Toon posts:

[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #12 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 102 Laatste
Acties:
 • 290.802 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 00:47

.oisyn

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Slowchat topic! Alhoewel er een apart handelstopic was en een apart exchanges topic is, worden in dit slowchat topic doorgaans toch de meeste vragen gesteld. Bij iedere koersstijging kunnen we veel nieuwe traders verwelkomen in het topic, die vaak dezelfde vragen stellen. Om te voorkomen dat dezelfde vragen vaker langskomen, breiden we de openingspost gaandeweg uit met de meestgestelde vragen.

Staat het antwoord er nog niet bij? Stel hem gerust in het topic, we helpen je graag!

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum, XRP en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC, XRP en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Coinbase Pro en Kraken. Sinds kort kan dit ook via Binance.je, maar ook zij rekenen behoorlijke fee's.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.

Live Bitcoin koers bekijken

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat is XBT en BitMEX?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties.


Uitleg over het handelen op BitMEX
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.


Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling.


Overig
Meer info volgt spoedig, waaronder: Onbevestigde transacties, de werking van een blockchain, centraal vs decentraal en (hardware) wallets om veilig je cryptocurrency in op te kunnen slaan.

[Voor 14% gewijzigd door Taro op 27-10-2020 21:05]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Jeaust
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 16:16
Net een deel van m'n winst uitgecashed voor wat leuks, toch blij dat ik alsnog maar crypto ben gaan doen na de corona crash.

 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08-02 01:04
Jeaust schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 18:28:
Net een deel van m'n winst uitgecashed voor wat leuks, toch blij dat ik alsnog maar crypto ben gaan doen na de corona crash.
Gelijk heb je, hypotheek aflossing mag ik hopen? :+

 • Bever!
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 22:31
@DAMAGE dxy bodem patroon , die zie ik nog wel doorgaan omhoog.. historisch ongekend veel shorts ook :)

[Voor 8% gewijzigd door Bever! op 19-08-2020 18:44]


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
DOT inmiddels van Huobi naar Binance overgemaakt. Wel leuk om een factor x100 meer te ontvangen dan je verstuurt, uiteraard wel voor een :100 bedrag. Was binnen enkele minuten binnen, gaat lekker vlot.

Verder nagenoeg helemaal in fiat. Een deel van de winst van de afgelopen 2 weken is weer verdampt. Maar omdat ik weer aan het werk ben kan ik er niet bovenop zitten. Ik ben niet 100% zeker van hogere koersen, dus dan maar het zekere voor het onzekere nemen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 23:45
Zometeen is het weer Chinees nieuwjaar en gaan we los!

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Taro schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 18:42:
DOT inmiddels van Huobi naar Binance overgemaakt. Wel leuk om een factor x100 meer te ontvangen dan je verstuurt, uiteraard wel voor een :100 bedrag. Was binnen enkele minuten binnen, gaat lekker vlot.
Op Huobi heb je nog de oude tokens. Gewoon overpompen naar Binance en voila....nieuwe tokens?

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Let anders ff op dit nieuws:

https://medium.com/ankr-n...g-reimagined-4b12d7a3864f

Ankr gaat naast staking nodes ook staking pools verzorgen. Helemaal Noobproof.
Rocketpool heeft er een serieuze concurrent bij voor mensen die geen 32eth hebben, maar wel via het netwerk willen staken. Ankr token in stake hebben is noodzakelijk. De token krijgt extra usecases.

Heb nav dit nieuws direct toegehapt. Gaat de groei van Ankr zeer positief beinvloeden denk ik.

[Voor 9% gewijzigd door Mooody op 19-08-2020 19:32]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:42
Topic 12 op de 12k. Gaat lekker guys! :)

 • Bartvandelaar
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 26-04-2022
Gelukszoekr schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 18:50:
Zometeen is het weer Chinees nieuwjaar en gaan we los!
Ja en de Tether fud niet te vergeten. In combinatie met een 2e Corona/aandelen crash en dan beginnen we weer opnieuw.

Rookworst zonder r is ook worst.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mooooody schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 19:17:
[...]

Op Huobi heb je nog de oude tokens. Gewoon overpompen naar Binance en voila....nieuwe tokens?
Ja, Kraken gaat tussendoor nog een wisseltruc uitvoeren, Binance is gelijk met de x100 variant gestart. Omdat het withdrawen nog niet mogelijk is kunnen ze dat makkelijk doen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08-02 01:04
Nieuw stukje van Bitcoin Bravado, vers van de pers. Wellicht wel leuk om te lezen voor de mensen die ze niet kennen/volgen:
DeFi Frenzy Overtakes Crypto Market

Positive price pressure on Bitcoin, and the crypto market as a whole, had been building for months since the COVID crash in March 2020.

All that was missing from kicking things over into an actual bull market was a narrative...

Well, it looks like crypto has found one at long last.

Decentralized finance

If you're new to the crypto space, then decentralized finance might feel exotic, strange, even futuristic. As anyone who has been around here long enough can tell you, decentralized finance has always been blockchain's core use case.

Need proof? For starters, Bitcoin is a decentralized financial system revolving around BTC, a peer-to-peer digital currency.

As you scroll down the list at CoinMarketCap or *CoinGecko* (if you're waist-deep in Uniswap tokens), almost anything you see can roughly be considered DeFi.

Cardano, Litecoin, Cosmos, Tezos, Chainlink, Ontology, Synthetix Network, Band, Solana, Matic, Harmony — the list goes on — and there is surely no need to mention Ethereum.

So, while the decentralized finance tag may not point to something new about crypto, it's created an umbrella that groups this whole crazy-digital-coins-thing into a very coherent narrative.

In markets, narratives are just as crucial as technicals. The two find deep correlation in positive and negative market cycles, with strong narratives always overlapping bull markets.

Previously, ICOs were responsible for an exuberant 2016-2017 bull market, and today, it's all about DeFi.

Beyond the hype

Unlike the ICO craze, DeFi is quite grounded in comparison. Many of these projects, like Compound, Maker, and Balancer, are rooted in genuine economics at work, presenting new and exciting ways to organize finances.

When, if ever, have you heard of instant, undercollateralized loans with no credit checks, as you can find on Akropolis? How about floating, high yields across crypto asset deposits, and totally new income streams via something called *yield farming*?

In 2008, Satoshi unleashed the BTC whitepaper in response to the bailout of banks, rather than people, at the start of the Great Recession. Here in 2020, we're on the brink of another global downturn, and people are, again, not being bailed out.

When DeFi protocols like Yam distribute governance tokens with no premine, founder, or VC shares, giving everyone equal access to a community-allocated treasury, you start to feel that crypto is *really* on to something this time around.

Projects to watch

DeFi projects are flying onto Uniswap faster than is possible to keep up with. Far from being another *shitcoin roulette*, many Uniswap prospects have flown straight to the top with listings on Binance, Huobi, and Coinbase.

As with anything in the crypto market, do your own research before swapping precious BTC or ETH. But, there's *gold in them there hills*.

Keep an eye on macro DeFi platforms like Ethereum, Cardano, Tezos, Cosmos, Elrond, Harmony, and Polkadot.

DeFi platforms lean heavily on oracles to bring off-chain assets into the picture for collateral. Watch Chainlink, Band Protocol, Nest Protocol, Dia, and Tellor.

Scaling these applications for the most amount of people? Celer and Matic have you covered.

Finally, what about strict DeFi applications themselves? Compound, Balancer, Maker, Akropolis, Kava, Yearn, and even tiny upstart Yam are worth your time.

There are many more out there, but half the fun is discovering them on your own. Set some time aside and make sure you've got that CoinGecko app locked and loaded.

To gain access to Stacked's Free DeFi Index, click here: https://app.stackedinvest.com/marketplace/indexes

 • spok9
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 22:27

spok9

Groen...

Taro schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 19:34:
[...]

Ja, Kraken gaat tussendoor nog een wisseltruc uitvoeren, Binance is gelijk met de x100 variant gestart. Omdat het withdrawen nog niet mogelijk is kunnen ze dat makkelijk doen.
Kraken heeft ook meteen de nieuwe tokens gelist. Deposits en withdrawals zijn alleen nog niet mogelijk, dus mijn tokens staan nog bij Huobi.

Zolang ik het zelf geloof is het goed toch?


 • vortexnl1982
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 22:59
Wat vinden jullie van YFI ? Ik lees wel veel positiefs, had ook weinig last van die kleine dump van vandaag.

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:35
USDT transfer vanuit Binance naar Binance JEX gaat vanzelf, maar terug naar Binance... holy moly.. hopelijk gaat het nog lukken.. wat een klote systeem dat JEX..

420.


 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03-2022
DeFi, be carefull out there,
17 AUGUSTUS 2020
Zou DeFi crypto een bubble kunnen zijn?
JEROEN KOK Cryptocurrency nieuws 0

Met uitzondering van de terugkeer van Bitcoin naar $12.000 na de Zwarte Donderdag in maart, moet het absolute succesverhaal van 2020 DeFi zijn, oftewel Decentralized Finance. Dankzij DeFi apps zijn munten als Chainlink en Ampleforth in een korte tijd zeer hard gestegen. CoinMarketCap toont nu zelfs een overzicht van de populairste DeFi-munten, waarbij Chainlink natuurlijk bovenaan staat.

Echter, meer en meer crypto analisten waarschuwen voor een mogelijke bubble wat betreft DeFi en DeFi-munten.

Wat zijn bubbels?
Bubbles in de financiële wereld, worden gevormd wanneer meer mensen denken dat een asset iets waard is en dat deze asset in waarde zal stijgen vanwege deze logica. De beroemdste bubbel in de geschiedenis was de Nederlandse Tulpenmanie, die in 2017 werd verfilmd in Tulip Fever. Mensen zouden meer bieden voor een tulpenbol dan voor een huis op een bepaald moment. Toen kwam het allemaal ineenstortte maakte mensen enorme verliezen.

Yam Finance waarschuwing
Zo wees Forbes journalist Billy Bambrough (die de stijging van Chainlink analyseert) er eerder deze week op dat een project van DeFi, genaamd Yam, van nul tot een waardebepaling van 60 miljoen dollar in een paar uur is geschoten. Dat was dinsdag.

Hij sprak waarschijnlijk te vroeg, want woensdag werd er nog eens $500 miljoen in geïnvesteerd en de waarde van de munt steeg tot $167.

i’m sorry everyone. i’ve failed. thank you for the insane support today. i’m sick with grief

— belmore🍠 (@brockjelmore) August 13, 2020
Nadat een bug in de code werd gevonden, zakte de prijs terug naar bijna nul. De ontwikkelaar geeft aan dat het hem spijt en dat hij baalt van de fout. Op het moment van schrijven werkt hij aan versie 2 van de app.

Zelfs Ethereum CEO Vitalik Buterin stuurde een waarschuwing vanwege het Yam-verhaal, wetende dat DeFi vooral werd opgezet op de blockchain die hij had ontwikkeld.

Reminder: you do NOT have to participate in "the latest hot defi thing" to be in ethereum. In fact, unless you *really* understand what's going on, it's likely best to sit out or participate only with very small amounts.

There are many other kinds of ETH dapps, explore them!

— vitalik.eth (@VitalikButerin) August 14, 2020
Vitalik, die een bekende stem in crypto is, verklaarde:

Je hoeft NIET deel te nemen aan DeFi om in Ethereum te zijn.

 • deppenboks
 • Registratie: Augustus 2012
 • Niet online
Pelox schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 19:59:
USDT transfer vanuit Binance naar Binance JEX gaat vanzelf, maar terug naar Binance... holy moly.. hopelijk gaat het nog lukken.. wat een klote systeem dat JEX..
Had er ook al last van, bij mij bleek uiteindelijk de mail confirmation niet verwerkt. Nog een keer mailtje laten sturen en link klikken did the trick

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:35
deppenboks schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 20:04:
[...]


Had er ook al last van, bij mij bleek uiteindelijk de mail confirmation niet verwerkt. Nog een keer mailtje laten sturen en link klikken did the trick
Ik ga nog even klooien..

Update: nog niet gelukt.. sms code, mail confirmation, authenticator.. Alles akkoord maar nog pending.

Update 2: Ben inmiddels zo'n 2 uur bezig zonder succes.. Tip: Gebruik never nooit Binance JEX!

[Voor 24% gewijzigd door Pelox op 19-08-2020 21:13]

420.

vortexnl1982 schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 19:55:
Wat vinden jullie van YFI ? Ik lees wel veel positiefs, had ook weinig last van die kleine dump van vandaag.
De zoveelste coin zoals 100'en andere die waarschijnlijk nooit ergens zal komen. Prima om geld mee te verdienen, maar dat is het dan ook tot dat het tegendeel wordt bewezen.

 • metallicattim
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 21:31
Richh schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 19:33:
Topic 12 op de 12k. Gaat lekker guys! :)
Hoop niet dat we tot deel #13 moeten wachten voor de 13K :X :9

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
metallicattim schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:08:
[...]


Hoop niet dat we tot deel #13 moeten wachten voor de 13K :X :9
Gewoon ff snel door posten, bij de 10k berichten is het al zover. Met de snelheid van de afgelopen 2 dagen is dat over 40 dagen al :D

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:42
metallicattim schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:08:
[...]


Hoop niet dat we tot deel #13 moeten wachten voor de 13K :X :9
#13 is voor de 130k toch?

 • Steinhemmer
 • Registratie: Juli 2020
 • Laatst online: 21-03 09:14
Opties voor risk management t.a.v. via Uniswap aangeschafte coins? Of is het gewoon niet anders dan dat ik er (anders dan via een exchange) poedelnaakt zonder SL in moet duiken :P

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Steinhemmer schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:42:
Opties voor risk management t.a.v. via Uniswap aangeschafte coins? Of is het gewoon niet anders dan dat ik er (anders dan via een exchange) poedelnaakt zonder SL in moet duiken :P
Staan op de ETH blockchain en niet op exchanges, dus vermoed niet dat je veel opties hebt :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Mooooody schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 19:22:


Heb nav dit nieuws direct toegehapt. Gaat de groei van Ankr zeer positief beinvloeden denk ik.
Gokje genomen en op 0.0122 ingestapt. Daar is hij natuurlijk onder gezakt maar we zien morgen wel verder. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Crypts schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:52:
[...]

Gokje genomen en op 0.0122 ingestapt. Daar is hij natuurlijk onder gezakt maar we zien morgen wel verder. :)
Dat is een vrij nasty candle, maar komt vast goed :)

Edit: Ik heb ze op 0.012472 de deur uitgedaan, misschien toch maar weer deels instappen nu rond 0,0118. Nah, ik kijk het even aan, is nog wat ruimte richting 0,01133 of zelfs 0,009x.

[Voor 23% gewijzigd door Taro op 19-08-2020 22:00]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Xessive
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 18-10-2022
Crypts schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:52:
[...]

Gokje genomen en op 0.0122 ingestapt. Daar is hij natuurlijk onder gezakt maar we zien morgen wel verder. :)
Me too, ingestapt op 0.011884 (101 sats).

Seriously? Nope, not a bit...


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Taro schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:56:
[...]

Dat is een vrij nasty candle, maar komt vast goed :)
I know. Some you win, some you loose. We gaan het zien welke kant het op gaat. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Bever!
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 22:31
Wordt interessant als iedereen tegelijk uit die vage illiquide defi coins wil.. Orderboek dun als vloeipapier

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 22:35
ANKR?

Een anker is gemaakt om te zinken he? Zeg het maar ff... Weet verder niet hoe dat werkt met blockchains enzu...

Mss zet ik ook wel een buy rond de 90 sats.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Bever! schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 22:10:
Wordt interessant als iedereen tegelijk uit die vage illiquide defi coins wil.. Orderboek dun als vloeipapier
Inderdaad, maar morgenochtend kan alles zo maar weer +15% staan, terwijl ik nu blij ben om in fiat te zitten.

DOT houdt zich vooralsnog ook aardig vs vele anderen. Ik zit er nog best wel behoorlijk in, maar blijf gewoon zitten.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
verwijderd69 schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 22:19:
ANKR?

Een anker is gemaakt om te zinken he?
Ja, of om iets stabiel/stil te leggen, maar daar lijkt het vooralsnog niet op

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • raq
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 22:52
Om den kracht van het anker te voelen, moet men de storm trotseren :)
geluksankertje, was dat niet een kettinkje ofzo?

ondanks dat ik vrij snel bij deze dip 50% van de alts heb verkocht, doet het best wel pijn in satjes enzo. voordeel: btc dominace in de portfolio wordt vanzelf groter *O*

procentueel gezien dan -O-

De tijd leert of het tij keert

99MA op dit moment op 11.7k. Die houden zou mooi zijn. Op de 11e t/m de 13e heeft ie die op de 4 uur close keer op keer gehouden. Die nu toch verliezen op de 4 uur geeft mogelijk wel wat meer ruimte voor omlaag.

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17-03 17:55

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

@PilatuS vlakke bodem zo het lijkt en steeds lager wordende toppen. This does not feel good.

Edit: nee de bullmarkt is niet over. Maar ik bedoel het lijkt er op dat we ook nog wel een leveltje lager kunnen testen. Ik ben aan het vissen voor een mooie long.

[Voor 47% gewijzigd door DAMAGE op 20-08-2020 02:44]

Corsair Obsidian 800D | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • Animal
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 20-03 23:42
SYS op 831. Wellicht een goed instap moment?

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:35
Dot gaat echt lekker!

420.


 • Blik1984
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 23:30
Ben benieuwd wanneer er weer een echte breakout komt met duizenden Dollars tegelijkertijd

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Blik1984 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 07:36:
Ben benieuwd wanneer er weer een echte breakout komt met duizenden Dollars tegelijkertijd
Naar boven..... :P

Het blijft voor nu lekker zijwaards.
Mooi zo... nog een paar dagen volhouden zodat ik weer wat kan inkopen.

BIJNA WEEKEND MENSEN!

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Prutzertje
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 21:49
Hmmmzzz.... Twijfel nog om een beetje ETH bij te kopen. Wat denken jullie? Nu een kleine correctie en dan weer een mooie slinger omhoog? :p Bitcoin was laatst weer in het nieuws geweest dacht ik, dus wellicht dat er weer nieuwe mensen erin stappen.

 • Ezekielll
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:26

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

DAT DOT ECHT LEKKER GAAT :)F oOo

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:35
Als in niet.. de Neo die ik verkocht heb dan weer wel.. Die kan ik straks lekker met verlies terugkopen! Goeie handel!

420.


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Was zelf even wat trades aan het terugkijken, misschien leuk om hier even te delen (want niet elke trade is 100% yolo gains):

Dinsdagavond deze trade gedeeld hier met wat redenen erbij

The_Goat in "[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #11"

Deze heb ik gisteren geclosed omdat hij niet ging zoals gepland, met hierbij de redenen:
(klein beetje ingezoomed ter verduidelijking)1. Long geopend om de redenen zoals aangegeven in de andere post
2. Prijs wicked naar onder en mist mijn stoploss op ongeveer 40$, op zich prima en niet veel aan de hand als de prijs weer naar boven gaat.
3. Prijs reject op Weekly open + long term R/S lijn (2 van de redenen waarom ik eerder long opende)
4. Vervolgens sluit dezelfde candle body onder de 4H Ichimoku Kijun, dat is reden 3 die mijn long niet meer ondersteund en besluit hier handmatig te closen.
5. Candle daarna had anders m'n SL gehit. Scheelt uiteindelijk 1,44%

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Crypts schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:52:
[...]

Gokje genomen en op 0.0122 ingestapt. Daar is hij natuurlijk onder gezakt maar we zien morgen wel verder. :)
Zit er ook rond dat level in. Is wel iets dat ik niet na een week weer ga verkopen. Heeft wel een unieke usecase die populair kan worden als we in een bullmarket komen. Daar gok ik wel een beetje op met enkele coins (uiteraard niet bovenredig veel %-wise).

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Liberteh
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 08-03 17:28

Liberteh

All your base belong to me

Begint het toch weer aannemelijk te worden dat we de 9700 even snel opvullen voordat we dat niveau waarschijnlijk nooit meer terug zien. Sorry @A87

The Run of the Golden Bull: https://youtu.be/nJeddv1QbeQ


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Liberteh schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 08:55:
Begint het toch weer aannemelijk te worden dat we de 9700 even snel opvullen voordat we dat niveau waarschijnlijk nooit meer terug zien. Sorry @A87
9700??
Kijk ik naar een andere koers?
Welke memo heb ik gemist?
PANIEK!!

#faint

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Prutzertje schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 08:40:
Hmmmzzz.... Twijfel nog om een beetje ETH bij te kopen. Wat denken jullie? Nu een kleine correctie en dan weer een mooie slinger omhoog? :p Bitcoin was laatst weer in het nieuws geweest dacht ik, dus wellicht dat er weer nieuwe mensen erin stappen.
Je kan ook zo denken; Als ETH gaat manen, gaan goede alts er flink overheen qua profits.
Aan de andere kant; als Buterin gaat waarmaken wat het beloofd, dan kun je nooit genoeg ETH hebben. De inflatie gaat met ETH 2.0 lager zijn dan BTC op dit moment.

Ik roep het al sinds ik hier rondloopt. Zorgt ook dat je wat REN in je portfolio heb. Als je begrijpt wat REN doet, snap je het :) Even kort gezegd; REN is een darkpool (husselpot) waarbij je BTC in DeFi kunt gebruiken, waar voor alsnog voornamelijk ETH kon worden gebruikt. Dat is goed voor BTC, voor Defi, maar vooral voor de prijs van een REN token 8)

We zitten net met 1 teen in een bullmarket en REN is van $0.05 naar $0.50 gegaan 8)7

[Voor 4% gewijzigd door Mooody op 20-08-2020 09:01]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Liberteh
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 08-03 17:28

Liberteh

All your base belong to me

Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 08:56:
[...]

9700??
Kijk ik naar een andere koers?
Welke memo heb ik gemist?
PANIEK!!

#faint
CME gap... Zal dan gewoon een kortstondige wick zijn hoor als het gebeurt maar meestal wordt een gat - ontstaan in het weekend (waarbij er bij CME niet getrade wordt) - wel opgevuld.

Zie ook: https://bitcoinmagazine.n...tc-futures-gap-uitgelegd/

[Voor 9% gewijzigd door Liberteh op 20-08-2020 09:04]

The Run of the Golden Bull: https://youtu.be/nJeddv1QbeQ


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Liberteh schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 09:03:
[...]


CME gap... Zal dan gewoon een kortstondige wick zijn hoor als het gebeurt maar meestal wordt een gat - ontstaan in het weekend (waarbij er bij CME niet getrade wordt) - wel opgevuld.
Oh dan ....
ik schrok al.
Als dat nou over 5 dagen kan gebeuren ...dank u.

Trouwens dat artikel wat je linked... staat vol met plugs voor een specifiek Bitvavo account van de betreffende nieuwssite.
Erg naar .... wel slim, maar erg naar.

[Voor 17% gewijzigd door FijneKerst op 20-08-2020 09:06]

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 22:35
Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 08:52:
[...]

Zit er ook rond dat level in. Is wel iets dat ik niet na een week weer ga verkopen. Heeft wel een unieke usecase die populair kan worden als we in een bullmarket komen. Daar gok ik wel een beetje op met enkele coins (uiteraard niet bovenredig veel %-wise).
Voor alsnog is ie op de 4h 99ma netjes geketst. (BTC-ANKR)

Maar als je 3 weken terug kijkt komt ie van 43 sats, dus wel een beetje ruimte om nog te dalen als Bitcoin besluit verder te zakken, naar bijv. 11.2K. Kijken hoe sterk de hype is rondom het anker.

Het lijkt allemaal voorzichtig een beetje te herstellen, maar echt vuurwerk is er nog niet en ook het volume is wat terughoudend, ik gok dat er veel mensen even tetherend de kat uit de boom kijken op dit moment.

2017 run had ook een 'dipje' in augustus, waarna er massaal werd ingestapt en de echte parabolische stijging begon. Ik denk niet dat het ditmaal weer het geval is, de hype was toen gigantisch. Zelfs op het nieuws kwamen toen items. Bijvoorbeeld met 1 of andere koekwous boomer die trots achter zijn laptopje zat met wat koersjes erop, uit te leggen dat het rendement van Bitcoin beter was dan de rente op zijn spaarrekening 8)7

BTC ging dat jaar ook van 800? naar 20k wat natuurlijk een uitzonderlijke prestatie is, 1k gebroken, 5k gebroken, 10k gebroken etc. Denk niet dat we zulke hype ooit weer zullen zien, mits we de ATH flink breken. Crypto staat nu wel meer op de kaart als toen.

Of Bitcoin nu sterk daalt of stijgt vanaf dit punt maakt niet uit, ik denk dat een boel alts alleen nog maar rekter gaan in sats. De coins met goed momentum daargelaten wellicht.

Maargoed je moet toch ergens een instap maken.

Met andere woorden; when moon?

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Liberteh
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 08-03 17:28

Liberteh

All your base belong to me

Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 09:05:
[...]

Oh dan ....
ik schrok al.
Als dat nou over 5 dagen kan gebeuren ...dank u.

Trouwens dat artikel wat je linked... staat vol met plugs voor een specifiek Bitvavo account van de betreffende nieuwssite.
Erg naar .... wel slim, maar erg naar.
De meeste sites halen helaas hun winst uit dat soort verkapte affiliatie ads, ja... De meeste fijne gratis tools om te gebruiken in crypto zijn voorzien van dit soort constructies.

Zo gebruikte ik voorheen https://btctools.io/ voor wat bitmex data... en het enige wat die site verder probeert is je naar Bybit te krijgen. :F Je kan je wel voorstellen dat zulke mensen zich lekker laten betalen door die exchange ;) Ik ben vrij oost indisch blind voor ads wanneer mijn adblockers hun ding niet doen.

The Run of the Golden Bull: https://youtu.be/nJeddv1QbeQ


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

BTW, welk project/coin ik ook vaak tegenkom de laatste tijd is AKON/AKOIN

https://www.akoin.io/

Het hele project is echt 1 grote Marvel film waarbij 1 (rapper)dude een soort Wakanda wil oprichten in Africa waarbij de hele financiele economie op crypto gebasseerd is met zijn coin, AKOIN, als middelpunt. Meneer heeft daar ook al 6 MILJARD funding voor gekregen en het project gaat ook echt van start.

Ik ga er op z'n minst een klein zakje an afnemen. Ik vind het project ansich erg "Elon Musk"... hou ik wel van.

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • RenaldoN
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 20:42
Prutzertje schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 08:40:
Hmmmzzz.... Twijfel nog om een beetje ETH bij te kopen. Wat denken jullie? Nu een kleine correctie en dan weer een mooie slinger omhoog? :p Bitcoin was laatst weer in het nieuws geweest dacht ik, dus wellicht dat er weer nieuwe mensen erin stappen.
ik heb uiteindelijk een deel op 400 gedumpt maar zo te zien was dat niet nodig geweest.

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Liberteh schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 09:12:
[...]


De meeste sites halen helaas hun winst uit dat soort verkapte affiliatie ads, ja... De meeste fijne gratis tools om te gebruiken in crypto zijn voorzien van dit soort constructies.

Zo gebruikte ik voorheen https://btctools.io/ voor wat bitmex data... en het enige wat die site verder probeert is je naar Bybit te krijgen. :F Je kan je wel voorstellen dat zulke mensen zich lekker laten betalen door die exchange ;) Ik ben vrij oost indisch blind voor ads wanneer mijn adblockers hun ding niet doen.
Ja mijn adblocker thuis doet het beter dan hier op de zaak (typisch).
Viel me gewoon op :P ... slim gedaan.

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Machlah
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 24-01 12:43
Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 09:14:
BTW, welk project/coin ik ook vaak tegenkom de laatste tijd is AKON/AKOIN

1 (rapper)dude
De rapper die je zoekt heet Akon.

https://consequenceofsoun...-his-own-city-in-senegal/

[Voor 14% gewijzigd door Machlah op 20-08-2020 09:30]


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Dat zeg ik.... die rapper :P (allemaal 1 natte pot)

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Trouwens, volgens mijn lijntjes moeten we nog ff die 11.500 aantikken ... en dan is het alles naar boven... zo niet dan crashen we tot de... 9700 toch? :P

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Liberteh
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 08-03 17:28

Liberteh

All your base belong to me

Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 09:35:
Trouwens, volgens mijn lijntjes moeten we nog ff die 11.500 aantikken ... en dan is het alles naar boven... zo niet dan crashen we tot de... 9700 toch? :P

[Afbeelding]
Misschien wel 9500 of 9000 met alle SL en liqs die dan afgaan ;)

The Run of the Golden Bull: https://youtu.be/nJeddv1QbeQ


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Liberteh schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 09:58:
[...]


Misschien wel 9500 of 9000 met alle SL en liqs die dan afgaan ;)
Zou wel hard zijn... en misschien veel mensen afschrikken.
Maar wel lekker om weer wat in te kopen.
Er vanuit gaande dat we de rest van het jaar nou gvd wel eens echt omhoog gaan :P

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Zie trouwens bij al mijn top coins dat dit zo is...

ETH kan zomaar onder de 390 terecht komen voordat we weer omhoog gaan (moeten).
XTZ onder de 3.1
ADA onder de 0.12

Allemaal in een bearrun...

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 08:52:
[...]

Zit er ook rond dat level in. Is wel iets dat ik niet na een week weer ga verkopen. Heeft wel een unieke usecase die populair kan worden als we in een bullmarket komen. Daar gok ik wel een beetje op met enkele coins (uiteraard niet bovenredig veel %-wise).
Ik maal niet zo om use cases, zegt meestal ook weinig over de waarde van het muntje. Ik zie dat ik op dit moment minus fees op een kleine 4% rendement sta dus grote kans dat deze er later vandaag weer uit gaat. Waar ik een beetje mee zit is dat het orderbook wel erg dun is. Daarnaast is 4% in een dag natuurlijk gewoon prima. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Nou hoppa.... aan deze voorspelling wil ik mijn hoop(ium) wel hangen.

BTC 340K oktober 2021!!

https://cointelegraph.com...016-halving-cycle-pattern

Met een grafiekje erbij ook...
Als BTC de weg van de vorige Halvings volgt, dan ziet de roadmap er zo uit:

[Voor 55% gewijzigd door FijneKerst op 20-08-2020 11:50]

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • metallicattim
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 21:31
Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 11:44:
Nou hoppa.... aan deze voorspelling wil ik mijn hoop(ium) wel hangen.

BTC 340K oktober 2021!!

https://cointelegraph.com...016-halving-cycle-pattern

Met een grafiekje erbij ook...
Als BTC de weg van de vorige Halvings volgt, dan ziet de roadmap er zo uit:

[Afbeelding]
https://bircoin.top/

:9

 • Machlah
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 24-01 12:43
Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 11:44:
Nou hoppa.... aan deze voorspelling wil ik mijn hoop(ium) wel hangen.

BTC 340K oktober 2021!!

https://cointelegraph.com...016-halving-cycle-pattern

Met een grafiekje erbij ook...
Als BTC de weg van de vorige Halvings volgt, dan ziet de roadmap er zo uit:

[Afbeelding]
Ik houd me hier aan vast: http://dickening.com/

 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 19:49
Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 09:35:
Trouwens, volgens mijn lijntjes moeten we nog ff die 11.500 aantikken ... en dan is het alles naar boven... zo niet dan crashen we tot de... 9700 toch? :P

[Afbeelding]
Die streep gaat dwars door heel veel candles heen? Zo kan ik het ook :+

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 11:44:
Nou hoppa.... aan deze voorspelling wil ik mijn hoop(ium) wel hangen.

BTC 340K oktober 2021!!

https://cointelegraph.com...016-halving-cycle-pattern

Met een grafiekje erbij ook...
Als BTC de weg van de vorige Halvings volgt, dan ziet de roadmap er zo uit:
Ik denk dat het S2F model ietsjes nauwkeuriger is. Volgens dat model zitten we oktober 2021 op 100k, ook niet verkeerd. :)

Overigens denk ik ook wel dat er ergens een kantelpunt komt waarbij er niet meer fiat in gepompt kan worden maar je weet nooit, de geldpersen draaien alleraardigst op het moment. :P

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:35
Dik verlies op mijn Polkadot.. had het gewoon in eth en neo moeten laten..

Gelukkig wel mijn usdt vanuit JEX terug op mijn binance account.

[Voor 31% gewijzigd door Pelox op 20-08-2020 12:42]

420.


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Pelox schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 12:41:
Dik verlies op mijn Polkadot.. had het gewoon in eth en neo moeten laten..

Gelukkig wel mijn usdt vanuit JEX terug op mijn binance account.
Jonge, wacht nou gewoon ff een paar maandjes :P In korte tijd willen cashen op een smart contract platform project is sowieso niet echt realistisch.

Ook de reden waarom ik eigenlijk alleen flink in ETH zit. En niet in NEO, EOS, ADA etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. Al die projecten vissen uit vrijwel dezelfde vijver. (nuances en locaties daargelaten)

[Voor 19% gewijzigd door Mooody op 20-08-2020 12:48]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Ezekielll
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:26
Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 12:44:
[...]

Jonge, wacht nou gewoon ff een paar maandjes :P In korte tijd willen cashen op een smart contract platform project is sowieso niet echt realistisch.

Ook de reden waarom ik eigenlijk alleen flink in ETH zit. En niet in NEO, EOS, ADA etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. Al die projecten vissen uit vrijwel dezelfde vijver. (nuances en locaties daargelaten)
Meer bij dus ? :)

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

PHPResource schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 12:17:
[...]


Die streep gaat dwars door heel veel candles heen? Zo kan ik het ook :+
Sorry ik was de smilie vergeten :P
(was niet serieus ;) )

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 19:49
Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 13:27:
[...]

Sorry ik was de smilie vergeten :P
(was niet serieus ;) )
Gelukkig maar :+. Moooon

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Ja ik zou vooral naar mij luisteren.
All-in op DOT 8)7

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 13:48:
[...]

Ja ik zou vooral naar mij luisteren.
All-in op DOT 8)7
OK!

*waar is me ideal pasje ding?*

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 13:50:
[...]

OK!

*waar is me ideal pasje ding?*
Zeg altijd maar zo...

Neem mij alleen maar serieus als achteraf blijkt dat ik het juist had.

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 13:51:
[...]

Zeg altijd maar zo...

Neem mij alleen maar serieus als achteraf blijkt dat ik het juist had.
Ja, nee, maar dan is het al te laat! ;(

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 13:52:
[...]

Ja, nee, maar dan is het al te laat! ;(
Nee hoor, dan is het alleen te laat in de gevallen dat ik het niet juist had.

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 13:53:
[...]

Nee hoor, dan is het alleen te laat in de gevallen dat ik het niet juist had.
:?

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:21

knakworst

Get Dilberted!

Swipe sxp pump weer begonnen na nieuws over samenwerking met Band.

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:35
Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 12:44:
[...]

Jonge, wacht nou gewoon ff een paar maandjes :P In korte tijd willen cashen op een smart contract platform project is sowieso niet echt realistisch.

Ook de reden waarom ik eigenlijk alleen flink in ETH zit. En niet in NEO, EOS, ADA etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. Al die projecten vissen uit vrijwel dezelfde vijver. (nuances en locaties daargelaten)
Ik zit, al jaren, vrij dik in Eth ;)

Neo is voor de lol en heb ik ook al 3 jaar, omdat er veel Chinezen zijn verwacht ik daar veel van.

[Voor 4% gewijzigd door Pelox op 20-08-2020 14:34]

420.


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

knakworst schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:06:
Swipe sxp pump weer begonnen na nieuws over samenwerking met Band.
Ja maar als SXP goed gaat pompen dan wordt hun kaart weer niet te betalen en flopt het.

...

Toch Sander? :P

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Toch gezwicht en nog wat in ADA gepompt.
Mijn roadmap voor dit jaar:

Meer ADA - check
Meer XTZ
Meer XLM
Meer NPXS
Meer BNB
Meer BAND
Meer VET
Meer MIOTA
en ZRX ... omdat @Mooooody he zei :P

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 19-03 21:54

Chaes

#HODL

Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 11:44:
Nou hoppa.... aan deze voorspelling wil ik mijn hoop(ium) wel hangen.

BTC 340K oktober 2021!!

https://cointelegraph.com...016-halving-cycle-pattern

Met een grafiekje erbij ook...
Als BTC de weg van de vorige Halvings volgt, dan ziet de roadmap er zo uit:

[Afbeelding]
Bij zulke grafiekjes heb ik altijd het idee: het lijkt gestoord, maar als iedereen dit soort grafiekjes ziet dan creëert dat een immens grote hype. En dan gebeurt het vroeger of later toch wel.

De self-fulfilling prophecy.

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Chaes schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:34:
[...]


Bij zulke grafiekjes heb ik altijd het idee: het lijkt gestoord, maar als iedereen dit soort grafiekjes ziet dan creëert dat een immens grote hype. En dan gebeurt het vroeger of later toch wel.

De self-fulfilling prophecy.
Ja ik dacht erbij "uhu, sure... 340K en hoger... zie je het zelf gebeuren???"
Maar aan de andere kant... wie zag 18-20K gebeuren toen het een paar tientjes waard was.
En het is een feit dat crypto/BTC toch steeds meer media aandacht krijgt.
Nog lang niet genoeg, maar toch.

Men is nu nog vaak "bang" om te investeren omdat ze het niet snappen of er geen tijd voor hebben of omdat beleggen nog steeds een eng woord is na 2008.

Maar ik voel toch wel dat dat steeds meer aan het veranderen is.
Zeker onder de jongere.

Dus lang verhaal kort...... MOOOOON NAAR 400K

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 23:45
Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:29:
Toch gezwicht en nog wat in ADA gepompt.
Mijn roadmap voor dit jaar:

Meer ADA - check
Meer XTZ
Meer XLM
Meer NPXS
Meer BNB
Meer BAND
Meer VET
Meer MIOTA
en ZRX ... omdat @Mooooody he zei :P
Ik zou niet meer dan 10 coins in totaal aanhouden. Anders is het op een gegeven moment allemaal nét niks

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

Heb 't zelf nog niet eens gekocht :P
Zou niet weten wat er ervoor moet verkopen. Misschien deel van de winst van UTK in ZRX oid.
Maar nee, UTK zie ik nog wel meer groeien. Regel is geen fiat inbrengen, dus moet ff puzzelen :P

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • djzz
 • Registratie: Juli 2017
 • Laatst online: 02-03 00:00
wat is julie verwachting mbt Ether?
wil eigenlijk gaan minen
heb het begin dit jaar niet gevolgd en trade toen olie op de plus 500.

[Voor 75% gewijzigd door djzz op 20-08-2020 14:48]


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17-03 17:55

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

@Gelukszoekr Tsja mensen moeten doen wat ze zelf willen. Ik ben op een gegeven moment helemaal van die shitcoins afgestapt. Heb nog 1 shitcoin voor de lol omdat ik het een leuk project vind en ik zie wel wat daar mee gebeurt. Als je gains wilt maken kun je het best gewoon leren traden. Aan BTC en ETH is het hele jaar door geld te verdienen. Bullmarkt of Bearmarkt maakt geen reet uit. Het is leuk duizenden aantallen shitcoins hebben en hopen dat het ooit wat waard gaat zijn. Dat zul je nooit weten. Tot je een keer geluk hebt. De gedachte is mooi en kun je je lekker op verkneuvelen maar ik ben daar maar mee gestopt. Van BTC weet je tenminste zeker dat het leuke gains laat zien.

Corsair Obsidian 800D | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • Liberteh
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 08-03 17:28

Liberteh

All your base belong to me

DAMAGE schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:45:
@Gelukszoekr Tsja mensen moeten doen wat ze zelf willen. Ik ben op een gegeven moment helemaal van die shitcoins afgestapt. Heb nog 1 shitcoin voor de lol omdat ik het een leuk project vind en ik zie wel wat daar mee gebeurt. Als je gains wilt maken kun je het best gewoon leren traden. Aan BTC en ETH is het hele jaar door geld te verdienen. Bullmarkt of Bearmarkt maakt geen reet uit. Het is leuk duizenden aantallen shitcoins hebben en hopen dat het ooit wat waard gaat zijn. Dat zul je nooit weten. Tot je een keer geluk hebt. De gedachte is mooi en kun je je lekker op verkneuvelen maar ik ben daar maar mee gestopt. Van BTC weet je tenminste zeker dat het leuke gains laat zien.
Zo doe ik het deze keer ook. Ik hou er wel rekening mee dat één of ander DeFi project de huidige gevestigde orde gaat overtreffen. Het blijft tenslotte Crypto... Ik koop er echter niks extra voor in momenteel.

The Run of the Golden Bull: https://youtu.be/nJeddv1QbeQ


 • djzz
 • Registratie: Juli 2017
 • Laatst online: 02-03 00:00
Liberteh schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:48:
[...]


Zo doe ik het deze keer ook. Ik hou er wel rekening mee dat één of ander DeFi project de huidige gevestigde orde gaat overtreffen. Het blijft tenslotte Crypto... Ik koop er echter niks extra voor in momenteel.
chainlink? :)

 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 23:45
DAMAGE schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:45:
@Gelukszoekr Tsja mensen moeten doen wat ze zelf willen. Ik ben op een gegeven moment helemaal van die shitcoins afgestapt. Heb nog 1 shitcoin voor de lol omdat ik het een leuk project vind en ik zie wel wat daar mee gebeurt. Als je gains wilt maken kun je het best gewoon leren traden. Aan BTC en ETH is het hele jaar door geld te verdienen. Bullmarkt of Bearmarkt maakt geen reet uit. Het is leuk duizenden aantallen shitcoins hebben en hopen dat het ooit wat waard gaat zijn. Dat zul je nooit weten. Tot je een keer geluk hebt. De gedachte is mooi en kun je je lekker op verkneuvelen maar ik ben daar maar mee gestopt. Van BTC weet je tenminste zeker dat het leuke gains laat zien.
Ik heb geen BTC of ETH. Heb dat altijd wat saai gevonden. Zelf zit ik al jaren in top 100 te rommelen. De toprange van de "shitcoins".

Met name de afgelopen periode heb ik nog wel wat geschoven in coins. Soms is het wel een kwestie van je verlies pakken om elders mee te gaan. Bij shitcoins is alles afhankelijk van momentum.

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08-02 01:04
Ik lig voor m'n gevoel al 500 jaar met m'n verkooporder op 8 Sato met HOT...

[Voor 3% gewijzigd door outlandos op 20-08-2020 14:52]


 • Liberteh
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 08-03 17:28

Liberteh

All your base belong to me

Die had ik op 0.30 dollar moeten kopen ;) is nu niet meer waard. Ik word niet meer zo warm van die moongainz want ik kan ook gewoon Bitcoin verhandelen met hefboom. :+

The Run of the Golden Bull: https://youtu.be/nJeddv1QbeQ


 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 23:45
Zo ben ik écht nog wel bullish over BAND en SWIPE.

Er is een markt voor oracle oplossingen. Dat heeft Chainlink wel laten zien. BAND geniet mee van de LINK momentum, maar is tevens ook een hedge als LINK op wat voor manier dan ook zal klappen. Als BAND maar 10% van de LINK markt kan pakken is het al dik $$$

Swipe heeft als onderdeel van Binance de middelen en expertise in huis om een gedegen concurrent te worden van MCO. Als Swipe ook maar 10% van de MCO markt kan pakken is het al $$$

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

Gelukszoekr schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:42:
[...]

Ik zou niet meer dan 10 coins in totaal aanhouden. Anders is het op een gegeven moment allemaal nét niks
Ja met dat rijtje bij elkaar heb ik er 11 (BTC en ETH uiteraard nog).
Dan kan ik volgend jaar eindelijk gaan traden onderling i.p.v. steeds fiat erin te pompen.
Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:43:
[...]

Heb 't zelf nog niet eens gekocht :P
Zou niet weten wat er ervoor moet verkopen. Misschien deel van de winst van UTK in ZRX oid.
Maar nee, UTK zie ik nog wel meer groeien. Regel is geen fiat inbrengen, dus moet ff puzzelen :P
Ja ik heb dus nog niet veel speel coins.
Met BTC en ETH wil ik niet spelen, en ADA en XTZ eigenlijk ook niet.
en van de rest heb ik alleen maar een paar tientjes her en der.
Dus voro nu moet ik nog wel even FIAT erin pompen.
Maar das niet erg..... het winst % is nog steeds MIJLEN beter dan geld op de bank.

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 22-02 12:52

FijneKerst

Flufjes!!

DAMAGE schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:45:
Van BTC weet je tenminste zeker dat het leuke gains laat zien.
Deze bewaar ik even :P

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17-03 17:55

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Het grote probleem is dat je eigenlijk op al die shitcoins veel te laat instapt. Echte mega gains zitten er dan gewoon niet in. Sterker nog als je kunt traden kun je met een hefboom op BTC meer binnen harken in korte tijd. Vooral als je de kunst van het swing traden begrijpt en je de grote swings mee pakt. Waarom zitten die gains er dan niet echt in? Omdat er constant op je gedumpt gaat worden. Op zo veel levels zijn er dan mensen die profits gaan pakken. Die zitten er allemaal eerder in dan jij. Dus dan moet je mega actief gaan zitten charten om dat soort lui steeds voor te zijn. Vermoeiend allemaal man. Vooral als je meer dan 10 stuks hebt. Dan ben je wel ff bezig. Overal stop losses op zetten. Entry punten bepalen. TP's bepalen. Of je koopt gewoon yolo wat shitmunten en je hodlt ze tot de grond of de maan. Dat kan ook. Maar dat heeft niks met traden te maken.

Edit: Kun je dan met shitcoins geen geld verdienen? Tuurlijk wel. Dat zeg ik; dan moet je dus al die coins gaan zitten charten. Dat kost je best wat tijd en moeite in het begin.

[Voor 25% gewijzigd door DAMAGE op 20-08-2020 15:06]

Corsair Obsidian 800D | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • GH45T
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 23:42
Riesj74 schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 14:41:
[...]

Ja ik dacht erbij "uhu, sure... 340K en hoger... zie je het zelf gebeuren???"
Maar aan de andere kant... wie zag 18-20K gebeuren toen het een paar tientjes waard was.
En het is een feit dat crypto/BTC toch steeds meer media aandacht krijgt.
Nog lang niet genoeg, maar toch.

Men is nu nog vaak "bang" om te investeren omdat ze het niet snappen of er geen tijd voor hebben of omdat beleggen nog steeds een eng woord is na 2008.

Maar ik voel toch wel dat dat steeds meer aan het veranderen is.
Zeker onder de jongere.

Dus lang verhaal kort...... MOOOOON NAAR 400K
Zo rond 2013 en 2014 heb ik Bitcoin en ook wat andere coins gemined. Toen schommelde de koers zo rond de 300 a 400 Euro. Ergens in 2014 of 2015, ik weet het exacte moment niet meer (kan het wel terugzoeken maar het doet er niet zoveel toe) heb ik de hele handel verkocht. Ik was bezig met de aankoop van mijn huis en ik wilde overzicht in mijn financiën en had Euro's nodig om mee te betalen. Ook ging gevoelsmatig in die tijd Bitcoin redelijk sideways, ik verwachtte niet dat het nog veel zou worden.

Nooit had ik in die tijd verwacht dat bedragen zoals ze nu zijn mogelijk waren, laat staat het ATH bedrag. Ook ik heb in het verleden ooit pizza besteld van Bitcoin, weliswaar geen hele bitcoin maar toch is het met de huidige koersen mijn duurste pizza ooit geweest.

Na 2015 heb ik cryptocurrencies maar mondjesmaat gevolgd en was compleet overdonderd met wat er eind 2017 gebeurde. Zo halverwege vorig jaar ben ik weer gaan inkopen en heb ook een paar keer weer een plukje verkocht en weer teruggekocht, maar tot de conclusie gekomen dat ik geen posities in wil nemen en het idee van laag inkopen en hoog verkopen niet altijd werkt op de korte termijn. Dus nu HODL ik maar wat met een bepaald bedrag in mijn hoofd waarop ik ga verkopen.

Ik verwacht het niet, maar al gaan cryptocurrencies naar 0 dan verlies ik een bedrag waar ik best iets leuks van zou kunnen doen maar ook weer niet door in de problemen kom. Als mijn richtbedrag wordt behaald en ik verkoop dan betekend dat dikke winst. De verhouding tussen risico en beloning vind ik daarmee zeker de moeite waard, Ik moet eerlijk bekennen dat de daling in maart mij wel even zweethandjes heeft bezogd, maar juist de emotie is denk ik het grootste risico.

 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 23:45
@DAMAGE Verschil is wel een beetje dat jij het meer vanuit een traders oogpunt bekijkt. De ADA believers zien natuurlijk een grote wereldwijde adoptie gebeuren over 5 jaar wat de munt nog wel een x100 zal geven.

Probleem is dat je wel veel geduld moet hebben. En wat @Mooooody al aangaf. ADA moet het dan ook nog even winnen van ETH, TZX, ALGO, EOS, TRX om de standaard te worden

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08-02 01:04
BNB houdt zich fier staande.
Pagina: 1 2 3 ... 102 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • Het initiëren van pumps en dumps is strict verboden.
 • Geen Telegram groups of andere "signal" chat kanalen
 • Geen links met referral, geen gebedel om invites.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vraagjes. Eigen inzet blijft gewenst.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Voer geen inhoudelijke discussies die beter passen in hun eigen of andere topics. Mochten die organisch toch ontstaan, maak een TR aan zodat ze verplaatst kunnen worden naar elders
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor de topic die het best bij je vraag/opmerking past (in de regel is dat dus sowieso niet het slowchat topic)
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee