Toon posts:

Brexit en de Britse politiek: Deel 2. Eindspel of Reboot? Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 125 Laatste
Acties:
 • 638.771 views

 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Brexit en de Britse politiek is een heel succesvol topic geworden, en hierbij deel 2.

Nu kan ik een heel lange startpost gaan schrijven, maar de ervaring leert dat bij dit soort "ingeburgerde" topics dit toch niet uitmaakt. En waar te beginnen met een "sh*tshow", "clusterf*ck" en andere weinig complimenterede beschrijvingen die aan het Brexit proces kunnen worden toegekend?

In het kort de situatie bij het posten (met mijn bias):
- in het 2016 adviserende referendum stemde 52% voor Leave, zonder specifieke instructies over hoe de EU te verlaten. Dit is als een 100% stem uitgelegd in het First Past The Post (FPTP) systeem in het VK door de leiders van de twee grootste partijen, vooral uit angst om als niet-democratisch te worden gezien.
- met heeft zonder een plan te hebben een Artikel 50 notificatie verstuurd waardoor het VK op 29 maart 2019 automatisch de EU verlaat als er niet ingegrepen wordt.
- sindsdien rollen de politici en andere organisaties over straat en door het parlement, allemaal roepend dat ze de waarheid in pacht hebben. Pro-Brexit/Leave mensen (ze mogen geen Brextremist of Brexidiot genoemd worden in dit topic, hoe correct de beschrijving ook moge wezen) claimden dat de EU als een schoothondje zou toegeven, iets wat geheel onwaar bleek te zijn (duh).
- er is nu een "deal" gemaakt tussen de Britse regering en de EU, welke goedgekeurd is door de EU, maar het momenteel niet gaat halen in het Britse parlement. Een van de belangrijkste redenen: de "Noord-Ierse Backstop", die bedoeld is als noodoplossing om het Goede Vrijdag akkoord te honoreren dat er geen harde (zichtbare) grens tussen Noord-Ierland en Ierland mag zijn. Dat kan alleen als Noord-Ierland onder de EU regels blijft vallen, maar dat wil het VK niet omdat er dan verschillen tussen Noord-Ierland en de rest van het VK is.

De retoriek wordt steeds harder, en het VK dreigt nu met "No Deal", het uit de EU crashen. De mogelijkheden lijken nu te zijn:
- No deal
- Theresa May's deal
- People's Vote (referendum over de opties op tafel, geruzie over "Remain in the EU" als optie)
- EEA/EFTA ("Noorwegen", maar Noorwegen en co willen het VK niet)

De hoofdrolspelers:
- De Tories en Theresa May, de minister-president en leider van de Tories die vooral Freedom of Movement wil afschaffen en bereid is daar het land voor in brand te steken.
- Labour en Jeremy Corbyn, een verstikt marxist die het land in brand wil steken om zo zijn socialistische heilstaat te kunnen stichten, zolang hij de schuld maar bij de Tories kan leggen.
- De LibDems, absoluut pro-EU maar te klein om echt invloed te hebben in het FPTP systeem.
- De SNP, Schotse nationalisten die hopen Brexit te kunnen gebruiken om Schotland als onafhankelijk EU-lid te krijgen.
- De European Research Group (ERG), de hardcore anti-EU distaster kapitalisten die hun diensten aanbieden aan iedereen met geld. Er kan niets positiefs worden gemeld over deze groep, het trekt ook de domste rabiate anti-EU figuren aan. Helaas wel met veel invloed.

Het is een puinhoop en wie het weet mag het zeggen.

Het enige positieve is dat dit een goudmijn is voor spotprenten, meme's, filmpjes en andere grimlach opties. Om er eentje te posten om de juiste stemming erin te brengen:Hou het netjes, geen videodumps zonder eigen mening en uitleg. Don't feed the trolls, er zal van tijd tot tijd wel iemand langskomen die de propaganda herhaalt en het script volgt, gewoon negeren.Paar nuttige Twitter accounts om te volgen die informatief en inhoudelijk reageren. Dat daar heeeeeeeeel erg weinig pro-Leave accounts bij zitten zit in de aard van het beestje, omdat die kant het niet van feiten of informatie moet hebben, maar van ideologie en deceptie.

https://twitter.com/GuitarMoog: heeft als VK onderhandelaar in Brussel gewerkt
https://twitter.com/ottocrat: idem dito als Guitarmoog
https://twitter.com/SebDance: Labour MEP
https://twitter.com/CharlesTannock: Tory MEP
https://twitter.com/davidallengreen: weet veel van de wettelijke kant, niet anti-brexit, wel anti-hoe het nu gedaan wordt
https://twitter.com/StevePeers: hoogleraar in EU, Human Rights & World Trade Law
https://twitter.com/DavidHenigUK: TTIP/WTO expert
https://twitter.com/CoppetainPU: WTO expert
https://twitter.com/DmitryOpines: WTO onderhandelaar en expert
https://twitter.com/JamesCrisp6: Brussel correspondent voor de Daily Telegraph. Veel beter dan zijn krant.

Over het algemeen weten deze mensen wel waar ze het over hebben, de politici en ministers absoluut niet.

[Voor 16% gewijzigd door gambieter op 19-12-2018 12:53]

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • drooger
 • Registratie: Augustus 2005
 • Nu online

drooger

Falen is ook een kunst.

In before Brexit. :+

In januari zal de stemming plaatsvinden, maar zullen er dan meerdere alternatieven op tafel liggen? Er wordt i.i.g. wel over geroddeld:

https://www.bbc.com/news/uk-politics-46608952
Theresa May is now thought to be in favour of giving MPs a vote on alternatives to her plans when they debate her Brexit deal.

The prime minister was previously thought to be against this idea.

But sources have told the BBC she wants the "meaningful vote" planned for the third week of January to be a "moment of reckoning" for Brexit.
En vandaag kunnen we de ontwikkelingen m.b.t. vote of no confidence tegen May verwachten, maar zelf denk ik dat hier nog geen directe gevolgen uit zullen komen.

“A single person acting without integrity could stain the whole cause and damage everything we hope to achieve.” ― The Precipice


 • Snowhite0901
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 06:07
Het blijft heel interessant om te volgen. Waar ik band voor ben is wat het spreekwoord zegt: een kat in het nauw.... Ik weet alleen niet precies wat die kat uit de hoge hoed kan trekken...

[Voor 23% gewijzigd door Snowhite0901 op 19-12-2018 06:26]

12 x 385Wp op HD4000SolarEdge zuid 13° pvoutput


 • mb1
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 22:14
Deel 2 ga ik zeker weer met interesse volgen!

 • Bonsaiboom
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22:34
Snowhite0901 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 06:25:
Het blijft heel interessant om te volgen. Waar ik band voor ben is wat het spreekwoord zegt: een kat in het nauw.... Ik weet alleen niet precies wat die kat uit de hoge hoed kan trekken...
Verdere escalaties voor mutual harm. Financiële truukjes, show of force, verdere poging tot erosie van de Europese eenheid, hoewel dat tegengesteld lijkt te werken.

 • ScuL
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 04:52
Goede topic start. Het blijft een circus van ongekende proporties.

Ik ben benieuwd of Corbyn het voor elkaar krijgt May te forceren vóór de Kerst een vote te organiseren wbt de deal.

ProMods ETS2 uitbreiding - Mijn tijdszone is UTC+13


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
Er is meer bekend over de 'no deal' voorbereidingen van de EU:
EU’s hard Brexit is going to hurt — a lot

The EU is planning hard for a no-deal Brexit — and especially to make sure that if everyone goes over the cliff, the U.K. will land hardest of all.

In the November 13 communication, the Commission warned again that there is no such thing as a smooth Brexit. “Irrespective of the scenario envisaged, the United Kingdom’s choice will cause significant disruption,” the Commission warned.

But there was an even starker warning for Britain: contingency planning, unlike the negotiations on a withdrawal deal, is a one-sided affair. “Contingency measures will only be taken where strictly necessary and in the interest of the European Union and its citizens.”

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Shabbaman
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 20:54

Shabbaman

Got love?

hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 07:37:
Er is meer bekend over de 'no deal' voorbereidingen van de EU:

[...]
Hebben ze wéér Rutte op de foto staan he...

"Our words are backed with NUCLEAR WEAPONS!" - Mahatma Gandhi


 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21:05
Het is duidelijk dat May dr plan is om de beslissing zo lang mogelijk voor zich uit te schuiven en te proberen voor elkaar te krijgen dat het parlement meent dat er maar 2 opties zijn: haar deal of no-deal. Ik vind het onbegrijpelijk dat je constant hoort van de hardline Brexiteers die proberen om hun zin te krijgen maar dat er nog steeds geen serieuze actie lijkt te zijn van de remainers. Een hopeloos verdeeld land dat in het vorige referendum keihard is voorgelogen en een stap neemt die groter is dan een grondwetswijziging verdient het om nog een keer door het volk beoordeeld te worden. Ik snap niet dat men May laat wegkomen met het saborteren van de kans op een referendum.

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"


 • Bonsaiboom
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22:34
hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 07:37:
Er is meer bekend over de 'no deal' voorbereidingen van de EU:

[...]
Ah, dan kan eindelijk leave.eu uit de lucht en daar een website met de gevolgen van de brexit voor de UK geplaatst worden...

Toch nog een lichtpuntje gevonden...

 • 3x3
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 04-06-2020

3x3

Met de keuze tussen een slechte deal of een no-deal zet May hetzelfde mes op de keel van haar parlementariërs / volk dat de E.U. op de keel van de Britse regering heeft gezet in de onderhandelingen.

Spijtig, premiersonwaardig.
Een regering zou haar volk moeten kunnen beschermen tegen de rol die de E.U. nu speelt.
Maargoed, mede door de EU is de natiestaat en democratie niet wat het was. Het resultaat van de onderhandelingen nu is een gevolg van keiharde realpolitiek.

Het mes staat op de keel van de Britten,
Blijven lijkt een gepasseerd station, en de keuze is nu tussen de Brexitdeal en No-deal.

| live and give like no one else |


Anoniem: 224360

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:37:
Met de keuze tussen een slechte deal of een no-deal zet May hetzelfde mes op de keel van haar parlementariërs / volk dat de E.U. op de keel van de Britse regering heeft gezet in de onderhandelingen.

Spijtig, premiersonwaardig.
Een regering zou haar volk moeten kunnen beschermen tegen de rol die de E.U. nu speelt.
Maargoed, mede door de EU is de natiestaat en democratie niet wat het was. Het resultaat van de onderhandelingen nu is een gevolg van keiharde realpolitiek.

Het mes staat op de keel van de Britten,
Blijven lijkt een gepasseerd station, en de keuze is nu tussen de Brexitdeal en No-deal.
Je maakt serieus de vergelijking tussen hoe de Britse regering zich richting haar volk richt en hoe de EU met de Britse regering heeft onderhandeld? Alleen om de EU te kunnen bashen?
Moest je eens kijken hoe de natiestaat en 'democratie' in sommige landen zou zijn zonder een EU. Dan had je gewoon dictaturen naast de buren.
Hoe kun je hier iemand anders verantwoordelijk voor houden dan de Britten zelf?

 • ericplan
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

ericplan

5180 Wp PV

In Trouw vandaag een artikel over de bijvangst van Brexit voor de stad Amsterdam. De komst van EMA zorgt voor verhuizing van meer farmabedrijven naar de hoofdstad.

https://www.trouw.nl/home...ieuwe-thuisstad~a079cd9a/

A'dam ZonPHP PVOutput


 • drooger
 • Registratie: Augustus 2005
 • Nu online

drooger

Falen is ook een kunst.

Geen idee of deze ook in deel 1 is gedeeld, maar Atradius (internationale kredietverzekeraar) heeft vlak voor het uitstel van de stemming een rapport uitgebracht m.b.t. de verwachtte impact van de no-deal Brexit.

https://atradius.nl/rapport/no-deal-brexit-dec2018.html
The UK leaving the EU without a deal would be a major disruption, causing business insolvencies to be higher in the UK and EU27.

A no-deal Brexit would increase uncertainty in the short-term, weighing on economic growth in the UK especially through higher inflation and trade frictions. EU27 countries would also face lower GDP, but to a more limited extent due to lower trade dependence.

We estimate that a disruptive Brexit could cause UK corporate insolvency growth to be 14% higher than in a smooth transition. The retail sector is particularly exposed due to higher inflation while the manufacturing and chemicals sectors would suffer due to trade barriers being imposed.

The impact on insolvencies in the EU27 would be much more moderate, but still significantly negative. Those countries with close trade ties to the UK like Ireland, Belgium, the Netherlands, and Denmark are forecast to see the largest impact on insolvencies.

“A single person acting without integrity could stain the whole cause and damage everything we hope to achieve.” ― The Precipice


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
Nog een interessant artikel over het de politieke achtergrond van de huidige verdeeldheid/onbestuurbaarheid van het VK:
Brexit Is Destroying Britain’s Constitution

Lacking a written constitution, Britain has always relied on what we might call “alternating majoritarianism” for political stability. One party gets in and is allowed free rein to do what it wants. The fact that the British public generally has taken a dim view of parties it considered too extreme has generally forced these supposedly all-powerful majority parties away from their members’ views and toward the political center. That system is now broken. It relied on the big Conservative and Labour parties being able to win “working majorities” that limited MPs’ ability to rebel against their party lines.

Without a working majority, party leaders must pay attention to their hard-liners, or, as some Conservative Party members have been known to call them, “swivel-eyed loons.” The loons forced David Cameron to offer a referendum on Britain’s EU membership, which he, as everyone knows, narrowly lost. Normally, Britain’s flexible political system could accommodate one party’s indulgence of extremism: if the Conservatives found themselves advocating something radical such as leaving the EU, this would typically open up space in the center for Labour to position itself as the defender of economically pragmatic close relations with it. However, Labour is currently led by the far-left and anti-European Jeremy Corbyn, keen to facilitate Brexit and take advantage of the economic chaos to implement a radical socialist agenda.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Zwerver
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:37:
Met de keuze tussen een slechte deal of een no-deal zet May hetzelfde mes op de keel van haar parlementariërs / volk dat de E.U. op de keel van de Britse regering heeft gezet in de onderhandelingen.

Spijtig, premiersonwaardig.
Een regering zou haar volk moeten kunnen beschermen tegen de rol die de E.U. nu speelt.
Maargoed, mede door de EU is de natiestaat en democratie niet wat het was. Het resultaat van de onderhandelingen nu is een gevolg van keiharde realpolitiek.

Het mes staat op de keel van de Britten,
Blijven lijkt een gepasseerd station, en de keuze is nu tussen de Brexitdeal en No-deal.
Sorry, maar het is te vroeg om het vriendelijk te zeggen. Houd eens op met je eigen stokpaardjes als waarheid neer te zetten. Als je wil trollen ga je maar naar twitter of zo.

Woonachtig Down Under. Ik negeer je insults niet, maar tegen de tijd dat ik ze lees zijn ze meestal niet relevant meer


 • 3x3
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 04-06-2020

3x3

Anoniem: 224360 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:41:
[...]

Je maakt serieus de vergelijking tussen hoe de Britse regering zich richting haar volk richt en hoe de EU met de Britse regering heeft onderhandeld? Alleen om de EU te kunnen bashen?
Moest je eens kijken hoe de natiestaat en 'democratie' in sommige landen zou zijn zonder een EU. Dan had je gewoon dictaturen naast de buren.
Hoe kun je hier iemand anders verantwoordelijk voor houden dan de Britten zelf?
De Britten zijn zelf als David het gevecht tegen golliath aan gegaan. Alleen in tegenstelling tot het echte verhaal, zijn ze dat gevecht hard aan het verliezen.

Het blijft een keuze van de Britten zelf die gemaakt is mede door veel misinformatie voor het Brexitreferendum.

Maar het is ook wel dat het VK nu een lidstaat is, en het gestraft lijkt te worden met de huidige deal voor het verlaten van de EU. Dat is niet in Belang van de Britten en ook niet in belang van alle lidstaten. Het verstevigd de macht die de EU heeft over de lidstaten.

Of dat wenselijk is, is een andere discussie, ik ben er in steeds mindere mate fan van de EU.

[Voor 7% gewijzigd door 3x3 op 19-12-2018 09:00]

| live and give like no one else |


 • Delerium
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Delerium

Mythology

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:58:
Maar het is ook wel dat het VK nu een lidstaat is, en het gestraft lijkt te worden
Ze straffen zichzelf enorm, maar zoals bovenstaande rapporten aangeven is er opvallend veel nevenschade bij Europese bedrijven zoals in Nederland. Ook van mij het verzoek te kappen met het accomoderen van de Britten waar zijn bewust schade aan Nederland toedienen.
De EU is hier een Goliath aan de zijlijn die fight-club David gewoon zijn ding laat doen en momenteel terecht zijn eigen waarden hoog houdt. Dat gaat een stuk makkelijker zonder anti-EU gezeur.

Anoniem: 224360

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:58:
[...]

De Britten zijn zelf als David het gevecht tegen golliath aan gegaan. Alleen in tegenstelling tot het echte verhaal, zijn ze dat gevecht hard aan het verliezen.

Het blijft een keuze van de Britten zelf die gemaakt is mede door veel misinformatie voor het Brexitreferendum.

Maar het is ook wel dat het VK nu een lidstaat is, en het gestraft lijkt te worden met de huidige deal voor het verlaten van de EU. Dat is niet in Belang van de Britten en ook niet in belang van alle lidstaten. Het verstevigd de macht die de EU heeft over de lidstaten.

Of dat wenselijk is, is een andere discussie, ik ben er in steeds mindere mate fan van de EU.
Ja maar je beschrijft toch de hele crux. Het VK is nu een lidstaat en je verwacht dat de EU dan netjes de belangen van de Britten gaat behartigen als ze uit de EU stappen, daarmee schade berokkenend aan zichzelf, de EU en hun lidstaten waaronder Nederland? En dan vindt je de EU vervelend, omdat ze die schade vooral willen beperken aan de EU-kant en hun lidstaten? De EU heeft sec geen macht over de lidstaten, de lidstaten bepalen dat zelf, dat is een complex systeem van checks en balances, waar anti-EU volk altijd graag een wij/zij situatie ervan maken. Kun je meerdere studies aan wijden, ga ik niet doen.

 • 3x3
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 04-06-2020

3x3

Delerium schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:04:
[...]

Ze straffen zichzelf enorm, maar zoals bovenstaande rapporten aangeven is er opvallend veel nevenschade bij Europese bedrijven zoals in Nederland. Ook van mij het verzoek te kappen met het accomoderen van de Britten waar zijn bewust schade aan Nederland toedienen.
De EU is hier een Goliath aan de zijlijn die fight-club David gewoon zijn ding laat doen en momenteel terecht zijn eigen waarden hoog houdt. Dat gaat een stuk makkelijker zonder anti-EU gezeur.
Het klopt dat de Britten gigantisch pak slaag krijgen. Dat de Brexitdeal die er nu ligt, de Britten en de EU raakt. Het klopt ook dat de Britten zelf initiatief hebben genomen voor (deze) Brexit dus accountable zijn voor het gevecht dat ze zijn ingestapt.

Ik denk dat het Anti-EU sentiment,wel zijn plaats zou moeten hebben in de discussie. Het is de aanleiding van het hele gebeuren. Het leeft bij in ieder geval 52% van de Britten. Ook binnen de lidstaten die wel blijven, heeft het volk niet altijd voor de EU gekozen.

| live and give like no one else |


 • Jester-NL
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online

Jester-NL

... pakt een botte bijl

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:58:
[...]

De Britten zijn zelf als David het gevecht tegen golliath aan gegaan. Alleen in tegenstelling tot het echte verhaal, zijn ze dat gevecht hard aan het verliezen.

Het blijft een keuze van de Britten zelf die gemaakt is mede door veel misinformatie voor het Brexitreferendum.

Maar het is ook wel dat het VK nu een lidstaat is, en het gestraft lijkt te worden met de huidige deal voor het verlaten van de EU. Dat is niet in Belang van de Britten en ook niet in belang van alle lidstaten. Het verstevigd de macht die de EU heeft over de lidstaten.

Of dat wenselijk is, is een andere discussie, ik ben er in steeds mindere mate fan van de EU.
Probleem is dat veel Brexiteers vergeten dat uit de EU stappen niet betekend dat ze India terugkrijgen en weer wat gaan betekenen in de wereld. Terwijl dat nu juist het gevoel is dat ze opriepen.

De EU zoals die nu is, is vlees noch vis. We doen het af en toe een beetje samen, en vooral zelf. Ik heb niets met het land (of de unie) zelf, maar ik denk dat een EU meer naar de USofA zou moeten kijken. De laatste keer dat er daar wat landen weg wilden is onderhand anderhalve eeuw terug

The sky above the port was the color of television, turned to a dead channel
me @ last.fm


 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 23:04
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:58:
[...]

De Britten zijn zelf als David het gevecht tegen golliath aan gegaan. Alleen in tegenstelling tot het echte verhaal, zijn ze dat gevecht hard aan het verliezen.

Het blijft een keuze van de Britten zelf die gemaakt is mede door veel misinformatie voor het Brexitreferendum.

Maar het is ook wel dat het VK nu een lidstaat is, en het gestraft lijkt te worden met de huidige deal voor het verlaten van de EU. Dat is niet in Belang van de Britten en ook niet in belang van alle lidstaten. Het verstevigd de macht die de EU heeft over de lidstaten.

Of dat wenselijk is, is een andere discussie, ik ben er in steeds mindere mate fan van de EU.
Kan je ook maar één voorbeeld noemen op welke manier de EU nu de Britten straft? En dan ga ik één eis stellen aan je voorbeelden: Straffen betekend dus dat ze minder rechten krijgen / een slechtere deal dan andere landen die buiten de EU zijn.

Tegelijkertijd weten de Britten zelf nog steeds niet hoe ze met belangrijke problemen als de Ierse grens overweg willen gaan.

Het is wel schrijnend om te zien dat een bepaalde groep die vaak dol is op de "America First" uitspraken van Trump, en die vinden dat onze politici ook onze eigen belangen op de eerste plaats moet zetten. Maar zet de EU dan belangen van de EU landen op nummer 1, dan is het ineens een bully. Wat toch knap is gezien de UK zogenaamd alle touwtjes in handen had en de EU wanhopig zou zijn om een deal met ze te mogen sluiten.

 • gold_dust
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 05-08-2021
ericplan schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:44:
In Trouw vandaag een artikel over de bijvangst van Brexit voor de stad Amsterdam. De komst van EMA zorgt voor verhuizing van meer farmabedrijven naar de hoofdstad.

https://www.trouw.nl/home...ieuwe-thuisstad~a079cd9a/
Dat is totaal geen constructieve houding van dat soort bedrijven, er is pertinent geen woonruimte te vinden in Amsterdam/Randstad dus voor het personeel valt er niks te verhuizen. In de UK is dit, afgezien van Londen, veel beter geregeld.

Ook interessant hoe nota bene een wethouder uit Amsterdam de plank misslaat wat dit betreft:
“Bovendien is nog altijd meer dan de helft van het totale woonaanbod sociale huur. Daarvoor behoudt de stad de diversiteit die haar zo geliefd maakt.”
Hij vergeet er even bij te vermelden dat je 15 jaar ingeschreven moet staan om überhaupt in aanmerking te komen voor sociale huur.

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 23:04
gold_dust schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:42:
[...]

Dat is totaal geen constructieve houding van dat soort bedrijven, er is pertinent geen woonruimte te vinden in Amsterdam/Randstad dus voor het personeel valt er niks te verhuizen. In de UK is dit, afgezien van Londen, veel beter geregeld.
Waar denk je dat ze vandaan kwamen? Precies, uit Londen...
Ook interessant hoe nota bene een wethouder uit Amsterdam de plank misslaat wat dit betreft:


[...]

Hij vergeet er even bij te vermelden dat je 15 jaar ingeschreven moet staan om überhaupt in aanmerking te komen voor sociale huur.
Volgens mij sla jij de plank mis. Het argument was dat door zulk soort bedrijven straks Amsterdam alleen nog hoogopgeleiden heeft. Waarop hij dus antwoord dat meer dan de helft nog steeds sociale huur is, dus dat dat echt wel meevalt. Dat staat verder helemaal los van inschrijftermijnen.

 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
gold_dust schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:42:
Hij vergeet er even bij te vermelden dat je 15 jaar ingeschreven moet staan om überhaupt in aanmerking te komen voor sociale huur.
Medewerkers van hightech-farmaceutische bedrijven komen sowieso niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, dus dat lijkt me geen argument...

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • RM-rf
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22:21

RM-rf

1 2 3 4 5 7 6 8 9

Overigens,

niet direkt gerelateerd an Brexit zelf, maar wel een interssante vergelijking:

De EU en Zwitserland hebben de resultaten van hun onderhandelingen over het "Institutionellen Abkommens (InstA) " gepresenteerd..
Momenteel is hierover nu in Zwisterland een fase gekomen waarop de regering en maatschappelijke organisaties moeten bepalen of ze op deze weg doorwillen

InSta is een wettelijk verdragsraamwerk over de integratie van Zwitserland in de EU-binnenmarkt, een regeling hoe bv europese wetgeving in zwitsers recht geintegreerd kan worden, conflict-afhandeling, garantie van bewegings- en personenvrijheid, vrijheid van dienstenverkeer, goederen via weg en luchtverkeer, en een uitwisseling van bepaalde sociale standards (vooral sociale zekerheid en ook migratiewetgeving zijn een 'heet' thema).

https://www.swissinfo.ch/...integration-deal/44598416
https://www.swissinfo.ch/...u-framework-deal/44601990

een diepgravende analyse van de grondwettelijke en juridische implicaties van het voorstel in de duitse taal
https://verfassungsblog.d...litische-risikoabwaegung/
(vooral interessant op het gebied van afweging van interactie tussen zwitsers recht en eu-recht, de werking van conflictbeheersing via externe internationale courts, die buiten juridsprudentie van het EuGH vallen en de invloed en handhaving van het zwitserse referendum-recht), en een afweging in hoeverre soeveriniteit behouden kan blijven of juist onder dit verdrag in de knel kan komen

Momenteel is zwitserland op basis van bilaterale verdragen op specifieke gebieden en zonder institutionele basis, lid van de europese binnenmarkt.
De EU heeft aangedrongen (zelfs ge-eist) hier een vaste basis aan te geven en ook mechanismes in te voeren die de doorvoering van richtlijnen en verordeningen in zwitsers recht makkelijker zou maken.

Zwisterland heeft eigenlijk, sinds 2016 dat gedaan wat de engelsen misschien ook hadden moeten doen, of wat de engelsen zo onderhand nu moeten beginnen. (Maar helaas lijken de engelsen ook onderling het niet eens te kunnen worden over wat ze nu eigenlijk willen).
Het verdragsraamwerk van de zwitsers lijkt ook interssante punten te tonen hoe bv een toekomstige verhouding van de engelsen tov de europese binnenmarkt eruit zou kunnen uitzien (ervan uitgaande dat het voor de britten op lange duur onmogelijk is te blijven beweren dat ze volledig buiten de europese binnenmarkt willen blijven).

Overigens, twee weken terug hebben de zwitsers een referendum gehouden over hun soevereiniteit.
Een rechts-populistische partij had dit laten afkondigen juist in vooruitzicht van het instA met de EU.
De zwitsers moesten de vraag beantwoorden of zwitsers recht boven internationaal rrecht altijd gevoerd moest worden; Wat zou betekenen dat de zwitsers nooit een bepaalde rechtsplicht vanuit een internationaal verdrag zouden accepteren (en dus dit verdrag geen werking zou hebben).
Het referendum faalde.... 55% van de zwitsers koos ervoor om internationaal recht te aanvaarden en ook deze internationale verdragen (in beginsel) toe te staan.
https://www.politico.eu/a...t-fails-farmer-subsidies/

Wel is er nu een discussie in Zwitserland of ze dit verdragen willen en kunnen ratificeren, maar het lijkt iig een zeer zakelijk, praktisch en constructief proces te zijn.

Intelligente mensen zoeken in tijden van crisis naar oplossingen, Idioten zoeken dan schuldigen


 • 3x3
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 04-06-2020

3x3

Sissors schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:34:
[...]

Kan je ook maar één voorbeeld noemen op welke manier de EU nu de Britten straft? En dan ga ik één eis stellen aan je voorbeelden: Straffen betekend dus dat ze minder rechten krijgen / een slechtere deal dan andere landen die buiten de EU zijn.

Tegelijkertijd weten de Britten zelf nog steeds niet hoe ze met belangrijke problemen als de Ierse grens overweg willen gaan.

Het is wel schrijnend om te zien dat een bepaalde groep die vaak dol is op de "America First" uitspraken van Trump, en die vinden dat onze politici ook onze eigen belangen op de eerste plaats moet zetten. Maar zet de EU dan belangen van de EU landen op nummer 1, dan is het ineens een bully. Wat toch knap is gezien de UK zogenaamd alle touwtjes in handen had en de EU wanhopig zou zijn om een deal met ze te mogen sluiten.
Een groot pijnpunt dat men binnen het VK heeft dat je het niet de EU kan verlaten, en wel het recht op vrij handel kan behouden. Bij een No-Deal Brexit heeft het VK hogere tarieven, minder harmonisatie en minder vrijhandel dan Canada heeft met CETA. Daar kiest het VK zelf voor.

Als bij een Brexit in welke vorm dan ook er een Ierse grens komt, splijt Brexit Ierland. Een backstop is eigenlijk niet acceptabel voor het VK. De EU heeft niet toegelaten de bewegingsvrijheid los te maken van andere vrijheden.

| live and give like no one else |


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:56:
Als bij een Brexit in welke vorm dan ook er een Ierse grens komt, splijt Brexit Ierland. Een backstop is eigenlijk niet acceptabel voor het VK. De EU heeft niet toegelaten de bewegingsvrijheid los te maken van andere vrijheden.
Maar dat zou men kunnen oplossen door een harde grens in de Ierse zee te accepteren, dat wil men ook niet.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


Anoniem: 224360

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:15:
[...]

Het klopt dat de Britten gigantisch pak slaag krijgen. Dat de Brexitdeal die er nu ligt, de Britten en de EU raakt. Het klopt ook dat de Britten zelf initiatief hebben genomen voor (deze) Brexit dus accountable zijn voor het gevecht dat ze zijn ingestapt.

Ik denk dat het Anti-EU sentiment,wel zijn plaats zou moeten hebben in de discussie. Het is de aanleiding van het hele gebeuren. Het leeft bij in ieder geval 52% van de Britten. Ook binnen de lidstaten die wel blijven, heeft het volk niet altijd voor de EU gekozen.
Lekker zo een valse werkelijkheid maken.
52% van de Britten? 52% van de Britten die gestemd hebben op een referendum. En moet je meegaan in de aanname dat die allemaal anti-EU zijn en niet aannemen dat ze voor Brexit gestemd om andere redenen (al dan niet voorgespiegeld door leugenachtige politici). Je linkje zegt niks over anti-EU sentiment binnen Nederland.

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 23:04
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:56:
[...]

Een groot pijnpunt dat men binnen het VK heeft dat je het niet de EU kan verlaten, en wel het recht op vrij handel kan behouden.
Waarom zou dat niet kunnen? Als ze direct voor een Noorwegen achtige optie waren gegaan had dat prima gekund. Je weet wel: Wel alle wetten van de EU volgen, geen inspraak erin. Er is ook geen andere mogelijkheid echt als je in een douane unie wil zitten. Wil je buiten de douane unie maar zonder tarieven beide kanten op (maar dus nog wel alle goederen door de douane laten gaan) dan heb je het over een compleet nieuw handelsverdrag dat uit onderhandeld moet worden. Maar dat is een volgende stap na deze. Welk ander niet-EU land heeft dit zonder in de douane unie te zitten? Een Canada komt een redelijk eind, en bedenk dan hoe lang die erover onderhandeld hebben.

En dan komen de problemen aan de Ierse grens er nog bovenop.

Dus ja, de Britten kunnen best de EU verlaten en dan een handelsakkoord gaan onderhandelen. Maar ze kunnen niet de EU verlaten en dan de EU vertellen welke dingen ze precies wel willen behouden en welke niet. Een niet-EU land kan dat ook niet. En dus valt ook dit niet binnen mijn definitie van 'straffen' door de EU.

 • Ortep
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

Ortep

Soylent Green is People!

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:56:
[...]

De EU heeft niet toegelaten de bewegingsvrijheid los te maken van andere vrijheden.
Dat is nu juist de kern van de EU. Wij kunnen ook niet zeggen we willen wel Duitsers in ons land, maar geen Grieken, we willen wel graag dat Italiaanse auto's zonder invoerrechten ons land in komen. Maar op Spaanse Olijfolie heffen we 100% belasting omdat we dat zo afspreken tussen twee landen.

De EU is een club met spelregels. Vind je het spel niet leuk? Dan doe je niet mee. Maar je akn ook niet afspreken tijdens een voetbal wedstrijd dat de ene ploeg hands prima vindt, maar de andere mag het niet

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, Einstein
Alleen de doden kennen het einde van de oorlog, Plato

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:56:
[...]

Een groot pijnpunt dat men binnen het VK heeft dat je het niet de EU kan verlaten, en wel het recht op vrij handel kan behouden. Bij een No-Deal Brexit heeft het VK hogere tarieven, minder harmonisatie en minder vrijhandel dan Canada heeft met CETA. Daar kiest het VK zelf voor.

Als bij een Brexit in welke vorm dan ook er een Ierse grens komt, splijt Brexit Ierland. Een backstop is eigenlijk niet acceptabel voor het VK. De EU heeft niet toegelaten de bewegingsvrijheid los te maken van andere vrijheden.
Is dit een discussie, of propaganda?

Wist je dat de backstop een direct gevolg is van een rode lijn van de Britten? Is niet zo moeilijk om op te zoeken.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • Jiffy
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 22:31

Jiffy

God, you're ugly!

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:37:
Met de keuze tussen een slechte deal of een no-deal zet May hetzelfde mes op de keel van haar parlementariërs / volk dat de E.U. op de keel van de Britse regering heeft gezet in de onderhandelingen.
Wait... Whut? De EU handelt in het belang van, heel raar, haar leden. Niet in het belang van een aanstaand exlid. Tot nu toe heeft de EU zich rustig, duidelijk, bereidwillig en communicatief opgesteld. Dat kan van het VK niet gezegd worden. En dat is dan de schuld van de EU?
Een regering zou haar volk moeten kunnen beschermen tegen de rol die de E.U. nu speelt.
Maargoed, mede door de EU is de natiestaat en democratie niet wat het was.
Again: whut?!? Je kunt veel over de EU zeggen, maar niet dat deze ten nadele werkt van de democratie. De EU maakt fouten, uiteraard. Grote en kleine. Maar het is tot in de haarvaten een unie die is gebaseerd op democratische waarden.

Life sucks. Then you die. Then they throw mud in your face. Then you get eaten by worms. Be happy it happens in that order...


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
Virtuozzo schreef op woensdag 19 december 2018 @ 10:19:
Wist je dat de backstop een direct gevolg is van een rode lijn van de Britten? Is niet zo moeilijk om op te zoeken.
Er was toch altijd de noodzaak van een backstop, zelfs als de Britten vanaf het allereerste begin voor EEA/Noorwegen gekozen hadden?

Zuiverder lijkt me de stelling dat de backstop in de huidige vorm een direct gevolg is van de rode lijnen van de Britten, wat er nu op tafel ligt is onvermijdelijk gezien hun eigen randvoorwaarden.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • jaapstobbe
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 23:03
Kunnen die Britten nu niet eens bij zinnen komen de rationale oplossing zoeken en gewoon die Brexit afblazen?

 • Brent
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 04:24
jaapstobbe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 10:41:
Kunnen die Britten nu niet eens bij zinnen komen de rationale oplossing zoeken
Uitgesloten.

Humanist | Kernpower! | Determinist | Verken uw geest | Politiek dakloos


 • drooger
 • Registratie: Augustus 2005
 • Nu online

drooger

Falen is ook een kunst.

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:58:
[...]
De Britten zijn zelf als David het gevecht tegen golliath aan gegaan. Alleen in tegenstelling tot het echte verhaal, zijn ze dat gevecht hard aan het verliezen.
Ze zijn geen tegenstanders van elkaar en dat zijn ze ook nooit geweest. Dat de Britse politici (en jij blijkbaar ook) ze graag wel zo portretteert geeft eerder aan dat men niet openstaat voor een rationele blik op de zaken.

Er is al zo vaak gezegd in het vorige deel dat de Britten wel de lusten, niet de lasten willen.
Dat is niet mogelijk, en dan ga je dan zeggen dat de EU straft?

Misschien helpt het meer als je je gaat inlezen wat de EU doet, waarom het uberhaubt bestaat en wat de voor- en nadelen van de EU zijn? (en dan verder kijken dan enkel de inkomsten/uitgaven grafiekjes)

“A single person acting without integrity could stain the whole cause and damage everything we hope to achieve.” ― The Precipice


 • T-MOB
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 00:18

T-MOB

Echte chocomel eerst!

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:56:
[...]

Een groot pijnpunt dat men binnen het VK heeft dat je het niet de EU kan verlaten, en wel het recht op vrij handel kan behouden. Bij een No-Deal Brexit heeft het VK hogere tarieven, minder harmonisatie en minder vrijhandel dan Canada heeft met CETA. Daar kiest het VK zelf voor.
Tja. Als je de huur opzegt mag je ook niet van de zolder gebruik blijven maken. Dat is geen straf, maar gewoon de consequentie van opzeggen.
Als bij een Brexit in welke vorm dan ook er een Ierse grens komt, splijt Brexit Ierland. Een backstop is eigenlijk niet acceptabel voor het VK. De EU heeft niet toegelaten de bewegingsvrijheid los te maken van andere vrijheden.
Vooropgesteld dat het niet het probleem van de EU is dat de Britten dit willen. Maar hoe zie je dat voor je dan? Een Poolse chauffeur die zij vrachtwagen naar Calais rijdt en dan zijn wagen overdraagt aan een Brit die wel in in het VK mag werken. De 4 vrijheden zijn maar moeilijk los van elkaar te zien. Het zijn ook geen cadeautjes ofzo die kunnen worden uitgedeeld. Het zijn domweg de spelregels die zorgen voor een gelijk speelveld voor alle landen, burgers, bedrijven in de EU. Je kunt alleen meedoen aan het spel als je alle regels accepteert.

Falling isn't flying \ Floating isn't infinite


 • 3x3
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 04-06-2020

3x3

T-MOB schreef op woensdag 19 december 2018 @ 10:49:
[...]

Tja. Als je de huur opzegt mag je ook niet van de zolder gebruik blijven maken. Dat is geen straf, maar gewoon de consequentie van opzeggen.
De Britten zien dit een beetje alsof je bij je ex vertrekt en ook de kinderen niet meer mag zien.
Vooropgesteld dat het niet het probleem van de EU is dat de Britten dit willen. Maar hoe zie je dat voor je dan? Een Poolse chauffeur die zij vrachtwagen naar Calais rijdt en dan zijn wagen overdraagt aan een Brit die wel in in het VK mag werken. De 4 vrijheden zijn maar moeilijk los van elkaar te zien. Het zijn ook geen cadeautjes ofzo die kunnen worden uitgedeeld. Het zijn domweg de spelregels die zorgen voor een gelijk speelveld voor alle landen, burgers, bedrijven in de EU. Je kunt alleen meedoen aan het spel als je alle regels accepteert.
Wat je omschrijft is iets dat de Britten, of in ieder geval een aantal best zouden willen geloof ik. Of in ieder geval zelf zouden willen kunnen gaan bepalen.

Een alternatief voor de Brexitdeal van nu zou een exit met volledige vrijhandel met gezamenlijke kwaliteitsnormen kunnen zijn. Daarmee raak of belemmer je de economische synergy tussen de EU en het VK niet, en krijgen de Britten toch souveraniteit terug om op tal van andere gebieden hun eigen zaakjes te regelen.

Volgens mij is dat wat de Britten, of een aantal Britten willen. En wat niet gelukt is er uit te onderhandelen door May.

Of het haalbaar is met de EU? Ik denk dat het niet een spel is dst de eu wilt spelen.

| live and give like no one else |


 • ericplan
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

ericplan

5180 Wp PV

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:15:
[...]
Ik denk dat het Anti-EU sentiment,wel zijn plaats zou moeten hebben in de discussie. Het is de aanleiding van het hele gebeuren. Het leeft bij in ieder geval 52% van de Britten. Ook binnen de lidstaten die wel blijven, heeft het volk niet altijd voor de EU gekozen.
Die 52% van de Britten is natuurlijk grote onzin. Dat percentage ligt veel en veel lager. https://www.indy100.com/a...l-register-charts-7399226


(Vreemd dat er in de UK blijkbaar geen overzicht is van het aantal kiesgerechtigden)

A'dam ZonPHP PVOutput


 • gold_dust
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 05-08-2021
hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 09:48:
Medewerkers van hightech-farmaceutische bedrijven komen sowieso niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, dus dat lijkt me geen argument...
Er werken ook laboratoria assistenten en er zijn genoeg andere lagere betaalde functies in dat soort bedrijven dus 'even' met het volledige personeel naar Amsterdam verhuizen is echt niet aan de orde. Het laat wel weer zien hoe ver top management en politici van de werkelijkheid ontvreemd zijn, dit zijn gewoon onderbuik acties uit onvrede met de Brexit. Nederlanders kunnen al geen woonruimte krijgen in de Randstad dus voor de gemiddelde Brit zal het helemaal onmogelijk zijn tenzij je minimaal 150k verdient.

 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:50:
Volgens mij is dat wat de Britten, of een aantal Britten willen. En wat niet gelukt is er uit te onderhandelen door May.
Dat is toch volledig logisch? Ze willen wel de lusten maar niet de lasten, zonder dat het ECJ daar zeggenschap over heeft.
gold_dust schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:53:
Er werken ook laboratoria assistenten en er zijn genoeg andere lagere betaalde functies in dat soort bedrijven dus 'even' met het volledige personeel naar Amsterdam verhuizen is echt niet aan de orde. Het laat wel weer zien hoe ver top management en politici van de werkelijkheid ontvreemd zijn, dit zijn gewoon onderbuik acties uit onvrede met de Brexit. Nederlanders kunnen al geen woonruimte krijgen in de Randstad dus voor de gemiddelde Brit zal het helemaal onmogelijk zijn tenzij je minimaal 150k verdient.
Dus meer baan-kansen voor Nederlandse jongeren als laboratorium assistent etc.

[Voor 49% gewijzigd door hoevenpe op 19-12-2018 11:58]

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Delerium
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Delerium

Mythology

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:50:
Een alternatief voor de Brexitdeal van nu zou een exit met volledige vrijhandel met gezamenlijke kwaliteitsnormen kunnen zijn.
De huidige deal bevat precies dat, je alternatief is een carbon copy van de May-deal die ongewenst is. je kan beide niet als tegenstelling presenteren zonder je eigen geloofwaardigheid te grabbel te gooien.

Dat ze het verwerpen is meer dat er weer een rood lijntje getrokken is, want die gezamelijke kwaliteitsnormen moeten natuurlijk ook weer UK-only zijn enzo.
gold_dust schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:53:
[...]
Er werken ook laboratoria assistenten en er zijn genoeg andere lagere betaalde functies in dat soort bedrijven dus 'even' met het volledige personeel naar Amsterdam verhuizen is echt niet aan de orde.
Chemie hoeft niet in Amsterdam, er zit zat chemie rond Eindhoven, Nijmegen en zelfs Groningen. de woningmarkt van A'dam hierbij betrekken is gewoon kolder.
En dan nog, een baan in de chemie verdient voldoende. Dat de Britten er last van hebben (oehoe, verhuizen) is dan toch echt iets waar de Britten zelf voor kiezen.

En dan zoals hoevenpe stelt: waarom maak je je druk over baankansen van Britten als je ook over baankansen van Nederlanders kan praten? Heb je iets tegen Nederlanders of zo?

[Voor 55% gewijzigd door Delerium op 19-12-2018 11:58]


 • Jiffy
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 22:31

Jiffy

God, you're ugly!

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:50:
[...]
Een alternatief voor de Brexitdeal van nu zou een exit met volledige vrijhandel met gezamenlijke kwaliteitsnormen kunnen zijn.
Dat is toch precies wat er is afgesproken in de huidige deal? Plus nog een heleboel andere dingen, uiteraard.

Of heb je de boel niet goed doorgelezen en roep je maar wat?

Life sucks. Then you die. Then they throw mud in your face. Then you get eaten by worms. Be happy it happens in that order...


 • Bonsaiboom
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22:34
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:50:
[...]

De Britten zien dit een beetje alsof je bij je ex vertrekt en ook de kinderen niet meer mag zien.
Dus, omdat de Britten het verkeerd zien, moet de EU hun visie maar accommoderen. Er is veel ruimte aan de kant van de EU, dat blijkt uit het akkoord, wat ook voor de EU geen wenselijke situatie is. Echter, de UK ziet dit alsof ze permanent gegijzeld worden - ja, dat is zo, als er geen oplossing voor het kernprobleem wordt gevonden.

 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Mensen, don't feed the troll. Zonder aandacht zinkt die onzin gewoon weg.

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.

gambieter schreef op woensdag 19 december 2018 @ 12:05:
Mensen, don't feed the troll. Zonder aandacht zinkt die onzin gewoon weg.
Ah, maar zo werkt het al lang niet meer. Basis van beïnvloeding is passieve verwerking. Zonder correctie wordt dus het gemanipuleerde beeld verwerkt, primair door bezoekers die wel lezen maar niet deelnemen. Staat haaks op ons geloof van rationaliteit en individualiteit, maar zie het topic Sociale Psychologie.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Virtuozzo schreef op woensdag 19 december 2018 @ 12:10:
Ah, maar zo werkt het al lang niet meer. Basis van beïnvloeding is passieve verwerking. Zonder correctie wordt dus het gemanipuleerde beeld verwerkt, primair door bezoekers die wel lezen maar niet deelnemen. Staat haaks op ons geloof van rationaliteit en individualiteit, maar zie het topic Sociale Psychologie.
Daarom meld ik het ook op deze manier, helaas vinden de moderators het blijkbaar te gecompliceerd om in te grijpen. Het is een patroon dat goed bij Brexit past en de beschrijving van de ERG in de startpost: leugens en propaganda, nooit en te nimmer positief bedoeld.

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • gold_dust
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 05-08-2021
hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:53:
Dus meer baan-kansen voor Nederlandse jongeren als laboratorium assistent etc.
Die op hun beurt ook geen woonruimte in Amsterdam vinden. Het blijven ondoordachte, irrationele onderbuik acties. Anderzijds past dat wel bij het hele Brexit theater.
gold_dust schreef op woensdag 19 december 2018 @ 12:26:
[...]

Die op hun beurt ook geen woonruimte in Amsterdam vinden. Het blijven ondoordachte, irrationele onderbuik acties. Anderzijds past dat wel bij het hele Brexit theater.
Mensen zijn niet rationeel, wat verwacht je? De valstrik zit hem in het rationaliseren, en dat is in het VK een sport van theater geworden.

In tegenstelling tot de gedragslijnen op het continent. Daar wordt ook gerationaliseerd, maar vanuit onderzoek, analyse, overleg en compromis. Wat in het VK, zoals we herhaaldelijk hebben kunnen zien, genegeerd wordt, welbewust.

Dat is iets héél anders.

Even ter illustratie, de vijf grote Instellingen (CBI, Institute of Directors, British Chambers of Commerce, Federation of Small Businesses en het EEF) in het VK met als opdracht van behartiging van zakelijke vertegenwoordiging proberen al sinds de publicatie van de draft van technische overeenkomst de politieke arena duidelijk te maken dat men op geen enkele wijze klaar is voor welk scenario dan ook.

Dat wordt door zowel regering als overige politiek bewust naast zich neergelegd. Ze kloppen overal aan, maar de deuren blijven dicht. Vandaag ook al weer.


Het spijt me oprecht, maar als we de verschillende benaderingen en keuzes in omgang naast elkaar zetten, dan ligt het probleem niet bij een EU of op het continent. De handreikingen zijn continu, de informatievoorziening komt van onze kant, er is elke dag overleg met Britse Instellingen en organisaties van zowel civiele als zakelijke vertegenwoordiging en behartiging. Zowel op niveau van lidstaten als sectoren van economische activiteit als Europees niveau.

Mij treft het niet als vreemd dat zo langzamerhand de ruimte voor het compromis, het samenwerken en het bewustzijn van gedeelde afhankelijkheden ten gevolge van Britse politieke mentaliteit en (gebrek aan) besluitvorming begint te krimpen.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • Joris748
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 22:49
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:50:
[...]

De Britten zien dit een beetje alsof je bij je ex vertrekt en ook de kinderen niet meer mag zien.
De Britten willen bij hun ex weg, maar willen wel gebruik blijven maken van het huis.
[...]

Wat je omschrijft is iets dat de Britten, of in ieder geval een aantal best zouden willen geloof ik. Of in ieder geval zelf zouden willen kunnen gaan bepalen.

Een alternatief voor de Brexitdeal van nu zou een exit met volledige vrijhandel met gezamenlijke kwaliteitsnormen kunnen zijn. Daarmee raak of belemmer je de economische synergy tussen de EU en het VK niet, en krijgen de Britten toch souveraniteit terug om op tal van andere gebieden hun eigen zaakjes te regelen.

Volgens mij is dat wat de Britten, of een aantal Britten willen. En wat niet gelukt is er uit te onderhandelen door May.

Of het haalbaar is met de EU? Ik denk dat het niet een spel is dst de eu wilt spelen.
Het is geen spel, het raakt aan de grondbeginselen van de EU. Geen lusten, als je de lasten niet accepteert.
Ondertussen, heeft Sir Ivan Rogers, de voormalig Brits Ambassadeur aan de EU, gelijk gekregen met zijn observatie ten aanzien van maatregelen van de EU volgend op de aankondiging van voornemen van het Britse Kabinet. Het idee van "managed no-deal" ligt meteen als confetti in de prullenbak, zoals voorspelbaar.

Op dit moment volgt dus de uitvoering van het communiqué van 13 november.

Communication of 13 November 2018 "Preparing for the withdrawal of the United Kingdom from the European Union on 30 March 2019: a Contingency Action Plan"

De kaders en maatregelen zijn unilateraal van aard. Het VK heeft Artikel 50 doorgezet, het is aldus geen onderdeel meer van strata van besluitvorming, is aldus geen partij in toepassing van de maatregelen.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
Het is menens voor de EU, vraag me af of men in Londen hier nog van schrikt:
Brexit: European Commission implements “no-deal” Contingency Action Plan in specific sectors
The United Kingdom will leave the European Union in 100 days' time.

Given the continued uncertainty in the UK surrounding the ratification of the Withdrawal Agreement, as agreed between the EU and the UK on 25 November 2018 – and last week's call by the European Council (Article 50) to intensify preparedness work at all levels and for all outcomes – the European Commission has today started implementing its “no deal” Contingency Action Plan. This delivers on the Commission's commitment to adopt all necessary “no deal” proposals by the end of the year, as outlined in its second preparedness Communication of 13 November 2018.

Today's package includes 14 measures in a limited number of areas where a "no-deal" scenario would create major disruption for citizens and businesses in the EU27. These areas include financial services, air transport, customs, and climate policy, amongst others.

The Commission considers it essential and urgent to adopt these measures today to ensure that the necessary contingency measures can enter into application on 30 March 2019 in order to limit the most significant damage caused by a "no-deal" scenario in these areas.

These measures will not – and cannot – mitigate the overall impact of a "no-deal" scenario, nor do they in any way compensate for the lack of stakeholder preparedness or replicate the full benefits of EU membership or the terms of any transition period, as provided for in the Withdrawal Agreement. They are limited to specific areas where it is absolutely necessary to protect the vital interests of the EU and where preparedness measures on their own are not sufficient. As a rule, they will be temporary in nature, limited in scope and adopted unilaterally by the EU. They take into account discussions with Member States and are in addition to the preparedness measures that have already been taken, as set out in the two previous preparedness Communications.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Paar nuttige Twitter accounts om te volgen die informatief en inhoudelijk reageren. Dat daar heeeeeeeeel erg weinig pro-Leave accounts bij zitten zit in de aard van het beestje, omdat die kant het niet van feiten of informatie moet hebben, maar van ideologie en deceptie.

https://twitter.com/GuitarMoog: heeft als VK onderhandelaar in Brussel gewerkt
https://twitter.com/ottocrat: idem dito als Guitarmoog
https://twitter.com/SebDance: Labour MEP
https://twitter.com/CharlesTannock: Tory MEP
https://twitter.com/davidallengreen: de wettelijke/financiele kant, niet anti-brexit, wel anti-zoals het nu gaat
https://twitter.com/StevePeers: hoogleraar in EU, Human Rights & World Trade Law
https://twitter.com/DavidHenigUK: TTIP/WTO expert
https://twitter.com/CoppetainPU: WTO expert
https://twitter.com/DmitryOpines: WTO onderhandelaar en expert
https://twitter.com/JamesCrisp6: Brussel correspondent voor de Daily Telegraph. Veel beter dan zijn krant.

Over het algemeen weten deze mensen wel waar ze het over hebben, de politici en ministers absoluut niet. Zal ze nog even toevoegen aan de startpost :)

[Voor 3% gewijzigd door gambieter op 19-12-2018 12:57]

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.

hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 12:47:
Het is menens voor de EU, vraag me af of men in Londen hier nog van schrikt:

[...]
Het probleem is en blijft het politieke gedrag. Men legt alles naast zich neer. Alles wordt enkel gezien en besproken binnen kaders van eigen partijpolitieke doelstellingen.

Wie hier wel van schrikt, ook al is men de afgelopen maand heel bewust constant geïnformeerd geworden, dat is de vertegenwoordiging en lobby van zo ongeveer elk domein van economische activiteit buiten die van financiële en algemeen groot-zakelijke sectoren.

In die zin, men kende de maatregelen, de discussies, de special measures. Men was op de hoogte gebracht van kosten, consequenties, opties en zo meer. Maar men schrikt van het gegeven dat in reactie op het politiek handelen van de Britse regering het nu inderdaad zover is.

Men schrikt er niet van dat deze maatregelen komen. Of welke het zijn. Dat wist men al. Procedures en planning was al bekend. Maar het idee dat eigen regering op de knop zou drukken, dat slaat in. Men geloofde dat bij het kader van 13 november de Britse regering eindelijk eens niet voor partijpolitiek zou kiezen.

Nu ja, nu schrikt men er dus van dat die politiek dat wel doet. Wat een verrassing, het is de meest consistente lijn in handelen en besluitvorming van de Britse politiek sinds het referendum: eigen partij eerst.

Schrikt men van de niet-verrassing, of van het wakker worden in de realiteit achter het theater.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 08:37:
Met de keuze tussen een slechte deal of een no-deal zet May hetzelfde mes op de keel van haar parlementariërs / volk dat de E.U. op de keel van de Britse regering heeft gezet in de onderhandelingen.

Spijtig, premiersonwaardig.
Een regering zou haar volk moeten kunnen beschermen tegen de rol die de E.U. nu speelt.
Maargoed, mede door de EU is de natiestaat en democratie niet wat het was. Het resultaat van de onderhandelingen nu is een gevolg van keiharde realpolitiek.

Het mes staat op de keel van de Britten,
Blijven lijkt een gepasseerd station, en de keuze is nu tussen de Brexitdeal en No-deal.
Wat ik me afvroeg is, kunnen MPs zelf een wetsvoorstel maken om een vote tussen Maydeal/nodeal/remain te forceren.. At the end of the day is het parlement de baas niet de regering..
Dus als er een voorstel komt om art.50 in te trekken en het parlement stemt voor is het klaar..

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
gambieter schreef op woensdag 19 december 2018 @ 12:52:
Over het algemeen weten deze mensen wel waar ze het over hebben, de politici en ministers absoluut niet.
Deze zijn ook erg informatief, waarbij James O'Brien er een sport van lijkt te maken de grootste Brexit nutcases in de uitzending te krijgen:
http://chrisgreybrexitblog.blogspot.com/
https://www.lbc.co.uk/radio/presenters/james-obrien/

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°

ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 12:57:
[...]

Wat ik me afvroeg is, kunnen MPs zelf een wetsvoorstel maken om een vote tussen Maydeal/nodeal/remain te forceren.. At the end of the day is het parlement de baas niet de regering..
Dus als er een voorstel komt om art.50 in te trekken en het parlement stemt voor is het klaar..
Opnieuw het probleem van partijpolitiek. Neem het voorbeeld van Labour, er zijn opties om verloop dan wel procedures dan wel maatregelen te beïnvloeden. Toch kiest men er telkens weer voor om dat niet te doen.

In theorie is van alles mogelijk. In de praktijk is dat een non-topic.

Corbyn koos deze week voor een persoonlijke uitspraak van geen vertrouwen in May. Nou nou, wat een actie. Niet bindend, geen protocol, geen politiek gewicht. Een wereld verwijderd van de motie van wantrouwen in Regering, wat een optie was om via gebruik van verschillende politieke partijen invloed uit te oefenen op de situatie.

Daar koos men dus niet voor.

In het schema zijn er conditionele scenario's waar het parlement invloed kan uitoefenen dan wel beheersing overnemen. Partijpolitiek staat dat echter niet toe. Pas wanneer het zich voor deze of gene partij loont met garantie van gewenste uitkomst is het een overweging.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 12:58:
Deze zijn ook erg informatief, waarbij James O'Brien er een sport van lijkt te maken de grootste Brexit nutcases in de uitzending te krijgen:
http://chrisgreybrexitblog.blogspot.com/
https://www.lbc.co.uk/radio/presenters/james-obrien/
Klopt, ja. Er zijn er nog meer, maar die komt men wel tegen als men op Twitter is.

Vond de WTO-figuren en vroegere onderhandelaars wel goed om te noemen, vanwege de onzin over "managed no-deal" die nogal eens terugkomt ("de niet-dodelijke onthoofding"), en omdat Rees Mogg en zijn army of trolls blijven liegen over WTO.

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
Virtuozzo schreef op woensdag 19 december 2018 @ 13:07:
[...]


Opnieuw het probleem van partijpolitiek. Neem het voorbeeld van Labour, er zijn opties om verloop dan wel procedures dan wel maatregelen te beïnvloeden. Toch kiest men er telkens weer voor om dat niet te doen.

In theorie is van alles mogelijk. In de praktijk is dat een non-topic.

Corbyn koos deze week voor een persoonlijke uitspraak van geen vertrouwen in May. Nou nou, wat een actie. Niet bindend, geen protocol, geen politiek gewicht. Een wereld verwijderd van de motie van wantrouwen in Regering, wat een optie was om via gebruik van verschillende politieke partijen invloed uit te oefenen op de situatie.

Daar koos men dus niet voor.

In het schema zijn er conditionele scenario's waar het parlement invloed kan uitoefenen dan wel beheersing overnemen. Partijpolitiek staat dat echter niet toe. Pas wanneer het zich voor deze of gene partij loont met garantie van gewenste uitkomst is het een overweging.
Ik zat aan de LibDems te denken.. die zijn 100% remain..

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 13:11:
Ik zat aan de LibDems te denken.. die zijn 100% remain..
In het politieke stelsel een dwerg die geen invloed heeft, helaas. Alhoewel ze minder verschillen van Tories en Labour dan ze willen toegeven.

Voor hen die Britse verkiezingen niet goed kennen (het is heel anders dan in NL), de beroemde en nog steeds correcte quote van Douglas Adams uit een van de Hitchhikers Guide to the Galaxy boeken:
“It comes from a very ancient democracy, you see..."
"You mean, it comes from a world of lizards?"
"No," said Ford, who by this time was a little more rational and coherent than he had been, having finally had the coffee forced down him, "nothing so simple. Nothing anything like so straightforward. On its world, the people are people. The leaders are lizards. The people hate the lizards and the lizards rule the people."
"Odd," said Arthur, "I thought you said it was a democracy."
"I did," said Ford. "It is."
"So," said Arthur, hoping he wasn't sounding ridiculously obtuse, "why don't people get rid of the lizards?"
"It honestly doesn't occur to them," said Ford. "They've all got the vote, so they all pretty much assume that the government they've voted in more or less approximates to the government they want."
"You mean they actually vote for the lizards?"
"Oh yes," said Ford with a shrug, "of course."
"But," said Arthur, going for the big one again, "why?"
"Because if they didn't vote for a lizard," said Ford, "the wrong lizard might get in. Got any gin?"
"What?"
"I said," said Ford, with an increasing air of urgency creeping into his voice, "have you got any gin?"
"I'll look. Tell me about the lizards."
Ford shrugged again.
"Some people say that the lizards are the best thing that ever happenned to them," he said. "They're completely wrong of course, completely and utterly wrong, but someone's got to say it."
"But that's terrible," said Arthur.
"Listen, bud," said Ford, "if I had one Altairian dollar for every time I heard one bit of the Universe look at another bit of the Universe and say 'That's terrible' I wouldn't be sitting here like a lemon looking for a gin."

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
gambieter schreef op woensdag 19 december 2018 @ 13:10:
Klopt, ja. Er zijn er nog meer, maar die komt men wel tegen als men op Twitter is.
Er zijn ook mensen zonder Twitter en Facebook, echt waar... :)

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Bonsaiboom
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22:34
Twitter is echter wel gewoon publiek in tegenstelling tot Facebook
hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 13:44:
[...]


Er zijn ook mensen zonder Twitter en Facebook, echt waar... :)
Yup. Bewust.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • Jebus4life
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 29-03 15:48

Jebus4life

BE User

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 11:50:
[...]

De Britten zien dit een beetje alsof je bij je ex vertrekt en ook de kinderen niet meer mag zien.
Hier ga je de fout in, Europa wil net heel graag dat de Britten de kinderen mogen zien.
Maar de er zijn 4 kinderen, en Britten willen co-ouderschap voor 3 van de 4 kinderen, maar wil niets te maken hebben met dat vierde.

Vind jij het dan verbazend dat de ex zegt: oftewel co-ouderschap voor alle 4, oftewel zie je geen enkel?

Jullie vriendelijkste zuiderbuur


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
gambieter schreef op woensdag 19 december 2018 @ 13:29:
[...]

In het politieke stelsel een dwerg die geen invloed heeft, helaas. Alhoewel ze minder verschillen van Tories en Labour dan ze willen toegeven.

Voor hen die Britse verkiezingen niet goed kennen (het is heel anders dan in NL), de beroemde en nog steeds correcte quote van Douglas Adams uit een van de Hitchhikers Guide to the Galaxy boeken:

[...]
Weet ik, maar in NL heb je zoiets als Initiatiefvoorstellen..
https://www.parlement.com..._weg_van_een_wetsvoorstel
Ik vroeg me af of er ook zoiets in de UK is..

Want zolang je de meerderheid van het parliament mee hebt op dat issue maakt de grote van je partij niet uit..

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
OK, en wat is men in het Britse Lagerhuis aan het bediscussieren op dit moment? Brexit? No Deal?

Nee. Of Corbyn "Stupid Woman" mompelde nadat May weer een stompzinnig antwoord had gegeven. Liplezers erbij gehaald en zo. De Tories die vorige week twee MPs verdacht van seksueel wangedrag zonder morren terug namen in de partij voor de stemming over Theresa May, nu op de achterste benen.

De 'allo 'allo sh*tshow.
ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 14:54:
Weet ik, maar in NL heb je zoiets als Initiatiefvoorstellen..
https://www.parlement.com..._weg_van_een_wetsvoorstel
Ik vroeg me af of er ook zoiets in de UK is..

Want zolang je de meerderheid van het parliament mee hebt op dat issue maakt de grote van je partij niet uit..
Er hoeft maar 1 MP te protesteren en het wordt van de agenda afgevoerd. Kijk maar eens naar de recente schandalen over Christopher Chope, die doet dat met alle oppositievoorstellen.

[Voor 41% gewijzigd door gambieter op 19-12-2018 14:56]

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
gambieter schreef op woensdag 19 december 2018 @ 14:54:

Er hoeft maar 1 MP te protesteren en het wordt van de agenda afgevoerd. Kijk maar eens naar de recente schandalen over Christopher Chope, die doet dat met alle oppositievoorstellen.
Dat is erg jammer.. en een kwalijke zaak als een enkele gek defacto veto rechten krijgt..

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • 3x3
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 04-06-2020

3x3

Jiffy schreef op woensdag 19 december 2018 @ 12:03:
[...]

Dat is toch precies wat er is afgesproken in de huidige deal? Plus nog een heleboel andere dingen, uiteraard.

Of heb je de boel niet goed doorgelezen en roep je maar wat?
Ik weet dat dat onderdeel nu in de Brexitdeal zit, maar dat andere gedeelte met veel meer autonomie gecreert moet worden op de andere vlakken mist er.

Ik begrijp op dit podium dat de consensus is dat dat niet kan, dat het het een is of het ander en niet het beste kan zijn van twee werelden.

In het Britse parlement is er nog wel bij een aantal torries een groter streven naar die grotere autonomie zonder op te hoeven geven op vrije handel.

Een ideaalbeeld voor enkelen aan de andere kant van de plas, maar het lijkt erop dat het in het huidige machtsveld niet mogelijk is.

| live and give like no one else |


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 22:36
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 15:31:
[...]

Ik weet dat dat onderdeel nu in de Brexitdeal zit, maar dat andere gedeelte met veel meer autonomie gecreert moet worden op de andere vlakken mist er.

Ik begrijp op dit podium dat de consensus is dat dat niet kan, dat het het een is of het ander en niet het beste kan zijn van twee werelden.

In het Britse parlement is er nog wel bij een aantal torries een groter streven naar die grotere autonomie zonder op te hoeven geven op vrije handel.

Een ideaalbeeld voor enkelen aan de andere kant van de plas, maar het lijkt erop dat het in het huidige machtsveld niet mogelijk is.
Uiteraard is dat niet mogelijk, dan is t voor iedereen gunstiger uit de EU te stappen, wel de voordelen, niet de nadelen en is de EU binnen 5 jaar uit elkaar gevallen.
3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 15:31:
[...]

Een ideaalbeeld voor enkelen aan de andere kant van de plas, maar het lijkt erop dat het in het huidige machtsveld niet mogelijk is.
Het is per definitie niet mogelijk. Dit is iets wat we nota bene allemaal al vóór het referendum wisten. Sterker nog, het zijn de Britten geweest die het gros van Artikel 50 en al die begeleidende studies en adviespunten uitgewerkt hebben. Zoek eens op wie de voorzitter van de toenmalige commissie van Artikel 50 was, wat zijn perspectief was, hoe hij de taakgroepen deed aansturen, hoe het overleg met eigen regering voor sturing en machtstoepassing was en zo verder.

Heel serieus, als ander voorbeeld, het communiqué van 13 november voor speciale maatregelen is het draaiboek wat ook nog eens vrijwel geheel door de Britten zelf is geschreven.

Maar goed, als we al die voorbeelden moeten verkennen wordt het al snel heel erg pijnlijk, zo is bijvoorbeeld ook het mechanisme van ECJ een direct resultaat in vorm en werking van Britse sturing 8)

Vervolgens moeten we ons dus afvragen waarom men toch blijft volharden in keuzes die er niet kunnen zijn, zowel vanuit EU, maar net zo hard omdat ze die zelf afwijzen. Dat is een toepassing van cui bono, wie heeft waar welke baat bij welke handeling of beweging.

Als we dat uitpluizen blijft dat neerkomen op een dynamiek waar partijpolitiek centraal staat. Niet het land, niet de economie, niet de bevolking, niet de betrekkingen. Maar heel banaal het streven om eigen partij eerst en dominant te hebben met beheer van lobby en netwerken voor de baantjescarrousel en investeringen. Dit is behoorlijk pijnlijk, maar dit is het gewoon.

Maar het is meer pijnlijk, extreem zelfs, omdat men zich volledig bewust is van alles wat er speelt. Men heeft de berekeningen, de analyses, de onderzoeken - er is geen sprake van zaken niet doorhebben of niet weten. Zie eerder in het topic, de beleidsstudies en onderzoeken van de verschillende politieke partijen in het VK. Daar staat al anderhalf jaar lang (en langer) in elke publicatie en volgende versie exact hetzelfde uitgewerkt.

Het is inderdaad een machtsveld. Het probleem is dat vanuit ons perspectief van zaken netjes doen, goed uitwerken, logisch nadenken en zo meer, wij makkelijk missen dat hun machtsveld heel ergens anders focus heeft dan waar je in een goed werkend bestel van zou mogen verwachten dat het zou zitten.

Al die dingen die in de beeldvorming ingezet worden, al het theater wat voorbij komt, het staat elke keer weer in dienst van partijpolitiek.

Als EU delen we in dat opzicht iets essentieels met het VK, het land, de bevolking; het hoort niet om partijpolitiek te gaan, maar om het aangaan van de uitdagingen voor collectieve belangen, zonder de marketing en het spel.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • Jiffy
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 22:31

Jiffy

God, you're ugly!

3x3 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 15:31:
[...]
In het Britse parlement is er nog wel bij een aantal torries een groter streven naar die grotere autonomie zonder op te hoeven geven op vrije handel.
Dat gáát dus niet, dat is een essentieel onderdeel van de EU! 8)7

Echt, WTF? Zo ingewikkeld is het toch niet? Als je niet-EU-leden dezelfde voordelen zou bieden als EU-leden, zonder dat daar verplichtingen tegenover staan, dan ondergraaft de EU toch haar eigen bestaansrecht?

Oftewel: de EU kan per definitie op die punten niet toegeven. Nooit. No cake, dus.

Het VK heeft diverse mogelijkheden mbt de toekomstige relatie met de EU. De EU wil graag een innige relatie, maar zal en kan dat niet afdwingen. Het vervelende in dit geval is echter dat het VK nog steeds niet weet wat voor relatie ze willen (ja, "cake & eat it", maar dat kunnen ze dus shaken).

Om deze voor de zoveelste keer maar weer eens te posten:
http://jackofkent.com/wp-content/uploads/2018/01/BarnierGraph.jpg
Alle "rode lijnen" zijn door het VK gezet, niet door de EU.

Ik zou zeggen: lees deel 1 van dit topic eens door. Erg informatief.

Life sucks. Then you die. Then they throw mud in your face. Then you get eaten by worms. Be happy it happens in that order...


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
Jiffy schreef op woensdag 19 december 2018 @ 16:49:
[...]

Dat gáát dus niet, dat is een essentieel onderdeel van de EU! 8)7

Echt, WTF? Zo ingewikkeld is het toch niet? Als je niet-EU-leden dezelfde voordelen zou bieden als EU-leden, zonder dat daar verplichtingen tegenover staan, dan ondergraaft de EU toch haar eigen bestaansrecht?

Oftewel: de EU kan per definitie op die punten niet toegeven. Nooit. No cake, dus.

Het VK heeft diverse mogelijkheden mbt de toekomstige relatie met de EU. De EU wil graag een innige relatie, maar zal en kan dat niet afdwingen. Het vervelende in dit geval is echter dat het VK nog steeds niet weet wat voor relatie ze willen (ja, "cake & eat it", maar dat kunnen ze dus shaken).

Om deze voor de zoveelste keer maar weer eens te posten:
[Afbeelding]
Alle "rode lijnen" zijn door het VK gezet, niet door de EU.

Ik zou zeggen: lees deel 1 van dit topic eens door. Erg informatief.
ja maar, ja maar de EU heeft de UK veeel meer nodig dan de UK de EU... toch? :+

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 14:59:
Dat is erg jammer.. en een kwalijke zaak als een enkele gek defacto veto rechten krijgt..
"traditie"

(de grootste drogreden van hen die geen argumenten hebben om verandering tegen te houden)

Het protest betekent dat het alleen een kans maakt als de regering het overneemt. Bij Chope was het recent een voorstel over meer actie tegen Female Genital Mutilation. Het maakte Chope niets uit, hij deed het uit "principe".

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.

ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 16:54:
[...]

ja maar, ja maar de EU heeft de UK veeel meer nodig dan de UK de EU... toch? :+
Dat is een beetje een binaire valstrik van tegenstelling. Zowel VK als EU hebben elkaar nodig. En dat is niet enkel een kwestie van handel of economie. Daar zit ook geopolitiek bij, collectieve veiligheid, omgang met populisme en oude spoken - en niet te vergeten de reële problematiek van consequenties austerity in termijneffecten op ordening door zowel VK als EU heen.

De Britse regering zet uitermate hard in op dit soort tegenstellingen, dit soort binaire valstrikken waar enkel sprake kan zijn van zero sum toepassing: wil de een winnen, dan moet de ander verliezen, dus alles is geoorloofd.

We zijn nu, wat, twee jaar, bezig met weerstand daartegen juist omdat het ruimte schept voor oude spoken. Helaas, in het VK is het Eigen Partij Eerst.

Zie nu dat migratiedebat vandaag, werkelijk hopeloos. Noord-Ierland, Schotland, Wales, talloze belangenorganisaties en Instellingen - stuk voor stuk geven ze met stevige onderbouwing aan hoe schadelijk de wirwar van het white paper van de regering is in consequenties.

Maar wordt daar naar geluisterd? Nee. Partijpolitiek.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
Virtuozzo schreef op woensdag 19 december 2018 @ 17:00:
[...]


Dat is een beetje een binaire valstrik van tegenstelling. Zowel VK als EU hebben elkaar nodig. En dat is niet enkel een kwestie van handel of economie. Daar zit ook geopolitiek bij, collectieve veiligheid, omgang met populisme en oude spoken - en niet te vergeten de reële problematiek van consequenties austerity in termijneffecten op ordening door zowel VK als EU heen.

De Britse regering zet uitermate hard in op dit soort tegenstellingen, dit soort binaire valstrikken waar enkel sprake kan zijn van zero sum toepassing: wil de een winnen, dan moet de ander verliezen, dus alles is geoorloofd.

We zijn nu, wat, twee jaar, bezig met weerstand daartegen juist omdat het ruimte schept voor oude spoken. Helaas, in het VK is het Eigen Partij Eerst.

Zie nu dat migratiedebat vandaag, werkelijk hopeloos. Noord-Ierland, Schotland, Wales, talloze belangenorganisaties en Instellingen - stuk voor stuk geven ze met stevige onderbouwing aan hoe schadelijk de wirwar van het white paper van de regering is in consequenties.

Maar wordt daar naar geluisterd? Nee. Partijpolitiek.
I know..
Ik was ook zeer sarcastisch, want dat is wat je in internet comments van brexiteers altijd leest..

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 16:54:
ja maar, ja maar de EU heeft de UK veeel meer nodig dan de UK de EU... toch? :+
Easiest deal in history! :)

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°

ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 17:01:
[...]

I know..
Ik was ook zeer sarcastisch, want dat is wat je in internet comments van brexiteers altijd leest..
Ook aan de andere kant zie je hetzelfde gedrag. Het is kenmerkend en onrustwekkend dat er sprake is van die polarisatie.

Mensen, eigenaardige diersoort. Ze denken rationeel te zijn, emotioneel te zijn, individueel te zijn. Maar ondertussen.
Eheh ...

[Voor 20% gewijzigd door Virtuozzo op 19-12-2018 17:19]

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
@Virtuozzo
Zeg je nou werkelijk dat de zeer gerespecteerde en intellectueel hoogstaande Dr Liam Fox de zaken onderschat heeft?
EU trade deal 'easiest in human history'

Coming to a free trade agreement with the EU should be "one of the easiest in human history" because our rules and laws are already the same, the international trade secretary has said.

Liam Fox is to set out his vision of the UK's trading relationship with the rest of the world after Brexit.

"The only reason we wouldn't come to a free and open agreement is because politics gets in the way of economics," Dr Fox told the Today programme.
Het is gewoon een kwestie van nog heel even geduld hebben tot de directie van BMW Merkel belt en zegt dat het gedonder afgelopen is en de Britten cake en cherries krijgen, samen met de gratis eenhoorn... ;)

(sarcasme voor de duidelijkheid)

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°

Niets is ooit zo simpel als mensen wensen.

- Juffrouw Kato Ooievaar.


Baldrick: “I have a plan, sir.”
Blackadder: “Really, Baldrick? A cunning and subtle one?”
Baldrick: “Yes, sir.”
Blackadder: “As cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University?

Dr. Liam Fox ...

“Politics requires sacrifice. The sacrifice of others, of course.”
― Michael Dobbs, House of Cards

“Politics. The word is taken from the Ancient Greek. “Poly” means “many.” And ticks are tiny, bloodsucking insects.”
― Michael Dobbs, House of Cards

En zo voorts ... 8)

[Voor 32% gewijzigd door Virtuozzo op 19-12-2018 17:46]

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
interesante trend:
Two thirds of constituencies in Great Britain now support Remain
https://www.bestforbritain.org/brexit-shift-2
https://www.bestforbritain.org/map

https://www.standard.co.u...0q-yyJZxsdIDsOYcYFfKCgork

[Voor 41% gewijzigd door ToolkiT op 19-12-2018 17:43]

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
Virtuozzo schreef op woensdag 19 december 2018 @ 17:41:
Niets is ooit zo simpel als mensen wensen.
Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat hij dit ook maar 1 seconde echt gedacht heeft. Dit was gewoon voor de bühne net als de 350m per week voor de NHS.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°

hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 17:47:
[...]


Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat hij dit ook maar 1 seconde echt gedacht heeft. Dit was gewoon voor de bühne net als de 350m per week voor de NHS.
Alles is voor de bühne daar. Maar vergeet nooit dat er bewust gespeeld wordt. Ongeacht wat dan ook.

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
Debunking WTO, and what "trading on WTO terms" really means: https://twitter.com/uk_do...-j_vuMtdTpnVG8ebLBszCyVsI

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 17:47:
Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat hij dit ook maar 1 seconde echt gedacht heeft. Dit was gewoon voor de bühne net als de 350m per week voor de NHS.
Dit is Disgraced Fox. De man die dacht dat het geen probleem was om zijn officieuze partner eh "vriend" mee te nemen bij allerlei officiele gelegenheden toen hij Defence Secretary was, en hem te helpen met lobbyen voor defensiecontracten op die manier.

Je kunt die man niet genoeg overschatten.


Intussen heeft de EU haar "no-deal" plannen gepubliceerd: https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-46617152
- Flights from the UK into and overflying the EU to be allowed for 12 months to ensure "basic connectivity"
- Hauliers to carry freight by road into the EU for a nine-month period without having to apply for permits
- UK financial services regulations - in a limited number of areas such as derivatives trading - to be recognised as equivalent to the EU's for one or two years
Oftewel een overgangsperiode voor vluchten, vracht en financien, die puur uit gratie wordt gegeven en elk moment unilateraal kan worden ingetrokken.
- The commission has also urged its 27 remaining member states to take a "generous" approach to the residency rights of UK citizens in the EU following a no-deal Brexit, "provided that this approach is reciprocated by the UK".
De EU geeft aan dat de VK burgers in EU vanaf 29 maart 2019 "illegal aliens" zijn, en dat het aan de individuele landen is om dat netjes af te handelen. Mits het VK niet gaat kloten met de EU-burgers in VK.

Dit is namelijk iets waar alle individuele lidstaten soeverein in zijn, dwz de EU kan hierniet over beslissen.

Wat geeft problemen:
- Transport of goods delays because of the need for checks on all UK livestock exports, and the application of customs duties and taxes on goods moving between the UK and EU;
- End of the guarantee of the continuation of all existing air transport links under the same terms as they are supplied today;
- Financial services operators in the UK lose the right to provide their services in the 27 EU member states under the EU financial services passports scheme;
- EU pet passports issued to owners in the UK will no longer be valid
Joepie.
Oh ja, dat is ook een goed twitter account. Heel informatief.

[Voor 7% gewijzigd door gambieter op 19-12-2018 17:59]

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56
gambieter schreef op woensdag 19 december 2018 @ 17:57:
[...]

Dit is Disgraced Fox. De man die dacht dat het geen probleem was om zijn officieuze partner eh "vriend" mee te nemen bij allerlei officiele gelegenheden toen hij Defence Secretary was, en hem te helpen met lobbyen voor defensiecontracten op die manier.

Je kunt die man niet genoeg overschatten.


Intussen heeft de EU haar "no-deal" plannen gepubliceerd: https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-46617152

[...]

Oftewel een overgangsperiode voor vluchten, vracht en financien, die puur uit gratie wordt gegeven en elk moment unilateraal kan worden ingetrokken.

[...]

De EU geeft aan dat de VK burgers in EU vanaf 29 maart 2019 "illegal aliens" zijn, en dat het aan de individuele landen is om dat netjes af te handelen. Mits het VK niet gaat kloten met de EU-burgers in VK.

Dit is namelijk iets waar alle individuele lidstaten soeverein in zijn, dwz de EU kan hierniet over beslissen.

Wat geeft problemen:

[...]

Joepie.

[...]

Oh ja, dat is ook een goed twitter account. Heel informatief.
Waar ik persoonlijk wel geintereseerd in ben is, hoe gaat het met UK auto's in de EU.. is mijn UK rijbewijs straks geldig in de EU? Is mijn auto legaal? geld mijn verzekering nog??

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 18:06:
Waar ik persoonlijk wel geintereseerd in ben is, hoe gaat het met UK auto's in de EU.. is mijn UK rijbewijs straks geldig in de EU? Is mijn auto legaal? geld mijn verzekering nog??
De geldigheid van de 'groene kaart' was volgens mij geregeld, het kan wel zo zijn dat je een internationaal rijbewijs moet aanvragen voordat je daar de weg op mag...

Dit is wat ik zo snel online kan vinden, dit gaat over Britten die naar de EU willen:
https://www.walesonline.c...brexit-would-15567483.amp

Grappig detail is dat er blijkbaar 2 verschillende internationale rijbewijzen zijn, als een Brit straks via Frankrijk naar Spanje wil rijden heeft hij ze beide nodig.
"Taking back control"...

[Voor 29% gewijzigd door hoevenpe op 19-12-2018 18:25]

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°

Theresa May will be ‘forced to back down’ over migrant curbs

Dit wordt weer een drama.

[Voor 14% gewijzigd door Virtuozzo op 19-12-2018 22:52]

Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.


 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

hoevenpe schreef op woensdag 19 december 2018 @ 18:17:
[...]

De geldigheid van de 'groene kaart' was volgens mij geregeld
Dat is het roze papiertje en de groene vertaling. Maar: de MoT-keuringen zijn inmiddels allemaal verwijzingen naar EU-regels, en die vervallen allemaal op 29 maart.

Geen enkel voertuig voldoet aan Engelse regels op 29 maart, want die zijn er (nog) niet. EU-regels zijn niet meer geldig, dus geen enkel voertuig zou op of na 29 maart de weg op mogen, in Engeland.

Engelse verzekeraars kunnen daar een mouw aan passen met een vrijwarings-verklaring.

Maar welke Europese verzekeraar gaat je een vrijwaring geven voor gebruik van een voertuig in een vreemd land wat zelf op dat moment geen relevante wetgeving heeft?

Op of na 29 maart Engeland inrijden is je hoofd door een (financiële) strop steken en hopen dat geen van de locals het krukje onder je voeten vandaan schopt.

Maar dat gaat enkel over het voertuig. Stel je voor dat je een lading bananen vervoert. Je bent een braaf burgermenneke, dus jouw bananen voldoen aan 'Regulation (EC) No. 2257/94'. In Eng(e)land bestaat die niet meer. Je hebt een vrachtwagen vol goederen die niet voldoen aan Britse regels (want die zijn er nog niet) en dus probeer je ongereguleerde goederen Eng(e)land in te voeren.

Niet alleen is je voertuig niet goedgekeurd volgens Engelse regels, de goederen die je aan boord hebt voldoen niet aan Engelse regels.

Ik denk dat de meeste verzekeraars je verbieden om 'de grens' over te gaan.

I don't like facts. They have a liberal bias.


 • defiant
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 01:59

defiant

Moderator General Chat
Tja, arbeidsmigratie, dat is toch wel een issue wat het VK gemismanaged heeft.

Wat veelal genegeerd wordt is het verschil tussen banen die waarde toevoegen en banen waarvan het aantal een directe relatie heeft met het aantal afnemers.

D.w.z. een hoog opgeleide IT'er of post-doc researcher zal over het algemeen waarde toevoegen aan de economie, hoe meer je er hebt, hoe meer de economie kan groeien. Migratie is hierbij een positieve factor, als je puur sec kijkt naar economische toevoegde waarde.

Echt voor mensen die werken in uitvoerende of service economie met een relatief lage opleiding zijn het aantal banen relatief stabiel D.w.z. elke regio heeft maar een X aantal vuilnismannen, fastfoodmedewerkers, uber chauffeurs nodig. Hoe meer van dat soort mensen zich melden op de arbeidsmarkt, des te meer verdringing en neerwaartse druk op de arbeidsvoorwaarden.

Je ziet hierin qua compositie van sociaal economische omstandigheden, provincie/metropool, industrial decline vs service economy een parallel die wel redelijk lijkt op de verenigde staten als je kijkt naar ook de combinatie met migratie. Er is dan ook een misalignment van sociaal economische beleid ten opzichte van bestaande bevolking en migratie profiel wat binnenkomt, zowel buiten als binnen de EU. Uiteraard is dit nooit opgelost en alleen gebruikt voor politiek gewin. Pijnlijk om aan te zien.

Climate dashboard | “Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.”


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:40
burne schreef op donderdag 20 december 2018 @ 00:12:
Geen enkel voertuig voldoet aan Engelse regels op 29 maart, want die zijn er (nog) niet. EU-regels zijn niet meer geldig, dus geen enkel voertuig zou op of na 29 maart de weg op mogen, in Engeland.
Wordt dat niet allemaal afgevangen met de Brexit Bill?
Wikipedia: European Union (Withdrawal) Act 2018

Het idee was volgens mij dat alle EU wetgeving 1 op 1 overgezet wordt in Britse wetgeving zodat men daarna gecontroleerd kan divergeren.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Cyberpope
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Cyberpope

When does the hurting stop??

ToolkiT schreef op woensdag 19 december 2018 @ 18:06:
[...]

Waar ik persoonlijk wel geintereseerd in ben is, hoe gaat het met UK auto's in de EU.. is mijn UK rijbewijs straks geldig in de EU? Is mijn auto legaal? geld mijn verzekering nog??
Dat zal net zoals het vliegverkeer met een noodmaatregel wel opgelost worden.

With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......


 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 19:28

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

@burne Maar is het niet zo dat ze op 29 maart een ctrl-c / ctrl-v doen van de huidige regels waardoor die vrachtwagen en die bananen mogelijk alsnog zijn verzekerd. Het is ook weer niet zo dat het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21:05
Cyberpope schreef op donderdag 20 december 2018 @ 07:11:
Dat zal net zoals het vliegverkeer met een noodmaatregel wel opgelost worden.
En met schepen? Medicijnen? Met een no-deal Brexit ontstaan zoveel problemen dat ze nooit allemaal met noodmaatregelen gedekt kunnen worden.

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"


 • Bonsaiboom
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22:34
Standeman schreef op donderdag 20 december 2018 @ 08:14:
@burne Maar is het niet zo dat ze op 29 maart een ctrl-c / ctrl-v doen van de huidige regels waardoor die vrachtwagen en die bananen mogelijk alsnog zijn verzekerd. Het is ook weer niet zo dat het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.
Een wet aannemen, die zegt dat ze de EU regels volgen, moet echter ook geen geweldig karwei te zijn. Wordt dan wel een beetje "no deal brexit in name only"

 • Cyberpope
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Cyberpope

When does the hurting stop??

ph4ge schreef op donderdag 20 december 2018 @ 08:20:
[...]

En met schepen? Medicijnen? Met een no-deal Brexit ontstaan zoveel problemen dat ze nooit allemaal met noodmaatregelen gedekt kunnen worden.
Zeker niet allemaal. Maar je heb al gezien hoe ze het met de luchtvaart doen. Goederen en personen transport is zo belangrijk dat ze dit daar zeker zullen doen. Het is anders niet te controleren of te handhaven. En zowel GB als EU wil niet massaal onverzekerde voertuigen op hun weg. De enige andere manier om dat te voorkomen is door voor 29 maart elkaar voertuigen uit het land verwijderen. Dat is geen optie.

With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......


 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

Standeman schreef op donderdag 20 december 2018 @ 08:14:
@burne Maar is het niet zo dat ze op 29 maart een ctrl-c / ctrl-v doen van de huidige regels waardoor die vrachtwagen en die bananen mogelijk alsnog zijn verzekerd. Het is ook weer niet zo dat het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.
Dat lukt misschien voor de Engelse wetten, maar er is geen gehomologeerd verdrag met de EU over die regels.

Het verdrag van Parijs, Madrid, Lissabon, Geneve, verzin ze maar, ze moeten allemaal overnieuw omdat Engeland namens de EU mee-getekend heeft en nu een zelfstandige verdragspartij wordt.

Da's ook de strekking van de verhalen van de drie kerels in de kroeg: Alles wat Engeland als deel van de EU gedaan heeft moet overnieuw en is tot die tijd niet geldig in de ogen van de andere verdragspartijen.

I don't like facts. They have a liberal bias.


 • Stoelpoot
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Bonsaiboom schreef op donderdag 20 december 2018 @ 08:36:
[...]


Een wet aannemen, die zegt dat ze de EU regels volgen, moet echter ook geen geweldig karwei te zijn. Wordt dan wel een beetje "no deal brexit in name only"
Op zich is dat geen slecht idee. Dan verzekeren ze zich wel van een soepele overgang, en kunnen ze daarna incrementeel hun aanpassingen maken wanneer gewenst.

 • vectormatic
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 29-03 14:59

vectormatic

Warlock of the doorlock

Bonsaiboom schreef op donderdag 20 december 2018 @ 08:36:
[...]


Een wet aannemen, die zegt dat ze de EU regels volgen, moet echter ook geen geweldig karwei te zijn. Wordt dan wel een beetje "no deal brexit in name only"
Verschil is natuurlijk dat ze daarna vrij zijn om naar hartelust af te wijken, dus niks "in name only" aan.

Master of the allen wrench Riding a mighty lawnmower for revenge In the realm of the screws he's the king And Lord of the Towel Rings


 • RM-rf
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22:21

RM-rf

1 2 3 4 5 7 6 8 9

Cyberpope schreef op donderdag 20 december 2018 @ 07:11:
[...]

Dat zal net zoals het vliegverkeer met een noodmaatregel wel opgelost worden.
Waaruit haal je het idee dat ze dat doen met UK rijbewijzen (en dat de EU dat zou accepteren)?

Het is nu al zo dat het UK nu al aangegeven heeft dat bij een no-deal brexit uk rijbewijzen _niet_ meer geldig zullen zijn, en ook niet meer zoals nu zonder een extra examen omgewisseld kunnen worden.
Dat er ook zeker geen nood-maatregel gepland is of overeengekomen is vooraf.

De UK raad nu al aan eventueel dit vor 29 maart 2019 te doen als je een britse nationaliteit hebt en in europa woont, maar een brits rijbewijs hebt...
of als mensen in GB wonen maar ook in de EU willen kunnen rijden, kunnen ze voor £5,50 een international driver's license aanvragen, welke wel erkend zal blijven, vanaf volgend jaar hoopt men de mogelijkheid dat IDP aan te vragen sterk uitgebreid te hebben

http://www.theaa.com/driving-advice/driving-abroad/idp
Driving in the EU after Brexit
The Government has confirmed that if there is ‘no deal’ then mutual recognition of driving licences between the UK and EU may end.

This would mean that UK drivers wishing to drive in Europe after 29 March 2019 would need to get an International Driving Permit (IDP):

A 1949 Convention IDP (Republic of Ireland, Spain, Malta, Cyprus), or
A1968 Convention IDP (all other EU countries, Norway and Switzerland)
It has been estimated that up to 7 million IDPs may be required in the first year if there's 'no deal'.

Whether there's a deal or not, the Government has decided that, from 1 February 2019:

IDPs will be issued by around 2,500 Post Offices (they're currently issued by 89)
The AA (and RAC) will no longer be permitted to issue IDPs
Mail order facilities for applying for an IDP will cease to exist
Hopefully an agreement can be reached to prevent further red tape and expense for drivers.

(updated 13 September 2018)
Serieus, het is een erg slecht advies mensen te gaan adviseren te geloven 'dat alles wel geregeld zal worden, ook als er en no-deal brexit is, via andere akkoorden of allerhane 'noodmaatregelen'... Punt is dat dat nu juist niet zomaar mogelijk en ook niet wenselijk is en er dus juist een heleboel zaken -niet- geregeld zullen zijn en/of je juist zelf erachteraan zult moeten als je betroffen bent...

offtopic:
Ergens moet ik bij de vooruitzichten van een no-deal-Brexit en gedachten over hoe deze zal verlopen wel een beetje aan 'The Ghost of Christmas Yet to Come' uit het Dickens-verhaal A Christmas Carol denken

[Voor 6% gewijzigd door RM-rf op 20-12-2018 10:44]

Intelligente mensen zoeken in tijden van crisis naar oplossingen, Idioten zoeken dan schuldigen

Pagina: 1 2 3 ... 125 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee