Toon posts:

[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #12 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 9
Acties:
 • 288.786 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:55

.oisyn

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Slowchat topic! Alhoewel er een apart handelstopic was en een apart exchanges topic is, worden in dit slowchat topic doorgaans toch de meeste vragen gesteld. Bij iedere koersstijging kunnen we veel nieuwe traders verwelkomen in het topic, die vaak dezelfde vragen stellen. Om te voorkomen dat dezelfde vragen vaker langskomen, breiden we de openingspost gaandeweg uit met de meestgestelde vragen.

Staat het antwoord er nog niet bij? Stel hem gerust in het topic, we helpen je graag!

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum, XRP en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC, XRP en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Coinbase Pro en Kraken. Sinds kort kan dit ook via Binance.je, maar ook zij rekenen behoorlijke fee's.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.

Live Bitcoin koers bekijken

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat is XBT en BitMEX?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties.


Uitleg over het handelen op BitMEX
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.


Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling.


Overig
Meer info volgt spoedig, waaronder: Onbevestigde transacties, de werking van een blockchain, centraal vs decentraal en (hardware) wallets om veilig je cryptocurrency in op te kunnen slaan.

[Voor 14% gewijzigd door Taro op 27-10-2020 21:05]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
DOT inmiddels van Huobi naar Binance overgemaakt. Wel leuk om een factor x100 meer te ontvangen dan je verstuurt, uiteraard wel voor een :100 bedrag. Was binnen enkele minuten binnen, gaat lekker vlot.

Verder nagenoeg helemaal in fiat. Een deel van de winst van de afgelopen 2 weken is weer verdampt. Maar omdat ik weer aan het werk ben kan ik er niet bovenop zitten. Ik ben niet 100% zeker van hogere koersen, dus dan maar het zekere voor het onzekere nemen.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mooooody schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 19:17:
[...]

Op Huobi heb je nog de oude tokens. Gewoon overpompen naar Binance en voila....nieuwe tokens?
Ja, Kraken gaat tussendoor nog een wisseltruc uitvoeren, Binance is gelijk met de x100 variant gestart. Omdat het withdrawen nog niet mogelijk is kunnen ze dat makkelijk doen.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
metallicattim schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:08:
[...]


Hoop niet dat we tot deel #13 moeten wachten voor de 13K :X :9
Gewoon ff snel door posten, bij de 10k berichten is het al zover. Met de snelheid van de afgelopen 2 dagen is dat over 40 dagen al :D

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Steinhemmer schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:42:
Opties voor risk management t.a.v. via Uniswap aangeschafte coins? Of is het gewoon niet anders dan dat ik er (anders dan via een exchange) poedelnaakt zonder SL in moet duiken :P
Staan op de ETH blockchain en niet op exchanges, dus vermoed niet dat je veel opties hebt :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Crypts schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 21:52:
[...]

Gokje genomen en op 0.0122 ingestapt. Daar is hij natuurlijk onder gezakt maar we zien morgen wel verder. :)
Dat is een vrij nasty candle, maar komt vast goed :)

Edit: Ik heb ze op 0.012472 de deur uitgedaan, misschien toch maar weer deels instappen nu rond 0,0118. Nah, ik kijk het even aan, is nog wat ruimte richting 0,01133 of zelfs 0,009x.

[Voor 23% gewijzigd door Taro op 19-08-2020 22:00]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Bever! schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 22:10:
Wordt interessant als iedereen tegelijk uit die vage illiquide defi coins wil.. Orderboek dun als vloeipapier
Inderdaad, maar morgenochtend kan alles zo maar weer +15% staan, terwijl ik nu blij ben om in fiat te zitten.

DOT houdt zich vooralsnog ook aardig vs vele anderen. Ik zit er nog best wel behoorlijk in, maar blijf gewoon zitten.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
verwijderd69 schreef op woensdag 19 augustus 2020 @ 22:19:
ANKR?

Een anker is gemaakt om te zinken he?
Ja, of om iets stabiel/stil te leggen, maar daar lijkt het vooralsnog niet op

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Prachtige run van Yearn, maar die 1D/1W grafieken... Je moet het maar aandurven. Maarja, kan ook overmorgen op een ton staan, je weet het niet. https://www.binance.com/en/trade/YFI_USDT.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Plukje YFI opgepakt, benieuwd hoe rekt ik ga :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Mooooody Wat zou jij kiezen? Bijv. 1 Yearn of 5.000 DOT (de nieuwe variant uiteraard).

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Stokstaart schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 21:18:
[...]


Ik vind BTC nou niet in een positie die ik erg vertrouw, een correctie naar 10.5 of 9.6 hou ik voor mogelijk. Je wil niet weten wat de alts dan doen.. Zet je wel een stoplossje? ;)
Jazeker :) Zit verder nog in fiat op DOT en ZZZ na.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 21:27:
[...]

Wat is de USP can Yearn eigenlijk? Kan het niet vinden.
Een hoog rendement vermoed ik.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mooooody schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 21:42:
[...]

Dat is precies wat het is. Yearn is "Verlangen", tis gewoon een ponzi :/

Kan me niet voorstellen dat mensen zijn gaan investeren na het uitpluizen van hun website: https://yearn.finance/
Ik durf eigenlijk niet eens te klikken, vertrouw het voor geen meter :) Maar YFII stijgt bijvoorbeeld ook al steady door, dus grote kans dat men veel funds uit YFI naar YFII gaat sturen om weer een nieuwe run mee te pakken.

Wat een casino de laatste weken.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Volgens mij is het allemaal ook gewoon in 30 minuten gepiept. Je maakt een ERC20 token op ETH, geeft jezelf een gedeelte en gaat liquidity provider/pool spelen met je eigen coins op Uniswap en meld daar het pair aan.

Daarna begin je met shillen, misschien maak je zelfs nog even een website, Twitter accountje erbij en de rest van je leven hoef je niet meer te werken.

@Mooooody DIA, AMPL, DMG en ZZZ heb ik buiten een exchange staan en heb ik dus nog naast DOT, YFI en voornamelijk veel fiat.

[Voor 14% gewijzigd door Taro op 20-08-2020 21:48]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
DaCoTa schreef op donderdag 20 augustus 2020 @ 21:56:
Ja, moet nu iets met eten zijn waar ook een unicode symbool voor is. https://graphemica.com/characters/tags/food
Melon is er al: https://www.coingecko.com/en/coins/melon

Slice of pizza is natuurlijk wel treffend :)

🍕

[Voor 11% gewijzigd door Taro op 20-08-2020 22:04]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Die ZZZ's gaan als zoete broodjes, met maar 20.000 supply kan dat leuk worden...

https://etherscan.io/toke...c95485c578e124df3985e4ce0

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
De gisteren aangeschafte ZZZ staat nu al bijna op het dubbele 8)7

Edit: Inmiddels meer dan verdubbeld. YFI staat helaas even stil.

[Voor 34% gewijzigd door Taro op 21-08-2020 09:03]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
djzz schreef op vrijdag 21 augustus 2020 @ 14:35:
[...]


thanks, heb even de dev en site gecheckt en het lijkt mij interesanter dan ada of link
ivm de use cases.
ik ga even kijken op plus 500 dan ! thanks
(btc direct -> exchange > exchange > btc direct is indirecter)
Op bijv. Bitvavo kan je ze direct aanschaffen zonder allemaal tussenstappen.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Wat er nu gebeurt bij LINK is de reden dat ik niet kan holden. Ik vind het oprecht knap dat anderen dat wel kunnen. Grote kans dat LINK binnen enige tijd alsnog boven de 20 USD staat en dat de holder er dus goed aan heeft gedaan. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de winst die je had en nu deels is verdwenen, nog verder afneemt. En dat is automatisch waar ik van uitga, maar wat uiteraard niet altijd in de praktijk gebeurt.

Op korte termijn verlies accepteren met de kans op lange termijn winst is een lastige. +-13,3 Dollar is wel een mooi bedrag om weer in te stappen tov de top van 20 USD. Denk dat ik dat ergens de komende paar uur weer ga doen, hopelijk ergens vlak boven de 12.5 ivm 1D MA25. Ergens hou ik rekening met een bullish reactie waardoor de 12.5 niet eens wordt aangetikt, dus ik ga mogelijk daar tussen dca'en. Maar even aankijken.

[Voor 16% gewijzigd door Taro op 21-08-2020 19:54]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
rainier15 schreef op vrijdag 21 augustus 2020 @ 19:58:
[...]


Doe je dit ook met zzz? Die zie ik maar door stomen.. maar wanneer neem je de winst..
ZZZ heb ik nog en weet ik nog niet wat ik mee ga doen. Gisteren iets boven de 300 Dollar aangeschaft, staat nu op 705, maar met een market cap van 20.000 kan dit alle kanten op. Voordeel voor mij is dat ik die in Metamask heb staan, daar blijf ik makkelijker vanaf dan bijv. de Binance of Bitvavo app :)

Daarnaast kan je geen automatische orders instellen, dus denk dat ik die tot minimaal 1k vast ga houden, maar inderdaad, wanneer stap je uit... Ik vind instappen ook vaak makkelijker te bepalen dan uitstappen, helemaal bij nieuwe coins die nog met een "price discovery" bezig zijn. Hoop is uiteraard op YFI achtige bedragen, maar dat zal niet realistisch zijn. Maar misschien moet ik daar maar gewoon voor gaan en dan zie ik wel waar de grens ligt.

Hoe sta jij er in?

YFI inmiddels wel de deur uitgedaan met iets verlies. De huidige koers staat lager dan het uitstapmoment, dus ga ook vanavond weer een instapmoment bepalen.
Mooooody schreef op vrijdag 21 augustus 2020 @ 20:01:
[...]

Gewoon een beetje uitzoomen en er niet elke dag aan denken. Voordat dat laatste is lastig :P Mijn hoddl-coins kijk ik meestal op de 1 day chart.

Chart van Link ziet er vrij gezond uit. Pull back naar $12 of zelfs $10 is helemaal niet gek. We zaten amper 2 maand geleden op $4 he 8)7
Eens, maar, jij gaat uit van een pullback, ik ga uit van het einde van altseason en nieuwe lows. Zo zit ik in elkaar en ik heb altijd de 20k -> 6k -> 3k move voor ogen en daardoor blijf ik voorzichtig, misschien té voorzichtig, maar dat liever dan té optimistisch.

Misschien verschillen de bedragen waar wij mee spelen ook erg van elkaar of misschien moet ik er weer iets uithalen en kleiner in gaan zetten waardoor ik daar relaxter mee kan omgaan. Stel dat ik LINK tot 20 Dollar had gehouden en tot 10 Dollar had laten zakken, dat verschil is een bedrag dat bij een gemiddeld inkomen meerdere maandsalarissen betreft. Met bijv. 10 LINK (voorbeeld, ik verwacht dat jij met meer speelt...) in de pf zou ik die pullback ook rustig afwachten, maar dat zet ook geen zoden aan de dijk.

Edit: Inmiddels de eerste LINK buy orders geraakt. Heb ze vanaf de huidige koers tot vlak onder de 12 Dollar ingesteld, er van uitgaande dat er een kleine wick onder de MA25 zal volgen.

[Voor 37% gewijzigd door Taro op 21-08-2020 20:28]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Mooooody Mogelijk krijg je gelijk wat betreft de adoptie. Maar die overtuiging en het gevoel ivm de top is bij mij inmiddels moeilijk op te roepen. Ja, het kan gebeuren, maar de afgelopen jaren zien we ook meer dan voldoende voorbeelden dat dat niet gebeurt en kunnen we weer veel nieuwe bagholders verwelkomen.

Dat betekent overigens niet dat je niet gelijk hebt of gelijk zult krijgen, maar ik ben van nature sceptisch.

Verder blijkt wel: Zit je vanaf bijv. 1 Dollar in munt X, dan kan je makkelijker een 20 -> 10 run accepteren, dan bijv. op 12 instappen om daarna -> 20 -> 10 mee te pakken. Iemand die 10.000 Bitcoin op 0,02 USD heeft gekocht en er op 10k nog steeds in zit zal makkelijker kunnen holden tot 20k en terug naar 3k, dan iemand die er op bijv. 8k 5 heeft aangeschaft met eigen geld (of winst).

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Gaat DOT nu ook eindelijk wat doen? Ziet er op zich wel goed uit en wordt bij iedere dip goed opgekocht.

LINK weer de deur uitgedaan met bijna een Dollar per stuk winst. Nu hopelijk weer lager inkopen.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Innovi0 schreef op vrijdag 21 augustus 2020 @ 21:20:
[...]

Wat als LINK nu niet meer lager gaat? ;)

Inmiddels heb ik ook een positie opgebouwd in DOT, maar verwacht op korte termijn geen mega run omhoog. Ik wil nou eigenlijk wel eens weten hoeveel van die coins er in omloop zijn, want met alle coins in omloop zitten we nu met 3 biljoen dollar market cap al op nummer 13 van de lijst.
Dan stap ik in een andere coin, want ik kijk sowieso nu constant naar wat Bitcoin doet. Pas als die weer stijgt koop ik mogelijk LINK terug. Ik blijf nu kleine ritjes maken en stap steeds uit naar FIAT want ik ga geen -10-15% meer meepakken deze week, been there, done that.

DOT laat wel even een mooie rode candle zien. Ik heb er stop losses op staan.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Specy Doet je bot dat nog steeds voor je, of heb je zelf het stokje overgenomen? Het haalt inderdaad wel een stuk betrokkenheid en keuzes maken bij je weg, zolang hij goed zijn werk doet natuurlijk.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Offens1490 schreef op vrijdag 21 augustus 2020 @ 22:48:
[...]


Is eerder een persoonlijke kwestie in de zin wat is je doel en wat is je of.

Of je 1000 coins hebt die naar 10 euro stijgt of 10000 naar 1 euro.
Ik denk dat je een doel voor ogen moet hebben en dan heb ik niet over miljonair zijn maar bij iets tastbaar als bij je huis aflossen en dag minder werken bijv.

Ik ga voor het laatste als ik huis kan aflossen al is het maar 50% dan hou ik meer over einde van de maand dat tastbaar is en hierbij hoef ik niet coinmarketcap te refreshen elke minuut.

Dit is maar een mening van mij ;)
Maar dat is niet exact wat ik bedoel want met 1 muntje ga je dat niet zo snel bereiken, tenzij het Bitcoin is of je er enorm veel hebt. Maar laat ik jouw voorbeeld eens naar een mogelijke situatie omzetten:

Stel dat je op datum X -> 25% van je huis zou kunnen aflossen met crypto en je doel 50% is, maar daarna daalt de koers, waardoor je een week later nog maar 20% kunt aflossen en een week later nog maar 15% kunt aflossen. Daarna heb je geen zekerheid meer dat er binnen 5 jaar een koersstijging naar die 25% of mogelijk 50% komt.

Hold je dan mogelijk weer tot 0%, of cash je alsnog op +15% uit om daar genoegen mee te nemen?

Ik ben iemand die op +15% alsnog zou kunnen uitstappen en genoegen neemt met de opbrengst, om mogelijk op +17% weer opnieuw in te stappen met dus minder coins. Het nadeel van holden tot bijvoorbeeld +5% is dat dat ook 0% of -5% kan worden. En sommige mensen blijven dan alsnog holden. Dat zou ik dus nooit kunnen, omdat je niet weet wat de bodem is, of geen garantie hebt dat de coin weer gaat stijgen. Er zijn erg veel mensen die erop vertrouwen dat minimaal de oude koers weer wordt gehaald. Maar een enorm groot percentage blijft daardoor als bagholder achter. Een zeer klein deel zal uiteindelijk daadwerkelijk weer boven het vorige ATH bedrag uitkomen.

Edit: LINK inmiddels weer gedaald tot mijn uitstapbedrag. Ja, op korte termijn is hij doorgestegen, maar enige tijd later dus weer op dat punt. Kijk nooit naar de 1 minute chart, maar naar minimaal bijv. de 5 minute chart en bepaal je langere termijn koers/doel niet op basis van dergelijke kleine timeframes.

[Voor 7% gewijzigd door Taro op 21-08-2020 23:02]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@FijneKerst Helder, maar als je zegt "een paar honderd in de min gestaan" denk ik dat veel mensen dezelfde tactiek zouden hanteren of daar zelfs blij mee zouden zijn. Stel dat je richting de 10.000 of 50.000 in de min zou komen te staan, zou je dan exact hetzelfde of anders hebben gehandeld?

Ik verloor maandag >1.000 Dollar en dinsdag ook >1.000 Dollar. De waarde van mijn pf kan in een minuut een paar honderd Dollar veranderen. Begrijp je wat ik bedoel? Er zijn ook mensen die van hun winst van 2017 95% naar hun rekening hebben teruggestort en van de resterende 5% nog even 250 Bitcoin kunnen kopen. Die malen niet om -50% of meer. Een ander heeft in 2020 19.500 Dollar privé geld of zelfs het pensioen ingelegd om daarna Bitcoin naar 3.000 Dollar te zien dalen en 16.500 Dollar per Bitcoin te zien verdampen. Dat is al heel anders.

Het is allemaal relatief en heeft allemaal te maken met de herkomst van het bedrag en wat het geheel tov je totale financiële balans en huishoudboekje doet.

Edit: LINK mooi onderweg naar de lagere inkooporders :)

[Voor 5% gewijzigd door Taro op 21-08-2020 23:16]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Offens1490 Mijn inleg is er ook al tig keer uit, maar dat maakt niet dat het geld dat je verliest minder waard is. Het voelt wel anders dan dat je er hard voor hebt gewerkt en hebt overgemaakt vanaf je bankrekening en in crypto hebt gestoken.

@The_Goat Dat doe ik ook op het moment dat ik mijn telefoon weer naast mijn bed ga leggen om als ik wakker word snel te kijken hoe de koersen ervoor staan. Dat is een trigger om het bedrag weer af te romen, want dan voel ik mij er niet comfortabel bij.

[Voor 34% gewijzigd door Taro op 21-08-2020 23:21]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Bitcoin zit nu precies op de 1D MA25 (11.571). Iets daaronder is prima, maar als dat geen wick wordt en de koers niet terugveert dan zitten 10k en lagere levels mogelijk weer in het vooruitzicht. Even duimen dus... Vooralsnog een gezonde correctie en een mogelijk punt waarop de bullrun weer kan doorstarten.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik neem vannacht ook geen positie meer in, voor >95% in fiat. Eerst zien welke richting het weer op gaat.

Het laatste dat je wil is als achteraf blijkt dat de 12.x k de top was nog weer tig keer instappen met hoop op een hogere koers en iedere keer in plaats daarvan een daling meepakken. Mogelijk een trend reversal, we gaan het zien, maar wees voorzichtig.

Als Bitcoin vanaf hier nog verder daalt, dan krijgen de meeste alts een enorme klap.

[Voor 10% gewijzigd door Taro op 21-08-2020 23:42]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
outlandos schreef op vrijdag 21 augustus 2020 @ 23:42:
[...]


Van een trend reversal is pas sprake als de steun rond 9500 ook niet houdt, toch?
Uiteindelijk zal dat natuurlijk altijd vanaf het hoogste of laagste punt gestart zijn, de vraag is wanneer je het definitief dat labeltje kunt geven.

Ikzelf zie het zo: De Bitcoin 1D MA99 ligt vandaag op 9.939 USD. Morgen zal die weer iets hoger liggen, overmorgen weer iets hoger. Als die definitief wordt doorbroken (dus niet met een wick), dan is voor mij het einde van deze bullrun wel bepaald. Wat natuurlijk niet betekent dat op bijv. 8.500 een volgende bullrun kan starten. Het is dus maar net welk level en welke termijn/interval je er aan koppelt.

Edit: Op dit moment zit Bitcoin dus iets onder het 1D MA25 niveau, dit wordt of een wick, dan veert de koers weer terug tot boven de MA25 of de koers daalt waarschijnlijk nog een behoorlijk stuk lager. Dan kan daar een enorme rode candle uit voortvloeien. Ik wil dus persoonlijk eerst zien dat de MA25 goed stand houdt, voordat ik weer in Bitcoin of andere crypto stap.

Edit 2: En crypto blijft crypto: Morgenochtend wakker worden met >12.2k is ook mogelijk want het is weekend, dus bepaal vooral je eigen koers :)

[Voor 24% gewijzigd door Taro op 21-08-2020 23:58]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mooie groene candle bij DOT :) Hebben de bots hem eindelijk opgepikt?

Bitcoin 1D MA 25 heeft het tot nu toe mooi gehouden, klein wickje eronder, dat is positief.

Edit: WOW! +18% in een paar minuten :9LINK heeft de MA25 niet eens aangetikt maar is al eerder gebounced, op zich wel bullish:

[Voor 158% gewijzigd door Taro op 22-08-2020 09:36]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Bitcoin kan zo ook wel weer even wat laten zien. Ben inmiddels weer all-in: nu ook weer BTC, ETH en LINK in de pf naast DOT.

In de hodl pot: ZZZ, DMG, AMPL, DIA en UTK. UTK gisteren toegevoegd met een restant ETH.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Bikkel10 Mooi, zat je er al langer in? Vertrouw je er op de lange termijn niet in? Ik zie deze stijging overigens ook wel gewoon weer rond 3.00 eindigen, dus twijfel of ik winst moet nemen.

Waar zit jij nu verder nog in dan?

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Bikkel10 De DeFi hype is vast nog niet voorbij, hopelijk pak je daar ook nog wat mooie procenten :)
Stokstaart schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 10:26:
[...]


Hmm als je die $300 correctie al een bloedbad vond weet ik niet of je de juiste asset hebt gekozen om in te beleggen.. In de parabolische run gaat er soms wel 30% af in een dag..

edit: van btc dan, de alts maken het nog bonter..
En dan is het iedere keer de vraag: Stijgt hij na die 30% daling weer met 80%, of was dit het einde van de run en gaat er morgen wederom 30% af. Wat een dilemma's en keuzes :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Liberteh Ik ben niet huiverig, ik verwijs naar de run van 2017/2018 en ga er niet zomaar vanuit dat we nieuwe ATH's gaan maken en ben zeker niet verzuurd. Is een groot stuk risicomanagement, gewoon voorzichtig en sceptisch. Ik tuin er in ieder geval niet zomaar met open ogen in als dit wel de run was. Ik zit nu ook niet voor niets all-in, ik ga ervoor, helemaal met DOT :)

Ik probeer hier ook vaak de euforische sferen wat te temperen, want veel mensen worden een dag later verrast door een enorme rode candle en staan dan verbaasd om zich heen te kijken hoe dat nou weer heeft kunnen gebeuren, alles zou toch verder moonen?

[Voor 4% gewijzigd door Taro op 22-08-2020 11:05]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Misprinter schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 13:13:
[...]


Stake jij nog ADA, @Taro? Of heb je die de deur uit gedaan?
Geen ADA meer hier. Ik zie op dit moment meer in een aantal andere coins (rendement) dan ADA, maar ik heb er nog zeker vertrouwen in qua techniek.

Ik heb overigens wel een sponsorcontract klaarliggen om te tekenen voor 2 Cardano staking pool servers bij een bekende serverhosting partij. Maar na mijn oproep van laatst heb ik maar 1 reactie ontvangen van iemand die evt. mee zou willen helpen met het technische beheer en daarin nog lerende was. Ik heb niet de tijd en zin om dat alleen op te gaan pakken. Dus ik denk dat ik er maar van af zie.

Mocht iemand anders het stokje over willen nemen: Stuur mij even een DM.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Xessive schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 14:03:
[...]


Allemachtig, wat een open deur....
Maar het is wel enorm waar en pas na enige tijd besef je dat het zo werkt, mits je in dat koersdoel voor Bitcoin geloofd uiteraard.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Xessive schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 15:31:
[...]


Eigenlijk zijn het twee 'levenslessen', dat klopt. En buiten BTC hebben we dan ook nog de XRP / XVG fanboys die blijven geloven dat ze binnenkort naar de maan gaan :P
Ik heb altijd geleerd dat als mensen niet om hulp vragen, of niet doorhebben dat ze hulp nodig hebben, dat ze ook niet openstaan voor goed bedoeld advies. De enige manier om in het leven iets te leren is er voor open te staan, of door schade en schande wijs te worden. Geen idee in welke categorie bijv. XRP fanboys zouden kunnen vallen :)

Maar, wat je wel ziet is dat ondanks de enorme verwatering XRP toch regelmatig even een leuke run maakt. Tussen die leuke runs door is het wel afzien, maar stap je op het juiste moment in en verkoop je op het juiste moment, dan is XRP wel interessant.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
LINK zou weleens kunnen uitbreken de komende minuten. DOT doet het ook nog prima.

Edit: Goooo DOT *O* -> Als die knakker nou even stopt met steeds 40k stuks in de uitverkoop te doen kunnen we doorknallen.

[Voor 44% gewijzigd door Taro op 22-08-2020 15:54]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik verwacht dat LINK nog wel tot +-16,4 USD (1D MA7) kan gaan voordat er een significante kans op een nieuwe daling is.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
PilatuS schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 16:30:
[...]


Zie ook de 4 uur 99MA. In de run omhoog constant support en net getest als weerstand. Voor verder omhoog moet ie eerst daar doorheen zien te komen.
8)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Komop DOT, door naar de 5 USD *O*

Misschien ook maar wat Balancer (Concurrent van Uniswap) aan de pf toevoegen, die gaat ook prima.

[Voor 64% gewijzigd door Taro op 22-08-2020 19:54]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Wie zit er nog meer in DOT naast @Pelox en @Mooooody? Gaat nu echt lekker, als dit zo doorgaat (wat ik niet verwacht), wordt vandaag die 5 USD nog wel aangetikt. Al zal de 4.4 nog wel een mooie horde worden.

[Voor 11% gewijzigd door Taro op 22-08-2020 20:16]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Bikkel10 schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 20:17:
[...]

Ingestapt :X

Dus let op de implosie haha
Bedankt voor de hulp :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mooooody schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 20:37:
Polkadot nu kopen is wel heel riskant, had je eerder moeten doen imo.

Qua marketcap staat het nu al stevig in de top 10 op CMC.
#7 komt die terecht volgens mij? Boven LTC en ADA...

Ik hou ze nog mooi even aan en heb op 3.8 weer bijgekocht.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Nu ook wat Balancer (BAL) aan de hodl pot toegevoegd. Als Bitcoin nog even een mooie weekend fakeout maakt dan zet ik die ook weer om naar wat anders. Vóór maandagochtend zet ik die dan weer om naar Bitcoin, want daar verwacht ik tussen ma-wo weer een en ander van om de alts kapot te trekken.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
jzoin2 schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 21:47:
Ligt het nou aan mij of
Polkadot zie ik terug in bitvavo
Hier (nog) niet.

Edit: LINK inmiddels de deur uit gedaan.

[Voor 10% gewijzigd door Taro op 22-08-2020 21:51]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
FijneKerst schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 21:54:
Ik weet nu ehct niet meer welke alt ik moet nemen.
Ik kan dinsdag weer wat inzetten, maar ik zie nu zoveel leuks voorbij komen...
Misschien voor Polkadot (DOT) gaan, nog geen bagholders, wél momentum, net op Kraken en Binance gelist. Maar wel even de koers aankijken, want iets lager is waarschijnlijk een beter instapmoment, maar dat kan dinsdag maar zo het geval zijn.
verwijderd69 schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 21:55:
[...]


Ik heb nog wel het 1 en ander te koop voor je.

Van oud omaatje geweest.
Je hebt haar crypto gejat?

[Voor 18% gewijzigd door Taro op 22-08-2020 21:58]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@jzoin2 ETH is de ingang tot de DeFi coins, om die reden is ETH belangrijk, ook voor de evt. volgende hype. ETH wordt daadwerkelijk gebruikt. Nog even los van ETH 2.0.

Wat een evt. daling van ETH betreft: Dit zal voornamelijk van Bitcoin afhankelijk zijn, maar ook op Twitter zie ik steeds meer mensen langskomen die ETH boven Bitcoin verkiezen. Net als BTC zou ik altijd wat ETH aanhouden, tenzij de koers daalt, maar dat valt niet te voorspellen.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik heb daar al jaren een account (en zelfs nog wat gerijpte funds zie ik...), als ik iets voor iemand moet inslaan hoor ik het wel :)

Edit: Qua interface lijken ze overigens Binance na te bouwen, lekker origineel. Of is het andersom?

[Voor 27% gewijzigd door Taro op 22-08-2020 22:40]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Activiteit bij Bitcoin en ETH... Benieuwd hoe het er morgenochtend uitziet. Alts doorgegaan, of hebben BTC en ETH het feestje tijdelijk stopgezet?

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Liberteh schreef op zaterdag 22 augustus 2020 @ 23:32:
[...]


Was gewoon een grote bullflag, hoor. Het is wel crypto, blijft een beetje met een schuin oog kijken anders mis je 'm ;)
Eens, een groene candle met rechts ervan wat gerommel is gewoon een bullflag, laten we nou niet kleinzerig worden ;)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
DOT herstelt weer prima. Nu alleen nog in Bitcoin, ETH en DOT.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Die doen niet zoveel ;)

Telefoon weer naast het bed, :z

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Op tijd uitgestapt :) Misschien later vandaag wel opnieuw instappen.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Vraagje aan alle bot schrijvers: Ik heb destijds ook een bot gemaakt op basis van PHP en beschikbare libraries. Aan- en verkopen werkt prima, maar dan de in- en uitstapmomenten en strategie bepalen.

Nou lees ik dat bijv. @Azer aangeeft persoonlijk niet goed in traden te zijn, maar blijkbaar bepaalt hij een strategie die wel winstgevend is, mits zijn bot het maar uitvoert. Zit hem dat in de emotie of de hoge hoeveelheid kleine trades die je als mens niet kunt maken?

Hoe ik het zie:

- Je bepaalt op basis van een aantal indicatoren wat een goed in- en uitstapmoment is.
- Je berekent het minimaal benodigde verschil tussen in- en uitstapmoment door te berekenen wat de beide fee's zijn + minimale marge die je wil overhouden
- Je plaatst als beide bovenstaande punten een TRUE teruggeven een limit buy order (om de fee's laag te houden)
- Na aankoop plaats je direct een limit sell order
- Omdat je met kleine bedragen inzet, plaats je er ook nog een klein aantal trades onder en/of boven, zie dit als DCA

Je monitort constant de vrije ruimte in je pf en als die voldoende is plaats je nieuwe trades. Is die te laag wacht je op het volgende interval om mogelijk weer een nieuwe instap order te plaatsen.

Natuurlijk kan je er nog allemaal dashboards omheen maken en dit verder finetunen. Of handmatig verlies nemen op slechte trades. Maar zonder details te noemen, hebben jullie er grote afwijkingen tov bovenstaande werkwijze in zitten? En trade de bot beter dan jou omdat die de emoties 100% kan uitschakelen?

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@DaCoTa Helder, goed punt. Maar even los van de strategie die je kiest bij het eerste punt: Handel je een trade dan verder wel op deze manier af? En heb je daar ook rekening gehouden met het maken van een foutieve trade en op tijd je verlies nemen? Stel je stelt ooit op 100 Dollar een buy order voor Bitcoin in, maar de koers beweegt zich al enkele jaren boven de 10.000, dan kan die bot dat tot in de eeuwigheid laten staan (voorbeeld he), grijp je dus af en toe handmatig in, of bepaal je ook automatisch wanneer je een trade moet invalideren of iets dergelijks?

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
vortexnl1982 schreef op zondag 23 augustus 2020 @ 10:30:
Nemen jullie verlies op trades? Bv een aankoop mag x procent dalen daarna verkoop ik het. Dus niet hodlen met de hoop dat het weer goed komt en je niet met shitcoin bags blijft zitten?
Ja, dagelijks :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
vortexnl1982 schreef op zondag 23 augustus 2020 @ 10:53:
[...]


Bij hoeveel procent gooien jullie het in de verkoop? Zit nu weer met een paar coins waar ik in ben ge-fomod die al weer op 7+ % verlies staan.
Gaat mij niet om percentages, maar ik kijk veel naar bijv. MA en op basis daarvan bepaal ik mijn in- en uitstapmomenten. Als blijkt dat de waarde door een bepaalde grens zakt dan neem ik mijn verlies, los van hoeveel % dat is. Op basis van alleen percentages traden zorgt ervoor dat je doorgaans buy high, sell low gaat toepassen.

Als bijvoorbeeld jouw muntje op -7% staat is dat voor veel mensen juist een ideaal instapmoment. Je verkoopt dus vaak op een goed instapmoment om daarna de stijging te missen, waardoor je weer gaat fomo'en.

Kijk bijv. maar naar mijn posts van gisteren over LINK (Taro in "[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #12"), waarom ik op welk punt ben uitgestapt. Hetzelfde kan je toepassen op instapmomenten. Maar als de koers dus lager gaat dan zo'n MA lijn en verder dan gezond is (vaak zie je dat het tijdelijk is en achteraf een wick wordt), dan neem ik mijn verlies. Dat blijkt voor mij in de praktijk erg goed te werken.

[Voor 13% gewijzigd door Taro op 23-08-2020 11:06]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@spok9 Je kan Slippage tolerance verhogen en Transaction deadline verlagen via het instellingen icoontje. Met deze instellingen is het wel wat duurder, maar lukt dit doorgaans wel:


Vaak binnen 1 minuut gereld, maar niet goedkoop.

[Voor 6% gewijzigd door Taro op 23-08-2020 12:15]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
ardana123 schreef op zondag 23 augustus 2020 @ 12:19:
Wat is de kans dat we eerst die CME gap @ 9600 gaan vullen?
50/50, wel of niet. Maar met eerst bedoel je: Voordat de koers weer verder omhoog gaat? Als Bitcoin de 9.600 aantikt is er ook een aanzienlijke kans op verder omlaag.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
spok9 schreef op zondag 23 augustus 2020 @ 12:24:
@Taro thx, probeer ik dat. Snapte al niet wat die deadline betekende, maar dit is een soort indirecte gas instelling ofzo?
Mijn ervaring is dat als de transactie er na 5 minuten niet doorkomt, dat dat na 10 uur ook niet gaat lukken, omdat de koers dan al weer is veranderd en de transactie waarschijnlijk niet interessant genoeg is. Door dit lager te zetten lukt het wel of niet en je weet nagenoeg direct waar je aan toe bent. Of dit op de achtergrond ook de hoeveelheid gas verhoogt weet ik niet, dat staat er niet expliciet bij. Maar door de slippage te verhogen krijg je een minder goede prijs, maar wel grotere kans dat de transactie slaagt.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Deze n00b zit inmiddels grotendeels in fiat en kijkt het allemaal even aan.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Afgaande op veel alts, maar ook BTC en ETH, verwacht ik wel dat de MA25 het in ieder geval tijdelijk even moeilijk krijgt en mogelijk even doorbroken gaat worden. Als de alts dalen zouden in het positieve geval BTC en ETH stijgen, maar dat doen ze niet. Ik ben op dit punt dus in ieder geval terughoudend.

Zoals aangegeven in fiat, alleen nog wat ETH alts via Metamask.

Stel dat Bitcoin daadwerkelijk een wat grotere rode candle laat zien, dan verwacht ik dat deze tot +-11.000-11.093 zal gaan. Daarna opveert en dan hopelijk weer de >11.600 opzoekt.

[Voor 27% gewijzigd door Taro op 23-08-2020 14:02]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mooie groene Bitcoin candle. Op 3.7 DOT weer teruggekocht. Bitcoin kijk ik nog even aan of dit doorzet of terugzakt.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:55

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Wie heeft deze uitgelekt? :(

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Sahara En aanvullend: Koop nooit exact de max die de ETH waarde in je wallet toelaat, maar rond het af naar beneden. Dan lukt het vaak ook wel.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Laatst uit het oog verloren, voeg hem weer toe aan de tabbladen....


MA25 heeft het prima gehouden, wickje eronder en er nu weer boven.


To the moon? Ook van SatoshiFlipper:

[Voor 77% gewijzigd door Taro op 23-08-2020 19:30]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
spok9 schreef op zondag 23 augustus 2020 @ 19:28:
[...]


Nu je het zegt, ik blijk me in 2000 te hebben geregistreerd, jubileum! *O*
Same here, september 2000, wat een oude bokken zijn wij d:)b

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
spok9 schreef op zondag 23 augustus 2020 @ 19:33:
[...]


Nou hè :*) Verkeerde kant van de 30 alweer, hard op weg naar een 4 in de leeftijd :X
Ik heb dat nu bijna 3 maanden mogen ervaren en kan je meegeven dat het wel meevalt :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
DOT heeft de weg omhoog weer gevonden :)

Misschien goed om te vermelden: Sommige mensen zullen denken: Waarom verkoop je ("naar fiat gaan") om daarna weer te kopen? Ik heb +-30 cent per DOT verschil tussen de verkoop- (4,0) en aankoopprijs (3,7). Dat maal het aantal DOT is voldoende om er >100 extra van te kunnen kopen. Dat heb ik overigens niet gedaan, maar heb dat bedrag in extra Bitcoin gestoken.

[Voor 83% gewijzigd door Taro op 23-08-2020 22:09]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik blijf ver weg van Trump, maar lees meerdere keren op Twitter dat Trump met een aankondiging kan komen die goed voor Bitcoin uit kan pakken :)

Grote kans dat het nergens op slaat en een rode candle tot gevolg heeft. We gaan het zien...

[Voor 22% gewijzigd door Taro op 23-08-2020 22:32]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Innovi0 Gaat zeker niet over crypto, maar kan wel over bijv. de economie gaan. Grote kans dat het over COVID-19 gaat, iets met een behandeling en bloedplasma waarschijnlijk, maar wij Hollanders nemen dat waarschijnlijk met een scheepslading zout. Eerst zien, dan geloven.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
23:30 CET vind ik nog wel acceptabel :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Liberteh schreef op zondag 23 augustus 2020 @ 23:04:
[...]


Duidelijk nog nooit gewacht op een live persco van Trump.... 00:15 zal ie ongeveer verschijnen. ;)
Klopt, ik heb wel betere dingen te doen :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Liberteh schreef op zondag 23 augustus 2020 @ 23:04:
[...]


Duidelijk nog nooit gewacht op een live persco van Trump.... 00:15 zal ie ongeveer verschijnen. ;)
Binnen 2 minuten al :D

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Wat een enorme eikel zonder enig empathisch vermogen is het ook. Positief nieuws wordt op dezelfde manier gebracht als het melden van 5 doden.

Hij is constant bezig te benadrukken wat hij allemaal heeft gedaan, maar bij een oprecht goed iemand zeggen anderen dat over je ipv dat je dat zelf constant moet benadrukken, bah :r

Edit: Lol, vraag vanuit de pers over 2 tegenstrijdigheden in zijn bericht en dat van iemand anders: Schuift direct de ander naar voren en loopt snel weg...

[Voor 19% gewijzigd door Taro op 23-08-2020 23:50]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:55

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Verassend on-point, gezien de maker. Al was er wel wat cringe bij "Bad guys making payments", wat dan blijkbaar een "risico" is. Risico voor wie? En wie bepaalt wie de bad guys zijn? Censorship resistance is juist een van de pijlers van Bitcoin. En ja, dat betekent ook dat mensen waarvan jij het liever niet hebt kunnen transacten.

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Nice, ZZZ staat al op $1,121.57, in een week tijd 634% :)

DOT doet het ook weer mooi. Benieuwd wanneer Bitcoin weer een 12k poging gaat wagen.

[Voor 3% gewijzigd door Taro op 24-08-2020 18:42]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@outlandos Inmiddels heeft Bitcoin 3x boven de 12k gezeten en is 3x teruggevallen. Normaal gesproken zou ik het al hebben opgegeven, maar de MA25 kan een verder opstuwende werking hebben:


Dus ja, ik verwacht dat die gaat komen en ik verwacht ook dat de volgende poging succesvoller zal zijn. Maar ik als permabear heb constant serieuze twijfels, die kan ik helaas niet onderdrukken, zit in de genen denk ik. Dus hou ik er tegelijkertijd rekening mee dat het niet gaat lukken en daarom zit ik nu alleen in BTC, ETH en DOT, dan kan ik snel uitstappen. In de hodl pot nog steeds ZZZ, DMG, AMPL, DIA en UTK.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@AceAceAce De volgende opties:

- Bitcoin naar Coinbase Pro of bijv. Bitvavo overmaken, omzetten naar Euro's en terugstorten
- Direct vanaf Binance naar je bankrekening

Je kunt er ook eerst bijv. ETH van maken, maar dat kost je weer extra fee's en zou ik niet doen, dat de transactie iets langer duurt maakt nu niet zoveel uit.

Ik ken de grootte van het bedrag niet, gaat het om <10 Euro verschil zou ik via Binance uitbetalen, gaat het om veel meer, dan via bijv. Coinbase of Bitvavo. Wel altijd eerst even kijken waar je het meeste voor je Bitcoin krijgt.

En idd wat @Acidrain zegt: Als het terug moet naar de originele rekening, dan even kijken (bijv. via mails) hoe het pad naar Binance is gegaan en dezelfde route terug nemen.

En sterkte uiteraard!

Ps. @AceAceAce Naar USDT omzetten doe ik alleen om tijdelijk even aan de zijkant toe te kijken als ik bijv. een BTC daling verwacht. Terug naar de bankrekening doe ik nooit via USDT, pas bij de laatste halte stap ik dan uit naar EUR, tot die tijd gebruik ik doorgaans ETH om te versturen ivm de snelheid.

[Voor 38% gewijzigd door Taro op 24-08-2020 19:53]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Viep Zoek op Etherscan.io het contract address van wNXM op en zet dat in het zoekveld, dan vind je hem waarschijnlijk wel.
-> https://etherscan.io/toke...c262bf23753c1e53d03432bde
-> 0x0d438f3b5175bebc262bf23753c1e53d03432bde
(Wel ff dubbelchecken of dat de juiste is!)

Verder de slippage iets verhogen bij instellingen en transaction timeout verlagen. Dat werkte bij mij prima om een en ander te versnellen.

[Voor 23% gewijzigd door Taro op 24-08-2020 20:22]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
roger_s schreef op maandag 24 augustus 2020 @ 21:51:
[...]


Vreemd, ik moet dan nog eens even naar mn settings kijken. Het was niet de bedoeling dat ie zou verkopen als de aankoop weer hetzelfde zou zijn.
Wat bedoel je met aankoop hetzelfde zou zijn? Hij heeft toch waarschijnlijk je stop prijs aangetikt, daarna voor de limit prijs of beste prijs verkocht (in de rode candle) en is daarna weer gestegen tot het oude niveau. Shit happens :)

[Voor 3% gewijzigd door Taro op 24-08-2020 21:58]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Razkin DOT gaat prachtig, ik hoop dat ETH en BTC DOT met rust laten als ze vertrekken...

Twijfel over wat te doen vannacht, herverdelen of niet. DOT krijgt naar mijn idee een te groot aandeel in de pf, maar over enige tijd ben ik daar misschien wel heel blij mee als het goed blijft gaan. Daar gokken we dan maar op :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Waar het op je werk heen en weer lopen naar het toilet en ondertussen op de sell knop drukken al niet voor kan zorgen, op tijd uitgestapt :)

https://tweakers.net/i/6Km9iP6a4DvV4GbDCSiUx1HJ_5c=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/kwJzw0yaufCV2ii0ZyrkSYBW.png?f=user_large

Zit nog wel in DOT.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
ardana123 schreef op dinsdag 25 augustus 2020 @ 19:38:
Cardano drapt wel hard zeg. Veel bagholders waarschijnlijk die snel panikeren.
Maar als je ze verkoopt ben je toch geen bagholder?

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Danielson schreef op dinsdag 25 augustus 2020 @ 19:42:
[...]


Nee, dan ben je rekt, als je ze vasthoud ben je bagholder!
Ik was de g vergeten -> geen :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
"u aren’t buying support, there is no support" ;)

Op de Bitcoin 1D duurt het wel weer even, pas rond de 10k is er weer een MA. Op de 4h zie ik er helemaal geen. Zegt natuurlijk niet dat er verder geen mooie TA levels tussen liggen, maar deze permabear kijkt het even aan.

ZZZ is overigens ook hard naar beneden gegaan, -50% eraf vandaag, balen.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Thommie.nl schreef op dinsdag 25 augustus 2020 @ 20:04:
Wanneer stappen jullie weer in en waarom?
Ik stap pas weer in na:
 1. Een enorme V-achtige candle die in een paar minuten direct >11.600 gaat
 2. Een aantal dagen op het huidige niveau met daarna een gestage stijging gedurende enkele dagen
 3. Een verdere daling tot een support niveau dat het lijkt te gaan houden, dan eerst 25% erin en daarna de rest
Geen falling knife catchen dus, liever iets te laat dan iets te vroeg weer instappen.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Mooooody Ik denk dat veel mensen ook hun gratis ontvangen SXP market sellen ivm de Binance distribution. Heb ik in ieder geval zojuist wel gedaan, zal de koers op korte termijn mogelijk ook niet ten goede komen?

DOT verkocht 7(8)7 , als hij verder stijgt koop ik ze wel terug, maar heel even aankijken met al die rode candles.

Edit: Rond de 4.95 koop ik waarschijnlijk een deel weer terug als dat lukt.

[Voor 30% gewijzigd door Taro op 25-08-2020 20:27]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mooooody schreef op dinsdag 25 augustus 2020 @ 20:17:
[...]

Je bedoelt dat ze de stake rewards verkopen?

Kan zijn. Doe ik zelf ook met CRO. Die wissel ik maandelijks in voor BTC, soort DCA met de 20% CRO rente :)
Nee, Binance geeft gratis SXP weg aan BNB holders: https://www.binance.com/e...cf7ef4e468c1a6abd1b989dfe.

Heb ze toen ik ze zag staan direct de deur uitgedaan.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Of DOT keihard door de 5.5 USD sellwall @ Binance heen, mag ook.

Daar komt de 3e poging...

[Voor 18% gewijzigd door Taro op 25-08-2020 22:29]

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Het in bezit hebben van munten is iets anders dan adoptie. Mooie pasjes zijn er al jaren, ik heb de Coinbase card 2x uit mijn portemonnee gehaald, alleen om te laten zien aan iemand anders dat ik met cryptocurrency zou kunnen betalen als ik dat wil.

Staking deed ik een paar jaar geleden al met NEO, NAV en anderen. DeFi is mooi, destijds was er een DEX.

Een muntje kopen omdat je korting op producten krijgt is ook mooi, maar nog steeds geen adoptie.

Er wordt veel geld rondgepompt en daar is niets mis mee. En dat cryptocurrency ooit gebruikt kan gaan worden om echt mee te betalen als de Euro en Dollar ten onder gaan kan ik mij ook ergens nog wel voorstellen. Maar uiteindelijk is het nu voornamelijk een casino en mogelijk gebruiken we over enkele jaren wel daadwerkelijk één van al die muntjes.

Geniet van de pumps en dumps, later zal je terugkijken op een periode waarin je snel grof geld kon verdienen. Sprak vandaag een collega die veel geld heeft weggezet bij een bank voor 4% rendement per jaar. Toen ik hem vertelde dat ik in 1 week tijd 645% rendement had gemaakt op een muntje ging het al snel over volatiliteit, etc. en dat is correct, maar met de volgende beurscrash kan het ook hard gaan.

Afijn, I'm not in it for the tech, DOT is mijn huidige pareltje, volgende week waarschijnlijk weer iets anders :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
The_Goat schreef op dinsdag 25 augustus 2020 @ 23:26:
645% halen in een bubble is leuk om even in de groep te gooien, doe ik zelf ook, maar heeft niks te maken met verstandig investeren
Nee inderdaad, het was pas verstandig geweest als ik toen direct op de sell knop had gedrukt :)

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Interessant:


6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Om 6:00 is LEND gestegen, matched "toevallig" met de tijd van deze Tweet:

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:55

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
raq schreef op woensdag 26 augustus 2020 @ 09:02:
Je moet ze altijd opgeven, ook als je onder de grens blijft.
Dit is echt onzin, je hoeft niets in te vullen als je onder het bedrag blijft. Het enige veld van belang is het totaalbedrag, de rest is niets meer dan een rekenhulp.

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:55

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Belangrijk is dat je kunt aantonen wat je wanneer gekocht hebt. Anders is witwassen wel heel makkelijk, je koopt gewoon crypto en dan zeg je dat je dat eerder hebt gekocht en dat dat gigantisch is gestegen ;).

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
.oisyn schreef op woensdag 26 augustus 2020 @ 09:06:
[...]

Dit is echt onzin, je hoeft niets in te vullen als je onder het bedrag blijft. Het enige veld van belang is het totaalbedrag, de rest is niets meer dan een rekenhulp.
Er is naar mijn weten een vinkje waarbij je aan kunt geven dat je cryptocurrency in bezit hebt. Of daar nog andere zaken bij/naast staan weet ik niet zeker, maar je hoeft er in ieder geval geen bedrag bij te zetten en het is ook geen rekenhulp.

Ik heb hem in ieder geval sinds hij er staat netjes aangevinkt.

6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance

Pagina: 1 2 3 ... 9

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • Het initiëren van pumps en dumps is strict verboden.
 • Geen Telegram groups of andere "signal" chat kanalen
 • Geen links met referral, geen gebedel om invites.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vraagjes. Eigen inzet blijft gewenst.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Voer geen inhoudelijke discussies die beter passen in hun eigen of andere topics. Mochten die organisch toch ontstaan, maak een TR aan zodat ze verplaatst kunnen worden naar elders
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor de topic die het best bij je vraag/opmerking past (in de regel is dat dus sowieso niet het slowchat topic)
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee