Youtl schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 18:26:
[...]
Beetje kort door de bocht vind je niet?
Het laatste jaar kom ik bij alle grote verkopers Revolut tegen onder de iDeal knop. En als een merchant ook 'creditcards' accepteert is het bijna altijd ook actief voor debit kaarten waardoor je met Revolut alsnog kan afrekenen.
De Belastingdienst weigert Revolut niet, bij buitenlandse bankrekeningen en rekeningen waar zij geen automatische naamcheck kunnen doen ze dit handmatig. Als je meewerkt en de documenten aanlevert die zij nodig hebben passen zij het zo voor je aan. Mijn NL IBAN van Revolut is ook geweigerd de eerste keer bij de Belastingdienst, maar de tweede keer werd hij wel geaccepteerd (waarschijnlijk moest er nog iemand wat updates doorvoeren in de IBAN lijsten bij de Belastingdienst).
Ik bedoelde het meer uit de instelling zoals @
JohanNL postte "Revolut ondersteunen kost one way or another geld en de (overlappende) customerbase is te klein om het rendabel te krijgen". Dat is natuurlijk een kip-ei probleem. Ja, NIBC kan Revolut weigeren en dan lopen ze maar zeer marginaal spaargeld mis. Terwijl het aanpassen van YC / Wwft processen om deze "shady" bank te accepteren (/klanten daarvan voldoende zelf door te lichten) te duur is. En hetzelfde als dat andere bedrijven er zoveel mogelijk aan kunnen doen om het tegen te werken/de frustreren/... bewust of onbewust (zie dus ook belastingdienst (met buitenlandse IBAN) waar het meer werk is. "Terecht" dat die controles plaats moeten vinden, maar het levert wel een drempel op).
En zo zijn er natuurlijk allemaal goede redenen (wettelijk of zakelijk gezien) waardoor Revolit wellicht net iets minder vloeiend gaat dan (bv) de grootbanken. Maar dat voorkomt dus ook weer dat Revolut wel het momentum krijgt dat bedrijven "gedwongen" worden Revolut te ondersteunen.
En dat er spaarbanken zijn die nog Revolut weigeren zie ik meer als opstartproblemen, over enkele maanden/jaren als Revolut wat meer in gebruik is in NL zullen ook deze partijen wel omgaan anders kost ze dit serieus klanten.
Van LPB is nu duidelijk dat het daadwerkelijk een "foutje" was (/bankcode niet op whitelist stond?). Maar NIBC antwoord dus direct "Nee, ondersteunen we niet", zonder blijkbaar enige opheldering. De vraag is dan ook maar hoe het bij andere banken zit. En of het ze serieus klanten gaat kosten? Kijk eens naar hoeveel Nederlands spaargeld er bij de grootbanken staat vs de rest bij elkaar (binnen en buitenland). Iets van 90% staat "gewoon" bij de grootbanken. En geld met een hoge rente bij een (gratis) spaarbank zetten is vele malen makkelijker en levert meer op dan de betaalrekening bij een andere bank zetten (if it works, it works. En die paar euro kosten per maand is een schijnte ten opzichte van misgelopen spaarrente).
-N26, heeft sinds kort iDeal ondersteuning. Staan onder verscherpt toezicht in Duitsland vanwege tekortkomingen in hun KYC, ben ook benieuwd hoe lang dat nog goed gaat.
KYC wetgeving zijn natuurlijk ook al alle Nederlandse grootbanken voor beboet. Dus fouten daarin, tsja "het zal wel" I guess?
-OpenBank, wel support in het Nederlands maar meer dan dat weet ik er ook niet over eerlijk gezegd.
Geld staat in Spanje. Betekent dat er formeel bronbelasting geheven wordt, maar daarvoor stoppen ze stiekem al het Spaanstalige zelfverklaringsdocument bij de contracten (Nederlandstalig contract met 1 Spaans "inlegvel" dat je digitaal ondertekent). En Spaanse locatie/wetgeving betekent ook dat Spaanse erfbelasting geheven wordt in het geval van overlijden. En de paar ervaringen die daarover te vinden zijn zijn niet "heel erg positief". Mag je als nabestaande aangifte doen in Spanje, in het Spaans, waarbij de regels per regio verschillen (dus Madrid waar OpenBank gevestigd is heeft andere regels dan bv Barcelona).
En qua bank zelf, geen iDeal, geen betaalverzoeken, wel een gratis pinpas (tegenwoordig ook MasterCard, voorheen Maestro, MasterCard kon je krijgen voor €2 verzendkosten), ....
Ik heb er een rekening om een aantal redenen: goede spaarrente (na meerdere "upgrades" momenteel 3,65% voor eerste 6 maanden, daarna 2,65%), tweede/backup rekening ("biedt" Revolut uiteraard ook), en mobiel betalen/pinnen via telefoon zonder dat Google/Apple/... meekijken doordat hun app dat zelfstandig ondersteund (iets dat "mijn" grootbank niet meer doet).