Waar ik van baal met de (mogelijk*) verplichte AOV, is dat het vooral voor starters een extra kosten is die vaak niet uit komt in het begin.
Ik heb bewust gekozen om het nu nog niet te doen omdat ik het eerste jaar niet aan die extra kosten vast wil zitten. Zodra ik mijn buffer zo heb dat ik het eerste jaar makkelijk door kan komen zonder inkomen, ga ik mijn AOV regelen. Zoals eerder gezegt, is dit voor mij onderdeel van het ondernemers risico.
Dat ik me dan verplicht moet verzekeren vanaf dag 1, Waarbij er hoogstwaarschijnlijk gelijk uitsluitsel word gemaakt voor hetgeen waar je hoogst waarschijnlijk aan onderuit kan gaan, denkende aan dingen waar je in het verleden al eens last van hebt gehad.
Ik snap het hele idee hierachter dan ook moeilijk en kan het volgens mij makkelijker door het AOV van het UWV uit te breiden en die 13 weken grens eraf te halen. De mensen in het ondersegment kunnen hier dan gebruik van maken wanneer ze willen. Je gaat dan vanuit de overheid de concurentie aan met de commerciele AOV-verzekeraars, en geeft iedereen nogsteeds een vrije keuze.
ZZPers vragen volgens mij helemaal niet om "veprlichtingen" vanuit de overheid, maar voor een goedkoper alternatief.
Owja, deze vind ik nog het meest absurd:
Alle zelfstandigen zijn tot aan de AOW-leeftijd verplicht verzekerd.
Dus, als ik met mijn 50ste genoeg gespaard heb om niet meer te hoeven werken, moet ik nog 27 jaar door betalen voor aan ARBEID ongeschiktheids verzekering, terwijl ik mijn KVK alleen aanhoud voor die 4 uurtjes dat ik ome willem nog even help met zijn IT? Of omdat al mijn geld in een BV Zit en ik mijzelf maandelijks uit keer?
Volgens mij, zitten er nog iets te veel "maren" aan dit hele verhaal.
*) mogelijk omdat dit een advies is waar ze het nu over eens zijn; de kamer moet er nog over stemmen
[
Voor 16% gewijzigd door
BennyV op 27-02-2020 09:14
]