Toon posts:

[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #10 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 45
Acties:
 • 386.212 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 13:15

.oisyn

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Slowchat topic! Alhoewel er een apart handelstopic was en een apart exchanges topic is, worden in dit slowchat topic doorgaans toch de meeste vragen gesteld. Bij iedere koersstijging kunnen we veel nieuwe traders verwelkomen in het topic, die vaak dezelfde vragen stellen. Om te voorkomen dat dezelfde vragen vaker langskomen, breiden we de openingspost gaandeweg uit met de meestgestelde vragen.

Staat het antwoord er nog niet bij? Stel hem gerust in het topic, we helpen je graag!

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Het nadeel van Binance.com is dat er wel stablecoins zijn (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) en Euro worden niet ondersteund. Op Binance.je kan je wel met Euro handelen, maar, daar worden minder cryptocurrency ondersteund en is veel minder volume.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum, XRP en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC, XRP en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken. Na enkele dagen staat je storting op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Coinbase Pro en Kraken. Sinds kort kan dit ook via Binance.je, maar ook zij rekenen behoorlijke fee's.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.

Live Bitcoin koers bekijken

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat is XBT en BitMEX?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties.


Uitleg over het handelen op BitMEX
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.


Overig
Meer info volgt spoedig, waaronder: Onbevestigde transacties, de werking van een blockchain, centraal vs decentraal en (hardware) wallets om veilig je cryptocurrency in op te kunnen slaan.

[Voor 103% gewijzigd door Taro op 14-01-2020 19:36]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 13:15

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
En hier weer verder :)

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • Adarkar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 01-07 05:43
De thanksgiving rally is begonnen. Op naar een nieuwe ATH! :)

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17:38

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Nu missen we mijn hele epistel :') Ah boeie!

Corsair Obsidian 800D | Corsair AX850 | Intel i9 9900K @ 5ghz | ASUS Maximus XI HERO | 16GB GSkill TridentZ 3600mhz DDR4 | XPG SX8200 Pro 2TB | MSI RTX 2080 Ventus OC | Zowie FK1 | Corsair K65 LUX RGB | Logitech G25 wheel


 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 16:28
Ik zag maar één epistel en dat was zoals gewoonlijk van Kain_niaK

Al kan Jaapio er ook wat van

Ik lul ook zomaar wat

DAMAGE schreef op woensdag 27 november 2019 @ 18:53:
Nu missen we mijn hele epistel :') Ah boeie!
Tijd voor een nieuwe dan :+

 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 16:28
Sorry, ik dacht even niet na |:(

Ik lul ook zomaar wat


 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 05-06 13:58
@shovelhead1340
Ik vraag me alleen af wat er gebeurt als de printer er over n paar jaar de brui aangeeft maar er verder geen enkele controle meer is.
Ik heb er altijd controle over want ik beheer de website, de printer heeft geen toegang tot de website. Ik kan het volautomatisch doorsturen van de ontvangen BCH naar de printer stop zetten als er klachten zijn. En eventueel een nieuwe printer zoeken en tot dan op de site zetten dat er niet besteld kan worden tot er weer een nieuwe printer gevonden is.

weer helemaal terug


 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Oooo lekker, een nieuw topic om December in te gaan... Litebit uitverkocht en alle nieuwkomers F5'n om voor minimaal €150 BTC te kopen, of niet...

 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 20:26
Ach tja, het zijn verwarrende tijden :(:)

@D-Ed Heeft zojuist Sinterklaasjournaal gekeken met dochterlief... 2 x -O-

Edit: En aangezien we nog op pagina 1 zitten.. IOTA ftw! :+

[Voor 27% gewijzigd door D-Ed op 27-11-2019 20:07]

Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 19:49:
Litebit uitverkocht en alle nieuwkomers F5'n om voor minimaal €150 BTC te kopen, of niet...
Ze zijn toevallig uitverkocht wanneer de koers stijgt. Net zoals ze toevallig onderhoud hebben wanneer de koers daalt. Wel een hoop toeval daar altijd.

 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
D-Ed schreef op woensdag 27 november 2019 @ 20:26:
[...]


Hoe gaat het met de verbouwing?
Zo'n beetje klaar, betonnen doos is nu wel m'n huis geworden d:)b . Moet alleen de trap nog verven en hier en daar een afgezaagde plint een witte lik geven. Puntjes op de i dus.... Was leuk om van eerdere inleg + winst dit geintje gedaan te kunnen hebben, vanaf december ga ik weer instappen/bijkopen.

 • Bartvandelaar
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 26-04 19:07
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 20:33:
[...]

Zo'n beetje klaar, betonnen doos is nu wel m'n huis geworden d:)b . Moet alleen de trap nog verven en hier en daar een afgezaagde plint een witte lik geven. Puntjes op de i dus.... Was leuk om van eerdere inleg + winst dit geintje gedaan te kunnen hebben, vanaf december ga ik weer instappen/bijkopen.
IOST was je muntje toch?

Rookworst zonder r is ook worst.


 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
D-Ed schreef op woensdag 27 november 2019 @ 20:48:
[...]


Nice man, gefeliciteerd! _/-\o_

Dan ben ik benieuwd want je gaat kopen over een weekje, ze liggen er voor weinig bij op dit moment :9B
Eind december, en ik weet het nog niet. Misschien speel ik 'safe' op BTC en DCA tactiek zolang die blijft aanmodderen. Voor daytraden heb ik het verstand niet en 'k verwacht ook druk zat te zijn met nieuwe baan en bijbeunen.
Yup, had vooral mazzel dat ik dec '18 op 0,3cent balls diep ging met 13e maand, in IOST betaald werd als Telegram admin aldaar en mei '19 rond 1.2cent verkocht heb. Heb nog steeds zo'n 170k IOST maar die vooral weer in waarde zien verminderen. Techniek en marktwaardering zijn drie verschillende dingen, 't lijkt meer een speelbal van whales.

[Voor 33% gewijzigd door Chris.nl op 27-11-2019 21:14]


 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 20:26
Chris.nl schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:09:
[...]

Eind december, en ik weet het nog niet. Misschien speel ik 'safe' op BTC en DCA tactiek zolang die blijft aanmodderen. Voor daytraden heb ik het verstand niet en 'k verwacht ook druk zat te zijn met nieuwe baan en bijbeunen.
De veelgeroemde “keep it simple” tactiek _/-\o_
Crypts schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:22:
[...]

Eigenlijk wel grappig om te lezen. :+

Most days I’m too busy watching porn on the internet and scrolling through Twitter

Vraag me weleens af voor hoeveel mensen dat eigenlijk op gaat. :P
Korte samenvatting:
Anonymous September 2, 2019

I started trading. Now I’m broke. Goodbye.

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Crypts schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:22:
[...]

Eigenlijk wel grappig om te lezen. :+

Most days I’m too busy watching porn on the internet and scrolling through Twitter

Vraag me weleens af voor hoeveel mensen dat eigenlijk op gaat. :P
Redelijk veel succesvolle mensen die naar de klote gaan omdat ze waren begonnen met traden. Wat je daar leest... Food for thougth

[Voor 18% gewijzigd door A87 op 27-11-2019 21:39]

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ

DAMAGE schreef op woensdag 27 november 2019 @ 21:35:
Ah weer iemand die niet weet hoe een stop loss werkt dus @PilatuS :')
Het is meer dan dat natuurlijk. Zelfs als de boel dagen lang stijgt en je alleen long gaat kan je verlies maken. Been there, done that :P
Ik vind het hartstikke mooi dat jullie nu allemaal juichen maar persoonlijk gaat mijn versteende crypto hartje pas weer liefdevol kloppen als we door de 15k rammen als een zwarte pornoacteur die zijn 34 cm in een blond tienertje van 25 ramt.

Deze kleine ups en downs doen mij echt helemaal niets meer. Volgende week 12k, over 2 weken weer 7k, blablablablabla.

Maak mij maar wakker als er wat echte actie komt, in plaats van dit onbenullige groep 3 whales knikkerpotje op het crypto schoolplein. Ik wil die fietsenstalling opgeblazen zien worden met een vlinderbom door de groep 8 whales.
Taro schreef op woensdag 27 november 2019 @ 22:38:
@PilatuS Ik heb 10.000 Matic gekocht via de normale manier, die naar het Margin account gestuurd, die x3 geborrowed en verkocht, dus 30.000 Matic geshort en daarvoor 728 USDT staan. Als ik nu terugkoop heb ik er via de Repay optie 30.018, via de Borrow optie 30.071 en via de Normal optie 30.068. Ik neem aan dat als ik via Borrow verkoop, dat ik via Borrow moet kopen, dus als ik nu de positie zou sluiten dat ik 71 Matic heb verdiend.

Correct of slaat dit nergens op?

Nu overigens al 31.200 via de Borrow optie :)
Je moet niet gaan kopen als je wil shorten. Deed ik eerst ook, maar kost je extra en is niet nodig. Je moet via USDT op de account, dus genoeg equity hebben, direct lenen en dan verkopen. 1x fee's voor verkopen en 1x fee's voor kopen. Lenen, verkopen, terug kopen en de lening betalen. Dan nog even het BNB verhaal aanzetten voor de rente, scheelt je ook 5% op de kosten en zorgt er voor dat je bij 10k Matic lenen ook 10k Matic terug moet betalen.
Taro schreef op woensdag 27 november 2019 @ 23:01:
Ok, nu Repay optie gebruikt en 10.088 Matic teruggekregen. Die weer verkocht en bijna een Dollar verlies. Toch netjes ;)

Was puur even een keer proberen en wil deze positie niet vannacht open laten staan. Binnenkort nog maar eens echt proberen, maar wat enorm omslachtig geregeld zeg.
Ik heb nu het meeste aan USDT op de margin account staan. Ook wat BNB daar staan voor de fee's. Vanuit de margin account kan je toch de meeste highcaps kopen en verkopen, ook zonder iets met lenen of margin te doen. Ik kan gewoon een bepaalde hoeveelheid BTC kopen om een ritje te maken zonder dat het iets met margin te maken heeft. Wil je dan iets shorten is het lenen, verkopen en de short loopt. Wil ik een ritje met ZIL maken of wat dan ook moet er wel USDT op de normale account staan, maar aangezien ik toch het meeste met highcaps bezig ben die toch allemaal een margin pair hebben, kan ik prima traden vanuit de margin account terwijl ik die dus niet als margin account hoef te gebruiken. Wanneer je USDT daar voor het grootste deel staat is dan short gaan binnen een paar seconden gedaan. Het blijft dan wel wat omslachtig, maar drukken op lenen en verkopen is niet heel erg onhandig gedaan, maar het is even wennen.

Ik bepaal via een limit order altijd even wat ik precies wil lenen zonder te kopen. Bij bijvoorbeeld Matic kan je dan invullen bij die limit order om te zien wat je wil shorten. Daarna kan je ook het getal klaar zetten bij lenen. Dan kan je lenen ook gewoon weer weg drukken en het getal blijft netjes staan. Op die manier open je een short binnen een paar seconden. Nog steeds niet wat het bij andere exchanges is, maar nu ik er een tijdje mee werk vind ik het opzich wel prima zo.
DAMAGE schreef op woensdag 27 november 2019 @ 23:17:
Klinkt allemaal maar lastig dat short gaan op Binance als ik dit zo lees. Binnenkort maar eens in gaan verdiepen. Kun je met alles short gaan daar of alleen bepaalde paren?
Lijkt lastig, maar is het niet, puur even wennen. Lenen, verkopen en de short loopt. Kopen, lening betalen, klaar. Meer handelingen en daardoor wat omslachtig, maar voornamelijk toch wennen. Vond het eerst ook maar helemaal niets, maar het werkt voor mij nu prima.

Je kan er niet alles shorten, alleen de pairs die een margin pair hebben. Achter ieder pair staat een M, of niet. Als ik even snel zo kijk zijn er 25 USDT margin pairs. Sowieso alle highcaps, maar ook dingen als ADA, Matic, TRX, VET of LINK.

Edit: Ben trouwens benieuwd hoe het met dit zal gaan:Vandaag een mooie run omhoog natuurlijk, maar op het grote plaatje is het nog steeds niets. De vorige bearcross had ook flink wat tijd nodig om volledig uit te spelen. Mooie bullcross in Mei, maar dat is nu dus een bearcross geworden en als je kijkt hoe het bij de vorige ging is het geen goed nieuws. De bulls zullen zich de komende weken en maanden echt moeten laten zien. Verder zijn dagen als dit natuurlijk heerlijk voor de traders, maar op de langere termijn gezien stelt het (nog) niets voor en is er vandaag niets veranderd.

[Voor 29% gewijzigd door PilatuS op 28-11-2019 00:30]


 • HaruHaru
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 08:44
DAMAGE schreef op donderdag 28 november 2019 @ 11:49:
@HaruHaru hoezo zou je na een redelijke daling nog gaan shorten/verkopen? Niet dat het nog verder kan zakken hoor, maar veel verder denk ik niet dat ie weg zakt. Dan kun je beter na een enorme pump verkopen en terug kopen op een pullback punt dat je ingetekend hebt op een chart.
mistakes were made... laten we het daarop houden.

BTC/ETH/QNT/ADA/and some really weird a** coins.


 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
PHPResource schreef op donderdag 28 november 2019 @ 09:44:
Wanneer wordt HOT eens een keer lekker gepumpt zoals DATA/ALGO :(
Elk moment. Elk moment. Elk moment. Elk moment Elk moment. Elk moment Elk moment. Elk moment Elk moment. Elk moment


Tenminste dat vertel ik mezelf al sinds de drop... Kan wel een 400%tje gebruiken...

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 320788 op 28-11-2019 12:21]

DAMAGE schreef op donderdag 28 november 2019 @ 09:12:
Thanks @PilatuS makes sense. Dat betalen van de lening is wat Bitmex dus eigenlijk automatisch al van je PNL inhoudt dus? Maakt het wel wat inzichtelijker eigenlijk bij Binance dus? Zo moet ik het zien? Ga er binnenkort maar eens mee aan de slag denk ik. Kan best interessant zijn.
Bitmex heeft het lenen en terugkopen automatisch gedaan. Bij Binance kan je als je BNB gebruikt zien hoeveel je kwijt bent aan rentje, maar in de praktijk is dat niets bij een scalp. Per jaar is de rente maar een paar procent, dus maak je een swing of scalp is het vrijwel niets. Ook kan je zien hoeveel winst of verlies je hebt per dag, 7 dagen, maand of altijd. Rente en winst/verlies wordt met BNB los van elkaar gehouden. Doe je het zonder BNB moet je door de rente meer crypto terug betalen. Dat laatste is extra onhandig omdat je dan zeg 22.32 MATIC extra moet gaan kopen voor de rente.

 • A87
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
HaruHaru schreef op donderdag 28 november 2019 @ 12:00:
[...]

mistakes were made... laten we het daarop houden.
ik ging ook short, was niet zo handig 8)7

https://www.youtube.com/channel/UCl2XLRJ3VgCspwNG4_XCrkQ


 • twain4me
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 19:23

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Slux schreef op donderdag 28 november 2019 @ 17:29:
[...]

Heb je wat meer info over je project ? lijkt mij wel interessant.
Omdat we contact hebben met boefjes als McAfee en Justin Sun? :+

Nee geintje, heb er weleens eerder wat over gezegd hier, laatste keer vroeg Jaapio ernaar. Zelf ben ik teamlid van Telos, niet te verwarren met TLOS. Wij hebben een heel scala aan producten en diensten maar deze zijn nu nog voornamelijk gericht op crypto zelf dus mining, miningapparatuur, masternodes en hosting, vps etc. etc. Verder zit ik in Proxynode, zij bieden op dit moment alleen masternode hosting maar dan in de vorm van cold hosting waarbij je dus niks inlegt bij een derde maar zelf volledige controle houdt over je muntjes en alleen een abonnement betaald. Laatste waar ik actief mee bezig ben is Birake, dit is een decentrale exchange op basis van Bitshares maar zonder de irritaties die dat met zich meebrengt. (verplichte fees in de vorm van BTS bijv.)

Wat deze projecten met elkaar gemeen hebben is dat het in de basis masternode projecten zijn afgesplitst van Dash/PIVX en dus de mogelijkheid hebben om een passief inkomen te genereren. Dit kan eigenlijk alleen door alles decentraal en anoniem te houden en dat is waarom bovenstaande boefjes geïnteresseerd zijn. Het is allemaal kleinschalig genoeg en we hebben genoeg talent rondlopen zodat we vanalles snel in de praktijk kunnen uittesten.

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Slux schreef op donderdag 28 november 2019 @ 18:32:
[...]

Dat is niet dit zeker ?
http://www.telos.nl/home/default.aspx
Verdiend het wat of is het hobbymatig ?

Ik ga dat Birake eens doorlezen ;)
Wist wel dat je met crypto bezig was maar niet precies wat, ik vind het wel leuk dat mensen ermee bezig zijn op zo manier

Ik kan me herinneren dat er een paar jaar terug ook zo iets was als Birake of is dat dit ? Zijn er mensen die het gebruiken ?
Nee deze: https://teloscoin.org 'wij' maken veel meer spelfauten. :+
Persoonlijk puntje van ergernis overigens maar de main dev interesseert het niks dus tsja, wat doe je er aan? :P Levert het wat op? Een basisinkomen op het moment maar daar moet ik bij zeggen dat ik wel een van de early adopters ben. De ROI is nu veel lager dus het is veel lastiger dezelfde hoeveelheden te accumuleren en dus ook lastiger passief inkomen te genereren. Ik zou er op die basis nu ook niet meer instappen. ;)

Birake geen idee, ik weet dat ze in Roemenië gevestigd zijn en volgens mij nog niet gek lang bezig. Het is ook de minst winstgevende van de 3 maar het idee stond me wel aan. Volume is iets van €270k dagelijks dus er zit wel iets van beweging in maar het is maar een kleine exchange. Handelen doe ik er bijna niet maar ik stake wel een kleine hoeveelheid als een soort van spaarpotje voor de hobby. Eigenlijk is het meer een 'kijk eens in de week hoe het ervoor staat' en dat is het. Zit het dan toevallig in een pumpje dan gooi ik er wat uit en koop een gadget die ik absoluut niet nodig heb. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 17:15
Black Friday special: https://keepkey.myshopify.com/products/black-friday-special

$5,- met code HODLNAUT60 nog 60% eraf. Komt wel $18,- bij, maar voor $20,- een hardware wallet is heul goedkoop.

Ledger Nano S is nu €41,-, shipping included. Ook niet duur.

[Voor 14% gewijzigd door DaCoTa op 29-11-2019 12:22]


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Interesse in crypto is zo gedaald dat ze die dingen aan de straatstenen niet kwijt raken blijkbaar
Als ik niet zo rekt was zou ik er zeker 1 kopen.

Ik bewaar mijn laatste €13,73 liever voor een sixpack bier en wat glijmiddel.

 • Soeski
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-07 18:56
A87 schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 15:03:
GODVERDPOMME.. sinds gister extreme zieke niet normale kiespijn, zit de hele dag aan de ibuprofen.
sliep pas mo 8 uur vanochtend vanwege de pijn :S:S. iemand tips? damnnn.

die winst op bitmex boeit me niet eens 8)7
Ja, tandarts?

 • Borealis
 • Registratie: April 2016
 • Laatst online: 28-02-2021
HaruHaru schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 15:02:
8K incoming net voor het weekend?
of bull-trap en terug naar 6500

 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
A87 schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 15:09:
[...]

, moet meer ontspannen denk ik.
Ik denk dat je meer moet ontspannen.

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17:38

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Op de 1H chart ziet het er best netjes uit allemaal jongens. Als we vandaag de 7.7k kunnen sluiten minimaal dan ziet het er qua TA prima uit. All i'm saying :)

@A87 zoek op Youtube naar Jason Stephenson. GL makker! (geen grap - bedoel het serieus)

[Voor 22% gewijzigd door DAMAGE op 29-11-2019 15:15]

Corsair Obsidian 800D | Corsair AX850 | Intel i9 9900K @ 5ghz | ASUS Maximus XI HERO | 16GB GSkill TridentZ 3600mhz DDR4 | XPG SX8200 Pro 2TB | MSI RTX 2080 Ventus OC | Zowie FK1 | Corsair K65 LUX RGB | Logitech G25 wheel


 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
ooltje schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 15:11:
Blij dat BTC weer stijgt. Mijn long van BTCUSD op 8670 was bijna liquidated op de bottom. scheelde zo'n 13 dollar. Blij dat ik 'm niet geclosed had. Nu toch weer aardig aan het terughalen.
Haha balls of steel :)

 • ooltje
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 15-06 10:10
DAMAGE schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 15:18:
@ooltje poeh. Zorg echt dat je op je volgende trade een stop loss zet man. Je kapitaal is het belangrijkste wat er is. Als je dat kwijt bent kun je niks meer :(
Yep ik weet het. heel dom. Had wel geluk dat de liq price net onder de support zat. Next time stop losses. Ging ook niet om peanuts..
A87 schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 15:09:
[...]

nee, pijn komt door te veel druk, stress, moet meer ontspannen denk ik. Met gamen merkte ik dat ik ook al veel zat te tandenknarsen.
Spoelen met whiskey of andere sterke drank.

Dyclofenac (voltaren K) enige meuk die bij mij helpt bij zenuwpijn.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
verwijderd69 schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 15:47:
[...]


Spoelen met whiskey of andere sterke drank.
Na het spoelen doorslikken en dat heel regelmatig herhalen maakt ontspannen en pijnloos tegelijk. :+

Let op: dit is geen medisch advies en dient alleen opgevolgd te worden na overleg met een arts. :P

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
A87 schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 15:09:
[...]

nee, pijn komt door te veel druk, stress, moet meer ontspannen denk ik. Met gamen merkte ik dat ik ook al veel zat te tandenknarsen.
Denk dat je er verstandig aan doet jezelf niet te diagnosticeren maar dat aan professionals over te laten. 't Kunnen inderdaad psychosomatische klachten zijn, maar een gaatje/ontsteking zou ik niet uitsluiten. Je betaalt niet voor Jan Snot een ziekenkostenverzekering toch?
Chris.nl schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 16:20:
[...]

Denk dat je er verstandig aan doet jezelf niet te diagnosticeren maar dat aan professionals over te laten. 't Kunnen inderdaad psychosomatische klachten zijn, maar een gaatje/ontsteking zou ik niet uitsluiten. Je betaalt niet voor Jan Snot een ziekenkostenverzekering toch?
Nee man gewoon zelfmedicatie toepassen. Werkt hier al 36 jaar tip top (op enkele maanden met psychoses na)

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
verwijderd69 schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 16:34:
[...]


Nee man gewoon zelfmedicatie toepassen. Werkt hier al 36 jaar tip top (op enkele maanden met psychoses na)
Ja en gebruik vooral veel homeopathische middelen, dan is het probleem vaak al na 7 dagen weg ipv pas na een week als je niets zou innemen!

[Voor 5% gewijzigd door Taro op 29-11-2019 16:54]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance

Sahara schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 17:11:
[...]


Steve Jobs kon ook meepraten over het gebruik van vooral homeopathische rotzooi.. :F had ie dat juist niet gebruikt en was ie eerder naar een arts gegaan, hadden we hem wellicht nog steeds Keynotes kunnen zien geven in z'n spijkerbroek.
En o.a. Sylvia millecam.

Bij mij werken sommige dingen wel moet ik zeggen, vroeger had ik altijd last oorontsteking toen van die homeopathische druppels gehad en nooit meer last van gehad maar voor de serieuze dingen zou ik het nooit gebruiken, zou het er wel bij nemen, je weet maar nooit.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Amens Gewoon met een bedrag beginnen/handelen dat goed voelt. Na verloop van tijd druk je zonder enig gevoel op de knop en word je er ongevoelig voor. Emoties uitschakelen en objectief naar de charts kijken. En vooral niet bang zijn met verlies te verkopen. Wel kritisch naar jezelf blijven, als je 10/10 trades met verlies eindigt moet je het anders gaan aanpakken en niet hopen dat de 11e wél goed zal zijn.

En: Focus maar op een paar verschillende cryptocurrency, je kunt ze niet allemaal goed in de gaten houden, ik heb de oogkleppen redelijk op, anders blijf je maar switchen.

Gewoon naar het totaalbedrag op de exchange kijken, niet apart per trade gaan bijhouden. Daarvoor heb je altijd nog de historie op de exchange zelf.

[Voor 28% gewijzigd door Taro op 29-11-2019 18:48]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance

Toen ik nog swings maakte van maanden of langer noteerde ik altijd hoeveel BTC ik had gekocht en voor welk bedrag. Dan bij verkopen noteren wat de totale winst was en dat iedere keer optellen. Sinds ik ben gaan traden hou ik dat niet meer bij en kijk ik gewoon naar het totaal bedrag wat op de exchange staat, met wat er heen is gegaan. Iedere trade bij houden is niet te doen en zou veel te veel tijd kosten.

 • DAMAGE
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17:38

DAMAGE

a.k.a. Rice_NL

Ik heb vandaag meer dan 50% gedaan op BTC. Meer hoef ik niet te weten 🙈

Corsair Obsidian 800D | Corsair AX850 | Intel i9 9900K @ 5ghz | ASUS Maximus XI HERO | 16GB GSkill TridentZ 3600mhz DDR4 | XPG SX8200 Pro 2TB | MSI RTX 2080 Ventus OC | Zowie FK1 | Corsair K65 LUX RGB | Logitech G25 wheel

Taro schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 18:43:
En: Focus maar op een paar verschillende cryptocurrency, je kunt ze niet allemaal goed in de gaten houden, ik heb de oogkleppen redelijk op, anders blijf je maar switchen.
Sowieso is het fijn om een munt een beetje te kennen. Wanneer je een bepaalde munt vaak aan het traden bent gaat dit ook makkelijker omdat je bekend bent met hoe de chart zich ontwikkeld en hoe munten reageren op bepaalde punten.

Ik trade zelf nog wel redelijk vaak BNB, maar die is wel wat lastig soms waarbij het beter gaat als je er meer mee trade. Vooral de rejections kunnen best heftig zijn waardoor het goed opletten is waar je moet verkopen.

 • superpolm
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 10-06 15:25


interessante analyse.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
PilatuS schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 19:40:
[...]


Sowieso is het fijn om een munt een beetje te kennen. Wanneer je een bepaalde munt vaak aan het traden bent gaat dit ook makkelijker omdat je bekend bent met hoe de chart zich ontwikkeld en hoe munten reageren op bepaalde punten.

Ik trade zelf nog wel redelijk vaak BNB, maar die is wel wat lastig soms waarbij het beter gaat als je er meer mee trade. Vooral de rejections kunnen best heftig zijn waardoor het goed opletten is waar je moet verkopen.
Herkenbaar, je wild in muntjes storten heeft geen zin. Het is een beetje als dansen met een nieuwe partner, dat gaat ook niet vanzelf maar oefening baart kunst. Beperk het aantal een beetje en je zal snel zien dat je trends en patronen gaat herkennen. :)
Dat shitcoin X of Y ineens een moonshotje doet interesseert je dan ook veel minder, regelmatig kleinere winsten pakken is sowieso veel lucratiever dan dat ene piekje meepakken. ;)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@superpolm Viel mij een tijdje geleden ook al op (Taro in "[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #9"), maar zo had ik het nog niet bekeken met die 0.67 ratio.

Er komt dus waarschijnlijk een punt dat de stijging omslaat van positief naar negatief en dan kom je op grote schaal in een bearmarket terecht. En op deze manier kan je inderdaad ook een mogelijk volgende run en piek voorspellen, grappig, benieuwd of het ook zo uitkomt.

[Voor 62% gewijzigd door Taro op 29-11-2019 20:08]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Swaha
 • Registratie: Oktober 2018
 • Laatst online: 23-06 20:24
Adnanos schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 20:55:
[Twitter]

Vraag me toch af wat de CTO van Amazon bij GET/GUTS te zoeken heeft.
Ik heb een gerucht gehoord dat GET plannen heeft om een bod te doen op Amazon...

 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Ben ingestapt in 2017 tijdens de grote hype en sinds die tijd van alles gedaan/geprobeerd, soms wat actiever, soms bijna niks, naast crypto ook stocks/forex.

Momenteel bijna alleen maar crypto, (waarvan 90% BTC/USD), en bijna alleen maar LTF

@PilatuS Nee het maakt mij weinig uit wat ik trade, ik kijk alleen maar naar charts, het enige waar ik wel op let is het volume
toilet_paper schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 03:02:
Godallemachtig wat moet dat kicken zijn als je zoals die lui kunt traden...
Het is ook wel een beetje als het Bitmex leaderboard. Tuurlijk kunnen die gaten best goed traden en weten ze wel wat ze doen. Aan de andere kant zie je mensen in de top10 staan waarbij het toevallig even lekker gaat of waarbij ze risico's nemen die ze normaal niet zouden nemen om maar in die top10 te komen. Iedere dag 20% of meer doen, daar geloof ik niet van dat er ook maar 1 iemand is die dat kan doen zonder ergens compleet rekt te gaan. Wat dat betreft geeft het een slecht voorbeeld van traden die dingen. Voor iedere persoon in de top10 zijn er 100 rekt gegaan en het geeft de indruk dat het te doen is constant zulke winsten te maken. Je mag als trader blij zijn als je gemiddeld iedere dag 1 of 2% kan doen. Dan doe je het al heel erg goed. 5% en meer is totaal onrealistisch op de langere termijn, laat staan 20% of meer. Wel leuk die leaderboards hoor, maar het geeft toch echt aan dat iets mogelijk zou moeten zijn wat het in de praktijk niet is.

 • The_Goat
 • Registratie: Oktober 2019
 • Laatst online: 29-12-2021
Heb zojuist geshort op .2838, enige poging die ik waag, sta ook niet raar te kijken als hij doorschiet naar .30+

 • Soeski
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-07 18:56
Jep, ben er eindelijk vanaf sinds juni 2019. :)
Vandaag weer met zweethandjes de restanten BTC, LTC, NANO, DASH, XMR van mijn ledger naar de exchanges verhuist om langzaam om te zetten in fiat en uit te cashen.

Dat overzetten is en blijft voor mij het meest stressvolle van het hele crypto gebeuren

Nog 4 weekjes dan zijn jullie verlost van Sluxie en ga ik na 4 jaar intensief traden weer eens wat doen met mijn leven :P
PHPResource schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 14:02:
[...]


Goed besluit. Er is zoveel meer out there dan traden :-)
Wel winst uiteindelijk in de long run?
We gaan het zien, @Taro ik ga eerst even een maandje door Scandinavië toeren, daarna ga ik een paar maanden vrijwilligers werk doen bij een vriend van mij.

Ik mag niet klagen met zo 800% winst over die 4 jaar.
PilatuS schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 17:35:
[...]


Dat klopt en kan, maar dan moet het wel anders. Namelijk meer transacties per seconde. Niet alleen dat het mogelijk is meer TPS te doen, maar ook dat er gebruik van wordt gemaakt.
En daar zit ook meteen de bottleneck met BTC.

BTC is gedoomd zodra alles gemined is, fee's kunnen niet omhoog want dan is het te duur om gebruikt te worden, en het is te traag om genoeg te verdienen aan transacties.

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 05-06 13:58
Op ETH word nog steed gebouwd. Er komt binnenkort een nieuwe hard fork aan voor ETH. ETH kan ook hard forks uitvoeren, BTC niet meer. Kijk naar de grootste OMNI token, Tether, die doet meer tx op ERC-20 dan om OMNI omdat het op ETH gewoon sneller, beter en goedkoper werkt.

Er zijn steeds meer BTC maximalists die nu iets met ETH tokens doen. Adam Back, Richeart Heart, etc etc.

ETH heeft toekomst, kan groeien, word door ontwikkelt. Je moet voor de gein de roadmap van BTC eens bekijken.

Op ETH wordt gebouwd, op BTC wordt afgebouwd. Omdat ETH ook geen limited supply heeft kan het waarschijnlijk langer overleven dan BTC.

[Voor 8% gewijzigd door Kain_niaK op 30-11-2019 18:14]

weer helemaal terug


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Kain_niaK Je was de afgelopen dagen erg goed bezig, ik heb je zelfs een keer een plusje gegeven, erg uitzonderlijk. Pas nou op dat je niet weer de oude BCH shiller wordt... Laat Bitcoin in zijn waarde en vergelijk de twee nou niet teveel, want dat zorgt alleen maar voor onenigheid.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Amens
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 12:19
Ze lijken last te hebben van een verlopen certificaat.. Slordig!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Kain_niaK schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 18:18:
[...]


Roger Ver heeft mij geleerd dat je gewoon stug door moet gaan waar je in gelooft omdat de haters nooit de energie hebben die de fans wel hebben.
Je beseft je dat je door dergelijk gedrag alleen maar meer haters creëert? Dat betekent dat je er steeds meer energie in moet steken om alle haters in BCH believers om te turnen. Dat gaat je niet lukken. Je creëert fans door positieve energie, niet door een andere cryptocurrency af te branden.

Als Roger Ver je grote voorbeeld is, dan mag je wel kritisch kijken naar zijn gedrag en kijken naar wie er mogelijk betere voorbeelden zijn. Zo stug vasthouden aan een verkeerd rolmodel kan ook averechts werken, ben je je daar bewust van? Als je mensen iets gaat opdringen wat ze niet willen, dan gaan ze alleen maar meer met de hakken in het zand staan. Misschien moet je een andere tactiek kiezen.

Afijn, nogmaals: Je was de afgelopen dagen erg goed bezig, je kreeg zelfs complimenten van mensen hier. Dat voelt toch beter dan wederom in discussies te belanden?

Ik kies ook mijn battles, deze laat ik maar aan mij voorbij gaan.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 05-06 13:58
Taro schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 18:27:
[...]
Je creëert fans door positieve energie, niet door een andere cryptocurrency af te branden.
Hoezo afbranden? Ik zie toekomst in ETH, ik zie toekomst in een versie van Bitcoin die kan schalen.
Bij BCH bepalen de miners zelf de blocksize en krijg je in de toekomst een echte vrije fee markt. Bij BTC stops de artificiële limiet roet in het eten. Het zorgt ervoor dat het hele design niet meer werkt want een fee markt is essentieel om te kunnen schalen! Peter Rizun heeft daar haarfijn in zijn paper in 2015 al uitgelegd.

De hele fijne economie van Bitcoin die Satoshi perfect in elkaar heeft gestoken werkt niet meer door een artificiële blocksize ipv de vrije markt zelf een blocksize te laten bepalen gebaseerd op het risico van miners dan hun blocken georphanned worden.


Als de slimme kopen hier zich daar ook maar een klein beetje in zouden verdienen dan komen ze er snel achter hoe ze door Core beduveld zijn geweest!

[Voor 12% gewijzigd door Kain_niaK op 30-11-2019 18:33]

weer helemaal terug

Kain_niaK schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 18:15:
[...]
Omdat ik mensen als PilatuS en zo hoop de overtuigen
Als dat je doel is kan je stoppen. Die mogelijkheid is 2 jaar terug al gevlogen.
Slux schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 18:21:
[...]

Hoe kom je op 2140 trouwens ? de meerderheid van BTC is voor die tijd toch al gemined en zodra het eind in zicht komt zou BTC als ver over de ATH staan wil het nog rendabel zijn voor die laatste BTC's
2140 wordt de laatste BTC gemined, maar dat heeft inderdaad weinig te maken met het hele verhaal. Wat betreft rendabel, dat kan het altijd zijn als de difficulty maar laag genoeg is.
Ondertussen zit ik heerlijk te bieren en tournedos te bestellen op Terschelling west.

Proost pikkies!

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
verwijderd69 schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 18:42:
Ondertussen zit ik heerlijk te bieren en tournedos te bestellen op Terschelling west.

Proost pikkies!
Feli pik maar gisteren poste je nog dit:
verwijderd69 schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 12:47:
Ik bewaar mijn laatste €13,73 liever voor een sixpack bier en wat glijmiddel.
Niet dat ik er een mening over heb oid maar ik mag toch hopen dat je niet je aarsje in de verkoop hebt gegooid om naar fucking Terschelling West af te kunnen reizen? :P

Ik bedoel, als dit je gelukkig maakt vooral blijven doen maar ik maak me ietsjes zorgen zeg maar. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
verwijderd69 schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 19:57:
[...]


Nee hoor maak je geen zorgen, heb via Tinder een sugermama gevonden die me af en toe meeneemt naar andere plaatsen dan de snackbar in ruil voor fysieke handelingen aan mijn jongensachtige ranke lichaam.

Ik probeer haar ook Bitcoin in te krijgen, mocht de koers vannacht ineens +25% doen dan weten jullie dat het gelukt is.

Als Dogecoin ineens +50% doet dan is het ook gelukt maar niet helemaal.
Door omstandigheden met ons eigen project leef ik een beetje in een andere tijdzone en ik las 'bitcoin in haar krijgen', toen iets over dogecoin en een stijging van tussen de 25% en 50%. Daar haakte mijn fantasie uit zelfbescherming een beetje af zeg maar. :D

Jaapio, geniet van je tournedos en bier lekker verder, verkoop (je)zelf niet te goedkoop en ik hoop dat het je goed gaat. Er is overigens niks mis met de snackbar. Gefrituurd vreten is iig bacterievrij. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • toilet_paper
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 00:43
Taro schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 09:14:
@toilet_paper Misschien nemen ze juist minder risico dan ze normaal doen. Met extra risico heb je ook de kans om extra geld te verliezen. Liever 1 trade perfect timen, dan 1 goed en 2 verkeerd.

Ik heb tot nu toe één trade boven de 300% gehaald (in een paar uur) en nog nooit een ByBit of BitMEX trade voor meer dan één dag laten lopen, want dan is een veelvoud uiteraard makkelijk mogelijk. The trend is your friend gaat hier zeker op.

350% kan 1 goede x50 trade zijn en verder achterover hangen. Het hoeft dus niet zo te zijn dat ze echt enorm goed zijn, het kan ook een enkel geluksmoment zijn geweest. Waarmee ik niet wil zeggen dat het geen goede traders zijn.

Wat @PilatuS zegt is natuurlijk ook waar, voor iedereen die hoog staat zijn er tig rekt gegaan. Die staan niet op het leaderbord, maar dat is wel de realiteit. Helemaal met een wedstrijdelement erbij ga je onverantwoorde risico's nemen. Maarja, met bijv. 0.025 Bitcoin durft nagenoeg iedereen dat wel aan.
Dat begrijp ik. Een trade van +350% heb ik ook wel eens gehad. Maar hier werkt het toch anders. Bij de Bybit BTC Brawl wordt gekeken naar de PNL over je gehele account. Dus niet 1 trade van 350%.

Je moest met minimaal 0,05 BTC instappen.
100% PNL betekent dat je je gehele account hebt verdubbeld, dus naar 0,1 BTC. Degene die dus hier op 350% stond, heeft van zijn gehele account ca. 0,23 BTC gemaakt. Dat is anders dan één trade van 350% maken.
Inmiddels staat diegene trouwens op 643%. Heeft zijn account van ca. 0,05 uitgebreid naar ca. 0,38 BTC.
Dat noem ik indrukwekkend en dat is geen eenmalig gelukkige trade van 643% geweest. De koers schommelt immers in verschillende richtingen.

Daarnaast is het geen leaderboard waar je enkel de beste traders ziet, je ziet ook alle andere deelnemers, dus ook degenen die op de eerste dag al hun gehele account hadden leeggehandeld. In het team van The Moon zitten 981 deelnemers, waarvan er momenteel al ruim 100 hun gehele stack kwijt zijn. Sommigen ook aanzienlijk meer dan 0,05 BTC. Dus de realiteit wordt wel degelijk weergegeven. Er zitten er tussen die met 4 of zelfs 8 BTC zijn gestart en daarvan meer dan de helft kwijt zijn.

Het is een wedstrijdevenement, daarbij zijn er verliezers. Dat verlies wordt ook gewoon weergegeven.
Doel is om met jouw team een zo hoog mogelijke PNL te behalen. De reacties van de meeste deelnemers zijn dat ze daardoor meer risico nemen. Iedereen gaat voor die prijzenpot.
Aangeven dat er tegenover de winnaars verliezers zijn waarvoor het niet leuk uitvalt is imho een beetje een schot in open doel.
Maar ja, het blijft uiteraard een feit.

Edit: Ik zit trouwens niet in het team van The Moon. Voordat er conclusies worden getrokken ;)

 • Tokkes
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 16-12-2021
Slux schreef op zondag 1 december 2019 @ 11:04:

[...]

In de maanden ervoor bedoel je, sell the news verhaal neem LTC als voorbeeld.
de stijging in de maanden ervoor is verwaarloosbaar als je kijkt naar de stijging op iets langere termijn...
Die periode ervoor is gewoon een klein deel van de community die weet dat de halving eraan komt en begint te accumulaten om dan later weer te verkopen. Ook de volumes laten een duidelijke increase zien.

[Voor 20% gewijzigd door Tokkes op 01-12-2019 11:12]

GoTBF3 Race topic! -- Battlelog - Battalion'44 Servers :10Slots Wartide 213.32.98.194:7777 - TDM = 213.32.98.194:7781

Die stijging 2016/17 zie ik niet echt gelinkt aan die halving, dat was meer omdat het bij de massa bekend werd en de goudkoorts toesloeg, als de massa er toen in was gebleven had BTC kans op succes gehad imo

We gaan het zien allemaal, zelf denk ik dat we nog wel nieuwe ATH gaan zien met BTC maar voor de LT zie ik er geen toekomst in.

 • shovelhead1340
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 16:28
Tokkes schreef op zondag 1 december 2019 @ 11:00:
Halveringen zorgen traditioneel altijd......
Er zijn er nu 2 geweest dus dat lijkt me wat weinig om harde conclusies uit te trekken.
De laatste LTC halving deed ook niks.

Ik lul ook zomaar wat


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Slux schreef op zondag 1 december 2019 @ 11:15:
Die stijging 2016/17 zie ik niet echt gelinkt aan die halving, dat was meer omdat het bij de massa bekend werd en de goudkoorts toesloeg, als de massa er toen in was gebleven had BTC kans op succes gehad imo

We gaan het zien allemaal, zelf denk ik dat we nog wel nieuwe ATH gaan zien met BTC maar voor de LT zie ik er geen toekomst in.
Mjah, in mijn beleving begon de echte goudkoorts pas halverwege/eind 2017 en toen was de prijs al een veelvoud van de prijs na de halving van 2016. Die spurt door naar de 20k staat daar los van. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.

Dark Matter schreef op zondag 1 december 2019 @ 11:27:
[...]


Je zegt het zelf al, goudkoorts.
Oftewel de prijs is veel te hoog vergeleken met zijn fundamentele waarde.
Dit gebeurt pas zodra we tegen een bubbel aanzitten en iedereen ervan uitgaat dat het nu gaat gebeuren en 'the sky is the limit'.

Je moet niet kijken naar de individuele bubble toppen, deze zijn niet realistisch, maar je moet kijken naar de trend op lange termijn. En waardoor die wordt bepaald.

Het fundamenteel veranderende landschap zoals: wereldwijde wetgeving, protocol development, stabiliteit, veiligheid, adoptie, halvings, functionaliteit, investeringskapitaal, gebruiksgemak, waar en hoe je het kunt kopen, etc. Deze tezamen bepalen de vraag en aanbod, en uiteindelijk de prijs.

Bubble / bust cycles zijn hierin slechts een onderdeel en helaas onvermijdelijk.

De goudkoorts op de top van de bubbel is nooit een goed moment om als werkelijke waarde te nemen.
Deze levert alleen een dure les op voor nieuwkomers met goudkoorts.
Het is ook nooit meer goed gekomen met de tulpen bubbel ;)

Stabiliteit ? Volgens mij heeft BTC de nodige storingen gehad ook met miners die invalid blocks minde wat denk je dat er gebeurt als china in 1 keer mee stopt ?
Adoptie ? Is juist aan het afnemen voor real live toepassingen
Halvings ? is gewoon sell the news verhaal LTC als voorbeeld, al is het een copy paste het loopt vooruit op BTC zeker qua snelheid en fee's.
Functionaliteit ? als in ? het is zo traag als dikke stront
Gebruiksgemak ? Doe mij dan maar een Paypal hoor.
Kopen ? bijna nergens je moet redelijk zoeken om het te kopen en dan ook nog snappen.

Vraag maar eens om je heen aan de gewone man wat ze over crypto denken, het neemt alleen maar af.
een paar jaar terug was nog het verhaal dat BTC een vervanger voor fiat zou zijn nu is dat verder weg dan ooit er komt geen enkele crypto project van de grond het is en blijft pure speculatie waar je zeer goed aan kan verdienen of de koers nou omhoog om omlaag gaat, en daar blijft het imo bij.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Ali Baba 1001 schreef op zondag 1 december 2019 @ 12:17:
[...]


Eens, en daarbuiten, de gewone man verandert natuurlijk. De zestienjarige vandaag is veel 'digitaler', of hoe je het noemen wil, dan de dertigers van vandaag, en zullen heel anders tegenover crypto gaan staan in de toekomst dan de gewone man vandaag.
Met andere woorden, heb (veel) geduld en hodl to mars.
Ook dat, er zal ongetwijfeld een tijd komen dat je een zestienjarige met geen mogelijkheid kan overtuigen dat geld ooit op papier gedrukt werd en er zoiets belachelijks bestond als metalen rondjes die als muntjes werden gebruikt... Mocht dit raar klinken? Ik krijg vandaag de dag een zestienjarige al bijna niet meer uitgelegd wat een cassettebandje is/was. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05 07:02
Crypts schreef op zondag 1 december 2019 @ 12:23:
[...]

Ook dat, er zal ongetwijfeld een tijd komen dat je een zestienjarige met geen mogelijkheid kan overtuigen dat geld ooit op papier gedrukt werd en er zoiets belachelijks bestond als metalen rondjes die als muntjes werden gebruikt... Mocht dit raar klinken? Ik krijg vandaag de dag een zestienjarige al bijna niet meer uitgelegd wat een cassettebandje is/was. :+
Ik ben een filmfanaat en kan me nog herinneren dat ik videobanden a 10 gulden per stuk kocht, honderden, terwijl dvd al bestond.
Ik was een jaar of zestien 😂
Mooooonnn

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Ali Baba 1001 schreef op zondag 1 december 2019 @ 12:31:
[...]


Ik ben een filmfanaat en kan me nog herinneren dat ik videobanden a 10 gulden per stuk kocht, honderden, terwijl dvd al bestond.
Ik was een jaar of zestien 😂
Mooooonnn
Ik CD's voor ƒ40,- per stuk toen het ook nog eens een platenzaak genoemd werd. Uren spendeerde ik daar om te luisteren naar nieuwe releases om daarna even langs Videoland te gaan en ƒ10,- huur af te tikken voor een dagfilm op VHS. Overigens moest ik wel heel hard gniffelen toen er in dat pand na het faillissement een uitvaartonderneming kwam. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.

Ja ja en toen twix nog raider heette, stelletje ouwe lullen hier
Vroegah toen de Bitcoins nog van hout waren en de mannen van staal.

 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05 07:02
Slux schreef op zondag 1 december 2019 @ 12:47:
Ja ja en toen twix nog raider heette, stelletje ouwe lullen hier
Dat waren toch de betere tijden Slux :D Of sliep je toen ook al onder een brug? :S

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.

Ali Baba 1001 schreef op zondag 1 december 2019 @ 13:22:
[...]


Kom gewoon naar ZuidLimburg dan. Onderbevolking, heuvelland en echt vooruit lopen we hier ook niet :s wel veel bruggen ;)
En verder prima vertoeven hoor, hoewel ik er ook over denk om naar Turkije te gaan. Al is het voor mij niet terug gaan he ;)

On topic: gaat december vuurwerk laten zien? Laatste cryptomaand voor Slux, dus laten we het hopen!
Ik hoorde in de wandelgangen een gerucht dat Satoshi himself een zeer bullish bericht gaat twitteren met bewijs van authenticatie, waardoor Bitcoin naar de 500k regionen pusht, als afscheidscadeautje voor Slux.

Een soort klap op de vuurpijl voor bewezen diensten zegmaar.
A87 schreef op zondag 1 december 2019 @ 16:00:
[...]


Authenticatie kies ... antibiotica, ibuprofen en paracetamol
Wat je nodig hebt is Dentacoin.

 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05 07:02
verwijderd69 schreef op zondag 1 december 2019 @ 15:48:
[...]


Ik hoorde in de wandelgangen een gerucht dat Satoshi himself een zeer bullish bericht gaat twitteren met bewijs van authenticatie, waardoor Bitcoin naar de 500k regionen pusht, als afscheidscadeautje voor Slux.

Een soort klap op de vuurpijl voor bewezen diensten zegmaar.
Stonden er ook paarden in die gangen? Die zouden zo'n gerucht wel kracht bijzetten.
Ik hou twittur in de gaten!

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.


 • Ali Baba 1001
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 18-05 07:02
Crypts schreef op zondag 1 december 2019 @ 17:58:
[...]

Ah ja dust attacks, hou me niet zo gek veel bezig met BTC maar klopt. Blijft wel curieus dat iemand voor ruim $33k BTC koopt en er verder niks meer mee doet? Persoon kan natuurlijk ook overleden zijn en nabestaanden zijn niet op de hoogte of hebben de private key niet. Mooi rendement wel, bijna x3000 gegaan sinds 2011. :9

Ik denk zelf dat dicht tegen de helft van BTC niet meer gebruikt kan of gaat worden. Ik ken die onderzoeken wel maar ik vind ze erg voorzichtig. :)
Ik heb laatst helemaal uitgeschreven wat mijn nabestaanden moeten doen in geval van overlijden. Ik heb het ze niet gegeven of uitgelegd, maar gewoon in m'n kluis opgeborgen.
Niet dat ik het hoop of verwacht, Ali Baba is nog geen 40, maar you never know he.
Ik heb er ook duidelijk in vermeld dat het niet bestemd is voor mn broer of zussen, maar voor hun kinderen, Ali Baba heeft zelf geen kinderen. Rare Baba ja, I know.

Fly safe to the moon? Buy bitcoin.


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Ali Baba 1001 schreef op zondag 1 december 2019 @ 18:40:
[...]


Ik heb laatst helemaal uitgeschreven wat mijn nabestaanden moeten doen in geval van overlijden. Ik heb het ze niet gegeven of uitgelegd, maar gewoon in m'n kluis opgeborgen.
Niet dat ik het hoop of verwacht, Ali Baba is nog geen 40, maar you never know he.
Ik heb er ook duidelijk in vermeld dat het niet bestemd is voor mn broer of zussen, maar voor hun kinderen, Ali Baba heeft zelf geen kinderen. Rare Baba ja, I know.
Tijdje terug moest ik hier ook over nadenken maar ik neem het mee in mijn graf, ik heb geen personen die ik capabel genoeg acht en/of genoeg vertrouw om het op de juiste plek te krijgen dus dan maar helemaal niks. Wel heb ik een leuk zoektochtje bedacht die achterblijvers behoorlijk zoet zal houden om er vervolgens achter te komen dat de waarde van hetgeen ik ze gun wel te vinden nihil is. :+
Ik word 40 deze maand maar je weet het nooit idd. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-06 23:50
VET gaat vet goed :D

 • Bloodclot
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 20:21

Bloodclot

Jawier!

Bartvandelaar schreef op zondag 1 december 2019 @ 19:16:
[...]


Die wordt weer aardig gepumpt. Volgens mij niet ergens op gebaseerd. Niet dat dit heel veel uitmaakt.
Wat ik zo snel kan vinden wordt er een card Game van Microsoft gereleased op de vechain blockchain.

 • Bloodclot
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 20:21

Bloodclot

Jawier!

https://u.today/vechain-t...__twitter_impression=true


Maar de link met Microsoft schijnt niet echt groot te zijn. Dus misschien aardig opgeblazen nieuws.

Maar dan nog, ze timmeren aardig goed aan de weg. Als de TX met grote toe gaat nemen op de vechain blockchain, zie ik de waarde van VET nog wel een keertje verdubbelen eerste half jaar van 2020

 • raq
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 15:50
Crypts schreef op zondag 1 december 2019 @ 20:09:
[...]

Die factureert op de blockchain en middels smart contracts testamenten opstelt en bijhoudt? Wat een fucking goed idee! ICO'tje of IEO'tje starten om wat start kapitaal bij elkaar te krijgen? :+
Wat zou de ticker moeten worden? NOT?
RIP

De tijd leert of het tij keert

Jenzo schreef op zondag 1 december 2019 @ 20:22:
Zou graag informeren naar jullie mening. Ik vind BNB een coin met veel toekomst, ondanks de recente hack. CZ lijkt een ervaren CEO van het platform. Afgelopen zomer stond de coin zo'n 140% hoger in waarde.

Als ik hier nu een <redelijk bedrag> insteek, lijkt het een investering zonder te hoog risico.

Al ben ik een tijdje disconnected geweest, zijn er andere coins die ik gemist heb de laatste tijd?

Alvast bedankt
Alle crypto coins hebben een hoog risico, als Binance besluit geen korting meer te geven met de fee's dan voegt BNB verder weinig toe, BNB staat niet op de andere grote exchanges, dus mocht er wat met Binance gebeuren dan kan je in de problemen komen.

Zijn wel doom scenario's maar wel iets om rekening mee te houden tov bijvoorbeeld een BTC,ETH,LTC, Bcash
Jenzo schreef op zondag 1 december 2019 @ 20:22:
Zou graag informeren naar jullie mening. Ik vind BNB een coin met veel toekomst,
BNB hangt zoals de meeste coins aardig vast aan wat BTC doet. Gaat BTC moonen naar 40k gaat BNB zonder problemen naar 50 of zelfs 100 dollar. Gaat BTC naar 2k kan BNB makkelijk naar 5 dollar of lager. Het is een coin met veel potentie maar volledig afhankelijk van BTC en Binance. Hoe drukker het is of wordt op Binance hoe harder BNB zal gaan. Ik zie BNB wel weer een ATH maken, maar dan moet crypto wel weer groter worden.

 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
@Jenzo HOT heeft goede potenties.
Hoe meer mensen kopen, hoe beter de koers. Hoe happyer ik ben.
En daarna gaan we gezellig samen rekt.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Jenzo Dat is geen Binance hack, daar zijn useraccounts overgenomen om via o.a. de API gecoördineerd Bitcoins weg te sluizen. Dat staat ook zo in het artikel, al doet het onderwerp ivm clickbait uiteraard zoals altijd anders vermoeden.

Als je users niet op hun account letten, dan kan je niet zeggen dat er een hack bij een cryptocurrency exchange heeft plaatsgevonden. Nuances zijn erg belangrijk, als jij nu zegt dat er een hack bij Binance heeft plaatsgevonden dan gaat iedereen die dat leest dat ook zo zien. Erg voorzichtig zijn met je API-key, 3rd party bots, 3rd party Apps, etc. Binance is in dit geval niet gehacked.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik blijf nog even in fiat zitten, tenzij Bitcoin echt positieve ontwikkelingen laat zien:

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Emin3m
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 28-06 11:24
Pff, kain, Je hebt al je bch blogs, hou deze berichten even apart a.u.b. Ik begin me steeds meer te ergeren aan je bch promotie met allerlei shit tokens waar alleen jij 100% in zit.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Jenzo schreef op zondag 1 december 2019 @ 22:07:
[...]


Ik vraag naar nieuwe veelbelovende projecten uit het jaar 2019.

De jaren ervoor ben ik veel met crypto bezig geweest en heb denk ik een kleine duizend trades gedaan. Het afgelopen jaar ben ik er er minder mee bezig geweest, vandaar dat ik hier even informeer.
Tot nu toe zijn grotere projecten vooral veel geschreeuw, weinig wol geweest. Tov BTC staan ze zo goed als allemaal onder water afhankelijk natuurlijk van het instapmoment. Ik zit zelf in kleine(re) projecten dus mijn bril is gekleurd maar puur kijkend naar de waarde tov BTC zijn deze verrassend stabiel. Omdat ik eigenlijk alleen nog in masternode projecten zit levert dit dus ook een redelijk consequente winst en vast dagelijks inkomen op. Ligt er ook een beetje aan hoeveel je investeert maar ik zat afgelopen week op 7,95% (nodes) + 0,84% (staking) die ik gezien de meevallende resultaten van dagelijks traden volledig kan herinvesteren dus dat is leuk passief rendement op rendement naast het spelen op exchanges. :)

Kijk gewoon even rond wat het veranderde crypto landschap je te bieden heeft en hou in je achterhoofd dat oude(re) projecten geen van allen nog echt iets afgeleverd hebben anders dan een zooitje bagholders die er al shillend graag van af willen. ;)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • lighting_
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 15:02
Emin3m schreef op maandag 2 december 2019 @ 11:04:
Pff, kain, Je hebt al je bch blogs, hou deze berichten even apart a.u.b. Ik begin me steeds meer te ergeren aan je bch promotie met allerlei shit tokens waar alleen jij 100% in zit.
Kain lijkt niet te begrijpen dan als BTC naar 0 gaat deze alle gedecentraliseerde cryptos meesleurt.Zelfs zijn beloved BCH. Ook al zou BCH technisch beter zijn. De consument zal het een worst zijn. Die kent alleen BTC en wilt usibility.

 • DaCoTa
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 17:15
code:
1
2
3
.message[data-owner-id="182977"], .message[data-owner-id="192015"] {
   display:none
}
Pagina: 1 2 3 ... 45

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • Het initiëren van pumps en dumps is strict verboden.
 • Geen Telegram groups of andere "signal" chat kanalen
 • Geen links met referral, geen gebedel om invites.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vraagjes. Eigen inzet blijft gewenst.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Voer geen inhoudelijke discussies die beter passen in hun eigen of andere topics. Mochten die organisch toch ontstaan, maak een TR aan zodat ze verplaatst kunnen worden naar elders
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor de topic die het best bij je vraag/opmerking past (in de regel is dat dus sowieso niet het slowchat topic)
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee