1: Standalone betekent geen backoffice. Als je bijv niet het opladen hoeft te verrekenen met je werk dan heb je geen backoffice nodig. Het voordeel is dat backoffice altijd een abonnement nodig heeft en wat euros kan kosten per maand. Een backoffice heeft nog een voordeel dat je je paal met RFID ook kan laten gebruiken door bezoekers bijv. Omdat zij hun eigen tag gebruiken zal de backoffice het verrekenen. Als je alleen prive laad dan is een backoffice waarschijnlijk niet nodig. Je kan via de myeve app de "White list" bijwerken zodat je kan beheren wie er mag laden met welke RFID pas. Je kan ook plug en charge aanzetten en dan hoef je niet eens een RFID aan te bieden maar dan kan iedereen met fysieke toegang tot je laadpaal dus ook zomaar opladen.bnwgraaf schreef op woensdag 23 augustus 2023 @ 12:39:
Ik heb toch zo nopg wat vragen over de Alfen laadpaal.
- Wanneer zet je een laadpaal op stand alone; wat is daar de functie van (voor-/nadelen)
- Klopt het dat load balancing altijd alle 3 de fases gelijkmatig naar beneden brengt en niet dat per fase kan doen? Dus als één van de fases in mijn groepenkast extra belast wordt door bijvoorbeeld een wasmachine, dan worden toch alle drie de fases in de lader terug geschroeft.
- Ik zit te denken aan RFID authenticatie te gebruiken, maar zou eigenlijk een klein sleutelhangertje daarvoor willen.
Die kun je in vele soorten en maten kopen. Waar moet ik op letetn om een werkende te vinden? Ik zag dat er bijvoorbeeld verschillende frequenties waren.
2. Ja met opladen met 3 fases zijn ze altijd van dezelfde ampere. Je kan ook wisselen naar 1 fase maar volgens mij gebeurt dat niet automatisch door alfen loadbalancing. Het is dus gewenst om te zorgen dat je drie fases goed verdeeld zijn over je groepen. Dat is heel andere koek maar je moet gewoon dan per groep kijken wat de amperage is en dan je groepen over de fases verdelen.
3. Hier heb ik geen ervaring mee.