Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • chronoz
  • Registratie: maart 2010
  • Laatst online: 17-09 17:00
quote:
Supergraag! Kun je me helpen? Een paar modellen of zoektermen voor eBay zou al helpen.
Ik zie voornamelijk fiber channel switches met mijn zoekwoorden, dat is volgens mij voor SAN.

Maar ik ken bijna geen switches. Ik had nog nooit de naam MikroTik gehoord, iemand raadde me de CRS317-1G-16S+RM aan.

chronoz wijzigde deze reactie 12-09-2017 14:10 (23%)


  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
chronoz schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 14:08:
[...]
Supergraag! Kun je me helpen? Een paar modellen of zoektermen voor eBay zou al helpen.
Ik zie voornamelijk fiber channel switches met mijn zoekwoorden, dat is volgens mij voor SAN.

Maar ik ken bijna geen switches. Ik had nog nooit de naam MikroTik gehoord, iemand raadde me de CRS317-1G-16S+RM aan.
Dat is een 16x SFP+ switch. Hoe wil je die servers aansluiten? Als je 10Gbase-T RJ45 aansluitingen hebt op de servers zit je vast aan koper en is een SFP+-based model minder handig (want de media converters kosten bijna zoveel als de switch :o ), maar als je nog NICs moet kopen of al SFP+ NICs hebt is zo'n switch handiger.

Voordat je met merken en modellen gaat puzzelen moet je je technische eisen scherp krijgen, dan rolt daar meestal vanzelf een behapbare shortlist uit.

Soittakaa Paranoid!


  • chronoz
  • Registratie: maart 2010
  • Laatst online: 17-09 17:00
Ik heb Mellanox Connect-x 2 SFP+ kaarten erin.

  • Redsandro
  • Registratie: januari 2007
  • Niet online
quote:
Balance schreef op vrijdag 14 april 2017 @ 13:51:
Intel XXV710-DA1Intel XXV710-DA2Intel XL710-QDA1Intel XL710-QDA2
Ethernet10/25 Gb/s10/40 Gb/s
Ports1212
InterfacePCIe 3.0 x8
FormfactorSingle-slot, low-profile
ConnectorSFP28QSFP+
CableSFP28 CR Direct Attach copper
SFP28 SR & LR Optics
QSFP+ CR4 Direct Attach Copper
QSFP+ SR4 & LR4 Optics
Prijs~ ¤400~ ¤530~ ¤480~ ¤530

De adapters zijn er, nu nog betaalbare switches :).
Ik vond de prijzen die je vorig jaar noemde interessanter:
quote:
Balance schreef op maandag 6 juni 2016 @ 21:51:
Nu vraag je je natuurlijk af: Allemaal leuk en aardig: Maar stel ik wil 10Gb/s: Welk kaartje moet ik kopen? Daarom hier een lijstje met kaarten die je vandaag nog kan kopen voor minder dan ¤250:

KaartPrijsPoortenBusController
Asus PEB-10G/57811-1S¤1591x SFP+PCI-e 2.0 x8BCM 57811S
Asus PEB-10G/57840-2S¤1992x SFP+PCI-e 3.0 x8BCM 57840S
Supermicro AOC-CTGS-i2T¤2142x RJ45PCI-e 3.0 x4Intel X550
Thecus C10GTR¤2191x RJ45PCI-e 2.0 x4Tehuti TN4010
Delock 89378¤2291x RJ45PCI-e 2.0 x4Tehuti TN4010
Asus PEB-10G/57840-2T¤2292x RJ45PCI-e 3.0 x8BCM 57840S

Zoals te zien is de tijd dat je 300 tot 400 euro betaalde voor een 10 GbE kaart eindelijk voorbij.
Twee keer zo duur is toch een achteruitgang? Waarschijnlijk mis ik een belangrijk verschil omdat ik te noob ben. :z

Ik heb hier Cat 6a kabels liggen maar gewoon een gigabit netwerk. Tot zo ver nog geen noob. Mijn NAS leest met 600 MB/s, maar dat komt na de gigabit bottleneck neer op hooguit 120 MB/s. Op die kabels staat gewoon "10 gigabit" geprint, en ze liggen hier al een poosje, dus ik dacht wel 'even' twee computers en de NAS te kunnen upgraden naar 10 gigabit. En daar ging ik de fout in. 8)7

Installeer je favoriete freeware zo vanuit de browser. 1000+ packages. ⛟


  • ArcticWolf
  • Registratie: mei 2006
  • Nu online
quote:
Redsandro schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 08:31:
[...]


Ik vond de prijzen die je vorig jaar noemde interessanter:


[...]


Twee keer zo duur is toch een achteruitgang? Waarschijnlijk mis ik een belangrijk verschil omdat ik te noob ben. :z

*knip*
Die Intel kaartjes ondersteunen ook optische kabels zo te zien?

Car: Astra H OPC 2.0T @ 241bhp

@Redsandro Je hebt nu de Asus XG-C100C, op dit moment de beste keus als je een RJ45 poort met 10 gigabit ethernet wilt.
Als je niet bang bent om te importeren heb je ook nog deZie ook: Hardware.Info | Aquantia introduceert eigen 5 GbE en 10 GbE netwerkadapters

Balance wijzigde deze reactie 09-10-2017 13:31 (3%)


  • Redsandro
  • Registratie: januari 2007
  • Niet online
@Balance Interessant!

Maar qua prijs weegt het niet echt op tegen lokale opties. Mis ik een interessante feature?

pricewatch: Asus XG-C100C (¤120)
🌐 Aquantia AQtion AQN-107 ($129)

Heb ik het goed begrepen dat Auto Negotiation (MDI-X) zo goed als standaard is tegenwoordig? Ik zou graag een lijntje direct van een server naar 2 desktops willen leggen (dus 1x 2-poort 10GbE server, 2x 1-poort 10GbE desktops) om zonder dure switch eerst wat te 'experimenteren' (lees: gewoon een 10Gb verbinding met de server te hebben). De desktops staan dan nog gewoon met de ouderwetse gigabit in verbinding met de ouderwetse router voor gigabit internet.

Voor de 2-poort is pricewatch: Asus PEB-10G/57840-2T 10GBase-T Network Adapter interessant omdat er een low profile bracket op past.

Je raakt trouwens erg snel gewend aan gigabit internet, en ik ben jaloers op de mensen die in Zuid-West Drenthe wonen. Daar begonnen ze vorig jaar 10 gigabit internet te leveren.

-update-

Vrijwel alle kaarten zijn PCIe 3.0 4x. Aangezien PCIe 3.0 16x een bandbreedte van 32 gbit heeft, haalt zo'n NIC dan maximaal 8 gigabit?

En als een desktop hier alleen een PCIe 2.0 16x poort heeft, haalt de NIC dan maximaal 4 gigabit?

Redsandro wijzigde deze reactie 09-10-2017 16:09 (43%)

Installeer je favoriete freeware zo vanuit de browser. 1000+ packages. ⛟

Komt er ook binnenkort aan: Gigabyte GC-AQC107 (Productinfo). Zal qua prijs en specificaties zeer vergelijkbaar zijn met de Asus.



@Redsandro PCIe 3.0 heeft 985 MB/s per lane aan bandbreedte beschikbaar, dus 7880 Mb/s. Twee lanes is dus al meer dan voldoende.

PCIe 2.0 heeft 500 MB/s per lane beschikbaar, dus 2 lanes is 8000 Mb/s en 4 lanes 16000 Mb/s. Met PCIe 2.0 x4 zit je dus goed.

Balance wijzigde deze reactie 09-10-2017 17:22 (21%)


  • Redsandro
  • Registratie: januari 2007
  • Niet online
@Balance nou het gaat wel los met de 10GbE. :D

Als die onder de ¤100 gaat zitten is het interessant om even te wachten, maar het kriebelt inmiddels aardig om gewoon die reeds beschikbare Asus eerst eens aan te schaffen.

Redsandro wijzigde deze reactie 09-10-2017 17:31 (3%)

Installeer je favoriete freeware zo vanuit de browser. 1000+ packages. ⛟


  • nero355
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 19:39

nero355

ph34r my [WCG] Cows :P

Al die ¤ 100 NIC's met 10Gbps zijn Aquantia rebrands volgens mij. Worden ook bij moederborden geleverd en zo...

Doe mij maar een Intel via eBay :)

HELP GoT TO THE TOP
DPC GoT WhatPulse Team :)


  • Redsandro
  • Registratie: januari 2007
  • Niet online
@Balance da's wel vet. Ik heb inmiddels een SuperMicro mobo'tje voor een server/NAS met 2x 1Gbit en 2x 10Gbit. In combinatie met die eerder door jou aangeraden Asus NIC wil ik eens proberen de NAS als schijf voor de desktop te gebruiken.

Moet hem eerst nog bouwen. Zal wel een wat langer termijn projectje worden.

Installeer je favoriete freeware zo vanuit de browser. 1000+ packages. ⛟


  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Hmm, mooie switches, maar nog steeds slechts 1 SFP+ op alles muv de oude, dure 4200.

Als je 10GbE doet over fiber lijkt D-Link nog steeds de meest flexibele betaalbare optie te hebben:
pricewatch: D-Link SmartPro DGS-1510-20

16x 1GbE UTP en 4x 10GbE SFP+. EUR 322 in PW, op eBay voor EUR 287(uit DE) verkrijgbaar.

Heb je minder 10GbE nodig, dan heeft Mikrotik een veel goedkopere optie:
pricewatch: MikroTik Cloud Smart Switch 326-24G-2S+RM

2x SFP+ en vervolgens 24x 1GbE. EUR 120 :o

Het blijven alleen lompe, dure, hete, luidruchtige dingen. Ik zou 4x SFP+ 10GbE en 4x 1GbE koper willen, maar dat is nog teveel gevraagd :'(

Soittakaa Paranoid!


  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Hah, op het werk opeens ook een issue. Ik moet m'n Netgear R7800-jes vervangen omdat ze te traag zijn (bottlenecked op 1GbE) :')

Soittakaa Paranoid!


  • Equator
  • Registratie: april 2001
  • Nu online

Equator

Admin Internet & Netwerken

Bowmore & Laphroaig fan

Topicstarter
quote:
dion_b schreef op donderdag 19 oktober 2017 @ 11:01:
Hah, op het werk opeens ook een issue. Ik moet m'n Netgear R7800-jes vervangen omdat ze te traag zijn (bottlenecked op 1GbE) :')
Trekken ze dan daadwerkelijk de 1GbE vol? Het apparaat ondersteunt geen LACP, dus zal je of meer devices moeten plaatsen (uitgaande van het feit dat het verdelen van de load over meerdere AP's je probleem oplost) of apparaten moeten plaatsen met ondersteuning voor meerdere bonded 1GbE poorten.

Vragen/opmerkingen
Privacy is something you can sell, but you can't buy back!


  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
Equator schreef op donderdag 19 oktober 2017 @ 12:42:
[...]

Trekken ze dan daadwerkelijk de 1GbE vol? Het apparaat ondersteunt geen LACP, dus zal je of meer devices moeten plaatsen (uitgaande van het feit dat het verdelen van de load over meerdere AP's je probleem oplost) of apparaten moeten plaatsen met ondersteuning voor meerdere bonded 1GbE poorten.
Ik heb een testopstelling waar ik vrij strak op 943Mbps uitkom, zowel bedraad als draadloos. Dat klinkt als een 1GbE die bottleneckt ;)

Ben nu aan het kijken naar de Asus BRT-AC828. Doet wel LAPC op zowel WAN als LAN. Enige issue is dan dat ik het op een 10GbE server met SFP+ moet aansluiten, maar goed, switch die daartussen kan hangen is onderweg :)

Soittakaa Paranoid!


  • Equator
  • Registratie: april 2001
  • Nu online

Equator

Admin Internet & Netwerken

Bowmore & Laphroaig fan

Topicstarter
quote:
dion_b schreef op donderdag 19 oktober 2017 @ 12:59:
[...]

Ik heb een testopstelling waar ik vrij strak op 943Mbps uitkom, zowel bedraad als draadloos. Dat klinkt als een 1GbE die bottleneckt ;)
Maar loop je ook tegen die bottleneck aan in productie dan?

Vragen/opmerkingen
Privacy is something you can sell, but you can't buy back!


  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
Equator schreef op donderdag 19 oktober 2017 @ 13:12:
[...]

Maar loop je ook tegen die bottleneck aan in productie dan?
Haha, I wish, vooralsnog niet. Maar er komt ooit een moment waarop dat wel gebeurt en dan moeten we klaar zijn. Niet alleen met randapparatuur maar ook met heldere requirements op client devices. Dat gaat sowieso feest worden, die mooie >940Mbps metingen haal ik alleen op devices die net gereboot zijn. Na een uurtje mag ik blij zijn met 700Mbps. Uitzoeken wat daar exact gebeurt en hoe dat te voorkomen wordt een leuke.

Soittakaa Paranoid!


  • Equator
  • Registratie: april 2001
  • Nu online

Equator

Admin Internet & Netwerken

Bowmore & Laphroaig fan

Topicstarter
quote:
dion_b schreef op donderdag 19 oktober 2017 @ 13:30:
[...]

Haha, I wish, vooralsnog niet. Maar er komt ooit een moment waarop dat wel gebeurt en dan moeten we klaar zijn. Niet alleen met randapparatuur maar ook met heldere requirements op client devices. Dat gaat sowieso feest worden, die mooie >940Mbps metingen haal ik alleen op devices die net gereboot zijn. Na een uurtje mag ik blij zijn met 700Mbps. Uitzoeken wat daar exact gebeurt en hoe dat te voorkomen wordt een leuke.
En onder ideale omstandigheden, met devices die ook daadwerkelijk 2x2 of 3x3 MiMO (o.i.d. * Equator is geen specialist ) ondersteunen? Het gros van de apparatuur doet dat nog niet, dus zal je in de parktijk ook nog niet direct tegen deze bottleneck aanlopen.

Daarnaast heb je ook nog eens het feit dat gebruikers ook afkunnen met 100Mbps voor simpel kantoorwerk. Je moet stevige bestanden over een netwerk openen wil je daadwerkelijk nut hebben van meer bandbreedte. En dergelijke bestanden heb je meestal lokaal voor het bewerken :)

Vragen/opmerkingen
Privacy is something you can sell, but you can't buy back!


  • MdO82
  • Registratie: maart 2007
  • Laatst online: 16:38
Ik twijfelde even waar ik mijn vraag mocht/zal stellen, maar probeer het eerst hier :)
Op dit moment heb ik een Connect-box in de meterkast die niet in bridge staat.
Reden is dat mijn oude sitecom-router de snelheid van 300mb niet aan kon.

Echter ik ben nog steeds aan het kijken naar een nieuwe router welke verstandig Is.
Nu hoef ik daar verder geen tips voor want dat kan ik via de Pricewatch vinden.

Wat ik mij alleen afvraag heeft een router van Ubiquiti nog extra voordelen dan andere routers of ligt dit gewoon helemaal aan wat je eisen en wensen zijn ?

Ik zat bijvoorbeeld naar deze te kijken pricewatch: Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router aangezien deze in de meterkast komt en dat de WiFi dan niet optimaal is had ik deze zonder WiFi gekozen.

Ik ga hier niet verder op in wat beter is, want dan start ik wel een nieuw topic, maar voor deze vraag vond ik dat zonde ;)

2250 WP Zuid PVoutput


  • nero355
  • Registratie: februari 2002
  • Laatst online: 19:39

nero355

ph34r my [WCG] Cows :P

quote:
MdO82 schreef op donderdag 19 oktober 2017 @ 19:00:
Ik twijfelde even waar ik mijn vraag mocht/zal stellen, maar probeer het eerst hier :)
Je vraag is best wel een eigen topic waard, maar ook als je dat doet zou ik zeggen doe eens wat meer research ;)
quote:
Op dit moment heb ik een Connect-box in de meterkast die niet in bridge staat.
Reden is dat mijn oude sitecom-router de snelheid van 300mb niet aan kon.

Echter ik ben nog steeds aan het kijken naar een nieuwe router welke verstandig Is.
Nu hoef ik daar verder geen tips voor want dat kan ik via de Pricewatch vinden.

Wat ik mij alleen afvraag heeft een router van Ubiquiti nog extra voordelen dan andere routers of ligt dit gewoon helemaal aan wat je eisen en wensen zijn ?

Ik zat bijvoorbeeld naar deze te kijken pricewatch: Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router aangezien deze in de meterkast komt en dat de WiFi dan niet optimaal is had ik deze zonder WiFi gekozen.

Ik ga hier niet verder op in wat beter is, want dan start ik wel een nieuw topic, maar voor deze vraag vond ik dat zonde ;)
Ubiquiti is een beetje een overhyped in sommige gevallen. Heel veel mensen die moeilijk doen en alles gaan zitten vervangen met Ubiquiti produkten, terwijl het allemaal net zo goed kan met goedkopere hardware i.c.m. de Ubiquiti UAP's voor de WiFi alleen.
Wat houdt je tegen om bijvoorbeeld een Netgear R7000 te kopen en die gewoon neer te zetten :?

Zelf heb ik een DrayTek 2860 als router/DSL modem + goedkope unmanaged HP switches + 3x UAP en dat werkt allemaal prima!

Mocht je ook een "homelab" hebben die je wil scheiden van de rest dan zou je een Edge Lite kunnen overwegen inderdaad en daarmee spelen met VLAN's/routing/enz. maar IMHO is het 9 van de 10 keer veel makkelijker om wat anders te kopen voor normaal thuisgebruik :)
quote:
dion_b schreef op donderdag 19 oktober 2017 @ 13:30:
Dat gaat sowieso feest worden, die mooie >940Mbps metingen haal ik alleen op devices die net gereboot zijn. Na een uurtje mag ik blij zijn met 700Mbps. Uitzoeken wat daar exact gebeurt en hoe dat te voorkomen wordt een leuke.
Uit de categorie "Stuff you don't read in reviews!" :/

Goed om te weten! Thnx d:)b
quote:
dion_b schreef op woensdag 18 oktober 2017 @ 21:59:
Het blijven alleen lompe, dure, hete, luidruchtige dingen.
Altijd zo irritant voor thuis inderdaad : Te luid, geen CLI, dat merk wil ik niet!, enz. :$ :X :+

nero355 wijzigde deze reactie 20-10-2017 01:53 (14%)

HELP GoT TO THE TOP
DPC GoT WhatPulse Team :)


  • deadlock2k
  • Registratie: januari 2003
  • Laatst online: 02-08 21:22
quote:
nero355 schreef op vrijdag 20 oktober 2017 @ 01:49:
[...]
Ubiquiti is een beetje een overhyped in sommige gevallen. Heel veel mensen die moeilijk doen en alles gaan zitten vervangen met Ubiquiti produkten, terwijl het allemaal net zo goed kan met goedkopere hardware i.c.m. de Ubiquiti UAP's voor de WiFi alleen.
Voor de prijs van een R7000 heb ik twee EdgeRouter X's en nog geld over voor een kratje pils ;)

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Wow! Bijna per ongeluk bij voorbereiding voor verjaardagsfeestje eindelijk een fatsoenlijke DNLA-server geinstalleerd die ook nog eens een web player heeft. Universal Media Server kan ik van harte aanraden :Y

Keerzijde: documentatie zuigt zoals gebruikelijk. Volgens officiele docs en een paar wat uitgebreidere guides die ik vond zou je in principe weg kunnen komen met alleen in de .conf een sharedir op te geven en klaar. Dat viel redelijk tegen, web player werkte wel, maar UPnP-AV ging pas werken toen ik expliciet de network interface aangaf.

Gelijk volgend probleem - een DMP vinden die overweg kan met libraries met tig tienduizenden entries. Windows Media Player begint er niet eens aan, GinkgoDlna op m'n Android phone begint erg goed, maar na ~1u raakt z'n database de kluts kwijt en is het niet meer mogelijk te browsen op die server. Met de server zelf is niets mis, want een 'recently played' entry kan wel nog gewoon gestreamed worden...

Ah, the joys of DLNA :z

Soittakaa Paranoid!


  • Thralas
  • Registratie: december 2002
  • Nu online
quote:
dion_b schreef op woensdag 18 oktober 2017 @ 21:59:
16x 1GbE UTP en 4x 10GbE SFP+. EUR 322 in PW, op eBay voor EUR 287(uit DE) verkrijgbaar.
Het is niet 4x SFP+ maar 2x SFP+ & 2x SFP. Dan is 'ie opeens een stuk minder interessant.
quote:
Het blijven alleen lompe, dure, hete, luidruchtige dingen. Ik zou 4x SFP+ 10GbE en 4x 1GbE koper willen, maar dat is nog teveel gevraagd :'(
De CRS317-1G-16S+RM (hierboven ook al genoemd) is dan de best buy toch? 16x SFP+.

Het SFP+ 10GBASE-T-probleem hebben ze ook al een flinke duw de juiste richting in gegeven, De S+RJ10 SFP+ zou ~eind van de maand beschikbaar moeten zijn à ~¤50-60 (itt. de ~¤300 tot op heden).

Tesamen met de netwerkadapters voor ¤100 wordt het zo toch aardig betaalbaar lijkt me.

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
Thralas schreef op zondag 12 november 2017 @ 23:43:
[...]


Het is niet 4x SFP+ maar 2x SFP+ & 2x SFP. Dan is 'ie opeens een stuk minder interessant.
Bah, idd.
quote:
[...]

De CRS317-1G-16S+RM (hierboven ook al genoemd) is dan de best buy toch? 16x SFP+.
16x SFP+, maar geen GbE RJ45, dus voor rest netwerk moet er een andere switch naast - wat des te irritanter is gezien ik mogelijk een device ga krijgen die hooguit 1GbE poorten heeft maar via LAPC daar flink boven kan presteren. Ik heb dus iets nodig wat naast minstens 2x, maar liefst 4 SFP+ ook minstens 8 maal RJ45 heeft met LAPC-support.
quote:
Het SFP+ 10GBASE-T-probleem hebben ze ook al een flinke duw de juiste richting in gegeven, De S+RJ10 SFP+ zou ~eind van de maand beschikbaar moeten zijn à ~¤50-60 (itt. de ~¤300 tot op heden).

Tesamen met de netwerkadapters voor ¤100 wordt het zo toch aardig betaalbaar lijkt me.
Zolang de kabels het een beetje trekken. Mijn ervaring (maar ik heb twee notoire linkerhanden) is dat 10GBase-T zodanig gevoelig is voor hoe je de boel knijpt dat het in een thuissituatie bijna niet stabiel te doen is.

Soittakaa Paranoid!


  • chickpoint
  • Registratie: oktober 2009
  • Laatst online: 19:23
Vandaag bij ons op de zaak alles over gezet naar PSTN Calling van Microsoft (Office 365). En ik vond het al zo raar dat ik geen verbinding kreeg op de nieuwe telefoons!

Blijkbaar gelijk een incident, waarbij PSTN verbindingen opzetten niet meer lukt.
Lekkere binnenkomer zo :Y)

Ik heb echt geen 9 tot 5 mentaliteit! Eerder 10 tot 3...


  • NielsB97
  • Registratie: september 2016
  • Laatst online: 17-09 16:50
Ha netwerk experts, weet niet of deze post helemaal de bedoeling is hier maar zou er iemand kunnen kijken naar mijn aankoopadvies topic: knip

Equator wijzigde deze reactie 23-11-2017 07:51 (21%)


  • Equator
  • Registratie: april 2001
  • Nu online

Equator

Admin Internet & Netwerken

Bowmore & Laphroaig fan

Topicstarter
Modbreak:
Nee, dat is nog altijd niet de bedoeling :)

Vragen/opmerkingen
Privacy is something you can sell, but you can't buy back!


  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Stil hier :o

Ik heb vanavond iig een FTP server draaiend gekregen op een 486DX-33 onder MSDOS 7.1 :P

Was nog een flinke karwei, de Crynwr 3C509.COM packet drivers die ik voor m'n NIC (een 3C509TP) gebruikte bleken brak, maar voor ik dat duidelijk had zat ik switch en andere zooi te verdenken, en had ik daadwerkelijk een compatibility issue (ik gebruikte tijdelijk een Powerline adapter die geen 10Mbps ondersteunde :o ). Gelukkig kon ik 3Com's eigen packet drivers (3C5X9PD.COM) ervoor vinden die wel goed werkten en heb ik nu FTPSRV.COM van de MTCP tools draaien zodat ik makkelijk zonder kaartjes te verwisselen bestanden over kan zetten van moderne PC's naar m'n retrobak *O*

Soittakaa Paranoid!


  • gastje01
  • Registratie: oktober 2005
  • Laatst online: 22:02
Nice. Wat doe je nog met dat ding?


*Dat uitgerekend jij met een powerline adapter aan het klooien bent ;)

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 22:07

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
gastje01 schreef op woensdag 28 februari 2018 @ 12:30:
Nice. Wat doe je nog met dat ding?
Retro-gaming. Prutsen omdat het kan :P

Uiteindelijk doel is om samen met m'n zoontje een Pentium 1-klasse systeem te bouwen. Maar het loopt beetje uit de hand :+
quote:
*Dat uitgerekend jij met een powerline adapter aan het klooien bent ;)
Hee, mijn afkeer van PLC moet ergens op onderbouwd worden. Ik heb zat alternatieven overigens, o.a. een mesh-systeem die ik ook in die kamer kon hangen. Dan nog liever de PLC :z


Verder een "leuk" document opgegraven nav een interessant uitziende optie die ik in een router tegenkwam:
https://www.intel.com/con...y-interference-paper.html
quote:
The noise generated due to the USB 3.0 data spectrum can have an impact on radio receivers whose antenna is placed close to a USB 3.0 device and/or USB 3.0 connector. The noise is a broadband noise that cannot be filtered out, since it falls within the band of operation of the wireless device (2.4–2.5 GHz). The noise degrades the signal -to- noise ratio that the wireless receiver sees and limits its sensitivity. This then reduces the operating wireless range of the device. Improving the shielding on the USB 3.0 receptacle connector can help reduce the amount of noise radiated due to USB 3.0 signaling. In addition, shielding of the USB 3.0 peripheral device plays an important role in reducing the amount of noise radiated in the 2.4-2.5 GHz range.
This is particularly critical for peripheral devices that are placed close to the PC platform, such as a flash drive. Placement of the wireless antenna should also be carefully considered on a platform and be located as far away as possible from a USB 3.0 connector and/or device.
Alweer iets dat (2.4GHz) WiFi om zeep kan helpen :/

Soittakaa Paranoid!


  • Gonadan
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online

Gonadan

dippert

Klein vraagje tussendoor, is niet echt een apart topic waard. Hoop dat men aan de bar er iets over kan zeggen. :P

Ik heb recent mijn twee SSID's voor de verschillende banden samengevoegd tot één nieuwe SSID met smart connect. Sindsdien zie ik mijn oude SSID voor 5GHz nog gewoon beschikbaar en kan er ook mee verbinden.
Check ik echter wat meer details met iets als Wifi analyzer (android app) dan zie ik bij mijn nieuwe SSID als fabrikant 'Netgear' (is correct) en bij die andere 'Technicolor ch USA'. Ook is het subnet anders als ik ermee verbind. Kanaal van de nieuwe is 44, de oude is kanaal 140.

Kan zoiets überhaupt door malligheid in m'n router komen (R7000, kan hem nog eens keihard resetten) of moet ik eerder denken aan een buurman die solliciteert naar een tik op z'n luik? }:|

Canon 70D ~ 10-18 IS STM ~ 18-135 IS STM ~ 24 f/2.8 STM ~ 50 f/1.8 STM ~ 430EX II


  • Jerrythafast
  • Registratie: september 2012
  • Laatst online: 17-09 10:28

Jerrythafast

Hier, aan de kust

Ik ben geen kenner, maar dat klinkt mij als het laatste 8)7 Heb je geen Technicolor Ziggo modem dat (nu of in het verleden) dat netwerk uitzendt? Dan kan het hem daar nog in zitten. Ik heb hier wel eens gelezen dat zo'n modem soms zelfs in bridge modus nog een soort fantoomnetwerk blijft uitzenden waar je (als het goed is) niet op kunt verbinden. In dat geval: Netgear even uit het stopcontact en kijken of je connectie krijgt ;)

Jerrythafast wijzigde deze reactie 29-08-2018 12:35 (49%)

PVOutput: Live 2925 Wp op SE3000 (nu ook alternatieve monitoring)

Pagina: 1 ... 7 8 9 Laatste


Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True