Toon posts:

Feedback op moderatie in Tweakers Feedback fora

Pagina: 1 2 3 4 Laatste
Acties:
 • 16.443 views

 • WEBGAMING
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 16:58
Afgesplitst van Een jaar bij Tweakers: update van de communitymanager.
Jazzy schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 13:17:
[...]
Dit zie je echt verkeerd. De mods zijn gewoon gebruikers die met beide benen midden in de community staan, met als enige verschil dat ze voor een bepaalde periode extra verantwoordelijkheden op zich nemen. Daarbij hoort ook dat we alle problemen die in ons forumdeel spelen bespreken, continu naar oplossingen zoeken en daar actief aan werken. Dat gaat veel verder dan af en toe een PM sturen of een topic sluiten.

Als moderators iets anders zien, dan is het omdat het onderwerp uitgebreid besproken is, van alle kanten benaderd, input van mensen met vele jaren ervaring is meegenomen, we in gesprek zijn gegaan met gebruikers, we dingen geprobeerd hebben, etc. Stellen dat de CM zich niet met de community bezig houdt omdat ze met name met crew gesproken heeft vind ik eerlijk gezegd schofferend, zowel naar Saskia als naar de crew.
Natuurlijk zijn jullie deel van de community, maar zoals ik ook al in mijn reactie zei, jullie zijn de community niet. Jullie zijn een deel, en als het goed gaat maar een heel klein deel van de community. Hoe veel gebruikers zijn er vergeleken met mods?

Zoals al genoemd, vind je nou niet dat de arrogantie van het tweede deel van de reactie af straalt?
Het is uitgebreid besproken, er zijn jaren ervaring meegenomen, maar ondertussen vind een hoop van de community zelf het het zijne van, en zijn ze niet tevreden.
Maar jullie hebben het er maar mee te doen, want wij hebben jaren ervaring. Prima, maar zeg dan ook niet dat het om de community draait, want veel van de echte community is ontevreden.

Zal misschien wel verwijderd worden, maar weet je wat ik schofferend vind? Er word nog steeds niet geluisterd, en de mods weten het beter.
De manier van verwoorden word ineens heel belangrijk, maar naar de echte kritieke punten word niet geluisterd, want dat word niet aardig genoeg gezegd.

Waar is dit forum zonder deskundige gebruikers? Nergens. Jullie zijn heel goed bezig om de gebruikers weg te jagen, en nogmaals, dit topic is daar een heel goed voorbeeld van.

[Voor 7% gewijzigd door Dirk op 05-02-2021 00:06]


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 16:05

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

WEBGAMING schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 20:04:
Zal misschien wel verwijderd worden, maar weet je wat ik schofferend vind? Er word nog steeds niet geluisterd, en de mods weten het beter.
Ik probeerde je een ander perspectief te laten zien, namelijk van een gebruiker die hier al 21 jaar (!) actief deelneemt en sinds drie jaar extra verantwoordelijkheden heeft en daarmee ook wat meer inzicht in hoe het er aan de achterkant aan toe gaat.

Ik kan je alleen maar adviseren om eens adem te halen, wat meer te relativeren en mensen het voordeel van de twijfel te geven. Natuurlijk is het irritant als je je niet gehoord voelt, maar het beeld dat je schetst van een niet luisterende crew die haaks tegenover een unaniem ontevreden community is simpelweg niet correct.

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Helgie
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 02-07-2021

Helgie

Misantroop

Gonadan schreef op woensdag 3 februari 2021 @ 19:12:
[...]

Erg jammer dat je dat er uit haalt, want dat is natuurlijk niet de essentie die ik probeer over te brengen. Ik stel simpelweg dat een zeer directe toon wellicht sneller een reactie geeft, maar dat het niet per definitie betekent dat het ook meer effect heeft.

Op tweakers verwachten we nu eenmaal een bepaald niveau van communiceren: vriendelijk en hulpvaardig. In de feedbackdelen is het vaak wat scherper dan de rest van het forum, maar dat is niet erg want dat is niet vreemd als je frustratie komt uiten.
Dan kan je voorkeursstijl zijn om zo direct mogelijk te zijn, als het in onze ogen een grens over gaat zal daar gewoon wat van gezegd worden. Dat moet je dan ook volledig los van de inhoud zien, dat gaat puur over de vorm.

Scherp op de inhoud is hartstikke prima, maar het moet wel gezellig blijven. :)

En ja, in dit topic is er vrij snel wat van gezegd. Bewust, om te voorkomen dat veel vragen weer onder sneeuwen zoals in andere topic veel gebeurd is. Want dan krijg je weer het effect dat mensen zich niet gehoord voelen omdat er geen reactie komt.
Zoals ik het zie, om maar even naar het premium-topic te kijken, komen er op posts die zich vriendelijk en hulpvaardig opstellen alleen maar zalvende, nietszeggende marketingpraatjes zonder enige concrete inhoud. Precies het soort taal waar de cm hier kritiek op krijgt, en terecht wat mij betreft.

Als reactie daarop wordt men dan wat minder lief, lees, meer direct, wat door de mods (en ja, dit is mijn eigen ervaring, nee, ik claim niet dat dat representatief is voor de hele community, net zo min als dat iemand anders zou moeten claimen dat het dat niet is) maar al te graag misbruikt wordt om die posts vervolgens te verwijderen onder het mom van ' ja maar, je moet wel vriendelijk blijven!!!!!' om vervolgens op die manier meningen die ze niet bevallen of waar ze niet op believen te reageren uit het topic te houden.

Vervolgens hebben sommige mods nog wel eens de neiging om zich door dergelijke directe posts op de pik getrapt te voelen, waarna ze nog wat olie op het vuur gooien door even met een gestrekt been erin te gaan ( met de bijbehorende bewoordingen, waar een gemiddelde gebruiker een ban voor te pakken zou krijgen) waarna ' de discussie uit de hand loopt' en we weer vanaf stap één beginnen.

Dan voelen gebruikers zich logischerwijs ongelijk behandeld ten opzichte van de mods ( waarvoor eerder het woord klassenjustitie werd gebruikt, waar weer iemand over viel, typisch is dat) waarna het topic even op slot gaat en we wéér vanaf stap één beginnen.

Dat is de cyclus die je contant hier plaats ziet vinden.

Wat mij betreft moet men ( en daarmee doel ik grotendeels op de mods) gewoon eens leren omgaan met directe communicatie. Je kan nog zo veel communicatietrainingen/-opleidingen gehad hebben, maar als het enige wat je daaruit gehaald hebt is dat elke vorm van kritiek volledig verpakt moet zijn in een stortvloed van complimenten heb je er de ballen van begrepen. Dat geldt ook voor de posts die we in het genoemde topic ( en in dit topic) zien met betekenisloze termen, toezeggingen, geclausuleerde beloften en wat dies meer zij.

Ofwel: als iemand zegt dat ' je je te snel op je pik getrapt voelt' moet je niet je op je pik getrapt voelen ( en daarmee het gelijk van de tegenpartij bewijzen) vanwege het taalgebruik en met een gestrekt been erin gaan om vervolgens de hierboven omschreven cyclus aan te slingeren, maar moet je gewoon de poster in kwestie vragen wat hij bedoelt.

Ik heb geen idee of er een term voor is, maar het lijkt erop dat vele mensen hier ( in een community die zich soms erg lijkt te prijzen bij het idee dat ze allemaal hoogopgeleid en intelligent zouden zijn; die elitaire 'air' is sterk aanwezig, met name bij de mods) misschien wel bestudeerd hebben hoe communicatie zou moeten lopen, maar er maar bar weinig natuurlijk talent voor hebben en zich daarom verliezen in de vorm en toon van de communicatie, en daarmee de daadwerkelijke boodschap uit het oog verliezen.

En dat was waarom zeef zo'n goede cm was; hij kon dat wél. Hij kon zowel de vorm als de boodschap als de toon van communicatie onderscheiden en daardoor begrijpen wat er nu eigenlijk bedoeld werd, of nog beter gezegd, het gevoel dat de poster had bij het maken van die post. Daardoor kon hij de heersende wind van de community heel goed lezen en daarop inspelen. Om heel eerlijk te zijn zie ik dat bij de huidige cm niet, en het lijkt er tot nog toe niet op dat dat gaat veranderen.

Hypocrites must die


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17:02

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Helgie schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 21:09:
[...]
Als reactie daarop wordt men dan wat minder lief, lees, meer direct, wat door de mods (en ja, dit is mijn eigen ervaring, nee, ik claim niet dat dat representatief is voor de hele community, net zo min als dat iemand anders zou moeten claimen dat het dat niet is) maar al te graag misbruikt wordt om die posts vervolgens te verwijderen onder het mom van ' ja maar, je moet wel vriendelijk blijven!!!!!' om vervolgens op die manier meningen die ze niet bevallen of waar ze niet op believen te reageren uit het topic te houden.
Ik vind het oprecht jammer dat je dit zo ziet. Ik snap persoonlijk ook niet goed hoe je van het punt dat een discussie respectvol moet blijven een directe lijn lijkt te trekken naar een soort complot waarbij moderatie wordt gebruikt om meningen die niet bevallen uit topics te weren. Hoewel ik het risico loop dat je mij niet zal geloven kan ik je alleen maar vertellen dat dit echt niet aan de orde is.

In het algemeen; Ik betreur de "wij vs crew" houding die sommige mensen ventileren. Zoals al eerder aangegeven maakt de crew ook deel uit van de community. Wij zijn naast crewlid ook normale users die Tweakers een enorm warm hart toedragen. Veel crewleden lopen hier erg lang rond en besteden erg veel van hun tijd om Tweakers een leuke plek te laten zijn. Daarvoor wordt vrijwel niets teruggevraagd behalve een respectvolle houding, net als iedereen die verdiend. Wat mij betreft is het veel beter om over het wij vs zij gevoel heen te stappen omdat dit de enige manier is waarop een discussie of een topic als deze nuttig en zinvol blijft.

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 15:33

Grvy

Bot

Bor schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 21:18:
[...]


Ik vind het oprecht jammer dat je dit zo ziet. Ik snap persoonlijk ook niet goed hoe je van het punt dat een discussie respectvol moet blijven een directe lijn lijkt te trekken naar een soort complot waarbij moderatie wordt gebruikt om meningen die niet bevallen uit topics te weren. Hoewel ik het risico loop dat je mij niet zal geloven kan ik je alleen maar vertellen dat dit echt niet aan de orde is.

In het algemeen; Ik betreur de "wij vs crew" houding die sommige mensen ventileren. Zoals al eerder aangegeven maakt de crew ook deel uit van de community. Wij zijn naast crewlid ook normale users die Tweakers een enorm warm hart toedragen. Veel crewleden lopen hier erg lang rond en besteden erg veel van hun tijd om Tweakers een leuke plek te laten zijn. Daarvoor wordt vrijwel niets teruggevraagd behalve een respectvolle houding, net als iedereen die verdiend. Wat mij betreft is het veel beter om over het wij vs zij gevoel heen te stappen omdat dit de enige manier is waarop een discussie of een topic als deze nuttig en zinvol blijft.
Jullie begrijpen dat het "wij vs crew" gevoel door jullie gedrag versterkt wordt? Je verhaal leest voor mij als een "wij doen het goed, jullie fout doe dat eens niet" zoals altijd. :? Waarom wordt dat nou niet begrepen?

Zelfreflectie en zelfkritiek is compleet verdwenen lijkt het soms.

Dit is een account.


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17:02

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Grvy schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 21:24:
[...]


Jullie begrijpen dat het "wij vs crew" gevoel door jullie gedrag versterkt wordt? Je verhaal leest voor mij als een "wij doen het goed, jullie fout doe dat eens niet" zoals altijd. :? Waarom wordt dat nou niet begrepen?

Zelfreflectie en zelfkritiek is compleet verdwenen lijkt het soms.
Ik vermoed dat je mijn reactie niet helemaal goed leest of mijn intentie niet begrijpt. Jouw reactie staat precies bol van de "jullie" vs "wij". Dat is precies waarvan ik aangeeft;
Wat mij betreft is het veel beter om over het wij vs zij gevoel heen te stappen omdat dit de enige manier is waarop een discussie of een topic als deze nuttig en zinvol blijft.

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Helgie
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 02-07-2021

Helgie

Misantroop

Bor schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 21:18:
[...]


Ik vind het oprecht jammer dat je dit zo ziet. Ik snap persoonlijk ook niet goed hoe je van het punt dat een discussie respectvol moet blijven een directe lijn lijkt te trekken naar een soort complot waarbij moderatie wordt gebruikt om meningen die niet bevallen uit topics te weren. Hoewel ik het risico loop dat je mij niet zal geloven kan ik je alleen maar vertellen dat dit echt niet aan de orde is.

In het algemeen; Ik betreur de "wij vs crew" houding die sommige mensen ventileren. Zoals al eerder aangegeven maakt de crew ook deel uit van de community. Wij zijn naast crewlid ook normale users die Tweakers een enorm warm hart toedragen. Veel crewleden lopen hier erg lang rond en besteden erg veel van hun tijd om Tweakers een leuke plek te laten zijn. Daarvoor wordt vrijwel niets teruggevraagd behalve een respectvolle houding, net als iedereen die verdiend. Wat mij betreft is het veel beter om over het wij vs zij gevoel heen te stappen omdat dit de enige manier is waarop een discussie of een topic als deze nuttig en zinvol blijft.
Nou ja, in mijn ( en naar mijn vermoeden die van veel anderen) optiek wordt dit dus juist versterkt zo niet veroorzaakt door de mods. Maar goed, is dat niet een mooi punt voor @Moonsugar om aan te haken? Het uitzoeken of dit een sentiment is dat door meer mensen gedeeld wordt, wat de oorzaak daarvan is en wat er aan te doen valt. Lijkt me bij uitstek geschikt om voor haar te laten zien wat ze kan en een aantal eventuele spanningen weg te nemen. Misschien beginnen bij het Premium-topic?

Hypocrites must die


 • FirePuma142
 • Registratie: April 2004
 • Niet online
Bor schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 21:18:
[...]


Ik vind het oprecht jammer dat je dit zo ziet. Ik snap persoonlijk ook niet goed hoe je van het punt dat een discussie respectvol moet blijven een directe lijn lijkt te trekken naar een soort complot waarbij moderatie wordt gebruikt om meningen die niet bevallen uit topics te weren. Hoewel ik het risico loop dat je mij niet zal geloven kan ik je alleen maar vertellen dat dit echt niet aan de orde is.
Ik kan het me juist heel goed voorstellen helaas. Je hoeft als recent voorbeeld alleen maar maar het Grote Plus-topic te kijken. Dat ontspoort gisteren flink, waarbij de ontsporing voor een flink gedeelte toe te schrijven is aan een moderator. Die vervolgens de bezem door het topic haalt. Als er vervolgens een topic report wordt ingediend om dit een halt toe te roepen en je daarin heel specifiek om terugkoppeling vraagt blijft het stil.

Ik zie ook met enige regelmaat moderators gedrag vertonen waar ik zelf bijvoorbeeld voor op de vingers word getikt. Ik heb al lang geleden geleerd dat de vermeend overtreder zelf of een andere moderator daar op aanspreken geen enkel effect sorteert.

Überhaupt zijn moderators hier in mijn ervaring, op een enkele uitzondering na, norse schoolmeesters in communicatie die verdraaid snel in standje blaf schieten en als je daar niet bijzonder van onder de indruk bent overschakelen op de mijn-wil-is-wet-modus.

Tel daar nog eens bij op dat hard op de inhoud en hard op de man met grote regelmaat met elkaar wordt verward, zie dit topic bijvoorbeeld, maar er in modbreaks of DM’s of publieke terechtwijzingen juist met grote regelmaat op de man wordt gespeeld. Als je daar iets van zegt, enfin, dan volgt er blaf en wil-is-wet.

Dus alles leuk en aardig Bor, maar de hand in eigen crewboezem is geen overbodige luxe. Het wordt altijd, zoals jij nu ook enigszins doet door het een complot te noemen, enigszins geridiculiseerd en vervolgens onder het tapijt geschoven als onterechte feedback.

Ik ben ook geen heilige, verre van, maar ik kom er tenminste voor uit.

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:56]


 • Zeehond
 • Registratie: Juni 2015
 • Niet online

Zeehond

Frontpage Admin & PowerMod / Mod W&M

Seal with it!

FirePuma142 schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 22:18:
[...]


Ik kan het me juist heel goed voorstellen helaas. Je hoeft als recent voorbeeld alleen maar maar het Grote Plus-topic te kijken. Dat ontspoort gisteren flink, waarbij de ontsporing voor een flink gedeelte toe te schrijven is aan een moderator. Die vervolgens de bezem door het topic haalt. Als er vervolgens een topic report wordt ingediend om dit een halt toe te roepen en je daarin heel specifiek om terugkoppeling vraagt blijft het stil.

Ik zie ook met enige regelmaat moderators gedrag vertonen waar ik zelf bijvoorbeeld voor op de vingers word getikt. Ik heb al lang geleden geleerd dat de vermeend overtreder zelf of een andere moderator daar op aanspreken geen enkel effect sorteert.

Überhaupt zijn moderators hier in mijn ervaring, op een enkele uitzondering na, norse schoolmeesters in communicatie die verdraaid snel in standje blaf schieten en als je daar niet bijzonder van onder de indruk bent overschakelen op de mijn-wil-is-wet-modus.

Tel daar nog eens bij op dat hard op de inhoud en hard op de man met grote regelmaat met elkaar wordt verward, zie dit topic bijvoorbeeld, maar er in modbreaks of DM’s of publieke terechtwijzingen juist met grote regelmaat op de man wordt gespeeld. Als je daar iets van zegt, enfin, dan volgt er blaf en wil-is-wet.

Dus alles leuk en aardig Bor, maar de hand in eigen crewboezem is geen overbodige luxe. Het wordt altijd, zoals jij nu ook enigszins doet door het een complot te noemen, enigszins geridiculiseerd en vervolgens onder het tapijt geschoven als onterechte feedback.

Ik ben ook geen heilige, verre van, maar ik kom er tenminste voor uit.
Wat ik je in ieder geval kan garanderen is dat als we op zoek gaan naar een moderator we geen functie profiel opstellen voor norse schoolmeesters met een goddelijke eigendunk waar je “U” tegen zegt :P.

Bekijk het eens even los van rood en zwart. De moderators die hier rond lopen zijn in principe allemaal personen die uit de community zijn gekomen en ooit gewoon hier als gebruiker zijn binnen gewandeld. Ik kan mij niet voorstellen dat we allemaal toen we crew werden een complete gedragmetamorfose ondergingen. ( en weer terug aangezien er gewoon ook een berg gebruikers rond loopt met een crew verleden). De meeste crewleden zul je ook zien posten op het forum als gewone gebruiker.

Wel is het belangrijk in gedachten te houden dat de belangrijkste taak van een mod is de discussie in goede banen leiden en dat zal soms wat hardhandig gaan afhankelijk van wat er speelt. Daar zal soms best voor het menselijke wel eens wat frustratie in doorklinken als het vaak mis gaat, Fouten worden uiteraard ook door crew gemaakt (mijn eigen eerste moderatie was zeker niet de beste en er zullen ongetwijfeld nog wel fouten volgen zolang ik mens ben).

Voor de vrijwillige geld echter ook weer dat we verder geen enkel belang hebben om maar altijd nors te zijn, of rood vs zwart spellen te spelen. De personen die mod zijn geworden doen het ook gewoon omdat ze de community leuk vinden en daarvoor de handen uit de mouwen willen steken. Of voor V&A achter frauderurs aan jagen om het daar zo veilig mogelijk te houden voor de community. Mijn eigen doel is hier bijvoorbeeld toch om het forum voor iedereen zo leuk mogelijk te houden zodat iedereen, waaronder ik zelf, hopelijk hier nog over 20 jaar nog steeds veel plezier kan beleven. Dat voorkomt tenminste weer afkickveschijnselen van als het niet zou kunnen :P.

Persoolijk valt het mij wel op dat topics hier vaak uitlopen op discussies die al lang niet meer gaan over waar het topic origineel voor geopend was en emoties en frustratie hoog oploopt. Dat staat wel weer in de weg dat er gewoon eens inhoudelijk gepraat kan worden met betrekking tot dat onderwerp wat er beter kan. Als we dat nou eens gewoon met zijn alle kunnen doen zonder aangevallen te voelen of aan te vallen zouden we wel al een stuk verder komen in het verbeteren wat beter kan. Met direct de sidenote erbij dat perfectie waarschijnlijk nooit zal lukken.

Select * from fish


 • Helgie
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 02-07-2021

Helgie

Misantroop

Ernemmer schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 22:50:
Ik zal mijn eigen ruiten wel ingooien met deze post en ik heb er lang over gedacht of ik hem wel zou moeten posten, omdat de kans op een ban na deze post weer wat hoger zal zijn, maar ik heb de laatste tijd hetzelfde gevoel als wat hierboven gepost wordt.
Ik heb echt het gevoel dat de laatste tijd met 2 maten gemeten wordt tussen gewone gebruikers en mods die als gebruiker posten.

Een aantal voorbeelden;

Ik post iets offtopic, post wordt verwijderd
Een mod (als gebruiker) post iets offtopics, post bijft staan

Ik krijg een officiele waarschuwing voor sealioning
Een mod (als gebruiker) vraag in een topic 3 keer achter elkaar naar een bron en die posts blijven gewoon staan. (volgens mij is dat ook sealioning)

Een mod (als gebruiker) post een bewering zonder bron, 4 gebruikers vragen naar een bron, ik rapporteer de post omdat er geen bron is, de post blijft gewoon staan.

Ik zeg, ''niet heel veel'' in een post en een mod (als gebruiker) maakt er in de reactie ''geen'' van. Ik zeg daar iets van, het wordt heibel in het topic en in the end krijg ik een extra streepje achter mijn naam.

Ik reageer op een post waar een onwaarheid in stond, met een post met 2 bronnen. Een mod (als gebruiker) leest dit zoals ie wilt en maakt er van dat ik daarmee de norm wil stellen. Ik DM een andere mod (die moderator is van dat topic) en die ziet dat ook zo terwijl ik dat nooit ergens getypt heb.

Ik voel mij de laatste tijd in ieder geval erg onvriendelijk en oneerlijk behandeld door diverse mods en heb echt het gevoel dat ze meer mogen dan normale gebruikers.
Het ergste vindt ik nog dat als ik dit aankaart via DM bij andere mods dat ze het de normaalste zaak van de wereld vinden en ik weer een extra vinkje achter mijn naam krijg.

Deze post zal ook wel een extra vinkje opleveren (als ie al mag blijven staan), maar ik wil het toch gezegd hebben. Ik voel mij zeer ongelijk behandeld de laatste 2-3 weken, want daarvoor is er nog nooit een vinkje achter mijn naam gezet en ik post hier alleen met de beste bedoelingen.
Wel, je reactie is blijven staan... in een ander topic wat langzaam doodgebloed zal laten worden.

@Bor , dit is dus onderdeel van wat er bedoeld wordt. Dit gebeurt dus keer op keer: in plaats van dat er iets gedaan wordt met feedback worden dit soort posts/ discussies verplaatst of veranderd omdat het 'offtopic' zou zijn. Meestal wordt er dan nog even kort doorgediscussieerd, waarna men in een patstelling eindigt en het topic doodbloed, om over een aantal maanden weer in exact dezelfde situatie terecht te komen.

In plaats van op alle slakken zout te gaan leggen, is het niet beter om, om het even bot te zeggen, niet te lopen mekkeren over of iets nu on- of offtopic is en in plaats daarvan eens actie te ondernemen op de eerlijke feedback die iedereen hier geeft? ( Het mekkeren over ontopic, offtopic, het op het ene moment strak en op het andere moment los interpreteren van de regels, dat is nu precies wat mensen zoals ik zien als het gebruiken van de regels om onwelvallige meningen naar de achtergrond te laten verdwijnen. Één van de dingen die sterke onvrede creëeren.)

Of je nu gelooft of het waar is of niet, je ziet ongetwijfeld dat er meer mensen rondlopen hier met hetzelfde idee. Dan is het toch op z'n minst een goed idee om er eens proberen achter te komen waar dat gevoel door gecreëerd zou kunnen worden? Ook al zie je het zelf niet zo?
Zeehond schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:01:
[...]

Wat ik je in ieder geval kan garanderen is dat als we op zoek gaan naar een moderator we geen functie profiel opstellen voor norse schoolmeesters met een goddelijke eigendunk waar je “U” tegen zegt :P.
Waarom komt dat dan met zo'n grote regelmaat zo over? Misschien is het cynisme dat over de jaren oploopt nadat men een oneindig aantal waardeloze posts of klachten heeft moeten modereren, maar misschien is die persoon dan simpelweg ongeschikt?

Of misschien zit ik wel verkeerd. Ik bedoel, we kijken allemaal tegen dezelfde realiteit aan en toch zien we exact het tegenovergestelde. Maar nogmaals, dan lijkt het me enigszins handig om iemand ( en laat @Moonsugar daar nu bij uitstek geschikt voor zijn) te laten kijken naar welke factoren hierbij nu precies een rol spelen en wat daar precies aan te doen valt. Voor zover ik kan zien raak je op de huidige koers namelijk steeds meer van je meest bijdragende leden kwijt.

[Voor 12% gewijzigd door Helgie op 05-02-2021 00:17]

Hypocrites must die


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Zeehond schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:01:
[...]

Wat ik je in ieder geval kan garanderen is dat als we op zoek gaan naar een moderator we geen functie profiel opstellen voor norse schoolmeesters met een goddelijke eigendunk waar je “U” tegen zegt :P.

Bekijk het eens even los van rood en zwart. De moderators die hier rond lopen zijn in principe allemaal personen die uit de community zijn gekomen en ooit gewoon hier als gebruiker zijn binnen gewandeld. Ik kan mij niet voorstellen dat we allemaal toen we crew werden een complete gedragmetamorfose ondergingen. ( en weer terug aangezien er gewoon ook een berg gebruikers rond loopt met een crew verleden). De meeste crewleden zul je ook zien posten op het forum als gewone gebruiker.
Voor zover ik weet worden nieuwe modjes/admins gevraagd door bestaande modjes/admins. Nu wil ik niet zeggen soort zoekt soort maar ergens zal er toch een selectie op basis van een aantal criteria gemaakt moeten worden. Wie heeft die criteria opgesteld denk ik dan.

Keurt de slager zijn eigen vlees? Ik bedoel, jij kan je blijkbaar prima vinden in het reilen en zeilen qua moderatie. Het lijkt mij heel stug dat er iemand word geselecteerd die compleet een andere mening heeft over zaken. Dat iemand een andere mening kan krijgen gaandeweg kan natuurlijk en is ook regelmatig voorgekomen.

Wat ik wil zeggen is dat het een systeem is wat zichzelf in stand houd. Ooit heb ik al eens eerder geroepen, geef een modje/admin een x termijn en taai dan af. Er zijn er een aantal die vastgeroest zitten in hun doen en laten en compleet overtuigd zijn van hun eigen gelijk.

 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 15:33

Grvy

Bot

@Ernemmer de angst die jij hebt om 'aangesproken' of 'gebanned' te worden is een klacht die ik vaker gehoord heb. Of anoniem melden daarin helpt weet ik niet.

Ik weet wel.. en correct me if wrong dat er een gehele 'verweer' procedure is als er een ban uitgedeeld wordt waar je het niet mee eens bent. En dan komen er bepaalde modjes die weer boven de andere mods staan die 'onafhankelijk' (zeggen te zijn) gaan kijken.

Zoiets was het..
Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:23:
[...]

Wat ik wil zeggen is dat het een systeem is wat zichzelf in stand houd. Ooit heb ik al eens eerder geroepen, geef een modje/admin een x termijn en taai dan af. Er zijn er een aantal die vastgeroest zitten in hun doen en laten en compleet overtuigd zijn van hun eigen gelijk.
Dit vind ik op zich wel iets waard. Of het dit probleem oplost weet ik niet, want je krijgt veel meer verloop met gevolg veel meer eigen interpretaties wat mod zijn betekent maar.. ik herken idd ook een aantal modjes waarvan ik echt denk.. jij zit nu al te lang op de "ik ben de baas" stoel en het is naar je hoofd gekropen. :P

[Voor 45% gewijzigd door Grvy op 05-02-2021 00:27]

Dit is een account.


 • n3othebest
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 22-03 12:59
Ik wil graag ook de ander kant hier belichten. Ik zie hier gebruikers klagen die waar ik vaak genoeg reports over in heb moeten dienen en die met enige regelmaat in de terugkoppeling topics komen klagen.

In mijn ogen is dit een kleine kern van ontevreden mensen die gewoon graag hard schreeuwt.

Wat mij betreft mogen mods vaker en harder ingrijpen bij topics die dreigen te ontsporen.

 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 15:33

Grvy

Bot

@n3othebest en wat lost dat op? De mensen die klachten hebben de mond snoeren? Omdat er TR's geweest zijn van mensen die er een andere mening over hebben?

Volgens mij was -dat- juist niet de bedoeling van TR's om je eigen mening als waarheid te verkondigen.

Dit is een account.


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 104% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • n3othebest
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 22-03 12:59
Grvy schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:28:
@n3othebest en wat lost dat op? De mensen die klachten hebben de mond snoeren? Omdat er TR's geweest zijn van mensen die er een andere mening over hebben?

Volgens mij was -dat- juist niet de bedoeling van TR's om je eigen mening als waarheid te verkondigen.
Je haalt er hier bij dat het mij om de mening te doen is. Ik heb het over de vorm. Mensen die niet fatsoenlijk kunnen discussiëren moet je weg halen uit de discussie.

Wat mij opvalt is dat veel mensen die klagen over moderatie denken dat het komt door hun mening en niet inzien dat de manier waarom ze de discussie voeren het probleem is.

@Ernemmer van mij mogen posts van moderators ook gewoon aangepast worden ja. Kan me echter voorstellen dat om interne ruzie te voorkomen eerder een bericht naar de mod in kwestie gaat zodat die het zelf kan aanpassen. Dat is mijn ervaring als moderator op een ander forum.

 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 15:33

Grvy

Bot

n3othebest schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:37:
[...]

Wat mij opvalt is dat veel mensen die klagen over moderatie denken dat het komt door hun mening en niet inzien dat de manier waarom ze de discussie voeren het probleem is.
Maar wie bepaald dat? Jij? ik? De mods? Dat is misschien ook wel een deel van het probleem. Wat ik onfatsoenlijk vind en wat jij vind.. kan enorm verschillend zijn.

Ik weet bijv van mezelf dat ik heel direct, zonder er continue om heen te praten gewoon tegen iemand zal zeggen wat ik ervan vind. En dat wordt hier extreem vaak gezien als 'spelen op de man' wat werkelijk niet de intentie is..

Maarjah.. dat is zo bepaald blijkbaar.. dus meestal zeg ik maar niks meer. O-)

Dit is een account.


 • Zeehond
 • Registratie: Juni 2015
 • Niet online

Zeehond

Frontpage Admin & PowerMod / Mod W&M

Seal with it!

Helgie schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:10:
[...]


Waarom komt dat dan met zo'n grote regelmaat zo over? Misschien is het cynisme dat over de jaren oploopt nadat men een oneindig aantal waardeloze posts of klachten heeft moeten modereren, maar misschien is die persoon dan simpelweg ongeschikt?

Of misschien zit ik wel verkeerd. Ik bedoel, we kijken allemaal tegen dezelfde realiteit aan en toch zien we exact het tegenovergestelde. Maar nogmaals, dan lijkt het me enigszins handig om iemand ( en laat @Moonsugar daar nu bij uitstek geschikt voor zijn) te laten kijken naar welke factoren hierbij nu precies een rol spelen en wat daar precies aan te doen valt. Voor zover ik kan zien raak je op de huidige koers namelijk steeds meer van je meest bijdragende leden kwijt.
Daar heb ik geen antwoord op. Kan wel een aantal factoren bedenken. Soms gaat er ontzettend veel tijd in het modderen van een bepaald topic zitten wat wellicht een mod een beetje kribbig maakt of heeft iemand gewoon een wat slechtere dag. Ik denk wel dat één slecht moderatie veel langer zal blijven hangen als moderaties die verder gewoon goed verlopen en waarbij iedereen zoiets heeft van “prima, en door”.
Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:32:
[...]


Harder/eerder ingrijpen mag inderdaad soms wel, maar dan ook tegen andere mods (die als gebruiker posten), want ik rapporteer deze posts wel eens, maar heb nog nooit gezien dat een post van een mod werd aangepast. Dus gebruikers en mods gelijk behandelen. Het is ook niet zelden dat een mod(als gebruiker) zelf het topic ontspoort en dan bijval krijgt van een andere mod (als gebruiker). Dan is het 2-3 mods tegen 1 gebruiker en ben je snel klaar. 10 minuten later wordt het topic (soms zeer selectief*) schoongeveegd, krijgt de user een vinkje, de mods(die als gebruiker posten) niet.

*posts van gebruikes gaan weg en die van de mods bllijven staan
@Ernemmer ik zou je nog altijd adviseren om gewoon eens met de admin in gesprek te gaan die ik je gisteren noemde. Daarvoor komen er echt geen vinkjes achter de naam te staan. En moderators zullen toch wat terughoudender zijn met het modereren van een directe collega. Dus mijn advies stuur de admin die ik gisteren noemde gewoon eens een dm. Het stuk waar jij het over had gisteren kan ik je niet direct mee verder helpen aangezien het een forum is wat niet onder mijn verantwoordelijkheid valt en ik daar niet betrokken ben. Je verhaal ergens anders doen is in dit geval mogelijk alleen moet je het wel zelf doen en kan ik dat niet voor je doen.
Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:23:
[...]

Voor zover ik weet worden nieuwe modjes/admins gevraagd door bestaande modjes/admins. Nu wil ik niet zeggen soort zoekt soort maar ergens zal er toch een selectie op basis van een aantal criteria gemaakt moeten worden. Wie heeft die criteria opgesteld denk ik dan.

Keurt de slager zijn eigen vlees? Ik bedoel, jij kan je blijkbaar prima vinden in het reilen en zeilen qua moderatie. Het lijkt mij heel stug dat er iemand word geselecteerd die compleet een andere mening heeft over zaken. Dat iemand een andere mening kan krijgen gaandeweg kan natuurlijk en is ook regelmatig voorgekomen.

Wat ik wil zeggen is dat het een systeem is wat zichzelf in stand houd. Ooit heb ik al eens eerder geroepen, geef een modje/admin een x termijn en taai dan af. Er zijn er een aantal die vastgeroest zitten in hun doen en laten en compleet overtuigd zijn van hun eigen gelijk.
Niet altijd, er zijn ook regelmatig vacature rondes als er iemand gezocht wordt. Selectie gaat vaak op kennis en aanwezigheid in het forum. Maar als we zien dat iemand als een botte hork om het zo maar even te noemen, reageert op het forum is dat juist een negatief punt. Users wegjagen of een stroom aan klachten worden wij ook weer niet gelukkig van :P.

Een andere mening maakt niet uit. Als alle neuse dezelfde kant op staan zak je ook in. Daarnaast kan ik vertellen dat mods het regelmatig juist grondig met elkaar oneens zijn, al worden die discussies tussen mods niet publiekelijk gevoerd. Wijzigingen in beleid (die er wel eens zijn), onstaan toch vaak omdat iemand een balletje opgooit.

Select * from fish


 • WEBGAMING
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 16:58
Ik heb nu even geen tijd om inhoudelijk te reageren, maar dat het topic afgesplitst word zegt voor mij wel weer een hoop.

 • n3othebest
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 22-03 12:59
@Grvy natuurlijk kan dat verschillen. Vandaar ook dat ik mijn mening daarover wilde noemen. Ik heb het gevoel dat mensen die graag een heel open discussie met weinig moderatie willen ook snel zijn in klagen als ze die niet krijgen. Want de stijl is nou eenmaal om snel en hard te reageren.

Volgens mij is echter de grote meerderheid wel tevreden met hoe het gaat. Daarom zie je relatief weinig van dit soort topics en zijn het altijd dezelfde mensen die daarin komen klagen.

@WEBGAMING terecht dat dit soort discussies afgesplitst worden. Je kan niet een discussie over de vorm van een discussie door de discussie zelf geen doen. Dat word chaos en daar heeft niemand wat aan.

 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat.

Als ex-mod (ik weet niet of mijn eigen anti-fanclub nog bestaat :+ ) is het wel grappig om te zien dat mensen het over "de crew" en "de moderators" hebben alsof het een homogene kliek is. Ik kan jullie verzekeren van niet. De spreiding in karaktertrekjes en kwaliteit is minder dan in de complete userbase, maar het is heel heterogeen. Ik kon er met meer dan genoeg redelijk tot goed opschieten en er waren er ook zat wiens bloed ik van tijd tot tijd wel kon drinken, en vice versa. Het is wel wat minder heterogeen dan de userbase omdat er bij het selecteren van moderators een stuk bias inzit, die volledig te begrijpen is.

En ja, ik stoor me ook aan het niet weghalen van zwakke, vervelende etc posts van crew. Zeker buiten hun eigen forumdeel moeten ze gewoon als user behandeld worden en net zo hard aangepakt worden, en binnen hun forumdeel hebben ze een voorbeeldfunctie. Maar dat zal niet snel veranderen :)

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • Zeehond
 • Registratie: Juni 2015
 • Niet online

Zeehond

Frontpage Admin & PowerMod / Mod W&M

Seal with it!

WEBGAMING schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:44:
Ik heb nu even geen tijd om inhoudelijk te reageren, maar dat het topic afgesplitst word zegt voor mij wel weer een hoop.
De reacties zijn gewoon meegenomen naar een eigentopic in hetzelfde forum als het topic waar ze vandaan komen. Het doet geen afbreuk aan de zichtbaarheid. (In theorie maakt het met de huigie titel juist de discussie zichtbaarder aangezien het ander topic een hele andere titel heeft).

Wel wil je de twee discussies uit elkaar houden waardoor je nu gewoon twee topics hebt waar puur discussie stat over waar het topic over gaat. Een grote onleesbare brei van discussies die door elkaar lopen schiet niemand iets mee op :).

Select * from fish


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17:02

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

WEBGAMING schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:44:
Ik heb nu even geen tijd om inhoudelijk te reageren, maar dat het topic afgesplitst word zegt voor mij wel weer een hoop.
Ik ben wel benieuwd wat je dat precies zegt. De discussie is is ontstaan is niet meer ontopic op de plek waar deze gestart is met het effect dat het betreffende topic ondersneeuwt en een normale discussie over het originele onderwerp niet meer mogelijk lijkt. In mijn ogen is het dan juist beter om discussies duidelijker te scheiden dan alles maar te laten varen. Uit jouw reactie merk ik dat je dit een onplezierig gevoel geeft. is dat omdat je iets achter het afsplitsen zoekt of bedoel je iets anders?
Ernemmer schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 22:50:
Ik zal mijn eigen ruiten wel ingooien met deze post en ik heb er lang over gedacht of ik hem wel zou moeten posten, omdat de kans op een ban na deze post weer wat hoger zal zijn, maar ik heb de laatste tijd hetzelfde gevoel als wat hierboven gepost wordt.
Ik heb echt het gevoel dat de laatste tijd met 2 maten gemeten wordt tussen gewone gebruikers en mods die als gebruiker posten.

Een aantal voorbeelden;
...
Hier wil ik graag even aanhaken. Ik zie niet in waarom de kans op een ban met deze post zou toenemen. Ik ken de gevallen die je aanhaalt niet dus zal daar niet inhoudelijk reageren.

Wanneer je je onjuist bejegend voelt door een crewlid kan je altijd met dit crewlid in gesprek gaan. Kom je er met hem of haar niet uit dan is er een Admin waar je kan aankloppen. Deze zal naar je klacht kijken en hier op reageren. Waar nodig wordt met betrokken personen gesproken. Kom je er hier nog niet uit dan is er nog een bemiddelteam die naar de klacht kan kijken. Er zijn dus meerdere stappen die je kan ondernemen. Wel wil ik opmerken dat dit niet automatisch betekent dat je gelijk krijgt. Er wordt in ieder geval zo objectief mogelijk naar klachten gekeken. Crewleden hebben ook verschillende opties zoals overleg met een collega, zijn of haar Admin etc. We zijn allemaal mensen en maken dus ook allemaal wel eens een fout.

[Voor 49% gewijzigd door Bor op 05-02-2021 08:54]

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 106% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Webgnome
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16:35
Verplaatsen naar de HK zou nog kunnen maar dan kunnen er weer veel mensen niet bij.
Je geeft toch zelf het antwoord?

Strava, Twitter


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17:02

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 08:52:
Om gelijk de dag maar even goed te beginnen

Wat was er mis met dit topic?
Sneeuw 2021

Gewoon leuk geklets over de aankomende sneeuw, waarschijnlijk wat leuke plaatjes straks en na de sneeuw kan het dicht. Verplaatsen naar de HK zou nog kunnen maar dan kunnen er weer veel mensen niet bij.
Ik denk dat dat soort topics gewoon moeten kunnen op Tweakers, en helemaal nu tijdens Corona nu mensen elkaar toch al minder zien en spreken.

PS. ik zou deze melding dus graag anoniem kunnen doen.
Ik weet niet hoe handig het is om losse topics of voorvallen te bespreken hier. In dit geval had ik er persoonlijk niet voor gekozen het topic te sluiten maar had ik deze in de huidige vorm naar de huiskamer verplaatst (dit heb ik via een TR overigens zelf als user ook aangegeven). Wil je de beweegreden van de betreffende mod weten dan kan je contact met haar opnemen. Ze bijt niet ;)

Ik vraag mij af waarom je een melding als deze anoniem zou willen doen. In mijn ogen is dat niet handig gezien we dan niet weten waar we dan met aanvullende vragen of feedback naar toe moeten.

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Eric H
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 30-03 22:06
Jemig.......post niet veel, lees meer mee.

Loop al wel behoorlijk wat jaren rond in diverse fora/communities en overal is dit een wederkerend onderwerp.
Gebruikers die zich niet gehoord voelen, moderators die als machtswellustelingen worden afgeschilderd en vooral een kliekje onderling zijn.

Wat ik in al die jaren wel geleerd heb is het volgende :
Je aanwezigheid op een online community is niet verplicht. Net zo min als dat moderators etc. zich moeten verantwoorden naar de community. Zij nemen een beslissing en daar zul je het als user mee moeten doen.

Je kunt er als gebruiker vauit gaan dat er geprobeerd wordt om het iedereen naar de zin te maken, maar zoals het tegeltje bij mijn oma aan de wand al vertelde :
Er is nog nooit een kok gevonden die kon koken naar alle monden.

Wat mij ook altijd opvalt in dit soort discussies zijn de mensen die zich er op laten voorstaan hoe lang zij lid zijn, hoe veel postings/bijdrages ze geleverd hebben. Om dat vervolgens als maatstaf te gebruiken om hun eigen gelijk aan te tonen. ( of om meer gewicht toe te kennen aan hun mening/posting)

Een online community is geen democratie !
Ik ga uit van ieders beste bedoelingen en zie dit soort discussies altijd met lede ogen aan, want onder aan de streep voegt het niets toe.

Eric, Signing off !!


 • Dirk
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 11:57

Dirk

Coördinator Frontpagemoderatie
Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 08:57:
[...]


Maar het wordt niet verhuist, het wordt gesloten en als het wel verhuist wordt kunnen veel mensen er niet in, wat weer jammer is voor een deel van de community.
Verplaatsen is redelijk zinloos, aangezien Het grote officiële "Het Sneeuwt" topic - Deel 2 al in de HK staat. Verder hebben we regels welke topics waar horen om een wildgroei te voorkomen en om overzicht te behouden. Verder is de HK afgesloten omdat in het verleden is gebleken dat de gebruikers die puur voor de HK komen vaak niet de prettigste gebruikers zijn, dus is het nu een extraatje voor de wat actievere gebruikers die niet negatief meedoen.

All statements are true in some sense, false in some sense, meaningless in some sense, true and false in some sense, true and meaningless in some sense, false and meaningless in some sense, and true and false and meaningless in some sense.


 • RodeStabilo
 • Registratie: December 2013
 • Niet online
Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 08:57:
[...]


Maar het wordt niet verhuist, het wordt gesloten en als het wel verhuist wordt kunnen veel mensen er niet in, wat weer jammer is voor een deel van de community.
Ik kan daar inderdaad niet bij. Nu moet ik daar dus blijkbaar toegang tot aanvragen.

nog even afgezien van de koele en zakelijke manier van het topic afsluiten

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 106% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 108% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17:02

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 09:07:
[...]

Mijn ervaring is dat ze wel bijt en ook nog eens posts van mij verdraaid zodat het beter in haar reactie past.
Dit lijkt mij een voorbeeld waar je het eerder door mij geschetste pad kan bewandelen. Er wordt echt zorgvuldig met klachten en vragen omgegaan. Hopelijk onnodig om aan te geven maar dit wil natuurlijk niet altijd zeggen dat je gelijk krijgt.

Op persoonlijke note en niet in relatie met het geval die je hier aanhaalt maar meer ter illustrati:

Ik heb als crewlid ook wel eens beslissingen genomen waar ik later door een collega op werd gewezen of zelf van dacht "achteraf niet zo handig gedaan". Ik vind het persoonlijk dan altijd wel sierend om dat gewoon bij de betreffende persoon aan te geven. Je kweekt daar een hoop goodwill mee is mijn ervaring. Het probleem is wel dat sommige mensen een dergelijk voorval bij nieuwe verschillen van inzicht direct weer aanhalen als een soort "toen ging het mis, je zal het nu ook wel niet goed doen" wat ik niet terecht vind.

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16:42

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

@Ernemmer Een TS met 2 plaatjes en 40 woorden (los van de disclaimer Het algemeen beleid #achteraf)... We do have standards.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


 • RodeStabilo
 • Registratie: December 2013
 • Niet online
Señor Sjon schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 09:22:
@Ernemmer Een TS met 2 plaatjes en 40 woorden (los van de disclaimer Het algemeen beleid #achteraf)... We do have standards.
Ja, maar waarom geen sturing naar een betere TS i.p.v het direct af te kappen met een toch wel heel zakelijke sluitbericht? Het zou echt wel meer kunnen worden dan een opsomtopic.

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 118% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Eric H
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 30-03 22:06
Als aanvulling op mijn vorige post wil ik graag de volgende beeldspraak gebruiken om aan te geven hoe ik aankijk tegen het gebruik van een forum.

Zie het als een huiskamer van iemand anders waar je op bezoek komt. Als de eigenaar van de woonkamer er regels of maniertjes op nahoudt die je niet aanstaan blijf je daar dan ook maar over doormekkeren of accepteer je dat de eigenaar van de woonkamer de dienst uitmaakt.

En als het je blijft irriteren waarom blijf je er dan op visite komen.

Ik ga ook wel eens op bezoek bij anderen (nu even wat minder, want Covid), maar pas mijn gespreksonderwerpen en gedrag aan, aan degene waar ik op bezoek ben.
En als ik een gesprek begin over een onderwerp en dat wordt niet opgepikt, blijf ik niet als een jengelend kind het onderwerp maar aansnijden in de hoop dat iedereen dan wel naar me luistert.

ik drink thuis mijn koffie uit een mok, als ik op bezoek ben bij iemand anders en die drinkt koffie uit plastic bekertjes heb ik keuzes, ik drink het ook uit een plastic bekertje, ik drink geen koffie of ik ga weg.
Wat ik niet doe is mijn gastheer continu maar blijven te overtuigen van het feit dat mokken het allerbeste zijn. Ik kan het een keertje aangeven, maar meer niet.

Kortom, we zijn hier te gast bij Tweakers.net, gedraag je dan ook als gast.

Eric, Signing off !!


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 105% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Eric H schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 09:43:
Als aanvulling op mijn vorige post wil ik graag de volgende beeldspraak gebruiken om aan te geven hoe ik aankijk tegen het gebruik van een forum.

Zie het als een huiskamer van iemand anders waar je op bezoek komt. Als de eigenaar van de woonkamer er regels of maniertjes op nahoudt die je niet aanstaan blijf je daar dan ook maar over doormekkeren of accepteer je dat de eigenaar van de woonkamer de dienst uitmaakt.

En als het je blijft irriteren waarom blijf je er dan op visite komen.
Omdat ik hier niet kom voor de mods of admins. Het is dan ook niet het forum van mods of admins. Het is het forum van de community. Die maken de inhoud. Mods en admins dienen te faciliteren en niet te sturen of bepalen.

Inmiddels worden de users door het beleid in een maatpak gehesen en o wee als je stropdas scheef zit. Als je wilt dat de users zich op hun gemak voelen en zich vrij voelen om zich te kunnen uiten en content voor t.net te blijven maken zodat die community ook waarde blijft houden, dan zal je je als admins/mods moeten aanpassen en niet andersom.
Als er 1 ding is wat ik heb geleerd in al mijn leidinggevende functies dan is het dat je als manager 'tig verschillende petten bij je moet hebben. Niet iedereen reageert overal hetzelfde op. Ieder poppetje moet je anders benaderen/aanspreken. En regels zijn een richtlijn en geen harde eis.

Ik zie hier ook weer mods preken over, jamaar dat zijn de regels. Belastingdienst much? We zien allemaal wat daar van komt.


Ja, er zijn grenzen. Tuurlijk, prima ook maar houden we even in het achterhoofd dat we allemaal een vrij internet willen en houden? Clubjes met maatpakken zijn er al genoeg.
Als je wilt dat je een community hebt waar men zich op zijn gemak voelt dan je zal je je manier van communiceren maar aan moeten passen. Het draait namelijk niet om jou.

 • jetspiking
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 16:40
Eric H schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 09:43:
Als aanvulling op mijn vorige post wil ik graag de volgende beeldspraak gebruiken om aan te geven hoe ik aankijk tegen het gebruik van een forum.

Zie het als een huiskamer van iemand anders waar je op bezoek komt. Als de eigenaar van de woonkamer er regels of maniertjes op nahoudt die je niet aanstaan blijf je daar dan ook maar over doormekkeren of accepteer je dat de eigenaar van de woonkamer de dienst uitmaakt.

En als het je blijft irriteren waarom blijf je er dan op visite komen.

Ik ga ook wel eens op bezoek bij anderen (nu even wat minder, want Covid), maar pas mijn gespreksonderwerpen en gedrag aan, aan degene waar ik op bezoek ben.
En als ik een gesprek begin over een onderwerp en dat wordt niet opgepikt, blijf ik niet als een jengelend kind het onderwerp maar aansnijden in de hoop dat iedereen dan wel naar me luistert.

ik drink thuis mijn koffie uit een mok, als ik op bezoek ben bij iemand anders en die drinkt koffie uit plastic bekertjes heb ik keuzes, ik drink het ook uit een plastic bekertje, ik drink geen koffie of ik ga weg.
Wat ik niet doe is mijn gastheer continu maar blijven te overtuigen van het feit dat mokken het allerbeste zijn. Ik kan het een keertje aangeven, maar meer niet.

Kortom, we zijn hier te gast bij Tweakers.net, gedraag je dan ook als gast.
Even los van dit topic, waar ik het overigens voor een deel niet mee eens ben struikel ik behoorlijk over jouw reactie.

Te gast volgens jou? Ik ben betalende abonnee notabene, geen idee hoe je dat in de huiskamer voor elkaar wilt krijgen, ik kan mij dus moeilijk inbeelden in die vergelijking. Volgens mij is Tweakers een commerciële dienst, geen open hobby-forum die op puur vrijwilligers werk in stand wordt gehouden (tenzij je de community meetelt, over vrijwilligerswerk gesproken...). Ik heb naar mijn inziens zo veel bijgedragen, dat ik het dus écht niet als een privilege hoef te zien om hier aan te schuiven.

Waar ik mij wél in kan vinden, is dat leden zich niet gehoord voelen. Ik heb de afgelopen periode veel pijnpunten omtrent Tweakers-plus (als abonnee) diverse keren naar voren gebracht. Daar is geen enkele reactie of wat dan ook op gekomen.

https://www.linkedin.com/in/dustinhendriks/


 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16:42

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 09:34:
[...]


Wat had er volgens jou dan nog in de TS bij gemoeten om het wel TS waardig te maken?
Iedereen weet dat er sneeuw aankomt en heel veel meer valt er op voorhand ook niet over te zeggen denk ik.

Ik heb net even de TS van het sneeuwtopic in de HK gekeken maar daar staat niet heel veel extra op een poll na.
Dat is dan ook het verschil tussen AZ en HK. In HK is de ruimte voor dit soort luchtige topics met een magere TS. Daarbuiten veel minder. Dit deed meer denken aan de 'gelukkig nieuwjaar' topics die elk jaar opduiken op de meest vreemde plekken.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


 • Smuggler
 • Registratie: Juni 2005
 • Nu online

Smuggler

Wat wil jij nu echt bereiken?

Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 09:07:
[...]


Mijn ervaring is dat ze wel bijt en ook nog eens posts van mij verdraaid zodat het beter in haar reactie past. Daarna is normale discussie daarover niet mogelijk, want ze blijft er dan bij dat ik iets bedoelde wat ik nooit heb geschreven. Reacties daarop met uitleg worden gewoon aan de kant geschoven. Ik zie persoonlijk dan ook geen mogelijkheid om met haar normaal te discussiëren aangezien posts worden gelezen hoe zij zelf wilt. En niet hoe ik een post bedoeld heb. Dit laatste is dan weer met de mod van dat topic besproken en hij kwam ook tot dezelfde conclusie als haar, terwijl ik in een post uitleg dat ze dat niet op die manier zou moeten interpreteren. En het dan toch blijven doen.
Dan kan ik daar wel weer tegenin gaan of een TR aanmaken, maar dan is het eindresultaat dat mijn posts weggehaald worden en bij haar posts gebeurd niks.

En als dit 1 keer gebeurt laat ik het gaan en zet ik mij er overheen, maar de laatste paar weken gebeurt het regelmatig en krijg ik een officiële waarschuwing, omdat ik vaak bij mods in beeld ben.
denk dat je deze problematiek echt bij jezelf moet zoeken.
Zeker als je zelf in het topic nog mededeelt dat je gewoon je mening wilt delen zonder daarover in discussie te willen gaan. (je reactie is weggemod op dit moment). en niet eens door jouw gehate mod.
Als er dan wordt gevraagt om uitleg of toelichting te geven. dan doe je dat niet behalve jezelf herhalen. kenbaar is dat niet genoeg voor de rest van de users in het betreffende topic.
Er zijn meerdere mensen die met jou in discussie gaan, en je wilt alleen negatief reageren op die ene mod.
Volgens zie ik dat deze mod amper zelf ingrijpt en dit overlaat aan de andere actieve mods in het topic.

Want laten we wel wezen je eigen discussie modereren als de gemoederen wat hoger oplopen zal de pijn niet verzachten.
Vervolgens trigger jij weer op een rood naampje en is het allemaal zo oneerlijk.... als neutrale gebruiker in het topic waar je het over hebt, ben ik je persoonlijk liever kwijt dan rijk. je wilt geen discussie.

als verduidelijking voor de rest hier in het topic. de stelling van @Ernemmer was:
We hebben wereldwijd heel veel staatshoofden, we hebben zelfs een Mark Rutte in nederland. Dus iedereen die wilt zou staatshoofd kunnen worden. Als je uiteindelijk geen staatshoofd bent geworden dan heb je je niet genoeg ingezet.
en komt vervolgend met 2 staatshoofden aan die het gelukt zijn als bewijs.

speciafiek ging het dan over een student in Wales die studeerde vanuit zijn tent. (niet vanwege armoede maar vanwege de challange). Dus als 1 iemand dat kan, dan kan iedereen het anders wil je het niet genoeg.

Hetzelfde zie je nu met het sneeuwtopic... uitleg lijkt mij nu wel duidelijk dat er al een sneeuwtopic is in de huiskamer... daar is de discussie afgelopen. reden voor moderatie is gegegeven.


Het enige wat hier onbreekt is totale zelfreflectie bij @Ernemmer zelf.
Want hoe kan het dat 1 gebruiker zoveel problemen heeft met moderatie, terwijl we hier met honderden rond lopen elke dag. en er ook vanuit mij maar 1 gebruiker zo erg opvalt met zijn gedrag afgelopen weken.

Als de admins @Ernemmer zullen bannen zou niemand dat missen. want de toegevoegde waarde in dicussies zie ik steeds minder. en het jaagt zelfs mensen weg.


Er zal altijd een machtsverschil blijven bestaan tussen de gebruikers en de mods, maar kan hier op dit moment geen misbruik van zien. enkel te softe moderaties. om iedereen te vriend te houden.

Gewoon sebastiaan


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Eric H
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 30-03 22:06
[b]
Te gast volgens jou? Ik ben betalende abonnee notabene, geen idee hoe je dat in de huiskamer voor elkaar wilt krijgen, ik kan mij dus moeilijk inbeelden in die vergelijking. Volgens mij is Tweakers een commerciële dienst, geen open hobby-forum die op puur vrijwilligers werk in stand wordt gehouden (tenzij je de community meetelt, over vrijwilligerswerk gesproken...). Ik heb naar mijn inziens zo veel bijgedragen, dat ik het dus écht niet als een privilege hoef te zien om hier aan te schuiven.
Om in beeldspraak te blijven :

Dus je hebt een kaartje gekocht voor een concert en nu valt de muziek/de catering/ de garderobe/de dansvloer tegen.....

Tja.......zo loopt het soms in het leven.

Eric, Signing off !!


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Eric H schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:08:
[...]


Om in beeldspraak te blijven :

Dus je hebt een kaartje gekocht voor een concert en nu valt de muziek/de catering/ de garderobe/de dansvloer tegen.....

Tja.......zo loopt het soms in het leven.
Nee, ik koop een kaartje voor een concert waarbij ik zelf de muziek, catering, en garderobe moet verzorgen. Ik maak de content namelijk weet je nog?

 • Eric H
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 30-03 22:06
Inmiddels worden de users door het beleid in een maatpak gehesen en o wee als je stropdas scheef zit. Als je wilt dat de users zich op hun gemak voelen en zich vrij voelen om zich te kunnen uiten en content voor t.net te blijven maken zodat die community ook waarde blijft houden, dan zal je je als admins/mods moeten aanpassen en niet andersom.
Als er 1 ding is wat ik heb geleerd in al mijn leidinggevende functies dan is het dat je als manager 'tig verschillende petten bij je moet hebben. Niet iedereen reageert overal hetzelfde op. Ieder poppetje moet je anders benaderen/aanspreken. En regels zijn een richtlijn en geen harde eis.
Als manager geef je leiding aan een team van mensen, de vergelijking met een forum waar je te gast bent gaat volledig aan mij voorbij.

Tevens, als je een maatpak vervelend vindt maar het maakt wel deel uit van de cultuur (denk aan bankwezen) wil je dan nog steeds bij een bank werken ??

Eric, Signing off !!


 • Eric H
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 30-03 22:06
Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:10:
[...]

Nee, ik koop een kaartje voor een concert waarbij ik zelf de muziek, catering, en garderobe moet verzorgen. Ik maak de content namelijk weet je nog?
In je eentje ????

Eric, Signing off !!


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17:02

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:10:
[...]

Nee, ik koop een kaartje voor een concert waarbij ik zelf de muziek, catering, en garderobe moet verzorgen. Ik maak de content namelijk weet je nog?
Volgens mij maken we de content met ons allen.

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Eric H schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:12:
[...]


Als manager geef je leiding aan een team van mensen, de vergelijking met een forum waar je te gast bent gaat volledig aan mij voorbij.

Tevens, als je een maatpak vervelend vindt maar het maakt wel deel uit van de cultuur (denk aan bankwezen) wil je dan nog steeds bij een bank werken ??
Nee, een manager faciliteert. Die geeft geen leiding. Dat dat hier wel gebeurt is 1 van de dingen waarom het fout gaat en waarom men zo'n hekel heeft aan managers.
Bor schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:12:
[...]


Volgens mij maken we de content met ons allen.
Serieus? Dit is dan waar je over valt?

:F

 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 12:47

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:08:
[...]


Over dat gelukkig nieuwjaar was ook al een discussie inderdaad en daar snapte ik het sluiten van het topic ook al niet. Bitjes kosten tegenwoordig niks meer en het stond volgens mij niemand in de weg.
Op die manier kan je alles wel recht praten. Waar we als mods voor zijn aangesteld is om enige orde te houden op het forum en de fora's hebben een specifiek thema. Met jou argumentatie kan je elk topic in elk (sub) foruim openen. Hoe onzinnig dan ook, volkomen inhoudsloos en kansloos. Want het zijn toch alleen maar bitjes.

Punt is juist, het staat wel in de weg. Het wordt een zooi en je kan niks meer vinden als niet modereert op inhoud en discussiewaarde.

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


 • Orion84
 • Registratie: April 2002
 • Nu online

Orion84

Admin General Chat / Wonen & Mobiliteit

Fotogenie(k)?

@Ernemmer voor LA geldt nog altijd dit: Je topic is dicht en het is onterecht? Lees hier!

Discussie over welke topics wel en niet in AZ thuishoren kan in AZ feedbacktopic.

Verder met betrekking tot je klachten over het gedrag van moderators: een van de mods heeft je al uitgelegd dat je met dergelijke klachten bij mij terecht kan. Weigeren het juiste kanaal te gebruiken, maar wel nu dit topic weer aangrijpen om door te blijven klagen is niet bijster constructief.
Modbreak:Dit topic kan prima dienen voor het bespreken van moderatie in een aantal recente feedbacktopics over Tweakers Plus en de CM, maar laten we hier geen algemene klaagmuur van maken, want dan zien ook wij als crew de bomen door het bos niet meer en is er een gerede kans dat we klachten over het hoofd gaan zien, of ze in elk geval niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

The problem with common sense is that it's not all that common. | LinkedIn | Flickr


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17:02

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:15:
[...]

Serieus? Dit is dan waar je over valt?

:F
Ik val hier niet over maar het valt me op. Het forum bestaat door inspanning van ons allen, normale users en crewleden. Het is een samenspel. Zonder crew was het hier niet fijn vertoeven (want we zien meer dan eens mensen die elkaar in de haren vliegen, dingen posten die niet door de beugel kunnen etc). Zonder users is het een lege huls. Iedereen is belangrijk. Dat wil niet zeggen dat Tweakers een democratie is, dat aanwezigheid hier een recht is of dat alle wensen worden ingewilligd.

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Anoniem: 1441478
 • Registratie: Augustus 2020
 • Niet online
Oh een klachtentopic over moderatie, nou ik haak ook aan hoor. Ik heb @Zeehond getagd en iets gevraagd in een Feedbacktopic maar geen reactie hoor, dagenlang niet. Hoeveel harder wil je me het gevoel geven dat ik genegeerd word? Dit is een prima voorbeeld van een user die zich niet gehoord of gewaardeerd voelt. Anoniem: 1441478 in "Shopping Forum - Feedbacktopic"

NB. dit was een veel langere post waarin ik diverse dingen aan haal maar na de modbreak van Orion84 heb ik maar besloten slechts 1 voorbeeld te gebruiken.

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 145% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:57]


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa 💩

Anoniem: 1441478 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:27:
Oh een klachtentopic over moderatie, nou ik haak ook aan hoor. Ik heb @Zeehond getagd en iets gevraagd in een Feedbacktopic maar geen reactie hoor, dagenlang niet. Hoeveel harder wil je me het gevoel geven dat ik genegeerd word? Dit is een prima voorbeeld van een user die zich niet gehoord of gewaardeerd voelt. Anoniem: 1441478 in "Shopping Forum - Feedbacktopic"

NB. dit was een veel langere post waarin ik diverse dingen aan haal maar na de modbreak van Orion84 heb ik maar besloten slechts 1 voorbeeld te gebruiken.
Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:29:
---

er ging even iets mis met wat ik wilde zeggen, ik ga het nog een keer proberen, maar nu eerst in word.
Dit hoort beiden hier niet. Dit kan beter besproken worden in de feedbacktopics van de respectievelijke fora, zijnde deze voor shopping/Technonoob123.

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:58]


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:58]


 • n3othebest
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 22-03 12:59
Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:00:
[...]
Ja, er zijn grenzen. Tuurlijk, prima ook maar houden we even in het achterhoofd dat we allemaal een vrij internet willen en houden? Clubjes met maatpakken zijn er al genoeg.
Als je wilt dat je een community hebt waar men zich op zijn gemak voelt dan je zal je je manier van communiceren maar aan moeten passen. Het draait namelijk niet om jou.
Er is niet zo iets als een vrij internet zonder regels en moderatie. Dat word een onwerkbare plek waar iedereen met enig verstand ver van weg blijft.

Er zijn zat mensen hier in de community die juist wel blij zijn met de strikte regels. Die zorgen er namelijk juist voor dat meer mensen wel wat kunnen plaatsen en mee kunnen doen zonder bang te hoeven zijn dat de schreuwers ze aanvallen.

Jouw idee van wat een community is waarin je je op je gemak voelt kan anders zijn dan die van mij. Dat maakt het niet goed of fout maar hou er rekening mee dat de mods er voor moeten zorgen dat zo veel mogelijk mensen zich op hun gemak voelen.

Zijn ze erg streng dan haken sommigen af omdat ze te streng zijn. Zijn ze te vrij dan haken anderen af omdat het niveau te ver daalt. Er moet dus altijd een middenweg gekozen worden.

 • Helixes
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 18-03 15:13
Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:15:
[...]

Nee, een manager faciliteert. Die geeft geen leiding. Dat dat hier wel gebeurt is 1 van de dingen waarom het fout gaat en waarom men zo'n hekel heeft aan managers.
Ahaha, nee.... een manager faciliteert in een zelfsturende, volwassen omgeving. GoT is veel dingen, maar geen zelfsturende, volwassen omgeving.

Maar goed. Ik hoor hier veel querulanten hun twijfels uiten op het beleid van de mods hier. Op zich begrijp ik dat wel, maar plaats jezelf eens in hun schoenen, en maak eens een lijstje van voor- en nadelen van modschap.

Pros:
- Naambordje en rouge
- Je wordt (vaker) herkend en erkend door de community

Cons:
- Jij mag de zooi opruimen;
- Je kan het nóóit goed doen, wat je intenties ook zijn;
- En dan ben je snel de gebeten hond;
- Als je het onverhoopt toch een verkeerde beslissing maakt, wordt de dat nog jaren nagedragen;
- De dankbaarheid voor je werk als cleanup crew is nihil;
- En je krijgt er niet eens voor betaald.

Ik ben een tijdje mod geweest op een forum met een paar honderd actieve leden. Nooit Weer. Ik ben zoveel vriendschappen verloren omdat ik vond dat ik neutrale beslissingen moest maken, die anderen persoonlijk op hebben gevat. Iedereen heeft een mening over je werk. Het kost reteveel tijd. En je krijgt er minder dan niks voor terug.

Met die ervaring op zak, vind ik dat de mods hier puik werk afleveren. Echt. Vraag je eens oprecht af of je GoT mod zou willen zijn. Het beste antwoord is: Iemand moet het doen. En dat is zeker waar. Als je denkt dat je het beter kunt, dan moet je dat David Dunning en Justin Kruger nog maar eens vragen....

A propos - niet dat jullie me willen, en wellicht ten overvloedde... maar ik ben niet beschikbaar als Mod :Y)

 • Orion84
 • Registratie: April 2002
 • Nu online

Orion84

Admin General Chat / Wonen & Mobiliteit

Fotogenie(k)?

Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:36:
[...]


Maar is dat dan omdat de discussie liever niet openbaar gedaan mag worden of is er een andere reden waarom het probleem via DM wel opgelost zou kunnen worden.
Ik denk dat een openbare discussie een stuk eerlijker verlopen dan om het via DM te doen.
Door de juiste kanalen te volgen zorg je er in elk geval voor dat je klacht de aandacht krijgt die het verdient. Door het hier te plaatsen veroorzaakt het alleen maar ruis.
Het probleem met openbare discussies over individuele kwesties is bovendien dat jan en alleman zich er tegenaan gaat bemoeien, wat zelden echt heel nuttig is.

[Voor 4% gewijzigd door Orion84 op 05-02-2021 10:40]

The problem with common sense is that it's not all that common. | LinkedIn | Flickr


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:58]


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:20

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Nu het onderwerp een eigen plek heeft gekregen wil ik het wel serieus nemen en heb dus even een selectie van posts gepakt om op te reageren.

Laten we de discussie wel over de moderatie in bredere zin houden en niet te veel op specifieke incidenten. Voor klachten over een specifieke ingreep hebben we standaard kanalen. :)

Eerst DM naar mod, kom je er niet uit dan DM naar zijn Admin.
Helgie schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 21:09:
Zoals ik het zie, om maar even naar het premium-topic te kijken, komen er op posts die zich vriendelijk en hulpvaardig opstellen alleen maar zalvende, nietszeggende marketingpraatjes zonder enige concrete inhoud. Precies het soort taal waar de cm hier kritiek op krijgt, en terecht wat mij betreft.

Als reactie daarop wordt men dan wat minder lief, lees, meer direct, wat door de mods (en ja, dit is mijn eigen ervaring, nee, ik claim niet dat dat representatief is voor de hele community, net zo min als dat iemand anders zou moeten claimen dat het dat niet is) maar al te graag misbruikt wordt om die posts vervolgens te verwijderen onder het mom van ' ja maar, je moet wel vriendelijk blijven!!!!!' om vervolgens op die manier meningen die ze niet bevallen of waar ze niet op believen te reageren uit het topic te houden.
Het is een lastige grens, ook omdat hij aan perceptie onderhevig is. Een toon die directer of harder wordt mag inderdaad geen probleem zijn, dat kan je verwachten in een feedbackdeel van het forum.
In het genoemde topic liep het op een bepaald moment echter uit op enkele users die er samen een cynisch lolletje van maakten met als onderwerp dat de cm voor niets anders geschikt zou zijn dan koffie halen. Dat was voor mij een punt om in te grijpen, enerzijds omdat het zwaar off-topic gaat en anderzijds omdat zo'n insteek niet meer constructief kan zijn.

Waarschijnlijk heb jij heel andere voorbeelden in je hoofd, er is namelijk een heel groot grijs gebied tussen wat écht niet kan en simpelweg een harde, directe toon waar niets mis mee is.
Daarbij zal ik eerlijk toegeven dat ook wij moeite hebben met het bepalen van grenzen in zo'n topic. Juist omdat je feedback niet de mond wilt snoeren. Daar staat wel tegenover dat als sommigen elke pagina alles meerdere keren blijven herhalen er voor andere feedback geen ruimte is. Dat maakt de balans soms heel lastig en gaat dus duidelijk ook niet altijd even goed.
Het enige wat ik kan aangeven is dat wij juist proberen om de onderwerpen in hun eigen topic te houden zodat de feedback en discussies zo zuiver mogelijk blijven. En ook dat is lastig, want veel onderwerpen staan niet geheel los van elkaar.
Grvy schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 21:24:
Jullie begrijpen dat het "wij vs crew" gevoel door jullie gedrag versterkt wordt? Je verhaal leest voor mij als een "wij doen het goed, jullie fout doe dat eens niet" zoals altijd. :? Waarom wordt dat nou niet begrepen?

Zelfreflectie en zelfkritiek is compleet verdwenen lijkt het soms.
Voor mij leest het verhaal anders, maar dat is wellicht omdat ik minder in de wij/zij-historie verweven zit. Sowieso kan ik mij goed vinden in wat @gambieter beschrijft, zowel userbase als crew zijn heel divers en zou je niet over één kam moeten willen scheren.

Het gevoel is er nu eenmaal wel, dus dan vraag ik mij af of dat weg te nemen is en zo ja hoe? Zelfreflectie doen we voor eigen gevoel met grote mate aan, maar is blijkbaar niet zichtbaar of komt niet als zodanig over.
Nu geloof ik niet dat er nooit wrijving zal zijn, dat hoort nu eenmaal bij sturen/handhaven, maar wellicht kan de kloof wel wat gedicht worden.
FirePuma142 schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 22:18:
Tel daar nog eens bij op dat hard op de inhoud en hard op de man met grote regelmaat met elkaar wordt verward, zie dit topic bijvoorbeeld, maar er in modbreaks of DM’s of publieke terechtwijzingen juist met grote regelmaat op de man wordt gespeeld. Als je daar iets van zegt, enfin, dan volgt er blaf en wil-is-wet.
Een duidelijke lijn tussen hard op de man of hard op de inhoud is ook vaak erg lastig. Meestal gaat het hand in hand, soms is het niet een individuele post maar een trend wat zorgt dat het ergens een streep over gaat. Dat is nog wel eens moeilijk te bepalen en voor de users ook niet altijd duidelijk welke voorgeschiedenis bij een ingreep opgeteld is.
Juist daarom zijn ingrepen vaak ook publiek, om sturing een breder effect te geven dan een post die ineens zonder zichtbare aanleiding verdwenen is.

Ook hier denk ik overigens wat wij wel eens heel verschillende voorbeelden in het hoofd kunnen hebben en dat maakt het ook lastig praten over grenzen.
Dus alles leuk en aardig Bor, maar de hand in eigen crewboezem is geen overbodige luxe. Het wordt altijd, zoals jij nu ook enigszins doet door het een complot te noemen, enigszins geridiculiseerd en vervolgens onder het tapijt geschoven als onterechte feedback.

Ik ben ook geen heilige, verre van, maar ik kom er tenminste voor uit.
De term complot komt voort uit de stelling dat de mods er bewust op aan sturen om iedereen met een andere mening dan HQ/redactie uit het topic te knippen. In die context vind ik het geen ridiculiseren, het is nogal een stelling namelijk. Feitelijk wordt er beweerd dat de admins achter de schermen met HQ samenspannen om te zorgen dat alleen de gewenste meningen over blijven.
Als dat echt de perceptie is dan kunnen wij natuurlijk niets anders dan ontkennen, maar als dat niet geloofd wordt wat blijft er dan nog over voor de discussie? :)
Ernemmer schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 22:50:
Deze post zal ook wel een extra vinkje opleveren (als ie al mag blijven staan), maar ik wil het toch gezegd hebben. Ik voel mij zeer ongelijk behandeld de laatste 2-3 weken, want daarvoor is er nog nooit een vinkje achter mijn naam gezet en ik post hier alleen met de beste bedoelingen.
Wat bedoel je precies met een vinkje achter je naam? Wij houden niet bij wie feedback geeft of kritiek heeft als je dat misschien bedoelt.
Gezien je lijst met voorbeelden kom je nogal wat situaties tegen waar je vragen over hebt. Ik hoop dat je je niet laat weerhouden om daar via de juiste kanalen vragen over te stellen, want daar zal meestal wel een uitleg voor zijn. Wellicht niet altijd bevredigend, maar verschil van inzicht is niet 100% te voorkomen.
Helgie schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:10:
Of misschien zit ik wel verkeerd. Ik bedoel, we kijken allemaal tegen dezelfde realiteit aan en toch zien we exact het tegenovergestelde. Maar nogmaals, dan lijkt het me enigszins handig om iemand ( en laat @Moonsugar daar nu bij uitstek geschikt voor zijn) te laten kijken naar welke factoren hierbij nu precies een rol spelen en wat daar precies aan te doen valt. Voor zover ik kan zien raak je op de huidige koers namelijk steeds meer van je meest bijdragende leden kwijt.
Het zou mij niets verbazen dat een langere historie van wij/zij-gevoel voor extra polarisering zorgt (aan beide kanten) waardoor de objectiviteit afneemt en de 'partijen' qua perceptie verder uit elkaar zijn gaan liggen dan daadwerkelijk het geval hoeft te zijn.
Zaak om te proberen meer tot elkaar te komen lijkt mij dan.
Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:32:
Harder/eerder ingrijpen mag inderdaad soms wel, maar dan ook tegen andere mods (die als gebruiker posten), want ik rapporteer deze posts wel eens, maar heb nog nooit gezien dat een post van een mod werd aangepast. Dus gebruikers en mods gelijk behandelen. Het is ook niet zelden dat een mod(als gebruiker) zelf het topic ontspoort en dan bijval krijgt van een andere mod (als gebruiker). Dan is het 2-3 mods tegen 1 gebruiker en ben je snel klaar. 10 minuten later wordt het topic (soms zeer selectief*) schoongeveegd, krijgt de user een vinkje, de mods(die als gebruiker posten) niet.

*posts van gebruikers gaan weg en die van de mods bllijven staan
Ik kan je uit ervaring vertellen dat posts van modjes en zelfs adjes ook rustig geknipt worden hoor. :+
En ook niet al mijn TR's worden opgepakt, vind ik niet zo'n punt, dat is ook gewoon ter beoordeling van de lokale mods om ermee te doen wat ze willen.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:20

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Grvy schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 00:23:
@Ernemmer de angst die jij hebt om 'aangesproken' of 'gebanned' te worden is een klacht die ik vaker gehoord heb. Of anoniem melden daarin helpt weet ik niet.

Ik weet wel.. en correct me if wrong dat er een gehele 'verweer' procedure is als er een ban uitgedeeld wordt waar je het niet mee eens bent. En dan komen er bepaalde modjes die weer boven de andere mods staan die 'onafhankelijk' (zeggen te zijn) gaan kijken.

Zoiets was het..
Dat klopt. Wanneer je het het niet eens bent met een ban kan je in eerste instantie nog in discussie met de betreffende moderator of zijn admin. Kom je er met hen echt niet uit dan kan je terecht bij het bemiddelteam waar de betreffende personen dan dus uiteraard géén onderdeel van zijn.

Dat betekent helaas niet dat je altijd je gelijk zult halen als je het niet eens bent met een ban, maar we proberen op die manier wel een objectieve second opinion mogelijk te maken.

Zie ook: Het algemeen beleid #oneens

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Zeehond
 • Registratie: Juni 2015
 • Niet online

Zeehond

Frontpage Admin & PowerMod / Mod W&M

Seal with it!

Anoniem: 1441478 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:27:
Oh een klachtentopic over moderatie, nou ik haak ook aan hoor. Ik heb @Zeehond getagd en iets gevraagd in een Feedbacktopic maar geen reactie hoor, dagenlang niet. Hoeveel harder wil je me het gevoel geven dat ik genegeerd word? Dit is een prima voorbeeld van een user die zich niet gehoord of gewaardeerd voelt. Anoniem: 1441478 in "Shopping Forum - Feedbacktopic"

NB. dit was een veel langere post waarin ik diverse dingen aan haal maar na de modbreak van Orion84 heb ik maar besloten slechts 1 voorbeeld te gebruiken.
Dat was in ieder geval geen bewust negeren. De opmerking is verder prima en terecht. ik weet ook dat ik jouw post die morgen gezien had maar niet meer direct tijd had om te reageren. Daarna ben ik het vergeten. Mijn fout. Bij deze alsnog een reactie in het feedback forum :).

Select * from fish


 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 12:47

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

Anoniem: 1441478 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:27:
Oh een klachtentopic over moderatie, nou ik haak ook aan hoor. Ik heb @Zeehond getagd en iets gevraagd in een Feedbacktopic maar geen reactie hoor, dagenlang niet. Hoeveel harder wil je me het gevoel geven dat ik genegeerd word? Dit is een prima voorbeeld van een user die zich niet gehoord of gewaardeerd voelt. Anoniem: 1441478 in "Shopping Forum - Feedbacktopic"

NB. dit was een veel langere post waarin ik diverse dingen aan haal maar na de modbreak van Orion84 heb ik maar besloten slechts 1 voorbeeld te gebruiken.
Ik denk dat je hier Hanlon's razor moet toepassen.

Ik heb regelmatig dat ik denk "daar ga ik zo op antwoorden" en dan komt er iets tussen zoals werk, kind of $whatever en dan vergeet ik het. Het lijk me heel stug (zover ik Zeehond ken) dat hij je bewust negeert.

edit: spuit11 :p

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Standeman schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:15:
[...]

Op die manier kan je alles wel recht praten. Waar we als mods voor zijn aangesteld is om enige orde te houden op het forum en de fora's hebben een specifiek thema. Met jou argumentatie kan je elk topic in elk (sub) foruim openen. Hoe onzinnig dan ook, volkomen inhoudsloos en kansloos. Want het zijn toch alleen maar bitjes.

Punt is juist, het staat wel in de weg. Het wordt een zooi en je kan niks meer vinden als niet modereert op inhoud en discussiewaarde.
Vertel eens, hoeveel nieuwe leden zijn er nu van Hwi gekomen en hoeveel zijn er daadwerkelijk nog actief. Of hoeveel zijn er na die reclamespotjes op t.net bijgekomen en daadwerkelijk blijven hangen.

Deze zelfde klachten zijn binnen gekomen toen Hwi werd overgezet. Leuke beloftes toen allemaal maar er werkelijk geen bal veranderd.

Er word altijd wat belooft en na lang gezeik ook wat onderkent maar na een tijdje vervalt men weer in het oude gedrag.

Volgens mij laten, bijvoorbeeld, Fok en Hwi zien dat zonder stringent modbeleid een forum prima kan overleven. En daar is het ook geen totale anarchie.

En nu zullen de bekende namen wel weer op hun stokpaardje komen aanzetten over niveau en wat al niet meer. Prima, maar als je niet ziet dat beide vormen prima op 1 forum kunnen bestaan dan zit je inderdaad in een maatpak en ben je manager van het verkeerde soort.

Dit is inmiddels de 'tichste discussie over het modbeleid. Zolang dezelfde poppetjes hier blijven zitten verandert er niks. Niet zo gek met een communitymanager die geen gezicht of geluid heeft.

Succes ermee.

 • n3othebest
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 22-03 12:59
Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:09:
[...]

Vertel eens, hoeveel nieuwe leden zijn er nu van Hwi gekomen en hoeveel zijn er daadwerkelijk nog actief. Of hoeveel zijn er na die reclamespotjes op t.net bijgekomen en daadwerkelijk blijven hangen.

Deze zelfde klachten zijn binnen gekomen toen Hwi werd overgezet. Leuke beloftes toen allemaal maar er werkelijk geen bal veranderd.

Er word altijd wat belooft en na lang gezeik ook wat onderkent maar na een tijdje vervalt men weer in het oude gedrag.

Volgens mij laten, bijvoorbeeld, Fok en Hwi zien dat zonder stringent modbeleid een forum prima kan overleven. En daar is het ook geen totale anarchie.

En nu zullen de bekende namen wel weer op hun stokpaardje komen aanzetten over niveau en wat al niet meer. Prima, maar als je niet ziet dat beide vormen prima op 1 forum kunnen bestaan dan zit je inderdaad in een maatpak en ben je manager van het verkeerde soort.

Dit is inmiddels de 'tichste discussie over het modbeleid. Zolang dezelfde poppetjes hier blijven zitten verandert er niks. Niet zo gek met een communitymanager die geen gezicht of geluid heeft.

Succes ermee.
Tsja, hwi was vele malen kleiner. Dus zo succesvol was het daar niet. En fok zullen we nog maar niet beginnen. Dat is ook 1 grote echo kamer.

Je claimt dat beide soorten forum door elkaar heen kunnen bestaan maar dat is gewoonweg niet zo. Als het hier een soort fok word denk ik dat 90% van de leden snel weg is.

Ja, je kan middels iets als de HK er wel voor zorgen dat je in feite twee forums hebt met verschillende regels. Dan kan je beide groepen ruimte geven. Maar zorg dan dat je ook op de juiste manier in de juiste groep je berichten plaatst.

Je doet hier alsof het huidige beleid faalt en moet veranderen puur omdat jij het er niet mee eens bent. Dat is natuurlijk geen logische redenering.

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17:02

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:09:
[...]
Volgens mij laten, bijvoorbeeld, Fok en Hwi zien dat zonder stringent modbeleid een forum prima kan overleven. En daar is het ook geen totale anarchie.
Sorry maar op puur persoonlijke note vind ik Fok nou echt geen goed voorbeeld. De reacties zijn meer dan eens volkomen toxic. Vergeet ook niet dat HWI wel een factor x kleiner was.
En nu zullen de bekende namen wel weer op hun stokpaardje komen aanzetten over niveau en wat al niet meer. Prima, maar als je niet ziet dat beide vormen prima op 1 forum kunnen bestaan dan zit je inderdaad in een maatpak en ben je manager van het verkeerde soort.

Dit is inmiddels de 'tichste discussie over het modbeleid. Zolang dezelfde poppetjes hier blijven zitten verandert er niks. Niet zo gek met een communitymanager die geen gezicht of geluid heeft.
Ik wordt inmiddels behoorlijk moe van je commentaar her en der. Het is wederom op de man en onnodig negatief. Je hoeft hier niet te zijn hè. Als je niet inziet dat je op deze manier zelf onderdeel van het probleem bent hebben we nog een lange weg te gaan.

[Voor 44% gewijzigd door Bor op 05-02-2021 11:22]

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
@Bor @n3othebest Bedankt voor het daadwerkelijk bevestigen van mijn punt. d:)b

Zoals ik al zei. Succes ermee.

 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 12:47

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

Anoniem: 93986 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:09:
[...]

Vertel eens, hoeveel nieuwe leden zijn er nu van Hwi gekomen en hoeveel zijn er daadwerkelijk nog actief. Of hoeveel zijn er na die reclamespotjes op t.net bijgekomen en daadwerkelijk blijven hangen.

Deze zelfde klachten zijn binnen gekomen toen Hwi werd overgezet. Leuke beloftes toen allemaal maar er werkelijk geen bal veranderd.

Er word altijd wat belooft en na lang gezeik ook wat onderkent maar na een tijdje vervalt men weer in het oude gedrag.

Volgens mij laten, bijvoorbeeld, Fok en Hwi zien dat zonder stringent modbeleid een forum prima kan overleven. En daar is het ook geen totale anarchie.

En nu zullen de bekende namen wel weer op hun stokpaardje komen aanzetten over niveau en wat al niet meer. Prima, maar als je niet ziet dat beide vormen prima op 1 forum kunnen bestaan dan zit je inderdaad in een maatpak en ben je manager van het verkeerde soort.

Dit is inmiddels de 'tichste discussie over het modbeleid. Zolang dezelfde poppetjes hier blijven zitten verandert er niks. Niet zo gek met een communitymanager die geen gezicht of geluid heeft.

Succes ermee.
Ik snap niet wat jouw verhaal betreft Hwi en de reclamespotjes te maken heeft met mijn antwoord naar Fable over het starten van topics in verschillende fora :?

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


 • KelvinX
 • Registratie: December 2019
 • Niet online
Bor schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:19:
[...]


Sorry maar op puur persoonlijke note vind ik Fok nou echt geen goed voorbeeld. De reacties zijn meer dan eens volkomen toxic. Vergeet ook niet dat HWI wel een factor x kleiner was.
FOK! is een prima voorbeeld. De moderators, de admins en de eigenaar zijn meer dan gelukkig met een toxic omgeving, getuige ook manier waarop Danny hier in LA zijn feedback geeft. Hij staat dagelijks aan de andere kant van de discussie op zijn eigen forum maar reageert hier net zo giftig. Waar je mee omgaat raak je mee besmet?

Maargoed, FOK! kiest er actief voor om zo'n omgeving te zijn en dat doe je zonder een streng modbeleid. Tweakers kiest daar niet voor en dan moet je wat harder spelen.

[Voor 3% gewijzigd door KelvinX op 05-02-2021 11:23]


 • KelvinX
 • Registratie: December 2019
 • Niet online
nvm

[Voor 99% gewijzigd door KelvinX op 05-02-2021 11:30]


 • Anoniem: 1441478
 • Registratie: Augustus 2020
 • Niet online
Gonadan schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 10:42:
Ik kan je uit ervaring vertellen dat posts van modjes en zelfs adjes ook rustig geknipt worden hoor. :+
En ook niet al mijn TR's worden opgepakt, vind ik niet zo'n punt, dat is ook gewoon ter beoordeling van de lokale mods om ermee te doen wat ze willen.
Nou, ik lees soms reacties waarbij ik hoofdschuddend denk, dit kan toch niet op een forum als tweakers.net waar ze best wel streng kunnen zijn vergeleken met andere fora. Ik kan dan best moeilijk overheen stappen als er niks met mijn TR gedaan word dan jij blijkbaar. Het blijft hangen en wordt een opeenstapeling en dan reageer ik zelf ook wat harder naar anderen (ik vroeg laatst of een bepaalde user wilde opdonderen omdat hij een nieuweling compleet de les las op een rotmanier (die TS is trouwens verdwenen, die gaan we ook niet meer terugzien). Helaas kreeg hij ondanks zijn rotpost bijval en ik mijn 2e waarschuwing. Omdat men hier nogal bezig is met beeldspraak: ik red een meisje van groepsverkrachting en de politie die niet veel later arriveert geeft me een boete omdat ik 1 van hun geslagen zou hebben.

 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 131% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:58]


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:20

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:42:
Ik kreeg laatst een officiële waarschuwing en daarin stond dat ik de laatste tijd vaker bij mods als negatief naar voren kwam. Dat geeft mij de indruk dat het ergens bijgehouden wordt, al dan niet met vinkjes.
Op die manier. Dat zal dan gaan om ingrepen van een moderator, dat is terug te vinden. Als dat in korte tijd vaker voor komt dan valt dat wel op inderdaad.
Voor simpele dingen als feedback, vragen of DM's hoef je wat mij betreft niet bang te zijn dat je dat ineens een heel dossies aan 'vinkjes' oplevert.
Anoniem: 1441478 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:37:
Nou, ik lees soms reacties waarbij ik hoofdschuddend denk, dit kan toch niet op een forum als tweakers.net waar ze best wel streng kunnen zijn vergeleken met andere fora. Ik kan dan best moeilijk overheen stappen als er niks met mijn TR gedaan word dan jij blijkbaar. Het blijft hangen en wordt een opeenstapeling en dan reageer ik zelf ook wat harder naar anderen (ik vroeg laatst of een bepaalde user wilde opdonderen omdat hij een nieuweling compleet de les las op een rotmanier (die TS is trouwens verdwenen, die gaan we ook niet meer terugzien). Helaas kreeg hij ondanks zijn rotpost bijval en ik mijn 2e waarschuwing. Omdat men hier nogal bezig is met beeldspraak: ik red een meisje van groepsverkrachting en de politie die niet veel later arriveert geeft me een boete omdat ik 1 van hun geslagen zou hebben.
Dat is mogelijk ook omdat ik inzicht heb in hoeveel TR's er soms langs komen in topics en hoe tegenstrijdig die soms zijn in discussies waar het er wat aan steviger aan toe gaat. In sommige gevallen zelfs tientallen TR's voor één post.
In die zin beschouw ik zelf een TR niet meer als signaal naar de lokale crew om eens mee te kijken en te beoordelen, niet zozeer als opdracht die uitgevoerd moet worden. Ik heb namelijk vaak wel een mening, maar dat hoeft niet per se hetzelfde inzicht te zijn als de lokale crew die over het algemeen wat dieper in de sfeer en materie zit.

Dit specifieke voorbeeld ken ik natuurlijk niet dus ik kan er niet specifiek over oordelen, maar dan verwacht ik dat je aangesproken bent op de wijze van verwoorden en dat je in het topic reageerde in plaats van een TR maken. Klopt dat?
Het is namelijk niet wenselijk dat users elkaar zeer stevig gaan aanspreken bij misstappen, dat zorgt namelijk erg snel voor een off-topic discussie waar het topic en andere gebruikers niet bij gebaat zijn. In zo'n geval hebben we liever gewoon een TR en geen reactie in het topic. Het kan even duren voordat een TR opgepakt wordt (vanwege aantallen en het leven buiten Tweakers) dus als het echt urgent is kan je altijd een melding maken in Schop een Modje.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Orion84
 • Registratie: April 2002
 • Nu online

Orion84

Admin General Chat / Wonen & Mobiliteit

Fotogenie(k)?

Anoniem: 1441478 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:37:
[...]

Nou, ik lees soms reacties waarbij ik hoofdschuddend denk, dit kan toch niet op een forum als tweakers.net waar ze best wel streng kunnen zijn vergeleken met andere fora. Ik kan dan best moeilijk overheen stappen als er niks met mijn TR gedaan word dan jij blijkbaar. Het blijft hangen en wordt een opeenstapeling en dan reageer ik zelf ook wat harder naar anderen (ik vroeg laatst of een bepaalde user wilde opdonderen omdat hij een nieuweling compleet de les las op een rotmanier (die TS is trouwens verdwenen, die gaan we ook niet meer terugzien). Helaas kreeg hij ondanks zijn rotpost bijval en ik mijn 2e waarschuwing. Omdat men hier nogal bezig is met beeldspraak: ik red een meisje van groepsverkrachting en de politie die niet veel later arriveert geeft me een boete omdat ik 1 van hun geslagen zou hebben.
Ik ga maar even niet in op de nogal overdreven analogie, maar ik denk dat je zelf ook gezien hebt waarom er in dat specifieke geval ook richting jou werd opgetreden. Jouw reactie op die onvriendelijke post veroorzaakte een off-topic discussie die langer is dan het topic zelf. Dat is precies de reden dat we vragen een TR aan te maken en het aan de crew over te laten. En dan dus niet binnen 20 minuten alsnog zelf er in het topic op in te gaan :)

Het is tof dat je die user te hulp schiet, maar het werkt uiteindelijk helaas averechts (mede door een andere user die zich er ook weer mee ging bemoeien).

In algemene zin (om dit weer een beetje terug te buigen naar on-topic): als je het gevoel hebt dat er ten onrechte niks met TRs wordt gedaan: kaart het aan in een lokaal feedback topic, stuur de modjes een DM of (zeker wanneer het TRs over reacties van crew betreft), spreek een admin aan :)

The problem with common sense is that it's not all that common. | LinkedIn | Flickr


 • Ardana
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:33

Ardana

Moderator General Chat

Mens

/late to the party = hier stond iets dat door anderen al benoemd is en ik dus daarom weg gehaald heb, ik was een spuit 11.

[Voor 169% gewijzigd door Ardana op 05-02-2021 14:35]

No good deed goes unpunished.


 • Anoniem: 1441478
 • Registratie: Augustus 2020
 • Niet online
Orion84 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:57:
[...]

Ik ga maar even niet in op de nogal overdreven analogie, maar ik denk dat je zelf ook gezien hebt waarom er in dat specifieke geval ook richting jou werd opgetreden. Jouw reactie op die onvriendelijke post veroorzaakte een off-topic discussie die langer is dan het topic zelf. Dat is precies de reden dat we vragen een TR aan te maken en het aan de crew over te laten. En dan dus niet binnen 20 minuten alsnog zelf er in het topic op in te gaan :)

Het is tof dat je die user te hulp schiet, maar het werkt uiteindelijk helaas averechts (mede door een andere user die zich er ook weer mee ging bemoeien).

In algemene zin (om dit weer een beetje terug te buigen naar on-topic): als je het gevoel hebt dat er ten onrechte niks met TRs wordt gedaan: kaart het aan in een lokaal feedback topic, stuur de modjes een DM of (zeker wanneer het TRs over reacties van crew betreft), spreek een admin aan :)
Maar waarom is die onvriendelijke post dan blijven staan? Als men via Google dezelfde trefwoorden zoekt en dit topic vind en ja nou, die gaan we niet als nieuw lid zien hier?

Mijn andere post die in mijn ogen veel behulpzamer, vriendelijker, en zelfs misschien wat humor/zelfspot erin (herinner me de exacte tekst niet maar zo ben ik wel) werd gewoon verwijderd, dan ga ik me wel afvragen of dat wel klopt? Een onvriendelijke post bleef staan en die van mij was blijkbaar zo slecht dat ie weg moest.

 • Orion84
 • Registratie: April 2002
 • Nu online

Orion84

Admin General Chat / Wonen & Mobiliteit

Fotogenie(k)?

Anoniem: 1441478 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 12:52:
[...]

Maar waarom is die onvriendelijke post dan blijven staan? Als men via Google dezelfde trefwoorden zoekt en dit topic vind en ja nou, die gaan we niet als nieuw lid zien hier?
Daar is zo te zien gekozen om er middels blauwe tekst wat van te zeggen. Als je meer wilt weten over die beslissing: spreek die specifieke mod aan.
Mijn andere post die in mijn ogen veel behulpzamer, vriendelijker, en zelfs misschien wat humor/zelfspot erin (herinner me de exacte tekst niet maar zo ben ik wel) werd gewoon verwijderd, dan ga ik me wel afvragen of dat wel klopt? Een onvriendelijke post bleef staan en die van mij was blijkbaar zo slecht dat ie weg moest.
Dat is denk ik een gevalletje van dat die complete off-topic discussie gewoon weggehaald is. Wederom: vraag het de mod die daar de ingreep deed, of kaart het aan in het feedbacktopic van dat forumdeel.

The problem with common sense is that it's not all that common. | LinkedIn | Flickr


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat.

Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 11:42:
Ik kreeg laatst een officiële waarschuwing en daarin stond dat ik de laatste tijd vaker bij mods als negatief naar voren kwam. Dat geeft mij de indruk dat het ergens bijgehouden wordt, al dan niet met vinkjes.
Dat zijn de usernotes. Bij mod-ingrijpen e.d. wordt er vaak/meestal eentje geplaatst, als je PMs/emails krijgt. Dat is ook nodig, want als iemand vervelend is meerdere forumdelen valt het dan ook sneller op.

Mod worden en dan de oude usernotes over jezelf lezen is leuk :+

(usernotes kunnen ook positief zijn ;) )

[Voor 3% gewijzigd door gambieter op 05-02-2021 12:56]

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:58]


 • RodeStabilo
 • Registratie: December 2013
 • Niet online
Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 13:02:
In het kader van open communicatie zou het leuk zijn als deze notes ook door de users zelf gelezen kunnen worden lijkt mij. Dan kan de user beoordelen of de notes een beetje in lijn zijn met wat de user wilt bereiken op het forum. En of de crew wel het juiste beeld heeft van een user.

Ik ben zelf namelijk de laatste tijd diverse malen in een slecht daglicht gezet door dingen die ik helemaal nooit gezegd heb en zou het jammer vinden als die dingen dan bij mijn notes staan.
Je zou ze moeten kunnen opvragen omdat het persoonsgegevens zijn, daar heb je recht op.
Moet wel wat over te vinden zijn. even zoeken.

https://tweakers.net/info/algemene-voorwaarden/privacy/
https://tweakers.net/info/algemene-voorwaarden/

[Voor 6% gewijzigd door RodeStabilo op 05-02-2021 13:16]


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:20

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Edit: foutje van mijn kant

[Voor 132% gewijzigd door Gonadan op 05-02-2021 13:12]

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Anoniem: 1441478
 • Registratie: Augustus 2020
 • Niet online
Ernemmer schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 13:02:
In het kader van open communicatie zou het leuk zijn als deze notes ook door de users zelf gelezen kunnen worden lijkt mij. Dan kan de user beoordelen of de notes een beetje in lijn zijn met wat de user wilt bereiken op het forum. En of de crew wel het juiste beeld heeft van een user.

Ik ben zelf namelijk de laatste tijd diverse malen in een slecht daglicht gezet door dingen die ik helemaal nooit gezegd heb en zou het jammer vinden als die dingen dan bij mijn notes staan.
Herkenbaar. Ik denk zelf ook dat ik ondertussen zoveel vinkjes naast mijn naam heb staan dat ze overwegen mijn naam in te korten naar TB123. ;(

 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 12:47

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

Anoniem: 1441478 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 13:14:
[...]

Herkenbaar. Ik denk zelf ook dat ik ondertussen zoveel vinkjes naast mijn naam heb staan dat ze overwegen mijn naam in te korten naar TB123. ;(
Dat valt best mee. Ik heb er 3x zoveel :p

edit: Veel procedureel (dingens als mod worden / HK-XS krijgen bijvoorbeeld). Ik tel bij mij 5 notes over posts. De allereerste: Standeman in "Snelheid computer verhogen" O-)

[Voor 28% gewijzigd door Standeman op 05-02-2021 13:19]

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


 • Anoniem: 1441478
 • Registratie: Augustus 2020
 • Niet online
Standeman schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 13:15:
[...]

Dat valt best mee. Ik heb er 3x zoveel :p
En toch mocht je mod worden? :P

* Anoniem: 1441478 gaat dan zich maar voorbereiden op een sollicitatie naar Admin

 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 12:47

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

Anoniem: 1441478 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 13:19:
[...]

En toch mocht je mod worden? :P

* Standeman gaat dan zich maar voorbereiden op een sollicitatie naar Admin
Admin wordt je niet zomaar. Dan moet je toch minstens een paar jaar voor bruinhemd en weet-ik-wel-niet-allemaal worden uitgescholden. :p

[Voor 1% gewijzigd door Standeman op 05-02-2021 14:20. Reden: Grammatica :X]

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


 • Orion84
 • Registratie: April 2002
 • Nu online

Orion84

Admin General Chat / Wonen & Mobiliteit

Fotogenie(k)?

Standeman schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 13:21:
[...]

Admin wordt je niet zomaar. Dan moet je toch minstens een paar jaar als voor bruinhemd en weet-ik-wel-niet-allemaal voor worden uitgescholden. :p
Ik snap dat het vrijdagmiddag is, maar zullen we het lolbroeken verder maar gewoon bewaren voor de HK en zo? :)

The problem with common sense is that it's not all that common. | LinkedIn | Flickr


 • mutsje
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 31-03 08:58

mutsje

Certified Prutser

* mutsje weet nog hoe mensen in pro network topic topics hard gesloten werden dm's werden gestuurd etc voor vraag maar raak voor een knaak.
ben zelf eens tijdelijke ban gehad door @elevator :+ die heb ik toen gesproken via dm's en ik was toen een niet diplomatiek hork die zei waar het eigenlijk op stond maar goed. Mensen kunnen wel zeiken over moderators maar de vraag is zou je het zelf uberhaupt beter doen. Ik ken verschillende mod's ook via dm's en Jazzy etc ken ik al denk 20 jaar via GOT. Het niveau is de laatste tijd met heel veel aanwas ook redelijk naar beneden gegaan en verbaasd me niks dat het klaag gehalte omhoog gegaan is. Tijden veranderen en ook een forum veranderd. Vergeet niet dat heel veel moderators dit even in hun vrije tijd erbij doen terwijl ze misschien eigen bedrijf hebben of 40+ uren in de week werken etc. Ken er maar weinig die werkeloos zijn en fulltime moderator spelen. Ja je mag op de man spelen op GOT maar hou het diplomatiek en verlaag je niet rare bewoordingen. Dat geld naar mijn mening zowel voor de bezoekers als moderators. Maar goed dat zijn slechts mijn 1 1/2 cent.

 • Ed_L
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 09:14

Ed_L

Crew Council
Standeman schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 13:21:
[...]

Admin wordt je niet zomaar. Dan moet je toch minstens een paar jaar als voor bruinhemd en weet-ik-wel-niet-allemaal voor worden uitgescholden. :p
* Ed_L meldt

Oh, sorry @Orion84.

[Voor 4% gewijzigd door Ed_L op 05-02-2021 14:03]


Anoniem: 310408

Ik weet dat dit topic afgesplitst is, maar al deze klachten horen bij de community manager. En die lijkt nu weer afwezig in dit topic. Ik denk echt dat het probleem niet zo zeer bij de regels ligt maar met de manier waarom er mee omgegaan word. En juist daar is de community manager voor verantwoordelijk.

 • Ed_L
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 09:14

Ed_L

Crew Council
Dat ben ik niet helemaal met je eens. De uitvoering van het beleid ligt volledig bij de vrijwillige crew.

 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 12:47

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

Anoniem: 310408 schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 14:04:
Ik weet dat dit topic afgesplitst is, maar al deze klachten horen bij de community manager. En die lijkt nu weer afwezig in dit topic. Ik denk echt dat het probleem niet zo zeer bij de regels ligt maar met de manier waarom er mee omgegaan word. En juist daar is de community manager voor verantwoordelijk.
Dat zie ik zelf toch wat anders. Deze klachten horen voornamelijk bij de mods en hun admins. Pas als er een duidelijke trend is van een type klacht welke niet door mods/admin's opgepakt wordt, komt imo pas de community manager in beeld als escalatie.

Ik zie voornamelijk klachten als "mijn post is weggehaald", "maar $post wordt niet gemodereerd", etc. Puur individuele klachten die misschien wat bijval krijgen van een handjevol mede-GOT-ers. Geen problemen die breedgedragen wordt door gebruikers of in gaan tegen het algemeen beleid. (In dit topic dan, het hele "Tweakers plus" is een ander verhaal ).

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat.

Standeman schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 14:10:
Ik zie voornamelijk klachten als "mijn post is weggehaald", "maar $post wordt niet gemodereerd", etc. Puur individuele klachten die misschien wat bijval krijgen van een handjevol mede-GOT-ers. Geen problemen die breedgedragen wordt door gebruikers of in gaan tegen het algemeen beleid.
De klacht dat slechte posts en trollerig gedrag van rode jasjes veel minder streng worden gemodereerd (of helemaal niet) is wel een algemene. Daar mag echt veel strenger op gelet worden, een rood jasje mag geen reden zijn om de post anders te behandelen. Een slechte post blijft een slechte post, trollen blijft trollen, en voorbeeldfunctie ook.

(dat is niet recent, het is van alle tijden. Mag van mij per direct beeindigd worden; binnen je forums voorbeeldfunctie, buiten je forums gewoon user)

[Voor 9% gewijzigd door gambieter op 05-02-2021 14:25]

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
-

[Voor 99% gewijzigd door Ernemmer op 21-03-2021 10:58]


 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 12:47

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

gambieter schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 14:20:
[...]

De klacht dat slechte posts en trollerig gedrag van rode jasjes veel minder streng worden gemodereerd (of helemaal niet) is wel een algemene. Daar mag echt veel strenger op gelet worden, een rood jasje mag geen reden zijn om de post anders te behandelen. Een slechte post blijft een slechte post, trollen blijft trollen, en voorbeeldfunctie ook.

(dat is niet recent, het is van alle tijden. Mag van mij per direct beeindigd worden; binnen je forums voorbeeldfunctie, buiten je forums gewoon user)
Daar heb je zeker een heel goed punt en ik ben het dan volkomen met je eens.

Ergens heb ik de neiging om collega's niet af te vallen wanneer zij een bepaalde beslissing/post maken die imo op het randje is. Een beetje zoals de ME ook hun eigen linie niet verbreekt (jaja, slechte analogie! :p). Er wordt achter de schermen best wel eens discussie over gevoerd en die soms zelfs hoog kan oplopen.
Dit is alleen niet zichtbaar voor de normale gebruikers, dus die hebben daar niet veel aan.

Ik denk wel dat we de meetlat bij mods strikter mogen hanteren dan bij overige gebruikers.

[Voor 26% gewijzigd door Standeman op 05-02-2021 14:33]

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 15:33

Grvy

Bot

Waarom is dit topic van naam veranderd van "klachten over moderatie" naar "Feedback op moderatie in tweakers feedback fora"

Kan het gemist hebben maar dit is ook weer naar mijn mening zoiets.. wat nou feedback? Er zijn gewoon klachten en nee, dat is niet alleen in het feedback fora. Dat is overal. (ik zie nu ook de Topicwarning..)

Het is gewoon overal maar het wordt naar mijn mening weer lekker kleiner gemaakt dan het is.. zie ook topicnaam veranderen en die topicwarning..

Dit is een account.


Anoniem: 310408

Standeman schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 14:10:
[...]

Dat zie ik zelf toch wat anders. Deze klachten horen voornamelijk bij de mods en hun admins. Pas als er een duidelijke trend is van een type klacht welke niet door mods/admin's opgepakt wordt, komt imo pas de community manager in beeld als escalatie.
Natuurlijk ligt het aan tweakers om de rol van community manager in the vullen, maar mijn community managers geven leiding, sturing en duiding. De escalatie ben ik als de baas.
Pagina: 1 2 3 4 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit is niet een algemeen feedback topic. Dit topic is bedoeld voor feedback op moderatie in Acties & Evenementen, Lieve Adjes, Geachte Redactie, Pricewatch, V&A Feedback, Frontpagemoderatie, Stoute Bugs, Mooie Features en Schop een Modje

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee