Toon posts:

HiFi uit China versus de bekende commerciele HiFi deel 11 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 140.440 views

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Mede-auteur:
 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30

mace

Deel 11 van het Chinese HiFi topic.

Het is begonnen met een aanbeveling om zeer goedkoop een versterker uit China te halen in plaats van in de winkel maar het was blijkbaar een behoorlijke knuppel in het hoenderhok. Want sindsdien zijn we behoorlijk druk bezocht en hebben al behoorlijk wat apparaten via diverse routes uit China gekocht. Wil je alle delen doornemen; veel plezier, maar het kost je wel wat tijd ;)

Daarom hebben we (Boudewijn en Mace) hier een eigen Wiki chinese-hifi.nl voor aangemaakt zodat het wat makkelijker zoeken is.


Het begin was er, maar door een ongelukje is de wiki geleegd :X. Tijd voor nieuwe content dus!

Vorige delen:
Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 10
Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 9
Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 8
Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 7
Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 6
Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 5
Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 4
Hi-fi uit China v.s het commerciele Hi-fi spul deel 3
Hi-fi uit China v.s het commerciele Hi-fi spul deel 2
Hi-fi uit China v.s het commerciele Hi-fi spul
Nieuwe versterker

Mededeling aan de lezer:
Voor je wat koopt, ook al kunnen we je aardig op weg helpen, blijf je eigen verstand gebruiken.
Er lopen hier naast liefhebbers ook mensen met commerciele belangen rond. En op Ebay is niet iedereen blind te vertrouwen.

Het gaat meestal over zgn. grijsimport (dat is voor privé-personen toegestaan). Garantie is een probleem want opsturen is duur. Er is dus een zeker risico. Denk ook zelf na over wát je zoekt en hoe duur dat voor jou mag zijn en denk aan de BTW want daar kom je bijna nooit onderuit tegenwoordig. Je moet dit niet van je laatste geld kopen, maar als je het geld over hebt kun je vreselijk mazzel hebben.

Huishoudelijke mededeling:
Dit topic is niet bedoeld voor discussie over voodoo-praktijken, kabeldiscussies, et cetera. Daar is het topic zilveren HIFI-kabels gesmeed door elfen bij maanlicht # 5 beter geschikt voor.
Kopen in China
Inleiding
Voor wie goed oplet en wat verder kijkt dan de betere audiowinkel in de regio zoals de 2e-handsrubrieken is het vast wel eens opgevallen dat er wel eens onbekende merken voorbijkomen met chinese of rare engelse namen zoals Opera (=Consonance), Ming Da (=Meixing), Aurum Cantus, Classic, Cayin (Spark), Dussun (voorh. Kursun), G&W, Jolida, Original, Xindac en Shanling. Dat zijn allemaal Chinese merken die hifi-apparatuur maken en meestal begonnen zijn met (of nog steeds) apparatuur maken voor westerse fabrikanten. De laatste jaren druppelen de apparaten dus ook door naar onze markt, maar dan niet via de 'normale' winkels en importeurs. Je hoort er echter niet veel over, en leest er ook bijna niet over in de bladen. Sterker nog: het is angstvallig stil rondom Chinese Hifi. Al dringt er langzaamaan wat door.

Wat is er dan zo interessant aan Chinese Hifi? De prijs van de mooie spullen; Chinese hifi wordt via internet verkocht tegen chinese prijzen. Dan hebben we het niet over iets goedkoper maar over tot een faktor 10 goedkoper!
Er zijn veel merken speakers, versterkers en cd-spelers die in China worden gemaakt, zoals Quad, B&W, Prima Luna, Vincent, Red Rose en noem al die dure merken maar op. Als je de audiobladen leest, lees je soms waar ze hun producten laten maken. Vaak worden die produkten wel in het westen ontworpen maar soms ook in China. De Chinese OEM's beginnen nu dus ook hun eigen producten onder hun eigen naam te verkopen.
Vooral kabels ea. worden in de winkel voor woekerprijzen verkocht (veel marge) en worden gewoon in China gemaakt. Ik las toevallig dat de dure high end kabels voor 80% in China gemaakt worden (de beginnend importeur bedoelde hiermee ws. te zeggen dat bijna alle andere kabels inferieur waren).
Het prijsverschil is gigantisch omdat veel 'high end' apparatuur verkocht wordt voor wat een gek ervoor geeft, zgn. marktconform. Die prijzen zijn echter gebaseerd op westerse (zeer hoge) lonen. Waarom kost een Levis (productiekosten<$10?) hier €150 en in de USA $70? Globalisering, outsourcing, marketing. De tussenhandel verdient gewoon aan de slechte arbeidsomstandigheden van de chinezen. Nu wonen de werknemers van deze audiofabriekjes wel niet in sweatshops, maar dan kun je beter direct bij hen kopen toch? Als je dan meer koopt verdienen zij (die het verdienen) er meer aan.

Ik heb gemerkt dat het afgelopen jaar toch al wel wat een verschuiving begint op te treden van speciale trading firma's naar serieuze reguliere verkoop via de winkel. Helaas voor ons. Helaas want dat betekend dat de prijzen ook 'concurerend' (spreek uit: duur) worden en deze exportartikelen niet meer goedkoop via China te koop zijn (Cayin, Opera, Aurum Cantus). Jammer dat we voor de meeste echte koopjes dan weer terug moeten naar Ebay, met alle extra risico's.

Kwaliteit
Maar hoe zit het dan met de kwaliteit? Tja, in 1 woord: wisselend. China heeft (terecht) de naam veel namaak en illegale rommel te produceren. Maar de audioapparatuur is meestal goed tot zeer goed. Er worden echt topproducten gemaakt die ook zeer goede recensies krijgen als er wel een officiele importeur is (tegen westerse prijzen). Voorbeelden hiervan: de E-sound E5 in Music Emotion (juli 2006), de Opera Consonance Droplet CDP-5 en de Pure Sound/Bewitch A30 in Hifi+ 52 juli 07. Een vrij recente review was een Yarland FV-34CIIISA gereviewed door TNT ( je kunt het hier zelf nalezen).

Het is slim hier in de thread even te kijken naar ervaringen van mensen.

Interne markt en exportkwaliteit.
De kwaliteit is meestal ver boven verwachting: dit is echter per merk verschillend en ligt natuurlijk aan de kwaliteitscontrole. De artikelen die expliciet voor export bedoeld zijn hebben meestal betere componenten. Als je via een vage website of Ebay besteld heb je kans dat je een artikel bedoeld voor de Chinese interne markt krijgt die wat minder goed is (en voor 220V ipv 230V). Ook vinden afgekeurde apparaten die het wel doen toch weer hun weg via Ebay. Als je weet wat je doet heb je high-end kwaliteit voor een laag budget. Maar let wel op. En vooral: google het merk en type zodat je voorinformatie hebt.


Volledig Chinees ontwerp
In China worden ook producten gemaakt die met trots gemaakt worden. En van de grond af. Zij hebben zeker wel kennis en ervaring (met name op het gebied van buizen en meubelmakerswerk) en zeker de intelectuele en artistieke capaciteiten.
Aurum Cantus speakers worden daar ontwikkeld van de kast tot de drivers zijn helemaal eigen fabrikaat. Als je de fabriek wilt zien hoe het eraan toegaat: allemaal handarbeid.
De aluminium ribbon tweaters zijn zeer gewild bij zelfbouwers. Kijk maar eens op de website van Aurum Cantus daar staan ook alle drivers bij producten.
Op het AVtalk forum staat een thread over Aurum Cantus (een onafhankelijk forum btw). De reacties zijn allemaal razend enthousiast. En dan te bedenken dat de prijzen op Europees niveau, en dus aanzienlijk hoger liggen. Je kunt er ook zien hoe een verzending aankomt en hoe het verpakt is.
Opera - Consonance is ook een merk dat zeer exclusief spul maakt en daar zeer trots op is. Het is ook minder goedkoop. Zij hebben een fabriekspand in het hart van de artistieke wijk van Beijing en willen daar absoluut niet weg vanwege de uitwisseling van ideeen met die kunstenaars. En ze verhuizen hun productie perse niet naar het (nog) goedkopere zuiden omdat daar zoveel piraterij heerst en namaak gemaakt wordt
Ook G&W dat met de Chengua Universiteit samenwerkt heeft ook duidelijk een persoonlijke signatuur. De naam van de ontwerper staat er ook met name bij. (Niet echt communistisch eigenlijk.) Ook Cayin maakt eigen pruducten.

Oude wijn in nieuwe zakken
Bij sommige fabrikanten is het soms oppassen met welk product je kiest: ze nemen namelijk een (oud) ontwerp en passen het wat aan en maken daarmee hun eigen product. Net als in Japan 40 jaar geleden dus. Het kan dan gebeuren dat je een slecht ontwerp hebt dat kapot gaat of niet echt veilig is of gewoon niet goed klinkt. Dit komt wel voor bij sommige merken (Ming Da hebben een paar duds) en vooral bij spullen die alleen via E-bay verkocht worden is het risico hoger. Je kunt daarom beter bij een goede bekende webshop kopen (zie hieronder: 'waar te koop').

Garantie
Die zit er dus niet op als je in China koopt, behalve wanneer expliciet vermeld: de meesten geven wel garantie op DOA, bij Timaudio is er ook nog wel een mouw aan te passen. Pacific Audio is Nederlands en geeft wel garantie, nette prijzen èn bezorgd aan huis . Voor Yarland kun je goedkoop terecht bij Crafty die officieel Europees importeur is en uiteraard 2 jaar garantie geeft (boven de €300 ook zonder verzendkosten).
Bedenk wel goed dat garantie sowieso altijd op fabrieksfouten is, nooit op slijtage en verkeerd gebruik. Als een apparaat kapotgaat, waar vandaan ook, zijn er in 90% van de gevallen toch flinke kosten aan verbonden. Gaat een Chinees apparaat kapot dan kan hij meestal ook gewoon gemaakt worden. En vaak nog makkelijker ook. Alleen is het heel soms lastig met onderdelen als deze echt uit China moeten komen. De garantie voor Timaudio kun je tegen betaling laten verzorgen door Pacific Audio.

Je moet voor jezelf uitmaken waar je het voordeligst uit bent, sommigen rekenen prijzen incl. verzenden. Reken er wel op dat je +/- 4% importkosten aan de douane moet betalen + 19% btw over het totale bedrag van waren+transportkosten+invoerrechten. Dat is zomaar een paar honderd euro. Ornec krijgt een 50% discount bij DHL vanaf 21 kg maar je kunt beter via TNT laten versturen (zie ook bij betalen.)

Let wel op dat de echte prijs vaak in de transportkosten verweven zit! Zware apparaten zijn per zeevracht (max 21kg) veel goedkoper, het duurt alleen wel erg lang (7-12w). Je geduld wordt aardig op de proef gesteld.


Betalen
Je kunt soms gewoon geld overmaken naar het buitenland en dan sturen ze het op direct vanuit Hong-Kong. Soms kun je met creditcard betalen, maar tegenwoordig heeft bijna iedereen Paypal Betaal echter nooit met Western Union Money transfer.

Reken wel op forse verzendkosten: zeker €10/kg en op 4% invoerrechten en als laatste over het totale bedrag 19% BTW. De kosten voor apparatuur en verzendkosten maak je over, de invoerrechten en BTW betaal je aan de deur aan DHL of krijg je een rekening voor van TNT.
Verstuur je via DHL dan weet je zeker dat je BTW moet betalen, DHL geeft namelijk standaard aan (en vaak nog een te hoog bedrag ook) en dit word bij aflevering aan de deur betaald.. De mensen die via TNT hebben laten komen hebben veel vaker geluk, en de rekening komt achteraf en is dus beter te controleren.


Hoe verloopt het kopen van spullen uit China?
Dat hangt af waar je koopt. Ornec heeft een profesioneel opgezette website waar je via Paypal of Bank Transfer kan betalen. Over het algemeen zijn de spullen binnen twee weken binnen, mits ze op voorraad zijn. Laatste tijd was dat vaak niet het geval bij Ornec. De correspondentie bij Coem en Tim loopt via de mail en zelfs wat vlotter dan met Ornec. Daar gaat vooralsnog mijn eigen voorkeur voor uit.

Als die producten uit China zo goed zijn, waarom zien we ze dan niet vaak terug?
Die zie je regelmatig terug, alleen heb je dat niet door. De meeste fabrikanten produceren op OEM basis wel iets voor een westers merk! Dat gaat dan voor soms wel 3-4 keer zoveel over de toonbank. Daarnaast is het zo dat er weinig marge aan de Chinese artikelen hangt en je ze voor deze prijs niet op de Europese markt zal vinden.


extra argumenten vóór:
1 China maakt al jaren OEM producten en heeft genoeg kennis in huis
2 veel zeer dure high-end producten worden in China gemaakt (Quad, B&W nautilus, Red Rose, Vincent, Nad, Prima Luna enz enz. Zij hebben hiervoor de laatste jaren veel dure machines voor aangeschaft.
3 de diverse 'audiofiele' bladen zoals Stereophile proberen de boel dood te zwijgen (ivm advertentieinkomsten) maar de schaarse testen die ik gevonden heb zijn allemaal ZEER, zeer lovend!!!
4 vwb luidsprekers: chinezen zijn zeer bedreven in meubelmakerswerk en hebben de tijd voor perfecte afwerking zoals 14 lagen handgelakt..
5 de ribbon tweaters van Aurum Cantus hebben wereldwijd een zeer goede reputatie.
6 chinezen zijn handelaars en zijn trots op wat ze doen: stel dat je apparaat kapot is balen zij daar ook van en zullen alles doen om je tegemoet te komen: op dat duitse forum bv las ik dat hij hem maar defect moest verkopen met de opbrengst als vergoeding en daarmee hij kreeg zo een nieuwe versterker opgestuurd (verzendkosten is bijna zelfde als nieuwprijs dus dat was wel praktisch)
7 als een versterker het doet doet ie het. Als hij direct kapot gaat kun je reklameren en als ie later kapot gaat moet je toch zelf de reparatie betalen want dan is het meestal toch pas na 5-10 jaar.
Met deze prijzen is een nieuw apparaat goedkoper dan hier laten repareren. (2 ervaringen)
8 van oa Timaudio weet ik dat hij het apparaat zelf eerst een aantal uren test voor ze op te sturen. Timaudio heeft contact gelegd met Pacific Audio die voor hem de reparaties in Europa verzorgen.
9 China heeft ook 220-240V/50Hz
10 ze kopen internationaal goede onderdelen (alps potten, WIMA condensatoren) in en verwerken die in hun producten
11 Chinezen hebben buizenversterkers altijd in ere gehouden en gebruiken die nog steeds oa in legermateriaal.
12 ze maken heel veel zelf en kunnen daardoor de onderdelen beter afstemmen. Zo maken ze bijvoorbeeld zelf de trafo's (met de nieuwste machines) voor die buizenversterkers. Westerse fabrikanten kopen al hun onderdelen los in en fabrieken daar dan een apparaat van.


De hardware
Welke producten van goede kwaliteit kun je zoal voordelig kopen in China? hier volgt een lijstje met diverse apparaten met concrete voorbeelden. Er staan een paar namen bij van tweakers die dit apparaat hebben of hebben gehad, maar kijk ook even op de wiki chinese-hifi.nl

Producten

CD Spelers


MHZS-CD33 (Boudewijn,]eep,bronco.b,mace ea):
Shanling CD-T100se (Koifarm)


Versterkers


Yaqin. mc-100-B (bronco.b)
Hier komen straks nog dingen uit het huidige aanbod bij.
Neem contact op met de TS als je denk dat jouw apparaat een goeie aanvulling is. Maar het is de bedoeling om de WIKI te vullen! :).Buizentechniek
Nog even een stukje over buizentechniek omdat er toch wel erg veel buizenversterkers voorbijkomen.

Nadelen
ze slijten (langzaam maar zeker)
opwarmtijd, pas na een minuut ofzo komt er geluid uit en dat word na verloop van 30 min steeds beter
vaak geringer vermogen
schijnbaar hoge vervorming
hoog energiegebruik
verkeerde/oude buizenversterkers klinken wat wollig, weinig bas/hoog (de vooroordelen hebben wel een grond van waarheid namelijk)
de versterker mag niet zonder aangesloten speakers lopen omdat hij dan doorbrand (zonder beveiligingsweerstand over de terminals)
sommige buizen uit China zijn exotisch of hebben afwijkende typeaanduidingen. Zo is het gebeurd dat het verwisselen van een 6N1P (EL90) voor een EL84 (lijkt als 2 druppels water op een 6N14P) niet gepaard ging met mooie muziek maar wel met rookeffecten. Elk voordeel heb z'n nadeel.

Voordelen
Een moderne, fatsoenlijke buizenversterker klinkt neutraal met een strakke volle natuurlijke bas, een open en gedetailleerd middengebied en sprankelend hoog.
De ruimtelijke weergave is fabelachtig.
De vervorming is vooral harmonisch zoals die natuurlijk overal voorkomt (zelfs in ons oor) en veel minder storend is. Pas bij meerdere % wordt het vervelend.
Transientintermodulatievervorming en andere niet-harmonische agressieve vervorming is zeer laag tot niet aanwezig.
Het opgegeven vermogen is echt vermogen en lijkt 2 tot 4x zoveel als dat van een transistorversterker.
de stroomafname is constant (geen nadeel door powerfilter)
het is een hele simpele schakeling die korte signaalwegen heeft en makkelijk te modificeren is.
de versterker klink met nieuwe buizen ook weer als nieuw
je kunt door tuberolling je sound aanpassen en met NOS (new old stock) buizen je geluid nogmaals verbeteren.

Tuberollen is het uittrekken van een buis (ronddraaiende beweging). Het staat voor het uitproberen van verschillende merken buizen of elektrisch dezelfde types om zo een beter geluid te krijgen of bepaalde eigenschappen elkaar te laten aanvullen. Of gewoon aan je smaak aan te passen.
Wat hiervoor vaak gebruikt wordt zijn oude buizen van vroeger die al die tijd bv. op een legerbasis op de schap gelegen hebben Zgn NOS-buizen. De buizen van toen klinken vaak gewoon erg goed omdat men precies wist hoe en de ervaring had om een goed klinkende buis te maken.
Soms worden beroemde buizen reverse-enginered. Voordat ze 'op' zijn. Voorbeeld is de KT77.
En steeds vaker worden bekende geliefde merken opgekocht en nieuw leven ingeblazen met toch verbazingwekkend goede nieuwe productie buizen. Voorbeelden: de Tung-Sol en Genalex Gold Lion.

Daar zijn diverse typen in opbouw en buizen te vinden.

Er zit verschil in buizenversterkers qua schakeling:
Push-Pull is (ongeveer 2x) krachtiger maar minder verfijnd
Parallel geschakeld levert 2x meer vermogen op maar kan smering geven (en kost 2x zoveel buizen)
Penthode idem
Triode is mooier maar heeft minder vermogen
Single Ended Triode, vooral direct heated is het mooist
Vermogen gaat bijna altijd ten koste van zuiverheid.

Dan kom je bij de buizen:
EL34 12W penthode, de Volksröhre
EL 84 6W penthode die erg lekker klinkt, de Austin Mini
KT88 15W kinkless tetrode, de BMW
805, 845 of 211 40W, 20W en 16W dit levert een flink vermogen SET op maar iets minder verfijnd, wel mooi vol met veel power en dynamiek, de Dodge Viper, Lamborghini Countach en Porsche GT3 RS
2A3 3W SET (auw) maar erg mooi, de Lotus Elise
300B 8W (oorspr voor bioscopen) is bijna even goed als 2A3 maar met meer vermogen
en dan nog de verschillen in merken. Vooral met midden en hoog zijn fabelachtig mooi. De Aston Martin DB9
De autometaforen zijn bedoeld om snel het gevoel weer te geven.

De voorversterkerbuizen zijn er natuurlijk ook in verschillende typen:
12 serie: 12AT7 12AU7 en de bekendste 12AX7 zijn heel veel gebruikte dubbeltriodes die echter wat braaf en saai zijn.
6 serie: de 6SN7 en 6SL7 hebben meer versterking en klinken ook dynamischer en beter. de 6N3p is een klein dwergje met reuzenklank dat door de chinezen redelijk veel gebruikt wordt, ook in cd-spelers.
Bij grote trioden worden ook wel andere kleinere triodes gebruikt als vv-buizen (300B met 2A3 of 845 met 300B). Mooi maar duur in buizen bij vervanging.

En dan de opbouw:
Een dubbele uitgangstrafo geeft meer en strakkere bas.
Hardwired bedrading intern geeft beter geluid dan een pcb en is makkelijker te solderen.Op audiocontruzioni, een italiaanse site, staan zeer veel recensies, plaatjes en ervaringen van mensen die zelf de gok gewaagd hebben en een chinese versterker of cd-speler gekocht hebben.


Met dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit topic


Oproep aan allen:

Heeft iemand de materialen van Koifarm nog over het modden? Die zullen we dan ook op de wiki plaatsen.

[Voor 4% gewijzigd door mace op 22-02-2010 11:45]

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • Dadona
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19-05 15:44
Komt de Wiki nog weer in de lucht of had dit uit de startpost weggehaald moeten worden. (Momenteel de melding: 'HOW DID THIS GET HERE I'M NOT GOOD WITH COMPUTER').

De CSL/OT kroeg !


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Lol wtf.

Nou ja het probleem is dat niemand bereid is er wat tijd in te steken. Ik wil best de wiki weer opzetten maar als het alleen server-vulling is vind ik het wat zonde.

Weet je wat: ik zet hem zo nog even op, maar verwacht dan dat wat anderen er ook wat opzetten.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Die melding had ik allang weggehaald? :?

edit, blijkbaar niet dus, nouja hij is nu weg.

[Voor 38% gewijzigd door mace op 21-02-2010 22:09]


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Nu wel ja. het was wel echt chinees iig :+.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • teacher
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 14:04

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

De plaatjes in de TS doen het niet.. ff fixen mannen! :)

Wise enough to play the fool


 • Dadona
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19-05 15:44
Doen het wel, maar gebruiken de url tag ipv de img tag.

De CSL/OT kroeg !


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
He moet ik nog werk doen ook....

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Ik kijk zo wel even naar de plaatjes.
edit: de meeste werken weer denk ik.

In ander nieuws: Het prille begin van de nieuwe wiki is gemaakt op www.chinese-hifi.nl.

Er staat nog niks anders dan een standaard tikiwiki installatie maar als je je geroepen voelt, ik heb vanochtend de email gefixt dus jullie kunnen registreren. :)

[Voor 6% gewijzigd door mace op 22-02-2010 10:52]


Anoniem: 346591

Hallo
Mijn naam is Vincent 50j jong en een liefhebber van betaalbare audio.
Ik heb een aantal delen van dit gigantische topic gelezen en ben hierdoor opzoek gegaan naar de chinese hifi.
Via mijn zoon die zeer goede speakertjes had gekocht bij east west audio in
Wijchen kwam ik in contact met de Yarland kt88sell
Een versterker die gebouwd is als een tank en gemodificeert door de importeur.
Nu heb ik deze versterker 25watt thuis uit kunnen proberen.Voor de 1095 euro kun je natuurlijk niet het onderste uit de kan willen krijgen.
Deze versterker heeft veel potentie maar mist volgens mij de typische buizen klank en de daarmee gepaarde muzikale beleving.
Mijn oude bocama versterker van 10watt met el84 die ik licht bewerkt heb klinkt toch een stuk muzikaler veel meer open en betere plaatsing.
Wel denk ik dat deze Yarland door modificatie naar een beter level kan worden getild,maar ik kan niet aan het schema komen.En ik denk dat de uitgangs trafo's het struikelblok gaan worden.
Voor wat betreft het uiterlijk zou ik hem direct kopen maar wat de muzikale weergeving betreft heb ik mijn grote twijfels.
Wie van jullie heeft ervaring met deze Yarland versterker en met het modificeren hiervan.
Met vriendelijke groet
Vincent

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Pff volgens mij hebben we hier al wel wat yarland voorbij zien komen.
ik vind 1095E trouwens aardig wat, ik heb een aardig goede 300B bak voor veel minder gezien (500E).


Dat schema: even zelf tekenen?

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Schema van een buizenversterker is gelukkig vrij simpel, met een beetje kennis en de datasheets van de buizen moet je er wel uit kunnen komen.

Anoniem: 346591

Boudewijn schreef op maandag 22 februari 2010 @ 18:17:
Pff volgens mij hebben we hier al wel wat yarland voorbij zien komen.
ik vind 1095E trouwens aardig wat, ik heb een aardig goede 300B bak voor veel minder gezien (500E).


Dat schema: even zelf tekenen?
Nou zover gaat mijn kennis nog niet maar wat niet is kan nog komen
Maar om nu een versterker die je op proef krijgt open temaken is niet echt fris
En wat is jullie ervaring met yarland

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Die zijn over het algemeen best okay :).

Maar waarom specifiek die amp?
En is dat de chinese prijs? Ik neem aan van niet :).

Doe eens een linkje en wat foto's !

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 346591

Boudewijn schreef op maandag 22 februari 2010 @ 19:13:
Die zijn over het algemeen best okay :).

Maar waarom specifiek die amp?
En is dat de chinese prijs? Ik neem aan van niet :).

Doe eens een linkje en wat foto's !
Op de site van Yarland europe staat de versterker
Waarom deze
Ik wil wat meer vermogen en een kt88 van jj klinkt beslist niet slecht.Een versterker met een mix van triode en pentode,de kt88 verst die ik heb gehoord klinken zeer muzikaal en mooi open.
Maar dan moet je een het drie voudige neer tellen.Dus vandaar deze versterker.
Deze klinkt volkomen rustig geen enkele verkeerde klank,maar het komt niet los van de speakers en dat is niet prettig .Maar als er mensen zijn met verstand van buizenschakelingen en we hebben een schema dan kom je er verder mee.

En de prijs is de Nederlandse dealer prijs

 • yajarmo
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 08-09-2019
hoi Viny ,.

Je kan meschien ook is kijken bij Pacific Audio ,daar staan ook erg mooie versterkers.

Bevoorbeeld de Meixing MingDa MC368B-90
http://www.pacificaudio.n...=com_virtuemart&Itemid=26

of
Meixing MingDa MC300A dan heb je er nog een afstandsbediening bij ook.

Er staan daar wel meer mooie spullen voor minder dan 1000 euro en meer natuurlijk.

kijken kan geen kwaad :P

 • Dadona
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19-05 15:44
Wiki moet (weer) vanaf nul op worden gebouwd? In dat geval, waarom geen Mediawiki, dat is de Wiki die de meesten herkennen

De CSL/OT kroeg !


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Omdat je hier ook direct foto's in up kunt loaden :).
Dat kan bij mediawiki niet.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • Dadona
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19-05 15:44
Ah oké, dat is bij MediaWiki iets lastiger ja (hoewel je met addins veel kunt bereiken), maar de data van de vorige wiki is verloren gegaan begrijp ik?

De CSL/OT kroeg !


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Ja helaas wel, alhoewel die op het einde sowieos ontzettend vernaggeld is door allerlei vandalen.
Daarom dus nu een nieuwe start, met wat meer mensen hopelijk :).

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Tja ik had er mediawiki op gezet maar dat was weer niet goed. :+

Als je het maar laat om er weer een nederlands taalpakket op te zetten, wat een ramp was dat zeg. :P

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Goed, geen NL taalpakket dus.

Maar zijn er mensen die echt voordelen aan mediawiki zien? Ik sta overal voor open maar vond het gewoon makkelijk dat alles in 1 pakketje kon. Is wel zo lekker voor de users.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • swordfish103
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 28-12-2022
Dag heren,

Ik heb al langere tijd de Chinese hifi topics gevolgd, maar nooit veel bijgedragen.
Ik heb me aangemeld voor de wiki (wat overigens naar behoren werkt!) en zie geen extra voordelen van een MediaWiki t.o.v. een WikiTiki (wat een benamingen 8)7 ) De Tiki moet alleen nog wel vorm en inhoud krijgen.

Ik ben momenteel aan het werk, maar heb thuis als het goed is een volledige back-up van het MHZS CD-33 MOD-topic van Koifarm destijds.
Persoonlijk vind ik het wel zo netjes hem eerst te contacteren alvorens dit op de Tiki te plaatsen, maar kan geen contact met hem krijgen. Zou een van jullie dit kunnen doen?

Ondanks dat ik inmiddels evenveel Europese hifi als Chinese heb staan, blijft het interessant. Met name de hoeveelheid kwaliteit die je krijgt voor een klein bedrag -m.n. op eBay-.
Ik had afgelopen week bijna een set Aurum Cantus Volla II voor GBP 850,- meegenomen, maar helaas niet de juiste kleur |:(

[Voor 3% gewijzigd door swordfish103 op 25-02-2010 08:54]


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Het is trouwens TikiWiki :).

Swordfish : zou je hem naar mij willen sturen? Ik heb destijds Ronnie (Koifarm) om toestemming gevraagd, en verkregen. Zou de DM even op moeten zoeken, maar dit is netjes gebeurd.

@Ronnie: Mocht je je nou bedenken en er alsnog bezwaar tegen krijgen, meld je dan even bij mij. Dan regelen we wat :).

Die ACs: Waar heb je die bijna meegenomen?

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • swordfish103
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 28-12-2022
Boudewijn,
De AC's werden door een Engelse verkoper aangeboden. Tezamen met een aantal andere chinese hifi-producten. Deze waren afkomstig van een faillisementspartij. Ze zijn verkocht voor GBP 900,- excl. verzendkosten als ik mij niet vergis :o

Ik zal vanavond even kijken welke documentatie ik nog heb liggen van het MOD-topic en dit naar je doorsturen zodat het ook in de TikiWiki geplaatst kan worden :)
Zelf heb ik ook al ruim anderhalf jaar een CD-33 staan, maar heb er de tijd nog niet voor genomen om deze te modden. Heb ook nog voor de fun -en als spare- een Yaqin VK2100 meegenomen voor een spotprijs 2 jaar terug. Die wordt echter uitsluitend als back-up gebruikt. De geluidskwaliteit is namelijk niet denderend :X

[Off-topic]
Ben een tijd aan het spelen geweest met het vinden van een leuke stereo-set voor een scherpe prijs. Echter is de huidige acoustiek en opstelling in mijn kamer dermate belabberd dat 'fatsoenlijke' speakers niet tot hun recht komen. Ik heb besloten om in ieder geval nog een half jaartje met mijn B&W 685 te spelen.
De B&W's zijn leuke speakers om 'mee te beginnen' en sloten in het begin ook aardig aan bij mijn muzieksmaak. Toen ben ik begonnen met het wisselen van versterkers om de bassweergave iets gecontroleerder te houden, maar ik ga me steeds meer irriteren aan de 'schelle' klank van de aluminium
dome tweeter, m.n. op iets hoger volume.

Wat het geluid ten goede kwam:
- Het plaatsen op stands, die stands heb ik op een marmeren tegel staan (de tegel helpt alleen tegen het 'doordreunen'). + de plaatsing in de ruimte natuurlijk... 8)7
- Nieuwe versterker: Advance Acoustic MAP305DAII (met ingebouwde DAC) had een positieve invloed op de laagweergave, maar het hoog blijft scherp.
- Een BK Gemini gesloten subwoofer. Ondanks dat die regelmatig uit blijft staan, doordat ik enorm veel room-gain heb! Wanneer die wel aanstaat is dat op minimaal niveau, geen 'b00m-b00m' praktijken in ieder geval :+

Het stomme is; als ik mijn opstelling naar de woonkamer verplaats, klinkt de set een heel stuk beter en ruimtelijker. Op mijn kamer ben ik nl. genoodzaakt de speakers langs de lange zijde op te stellen. Waardoor ik hooguit 2 meter van mijn set afzit ;(
[/Off-topic]

Toekomst: Ik blijf bij boekenplank-modellen. (Noem het geen monitoren, want m.i. zijn monitoren altijd actief!)
Op de verlanglijst staan in ieder geval:
- Aurum Cantus (nog niet uitgebreid kunnen beluisteren)
- XTZ (goede en gecontroleerde laagweergave en apart design)
- Dynaudio (goed geluid, makkelijk aan te sturen. Vind het design echter vaak niet mooi)
- Monitor Audio GS10 (had er iets meer van verwacht door de lovende reviews. Met name laagweergave was niet helemaal mijn smaak)

Deze gezien hun erg sterke prijs/kwaliteit-verhouding. Zelfbouw speakers zijn ook erg interessant, maar niet aan mij besteed O-)
Ben erg benieuwd hoe de AC en XTZ van elkaar verschillen, heb nog niet de mogelijkheid gehad om beide te vergelijken.
Enige punt waar ik bang voor ben is dat de Ribbon-tweeters snel schel gaan klinken i.c.m. een transistor-versterker als de AA305. Qua power moet het lukken in ieder geval...

[Voor 17% gewijzigd door swordfish103 op 25-02-2010 09:51]


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Ik heb zelf een Arcam transistor eindversterker en dat klinkt niet schel met mijn AC's , die ook ribbon tweeters hebben.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • Gotez
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-06 23:14
Weten jullie of de Dussun DS99 te koop is bij een nederlandse winkel? Op google kan ik hierover niets vinden, maar wellicht hebben jullie wat inside-knowledge.

alvast bedankt.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
swordfish103 schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 09:41:
Toekomst: Ik blijf bij boekenplank-modellen. (Noem het geen monitoren, want m.i. zijn monitoren altijd actief!)
M.I. is het verschil tussen monitoren en speakers dat monitoren er op gemaakt zijn een zo natuurgetrouwe en vlakke weergave te geven, dus geen kleuring aan het geluid, en vaak ook nog op korte afstand, z.g.n. "near-field", dus binnen een meter of 2 zeg maar.

Doorgaans zijn studio monitors aktief idd, maar dit is zeker geen regel.

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Inderdaad. Monitoren == realistisch, gewone speakers == mooi.
Luisteren naar monitoren is zeer vermoeiend.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • swordfish103
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 28-12-2022
Ja, wat jullie zeggen klopt inderdaad wel: Monitor (veelal Near-field) zijn er voor de zo natuurgetrouw mogelijke weergave. Maar dit is toch vrijwel nooit mogelijk? Je houdt altijd een stukje 'kleuring' of 'vervorming' door de kastinhoud, vorm, materialen, drivermateriaal, etc...

Wat mij wel is opgevallen is dat de monitoren veelal een veel strakkere frequentiecurve hebben.
Ook passen hifi speakers meestal een simulatie in het laag toe, om ons menselijk gehoor te laten denken dat een speaker lager gaat. Terwijl de speaker het laag 'aandikt'. Dit zorgt dan ook voor de minder nette curves.
Bij een monitor worden de fabrieksspecificaties meestal daadwerkelijk gehaald, zonder simulatie toe te passen.

Wat ik echter vreemd vind; een producer gebruikt vaak near-field monitoren, echter worden bij het afmixen voor het op vinyl / cd uitbrengen veelal high-end hifi luidsprekers gebruikt. Waarom is dit?


@ Gotez:
De Dussun DS-99 is in Nederland te koop bij GM Hifi
Ik zou echter aanraden om via eBay eens een kijkje te nemen bij de Chinese aanbieders!

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
swordfish103 schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 15:33:
Ja, wat jullie zeggen klopt inderdaad wel: Monitor (veelal Near-field) zijn er voor de zo natuurgetrouw mogelijke weergave. Maar dit is toch vrijwel nooit mogelijk? Je houdt altijd een stukje 'kleuring' of 'vervorming' door de kastinhoud, vorm, materialen, drivermateriaal, etc...
En juist door het zorgvuldig afstemmen van al die eigenschappen kun je een vlakke respons krijgen. ;)
Wat mij wel is opgevallen is dat de monitoren veelal een veel strakkere frequentiecurve hebben.
Ook passen hifi speakers meestal een simulatie in het laag toe, om ons menselijk gehoor te laten denken dat een speaker lager gaat. Terwijl de speaker het laag 'aandikt'. Dit zorgt dan ook voor de minder nette curves.
Bij een monitor worden de fabrieksspecificaties meestal daadwerkelijk gehaald, zonder simulatie toe te passen.
Vlakke curve = natuurgetrouw.
Wat ook belangrijk is is dat een monitor "snel" dwz, dat je geen "smearing" krijgt van de hoge tonen door een tweeter die de boel niet bij kan houden.
Wat ik echter vreemd vind; een producer gebruikt vaak near-field monitoren, echter worden bij het afmixen voor het op vinyl / cd uitbrengen veelal high-end hifi luidsprekers gebruikt. Waarom is dit?
Dat noemen ze "translation", je kan wel goed klinken op monitoren, maar bijna niemand draait met monitoren. 95% draait met rotzooi, 4% draait met goed spul en 1% draait met superdure high-end.

Het idee van een normale mix is om het op die 95% goed te laten klinken.
Voor vinyl en andere mixes gericht op high-end mixen ze voor de overige 5%, en de bedoeling is dus dat het mooi klinkt op een mooie set. :)

Dit is allemaal niet zozeer relevant voor dit topic overigens, misschien een nieuw topic starten als je verder wilt praten over dit onderwerp?

 • swordfish103
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 28-12-2022
Excuses voor de off-topic...
In het enthousiasme typ ik onbewust een half boekwerk weg, waarbij ik me in moet houden niet iedere zijweg te nemen.
Het onderwerp monitoren versus hifi speakers is wel interessant, maar te klein om een geheel topic voor te openen. Bovendien zitten in dit topic denk ik mensen die het niet erg vinden om enigzins off-topic te gaan, maar wel verstand van zaken hebben ;)

On-topic: Wie heeft er ervaringen met Chinese hoofdtelefoons?
Ik heb hier wat naar zitten zoeken, maar kom deze amper tegen. In ieder geval geen serieusere modellen. Wel een hoop meuk van Euro 2,90 etc. 8)7
Op de Chinese websites van een aantal eBay-aanbieders vind ik ook geen hoofdtelefoons. Zijn die er wel?
Afgezien van nagemaakte (doch mindere kwaliteit) Sennheiser, AKG, etc.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Ik ben ze in ieder geval nog nooit tegen gekomen.

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Ik ook niet, maar ben dan ook een Sennheiser fan.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Ik heb een HD650, ma ga er binnenkort toch nog wel een K701 bij halen. :9

 • swordfish103
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 28-12-2022
mace schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 16:27:
Ik heb een HD650, ma ga er binnenkort toch nog wel een K701 bij halen. :9
Ik heb hiervoor ook een aantal Sennheiser hoofdtelefoons gehad, maar die werden te weinig gebruikt. Voor onderweg heb ik altijd Sennheiser in-ear oordopjes (CX300) gebruikt. Maar de muziek voor onderweg is toch wat anders dan wat ik thuis luister 8)
Ik luister nu toch wat vaker echt naar de muziek en wil wat beters voor thuis. Laten die twee modellen nou precies de twee modellen zijn waar ik tussen twijfel.

Aan de ene kant ben ik wel fan van de wat vollere bassweergave van de Sennheiser, maar de AKG heeft een veel 'rustiger' geluid. Lastig te omschrijven, maar de Sennheiser is indrukwekkender, terwijl de AKG zich leent voor meer detail en rust. Zeg maar een live festival sfeer versus de emotie van een opera 8)7

Welke headphone amp(je)s zijn nou echt aan te raden? Aangezien er zoveel verschillende zijn, in elke prijsklasse. Maar toch hebben deze regelmatig een twijfelachtige aarding, soldeergeklieder, etc.
En hoe duidelijk is het verschil tussen de standaard headphone-jack op een versterker of receiver, vergeleken met een stand-alone? (subjectief I know)

[Voor 7% gewijzigd door swordfish103 op 25-02-2010 16:42]


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Na veel wikken en wegen heb ik uiteindelijk besloten om er zelf een te bouwen, dus wat dat betreft ben ik een slecht voorbeeld. :+

Maar afhankelijk van je budget zijn de verschillende Little Dot versterkers wel aan te raden.

Deze bijv: http://cgi.ebay.com/Littl...ain_0?hash=item1c0f00119f

[Voor 26% gewijzigd door mace op 25-02-2010 16:50]


 • Anoniem: 159816
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
Boudewijn schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 11:40:
Inderdaad. Monitoren == realistisch, gewone speakers == mooi.
Luisteren naar monitoren is zeer vermoeiend.
Te kort door de bocht. Ik kan zo een aantal gewone luidsprekers noemen die ook vermoeiend zijn om naar te luisteren. En mijn Scan Speak Reference Monitors zijn dat juist totaal niet. Maar dat is dan ook weer niet een monitor in de normale zin van het woord. De curve is dan wel weer vlak (wel de SE uitvoering):


[Voor 23% gewijzigd door Anoniem: 159816 op 25-02-2010 17:19]


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Anoniem: 159816 schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 17:11:
[...]

Te kort door de bocht. Ik kan zo een aantal gewone luidsprekers noemen die ook vermoeiend zijn om naar te luisteren. En mijn Scan Speak Reference Monitors zijn dat juist totaal niet. Maar dat is dan ook weer niet een monitor in de normale zin van het woord. De curve is dan wel weer vlak (wel de SE uitvoering):


[afbeelding]
Was dan ook een vuistregel en zeker geen wet van Meden en Perzen.

offtopic:
Had het mischien even iets anders moeten formuleren trouwens :P.


Maarruh zullen we weer ontopic gaan? :)

[Voor 8% gewijzigd door Boudewijn op 25-02-2010 17:24]

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • swordfish103
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 28-12-2022
Boudewijn, ik begreep wat je bedoelde :+ ... zo wordt het in de 'volksmond' ook regelmatig uitgelegd.

@ Koeitje, dat ziet er inderdaad erg netjes uit! Heb je ze zelf gebouwd, zo ja was dat goed te doen?

 • Anoniem: 159816
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
swordfish103 schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 17:29:
Boudewijn, ik begreep wat je bedoelde :+ ... zo wordt het in de 'volksmond' ook regelmatig uitgelegd.

@ Koeitje, dat ziet er inderdaad erg netjes uit! Heb je ze zelf gebouwd, zo ja was dat goed te doen?
Nee, overgenomen van iemand. Ik heb de normale en niet de SE versie (andere woofer geloof ik).

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
mace schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 16:46:
Na veel wikken en wegen heb ik uiteindelijk besloten om er zelf een te bouwen, dus wat dat betreft ben ik een slecht voorbeeld. :+

Maar afhankelijk van je budget zijn de verschillende Little Dot versterkers wel aan te raden.

Deze bijv: http://cgi.ebay.com/Littl...ain_0?hash=item1c0f00119f
Tsja die ECC86 dingen van Hugo Welther zijn dan ook echt leip, Heb er zelf ook nog wat liggen (en onderdelen voor een ampje of 5). Zou niet 1-2-3 naar die Little dots willen overstappen, maar goed.
Dat is dan ook onze zelfbouw-tic :).


Hebben nog meer mensen een mening over of kritiek op de wiki etc? :) Dan kunnen we het meteen vanaf het begin af aan goed aanpakken.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Nee je bouwt voor hetzelfde geld 9 van de 10x iets beters, of hetzelfde maar dan goedkoper. :P

Overigens heb ik nu een SS amp, met mosfets, anders, maar ook erg erg mooi. :)

 • W0153R
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 21-08-2022
Gotez schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 11:17:
Weten jullie of de Dussun DS99 te koop is bij een nederlandse winkel? Op google kan ik hierover niets vinden, maar wellicht hebben jullie wat inside-knowledge.

alvast bedankt.
De DS99 is opgevolgd door de T6, zoals ook te zien op de site van GM Hifi.
swordfish103 schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 16:16:
On-topic: Wie heeft er ervaringen met Chinese hoofdtelefoons?
Ik heb hier wat naar zitten zoeken, maar kom deze amper tegen. In ieder geval geen serieusere modellen. Wel een hoop meuk van Euro 2,90 etc. 8)7
Op de Chinese websites van een aantal eBay-aanbieders vind ik ook geen hoofdtelefoons. Zijn die er wel?
Afgezien van nagemaakte (doch mindere kwaliteit) Sennheiser, AKG, etc.
Ik ben ook nog geen chinese serieuze koptelefoons tegen gekomen, maar ze maken wel goede, goedkope, IEMs zoals de metaal/oranje van DX, Kanen MD-52 en meerdere van SoundMagic (bv PL30).

 • Gotez
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-06 23:14
@ W0153R: Bedankt.

Anoniem: 342831

Na lang getwijfeld te hebben tussen be Yaqin en Bewitch. is het uiteindelijk toch de Cayin Spark audio A-88t geworden. Tevens gelijk een set ingespeelde Electro Harmonix KT88's aangeschaft omdat de originele buizen toch niet je van het schijnen te zijn. Nou paar dagen geleden was het moment daar, de Cayin Spark werd bezorgd.
Snel aangesloten, nu had ik verwacht op een muzikale openbaring maar ik kwam van een koude kermis thuis het klonk nergens naar. Snel de buizen gewisseld voor de ingespeelde EH's nog steeds bagger geluid. Het klinkt traag lomp sloom vervormd. Dit in vergelijking met mn Denon 1500 pma.

Ik denk zelf dat het aan de bias ligt. Alleen de manual is dus in het Chinees en heb dus geen idee hoe ik het een en ander aan moet passen. Internet heeft me tot nu toe ook weinig soelaas geboden kan. Alleen een Duitse guide waar ik die bias in zou moeten kunnen stellen op 0.5V DC echter na het draaien aan de pots gaat deze niet verder tot 0.4V DC Weet iemand hoe dit werkt?.

Anoniem: 288063

swordfish103 schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 08:54:
Dag heren,

Ik heb al langere tijd de Chinese hifi topics gevolgd, maar nooit veel bijgedragen.
Ik heb me aangemeld voor de wiki (wat overigens naar behoren werkt!) en zie geen extra voordelen van een MediaWiki t.o.v. een WikiTiki (wat een benamingen 8)7 ) De Tiki moet alleen nog wel vorm en inhoud krijgen.

Ik ben momenteel aan het werk, maar heb thuis als het goed is een volledige back-up van het MHZS CD-33 MOD-topic van Koifarm destijds.
Persoonlijk vind ik het wel zo netjes hem eerst te contacteren alvorens dit op de Tiki te plaatsen, maar kan geen contact met hem krijgen. Zou een van jullie dit kunnen doen?

Ondanks dat ik inmiddels evenveel Europese hifi als Chinese heb staan, blijft het interessant. Met name de hoeveelheid kwaliteit die je krijgt voor een klein bedrag -m.n. op eBay-.
Ik had afgelopen week bijna een set Aurum Cantus Volla II voor GBP 850,- meegenomen, maar helaas niet de juiste kleur |:(
Ik wil wel weten of er al dan niet een mod is voor de MHZS CD88G? Allicht wel, is die dezelfde als CD33?

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Een aantal dingen kun je denk ik (!) wel toepassen op de CD88. Voorbeelden zijn de condensatortjes rond de spanningsregelaars.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 347864

is er iemand bekent met t merk dynavox ? leuk spul voor weinig .. hier wat plaatjes :
zie http://www.audio-online.n...=com_virtuemart&Itemid=29

voor 400 euro heb je al een leuk versterkertje.. zou dit wat wezen ?

ik vond ook nog een zelfbouw buizen versterker ;

http://www.tonefactory.nl/shop2/index.php?cPath=358

300 euro gemonteerd - 250 euro zelf bout kit .. zou dit echt dat warme buizen geluid geven ?

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 347864 op 28-02-2010 20:26]


 • gastje13
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 30-05 22:57
Die zelfbouw kit heb ik zelf gemaakt. Had helaas wel het probleem dat deze heel slecht met impedantie schommelingen om kan gaan. Als je luidspreker gemiddeld 6-8 ohm is, maar bij de overgang van wooffer naar tweeter op b.v. 1000HZ, 32 ohm (komt bij veel speakers voor, heeft met resonantie te maken) krijg je een enorme bult rond 1000HZ en valt er niet meer naar te luisteren. Een compleet vlakke, en vooral geen pieken, in de impedantie is van belang bij deze versterker.

Anoniem: 347864

hm kay, interessant.. maar klinkt de versterker bij jou ? ik neem aan dat t alleen maar een voorversterker is toch of ook een eindversterker ?

dat dynavox spul is best geinig... ik was naar iets op zoek voor rond de 300/400 euro eigenlijk en kwam dit tegen

 • gastje13
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 30-05 22:57
Het bouwpakket is een volledige versterker en niet alleen een vv.
Op een luidspreker met vlakke impedantie, of anders met een equalizer gecorrigeerd, klinkt deze versterker prima, redelijk neutraal.

Voor het echte buizengeluid zit je bij Single-ended beter denk ik.

[Voor 19% gewijzigd door gastje13 op 28-02-2010 22:57]


Anoniem: 288063

Boudewijn schreef op zaterdag 27 februari 2010 @ 21:09:
Een aantal dingen kun je denk ik (!) wel toepassen op de CD88. Voorbeelden zijn de condensatortjes rond de spanningsregelaars.
In de onderstaande link had ik een linkje gevonden op die pagina van Koifarm genaamd "mooie eenvoudige beschrijving". Daar zou moeten beschreven worden wat er net gedaan kan worden aan mods. Het linkje werkt niet. Heeft er anders iemand een link met een doe het zelf guide? Naargelang de inhoud van de mods aan de CD33 kan ik misschien vergelijken of die ook van toepassing zijn op de CD88G.

Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 7

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Ik heb nog wat modding-info gevonden over de CD-33, die ga ik morgen op de wiki plaatsen. :)

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Ik heb via de DM ook wat binnen gehad, dat zal ik vanavond of morgen ook even posten.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • Anoniem: 344197
 • Registratie: Februari 2010
 • Niet online
Anoniem: 288063 schreef op zaterdag 27 februari 2010 @ 21:07:
[...]
Ik wil wel weten of er al dan niet een mod is voor de MHZS CD88G? Allicht wel, is die dezelfde als CD33?
Alleen het wissellen van de condensatoren in de audioweg zijn hetzelfde, dus deze kun je wissellen.
De G versie heeft de BB1792 DAC dus de passief ombouw gaat compleet anders. Dit werkt net zo als bij de shanling CD-T100se. Dus je moet dan direkt van de I/V weerstand naar de buizentrap( is vrij eenvoudig). Ik heb al 2 G types omgebouwd en ondanks dat de G versie al beduidend anders klink als de vorige versies. Nemen ook hier de details en plaatsing toe in het geluidsbeeld. De anodespanning is al opgehoogd. Flatkabels ontstoren met ferritkernen kan ook in dit apparaat.

Anoniem: 288063

Anoniem: 344197 schreef op woensdag 03 maart 2010 @ 11:27:
[...]


Alleen het wissellen van de condensatoren in de audioweg zijn hetzelfde, dus deze kun je wissellen.
De G versie heeft de BB1792 DAC dus de passief ombouw gaat compleet anders. Dit werkt net zo als bij de shanling CD-T100se. Dus je moet dan direkt van de I/V weerstand naar de buizentrap( is vrij eenvoudig). Ik heb al 2 G types omgebouwd en ondanks dat de G versie al beduidend anders klink als de vorige versies. Nemen ook hier de details en plaatsing toe in het geluidsbeeld. De anodespanning is al opgehoogd. Flatkabels ontstoren met ferritkernen kan ook in dit apparaat.
Hi-fi uit China vs. de bekende commerciele Hi-fi. deel 7

Ok, ivm de condesatoren verwisselen zie ik volgens de aanduidingen op de foto van de MHZS CD33, 2 witte platliggende bij elkaar die verwisseld kunnen worden (aangeduid in het geel) met een Clarity Cap SA 0,33 uF of een PIO. Maar dan is er nog een andere witte rechts van de foto en een rechtopstaande zwarte. Bij de CD88G gaat het dan om de 2 bij elkaar liggende witte die idem zijn aan de CD33 die vervangen worden?

Als ik het goed begrijp zijn de "blauwe delen weghalen" en hetgeen gemarkeerd is in het groen niet van toepassing op de CD88G.

Waar de I/V weerstand is om direkt naar de buizentrap te gaan is me nog niet duidelijk, maar dat word misschien duidelijk als ik de CD88G eens openmaak.

 • Anoniem: 344197
 • Registratie: Februari 2010
 • Niet online
RCduck7, de geel gemerkte condensatoren zijn hetzelfde als de 88G deze kunnen dan ook worden gewisseld. Alleen heeft clarity caps niet meer de APW serie een gode vervangen kan uit de PWA serie komen. De SA serie zorgt voor duidelijk meer bas. De PIO's voor iets afgeronde hoge tonen.

Het blauwe gedeelte kun je vergeten dit is totaal anders bij de 88G.

De I/V weerstand bestaat niet in de 88E( 33E,F) dus dit is ook totaal anders.

Anoniem: 288063

Anoniem: 344197 schreef op vrijdag 05 maart 2010 @ 15:08:
RCduck7, de geel gemerkte condensatoren zijn hetzelfde als de 88G deze kunnen dan ook worden gewisseld. Alleen heeft clarity caps niet meer de APW serie een gode vervangen kan uit de PWA serie komen. De SA serie zorgt voor duidelijk meer bas. De PIO's voor iets afgeronde hoge tonen.

Het blauwe gedeelte kun je vergeten dit is totaal anders bij de 88G.

De I/V weerstand bestaat niet in de 88E( 33E,F) dus dit is ook totaal anders.
Ah ok, dus alle 4 condensators zoals bij de CD33 kunnen dus vervangen worden, dit zie ik wel zitten.
Ik ben er enkel nog niet echt uit of het de condensatoren uit de PWA serie of de SA serie gaat worden, kzal nog eens goed moeten luisteren denk ik alvorens ik weet of ik wat wil veranderen.
Eén dezer dagen zal ik de CD88G eens open maken en een fototje nemen om er wat familiar mee te worden.

Om passief om te bouwen... De I/V weerstand bestaat niet in de CD 88E (33E, F) schrijf je, ik heb de CD88G, daar zit ie dus wel? Zelfde mod als bij de Shanling CD-T100se toch? (vertrekken van de I/V weerstand naar de buizentrap).

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Ik heb een nieuwe fabrikant gevonden: http://www.suppomodel.com/

Van origine maken ze RC-modellen maar nu ook versterkers. Beetje rare combinatie, maar ze zijn wel erg erg erg goedkoop.

Zoals een EL84 PP versterker voor $130 (met russische buizen).

 • Firestorm
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01-06 12:31

Firestorm

Ik hou altijd schroefjes over

hier wordt ik niet vrolijk van:
Signal/Noise Ratio 82db
Distortion 1% @ 8W; 5% @ 10 watts

 • kraats
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:50

kraats

Ik rol

Da's toch redelijk standaard bij buizenversterkers? Ze zijn gewoon niet zo natuurgetrouw qua weergave, maar liggen wel lekker in het gehoor.

Waar is Jos de Nooyer toch gebleven?


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Nee dat is wel behoorliijk hoog ja.

Maar ze kosten dan ook echt geen rochel.

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Waar zit die distortion vooral in? Brakke UGTs?

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Daar gaat doorgaans het meeste geld, in, en nu niet, dus ik gok van wel.

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Mja dat was ook mijn verwachting.

Het zou anders wel het overwegen waard worden zo'n ding voor 150$ te kopen en alles eruit te mikken op de UGTs + buizen + kast na (en evt de voedingstrafo).

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 302094

Effe een vraagje...

(Welcome back, trouwens, ik zeg het zelf maar even...)

Ben ik nou zo'n beetje de eerste die iets op de wiki heeft ingevuld?

't Lijkt me sowieso niet onverstandig wanneer er een soort styleguide komt waarop staat waaraan een artikel moet voldoen. En verder had ik gehoopt dat er een stel stubs waren, maar dat bleek tegen te vallen.

Kortom, ik neem de handschoen op. Wie nog meer?

En dan FYI: Mijn Yaqin MS 2A3 heeft er inmiddels ruim 8000 branduren opzitten. Hij staat dus reeds een jaar continue aan, even afgezien van een enkele stroomonderbreking.

De enige handeling die ik in die tijd heb moeten verrichten is af en toe het volume wat harder of zachter zetten!

Kortom, uitpakken, buizen insteken, aansluiten, 30 minuten inbranden, bias instellen en genieten maar.

De versterker is nog steeds in orginele staat, dus met de oorspronkelijk meegeleverde chineese buizen. Ik heb nog geen goede reden om ze te vervangen, al meet (!) ik wel dat het ruisniveau iets is opgelopen (van 89 naar 85 dB, dus hij zit nu precies op de specificaties)

Gekocht bij on9mart.com (tubestein op ebay) voor 500 euri, inclusief luchtvracht. levertijd 10 dagen.

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Anoniem: 302094 schreef op donderdag 11 maart 2010 @ 02:45:
Effe een vraagje...

(Welcome back, trouwens, ik zeg het zelf maar even...)

Ben ik nou zo'n beetje de eerste die iets op de wiki heeft ingevuld?
Neen , maar ik heb een backup terug moeten zetten. Als in: Ik heb een oude backup teruggezet, ik ga een wat recentere morgenochtend teurgzetten. DM me aub even wat je precies gewijzigd hebt, dan zorg ik dat het morgenochtend nog bewaard is.
't Lijkt me sowieso niet onverstandig wanneer er een soort styleguide komt waarop staat waaraan een artikel moet voldoen. En verder had ik gehoopt dat er een stel stubs waren, maar dat bleek tegen te vallen.

Kortom, ik neem de handschoen op. Wie nog meer?
Mace en ik.
En dan FYI: Mijn Yaqin MS 2A3 heeft er inmiddels ruim 8000 branduren opzitten. Hij staat dus reeds een jaar continue aan, even afgezien van een enkele stroomonderbreking.

De enige handeling die ik in die tijd heb moeten verrichten is af en toe het volume wat harder of zachter zetten!
Geen biasvoltages enzo? :)
De versterker is nog steeds in orginele staat, dus met de oorspronkelijk meegeleverde chineese buizen. Ik heb nog geen goede reden om ze te vervangen, al meet (!) ik wel dat het ruisniveau iets is opgelopen (van 89 naar 85 dB, dus hij zit nu precies op de specificaties)

Gekocht bij on9mart.com (tubestein op ebay) voor 500 euri, inclusief luchtvracht. levertijd 10 dagen.
Hoe heb je dat ruisniveau gemeten? :)

[Voor 3% gewijzigd door Boudewijn op 11-03-2010 02:51]

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • swordfish103
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 28-12-2022
Ik heb getracht het MOD je MHZS CD33 topic erop te plaatsen, echter werkt het uploaden van foto's in de WiKi en het plaatsen van URL-tags niet echt lekker. Toen ik bijna klaar was jamde het hele ding en mocht ik weer opnieuw beginnen...

Het is voor users niet mogelijk om foto's te uploaden en later terug te zoeken in de gallery --> geen rechten, access denied.

Maar Boudewijn, als jij morgen een back-up terug gaat plaatsen, wacht ik nog eventjes ;)
Of plaats jij de CD33 mod-info?

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Ja in mijn backup staat redelijk wat CD33 mod-info.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 288063

Bedankt voor de moeite, er is niet veel gelijk aan het modificeren aan de CD88G ivg met de CD33.

De volgende mods zijn de moeite waard (tekst van tubecator)...


- De condensatoren in de audio weg vervangen( 4 stuks )( prijs onderdelen van € 10,- tot € 200,-).geluid is veranderen b.v. strakkere bass en/of zijdige hoge tonen.

- Filter verwijderen na de DAC ( prijs onderdelen € 1,-), geluid krijgt meer detail en betere plaatsing.

- Wisselen buizen, apparaat inpassen in de gehele installatie ( prijs buizen van € 5,- tot € 200,-)

- Ontstoren flatkabels ( prijs onderdelen € 2,-),meer rust in de stille geluid passages.Ik zal binnenkort eens kijken om de speler open te maken en een paar foto's ervan te posten.

Anoniem: 302094

DM me aub even wat je precies gewijzigd hebt, dan zorg ik dat het morgenochtend nog bewaard is.
Niet de moeite. Zet die backup maar gewoon terug, dan kijk ik daarna even wat er in de andere topics stond -als voorbeeld- en type die paar regels van mij wel even opnieuw in. Een beetje vingeroefening is nooit weg. Al doende leert men.

Bias: In october laatste keer gemeten, was toen minder dan 2% verlopen.

Ruis: Ik ben de gelukkige bezitter van een oude HP 3562A waarmee je dat soort zaken prima kunt meten, net als de (overige) vervorming, trouwens.

[Voor 24% gewijzigd door Anoniem: 302094 op 11-03-2010 19:45]


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Bias: erg netjes....
Wat heb je verder nog aan aparatuur? Heb helaas atm geen geld, anders zou ik ook nog wel uit willen breiden qua meters :/.


Mbt de wiki: De meest recente backup die ik heb is teruggezet, een en ander is niet jofel gegaan en zou vanaf nu ook niet meer voor moeten komen. Ik weet het, het verdient geen prijs maar het is even niet anders. Driewerf excuses.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 104659

Anoniem: 302094 schreef op donderdag 11 maart 2010 @ 02:45:
En dan FYI: Mijn Yaqin MS 2A3 heeft er inmiddels ruim 8000 branduren opzitten. Hij staat dus reeds een jaar continue aan, even afgezien van een enkele stroomonderbreking.
Een vraag: waarom laat je de versterker dag en nacht aan staan? Kost dat niet erg veel stroom en geld?
(8000 uur : 365 dagen = 21,92 uur / dag).

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Het kan zijn dat hij het omgerekend heeft naar een jaar; als hij hem 4 jaar lang 6 uur per dag laat draaien komt hij ook aan dat soort getallen.


@hotemetoot: gave HP. ik ben jaloers.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 302094

Meetapparatuur of hifi?

Ik heb nog een mooie Tek-scope, uit de laatste analoge serie die ze gemaakt hebben, zou moeten kijken welk nummer er op staat, maar daar heb ik nou even geen zin in. Verder wat R&S signaalgeneratoren en wat B&K SPL meters. Allemaal restantjes uit een ver verleden, toen ik nog versterkers en electronische muziekinstrumenten bouwde. Die vintage spullen kosten overigens geen drol op het internet, maar je betaalt je blauw als je ze wilt laten calibreren! Die HP was nieuw (1983) 40 mille florijnen maar kocht ik in 1995 2e hands voor 1500 piek, zeg maar 700 euro. Volgens mij kan je zijn moderne broertje (uit 1990) al voor 500 dollar krijgen, die doet dan 500 KHz ipv 125 waar die van mij ophoudt, maar verder ongeveer 't zelfde. Je wilt zo'n kast overigens vanwege de auto-correlatie en cross-correlatie metingen.

Hifi: ik speel mijn CD'tjes via een Rotel 975, ook al zo'n oud beestje, lichtjes gemod, overigens. Prima loopwerk, dus daar geen klachten over. Alleen ooit andere opamps ingestoken en de voeding wat vlakker gemaakt, niets wereldschokkends. Heb ook nog ergens een Nakamichi 5 staan, die ik al 15 jaar niet meer aangeraakt heb, en moet ook nog een Denon 1700 hebben die in de kelder stof staat te vangen. Had vroeger nog een rond ding op drie poten met een stax arm en een duur ortofon element voor vinyl, maar dat is met de laatste verhuizing niet eens meegegaan, want was toen al 10 jaar ongebruikt. Ik moet ook nog ergens een Audio Technica hoofdtelefoon hebben liggen waar ik ooit 1800 piek voor betaald heb en waarvan alleen de kabel naar zijn gossiemeine is. Eigenlijk is, behalve mijn Yaqin, alles al meer dan 20 jaar oud. Een paar jaar geleden nog serieus op zoek gegaan naar nieuwe luidsprekers, omdat de katten de frontjes van de Rogers akelig toegetakeld hebben, en ze een keer van de stands hebben gedonderd, wat het einde van mijn Audio Analyse versterker betekende, want die kon de plotselinge kortsluiting niet aan, en een paar lelijk butsen op de hoeken van de Rogers tot gevolg had, maar kon binnen mijn budget niks vinden dat beter was. Het ziet er al-met-al niet meer uit maar het klinkt nog steeds als een klok. Ik heb, vanwege de studio, regelmatig mensen uit de muziekindustrie over de vloer, en die kijken er allemaal van op. "Dat dit mogelijk is met zo'n eenvoudig setje!" Ja, dat kan, als je het maar goed plaatst.

Oh, en ik heb sinds kort een blu-ray speler die ook SA audio speelt, maar dat heb ik nog niet geprobeerd, want geen SACD's in huis... Maar Blade Runner klinkt echt geweldig op Blu Ray!

In de studio hangt een paar Genelec 3040A achter een Echo Layla geluidskaart/doos, ook alweer dik 10 jaar oud inmiddels; en nog steeds tevreden. Maar da's alleen voor het afmixen en masteren, niet voor het 'gewone' luisteren, daar zijn die Genelecs net iets te agressief voor (maar ze zijn wel heel erg precies.) De rest gaat uiteraard allemaal met Logic 5 over de PC, aangevuld met een yamaha schuivenkast (sommigen noemen het een mengpaneel terwijl het feitelijk alleen nog maar en midi-knoppendoos is.)

En aan de input kant een stel mooie Neumanns, de enige echte natuurlijk! Niet dat ik ooit nog wat opneem, maar het is altijd leuk om mensen te laten watertanden als je dat doosje openmaakt!

Wat een akelig conservatieve gast ben ik eigenlijk, come to think of it...

En wat zit er weinig chinees spul bij!

Maar ooit koop ik nog wel eens een Shanling T3000, just for the looks. Zo'n ufo in huis lijkt me wel wat en wat kan mij het dan nog schelen hoe het klinkt!

Anoniem: 302094

Effe mijn eigen bericht bumpen. sorry hoor, maar d'r kwam wat binnen terwijl ik zat te typen.
Anoniem: 104659 schreef op donderdag 11 maart 2010 @ 23:20:
[...]

Een vraag: waarom laat je de versterker dag en nacht aan staan? Kost dat niet erg veel stroom en geld?
(8000 uur : 365 dagen = 21,92 uur / dag).
Mijn versterker is nog net geen jaar oud en staat 24 uur per dag aan, net als de andere apparatuur. Ja, dat is een enorme verspilling van energie, maar van de andere kant heb ik ook electrische verwarming die ik daardoor niet aan hoef te zetten.

Anderzijds is het goed voor de levensduur van de buizen, want die slijten voornamelijk door de temperatuurshock bij aan- en uitschakelen. Laatst vroeg een buurman 'waarom brandt bij jou de buitenverlichting dag en nacht?' Zelfde reden: ze staan al 10 jaar continue aan. Als ik ze elke avond uit zou zetten had ik de lampen al 5 keer moeten vervangen. Reken dat maar eens door.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Ik maak altijd een aparte schakelaar voor gloei op mijn zelfbouwbuizenspul, dan zet ik hem 1x per dag aan en 1x uit. :)

Anoniem: 104659

Anoniem: 302094 schreef op vrijdag 12 maart 2010 @ 00:05:
Effe mijn eigen bericht bumpen. sorry hoor, maar d'r kwam wat binnen terwijl ik zat te typen.
[...]
Mijn versterker is nog net geen jaar oud en staat 24 uur per dag aan, net als de andere apparatuur. Ja, dat is een enorme verspilling van energie, maar van de andere kant heb ik ook electrische verwarming die ik daardoor niet aan hoef te zetten.

Anderzijds is het goed voor de levensduur van de buizen, want die slijten voornamelijk door de temperatuurshock bij aan- en uitschakelen.
Op die manier.

In dit artikel http://www.qualityhifi.nl...it_van_buizen_deel_5.html staat dat de signaalbuizen na 10.000 uur duidelijk in kwaliteit verminderen. Dus over 2000 uur zul je ze moeten vervangen.
Laatst vroeg een buurman 'waarom brandt bij jou de buitenverlichting dag en nacht?' Zelfde reden: ze staan al 10 jaar continue aan. Als ik ze elke avond uit zou zetten had ik de lampen al 5 keer moeten vervangen. Reken dat maar eens door.
In de buitenverlichting heb je waarschijnlijk spaarlampen geplaatst?

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Signaalbuizen verminderen in kwaliteit als ze anders meten op de buizentester, en niet eerder is mijn cerdo. Ik gok dat hotemetoot ook wel een buizentester heeft staan en die gebruikt als referentiemethode ;).

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 104659

Boudewijn schreef op vrijdag 12 maart 2010 @ 22:18:
Signaalbuizen verminderen in kwaliteit als ze anders meten op de buizentester, en niet eerder is mijn cerdo. Ik gok dat hotemetoot ook wel een buizentester heeft staan en die gebruikt als referentiemethode ;).
Volgens mij gaat de auteur van de praktijk uit:
http://www.qualityhifi.nl...it_van_buizen_deel_5.html
En na die 10.000 uur is een buis dus niet defect. Misschien merkt u zelfs niet eens iets van deze achteruitgang. Zo’n oude buis heeft minder versterking en krijgt een hogere inwendige weerstand. De gebruikelijke tegenkoppelingen in een versterker reduceren het effect van de veroudering, vooral bij de signaalbuizen. Veroudering van eindbuizen resulteert vooral in een vermindering van het maximum uitgangsvermogen en in een iets verminderde demping van uw luidpspreker.

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Uiteraard, maar wat is er mis met gewoon meten? Dan heb je geen afhankelijkheden.... (als je correct meet en een goede meter hebt).
Sowieso: is die auteur niet biased? Hij heeft veel advertenties staan, en ik kan me voorstellen dat de buizenboeren het niet erg vinden als je 'vaker' nieuwe buizen koopt.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 104659

Boudewijn schreef op vrijdag 12 maart 2010 @ 22:57:
Uiteraard, maar wat is er mis met gewoon meten? Dan heb je geen afhankelijkheden.... (als je correct meet en een goede meter hebt).
Sowieso: is die auteur niet biased? Hij heeft veel advertenties staan, en ik kan me voorstellen dat de buizenboeren het niet erg vinden als je 'vaker' nieuwe buizen koopt.
Je zou gelijk kunnen hebben.

Hier http://vacuumtube-structu....com/2008/03/cathode.html wordt het ietsje anders geschreven, onder punt 3:
Small-signal tubes almost always use oxide cathodes. Good-quality tubes of this type, if operated well within their ratings and at the correct heater voltage, can last 100,000 hours or more.

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Nou ja ik ben er voorstander van om te meten als je de keuze hebt tussen meten en een vuistregel van een derde (van wie je de kwaliteit of bias niet kent). :).

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • yajarmo
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 08-09-2019
hoi mensen.

Review : Mhzs cd 33F
Ik heb nu al een ongeveer 1 jaar een MHZS cd 33F cd speler staan .
vind het een erg mooi apparaat om te zien ,voelt lekker zwaar aan .
Ik heb door de tijd heen ook de mods op dit forum geprobeerd.
er zijn Sa claritycaps ingegaan en pwa caps ,en de oPamp is verwijderd
en de nodige weerstanden veranderd voor hetzelfde signaal sterkte te behouden .
en andere buizen General Electric 5670W .

na die mod vond ik hem toch iets wat apart klinken , vooral met pianoklanken die hoorden ik alsof ze over de top hard gingen .
en zo een heele tijd geluisterd met die mods , bassen waaren wat zwaarder en klonk iets frisser voor de rest , alleen het geluid was te hard geworden .

zoals in dat schema stond ,had ik die weerstanden veranderd , had er voor gekozen om de 33k te vervangen voor een 15k en de 62k voor een 82k .
dit was toch niet echt een lekker geluid .
Ik las later ook dat koifarm die 62k niet meer verhoogde naar een 82k , en op lampizator website las ik dat die ficus hele laage waardes erin gemaakt had .had van de week ff paar weerstanden gekocht en de 82k weerstand vervangen voor een 22k en het geluid was al veel beter , en ik had de pwa caps gebypassed met 10nf caps , weet niet echt wat ik daar van moet denken , het geluid is er best apart van geworden net of je nu in een grootere ruimte bent , een soort kerk effect ,denk dat ik de bypasscaps er weer tussen uit haal .

En om de MHZS te vergelijken met een andere cd speler , heb ik ook al een tijdje een Sony 227esd cd speler.

En dan kom ik wel tot de conclusie dat de Mhzs meschien best een goede speler is voor zijn geld .
alleen ik irriteer mij nog altijd aan de hoeveelheid ruis die de MHZS heeft .

dan de vergelijking met de Sony 227 esd .
de Sony heeft geen ruis en met cd´s die heel veel ruis hebben hoor je het bij de sony nauwelijks.
de Sony klinkt veel helderder stemmen veel zuiverder.
de bassen komen er vaak bij de Mhzs niet uit , en als ik dan naar de sony luister denk ik ja heerlijk 8)

over het algemeen is de Sony gewoon veel beter , de Sony heeft een mooi loopwerk de mhzs een zielig budget cd of pcdvd geval die er prielig uit ziet .
de dac van de mhzs is ook niet geweldig , daarintegen die van de sony een stuk beter .


om een lang verhaal kort te maken .
ik heb er best lang mee gespeeld ,Aleen nu staat de Sony aan :*) en blijft voorlopig aan en dat voor een fractie van de MHZS prijs

getest op
Versterker : Meixing MingDa MC368B-90
luidsprekers : Vifa Format

[Voor 3% gewijzigd door yajarmo op 14-03-2010 10:44]


Anoniem: 104659

yajarmo schreef op zondag 14 maart 2010 @ 09:56:
dan de vergelijking met de Sony 227 esd .
de Sony heeft geen ruis en met cd´s die heel veel ruis hebben hoor je het bij de sony nauwelijks.
de Sony klinkt veel helderder stemmen veel zuiverder.
de bassen komen er vaak bij de Mhzs niet uit , en als ik dan naar de sony luister denk ik ja heerlijk 8)

over het algemeen is de Sony gewoon veel beter , de Sony heeft een mooi loopwerk de mhzs een zielig budget cd of pcdvd geval die er prielig uit ziet .
de dac van de mhzs is ook niet geweldig , daarintegen die van de sony een stuk beter .


om een lang verhaal kort te maken .
ik heb er best lang mee gespeeld ,Aleen nu staat de Sony aan :*) en blijft voorlopig aan en dat voor een fractie van de MHZS prijs
Je zou nu de Sony kunnen tweaken http://www.lampizator.eu/...ony%20227esd/sony227.html .

Anoniem: 302094

Nog even een update.

Op -impliciet- verzoek van Boudewijn nog maar even de bias gemeten van MS 2A3, was immers al weer bijna een half jaar geleden. Oorspronkelijke instelling 0.600V.

Ik vond het nu toch wel tijd om ze eens bij te regelen, ze waren namelijk verlopen naar resp. 596mV, 582mV, 579mV en (!) 485mV.

Ik heb geen buizentester -je kan niet alles hebben- maar wel een goed stel oren waarmee je 't een en ander kan verifieren, En overigens, een buisje testen is makkelijk zat. Maar dan moet ik 'm uit het apparaat halen, en waar moet ik dan naar luisteren gedurende de tijd dat ik aan het meten ben. Nee, dat strookt niet met mijn prioriteiten.

Trouwens, kapot is kapot, en wanneer dat is dat merken we dan wel weer. Vooralsnog doet 't 't allemaal nog.

Anoniem: 341939

Hallo iedereen,

Ik ben met een vriend aan het kijken voor een hybride geintergreerde versterker.
Zijn keuze is de Sheng Ya A10CS, mijn persoonlijke keus is de Bada Purer 3.3.
Als je de specificaties leest dan is de Bada met mooiere/betere componenten in elkaar gezet en heeft een groter frequentiebereik.
Maarrr dat zegt niets over hoe het klinkt.
Heeft iemand ervaring met beide versterkers?
:?

Anoniem: 13443

Napoleon is terug van Elba

Het is een puinhoop

 • yajarmo
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 08-09-2019
ha ! Jeep is er ook weer , welkom terug zal ik maar zeggen ;)

 • Balboa
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 11:06
He Jeep, zo dat werd weer tijd. Zat GOT ook op Elba?

Handtekening


Anoniem: 49130

Gisteren weer een mooie Chinees mogen ontvangen, deze keer is het een 2A3 SET versterker geworden. Hij wordt geadverteerd als zijnde een sv-2a3, welke zou moeten duiden op een SUN audio versterker. Een kloontje dus. Het apparaat zat zeer goed verpakt. Meteen na het uitpakken heb ik het apparaat geopend. Bij vorige versterkers ontbrak aarding nog wel eens. Fotos zeggen meer dan woorden, hier een aantal fotos met de onderkant en trafokappen verwijderd.

Public
Publieke map
http://tweakers.net/ext/f/ibJ6MBII9A8Ol5TVXdNOuiw3/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/iOnTpHDK05TGurLB8GHOx0vT/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/6ozbOWaX7ubtA0WfyFyvdVXw/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/4X366sIePJk7klXoa7yCwCmz/thumb.jpg


Buizenbezetting: 2x shuguang 2A3B , 2x 6N8P voorbuisjes en 1x 5Z3P diodebuis. Binnenkort meer info. Heb ook nog een Sweet Peach FU50 SET amp, zal de 2a3 versterker later met deze versterker vergelijken in een review. :)

[Voor 35% gewijzigd door Anoniem: 49130 op 17-03-2010 19:19. Reden: hi-res photos ipv tinypic brol]


 • Roderiktweaker
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 04:44
Hoe duur is dit grapje ? Het ziet er echt prima uit!

Anoniem: 49130

Op eBay staan ze tussen de 300 en 400 euro te koop, daar moet je dan nog luchtpost verzendkosten bij optellen en eventuele BTW en importheffingen. Het kan dus zijn als je het laat verschepen via de boot, en je glipt door de mazen bij de douane dat je hem hebt voor iets meer dan 300 euro. Mijn ervaring echter, met name het laatste jaar, is dat alles zwaarder dan 10kg door de douane gecontroleerd wordt.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11:30
Anoniem: 49130 schreef op woensdag 17 maart 2010 @ 00:27:
Gisteren weer een mooie Chinees mogen ontvangen, deze keer is het een 2A3 SET versterker geworden. Hij wordt geadverteerd als zijnde een sv-2a3, welke zou moeten duiden op een SUN audio versterker. Een kloontje dus. Het apparaat zat zeer goed verpakt. Meteen na het uitpakken heb ik het apparaat geopend. Bij vorige versterkers ontbrak aarding nog wel eens. Fotos zeggen meer dan woorden, hier een aantal fotos met de onderkant en trafokappen verwijderd.
-knip-
Buizenbezetting: 2x shuguang 2A3B , 2x 6N8P voorbuisjes en 1x 5Z3P diodebuis. Binnenkort meer info. Heb ook nog een Sweet Peach FU50 SET amp, zal de 2a3 versterker later met deze versterker vergelijken in een review. :)
Ik kan die metalen potjes op de middelse print even niet plaatsen, wat zijn dat?

edit: potmeters?

[Voor 13% gewijzigd door mace op 17-03-2010 09:46]


 • kraats
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:50

kraats

Ik rol

Dat wilde ik ook al zeggen.. Wel lompe potmeters voor dit doel :S

Waar is Jos de Nooyer toch gebleven?


 • FreezeXJ
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 02-06 18:49

FreezeXJ

DPC-Crew

Mooooh!

Lijken mij Solid State caps (condensatoren dus).

"It takes but one foe to breed a war, master Warden, not two. And those who have not swords can still die upon them" - Eowyn


 • kraats
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:50

kraats

Ik rol

Met drie aansluitingen aan de zijkant? Volgens mij zitten ze ook op de plek waar je aan de bovenkant de bias kunt instellen.

Waar is Jos de Nooyer toch gebleven?


 • Anoniem: 344197
 • Registratie: Februari 2010
 • Niet online
Of voor het ontbrommen, want ik zie aan de bovenkant geen meetpunten.

Anoniem: 13443

Mooi ding maar wel erg goedkoop uitgevoerd.

zie je die bruine dropjes van de 1e naar de 2e print? Dat zijn de koppelcondensatoren (van goedkope kwaliteit).
Voltage meten (als je hem aanzet vanwege piekspanning) en vervangen door goede MKP's of PIO's die het voltage aankunnen.
Die potten zijn vlgs mij weerstanden, (100ohm 5%)

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 13443 op 17-03-2010 15:27]

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee