Unix doesn't prevent a user from doing stupid things, because that would necessarily prevent them from doing brilliant things.
while true ; do echo -n "bla" ; sleep 1 ; done
BlaBlaBla
Mijn vriendin is besmet geraakt met het MTB virus
Na een 2e hands zoektocht heb ik haar verliefd gemaakt op een aantal Cube modellen. Cube is fijn, want goede LBS (Bike Xperts Den Haag). Ze is erg gecharmeerd van de looks van de instap-vrouwen cubes. En terecht.
Zelf vind ik dat Access WLS Race de beste bang-for-buck is. Helaas een suntour vork maar wel luchtgeveerd en deore afmontage.
De LBS daarintegen is niet zo enthiousiast. Hij (en in deze man heb ik veel vertrouwen). Hij vindt ook dat luchtvering de min is maar gelooft niet zo in vrouwenfietsen en in Suntour spullen. Zijn advies: Cube attention SL. Daarnaast wil hij haar liever op een 17" 29er zetten met haar 1.67m. Zijn probleem met vrouwenfietsen zit in het hoge balhoofd en de korte reach. Iets wat sowieso al het geval is bij alle instap-cubes. Wat haar betreft is de attention met zijn 900 euro echter te ver boven het geplande budget van 600 euro. (Access is 800, maar dat vindt ze na wat overtuiging ok).
Nu heb ik thuis de geometrie van beide bikes er eens bij gepakt en ik trek een paar conclusies.
1) Beide fietsen in 29 zijn sowieso een stuk hoger dan in 27.5, en de 29er attention is ook gewoon minder agressief dan de 27.5 access wls. Ik zie haar toch ook liever op een 27.5 fiets.
2) Het verschil is maar 8mm reach en 5mm stack. We kunnen die 5mm zo compenseren door een spacertorentje op de stuurpen te bouwen, een 1cm langere stuurpen kan de Access ook best hebben.
3) De attention heeft betere naven en een betere crank.
4) Als de suntour vork kut is, is vervanging voor een Recon niet zo heel duur.
Wat is wijsheid? Ik ben nu geneigd morgen toch de damesfiets te bestellen en even af te stemmen dat we het lekker gaan fitten in de winkel. Ze zat overigens wel lekker op de Attention in 16", de Access was niet in die maat op voorraad.
Advies LBS:
Cube attention SL 16/27.5
Stack: 593
Reach: 375
Rock Shox Recon Silver TK
M315 remmen, 3x10 deore afmontage met XT derailleur.
Mijn keus:
Cube Access WLS Race 16/27.5
Stack: 597
Reach: 368
SR Suntour XCR32 Air RL, 3x10 deore afmontage met XT derailleur.
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
goed om te lezen dat ik niet de enige "moron" ben.... gedeelde smart zeg maar....MBV schreef op donderdag 4 mei 2017 @ 12:03:
Bij mijn mountainbike heb ik dat zolang niet doorgehad dat dat nokje eraf is
no comment
Ik snap dat het persoonsafhankelijk is, maar uitgaande van een beginner en dezelfde rijomstandigheden. Valt daar dan iets zinnigs over te zeggen? Fiets X gaat gemiddeld Y jaar mee?maartend schreef op dinsdag 2 mei 2017 @ 17:22:
Het verschil in levensduur is persoon afhankelijk.
Voorbeeld.
Ik heb wel eens van die 800 euro fietsen mogen testen in de bergen. Samen met wat anderen. Binnen een paar uur hadden we de drivetrain naar de knoppen geholpen. Vering ging ook al niet meer lekker. Nu is dat wat jaren terug, materiaal was nog niet zo top notch.
Maar in jou geval ; neem iemand mee die er verstand van heeft en koop 2nd hand. Je kunt zulke pareltjes vinden. Ik heb een sclapel, carbon, laatste 26 inch model. Heb ik 650 euro voor betaald. 3 jaar oud, bike van nieuw (met de aanpassingen) van ruim 3500 euro.
Ik heb helaas geen mountainbikers in mijn omgeving. En met tweedehands is het wachten op de juist deal, hopen dat ik hem kan kopen, dat het het in de buurt is én eigenhandig met internetkennis een fiets met mogelijke gebreken gaan testen. Ik heb niet zoveel geduld/vertrouwen in dit proces
Ik zal hem goed onderhouden en de condities zullen natuurlijk voor beide fietsen hetzelfde zijn. Maar jij zou dus de 6.0 adviseren, kijken of het bevalt en dan na X jaar een 'goede' fiets kopen? De Team ZR 5.0 valt dan misschien ook te overwegen, of is dat een te grote downgrade qua onderdelen?asdf25 schreef op dinsdag 2 mei 2017 @ 19:02:
[...]
Daar valt niets over te zeggen, ligt er maar net aan hoe goed jij je fietst onderhoudt en in welke condities je rijdt. Belangrijkste onderdelen van een mountainbike, rekening houdend met je lengte en gewicht, zijn vork/ wielen en natuurlijk frame. Frame was ik altijd voor 29" gegaan met jouw lengte. Wielen en vork merk je als leek weinig tot niks geen verschil tussen een fiets van 600 of 800. Kort gezegd; met je huidige budget en uitgaan van een nieuwe bike had ik eerder 400-600 uitgegeven dan 800 omdat het verschil is zeer minimaal is. Beter kijk je dan eerst of je het leuk vindt.
Iets meer uitgeven vind ik niet erg als het qua 'investering' maar de moeite waard is. En dat gaat het mij meer om de vraag hoe veel langer ik plezier van een fiets zal hebben. Via een topic op mountainbike.nl ging ook nog even kijken naar de Team ZR 8.0 en die is nu in de 'aanbieding'. Is dat nog een noemenswaardige upgrade t.o.v. die andere fietsen?
5.0 = 500,- https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-5.0-581900
6.0 = 650,- https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-6.0-581928
7.0 = 800,- https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-7.0-582313
8.0 = 900,- https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-8.0-582341
TL;DR
Met welke van bovenstaande fiets kan ik als beginner het beste beginnen en biedt het meeste waar voor zijn geld?
Na de aankoop kwam ik erachter dat 1 trapper muurvast zat, uiteindelijk los gekregen en nieuw schroefdraad in laten tappen. 1 maand later ging 1 shifter stuk. Voor de rest heb ik er nog geen gebreken aan gehad maar weet ik nu 1 jaar later wel beter waar ik op moet letten. Je krijgt meer kennis over de afmontage en het onderhoud, daarnaast is mijn fiets nauwelijks in waarde gedaald.
Stel je koop die Radeon van € 900,- en je bent van plan om MTB tracks te gaan rijden, dan ga je er waarschijnlijk al snel achter komen dat je voorvork tekort schiet. Daarin investeren heeft bij zo'n fiets geen zin, daarnaast kan de restwaarde bij dit soort fietsen wel eens een probleem worden
De afmontage van de 8.0 is ok, op de voorvork na (ik heb twijfels bij het frame).
Ik zou daarom toch voor een tweede handse gaan, wil je toch een nieuwe en heb je een budget van € 900,- dan zou ik voor een Canyon gaan:
https://www.canyon.com/nl.../grand-canyon-al-6-9.html
of
https://www.canyon.com/nl...canyon-al-sl-7-9-wmn.html
BlaBlaBla
Nogmaals; als je een goede investering wil doen in een nieuwe fiets moet je minimaal 1k uitgeven voor een degelijk fiets. Belangrijkste zijn het frame en de vork. In al die fietsen wat je post heb ik geen vertrouwen.Freakster86 schreef op vrijdag 5 mei 2017 @ 15:27:
[...]
Ik zal hem goed onderhouden en de condities zullen natuurlijk voor beide fietsen hetzelfde zijn. Maar jij zou dus de 6.0 adviseren, kijken of het bevalt en dan na X jaar een 'goede' fiets kopen? De Team ZR 5.0 valt dan misschien ook te overwegen, of is dat een te grote downgrade qua onderdelen?
Iets meer uitgeven vind ik niet erg als het qua 'investering' maar de moeite waard is. En dat gaat het mij meer om de vraag hoe veel langer ik plezier van een fiets zal hebben. Via een topic op mountainbike.nl ging ook nog even kijken naar de Team ZR 8.0 en die is nu in de 'aanbieding'. Is dat nog een noemenswaardige upgrade t.o.v. die andere fietsen?
5.0 = 500,- https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-5.0-581900
6.0 = 650,- https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-6.0-581928
7.0 = 800,- https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-7.0-582313
8.0 = 900,- https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-8.0-582341
TL;DR
Met welke van bovenstaande fiets kan ik als beginner het beste beginnen en biedt het meeste waar voor zijn geld?
Met jou budget kun je beter tweedehands kijken. De fietsen die je post zijn de investering niet waard zijn a) Radon is niet zo populair merk, wil je hem weer verkopen en dat ga je doen als je smaak te pakken krijgt of het niks aan vindt, kom je er niet snel vanaf b) je schrijft gelijk de helft van die fiets af als je hem koopt. Iedereen die voor tweedehands fietsen in de markt is wil minimaal SLX groep, Reba vork erin.
http://www.mountainbike.n...ewtopic.php?f=20&t=132768
Dit lijkt me een perfecte beginnersfiets voor jou, veel beter ga je ze niet vinden. Hij staat al bijna 1 maand te koop dus hij kan vast wel wat met de prijs doen, had 525/550 geboden. Nieuw kost deze ongeveer 1000. Hij heeft al het nodige aan onderhoud gedaan; vork is voor onderhoud geweest, voorbladen vervangen, balhoofdlagers etc. Wellicht dat alleen de banden keer vervangen moeten worden, voor 50euro heb je twee nieuwe en ketting en cassette (ong 40euro). Al moet je er nog 200euro in stoppen dan is het al een betere investering omdat deze fiets in de basis goed. Degelijke wielen, voorvork, frame en afmontage. Als je deze over 1-2 jaar verkoop krijg je er nog steeds 300-400euro voor net zo veel als al die nieuwe fietsen wat je zelf post. Kortom een veel betere investering.
Als ik moest kiezen was ik voor die 8.0 gegaan omdat; SLX groep, degelijke vork en de wielen zijn goed. Maar daar heb je geen budget voor dus valt die eigenlijk af. Ik vind het gewoon zonde om zoveel geld in zo'n fiets te stoppen als je voor de ongeveer de helft van het geld tweedehands leuke fietsen kunt kopen, maar het zijn jouw centen.
[ Voor 6% gewijzigd door asdf25 op 06-05-2017 10:42 ]
Leuk spul
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=1
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=6
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=9
enz. Gaan kijken met een bekende en dan echt iets 2de handskopen. Stop echt met dat geld voro iets nieuws te kijken.
Die Specialized ver bij uit de buurt blijven, veel te duur in onderhoud, helemaal als leek. Voor 100 wilde ik dat ding nog niet hebben. Die Cube en Bulls zijn wel goede mountainbikes waar Freakster naar moet kijken, alleen niet voor dat geld. De Bulls komt uit 2014 en kostte 1k nieuw en niet 1,2k. 750 is veel te veel geld, daar had ik max 500 voor betaald. Die Cube kan ik zelf wat lastiger plaatsen, lijkt me een 26er welke er nog top uit ziet. Alleen omdat het een 26er is had ik er nooit dat geld voor betaald, 400 lijkt me meer reëel. Ter vergelijking ik verkocht mijn 26er ongeveer 2,5 jaar geleden volledig XT afgemonteerd voor 400 terwijl hij 1,5jaar oud was en nieuwprijs was 1,1k. Reken jaarlijks maar op minimaal 20% afschrijving bij degelijk onderhoud, 25-30% bij niks geen onderhoud. Ik kocht in een slechte tijd mijn 26er, toen ik hem net had kwam de hele "hype" van de 29ers, binnen 1jaar had ik er ook één.maartend schreef op zaterdag 6 mei 2017 @ 12:20:
Wat adsf25 zegt. Freakster, echt, zie van een nieuwe af als je dit geld wilt uitgeven. het sio allemaal te zwaar, te slap, te slechte componenten.
Leuk spul
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=1
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=6
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=9
enz. Gaan kijken met een bekende en dan echt iets 2de handskopen. Stop echt met dat geld voro iets nieuws te kijken.
Heb je ervaring met de betreffende vork, of is het niks omdat er geen Rockshox op staat? Ik kan me niet voorstellen dat er in een duurdere fiets een slechtere vork dan wordt gestoken dan de RS Recon in het goedkopere model. Ik denk ook dat je nogal overdrijft met 'er snel achter komen dat je voorvork tekort schiet', het is een luchtgeveerde vork, geen springveer-pogostick. Als die tekort schiet in NL, dan is je afstelling verkeerd.Strider schreef op vrijdag 5 mei 2017 @ 16:26:
Stel je koop die Radeon van € 900,- en je bent van plan om MTB tracks te gaan rijden, dan ga je er waarschijnlijk al snel achter komen dat je voorvork tekort schiet. Daarin investeren heeft bij zo'n fiets geen zin, daarnaast kan de restwaarde bij dit soort fietsen wel eens een probleem worden
De afmontage van de 8.0 is ok, op de voorvork na (ik heb twijfels bij het frame).
[ Voor 3% gewijzigd door Demo op 08-05-2017 12:30 ]
Unix doesn't prevent a user from doing stupid things, because that would necessarily prevent them from doing brilliant things.
while true ; do echo -n "bla" ; sleep 1 ; done
Ben zelf ook een tijdje aan het kijken geweest voor een MTB voor de vriendin. Blijft toch allemaal duur als je een damesfiets wilt met enigszins fatsoenlijke opbouw. Uiteindelijk besloten om mijn oude 26er Cube LTD Comp te voorzien van een dameszadel en een verstelbare stuurpen zodat ze wat meer rechtop kan zitten en de geometrie iets meer in de buurt komt van een damesfiets. Het 18" frame is verder prima voor haar 1.75m. Hiermee kan ze voorlopig goed meekomen en als ze het echt leuk vindt kan er altijd nog een damesfiets gehaald worden.
Je hebt gelijk, misschien was ik te snel met oordelen.Demo schreef op maandag 8 mei 2017 @ 12:29:
[...]
Heb je ervaring met de betreffende vork, of is het niks omdat er geen Rockshox op staat? Ik kan me niet voorstellen dat er in een duurdere fiets een slechtere vork dan wordt gestoken dan de RS Recon in het goedkopere model. Ik denk ook dat je nogal overdrijft met 'er snel achter komen dat je voorvork tekort schiet', het is een luchtgeveerde vork, geen springveer-pogostick. Als die tekort schiet in NL, dan is je afstelling verkeerd.
BlaBlaBla
Wel grappig, ons enige bezwaar tegen de damesmodellen is juist de geometrie. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op om vrouwen rechterop te zetten. Mijn vriendin zit dieper dan ik omdat ze leniger is.MadMarky schreef op maandag 8 mei 2017 @ 14:09:
@Makkelijk
Ben zelf ook een tijdje aan het kijken geweest voor een MTB voor de vriendin. Blijft toch allemaal duur als je een damesfiets wilt met enigszins fatsoenlijke opbouw. Uiteindelijk besloten om mijn oude 26er Cube LTD Comp te voorzien van een dameszadel en een verstelbare stuurpen zodat ze wat meer rechtop kan zitten en de geometrie iets meer in de buurt komt van een damesfiets. Het 18" frame is verder prima voor haar 1.75m. Hiermee kan ze voorlopig goed meekomen en als ze het echt leuk vindt kan er altijd nog een damesfiets gehaald worden.
Maar de WSD is toch besteld. Er komt een langere stuurpen op, en desnoods -25.
[ Voor 7% gewijzigd door Makkelijk op 08-05-2017 16:19 ]
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
Ze begon er zelf over dat ze het stuur te diep vond staan dus vandaar ook de andere stuurpen, scheelt toch weer een paar centimeter.
Bij tweedehands kan het goed gaan ja, maar er bestaat een kans dat je dingen over het hoofd ziet. Vooral als totale leek. Vandaar dat ik dat niet echt zie zitten. Ik vind het niet erg om te sleutelen, maar ik wil niet vanaf dag 1 gelijk aan de slag moeten. Maar goed, ik snap waarom jullie voorstanders van tweedehands zijn en ik zit daar nu dan ook over na te denken.Strider schreef op vrijdag 5 mei 2017 @ 16:26:
Ik heb zelf vorig jaar als leek een tweede handse MTB gekocht. Eerst mezelf wat ingelezen over waar ik op moet letten en daarna gekeken naar een 'betrouwbare' verkoper. Iemand waarbij ik van te voren al het idee kreeg dat hij wel begreep hoe je een MTB moet onderhouden.
Na de aankoop kwam ik erachter dat 1 trapper muurvast zat, uiteindelijk los gekregen en nieuw schroefdraad in laten tappen. 1 maand later ging 1 shifter stuk. Voor de rest heb ik er nog geen gebreken aan gehad maar weet ik nu 1 jaar later wel beter waar ik op moet letten. Je krijgt meer kennis over de afmontage en het onderhoud, daarnaast is mijn fiets nauwelijks in waarde gedaald.
Stel je koop die Radeon van € 900,- en je bent van plan om MTB tracks te gaan rijden, dan ga je er waarschijnlijk al snel achter komen dat je voorvork tekort schiet. Daarin investeren heeft bij zo'n fiets geen zin, daarnaast kan de restwaarde bij dit soort fietsen wel eens een probleem worden
De afmontage van de 8.0 is ok, op de voorvork na (ik heb twijfels bij het frame).
Ik zou daarom toch voor een tweede handse gaan, wil je toch een nieuwe en heb je een budget van € 900,- dan zou ik voor een Canyon gaan:
https://www.canyon.com/nl.../grand-canyon-al-6-9.html
of
https://www.canyon.com/nl...canyon-al-sl-7-9-wmn.html
Waarom heb jij twijfels bij het frame van de Radon fietsen? De voorvork van de 8.0 zou een Manitou Marvel Comp 29 TS Air 100 zijn met een andere sticker. Naar wat ik lees toch wel een goede vork?
En die fietsen van Canyon waar je op wijst zijn toch (veel) minder goed afgemonteerd dan de fietsen van Radon? Of zie ik iets over het hoofd?
Duidelijk verhaal. Kan er eigenlijk niet veel tegenin brengen anders dan dat ik net al aangaf: als leek een dergelijke fiets keuren/kopen. Daar zie ik toch echt tegen op. Maar de advertentie die je aanhaalt ziet er erg goed uit. Mooie fiets. Volgens mij vergelijkbaar met de 8.0 of niet?asdf25 schreef op zaterdag 6 mei 2017 @ 10:39:
[...]
Nogmaals; als je een goede investering wil doen in een nieuwe fiets moet je minimaal 1k uitgeven voor een degelijk fiets. Belangrijkste zijn het frame en de vork. In al die fietsen wat je post heb ik geen vertrouwen.
Met jou budget kun je beter tweedehands kijken. De fietsen die je post zijn de investering niet waard zijn a) Radon is niet zo populair merk, wil je hem weer verkopen en dat ga je doen als je smaak te pakken krijgt of het niks aan vindt, kom je er niet snel vanaf b) je schrijft gelijk de helft van die fiets af als je hem koopt. Iedereen die voor tweedehands fietsen in de markt is wil minimaal SLX groep, Reba vork erin.
http://www.mountainbike.n...ewtopic.php?f=20&t=132768
Dit lijkt me een perfecte beginnersfiets voor jou, veel beter ga je ze niet vinden. Hij staat al bijna 1 maand te koop dus hij kan vast wel wat met de prijs doen, had 525/550 geboden. Nieuw kost deze ongeveer 1000. Hij heeft al het nodige aan onderhoud gedaan; vork is voor onderhoud geweest, voorbladen vervangen, balhoofdlagers etc. Wellicht dat alleen de banden keer vervangen moeten worden, voor 50euro heb je twee nieuwe en ketting en cassette (ong 40euro). Al moet je er nog 200euro in stoppen dan is het al een betere investering omdat deze fiets in de basis goed. Degelijke wielen, voorvork, frame en afmontage. Als je deze over 1-2 jaar verkoop krijg je er nog steeds 300-400euro voor net zo veel als al die nieuwe fietsen wat je zelf post. Kortom een veel betere investering.
Als ik moest kiezen was ik voor die 8.0 gegaan omdat; SLX groep, degelijke vork en de wielen zijn goed. Maar daar heb je geen budget voor dus valt die eigenlijk af. Ik vind het gewoon zonde om zoveel geld in zo'n fiets te stoppen als je voor de ongeveer de helft van het geld tweedehands leuke fietsen kunt kopen, maar het zijn jouw centen.
Enige puntje van kritiek... het is aan de andere kant van het land
Bedankt voor het mee zoeken! Heb even naar je advertenties gekeken, maar volgens mij zijn dat geen geschikte fietsen voor mij (zie dikgedrukt). Heb helaas geen bekende met mountainbike kennis, vandaar dat ik tweedehands in eerste instantie ook niet zag zitten.maartend schreef op zaterdag 6 mei 2017 @ 12:20:
Wat adsf25 zegt. Freakster, echt, zie van een nieuwe af als je dit geld wilt uitgeven. het sio allemaal te zwaar, te slap, te slechte componenten.
Leuk spul
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=1 Andere kant van het land en zo te horen raadt ook @asdf25 deze af.
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=6 Dit is een 19" fiets? Te klein voor mij.
https://www.marktplaats.n...e3a&previousPage=lr&pos=9 Dit is nóg verder uit de buurt dan die eerste haha. Verder wel een mooie fiets, maar ik zie nergens een framemaat staan? En ik dacht dat met mijn lengte een fiets met 29" banden werd aangeraden?
enz. Gaan kijken met een bekende en dan echt iets 2de handskopen. Stop echt met dat geld voro iets nieuws te kijken.
Heb de 5.0/6.0 in ieder geval van mijn lijstje weggestreept. Neig nieuw naar de 7.0 (8.0 oogt saai met dat zwart/grijs), maar overweeg nu ook tweedehands... al kan ik zelf niet iets in de buurt vinden dat aan alle eisen voldoet. Die advertentie van asdf25 lijkt dan nog de beste optie?
Die 8.0 is redelijk vergelijkbaar met die tweedehands Canyon. Wielset van de 8.0 (DT Swiss X1900) sla ik alleen wat hoger aan die de Mavics. Zelf ervaring met de 1700 en 1500 serie en ik ben echt fan van DT Swiss, maken zeer degelijke wielen. Daarintegen is een Reba vork een dikke ++, Reba wordt bij fietsen tussen de 1k-1,5k als de heilige graal gezien. Double van de Radon is voor beginner ruim voldoende, Triple van de Canyon overkill maar als beginner had ik hier niet naar gekeken. Afmontage en remmen bijna identiek. Nu moet je alleen voor jezelf beslissen wil ik nieuw of tweedehands en wat is je budget. De 8.0 in 27,5 is er in max 20" te krijgen, die is denk ik te klein voor je. De 29" is er in max 22" met je 2meter is dit een goede maat net als de 21,5" van de Canyon. Heb zelf een Grand Canyon (carbon) gehad in 21,5" met BBL van 96cm, denk redelijk vergelijkbaar als met jou BBL.Freakster86 schreef op maandag 8 mei 2017 @ 18:03:
[...]
Bij tweedehands kan het goed gaan ja, maar er bestaat een kans dat je dingen over het hoofd ziet. Vooral als totale leek. Vandaar dat ik dat niet echt zie zitten. Ik vind het niet erg om te sleutelen, maar ik wil niet vanaf dag 1 gelijk aan de slag moeten. Maar goed, ik snap waarom jullie voorstanders van tweedehands zijn en ik zit daar nu dan ook over na te denken.
Waarom heb jij twijfels bij het frame van de Radon fietsen? De voorvork van de 8.0 zou een Manitou Marvel Comp 29 TS Air 100 zijn met een andere sticker. Naar wat ik lees toch wel een goede vork?
En die fietsen van Canyon waar je op wijst zijn toch (veel) minder goed afgemonteerd dan de fietsen van Radon? Of zie ik iets over het hoofd?
[...]
Duidelijk verhaal. Kan er eigenlijk niet veel tegenin brengen anders dan dat ik net al aangaf: als leek een dergelijke fiets keuren/kopen. Daar zie ik toch echt tegen op. Maar de advertentie die je aanhaalt ziet er erg goed uit. Mooie fiets. Volgens mij vergelijkbaar met de 8.0 of niet?
Enige puntje van kritiek... het is aan de andere kant van het land
Op mountainbike forum mag je haast wel aannemen dat mensen elkaar geen oor aan naaien. Daarbij is hij daar al twee jaar actief, hij helpt in posts ook anderen mensen. Zelf goede ervaringen met het kopen/ verkopen via het forum aldaar. En durf denk ik op basis van de foto's, zijn info bij advertentie wel te zeggen dat je hier niet snel een miskoop aan doet. Banden en aandrijving dienen alleen keer vervangen te worden, maar dat is tientjes werk.
Succes met je keuze.
Qua nieuw heb ik de 6.0 en 8.0 weggestreept vanwege de vork en de prijs. Blijft de 7.0 over, maar stuitte gisteren op een aanbieding van 12gobiking: 15% korting op Cubes. Als ik zoek naar een fiets met een luchtveer en binnen mijn budget kom ik nu uit op:
Cube Attention SL 29 2017 - 764 euro (+29,95 verzending)
https://www.12gobiking.nl/cube-attention-sl-2017
Exact hetzelfde afgemonteerd als de 7.0, maar nu dus 50 euro goedkoper. Wat denken jullie?
Ik vind hem nog wel 600 euro waard, t.o.v. de 7.0 en de Cube. Alleen omdat hij al langer te koop staat kan hij vast wel wat met de prijs. De 7.0 en Cube zijn instappers, die Canyon is veel meer dan dat voor minder geld. Als je die Canyon koopt en je bent er na drie maanden klaar mee krijg je hetzelfde geld er nog voor. Op die Cube en 7.0 schrijf je gelijk 200-300euro af plus je hebt veel minder fiets mocht je het echt leuk gaan vinden. Schat in dat je als beginner hoogstens 2-3 uur wekelijks gaat maken, dan ben je pas na jaar wellicht nieuwe aandrijving plus set banden nodig (80-90euro materiaal + 10-30 euro gereedschap).Freakster86 schreef op woensdag 10 mei 2017 @ 12:56:
@asdf25 Ik heb even geïnformeerd of die fiets nog te koop staat i.v.m. de vele biedingen op marktplaats. Zie wel op tegen zo'n lange rit, maar moet er misschien iets voor over hebbenJij gaf aan dat je 500/550 zou bieden, maar op marktplaats had deze verkoper al biedingen t/m 600 euro ontvangen. Is deze fiets het dan nog waard?
Qua nieuw heb ik de 6.0 en 8.0 weggestreept vanwege de vork en de prijs. Blijft de 7.0 over, maar stuitte gisteren op een aanbieding van 12gobiking: 15% korting op Cubes. Als ik zoek naar een fiets met een luchtveer en binnen mijn budget kom ik nu uit op:
Cube Attention SL 29 2017 - 764 euro (+29,95 verzending)
https://www.12gobiking.nl/cube-attention-sl-2017
Exact hetzelfde afgemonteerd als de 7.0, maar nu dus 50 euro goedkoper. Wat denken jullie?
Een Cube had ik ook never online gekocht als beginner, of het moet wel een extreem goede deal zijn. Elke fietsenmaker verkoopt bijna Cube, die kunnen je een even goede deal doen, meten je op, hebt garantie/ service, vaak een eerste beurt gratis plus met kleine gebreken/ vragen kun je er terecht wat ze vaak uit coulance oplossen. Daarbij ondersteun je de lokale middenstand ook nog.
Makkelijk schreef op maandag 8 mei 2017 @ 16:14:
[...]
Wel grappig, ons enige bezwaar tegen de damesmodellen is juist de geometrie. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op om vrouwen rechterop te zetten. Mijn vriendin zit dieper dan ik omdat ze leniger is.
Maar de WSD is toch besteld. Er komt een langere stuurpen op, en desnoods -25.
Lol, mijn vrouw rijd ook gewoon op dezelfde serie als waar ik op fiets en ze wilt niets anders meer.MadMarky schreef op maandag 8 mei 2017 @ 16:40:
Verschil in geometrie schijnt te maken te hebben met dat dames over het algemeen een andere lichaamsverhouding hebben, met een korter bovenlichaam en langere benen. Als het iets met lenigheid te maken zou hebben dan had ik nooit op een MTB kunnen zitten
Ze begon er zelf over dat ze het stuur te diep vond staan dus vandaar ook de andere stuurpen, scheelt toch weer een paar centimeter.
Hij is prachtig, en de fm heeft de stuurpen naar beneden en in dezelfde lengte als de herenfiets gezet. Misschien binnenkort nobby nics of xkings er op en kijken of de boel tubeless kan
[ Voor 34% gewijzigd door Makkelijk op 11-05-2017 16:44 ]
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
Een oplossing is natuurlijk nooit alleen fietsen. Ik ben echter zeer blij met de vrijheid elk vrij uurtje de fiets te kunnen pakken.
Als tweaker zoek ik het dus in de technische hoek. De gps van mijn telefoon staat tóch al aan vanwege het bijhouden van de route met Runtastic. Het zou mooi zijn als ik (Android) mijn locatie real-time zou kunnen delen met een specifiek persoon (iPhone). Mocht ik lange tijd op dezelfde plek zijn, is er in elk geval een hint om ff te checken.
Hoe doen jullie dit eigenlijk?
Daarna heb ik een Garmin fietscomputer gekocht (de Edge 25) die kan dmv Bluetooth met je smartphone verbinden en vanuit de Garmin Connect app kun je dan weer een Livetrack delen met anderen. Door de fietscomputer alle GPS-tracking te laten doen, gaat de accu van mijn telefoon veel langer mee tov tracking met de telefoon zelf.
Unix doesn't prevent a user from doing stupid things, because that would necessarily prevent them from doing brilliant things.
while true ; do echo -n "bla" ; sleep 1 ; done
Je hebt ook losse apps die dedicated zijn voor het delen van je positie, zoals bijv. Glympse. Gebruik deze als ik met de auto onderweg ben en het thuisfront op de hoogte wil houden van de voortgang e.d.
Maar als je over je stuur vliegt en je fiets valt niet zo hard maar jij wel dan werkt het niet.
Bij mijn ongeluk afgelopen najaar had ik het in m'n eentje op een afgelegen plek misschien niet gered als ik geen telefoon had gehad. Je moet er wel echt aan denken hoe je er mee om gaat.
[ Voor 5% gewijzigd door Makkelijk op 19-05-2017 12:19 ]
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
Cyclemeter is ook fijn wat dat betreft. Je kunt instellen dat de app om de zoveel meter/km/tijd een mailtje stuurt naar het thuisfront (of Twitter/Facebook).geekeep schreef op vrijdag 19 mei 2017 @ 10:01:
Ik fiets regelmatig alleen door de bossen en weilanden. De laatste tijd maak ik me wel wat zorgen als er iets met mij zou gebeuren op plekken waar 1x per 3 uur iemand langs komt. Ik draag standaard wel een A4-tje met kopie ID en wat belangrijke telefoonnummers mee in m'n rugtas.
Een oplossing is natuurlijk nooit alleen fietsen. Ik ben echter zeer blij met de vrijheid elk vrij uurtje de fiets te kunnen pakken.
Als tweaker zoek ik het dus in de technische hoek. De gps van mijn telefoon staat tóch al aan vanwege het bijhouden van de route met Runtastic. Het zou mooi zijn als ik (Android) mijn locatie real-time zou kunnen delen met een specifiek persoon (iPhone). Mocht ik lange tijd op dezelfde plek zijn, is er in elk geval een hint om ff te checken.
Hoe doen jullie dit eigenlijk?
Ik gebruik die specifieke functie niet maar misschien heb je er iets aan 👍
Toch gek eigenlijk dat die standaard fiets/tracking apps dit soort functionaliteit niet bieden. Gat in de markt, anyone?
Ik gebruik live track met mijn Garmin Edge 810.
[ Voor 37% gewijzigd door blitzkrieg op 20-05-2017 10:24 ]
Well, I ain't really drowning 'cause I see the beach from here
http://www.nu.nl/lifestyl...-met-breekbaar-frame.html
https://www.mediadecathlon.com/p1207448/
[ Voor 15% gewijzigd door NielsTn op 20-05-2017 10:27 ]
Tesla Model 3 LR DualMotor - AP & FSD | 4800Wp solar panels | 11.4GJ thermal solar panels
Neem niet perse. Er bestaat een app welke dit doet. Als je deze hebt ingeschakeld en je verplaatst je niet in een bepaald tijd frame krijg je eerst een waarschuwing. Reageer je er niet op dan stuurt de app je coördinaten naar een door jou ingesteld contact persoon. (Zal even kijken hoe de app ook al weer heet)geekeep schreef op zaterdag 20 mei 2017 @ 10:19:
Thanks voor jullie ervaringen. Komt er dus eigenlijk op neer dat ik een extra fietscomputer moet aanschaffen
Toch gek eigenlijk dat die standaard fiets/tracking apps dit soort functionaliteit niet bieden. Gat in de markt, anyone?
Edit:
Gevonden op het mountainbike forum:
Hier op het forum de tip gekregen de app Road ID te installeren op de smartphone. Als ik een rit in mijn eentje ga maken zet ik hem aan, mijn vrouw krijgt dan een app dat ik onderweg ben en kan mijn route volgen. Als ik te val kom en ik beweeg mij 5 minuten niet dan gaat er bij haar een alarm af (ik krijg ongeveer 60 seconden voor die 5 minuten een signaal dat het alarm af zal gaan, zodat ik het evt uit kan zetten) , ze kan mij dan bellen en desnoods hulpdiensten inschakelen.
Hoe werkt het als je bijvoorbeeld een crash maakt waar je wel gewoon van kunt opstaan? Kan je dan het bericht annuleren?Makkelijk schreef op vrijdag 19 mei 2017 @ 12:19:
Mijn Edge 820 heeft accident detection. Dat werkt best goed
Maar als je over je stuur vliegt en je fiets valt niet zo hard maar jij wel dan werkt het niet.
Bij mijn ongeluk afgelopen najaar had ik het in m'n eentje op een afgelegen plek misschien niet gered als ik geen telefoon had gehad. Je moet er wel echt aan denken hoe je er mee om gaat.
Heb zelf een edge 1000, en heb ook wel een crash gehad waar ik zelf niets meer van weet. Gelukkig in de stad maar wel een ruim uur zoek geweest totdat een zuster uit het ziekenhuis belde. Sinds dien ook de vergrendeling van m'n telefoon afgehaald, zodat ze bij mijn ICE kunnen. Een groot zwart gat voor me, weet bijna niets meer van die dag.
[ Voor 14% gewijzigd door MdBruin op 20-05-2017 11:42 ]
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
Mooi systeem, jammer dat mijn edge 1000 geen hardware (acceleratiemeter) hiervoor heeft.

Mijn nieuwe schatje
De vuurdoop is meteen 400km Slovenië

[ Voor 21% gewijzigd door Makkelijk op 21-05-2017 21:30 ]
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
Leuke afstand, neem aan dat je al wel een beetje getraind bent.
Misschien neem ik er wel een maand voorMdBruin schreef op zondag 21 mei 2017 @ 22:37:
Geniet er vooral van.
Leuke afstand, neem aan dat je al wel een beetje getraind bent.
Als ik getrained was deed ik het in 4 dagen, nu in 6
@maartend geen idee van het gewicht. Kilo of 10 gezien mijn nogal zware tent denk ik. De paklijst is wel minimaal. En ik heb gisteren voor het eerst gebruik gemaakt van sealskinz sokken. Zo mee door een rivier gelopen, dat spul werkt!
Daarna moet je wel de rest van de dag er mee fietsen, want je schoenen zijn nat. Maar die drogen prima op lichaamswarmte.
[ Voor 10% gewijzigd door Makkelijk op 22-05-2017 06:30 ]
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
en wat zijn jullie ervaringen met evt bijvullen, hoe vaak doe je dat?
Jammer van de speelsere delen van de route wat mij betreft. Herkent iemand dit? Is het toertocht eigen dat de mensen die er op af komen niet veel op technische routes rijden?
Gaat er meer om ben je gewend om zolang op het zadel te zitten, zadelpijn kan ik je vertellen is niet fijn.
Sealskinz werkt inderdaad erg goed, nadeel vind ik alleen dat je er behoorlijk in gaat zweten. Heb handschoenen van hun maar krijg hier altijd klamme handen in. Uittrekken is niet verstandig aangezien je ze dan weer lastig aan krijgt.
Heb zelf meer nu van sneldrogend en meerdere lagen (al heb ik zelf nu al bijna 2 jaar niet meer gefietst door de reuma, 1.8 jaar geleden de diagnose gekregen)
@buddow
Ik heb er helaas niet heel lang ervaring mee, maar dacht dat je na ongeveer 6 maanden moet bijvullen (aangegeven door de fabrikant). Zolang heb ik er niet mee kunnen rijden. Als je het gevoel hebt dat er geen vrije latex in de band zit zou ik gaan bijvullen (liefst de oude vrije latex eruit halen).
@Bokmaaa
Hoor je helaas vaker, maar ook tijdens gewoon vrij fietsen kom je ze tegen. Ze worden ook wel eens gekscherend boswielrenners genoemd. Niet opletten, inhalen waar het niet kan, enz. Soms worden ze zelfs boos/kwaad als je nog snel genoeg naar hun zin ruimte maakt.
Helaas verpesten ze hierdoor je plezier om mee te doen aan dit soort evenementen, er zitten er ook genoeg tussen die dit niet doen. Een kleine groep verpest het voor de rest.
Latex vervangen na een half jaar, werkt inderdaad niet goed meer. Bijvullen kan maar dan wordt je wiel steeds zwaarder. Ik zou m gewoon vervangen en leeghalenbuddow schreef op maandag 22 mei 2017 @ 08:52:
Even tubeless vraagje: ik gebruik Conti Revosealant met Continental X-King protection banden. Deze zijn zo'n 9 maanden geleden tubeless gemaakt. Voorband is een tijdje geleden nog een keer er af geweest omdat deze nog een kleine lekkage had. Wat me opvalt, is dat de vloeibare latex al vrij snel lijkt te drogen. Als ik het wiel schud, hoor ik geen vloeistof meer. Betekent dit dat alles gedroogd is, en dat ik bij een lek (bijv. doorn) ook geen afdichting zal hebben?
en wat zijn jullie ervaringen met evt bijvullen, hoe vaak doe je dat?
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
Ik heb een oude kyoso 8000 geloof ik, 10+ jaar oud.
Deze fiets heeft nog nooit echt onderhoud gehad en voor ik een nieuwe aanschaf heb ik besloten deze eerst eens van een paar nieuwe onderdelen te voorzien.
Heb er al een nieuwe cassette opgezet.
Ketting vervangen
Derailleurs goed schoongemaakt en geolied.
Nieuwe crankset besteld, en bij het plaatsen geconstateerd dat het niet lekker paste.
Middels google ben ik er achtergekomen dat er zoiets bestaat als crankdiepte en dat je verschillende trapas lengtes hebt.
Maar nu snap ik nog niet helemaal wat de juiste trapas lengte moet zijn.
OUD:
Kettinglijn 50mm
Het betreft een vierkante as.
Huidige is 111,5mm
Crankset is volgens mij een fc-m330 met een crankdiepte van +3mm
NIEUW:
fc-m361 met een crankdiepte van -4mm
Volgens Shimano documentatie hoort een een as lengte van 123mm bij (kettinglijn 50mm).
Maar als ik puur afga op m'n meetgegevens
111,5 + 14 = 125,5
Volgens mij wordt de as alleen geleverd 123 of 127
Moet ik nu voor 123 gaan, dus volgens mijn berekening korter
of toch de 127, dus eigenlijk te lang
Beide zijn in iedergeval een stuk beter als de huidige 111,5
En zeker @asdf25; jouw tip is gisteren van eigenaar gewisseld voor 580 euro:
http://www.mountainbike.n...ewtopic.php?f=20&t=132768
Het was een stukje rijden, maar een aardige verkoper en een fiets die er heel goed uitziet maakte dat meer dan goed

Ik heb zelf een Cube LTD CC uit 2010, een MTB destijds volledig afgemonteerd op Shimano Deore XT m.u.v. de remmen. Na een avontuurtje Alpe D'huez, de remmen alsnog vervangen voor eveneens Shimano Deore XT.
Mijn pa heeft een Giant MTB, carbon frame geheel Shimano SLX afgemonteerd. Een van de twee mag het pand verlaten.
Pro's van de cube: geheel deore XT en bediening op het stuur om de reba rockshox vering te vergrendelen/ontgrendelen
Pro's van de giant: carbon frame (als je dat als een pro ziet, ik op dit moment wel want fietst toch iets lichter)
Wat weerhoudt je om de XT over te zetten op de Giant? Overigens is SLX niet heel veel slechter dan XT..loewie1984 schreef op maandag 22 mei 2017 @ 15:31:
Een dilemma voor de heren MTB'ers wat ik jullie graag voor wil leggen:
Ik heb zelf een Cube LTD CC uit 2010, een MTB destijds volledig afgemonteerd op Shimano Deore XT m.u.v. de remmen. Na een avontuurtje Alpe D'huez, de remmen alsnog vervangen voor eveneens Shimano Deore XT.
Mijn pa heeft een Giant MTB, carbon frame geheel Shimano SLX afgemonteerd. Een van de twee mag het pand verlaten.
Pro's van de cube: geheel deore XT en bediening op het stuur om de reba rockshox vering te vergrendelen/ontgrendelen
Pro's van de giant: carbon frame (als je dat als een pro ziet, ik op dit moment wel want fietst toch iets lichter)
Wat voor vork zit er in de Giant?
Gebruik je de lockout echt zo vaak dat je het vanaf het stuur moet kunnen?
Carbon frame, vaak kan je beter een kilootje of 2 afvallen, dat scheelt meer met klimmen en is nog beter voor je gezondheid ook..
De vering op de giant is ook van reba (ook rockshox geloof ik)
Je moet je overigens ook niet blind te staren op groepen, de SLX heeft meestal de techniek van XT het (model)jaar daarvoor. Dus liever nieuwe SLX dan oude XT.
- hoeveel zwaarder is je eigen fiets nou echt? Ik gok dat hij 12kg weegt, een carbon Giant 650B weegt nu 11kg.
- als het echt zoveel scheelt: je kan de onderdelen ook overzetten in een middagje schroeven
- veel belangrijker dan wel/niet carbon: de geometrie. Welke fiets rijdt het fijnste? Dat staat los van het materiaal.
- heel belangrijk bij wel/niet carbon: hoe fijn rijdt het? Super-stijve carbon frames voelen heel snel, omdat je elk kiezeltje onder je wielen voelt.
SLX versus XT scheelt echt bijna niks: volgens mij vooral het gewicht. Lockout van voorvork kan je vrij makkelijk erbij laten zetten: is volgens mij het instel-wieltje eraf schroeven, ander 'wieltje' erop, en een kabeltje. Zo'n remote kost dan wel €110

Ben benieuwd of er een ketting is die lang genoeg is.
Leuke beginners fiets, ben ik ook op begonnen en besmet geraakt
Als ik het goed zie heb je de 122,5mm of 123mm variant nodig.
Voor de zekerheid kan je even kijken of je front derailieur nog mogelijkheid heeft om verder naar binnen
afgesteld te worden (2mm is al teveel). Kan deze niet verder naar binnen dan zal je de 127mm nodig hebben.
De demper-unit verschilt ook, de remote-versie heeft een veer om hem terug te draaien als je unlockt, de handmatige versie heeft dat niet. In de ombouwkit van €110 zit als het goed is ook een MotionControl demper voor remote lock-out.MBV schreef op maandag 22 mei 2017 @ 15:48:
SLX versus XT scheelt echt bijna niks: volgens mij vooral het gewicht. Lockout van voorvork kan je vrij makkelijk erbij laten zetten: is volgens mij het instel-wieltje eraf schroeven, ander 'wieltje' erop, en een kabeltje. Zo'n remote kost dan wel €110
Unix doesn't prevent a user from doing stupid things, because that would necessarily prevent them from doing brilliant things.
while true ; do echo -n "bla" ; sleep 1 ; done
Aah kijk aan top, snel meters gaan maken nuFreakster86 schreef op maandag 22 mei 2017 @ 13:10:
@asdf25 @maartend @MBV Bedankt voor jullie adviezen en het meedenken!
En zeker @asdf25; jouw tip is gisteren van eigenaar gewisseld voor 580 euro:
http://www.mountainbike.n...ewtopic.php?f=20&t=132768
Het was een stukje rijden, maar een aardige verkoper en een fiets die er heel goed uitziet maakte dat meer dan goed. Achteraf maar goed dat ik voor een tweedehandse ben gegaan. Al het gereedschap en accessoires erbij kopen tikt nog behoorlijk aan... Nog even wachten op schoenen en de fiets afstellen op mijn lengte en dan komende dagen het eerste rondje gaan doen
Spd pedalen er dus af. Maar blijkbaar fietsen ook veel mensen op flats, dus ik ga dat ook maar doen i.c.m. mijn vans. Voor de zomer iig voldoende. Dus ik ben opzoek gegaan naar flat pedals, hier en daar wat gelezen en ik twijfel nu tussen de volgende:
- Superstar Nano-X
- Carboncycles - soort van nano's naar wat ik lees?
- Shimano Saint
gewoon, dat dat knetterstoer is, ziet er gewoon goed uit. Rij zelf met combinatie flat/spd. Hele oude DH pedalen. Gaan van fiets naar fiets.
hebben achtereen op een Klein Top Gun gezeten en op nu mijn 4de cannondale.
[ Voor 3% gewijzigd door maartend op 26-05-2017 13:57 ]
Shimano Saints zijn voor de prijs erg goed.
Ben zelf tevreden over m'n Reverse Escapes icm FiveTens, Vans zijn wat mij betreft iets te zacht qua zool
@Boel-Shit Die reverse gaan iets boven het budget. Dat de zool van mijn vans wat zachter is dacht ik op te vangen met die nano-x of die van carboncycles omdat deze pedalen concave lopen. De saints daarentegen kan ik morgen in huis hebben... vandaar de twijfel.
Heb zelf een setje bmx pedalen wat ik maar niet kapot krijg. Naja niet helemaal waar, bij mijn laatste stuiterpartij is het boutje dat voor de lager zit vlak afgeschuurd dus die krijg je nooit meer los. Dus zolang de lager het volhoudt gebuik ik ze nog.
Moet ik eigenlijk ook eens vervangen
Is een meer trail/enduro achtige schoen met spd dan geen alternatief? 5.10 bijvoorbeeld heeft ook schoenen in het assortiment geschikt voor spd pedalen en die zijn breder dan menig high-tech crosscountry race schoentje.Freakster86 schreef op vrijdag 26 mei 2017 @ 10:25:
Gaat nog iets langer duren... Fietsschoenen met spd pas ik gewoonweg niet. Mijn voorvoet is te breed lijkt het. Die schoenen lopen allemaal veel te snel naar binnen, waardoor ik met mijn tenen te strak zit. Een grotere maat helpt niet. Shimano M065, Shimano M089, Northwave Spike Evo, Northwave Scorpius 2... niks past. Beetje balen dit.
Spd pedalen er dus af. Maar blijkbaar fietsen ook veel mensen op flats, dus ik ga dat ook maar doen i.c.m. mijn vans. Voor de zomer iig voldoende. Dus ik ben opzoek gegaan naar flat pedals, hier en daar wat gelezen en ik twijfel nu tussen de volgende:Hebben jullie een mening of nog een (goedkoper) alternatief?
- Superstar Nano-X
- Carboncycles - soort van nano's naar wat ik lees?
- Shimano Saint
Echter ben ik zelf ook onlangs terug gegaan van klikpedalen naar flats, puur om meer te focussen op mijn techniek en in het geval van iets te ruige afdalingen makkelijker af te stappen. Op basis van een review ergens op mountainbike.nl gekozen voor de superstars en die bevallen uitstekend, ook met mijn zeilboten van schoenen zijn ze nog ruim zat en de pinnetjes bieden enorm veel grip (let er wel op dat je die vast zet met loctite o.i.d. anders ga je sneller door de voorraad heen dan gewenst).
Ik fiets bijna altijd op flats, heb SPD's gekocht om wat soepeler te klimmen maar eigenlijk vind ik flats veel leuker.
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
zelf fiets ik voornamelijk op Schoorl, hier totaal geen flats nodig. ik gebruik wel Shimano SPD Multi Release.
kan hiermee super snel uitklikken. Ook wanneer ik in de bergen fiets gaat dit prima.
ik zou alleen met flats willen fietsen op rotsige afdalingen? of veel boomstronken(nat) op steile stukken afdaling.
Spicy!
@Freakster86
Niet alleen op Amazon lees je die reacties, heb ze ook op het mountainbike forum gelezen. Echter hangt het denk ik vooral waarvoor ze gebruikt worden.
Vergeet niet even te controleren of de pins met locktite vast zitten, tevens kan je de pins langer maken door het ringetje te verwijderen mocht dit nodig zijn.
[ Voor 11% gewijzigd door MdBruin op 27-05-2017 10:33 ]
Ik weet niet of de pinnen er al in zitten gemonteerd, als ze er los bij zitten dan is het makkelijkste. Wat je dan over het algemeen ziet is een blauw streepje over het schroefdraad, dit is de locktite.
Als ze er al in zitten er 1 uit draaien en kijken of er ook zo'n blauw streepje op zit. Daarna nieuwe locktite erop (na het oude eraf gehaald te hebben) en terug monteren. De oude locktite is niet her te gebruiken als deze al gebruikt is.
jekker schreef op zaterdag 27 mei 2017 @ 09:47:
Waar fietsen jullie dan met flats?
zelf fiets ik voornamelijk op Schoorl, hier totaal geen flats nodig. ik gebruik wel Shimano SPD Multi Release.
kan hiermee super snel uitklikken. Ook wanneer ik in de bergen fiets gaat dit prima.
ik zou alleen met flats willen fietsen op rotsige afdalingen? of veel boomstronken(nat) op steile stukken afdaling.
Ik ben zelf begonnen met clips (eerst shimano en daarna Mallet 2's) die beviel opzich prima, maar merkte aan mijzelf inderdaad dat ik te veel ging vertrouwen op het vast zitten aan de fiets. Daarom geswitched naar flats om de techniek goed aan te leren.MdBruin schreef op zaterdag 27 mei 2017 @ 10:29:
Overal waar je met clipless fietst kan je ook met flats fietsen. Beide hebben sterke en zwakke punten en ook verschillende inzet gebieden. Om dingen (trucs) goed aan te leren zijn flats erg aan te raden, je moet namelijk de juiste techniek gebruiken om het uit te voeren. Heb zelf als laatste ook met spd gefietst maar zal hiervan af moeten stappen i.v.m reuma (vaak zijn m'n enkels gevoelig) zodra ik weer kan gaan fietsen.
Hiernaast geeft het ook meer vertrouwen in, onder andere, rock gardens gezien je sneller van je fiets kunt gaan (heeft mij vandaag nog een otb bespaard).
[ Voor 19% gewijzigd door drBunhead op 27-05-2017 18:23 ]
Niemand had geboden en ik kocht de fiets na de veiling voor de minimum prijs.
Normale prijs was 2200 en im kon hem meenemen voor 880.
Het is een cube reaction gtc sl 2x
Hij gaat mijn Cube Ltd vervangen

[ Voor 7% gewijzigd door MTBreak op 28-05-2017 17:10 ]
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
grappig videotje over flats en spd kwam deze net tegen misschien ook maar eens paar flats kopen.
Spicy!
Maar als dit in jouw budget past zou ik me daar verder niet al te druk om maken. Betere pedalen zijn eigenlijk altijd duurder.
If you can see, look. If you can look, observe

Afgelopen weekend in Zeist. Eerste keer de Loki uitlaten zonder bikepackinggear er aan. Damn wat stuurt ze scherp met die 50mm stuurpen en 760mm bars
En al het zand wat er lag, dat bestond niet. Ik nam de klimmetjes zo zanderig mogelijk
[ Voor 15% gewijzigd door Makkelijk op 30-05-2017 09:30 ]
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
Fiets houd zich prima, alleen achter ratelt ie soms, schakelt goed, derrailieur staat niet scheef, de boel kan ook nog niet versleten zijn qua kilometers, en toch ratelen. (Als het nou versleten was, had ik een mooie reden om naar een dubbel te gaan ipv triple, ik schakel me suf.) Thuis eens op onderzoek.
[ Voor 10% gewijzigd door _ferry_ op 30-05-2017 15:58 ]
Ga je alle (vaste) routes daar doen? Zo ja ben benieuwd naar je ervaring. Speel met de gedachte om in de zomervakantie daar paar dagen te vertoeven om te trainen._ferry_ schreef op dinsdag 30 mei 2017 @ 15:41:
Vandaag route 6 bij Spa gereden. Paar mooie afdalingen zitten er in route 4/6. Reed alleen een keer een snake-bite, want er steken scherpe rotsen uit. Wel keihard van de "piste" afgeknald, tot ik voorwiel opeens wat voelde wegglippen, toen maar wat gas terug genomen :x
Fiets houd zich prima, alleen achter ratelt ie soms, schakelt goed, derrailieur staat niet scheef, de boel kan ook nog niet versleten zijn qua kilometers, en toch ratelen. (Als het nou versleten was, had ik een mooie reden om naar een dubbel te gaan ipv triple, ik schakel me suf.) Thuis eens op onderzoek.
Nee, ben weer terug, alleen route 4 (ongeveer, beetje afgeweken) en 6 gedaan.asdf25 schreef op donderdag 1 juni 2017 @ 09:55:
[...]
Ga je alle (vaste) routes daar doen? Zo ja ben benieuwd naar je ervaring. Speel met de gedachte om in de zomervakantie daar paar dagen te vertoeven om te trainen.
Maar heb er vorig jaar ook gezeten, toen ook 2 a 3 routes gedaan, die meer bij Theux lagen. Lange klimmen, en paar goeie steile afdalingen.
Vind het een mooi gebied, richting Malmedy is geloof ik nog wat ruiger als ik her en der de ervaringen las, met een bikepark erbij. Maar sowieso al weer wat beter dan wat ik van Zuid Limburg ken. Al is het daar is het ook mooi, ze praten er nog Nederlands, en iets meer bewoond gebied (als je graag een stop maakt onderweg). Daar ga ik denk later deze zomer nog naartoe, gooi ik mijn vriendin af in de winkelstraat, en ga ik een rondje fietsen
Qua ratelen: Gisteren de ketting uitgebreid schoongemaakt (met mini borsteltje+sopje tussen alle schakels door, daarna met kettingborsteltje de zijkanten schoon). Daarna in de olie, en het achterpad iets recht gebogen. Lijkt nu beter te gaan
Dat Muc-off voor droge omstandigheden vind ik echte rommel trouwens. Soort van melkachtige substantie die met 5 spetters water (of gewoon een eind fietsen) niet meer werkt. De Finish Line rood(droog) is meer een Wax die droogt, en kan ook nog wat water hebben zonder dat de boel meteen begint te piepen en te knarsen.
[ Voor 23% gewijzigd door _ferry_ op 01-06-2017 10:09 ]
Als kind ging ik vroeger wel eens op pad met mijn vader door de bossen en duinen rond Den Haag maar heb hier op latere leeftijd weinig meer mee gedaan door andere interesses.
Een jaartje of 4 geleden ben ik weer eens gaan fietsen met mijn vader en vriendin over de verharde paden in de duinen op de mountainbike van mijn moeder en pakten we af en toe een onverhard pad mee maar omdat mijn moeder een stuk kleiner is kon ik hier nooit echt lekker mee fietsen. Toen werd helaas de mountainbike van mijn vriendin gestolen zo'n 2 jaar geleden en heeft ze een stadsfiets gekocht ter vervanging. Daarna hebben we eigenlijk niet meer gefietst. Nu wilde mijn vriendin en ik toch weer gaan fietsen en aangezien mijn moeder niet meer kan fietsen op haar mountainbike zei ze dat mijn vriendin die mag hebben (die 2 zijn bijna even lang). Met het vakantiegeld in het vooruitzicht ben ik me toen gaan verdiepen voor een degelijke mountainbike voor mijzelf zodat ik weer met m'n vriendin en vader lekker kan gaan fietsen hier in de omgeving.
In eerste instantie had ik een budget in gedachten van rond de 500 euro maar kwam al snel tot de conclusie, mede dankzij mijn vader, dat zoiets niet verstandig is en al snel zou uitlopen op een teleurstelling. Mijn vader mountainbiket al zolang als dat ik me kan herinneren en deed vroeger ook wedstrijden alleen door een ernstig auto ongeluk zo'n 20 jaar geleden kan ie dat niet meer i.v.m. z'n rug. Maar hij heeft dus wel de kennis die ik nog niet heb, dat scheelt enorm in de zoektocht. Na een hoop aandringen van hem heb ik toch mijn budget maar verhoogt naar 900 euro en ben ik voor 2016 modellen gaan kijken die best met leuke kortingen verkocht worden. Ik wilde er wel nog de nodige accessoires bij omdat ik de fiets toch ook voor woon,-werk verkeer wil gaan gebruiken dus spatborden en een goed slot zijn wel handig maar moest wel in het budget opgenomen worden. Gelukkig heb ik lieve ouders en ben ik over 2 maanden jarig dus alle toebehoren heb ik alvast van hun gekregen voor m'n verjaardag.
Mijn oog was inmiddels gevallen op de Cube Attention SL totdat mijn vader de Trek X-Calliber 9 voor 849 euro vond op mantel.com. Ik was de fiets wel al bij andere zaken tegen gekomen voor 1k maar dat vond ik dan net weer te duur dus had deze niet mee genomen in mijn vergelijkingen. Nu wist ik wel dat Hans Struijk welke een grote winkel hier in Den Haag heeft een laagste prijsgarantie hanteert en die heeft zowel de Cube als de Trek in mijn maat (ik ben 1,78) staan in hun winkel dus ben van de week maar even langs gewipt om proef te rijden in de winkel.
Ik merkte al snel dat ik de Cube iets comfortabeler vond zitten maar meer in de zin van stadsfiets comfortabel, niet heel sportief en vrij rechtop. Ik kreeg ook de indruk dat ik vrij dicht met mijn knieën tegen het stuur aan zat. Het fietste best lekker maar dus niet helemaal zoals ik gedachten had.
Bij de Trek daar in tegen zat ik een stuk meer voorover en bleven mijn knieën ver weg van het stuur.
Mijn vader vond ook dat de Trek een stuk beter afgemonteerd is dus de knoop doorgehakt en de Trek besteld!
Ik heb er in ieder geval super veel zin in om weer op de fiets te stappen na jaren rond getuft te hebben op een oude Tomos.
Malinô Brdo Trail
Worden ze achterna gezeten door een beer!
Dat verzin je toch niet?!?
Blijkbaar had de beer geen honger, want dit had ook anders kunnen aflopen...
[ Voor 15% gewijzigd door ehtweak op 01-06-2017 20:13 ]
Je kunt je trippel ook ombouw naar een dubbel. Grote blad eraf, kortere bladboutjes gebruiken of ringetjes, middelste eventueel iets meer tanden (32 naar 34 of 36) en de derailleur begrenzen dat je niet verder kunt op schakelen (soms een iets langer schroefje nodig)
Heb zelf de 32 vervangen voor een 34. Het grootste blad zit er nog wel op maar meer voor de sier, gebruik deze bijna nooit meer na de aanpassing. 42/44 tanden vind ik eigenlijk te veel, alleen berg af om extra vaart te maken is deze handig maar voor de rest levert het te snel een te lage cadans op.
Unix doesn't prevent a user from doing stupid things, because that would necessarily prevent them from doing brilliant things.
while true ; do echo -n "bla" ; sleep 1 ; done
Je kunt het zelf het beste zien, als je rijd let dan op op welke versnelling achter je rijdt. Heb je de laagste nodig dan is het even gaan rekenen. Kijk hoeveel tanden je huidige grootste tandwiel achter heeft. Ik weet van de sunrace dat deze meestal meer tanden heeft, alleen wil het verloop tussen de versnellingen niet voor iedereen ideaal zijn. Een te grote sprong in verschil in tanden.
Ik zou zeggen probeer eerst eens de sunrace cassette in de huidige situatie, dan kan je voor jezelf bepalen of je genoeg hebt en voor dus groter kunt gaan.
Zelf een 34 voor gemonteerd en dat levert bij mij gemiddeld 2 versnellingen lager rijden op. Bij langere stijlere hellingen heb ik de granny nodig om boven te komen. Heb geen super conditie en was begonnen om met hartslag zones te gaan trainen.
(of gewoon meer squatten in de sportschool, meer powerr) Mocht ik er echt hard tegenaan lopen is een expander altijd nog mogelijk
36 voor was me iets te groot dus 34 was waar ik eindigde.
40kmu is het snelste wat je dan meetrapt in 34-11 op 26''. Rap zat denk ik zo
[ Voor 9% gewijzigd door Torched op 02-06-2017 12:57 ]
Check, ik laat het nu denk ik maar even voor wat het is, zit nu iets van 2500km op ofzo (2jaar oud). Laat ik eerst maar eens een setje verslijten. Dan een nieuwe casette, ketting, shifter en dus 2x11 ipv 3x10, en dan ben ik voor iets van 250€ (SLX) of 290€ (XT) klaar. Dan kan ik ook nog de upgrade van Deore naar XT remmen overwegen, zodat ze met i-spec aan elkaar zitten.MdBruin schreef op donderdag 1 juni 2017 @ 22:57:
@_ferry_
Je kunt je trippel ook ombouw naar een dubbel. Grote blad eraf, kortere bladboutjes gebruiken of ringetjes, middelste eventueel iets meer tanden (32 naar 34 of 36) en de derailleur begrenzen dat je niet verder kunt op schakelen (soms een iets langer schroefje nodig)
Heb zelf de 32 vervangen voor een 34. Het grootste blad zit er nog wel op maar meer voor de sier, gebruik deze bijna nooit meer na de aanpassing. 42/44 tanden vind ik eigenlijk te veel, alleen berg af om extra vaart te maken is deze handig maar voor de rest levert het te snel een te lage cadans op.
Badieboediemxvahajwjjdkkskskskaa
Ik fiets ook singlespeed, dus ik ben wel gewend aan zwaar trappen enerzijds en hoge cadans anderzijds. Over de stappen tussen de kransjes maak ik me daarom niet zo'n zorgen. 34-tands NW-voorblad en chainguide zijn besteld bij mijn Chinese vriend AliMdBruin schreef op vrijdag 2 juni 2017 @ 12:25:
Hangt geheel af van je fitheid/getraind bent.
Je kunt het zelf het beste zien, als je rijd let dan op op welke versnelling achter je rijdt. Heb je de laagste nodig dan is het even gaan rekenen. Kijk hoeveel tanden je huidige grootste tandwiel achter heeft. Ik weet van de sunrace dat deze meestal meer tanden heeft, alleen wil het verloop tussen de versnellingen niet voor iedereen ideaal zijn. Een te grote sprong in verschil in tanden.
Ik zou zeggen probeer eerst eens de sunrace cassette in de huidige situatie, dan kan je voor jezelf bepalen of je genoeg hebt en voor dus groter kunt gaan.
Unix doesn't prevent a user from doing stupid things, because that would necessarily prevent them from doing brilliant things.
while true ; do echo -n "bla" ; sleep 1 ; done
Lijkt me ook wel mooi, weinig dingen die er fout kunnen gaan. Lijkt me alleen niet zo slim voor me om hiermee te beginnen (reuma).
Is een 1x11 een betere setup voor me, zit misschien aan een oval te denken. Maar voorlopig fiets ik helaas nog niet al staat er wel op de planning om rustig kleine korte stukjes weer te gaan proberen.
Hopelijk is het blad goed slijtvast, laat nog wel eens te wensen over heb ik begrepen.
Maar goed zo'n blad is behoorlijk voordeliger als bijvoorbeeld een rotor blad.
Ik ook. 1x11 32 voor en 10/42 achter. Wil niets anders meer. Zeker icm gripshift is het fantastisch fietsen, terwijl je overal prima omhoog komt.Makkelijk schreef op vrijdag 2 juni 2017 @ 16:31:
Ik rij nu 1x11 met een 11-46 op 650b+ (29), dat bevalt ontzettend goed..
Dat vind ik er altijd wel cool uitzien en ik denk er daarom over na om dit ook te kopen... Alleen heb ik wel één hele grote maar...
Ik heb altijd wel last van mijn kont na het fietsen en draag daarom altijd de wat duurdere zemen (Castelli Progetto X2 of Assos). Deze heeft helemaal geen zeem en ik zou dan een onderbroek met zeem onder moeten dragen? Daar heb ik er overigens ook een paar van, alleen is de zeem zeker inferieur aan die van Castelli of Assos...
Kortom: wat dragen MTB'ers die deze kleren dragen voor zeem? Of zijn het grotere bikkels dan ik (of dan mijn billen
1 - Mathematics is the language of nature. 2 - Everything around us can be represented and understood through numbers. 3 - If you graph the numbers of any system, patterns emerge.
Het leven is te kort om geduld te hebben!
Ik draag altijd mijn "oude" wielren bibshort (Sportful Grupetto) onder mijn Vaude baggy. Het binnenbroekje wat daar bij zat, vond ik matig.Galois schreef op zaterdag 3 juni 2017 @ 08:03:
Op mijn MTB rijd ik eigenlijk altijd in dezelfde kleren als op mijn racefiets. Ik zie echter steeds vaker mensen op de MTB in wat losser zittende kleding zitten (zgn. downhill). Zoals bv. dit: klik.
Dat vind ik er altijd wel cool uitzien en ik denk er daarom over na om dit ook te kopen... Alleen heb ik wel één hele grote maar...
Ik heb altijd wel last van mijn kont na het fietsen en draag daarom altijd de wat duurdere zemen (Castelli Progetto X2 of Assos). Deze heeft helemaal geen zeem en ik zou dan een onderbroek met zeem onder moeten dragen? Daar heb ik er overigens ook een paar van, alleen is de zeem zeker inferieur aan die van Castelli of Assos...
Kortom: wat dragen MTB'ers die deze kleren dragen voor zeem? Of zijn het grotere bikkels dan ik (of dan mijn billen).
Qua binnenbroekjes zit er inderdaad behoorlijk wat verschil in, net als de wielrenner kleding.
@_ferry_
Geef je geen ongelijk, heb het zelf wel gedaan met minder km'ers aangezien de trainingskilometers voornamelijk op de weg werden gedaan. Kwam gewoon te kort en bij het grote tandwiel was de kettinglijn niet zo ideaal (extra slijtage). Dacht dat ik het rond de 950km heb gedaan en zit nu rond de 3500km (wel met een tweede nieuwe ketting erop vervangen op het 0.7 slijtage punt)
Merkte wel dat pedalen vervangen met de fiets op de kop nou niet bepaald ideaal is. Zou graag zo'n montagestandaard van de Lidl willen kopen, maar die stond 2 maanden geleden in de folder. Vraag me dus af of die nog binnen afzienbare tijd beschikbaar komen. Anders https://www.amazon.de/gp/product/B00EQ5G446/ maar voor 35 euro bestellen? Lijkt mij toch min of meer dezelfde standaard te zijn?
Dit topic is gesloten.