez.html


Heb hem ook gehad en aan een mede tweaker verkocht, deed dienst in mn oude HTPC.

A real man fears not mortality for it's death, he fears mortality for it's lack of life!
RatPack #814


 • Tomba
 • Registratie: mei 2000
 • Nu online

Tomba

Quis custodiet ipsos custodes?

Ik heb van het weekend mijn XBMC 10.1 bijgewerkt naar 11.0 (draai op Win7 x64 SP1) en zit met een tweetal vraagjes:
1. Hoe weet ik of de zogenaamde dirty regions werkt ?
2. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook van Skin te veranderen (Had Back Row, maar wil nu graag Aeon MQ3). Ik krijg het echter met geen mogelijkheid voor elkaar om deze view te krijgen voor mijn movies/TVshows:

Kan iemand mij uitleggen hoe ik die view selecteer ? (heb hem wel enabled in de settings maar ik kom niet in het 'side menu' om de view aan te passen)

Vivid || tomba.tweakblogs.net || Mijn V&A


 • Fire69
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 21:02
Ik vraag me af waarom je het zo moeilijk zou maken als die profielen er gewoon voor gemaakt zijn? :P

Netjes en handig toch zo?
basa schreef op donderdag 26 april 2012 @ 14:21:
[...]
Kinderen zijn nog klein, dus ik moet ze opleggen. Andere profielen maken kan een oplossing zijn, maar misschien toch iets minder handig. Had voor mezelf gedacht om onder movies --> Films , Disney en tv series te maken. Dit heb ik echter nog niet voor elkaar gekregen.
[...]
Zeker als je kids nog te klein zijn om het zelf te doen, maakt de manier waarop het gebeurt niet zo veel uit.
Dit is volgens mij het handigste.

Als je toch op jouw manier wilt werken, zou je ook moviesets kunnen gebruiken en als je films onder een movieset 'Adults' en een movieset 'Kids' kunnen zetten.

De oplossing van Tweety1, waar je moet gaan xml's aanmaken en skins aanpassen, sorry maar dat vind ik pas onhandig! :P

[Voor 57% gewijzigd door Fire69 op 26-04-2012 16:30]


 • HarmoniousVibe
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 15:41
G.Scholtens schreef op donderdag 26 april 2012 @ 16:52:
Iemand enig idee om via de remote van de ms-tech 1200 ondertitels te kiezen? Kan de knop niet vinden op mijn afstandsbediening.
Menu => Audio/subtitles =>

12 × LG 330Wp (Enphase) | Daikin FTXM-N 3,5+2,0+2,0kW


 • M!chel
 • Registratie: december 2006
 • Niet online
24.S08E01
24.S08E02
...
...
24.S08E23
24.S08E24

edit: zie hier mijn indeling:

[Voor 55% gewijzigd door M!chel op 26-04-2012 18:10]


 • Ebonite
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 08-05-2021
Ik hoop dat ik in de juiste forum ben, want ik heb een probleem. Ik kan geen reset knop vinden om naar de standaard instellingen te gaan, want ik kan bijna de ondertitelingen niet lezen (het verdwijnt bijna onderaan) alsmede de balk voor instellingen (zoals je ziet op de foto, sorry voor slechte pic maar tis genomen via de telefoon :P). Ik moest vaak gokken waar het is.Dit speelt al een hele tijd sinds ik XBMC had geïnstalleerd vorig jaar, maar was niet aan toe gekomen om te posten van dit euvel of vergat vaak en hoopte dat versie Eden alles gereset werd (niet dus... :+).

Ik gebruik:
OS: Win 7
Versie: Eden
Skin: Confluence

Ik was vorig jaar overgestapt van AC Ryan mediaplayer naar HTPC, wat een verademing met geluid en beeld tegenover AC Ryan mediaplayer.

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 16-01 11:19

seninha

god's right foot

Je moet even je beeld calibreren in XBMC[Voor 15% gewijzigd door seninha op 29-04-2012 08:16]

iRacing Profile Flickr


 • j1nx
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 15:20

j1nx

Geek - Enjoying life

schumi2004 schreef op zondag 29 april 2012 @ 13:17:

Heb opnieuw een MCE toegevoegd en deze laat zich zien als Windows Media Center EU welke weer wel een Exit button heeft maar weer geen Green Button.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • G.Scholtens
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 15:58
Deurdouwer schreef op dinsdag 01 mei 2012 @ 08:14:
Ik gebruik voor de foldernames en filenames de titels zoals ze op IMDB te vinden zijn, inclusief het jaartal. Nog nooit problemen gehad dat films niet goed herkend werden.
Heb zojuist de namen veranderd naar titel +jaar zowel voor de folders en bestanden. En dit werkt.
Echter mijn series nog niet, zie onderstaande screensUploaded with ImageShack.us
Van 24 seizoen 8, vind hij niks behalve de cover.
Van The Pacific, vind hij alleen epsiode 1.

Hoe krijg ik trouwens de tv banner view in aeon nox 2.0?

[Voor 54% gewijzigd door G.Scholtens op 01-05-2012 08:46]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Maverick
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 20:22
Eindelijk een goede manier gevonden om spotify te gebruiken in xbmc: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=125147

Heb het zelf op deze manier moeten installen om ervoor te zorgen dat het werkt, maar werkt echt als een zonnetje en (mischien wel het belangrijkste) het wordt actief ontwikkeld: http://forum.xbmc.org/sho...47&pid=1044028#pid1044028

PSN: DutchTrickle PVoutput


 • Borromini
 • Registratie: januari 2003
 • Niet online

Borromini

Mislukt misantroop

Ik heb een lijstje met favorieten, en mijn smart playlist staat daar ook tussen. Als ik dan in de instellingen het Aeon Nox-menu probeer aan te passen, en één van die knoppen activeer, dan geeft dat rotding een venstertje waarin zogezegd afspeellijsten zouden moeten staan. En dat is niet het geval.

Edit: ik was even in de war door de gebruikte termen, maar dit is dus wat ik al de hele tijd probeer te doen en wat hier dus om de een of andere reden niet werkt...

[Voor 45% gewijzigd door Borromini op 10-05-2012 16:24]

Got Leenucks? | Debian Buster x86_64 / ARM | OpenWrt: Empower your router | Blogje


 • Kozzmozz
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 21:04
Zonet terug XBMC Windows v11.0 proper geïnstalleerd op de laptop met standaardskin Confluence.
Maar nog steeds krijg ik de foutmelding;
https://lh4.googleusercontent.com/-L4TKEuk3suY/T8dUF0lZubI/AAAAAAAABec/AciqnCzE0Fg/s0-d/xbmc.jpg
Al zot gezocht op Google en andere faun en fora, maar ik vind geen oplossing.

Systeem: MSI Z170A Gaming / Intel i7-6700K @4.4 GHz / MSI GeForce GTX 1660 Super / G.Skill 32GB 2400 MHz / 2 x Asus PB287Q / Samsung 970 Evo Plus 500GB / Samsung 850 EVO 1TB

G.Scholtens schreef op vrijdag 15 juni 2012 @ 10:58:
[...]

Maar in imdb staat de set of dvd dus niet. Vandaar mijn probleem
Het is helemaal geen probleem behalve dat je moet zoeken naar de oplossing.
Wat je doet is zoals al aangegeven een nfo in de betreffende film folders die een set moeten vormen of vinkje je in de settings Group movie sets of je gebruikt een scraper die dat ook kan.

[Voor 8% gewijzigd door schumi2004 op 15-06-2012 11:09]


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online
Zijn er meer mensen hier die XBMC gebruiken in combinatie met Sickbeard en/of CouchPotato?

Ik krijg er maar niet voor elkaar om de koppeling tussen die 2 goed te krijgen. Sickbeard zegt wel dat de koppeling goed werkt maar XBMC doet er niets mee.Meer mensen met dit probleem of heb ik binnen XBMC nog een Ad-don oid nodig?
(Elke morgen om bv 10;00 de library updaten zou ook al goed zijn trouwens)

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • d3vlin
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 15:15
Als je qua skin liever bij Confluence blijft is Confluence-lite een aanrader:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=127058Feitelijk een doorontwikkelde versie van de Confluence skin die standaard met Eden geleverd wordt. Naast een hoop cosmetische tweaks heeft deze skin o.a. Latest Albums op het Music Home Screen zoals bij videos en gebruikt hij het Android 4 font, wat er een stuk strakker/leesbaarder uit ziet.

Installeren is eenvoudig; download de zip van Jezz_X Google Code pagina:
http://code.google.com/p/...fluence_lite.zip&can=2&q=
En kies vervolgens vanuit XBMC bij addons 'install from zip'.

[Voor 3% gewijzigd door d3vlin op 20-06-2012 10:18. Reden: plaatje toegevoegd]

Leaping Lab Rats!


 • Acolyte57
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-01 11:33

Acolyte57

Omnia Mutantur, Nihil Interit

Ik gebruik op de aTV al een tijdje Confluence-MOD omdat ik de RIghtList view zo ontzettend fijn vind:


Maar begin Confluence an sich een beetje zat te raken. Weet iemand of deze view ook in andere skins zit?

~/~ 101 little bugs in the file / 101 little bugs / take one out and recompile / 102 little bugs in the file ~/~


 • Otherside1982
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 17-01 18:16
Acolyte57 schreef op woensdag 20 juni 2012 @ 14:08:
[...]


Is dat niet dezelfde Large List die in bijna alle skins zit? Dus rechterhelft van je scherm namen, linkerhelft info met screenshot, fanart daarachter bijna totaal niet zichtbaar? Dat is niet helemaal wat ik zoek :)
De oude Project Mayhem 3 HD heeft dat wel. Ik gebruik nog steeds die skin.

 • Dennis
 • Registratie: februari 2001
 • Nu online
Kefding schreef op woensdag 20 juni 2012 @ 11:39:
Ik ben overgestapt van de skin Alaska naar ReAlaska.
Alles is erg mooi, alhoewel ik zelf nog wel de hoofdletters terug heb gebracht. Zinnen horen naar mijn mening namelijk te beginnen met een hoofdletter ;)
Hoe heb je die hoofdletters teruggebracht? Ik vind ook dat een zin met een hoofdletter moet beginnen; het ziet er niet uit.

Al met al ben ik trouwens erg tevreden met ReAlaska, al deel ik jouw mening dat het homescreen een beetje te saai/kaal is als je de slideshow uit zet.


TV-serie per seizoen, heb 'alle seizoenen' en 'terug naar vorig menu' eruit gesloopt. Voor dit laatste heb je tenslotte een back-knop.

Tot slot nog een andere vraag: in ReFocus (en ook ReAlaska) heb ik moeite met andere fanart vinden... de interface vind ik erg slecht en ik begrijp er niets van. Per tv-serie wordt een banner en een poster gedownload. Daarnaast per seizoen nog een poster. Nu wil ik in sommige gevallen de banner wijzigen, maar de poster wil ik behouden. Dat is me nog niet gelukt. Weet iemand hoe ik dit kan aanvliegen?

 • mede
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 11:55
Mijn share met (kinder) films en series wordt opeens niet meer gescraped.

Ik heb één directory met allemaal (kinder)films en kinder(series) waarbij ik alle videobestanden (extensies) in submappen zet.

Een deel van mijn directory die ik selecteer als root om te scannen:Ik heb als contect ingesteld: (TV Series)
Ik heb als scraper ingesteld (The TVDB)

en de optie ingesteld: geselecteerde map bevat één enkele serie

Wanneer ik nu alles opsla en wil scannen dan zie ik heel kort "scannen naar nieuwe content" (weet het niet letterlijk) en vervolgens "bilbiotheek vernieuwen"

Vreemde is, is dat er helemaal niets gedaan wordt!

De enige manier hoe ik nu bij mijn films/series kan komen is via het hoofdscherm op VIDEO'S en dan op Bestanden te klikken en vervolgens de naam van de map die mijn bestanden bevatten.

Klik ik echter op deze laatste optie dan zie ik gewoon de normale directory structuur zoals ik ze ook zie als ik naar mijn share ga :( Geen gescraptje inhoud en ik kan vanuit hier niet in één keer de film afspelen (moet eerst de map openen en vervolgens de .iso en .ifo aanklikken.)

3600 Wp | 12x AEG mono | SE3500


 • mede
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 11:55
Nu heb ik dus een directory 'Series' aangemaakt en die gevuld met de volgende inhoud:Content ingesteld op TV series, The TVDB als scraper maar helaas.... er wordt geen content opgehaald. Ik heb ook een directory met films toegevoegd en deze scraped wel alles netjes nu.... wordt ik nu gek??

Ik heb 'clean library' gedaan (onder instellingen->video), de locatie verwijderd en opnieuw toegevoegd maar helaas er wordt geen info voor mijn series opgehaald.

Ik heb inmiddels in alle subfolders een nfo bestand geplaatst, bijvoorbeeld in de directory 'Dora - Ontdenk De Wereld' (zie screenshot boven) staat de volgende nfo:

<movie>
	<title>Dora - Ontdek De Wereld</title>
	<set>Dora</set>
	<sorttitle>Dora 1</sorttitle>
</movie>
http://www.themoviedb.org/movie/36780


NB: de naam van het nfo bestand is 'Dora - Ontdek De Wereld.nfo'

Volgens mij loopt er iets niet helemaal lekker...

3600 Wp | 12x AEG mono | SE3500


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Miss_80
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 08:37
mede schreef op zondag 01 juli 2012 @ 14:37:
Pfff... ik krijg het dus echt niet voor elkaar om mijn TV series te laten scrapen als 'TV shows' in XBMC. Zijn hier tweakers aanwezig die hun indeling, en dan vooral de directorystrucuur willen posten en de instellingen die ze hebben staan als content scanning?

Heb nu zelfs een installatie op mijn laptop staan waar in nu mee aan het experimenteren ben. Zit nu ook al met de nightly builds te testen, maar helaas....
Hierbij mijn indeling

Ik heb al mijn series eerst laten scrapen door embedded mediamanager dus vandaar de verschillende bestanden

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mede
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 11:55
Ik heb nu mijn kinderfilms/series met ember media manager laten "scrapen" en zie hier het resultaat! Hier was is dus precies naar op zoek. Kan ik de 'TV shows' weg laten uit het hoofdmenu.Dit is dus gewoon de view via Video's->Files (dus niet de library of via 'TV shows'). Wanneer ik doorklik zie ik netjes de inhoud van Lucky Luke waarbij de achtergrond afbeeling + de afbeeling met omschrijving per bestand blijft staan. Alleen wordt de bestandsnaam ipv de omschrijving getoond wanneer ik een bestand selecteer.

Geldt ook voor overige series in de lijst, alleen als het een VIDEO_TS structuur is speelt XBMC niet gelijk af (en toont de afbeeldingen niet), daar moet ik dan maar even wat tijd in steken om .iso en/of .mkv van te maken.

3600 Wp | 12x AEG mono | SE3500


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • technorabilia
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 20:02

technorabilia

(fka kraades)

Fire69 schreef op zondag 08 juli 2012 @ 17:48:
[...]


Ik zou het je nog niet aanraden op die Raspi. Ik heb er al wat zitten mee testen en het is traaaaag... En eigenlijk ook niet al te stabiel.
Ok, ik zal het eens proberen. Maar userdata is dus voldoende?

Ander vraagje.

XBMC Eden 11.0 op Apple TV 2.

In SickBeard heb ik een hoop series staan die wachten op een vervolg en dus is de directory op dit moment leeg.
Na een clean library in XBMC zie je deze ook niet meer terug bij TV series (want nul episodes) = GOED.
Na een update komen ze echter weer terug omdat de serie hoofddirectory nog bestaat?
Hoe kan ik dit voorkomen? Ik wil dus lege serie directories niet in het overzicht.

Nu zie je dus dit:
(American Horror Story staat er bijvoorbeeld bij terwijl er nul episodes zijn)

👉🏻 Blog 👈🏻


 • hardware-lover
 • Registratie: augustus 2005
 • Niet online
Ik benoem alle films zoals deze ook op IMDB terug te vinden zijn.

Directory > 300 (2006)\300.mkv < (of welke extensie dan ook)

Eventueel nog een nfo bestandje toevoegen.

300.nfo met daarin de IMDB link IMDB: 300 (2006)

Dat gaat met vrijwel alle films goed. Het moet wel een heel onbekende of heel nieuwe film zijn wil deze niet goed herkent worden.

Aanvulling: idd, wordt prima herkent en keurig aan het filmoverzicht toegevoegd, en bij het zoeken naar subs wordt ook de juiste ondertitel in sync opgehaald.Dus in tegenstelling tot je tv series is het aan te bevelen om de filmnaam zo correct mogelijk op te slaan. De benaming van TV-serie bestanden kun je het beter wel ongemoeid laten want daarvoor wordt een andere scraper gebruikt en de originele benaming is weer nodig om de juiste ondertitel binnen te halen.

[Voor 40% gewijzigd door hardware-lover op 13-07-2012 22:31]


 • Piet91
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 19:36
aegieles schreef op zaterdag 14 juli 2012 @ 21:21:
[...]


Heb je een link, mijne installeert wel, maar werkt niet op mijn Samsung Galaxy S.

Edit:
Start nu wel, durrt alleen even, maar ik heb tot nu toe maar half beeld 8)7
2e post in dit topic: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1772433

Video's afspelen heb ik nog niet gedaan want ik kon zo nog geen video's vinden.

Toestel lijkt wel wat warm te worden.

 • aegieles
 • Registratie: december 2010
 • Laatst online: 17-01 09:56


http://www.dealextreme.com/p/lenovo-2-4ghz-portable-handheld-wireless-keyboard-with-trackball-mouse-2-aaa-35909

Deze lijkt me wel wat, maar ja is uitverkocht.

[Voor 50% gewijzigd door aegieles op 16-07-2012 00:24]


 • hardware-lover
 • Registratie: augustus 2005
 • Niet online
Die uitvoering moet jij eigenlijk niet meer kopen, heeft niet zo'n geweldige recensies. De opvolger (links, de n5902) lijkt het er beter af te brengen volgens de reviews maar is (betaalbaar) lastig te vinden als leverbaar object.

[Voor 10% gewijzigd door hardware-lover op 16-07-2012 04:15]


 • Workaholic
 • Registratie: februari 2003
 • Niet online
Inderdaad :)
Zotac ZBOX Nano AD10, AMD Fusion E-350, DDR3, SATA-600, Zwart € 186,55 1 € 186,55
Corsair, 4GB, PC3-8500 (DDR3-1066) € 16,54 1 € 16,54
Western Digital Scorpio Blue, 320GB, 2.5", SATA-300 € 44,84 1 € 44,84
Verzendkosten: € 0,00
Orderkosten: € 0,00
_____________________________________
Subtotaal: € 247,94


Hier draaien MET IR receiver (zit er dus bij), super klein en werkt perfect met XBMC/Openelec out of the box. Geen gehannes met drivers, ubuntu etc. Gewoon software van openelec er op en klaar.

[Voor 31% gewijzigd door Workaholic op 16-07-2012 12:02]

Weet iemand de naam van dit ventser en waar ik deze kan terug vinden in de keymap?


 • sabbel
 • Registratie: september 2012
 • Laatst online: 10-06-2021
Ik heb sinds een paar dagen Aeon mq4 skin maar heb nu een probleem met tv-shows.
De covers van de seizoenen zijn niet goed op 1 serie na.
Heb geen idee wat het kan zijn, hopelijk weten jullie hier wat meer van.

 • PSU_freak
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 06:52
Ik draai al een tijdje xbmc op ubuntu 12.04 met een ati 4350. Ik heb daarbij het probleem dat er midden in het scherm een grote blokjes waas ontstaat. Dit gebeurt zowel in het menu als in een film. Het moment van optreden is wanneer de framerate van de videokaart verandert (de optie "Adjust display refresh rate to match video" staat ingeschakeld).

Op het moment dat het optreed in een film kun je weer terug naar het menu en dan is het beeld in het menu weer goed. Als je vervolgens weer naar de full screen film gaat is de film weer slecht. Hetzelfde geldt als het probleem zich voordoet in het menu, de film ziet er dan goed uit maar bij het teruggaan naar het menu is alles weer slecht.

Het probleem treedt met alle frequentie wijzigingen op, 24, 50 en 60fps.

Bijgevoegd een screenshot met het probleem zichtbaar in het menu. De zijkanten van het scherm zijn wel nog goed.

Ik heb ook al geprobeerd vsync aan en uit te zetten en de laatste beta ati catalyst te installeren.

 • hardware-lover
 • Registratie: augustus 2005
 • Niet online
Harmani schreef op vrijdag 21 september 2012 @ 09:28:
Weet iemand nog een adresje om aan een HP of Philips OVU412000/00 te komen? Of wellicht een vergelijkbare losse MCE IR receiver voor weinig?

Ik heb er zelf al 2 van in gebruik, maar heb er meer nodig voor kennissen. Eerder kon je ze nog wel bij Nederlands webshops bestellen, maar tegenwoordig alleen vanuit China (via eBay) met een levertijd van 10-20 werkdagen :-(
Ik kan ze van HP zo in Duitsland bestellen, ontvanger en afstandsbediening. Kosten 22 euro exclusief verzendkosten. Voor 1 stuks zou dat op 28 euro uit gaan komen maar als ik ze zelf nodig zou hebben dan zou ik er direct een stuk of 4 bestellen. Bestelling gaat via Amazon.de maar leverancier is een andere partij die wel naar NL levert. Is dit geen alternatief?

 • technorabilia
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 20:02

technorabilia

(fka kraades)

Fire69 schreef op zondag 23 september 2012 @ 18:55:
Als je naar Speelfilms gaat, en je krijgt dan eerst nog een lijst waar je moet uit kiezen, dan moet je effe pijltje naar links drukken, en in het menu dat je krijgt onderaan 'Flatten' kiezen (sorry, geen idee wat het in NL is :P )
Flatten
Removes the title, genre etc nodes from the library view. Selecting a category takes you straight to the title view.

Bedankt, maar ik bedoel de lijst in het hoofdmenu:
http://imageshack.us/a/img829/4639/mainfbr.jpg

V.w.b. het andere punt bedoel ik dus het uitzetten van:


Ik heb hier wel iets gevonden, maar de genoemde optie is bij mij niet aanwezig... :?

[Voor 18% gewijzigd door technorabilia op 23-09-2012 21:10]

👉🏻 Blog 👈🏻


 • zAo
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 12-01 18:47

zAo

GPLv2 Fanboy

Ik heb een ZOTAC AD10 (Fusion 350) met Openelec. Nu kraakt het geluid alleen heel erg, tenzij ik de video sync anders instel. Dan loopt het geluid alleen achter/out-of-sync. Ik heb alle mogelijkheden geprobeerd, maar niets werkt; ook 24p niet (TV gaat wel netjes op 24p).

Hoe stellen jullie XBMC op Fusion's in?


Edit: Screenshot is geleend, TV zit op HDMI en geluid is analoog.

[Voor 7% gewijzigd door zAo op 01-10-2012 11:54]


 • zAo
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 12-01 18:47

zAo

GPLv2 Fanboy

schumi2004 schreef op dinsdag 02 oktober 2012 @ 20:09:
[...]

Wat zijn je video settings ?
Ze staan nu zo, maar dan kraakt het geluid dus.

 • eehbiertje
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 06-01 01:07
bedankt maar dit werkt bij mij :)

misschien is dit een makkelijke uitleg over het idee [YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=mYu8JpiljHY]

ik weet dat dit geen xbmc is in het filmpje. maar het idee wat ik bedoel wordt uitgelegd :)
sinds Eden wordt dit ondersteund alleen mijn vraag is dus hoe krijg ik dit werkend op de windows variant..

volgens de xbmc wiki moet je dus bij netwerk "ontvang airplay content" en zeroconf aanzetten
*dit plaatje komt van de wiki

dit staat aan en je moet de bonjour service van apple installeren om airplay te kunnen gebruiken.

voor zover ik weet staat nu alles dus goed ingesteld maar het werkt dus niet op zowel de iphone als android

[Voor 7% gewijzigd door eehbiertje op 04-10-2012 17:51]


 • hardware-lover
 • Registratie: augustus 2005
 • Niet online
Het zou zo maar eens kunnen zijn dat jouw type TV wel DD (AC3) maar geen DTS ondersteund, er zijn meer Philips TV's die dit "probleem" hebben. Ik kan zo snel niets daarover terugvinden in de handleiding maar mogelijk kijk ik er overheen. Onder XBMC zou je dus AC3 wel aangevinkt maar DTS niet aangevinkt moeten hebben wil er bij DTS geluid uit de TV komen. Eigenlijk zou jij je HTPC op de coax in van je subwoofer aan moeten sluiten middels een Optical naar Coax converter. Ze zijn niet zo duur en daarmee haal jij volgens mij het maximale uit je huidige setup.


 • Mr_Blobby
 • Registratie: mei 2000
 • Laatst online: 17:36
Ik ben bezig met een nieuwe versie van de Bierdopje service van de XBMC subtitles addon.
Deze krijgt de volgende wijzigingen:
 • Rekening houden met de Bierdopje API throttling/rate limiet door vóór elke API call naar bierdopje een pauze te nemen van ongeveer een seconde
 • Compatible maken met de volgende versie van XBMC "Frodo" door de HTTP API calls van XBMC te vervangen voor JSON-RPC calls
 • De "dure" bierdopje API call "FindShowByName" wordt pas gedaan nadat er gezocht is op basis van de de TVDB id (welke in de XBMC database wordt opgeslagen indien de TVDB scraper wordt gebruikt)
 • Ratings gaan gebruikt worden om in te schatten welke ondertitel het beste "past" bij de video die wordt bekeken: hoe meer sterren achter een ondertitel, hoe groter de kans dat het de juiste versie is
 • De zoekresultaten worden gesorteerd: eerst op de taalkeuze; vervolgens op "sync" (bestandsnaam van ondertitel is exact gelijk aan die van het vidoebestand) en tenslotte op "rating". De bovenste ondertitel in de zoekresultaten is daardoor het meest relevant.
 • Opschoning van de code en meer logging toegevoegd
Door de relevantie van de zoekresultaten in te schatting ("rating" = aantal sterren) en daar ook op te sorteren, kan je vrijwel altijd zonder na te denken de bovenste ondertitel kiezen en weet je vrijwel zeker dat die ondertitel het meest synchroon zal lopen met de video:Dit weekend zal ik de nieuwe versie opleveren en vervolgens is het even afwachten wanneer die wordt meegenomen in de nieuwe versie van de addon.

en zij zagen niet hoe spot in mij worstelde met verdriet


 • Koffie
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 20:00

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

Wat ik nu weer heb: sinds ik een update van mijn nvidia drivers heb gedaan ben ik van het stotteren van het geluid (en beeld) af. Fijn!
Nadeel is echter wel dat 8 van de 10 keer dat ik mijn mediaPC uit sleep haal XBMC raar geresezied is.

Bij het in sleep modus zetten was XBMC volledig full screen, bij het resumen staat hij links bovenin op mijn desktop met totaal verkeerde verhoudingen. Hij lijkt windowed, maar is het niet.
Iemand dit vaker gezien?

edit: Zie screenshot. Hij is *niet* windowed en ik kan ´m dus ook niet verplaatsen. Als ik op de \ druk verpsringt hij met normale verhoudingen naar het midden van het scherm in windowed mode. Nog een keer \ en hij is full screen en alles is weer goed.

http://zooi.oostindie.com/images/713XBMC_raar_tn.jpg

[Voor 30% gewijzigd door Koffie op 20-10-2012 07:30]

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


 • St@m
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 20:23

St@m

@ Your Service

Ik heb een probleem, ik krijg mijn keymapping bestand niet aan de praat. Werk nu ongeveer sinds maart met XBMC, gisteren alles vers geïnstalleerd, dus heb de laatste versie van XBMC. Ik heb deze ontvanger: http://www.dealextreme.co...ver-for-pc-1-cr2025-26368 i.c.m. een Harmony One. Alle normale functies werken perfect.

Maar goed, ik wil mijn toetsenbord niet meer gebruiken voor het bijwerken van de database of het downloaden van ondertiteling. Dus even rondgelezen hier en ik moet dus een xml bestand plaatsen in de userdata map enz. Heb Windows 8, maar kan me niet voorstellen dat dat enig verschil maakt. Ik heb één van de tig voorbeelden gebruikt hier uit het topic.
Uiteindelijk is het dit geworden:

[code]<keymap>
<Home>
<remote>
<yellow>XBMC.CleanLibrary(video)</yellow>
<blue>XBMC.UpdateLibrary(video)</blue>
</remote>
</Home>
<FullscreenVideo>
<remote>
<green>NextSubtitle</green>
<red>XBMC.RunScript(script.xbmc.subtitles)</red>
</remote>
</FullscreenVideo>
</keymap>[/code]

Dit bestand is opgeslagen als keymap.xml in de keymap folder.

De inrichting van de Harmony is als volgt:
http://tweakers.net/ext/f/m3ZMT6sp3MKeQW4ZyReAH4ZH/full.jpg

en
Maar goed, niets werkt dus. Niet in het hoofdmenu, en ook niet in de video. Iemand enig idee wat ik verkeerd doe? PC al een paar keer opnieuw opgestart, evenals XBMC.

Edit: Voordat iemand druk gaat meehelpen met oplossingen te bedenken.. heb denk ik iets gevonden :)


Anderhalf uur verder, en nu al helemaal klaar mee :P Ik koop wel een MCE receiver.

Mocht iemand toch nog de behoefte hebben om het te bekijken: http://openelec.tv/forum/...eceiver-with-harmony-300i

Hier iemand die het helemaal voor elkaar heeft met een 300i, maar bij mij werkt het niet met de One

[Voor 21% gewijzigd door St@m op 01-11-2012 23:18]


 • EN-IS
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 09:27
1975Mark30 schreef op dinsdag 06 november 2012 @ 21:20:
En als je jouw keyboard.xml wil delen, graag!
Maak een backup van je eigen keyboard.xml bestand te vinden in:
C:\Users\ username \AppData\Roaming\XBMC\userdata\keymaps

Vervang die met die van mij en probeer het nog eens;
http://pastebin.com/ya3Ymktv


Ik zal je ook even uitleggen welk knop wat doet, (belangrijke knoppen) :)
Dit is mijn afstandsbediening;De T knop (dat is rechts naast de aan/uit knop)
Showkey: <s mod="ctrl">Notification(Key, s, 3)</s>
- tijdens het kijken van film/video opent het de geluid en ondertitel instellingen

Knop Live TV, is de knop links, onder de volume knop;
Showkey: <t>Notification(Key, t, 3)</t>
- ondertitels downloaden (tijdens het kijken van een film/video)

Rode knop;
Showkey: <tab>Notification(Key, tab, 3)</tab>
- doet niks (in xbmc)
- tijdens het kijken van film/video springt het terug naar xbmc en weer terug naar video/film

Groene knop;
Showkey: <l>Notification(Key, l, 3)</l>
- gaat naar films (in xbmc)
- tijdens het kijken van film/video schakelt het de ondertitels aan en uit

Gele knop;
Showkey: <y mod="ctrl">Notification(Key, y, 3)</y>
- gaat naar series (in xbmc)
- tijdens het kijken van film/video plaats het de ondertitels boven, onder, etc.

Blauwe knop;
Showkey: <w>Notification(Key, w, 3)</w>
- markeert iets bekeken (in xbmc)
- tijdens het kijken van film/video wijzigt het de audio kanaal als er meerdere aanwezig zijn

Print knop (helemaal onderaan in het midden, print);
Showkey: <five mod="ctrl">Notification(Key, five, 3)</five>
- opent add-ons (in xbmc)
- tijdens het kijken van film/video maakt het een screenshot
Ik had het al eens eerder gevraagd maar probeer het nog eens.

Als ik Live TV bekijk via XBMC en dan met name HD uitzendingen zit ik bij sommige (mijn vermoeden is niet EU materiaal) met vertikale zwarte balken.Ik heb diverse settings al geprobeerd, andere scaling via XBMC , TV Scaling opties geprobeerd, 16:9,14:9, auto, zoom etc (wat geen effect lijkt te hebben op een HDMI signaal op mijn TV) maar de balken worden in sommige gevallen iets kleiner met als neven effect dat ik soms ook een stukje boven en onder verlies.

Ben toen verder gaan zoeken en kwam op de Non Linear Stretch optie in XBMC uit maar ook dit lijkt geen effect te hebben.

Nu weet ik niet precies waar ik het zoeken moet, bij het aangeboden signaal van de provider, TV Headend misschien of toch XBMC.

Soms is het best vervelend om op deze manier TV te moeten kijken (zo keken we vroegah :P ) en zou het graag verholpen willen hebben.

[Voor 3% gewijzigd door schumi2004 op 13-11-2012 15:59]


 • Kaasplank
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
SidewalkSuper schreef op vrijdag 23 november 2012 @ 13:20:
Mux die Franse audio er anders gewoon uit :)


;)

gisteren openelec op m'n asrock 330HT gezet. Eindelijk draait xbmc met hdmi audio en zonder te stotteren bij 1080p. Draaide voorheen ubuntu met xbmc maar dat gaf altijd gekut. minimale linux troep om xbmc te draaien en nu werkt het gelukkig wel.

 • Koffie
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 20:00

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

Ik heb in mijn keyboard.xml een mapping hemaakt naar "AudioNextLanguage" zodat ik met mijn AB van audio track kan wisselen.
Prima, werkt al tijden prima.

Ik begin me er echter steeds meer aan te irriteren dat wanneer ik van track wissel ik niet alleen een popup krijg met welke track ik gekozen heb, maar tevens de hele balk waar te zien is op welke tijd ik in de film zit.
Wanneer ik een sub wijzig dmv NextSubtitle krijg ik wel netjes alleen een popup met welke sub ik gekozen heb.
Is zoiets te veranderen of is dat hardcoded in XBMC?

Ik gebruik de Metropolis skin, en daarin is het namelijk bijzonder irritant, Ik denk ook niet dat het iets van de skin zelf is, want confluence reageert precies hetzelfde.

edit
Plaatjes zeggen meer:

Subtitle wijzigen, zoals het hoort


Audio track wijzigen met het extr OSD menu erbij

[Voor 15% gewijzigd door Koffie op 29-11-2012 07:08]

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


 • Jo...
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 12-01 15:16
Ik heb momenteel XBMC Frodo geïnstalleerd. Ik heb sinds vandaag echter een probleem. Toen ik met Google zocht kwam ik een thread tegen waar iemand net hetzelfde probleem als ik, maar waar een moderator echter zei dat die persoon eerst moest zoeken. Ik heb nu al even zitten zoeken, maar heb nog steeds geen oplossingen gevonden.
Het probleem dat ik heb:


 • technorabilia
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 20:02

technorabilia

(fka kraades)

OpenELEC 3.0 beta 3 / XBMC 12 beta 2 op Raspberry Pi.
(het was ook op eerdere versies van XBMC 12)

Iemand wel eens last van dubbele ondertiteling?
Het is alleen aan het begin vlak na het downloaden via XBMC subtitles / bierdopje.
Ik denk iets van 30 seconden ofzo.

👉🏻 Blog 👈🏻


 • Convoy
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 18-01 15:57

Convoy

g44p

Anoniem: 93986 schreef op woensdag 12 december 2012 @ 10:55:
Ik gebruik al jaren een Logitech Dinovo mini en ik zou niets anders meer willen. Redelijk normaal toetsenbord en een fijn trackpad. Werkt perfect binnen XBMC zonder ook maar iets aan te passen.

Doet ook lekker lang met zijn accu.
Heb zelf de Logitech k400 icm XBMC, werkt out of the box zonder probs en accuduur is ook dik in orde _/-\o_


 • Michiel193
 • Registratie: februari 2011
 • Laatst online: 21:28
Sinds de nieuwe beta 3 van XBMC heb ik last een fout in de XBMC remote software voor android.
Ik heb de remote geinstalleerd staan op een HTC incredible s en op een Nexus 7 bij beide apparaten zelfde melding. Ligt dit aan een instelling?

De remote werkt overigens nog wel.

[Voor 8% gewijzigd door Michiel193 op 12-12-2012 20:06]


 • leecher
 • Registratie: december 2004
 • Nu online
Deze vraag is al eerder gesteld maar het is mij niet gelukt het antwoord uit de zoekresultaten te filteren:
Hoe krijg ik zo'n mooie uitzending-gemist interface als in de startpost?

Ik probeerde eerst de addon te installeren zoals aangegeven op rieter.net, wat sowieso al niet erg soepel liep omdat er wordt gesproken over installeren mbv zip, script, plugin en wat nog meer. Er wordt ook het een en ander vermeld over de map /plugins/video die ik uberhaupt niet heb. Heb de plugin toen geinstalleerd mbv zip, waarna de interface verschillend was als je hem opende via programmas of via video's. Helaas ontbraken hier NL123 waar het mij vooral om ging.
Ik heb de plugin toen weer verwijderd en toen via het addon-gebeuren in xbmc zelf geinstalleerd, daarna verschenen NL123 netjes in de lijst. Wie o wie weet hoe ik aan die mooie interface kom?
Ik draai Eden op windows xp.

-edit
Andere OP zie ik, deze interface zoek ik:

[Voor 6% gewijzigd door leecher op 17-12-2012 16:40]


 • JBS
 • Registratie: januari 2004
 • Niet online
Draai XBMC 12 RC1 op een Windows 7 systeem. Met de app ZappoTV op m'n Android telefoon wil ik bijvoorbeeld een youtube filmpje via AirPlay tonen op m'n XBMC. XBMC wordt herkend in de app en wanneer ik binnen de app het afspelen start verspringt XBMC, nadat ik XBMC gekozen heb als "AppleTV Player to Play On", naar:Het afspelen begint echter niet en het beeld op m'n XBMC blijft zoals hierboven. Iemand die eenzelfde situatie werkend heeft? Ook met XBMC 11 lukte dit mij niet.

 • Possible
 • Registratie: mei 2002
 • Nu online
Goedemorgen,

Sinds gister ben ik overgegaan op Xbmc Frodo. Alles werkt perfect maar het geluid wil maar niet werken.

Met Frodo heb je niet meer de mogelijkheid om een custom geluids spoor aan te maken in het xbmc menu. Ik heb mijn Zotac Zbox ND22 verbonden d.m.v. HDMI kabel richting mijn Onkyo versterker.

Ik draai XBMCBuntu RC 3 van XBMC Frodo.

Instellingen van xbmc menu:


aplay -l

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
 Subdevices: 1/1
 Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
 Subdevices: 1/1
 Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
 Subdevices: 0/1
 Subdevice #0: subdevice #0

[Voor 31% gewijzigd door Possible op 23-12-2012 10:49]

1500wp-Z Live 5100wp-W Live 6600wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


 • Brantje
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 12-01 19:34

Brantje

De post is daar >>

Nieuwe update staat op userscripts

Nieuwe layout:


Video's in de playlist plaatsen wanneer je zoekt

 • Brantje
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 12-01 19:34

Brantje

De post is daar >>

Nieuwe versie van youtube script staat op userscripts:

code:
1
2
3
4
// Changes 05-01-2013 
// Send youtube playlist to xbmc 
// Play playlist on xbmc 
// Note: video's from playlists appear in random order

Het script werkt momenteel alleen nog met chrome icm met tampermonkey
Download

 • Crazy-Mazy
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 31-08-2019


Volgens de info die ik op google tegenkwam moest ik 't volgens SxxExx ordenen (daarvoor pakte die em ook niet en werd 't The Seventh Brother).

 • Crazy-Mazy
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 31-08-2019
Dat S00 was een foutje, verandert helaas niets aan de situatie. :-( Het is geen ramp ofzo, maar ik vind 't gewoon vreemd aangezien je XBMC juist gebruikt voor de presentatie, vandaar dat ik 't er uiteraard ook liever uit zou hebben.

[Voor 31% gewijzigd door Crazy-Mazy op 23-01-2013 00:59]


 • ck2000nl
 • Registratie: mei 2000
 • Laatst online: 17-01 09:20
Ik heb een ipad 2 draaiende op iOS 5.1.1 met jailbreak. Vorige week had ik via Cydia mijn xbmc Eden een upgrade gegeven naar de nieuwe Frode versie. Installatie is goed gegaan en had verder geen tweaks of addons voor xbmc Eden geinstalleerd.
Met de 1e keer opstarten kom ik niet voorbij het intro scherm "First run help" :'( Ik kan met geen mogelijkheid op de OK knop drukken...iemand een idee? :?
(heb reeds op Google gezocht en in dit topic, maar het lijkt wel of ik de enige ben...)

http://thumbnails106.imagebam.com/23570/63d198235697603.jpg
http://thumbnails106.imagebam.com/23570/63d198235697603.jpg

_/-\o_

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 16-01 11:19

seninha

god's right foot

Dus als ik jou begrijp moet ik de decoder (dreambox of VU+, beiden met Enigma2) kunnen bedienen vanuit XBMC?

Ik heb even een schets gemaakt hoe ik het wil hebben:

iRacing Profile Flickr


 • Gtoniser
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 08-01 16:37
Wat ik vooral miste was een plugin voor XBMC die het mogelijk maakt om gewoon direct iets wat ik op het web vind af te spelen in XBMC.

Bij deze dus, de eerste versie van "Send to XBMC" voor Mozilla Firefox:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/send-to-xbmc/

Wat kan het?
- YouTube videos direct op XBMC afspelen via een knop op de youtube pagina
- Links naar mp3/mp4/youtube/pls/mkv bestanden direct naar XBMC sturen om af te spelen via het rechtsklik menu
Hoop dat er nog meer mensen zijn die dit handig vinden, feedback hoor ik graag, ben je tevreden laat dan een review achter op de mozilla addons repo zodat de reviewers weten dat er interesse is en het een Full Review kan krijgen.
Pagina: 1 2 3

Dit topic is gesloten.

Let op:
~[html]Let op!!

Als je een vraag stelt, vergeet dan niet:
- Eerst in de debug logging te kijken (eventueel mee te posten via http://www.xbmclogs.com/)!
- Het besturingssysteem te vermelden (OSX, Linux, Windows, ATV, iOS, Android, Raspberry Pi).
- Eventuele informatie als de versie (SVN, Stable, Nightly, XBMC Buntu, OpenELEC etc)
- Eventueel skin versie.

Let a.u.b. ook op met zaken waarvan de legaliteit in twijfel getrokken kan worden (add-ons en bijbehorende sites). Zie ook het algemeen beleid.~[/html]


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee