ATS schreef op woensdag 05 maart 2014 @ 12:38:
De foto's zijn dus
niet gemaakt met een compactcamera, maar met een behoorlijke digitale spiegelreflex. Wel inderdaad te vaak een hoog standpunt (het mijne, en ik ben vrij lang).
Nu je het zegt: er lijkt inderdaad wel het e.e.a. scheef. Soms is dat denk ik lenswerking, maar niet altijd. Dat is inderdaad niet goed. Ik ga er zeker nog een keer kritisch naar kijken. Wellicht heb ik hier er daar betere foto's in de serie (heb er zo'n 400 gemaakt...

), en anders moet ik er toch nog een paar over maken.
Ok: ik vroeg om kritiek, en ik heb het gekregen ook.

En dan nog aanvullende kritiek:
- Ten eerste: doe ALLE lampen aan (ik vergeet dat ook wel eens en dan moet ik opnieuw door het huis heen

)
- Neem foto's altijd dusdanig dat je altijd twee hoeken van de kamer kan zien, dus als je in de rechterhoek staat pak je de muur links van je zoveel mogelijk mee maar dan dusdanig dat je de hoek rechts voor je ook nog kan zien inclusief een stukje (plm. 30 cm) van de muur rechts van je. (omslachtig maar hopelijk begrijpelijk)
- Maak de foto inderdaad het liefst vanuit je heup. In kleine ruimten waar veel meubilair staat kan je liever een trap erbij pakken en de foto van zo hoog mogelijk maken, het is niet ideaal maar het is beter dan een foto waar alleen meubilair op te zien is.
- haal de tweezitsbank weg en maak de foto's opnieuw in de woon- eetkamer. Laat dan ook meer vloeroppervlakte en minder plafonds zien. Als je ornamenten o.i.d. wil showen kan je liever detailfoto's maken. De detailfoto's van het glas-in-lood zou ik, als je ze per sé moet plaatsen, helemaal op het einde van de rij laten zetten.
- Ongeacht wat iedereen zegt, als je de kleine ruimten goed wil laten zien zal je toch echt op max. 16 mm moeten schieten. Als ze eenmaal binnenkomen en de ruimten zijn kleiner dan op de foto's zie je dan wel weer. Als ik zo naar de foto's kijk kan je ze liever allemaal op 16 mm maken en dan een lenscorrectie doen bij de bewerking.
- Kies één foto van je keuken, drie is overkill en voegt niets toe. Misschien is één algemene foto met drie detailfoto's beter, dat moet je zelf even overwegen. Benadruk liever je selling points: doorgebroken woonkamer met hoekligging en redelijk vrij uitzicht. De foto van de veel te krap ogende doucheruimte zou ik niet plaatsen of proberen om alleen de douche te fotograferen.
- Maak de foto's in de slaapkamers het liefst richting het raam en niet richting de gang. Als de kamers niet goed op de foto's komen dan plaats je gewoon lekker geen slaapkamerfoto's.
- v.w.b. alle foto's: haal alle frutsels en prulletjes weg. Het leidt te veel af. Ik zie ze in de woonkamer op de schouw, achter de tweezitsbank, boven de wc op de plank, de kapstok moet je leegmaken, gordijnen zou ik even vastbinden met een koord, hangende handdoeken in de keuken weg, plank met kookboeken leeg, alle senseo's even weg, alle planten staan overal te veel aanwezig. Probeer ook even te spelen met het rechter maken van de foto's, sommigen ogen toch wel heel scheef.
Aangezien je toch aan het besparen bent, misschien een woningfotograaf nemen? Kost je ongeveer 125,- voor 10 foto's.
Op je tekst valt ook e.e.a. op aan te merken. Bij veel objecten is er vaak niet veel te vertellen qua indeling, daarom zie ik vaak lappen met nietszeggende tekst die bijna door niemand gelezen wordt. Vaak scant de lezer op de maten en de indeling en boeit de rest pas als de interesse is gewekt. Je kan dan liever de belangrijke details later in de advertentie apart benoemen.
- KORTE SAMENVATTENDE ADVERTENTIETEKST
- Beperkte omschrijving van de indeling
- Bijzonderheden
- Vaste inrichtingen
- installaties
- afwerkingen
Succes