Heb je hier een bron voor?
Hoe dan ook is de interchange fee voor kaarten uit de EU wettelijk beperkt tot een zeer laag percentage. Daar zullen ze bij betalingen binnen de EU niet overheen gaan. Wellicht dat ze buiten de EU een hogere fee kunnen rekenen, maar dat kunnen ze ook zonder deze speciale labels.
Als klant heb je niks aan die labels want de Visa Infinite voordelen die de Visa website vermeld krijg je allemaal niet.
Als kaarthouder word je ook niet geïnformeerd over die vermeende voordelen. En dat is goed, want die krijg je met deze kaart ook niet
Het probleem is dat de naam Visa Infinite in andere landen óók gebruikt wordt voor duurdere credit cards met premium/luxe voordelen, zoals je kan zien op die Visa website, en dat geeft zoals je merkt best wel wat verwarring.
Uit de BIN kun je aflezen het is Infinite en zo een betaalterminal kun je dan zo instellen dat-ie die weigert
Dit is onjuist en helaas een wijdverspreid misverstand. Aan de BIN kan je dit niet aflezen. De BIN kan je alleen vertellen wie de kaartuitgever is. Om er achter te komen op welke manier betaald kan worden moet er gecommuniceerd worden met de chip, of bij een online betaling met de kaartuitgever. Pas dan beslist de terminal of dat het de betaalmethode van de kaart kan accepteren. (Om het lastiger te maken, sommige kaarten ondersteunen meerdere betaalmethoden!)
Nu is het wel zo dat grote kaartuitgevers een grote range aan BINs hebben, en kaarten van hetzelfde type vaak in dezelfde sub-range bundelen, maar dit is geen verplichting en daar kan je dus niet van uit gaan. Sommige online BIN databases doen dat helaas wel en dat houdt het misverstand in stand. In ieder geval kan je de fees nooit bepalen met enkel de BIN.
En volgens mij nemen ze dus het risico dat sommige winkels deze “premium” kaarten niet zullen accepteren. Want hogere fee.
Binnen de EU bestaat dit risico niet. En buiten de EU zie ik het ook niet als risico, omdat hoge interchange fees daar helaas volstrekt normaal zijn.