OnePlus heeft zijn vierde smartphone aangekondigd. De OnePlus 3 heeft een 5,5"-oledscherm met fhd-resolutie, is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820-soc, 6GB lpddr4-geheugen en maakt gebruik van 64GB ufs 2.0-opslagruimte. De OnePlus 3 heeft een metalen behuizing, gemaakt uit één stuk aluminium. Niet langer gebruikt de fabrikant de kenmerkende sandstone-structuur, zoals bij de OnePlus One en OP2. Het nieuwe model is 7,35mm dik en weegt 158 gram. In de behuizing zit een accu met een capaciteit van 3000mAh. Aan de voorzijde is een vingerafdrukscanner geïntegreerd, die doet ook dienst als home-knop. Het toestel maakt gebruik van hardwareknoppen voor navigatie in Android en heeft een rgb-notificatieled. Aan de linkerkant zit een alert slider, waarmee de smartphone op stil of in de prioriteitstand gezet kan worden. Net als de OnePlus X heeft de OnePlus 3 een oledscherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Het scherm is met 5,5" echter iets groter. In de eerste twee OnePlus-toestellen zat een 5,5"-ips-lcd. Het toestel draait op OxygenOS, een aangepaste versie van Android Marshmallow. De Qualcomm Snapdragon 820-soc heeft vier Kryo-cores, waarvan er twee werken op een snelheid van 2,2GHz en twee op 1,6GHz. De processor wordt aangevuld door de Adreno 530-gpu en bijgestaan door 6GB lpddr4-werkgeheugen. Er is 64GB opslagruimte aan boord en OnePlus is overgestapt op het snelle ufs 2.0-geheugen, dat ook in high-end-smartphones van bijvoorbeeld Samsung te vinden is. De 16-megapixelcamera met f/2.0-lens aan de achterkant steekt iets uit de behuizing. OnePlus gebruikt de Sony IMX298, een 1/2.8"-sensor met pixels van 1,12μm. Deze sensor wordt ook gebruikt door Xiaomi in veel smartphones en door Huawei in de Mate 8. De pixels zijn iets kleiner dan die van high-end Android-smartphones zoals de HTC 10, LG G5 en Samsung Galaxy S7. De pixelgrootte is vergelijkbaar met die van de iPhone 6s. OnePlus heeft de camera voorzien van optische beeldstabilisatie en elektronische stabilisatie tijdens het filmen. Voor autofocus maakt de camera gebruik van fasedetectie. De camera kan foto's vastleggen in raw-formaat en er kan gefilmd worden in 4k-resolutie met 30fps. Ook is er een slowmotion-functie voor 720p-beelden met 120fps. De frontcamera maakt gebruik van een Sony IMX179-sensor met 8-megapixelresolutie en pixels van 1,4μm. Deze camera filmt in 1080p-resolutie met 30fps en elektronische stabilisatie. Het toestel heeft een usb-c-poort, maar maakt gebruik van usb 2.0-snelheid. De poort ondersteunt snelladen met een techniek die OnePlus Dash Charge noemt. Volgens de fabrikant is de 3000mAh-accu in dertig minuten tot 63 procent opgeladen. In Europa verkoopt OnePlus een model dat ondersteuning heeft voor alle 4g-netwerken, de maximale downloadsnelheid van het lte-cat6-modem is 300Mbit/s en uploaden kan met 50Mbit/s. Er passen twee sims in de smartphone. Het toestel heeft bluetooth 4.2, ondersteunt wifi-ac en is uitgerust met nfc.
Terug naar Inhoudsopgave SoftwareBesturingssysteem: AndroidVersie besturingssysteem: 6.0.1 Softwareschil: OxygenOS Scherm eigenschappenSchermdiagonaal: 5,5" (inch)Resolutie: 1920x1080p ppi: 401 Invoermethode: touchscreen Schermtype: AMOLED Multitouch: ja Touchscreentechniek: capacitief Coverglass: Gorilla Glass 4 HardwareProcessor: Qualcomm Snapdragon 820nm procedé: 14nm Aantal kernen (cores): 4 Processorsnelheid: (2x 2.2GHz + 2x 1.6GHz) GPU (grafische chip): Adreno 530 Snelheid grafische chip: 624MHz Geheugengrootte (RAM): 6GB Opslagcapaciteit: 64GB (UFS 2.0) Aantal SIMs: dual Simkaart 1: nano Simkaart 2: nano CameraCameraresolutie achterkant: 16MP (MegaPixel)Sensor: Sony IMX 298 sensor Camera autofocus: ja Aantal led flitsers: 1 (achterkant) Maximaal ondersteunde videoresolutie: 4096x2160 (Cinema 4K) Stabilisatie: optische stabilisatie en elektronische stabilisatie Diafragma: f/2.0 Cameraresolutie voorkant: 8MP (MegaPixel) Sensor: Sony IMX179 Camera autofocus: vaste focus Aantal led flitsers: geen Maximaal ondersteunde videoresolutie: 1080p Stabilisatie: geen Diafragma: f/2.0 Draadloze communicatiesOndersteunde mobiele netwerken: 2G - edge, 2G - gprs, 3G - hsdpa, 3G - umts, 4G - LTEFrequentiebereik van de telefoon: 800MHz, 850MHz, 900MHz, 1800MHz , 1900MHz , 2100MHz , 2600MHz Verbindingen Wi-Fi: 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n 5GHz ondersteuning: ja Bluetooth-versie: Bluetooth 4.2 NFC: ja Connectoren buitenkant: 3.5mm audiojack, USB 2.0 (type C) GPS: ja De OnePlus 3 ondersteunt de volgende frequenties:
Daarmee werkt de OP3 perfect op alle Nederlandse en Belgische netwerken. FunctiesFuncties: Vingerafdrukscanner, bewegingssensor, trilfunctie, Hall-sensor,versnellingsmeter, gyroscoop, naderingssensor, omgevingslichtsensor, elektronisch kompas Accu eigenschappenAccucapaciteit (in mAh): 3000Accu type: Li-Polymer (https://nl.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion-polymeer-accu) Accu verwisselbaar: nee Draadloos opladen: nee Snelladen: ja (Dash-Charge) Meegeleverde accessoiresAccessoires:
Uiterlijke kenmerkenModel: barGewicht: 158 gram Lengte: 152,7mm Breedte: 74,7mm Hoogte / Diepte (oftewel, de dikte van de telefoon): 7,35 Kleuren: zwart/grijs en goud PrijsPrijs: 399 euro (wordt niet meer verkocht)Voor nóg meer info over de specificaties van de telefoon, klik hier (officiële site OnePlus). Terug naar Inhoudsopgave Rootacces op een Androidtelefoon zoals de OnePlus 3 wordt vaak gebruikt om zo meer aan de telefoon aan te kunnen passen. Zo kun je tientallen extra applicaties installeren, waarmee je extra functionaliteit op je telefoon verkrijgt. Ook kun je bestanden en mappen inzien (de 'root') waar je zonder roottoegang niet bij kunt en deze kun je ook weer aanpassen om je telefoon functies te geven die jij wilt of het uiterlijk aan te kunnen passen. Zo kun je met roottoegang bijvoorbeeld advertenties in games en applicaties verbergen, kun je icoontjes aanpassen in bijvoorbeeld je notificatiebalk aanpassen en nog veel en meer! Een ROM is simpel gezegd de software die op de telefoon draait. Een Custom ROM is een ROM die niet standaard met het toestel geleverd wordt en wordt aangepast door onafhankelijke ontwikkelaars. Voor de OnePlus 3 zijn op het moment van schrijven nog geen ROM's te vinden, maar komen ze beschikbaar zijn de meeste roms te vinden op XDA. Terug naar Inhoudsopgave Om root op de OnePlus 3 te verkrijgen dient de bootloader eerst unlocked te worden. Het unlocken van de bootloader zorgt ervoor dat al de systeembestanden, de recovery en het boot gedeelte te benaderen is, hierdoor is het simpel om nieuwe ROM's te flashen. De bootloader kan handmatig unlocked worden of met een aantal tools. Op XDA staan er twee vermeld. Flash Custom Rom Voor het flashen van een Custom ROM is er een ROM nodig. Deze zijn te downloaden op onder andere XDA. Zorg ervoor dat je de instructies die bij de ROMS staat goed leest van te voren. Dit voorkomt problemen. Terug naar Inhoudsopgave Terug naar Inhoudsopgave Mocht er iemand nog tips, aanpassingen of wijzigingen hebben, stuur dan een privé bericht naar rens-br of AnonymousWP.
Terug naar Inhoudsopgave |
[ Voor 10% gewijzigd door rens-br op 21-11-2016 09:15 ]