Toon posts:

Het grote elektrische steps topic

Pagina: 1 2 3 ... 44 Laatste
Acties:

Acties:
 • +19Henk 'm!

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 23:50

deepbass909

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Topicstarter
Mede-auteur:
 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14

bottom line

ELEKTRISCHE STEPS

E-steps maken hun opmars in de gehele wereld. Ook in België en Nederland zie je ze steeds meer en meer in het straatbeeld. Ze hebben namelijk erg aantrekkelijke voordelen.
 1. Hij is opvouwbaar, zodat je dit makkelijk kan meenemen op openbaar vervoer alsook in de koffer van je auto. Gebruik voor zowel op reis als citytrip als gebruik voor woon-werk.
 2. Met een gewicht van 8 tot 15 kilo is dit nog steeds erg gemakkelijk om te dragen.
 3. Deze manier van transport is minstens 3* zo snel als wandelen – tot zelfs de snelheid van elektrische fietsen.
 4. Elektrisch, wat dus betekent dat je niet meedoet aan luchtvervuiling en je geruisloos kan rijden.
 5. Bijna iedereen kan dit. Geen rijbewijs nodig, enkel nuttig verstand en het vermogen om oplettend te blijven.
Een eigenschap dat ze allen bezitten is dat ze pas in werking kunnen gezet worden door eigen kracht. Je kan dus niet op de step gaan staan, en genieten van de elektrische motor. Zodra je deze step zelf naar +2km/uur duwt, kan je starten.


Nu hebben wij het meeste ervaring met de volgende 5 steps die ik hier onderaan zal bespreken. Als je op online verder gaat zoeken, zul je nog 100’en verschillende steps terugvinden. Zodra 1 type meer voorkomt zal deze bijgevoegd worden aan de startpost. Geef desnoods ook even een seintje als je jou step erin wilt!


Eco-modus = 75kilo zwaar persoon, 25°C temperatuur, vlakke weg en continu 15km/u.


Xiaomi M365

Deze step is op de markt sinds december 2016. Het is afkomstig van fabrikant Xiaomi, meer bekend als fabrikant van smartphones. Dit product is ook de meest gebruikte / verkochte step. Voor deelstep-bedrijven zoals Bird, Lime, Spin, Goat etc. is dit de step waarvan de kans het grootste zal zijn dat je hierop gaat belanden. Ook hier op Tweakers beschikt het grootste deel over deze step. Deze E-step wordt ook erg vaak gerebrand en verkocht onder andere namen.

Specs
Bereik (in eco-modus): 30km
Max. Snelheid: 25km/uur
Gewicht: 12,2kilo
Locatie batterijen: onderaan step
Afmeting opgevouwd: 108cm*43cm*49cm
Banden: Luchtbanden
Rem: Mechanische schijfrem, manuele rem op het wiel alsook regeneratieve rem
Extra’s: Cruise control, bluetooth, ingebouwd voor- en achterlicht.


Xiaomi M187
Deze Xiaomi step is qua looks dezelfde zoals de Xiaomi M365. Op verschillende websites noemen ze deze step de Youth Version.
Het enige verschil in specs is dat deze step een theoretisch bereik heeft van 20km ipv. 30km.

Xiaomi M365 Pro
Deze Xiaomi step is sinds 2019 op de markt. Het is vooral een verbeterde versie van de M365 (zie je ook aan het prijskaartje). Belanrijkste kenmerk is dat je nu geen 30km kan rijden in eco-modus, maar 45km
Qua uiterlijk en werking is deze bijna hetzelfde, alleen heb je nu ook een digitaal scherm aan je stuur voor je snelheid, batterijstatus, licht te bekijken!


Ninebot ES2


Deze step is op de markt sinds september 2017. Het is afkomstig van fabrikant Ninebot. Misschien doet dit in eerste instantie geen belletje rinkelen, maar Ninebot is het bedrijf dat Segway heeft overgenomen in 2015. Zowel Sequoia Capital als Xiaomi hebben een aanzienlijk deel geïnvesteerd in dit bedrijf.

Specs
Bereik (in eco-modus): 25km
Max. Snelheid: 25km/uur
Gewicht: 12,5kilo
Locatie batterijen: stuurbuis
Afmeting opgevouwd: 113cm*43cm*40cm
Banden: vol rubber
Rem: Elektronische rem, manuele rem op het wiel alsook regeneratieve rem
Extra’s: Cruise control, display op stuur voor het aflezen van de snelheid, bluetooth, ingebouwd voor- en achterlicht, ledlicht onderaan de step.


Ninebot ES1
Op dezelfde moment in de verkoop gekomen als de Ninebot ES2. Ziet er 90% hetzelfde uit.

Weegt 1,2kilo minder en heeft geen licht onderaan de step zoals de ES2.
Belangrijkste nadeel evenwel is dat deze step geen achterlicht bezit en maximum 20km/uur kan rijden.

Ninebot ES3/ES4
Hier kunnen we ook redelijk kort over zijn. De ES3 is de step ES1 inclusief een extra batterij die hangt aan de stuurbuis van de step. De ES4 is dan logischerwijs de ES2 inclusief een extra batterij die hangt aan de stuurbuis van de step.
Wat is het effect van de extra batterij?
Het maakt je step 1,5kilo zwaarder, en verandert natuurlijk de looks van je step. Waarom zou je het dan wel doen?
Dankzij de extra batterij vergroot je je bereik (in eco-modus) van 25km naar 40km voor beide modellen. Ook de snelheid vergroot. De ES3 rijdt maximum 25km/uur terwijl de ES4 een snelheid kan halen van 30km/uur.
Extra batterij is te koop voor een prijs van €130 - €160.

Dualtron Thunder

Of wil je iets unieks? :P
Deze step heeft een bereik van 120km (75kilo, 25°C, vlakke weg en 25km/uur) en kan een snelheid bereiken van 70-80km/uur (hoewel officieel begrensd op 25km/uur).
Dit dankzij een vermogen van 5.400 watt en batterij van 34,8Ah.
Prijskaartje is wel eentje van ongeveer €3500.
Meer informatie vind je HIER.

Keuze maken
Bekijk eerst waar je je product wilt kopen. Kies je zonder twijfelen voor een product met 2 jaar garantie en snelle levering? Dan heb je een uitgebreide keuze en kan je bij diverse winkels en websites je keuze maken.

Of kies je liever voor de laagste prijs, langere levertijd en vertrouw je erop dat je geen garantie gaat nodig hebben? Dan is een Chinese webwinkel waarschijnlijk jou ding.

De E-step M365 en de ES2 zijn elkaars grootste ‘concurrenten’. Ze kosten namelijk beide evenveel (+- €320) en zijn ook qua specs erg aan elkaar gewaagd.
Om je iets wat verder te helpen, leggen we even beide steps tegenover elkaar.

De Xiaomi en Ninebot steps zoals hierboven besproken worden allemaal geproduceerd in de fabrieken van 1 bedrijf: Ninebot-Segway. Maar enkel de Ninebot steps vallen onder het assortiment van Ninebot/Segway.
 • De M365 heeft als enorm voordeel dat deze step over luchtbanden beschikt. De grip alsook rijcomfort is hierdoor veel beter als eender welke andere step. Nadeel is dat je deze banden ook moet nakijken. Want deze kunnen, net zoals een fietsband, lek of plat geraken.
  De ES2 heeft volle rubberen banden en probeert de oneffenheden in de weg op te vangen door middel van een vering aan de voor- en achterkant van de step. Nooit last van eventuele platte banden, maar je levert wel wat comfort in.
 • De M365 vertrouwt erop dat de bestuurder genoeg heeft aan een batterijindicatie. 4 ledjes zal het enige zijn dat je op je stuur (naast de gas en rem) zal zien.
  Bij de Ninebot heb je dan weer een display die je snelheid laat zien alsook je batterij die je over hebt. Ook handig voor het bijladen, want dan zie je het exact batterijpercentage.
 • Beide steps bezitten regeneratief remmen. Maar de manier om daadwerkelijk snel tot stilstand te geraken is anders. Niet dat dit in de praktijk erg veel verschil oplevert. Aan beide steps staat dit ook logischerwijs aan de linkerkant van je stuur.
  De M365 remt zoals een fietsrem. Op het achterwiel is er een schijfrem die je tot stopstand brengt.
  Bij een ES2 rem je op dezelfde manier als je gas geeft, dit gebeurt elektronisch door je regeneratie te verhogen naargelang je je rem harder indrukt. Voordeel door dit elektronisch te doen, is dat je je step ook daadwerkelijk op slot kan gooien. Geen onderhoud nodig aan de schijfrem alsook de draden. Nadeel, als je step af staat, heb je enkel de voetrem ter jou beschikking.
 • Meer foto's:


Legaliteit

Vergis je trouwens niet.
In Nederland en Duitsland ben je illegaal bezig wanneer je deze steps gebruikt in het openbaar.
Een E-step in Nederland valt trouwens ook nog onder de klasse van een gemotoriseerd voertuig. Daardoor ben je verplicht om een WA-Verzekering af te sluiten en je geel verzekeringsplaatje op te hangen.
Zelfs met een WA-verzekering los je het probleem niet op dat deze toestellen eigenlijk niet op de openbare weg mogen rijden.
Boetes, uit ervaring bij enkele Tweakers, kunnen oplopen tot €300 wanneer je wordt tegengehouden door de politie. Ook is het niet onmogelijk dat je step in beslag wordt genomen.

Dit staat in schril contrast met wat er in de Europese Wetgeving omschreven staat met betrekking tot deze elektrische steps. Wanneer een step (of een ander vervoersmiddel met elektrische motor) de snelheid van 25km/uur niet (kan) overschrijden, valt dat in dezelfde categorie als de elektrische fiets. En hebben dus deze alternatieve vervoersmiddelen (monowheel, hoverboard, E-step) ook dezelfde toelatingen en voordelen als een elektrische fiets.
Alle andere Europese landen hebben deze wetgeving al overgenomen of hebben bekend gemaakt dat ze zich hier aan gaan houden (en dus het ook al zullen tolereren – Dit is bijvoorbeeld al het geval voor België) .
Belgen moeten dus zelf niets ondernemen. Een elektrische step, tot 25km/uur, mag legaal op de weg (fietspad) alsook valt verzekering onder de familiale verzekering.

Smartphone-applicatie
Verschillende steps hebben ook trouwens bluetooth. Ook de M365 en de ES2 hebben deze mogelijkheid. Beide kan je verbinden met je smartphone via volgende apps:
Mi-Home app

Enkel te gebruiken met een Xiaomi M365.

Segway-ninebot

Te gebruiken door de Ninebot alsook Xiaomi steps

Waarom heb je deze apps nodig?
 • Updaten van step
 • Veranderen van regeneratie niveau op step (hard, medium, low)
 • Cruise control af- en opzetten (cruise control werkt zodra je 5 seconden lang dezelfde snelheid aanhoudt
 • Statistieken bekijken
 • Snelheid bekijken, terwijl je stept
 • Instellingen van je licht aanpassen
 • Op slot doen van je step.
 • Ja, je kan je M365 en ES2 op slot doen. Zodra iemand deze step wilt meenemen, trilt de app en zal je step vele piepsignalen geven. De ES2 doet er nog een schepje bovenop en blokkeert zijn voorwiel compleet zodat je niet/amper kan wegsteppen. De M365 zou dit ook kunnen, maar kan ik niet bevestigen (momenteel) NOTA: Na een 20tal minuten dat je de step niet gebruikt, schakelt de step zich uit, en zal je dus ook verbinding verliezen en refresht het 'slot'.
Accessoires
Tot slot, wat kan ik allemaal kopen om mijn step te vervolledigen?
Ik ga natuurlijk niet alle accessoires opsommen. Ik ga ervan uit dat jullie zelf op zoek gaan wanneer jullie merken dat jullie iets missen. Alsook is elk reserveonderdeel goed genoeg te verkrijgen. Maar om toch een ideetje te geven:


Wil je nog andere forums/bronnen raadplegen?
Xiaomi M365 elektrische step scooter -> Het vorige eerst gestart topic.
Handleiding M365
Handleiding ES2
Hardware.fr Ninebot
Hardware.fr M365
MI website
Ninebot-Segway website
Welke E-Step mag op de openbare weg

[Voor 6% gewijzigd door bottom line op 18-07-2019 13:57]

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • flessuh
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 18:38

flessuh

Set sail for fail!

Mooie OP!

Ik zal vandaag eens kijken hoe ver de step onder de pekel komt te zitten aangezien er flink gestrooid is. En dan hoe makkelijk dit schoon te maken is want gezond zal het vast niet zijn voor de step. :P

https://www.dutchsolarboat.com


 • gr8slayer
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 23:43
Misschien voor de wat zwaardere tweakers ook handig om de maximum aantal kilo's van de gebruiker bij elke step te vermelden.

Play every day


 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
Als het zo vriest zoals vandaag, heb ik toch altijd een klein hartje op de baan.
En dan is het nog niet eens glad. Maar ik ga toch continu de maximum snelheid voor de moment :P

@KrazyJay Heb jij ook dat met de extra batterij dat je soms van de 31km, ineens 'terugschakeld'?
Vooral als de batterij het koud heeft rij ik een 31, laat hij 1 seconde de acceleratie stoppen en rijdt hij weer even maximum snelheid. Met warme batterij heb ik dit amper, met koude batterij redelijk veel.

 • bleufred1
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 21:15
Vrijdag vergeten accu op te laden, vanmorgen met minder dan 50% naar werk toe gereden.
Heb geregeld op de terugweg dat ik het gevoel had dat het vermogen lager werd onder 50% batterij. (vaak het de laatste paar kilometers op de terugweg)
Vanmorgen in normale stand gereden met accu dus onder 50%. Step was niet vooruit te branden.
Ben bij een tunnel weer omhoog rijden, maar gaan steppen omdat ik bijna stil stond. (alleen laatste lampje brandde nog)
Weet niet of dit door accu percentage komt of door de kou. Maar viel me eigenlijk wel tegen.

 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
bleufred1 schreef op maandag 21 januari 2019 @ 10:18:
Vrijdag vergeten accu op te laden, vanmorgen met minder dan 50% naar werk toe gereden.
Heb geregeld op de terugweg dat ik het gevoel had dat het vermogen lager werd onder 50% batterij. (vaak het de laatste paar kilometers op de terugweg)
Vanmorgen in normale stand gereden met accu dus onder 50%. Step was niet vooruit te branden.
Ben bij een tunnel weer omhoog rijden, maar gaan steppen omdat ik bijna stil stond. (alleen laatste lampje brandde nog)
Weet niet of dit door accu percentage komt of door de kou. Maar viel me eigenlijk wel tegen.
Tussen de 50% en 20% merk ik eigenlijk weinig verschil met de oorspronkelijke 100% - 50%.
Wat ik wel 'leuk' vindt, is dat wanneer ik aan de laatste restjes van de batterij bezig ben, dat zijn maximum snelheid telkens zakt :P maar op die moment weet je wel dat je nog maar 1km hebt. 1x gehad dat ik tegen 7km/uur thuis aankwam _/-\o_
Was vrijdagnacht ook stressen omdat ik niet zeker wist dat wel terug thuis zou geraken. Dus in het heengaan s'nachts maar braafjes rond de 20 gereden.

Maar is dat van de tunnel niet doordat je op normale stand rijdt? Weet ook niet of ik een brug zou overgeraken in normale stand. Zonder extra batterij geraakte ik maar aan max. 15km/uur in sportstand

 • bleufred1
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 21:15
bottom line schreef op maandag 21 januari 2019 @ 10:54:
[...]


Tussen de 50% en 20% merk ik eigenlijk weinig verschil met de oorspronkelijke 100% - 50%.
Wat ik wel 'leuk' vindt, is dat wanneer ik aan de laatste restjes van de batterij bezig ben, dat zijn maximum snelheid telkens zakt :P maar op die moment weet je wel dat je nog maar 1km hebt. 1x gehad dat ik tegen 7km/uur thuis aankwam _/-\o_
Was vrijdagnacht ook stressen omdat ik niet zeker wist dat wel terug thuis zou geraken. Dus in het heengaan s'nachts maar braafjes rond de 20 gereden.

Maar is dat van de tunnel niet doordat je op normale stand rijdt? Weet ook niet of ik een brug zou overgeraken in normale stand. Zonder extra batterij geraakte ik maar aan max. 15km/uur in sportstand
Rij op mijn vaste route een keer met brug over een weg heen vlak bij huis, en een keer met tunnel onder spoor door vlak bij werk. Volgeladen rij ik meestal nog rond 20km/u omhoog. op de terugweg zit ik rond 15km/u of iets lager als ik de brug op rij. ik kwam altijd rond 40-45%% batterij over als thuis kwam.
Vanmorgen denk ik dat ik nog amper 5km/u omhoog reed. toen zat ik ruim onder de 20% resterend.

 • KrazyJay
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 23:09
bottom line schreef op maandag 21 januari 2019 @ 09:58:
Als het zo vriest zoals vandaag, heb ik toch altijd een klein hartje op de baan.
En dan is het nog niet eens glad. Maar ik ga toch continu de maximum snelheid voor de moment :P

@KrazyJay Heb jij ook dat met de extra batterij dat je soms van de 31km, ineens 'terugschakeld'?
Vooral als de batterij het koud heeft rij ik een 31, laat hij 1 seconde de acceleratie stoppen en rijdt hij weer even maximum snelheid. Met warme batterij heb ik dit amper, met koude batterij redelijk veel.
Nee, eigenlijk geen issues. De ES4 ligt wel altijd binnen, in huis, dus de bedrijfstemperatuur is geen probleem. Inhouden doet hij niet, wel merk je dat hij aan zijn topsnelheid zit en dat die topsnelheid een instelling in de firmware is en geen topsnelheid in de zin van vermogen, dus hij schommelt licht rond de 30-33km/h, maar zeker niet met periodes van een seconde o.i.d..

 • JukeboxBill
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 21:58
Prachtig, dit soort alternatieve vervoersmiddelen, maar laten ze dan wel op de rijbaan rijden, tussen het autoverkeer en niet op de stoep. Ik wens niet om van mijn sokken te worden gereden door een met 30 km/uur rijdende step als ik loop te wandelen.

Soms ben ik bijna gelukkig


 • AOC
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
4. Elektrisch, wat dus betekent dat je niet meedoet aan luchtvervuiling en je geruisloos kan rijden.
Dit kun je niet hard maken. Hangt af wat voor soort stroom erin gaat. Daarnaast slijten de banden, schijfrem en remblok welke als schadelijk fijnstof in de omgeving terecht komen. De wind of een volgend voertuig werpt dit stof weer op welk schadelijk is voor mens/natuur.

[Voor 10% gewijzigd door AOC op 22-01-2019 23:32]


 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
In het topicstart had ik graag een lijst van de legale type / merken steps gezien zodat mensen hierbij direct geholpen zijn.

Kennis begint met informatie vergaren.


 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
deepbass909 schreef op zondag 20 januari 2019 @ 22:55:

Noot van de TS:
Dit nieuwe topic is op verzoek van meerdere gebruikers aangemaakt. De inhoud van deze topic-start is door een gebruiker aangeleverd. Zelf heb ik géén ervaring met steps en heeft het dus ook geen zin om vragen aan mij te richten.
Eventuele gebruikers die als mede-auteur willen optreden voor onderhoud van de topicstart, stuur mij graag even een DM zodat ik je toe kan voegen. Ik zal deze topicstart verder niet onderhouden.
@aliberto geef je zelf op als mede auteur en maak die lijst.
@Waterkoker je hebt gelijk. Ik zou jezelf op geven als medeauteur om het aan te passen...

 • bleufred1
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 21:15
Het was gisteren in de sneeuw een leuke test voor de step. Ten opzichte van de fiets is het me goed bevallen. bredere banden, en dichter bij de grond met je voeten, met eventuele schuiver dus makkelijk zelf te blijven staan.
De enige vraag is of de nattigheid/sneeuw nou zo goed is voor de step..
Momenteel prefereer ik de step in ieder geval boven de fiets met dit weer.
Maar vandaag toch maar warmpjes met de auto gegaan O-)

 • ThoNohT
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 26-03 11:47
Is het nu zo dat als je in Nederland een WA verzekering afsluit en je plaatje ophangt, het dan wel legaal is om ermee op de openbare weg te rijden, of zijn dit twee aparte regels?

 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
@ThoNohT


Nee. Zonder goedkeuring blijft het illegaal.
In het beste geval snapt de agent het niet en kan je door zonder boete.
In het bijna slechtste geval heb je een boete
In het slechtste geval een inbeslagname van de step.

En aangezien het voertuig niet goedgekeurd is voor de openbare weg in nld, is het maar de vraag of je verzekering over gaat tot uitkering... ( heb nog niemand gevonden die deze casus wil dit testen.)

[Voor 18% gewijzigd door Anoniem: 320788 op 23-01-2019 09:52]


 • bleufred1
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 21:15
Anoniem: 320788 schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 09:30:
@ThoNohT

Nee. Zonder goedkeuring blijft het illegaal.
In het beste geval heb je een boete. In het slechtste geval een inbeslagname van de step.


En aangezien het voertuig niet goedgekeurd is voor de openbare weg in nld, is het maar de vraag of je verzekering over gaat tot uitkering... ( heb nog niemand gevonden die deze casus wil dit testen.)
Tot nu toe is het beste geval dat de agent het niet snapt door het verzekeringsplaatje en je geen boete krijgt.
Maar standaard zou het inderdaad een boete en mogelijk zelfs inbeslagname kunnen zijn in Nederland

 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
bleufred1 schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 09:46:
[...]


Tot nu toe is het beste geval dat de agent het niet snapt door het verzekeringsplaatje en je geen boete krijgt.
Aangepast.

[Voor 51% gewijzigd door Anoniem: 320788 op 23-01-2019 09:53]


 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
aliberto schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 05:52:
In het topicstart had ik graag een lijst van de legale type / merken steps gezien zodat mensen hierbij direct geholpen zijn.
Maak je wel moeilijk. Er zijn tig merken.
De regel is gewoon, onder de 25km/uur is het legaal.

...


Behalve als je woont in Nederland
Waterkoker schreef op dinsdag 22 januari 2019 @ 23:15:
[...]


Dit kun je niet hard maken. Hangt af wat voor soort stroom erin gaat. Daarnaast slijten de banden, schijfrem en remblok welke als schadelijk fijnstof in de omgeving terecht komen. De wind of een volgend voertuig werpt dit stof weer op welk schadelijk is voor mens/natuur.
Je kan wel hard maken dat deze manier erg milieuvriendelijk ipv. brommers en scooters die even snel kunnen rijden.
Of moeten we de hele elektrificatie van ons transportsysteem stoppen zolang niet al onze stroom van windmolens komt?

Desnoods bouwen ze een gigantische centrale die een grote verbrandingsmotor heeft die op bezine draait. Dan nog is deze centrale zoveel efficienter als een klassieke verbrandingsmotor in een wagen / step / scooter, dat zelfs dat te verantwoorden is

[Voor 53% gewijzigd door bottom line op 23-01-2019 10:33]


 • dr.nld
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 13:10
Om je step links of rechts af verzekerd te krijgen - al is het alleen al om oom agent in ongewisse te laten hebben we volgens mij 2 mogelijkheden?

1. Indien step is voorzien van (EU/NL) typegoedkeuring kan deze simpelweg voorzien worden van een e-step verzekering.

2. Indien step niet is voorzien van typegoedkeuring is het alleen mogelijk een om een gehandicaptenvoertuig verzekering af te sluiten en de plaat te monteren?

Ben mij bewust dat bij oa. een M365 bij schade -mogelijk- niet uitkeert.

Don't Dream it, Be it


 • AOC
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
bottom line schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 10:29:
[...]


Maak je wel moeilijk. Er zijn tig merken.
De regel is gewoon, onder de 25km/uur is het legaal.

...


Behalve als je woont in Nederland


[...]


Je kan wel hard maken dat deze manier erg milieuvriendelijk ipv. brommers en scooters die even snel kunnen rijden.
Of moeten we de hele elektrificatie van ons transportsysteem stoppen zolang niet al onze stroom van windmolens komt?

Desnoods bouwen ze een gigantische centrale die een grote verbrandingsmotor heeft die op bezine draait. Dan nog is deze centrale zoveel efficienter als een klassieke verbrandingsmotor in een wagen / step / scooter, dat zelfs dat te verantwoorden is
Nee, niks is milieuvriendelijk. Maar ik wilde geen milieu discussie starten. alleen punt 4. in de topic start is niet hard te maken. Alle argumenten die je aandraagt zijn overigens kul want daar heb ik het niet over. Het is gewoon een feit dat schadelijke fijnstof gegeneerd wordt door remmen en banden.

[Voor 4% gewijzigd door AOC op 23-01-2019 12:27]


 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
Waterkoker schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 12:25:
[...]


Nee, niks is milieuvriendelijk. Maar ik wilde geen milieu discussie starten. alleen punt 4. in de topic start is niet hard te maken. Alle argumenten die je aandraagt zijn overigens kul want daar heb ik het niet over. Het is gewoon een feit dat schadelijke fijnstof gegeneerd wordt door remmen en banden.
Ga dat dan ook maar in de fiets en auto topics plaatsen.

 • AOC
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
bottom line schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 13:29:
[...]


Ga dat dan ook maar in de fiets en auto topics plaatsen.
Teveel azijn is ook niet goed. Ik Probeer enkel een bijdrage te leveren omdat er veel misvattingen zijn op milieu gebied en dan met name elektrisch rijden wat vaak gemarket wordt als zero emission. Toch fijn als we met zijn alle van elkaar kunnen leren.

 • Dejagan
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 13:11
Niets is onschadelijk voor het milieu, maar ik denk dat je het toch wel eens kan zijn dat dit vervoermiddel veel minder schadelijk is dan een scooter of auto voor de luchtkwaliteit.

 • djmaster329
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 22:50
Ik ga waarschijnlijk deze week een Xiaomi M365 kopen. Als ik een beetje rondkijk op AliExpress kom ik rubber pads tegen om tussen het scharnier van het stuur te plaatsen, tegen de trilling.

Raden jullie aan om deze er meteen bij te bestellen en zo ja, welke dikte (0,6/0,8/1,2mm) zou ik dan nodig hebben?

 • Dejagan
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 13:11
djmaster329 schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 20:31:
Ik ga waarschijnlijk deze week een Xiaomi M365 kopen. Als ik een beetje rondkijk op AliExpress kom ik rubber pads tegen om tussen het scharnier van het stuur te plaatsen, tegen de trilling.

Raden jullie aan om deze er meteen bij te bestellen en zo ja, welke dikte (0,6/0,8/1,2mm) zou ik dan nodig hebben?
Ja, alleen ik zou dan kijken of je de afgeronde versie ervan kan vinden in zacht rubber zoals die van curious joe. Kost wel wat meer maar dan heb je ook wat. En die zijn er in 0.4mm. Bestel zeker ook een beschermstukje voor de achterlichtkabels en een tassenhaakje vond ik zelf ook echt een meerwaarde.

[Voor 7% gewijzigd door Dejagan op 23-01-2019 21:21]


 • flessuh
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 18:38

flessuh

Set sail for fail!

djmaster329 schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 20:31:
Ik ga waarschijnlijk deze week een Xiaomi M365 kopen. Als ik een beetje rondkijk op AliExpress kom ik rubber pads tegen om tussen het scharnier van het stuur te plaatsen, tegen de trilling.

Raden jullie aan om deze er meteen bij te bestellen en zo ja, welke dikte (0,6/0,8/1,2mm) zou ik dan nodig hebben?
Aangezien de beide stepjes kleine wielen hebben en dus behoorlijk trillen denk ik dat het wel handig is om te hebben. Misschien staan er ervaringen in het m365 topic?

https://www.dutchsolarboat.com


 • Nder
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 21-02 11:52
Wat ik mij nu afvraag na aanleiding van de startpost:
deepbass909 schreef op zondag 20 januari 2019 @ 22:55:

Dit staat in schril contrast met wat er in de Europese Wetgeving omschreven staat met betrekking tot deze elektrische steps. ........... ook dezelfde toelatingen en voordelen als een elektrische fiets.
Alle andere Europese landen hebben deze wetgeving al overgenomen of hebben bekend gemaakt dat ze zich hier aan gaan houden ............
Zijn er in Nederland al plannen om deze regelgeving naar de Europese richtlijnen toe te krijgen ? Of anders want hoe ik het nu begrijp is er buiten een heleboel ''RDW'' werk geen optie op een step legaal te krijgen.

 • Anoniem: 320788
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online
nee, en nee

zelfs via het rdw is geen mogelijkheid momenteel, ook die wachten op de nieuwe regels die nog wel 2 jaar tijd kunnen kosten.
de stint krijg volgens mij in feb nieuwe tijdelijke regels, maar verder is nog niks bekent ten aanzien van electrische voertuigen/steps

 • razerBE
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 22-03 21:32
djmaster329 schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 20:31:
Ik ga waarschijnlijk deze week een Xiaomi M365 kopen. Als ik een beetje rondkijk op AliExpress kom ik rubber pads tegen om tussen het scharnier van het stuur te plaatsen, tegen de trilling.

Raden jullie aan om deze er meteen bij te bestellen en zo ja, welke dikte (0,6/0,8/1,2mm) zou ik dan nodig hebben?
0.6 is ideaal voor een nieuwe bike.
Of je kan aan een kennis vragen om dit te printen, wat voordeliger is.

 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
Ik heb even gezocht en qua straat legale steps kwam ik op de volgende modellen uit:

Flykly Smart Ped Regular & Smart Ped Folding beiden met stepondersteuning, daardoor legaal en geen verzekering nodig. Je zal altijd nog moeten steppen.
Micro Condor X3 NL met stepondersteuning, daardoor geen verzekering nodig.
Micro Falcon X3 NL met stepondersteuning, daardoor geen verzekering nodig.
Veeley V5 (na telefonisch contact is mij verteld binnen 2 maanden leverbaar is ).
SXT500 EEC
SXT 1000XL-EEC Facelift (helmplicht 40km per uur)
SXT H800 EEC (niet meer op SXT website te vinden wel op link.
SFM Oliver 500 / Tante Paula
Velocifero (voor zover je het een step kan noemen)
Evo Maxx (meer scooter dan step).

Stigo bike hele compacte inklapbare scooter met max 40km actieradius bij de + variant. Geen helm en rijbewijs nodig. Gas geven en rijden maar. Meet ingeklapt maar 48x40 cm.

SXT heeft ook rebrands bij bepaalde winkels zoals:
 • Cityped
 • Robusto Elite E-Step
 • Eflux (street 20 of 40)
 • Eped Powerboard
Lijst zal worden bijgewerkt als ik meer legale steps tegen kom en ook daadwerkelijk in winkels verkrijgbaar zijn, voel je vrij om suggesties te geven dan kunnen deze aangevuld worden in deze lijst.

Op https://www.we-all-wheel.com/productvergelijking kun je filteren welke voertuigen in Nederland streetlegal zijn.

@deepbass909 indien geïnteresseerd de bovenstaande informatie mag je verwerken in je begin post.

Ik heb geen computer sinds 6 maanden en doe alles op mijn telefoon, het is soms behelpen en tijdrovend. Mochten er fouten in de tekst staan laat het gerust weten.

[Voor 41% gewijzigd door aliberto op 16-02-2019 02:48]

Kennis begint met informatie vergaren.


 • bleufred1
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 21:15
aliberto schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 04:48:
Ik heb even gezocht en qua straat legale steps kwam ik op de volgende modellen uit:

Micro Condor X3 NL
Micro Falcon X3 NL
Veeley V5 (na telefonisch contact is mij verteld binnen 2 maanden leverbaar is ).
SXT500 EEC
SXT 1000XL-EEC Facelift (helmplicht 40km per uur)
SXT H800 EEC (niet meer op SXT website te vinden wel op link.
SFM Oliver 500 / Tante Paula

SXT heeft ook rebrands bij bepaalde winkels zoals:
 • Cityped
 • Robusto Elite E-Step
 • Eflux (street 20 of 40)
 • Eped Powerboard
Lijst zal worden bijgewerkt als ik meer legale steps tegen kom en ook daadwerkelijk in winkels verkrijgbaar zijn, voel je vrij om suggesties te geven dan kunnen deze aangevuld worden in deze lijst.

Op https://www.we-all-wheel.com/productvergelijking kun je filteren welke voertuigen in Nederland streetlegal zijn.

@deepbass909 indien geïnteresseerd de bovenstaande informatie mag je verwerken in je begin post.

Ik heb geen computer sinds 6 maanden en doe alles op mijn telefoon, het is soms behelpen en tijdrovend. Mochten er fouten in de tekst staan laat het gerust weten.
De eerste drie zou ik elektrische steppen noemen.
Maar de rest zijn toch gewoon (gestripte) elektrische scooters?

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 23:50

deepbass909

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Topicstarter
@aliberto Zoals ik in de TS al aangaf, ik zal geen verder onderhoud plegen aan de TS, zeker niet als hier een bepaalde claim aan hangt (zoals dat ze legaal zijn).

Dus tenzij iemand zich (via de DM) bij mij meldt om mede auteur te worden, zal de ts niet verder meer bijgewerkt worden en heeft het ook geen zin mijn naam te noemen.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
aliberto schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 04:48:
Ik heb even gezocht en qua straat legale steps kwam ik op de volgende modellen uit:
Bedankt voor je moeite, maar wat Bluefred zegt ben ik 100% mee akkoord.
En die 'legale steps volgens jou' vereisen allemaal een rijbewijs (dat is alles vanaf nr. 3, ja ook step nr. 3 want dit staat ingeschreven als een snorfiets). Dus dat is in de klasse van scooters/bromfietsen (kijk anders ook wat er in de link bij elk artikel staat). En er is notabene een Elektrische scooters hier.

De regel is en blijft, onder de 25km/uur mag in Europa elke step rijden, en hoef je hier geen aparte verzekering voor af te sluiten. Behalve in Nederland en Duitsland.
Een legale step in NL moet voorzien zijn van VIN nummer alsook een verzekering. De steps die je hebt gevonden kosten elks + €1000.
Dan kan je nog altijd beter 2 steps kopen die al in de startpost staan, en dan nog riskeren dat je een boete krijgt alsook die step in beslag wordt genomen. Dan ben je nog goedkoper uit.
Ik zal OP later wat aanpassen zodat legaliteit duidelijker is, maar een opsomming starten voor 2 steps?
2 steps die 'legaal' zijn trouwens door volgende citaat. Weet niet of je daar een boete mee kan vermijden.
"We stellen ons echter op het standpunt dat een tweewielig voertuig, dat met eigen spierkracht wordt voortbewogen en dat duidelijk op het fietspad thuishoort, in de categorie fiets hoort te vallen. Dat geldt op basis van de door u gestuurde informatie ook voor deze Micro Falcon X3 NL en Micro Condor X3 NL. Door de aard van de ondersteuning vallen deze steppen dus ook in de categorie ‘fiets met trapondersteuning’ en hoeven ze niet apart als bijzondere bromfiets te worden toegelaten. U mag hiermee tot maximaal 25 km/u op de openbare weg rijden."
DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

[Voor 52% gewijzigd door bottom line op 24-01-2019 10:36]


 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
djmaster329 schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 20:31:
Ik ga waarschijnlijk deze week een Xiaomi M365 kopen. Als ik een beetje rondkijk op AliExpress kom ik rubber pads tegen om tussen het scharnier van het stuur te plaatsen, tegen de trilling.

Raden jullie aan om deze er meteen bij te bestellen en zo ja, welke dikte (0,6/0,8/1,2mm) zou ik dan nodig hebben?
Beter koop je die op marktplaats .dan heb je gelijk 3 maten en het beschermblokje voor het achterlicht .is goedkoper ook dan Aliexpress. zijn als het goed is 2 personen die deze setjes op mp aanbieden voor 5 euro inclusief verzending.


de dikte is natuurlijk altijd afhankelijk van de speling die je hebt en zul je moeten uitproberen.

 • MrRevenga
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 29-12-2022
Waar raden jullie aan om de Xiaomi M365 aan te schaffen? In de pricewatch van Tweakers is hij nog niet terug te vinden :-(

De goedkoopste webwinkel die ik vind vraagt 369 euro.

 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
MrRevenga schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 13:18:
Waar raden jullie aan om de Xiaomi M365 aan te schaffen? In de pricewatch van Tweakers is hij nog niet terug te vinden :-(

De goedkoopste webwinkel die ik vind vraagt 369 euro.
Op Aliexpress M365 Europese versie met 2 extra bandjes inclusief verzenden vanuit Spanje is deze iets goedkoper

 • dr.nld
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 13:10
Voordeel Spanje is daarnaast dat je geen inklaringskosten hebt en binnen een week in huis hebt.

Tov gearbest/banggood daar kan de levering 2 maanden kosten.

Don't Dream it, Be it


 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
Inderdaad ,behalve als dit ook vanuit Europese warenhuizen verzonden word. gewoon regelmatig aanbiedingen in de gaten houden en je komt ze dan wel tegen voor een aantrekkelijke prijs.

 • GekkePrutser
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
https://arstechnica.com/s...ad-injury-rate-proves-it/

Interessant artikel van Ars Technica met wat getallen uit de echte wereld over de kans op hoofdwonden bij het gebruik van electrische steps.

Toch wel iets om over na te denken. Hier (Barcelona) zie ik ook steeds meer helmpjes (vooral die skateboard dingen, geen fietshelmen). Al is dat moeilijk in cijfers om te zetten.

Maar het is toch best veel. Gebruiken jullie een helm? Ik moet nog steeds een step gaan kopen maar op de fiets gebruik ik de in elk geval geen.

 • flessuh
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 18:38

flessuh

Set sail for fail!

Hier geen helm, ook al gebruik ik de step vooral op de limited stand van 15km/u, zodat je nog er af kunt stappen en mee rennen zegmaar mocht je je evenwicht verliezen. Plus met die snelheid val je minder snel op voor de politie leek me :p

https://www.dutchsolarboat.com


 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
GekkePrutser schreef op zaterdag 26 januari 2019 @ 19:52:

Maar het is toch best veel. Gebruiken jullie een helm? Ik moet nog steeds een step gaan kopen maar op de fiets gebruik ik de in elk geval geen.
Geen helm. Ook al rijd ik meestal 30 per uur.
Op gevaarlijke momenten rem ik wel sterk af, en ik heb vrijdag al proefvriendelijk :+ ondervonden, dat wanneer ik 'slip', ik mezelf redelijk goed kan redden door uit te lopen.
Wel een voordeel van geen zittend frame te hebben, is dat je alle kanten uit kan. Met een fiets lag ik gegarandeerd op de grond met wat wonden (of ik had met de fiets ook nooit uitgeschoven over de trambedding/rails).
Maar ik zie wel af en toe BIRDrijders met een helm :)

Ik weet wel dat ik het ook zou moeten doen. Maar hej, vroeger moesten we ook fluevestjes aandoen, maar dan was je een uitzondering en werd je uitgelachen. Dat is nu pas bij de jeugd 'vaste traditie'. De helm volgt wel.

[Voor 18% gewijzigd door bottom line op 27-01-2019 01:20]


 • chenwei
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 19-03 00:44
Y MOD voor je M365, een manier om zonder te veel gedoe een external battery parallel aan je M365 te koppelen. https://www.youtube.com/watch?v=FwoLKFaMraI

Ik heb de spullen gisteren besteld en ga dat over een tijdje aansluiten, to be continued:

 • s0ulmaster
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 26-03 10:50
chenwei schreef op maandag 28 januari 2019 @ 09:37:
Y MOD voor je M365, een manier om zonder te veel gedoe een external battery parallel aan je M365 te koppelen. YouTube: Xiaomi M365 🛴 *NEW* BATTERY Y-MOD 🔋 Tuning & upgrade up to 80KM -Ext...

Ik heb de spullen gisteren besteld en ga dat over een tijdje aansluiten, to be continued:
Pas hier wel mee op. Het balanceren van verschillende accu packs is erg belangrijk en als je dit niet goed doet wil je liever niet op de step staan.

edit: en als ik kijk hoe het op het filmpje in elkaar is gezet....
Die cable splice bij stap 9 zou ik ook niet vertrouwen voor de lange tijd...
dan wordt de uitspraak "boem is ho" wel heel letterlijk

[Voor 12% gewijzigd door s0ulmaster op 28-01-2019 10:40]

geeft geen inhoudelijke reacties meer⛔ Check het standpunt van Tweakers over JOUW privacy in de link.


 • Dejagan
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 13:11
chenwei schreef op maandag 28 januari 2019 @ 09:37:
Y MOD voor je M365, een manier om zonder te veel gedoe een external battery parallel aan je M365 te koppelen. YouTube: Xiaomi M365 🛴 *NEW* BATTERY Y-MOD 🔋 Tuning & upgrade up to 80KM -Ext...

Ik heb de spullen gisteren besteld en ga dat over een tijdje aansluiten, to be continued:
Gedurfd, maar wel een echte Tweaker dus! 8)

 • chenwei
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 19-03 00:44
s0ulmaster schreef op maandag 28 januari 2019 @ 10:16:
[...]


Pas hier wel mee op. Het balanceren van verschillende accu packs is erg belangrijk en als je dit niet goed doet wil je liever niet op de step staan.

edit: en als ik kijk hoe het op het filmpje in elkaar is gezet....
Die cable splice bij stap 9 zou ik ook niet vertrouwen voor de lange tijd...
dan wordt de uitspraak "boem is ho" wel heel letterlijk
Hoi bedankt voor je ingeving. Als je bedenkingen hebt over de cable splice bij stap 9, wat zou jij dan aanbevelen als alternatief? Ik heb geen elektrotechnische achtergrond, input is derhalve welkom.

Dit zijn de parameters van de extra accu:

- Nominal Voltage: 36V
- Output Voltage Range: 27.5v - 42v
- Nominal Capacity: 10Ah
- Nominal Power : 360Wh
- BMS

Verder begrijp ik dat er minimaal verschil van voltage aanwezig mocht zijn bij het aansluiten van de 2 accu's.

Ik zie de extra risico's dan ook acceptabel als mijn bereik en vermogen significant erop vooruitgaan :)

Gr
Chen

 • dragonhaertt
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 21:42
chenwei schreef op maandag 28 januari 2019 @ 14:03:
[...]


Hoi bedankt voor je ingeving. Als je bedenkingen hebt over de cable splice bij stap 9, wat zou jij dan aanbevelen als alternatief? Ik heb geen elektrotechnische achtergrond, input is derhalve welkom.

Dit zijn de parameters van de extra accu:

- Nominal Voltage: 36V
- Output Voltage Range: 27.5v - 42v
- Nominal Capacity: 10Ah
- Nominal Power : 360Wh
- BMS

Verder begrijp ik dat er minimaal verschil van voltage aanwezig mocht zijn bij het aansluiten van de 2 accu's.

Ik zie de extra risico's dan ook acceptabel als mijn bereik en vermogen significant erop vooruitgaan :)

Gr
Chen
Een elektrische verbinding die alléén bij elkaar gehouden wordt door soldeer is altijd een slecht idee. Zeker bij hoge stromen. Dit zal in het beste geval leiden tot een breuk als gevolg van soldeer-degradatie. En in het slechtste geval tot een hoog-ohmige verbinding met opwarming en/of brand als gevolg.

Een krimp verbinding is een makkelijk alternatief voor een splice. Als je dan toch zelf wilt splicen kan je beter een Lineman splice gebruiken.

Daarnaast, over het balanceren van accu's (of uberhaupt spelen met lithium accu's): Ik maak me geen zorgen over slecht bereik of slechte prestaties. Lithium is zeer brandbaar en Lithium-hydroxide (wat vrijkomt bij een lithium brand) is ZEER giftig.
Als je geen elektrotechnische achtergrond hebt zal ik ten zeerste aanraden om tutorials achterwege te laten. Ik heb electrotechniek-studenten LIPO's in de fik zien steken, een leek zal dit ook makkelijk overkomen.

Truth is like a language with no native speakers left.
Its poetry is speechless and it can’t be caught in human being’s breath.


 • s0ulmaster
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 26-03 10:50
chenwei schreef op maandag 28 januari 2019 @ 14:03:
[...]


Hoi bedankt voor je ingeving. Als je bedenkingen hebt over de cable splice bij stap 9, wat zou jij dan aanbevelen als alternatief? Ik heb geen elektrotechnische achtergrond, input is derhalve welkom.

Dit zijn de parameters van de extra accu:

- Nominal Voltage: 36V
- Output Voltage Range: 27.5v - 42v
- Nominal Capacity: 10Ah
- Nominal Power : 360Wh
- BMS

Verder begrijp ik dat er minimaal verschil van voltage aanwezig mocht zijn bij het aansluiten van de 2 accu's.

Ik zie de extra risico's dan ook acceptabel als mijn bereik en vermogen significant erop vooruitgaan :)

Gr
Chen
Dit is het risico dat je neemt


Voorbeeldje een lineman splice
http://westcountyexplorersclub.com/wpwuwei/wp-content/uploads/2016/06/thumb-splice.png
Maar internet staat vol met manieren van splicen voor zowel solid als stranded draad.

geeft geen inhoudelijke reacties meer⛔ Check het standpunt van Tweakers over JOUW privacy in de link.


 • dr.nld
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 13:10
M365: sinds gisteren na door regen te hebben gereden brand alleen nog de buitenste ring/helft van de achterlamp. Wat onvoldoende is... Hij brandt iig niet meer op volle sterkte.

Gedemonteerd en nu laten drogen. Hopen dat ie het weer gaat doen.😪

Dit terwijl ik bij 20km het blokje van Joe erop gezet hebt. Nu 100km.

Helaas drogen heeft niet gewenste resultaat 🐱 maar weer gemonteerd en een nieuwe lamp besteld...

[Voor 20% gewijzigd door dr.nld op 29-01-2019 19:24. Reden: Update uitkomst]

Don't Dream it, Be it


 • Dejagan
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 13:11
dr.nld schreef op dinsdag 29 januari 2019 @ 08:22:
M365: sinds gisteren na door regen te hebben gereden brand alleen nog de buitenste ring/helft van de achterlamp. Wat onvoldoende is... Hij brandt iig niet meer op volle sterkte.

Gedemonteerd en nu laten drogen. Hopen dat ie het weer gaat doen.😪

Dit terwijl ik bij 20km het blokje van Joe erop gezet hebt. Nu 100km.
Als je hem los hebt gehad, let dan wel op dat je hem waar de kabel het frame in gaat daar ook zo ver mogelijk instopt. Het kan zomaar zijn dat de kabel en connector daar teveel ruimte hebben om tegen je band aan te komen, en dan slijt de kabel aan die kan door i.p.v. bij de lamp wat het probleem natuurlijk alleen maar verplaatst. Hopelijk is het met wat drogen opgelost!

[Voor 11% gewijzigd door Dejagan op 29-01-2019 12:32]


 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
dr.nld schreef op dinsdag 29 januari 2019 @ 08:22:
M365: sinds gisteren na door regen te hebben gereden brand alleen nog de buitenste ring/helft van de achterlamp. Wat onvoldoende is... Hij brandt iig niet meer op volle sterkte.

Gedemonteerd en nu laten drogen. Hopen dat ie het weer gaat doen.😪

Dit terwijl ik bij 20km het blokje van Joe erop gezet hebt. Nu 100km.
Hier helaas hetzelfde gehad. achter lamp brande ineens nog maar op halve sterkte en niet eens mee door de regen gereden. een ander lampje besteld op Aliexpress van 8 euro en gemonteerd. brandde met nieuwe lamp weer op volle sterkte. dit is dus een zwak punt bij de M365.staan nog meerdere klachten over op internet te lezen. vreemd eigenlijk dat een ledje nog maar half kan branden. ik dacht eerst dat die te weinig stroom kreeg maar lag gewoon puur aan het ledje zelf.

[Voor 3% gewijzigd door drestar op 29-01-2019 14:47]


 • chenwei
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 19-03 00:44
dragonhaertt schreef op maandag 28 januari 2019 @ 14:34:
[...]


Een elektrische verbinding die alléén bij elkaar gehouden wordt door soldeer is altijd een slecht idee. Zeker bij hoge stromen. Dit zal in het beste geval leiden tot een breuk als gevolg van soldeer-degradatie. En in het slechtste geval tot een hoog-ohmige verbinding met opwarming en/of brand als gevolg.

Een krimp verbinding is een makkelijk alternatief voor een splice. Als je dan toch zelf wilt splicen kan je beter een Lineman splice gebruiken.

Daarnaast, over het balanceren van accu's (of uberhaupt spelen met lithium accu's): Ik maak me geen zorgen over slecht bereik of slechte prestaties. Lithium is zeer brandbaar en Lithium-hydroxide (wat vrijkomt bij een lithium brand) is ZEER giftig.
Als je geen elektrotechnische achtergrond hebt zal ik ten zeerste aanraden om tutorials achterwege te laten. Ik heb electrotechniek-studenten LIPO's in de fik zien steken, een leek zal dit ook makkelijk overkomen.
dank @dragonhaertt en @s0ulmaster voor het meedenken, ik zal waar mogelijk de lineman splice toepassen.

Inmiddels heb ik de M365 zo'n 2 maanden en staat er 250km op de teller. Ik ben nog steeds erg te spreken over de step. Het gemak om niet elke keer de auto of fiets te moeten pakken voor mobiliteit, zorgt nog dagelijks voor een glimlach.

Mvg Chen

 • DNA_Saint
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-11-2022

DNA_Saint

Go Go Gadget Ondertitel!

Waar komen de prijzen uit de TS vandaan? Ik wil misschien ook een step kopen, maar via aliexpress zijn ze echt duurder dan wat er is vermeld.

Huub Huub Barbatruc!


 • GekkePrutser
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
DNA_Saint schreef op donderdag 31 januari 2019 @ 20:57:
Waar komen de prijzen uit de TS vandaan? Ik wil misschien ook een step kopen, maar via aliexpress zijn ze echt duurder dan wat er is vermeld.
Gearbest heeft regelmatig de M365/ES2 in flash sale voor rond de 320 euro, de prijs die daar genoemd wordt.

Zie hier bijvoorbeeld, ik heb de ES2 een tijdje geleden besteld voor 317 euro:


Wel gecancelled voordat hij verzonden was... Want ik had toch mijn bedenkingen. Maar gewoon even in de gaten houden dus.

De prijs die bij de "ES3/4" genoemd wordt is volgens mij alleen de prijs van de externe batterij die de upgrade verzorgt vanaf de ES1/2 :)

Edit: En dit was ruim voor black friday :) Volgens de comments in het oude topic zou het wel 2-3 maanden kunnen duren met shipment, dat wel. Maar voor de ES2 was dit een mooie prijs. Heb inmiddels een beetje spijt dat ik hem destijds afgezegd heb.

[Voor 33% gewijzigd door GekkePrutser op 02-02-2019 18:22]


 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
DNA_Saint schreef op donderdag 31 januari 2019 @ 20:57:
Waar komen de prijzen uit de TS vandaan? Ik wil misschien ook een step kopen, maar via aliexpress zijn ze echt duurder dan wat er is vermeld.
Dit zijn meestal black Friday prijzen als je ze kan kopen voor 320 en vanuit Europa verzonden.
het is nu ook weer een nieuw jaar en de prijzen kunnen daardoor ook stijgen.


op AliExpress staat 1 aanbieder die verzend vanuit Spanje. zijn prijs schommelt ook een beetje maar blijft gemiddeld de goedkoopste aanbieder als er eentje op elke dag van het jaar wilt bestellen en binnen een week thuis wilt hebben en het bv geen black Friday is. anders Gearbest in de gaten houden en wachten op een mooie aanbieding.

https://www.aliexpress.co...999999.364.2e2b3c00SALcbx

 • Wortelstok
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 21-02 23:15
Heeft iemand al gekeken naar de Kugoo S1. Deze is (zonder aanbieding) $340, heeft 100W meer vermogen dan de Xiaomi en kan dus ook harder op stand 3. Wordt geleverd vanuit Polen of Spanje door Banggood. Hieronder een vergelijkingstabel:

 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
Die lijkt veel op de Zoom Stryder

 • PSP123
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21:05
drestar schreef op vrijdag 1 februari 2019 @ 14:35:
[...]


Dit zijn meestal black Friday prijzen als je ze kan kopen voor 320 en vanuit Europa verzonden.
het is nu ook weer een nieuw jaar en de prijzen kunnen daardoor ook stijgen.


op AliExpress staat 1 aanbieder die verzend vanuit Spanje. zijn prijs schommelt ook een beetje maar blijft gemiddeld de goedkoopste aanbieder als er eentje op elke dag van het jaar wilt bestellen en binnen een week thuis wilt hebben en het bv geen black Friday is. anders Gearbest in de gaten houden en wachten op een mooie aanbieding.

https://www.aliexpress.co...999999.364.2e2b3c00SALcbx
Prima prijs 316 eu, lijkt mij!

 • Airpower
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 20:30

Airpower

Feel the Power!

Afgelopen weekend een rondje gereden op de es2. Na een kleine 12km bleek dat de accu leeg was. Op dat moment was het een graad of 3.

Wat zijn jullie ervaringen met het bereik van jullie step met lage temperaturen?

 • bleufred1
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 21:15
Airpower schreef op maandag 4 februari 2019 @ 07:56:
Afgelopen weekend een rondje gereden op de es2. Na een kleine 12km bleek dat de accu leeg was. Op dat moment was het een graad of 3.

Wat zijn jullie ervaringen met het bereik van jullie step met lage temperaturen?
Ben afgelopen week 3x met de step naar werk geweest, maar merkte zelf niet veel verschil qua bereik.
's ochtends op 100% en 's middag thuis stond die rond 35% ipv de 45% zomers. maar ik rij nu ook heen en terug met lichten aan, wat ik zomers niet deed.
Ik heb de step 's nachts wel binnen staan overigens.

 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
Airpower schreef op maandag 4 februari 2019 @ 07:56:
Afgelopen weekend een rondje gereden op de es2. Na een kleine 12km bleek dat de accu leeg was. Op dat moment was het een graad of 3.

Wat zijn jullie ervaringen met het bereik van jullie step met lage temperaturen?
Haalde je in de zomer meer? Of had je die nog niet toen? :P vergeet niet dat wanneer je maximaal rijdt, dat je niet de 25km bereik haalt.
Maximaal rijden verkort het bereik hard, maar heb nooit een range test uitgevoerd. Misschien wel eens een goed idee om dit met en zonder extra batterij te doen.

 • rscheper
 • Registratie: November 2007
 • Nu online
Ik volg dit topic/onderwerp met veel interesse, kan alleen niet besluiten welke ik zou willen.. Elke dag een kilometer of 20 totaal, de luchtbanden van de M365 lijken me fijn, maar die is op dit moment wat duurder. De ES4 (2?) is voor $365 (ex 50 aan verzendkosten) vanuit Duitsland of Spanje te krijgen..

https://nl.aliexpress.com...4257-abfb-b1945efae701-35

 • Airpower
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 20:30

Airpower

Feel the Power!

bottom line schreef op maandag 4 februari 2019 @ 08:48:
[...]


Haalde je in de zomer meer? Of had je die nog niet toen? :P vergeet niet dat wanneer je maximaal rijdt, dat je niet de 25km bereik haalt.
Maximaal rijden verkort het bereik hard, maar heb nooit een range test uitgevoerd. Misschien wel eens een goed idee om dit met en zonder extra batterij te doen.
Ik heb hem nog maar net een paar weekjes dus nog niet kunnen testen of ik meer bereik heb met mooi weer. Ik rijd inderdaad op de maximale stand waarbij de step 25km/h haalt, ik wist niet dat dat zoveel invloed had op het maximale bereik. Overigens ook met de verlichting aangereden.

Toch maar eens kijken naar de extra batterij :+

 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
rscheper schreef op maandag 4 februari 2019 @ 14:39:
Ik volg dit topic/onderwerp met veel interesse, kan alleen niet besluiten welke ik zou willen.. Elke dag een kilometer of 20 totaal, de luchtbanden van de M365 lijken me fijn, maar die is op dit moment wat duurder. De ES4 (2?) is voor $365 (ex 50 aan verzendkosten) vanuit Duitsland of Spanje te krijgen..

https://nl.aliexpress.com...4257-abfb-b1945efae701-35
Onderhoudsgemak: Ninebot
Comfort: Xiaomi
20km afstand: Ninebot ES2 + batterij ;) denk dat je erg krap uitkomt met een Xiaomi met 20km zonder bijtanken. En die 5km/uur is dan ook erg welkom bij zo'n lange afstand, alhoewel het niet mag :P

 • bleufred1
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 21:15
bottom line schreef op maandag 4 februari 2019 @ 18:50:
[...]


Onderhoudsgemak: Ninebot
Comfort: Xiaomi
20km afstand: Ninebot ES2 + batterij ;) denk dat je erg krap uitkomt met een Xiaomi met 20km zonder bijtanken. En die 5km/uur is dan ook erg welkom bij zo'n lange afstand, alhoewel het niet mag :P
De 20 km haal je op de m365 ook wel in power model, zelfs in de winter.
Alleen heb nogsteeds het idee dat hij onder de 40% batterij toch in een soort eco mode over gaat, met iets minder vermogen.
Maar je kan makkelijk de 25-28 km op volle batterij halen :)

 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
bleufred1 schreef op dinsdag 5 februari 2019 @ 08:35:
[...]


De 20 km haal je op de m365 ook wel in power model, zelfs in de winter.
Alleen heb nogsteeds het idee dat hij onder de 40% batterij toch in een soort eco mode over gaat, met iets minder vermogen.
Maar je kan makkelijk de 25-28 km op volle batterij halen :)
25-28 tegen 25 per uur?
Zou me erg straf lijken. Volgens specs is het 30km tegen 15km/uur, zonder wind, met een persoon van 75kilo op een vlakke weg.

Van 15 naar 25 is een verhoging van 60%. Lijkt me dus niet dat dit ongestraft kan gebeuren.
Doe jij een rangetest met de M365? :P ik zal zien of ik dit weekend eentje doe met ES2

[Voor 6% gewijzigd door bottom line op 05-02-2019 08:43]


 • bleufred1
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 21:15
bottom line schreef op dinsdag 5 februari 2019 @ 08:41:
[...]


25-28 tegen 25 per uur?
Zou me erg straf lijken. Volgens specs is het 30km tegen 15km/uur, zonder wind, met een persoon van 75kilo op een vlakke weg.

Van 15 naar 25 is een verhoging van 60%. Lijkt me dus niet dat dit ongestraft kan gebeuren.
Doe jij een rangetest met de M365? :P ik zal zien of ik dit weekend eentje doe met ES2
Nou, bij mij is het meer 23,5 km/h dan 25km/h ben rond de 80kg.
Maar ik reed vrij constant 16km (8km heen-terug) en kwam thuis met rond 45% batterij. zomers.
nu 's winters met verlichting constant aan kom ik tot 35% over, dan gaat het inderdaad wel meer richting de 20 km bereik.

 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
Zelf rij ik al 20 jaar bromscooter en wanneer ik op een fiets stap mis ik de richtingaanwijzers van de scooter. Door mijn hand uit te steken naar links of rechts voel ik me minder veilig want je hebt tenslotte maar 1 hand aan het stuur. Bij een step lijkt mij dat dit ook het geval is en misschien nog veel gevoeliger bent voor " instabiele" bewegingen zoals richting aangeven waar je naartoe wilt gaan met zulke kleine wieltjes . Zijn er voor elektrische stepjes oplossingen hiervoor?

Kennis begint met informatie vergaren.


 • GekkePrutser
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
aliberto schreef op dinsdag 5 februari 2019 @ 18:36:
Zelf rij ik al 20 jaar bromscooter en wanneer ik op een fiets stap mis ik de richtingaanwijzers van de scooter. Door mijn hand uit te steken naar links of rechts voel ik me minder veilig want je hebt tenslotte maar 1 hand aan het stuur. Bij een step lijkt mij dat dit ook het geval is en misschien nog veel gevoeliger bent voor " instabiele" bewegingen zoals richting aangeven waar je naartoe wilt gaan met zulke kleine wieltjes . Zijn er voor elektrische stepjes oplossingen hiervoor?
Inderdaad ja.. Ik heb afgelopen weekend voor het eerst op zo'n ding gereden, want ze hebben hier (Barcelona) nu een huursysteem. 1 euro per keer + 15 cent per minuut. Bleek nauwelijks goedkoper dan een taxi maar het was wel leuk om eens uit te proberen.

Maar echt, met een hand uitgestoken ben je heel erg wankel. Dat ga ik niet nog eens doen. Als ik er zelf een koop (Ik wacht nu weer op een goede aanbieding van de ES2) dan ga ik daar ook wel iets op maken ja.

Was er trouwens een van deze: https://reby.co .

 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
Ik heb mogelijk mijn eerdere eigen vraag beantwoord met betrekking tot knipperlichten en/of deze bestaan voor stepjes.
Naar mijn mening is het nog steeds niet de oplossing, mede omdat wanneer de batterijen leeg zijn je ze weer los moet schroeven.
De oplossing zou al standaard geïntegreerd moeten worden vanuit de fabrikant.

De link van de fabrikant voor de Cycl WingLights en meerdere varianten : https://cycl.bike

Video's over Cycl WingLights:

YouTube: Winglights 360 review

YouTube: WingLights 360 are live on Kickstarter - Stop near misses with a sin...

[Voor 33% gewijzigd door aliberto op 06-02-2019 03:41]

Kennis begint met informatie vergaren.


 • xileS
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online
Ik heb er nog niet veel op gereden, maar ik denk dat bv een voet uitsteken makkelijker is dan om met je handen richting aan te geven. Of gewoon vaak de richting op kijken waar je heen wilt, moet ook wel duidelijk zijn ;p.

 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
@xileS probleem is je hebt ook wel eens te maken met de donkere avonduren. Een automobilist kan mogelijk dan jouw gebaren niet zien.

Daarom blijven knipperlichten/richtingaanwijzers de beste oplossing voor zowel bestuurder van step als andere deelnemende mensen in het verkeer.

Je hebt je beide handen en voeten aan de step dus geen eventuele rare situaties of ongemakken.

Kennis begint met informatie vergaren.


 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
aliberto schreef op dinsdag 5 februari 2019 @ 23:39:
@xileS probleem is je hebt ook wel eens te maken met de donkere avonduren. Een automobilist kan mogelijk dan jouw gebaren niet zien.

Daarom blijven knipperlichten/richtingaanwijzers de beste oplossing voor zowel bestuurder van step als andere deelnemende mensen in het verkeer.

Je hebt je beide handen en voeten aan de step dus geen eventuele rare situaties of ongemakken.
1 van de redenen dat het wat onstabieler is doordat het stuur van zo´n step erg smal is maar ik doe wel altijd een arm uitsteken links en rechts. dit gaat beter als je er een zadel op hebt zitten. je bent dan veel meer in balans dan wanneer je erop staat. . alleen bij rechts moet ik dan wel even van het gas af en laat hem rollen en pak hem weer gelijk op. op sommige drukke punten sorteer ik ook van te voren voor om andere bestuurders al te laten zien waar ik heen wil. ook kan je een spiegel kopen voor op het stuur zodat je niet steeds teveel om hoeft te kijken.

 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
@drestar vind je net als mij dat knipperlichten een verplicht onderdeel van een step moet worden?

Het komt iedereen ten goede buitenom de aanschafprijs en je mogelijke trots om het geld eraan uit te geven.

Kennis begint met informatie vergaren.


 • rscheper
 • Registratie: November 2007
 • Nu online
bottom line schreef op maandag 4 februari 2019 @ 18:50:
[...]


Onderhoudsgemak: Ninebot
Comfort: Xiaomi
20km afstand: Ninebot ES2 + batterij ;) denk dat je erg krap uitkomt met een Xiaomi met 20km zonder bijtanken. En die 5km/uur is dan ook erg welkom bij zo'n lange afstand, alhoewel het niet mag :P
Bedankt voor de reactie! Zie dat de ES4 vrij duur is op Aliexpress. De M365 kan ik via de website niet fatsoenlijk vinden, via een levering vanuit Duitsland. Zie er maar een handje vol, Via de app wel, maar daar blijft 'ie vinden dat ik 102 dollar moet betalen om hem naar de US te sturen.. (ooit stond er gewoon eentje op V&A, maar te laat natuurlijk).

Ik zoek nog even verder! Wat me wel fijner lijkt bij de ES2/4 is de elektronische rem en de lampen onder de step zelf.

[Voor 5% gewijzigd door rscheper op 06-02-2019 12:26]


 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
rscheper schreef op woensdag 6 februari 2019 @ 12:23:
[...]


Bedankt voor de reactie! Zie dat de ES4 vrij duur is op Aliexpress. De M365 kan ik via de website niet fatsoenlijk vinden, via een levering vanuit Duitsland. Zie er maar een handje vol, Via de app wel, maar daar blijft 'ie vinden dat ik 102 dollar moet betalen om hem naar de US te sturen.. (ooit stond er gewoon eentje op V&A, maar te laat natuurlijk).

Ik zoek nog even verder! Wat me wel fijner lijkt bij de ES2/4 is de elektronische rem en de lampen onder de step zelf.
Hint: koop de ES2 bij een aanbieding, en ook apart de batterij.
ES4 zou tussen de €450 - €500 kosten.

Maar jij woont in de US? _/-\o_

 • rscheper
 • Registratie: November 2007
 • Nu online
https://www.aliexpress.co...7c-4bef-9721-b2afce09d21e

'Gyro:Xiaomi Mijia Ninebot ES2'

Welke is het nou? Haha! Zie de M365 in de aanbieding vanuit Spanje voor €355,- (https://www.aliexpress.co...3e-48ee-9dab-6941ddd17290)

Zijn dus ongeveer zelfde prijs.. Lastig kiezen..

 • Dejagan
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 13:11
Muntje opgooien dan maar? :)

 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
aliberto schreef op woensdag 6 februari 2019 @ 12:08:
@drestar vind je net als mij dat knipperlichten een verplicht onderdeel van een step moet worden?

Het komt iedereen ten goede buitenom de aanschafprijs en je mogelijke trots om het geld eraan uit te geven.
Ja zeker. het zou erg handig zijn knipperlichten erop .dan wel kleintjes die fel licht geven en geïntegreerd zitten
en niet van die opzet of uitsteek lichten.

 • xileS
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online
lichtjes hadden idd geïntegreerd mogen zijn, maar helaas. Op de (meeste) fietsen heb je die ook niet, alleen lukt dat op de fiets wel prima met de hand.

 • dr.nld
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 13:10
Deze lampjes zojuist besteld voor after market:

2 stks Road Fiets Turn Signal LED Verlichting CNC Aluminium Stuur Indicator Lights Fietsen Sport Steering Waarschuwingslichten
https://s.click.aliexpress.com/e/c5KWDhDO

Don't Dream it, Be it


 • Wortelstok
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 21-02 23:15
drestar schreef op zondag 3 februari 2019 @ 15:53:
Die lijkt veel op de Zoom Stryder
Ja inderdaad zou best dezelfde kunnen zijn maar ander kleurtje en rebranded. De Kugoo S1 is wel veel goedkoper dan de Zoom Strider.
Leuke review vergelijking met de Xiaomi op Youtube.

 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
dr.nld schreef op donderdag 7 februari 2019 @ 09:56:
Deze lampjes zojuist besteld voor after market:

2 stks Road Fiets Turn Signal LED Verlichting CNC Aluminium Stuur Indicator Lights Fietsen Sport Steering Waarschuwingslichten
https://s.click.aliexpress.com/e/c5KWDhDO
Dat zijn hele andere prijzen dan wat ik gezien had. Hopelijk zijn ze vocht en regen bestendig.
Ben best benieuwd naar jouw ervaringen ook op lange termijn.

Ik zag gisteren als Nederlander dat je in Antwerpen stepjes kan uitproberen of huren.
Zeer interessant om dit een keer uit te proberen.
Kijk Nederland zo kan het ook.....

Zelf ben ik 187cm lang. In een bepaalde video werd er een opmerking gemaakt dat de verkoper bij een bepaalde step voorover moest bukken omdat het stuur eigenlijk te laag/kort was.

Het idee om op een elektrische stepscooter te rijden lijkt me heel leuk maar tot op heden heb ik 0 komma 0% ervaring hiermee.
De voordelen zijn er zeker zoals je voertuig makkelijk in de trein of auto meenemen of in huis en dan opladen (ik heb geen stroom in schuurtje op binnenplaats) . Ga je weer op stap klik en direct wegrijden.

Een autorijbewijs heb ik niet en een bromscooter moet ik achterlaten overal waar je naar toegaat.

[Voor 47% gewijzigd door aliberto op 07-02-2019 17:10]

Kennis begint met informatie vergaren.


 • Bamiballen
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 26-01 15:43

 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
Ik heb de reportage gekeken maar wat heeft dit met stepjes te maken? Ik begrijp de link niet.

Kennis begint met informatie vergaren.


 • Dejagan
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 13:11
aliberto schreef op vrijdag 8 februari 2019 @ 02:00:
[...]


Ik heb de reportage gekeken maar weet heeft dit met stepjes te maken? Ik begrijp de link niet.
Er komt op dat moment wat hij linkt iemand op een e-step langsgereden. ;)

 • aliberto
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20-03 15:05
Lol dat heb ik niet eens gezien. Bedankt voor het uitleggen.

Kennis begint met informatie vergaren.


 • djmaster329
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 22:50
Ik heb mijn M365 inmiddels een week in gebruik, ongeveer 70 kilometer gereden. Vanmiddag heb ik zo’n beschermblokje voor de kabel van het achterlicht geplaatst. Nu merk ik dat het achterlicht ruim de helft minder fel is dan voorheen. Ik weet jammergenoeg niet 100% zeker of dat het voor het plaatsen van het blokje gewoon gewerkt heeft. Los van de felheid lijkt het achterlicht nog wel normaal te werken; het lampje knippert en pulseert nog wel gewoon bij remmen of opladen, alleen minder fel. Heeft iemand dit misschien ook meegemaakt?

 • dr.nld
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 13:10
djmaster329 schreef op zaterdag 9 februari 2019 @ 20:09:
Ik heb mijn M365 inmiddels een week in gebruik, ongeveer 70 kilometer gereden. Vanmiddag heb ik zo’n beschermblokje voor de kabel van het achterlicht geplaatst. Nu merk ik dat het achterlicht ruim de helft minder fel is dan voorheen. Ik weet jammergenoeg niet 100% zeker of dat het voor het plaatsen van het blokje gewoon gewerkt heeft. Los van de felheid lijkt het achterlicht nog wel normaal te werken; het lampje knippert en pulseert nog wel gewoon bij remmen of opladen, alleen minder fel. Heeft iemand dit misschien ook meegemaakt?
Ik had het gevoel dat het door nattig weer gekomen was. Helaas heb ik hetzelfde ervaren na 90km. Drestar volgens mij ook.

Ik heb het licht laten drogen en nog niet de tijd gehad om hem echt uit elkaar te halen om te kijken of ik op de printplaat nog iets zie. Doe het wel even met een clip on fietslamp.

Bouwkwaliteit is dus gewoon uitermate teleurstellend.
Heb al nieuwe lamp besteld op Ali.

Don't Dream it, Be it


 • djmaster329
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 22:50
Ik heb deze week inderdaad een aantal keer door regen heen gereden. Niet persé harde regen, maar genoeg om ergens tussen te kunnen gaan zitten. Zal de lamp morgen wel eens beter bekijken.

 • drestar
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 14-07-2022
djmaster329 schreef op zaterdag 9 februari 2019 @ 20:09:
Ik heb mijn M365 inmiddels een week in gebruik, ongeveer 70 kilometer gereden. Vanmiddag heb ik zo’n beschermblokje voor de kabel van het achterlicht geplaatst. Nu merk ik dat het achterlicht ruim de helft minder fel is dan voorheen. Ik weet jammergenoeg niet 100% zeker of dat het voor het plaatsen van het blokje gewoon gewerkt heeft. Los van de felheid lijkt het achterlicht nog wel normaal te werken; het lampje knippert en pulseert nog wel gewoon bij remmen of opladen, alleen minder fel. Heeft iemand dit misschien ook meegemaakt?
dr.nld schreef op zaterdag 9 februari 2019 @ 22:03:
Ik had het gevoel dat het door nattig weer gekomen was. Helaas heb ik hetzelfde ervaren na 90km. Drestar volgens mij ook.
Ja heb hetzelfde meegemaakt. na het plaatsen van het blokje deed mijn lamp het nog gewoon. echter na een paar ritjes daarna ineens minder fel en niet eens door de regen ermee gereden ofzo. ik denk dat het niet perse door het blokje of regen komt maar dat de lampjes zelf gewoon niet zo goed zijn. inmiddels heb ik al een nieuw lampje erop zitten en deze doet het gewoon nog met blokje erop. het was wel een beetje rottig monteren want de gaten voor de schroefjes in het licht waren te groot en zat geen draad in om ze in vast te draaien. deze gaten heb ik dus eerst zelf moeten dichtmaken voordat de schroefjes erin vast konden worden gedraaid. een beetje vreemd dus. maar ik heb weer licht. ook heb ik een apart achterlicht erop gezet wat groter is. dit gemonteerd net onder het zadel en verlicht ook het kenteken van de step.

[Voor 45% gewijzigd door drestar op 10-02-2019 00:58]


 • rscheper
 • Registratie: November 2007
 • Nu online
Mijn M365 is ook onderweg, ik kwam er achter dat we in onze parkeergarage op het werk ook een speciale plek hebben om je elektrische fiets (step dus ook) op te laden, dus qua afstand maakt het niet meer uit.

Ben nog wel benieuwd of iemand onderdelen van Curious Joe heeft besteld? Zo'n Display Cover van rubber lijkt me erg nuttig, samen met de Fender aan de achterkant en eventueel zo'n vibration damper van 0,4mm omdat het een nieuw exemplaar is. Ook de cable protection lijkt me erg nuttig, maar gezien de verzendkosten ook €12,- zijn ben ik wel benieuwd of er hier ervaringen mee zijn.

 • Dejagan
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 13:11
rscheper schreef op zondag 10 februari 2019 @ 14:06:
Mijn M365 is ook onderweg, ik kwam er achter dat we in onze parkeergarage op het werk ook een speciale plek hebben om je elektrische fiets (step dus ook) op te laden, dus qua afstand maakt het niet meer uit.

Ben nog wel benieuwd of iemand onderdelen van Curious Joe heeft besteld? Zo'n Display Cover van rubber lijkt me erg nuttig, samen met de Fender aan de achterkant en eventueel zo'n vibration damper van 0,4mm omdat het een nieuw exemplaar is. Ook de cable protection lijkt me erg nuttig, maar gezien de verzendkosten ook €12,- zijn ben ik wel benieuwd of er hier ervaringen mee zijn.
Ik heb zelf de throttle en display sticker van Curious Joe, display sticker is wel echt aan te raden omdat bij hevige regen water bij de powerknop naar binnen kan zonder zo'n sticker. Cable protector voor je achterlicht is echt essentieel. Daarnaast heb ik ook de deluxe 0.4mm spacer en die is echt perfect passend op een nieuwe step, zou die versie dan ook nemen i.p.v. de paar euro goedkopere bij Joe. :) Door die fender wordt het verzenden wel prijzig inderdaad.

 • xileS
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online
De deluxe spacer 0,4 mm heb ik ook gelijk bij ontvangst ertussen gezet, maar zorgt bij mij er voor dat het erg last in en uitklappen is. Voelt erg strak, wellicht wordt dit op termijn nog beter.

 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
Don't know what happened :/
Was aan het rijden, bijna op het werk, ik rijd over een tramspoor en opeens 'blokkeert' het voorwiel.
Niet blokkeren zoals wanneer je het op slot doet, maar het lijkt me wel een probleempje te zijn met de rem / regeneratiemodule.
Step zelf is niets speciaals aan. Verbinden met de app geeft geen foutcodes. En op slot doen lukt me ook nog altijd (waarmee het moeilijker wordt om het voorwiel te draaien)

Ik kijk er al tegenop om straks te voet/met de metro naar de bus te gaan :'(
Vooral aangezien je het voorwiel nodig hebt om te slepen, en dat net geblokkeerd is... :9

Vindt er ook niet direct iets van terug op het internet, maar ik denk dat ik deze avond maar eens wat ga opendoen.

 • xileS
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online
bottom line schreef op maandag 11 februari 2019 @ 09:41:
Don't know what happened :/
Was aan het rijden, bijna op het werk, ik rijd over een tramspoor en opeens 'blokkeert' het voorwiel.
Niet blokkeren zoals wanneer je het op slot doet, maar het lijkt me wel een probleempje te zijn met de rem / regeneratiemodule.
Step zelf is niets speciaals aan. Verbinden met de app geeft geen foutcodes. En op slot doen lukt me ook nog altijd (waarmee het moeilijker wordt om het voorwiel te draaien)

Ik kijk er al tegenop om straks te voet/met de metro naar de bus te gaan :'(
Vooral aangezien je het voorwiel nodig hebt om te slepen, en dat net geblokkeerd is... :9

Vindt er ook niet direct iets van terug op het internet, maar ik denk dat ik deze avond maar eens wat ga opendoen.
Ninebot toch? Ook geen rode icoontjes op het scherm?

 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
xileS schreef op maandag 11 februari 2019 @ 20:00:
[...]

Ninebot toch? Ook geen rode icoontjes op het scherm?
Niets. Step / elektronica is perfect in orde. Vermoed dat het iets is met de spoel. Heb het voorwiel al even opengehaald, niets speciaals gezien. Maar was er toch al 2uur mee bezig, dus het zal iets zijn voor volgende dagen. Sterke magneet joh :o
Weet nu ook wel hoe ik de rubber moet vervangen eventueel :P :'(

 • Ali27490
 • Registratie: Februari 2019
 • Laatst online: 29-06-2019
*knip* spam

[Voor 95% gewijzigd door Mx. Alba op 14-02-2019 11:49]


 • bottom line
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:14
Niet mogelijk.

[Voor 59% gewijzigd door Mx. Alba op 14-02-2019 11:50]


 • Ali27490
 • Registratie: Februari 2019
 • Laatst online: 29-06-2019
Waarom denk je zo? Er zijn veel bedrijven met toestemming in Nederland, zoals veeley en stint, maar ze zijn erg duur ...
Vond onlangs ook een artikel van RDW - Advies aanpassing kader voor toelating Bijzondere bromfietsen. 06 december 2018
- https://www.rdw.nl/over-r...ng-bijzondere-bromfietsen

Dit advies gaat over de wenselijkheid van een aanpassing van het kader voor de toelating en het veilig gebruik op de weg van licht gemotoriseerde voertuigen, voor zover deze niet onder Europese regelgeving (kunnen) vallen. De minister heeft gevraagd om vooruitlopend op het definitieve advies van de RDW een handelingsperspectief voor de korte termijn te schetsen. Lees hier het rapport Voorlopig advies herziening kader bijzondere bromfietsen (pdf, 797kb).
Pagina: 1 2 3 ... 44 Laatste

Let op:
Zoals in de topicstart al duidelijk is aangegeven, er is op het moment nog steeds veel onduidelijk over de legaliteit van het gebruik van e-steps op de openbare weg in Nederland. Dat betekent niet dat de e-steps op zichzelf illegaal zijn, op privéterrein mogen ze sowieso zonder restricties gebruikt worden.
Gebruik op de openbare weg is te aller tijden voor rekening en risico van de berijder en het is de berijder die zich bewust moet zijn van de geldende regels op de plaats waar hij of zij een e-step gebruikt.

Andere gebruikers hierover aanspreken is daarom ongewenst en wordt niet getolereerd en willen we daarom hierna ook niet meer zien.

RECALL:
Xiaomi heeft een recall uitgevaardigd voor de Mi Electric Scooter.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee