Acties:
 • +8Henk 'm!

 • Strykeforce
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 21:17
Daarom ook dat "tax the rich" wanneer het op inkomen aankomt ook niet werkt, de werkende populatie die vanuit hun maandelijkse inkomen veel krijgen zijn juist slecht af door alle belastingen, het loont bijna niet.

De opmerkingen die gemaakt wordt dat je via een eigen zzp (wel in BV vorm dan) constructie net zo veel zou verdienen als in loondienst is ook pure onzin wanneer je het slim aan pakt. Alles vanuit zo'n constructie naar prive trekken in de vorm van salaris en dividend zal wel netto gezien al stukje hoger zijn maar de echte win zit in het feit dat je het ook simpelweg in de BV kan laten staan!

(Overigens is een AOV bijvoorbeeld ook aftrekbaar van je inkomen, de andere verzekeringen zijn allemaal zakelijke kosten die je zou afsluiten)

Simpelweg een "normale" levensstijl begaan maar veel geld in een BV laten staan zal je veel meer brengen dan elke maand en alles gestort te krijgen en ook nog eens VRH in box 3 te moeten betalen, als je al niet aan het leven bent naar je hoge inkomen en alles weer op is aan het einde van de maand ;). Juist door het zakelijk te laten staan en alleen winstbelasting te betalen kan je veel meer gaan schuiven met het extra geld, jezelf een hypotheek geven, investeren in bedrijven/vastgoed etc...

Maar goed, daar is het freelance topic voor ;)

 • KillaZ
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 23:14
Hier kan echt nog wel wat bij hoor. FP&A is alleen vrij breed, wat houdt je takenpakket in?

K to the KillaZ


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • CornermanNL
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 21:53
Dan zou ik toch eens gaan kijken wat je met je geld gaat doen, investeren, meer gebruik maken van je leencapaciteit. Want die is uitstekend met dat inkomen. Juist bij meer verdienen komt ook meer gebruik maken van de andere voordelen van veel verdienen naast het pure netto inkomen plaatje. Er zijn opties zat.

Gelukkig realiseer je je nog wel dat je in de absolute top zit. En wat is rijkdom ? Is dat een cijfer of heeft het met veel meer te maken?

Een leuk experiment is een maand leven van een minimum inkomen (voor de dagelijkse dingen uiteraard, de hypotheek moet betaald worden ;) ). En dan zie je vanzelf waar er nog een bak met geld uitloopt.

Of is de perceptie van luxe leven steeds verder opgeschoven?

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • koentjuh
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 16:54
Hier vergelijkbaar “package” in de finance hoek maar dan met lease auto ipv uitkering mobiliteitsbudget. Er is natuurlijk een verschil tussen rijk voelen en onbezorgd leven. Wij kunnen onbezorgd leven, gaan regelmatig op vakantie (38 vakantiedagen moeten op…) maar het salaris kent ook beperkingen :-) zeker met drie kinderen die groeien als kool.

Wat mij erg down to earth houdt is dat ik om mij heen ook mensen heb die het aanzienlijk minder goed hebben. (Klinkt decadent maar niet zo bedoelt). Het gevaar vanuit the big 4 is dat je eigenlijk al vanuit de universiteit omringt bent met mensen die relatief veel verdienen, grote stappen hebben gemaakt en daar naar leven. Daardoor leef je wel in een bubbel van mensen die gewoon goed (of te goed) verdienen.

 • CakeYay
 • Registratie: Juli 2022
 • Laatst online: 31-05 21:34
unezra schreef op donderdag 25 mei 2023 @ 07:40:
[...]


Je kunt er zeker op terugkomen, maar ik zou wel met bewijsmateriaal aankomen.

In dit soort situaties leg ik het initiatief juist bij voorkeur bij de collega die om salarisverhoging vraagt. Ik laat diegene onderzoek doen en met dát materiaal, ga ik aan de slag. Ik toets het, kijk er naar en als redelijk, ga ik met HR in gesprek om te kijken wat er al dan niet mogelijk is. (Salarisverhogingen zijn bij ons nooit enkel de verantwoordelijkheid van de manager in kwestie, maar altijd in samenspraak met HR en een higher-up. Voor zover ik weet is dat ook wel gebruikelijk, onder andere om vriendjespolitiek en wildgroei te voorkomen.)

Een manier van onderzoek doen, is juist het bekijken van relevante vacatureteksten.

Solliciteren kan zeker, maar dan is het wel zinvol om echt bereid te zijn weg te gaan en in dat geval zou ik kijken naar meer factoren dan alleen salaris.

Wat ook zinvol kan zijn, is als je je leidinggevende niet nu kunt overtuigen, kijken hoe je wél naar het gewenste salaris toe kunt groeien. Samen een plan van aanpak maken met resultaatsafspraken. Op die manier krijg je idealiter ook goed boven water waarom je leidinggevende nu geen salarisverhoging wil toekennen. (Tegelijkertijd, hou er ook rekening mee dat er andere factoren in het spel kunnen zijn dan enkel jouw functioneren.)

Mocht salarisgroei geen optie zijn, kijk dan eventueel naar andere zaken die interessant zijn. Groter studiebudget, meer uren werken voor hetzelfde loon (effectief ook een salarisverhoging maar soms makkelijker te realiseren), meer verantwoordelijkheden / andere functie (met ditto bijpassend salaris), etc.

Genoeg mogelijkheden die je best kunt uitwerken in een open gesprek met je manager, aangevuld met het nodige zelfonderzoek.

Overigens vind ik het voor een supportdeskfunctie bij gegeven werkervaring niet eens heel schokkend, maar het kan zijn dat net dát woord wat vertekend. Cloud Engineer neigt naar hoger salaris, Support Desk maakt dat ik denk "mwah" (als dat 1e lijns, misschien 2e lijns is). Wellicht dat iets meer context helpt.
Bedankt voor je bericht.

In januari heb ik samen met mijn manager een plan van aanpak opgesteld. Dit plan beslaat een periode van ongeveer 2 jaar, waarin ik een aantal certificaten moet behalen en mijzelf verder moet ontwikkelen. Binnenkort heb ik een overleg met mijn manager, dus wellicht kan ik dan wat meer afspraken met hem maken.

Ter verduidelijking van mijn functie:

Binnen ons bedrijf hanteren we niet echt een onderscheid tussen eerste-, tweede- en derdelijns ondersteuning. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor het afhandelen van tweede- en derdelijnstickets. Daarnaast heb ik ook enkele kleine migraties van tenants uitgevoerd. Bovendien fungeer ik als AD-HOC Engineer, wat inhoudt dat ik regelmatig naar klanten ga wanneer ondersteuning op afstand niet mogelijk is.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20:03

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

CakeYay schreef op donderdag 25 mei 2023 @ 21:23:
[...]
Bedankt voor je bericht.

In januari heb ik samen met mijn manager een plan van aanpak opgesteld. Dit plan beslaat een periode van ongeveer 2 jaar, waarin ik een aantal certificaten moet behalen en mijzelf verder moet ontwikkelen. Binnenkort heb ik een overleg met mijn manager, dus wellicht kan ik dan wat meer afspraken met hem maken.
Klinkt zinvol om in dat gesprek ook te praten over financiële groeimogelijkheden bij gegeven en afgesproken ontwikkeling. Het is niet heel raar die 2 aan elkaar te koppelen en daar harde resultaatsafspraken over te maken.

Bied beiden zekerheid én je eigen marktwaarde neemt ook toe, waardoor, mocht je straks toch op zoek gaan naar een andere baan, je meteen meer kunt vragen.

Ter vergelijk, mijn werkgever valt onder de CAO ziekenhuizen. IT supportdesk (vrij diverse functie, 1e en 2e lijn, maar geen hard onderscheid) zit op dit moment in schaal 45. Trede uiteraard afhankelijk van opleiding, kennis en relevante werkervaring. Zwaardere functies binnen de IT afdeling zitten logischerwijs in hogere schalen. (Die salarissen zijn overigens voor 36 uur en gaan in december dit jaar en juni 2024 nog stijgen tov de huidige, die gebaseerd zijn op de tabel van juni 2023.)

https://cao-ziekenhuizen....alen-premies-vergoedingen
Ter verduidelijking van mijn functie:

Binnen ons bedrijf hanteren we niet echt een onderscheid tussen eerste-, tweede- en derdelijns ondersteuning. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor het afhandelen van tweede- en derdelijnstickets. Daarnaast heb ik ook enkele kleine migraties van tenants uitgevoerd. Bovendien fungeer ik als AD-HOC Engineer, wat inhoudt dat ik regelmatig naar klanten ga wanneer ondersteuning op afstand niet mogelijk is.
Klinkt als een heel diverse functie waar ook nog genoeg groeimogelijkheden zijn.

Hoe zit je qua salaris in verhouding met je collega's? Dat is ook een zinvolle afspiegeling. Denk ook dat dát onderdeel van het gesprek moet zijn. Niet alleen je beloning ten opzichte van de markt (hou wel rekening met de sector, de ene sector betaald beter dan de andere maar je ziet soms ook wat gekke curves zoals bij de overheid, waar lagere IT functies relatief goed betaald worden, maar hogere functies in vergelijking met het bedrijfsleven vaak juist relatief slecht), maar ook van je collega's. Er is niets mis met met je collega's praten over hun salaris en dát gebruiken als argument naar je manager om er direct salaris bij te krijgen, of een groeipad af te spreken.

Je manager zal het salaris van je collega's niet mogen delen, onderling mogen jullie dat wél en daarmee heb je leverage richting je manager. Als er onderling verschillen zijn, moet je manager dat zinvol uit kunnen leggen. (Al is het maar dat in sommige gevallen, salarissen vanuit historie op een bepaalde manier zijn gegroeid. Salarissen moeten logisch verklaarbaar zijn, betekend helaas niet dat salarisverschillen altijd fair zijn.

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


Acties:
 • +4Henk 'm!
 • Pinned

 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Topicstarter
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 4% gewijzigd door True op 26-05-2023 14:44]

Twente | 5530 Wp JA Solar - 14x395 33° op Zuid


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Zenix
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 00:11

Zenix

BOE!

@Thomas Je kan je pakket beter berekenen hier: https://www.vismaraet.nl/bruto-netto-salaris-berekenen/ Daarbij werkgeverslasten op Ja zetten, dan zie je ook de pensioenbijdrage die behoorlijk hoog is. Dan kan je het lijstje compleet maken.

10680Wp | Stuur DM voor Raisin of IBKR bonus


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Orangelights23
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 20:17
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:08

Chaes

#HODL

Ben benieuwd of er hier nog branchegenoten aanwezig zijn.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
@Chaes 70 tot 80 uur per week werken?! Hoe lang hou je dat al vol?

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Hbeez
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 22:00
Het valt me op hoevaak deel 4 wordt weggelaten/vergeten, terwijl dat toch een belangrijk deel van de package is.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Topicstarter
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 16% gewijzigd door True op 26-05-2023 17:15]

Twente | 5530 Wp JA Solar - 14x395 33° op Zuid


Acties:
 • +14Henk 'm!

 • Division
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 21:24
Ik sta er van te kijken hoe veel ERVAREN IT professionals er hier minder dan 4K per maand verdienen. Nu zijn IT'er doorgaans niet altijd sterk in onderhandelen, maar we zouden er goed aan doen om wat beter voor onszelf op te komen. Begrijp me ajb niet verkeerd, maar als je even stilstaat bij cost of living + kennisinvestering+ hoge vraag naar personeel dan moet je toch conclusies trekken?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
Mja, zelf verdien ik ook ruim meer, maar dat wil niet zeggen dat ik met de juiste arbeidsvoorwaarden niet genoegen zou nemen met minder dan 4k per maand.

Oftewel, het hele package is belangrijk inclusief deel 4 die dus inderdaad vaak achterwege gelaten wordt om te bepalen of het brutomaandsalaris goed is of niet.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Orangelights23
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 20:17
Division schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 17:29:
Ik sta er van te kijken hoe veel ERVAREN IT professionals er hier minder dan 4K per maand verdienen. Nu zijn IT'er doorgaans niet altijd sterk in onderhandelen, maar we zouden er goed aan doen om wat beter voor onszelf op te komen. Begrijp me ajb niet verkeerd, maar als je even stilstaat bij cost of living + kennisinvestering+ hoge vraag naar personeel dan moet je toch conclusies trekken?
Is er nog wel zo’n hoge vraag? Ik hoor steeds meer IT’ers dat ze minder opdrachten kunnen vinden als zelfstandige, er tientallen mensen solliciteren op vacatures, tijdelijke contracten tijdelijk blijven door onzekerheid enzovoorts. Hier in Zweden in mijn organisatie kregen we laatst 47 reacties op een senior developer vacature, in 1 van onze dochterondernemingen waardoor de naamsbekendheid van de moeder lager is.

Ik schets het enigszins dramatisch, maar ‘de goede jaren’ uit 2015-2021 lijken wel redelijk voorbij. Hopelijk een kleine dip.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
@Orangelights23 Dat zie ik ook. Maar aan de andere kant zie ik ook door een tekort aan (goedgeprijsd) Nederlands aanbod dat er weer over de grenzen buiten de EU wordt gekeken naar handjes.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Division
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 21:24
Orangelights23 schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 18:35:
[...]


Is er nog wel zo’n hoge vraag? Ik hoor steeds meer IT’ers dat ze minder opdrachten kunnen vinden als zelfstandige, er tientallen mensen solliciteren op vacatures, tijdelijke contracten tijdelijk blijven door onzekerheid enzovoorts. Hier in Zweden in mijn organisatie kregen we laatst 47 reacties op een senior developer vacature, in 1 van onze dochterondernemingen waardoor de naamsbekendheid van de moeder lager is.

Ik schets het enigszins dramatisch, maar ‘de goede jaren’ uit 2015-2021 lijken wel redelijk voorbij. Hopelijk een kleine dip.
Ik hoor nog steeds dat er hoge vraag is en dat het moeilijk blijft om "goede, ervaren" developers te vinden en te binden.

Als ik bij recruitment even meekijk over de schouder, dan zie ik wel dat er in de laatste 12 maanden een stijging is in het aantal sollicitanten per vacature. En dan met name in de sollicitanten van buiten de EU die graag een baan in de EU willen. Of van sollicitanten die een visa sponsor nodig hebben om een soortgelijke reden. Op sommige vacatures is de ratio lokaal:buitenlands echt 1:8.

Wat er wereldwijd aan de hand is, spreekt redelijk voor zich. Let maar eens op hoeveel vacatures tegenwoordig in vetgedrukte tekst vermelden: "Nederlands spreken is een vereiste!". Spoiler: Dat gaat niet per se om het NL spreken.

47 reacties op een vacature is trouwens niet veel. Realistisch gezien heb je van de 50 aanmeldingen pakweg 6 waar je uberhaupt mee kan gaan praten. Dat is nog steeds weinig competitief als je het vergelijkt met vaak tientallen erg kundige seniors beschikbaar voor een rol, rond 2011.

Wat wel VEEL reacties trekt zijn remote vacatures. Maar ook daar is de ratio talent:bulk niet optimaal. Je bent dan al makkelijk 100 CV's verder om 5 matches te vinden.

Edit: visa, niet VISA :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Chaes
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 23:08

Chaes

#HODL

sOid schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 16:57:
@Chaes 70 tot 80 uur per week werken?! Hoe lang hou je dat al vol?
Nu zo'n 1.5 jaar (zie post). Nog een paar jaartjes denk ik en dan verhuizen naar de buy-side (private equity).

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20:03

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

Division schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 17:29:
Ik sta er van te kijken hoe veel ERVAREN IT professionals er hier minder dan 4K per maand verdienen. Nu zijn IT'er doorgaans niet altijd sterk in onderhandelen, maar we zouden er goed aan doen om wat beter voor onszelf op te komen. Begrijp me ajb niet verkeerd, maar als je even stilstaat bij cost of living + kennisinvestering+ hoge vraag naar personeel dan moet je toch conclusies trekken?
Zal vooral van de functie afhangen en wat je als "ervaren" beschouwt.
Als helpdeskmedewerker is 4K al behoorlijk hoog (hoe veel jaar ervaring je ook hebt), als technisch specialist heb je daar ook al de nodige jaren ervaring voor nodig. Vergeleken met andere beroepen zitten ICT'ers vaak helemaal niet slecht.

(Voor het idee, genoemde helpdeskmedewerker zit in de CAO ziekenhuizen in schaal 45, da's ook waar, als ik het goed bij elkaar Google, een HBO verpleegkundige in zit.)

Tegelijkertijd, modaal ligt anno 2023 op € 3.086 bruto per maand.

Kortom, ICT'ers hebben volgens mij over het algemeen redelijk weinig reden tot klagen en verdienen vaak voor hun opleiding, werkervaring en verantwoordelijkheden, relatief veel ten opzichte van andere begroepsgroepen.

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CVTTPD2DQ
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 23:08
Division schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 19:10:
Wat er wereldwijd aan de hand is, spreekt redelijk voor zich. Let maar eens op hoeveel vacatures tegenwoordig in vetgedrukte tekst vermelden: "Nederlands spreken is een vereiste!". Spoiler: Dat gaat niet per se om het NL spreken.
Waar gaat het dan om? Volgens mij is het niet verboden om een Europese werkvergunning te eisen?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • tacticusa
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 16:16
1. Wie ben je:
• Leeftijd: 26
• Opleiding: Master AI / Master Fysica
• Werkervaring: 2.5 jaar

2. Wat doe je:
• Functie: Data Scientist
• Werkgever/branche: IT
• (Werk) Locatie(s): Gent
• Aantal vakantiedagen: 26
• Gewerkte uren/week: 39 p/w
• Reistijd: 60 min
• Thuiswerken: Kan, 1 dag/week
• Werkdruk: laag

3. Wat verdien je:
• Vast maandsalaris (bruto): € 3750
• Vakantiegeld: bestaat niet in belgie
• Bonus, toeslagen, etc: 1 maand salaris
• Dertiende/veertiende maand: ja, beide
• Totaal bruto jaarsalaris (jaarbasis, totaal van bovenstaande): € 55000

4. Secundaire arbeidsvoorwaarden en package:
• Mobiliteit per jaar: €0.40 per KM, gratis OV, deelwagens gratis ter beschikking
• Overige: thuiswerk, internet
• opleidingsbudget: 3500
• Laptop, GSM, volledig glijdende uren, ...
• Package (jaarbasis, totaal van bovenstaande): € 60k

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 22:11

Secsytime

Automagisch

unezra schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 19:50:
[...]


Zal vooral van de functie afhangen en wat je als "ervaren" beschouwt.
Als helpdeskmedewerker is 4K al behoorlijk hoog (hoe veel jaar ervaring je ook hebt), als technisch specialist heb je daar ook al de nodige jaren ervaring voor nodig. Vergeleken met andere beroepen zitten ICT'ers vaak helemaal niet slecht.

(Voor het idee, genoemde helpdeskmedewerker zit in de CAO ziekenhuizen in schaal 45, da's ook waar, als ik het goed bij elkaar Google, een HBO verpleegkundige in zit.)

Tegelijkertijd, modaal ligt anno 2023 op € 3.086 bruto per maand.

Kortom, ICT'ers hebben volgens mij over het algemeen redelijk weinig reden tot klagen en verdienen vaak voor hun opleiding, werkervaring en verantwoordelijkheden, relatief veel ten opzichte van andere begroepsgroepen.
Als dat het salaris is van schaal 45 ben ik benieuwd hoe weinig iemand in schaal 1 dan wel niet krijgt 🤣

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23:05
innova58 schreef op woensdag 24 mei 2023 @ 09:23:
[...]


Vergeet niet de (optionele) verzekeringen en eigen pensioen mee te nemen in je vergelijking. Volgens mij is het verschil daarna nihil. Met name als je de andere benefits zoals bonus en lease etc. ook meeneemt. Klinkt allemaal leuk en aardig zzp'en, maar bij een salaris van rond de 150k zijn de verschillen niet super groot meer. Wellicht als je 150+ eur per uur kan factureren als fiscalist, maar daar kan ik niks over zeggen.
De vergelijking:

- een salaris van 150k bruto, incl vakantiegeld+bonus, minus 5k eigen pensioeninleg geeft 145k belastbaar en netto 82k.

- een jaaromzet van 200k (is prima haalbaar als je 150k in loondienst waard bent), minus 5k kosten geeft 195k winst. Dan zelfstandigenaftrek, MKB winstvrijstelling, 20k pensioeninleg en 5k AOV geeft netto 103k.

Verschil is 21k netto met een vergelijkbaar pensioen. Dat is 25% hoger netto inkomen dan in loondienst, en daar komen nog allerlei extra's, subsidies en andere aftrekposten bij als je er voor in aanmerking komt. Het verschil kan makkelijk oplopen tot 50% meer kan ik je uit ervaring vertellen, ook bij dit soort bedragen.

Nu zijn lang niet alle interne functies beschikbaar voor freelancers, dus afhankelijk van wat voor werk je wilt doen heb je geen keus of je als freelancer of als loondienst medewerker aan de slag gaat. Developers en consultants kunnen zelf kiezen.

Ergens kun je ook de vraag stellen of je maar steeds meer geld en inkomen na moet streven. Ergens is genoeg genoeg en meer geld maakt niet meer gelukkig. Werkplezier is in ieder geval belangrijker dan geld, zeker bij dit soort bedragen.

Andere aspecten als reistijd, het soort product waar je aan werkt wat je persoonlijk leuker vindt (high tech machine / banken app / streaming video dienst / webshops / ...), een specifieke bedrijfscultuur, of simpelweg fijne collegas waar je al 10-20 jaar mee samenwerkt kunnen veel meer bijdragen aan je geluk dan het verschil tussen 80k en 100k netto per jaar.

De contractvorm waarin je werkt zegt voornamelijk iets over wie het risico (op werkeloosheid/ziekte/recessie/etc) draagt en wat dat risico waard is. In beide contractvormen kun je je werkuren aanpassen of onbetaald verlof opnemen om zo veel of zo weinig te werken als je wilt.

[Voor 3% gewijzigd door pirke op 27-05-2023 00:45]

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


 • Hahn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 00:45
Secsytime schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 23:12:
[...]


Als dat het salaris is van schaal 45 ben ik benieuwd hoe weinig iemand in schaal 1 dan wel niet krijgt 🤣
zoeken bij google naar 'cao ziekenhuizen schaal 1', minimaal €2129 ;)

The devil is in the details.


 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20:03

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

Secsytime schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 23:12:
[...]
Als dat het salaris is van schaal 45 ben ik benieuwd hoe weinig iemand in schaal 1 dan wel niet krijgt 🤣
Schaal (functiegroep), niet trede.

Functiegroep 5 (de laagste), trede 0 zit op €2129 bruto vanaf 1 februari dit jaar en zal op 1 juni 2024 uitkomen op €2429 bruto per maand. Functiegroepen zijn telkens increments van 5 en er zit overlap qua salaris tussen de functiegroepen. In the end is het een loongebouw van 1 tot 100, opgedeeld in logische functiegroepen. (Als je het plafond van je functiegroep hebt bereikt, kun je niet zomaar over naar een hogere functiegroep.)

Geen idee overigens wát er in functiegroep 5 zit en zelden zal iemand binnenkomen op de laagste trede. (Trede nul, wat de hoogste trede is, is afhankelijk van de functiegroep, maar functiegroep 5 heeft 9 als hoogste trede, functiegroep 80 heeft 17 als hoogste trede.

Volledige loongebouw (zonder gekoppelde functies, daar heb ik niet 123 documentatie van):
https://cao-ziekenhuizen....alen-premies-vergoedingen

[Voor 12% gewijzigd door unezra op 27-05-2023 09:09]

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • RagingPenguin
 • Registratie: December 2012
 • Niet online
CVTTPD2DQ schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 21:14:
[...]


Waar gaat het dan om? Volgens mij is het niet verboden om een Europese werkvergunning te eisen?
Ik kan niet de gedachten van de persoon waar je op reageerd lezen, maar ik denk het we aan het einde van Covid een backlog aan kennismigraten hebben die hun plannen moesten uitstellen. Wij zijn in ons team ook opzoek naar uitbreiding en van ~80 reacties (op niveau, eerst gefilterd door HR), waarvan ~50 uit India, maar 4 uit de EU en niemand die nu in Nederland woont. Als enigsinds capable developer in Nederland ben je nog steeds een pracktisch instant hire (net als in de afgelopen 20 jaar). Wat ik nog wel zie is een leger aan bootcampers en autodictaten die heel hard hun best doen om ergens tussen te komen, maar voor de meeste bedrijven gewoon niet interessant genoeg zijn.

 • FirePuma142
 • Registratie: April 2004
 • Niet online
pirke schreef op zaterdag 27 mei 2023 @ 00:40:
[...]


De vergelijking:

- een jaaromzet van 200k (is prima haalbaar als je 150k in loondienst waard bent), minus 5k kosten geeft 195k winst. Dan zelfstandigenaftrek, MKB winstvrijstelling, 20k pensioeninleg en 5k AOV geeft netto 103k.
Dat is een erg voordelige AOV, en je hebt nog een aantal andere verzekeringen te draaien. 5K kosten vind ik ook erg minimaal, zeker als het gaat om bijvoorbeeld kosten voor vakgericht bijspijkeren. Ook zul je nog een spaarpot voor mindere tijden aan moeten leggen. 20% pensioen is goed, mits je voor je 35e start, anders een goed idee om het op te krikken. Kortom, een tikkie te rooskleurig naar mijn idee.

De sweetspot voor ZZP zit naar mijn idee in de regio jaarinkomen 50-100K. Daar onder is het te onzeker, daar boven is het werk schaarser en het verschil in loondienst kleiner. Te klein naar mijn idee.

Acties:
 • +40Henk 'm!
 • Pinned

 • AlexV
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 20:57
1. Wie ben je:
• Leeftijd: 28
• Opleiding: WO Master
• Werkervaring: 4 jaar consultancy, 4 jaar als ondernemer binnen start-ups
• (Woon) Locatie: Zuid-Holland

2. Wat doe je:
• Functie: Aspirant hoofdagent
• Werkgever/branche: Politie
• (Werk) Locatie(s): Eenheid Rotterdam
• Aantal vakantiedagen: 27 (maar het rooster is flexibel, je kunt vrije dagen aanvragen zonder dat het een vakantiedag kost omdat je dan op een andere dag werkt)
• Gewerkte uren/week: 38
• Reistijd: 20-30 minuutjes
• Thuiswerken: Tijdens de opleiding naar eigen inzicht, bij praktijkdiensten natuurlijk niet mogelijk
• Werkdruk: De opleiding kan pittig zijn, maar over het algemeen is de werkdruk goed te doen

3. Wat verdien je:
• Vast maandsalaris (bruto): €3087,-
• Vakantiegeld: €3087,-
• Bonus, toeslagen, etc: Toeslagen o.b.v. overwerk en bijzondere diensten (tussen de €4-7 per uur meer afhankelijk van tijdstip)
• Dertiende/veertiende maand: €3087,-
• Totaal bruto jaarsalaris (jaarbasis, totaal van bovenstaande): €43.218,-

4. Secundaire arbeidsvoorwaarden en package:
• Bijdrage werkgever in pensioeninleg: 1/3 zelf, 2/3 werkgever
• Type pensioenregeling / pensioenfonds: ABP, geen idee verder (als ondernemer vind ik een pensioenregeling uberhaupt al chique)
• Mobiliteit per jaar: €0,19 per km voor woonwerk, €0,28 per km voor dienstreizen met eigen auto
• Overige: Vitaliteitsbudget van de baas, sportfaciliteiten op de academie en in de eenheid, verschillende andere voorzieningen om vitaal te blijven. Soms een maaltijd bij bijzondere inzetten.
• Package (jaarbasis, totaal van bovenstaande): Zo rond de €50.000,- schat ik, als je pensioeninleg en alle extraatjes meetelt.

Het is een stapje terug qua salaris en dergelijke ten opzichte van wat ik hiervoor deed, maar ik zou het voor geen goud willen missen. Al sinds jongs af aan deze ambitie en nu de kans om het waar te maken. Daarbij als voordeel dat ik al een WO Bachelor en Master heb behaald, dus zodra ik ook een politiediploma heb kan ik alle kanten op binnen de organisatie. Voornaamste uitdaging is om na jaren kantoorwerk lekker fysiek aan de bak te gaan, het is nog even oefenen voor de verplichte pull-ups :9

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • sham27
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 00:11
AlexV schreef op zaterdag 27 mei 2023 @ 10:11:

Het is een stapje terug qua salaris en dergelijke ten opzichte van wat ik hiervoor deed, maar ik zou het voor geen goud willen missen. Al sinds jongs af aan deze ambitie en nu de kans om het waar te maken. Daarbij als voordeel dat ik al een WO Bachelor en Master heb behaald, dus zodra ik ook een politiediploma heb kan ik alle kanten op binnen de organisatie. Voornaamste uitdaging is om na jaren kantoorwerk lekker fysiek aan de bak te gaan, het is nog even oefenen voor de verplichte pull-ups :9
Respect voor je keuze om de droom alsnog waar te maken na je BSc en MSc!! _/-\o_

Polestar 2 PPP+PSU ‘20 - VW e-Golf ‘20 - BMW 1250 GSA HP ‘20


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Phyrozi
 • Registratie: September 2016
 • Laatst online: 19:03
@AlexV Leuk, succes en bedankt voor je maatschappelijke inzet!

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23:05
FirePuma142 schreef op zaterdag 27 mei 2023 @ 09:54:
[...]


Dat is een erg voordelige AOV, en je hebt nog een aantal andere verzekeringen te draaien. 5K kosten vind ik ook erg minimaal, zeker als het gaat om bijvoorbeeld kosten voor vakgericht bijspijkeren. Ook zul je nog een spaarpot voor mindere tijden aan moeten leggen. 20% pensioen is goed, mits je voor je 35e start, anders een goed idee om het op te krikken. Kortom, een tikkie te rooskleurig naar mijn idee.

De sweetspot voor ZZP zit naar mijn idee in de regio jaarinkomen 50-100K. Daar onder is het te onzeker, daar boven is het werk schaarser en het verschil in loondienst kleiner. Te klein naar mijn idee.
Een beroeps AOV (die uitkeert als je je beroep niet uit kan oefenen) met een dekking van 80k per jaar kost voor een ITer zo'n 5k. Er is weinig risico in tegenstelling tot bouwvakkers dus dat zie je terug in de premie.

5k kosten is al erg veel.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is 100 euro per jaar voor een dekking tot 2,5 miljoen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering is 500 euro per jaar voor een dekking tot 500k.

De rest is optioneel...

Autokosten heb je in loondienst ook, met het voordeel dat ze zakelijk aftrekbaar zijn. Dat compenseert ruimschoots het gebrek aan reiskostenvergoeding.

Telefoon, laptop, etc heb je prive ook, dus dat je ze zakelijk kan opvoeren is alleen maar een voordeel. Bij grotere investeringen per jaar krijg je ook nog eens investeringsaftrek.

Scholing kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt.

Er is een wettelijk maximum aan wat je aan pensioen mag inleggen per jaar. Dat zat jaren rond de 20k per jaar. Recent las ik dat dat naar 30k gaat. Maar belastingvrij extra sparen voor je pensioen kan prima in box 1 (hypotheek versneld aflossen, extra duur huis kopen), box 3 (tot 100k VRH grens) of zelfs box 2 als je naar een BV wilt. Het voordeel van het niet alles in een pensioen product stoppen is dat je er ook al eerder bij kan als je op je 60e wilt stoppen. En als je 100k netto verdient ga je echt niet alles opmaken, sparen gaat vanzelf, en hard ook.

Met je conclusie ben ik het gedeeltelijk eens: een developer die minder dan 100k totaalpakket krijgt gaat er flink harder op vooruit om te gaan ZZPen dan als je 150k krijgt. Toen ik jaren geleden begon werd mijn netto inkomen meer dan verdubbeld. Maar als ik naar een ander bedrijf in loondienst was gegaan zou ik er ook flink op vooruit gegaan zijn, hoppen levert vaak meer op dan de jaarlijkse verhoging die gelimiteerd is door de CAO.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
Ik vind developer en CAO in 1 zin nog steeds raar om te lezen. Het zal aan mij liggen, maar ik heb nog nooit een contract gehad dat onder een CAO viel.

 • wimjongil
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
*knip* niet nodig

[Voor 89% gewijzigd door ZieMaar! op 28-05-2023 12:11]


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • -Casper
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 22:20
Caelorum schreef op zaterdag 27 mei 2023 @ 12:46:
Ik vind developer en CAO in 1 zin nog steeds raar om te lezen. Het zal aan mij liggen, maar ik heb nog nooit een contract gehad dat onder een CAO viel.
Er zijn zat grote instanties binnen NL die een CAO en developers in dienst hebben. Denk maar aan de overheid, verzekeraars, NS, en ga zo maar door.

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Sokoo
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 19:57
*knip* liever een tr

[Voor 88% gewijzigd door ZieMaar! op 28-05-2023 12:11]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • renzo4000
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:32
Zzp'en is een mooie gelegenheid om je financiële ruimte en "vrijheid" te vergroten. Maar waar het soms verkeerd gaat is dat men naast de verzekeringen ook rekening zou moeten houden met een realistische buffer voor slechtere tijden. Dat laatste wordt nog wel eens vergeten of onrealistisch ingeschat.

Nu zitten we in periode dat de markt heel erg goed is maar er komt weer een tijd dat deze markt weer slecht wordt en dat de uurtarieven enorm kelderen. Ik weet nog enkele jaren geleden dat we in zo'n situatie zaten waarbij zzpers gewoon met tarieven van €35-€40 op de kroppen kwamen, dat kan bijna niet meer uit. Ook tijdens de pandemie zijn er genoeg gevallen geweest waarbij de hulp van de overheid ineens nodig was.

Zelf zit ik in de detachering en heb ik een prima salaris en arbeidsvoorwaarden. Momenteel zit ik nog een levensfase van een jong opgroeiend gezin. Ik kies nu voor zekerheid en stabiliteit. Wellicht dat ik over 5-10 jaar ook de stap maar naar freelancer ga maken.

Zzp'en is gewoon super interessant maar het blijft hoe dan ook een vorm van ondernemen. Bij ondernemerschap horen ten allen tijden risico's die je kan afdekken maar nooit volledig. Dit moet wel bij je passen. Maar zoals wel vaker gezegd, zoveel mensen zoveel wensen :)

PVOUTPUT | 5400W | 15 PANELEN 360W ZUID 38° | ENPHASE ENVOY S | MICRO OMVORMERS 290W


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • whoami
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 22:32
tacticusa schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 22:55:

3. Wat verdien je:

• Vakantiegeld: bestaat niet in belgie
Ah, dat is nieuw ...

Mijn vrouw heeft deze maand vakantiegeld gekregen, en ikzelf ontvang het volgende maand

https://fgheysels.github.io/


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Elidibus
 • Registratie: November 2020
 • Laatst online: 20:43
tacticusa schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 22:55:

• Vakantiegeld: bestaat niet in belgie
Bestaat wel degelijk in België, heb het jarenlang gehad toen ik nog in België werkte.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20:03

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

Caelorum schreef op zaterdag 27 mei 2023 @ 12:46:
Ik vind developer en CAO in 1 zin nog steeds raar om te lezen. Het zal aan mij liggen, maar ik heb nog nooit een contract gehad dat onder een CAO viel.
Waarom zou dat een vreemde combinatie zijn?

Een developer is gewoon een IT'er, net als al die andere duizenden IT'ers in Nederland, dus het overgrote deel van de IT'ers zal bij organisaties werken die onder een CAO vallen. Ook developers.

Daarbij zie ik het probleem ook niet. Een CAO is zeker niet altijd slecht, in fact, het is vaak een prima middel om relatief eerlijke salarissen te bewerkstelligen en vreemde scheefgroei te voorkomen. Plus, ook zonder CAO, hebben bedrijven vaak een loongebouwd met functieschalen waar niet zomaar vanaf geweken kan worden. Verschil met een CAO is in die gevallen niet heel groot en het kent grofweg dezelfde voor- en nadelen van een CAO.

Ik denk dat een heel kleine minderheid een volledig individuele arbeidsovereenkomst heeft en die kleine minderheid, zal waarschijnlijk vooral bij heel kleine bedrijven (<10 FTE) werken. Zodra een bedrijf groter groeit, zal er snel behoefte zijn aan een loongebouw en wanneer specifieke sectoren en/of zekere bedrijfsgrootte, een CAO. (Maar ook bij volledig individuele arbeidsovereenkomsten, zal een salaris altijd in verhouding zijn met de rest van je collega's.)

[Voor 19% gewijzigd door unezra op 28-05-2023 12:10]

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RagingPenguin
 • Registratie: December 2012
 • Niet online
unezra schreef op zondag 28 mei 2023 @ 11:59:
[...]


Waarom zou dat een vreemde combinatie zijn?

Een developer is gewoon een IT'er, net als al die andere duizenden IT'ers in Nederland, dus het overgrote deel van de IT'ers zal bij organisaties werken die onder een CAO vallen. Ook developers.
Dat klinkt nogal als een stretch, wat we hier voorbij zien komen zijn voornamelijk developers bij detacheerders, projectbureaus en productbedrijven; allemaal CAO-loos. Ik zou developers ook niet zo snel gelijk zetten aan IT-ers in support en beheer, dat laatste doet inderdaad zo'n beetje ieder bedrijf wel, maar lang niet elk bedrijf ontwikkeld in-house software. Dat is een beetje alsof je de lokale loodgieters gelijk zet aan de engineers bij Philips die de wasmachine ontwikkelen. R&D is altijd meer geconcentreerd dan de ondersteuning van eindgebruikers.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20:03

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

RagingPenguin schreef op zondag 28 mei 2023 @ 13:15:
[...]
Dat klinkt nogal als een stretch, wat we hier voorbij zien komen zijn voornamelijk developers bij detacheerders, projectbureaus en productbedrijven; allemaal CAO-loos.
Deels CAO-loos, maar het overgrote deel zal gewoon te maken hebben met een "interne CAO", een loongebouw met regels en richtlijnen. Dat verschilt niet zó veel van een CAO zoals afgesproken door en met een vakbond.
Ik zou developers ook niet zo snel gelijk zetten aan IT-ers in support en beheer, dat laatste doet inderdaad zo'n beetje ieder bedrijf wel, maar lang niet elk bedrijf ontwikkeld in-house software. Dat is een beetje alsof je de lokale loodgieters gelijk zet aan de engineers bij Philips die de wasmachine ontwikkelen. R&D is altijd meer geconcentreerd dan de ondersteuning van eindgebruikers.
Ik vind dat ook niet zo raar.

Is IT dev nu echt zó anders dan productontwikkeling binnen andere onderdelen van het bedrijf? Veel interne dev is ook gewoon stukjes lijm tussen onderdelen, of draagt bij aan intern gebruikte software. Ik heb wat moeite met dat devs in mijn beleving vaak vinden dat ze heel speciaal zijn, terwijl ze weinig meer zijn dan een van de vele radertjes in de grote machine die "het bedrijf" heet. De verhevenheid (en vaak vrij vorstelijke salarissen) mogen er van mij wel eens vanaf.

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • nowherebound123
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 19:58
unezra schreef op zondag 28 mei 2023 @ 16:58:
[...]


Deels CAO-loos, maar het overgrote deel zal gewoon te maken hebben met een "interne CAO", een loongebouw met regels en richtlijnen. Dat verschilt niet zó veel van een CAO zoals afgesproken door en met een vakbond.


[...]


Ik vind dat ook niet zo raar.

Is IT dev nu echt zó anders dan productontwikkeling binnen andere onderdelen van het bedrijf? Veel interne dev is ook gewoon stukjes lijm tussen onderdelen, of draagt bij aan intern gebruikte software. Ik heb wat moeite met dat devs in mijn beleving vaak vinden dat ze heel speciaal zijn, terwijl ze weinig meer zijn dan een van de vele radertjes in de grote machine die "het bedrijf" heet. De verhevenheid (en vaak vrij vorstelijke salarissen) mogen er van mij wel eens vanaf.
De verhevenheid is wat mij betreft idd herkenbaar en onterecht, maar van mijn verheven salaris blijf je af :+ maar dat wordt gevoed door aanhoudende schaarste op de markt

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • RagingPenguin
 • Registratie: December 2012
 • Niet online
unezra schreef op zondag 28 mei 2023 @ 16:58:
[...]


Deels CAO-loos, maar het overgrote deel zal gewoon te maken hebben met een "interne CAO", een loongebouw met regels en richtlijnen. Dat verschilt niet zó veel van een CAO zoals afgesproken door en met een vakbond.
Maar is gewoon geen CAO, het fundamentele concept van een CAO is dat het een collectieve afspraak is en niet ieder bedrijf voor zich. En dat is ook direct waarom ik een CAO voor developers niet zo snel zie gebeuren: software bedrijven zijn veels te druk om met elkaar te concurreren op de arbeidsmarkt en steken hun energie liever in aantrekkelijker zijn dan de ander, niet in het creeren van een stabiele markt.
[...]


Ik vind dat ook niet zo raar.

Is IT dev nu echt zó anders dan productontwikkeling binnen andere onderdelen van het bedrijf? Veel interne dev is ook gewoon stukjes lijm tussen onderdelen, of draagt bij aan intern gebruikte software. Ik heb wat moeite met dat devs in mijn beleving vaak vinden dat ze heel speciaal zijn, terwijl ze weinig meer zijn dan een van de vele radertjes in de grote machine die "het bedrijf" heet. De verhevenheid (en vaak vrij vorstelijke salarissen) mogen er van mij wel eens vanaf.
Ik draai hem liever om: op welke manier is de arbeidsmarkt voor een support medewerker gerelateerd aan die van software developers? Het concept van een 'IT' sector is vooral iets wat van buiten af geplakt is op "alles wat nieuw is met die computer dingen", niet iets wat voor de diverse beroepsgroepen logisch is. Er is niets 'verheven' aan developers zien als een totaal andere beroepsgroep, geen enkele developer word opeens een systeembeheer en vica versa. En al vergelijk je developers meer met andere beroepsgroepen van hoogopgeleide engineers dan vallen die vorstelijke salarissen ook al best wel weer mee.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Aftansert
 • Registratie: Maart 2014
 • Nu online
unezra schreef op zondag 28 mei 2023 @ 16:58:
[...]

[M]aar het overgrote deel zal gewoon te maken hebben met een "interne CAO", een loongebouw met regels en richtlijnen.
Beetje vreemde definitiekwestie die je neerlegt. Een "interne CAO" is slechts een AO.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
unezra schreef op zondag 28 mei 2023 @ 11:59:
[...]
Waarom zou dat een vreemde combinatie zijn?
[...]
Naast wat anderen al gezegd hebben zeg ik dus niet dat het vreemd is, alleen raar om te lezen. Ik ken behoorlijk wat developers ondertussen en ik durf wel te zeggen dat nog geen tiende daarvan onder een CAO vallen. Deels ook omdat het voornamelijk detacheerder, consultants en zzpers zijn. Alleen zonder CAO en sommigen zelfs zonder loongebouw.
Een CAO zit ik zelf overigens ook niet op te wachten omdat de meeste ook onnodig beperkend zijn doordat ze een standaard/norm-CAO zijn (AFAIK).

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20:03

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

Aftansert schreef op zondag 28 mei 2023 @ 18:47:
[...]

Beetje vreemde definitiekwestie die je neerlegt. Een "interne CAO" is slechts een AO.
Nee.

"Loongebouw en gerelateerde regelingen", heeft de nodige kenmerken van dingen die we met een CAO associeren. Een arbeidsovereenkomst omvat niet zo veel. (Vaak niet mere dan wat rechten, plichten en je startsalaris.)

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


Acties:
 • +18Henk 'm!

 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Topicstarter
Zullen we terug naar lijstjes posten, lijstjes vergelijken, feedback op verkregen aanbod en huidige situaties?
Dan hoeven we niet te discussiëren of bepaalde functiegroepen recht hebben op een bepaalde verloning gebaseerd op bepaalde waardes die bepaald zijn over een hele sector, maar kunnen we gewoon gebaseerd op marktwaarde een inschatting maken en advies geven waar nodig of gevraagd.
Ondanks dat je gelijk hebt: dien liever een TR in dan wannabe-mod te spelen.

[Voor 9% gewijzigd door Ardana op 29-05-2023 10:06]

Twente | 5530 Wp JA Solar - 14x395 33° op Zuid


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Erwin1967
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 00:07
unezra schreef op zondag 28 mei 2023 @ 16:58:
[...]
De verhevenheid (en vaak vrij vorstelijke salarissen) mogen er van mij wel eens vanaf.
Dat hangt er vanaf. Ik vind het vreemd dat de salarissen tussen de ICT developers zo genivelleerd zijn terwijl de productiviteit wel tot een factor 10 kan schelen. Nu vindt iedere developer zichzelf wel heel goed maar er mag best wel een behoorlijk verschil zijn.

Acties:
 • +13Henk 'm!

 • Ardana
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 22:41

Ardana

Moderator General Chat

Mens

Modbreak:En er zijn weer genoeg stokpaardjes voorbij gekomen, als ik moet scrollen op zoek naar een lijstje, weet je dat er off-topic gegaan wordt. Graag terug naar lijstjes en deze bespreken.

En ik overweeg heel hard om de volgende die (nu of over 3 weken of 3 maanden) begint over 'IT'ers verdienen te veel' of 'wel of niet salaris noemen tijdens sollicitaties' een vakantie van een week te geven. Zeker de vaste gasten hier weten heel goed dat dit hier niet hoort. Jullie zouden ons niet nodig moeten hebben om jullie keer op keer te corrigeren.

[Voor 47% gewijzigd door Ardana op 29-05-2023 10:11]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • innova58
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 05-06 20:15
Wauw, respect dat je deze stap kunt maken. Het moet wel een erg interessante functie zijn (of bijna hobby) om netto 40% in te leveren. Zou zelf niet eens kunnen bedenken bij welke inhoudelijk interessante functie ik deze stap zou wagen. Bij gelijkwaardig werk in loondienst zou ik nu al 50% netto inleveren verwacht ik. Dat is op basis van wat ik hier langs zie komen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23:05
innova58 schreef op maandag 29 mei 2023 @ 18:01:
[...]


Wauw, respect dat je deze stap kunt maken. Het moet wel een erg interessante functie zijn (of bijna hobby) om netto 40% in te leveren. Zou zelf niet eens kunnen bedenken bij welke inhoudelijk interessante functie ik deze stap zou wagen. Bij gelijkwaardig werk in loondienst zou ik nu al 50% netto inleveren verwacht ik. Dat is op basis van wat ik hier langs zie komen.
Ik heb er ook lang over nagedacht, vooral vanwege de financiële gevolgen.

Het is functie waar ik geen ontwikkelwerk meer doe en buiten de teams sta. Ik heb altijd met veel plezier bij die klant gewerkt (andere afdeling) en wil wel eens een nieuwe uitdaging. Zelf ontwikkelen - al dan niet als lead - geeft geeft dat niet, dat heeft het nooit gedaan op de eerste paar jaar van mn carrière na. Een nieuwe omgeving bij een nieuwe klant is leuk voor een relatief korte tijd, maar ik heb geen zin om meerdere keren per jaar te hoppen. Meestal had ik jaarcontracten die daarna ook nog vaak verlengd werden.

Ik zocht iets hogerop de ladder, met een hele andere scope wat me nu uitdaging geeft en ook doorgroeimogelijkheden voor de toekomst. Mn inkomen zal de komende jaren nog wel wat verder stijgen maar in de buurt van wat ik als freelancer kreeg zal het niet komen, daarvoor zijn er te weinig belastingtrucjes in loondienst.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • NoSugar
 • Registratie: Juli 2021
 • Laatst online: 23:32
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Niet tevreden, vooral het gebrek aan secundaire arbeidsvoorwaarde zoals geen pensioen. Helaas na 1 jaar nog geen baan kunnen vinden door gebrek aan ervaring. Meeste vacatures hier zijn Java, C#, .Net terwijl ik zelf ervaring heb met 1 front-end framework + nodeJS. Of de baan biedt een lager salaris dan nu.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • swtimmer
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 23:13

swtimmer

Ontrafelt het leven!

Elidibus schreef op zondag 28 mei 2023 @ 10:46:
[...]


Bestaat wel degelijk in België, heb het jarenlang gehad toen ik nog in België werkte.
Er zijn zelfs verschillen tussen bedienden (enkel vakantiegeld) en arbeiders (dubbel vakantiegeld), zoals met alles in Belgie, niets is simpel ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jongetje
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 22:40
@NoSugar Pensioen kun je eventueel ook zelf (bruto/netto) sparen, dat doe ik ook naast mijn karige STIPP regeling.

Maar met 6 jaar ervaring valt er toch wel wat te vinden? Het is nu te laat maar waarom heb je niet bijvoorbeeld het stap budget gebruikt voor een training?

Een goede developer moet toch eenvoudig om te scholen zijn in een andere taal? Toen ik ooit het HBO deed kreeg ik elk half jaar een andere programmeertaal (waaronder ook java en C#
en dat was begin jaren 2000) en in de basis werkt de logica hetzelfde. Desnoods wat privé tijd investeren in een gewilde taal om er alvast gevoel mee te krijgen. Dat spreekt ook voor je op een sollicitatiegesprek.

[Voor 4% gewijzigd door jongetje op 30-05-2023 08:02]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • ColeJ
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 16:09
jongetje schreef op dinsdag 30 mei 2023 @ 08:01:
@NoSugar
Het is nu te laat maar waarom heb je niet bijvoorbeeld het stap budget gebruikt voor een training?
Die tombola?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CakeYay
 • Registratie: Juli 2022
 • Laatst online: 31-05 21:34
unezra schreef op vrijdag 26 mei 2023 @ 10:05:
[...]


Klinkt zinvol om in dat gesprek ook te praten over financiële groeimogelijkheden bij gegeven en afgesproken ontwikkeling. Het is niet heel raar die 2 aan elkaar te koppelen en daar harde resultaatsafspraken over te maken.

Bied beiden zekerheid én je eigen marktwaarde neemt ook toe, waardoor, mocht je straks toch op zoek gaan naar een andere baan, je meteen meer kunt vragen.

Ter vergelijk, mijn werkgever valt onder de CAO ziekenhuizen. IT supportdesk (vrij diverse functie, 1e en 2e lijn, maar geen hard onderscheid) zit op dit moment in schaal 45. Trede uiteraard afhankelijk van opleiding, kennis en relevante werkervaring. Zwaardere functies binnen de IT afdeling zitten logischerwijs in hogere schalen. (Die salarissen zijn overigens voor 36 uur en gaan in december dit jaar en juni 2024 nog stijgen tov de huidige, die gebaseerd zijn op de tabel van juni 2023.)

https://cao-ziekenhuizen....alen-premies-vergoedingen


[...]


Klinkt als een heel diverse functie waar ook nog genoeg groeimogelijkheden zijn.

Hoe zit je qua salaris in verhouding met je collega's? Dat is ook een zinvolle afspiegeling. Denk ook dat dát onderdeel van het gesprek moet zijn. Niet alleen je beloning ten opzichte van de markt (hou wel rekening met de sector, de ene sector betaald beter dan de andere maar je ziet soms ook wat gekke curves zoals bij de overheid, waar lagere IT functies relatief goed betaald worden, maar hogere functies in vergelijking met het bedrijfsleven vaak juist relatief slecht), maar ook van je collega's. Er is niets mis met met je collega's praten over hun salaris en dát gebruiken als argument naar je manager om er direct salaris bij te krijgen, of een groeipad af te spreken.

Je manager zal het salaris van je collega's niet mogen delen, onderling mogen jullie dat wél en daarmee heb je leverage richting je manager. Als er onderling verschillen zijn, moet je manager dat zinvol uit kunnen leggen. (Al is het maar dat in sommige gevallen, salarissen vanuit historie op een bepaalde manier zijn gegroeid. Salarissen moeten logisch verklaarbaar zijn, betekend helaas niet dat salarisverschillen altijd fair zijn.
Ik heb dit ook de vorige keer netjes met mijn manager besproken, en hij heeft aangegeven dat het belangrijk is dat iedereen tevreden is met zijn of haar salaris. Hij is er volgens mij geen voorstander van om onderling salarissen te bespreken.

Ik had een voormalige collega die meer certificaten en ervaring had in IT, maar zijn kennis was niet erg goed. Hij zat naast mij en stelde de meeste IT-vragen aan mij. Ondanks dat verdiende hij wel 600+ meer dan ik. Helaas heb ik dit niet met mijn manager besproken, misschien had ik dat wel moeten doen.

We maken deel uit van een team van 6-8 IT'ers, waarvan 3 IT'ers meer ervaring en kennis hebben, dat zie ik ook wel. Maar in vergelijking met andere IT'ers verdien ik wel 100 netto meer.

Afgelopen vrijdag werd ik plotseling benaderd door mijn manager, die aangaf dat ik vanaf 1 juni mag beginnen als Junior Security Engineer in een proeftraject van 6 maanden. Is het mogelijk om bij deze gelegenheid ook direct om een salarisverhoging te vragen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ISJ
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 06-06 09:35
CakeYay schreef op dinsdag 30 mei 2023 @ 22:32:
[...]


Ik heb dit ook de vorige keer netjes met mijn manager besproken, en hij heeft aangegeven dat het belangrijk is dat iedereen tevreden is met zijn of haar salaris. Hij is er volgens mij geen voorstander van om onderling salarissen te bespreken.

Ik had een voormalige collega die meer certificaten en ervaring had in IT, maar zijn kennis was niet erg goed. Hij zat naast mij en stelde de meeste IT-vragen aan mij. Ondanks dat verdiende hij wel 600+ meer dan ik. Helaas heb ik dit niet met mijn manager besproken, misschien had ik dat wel moeten doen.

We maken deel uit van een team van 6-8 IT'ers, waarvan 3 IT'ers meer ervaring en kennis hebben, dat zie ik ook wel. Maar in vergelijking met andere IT'ers verdien ik wel 100 netto meer.

Afgelopen vrijdag werd ik plotseling benaderd door mijn manager, die aangaf dat ik vanaf 1 juni mag beginnen als Junior Security Engineer in een proeftraject van 6 maanden. Is het mogelijk om bij deze gelegenheid ook direct om een salarisverhoging te vragen?
Omdat het om een proeftraject gaat, zou ik daar persoonlijk niet meteen om vragen.
Het is denk ik wel redelijk om te praten over wat ná die 6 maanden.
Je kunt prima bespreekbaar maken dat je bij definitieve benoeming XXX erbij krijgt.
Op dat moment heb je immers je waarde bewezen.
Zorg wel dat je dit op papier krijgt, als jullie dit overeenkomen. Helaas te vaak gezien zowel persoonlijk als bij anderen dat "beloften" niet nagekomen worden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • theorganiser
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 06-06 01:21
NoSugar schreef op maandag 29 mei 2023 @ 23:19:
***members only***


Niet tevreden, vooral het gebrek aan secundaire arbeidsvoorwaarde zoals geen pensioen. Helaas na 1 jaar nog geen baan kunnen vinden door gebrek aan ervaring. Meeste vacatures hier zijn Java, C#, .Net terwijl ik zelf ervaring heb met 1 front-end framework + nodeJS. Of de baan biedt een lager salaris dan nu.
Voor een hbo opleiding en full stack developer is het wel echt heel weinig salaris.
Zou toch snel om je heen kijken

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HSG
 • Registratie: September 2016
 • Laatst online: 06-06 08:44
NoSugar schreef op maandag 29 mei 2023 @ 23:19:
***members only***


Niet tevreden, vooral het gebrek aan secundaire arbeidsvoorwaarde zoals geen pensioen. Helaas na 1 jaar nog geen baan kunnen vinden door gebrek aan ervaring. Meeste vacatures hier zijn Java, C#, .Net terwijl ik zelf ervaring heb met 1 front-end framework + nodeJS. Of de baan biedt een lager salaris dan nu.
Als ik jou was zou ik mij bij gaan scholen en om mij heen gaan kijken.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • unezra
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20:03

unezra

Ceci n'est pas un sous-titre.

CakeYay schreef op dinsdag 30 mei 2023 @ 22:32:
[...]
Ik heb dit ook de vorige keer netjes met mijn manager besproken, en hij heeft aangegeven dat het belangrijk is dat iedereen tevreden is met zijn of haar salaris. Hij is er volgens mij geen voorstander van om onderling salarissen te bespreken.
Klassieke HR truuk om te voorkomen dat mensen ontevreden raken over hun salaris, omdat ze er achter komen dat er onlogische salarisverschillen zijn. Het is je *recht* je salaris te bespreken met je collega's. (Je manager mag dat overigens niet, die mag het salaris van jouw collega's niet met jou en vv delen.)

Kortom: Gewoon open over praten met je collega's.
Ik had een voormalige collega die meer certificaten en ervaring had in IT, maar zijn kennis was niet erg goed. Hij zat naast mij en stelde de meeste IT-vragen aan mij. Ondanks dat verdiende hij wel 600+ meer dan ik. Helaas heb ik dit niet met mijn manager besproken, misschien had ik dat wel moeten doen.
Meer werkervaring en certificaten is wel een logische verklaring.
Je had het kunnen gebruiken in het gesprek met je manager, maar de kans was groot geweest dat deze ook had geantwoord dat werkervaring en certificaten een logische verklaring zijn voor het hogere salaris.
We maken deel uit van een team van 6-8 IT'ers, waarvan 3 IT'ers meer ervaring en kennis hebben, dat zie ik ook wel. Maar in vergelijking met andere IT'ers verdien ik wel 100 netto meer.

Afgelopen vrijdag werd ik plotseling benaderd door mijn manager, die aangaf dat ik vanaf 1 juni mag beginnen als Junior Security Engineer in een proeftraject van 6 maanden. Is het mogelijk om bij deze gelegenheid ook direct om een salarisverhoging te vragen?
Lijkt me zeker een logisch moment. Andere functie, ook nog in een segment waar de salarissen relatief hoog liggen, daar past absoluut een onderhandeling en mogelijk hoger salaris (plus zinvol groeipad) bij. Als tegenargument zou je manager nog kunnen opwerpen dat het gaat om een proefperiode, maar daar zou deze dan een tijdelijke toeslag voor kunnen gebruiken, of de garantie dat als je na 6 maanden in die functie mag blijven, je hoger wordt ingeschaald.

Ik zou wel heel goede afspraken maken over die periode en wanneer deze wordt omgezet in vast, of deze tussentijds te beeindigen is, etc, etc, etc. Wat je wil voorkomen is dat jij nu blij wordt van 6 maanden interessant werk en over 3 maanden je manager om vage redenen zegt "nah, toch niet" en je terug zet in je huidige functie. Leg eea dus ook echt vast op papier, welke voorwaarden, wanneer omzetting, salaris, etc.

(En doe voor je het gesprek aan gaat met je manager over salaris en voorwaarden, onderzoek naar relevante salarissen voor die specifieke rol, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Wellicht dat hier in het topic nog mensen zitten in een dergelijke rol die al een hint in de juiste richting kunnen geven. Verder je oordeel vooral baseren op de nodige online bronnen, zoals loonwijzers, maar ook vacatures.)

Ná Scaoll. - Don’t Panic.


 • ikt
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 16:09
NoSugar schreef op maandag 29 mei 2023 @ 23:19:
***members only***


Niet tevreden, vooral het gebrek aan secundaire arbeidsvoorwaarde zoals geen pensioen. Helaas na 1 jaar nog geen baan kunnen vinden door gebrek aan ervaring. Meeste vacatures hier zijn Java, C#, .Net terwijl ik zelf ervaring heb met 1 front-end framework + nodeJS. Of de baan biedt een lager salaris dan nu.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Dr_Weckenwatch
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 05-06 17:06
Ben recentelijk naar Duitsland verhuisd voor een PhD positie. Ik heb voor de vorm ook mijn vorige NL werkgever toegevoegd.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

 • Silence
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 16:27

Silence

Godlike

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Inventaris - Steam


 • Dr. Martin
 • Registratie: Juli 2018
 • Laatst online: 13:19
1. Wie ben je:
• Leeftijd: 24
• Opleiding: MBO ICT N3 BOL vervolgens MBO ICT N4 BBL
• Werkervaring: 6 jaar IT support/Projecten
• Locatie: Rotterdam

2. Wat doe je:
• Functie: IT Gebruikersondersteuning/Projectondersteuning.
• Werkgever/branche: Detachering
• (Werk) Locatie(s): Rotterdam
• Aantal vakantiedagen: 24
• Gewerkte uren/week: 40
• Reistijd: 45 min
• Thuiswerken: 2 dagen
• Werkdruk: laag

3. Wat verdien je:
• Vast maandsalaris (bruto): €2500
• Vakantiegeld: € 8%
• Bonus, toeslagen, etc: € Geen
• Dertiende/veertiende maand: € Geen
• Totaal bruto jaarsalaris (jaarbasis, totaal van bovenstaande): €32K +/-

4. Secundaire arbeidsvoorwaarden:

• Bijdrage werkgever in pensioeninleg € 0,22% van de pensioengrondslag.
• Mobiliteit per jaar €449 Volkswagen Polo 2021 prive gebruik 1000 per maand.
• Overige: Onbeperkt opleidinsbudget in overleg

[Voor 0% gewijzigd door Dr. Martin op 31-05-2023 12:18. Reden: Verkeerde prive kilometers]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • NoSugar
 • Registratie: Juli 2021
 • Laatst online: 23:32
Helaas werkt het niet zo, al vaker geprobeerd door te zeggen dat React-Angular-Vue echt niet zoveel verschillen zodat het een probleem zou zijn, maar recruiter/werkgevers zien vooral het probleem van inwerken kost geld en tijd.

De werkgevers die wel interesse hadden kwamen niet hoger met een salaris dan 3000-3200.

Ben zelf aan het denken om me te laten omscholen naar een ander beroep, waarin meer werk te vinden is.

 • yannickgd
 • Registratie: November 2020
 • Laatst online: 04-06 15:59
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Ik werkte eind 2022 bij een andere werkgever voor hetzelfde salaris, maar met een middel/hoge werkdruk. Omdat de werkdruk mij te veel stress opleverde ben ik naar iets anders gaan zoeken. Het nieuwe bedrijf leek destijds een goed idee: veel meer vakantiedagen, lagere werkdruk voor hetzelfde salaris. Destijds heb ik een tijdelijk contract aangeboden gekregen voor een half jaar, wat per juni "naar een langer termijn contract" omgezet zou worden. Ik heb aangenomen (maar niet verbaal/schriftelijk bevestigd) dat dit een vast contract zou zijn.

Vandaag een nieuw contract aangeboden gekregen: anderhalf jaar tijdelijk contract, met dezelfde voorwaarden.

Ik weet niet helemaal zeker wat ik er van vindt. Aan de ene kant is het een fijne werkgever, maar om bijna 3 jaar lang qua salaris stil te staan...

Zou het heel raar staan als ik zou gaan onderhandelen voor een vast contract en/of hoger salaris?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Topicstarter
Dr. Martin schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 12:17:
1. Wie ben je:
• Leeftijd: 24
• Opleiding: MBO ICT N3 BOL vervolgens MBO ICT N4 BBL
• Werkervaring: 6 jaar IT support/Projecten
• Locatie: Rotterdam

2. Wat doe je:
• Functie: IT Gebruikersondersteuning/Projectondersteuning.
• Werkgever/branche: Detachering
• (Werk) Locatie(s): Rotterdam
• Aantal vakantiedagen: 24
• Gewerkte uren/week: 40
• Reistijd: 45 min
• Thuiswerken: 2 dagen
• Werkdruk: laag

3. Wat verdien je:
• Vast maandsalaris (bruto): €2500
• Vakantiegeld: € 8%
• Bonus, toeslagen, etc: € Geen
• Dertiende/veertiende maand: € Geen
• Totaal bruto jaarsalaris (jaarbasis, totaal van bovenstaande): €32K +/-

4. Secundaire arbeidsvoorwaarden:

• Bijdrage werkgever in pensioeninleg € 0,22% van de pensioengrondslag.
• Mobiliteit per jaar €449 Volkswagen Polo 2021 prive gebruik 1000 per maand.
• Overige: Onbeperkt opleidinsbudget in overleg
Heb je je toevallig al eens verdiept in de WAADI? Als je bij het Rijk aan het werk bent weet ik zeker dat je wat meer betaald zou moeten krijgen dan die €2500. Dit wordt met een inlenersbeloning of projecttoeslag gecompenseerd.
Concreet mag je nooit minder verdienen dan een collega bij je opdrachtgever die intern een contract heeft en hetzelfde werk uit zou voeren als jij.

Twente | 5530 Wp JA Solar - 14x395 33° op Zuid


Acties:
 • +3Henk 'm!
 • Pinned

 • Pieler
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 16:33
Tijd voor een update. Het is weer een paar jaar geleden (en alles in nieuwe format gegoten)

1. Wie ben je:
• Leeftijd: 29 33 35
• Opleiding: Bachelor bedrijfskundige informatica
• Werkervaring :5 jaar 8 Jaar 10 Jaar
• (Woon) Locatie: Amersfoort, Nederland,München, Duitsland Olomouc, Tsjechië

2. Wat doe je:
• Functie: Internationaal consultant FMIS, Internationaal Lead consultant FMIS, Lead Consultant Central Europe
• Werkgever/branche: IT
• (Werk) Locatie(s): Gehele wereld, standplaats nu münchen Homeoffice (soms op locatie bij klant)
• Aantal vakantiedagen: 30 35 vakantiedagen
• Gewerkte uren/week: 40 36
• Reistijd: 15 min Geen
• Thuiswerken: 100%
• Werkdruk: Gemiddeld

3. Wat verdien je:
• Vast maandsalaris (bruto): 5000, 6400 6900
• Vakantiegeld: €0
• Bonus, toeslagen, etc: €4140 vast, 4140 afhankelijk van bedrijfsomzet
• Dertiende/veertiende maand: €0
• Totaal bruto jaarsalaris (jaarbasis, totaal van bovenstaande): €91080

4. Secundaire arbeidsvoorwaarden en package:
• Bijdrage werkgever in pensioeninleg: €3500
• Type pensioenregeling / pensioenfonds: Duits "spaarfonds"
• Mobiliteit per jaar: €12000
• Overige: Mobiele telefoon met privegebruik, Thuiswerkvergoeding (600 per jaar)
• Package (jaarbasis, totaal van bovenstaande): €16100

[Voor 37% gewijzigd door Pieler op 31-05-2023 12:54. Reden: Nieuw format]


 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Topicstarter
yannickgd schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 12:29:
***members only***


Ik werkte eind 2022 bij een andere werkgever voor hetzelfde salaris, maar met een middel/hoge werkdruk. Omdat de werkdruk mij te veel stress opleverde ben ik naar iets anders gaan zoeken. Het nieuwe bedrijf leek destijds een goed idee: veel meer vakantiedagen, lagere werkdruk voor hetzelfde salaris. Destijds heb ik een tijdelijk contract aangeboden gekregen voor een half jaar, wat per juni "naar een langer termijn contract" omgezet zou worden. Ik heb aangenomen (maar niet verbaal/schriftelijk bevestigd) dat dit een vast contract zou zijn.

Vandaag een nieuw contract aangeboden gekregen: anderhalf jaar tijdelijk contract, met dezelfde voorwaarden.

Ik weet niet helemaal zeker wat ik er van vindt. Aan de ene kant is het een fijne werkgever, maar om bijna 3 jaar lang qua salaris stil te staan...

Zou het heel raar staan als ik zou gaan onderhandelen voor een vast contract en/of hoger salaris?
Als je voldoende of beter dan voldoende presteert zou ik het zeker niet raar vinden dat je gaat onderhandelen. Op z'n minst aangegeven dat je het een behoorlijke domper vindt dat je een verlengend contract aangeboden hebt gekregen voor bepaalde tijd (wel met een tussentijdse opzegtermijn?) terwijl je mondeling is voorgehouden dat je een contract voor onbepaalde tijd zou krijgen. In deze markt en in de randstad heb je zo wat nieuws gevonden.
Persoonlijk zou ik hier hard op inzetten als je een matige reactie krijgt weet je waar je aan toe bent. Dan blijft het altijd gezeik om te krijgen waar je recht op zou hebben.
De max 1 dag/wk thuiswerken is ook wel redelijk conservatief tegenwoordig en jij bent dan ook nog 9u20m onderweg per week.

Twente | 5530 Wp JA Solar - 14x395 33° op Zuid


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Topicstarter
Er is al weer een tijdje en nieuwe(re) template in de TS te vinden: Wat verdient de ICT'er / GoT'er? (deel 14) dit helpt met vergelijken onderling.

[Voor 67% gewijzigd door True op 31-05-2023 12:44]

Twente | 5530 Wp JA Solar - 14x395 33° op Zuid


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
NoSugar schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 12:26:
[...]
Helaas werkt het niet zo, al vaker geprobeerd door te zeggen dat React-Angular-Vue echt niet zoveel verschillen zodat het een probleem zou zijn, maar recruiter/werkgevers zien vooral het probleem van inwerken kost geld en tijd.

De werkgevers die wel interesse hadden kwamen niet hoger met een salaris dan 3000-3200.

Ben zelf aan het denken om me te laten omscholen naar een ander beroep, waarin meer werk te vinden is.
Het probleem is niet het beroep. Er is meer dan voldoende vraag naar ontwikkelaars. Het probleem is de toolset waarin je je hebt gespecialiseerd. Zeg maar, stel dat je een ruwbouwer bent en je specialiseert in muren bouwen. Super veel vraag naar. Maar vervolgens specialiseer je je verder in houtskeletbouw of traditionele Duitse bouw (leem + hout). Goed veel vraag naar wereldwijd, maar in Nederland niet zo. Had je je beter kunnen specialiseren in metselen/beton of verhuizen naar een regio waar meer vraag is naar houtskeletbouw.
Datzelfde is er ook met node en waarschijnlijk de keuze van je frontend stack. Veel vraag naar wereldwijd, niet zo in Nederland waar Java/C# (en in mindere mate PHP) nog steeds de klok luid als backend en waar de echte vraag naar de frontend zit in Angular/React.

En werkgevers willen nooit investeren in het "omscholen" hoe kort dat dan ook kan zijn. Voor die banen zal je een weekendje of 2-3 moeten opofferen om een project te maken en op github te pleuren. Kan je mooi mee aantonen dat het omscholen vrijwel niet aan de orde is.

 • Koekfabriek
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 05-06 22:17

Koekfabriek

King Billy on the wall

Update na 3 jaar. Bedragen zijn afgerond.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Tevreden met de groei de afgelopen jaren.Masterstudie kunnen volgen, promotie met schaal erbij daardoor. Enige nadeel dat nu alleen nog maar tredes plus CAO stijgingen in het vooruitzicht zitten.

 • retoohs
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 17:57
NoSugar schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 12:26:
[...]


Helaas werkt het niet zo, al vaker geprobeerd door te zeggen dat React-Angular-Vue echt niet zoveel verschillen zodat het een probleem zou zijn, maar recruiter/werkgevers zien vooral het probleem van inwerken kost geld en tijd.

De werkgevers die wel interesse hadden kwamen niet hoger met een salaris dan 3000-3200.

Ben zelf aan het denken om me te laten omscholen naar een ander beroep, waarin meer werk te vinden is.
Zit je ergens in een uithoek waar uberhaubt weinig werk is? Zuid Nederland kan va nalles zijn.

In welk beroep verwacht je meer werk te kunnen vinden na een omscholing?

 • NACrat
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 15:29
Dr. Martin schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 12:17:

4. Secundaire arbeidsvoorwaarden:

• Bijdrage werkgever in pensioeninleg € 0,22% van de pensioengrondslag.
• Mobiliteit per jaar €449 Volkswagen Polo 2021 prive gebruik 1000 per maand.
• Overige: Onbeperkt opleidinsbudget in overleg
Vind je het niet zonde om zoveel geld kwijt te zijn aan die auto? Zeker t.o.v. van je bruto salaris. Das bijna de helft van wat je netto krijgt iedere maand. Of is het een tikfout? :+

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Topicstarter
NACrat schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 15:08:
[...]


Vind je het niet zonde om zoveel geld kwijt te zijn aan die auto? Zeker t.o.v. van je bruto salaris. Das bijna de helft van wat je netto krijgt iedere maand. Of is het een tikfout? :+
Ik denk dat hij 1000 km privé mag rijden per maand.

Twente | 5530 Wp JA Solar - 14x395 33° op Zuid


 • NACrat
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 15:29
True schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 15:32:
[...]


Ik denk dat hij 1000 km privé mag rijden per maand.
Je hebt helemaal gelijk denk ik. Geek tikfout dus, maar gewoon fout geïnterpreteerd door mij.

 • Joppiez
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 05-06 17:22
Joppiez schreef op donderdag 14 april 2022 @ 16:34:
[...]


***members only***


Overgestapt naar consultancy (met een salaris die vrij gewoontjes is). Verwacht komende jaren aanzienlijk te gaan groeien in salaris, daar is althans de onderhandelingsruimte voor mits er aan bepaalde targets voldaan wordt. De dynamiek die consultancy met zich meebrengt maakt het werk voor mij een stuk boeiender.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Geswitched naar freelancing aantal maanden geleden. Bevalt mij vooralsnog uitstekend :)

[Voor 3% gewijzigd door Joppiez op 01-06-2023 17:52]


 • CVTTPD2DQ
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 23:08
Caelorum schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 13:25:
Maar vervolgens specialiseer je je verder in houtskeletbouw of traditionele Duitse bouw (leem + hout). Goed veel vraag naar wereldwijd, maar in Nederland niet zo. Had je je beter kunnen specialiseren in metselen/beton of verhuizen naar een regio waar meer vraag is naar houtskeletbouw.
En zo houdt het zichzelf in stand. Nederlandse bouwbedrijven die alleen betonijzervlechters aannemen en alleen beton kunnen gieten. Net zo oerconservatieve Nederlandse IT-bedrijven die alleen .NET (en misschien Java) developers aannemen, en alles denken te kunnen bouwen zolang het .NET of Java is.

En de gemiddelde Nederlandse betonijzervlechter die niet (wil) snappen dat je ooit iets anders dan beton zou kunnen willen gebruiken. Want beton, daar kun je toch alles mee?

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
@CVTTPD2DQ tja, dat is allemaal leuk en zo, maar daar heeft hij/zij niets aan. De markt in Nederland is nu eenmaal zo. Als je daar niet aan aanpast ga je of geluk moeten hebben of met minder baankansen/compensatie genoeg moeten nemen.
Een andere baan buiten de IT gaan zoeken omdat je dan meer kansen hebt is nogal vreemd IMO. Zo ongeveer nergens zoveel werk te vinden als in de IT. Al helemaal als fulkstack ontwikkelaar.

 • Division
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 21:24
Over baankansen gesproken, is het middels youtube/coursera te doen om .NET fullstack te leren als je al diepgaande kennis hebt van bijv. NodeJS/AWS fullstack? Ik zie ook erg veel .NET tegenwoordig.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • mannowlahn
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22:13
Division schreef op donderdag 1 juni 2023 @ 20:50:
Over baankansen gesproken, is het middels youtube/coursera te doen om .NET fullstack te leren als je al diepgaande kennis hebt van bijv. NodeJS/AWS fullstack? Ik zie ook erg veel .NET tegenwoordig.
.net is geen frontend behalve als je bv angular gaat doen. En wat is aws fullstack? Aws is een cloud provider.

Anyway .net is prima te leren als je al dev kennis hebt. In mijn inziens veel fijner devven omdat het strong typed is. Maar kies dan wel voor azure erbij, aws is gewoon vrij summier in Nederland icm .net.


Edit werd net herinnerd aan Blazor mbt frontend voor .net. :F

[Voor 5% gewijzigd door mannowlahn op 02-06-2023 07:09]


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Orangelights23
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 20:17
@Joppiez (Thanks @DutchCommando, ik vind het altijd vervelend als iemand op mij reageert en mij niet tagt, en nu doe ik het zelf…

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 14% gewijzigd door Orangelights23 op 01-06-2023 21:04]


 • mannowlahn
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22:13
Idd zeer laag tarief.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DutchCommando
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 22:28

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
mannowlahn schreef op donderdag 1 juni 2023 @ 20:56:
[...]

.net is geen frontend behalve als je bv angular gaat doen. En wat is aws fullstack? Aws is een cloud provider.[...]
hmm...

F#:
https://websharper.com/
https://fsbolero.io/
https://fable.io/

c#
https://dotnet.microsoft....ps/aspnet/web-apps/blazor
https://websharper.com/

[Voor 3% gewijzigd door Caelorum op 01-06-2023 21:17]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
Division schreef op donderdag 1 juni 2023 @ 20:50:
Over baankansen gesproken, is het middels youtube/coursera te doen om .NET fullstack te leren als je al diepgaande kennis hebt van bijv. NodeJS/AWS fullstack? Ik zie ook erg veel .NET tegenwoordig.
Dat is zeker wel goed te doen. Ik zou echter youtube/coursera even skippen en het in het begin houden bij https://learn.microsoft.com/en-us/training/dotnet/

 • Joppiez
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 05-06 17:22
Orangelights23 schreef op donderdag 1 juni 2023 @ 20:57:
@Joppiez (Thanks @DutchCommando, ik vind het altijd vervelend als iemand op mij reageert en mij niet tagt, en nu doe ik het zelf…


***members only***
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Ja klopt, het tarief is momenteel 70 excl.
Zit wel een intermediair tussen, geloof dat de klant 90 of iets meer betaald.
Het tarief voor deze klant is relatief laag maar er zijn verschillende factoren wat het het alsnog wel interessant maakt (voor mij). Een hoger tarief komt dan later wel. Is ook mijn eerste freelance opdracht, heb geen haast verder.

Onder operationele kosten versta ik het nodige aan kosten wat ik moet maken om mijn werk te doen.
Dus vooral verzekeringen (aansprakelijkheid en aov), en brandstof (maar werk dus vooral vanuit huis), dan zit ik ergens in die 1k-2k range.
Auto heb ik in prive bezit, scheelt ook al een hoop. Enz.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • qadn
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 21:30

qadn

Pinnacle of Perversion

@Joppiez
Dat er een intermediair of broker tussen zit is vrij gebruikelijk (maar natuurlijk niet heel prima).
Waar ik me wel over verbaas is de hoeveelheid die je denkt (niet weet, denkt) dat de intermediair opstrijkt.
Dat is wel buitenproportioneel.

Te koop: Agfa clack; DM voor details.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mannowlahn
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22:13
Joppiez schreef op donderdag 1 juni 2023 @ 22:42:
[...]


***members only***

Ja klopt, het tarief is momenteel 70 excl.
Zit wel een intermediair tussen, geloof dat de klant 90 of iets meer betaald.
Het tarief voor deze klant is relatief laag maar er zijn verschillende factoren wat het het alsnog wel interessant maakt (voor mij). Een hoger tarief komt dan later wel. Is ook mijn eerste freelance opdracht, heb geen haast verder.

Onder operationele kosten versta ik het nodige aan kosten wat ik moet maken om mijn werk te doen.
Dus vooral verzekeringen (aansprakelijkheid en aov), en brandstof (maar werk dus vooral vanuit huis), dan zit ik ergens in die 1k-2k range.
Auto heb ik in prive bezit, scheelt ook al een hoop. Enz.
Als de broker idd 20 euro pakt terwijl jij maar 70 pakt dan ben je flink in het ootje genomen. Heb je voordat je dit ging doen wat rond gezocht wat normaal was qua tarief maar ook qua fee? Je zit nu op de opdracht dus je doet er niks aan maar dit is toch wel de meest zieke verhouding tussen tarief en fee die ik ooit gezien heb 8)7

De klant betaal idd een bedrag die normaal is, 90 is het tarief wat jij zou moeten hebben.

Als deze opdracht af is, snel iets anders zoeken.

Welke broker is dit? Quades , orange quarter?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mannowlahn
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22:13
Lol was blazer helemaal vergeten ja. Webscharper zegt mij niks. d:)b

F# blijft toch wel een niche hoor. Zou dat niet adviseren als iemand meer banen kansen wilt hebben. Kom het nauwelijks tegen in vacatures.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • CVTTPD2DQ
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 23:08
<knip> OT.

[Voor 97% gewijzigd door Ardana op 05-06-2023 20:28]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
<knip> OT.

[Voor 98% gewijzigd door Ardana op 05-06-2023 20:28]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:17
mannowlahn schreef op vrijdag 2 juni 2023 @ 07:03:
[...]
Je zit nu op de opdracht dus je doet er niks aan maar dit is toch wel de meest zieke verhouding tussen tarief en fee die ik ooit gezien heb 8)7
[...]
Ooit een zzper tegengekomen die twee tussenpartijen had. De ene nam 15E de andere 5E. Ja, dan gaat het hard.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joppiez
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 05-06 17:22
mannowlahn schreef op vrijdag 2 juni 2023 @ 07:03:
[...]

Als de broker idd 20 euro pakt terwijl jij maar 70 pakt dan ben je flink in het ootje genomen. Heb je voordat je dit ging doen wat rond gezocht wat normaal was qua tarief maar ook qua fee? Je zit nu op de opdracht dus je doet er niks aan maar dit is toch wel de meest zieke verhouding tussen tarief en fee die ik ooit gezien heb 8)7

De klant betaal idd een bedrag die normaal is, 90 is het tarief wat jij zou moeten hebben.

Als deze opdracht af is, snel iets anders zoeken.

Welke broker is dit? Quades , orange quarter?
Ik heb een zeer sterk vermoeden dat de klant 90-95 betaalt, maar zeker weet ik het niet. Dus zal ik (nog) niet zeggen welke partij het is, maar het is iig een grote en bekende recruitment bureau.

Ik zie deze opdracht ook als een warmlopertje inderdaad, heb er wel vertrouwen in dat deze mij uiteindelijk in de richting stuurt die ook financieel interessanter is.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mannowlahn
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22:13
Joppiez schreef op vrijdag 2 juni 2023 @ 10:24:
[...]


Ik heb een zeer sterk vermoeden dat de klant 90-95 betaalt, maar zeker weet ik het niet. Dus zal ik (nog) niet zeggen welke partij het is, maar het is iig een grote en bekende recruitment bureau.

Ik zie deze opdracht ook als een warmlopertje inderdaad, heb er wel vertrouwen in dat deze mij uiteindelijk in de richting stuurt die ook financieel interessanter is.
Jammer dat je het niet wil vermelden. Wijze les voor volgende keer, weet wat je waard bent en om bewijs vragen hoeveel fee de tussenpartij vangt. Overigens kan je prima bij je opdrachtgever komen en zeggen, ik heb het vermoeden dat wat er afgesproken is niet klopt. Klopt het dat de tussenpartij een fee van 10 euro heeft? Je opdrachtgever is misschien in de waan dat jij 85 krijgt.

Ik heb dat bij mijn vorige opdracht ook gezien, mijn manager wist niet dat er grote verschillen in tarieven zaten bij de freelancers die in het zelfde team zaten. ik heb hem toen wel gezegd dat mede door die verschillen ik ergens anders ben gaan kijken, dus het is ook in belang van je opdrachtgever.

Ik hoop voor je dat je maar 6 maanden contract hebt want je wordt echt compleet uitgezogen :X

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joppiez
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 05-06 17:22
mannowlahn schreef op vrijdag 2 juni 2023 @ 11:18:
[...]

Jammer dat je het niet wil vermelden. Wijze les voor volgende keer, weet wat je waard bent en om bewijs vragen hoeveel fee de tussenpartij vangt. Overigens kan je prima bij je opdrachtgever komen en zeggen, ik heb het vermoeden dat wat er afgesproken is niet klopt. Klopt het dat de tussenpartij een fee van 10 euro heeft? Je opdrachtgever is misschien in de waan dat jij 85 krijgt.

Ik heb dat bij mijn vorige opdracht ook gezien, mijn manager wist niet dat er grote verschillen in tarieven zaten bij de freelancers die in het zelfde team zaten. ik heb hem toen wel gezegd dat mede door die verschillen ik ergens anders ben gaan kijken, dus het is ook in belang van je opdrachtgever.

Ik hoop voor je dat je maar 6 maanden contract hebt want je wordt echt compleet uitgezogen :X
Is inderdaad een 6 maanden contract :-) Bedankt voor de tip ook!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Blyzka
 • Registratie: Maart 2018
 • Laatst online: 15:19
Koekfabriek schreef op woensdag 31 mei 2023 @ 14:00:
Update na 3 jaar. Bedragen zijn afgerond.

***members only***


Tevreden met de groei de afgelopen jaren.Masterstudie kunnen volgen, promotie met schaal erbij daardoor. Enige nadeel dat nu alleen nog maar tredes plus CAO stijgingen in het vooruitzicht zitten.
Ziet er allemaal goed uit! Denk je dat je hierna nog verder kan doorgroeien, zo ja wat zou dan eventueel kunnen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Koekfabriek
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 05-06 22:17

Koekfabriek

King Billy on the wall

Blyzka schreef op vrijdag 2 juni 2023 @ 12:55:
[...]


Ziet er allemaal goed uit! Denk je dat je hierna nog verder kan doorgroeien, zo ja wat zou dan eventueel kunnen?
In dezelfde functie kan ik nog aantal treden omhoog (stuk of 8 denk ik). Verdere doorgroei met schaal erbij zou voor Senior of Hoofd van de afdeling zijn. Dan houdt het wel een beetje op intern (klein team). Wil je echt verder groeien binnen het Rijk dan zal je richting Audit Dienst Rijk of misschien de Rekenkamer moeten gaan.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • NoSugar
 • Registratie: Juli 2021
 • Laatst online: 23:32
CVTTPD2DQ schreef op vrijdag 2 juni 2023 @ 07:33:
[...]


Ik vind het interessant dat de meeste ICT'ers geen exitplannen lijken te hebben, geen mogelijkheden voor een carrièreswitch. Zo heel veel verschillen we niet van de Nedcar-medewerkers in Born.
Dit is ook een van de redenen waarom ik liever energie stop in omscholing naar een ander beroep dan binnen de ICT.

Software developing in Nederland is gewoon een aflopende zaak. Software developing is bij uitstek een van de banen die bijna volledig door AI gedaan kan worden. Nog voordat vele van ons de pensioenleeftijd bereiken. Het is uiterst naïef om te denken dat het niet zo hard gaat. Software development is een commerciële sector die eenvoudig vervangen kan worden. Het gaat hier niet om verplegers, leraren, politieagenten, kappers, etc. waarbij mensen menselijk contact willen.

[Voor 198% gewijzigd door Ardana op 05-06-2023 20:32. Reden: Post hersteld]

Pagina: 1 ... 169 170 171 Laatste

Let op:
De TS is geüpdate: voor het posten van lijstjes graag het nieuwe format gebruiken.

Dit topic is bedoeld om arbeidsvoorwaarden in relatie tot functie, werkzaamheden en achtergronden te delen.

Beperk vragen en bijbehorende reacties tot:
* redelijkheid van de arbeidsvoorwaarden gegeven het profiel
* verduidelijking van de arbeidsvoorwaarden en/of het profiel
Geen discussies! Daarvoor zijn andere topics.

Reageer je voor de 2e maal kort achter elkaar dan ben je waarschijnlijk offtopic aan het discussieren http://gathering.tweakers.net/global/smileys/wink.gif
Idem bij gebruik van ~~~~~~~[offtopic] tags.

Uiteraard is hier ook het verbod op werving (in de breedste zin van het woord) van toepassing.

Laatste puntje:
Kloon-accounts zijn niet toegestaan. Meen je dat je een reden hebt waarom deze regel niet voor jou zou hoeven gelden, neem dan vooraf contact op met een moderator, dan kunnen we kijken wat we kunnen doen.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee