Grvy schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 18:25:
[...]
Als je dit topic een beetje volgt is de kritiek vanuit de "community" los samengevat als volgt:
1..999) Vragen voor verduidelijking/toelichting zonder antwoord
1000) Mierenneuken tot in den treure
1001) Het is niet goed want reden X/Z/Y
1002) Iemand zijn werk (of werkzaamheden) worden volledig afgebrand alsof ze persoonlijk onrecht is aangedaan.
FTFY
Kritiek is goed; maar de manier waarop sommige dat hier doen is absurd. Kijk alleen al naar de beschuldiging (dat is geen kritiek) van "Wat is jouw toevoeging behalve kopiëren, plakken, en wat vertalen?" dat is imho een beschuldiging en gewoon niet nodig.
Het komt op mij over als juist geen kritiek, zeker geen beschuldiging. Maar voornamelijk een vraag. Het gaat immers om een premium-artikel...
Maar zoals Thijs zelf al zegt, het is gewoon een samenvatting van 3 artikelen zonder enig tegenartikel te raadplegen en er is 1 persoon "geinterviewd" (wat imho gewoon hoort bij elk journalistiek stuk).
Kijk, als dat voor jou al premium is, gefeliciteerd.
Maar voor mij is dat voor een gewoon artikel met die titel al een matig tot zwak artikel.
Want wat compleet genegeerd wordt in het hele artikel is dat er niet op zichzelf "gedeplatformd" wordt. Het enige wat de bronnen van dit artikel zeggen is : Deplatforming werkt als het onderdeel is van een grotere movement.
De bestorming van het capitool is voor veel Amerikanen echt iets in de richting van hoogverraad.
Bij Isis was het gewoon onderdeel van de militaire campagne.
Bij Reddit is de conclusie simpelweg : "We find that the ban worked for Reddit" oftewel niets over deplatforming, alleen een onderzoek naar wat er gebeurt als je als platform actief gaat modereren op specifieke uitlatingen.
Of zoals Thijs het zelf zegt : "Daaruit kun je concluderen dat deplatforming wel degelijk werkt - met een grote 'maar'. Het werkt vooral voor het platform zelf."
Oftewel als een platform actief maatregelen neemt, dan hebben die effect.
Net zoals het meestal ook gewenst is om een tegengeluid te lezen om te zorgen dat het geen echoput wordt. Maar dat is er ook niet.
Maar @
Tijs Hofmans zegt het wmb zelf wel mooi :
Als jij liever drie wetenschappelijke onderzoeken los gaat lezen en dat hetzelfde vindt als een artikel dat ze samenvat en vervolgens duiding geeft adhv een hoogleraar die ik erover heb gesproken, dan heeft het voor jou weinig toegevoegde waarde I guess.
Om vlak daarna gecorrigeerd te worden door Q op een feitelijke onjuistheid...
Oftewel als je de correcte feitelijke info wilt weten moet je alsnog die 3 onderzoeken lezen (en daar heeft T.net heel vaak last van)
Ik vind het leuk en snel weg te lezen geschreven, maar premium? Nee, daarvoor had ik :
- minimaal een tegengeluid verwacht
- onderzoeken verwacht die de clickbait titel volgen (of een andere clickbait titel)
- een conclusie verwacht
- het juist niet als reactie op Trump verwacht.
En met dat laatste punt heb ik denk ik mijn hoofdpunt gevonden : Wat is premium nu?
- Is dat enkel maar alles wat niet perse onder tech valt?
- Want juist door Trump is het hele artikel niet uniek, wil je verdieping dan zijn er tig artikelen te vinden van gewoon veel en veel meer wetende schrijvers, dit artikel blijft in verhouding tot anderen gewoon aan de oppervlakte kijken.
Het is voor mij gewoon een snel-geschreven middelmatig artikel wat wmb gewoon leidt aan het "actueel" moeten zijn en niets heeft van de kenmerken toegeschreven aan premium.
Ja, het is een vreemde eend in de bijt bij t.net, maar is dat het enige vereiste voor een premium artikel?
Het probleem is hoe je deplatformen omschrijft. Wat dit artikel voornamelijk zegt is : Deplatformen werkt voor het platform wat het doet, mits het voorafgegaan is door een uitzonderlijke aanleiding voor het deplatformen.
Het werkt nu, na een aanval op het capitool en 60+ rechtszaken en een poging tot omkoping van georgia etc. etc. etc. Maar of het op zichzelf werkt? Dat is nog maar de vraag...