Thalaron schreef op woensdag 22 juni 2016 @ 21:07:
[...]
Had denk ik even last van de warmte. Ik bedoelde de
Europese Grondwet. Al kan ik mij herinneren dat er ook veel weerstand was over de invoering van de Euro. Deze was uiteindelijk ook niet goed op waarde ingezet gezien 1 euro / 2.20 gulden niet helemaal bleek te kloppen. Anyways...
[...]
Dat soort afspraken kan je ook maken zonder een extra regeringslaag lijkt mij?
Grote bedrijven die geld geven aan politici en mede hiermee steeds meer en meer macht krijgen lijkt me niet wenselijk voor de normale burger. Kijk ook naar verdragen als TTIP. Dit is door EU makkelijker erdoorheen te duwen daar enkel in Brussel besloten hoeft te worden dat ze het willen invoeren. zoals dit b.v. in House of Cards in kaart gebracht word en ja ik snap dat dit een serie is maar ik ben bang dat het toch niet een heel verkeerd beeld geeft.
[...]
Wat Cyberpope hierboven zei dus.
En buiten wie het leegzuigt... ik denk persoonlijk niet dat over zo'n 30-40 jaar er nog iets is als een pensioen.
Ik weet niet meer wie het zei, volgens mij een cabaretier, iets in de richting van:
> Wie gaat jou pensioen later betalen denk je?
< Als je goed op zou letten en het zo door gaat zoals het nu gaat... niemand...
Vergeet daarnaast ook niet dat tegen die tijd ook alle vluchtelingen/bloklanden "Europeanen" zijn die recht op uitkeringen/pensioen hebben...
[...]
Dat ben ik helemaal eens met je. Dat de UK dit doet met voor- en tegenstanders lijkt me onvermijdelijk maar dat de rest van Europa er zo om loopt te stuiteren is wat jammer. Dat er 1 iemand vanuit Brussel (met pers) aangeeft waarom ze het wel/niet wenselijk vinden dat ze eruit stappen met mogelijke gevolgen prima natuurlijk maar het lijkt wel alsof de wereld zal vergaan.... Hoe harder Brussel/andere landen dan UK roepen dat het absoluut een drama is wanneer UK vertrekt en dat ze helemaal naar de tering gaan wanneer dit gebeurd... doet mij denken dat het meer een probleem is voor Brussel dan voor UK indien het een Brexit zou worden.
Ik zou als Brit veel eerder genegen zijn om te kiezen om te blijven indien de EU normaal zou reageren en de UK vrij laten in hun keuze: Als jullie denken beter af te zijn zonder ons ga je gang. Leef je uit. Indien je achteraf spijt krijgt en terug wilt zijn jullie welkom. Wel zal je dan opnieuw aan de toelatingseisen moeten voldoen en een boete betalen voor terugtreding -> de toelagen die andere landen hebben moeten opvangen vanwege dit vertrek in de periode van afwezigheid.
toon volledige bericht
Ah ok dat is ietsje meer logisch,
Echter is die grondwet er niet gekomen en het verdrag van lissabon is toch echt anders, dit is in het Oekraïne referendum en elders op dit forum ook al naar voren gekomen. En iedere keer kom ik dan met dit lijstje;
Er zijn genoeg verschillen bijv:
- Het Europese volkslied en de Europese vlag worden niet meer genoemd.
- De taken van de Europese Commissie worden duidelijker afgebakend:
- Het Handvest van de Grondrechten is uit de tekst gehaald.
- Nationale parlementen kunnen via een lange procedure tegengehouden worden als een meerderheid vind dat een wetsvoorstel strijd is met het subsidiariteitsbeginsel.
- Er komt geen Europese minister voor Buitenlandse Zaken (zoals voorgesteld in de grondwet).
- De bepaling uit de Europese Grondwet dat Europese regelgeving voorgaat boven nationale wetgeving, is vervallen.
- Er wordt nu verwezen naar de ' Criteria van Kopenhagen ', essentiële zaken waar kandidaat-lidstaten aan moeten voldoen.
- Er komt een speciale solidariteitsclausule die stelt dat de EU-lidstaten elkaar helpen bij energiecrises.
- De huidige rechtsinstrumenten blijven bestaan: richtlijnen, verordeningen, beschikkingen etc. in plaats van deze te vervangen door Europese wetten en kaderwetten.
- De doelstelling uit de Grondwet om tot een volledig vrije markt te komen waarin geen ruimte meer is voor protectionisme van nationale industrie, is geschrapt. Het tegengaan van concurrentievervalsing als doel van de Europese Unie is verhuisd van het verdrag zelf naar een protocol.
GB kan natuurlijk als ze uit de EU stappen een handelsverdrag maken maar dan gaan ze wel een stapje achteruit. Een alternatief is dat ze het op de Noorse manier doen, echter leveren ze dan eigenlijk alleen hun stemrecht bij de EU in en gaan ze er dus erop achteruit. Linksom of rechtsom ze gaan erop achteruit.
273 Miljard dollar van de export van het VK gaat naar Europa (fractie hiervan naar niet eu landen). dat is nog steeds 58% (473 totale export).
Import is 63% (420 miljard van 664 van miljard) voor rekening van Europa (fractie naar niet EU landen)
http://atlas.media.mit.ed...export/gbr/show/all/2014/
http://atlas.media.mit.ed...import/gbr/show/all/2014/
De EU is nog steeds de grootste markt voor hun zowel import als export, de nr2 (VS of China) zitten rond de 10% voor hun waarde.
Die extra regeringslaag is nodig om één markt te hebben, als je één markt wil hebben moet namelijk samen afspraken maken waar iedereen zich aan houd. Je zou de EU kunnen opdoeken en dat met 28 landen om de tafel gaan zitten en dan de boel afspreken maar dan ben je enorm veel ambtenaren kwijt aan nooit ophoudende onderhandelingen.
Daarom hebben wij EU ambtenaren die wetten opstellen, die vervolgend alsnog door een democratisch gekozen molen heen moeten.
LOL, Brussel wil juist hogere eisen stellen aan de buffers van pensioenen om ze sterker te maken en dus betere kans hebben om het die dertig jaar te halen. De pensioenen die zijn omgevallen of grote problemen hadden hadden niets last van de EU maar van de crisis van 2008 of
fraudeur..
Een pensioen(fonds) is alleen voor de mensen die eraan betaald hebben toen ze werkten, voor mensen die niet gewerkt hebben is er alleen AOW. Daarnaast een paar posts terug kwam juist naar voren dat immigranten (vanuit andere EU landen) per hoofd minder aanspraak doen op hulp van de staat etc.
Het aantal mensen die met echte doemscenarions (die nooit zouden gebeuren) komt valt ook wel mee. Dat het economische schade brengt staat al vast er werd de laatste tijd immers minder geinvesteerd in het VK.
Wat doet de EU precies dan geks? GB steekt eigenlijk gewoon de middelvinger naar ons op al een hele tijd eigenlijk, ze hebben al flinke korting (5 miljard) maar nee nog steeds is het niet genoeg. Als ze achteraf spijt hebben en dan terug kruipen... Laat ze het dan maar ook maar even weten, mogen ze die 5 miljard alsnog gewoon meebetalen. Maar ik denk dat EU hun wel terug laat komen,
Cyberpope schreef op woensdag 22 juni 2016 @ 21:42:
[...]
Dat zeg ik toch ook niet... Jij vroeg waar hij het over had, nou waarschijnlijk dit verhaal dat rond zingt en waar volgens mij veel op af te dingen is.
[...]
Zeker.. maar dat maakt die mensen die veel gaan verdienen niet zo veel uit. Of te wel er zijn partijen die belang hebben bij destabilisatie. En zoals je terecht constateert is dat niet de brede onderlaag van de bevolking waar de keuze leave de grootste aanhang heeft.
[...]
Ik als niet Brit zijnde zou wel eens een zegje willen hebben of ze mogen blijven. Ze willen op alles een uitzondering, terwijl ze zelf bijna geen drol te bieden hebben. Puur vanuit de Europeese waarden hebben overige landen de afgelopen jaren bijna alles gedaan om de Britten erbij te houden. Terwijl ze als economie geen drol meer te bieden hebben, behalve de city. Die nooit de city was geworden als ze niet bij de EU hadden gezeten. Hun industrie is zwaar verouderd, in grondstoffen hebben ze ook geen drol en als interne markt zijn ze ook niet echt interessant. Ik heb ze er graag bij, maar dan zonder uitzonderingspositie aub. Anders ga lekker je eigen boontjes doppen. Dat lukte voor de toetreding tot de EU ook zo geweldig. Succes ermee.
In dat geval heb ik niets gezegd,
...
Ik ben het wel met je eens. Ik vind die kortingen ook zo raar, NL heeft ook korting, ik zou zeggen gelijke monniken gelijke kappen.
Het hele solidariteitsbeginsel strandt zo meteen weer.

Tja ook weer van die vergelijkingen;
"The US exports more to the EU than we do and its exports have increased at a much faster rate than ours recently."
Tja wij doen het niet zo goed als de grootste economie ter wereld dus is het de schuld van de EU. Er zijn andere EU landen die het prima doen misschien is het probleem niet de EU maar iets anders...
(zomaar een gedachte) verouderde industrie? Misschien...
"Switzerland exports per capita five times more to the EU than we do."
Wat verwacht je dan ook van een land dat compleet landlocked is door de EU? Dat ze zich gaan richten Japan en de EU links laten liggen? Daarnaast heeft zwitserland een gdp per inwoner dat bijna 50% groter is. En als belangrijkste Zwitserland heeft weinig inwoners ze staan nr. 4 als het gaat om export per capita. Noorwegen, Nederland en Belgie staan overigens op nr 6,7,8. En al deze landen zitten wel in de EU markt.
En dan heb je natuurlijk de uitschieter liechtenstaan die staat op nr. 1 met drie keer zoveel export per capita als Zwitserland.
"Even more surprisingly, the non-EU members that have no particular trade agreements with the EU such as Australia, Japan and the US, have benefited from the single market more than those like Switzerland, Norway and Iceland, who have negotiated special trade agreements."
Ik zou wel graag wat bronnen ervan zien met berekeningen. En hoe zit het nu? Zwitserland moet je die nu wel of niet als voorbeeld nemen? Zelfde geld voor Noorwegen. Daarnaast is Noorwegen gewoon onderdeel van de interne markt. En Noorwegen heeft nu net problemen met de olieprijs... En weer zijn het allemaal landen met weinig inwoners waardoor die makkelijk uitschieters worden.
Conclusie;
Ze pakken lekker de statistieken die hun uitkomen voor hun brexit verhaal, alleen jammer dat die niets zeggend zijn. Het is zelfs inconsistent binnen het artikel zelf...
Wikipedia: List of countries by exports per capita
http://www.tradingeconomics.com
Nog een filmpje:
Niet van Jon Olliver overigens maar va Thunderf00t
[
Voor 13% gewijzigd door
klaw op 23-06-2016 01:41
]