Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 5 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 15 Laatste
Acties:
 • 96.154 views sinds 30-01-2008

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
http://flameseeker.com/titel-deel5.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 5 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS! Na ruim 1680 posts was deel 4 wel erg vol.

[Voor 0% gewijzigd door DeX op 09-01-2008 09:12. Reden: title plaatje ge-edit]


 • agaam
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 06-06 13:25

agaam

dit is mijn huisdier

:) :) :) :) :)

[Voor 130% gewijzigd door agaam op 09-01-2008 22:57]


Anoniem: 243721

Als ik met mijn geregisteerde ip adres bij dyndns.com probeer mijn site te zien dan wordt de index van de modem weergegeven. heeft ook iemand anders hiermee ervaring?

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Deelt Telfort vaste IP adressen uit?

 • Teleluvr
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Slasher schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 19:32:
Deelt Telfort vaste IP adressen uit?
Nee...

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01:11
Slasher schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 19:32:
Deelt Telfort vaste IP adressen uit?
Nee, dynamisch. Is al vaak gevraagd en beantwoord....

Je krijgt eigenlijk altijd wel dezelfde steeds, maar geen garanties dat je die altijd behoudt of weer terug krijgt.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • jurma
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 00:43

jurma

simply connecting...

Anoniem: 243721 schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 19:29:
Als ik met mijn geregisteerde ip adres bij dyndns.com probeer mijn site te zien dan wordt de index van de modem weergegeven. heeft ook iemand anders hiermee ervaring?
Dat kom waarschijnlijk omdat jou modem poort 80 heeft open staan voor de buitenkant. Als je de poort 80 aanpast naar een pc in je netwerk, zal dit anders zijn.

If you want to be serious, we make a powerpoint presentation.


 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 27-06 16:24
Anoniem: 243721 schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 19:29:
Als ik met mijn geregisteerde ip adres bij dyndns.com probeer mijn site te zien dan wordt de index van de modem weergegeven. heeft ook iemand anders hiermee ervaring?
Dit is bij mij precies hetzelfde. Technische uitleg heb ik er niet voor, maar het gebeurt. Dit betekent niet dat mensen op afstand op jouw modem in kunnen loggen hoor :)

[Voor 90% gewijzigd door Superseb op 08-01-2008 20:07]


 • jurma
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 00:43

jurma

simply connecting...

Superseb schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 20:06:
[...]


Dit is bij mij precies hetzelfde. Technische uitleg heb ik er niet voor, maar het gebeurt. Dit betekent niet dat mensen op afstand op jouw modem in kunnen loggen hoor :)
Het inloggen op afstand van je modem kan wel hoor. Dit kan aangegeven worden of een modem/router via WAN of alleen via LAN beschikbaar moet zijn.

If you want to be serious, we make a powerpoint presentation.


 • bassierocks
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 06:29
Hallo,

Sinds de eerste 10 post over Telfort internet heb ik hier meegelezen, totaan einde deel 3. Toen is bij ons het internet + bellen geleverd en is mijn interresse afgezakt... Maar...
We wonen hier redelijk ver van de centrale af. Bij het vorige internet, 3 mbit van XS4ALL, was de attenutation downstream 28 db. De centrale is een oude ADSL (1) centrale, maar het modem logt nu wel onder ADSL2 in. Met het Telfort internet is de attenuation downstream 38 db, wat ik wel erg veel vind. Het modem is met dezelfde kabels als het vorige modem aangesloten.

Het modem traint soms in met 7995 / 1023 kbit maar soms ook met 6815 / 1023 kbit. Het downloaden via nieuwsgroepen loopt volledig stabiel met 840 kbyte / s. Alleen klaagt m'n moeder over storingen over de telefoon. Ze heeft ook klachten gehad van de andere persoon aan de lijn dat ze soms kort wegvalt. Wanneer het modem lager intraint blijven deze verstoringen.

Heeft iemand anders ook deze klachten, of weet iemand er een oplossing voor? Misschien werkt een (alternatieve) nieuwe firmware beter, maar waar kan ik deze vinden? De huidige firmware is V3.40, op de zyxel site staat als nieuwste ook V3.40 maar met een andere code erachter. Ik denk dat deze andere code op de telfort firmware aanpassing slaat, of is deze firmware wel beter?

Het vreemde is natuurlijk dat tijdens het downloaden de verbinding wel volledig stabiel blijft. En nee, ik was niet aan het downloaden of zelfs internetten tijdens de "storingen" ;) .

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07:50
Anoniem: 243721 schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 19:29:
Als ik met mijn geregisteerde ip adres bij dyndns.com probeer mijn site te zien dan wordt de index van de modem weergegeven. heeft ook iemand anders hiermee ervaring?
Het zyxel modem past geen nat loopback toe.
De boel dus testen via een andere internetverbinding (of ga via een proxy browsen).

 • Kokkers
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-06 16:10
job schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 20:47:
[...]

Het zyxel modem past geen nat loopback toe.
De boel dus testen via een andere internetverbinding (of ga via een proxy browsen).
Van de Zyxel 2602 weet ik zeker dat NAT loopback geactiveerd kan worden.
Via Google is zo te vinden hoe dit moet.
/edit
http://www.webhostingtalk...w-tiscali.html#post750297

Het lijkt me sterk dat het ander Zyxel modem dit ook niet heeft.

De boel testen via een andere internetverbinding of via een proxy lijkt me dus overbodig.

[Voor 13% gewijzigd door Kokkers op 08-01-2008 20:56]


 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 07:35
bassierocks schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 20:44:
Misschien werkt een (alternatieve) nieuwe firmware beter, maar waar kan ik deze vinden? De huidige firmware is V3.40, op de zyxel site staat als nieuwste ook V3.40 maar met een andere code erachter. Ik denk dat deze andere code op de telfort firmware aanpassing slaat, of is deze firmware wel beter?
Je hebt de nieuwste firmware, V3.40 AJZ2D0. Ik zou altijd de firmware van de Telfort site downloaden, niet van de ZyXEL site. Jouw telefonieproblemen speelden met vorige firmwareversies veel meer, ik heb er nu geen last meer van. Weet zo ook geen oplossing helaas.
Zie voor een firmwarediscussie ook het Tiscali forum op http://forum.tiscali.nl/viewtopic.php?t=3097.

Mijn muziekcollectie op Discogs.


 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 06:40

Totaalgeflipt

De enige echte

Leuk, een nieuw topic :)

 • LWaS
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16-06 18:38

LWaS

Dus.

IK heb ondertussen in mijn nieuwe huis (vanaf zaterdag woon ik er echt :P ), mijn D-link routertje achter de Telfort modem gezet.

Nou heb ik Telfort telefonie, dus moest de D-link wel ff zonder routing functie neergezet worden, maar het werkt als een trein momenteel. Zelfs via Wireless haal ik de max snelheid die mijn lijn heeft. Wel is me opgevallen dat, zoals meerderen hier zeiden, als ik met volle snelheid zit te downloaden, dan is de telefonie niet altijd even goed :)

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 27-06 16:05

Mooody

elmoody

Sinds vandaag internet via Telfort.

De 100mb download op http://speedtest.bbned.nl/ gaat met 1,4MB max. Speedtest geeft 10-11Mbps aan. Is dit normaal of moet ik gaan klagen? :)

Ik heb mijn modem nu op zo'n 8 meter kabel van het ISRA punt. Zal ik verschil merken als ik het modem vlak na het ISRA punt zet?

[Voor 26% gewijzigd door Mooody op 08-01-2008 22:26]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Mooooody schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:22:
Sinds vandaag internet via Telfort.

De 100mb download op http://speedtest.bbned.nl/ gaat met 1,4MB max. Speedtest geeft 10-11Mbps aan. Is dit normaal of moet ik gaan klagen? :)
Wat valt er te klagen dan? het is tót 20mb he? ;)

 • LWaS
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16-06 18:38

LWaS

Dus.

Kan iemand mij trouwens vertellen hoe de facturatie van Telfort in elkaar steekt?

Ik heb mijn aansluiting op 13 decembet ontvangen. Nu moet ik volgens hun betalen voor:

13-12 t/m 31-12
1-1 t/m 31-1
1-2 t/m 29-2

In de voorwaarden staat volgens mij dat ik per maand moet betalen, en dan vooraf. En geen twee maanden :P Of ik ben natuurlijk gek aan het worden....
-edit-

Duh 8)7 automatische incasso..blijft nog wel de vraag over van de maanden die je tegelijk betaalt

[Voor 13% gewijzigd door LWaS op 08-01-2008 22:30]


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 27-06 16:05

Mooody

elmoody

Slasher schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:24:
[...]


Wat valt er te klagen dan? het is tót 20mb he? ;)
Ja ik was benieuwd of ik een 'gemiddelde' snelheid had :)

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • LWaS
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16-06 18:38

LWaS

Dus.

Mooooody schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:26:
[...]

Ja ik was benieuwd of ik een 'gemiddelde' snelheid had :)
Op hoeveel traint je modem in dan, en wat zijn je waardes?

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07:50
Mooooody schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:22:
Ik heb mijn modem nu op zo'n 8 meter kabel van het ISRA punt. Zal ik verschil merken als ik het modem vlak na het ISRA punt zet?
Is maar op een manier achter te komen :p.

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

LWaS schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:25:
Kan iemand mij trouwens vertellen hoe de facturatie van Telfort in elkaar steekt?

Ik heb mijn aansluiting op 13 decembet ontvangen. Nu moet ik volgens hun betalen voor:

13-12 t/m 31-12
1-1 t/m 31-1
1-2 t/m 29-2

In de voorwaarden staat volgens mij dat ik per maand moet betalen, en dan vooraf. En geen twee maanden :P Of ik ben natuurlijk gek aan het worden....

Ook staat er op de factuur geen rekeningnummer en vervaldatum.
Je betaalt vanaf moment van aansluiten tot einde van de maand, én 2 maanden vooruit

* Slasher had ook een leuke rekening, draadloos modem, porteren ruim 150 euro

 • THE_BASE
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Ik zit in dubio:

Ik twijfel tussen draadloos of bedraad. Ik had voorheen Tiscali 12 Mbp/s en een Sitecom Wireless Router en dat ging super, daarnaast (ik zat onderhand naast mijn router) had ik een kabel van Mac naar mijn Router.

Nu heb ik een andere Sitecom geprobeerd en dat was tergend traag, met een kabel gaat het lekker vlot. Zit er verschil in die routers of is een kabel gewoon het meest snel/stabielste wat er is?

LG OLED55XB6 | Samsung UHD AU80  MacBook Air M1  iPhone 12 Pro  Apple Watch Series 6  Apple TV 4K  AirPods Pro  AirTag  AirPort Express


Anoniem: 238633

THE_BASE schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:31:
Ik zit in dubio:

Ik twijfel tussen draadloos of bedraad. Ik had voorheen Tiscali 12 Mbp/s en een Sitecom Wireless Router en dat ging super, daarnaast (ik zat onderhand naast mijn router) had ik een kabel van Mac naar mijn Router.

Nu heb ik een andere Sitecom geprobeerd en dat was tergend traag, met een kabel gaat het lekker vlot. Zit er verschil in die routers of is een kabel gewoon het meest snel/stabielste wat er is?
"Zit er verschil in die routers of is een kabel gewoon het meest snel/stabielste wat er is?"

Deze vergelijking klopt niet. Je moet draadloos vergelijken met kabel, en in dat geval is het antwoord ja: kabel is sneller en stabieler dan draadloos.

Een router mag in z'n algemeenheid eigenlijk geen (merkbaar) verschil opleveren.

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 238633 op 08-01-2008 22:39]


 • LoneRanger
 • Registratie: Februari 2000
 • Niet online
Mooooody schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:22:
Sinds vandaag internet via Telfort.

Ik heb mijn modem nu op zo'n 8 meter kabel van het ISRA punt. Zal ik verschil merken als ik het modem vlak na het ISRA punt zet?
Echt wel, ik merk verschil tussen 2 meter en 15cm, ruim 100kb/s
Je kunt beter een langere utp kable nemen.
Er wordt niet voor niets gezgt je modem zo dicht mogelijk bij je isra punt aan te sluiten. ;)

Only fools are enslaved by time and space.


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 27-06 16:05

Mooody

elmoody

LWaS schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:28:
[...]


Op hoeveel traint je modem in dan, en wat zijn je waardes?
Ik zie 14306kbps en 1165kbps.
Welke andere waardes zijn nog interessant?

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


Anoniem: 248029

Sorry zit een beetje te stunten op dit forum

Onderstaand bericht is afkomstig uit deel 4
Net op het moment toen is een interresante reaktie kreeg van bjck (moderator) werdt dit topic gesloten en wist niet hoe ik verder moest reageren.
bjck vroeg waar mijn telefoonnummer van afkomstig was.
Ik heb mijn oude nummer meegenomen van IPB-bellen
Voor ik met Telfort in zee ging had ik nl. ook IPB van KPN
Zou dit misschien de oorzaak kunnen zijn van onderstaande problemen????


Hallo beste mensen

Sinds 4 januari jl. Telfort vast bellen geregistreerd, ging niet zo makkelijk.
Kreeg na "apply" steeds melding "registered fail".
Uiteindelijk toch gelukt.
Wil nu testen en bel naar mijn vader die IPB van KPN heeft.
Krijg steeds een in gesprektoon
Zijn buurman heeft ook IPB en die kan ik wel bellen.
Weer (een derde) IPB-nummer gebeld; lukt ook niet.
Zij kunnen mij allemaal wel bellen.
Contact met klantenservice is echt hopeloos en lukt niet; veel te druk
Gemaild en dan wordt ik weer doorverwezen naar 0900-9596.
Kent iemand dit probleem ook en heeft er iemand een idee hoe ik dit kan oplossen
Heeft Telfort vast bellen misschien verbindingdproblemen met IPB-netwerk van KPN????

Graag uw reaktie :(

 • Bull
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 27-06 17:14
Hoe lang duurt het voordat je een reactie krijgt van de Klantenservice? Heb een paar dagen geleden al gemaild.

https://tweakers.net/gallery/18583/inventaris/


 • THE_BASE
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Anoniem: 238633 schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:33:
[...]

"Zit er verschil in die routers of is een kabel gewoon het meest snel/stabielste wat er is?"

Deze vergelijking klopt niet. Je moet draadloos vergelijken met kabel, en in dat geval is het antwoord ja: kabel is sneller en stabieler dan draadloos.

Een router mag in z'n algemeenheid eigenlijk geen (merkbaar) verschil opleveren.
Okay, maar ik zag een Sitecom met 300N, maar 802.11N boeit niet, aangezien ik geen intern netwerk heb, dus viel terug op MIMO, iemand ervaring of dit inderdaad snel en stabiel is?

LG OLED55XB6 | Samsung UHD AU80  MacBook Air M1  iPhone 12 Pro  Apple Watch Series 6  Apple TV 4K  AirPods Pro  AirTag  AirPort Express


Anoniem: 248029

Bull schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:45:
Hoe lang duurt het voordat je een reactie krijgt van de Klantenservice? Heb een paar dagen geleden al gemaild.
Bij mij zondagmiddag geplaatst en maandagavond antwoord, helaas weer met een doorverwijzing naar 0900 9596

 • LWaS
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16-06 18:38

LWaS

Dus.

THE_BASE schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:47:
[...]


Okay, maar ik zag een Sitecom met 300N, maar 802.11N boeit niet, aangezien ik geen intern netwerk heb, dus viel terug op MIMO, iemand ervaring of dit inderdaad snel en stabiel is?
Ik heb louter ervaring met 11N. Dat is op zich erg snel, maar het is nooiet zo stabiel als kabel. Draadloos blijft storingdgevoeliger.

 • THE_BASE
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
LWaS schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:55:
[...]


Ik heb louter ervaring met 11N. Dat is op zich erg snel, maar het is nooiet zo stabiel als kabel. Draadloos blijft storingdgevoeliger.
Hmmz, ik zal wel een zeur zijn, maar vind Telfort absoluut niet zo stabiel als Tiscali was. Terwijl de monteur van KPN zei dat ik BabyXL heb. En ik zit n.b. dichterbij de centrale dan ooit.

Morgen maar eens een goede kabel halen.

LG OLED55XB6 | Samsung UHD AU80  MacBook Air M1  iPhone 12 Pro  Apple Watch Series 6  Apple TV 4K  AirPods Pro  AirTag  AirPort Express


 • Bull
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 27-06 17:14
Anoniem: 248029 schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:55:
[...]


Bij mij zondagmiddag geplaatst en maandagavond antwoord, helaas weer met een doorverwijzing naar 0900 9596
Bleh, daar zit ik niet op te wachten. Verhaal was lang zat om te typen :P

https://tweakers.net/gallery/18583/inventaris/


 • Thombias
 • Registratie: November 2001
 • Niet online
Slasher schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:30:
[...]


Je betaalt vanaf moment van aansluiten tot einde van de maand, én 2 maanden vooruit
Betaal je vanaf het aansluiten van het modem(dus bij de eerste verbinding)?
Of als de kpn-er is geweest?
Ik zit nl. met een kleine vakantie.

Anoniem: 239873

Anoniem: 248029 schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:41:
Sorry zit een beetje te stunten op dit forum

Onderstaand bericht is afkomstig uit deel 4
Net op het moment toen is een interresante reaktie kreeg van bjck (moderator) werdt dit topic gesloten en wist niet hoe ik verder moest reageren.
bjck vroeg waar mijn telefoonnummer van afkomstig was.
Ik heb mijn oude nummer meegenomen van IPB-bellen
Voor ik met Telfort in zee ging had ik nl. ook IPB van KPN
Zou dit misschien de oorzaak kunnen zijn van onderstaande problemen????


Hallo beste mensen

Sinds 4 januari jl. Telfort vast bellen geregistreerd, ging niet zo makkelijk.
Kreeg na "apply" steeds melding "registered fail".
Uiteindelijk toch gelukt.
Wil nu testen en bel naar mijn vader die IPB van KPN heeft.
Krijg steeds een in gesprektoon
Zijn buurman heeft ook IPB en die kan ik wel bellen.
Weer (een derde) IPB-nummer gebeld; lukt ook niet.
Zij kunnen mij allemaal wel bellen.
Contact met klantenservice is echt hopeloos en lukt niet; veel te druk
Gemaild en dan wordt ik weer doorverwezen naar 0900-9596.
Kent iemand dit probleem ook en heeft er iemand een idee hoe ik dit kan oplossen
Heeft Telfort vast bellen misschien verbindingdproblemen met IPB-netwerk van KPN????

Graag uw reaktie :(
Ik heb ook 1 nummer welke ik niet kan bereiken, ook een met IPB van KPN.
Misschien ligt het aan hun (die experiabox IPB KPN loopt de NAT tabel van vol waar je problemen krijgt met bellen, althans ik)

 • LWaS
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16-06 18:38

LWaS

Dus.

Thombias schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 23:18:
[...]


Betaal je vanaf het aansluiten van het modem(dus bij de eerste verbinding)?
Of als de kpn-er is geweest?
Ik zit nl. met een kleine vakantie.
Zodra je telfort verbinding is opgeleverd, ga je betalen :)

 • seninha
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 22-06 22:18

seninha

god's right foot

Sinds vandaag doet onze internet het eindelijk.
Nu is het zo dta ik probeer om in de modem te komen met IP: 192.168.1.254 maar dat lukt dus niet.

Als ik dan naar de DHCP gegevens kijk die ik van de modem ontvangen heb zijn dit andere waardes.
De 192. range komt hier dus niet in meer voor. Gateway is ook heel anders.

Hoe kan ik nou inloggen???

iRacing Profile Flickr


 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07:50
Heb je je modem op bridge mode gezet?
Of heb je er nog een router tussen hangen?

In beide gevallen nee -> modem even resetten.

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
agaam schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 19:13:
ik zou deel 4 wel even in deel 5 veranderen als ik jou was. nu heb je alleen maar knippen en plakkken gedaan.
Done. Had gisteren niet super veel tijd, maar het was wel even nodig.

 • Rohit
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-06 13:27
bassierocks schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 20:44:
Alleen klaagt m'n moeder over storingen over de telefoon. Ze heeft ook klachten gehad van de andere persoon aan de lijn dat ze soms kort wegvalt. Wanneer het modem lager intraint blijven deze verstoringen.
je zou es even moeten kijken bij Bandwith Management. als je daar wat kan veranderen misschien dat het goed zal werken, maar dan zal je internetsnelheid ook wat minder worden. tenzij het verkeerd is ingesteld ;)

Samsung Galaxy Z Fold2 5G 256GB Mystic Bronze


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01:11
Anoniem: 248029 schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 22:41:
Sorry zit een beetje te stunten op dit forum

Onderstaand bericht is afkomstig uit deel 4
Net op het moment toen is een interresante reaktie kreeg van bjck (moderator) werdt dit topic gesloten en wist niet hoe ik verder moest reageren.
bjck vroeg waar mijn telefoonnummer van afkomstig was.
Ik heb mijn oude nummer meegenomen van IPB-bellen
Voor ik met Telfort in zee ging had ik nl. ook IPB van KPN
Zou dit misschien de oorzaak kunnen zijn van onderstaande problemen????


Hallo beste mensen

Sinds 4 januari jl. Telfort vast bellen geregistreerd, ging niet zo makkelijk.
Kreeg na "apply" steeds melding "registered fail".
Uiteindelijk toch gelukt.
Wil nu testen en bel naar mijn vader die IPB van KPN heeft.
Krijg steeds een in gesprektoon
Zijn buurman heeft ook IPB en die kan ik wel bellen.
Weer (een derde) IPB-nummer gebeld; lukt ook niet.
Zij kunnen mij allemaal wel bellen.
Contact met klantenservice is echt hopeloos en lukt niet; veel te druk
Gemaild en dan wordt ik weer doorverwezen naar 0900-9596.
Kent iemand dit probleem ook en heeft er iemand een idee hoe ik dit kan oplossen
Heeft Telfort vast bellen misschien verbindingdproblemen met IPB-netwerk van KPN????

Graag uw reaktie :(
Dit gaat fout ergens blijkbaar bij KPN IPB. Als een nummer door een nieuwe aanbieder wordt overgenomen wordt dat door de nieuwe aanbieder gecommuniceerd met de latende aanbieder (dus Telfort communiceert met KPN IPB).

Als een nummer dan over gaat op de betreffende dag wordt er gecommuniceerd door de nieuwe partij naar alle telefonie aanbieders zodat ze weten dat het nummer nu bij een andere aanbieder zit en gesprekken daarheen moeten. Echter verwerkt niet iedereen dit direct en kan het zijn dat het per dag gaat of soms zelfs later als partijen ergens achter lopen of een storing hebben/hadden in systemen.

Blijkbaar weet het IPB telefonie netwerk wel dat jou nummer nu bij Telfort zit en gaan gesprekken naar jou toe goed. Alleen als jij sommige IPB klanten belt gaat het fout, lijkt mij dat de IPB systemen. Aangezien het naar sommige wel goed gaat en andere niet lijkt de informatie dat het nummer verplaatst is niet overal hetzelfde verwerkt (nog).

Vraag de mensen die je niet kunt bellen het aan te melden bij KPN IPB dat ze niet gebeld kunnen worden door jou nummer als Telfort abonnee met een nummer wat je hebt meegenomen vanaf IPB. Of heb even geduld, misschien dat het nog niet volledig verwerkt is in systemen daar en komt het vanzelf goed.

Blijft speculatie natuurlijk dit, maar omdat je nummer ook vanaf IPB komt kan ik me goed voorstellen dat ergens nog iets is achtergebleven daar.
Anoniem: 239873 schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 23:32:
[...]

Ik heb ook 1 nummer welke ik niet kan bereiken, ook een met IPB van KPN.
Misschien ligt het aan hun (die experiabox IPB KPN loopt de NAT tabel van vol waar je problemen krijgt met bellen, althans ik)
Zelfde situatie, ligt niet aan de experiabox van die specifieke klant. Klinkt meer als een generiek iets wat op hun telefonie platform gebeurt.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Wat ik wel minder vind, is die interface op mijntelfort.nl niet echt overzichtelijk wat betreft overzicht van mailboxen en aliassen.

Nu heb ik het idee dat je zelf maar moet raden en zelf moet bijhouden wat je mailboxen zijn en de daarbij behorende aliassen.

 • dhm00
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 04-04-2021
Vanochtend om 8 uur ging mijn IPB van KPN er uit geen signaal meer.
Ik heb het Telfortmodem er in geprikt en was meteen online!

Ik haal bijna 6Mbit ik zit ongeveer 3200mtr van de centrale af.

Ik kan alleen het telefoon gedeelte (SIP) niet activeren en ook nog niet inloggen op mijn Telfort.Volgens de orderstatus ben ik nog in stap 4?


UPDATje: 8 uur aangesloten en 11:30 uur ADSL en Telefonie actief!! >:)

[Voor 26% gewijzigd door dhm00 op 09-01-2008 11:35. Reden: aanvulling]


 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 07:10
Slasher schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 10:21:
Wat ik wel minder vind, is die interface op mijntelfort.nl niet echt overzichtelijk wat betreft overzicht van mailboxen en aliassen.

Nu heb ik het idee dat je zelf maar moet raden en zelf moet bijhouden wat je mailboxen zijn en de daarbij behorende aliassen.
ik kan psies zien welke mailboxen ik heb en welke er zijn verwijderd.
aliassen heb ik niet.

Mailbox verwijderen
Lijst van uw mailboxen:
E-mailbox Status
blabla@telfort.nl actief Verwijderen
blabla@telfort.nl verwijderd

[Voor 12% gewijzigd door jejeh op 09-01-2008 10:50]


 • JohnStaakke
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 27-06 20:00
In deel 4 was er ook iemand die 29 december had aangevraagd, staat diegene nog steeds op stap 1?
Ik heb namelijk hetzelfde en vroeg me af of diegene al over was.

 • Jochie78
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 30-11-2021
Heeft iemand een idee of er poorten geblockt worden (zoals poort 25 bij @home) ?

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

jejeh schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 10:48:
[...]

ik kan psies zien welke mailboxen ik heb en welke er zijn verwijderd.
aliassen heb ik niet.

Mailbox verwijderen
Lijst van uw mailboxen:
E-mailbox Status
blabla@telfort.nl actief Verwijderen
blabla@telfort.nl verwijderd
Dat is vreemd, welke link is dat?

via http://internet.telfort.nl/mijntelfort/index.html kom ik niet ver, zie geen overzichten van wat ik wel en niet heb.

[Voor 13% gewijzigd door Slasher op 09-01-2008 11:05]


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01:11
dhm00 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 10:46:
Vanochtend om 8 uur ging mijn IPB van KPN er uit geen signaal meer.
Ik heb het Telfortmodem er in geprikt en was meteen online!

Ik haal bijna 6Mbit ik zit ongeveer 3200mtr van de centrale af.

Ik kan alleen het telefoon gedeelte (SIP) niet activeren en ook nog niet inloggen op mijn Telfort.

Iemand ervaring met het laatste? Hoe lang duurt zo iets voordat je in je modem je telefoon kan activeren?

Volgens de orderstatus ben ik nog in stap 4?
Als je nummer van IPB komt zal dat ook vandaag of morgen al zijn. Het mijn-Telfort gedeelte durf ik niet te zeggen wanneer.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 01:52

Yzord

Undertaker of the Universe

Weet iemand te vertellen hoelang fase 3 duurt...ik sta er nu al 2 weken op :(

Anoniem: 248029

dhm00 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 10:46:
Vanochtend om 8 uur ging mijn IPB van KPN er uit geen signaal meer.
Ik heb het Telfortmodem er in geprikt en was meteen online!

Ik haal bijna 6Mbit ik zit ongeveer 3200mtr van de centrale af.

Ik kan alleen het telefoon gedeelte (SIP) niet activeren en ook nog niet inloggen op mijn Telfort.

Iemand ervaring met het laatste? Hoe lang duurt zo iets voordat je in je modem je telefoon kan activeren?

Volgens de orderstatus ben ik nog in stap 4?
Beste dhm00

Ik had precies hetzelfde, KPN eruit (een dag eerder dan afgesproken) Zyxel erin en meteen online (ook 6 Mb/sec) zit 750 m van centrale.
Kon ook SIP gedeelte van telefoon niet activeren geen telefoon meer dus.
Toen ik hetvolgende had gedaan ging activeren wel:
Type in je internet-explorer in "adsl-modem" http://192.168.1.254/
login en kies nu voor "advanced setup"
Kies in de tree bij VOIP voor "SIP"
Verander de tekst bij SIP server adres en REGISTER server adres
van sip.telefoondienst.nl in tel.telefoondienst.nl.
Je tel.nr. en toegangscode zal er waarschijnlijk al in staan, anders dit ook invullen.
Klik op "apply"
Herhaal nu het registratieproces conform handleiding.
Als je "congratulations" ziet staan is alles OK.
Bij mij werkte dit na een dag zonder telefoon te hebben gezeten.
Het zou natuurlijk kunnen zijn dat op het moment dat ik bovenstaande handelingen deed er door de jongens van Telfort ook iets omgezet is.
Het is zeer zeker het proberen waard, niet bang zij je kunt het altijd weer in de oude toestand terugkrijgen.
Laat mij even weten of het bij jou dan ook werkt.
Een andere mogelijkheid zou ook nog kunnen zijn om de Zyxel te resetten, maar probeer het eerste maar eens.

Succes!

 • _Mystikal_
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 22:05

_Mystikal_

ja gewoon, enzo....

bjck schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 10:11:
[...]


Dit gaat fout ergens blijkbaar bij KPN IPB. Als een nummer door een nieuwe aanbieder wordt overgenomen wordt dat door de nieuwe aanbieder gecommuniceerd met de latende aanbieder (dus Telfort communiceert met KPN IPB).

Als een nummer dan over gaat op de betreffende dag wordt er gecommuniceerd door de nieuwe partij naar alle telefonie aanbieders zodat ze weten dat het nummer nu bij een andere aanbieder zit en gesprekken daarheen moeten. Echter verwerkt niet iedereen dit direct en kan het zijn dat het per dag gaat of soms zelfs later als partijen ergens achter lopen of een storing hebben/hadden in systemen.

Blijkbaar weet het IPB telefonie netwerk wel dat jou nummer nu bij Telfort zit en gaan gesprekken naar jou toe goed. Alleen als jij sommige IPB klanten belt gaat het fout, lijkt mij dat de IPB systemen. Aangezien het naar sommige wel goed gaat en andere niet lijkt de informatie dat het nummer verplaatst is niet overal hetzelfde verwerkt (nog).

Vraag de mensen die je niet kunt bellen het aan te melden bij KPN IPB dat ze niet gebeld kunnen worden door jou nummer als Telfort abonnee met een nummer wat je hebt meegenomen vanaf IPB. Of heb even geduld, misschien dat het nog niet volledig verwerkt is in systemen daar en komt het vanzelf goed.

Blijft speculatie natuurlijk dit, maar omdat je nummer ook vanaf IPB komt kan ik me goed voorstellen dat ergens nog iets is achtergebleven daar.


[...]


Zelfde situatie, ligt niet aan de experiabox van die specilfieke klant. Klinkt meer als een generiek iets wat op hun telefonie platform gebeurt.
Ik vermoed eerlijk gezegd dat het uitgaande verkeer vanaf Telfort naar IPB problemen geeft. Ik durf redelijk zeker te zeggen dat het niet echt uitmaakt vanaf welk netwerk er naar IPB gebeld wordt, aangezien het allemaal op dezelfde gateway binnenkomt, en vanuit daar wordt door getrapt naar de juiste (SIP)server.

Zolang je bij het bellen een ingesprekstoon krijgt, en geen afgesloten toon, ben je OF bij IPB uitgekomen en is de ontvanger in gesprek, of ben je nog niet in het KPN netwerk. Zou het doorschakelen binnen het netwerk vanaf een andere telco namelijk problemen opleveren, dan krijg je een afgesloten toon, omdat niet bepaald kan worden waar het verkeer heen gerouteerd moet worden.

Bij uitporteren wordt er bij KPN een vlag neergezet bij welke telco het nummer nu zit. Deze vlag is in principe alleen voor verkeer naar dat nummer toe. Ik kan me goed voorstellen dat inkomend verkeer naar het ex IPB nummer misgaat, en dat is een kwestie van de ontvangende telco de latende telco opdracht laten geven de porteringsvlag goed te zetten.

 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 07:10
klik op mailbox verwijderen, je moet dan inloggen met je gebruikersnaam en pw van je hoofdaccount.
et voila.

succes

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

jejeh schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 11:22:
[...]

klik op mailbox verwijderen, je moet dan inloggen met je gebruikersnaam en pw van je hoofdaccount.
et voila.

succes
Hmmz, en dan verwijder je niets? ;)

edit: ondertussen geprobeerd, ik zie dus alleen de extra mailbox die ik heb aangemaakt, nou ja het zal wel goed zijn, maar toch apart dat je niet alles in 1 oogopslag ziet, dat zou toch anders kunnen.

Vind het vreemd dat je op "mailbox verwijderen" moet drukken wil je wat te zien krijgen

[Voor 34% gewijzigd door Slasher op 09-01-2008 11:29]


Anoniem: 223711

Yzord schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 11:13:
Weet iemand te vertellen hoelang fase 3 duurt...ik sta er nu al 2 weken op :(
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. Werkzaamheden in de telefooncentrale
Uw bestelling is geaccepteerd door de netwerkleverancier. In de telefooncentrale worden de benodigde werkzaamheden uitgevoerd om uw telefoonlijn geschikt te maken voor internet. Deze technische werkzaamheden zullen vanaf dit moment binnen 1-2 weken gerealiseerd worden. Wacht u rustig af, u hoeft niets te doen!

Zodra de technische werkzaamheden zijn gerealiseerd ontvangt u:
» Een brief met de datum waarop uw aansluiting gereed is
» De gebruikgegevens van uw aansluiting
» Het doe-het-zelf-installatiepakket met handleiding voor het installeren
» Informatie over installatie door een monteur
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zou dus 1 - 2 weken moeten duren die stap. Ik heb op 22 december aangevraagd. Ben vanochtend van stap 1 naar 3 gegaan.

 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 01:52

Yzord

Undertaker of the Universe

Anoniem: 223711 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 11:26:
[...]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. Werkzaamheden in de telefooncentrale
Uw bestelling is geaccepteerd door de netwerkleverancier. In de telefooncentrale worden de benodigde werkzaamheden uitgevoerd om uw telefoonlijn geschikt te maken voor internet. Deze technische werkzaamheden zullen vanaf dit moment binnen 1-2 weken gerealiseerd worden. Wacht u rustig af, u hoeft niets te doen!

Zodra de technische werkzaamheden zijn gerealiseerd ontvangt u:
» Een brief met de datum waarop uw aansluiting gereed is
» De gebruikgegevens van uw aansluiting
» Het doe-het-zelf-installatiepakket met handleiding voor het installeren
» Informatie over installatie door een monteur
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zou dus 1 - 2 weken moeten duren die stap. Ik heb op 22 december aangevraagd. Ben vanochtend van stap 1 naar 3 gegaan.
Bedankt, afwachten dan maar..

 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 07:10
Slasher schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 11:24:
[...]


Vind het vreemd dat je op "mailbox verwijderen" moet drukken wil je wat te zien krijgen
tis een beetje omslachtig ja.
het is ongeveer hetzelfde als start/computer uitschakelen. :?

[Voor 27% gewijzigd door jejeh op 09-01-2008 11:34]


 • dhm00
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 04-04-2021
Na een reset weer een poging gedaan en de telefoon werkt nu zowel in als uitgaand.

Thanks
Anoniem: 248029 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 11:21:
[...]


Beste dhm00

Ik had precies hetzelfde, KPN eruit (een dag eerder dan afgesproken) Zyxel erin en meteen online (ook 6 Mb/sec) zit 750 m van centrale.
Kon ook SIP gedeelte van telefoon niet activeren geen telefoon meer dus.
Toen ik hetvolgende had gedaan ging activeren wel:
Type in je internet-explorer in "adsl-modem" http://192.168.1.254/
login en kies nu voor "advanced setup"
Kies in de tree bij VOIP voor "SIP"
Verander de tekst bij SIP server adres en REGISTER server adres
van sip.telefoondienst.nl in tel.telefoondienst.nl.
Je tel.nr. en toegangscode zal er waarschijnlijk al in staan, anders dit ook invullen.
Klik op "apply"
Herhaal nu het registratieproces conform handleiding.
Als je "congratulations" ziet staan is alles OK.
Bij mij werkte dit na een dag zonder telefoon te hebben gezeten.
Het zou natuurlijk kunnen zijn dat op het moment dat ik bovenstaande handelingen deed er door de jongens van Telfort ook iets omgezet is.
Het is zeer zeker het proberen waard, niet bang zij je kunt het altijd weer in de oude toestand terugkrijgen.
Laat mij even weten of het bij jou dan ook werkt.
Een andere mogelijkheid zou ook nog kunnen zijn om de Zyxel te resetten, maar probeer het eerste maar eens.

Succes!

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01:11
_Mystikal_ schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 11:22:
[...]


Ik vermoed eerlijk gezegd dat het uitgaande verkeer vanaf Telfort naar IPB problemen geeft. Ik durf redelijk zeker te zeggen dat het niet echt uitmaakt vanaf welk netwerk er naar IPB gebeld wordt, aangezien het allemaal op dezelfde gateway binnenkomt, en vanuit daar wordt door getrapt naar de juiste (SIP)server.

Zolang je bij het bellen een ingesprekstoon krijgt, en geen afgesloten toon, ben je OF bij IPB uitgekomen en is de ontvanger in gesprek, of ben je nog niet in het KPN netwerk. Zou het doorschakelen binnen het netwerk vanaf een andere telco namelijk problemen opleveren, dan krijg je een afgesloten toon, omdat niet bepaald kan worden waar het verkeer heen gerouteerd moet worden.

Bij uitporteren wordt er bij KPN een vlag neergezet bij welke telco het nummer nu zit. Deze vlag is in principe alleen voor verkeer naar dat nummer toe. Ik kan me goed voorstellen dat inkomend verkeer naar het ex IPB nummer misgaat, en dat is een kwestie van de ontvangende telco de latende telco opdracht laten geven de porteringsvlag goed te zetten.
Er kan nog veel meer aan de hand zijn bij zo'n uitportering. Stel dat de vlag goed staat, maar een SIP/VoIP platform zoals IPB het nummer nog ergens in een (deel) heeft staan als actief. Dan werkt de routering van het nummer wel, maar krijgt een platform een gesprek binnen van buitenaf vanaf een nummer dat hij zelf denkt te hebben/bedienen.

Zijn er nog veel meer te bedenken waar je alleen maar over kunt speculeren.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
Yzord schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 11:31:
[...]


Bedankt, afwachten dan maar..
Wegens de drukte kun je wel een beetje ervanuit gaan dat het 2-3 weken is. Schijnt best een succes te zijn deze Telfort dienst.

Anoniem: 248029

dhm00 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 10:46:
Vanochtend om 8 uur ging mijn IPB van KPN er uit geen signaal meer.
Ik heb het Telfortmodem er in geprikt en was meteen online!

Ik haal bijna 6Mbit ik zit ongeveer 3200mtr van de centrale af.

Ik kan alleen het telefoon gedeelte (SIP) niet activeren en ook nog niet inloggen op mijn Telfort.Volgens de orderstatus ben ik nog in stap 4?


UPDATje: 8 uur aangesloten en 11:30 uur ADSL en Telefonie actief!! >:)
PS het is "adsl-modem" of http://192.168.1.254/

Inloggen op mijn Telfort kon ik eerst ook niet maar een a twee dagen daarna in een keer wel.
Krijg alleen geen enkele specificatie van mijn gesprekskosten.
Nu 6 dagen na dato nog steeds niet.
Nog iets: Heb jij misschien kennissen met IPB en had jij eerst ook IPB van KPN
Zo ja probeer deze eens te bellen, bij mij lukt dit nl. bij 2 van de 3 niet, zij kunnen mij wel bellen.
E.e.a. zie enkele berichten eerder op dit forum
Groetjes

 • _Mystikal_
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 22:05

_Mystikal_

ja gewoon, enzo....

bjck schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 11:40:
[...]


Er kan nog veel meer aan de hand zijn bij zo'n uitportering. Stel dat de vlag goed staat, maar een SIP/VoIP platform zoals IPB het nummer nog ergens in een (deel) heeft staan als actief. Dan werkt de routering van het nummer wel, maar krijgt een platform een gesprek binnen van buitenaf vanaf een nummer dat hij zelf denkt te hebben/bedienen.

Zijn er nog veel meer te bedenken waar je alleen maar over kunt speculeren.
Ben ik met je eens, maar bij KPN is het zo ingericht dat als het platform zou denken dat het inkomende nummer nog door het eigen platform bediend wordt, je geen ingesprekstoon zou mogen krijgen, maar een afgesloten toon. Daarnaast zou dan al het verkeer falen, en niet slechts een deel.

Hoe dan ook, lijkt het me verstandig voor diegene met het probleem, om dit aan te kaarten bij de ontvangende telco. Of het nou uitgaand verkeer vanaf die telco is wat faalt, of een fout in de settings op KPN SIP niveau, de ontvangende telco moet het aankaarten bij de latende :)

 • wgdejong835
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-06 14:16
JohnStaakke schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 10:51:
In deel 4 was er ook iemand die 29 december had aangevraagd, staat diegene nog steeds op stap 1?
Ik heb namelijk hetzelfde en vroeg me af of diegene al over was.
Ik heb op 30 December aangevraagd en nog steeds op stap 1, hoop ook dat het snel gaat nu.

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 27-06 20:09
wgdejong835 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 13:12:
[...]


Ik heb op 30 December aangevraagd en nog steeds op stap 1, hoop ook dat het snel gaat nu.
Feestdagen tellen niet als werkdagen mee hè ;)

 • koolmees39
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 13-04 19:38
Ik overweeg over te stappen op Telfort, maar zie dat voor een draadloos modem 70 euro's dient te worden betaald. Weet iemand of het standaardmodel ZyXEL 2602H-D geschikt is om een access point aan te sluiten? Ik krijg bij Telfort niemand aan de lijn, die mij 100% zekerheid kan verschaffen.

Anoniem: 248194

Na jaren trouwe klant te zijn geweest van Planet IPB doe ik nu ook een overstap naar Telfort aangezien de prijs nogal hoog is bij Planet en hier goede reacties staan heb ik de stap gewaagd.

Ik heb afgelopen maandag de 7e dus een bevestiging ontvangen van Telfort en heb gisteren mijn IPB contract laten beindigen per 03-03-2008, maar dit ging niet geheel vlekkeloos.
De vriendelijke dame bij Planet wist mij te melden dat ik eerst mijn tellijn terug moest laten zetten naar analoog. Vervolgens zou Telfort dit dan weer kunnen overnemen om er weer een Voip lijn van te kunnen maken!!!!!
Toen maar even met Telfort gebeld en die wisten te melden dat dit helemaal niet hoeft daar ik al had aangegeven dat ik al een Voiplijn had.
Nogmaals bellen met Planet en jawel ik kon mijn contract opzeggen dus nu maar hopen dat alles goed gaat. (kastje-muur idee)

Ik laat het jullie weten hoe het verder verloopt.

 • seninha
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 22-06 22:18

seninha

god's right foot

Zo, na een volledig reset van de modem en alles opnieuw ingetseld te hebben krijg ik van de modem een IP in de juiste range.
Alle PC's plus mn server zijn online.

Heb alleen nog 1 probleem die ik maar niet kan oplossen.
Op mn server heb ik AltBiz draaien om te downloaden van Eweka newsserver. Probleem is nu dat ik gewoon niet kan connecten.
Heb als in de modem via NAT poort 119 open gezet maar nog steeds lukt het niet :(

iRacing Profile Flickr


 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 06:40

Totaalgeflipt

De enige echte

Anoniem: 248194 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 13:33:
Na jaren trouwe klant te zijn geweest van Planet IPB doe ik nu ook een overstap naar Telfort aangezien de prijs nogal hoog is bij Planet en hier goede reacties staan heb ik de stap gewaagd.

Ik heb afgelopen maandag de 7e dus een bevestiging ontvangen van Telfort en heb gisteren mijn IPB contract laten beindigen per 03-03-2008, maar dit ging niet geheel vlekkeloos.
De vriendelijke dame bij Planet wist mij te melden dat ik eerst mijn tellijn terug moest laten zetten naar analoog. Vervolgens zou Telfort dit dan weer kunnen overnemen om er weer een Voip lijn van te kunnen maken!!!!!
Toen maar even met Telfort gebeld en die wisten te melden dat dit helemaal niet hoeft daar ik al had aangegeven dat ik al een Voiplijn had.
Nogmaals bellen met Planet en jawel ik kon mijn contract opzeggen dus nu maar hopen dat alles goed gaat. (kastje-muur idee)

Ik laat het jullie weten hoe het verder verloopt.
IPB hoef je niet op te zeggen, om het moment dat telfort de lijn overneemt, word dit gezien als opzegging.

 • wgdejong835
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-06 14:16
koolmees39 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 13:29:
Ik overweeg over te stappen op Telfort, maar zie dat voor een draadloos modem 70 euro's dient te worden betaald. Weet iemand of het standaardmodel ZyXEL 2602H-D geschikt is om een access point aan te sluiten? Ik krijg bij Telfort niemand aan de lijn, die mij 100% zekerheid kan verschaffen.
Dat kan, je kan er gewoon een eigen access point achter zetten dat is wat ik ook ga doen.

Gewoon het gratis modem nemen en er een access-point achter zetten.

 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 07:35
Totaalgeflipt schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 13:49:
[...]

IPB hoef je niet op te zeggen, om het moment dat telfort de lijn overneemt, word dit gezien als opzegging.
Sterker nog, misschien zet KPN n.a.v. het opzeggen nu een sloop order op de lijn en dan ben je nog verder van huis!

Mijn muziekcollectie op Discogs.


 • Tarry
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 20-06 20:17
musicfreak schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 14:00:
[...]

Sterker nog, misschien zet KPN n.a.v. het opzeggen nu een sloop order op de lijn en dan ben je nog verder van huis!
Naar mijn weten als je internet van Telfort hebt kan KPN niet zomaar de lijn slopen.

Verder wordt "sloop order" veel gebruikt, maar wat het echt betekend is me een raadsel. Gaan ze dan ergens midden in de stad een kuiltje graven om de lijn door te knippen? :+ Volgens mij doen ze max het kabeltje eruit trekken bij de centrale.

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07:50
seninha schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 13:36:
Heb alleen nog 1 probleem die ik maar niet kan oplossen.
Op mn server heb ik AltBiz draaien om te downloaden van Eweka newsserver. Probleem is nu dat ik gewoon niet kan connecten.
Heb als in de modem via NAT poort 119 open gezet maar nog steeds lukt het niet :(
Je hoeft geen poorten open te zetten.
Poorten die je open zet gaan om inkomend verkeerd.
Je verbind echter met poort 119 van de usenet provider (dus uitgaand verkeer).
Zet die poort voor de veiligheid maar weer dicht.

 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 07:35
Tarry schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 14:06:
[...]
Naar mijn weten als je internet van Telfort hebt kan KPN niet zomaar de lijn slopen.
Harm3n heeft nu KPN IPB en wil naar Telfort. Als je IPB opzegt dan wordt deze verbinding beëindigd, dat is het slopen. Je kan dan pas een nieuwe ADSL aansluiting aanvragen als het IPB signaal van dan de lijn af is. Voordat je nieuwe ADSL aanbieder de zaak rond hebt ben je een aantal weken verder, vandaar dat je dus niet moet opzeggen maar een nieuwe ADSL aansluiting moet aanvragen en bij je oude aanbieder moet aangeven dat het om een telco - telco migratie gaat.
Dit laatste geldt niet voor IPB omdat dit abo automatisch beëindigd wordt door de nummerportering.

Mijn muziekcollectie op Discogs.


Anoniem: 183355

Graag zou ik willen weten hoe de telefonie via telfort is.
Ik heb al wel internet via telfort (sinds 3 maanden) en dit bevalt me uitstekend.
Nu hebben we thuis een bedrijf dus het telefoneren moet altijd blijven kunnen, vandaar deze vraag.

Vragen:

1. Hoevaak is er uitval van telefonie in de week?
2. Is de kwaliteit goed?

[Voor 16% gewijzigd door Anoniem: 183355 op 09-01-2008 14:29]


Anoniem: 248194

musicfreak schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 14:11:
[...]

Harm3n heeft nu KPN IPB en wil naar Telfort. Als je IPB opzegt dan wordt deze verbinding beëindigd, dat is het slopen. Je kan dan pas een nieuwe ADSL aansluiting aanvragen als het IPB signaal van dan de lijn af is. Voordat je nieuwe ADSL aanbieder de zaak rond hebt ben je een aantal weken verder, vandaar dat je dus niet moet opzeggen maar een nieuwe ADSL aansluiting moet aanvragen en bij je oude aanbieder moet aangeven dat het om een telco - telco migratie gaat.
Dit laatste geldt niet voor IPB omdat dit abo automatisch beëindigd wordt door de nummerportering.
Nou dan ben ik helemaal benieuwd of ik straks zonder zit ik hoop echter van niet. Mijn oude contract liep af op 5 maart aanstaande dus ik moest wel rekening houden met 1 maand opzegtermijn.
Als alles goed gaat heb ik van Telfort op 03-03 signaal op de lijn en Planet zou mijn contract opzeggen per 02-03.

Ik heb duidelijk vermeld dat het om een telco-telco migratie gaat, en Telfort heeft me juist geadviseerd om op te zeggen anders zit ik weer een jaar aan Planet vast.

[Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 248194 op 09-01-2008 14:31]


 • CasperBTU
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-11-2021
tvp oplevering 16januari

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 27-06 20:09
Anoniem: 183355 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 14:23:
Graag zou ik willen weten hoe de telefonie via telfort is.
Ik heb al wel internet via telfort (sinds 3 maanden) en dit bevalt me uitstekend.
Nu hebben we thuis een bedrijf dus het telefoneren moet altijd blijven kunnen, vandaar deze vraag.

Vragen:

1. Hoevaak is er uitval van telefonie in de week?
2. Is de kwaliteit goed?
1. Oom van me heeft telefonie nu een paar maanden. Nog nooit uitgevallen. Wel een keer iemand die met de stofzuiger het stopcontact van het modem nodig had toen er gebeld werd, maar goed :P
2. Ongeveer hetzelfde als de KPN analoge lijn. Alleen een heel getraind oor kan het verschil horen tussen het digitale en analoge geluid.

 • richeh
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 05-06 20:18
Inmiddels ook online met Telfort 8) Had verzocht om mijn Tele2 (oud versatel abo) per 3 januari om te zetten naar Telfort, wat uiteindelijk door hun geplanned werd op vandaag (9-jan-08). Vanochtend rond 12:00 viel mijn Tele2 internet uit, gelijk Telfort aangesloten (gewoon de kabeltjes uit de tele2 splitter omgewisseld naar het Zyxel modem van Telfort) en geactiveerd en werkte direct! Hierna de directe verbinding met mn laptop verwisseld voor de verbinding naar een WRT54GL router en alle pc's in huis zijn weer online O-)

Alleen het telefonie gedeelte krijg ik nog niet geactiveerd.. maar dit zal een kwestie van geduld zijn :? (of toch met die Tele2 splitter te maken hebben.. hoewel het internet via dezelfde lijn komt en wel actief is :X )

Anyway stats :O :

http://www.speedtest.net/result/220255600.png

[Voor 27% gewijzigd door richeh op 09-01-2008 18:39]


 • wgdejong835
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-06 14:16
Anoniem: 183355 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 14:23:
Graag zou ik willen weten hoe de telefonie via telfort is.
Ik heb al wel internet via telfort (sinds 3 maanden) en dit bevalt me uitstekend.
Nu hebben we thuis een bedrijf dus het telefoneren moet altijd blijven kunnen, vandaar deze vraag.

Vragen:

1. Hoevaak is er uitval van telefonie in de week?
2. Is de kwaliteit goed?
Hoe goed de kwaliteit ook is van Telfort VOIP en andere aanbieders het zijn relatief nog nieuwe technieken die niet zo stabiel zijn als het vaste net van KPN. Het is natuurlijk aan jou de keus hoe belangrijk de telefoon is voor je maar als je bedrijf er vanaf hangt zou ik lekker bij KPN blijven.

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 27-06 20:09
richeh schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 14:38:
Inmiddels ook online met Telfort 8) Had verzocht om mijn Tele2 (oud versatel abo) per 3 januari om te zetten naar Telfort, wat uiteindelijk door hun geplanned werd op vandaag (9-jan-08). Vanochtend rond 12:00 viel mijn Tele2 internet uit, gelijk Telfort aangesloten (gewoon de kabeltjes uit de tele2 splitter omgewisseld naar het Zyxel modem van Telfort) en geactiveerd en werkte direct! Hierna de directe verbinding met mn laptop verwisseld voor de verbinding naar een WRT54GL router en alle pc's in huis zijn weer online O-)

Alleen het telefonie gedeelte krijg ik nog niet geactiveerd.. maar dit zal een kwestie van geduld zijn :? (of toch met die Tele2 splitter te maken hebben.. hoewel het internet via dezelfde lijn komt en wel actief is :X )
een VoIP -> VoIP migratie gaat haast nooit tegelijk met de lijn over. Dat ligt geheel bij de providers terwijl KPN de DSL migratie uitvoert.

Anoniem: 243721

sinds vandaag is eindelijk mijn internet en telefoni geactiveerd, maar mijn download snelheid is zeer laag. Namelijk 4599 kbps / 1128 kbps. volgens snelheidscheck van telfort moet ik 15 mb kunnen halen. Dit zijn mijn modem waardes:

noise margin upstream: 7 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 22 db
tone 0- 31: 00 00 00 0c dd de ee fe ff fe ff ff ee dd b9 72
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 45 db
tone 32- 63: 89 99 99 99 99 99 99 99 99 99 9a aa aa aa ab 2b
tone 64- 95: aa aa aa aa a9 99 99 99 99 99 99 99 87 88 88 88
tone 96-127: 88 88 87 87 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 128-159: 77 77 77 77 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 65 55
tone 160-191: 55 55 55 55 55 55 55 44 44 44 44 44 44 44 44 44
tone 192-223: 44 44 44 44 44 44 44 44 33 33 33 33 33 33 43 33
tone 224-255: 32 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 12 10 00 00
tone 256-287: 40 40 40 40 c0 40 40 40 40 40 40 40 40 c0 40 40
tone 288-319: 40 c0 40 40 40 c0 c0 40 40 c0 40 40 40 c0 c0 c0
tone 320-351: 40 c0 40 c0 40 c0 c0 40 c0 c0 40 40 40 c0 c0 c0
tone 352-383: 40 40 40 c0 40 40 c0 40 c0 40 c0 40 40 40 c0 c0
tone 384-415: 40 c0 c0 40 40 c0 c0 c0 c0 c0 40 40 c0 c0 c0 c0
tone 416-447: 40 40 40 c0 40 c0 c0 40 c0 c0 c0 40 40 c0 40 c0
tone 448-479: 40 40 c0 40 40 40 40 40 c0 40 40 c0 c0 40 40 c0
tone 480-511: c0 c0 40 c0 40 40 40 c0 c0 c0 c0 c0 40 c0 c0 c0

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 27-06 20:09
Anoniem: 243721 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 15:50:
sinds vandaag is eindelijk mijn internet en telefoni geactiveerd, maar mijn download snelheid is zeer laag. Namelijk 4599 kbps / 1128 kbps. volgens snelheidscheck van telfort moet ik 15 mb kunnen halen. Dit zijn mijn modem waardes:

noise margin upstream: 7 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 22 db
tone 0- 31: 00 00 00 0c dd de ee fe ff fe ff ff ee dd b9 72
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 45 db
tone 32- 63: 89 99 99 99 99 99 99 99 99 99 9a aa aa aa ab 2b
tone 64- 95: aa aa aa aa a9 99 99 99 99 99 99 99 87 88 88 88
tone 96-127: 88 88 87 87 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 128-159: 77 77 77 77 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 65 55
tone 160-191: 55 55 55 55 55 55 55 44 44 44 44 44 44 44 44 44
tone 192-223: 44 44 44 44 44 44 44 44 33 33 33 33 33 33 43 33
tone 224-255: 32 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 12 10 00 00
tone 256-287: 40 40 40 40 c0 40 40 40 40 40 40 40 40 c0 40 40
tone 288-319: 40 c0 40 40 40 c0 c0 40 40 c0 40 40 40 c0 c0 c0
tone 320-351: 40 c0 40 c0 40 c0 c0 40 c0 c0 40 40 40 c0 c0 c0
tone 352-383: 40 40 40 c0 40 40 c0 40 c0 40 c0 40 40 40 c0 c0
tone 384-415: 40 c0 c0 40 40 c0 c0 c0 c0 c0 40 40 c0 c0 c0 c0
tone 416-447: 40 40 40 c0 40 c0 c0 40 c0 c0 c0 40 40 c0 40 c0
tone 448-479: 40 40 c0 40 40 40 40 40 c0 40 40 c0 c0 40 40 c0
tone 480-511: c0 c0 40 c0 40 40 40 c0 c0 c0 c0 c0 40 c0 c0 c0
Ik zie in je MyReact dat je al 3 delen meeleest. Wat heb je gedaan om te onderzoeken waarom je modem zo laag intraint?

Anoniem: 243721

trolleystad schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 16:04:
[...]

Ik zie in je MyReact dat je al 3 delen meeleest. Wat heb je gedaan om te onderzoeken waarom je modem zo laag intraint?
heb firewall uitgezet, heb in Bandwidth Management Setup WWW en FTP geactiveerd en Priority op high gezet maar nog steeds hetzelfde.

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07:50
Die instellingen hebben niets met de intrain snelheid te maken.
Hoeveel meter heb je nu tussen isra en modem?
Hoeveel meter zou je van de centrale afwonen?

Heb je de boel een beetje profi aangesloten, of ben je maar wat draadjes in elkaar gaan draaien?

[Voor 24% gewijzigd door job op 09-01-2008 16:16]


Anoniem: 243721

job schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 16:15:
Die instellingen hebben niets met de intrain snelheid te maken.
Hoeveel meter heb je nu tussen isra en modem?
Hoeveel meter zou je van de centrale afwonen?

Heb je de boel een beetje profi aangesloten, of ben je maar wat draadjes in elkaar gaan draaien?
Modem zit naast de isra punt.

Als ik mijn attenuation downstream deelt door 13.8 kom ik op 3.2km van de centrale. Maar heb van kpn begrepen dat tussen de centrale en onze huis een kast ligt, dat de verbinding wordt opgevoerd.

De kabels zijn goed aangesloten. Er gaat een kabel (UTP) van 1 meter of 8 naar de router (Sitcom DC-202) en weer een kabel van router naar mijn PC.

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 243721 op 09-01-2008 16:24]


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01:11
Anoniem: 243721 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 16:22:
[...]


Modem zit naast de isra punt.

Als ik mijn attenuation downstream deelt door 13.8 kom ik op 3.2km van de centrale. Maar heb van kpn begrepen dat tussen de centrale en onze huis een kast ligt, dat de verbinding wordt opgevoerd.
Wat een onzin is dat zeg. Misschien vroeger voor telefonie ja, maar voor ADSL kan dat helemaal niet en dan zou je ADSL niet eens werken.

En juist op de plaatsen waar ze dat ooit toepaste betekent dat de lijnen echt lang zijn.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07:50
Anoniem: 243721 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 16:22:
De kabels zijn goed aangesloten. Er gaat een kabel (UTP) van 1 meter of 8 naar de router (Sitcom DC-202) en weer een kabel van router naar mijn PC.
Als je zeker weet dat de aansluiting correct is kan je er gewoon niets aan doen.

Anoniem: 243721

btw, de centrale is ADSL2+

 • wgdejong835
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-06 14:16
Hoe ver zit je van de centrale volgens deze website?

http://spike.oli.tudelft.nl/adsl/

[Voor 8% gewijzigd door wgdejong835 op 09-01-2008 16:34]


Anoniem: 243721

wgdejong835 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 16:34:
[...]


Hoe ver zit je van de centrale volgens deze website?

http://spike.oli.tudelft.nl/adsl/
De afstand vanaf uw postcode naar de telefooncentrale is naar schatting: 1917 meter.

 • Anoniem: 55563
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online
Telfort ligt er bij m'n ouders alweer enige tijd uit. De eerste weken liep het als een trein (slechts zo'n 6 Mbps maar dat ligt aan de afstand tot de centrale). Sinds een goeie week echter houdt de modem maar zo'n 10 tot 20 seconde de verbinding vast om daarna opnieuw in te trainen. Dit gaat zo eindeloos door. De apparatuur in de centrale is al twee keer gereset maar zonder resultaat.

De modem is rechtstreeks op de ISRA in de meterkast aangesloten. Het gebruikte telefoonsnoertje is hooguit 50 cm lang. Direct nadat de aansluiting in de centrale voltooid was (november) werkte de boel meteen. De verbinding was stabiel en is tot vorige week nooit weggevallen.

Vandaag is er weer een monteur aan de gang geweest in de centrale maar weer zonder resultaat. Ik begrijp trouwens niet waarom dit niet sneller wordt opgelost. Ze kunnen aan de andere kant immers prima meten dat de verbinding niet stabiel is. Bovendien laat je mensen die nota bene betalen voor deze dienst toch niet zo lang in de kou zitten! Heb mijn ouders al gezegd dat ze een deel van het abonnementsgeld terug moeten eisen. Het mag dan weliswaar niet zoveel geld zijn maar het gaat hier om het principe. Slechte service tot dusver, Telfort!

Anoniem: 248228

Ik woon aan de buitenrand van de stad (Leeuwarden).
Mijn waarden zijn erg matig (8 Mb/s).
Helaas lijkt dit te wijten aan de afstand tot de wijkcentrale.

7918 kbps / 1140 kbps

noise margin upstream: 0 db
output power downstream: 20 db
attenuation upstream: 0 db
tone 0- 31: 00 00 00 04 44 55 45 54 44 33 41 55 55 10 00 00
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 41 db

Volgens speedtest is de afstand tot de centrale 2037m (hemelsbreed).
De werkelijke kabellengte is (41/13,8) 3 km.

Max. snelheid volgens Telfort = 11 Mb/s.
In werkelijkheid komt dit neer op 8 Mb/s.
Downloaden getest op max. 800 kbyte/s.

Anoniem: 243721

Heb net Telfort aan de lijn gehad, volgens hun moet ik zeker 12mb kunnen halen. ze gaan een onderzoek starten van waar het fout gaat, krijg binnen 5 tot 10 dagen te horen wat het mis gaat.

 • wgdejong835
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-06 14:16
Anoniem: 55563 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 16:38:

Bovendien laat je mensen die nota bene betalen voor deze dienst toch niet zo lang in de kou zitten! Heb mijn ouders al gezegd dat ze een deel van het abonnementsgeld terug moeten eisen. Het mag dan weliswaar niet zoveel geld zijn maar het gaat hier om het principe. Slechte service tot dusver, Telfort!
Aan de ene kant ben ik het met je eens maar aan de andere kant kan je dus niet veel verwachten voor maar 20 euro in de maand. Als je nu een zakelijke aansluiting hebt van 500 euro in de maand ok maar niet voor 20 euro.

Je zou geld kunnen terugvragen maar als ik 2 weken plat heb gelegen zit ik niet op 10 euro te wachten.

 • wgdejong835
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 27-06 14:16
Anoniem: 243721 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 16:37:
[...]

De afstand vanaf uw postcode naar de telefooncentrale is naar schatting: 1917 meter.
Ja, zou je op zich toch wel 10Mb moeten kunnen halen, hangt natuurlijk af hoe goed de lijnkwaliteit is.

Anoniem: 248228

http://www.speedtest.net/result/220216355.png

 • MaikelG
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 21-06 23:22
Anoniem: 243721 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 16:41:
Heb net Telfort aan de lijn gehad, volgens hun moet ik zeker 12mb kunnen halen. ze gaan een onderzoek starten van waar het fout gaat, krijg binnen 5 tot 10 dagen te horen wat het mis gaat.
Ik kan je wel melden dat ik nagenoeg dezelfde ADSL lijn waarden heb hier. Mijn geschatte afstand is ook 1950 meter, maar in werkelijkheid blijkt dat mooi wel zeker 3,5 km te zijn.

Mijn modem trainde eerst in op 5090 kbps, blijkt dat ze dit inmiddels hebben teruggezet naar 4100 kbps, omdat de lijn volgens de technische dienst van Telfort te instabiel zou zijn.
Als jouw lijn ook zo lang is (en daar lijkt het dus wel op), kun je er verder niets aan doen.

Of toch maar eens verhuizen.... :+

^^ 4 mega pixels - BF1 / Discord: bierrrrrtje


Anoniem: 248029

Beste mensen

Sinds 4 januari Telfort vast bellen geinstalleerd.
Kijk elke dag weer op mijn Telfort om te zien hoe het mijn gesprekskosten zit, maar elke keer staat er niets op.
Heeft dit te maken met het feit dat vast bellen nog steeds niet officieel geactiveerd of opgeleverd is??
verder ben ik nog steeds heel benieuwd of er ex-IPB'ers zijn die met Telfort niet meer kunnen bellen naar ander IPB telefoonnummers van KPN.
Ikzelf na 5 dagen nog steeds niet.
Heb mail naar KPN gestuurd en de IPBer die ik niet kon bellen heeft de storingsdienst van KPN ingeschakeld, ben heel benieuwd.

Gesprekskostenoverzicht

Hieronder ziet u een overzicht van de kosten van alle gesprekken in de periode van 04/01/2008 tot 10/01/2008.

Let op: door afronding kunnen kleine verschillen ontstaan tussen het gesprekskostenoverzicht en de daadwerkelijke gesprekskosten op uw rekening.

Start gesprek (dd-mm-yyyy hh:mm:ss) Gekozen nummer Duur gesprek (hh:mm:ss) Bedrag
(excl.
BTW) Rekening
nummer Rekening
datum

Terug naar vorige pagina voor een nieuw gesprekskostenoverzicht.

Terug naar Telfort homepage

Zou ik heel die periode voor niets gebeld hebben?? >:)

 • Athome
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 22:07
Mijn schoonouders willen overstappen van XS4All naar Telfort. Nu heb ik XS4All gebeld over de overstapprocedure.

Er werd mij gevraagd naar welke provider ik wil overstappen. Ik zei "Telfort". Ik kreeg als antwoord dat ik gewoon telfort moest aanvragen en dat ik (mijn schoonouders dus) dan vanzelf een brief kreeg van XS4All wanneer het contract beeindigd wordt.

Kunnen mensen dit verhaal bevestigen

 • Doerak553
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 09-03 23:16
Anoniem: 248194 schreef op woensdag 09 januari 2008 @ 13:33:
Na jaren trouwe klant te zijn geweest van Planet IPB doe ik nu ook een overstap naar Telfort aangezien de prijs nogal hoog is bij Planet en hier goede reacties staan heb ik de stap gewaagd.

Ik heb afgelopen maandag de 7e dus een bevestiging ontvangen van Telfort en heb gisteren mijn IPB contract laten beindigen per 03-03-2008, maar dit ging niet geheel vlekkeloos.
De vriendelijke dame bij Planet wist mij te melden dat ik eerst mijn tellijn terug moest laten zetten naar analoog. Vervolgens zou Telfort dit dan weer kunnen overnemen om er weer een Voip lijn van te kunnen maken!!!!!
Toen maar even met Telfort gebeld en die wisten te melden dat dit helemaal niet hoeft daar ik al had aangegeven dat ik al een Voiplijn had.
Nogmaals bellen met Planet en jawel ik kon mijn contract opzeggen dus nu maar hopen dat alles goed gaat. (kastje-muur idee)

Ik laat het jullie weten hoe het verder verloopt.
Je moet in stap 4 van Telfort pas je huidige provider opzeggen.

 • Tweakable
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 27-05 16:03
bassierocks schreef op dinsdag 08 januari 2008 @ 20:44:
Hallo,

Sinds de eerste 10 post over Telfort internet heb ik hier meegelezen, totaan einde deel 3. Toen is bij ons het internet + bellen geleverd en is mijn interresse afgezakt... Maar...
We wonen hier redelijk ver van de centrale af. Bij het vorige internet, 3 mbit van XS4ALL, was de attenutation downstream 28 db. De centrale is een oude ADSL (1) centrale, maar het modem logt nu wel onder ADSL2 in. Met het Telfort internet is de attenuation downstream 38 db, wat ik wel erg veel vind. Het modem is met dezelfde kabels als het vorige modem aangesloten.

Het modem traint soms in met 7995 / 1023 kbit maar soms ook met 6815 / 1023 kbit. Het downloaden via nieuwsgroepen loopt volledig stabiel met 840 kbyte / s. Alleen klaagt m'n moeder over storingen over de telefoon. Ze heeft ook klachten gehad van de andere persoon aan de lijn dat ze soms kort wegvalt. Wanneer het modem lager intraint blijven deze verstoringen.

Heeft iemand anders ook deze klachten, of weet iemand er een oplossing voor? Misschien werkt een (alternatieve) nieuwe firmware beter, maar waar kan ik deze vinden? De huidige firmware is V3.40, op de zyxel site staat als nieuwste ook V3.40 maar met een andere code erachter. Ik denk dat deze andere code op de telfort firmware aanpassing slaat, of is deze firmware wel beter?

Het vreemde is natuurlijk dat tijdens het downloaden de verbinding wel volledig stabiel blijft. En nee, ik was niet aan het downloaden of zelfs internetten tijdens de "storingen" ;) .
Vermoedelijk is er iets niet helemaal lekker met je splitter (of de splitter in de centrale). Deze zou namelijk de frequenties voor je moeten scheiden voordat het je modem of telefoontoestel bereikt. Je kunt proberen deze te vervangen of eerst even testen zonder splitter en met een telefoontoestel direct op het isra punt. Als je nog steeds problemen hebt met een toestel direct aangesloten zou je even moeten klagen bij je tel aanbieder.
Pagina: 1 2 3 ... 15 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee