Toon posts:

[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #10 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 107 Laatste
Acties:
 • 387.143 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 03:46

.oisyn

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Slowchat topic! Alhoewel er een apart handelstopic was en een apart exchanges topic is, worden in dit slowchat topic doorgaans toch de meeste vragen gesteld. Bij iedere koersstijging kunnen we veel nieuwe traders verwelkomen in het topic, die vaak dezelfde vragen stellen. Om te voorkomen dat dezelfde vragen vaker langskomen, breiden we de openingspost gaandeweg uit met de meestgestelde vragen.

Staat het antwoord er nog niet bij? Stel hem gerust in het topic, we helpen je graag!

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Het nadeel van Binance.com is dat er wel stablecoins zijn (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) en Euro worden niet ondersteund. Op Binance.je kan je wel met Euro handelen, maar, daar worden minder cryptocurrency ondersteund en is veel minder volume.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum, XRP en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC, XRP en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken. Na enkele dagen staat je storting op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Coinbase Pro en Kraken. Sinds kort kan dit ook via Binance.je, maar ook zij rekenen behoorlijke fee's.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.

Live Bitcoin koers bekijken

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat is XBT en BitMEX?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties.


Uitleg over het handelen op BitMEX
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.


Overig
Meer info volgt spoedig, waaronder: Onbevestigde transacties, de werking van een blockchain, centraal vs decentraal en (hardware) wallets om veilig je cryptocurrency in op te kunnen slaan.

[Voor 103% gewijzigd door Taro op 14-01-2020 19:36]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 03:46

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
En hier weer verder :)

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Adarkar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 03:47
De thanksgiving rally is begonnen. Op naar een nieuwe ATH! :)

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03:48

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Nu missen we mijn hele epistel :') Ah boeie!

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 00:22
Ik zag maar één epistel en dat was zoals gewoonlijk van Kain_niaK

Al kan Jaapio er ook wat van

Ik lul ook zomaar wat


 • superpolm
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 21:27
gaat lekker.
DAMAGE schreef op woensdag 27 november 2019 @ 18:53:
Nu missen we mijn hele epistel :') Ah boeie!
Tijd voor een nieuwe dan :+

 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Jammer, had wel op 7300 geclosed. Maar toch wel een prima dag

 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
shovelhead1340 schreef op woensdag 27 november 2019 @ 18:58:
Ik zag maar één epistel en dat was zoals gewoonlijk van ...

Al kan Jaapio er ook wat van
Op pagina 1 al... -O-

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09-02 15:13
shovelhead1340 schreef op woensdag 27 november 2019 @ 18:58:
Ik zag maar één epistel en dat was zoals gewoonlijk van Kain_niaK

Al kan Jaapio er ook wat van
Weet jij door hoeveel saaie meuk tekst een goede investeerder gaat om uit te vogelen of een bedrijf overgewaardeerd is of ondergewaardeerd?

weer helemaal terug


 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 00:22
Sorry, ik dacht even niet na |:(

Ik lul ook zomaar wat


 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09-02 15:13
@shovelhead1340
Ik vraag me alleen af wat er gebeurt als de printer er over n paar jaar de brui aangeeft maar er verder geen enkele controle meer is.
Ik heb er altijd controle over want ik beheer de website, de printer heeft geen toegang tot de website. Ik kan het volautomatisch doorsturen van de ontvangen BCH naar de printer stop zetten als er klachten zijn. En eventueel een nieuwe printer zoeken en tot dan op de site zetten dat er niet besteld kan worden tot er weer een nieuwe printer gevonden is.

weer helemaal terug


 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Oooo lekker, een nieuw topic om December in te gaan... Litebit uitverkocht en alle nieuwkomers F5'n om voor minimaal €150 BTC te kopen, of niet...

 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Ach tja, het zijn verwarrende tijden :(:)

@D-Ed Heeft zojuist Sinterklaasjournaal gekeken met dochterlief... 2 x -O-

Edit: En aangezien we nog op pagina 1 zitten.. IOTA ftw! :+

[Voor 27% gewijzigd door D-Ed op 27-11-2019 20:07]


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 28-05 16:41
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 19:49:
Oooo lekker, een nieuw topic om December in te gaan... Litebit uitverkocht en alle nieuwkomers F5'n om voor minimaal €150 BTC te kopen, of niet...
15000 hoop ik >:)

420.


 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 19:49:
Oooo lekker, een nieuw topic om December in te gaan... Litebit uitverkocht en alle nieuwkomers F5'n om voor minimaal €150 BTC te kopen, of niet...
Hoe gaat het met de verbouwing?

 • Amens
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 25-05 11:06
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 19:49:
Oooo lekker, een nieuw topic om December in te gaan... Litebit uitverkocht en alle nieuwkomers F5'n om voor minimaal €150 BTC te kopen, of niet...
Om vervolgens weer te verkopen voor 130, omdat men bang wordt >:)
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 19:49:
Litebit uitverkocht en alle nieuwkomers F5'n om voor minimaal €150 BTC te kopen, of niet...
Ze zijn toevallig uitverkocht wanneer de koers stijgt. Net zoals ze toevallig onderhoud hebben wanneer de koers daalt. Wel een hoop toeval daar altijd.

 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
D-Ed schreef op woensdag 27 november 2019 @ 20:26:
[...]


Hoe gaat het met de verbouwing?
Zo'n beetje klaar, betonnen doos is nu wel m'n huis geworden d:)b . Moet alleen de trap nog verven en hier en daar een afgezaagde plint een witte lik geven. Puntjes op de i dus.... Was leuk om van eerdere inleg + winst dit geintje gedaan te kunnen hebben, vanaf december ga ik weer instappen/bijkopen.

 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 20:33:
[...]

Zo'n beetje klaar, betonnen doos is nu wel m'n huis geworden d:)b . Moet alleen de trap nog verven en hier en daar een afgezaagde plint een witte lik geven. Puntjes op de i dus.... Was leuk om van eerdere inleg + winst dit geintje gedaan te kunnen hebben, vanaf december ga ik weer instappen/bijkopen.
Nice man, gefeliciteerd! _/-\o_

Dan ben ik benieuwd want je gaat kopen over een weekje, ze liggen er voor weinig bij op dit moment :9B

 • Bartvandelaar
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 26-04-2022
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 20:33:
[...]

Zo'n beetje klaar, betonnen doos is nu wel m'n huis geworden d:)b . Moet alleen de trap nog verven en hier en daar een afgezaagde plint een witte lik geven. Puntjes op de i dus.... Was leuk om van eerdere inleg + winst dit geintje gedaan te kunnen hebben, vanaf december ga ik weer instappen/bijkopen.
IOST was je muntje toch?

Rookworst zonder r is ook worst.


 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
https://confessionsofatrader.com/#comment-10913

the downside of trading

[Voor 22% gewijzigd door A87 op 27-11-2019 21:09]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
D-Ed schreef op woensdag 27 november 2019 @ 20:48:
[...]


Nice man, gefeliciteerd! _/-\o_

Dan ben ik benieuwd want je gaat kopen over een weekje, ze liggen er voor weinig bij op dit moment :9B
Eind december, en ik weet het nog niet. Misschien speel ik 'safe' op BTC en DCA tactiek zolang die blijft aanmodderen. Voor daytraden heb ik het verstand niet en 'k verwacht ook druk zat te zijn met nieuwe baan en bijbeunen.
Yup, had vooral mazzel dat ik dec '18 op 0,3cent balls diep ging met 13e maand, in IOST betaald werd als Telegram admin aldaar en mei '19 rond 1.2cent verkocht heb. Heb nog steeds zo'n 170k IOST maar die vooral weer in waarde zien verminderen. Techniek en marktwaardering zijn drie verschillende dingen, 't lijkt meer een speelbal van whales.

[Voor 33% gewijzigd door Chris.nl op 27-11-2019 21:14]


 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:09:
[...]

Eind december, en ik weet het nog niet. Misschien speel ik 'safe' op BTC en DCA tactiek zolang die blijft aanmodderen. Voor daytraden heb ik het verstand niet en 'k verwacht ook druk zat te zijn met nieuwe baan en bijbeunen.
De veelgeroemde “keep it simple” tactiek _/-\o_

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Eigenlijk wel grappig om te lezen. :+

Most days I’m too busy watching porn on the internet and scrolling through Twitter

Vraag me weleens af voor hoeveel mensen dat eigenlijk op gaat. :P

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.

Crypts schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:22:
[...]

Eigenlijk wel grappig om te lezen. :+

Most days I’m too busy watching porn on the internet and scrolling through Twitter

Vraag me weleens af voor hoeveel mensen dat eigenlijk op gaat. :P
Korte samenvatting:
Anonymous September 2, 2019

I started trading. Now I’m broke. Goodbye.

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03:48

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Ah weer iemand die niet weet hoe een stop loss werkt dus @PilatuS :')

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Crypts schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:22:
[...]

Eigenlijk wel grappig om te lezen. :+

Most days I’m too busy watching porn on the internet and scrolling through Twitter

Vraag me weleens af voor hoeveel mensen dat eigenlijk op gaat. :P
Redelijk veel succesvolle mensen die naar de klote gaan omdat ze waren begonnen met traden. Wat je daar leest... Food for thougth

[Voor 18% gewijzigd door A87 op 27-11-2019 21:39]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ

DAMAGE schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:35:
Ah weer iemand die niet weet hoe een stop loss werkt dus @PilatuS :')
Het is meer dan dat natuurlijk. Zelfs als de boel dagen lang stijgt en je alleen long gaat kan je verlies maken. Been there, done that :P

 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Iemand die mee durft matic te shorten?
The_Goat schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:49:
Iemand die mee durft matic te shorten?
Ik heb die de hele dag al open staan :) Erg mooi 5 golven omhoog ook vanaf de low.

Edit: In USDT verder op de weekly resistance. Alleen als ie hier doorschiet omhoog, dan gaat ie ook goed hard verder omhoog. Ook zijn de whales en bots nog ping-pong aan het spelen tussen de 2400 en 2500. Als ie valt kan ie daar in tegen wel makkelijk 10 tot 20% doen. Een paar dagen terug had ik een short geopend op 2200 en toen ging ie nog even 2300 voordat ie terug ging naar 2000. Best wel even flink in de min gestaan op die trade.

[Voor 50% gewijzigd door PilatuS op 27-11-2019 21:59]


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 23:02
Ik vind het hartstikke mooi dat jullie nu allemaal juichen maar persoonlijk gaat mijn versteende crypto hartje pas weer liefdevol kloppen als we door de 15k rammen als een zwarte pornoacteur die zijn 34 cm in een blond tienertje van 25 ramt.

Deze kleine ups en downs doen mij echt helemaal niets meer. Volgende week 12k, over 2 weken weer 7k, blablablablabla.

Maak mij maar wakker als er wat echte actie komt, in plaats van dit onbenullige groep 3 whales knikkerpotje op het crypto schoolplein. Ik wil die fietsenstalling opgeblazen zien worden met een vlinderbom door de groep 8 whales.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Short sinds 0.2462 nu, niet helemaal vol vertrouwen met een sterke BTC, en het is lastig stoploss bepalen, maar RR is wel redelijk goed

@verwijderd69 pas enthousiast boven de 15k lijkt me wel redelijk stressloos de komende tijd, dat gaat nog wel even duren ;)

[Voor 31% gewijzigd door The_Goat op 27-11-2019 22:16]


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ok, ik doe mee met Matic shorten. Eerste short poging op Binance, dus even voorzichtig met het aantal :)

Edit: Wow, wat omslachtig en vaag.... Die usability op Binance kan wel wat beter...

[Voor 29% gewijzigd door Taro op 27-11-2019 22:24]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Taro schreef op woensdag 27 november 2019 @ 22:19:
Ok, ik doe mee met Matic shorten. Eerste short poging op Binance, dus even voorzichtig met het aantal :)

Edit: Wow, wat omslachtig en vaag.... Die usability op Binance kan wel wat beter...
Klopt is vreselijk, ik vind de futures van btc wel fijn op binance btw, en ik zag dat er vandaag een optie voor cross margin en een dropdown menu voor BTC/USDT zijn gemaakt, er zullen de komende tijd wel wat pairs toegevoegd worden waarschijnlijk. Binance wil toch de concurrentie aangaan met Bitmex denk ik
Taro schreef op woensdag 27 november 2019 @ 22:19:
Edit: Wow, wat omslachtig en vaag.... Die usability op Binance kan wel wat beter...
USDT op de margin account hebben staan. Dan is het lenen en verkopen met later terug kopen en de lening betalen. Niet ideaal, maar het valt nog wel mee. Verder kan je nog kiezen om de lening automatisch te betalen wanneer je koopt en de fee's betalen in BNB zodat je niet 34.2 MATIC meer moet kopen.

Ik vind het na even wennen best goed te doen, hoewel het inderdaad omslachtig is tegenover Bitmex. Maarja, Binance heeft dan weer geen: Order failed zoals Bitmex dat heeft :P

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@PilatuS Ik heb 10.000 Matic gekocht via de normale manier, die naar het Margin account gestuurd, die x3 geborrowed en verkocht, dus 30.000 Matic geshort en daarvoor 728 USDT staan. Als ik nu terugkoop heb ik er via de Repay optie 30.018, via de Borrow optie 30.071 en via de Normal optie 30.068. Ik neem aan dat als ik via Borrow verkoop, dat ik via Repay moet kopen, dus als ik nu de positie zou sluiten dat ik 18 Matic heb verdiend.

Correct of slaat dit nergens op?

Nu overigens al 31.200 via de Borrow optie en 30.394 via Repay.

[Voor 3% gewijzigd door Taro op 27-11-2019 22:42]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven

Taro schreef op woensdag 27 november 2019 @ 22:38:
@PilatuS Ik heb 10.000 Matic gekocht via de normale manier, die naar het Margin account gestuurd, die x3 geborrowed en verkocht, dus 30.000 Matic geshort en daarvoor 728 USDT staan. Als ik nu terugkoop heb ik er via de Repay optie 30.018, via de Borrow optie 30.071 en via de Normal optie 30.068. Ik neem aan dat als ik via Borrow verkoop, dat ik via Borrow moet kopen, dus als ik nu de positie zou sluiten dat ik 71 Matic heb verdiend.

Correct of slaat dit nergens op?

Nu overigens al 31.200 via de Borrow optie :)
Je moet niet gaan kopen als je wil shorten. Deed ik eerst ook, maar kost je extra en is niet nodig. Je moet via USDT op de account, dus genoeg equity hebben, direct lenen en dan verkopen. 1x fee's voor verkopen en 1x fee's voor kopen. Lenen, verkopen, terug kopen en de lening betalen. Dan nog even het BNB verhaal aanzetten voor de rente, scheelt je ook 5% op de kosten en zorgt er voor dat je bij 10k Matic lenen ook 10k Matic terug moet betalen.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@PilatuS Thx, helder, doe ik de volgende keer. Nu dus via de Repay optie terugkopen?

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Drardollan
 • Registratie: Juli 2018
 • Laatst online: 22:59
BTC toch nog een aardig sprongetje, had ik niet verwacht.
Taro schreef op woensdag 27 november 2019 @ 22:45:
@PilatuS Thx, helder, doe ik de volgende keer. Nu dus via de Repay optie terugkopen?
Repay is het betalen van de lening, dat kan als je genoeg Matic hebt om dat te doen. Daarom is het handiger om er USDT te hebben staan. Mogelijk kan je zelfs geliquideert worden nu als ie te ver stijgt. Heb je genoeg USDT en short je niet als een idioot moet het wel heel gek lopen wil dat gebeuren. De margin account staat los van je normale account wat beteft equity en dus mogelijke liquidatie.

Edit: En ook BNB is los op beide accounts. Dus wil je fee's betalen met BNB en de 5% korting krijgen, moet je er ook BNB hebben staan.

[Voor 10% gewijzigd door PilatuS op 27-11-2019 22:54]


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ok, nu Repay optie gebruikt en 10.088 Matic teruggekregen. Die weer verkocht en bijna een Dollar verlies. Toch netjes ;)

Was puur even een keer proberen en wil deze positie niet vannacht open laten staan. Binnenkort nog maar eens echt proberen, maar wat enorm omslachtig geregeld zeg.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven

Taro schreef op woensdag 27 november 2019 @ 23:01:
Ok, nu Repay optie gebruikt en 10.088 Matic teruggekregen. Die weer verkocht en bijna een Dollar verlies. Toch netjes ;)

Was puur even een keer proberen en wil deze positie niet vannacht open laten staan. Binnenkort nog maar eens echt proberen, maar wat enorm omslachtig geregeld zeg.
Ik heb nu het meeste aan USDT op de margin account staan. Ook wat BNB daar staan voor de fee's. Vanuit de margin account kan je toch de meeste highcaps kopen en verkopen, ook zonder iets met lenen of margin te doen. Ik kan gewoon een bepaalde hoeveelheid BTC kopen om een ritje te maken zonder dat het iets met margin te maken heeft. Wil je dan iets shorten is het lenen, verkopen en de short loopt. Wil ik een ritje met ZIL maken of wat dan ook moet er wel USDT op de normale account staan, maar aangezien ik toch het meeste met highcaps bezig ben die toch allemaal een margin pair hebben, kan ik prima traden vanuit de margin account terwijl ik die dus niet als margin account hoef te gebruiken. Wanneer je USDT daar voor het grootste deel staat is dan short gaan binnen een paar seconden gedaan. Het blijft dan wel wat omslachtig, maar drukken op lenen en verkopen is niet heel erg onhandig gedaan, maar het is even wennen.

Ik bepaal via een limit order altijd even wat ik precies wil lenen zonder te kopen. Bij bijvoorbeeld Matic kan je dan invullen bij die limit order om te zien wat je wil shorten. Daarna kan je ook het getal klaar zetten bij lenen. Dan kan je lenen ook gewoon weer weg drukken en het getal blijft netjes staan. Op die manier open je een short binnen een paar seconden. Nog steeds niet wat het bij andere exchanges is, maar nu ik er een tijdje mee werk vind ik het opzich wel prima zo.

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03:48

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Klinkt allemaal maar lastig dat short gaan op Binance als ik dit zo lees. Binnenkort maar eens in gaan verdiepen. Kun je met alles short gaan daar of alleen bepaalde paren?

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel

DAMAGE schreef op woensdag 27 november 2019 @ 23:17:
Klinkt allemaal maar lastig dat short gaan op Binance als ik dit zo lees. Binnenkort maar eens in gaan verdiepen. Kun je met alles short gaan daar of alleen bepaalde paren?
Lijkt lastig, maar is het niet, puur even wennen. Lenen, verkopen en de short loopt. Kopen, lening betalen, klaar. Meer handelingen en daardoor wat omslachtig, maar voornamelijk toch wennen. Vond het eerst ook maar helemaal niets, maar het werkt voor mij nu prima.

Je kan er niet alles shorten, alleen de pairs die een margin pair hebben. Achter ieder pair staat een M, of niet. Als ik even snel zo kijk zijn er 25 USDT margin pairs. Sowieso alle highcaps, maar ook dingen als ADA, Matic, TRX, VET of LINK.

Edit: Ben trouwens benieuwd hoe het met dit zal gaan:Vandaag een mooie run omhoog natuurlijk, maar op het grote plaatje is het nog steeds niets. De vorige bearcross had ook flink wat tijd nodig om volledig uit te spelen. Mooie bullcross in Mei, maar dat is nu dus een bearcross geworden en als je kijkt hoe het bij de vorige ging is het geen goed nieuws. De bulls zullen zich de komende weken en maanden echt moeten laten zien. Verder zijn dagen als dit natuurlijk heerlijk voor de traders, maar op de langere termijn gezien stelt het (nog) niets voor en is er vandaag niets veranderd.

[Voor 29% gewijzigd door PilatuS op 28-11-2019 00:30]


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03:48

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Thanks @PilatuS makes sense. Dat betalen van de lening is wat Bitmex dus eigenlijk automatisch al van je PNL inhoudt dus? Maakt het wel wat inzichtelijker eigenlijk bij Binance dus? Zo moet ik het zien? Ga er binnenkort maar eens mee aan de slag denk ik. Kan best interessant zijn.

Mijn stop loss vannacht zo ingesteld dat mijn positie de nacht zou overleven. Is precies gelukt. Op 5 dollar na niet uitgestopt. Winst zat. Nu kijken of we toch nog wat omhoog kunnen testen met BTC. En zo niet dan pech, goeie gains en opzoek naar een nieuwe setup.

Ben benieuwd of deze IHNS ons omhoog kan duwen. Meeste traders zullen wachten tot hij er door is ben ik bang. Dus kan ook failen.

[Voor 10% gewijzigd door DAMAGE op 28-11-2019 09:30]

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 28-05 10:11
Wanneer wordt HOT eens een keer lekker gepumpt zoals DATA/ALGO :(

 • Soeski
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 13-05 13:06
PHPResource schreef op donderdag 28 november 2019 @ 09:44:
Wanneer wordt HOT eens een keer lekker gepumpt zoals DATA/ALGO :(
Of AMB, ZIL, WAVES, WABI, ADA, NEBL, STORM, GO, DASH, MTL, CMT, IOTA, THETA, WAN... om er maar een paar te noemen die ik allemaal heb :)

 • HaruHaru
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 28-04 01:28
PHPResource schreef op donderdag 28 november 2019 @ 09:44:
Wanneer wordt HOT eens een keer lekker gepumpt zoals DATA/ALGO :(
ik hoop het even niet, ik heb verkocht op 8250 en wacht op een daling tot 8000 ofzo. Ik heb iets te vroeg op sell gedrukt.

BTC/ETH/QNT/ADA/and some really weird a** coins.


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03:48

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

@HaruHaru hoezo zou je na een redelijke daling nog gaan shorten/verkopen? Niet dat het nog verder kan zakken hoor, maar veel verder denk ik niet dat ie weg zakt. Dan kun je beter na een enorme pump verkopen en terug kopen op een pullback punt dat je ingetekend hebt op een chart.

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • HaruHaru
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 28-04 01:28
DAMAGE schreef op donderdag 28 november 2019 @ 11:49:
@HaruHaru hoezo zou je na een redelijke daling nog gaan shorten/verkopen? Niet dat het nog verder kan zakken hoor, maar veel verder denk ik niet dat ie weg zakt. Dan kun je beter na een enorme pump verkopen en terug kopen op een pullback punt dat je ingetekend hebt op een chart.
mistakes were made... laten we het daarop houden.

BTC/ETH/QNT/ADA/and some really weird a** coins.


 • sten123
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 27-05 22:46

sten123

PSN: MisterxBee

Via waar kopen jullie je crypto? en welke wallets gebruiken jullie?

PSN: MisterxBee


 • HaruHaru
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 28-04 01:28
sten123 schreef op donderdag 28 november 2019 @ 12:00:
Via waar kopen jullie je crypto? en welke wallets gebruiken jullie?
ik gebruik voornamelijk Bitvavo om te kopen. Soms Bitcoin Meester.

Wallets heb ik Ledger en Atomic Wallet (Desktop&Mobile)/Trust Wallet (mobile)

BTC/ETH/QNT/ADA/and some really weird a** coins.


 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
PHPResource schreef op donderdag 28 november 2019 @ 09:44:
Wanneer wordt HOT eens een keer lekker gepumpt zoals DATA/ALGO :(
Elk moment. Elk moment. Elk moment. Elk moment Elk moment. Elk moment Elk moment. Elk moment Elk moment. Elk moment


Tenminste dat vertel ik mezelf al sinds de drop... Kan wel een 400%tje gebruiken...

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 320788 op 28-11-2019 12:21]


 • Soeski
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 13-05 13:06
Nee, MATIC zet nou ff door nog... komt al helemaal van 144 sats een maand geleden... mijn break-even is 338 sats. Zak nou niet weg nu je er nèt onder schurkt... :'(
DAMAGE schreef op donderdag 28 november 2019 @ 09:12:
Thanks @PilatuS makes sense. Dat betalen van de lening is wat Bitmex dus eigenlijk automatisch al van je PNL inhoudt dus? Maakt het wel wat inzichtelijker eigenlijk bij Binance dus? Zo moet ik het zien? Ga er binnenkort maar eens mee aan de slag denk ik. Kan best interessant zijn.
Bitmex heeft het lenen en terugkopen automatisch gedaan. Bij Binance kan je als je BNB gebruikt zien hoeveel je kwijt bent aan rentje, maar in de praktijk is dat niets bij een scalp. Per jaar is de rente maar een paar procent, dus maak je een swing of scalp is het vrijwel niets. Ook kan je zien hoeveel winst of verlies je hebt per dag, 7 dagen, maand of altijd. Rente en winst/verlies wordt met BNB los van elkaar gehouden. Doe je het zonder BNB moet je door de rente meer crypto terug betalen. Dat laatste is extra onhandig omdat je dan zeg 22.32 MATIC extra moet gaan kopen voor de rente.

 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 28-05 10:05
Maan!

 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
Graag even de tijdzone en muntzone vermelden. Hier is het nog Zon.

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 320788 op 28-11-2019 16:42]


 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
HaruHaru schreef op donderdag 28 november 2019 @ 12:00:
[...]

mistakes were made... laten we het daarop houden.
ik ging ook short, was niet zo handig 8)7

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ

Waar ?

Ik zie tot nu toe alleen een retest met lager volume en een lower high die ons best eens naar nieuwe lows kan sturen als ie niet door weet te zetten.

 • twain4me
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 23:50

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 28-05 16:41
Ergens achter die wolken die er al 4 weken hangen... #pleurisweer

420.


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 23:02
PilatuS schreef op donderdag 28 november 2019 @ 16:45:
[...]


Waar ?

Ik zie tot nu toe alleen een retest met lager volume en een lower high die ons best eens naar nieuwe lows kan sturen als ie niet door weet te zetten.
Moon nou even mee man :+

Nee hoor gelijk heb je.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Geen idee of iemand het leuk vindt en de vragen zijn niet bijster interessant maar iemand die oa ons project breed steunt heeft nu een AMA met McAfee: YouTube: Live AMA call with John McAfee :+

Edit: hij is het zat volgens mij en kapt het af. :P

[Voor 10% gewijzigd door Crypts op 28-11-2019 17:26]

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Crypts schreef op donderdag 28 november 2019 @ 17:23:
Geen idee of iemand het leuk vindt en de vragen zijn niet bijster interessant maar iemand die oa ons project breed steunt heeft nu een AMA met McAfee: YouTube: Live AMA call with John McAfee :+

Edit: hij is het zat volgens mij en kapt het af. :P
Heb je wat meer info over je project ? lijkt mij wel interessant.

 • superpolm
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 21:27
higher highs, higher lows.

 • Soeski
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 13-05 13:06
Dat kan best wel eens goed nieuws zijn. Crypto bereikbaar voor de "kleine" man. Maar; ook dus volledig KYC, dus stiekem is er niet meer bij :)

 • superpolm
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 21:27

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Slux schreef op donderdag 28 november 2019 @ 17:29:
[...]

Heb je wat meer info over je project ? lijkt mij wel interessant.
Omdat we contact hebben met boefjes als McAfee en Justin Sun? :+

Nee geintje, heb er weleens eerder wat over gezegd hier, laatste keer vroeg Jaapio ernaar. Zelf ben ik teamlid van Telos, niet te verwarren met TLOS. Wij hebben een heel scala aan producten en diensten maar deze zijn nu nog voornamelijk gericht op crypto zelf dus mining, miningapparatuur, masternodes en hosting, vps etc. etc. Verder zit ik in Proxynode, zij bieden op dit moment alleen masternode hosting maar dan in de vorm van cold hosting waarbij je dus niks inlegt bij een derde maar zelf volledige controle houdt over je muntjes en alleen een abonnement betaald. Laatste waar ik actief mee bezig ben is Birake, dit is een decentrale exchange op basis van Bitshares maar zonder de irritaties die dat met zich meebrengt. (verplichte fees in de vorm van BTS bijv.)

Wat deze projecten met elkaar gemeen hebben is dat het in de basis masternode projecten zijn afgesplitst van Dash/PIVX en dus de mogelijkheid hebben om een passief inkomen te genereren. Dit kan eigenlijk alleen door alles decentraal en anoniem te houden en dat is waarom bovenstaande boefjes geïnteresseerd zijn. Het is allemaal kleinschalig genoeg en we hebben genoeg talent rondlopen zodat we vanalles snel in de praktijk kunnen uittesten.

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Crypts schreef op donderdag 28 november 2019 @ 18:14:
[...]

Omdat we contact hebben met boefjes als McAfee en Justin Sun? :+

Nee geintje, heb er weleens eerder wat over gezegd hier, laatste keer vroeg Jaapio ernaar. Zelf ben ik teamlid van Telos, niet te verwarren met TLOS. Wij hebben een heel scala aan producten en diensten maar deze zijn nu nog voornamelijk gericht op crypto zelf dus mining, miningapparatuur, masternodes en hosting, vps etc. etc. Verder zit ik in Proxynode, zij bieden op dit moment alleen masternode hosting maar dan in de vorm van cold hosting waarbij je dus niks inlegt bij een derde maar zelf volledige controle houdt over je muntjes en alleen een abonnement betaald. Laatste waar ik actief mee bezig ben is Birake, dit is een decentrale exchange op basis van Bitshares maar zonder de irritaties die dat met zich meebrengt. (verplichte fees in de vorm van BTS bijv.)

Wat deze projecten met elkaar gemeen hebben is dat het in de basis masternode projecten zijn afgesplitst van Dash/PIVX en dus de mogelijkheid hebben om een passief inkomen te genereren. Dit kan eigenlijk alleen door alles decentraal en anoniem te houden en dat is waarom bovenstaande boefjes geïnteresseerd zijn. Het is allemaal kleinschalig genoeg en we hebben genoeg talent rondlopen zodat we vanalles snel in de praktijk kunnen uittesten.
Dat is niet dit zeker ?
http://www.telos.nl/home/default.aspx
Verdiend het wat of is het hobbymatig ?

Ik ga dat Birake eens doorlezen ;)
Wist wel dat je met crypto bezig was maar niet precies wat, ik vind het wel leuk dat mensen ermee bezig zijn op zo manier

Ik kan me herinneren dat er een paar jaar terug ook zo iets was als Birake of is dat dit ? Zijn er mensen die het gebruiken ?

[Voor 3% gewijzigd door Slux op 28-11-2019 18:43]


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Slux schreef op donderdag 28 november 2019 @ 18:32:
[...]

Dat is niet dit zeker ?
http://www.telos.nl/home/default.aspx
Verdiend het wat of is het hobbymatig ?

Ik ga dat Birake eens doorlezen ;)
Wist wel dat je met crypto bezig was maar niet precies wat, ik vind het wel leuk dat mensen ermee bezig zijn op zo manier

Ik kan me herinneren dat er een paar jaar terug ook zo iets was als Birake of is dat dit ? Zijn er mensen die het gebruiken ?
Nee deze: https://teloscoin.org 'wij' maken veel meer spelfauten. :+
Persoonlijk puntje van ergernis overigens maar de main dev interesseert het niks dus tsja, wat doe je er aan? :P Levert het wat op? Een basisinkomen op het moment maar daar moet ik bij zeggen dat ik wel een van de early adopters ben. De ROI is nu veel lager dus het is veel lastiger dezelfde hoeveelheden te accumuleren en dus ook lastiger passief inkomen te genereren. Ik zou er op die basis nu ook niet meer instappen. ;)

Birake geen idee, ik weet dat ze in Roemenië gevestigd zijn en volgens mij nog niet gek lang bezig. Het is ook de minst winstgevende van de 3 maar het idee stond me wel aan. Volume is iets van €270k dagelijks dus er zit wel iets van beweging in maar het is maar een kleine exchange. Handelen doe ik er bijna niet maar ik stake wel een kleine hoeveelheid als een soort van spaarpotje voor de hobby. Eigenlijk is het meer een 'kijk eens in de week hoe het ervoor staat' en dat is het. Zit het dan toevallig in een pumpje dan gooi ik er wat uit en koop een gadget die ik absoluut niet nodig heb. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 26-05 23:03
Roger komt met een bitcoin.com exchange token.

HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
AAAAAHAHAHAHAHAHAHAAA

HAHAHAHAHAHA

HAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHA

hahahahaa

ahum...

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik ben aan het opruimen en kom de volgende domeinnamen nog tegen:

- adastakepool.nl
- adastakepools.com
- adastakepools.nl
- adastaking.nl
- cardanonode.nl
- cardanostakepool.nl
- cardanostakepools.nl
- cardanostaking.nl
- cardanostakingpool.nl
- cardanostakingpools.nl

Ik ga zelf geen ADA meer staken en het initiatief dat hier liep om dit op te zetten is door de dalende koers ook niet van de grond gekomen. Iemand interesse? Doe maar een DM.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Klaas25
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 31-03 09:52
Taro schreef op donderdag 28 november 2019 @ 21:17:
Ik ben aan het opruimen en kom de volgende domeinnamen nog tegen:

- adastakepool.nl
- adastakepools.com
- adastakepools.nl
- adastaking.nl
- cardanonode.nl
- cardanostakepool.nl
- cardanostakepools.nl
- cardanostaking.nl
- cardanostakingpool.nl
- cardanostakingpools.nl

Ik ga zelf geen ADA meer staken en het initiatief dat hier liep om dit op te zetten is door de dalende koers ook niet van de grond gekomen. Iemand interesse? Doe maar een DM.
Ik las net een tweet van Charles dat ie een snapshot doet van alle Dadealus wallets? Geen idee waarvoor maar denk iets met staking te maken?

 • Klaas25
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 31-03 09:52
Ik begrijp dat er veel fake volume is en fake orders etc maar is dit alleen met kleine orders of kan je ook 100 BTC order faken?

DIe zag ik namelijk net op een alt tevoorschijn komen. Was er even en toen ook weer weg.

Bizar tussen alle 100-2000 aankopen opeens een order voor 1,5M stuks twv 100 BTC. WTF

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Klaas25 schreef op donderdag 28 november 2019 @ 22:26:
Ik begrijp dat er veel fake volume is en fake orders etc maar is dit alleen met kleine orders of kan je ook 100 BTC order faken?

DIe zag ik namelijk net op een alt tevoorschijn komen. Was er even en toen ook weer weg.

Bizar tussen alle 100-2000 aankopen opeens een order voor 1,5M stuks twv 100 BTC. WTF
Voor iemand die in Sinterklaas XRP geloofd snap ik de vraag. Ja dat kan. Alts doen dat met miljoenen, XRP met miljarden. Ik snap alleen je verbazing niet? Het zijn maar cijfertjes op een scherm, in veel gevallen vindt er geen overdracht plaats.

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.

Klaas25 schreef op donderdag 28 november 2019 @ 22:26:
Ik begrijp dat er veel fake volume is en fake orders etc maar is dit alleen met kleine orders of kan je ook 100 BTC order faken?

DIe zag ik namelijk net op een alt tevoorschijn komen. Was er even en toen ook weer weg.

Bizar tussen alle 100-2000 aankopen opeens een order voor 1,5M stuks twv 100 BTC. WTF
Er is een tijdje terug een onderzoek naar geweest. Het volume op Binance is van bewezen dat het klopt. De kleinere exchanges doen vrijwel allemaal aan nep volume.

Wat beteft nep orders, die zie je overal. Zie het op Binance ook vaak voorbij komen. Is het echter een verkooporder, dan is die wel echt. Koop orders kunnen fake zijn. (Nou ja, niet echt fake want de order is wel echt, maar intentie om het ook echt te kopen is er niet.)

[Voor 18% gewijzigd door PilatuS op 28-11-2019 22:38]


 • Klaas25
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 31-03 09:52
Crypts schreef op donderdag 28 november 2019 @ 22:32:
[...]

Voor iemand die in Sinterklaas XRP geloofd snap ik de vraag. Ja dat kan. Alts doen dat met miljoenen, XRP met miljarden. Ik snap alleen je verbazing niet? Het zijn maar cijfertjes op een scherm, in veel gevallen vindt er geen overdracht plaats.
Lol. Nee was niet bij XRP. Echt bij een alt met laag volume.
PilatuS schreef op donderdag 28 november 2019 @ 22:36:
[...]


Er is een tijdje terug een onderzoek naar geweest. Het volume op Binance is van bewezen dat het klopt. De kleinere exchanges doen vrijwel allemaal aan nep volume.

Wat beteft nep orders, die zie je overal. Zie het op Binance ook vaak voorbij komen. Is het echter een verkooporder, dan is die wel echt. Koop orders kunnen fake zijn. (Nou ja, niet echt fake want de order is wel echt, maar intentie om het ook echt te kopen is er niet.)
Dat er dan gewoon zo knakker met 100 BTC random bij alt een kooporder zet gewoon om te kutten dus. En reacties te krijgen. Wat een leven :P
Klaas25 schreef op donderdag 28 november 2019 @ 22:56:
[...]
Dat er dan gewoon zo knakker met 100 BTC random bij alt een kooporder zet gewoon om te kutten dus. En reacties te krijgen. Wat een leven :P
Het is een onderdeel van de manipulatie die er is. Er kunnen mogelijk andere bots of mensen op reageren als ze zo'n order zien. Het kan alleen nog wel een stapje erger, dat hebben we een tijdje terug gezien. Er werden toen hele dikke orders gestacked achter elkaar. Dus 50k dollar op 1000 met nog eens 50k op 1010. Dan 4 of 5 stacks met telkens een stapje hoger. Iedereen die verkoopt valt in die orders en op die manier wordt de prijs flink omhoog gepumped. Wanneer de boel dan 90% was gestegen werden alle orders ingetrokken en werden er hele dikke marketorders uitgevoerd om de boel 50% te dumpen in een seconde.

 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Wat een saaie dag vandaag. Tijd voor actie

 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 00:22
Is 200 eraf genoeg actie?

edit: ok, t was maar 100 eraf

[Voor 39% gewijzigd door shovelhead1340 op 28-11-2019 23:47]

Ik lul ook zomaar wat


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Fakeout en nu pump please :)

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09-02 15:13
BAKKT heeft een concurrent! Deze heet coinflex. Ik kwam net dit filmpje tegen op youtube.
Zou de "institutional" dan toch gaan beginnen?Het grootste verschil met BAKKT is dat BAKKT geen physical delivery doet. Bij coinflex als het contract beëindigt is krijg je of wel BTC of wel USDT. Bij BAKKT krijg je volgens mij alleen USD.

[Voor 30% gewijzigd door Kain_niaK op 29-11-2019 07:32]

weer helemaal terug


 • XA4DB
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 16-02 09:32
Black Friday... Or red? Green maybe?

 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 28-05 10:11
Kain_niaK schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 07:26:
BAKKT heeft een concurrent! Deze heet coinflex. Ik kwam net dit filmpje tegen op youtube.
Zou de "institutional" dan toch gaan beginnen?

[YouTube: CoinFLEX to Offer Libra-Based Derivatives]

Het grootste verschil met BAKKT is dat BAKKT geen physical delivery doet. Bij coinflex als het contract beëindigt is krijg je of wel BTC of wel USDT. Bij BAKKT krijg je volgens mij alleen USD.
Even een oprecht compliment voor deze inhoudelijke post, welke geen zelfpocherij of promotie van (eigen projecten) bevat.

Ot:
Ada heeft een klein pumpje te pakken nu. Deel verkocht om hopelijk latee terug te kunnen kopen

 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 26-05 23:03
Bakkt heeft juist wel physical (BTC) delivery.

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09-02 15:13
DaCoTa schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 09:42:
Bakkt heeft juist wel physical (BTC) delivery.
Hmmm is dat dan verandert? Is dat vanaf het begin al zo geweest?

weer helemaal terug


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03:48

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Nou, wanneer komt die short squeeze? Het perfecte moment er voor. Rammen we zo door naar de 8K. Gekkenhuis!

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
DAMAGE schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 11:22:
Nou, wanneer komt die short squeeze? Het perfecte moment er voor. Rammen we zo door naar de 8K. Gekkenhuis!
Maandag 9:00. :P Nee geintje, ik ben nog steeds erg positief over een behoorlijke rammer naar boven. Niet echt ergens op gebaseerd overigens, onderbuikgevoel maar dat kan ook de Chinees van gisteren zijn. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 26-05 23:03
Black Friday special: https://keepkey.myshopify.com/products/black-friday-special

$5,- met code HODLNAUT60 nog 60% eraf. Komt wel $18,- bij, maar voor $20,- een hardware wallet is heul goedkoop.

Ledger Nano S is nu €41,-, shipping included. Ook niet duur.

[Voor 14% gewijzigd door DaCoTa op 29-11-2019 12:22]


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 28-05 16:41
DaCoTa schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 12:06:
Black Friday special: https://keepkey.myshopify.com/products/black-friday-special

$5,- met code HODLNAUT60 nog 60% eraf. Komt wel $18,- bij, maar voor $20,- een hardware wallet is heul goedkoop.
Ik heb er geen meer nodig, maar dit is een hele mooie deal idd.

420.


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Interesse in crypto is zo gedaald dat ze die dingen aan de straatstenen niet kwijt raken blijkbaar

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
The_Goat schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 12:20:
Interesse in crypto is zo gedaald dat ze die dingen aan de straatstenen niet kwijt raken blijkbaar
Had niet eerder van deze gehoord maar het zit hem meer in slechte ondersteuning en weinig ontwikkeling wat ik lees. Hij ondersteund niet gek veel coins tov concurrentie maar jeetje, voor nog geen 2 tientjes wel een mooie deal voor incidenteel gebruik of store and forget. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 23:02
Als ik niet zo rekt was zou ik er zeker 1 kopen.

Ik bewaar mijn laatste €13,73 liever voor een sixpack bier en wat glijmiddel.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05-2022
Agelopen week met een vriend besloten om in februari en maart in Nieuw-Zeeland te gaan backpacken.
Dus vanaf nu tot die tijd aub de maan opzoeken met die coinprijzen.
Wie gaat er wat aan doen, kom op mensen, verzin eens wat :D
Zelf stop ik er niks meer in dus kijk mij niet aan :)

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03:48

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Higher Low. V-Bottom. Hmmm toch best sterk teken IMO. Alleen de higher high ontbreekt nog voor het feestje.

Ik zie de mensen hier alweer een IHNS van tekenen :+

[Voor 54% gewijzigd door DAMAGE op 29-11-2019 13:31]

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
DAMAGE schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 13:29:
Higher Low. V-Bottom. Hmmm toch best sterk teken IMO. Alleen de higher high ontbreekt nog voor het feestje.
Dat zeg ik. :P Alleen dan zonder vage onderbouwing. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03:48

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Sorry ik wil niet als een snob over komen @Crypts ;)

Lian Li O11 Dynamic EVO | Corsair HX1500i | Intel i9 13900K | ASUS Maximus HERO Z790 | 32GB GSkill Trident Z5 7200 DDR5 | Samsung 980 Pro 2TB | RTX 4080 | Fanatec DD Pro wheel

Pagina: 1 2 3 ... 107 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • Het initiëren van pumps en dumps is strict verboden.
 • Geen Telegram groups of andere "signal" chat kanalen
 • Geen links met referral, geen gebedel om invites.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vraagjes. Eigen inzet blijft gewenst.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Voer geen inhoudelijke discussies die beter passen in hun eigen of andere topics. Mochten die organisch toch ontstaan, maak een TR aan zodat ze verplaatst kunnen worden naar elders
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor de topic die het best bij je vraag/opmerking past (in de regel is dat dus sowieso niet het slowchat topic)
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee