Toon posts:

[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #11 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 102 Laatste
Acties:
 • 352.903 views

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:04

.oisyn

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Slowchat topic! Alhoewel er een apart handelstopic was en een apart exchanges topic is, worden in dit slowchat topic doorgaans toch de meeste vragen gesteld. Bij iedere koersstijging kunnen we veel nieuwe traders verwelkomen in het topic, die vaak dezelfde vragen stellen. Om te voorkomen dat dezelfde vragen vaker langskomen, breiden we de openingspost gaandeweg uit met de meestgestelde vragen.

Staat het antwoord er nog niet bij? Stel hem gerust in het topic, we helpen je graag!

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Het nadeel van Binance.com is dat er wel stablecoins zijn (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) en Euro worden niet ondersteund. Op Binance.je kan je wel met Euro handelen, maar, daar worden minder cryptocurrency ondersteund en is veel minder volume.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum, XRP en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC, XRP en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken. Na enkele dagen staat je storting op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Coinbase Pro en Kraken. Sinds kort kan dit ook via Binance.je, maar ook zij rekenen behoorlijke fee's.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.

Live Bitcoin koers bekijken

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat is XBT en BitMEX?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties.


Uitleg over het handelen op BitMEX
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.


Overig
Meer info volgt spoedig, waaronder: Onbevestigde transacties, de werking van een blockchain, centraal vs decentraal en (hardware) wallets om veilig je cryptocurrency in op te kunnen slaan.

[Voor 1% gewijzigd door .oisyn op 29-04-2020 13:10]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
RaptorXS schreef op dinsdag 28 april 2020 @ 19:33:
[...]

Mwha, de BTC gaat zo slecht nog niet maar kijk eens naar de olie handel.
Heb er al eerder over gepost, Putin lacht en de Petrodollar? Ach.. die kan door het putje tzt. :)
edit: het kan bijna niet uit blijven, binnenkort weer een uitgelokt oorlogje door de VS in het Midden Oosten.
Ik geloof idd dat de actie momenteel bij olie te vinden is, maar heb deze niet actief getrade. Aandacht was wel getrokken nadat de prijs de - in ging vorige week, maar besloten niks met die waanzin te doen. Ik trade meestal niet als ik niet echt snap wat er aan de hand is, kost meestal meer dan t oplevert 😅
The_Goat schreef op dinsdag 28 april 2020 @ 23:14:
[...]
Ik geloof idd dat de actie momenteel bij olie te vinden is, maar heb deze niet actief getrade. Aandacht was wel getrokken nadat de prijs de - in ging vorige week, maar besloten niks met die waanzin te doen. Ik trade meestal niet als ik niet echt snap wat er aan de hand is, kost meestal meer dan t oplevert 😅
Wat in de min ging was een futures contract waarbij als je dit contract hebt op de datum dat ie verloopt je fysiek olie moet kopen. Aangezien er vrijwel nergens meer een druppel olie op te slaan is ging ie in de min omdat niemand fysiek olie in Texas wil gaan ophalen als je het nergens kwijt kan. Dan maar geld verliezen op dat contract dan om verplicht te zijn olie te moeten kopen. Heb je dit contract en haal je de olie niet op dan kan je natuurlijk een rechtzaak verwachten. Er was iemand op Reddit die het verkeerde contract had gelezen en dus niet wist dat het ging om fysiek olie moeten ophalen. Gelukkig kon ie er nog net vanaf want vrijwel niemand wou het hebben. Leuk dat je voor -35 dollar het kan kopen, maar als je er dan niet vanaf komt en je moet 10 tankwagens gaan regelen om geen rechtzaak aan de broek te krijgen, dan is zelfs -35 een hoop geld.

 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Achteraf snapte ik het ook, maar zoals gezegd; beter niet traden wat je niet snapt. En in extreme situaties zit je vaker fout dan goed (zie bv de bitmex crash van eerder dit jaar)
The_Goat schreef op woensdag 29 april 2020 @ 00:08:
Achteraf snapte ik het ook, maar zoals gezegd; beter niet traden wat je niet snapt. En in extreme situaties zit je vaker fout dan goed (zie bv de bitmex crash van eerder dit jaar)
Mee eens hoor. Die gast op Reddit was ook even dik de sjaak toen ie met de contracten zat. Hij had mazzel dat ie er vanaf kom komen en geld mee heeft verdient. Ik trade zelfs liever geen charts die ik niet al dagen lang open heb staan. Een munt die je vaak trade en waarvan je de chart constant ziet vind ik veel fijner traden dan een munt waarvan je de chart weken of langer niet hebt gezien.

 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 15:33
argon007 schreef op dinsdag 28 april 2020 @ 22:56:
ow, gevoelige snaar hier blijkbaar :-)
Nee, maar de kans is groot dat een betaald kanaal een rip-off is. Er zullen vast betaalde kanalen zijn waar mensen wel wat mee kunnen leren, maar die zijn hoogstwaarschijnlijk zeldzaam.

De reden is dat de incentives verkeerd zijn. Waarom zou iemand dat soort info uitgeven, behalve om meer leden te krijgen? Als je veel geld met trading kan verdienen, kun je die info beter voor jezelf houden, tenzij je een hele grote groep kan vinden, maar dan hoef je niet meer te traden. Of je bent een echte crimineel en gaat counter-traden tegen je groep in :-)

 • toilet_paper
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 07-06 22:42
Ik verwacht op korte termijn wel wat prijsactie.
BTCUSD loopt iets in een punt, op de 15min vrij goed te zien. Welke kant BTC op wil, geen idee. Maar met die halving en een stukkie fomo wat missschien heerst zou je zeggen...
ETHUSD zit toch wel vrij hard (in mijn optiek) tegen die 198-200 dollar grens aan te drukken van de onderzijde, lijkt omhoog te willen. Maar kan natuurlijk gerejected worden.
LTC kon ik niet veel voorkeur uit halen. Die heb ik daarom es ff bekeken met invert scale op tradingview, toen dacht ik 'ojee ojee die gaat naa benee' (omhoog dus). Volume neemt hier ook mooi af.
Ben benieuwd, zou me niet verbazen als er weer en 700 dollar BTC candletje uit de mouw gaat worden geschud vannacht.

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03-2022
Bitcoin whale Joe007 Bitcoin prijs zal crashen, ondanks de halving
Cryptovaluta.
Nieuws by Cryptovaluta Nieuws 28 april 2020
Joe007, een van de grootste Bitcoin whales, geeft aan dat het effect van de halving al invloed op de koers heeft gehad. Joe007 is een whale die een belangrijke short positie inneemt. Hij gaat er vanuit dat de prijs van Bitcoin zal afnemen op de korte termijn.
Bron: https://cryptovalutanieuw...ashen-ondanks-de-halving/
Zal de glazen bol hier eens opschudden ;)

[Voor 31% gewijzigd door RaptorXS op 29-04-2020 01:05]


 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
man man man ik ging van long naar short en long naar short etc etc.. godverdomme weer 110 euro door de plee

[Voor 14% gewijzigd door A87 op 29-04-2020 01:09]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ

A87 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 01:08:
man man man ik ging van long naar short en long naar short etc etc.. godverdomme weer 110 euro door de plee
Weer bezig om support te shorten en resistance te longen ? De perfecte combinatie om rekt te gaan met sideways. Shorten doe je wanneer de boel omhoog is gegaan/bezig is met omhoog gaan. Longen doe je wanneer de boel is gezakt/aan het zakken in. Ga je mee met wat de koers doet doe je dit precies andersom en dat werkt niet. Hint voor shorten: Zie de 30m 99MA die al 4 dagen keer op keer support is. Ga je daar short heb je het al 4 dagen fout.

 • wdbtje
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 19:23
ETH short liquidated, zit nu tegen bovenkant van de rising wedge,afwachten hoe ver die nog kan doorstijgen :)

[Voor 26% gewijzigd door wdbtje op 29-04-2020 08:32]


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
ETH is door de 200 hoor, het is gelukt :)

Short staat netjes op -44%, die doet wel pijn, maar aan de andere kant heb ik voor ongeveer hetzelfde bedrag in Bitcoin zitten, dus netto sta ik maar op heel iets verlies.

Nou is de vraag: Stap ik met de rest van de fiat ook in, of verkoop ik Bitcoin met winst en hou ik alleen de short aan.... -> Inmiddels Bitcoin verkocht @ 7926. Het kan nu prima naar >8k, maar liever wat winst ervan veilig stellen en de boot iets missen, dan minder fiat overhouden als de koers wél daalt.

Hierbij weer het grotere plaatje, inclusief voorspelling. De eerlijkheid gebiedt mij erbij te zeggen dat ik de laatste Tradingview versie niet had opgeslagen, dus heb hem even snel opnieuw getekend, maar vooralsnog gaat ie lekker:

[Voor 9% gewijzigd door Taro op 29-04-2020 08:23]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • ybos
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 21:40
Ik krijg ook een beetje FOMO kriebels :X
Heb 66% van mn LTC recent verkocht omdat ik nog wel een flinke daling zag aankomen. Nu krabbelt hij toch gewoon lekker door en dan denk ik: is men toch aan het hamsteren ivm de BTC halving (aangezien er genoeg andere muntjes daarop meeliften).
Ik heb in het verleden echter meerdere malen deze fout gemaakt om "hoog" in te kopen om vervolgens weer een pittige daling voor mn kiezen te krijgen.
Wat dat betreft blijft het een raar handeltje, lijkt toch redelijk wat op t casino :X
Plus, het is ruk om je zuurverdiende muntjes van het daytraden te "verliezen" op het moment dat je met cash aan de zijlijn staat en dan hoger in te moeten kopen.

[Voor 13% gewijzigd door ybos op 29-04-2020 08:59]


 • croc
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 03-05 16:48
A87 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 01:08:
man man man ik ging van long naar short en long naar short etc etc.. godverdomme weer 110 euro door de plee
Je bent blijkbaar een goede counter indicator. Doe je zelf een plezier en doe gewoon het omgekeerde van wat je wou doen. Wordt wel heel verwarrend na een tijdje :+

 • Careclown
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 12-07-2022
Er gaan grote dingen gebeuren, vandaag of morgen, denk ik. BTC is tegen de dagelijkse 99MA aan het stoten en het is het einde van een mooie ascending triangle. Flink omhoog of flink omlaag. Ik persoonlijk heb weer geshort (op 7950 verkocht) met een stoploss op 8051 omdat we nu in de 7e groene wekelijkse candle zitten. Laatste 7 opeenvolgende groene wekelijkse candles waren precies vorig jaar.

Wat denken jullie?

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:09
Ik heb gisteravond weer een fout gemaakt door te verkopen op 7700..

420.


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 08-06 14:59
Pelox schreef op woensdag 29 april 2020 @ 10:43:
Ik heb gisteravond weer een fout gemaakt door te verkopen op 7700..
Same, heb de kleine stijging van ETH weer gemist.

Ik moet m'n gespreid in kopen strategie toch weer is wat strakker gaan handhaven en minder op het algemene sentiment proberen mee te liften.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Pelox schreef op woensdag 29 april 2020 @ 10:43:
Ik heb gisteravond weer een fout gemaakt door te verkopen op 7700..
Dat ligt er maar net aan waar je op hebt ingekocht toch? :)
Vriendin maakte me vanmorgen wakker dat haar LTC verkocht was op €42 en een beetje, ze was gewoon blij met de winst. In twee trades ruim 11% pakken is gewoon goed en het had (veel) meer kunnen zijn, tsja had. :P Gelukkig staat zij er hetzelfde in als ik, positie sluiten en niet achterom maar vooruit kijken. 8)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

Gisteren voor het eerst na een kleine 6 maanden HODL en kopen, iets VERKOCHT.
Zat eindelijk weer wat winst in mijn munten en heb 10% terugehaald naar fiat om straks bij een dipje weer wat te kunnen kopen snel.

Begint weer leuk te worden na die 2 maanden hell :D

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 08-06 14:59
Crypts schreef op woensdag 29 april 2020 @ 10:51:
[...]

Dat ligt er maar net aan waar je op hebt ingekocht toch? :)
Vriendin maakte me vanmorgen wakker dat haar LTC verkocht was op €42 en een beetje, ze was gewoon blij met de winst. In twee trades ruim 11% pakken is gewoon goed en het had (veel) meer kunnen zijn, tsja had. :P Gelukkig staat zij er hetzelfde in als ik, positie sluiten en niet achterom maar vooruit kijken. 8)
En zo hoort het ook, blij zijn met de winst die je pakt en vooral niet te greedy worden. Winst is winst!

 • croc
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 03-05 16:48
Geen 8k memes? :)

 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 15:33


Oh wow:
In de Japanse versie ging het eigenlijk om een niveau van 8000, maar er is voor een andere verwoording gekozen voor de Engelstalige versies.

[Voor 37% gewijzigd door DaCoTa op 29-04-2020 12:12]

de 8k gaat er ook wel aan op deze manier, dacht dat de halving hype al priced in was, lijkt toch niet zo te zijn😅 bizarre run, had al wat verkocht gisteren. Vraag mij af of in hoeverre het enorme geprint van Tether invloed heeft op de prijs nu. Of is dit echt fomo/nieuw geld?

 • bie100
 • Registratie: September 2016
 • Laatst online: 08-06 13:09
nope ff een slag om de arm nemen 8)

 • Matadores
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 21:27
Zou mij niets verbazen als BTC eventjes doorstoomt naar 10K...

 • ScreamGT
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 15:18

ScreamGT

joejoe

Moon lambo dacia

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 02:48
Hodl!

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • toilet_paper
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 07-06 22:42
[quote]toilet_paper schreef op vrijdag 24 april 2020 @ 00:43:
[...]

"...want de bovenste lijn is imo nog niet lekker geraakt..."
(Beetje mezelf zitten te quoten hiero.. Maar ja. Ik bedoel 't niet verkeerd.)

Nu is de bovenste lijn van die channel in mijn optiek wel geraakt.
Áls ie omhoog breekt, wordt denk ik de gap gedicht welke ik in die post ook noemde. Anders gaan we wellicht weer de onderste lijn opzoeken.

 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Morgen weer lachen om het geitje, ik heb 8145 geshort zojuist :+

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
PilatuS schreef op woensdag 29 april 2020 @ 01:22:
[...]


Weer bezig om support te shorten en resistance te longen ? De perfecte combinatie om rekt te gaan met sideways. Shorten doe je wanneer de boel omhoog is gegaan/bezig is met omhoog gaan. Longen doe je wanneer de boel is gezakt/aan het zakken in. Ga je mee met wat de koers doet doe je dit precies andersom en dat werkt niet. Hint voor shorten: Zie de 30m 99MA die al 4 dagen keer op keer support is. Ga je daar short heb je het al 4 dagen fout.
Ik zit liever 1 week in een trade. Ik zat long (7536) maar verwarrende koers, toen short etc... Uitendelijk weer in een long sinds 7700.
Daytraden no thanks. heb verliesje weer terug gelukkig.

[Voor 11% gewijzigd door A87 op 29-04-2020 13:39]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Om de pijn van de -71% short wat te verzachten...
https://tweakers.net/i/mCZH28kzqqeznhNYEazFbMb1EcM=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/VDwGrWtEUzy3LSPxCYfSe1FR.png?f=user_large

Maar ik laat hem gewoon lopen. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik een short sluit en dat de koers direct daarna in elkaar stort.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • HaruHaru
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 28-04 01:28

BTC/ETH/QNT/ADA/and some really weird a** coins.


 • Bever!
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23:27
Bever! schreef op donderdag 23 april 2020 @ 18:49:
[...]

Redelijk voorspelbare move wel, 8100 target
target hit, beetje overperformance zou kunnen :)

 • wdbtje
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 19:23
Bever! schreef op woensdag 29 april 2020 @ 14:06:
[...]

target hit, beetje overperformance zou kunnen :)
Gratz, wat zeggen de voorspellingen nu in je glazen bol? :+

 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Ik zeg ook iets zinnigs: "This is a suckers rally" zodat dit topic weer in m'n MyReact staat.

 • technoaddict
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 22:41
Chris.nl schreef op woensdag 29 april 2020 @ 14:30:
Ik zeg ook iets zinnigs: "This is a suckers rally" zodat dit topic weer in m'n MyReact staat.
Je kan ook Bookmarken :) Zo, nu staat dit topic ook in mijn My React :X

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 21:05

Mooody

elmoody

Een leuke pump (en daardoor ontstane awareness) zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er meer stimulus checks richting BTC gaan. Ik verwacht ook wel dat we door de 9k heen gaan vlak voor de halving. Daarna weer een flinke sell off richting ~7 / 7.5k. Maar pin me er niet op vast :P

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • ScreamGT
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 15:18

ScreamGT

joejoe

Gewoon richting die 20k pompen. Geen stoppen aan, moet toch een meer gebeuren.

 • mengenli
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 12-03-2022
BITCOIN MOONNN

Nu tot halving omhoog, daarna ietsje omlaag (sell the news).

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

mengenli schreef op woensdag 29 april 2020 @ 15:07:
BITCOIN MOONNN

Nu tot halving omhoog, daarna ietsje omlaag (sell the news).
De tering.. ik ga overleg in met een prijs van rond de 7900 en na 2 uur kom ik terug bij een koers van 8330!!!!
WTF BULLS!!

Mooooar!!!!

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Amens
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 07-06 09:26
Bizarre pump vanmiddag! Even niet kijken en ineens moooooon!

 • Careclown
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 12-07-2022
maar gaat ie de 8400 voorbij?

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

Ik verwacht toch echt een crash soon(tm)
Ik zie echt geen reden waarom alles nu opeens zo skyhigh gaat.
Dit kan niet anders dan een artificial pump zijn...

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • ScreamGT
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 15:18

ScreamGT

joejoe

Amens schreef op woensdag 29 april 2020 @ 15:28:
Bizarre pump vanmiddag! Even niet kijken en ineens moooooon!
Ik kijk liever niet meer naar de koers de komende 24 uur... Dan doet het minder pijn.

 • XA4DB
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 16-02 09:32
Maar toch: MOON! *O*

 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 15:33
Riesj74 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 15:31:
Ik verwacht toch echt een crash soon(tm)
Ik zie echt geen reden waarom alles nu opeens zo skyhigh gaat.
Dit kan niet anders dan een artificial pump zijn...
Wat zou dan de reden voor een crash zijn?

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

DaCoTa schreef op woensdag 29 april 2020 @ 15:34:
[...]

Wat zou dan de reden voor een crash zijn?
Dat een stel whales de boel aan het opblazen zijn om ff snel winst te behalen en dan weer alles verkopen.
Maar dat zou dan ook echt vandaag moeten gebeuren.
Als we morgen gewoon afvlakken en het blijft zo tot het weekend, dan zou het wel eens de nieuwe resistance kunnen zijn.

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

Ho.. terwijl ik dat zeg... daar gaan we alweer... CRASSHHHHHHHHHHH

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

Als hij rond de 8200 afvlakt mogen we van geluk spreken... dan hebben we een goede dag gehad :P ...
Als hij toch nog gaat stijgen.... dan kunnen we misschien snel de 9000 nog zien...
Al ben ik daar toch skeptisch over

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • croc
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 03-05 16:48
Riesj74 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 15:39:
Ho.. terwijl ik dat zeg... daar gaan we alweer... CRASSHHHHHHHHHHH
Dude, chill. Een daling van 0.8% is geen CRASSHHHHHHHHHHH :O

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

croc schreef op woensdag 29 april 2020 @ 15:46:
[...]

Dude, chill. Een daling van 0.8% is geen CRASSHHHHHHHHHHH :O
WE GAAN ERAAAAAN!!!

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Amens
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 07-06 09:26
Nee man, naar de MAAAAAN!!!

 • FijneKerst
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 05-06 15:43

FijneKerst

Flufjes!!

Amens schreef op woensdag 29 april 2020 @ 15:55:
[...]


Nee man, naar de MAAAAAN!!!
Ohja nu weer wel idd.. _/-\o_

Mijn eerste Productreview! https://tweakers.net/productreview/243692/creative-sound-blasterx-h7.html


 • Sahara
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 23:36
Wederom rekt met m'n short. Jammer. Absurd zo'n enorme stijging. Jij nog in the game met je short @Taro?

 • Eindhovenfinest
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 02-06 14:07
DaCoTa schreef op woensdag 29 april 2020 @ 15:34:
[...]

Wat zou dan de reden voor een crash zijn?
Op dit forum is 2% het verschil tussen rekt/crash/moon :>

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 02:48
Manipulatie pump of niet, laat maar pumpen die enen en nullen. Heerlijk.Yup, ik blijf hem posten. Halving fomo run incoming. Gebasseerd op geen ene fuck. Precies zoals het hoort in crypto.

Vegeta soon.

Moon soon.

10k sideways week met altcoin pumps van 500%.

Het is weer lente!

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Sahara schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:05:
Wederom rekt met m'n short. Jammer. Absurd zo'n enorme stijging. Jij nog in the game met je short @Taro?
Exit type: Liquidation @ 8366. Keihard rekt. ByBit potje is weer leeg. En door...

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 02:48
Taro schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:14:
[...]

Exit type: Liquidation @ 8366. Keihard rekt. ByBit potje is weer leeg. En door...
Akelig... Ik hoop niet een al te groot verlies.

Op naar de volgende trade.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Sahara
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 23:36
Taro schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:14:
[...]

Exit type: Liquidation @ 8366. Keihard rekt. ByBit potje is weer leeg. En door...
Mijn Bybit potje is ook weer leeg. Heb recent niet echt op Bybit/BitMEX een keer aan de juiste kant gestaan bij zulke grote bewegingen.. Balen.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
verwijderd69 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:16:
[...]


Akelig... Ik hoop niet een al te groot verlies.

Op naar de volgende trade.
Het was een niet gering bedrag, maar ik ken de risico's en die heb ik bewust genomen. Hoort bij het spelletje. Wel weer jammer om te zien dat de huidige koers onder het liquidatiebedrag ligt, grote kans dat het nu alsnog weer <7500 gaat, het lijkt een trend te worden :P

Vandaag is ook weer de dag dat ik de maandelijkse investering doe. Wedden dat als ik dat erin steek dat de koers weer daalt? Maarja, als ik wacht stijgt hij verder. Dilemma's, dilemma's... Altijd spannend dat crypto :)

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Taro schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:14:
[...]

Exit type: Liquidation @ 8366. Keihard rekt. ByBit potje is weer leeg. En door...
Ben ook al een euro of 7000 kwijt laatste jaren.
Mijn grootste fllaters tot nu toe.. rekt met 58.000 contracts
rekt met 137.000 contracts, rekt met 195.000 contracts


Puur gebrek aan ervaring. Kijk liever naar komende 10 jaar dan afgelopen paar jaar

[Voor 27% gewijzigd door A87 op 29-04-2020 16:41]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Bever!
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23:27
Taro schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:14:
[...]

Exit type: Liquidation @ 8366. Keihard rekt. ByBit potje is weer leeg. En door...
Insert coin to continue

 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Heb shortpositie verdubbeld en nu entry prijs van 8240, harde stop op 8550 met bijna 4% risk, net niet helemaal lekker

 • Sahara
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 23:36
The_Goat schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:35:
Heb shortpositie verdubbeld en nu entry prijs van 8240, harde stop op 8550 met bijna 4% risk, net niet helemaal lekker
Succes. Ik had mijn short halverwege de rit ook uitgebreid, maar je kan de top vaak niet shorten en het lijkt wel of de FOMO trein alweer hard naar de maan op weg is, dan zit je beroerd met een short :| .

 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21:28
De uber shorters / bears van Tweakers hebben het dus zwaar :+

[Voor 3% gewijzigd door PHPResource op 29-04-2020 16:57]


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ah, gelukkig, liquidatieprijs toch nog een keer bereikt. Dat voelt in ieder geval beter dan dat het net een anderhalve seconde wick was zoals de vorige keer :)

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 02:48
PHPResource schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:57:
De uber shorters / bears van Tweakers hebben het dus zwaar :+
Ach ja dat is het spel. Soms met dikke winsten, soms met flink verlies...

Hoort erbij, maargoed. Het wordt allemaal openlijk gepost waarvoor hoe dan ook respect, het is niet altijd feest en het geeft in ieder geval een eerlijk beeld. Zelfs de succesvolste jongens hier zitten niet altijd goed.

Het feestje is nu even voor de hodlers, en de bulls.

Wel anderhalve meter aanhouden boys.

En die volgeladen trein kunnen we dit keer wel vergeten, privé raketten dan maar.

Op naar de maan en daar voorbij.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • ybos
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 21:40
A87 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 16:31:
[...]


Ben ook al een euro of 7000 kwijt laatste jaren.
Mijn grootste fllaters tot nu toe.. rekt met 58.000 contracts
rekt met 137.000 contracts, rekt met 195.000 contracts


Puur gebrek aan ervaring. Kijk liever naar komende 10 jaar dan afgelopen paar jaar
netto 7K verlies of ook wel zo nu en dan een positieve klapper gehad :?
Anders misschien beter stoppen (of was het verlies eerder nog meer?).

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
ybos schreef op woensdag 29 april 2020 @ 17:47:
[...]

netto 7K verlies of ook wel zo nu en dan een positieve klapper gehad :?
Anders misschien beter stoppen (of was het verlies eerder nog meer?).
netto

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • ybos
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 21:40
Auw :X

Hoop voor je dat je t nog goedmaakt!

 • Sahara
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 23:36
Ik heb zelf gelukkig niet zoveel verlies met leverage trading, kom zelden boven de 10.000 contracten uit, maar elk verlies doet pijn, je wilt graag ook de grotere swings meepakken, maar soms kost dat geld. Je kan namelijk wel telkens een verlies nemen, maar als je een paar keer achterelkaar met leverage trading verlies neemt.. en 'm dan alsnog jouw kant op ziet komen nadat je de positie met verlies gesloten hebt.. dan is dat zuur. Ik win wat en verlies het weer, per saldo nu een paar honderd euro in de min, maar die min wordt na een tijdje weer break even. Totdat ik weer naast de pot pis.

 • spietie
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 30-05 17:12
Ik heb mij daarin nog nooit in verdiept in die leverage en short/long, infeite 0,0 ervaring daarin ook.

Zou het wel es willen leren hoor maar best geen advies vragen aan @A87 zeker?

Grapje man :)

Iemand een faq of site waar je meer info kunt geven hoe je je wat kan inlezen?

SPiET


 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
spietie schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:05:
Ik heb mij daarin nog nooit in verdiept in die leverage en short/long, infeite 0,0 ervaring daarin ook.

Zou het wel es willen leren hoor maar best geen advies vragen aan @A87 zeker?

Grapje man :)

Iemand een faq of site waar je meer info kunt geven hoe je je wat kan inlezen?
Niet lezen maar meteen beginnen met 20 euro

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • spietie
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 30-05 17:12
@A87 ja zoiets of 50 of max 100 maar moet toch wel weten hoe het juist werkt , short en long en die leverage toestanden , anders doe ik maar wat en heb ik nog meer kans om iets of alles te verliezen he :)

SPiET


 • BTC100K2021
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 20:19
Er is een mooi spel gaande op Binance, constant twee kooporders (ter waarde van 4.0 BTC en 10.7 BTC) aan die onder de koers worden gezet. Ik zou een short nog even uitstellen in ieder geval, te veel actie naar boven toe.

[Voor 13% gewijzigd door BTC100K2021 op 29-04-2020 18:11]


 • T-mo-T
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 23:00
Ik heb gisteren voor het eerst een leverage 5x long geprobeerd op eth. Goede timing blijkt. Heb op een decentralised exchange ddex.io, deze maakt rechtstreeks connectie met je metamask wallet. In feite leen ik dan USDT om daarmee ETH te kopen en daar tegenover een bepaalde hoeveelheid eth die je als deposit vastzet. Leuk zolang het stijgt, kan snel gaan als het daalt (dan verlies je je deposit).

Wel goed gevoel over eth nu, gezien de staking hype ook een beetje los begint te komen.

 • Thommie.nl
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 16-11-2022
weken lang wil niemand kopen en opeens valt iedereen over elkaar heen, ik heb helaas wel de boot gemist van 7700 naar nu, maar daarvoor uitermate goed geboerd paar keertjes; vertik het nu ook om in te stappen.

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
spietie schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:08:
@A87 ja zoiets of 50 of max 100 maar moet toch wel weten hoe het juist werkt , short en long en die leverage toestanden , anders doe ik maar wat en heb ik nog meer kans om iets of alles te verliezen he :)
Boeken vol aan info., maar beter ga je op youtube mensen volgen
crypto is geen traditioneel werk 50% omhoog of omlaag in 1 dag kan makkelijk

[Voor 8% gewijzigd door A87 op 29-04-2020 18:18]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 08-06 14:59
Thommie.nl schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:16:
weken lang wil niemand kopen en opeens valt iedereen over elkaar heen, ik heb helaas wel de boot gemist van 7700 naar nu, maar daarvoor uitermate goed geboerd paar keertjes; vertik het nu ook om in te stappen.
Same, ik stap met 50% in. Als het dan stijgt heb ik tenminste toch wat winst. Indien lager kan ik bijkopen.

 • Sahara
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 23:36
spietie schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:08:
@A87 ja zoiets of 50 of max 100 maar moet toch wel weten hoe het juist werkt , short en long en die leverage toestanden , anders doe ik maar wat en heb ik nog meer kans om iets of alles te verliezen he :)
Ik begin met een bedrag tussen 150 - 200 dollar, dat groeit dan naar max. 1000 dollar en dan room ik het af.. of verlies ik het in een paar keer weer. Het is telkens emotie en hebzucht dat mij de das omdoet... je wil toch een keer een grote swing meepakken. Vooral met een klein bedrag zit je al snel aan een leverage tot 25x.. heb je een groter bedrag bijeen getrade.. dan kan je je leverage verlagen of nouja alsnog een hoge lev pakken om die grote swing mee te pakken en dan keihard REKT te gaan :D.

 • ScreamGT
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 15:18

ScreamGT

joejoe

2017 all over again :+

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Zal toch weer een keer aan bod moeten komen

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03-2022
Best wel weer eens een lekker crypto dagje zo, voor een hodler. ;)

 • ScreamGT
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 15:18

ScreamGT

joejoe

A87 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:20:
[...]

Zal toch weer een keer aan bod moeten komen
A87 schreef op vrijdag 17 april 2020 @ 18:46:
Zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak
maar lekker door,door,door,
zak maar door,door,door,door
Zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak
maar lekker door,door,door,
zak maar door,door,door,door
zak?

Tot de grond,
Schudden met die kont,

Short geopend
Jij bent snel om.

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
17 april

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Ik gebruik leverage voornamelijk om 100% van mn bankroll te kunnen traden terwijl die verdeeld staat over meerdere Exchanges/brokers en er ook andere trades open staan

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Gaat lekker zo met Bitcoin, had gewoon naar mijn eigen voorspellende gave moeten luisteren :) Ben overigens sinds 8432 weer aan boord.

[Voor 4% gewijzigd door Taro op 29-04-2020 18:49]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21:28
Holy shit wat een geweld. Niet te doen!

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 08-06 14:59
Taro schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:43:
Gaat lekker zo met Bitcoin, had gewoon naar mijn eigen voorspellende gave moeten luisteren :)
[Afbeelding]
_O-

 • lighting_
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 16:33
Zijn dit hoge volumes?

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
1868 Bitcoin in 1 minuut op Binance is best wel behoorlijk.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Altijd kut dat je stopped out bent en eigenlijk direct weer wil openen.
Ik stop er mee voor vandaag :)

 • wdbtje
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 19:23
Taro schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:49:
[...]

1868 Bitcoin in 1 minuut op Binance is best wel behoorlijk.
Zouden dit niet vooral stop lossen zijn die triggered worden? Ging wel heel snel omhoog 8)

 • bie100
 • Registratie: September 2016
 • Laatst online: 08-06 13:09
mmm kan niet inloggen op kraken nog meer mensen die daar last van hebben?

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
de run van 13 naar 14k dat was pas gestoord

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21:28
bie100 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:52:
mmm kan niet inloggen op kraken nog meer mensen die daar last van hebben?
Bullrun confirmed :+

 • wdbtje
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 19:23
bie100 schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:52:
mmm kan niet inloggen op kraken nog meer mensen die daar last van hebben?
Ben net ingelogd, geen problemen hier

 • Twijvelaar
 • Registratie: Maart 2020
 • Laatst online: 08-06 08:22
Ook geen problemen hier

 • lighting_
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 16:33
Thommie.nl schreef op woensdag 29 april 2020 @ 18:16:
weken lang wil niemand kopen en opeens valt iedereen over elkaar heen, ik heb helaas wel de boot gemist van 7700 naar nu, maar daarvoor uitermate goed geboerd paar keertjes; vertik het nu ook om in te stappen.
heb je je BTC niet gehodld
Pagina: 1 2 3 ... 102 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • Het initiëren van pumps en dumps is strict verboden.
 • Geen Telegram groups of andere "signal" chat kanalen
 • Geen links met referral, geen gebedel om invites.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vraagjes. Eigen inzet blijft gewenst.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Voer geen inhoudelijke discussies die beter passen in hun eigen of andere topics. Mochten die organisch toch ontstaan, maak een TR aan zodat ze verplaatst kunnen worden naar elders
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor de topic die het best bij je vraag/opmerking past (in de regel is dat dus sowieso niet het slowchat topic)
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee