Battlefield 3 - Deel 2
Inhoudsopgave
GoT Battlefield 3 clan
Battlefield 3MultiplayerSingleplayerOnder de motorkapScreenshots
Video's
FAQ
LinksGathering of Tweakers clan
Battlefield 3 is een game waar teamwork zeer belangrijk is, daarom is het handig als je met een vaste groep mensen speelt. Om de drempel te verlagen om in een clan te stappen, heeft aarondk1 de GoT BF3 clan opgericht.
Om slowchat binnen het BF3 topic te beperken, is er een externe website en forum aangemaakt.
Als je geïnteresseerd bent, maak dan zeker een account en posts iets in het forum.
Gathering of Tweakers Battlefield 3 clan forum


Laatste nieuws

Introductie
Battlefield 3 is een nieuw deel in een groeiende reeks van FPS games. Wat begon met Battlefield 1942, dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelde, heeft via Vietnam de sprong gemaakt naar de hedendaagse tijd en is, na een eenmalig uitstapje in de toekomst, weer veilig aanbeland in de hedendaagse tijd. De makers willen met dit spel de Battlefield game maken die ze vanaf het begin voor ogen hadden. Battlefield 3 moet voor het eerst echt commercieel succes gaan brengen.

Ontwikkelaar: DICE
Platforms: PC - XBOX360 - PS3
Genre: Multiplayer Online First Person Shooter (MOFPS)
Engine: Frostbite 2
Officiële website: http://www.ea.com/battlefield3
Release: 27 Oktober 2011
Beta: 27 September 2011 voor early acces en 29 september 2011 voor reguliere spelers.
 • Open Beta start in september
 • Diegene die MOH LE hebben besteld toegang hebben tot de Closed Beta
 • Diegene die een pre-order hebben lopen bij Origin hebben eerder toegang tot de Open Beta
 • Ten slotte: iedereen heeft toegang tot de Open Beta.

Features
Hieronder staat een lijst met alle belangrijke features:
 • Massive destruction: Omgevingen zullen in grote delen vernietigbaar zijn
 • Mount your weapon: Het is mogelijk op wapens met een ondersteuningsdeel op vrijwel elk terrein neer te kunnen zetten
 • Suppressive fire wordt mogelijk
 • Het zal mogelijk zijn om te liggen
 • Het is in de singeplayer mogelijk om gewonde soldaten naar veiligheid te slepen
 • Er zullen meer wapens en tools in zitten dan in Bad Company 2.
 • Er zal een sterker bullet drop systeem in zitten dan in Bad Company 2
 • Het zal mogelijk zijn gevechten op te nemen met de Battle Recorder
 • Er zal een vorm van Character Customization inzitten
 • Er zal een kill cam aanwezig zijn
 • Het is mogelijk te wisselen tussen verschillende vuurmodi (auto, burst, single shot)
 • Er zal een zelf-herstellend gezondheidssysteem in zitten zoals in Bad Company 2
 • Er zal een 3d modus in zitten (for Nvidia's 3D Vision en AMD's HD3D)

Pre-order
Goedkoop betekent gewoonlijk niet bij de eersten zijn die het spel in huis heeft, soms kunnen de leveringen wat langer duren. In Nederland is het sowieso altijd mogelijk te annuleren en ook na ontvangst nog terug te sturen mits de leverancier dat toestaat en de verzegeling niet verbroken is.

Battlefield 3 voor de Playstation 3
Battlefield 3 voor de Xbox 360
Battlefield 3 voor de PC
Battlefield 3 limited edition voor de Playstation 3
Battlefield 3 limited edition voor de Xbox 360
Battlefield 3 limited edition voor de PC

Voor mensen met minder geduld:
EA store: http://eastore.ea.com/sto...l/pbPage.battlefield3_NL/


Systeemeisen
De volgende systeemeisen zijn officieel vrijgegeven. Dit zijn de systeem eisen voor de open beta maar verwacht wordt dat deze vergelijkbaar zullen zijn voor het uiteindelijke spel.

Minimum System Requirements
OS: WINDOWS VISTA (SERVICE PACK 2) 32-BIT
PROCESSOR: 2 GHZ DUAL CORE (CORE 2 DUO 2.4 GHZ OR ALTHON X2 2.7 GHZ)
MEMORY: 2 GB
HARD DRIVE: 20 GB
GRAPHICS CARD (AMD): DIRECTX 10.1 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (ATI RADEON 3000, 4000, 5000 OR 6000 SERIES, WITH ATI RADEON 3870 OR HIGHER PERFORMANCE)
GRAPHICS CARD (NVIDIA): DIRECTX 10.0 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (NVIDIA GEFORCE 8, 9, 200, 300, 400 OR 500 SERIES WITH NVIDIA GEFORCE 8800 GT OR HIGHER PERFORMANCE)
SOUND CARD: DIRECTX COMPATIBLE
KEYBOARD AND MOUSE
DVD ROM DRIVE

Recommended System Requirements
OS: WINDOWS 7 64-BIT
PROCESSOR: QUAD-CORE CPU
MEMORY: 4 GB
HARD DRIVE: 20 GB
GRAPHICS CARD: DIRECTX 11 COMPATIBLE WITH 1024 MB RAM (NVIDIA GEFORCE GTX 560 OR ATI RADEON 6950)
SOUND CARD: DIRECTX COMPATIBLE
KEYBOARD AND MOUSE
DVD ROM DRIVE

De consoles draaien op 720p met 30fps, DICE heeft hiervoor gekozen omdat hierdoor betere graphics mogelijk zouden zijn dan wanneer ze op 1080p zouden draaien of de framerate zouden verhogen naar 60fps.


Multiplayer

Op de consoles zal worden gevochten op mappen die tot 24 spelers ondersteunen. De pc versie daarentegen zal gevechten bevatten op mappen die tot 64 spelers kunnen behappen. Volgens de makers ligt het optimum aantal spelers daar tussenin: 32-40 spelers. Om het grotere spelersaantal op de pc te compenseren zullen de mappen daar groter zijn. Alle voertuig klassen uit Battlefield 2 zullen ook in deel 3 weer aanwezig zijn. Je kan dus tanks, boten, jeeps, helikopters en vliegtuigen verwachten.

Uit beeldmateriaal vrijgegeven door EA lijkt het erop dat de HUD van Bad Company 2 grotendeels wordt aangehouden in Battlefield 3. Onderstaande screencap uit de eerste multiplayer footage laat duidelijk de nieuwe HUD zien:


De HUD doet vermoeden dat er een health systeem in zit waarbij je zelf kan zien hoeveel health je nog over hebt, zie rechts onderin.

Het zal mogelijk zijn eigen dogtags te maken die spelers te zien krijgen nadat ze gedood zijn door jou. Het is nog niet bekend hoe het er precies uit gaat zien maar het lijkt een systeem te worden waarbij je zelf designs uit kiest en dan dynamisch statistieken kan laten zien.

Een veel gevraagde functie zit eindelijk in het spel, de mogelijkheid om je niet te laten reviven. Dit voorkomt dat je midden in een vuurgevecht opeens gerevived wordt, wetende dat het een kansloze zaak is, en direct weer neergeschoten wordt.


Factsheet
DICE heeft recent een multiplayer factsheet vrijgegeven. De volledige factsheet (4 pagina's) staat hier:Gamemodes
Er zijn tot nu toe een viertal gamemodes bekend voor Battlefield 3, deze gamemodes zorgen er voor dat iedereen aan zijn trekken komt, van teamplayers tot einzelgangers.

Team Death Match
Een nieuwe modus waarin het niet om objectives of vlaggen gaat maar puur om het afschieten van zoveel mogelijk mensen.

Rush
De klassieke Rush modus waarbij aanvallers telkens een aantal MCOM's moeten vernietigen en de defenders dit moeten voorkomen. Na het vernietigen van een MCOM verschuift de gameplay weer een stuk verder over de map.

Conquest
Het klassieke conquest, vlaggen veroveren. Het doel is om de meeste vlaggen in handen te hebben om te zorgen dat de tegenstander het snelst zijn tickets verliest.
Op de PC is zowel een 32 speler als een 64 speler modus van conquest mogelijk.

Co-Op
Een aparte campaign goed geintegreerd in de singleplayer waarin je samen met je een vriend een tiental missies doorloopt.

Squad Rush

Squad Deathmatch
Net als in BFBC2 is ook squad deathmatch weer van de partij. Het is een wedstrijd waar vier squads vechten om zo snel mogelijk de meeste kills te krijgen.


Klassen
De volgende klassen zijn aanwezig in Battlefield 3:

Assault
Een hybride van assault en medic! Bewapend met een Assault Rifle en de mogelijkheid om medestrijders te genezen en te reviven.
De assault kan kiezen tussen extra vuurkracht in de vorm van een 40mm granaatwerper of juist geavanceerde medische apparatuur. Het verschil tussen leven of dood, letterlijk.

Support
Terug uit Battlefield 2! De support beschikt over een light machinegun en munitiepakketten om zijn triggerhappy teammates van de nodige kogels te voorzien. Nieuw in Battlefield 3 is dat dekkingsvuur daadwerkelijk relevant is, kogels die om de oren van tegenstanders vliegen doen letterlijk hun beeld trillen wat het terugvuren extra lastig maakt. Dit dekkingsvuur bereik je door de bipod van je LMG uit te klappen waardoor je het wapen stabiel neer kan zetten op de grond. Dit levert je ook gelijk punten op.

Recon
Een hybride van sniper en demolitions expert! Deze soldaat combineert lang afstandsvuur met zware explosieven. Quickscopen zal niet langer mogelijk zijn, ook vanaf de heup vuren zal niet langer voor hoge nauwkeurigheid zorgen. De beste nauwkeurigheid wordt bereikt door te liggen en adem in te houden tijdens het schot.

Engineer
De engineer houd alles draaiende, van tanks tot helikopters! De engineer is uitermate geschikt om voertuigen te repareren of juist te slopen. De engineer beschikt als enige over een zaklamp waarmee hij goed de soms donkere omgeving kan verlichten en zijn tegenstanders kan verblinden door in hun ogen te schijnen.

Soldier specializations
Er zullen diverse mogelijkheden zijn om de vaardigheden van de individuele soldaat te verbeteren of om de vaardigheden van de gehele squad te verbeteren. Onderdaande specializations zullen zowel in een solo variant als in een squad variant te kiezen zijn:
 • Sprint Boost
 • Flak Vest
 • EOD EXPL Vest
 • Supression reduction
 • Marksman training
 • Extra grenades
 • Extra ammo

Facties
De Chinezen zullen niet in Battlefield 3 terug te vinden zijn, hun plaats op Wake Island zal vermoedelijk ingenomen worden door de Spetsnaz.

USMC
De United States Marine Corps zijn weer terug, deze hebben al in elk modern Battlefield spel gezeten en het is ook geen verrassing dat deze weer aanwezig zullen zijn in dit nieuwe deel.

People's Liberation Resistance
De People's Liberation Resistance zal de rol van de MEC (Middle East Coalition) overnemen als vijand van de USMC in het Midden-Oosten.

Spetsnaz
Een van de tegenstanders van de USMC is de Spetsnaz, de Russische elitetroepen waar al eerder tegen gevochten werd in Bad Company 2. De Spetsnaz zullen in ieder geval in Parijs tegen de USMC vechten en ze zullen waarschijnlijk ook in andere westerse gebieden de tegenstander van de USMC zijn.


Mappen
Er is nog niet veel bekend over de mappen, wel is bekend dat er zowel dag als nacht mappen aanwezig zijn, echter zal er geen dag/nacht cyclus in het spel zitten.
De volgende mappen zijn in ieder geval aanwezig:

Vanilla
Operation Métro
USMC vecht tegen Spetsnaz in hartje Parijs, gevechten in parken en in de metro. De USMC valt in deze map aan terwijl de Spetsnaz met alle mogelijke middelen probeert de stad te verdedigen. De USMC zal in ieder geval jeeps en LAV-25's ter beschikking hebben.

Back to Karkand
Strike at Karkand
Gulf of Oman
Sharqi Peninsula
Wake Island

Het is wel bekend dat er in ieder geval gevochten gaat worden in de Verenigde Staten, het Midden Oosten en Europa. Er zal in ieder geval gevochten worden in New York, Parijs en Teheran.Wapens
Volgens de developers zullen er duizenden vormen van weapon customization mogelijk zijn. Op elk wapen zullen er drie plekken zijn voor wapen customizatie. Denk hierbij aan flashlights, flashsupressors en optics. Er zullen veel soorten optics in het spel zitten en er zullen ook nightvision optics aanwezig zijn.
De volgende wapens zijn inmiddels bevestigd:
Class specifieke wapens
Assault Rifles:
 • AK74M
 • M16A4
 • M16A3
 • M416
 • AN94
 • KH2002
 • AEK971
 • F2000
 • ASVAL
 • G3
Machine Guns
 • M249
 • RPK-74M
 • M27 IAR
 • Pecheneg
 • M60
 • M240
 • Type88
Sniper Rifles
 • MK11
 • SVD
 • SV98
 • M98B
 • M40A5
 • M82A3
Carbines
 • M4A1
 • G36C
 • AKS74u
 • SCAR H CQB
 • A-91
 • SG553LB

Algemene wapens
Naast de verschillende klassen zijn er ook een aantal algemene wapens en items die elke klasse kan gebruiken.

Battle Rifles
 • M39
 • SKS
Sub Machine Guns
 • MP-7
 • P90
 • PDR
 • UPM-45
 • P90TR
 • PP2000
Shotguns
 • M1014
 • 870MCS
 • USAS-12
 • DAO-12
 • Saiga 20k
Rockets and Grenadelaunchers (Vermoedelijk alleen de Engineer, nog niet bevestigd)
 • SMAW
 • RPG-7
 • Javelin
 • FIM-92 Stinger
 • SA-18 IGLA
 • M136 AT4
Pistols
 • M9
 • PYa MP443
 • G17
 • M1911
 • T44
 • MP412
 • G18
 • M93R
Weapon customizations
Weapon Optics
 • M145
 • RDS Reflex
 • Kobra
 • Holographic
 • PKA-S
 • ACOG
 • PSO-1
 • PK-A
 • IRNV
 • PKS-07
 • 8x Rifle Scope
 • 12x Ballistic
Ergonomics
 • Foregrip
 • Bipod
Performance
 • Heavy Barrel
 • Supressor
 • Tactical Light
 • Laser Sight
 • Flash Supressor
 • Straight Pull Bolt
Underslung weaponry
M320
 • 40mm Grenade Launcher
 • 40mm Shotgun
 • Smoke Grenade Launcher
M26 MASS
 • 12 Guage
 • Flechettes
 • Frag rounds
 • Solid slugs
Utilities
 • Knife
 • M26 Hand Grenades
 • M18 Smoke Grenades
 • Medkit
 • Defibrilator
 • M15 Anti-Tank Mine
 • Welding Tool
 • EOD Bot
 • 60mm Mortar
 • Ammunition Box
 • C4 Explosives
 • M18 Claymore mine
 • UG Sensor
 • Radio Beacon
 • SOFLAM
 • MAV Micro UAV

Voertuigen
De voertuigen in Battlefield maken het spel tot wat het is, een geweldige shooter. Ook in Battlefield 3 zullen er weer enorm veel diverse voertuigen aanwezig zijn.
Nieuw is dat voertuigen automatisch een klein beetje genezen wanneer ze beschadigd zijn, echter om ze helemaal te repareren is nog steeds een engineer nodig. Vlak voordat voertuigen vernietigd worden zal eerst hun besturing falen, dit geeft een engineer de kans om het voertuig te redden en de inzittenden een kans om er snel uit te springen.
Het idee hierachter is dat een enkele raket niet gelijk een heel voertuig sloopt, zo zal een noob niet langer zijn hele team mee slepen naar de verdoemenis.

Ook nieuw is dat er een thermal view aanwezig is in voertuigen, hierdoor ondervinden bestuurders en gunners minder last van de rook op het slagveld en kunnen ze beter vijanden spotten die zich verstoppen.

De volgende voertuigen zijn bevestigd:

Fast transport
 • Growler ITV
 • VDV Buggy
Armored transport
 • HMMVV
 • G3937 Vodnik
Infantry Fighting Vehicles
 • LAV-25
 • BMP-2M
Mobile Anti-Air
 • LAV-AD
 • 9k22-Tunguska-M
Main Battle Tank
 • M1 Abrams
 • T-90
Scout Helicopter
 • AH-6J Littlebird
 • Z-11 W
Transport Helicopter
 • UH-1Y Venom
 • KA-60 Kasatka
Attack Helicopter
 • AH-1Z Super Cobra
 • MI-28 Havoc
Fighter Jets
 • F/A-18E Super Hornet
 • SU-35BM Flanker-E
Attack jets
 • A10 Tunderbolt
 • SU-39
Naval Transport
 • RHIB
Amphibious Tansport
 • AAV-7A1
Vehicle Specializations
 • Coaxial MG
 • Coaxial HMG
 • Canister Shells
 • Guided Shells
 • Zoom optics
 • Thermal optics
 • IR Smoke
 • Reactive Armor
 • Maintenance
 • Belt speed
 • Thermal Camo
 • Auto Loader
 • Proximity Scan
 • CITV station
 • ATGM Launcher
 • APF SDS T-Shells
 • Guided rockets
 • Air Radar
 • Heatseekers
 • Laser painter
 • TV missle
 • IR Radar
 • Extinguisher
 • ECM Jammer
 • Rocket Guidance System
 • Below Radar
 • Guided Missile
 • Beam Scanning

LAV-25


Battlelog
Battlelog zal een nieuwe dienst zijn van EA wat zich sterk richt op het sociale aspect van het spel. Het zal mogelijk zijn om vrienden toe te voegen, squads en platoons te maken, voice chat te gebruiken en zowel je eigen progressie als die van je vrienden te volgen.
Platoons zijn als het ware squads waar je samen met je vrienden kan komen om servers uit te kiezen.
Het is ook mogelijk het spel te starten vanuit Battlelog, de vraag is of het enkel via Battlelog kan of ook nog buiten Battlelog om.
Battlelog is een realtime dienst, alle acties komen direct online waardoor je direct je eigen scores kan zien maar ook die van je vrienden.

Er zullen weer achievements zijn die je via Battlelog kan bijhouden zoals een bepaald aantal kills met een bepaald type wapen. Ook zullen pins en insignia's weer van de partij zijn.Limited Edition: Back to Karkand
Zoals ook het geval was bij Battlefield: Bad Company 2 zal er bij de release een Limited Edition van het spel beschikbaar zijn. De prijs van deze LE versie ligt normaliter gelijk aan prijs van de normale versie. De Limited Edition is uitsluitend bij de release beperkt beschikbaar. Extra in de Limited Edition zal de Battlefield 3: Back to Karkand DLC waarin vier kaarten uit Battlefield 2 zitten die volledig aangepast zijn aan de nieuwe engine. Ook zullen diverse wapens en voertuigen weer ten tonele verschijnen.
De kaarten van deze speciale DLC zijn inmiddels bekend en het gaat om: Wake Island, Strike at Karkand, Gulf of Oman en Sharqi Peninsula. Van Strike at Karkand is bekend dat het geen exacte kopie zal zijn, de kaart zal dichter bij het origele idee van de maker komen te liggen en meer op een echte stad gaan lijken. Echter geeft deze bron dan weer aan: 'Actual map layout will be very similar to the original.' De Back to Karkand DLC zal vermoedelijk een maand na release los worden aangeboden, het is nog niet bevestigd hoeveel hiervoor betaald zal moeten worden.


Bovenstaande afbeelding geeft aan wat we mogen verwachten ten opzichte van Battlefield 2.


Physical Warfare Pack
Ook aangekondigd is het Battlefield 3 Limited Edition: Physical Warfare pack.


In deze pack zitten een aantal exclusieve en niet-exclusieve items. De exclusieve items zullen niet op een later moment nog uitgebracht worden voor de rest van de spelers. Het is bevestigd dat elk land een eigen pack krijgt. De bovenstaande afbeelding is de pack van de UK.
In Zweden zal een SpecAct pack uitgebracht worden, hierin zitten voor elke soldaat twee extra camouflage pakken vergelijkbaar met de SpecAct DLC van Bad Company 2.

Alle content in de Physical Warfare Pack zal later voor alle spelers beschikbaar komen. Het woord 'exclusive' kan gezien worden als 'limited time exclusive'. Wanneer de content voor alle spelers beschikbaar is heeft DICE nog niet aangekondigd.


Singleplayer

Om het grote publiek te bereiken zag DICE zich genoodzaakt een singleplayer modus toe te voegen. Het verhaal zal zich afspelen in het jaar 2014. Er is bekend dat ergens in de singleplayer een 1st Recon Marine team door Sulaymaniya (Irak) reist, waarmee duidelijk mag zijn dat een Midden-Oosten-achtige setting dus zeker in het spel aanwezig zal zijn. In dit gebied zijn aardbevingen geen onbekend verschijnsel. Verwacht wordt dat dit een rol zal spelen in het spel en dat hier duidelijk de kunsten die met destruction 3.0 gerealiseerd kunnen worden, naar voren zullen komen. Intense stukken zullen afgewisseld worden met rustige, het wordt geen achtbaan-shooter.


Campaign
Verschillende fan sites spreken ook over mogelijke gebieden zoals Noord-Amerika, Europa en de Arabische wereld waarin delen van het spel zich zouden afspelen, maar dit is door EA of DICE nog niet bevestigd. Een opgedoken screenshot lijkt wel te bewijzen dat we Parijs gaan aandoen. Ook zal een Co-op modus onderdeel uit gaan maken van het spel. Details over deze modus zijn nog niet vrijgegeven.
De singleplayer zal zo'n 12 uur gaan duren, wat tegenwoordig als fors gezien kan worden.

Gameplay, pre Alpha


Onder de motorkap

Dit nieuwe deel is gebaseerd op de nieuwe Frostbite 2 engine, waarover later meer wordt verteld. Het spel leunt zwaar op zowel de PC versie Battlefield 2, als op de multi platform editie Battlefield: Bad Company 2. De nadruk in het nieuwste deeltje ligt grotendeels op verbeterde graphics, destruction en realistischer (n)pc's qua uiterlijk en bewegingen. De animatie, gedaan met behulp van ANT, software die binnen EA voor het nieuwste deel uit de FIFA reeks is ontwikkeld, is de meest geavanceerde die er op dit moment is.
Verder zal het zichtbaar zijn van delen van het character model een belangrijke rol gaan spelen. DICE experimenteerde hier al mee in hun spel 'Mirrors Edge'. Hier zal in de komende maanden meer over naar buiten komen.


Door de realistische sfeer die de beelden oproepen zijn de ontwerpers gedwongen ook de nodige verbeteringen toe te passen in het geluid. In de singleplayer wordt daarom veel aandacht besteed aan de dialogen, waarbij de makers geinspireerd zijn door de HBO serie 'Generation Kill' en de film 'The Hurt Locker'. De audio is zo ontworpen dat je tegenstanders kunt lokaliseren en identificeren door goed te luisteren.


Screen uit HBO serie 'Generation Kill'


Frostbite 2
De Frostbite 2 engine zal volledig gebruik maken van Directx 11 en 64bit, er zal geen gebruik meer gemaakt worden van Directx 9, waardoor Battlefield 3 op Windows XP niet zal werken. In de Frostbite 2 engine zal er gebruik gemaakt worden van Destruction 3.0. Dit zal een realistischer vorm van vernietiging op moeten leveren ten opzichte van de Frostbite 1.5 engine die is gebruikt in Battlefield: Bad Company 2. De engine wordt gekenmerkt door efficiëntie waardoor op consoles goede resultaten behaald kunnen worden. De 'Fault Line' demo draaide op een enkele Geforce 580 kaart (twitter).
Onderstaand een video waarin een aantal mogelijkheden van de nieuwe Frostbite 2 engine gedemonstreerd zijn:


Hier is nog een presentatie waar ze verder op het technische aspect in gaan.


Links

April
interview met Patrick Bach

Februari en Maart
serie video-interviews in het optrekje van DICE
interview met Patrick Bach
interview met Patrick Bach 2
Onze goede vriend Patrick Bach
hier is hij op Youtube
Patrick Bach in Hd
serie interviews met Demize99 oftewel Alan Kertz
frostbite besproken
lekker losjes interview met Patrick Bach
nowgamer
ign
battlefield-inside
artikel in Game Informer
podcast
Interview over Back to Karkand expansion.

translucency (gdc)
culling (gdc)
belichting (gdc)
destructie demo (geen frostbite)Screenshots
Video's

[video width=700]YouTube: ‪Battlefield 3 PS3 VS PC Comparison Video Side by Side HD‬‏

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=KxWjH53NXms]

Video download: http://static.cdn.ea.com/...ult_Line_Full_Trailer.zip


FAQ

Wanneer is de release?
25 oktober 2011 in USA, 27 oktober in Europa. Open bèta in september.

Waar kan ik pre-orderen?
klik

Hoe zit dat met verschillende versies?
 • Battlefield 3
 • Battlefield 3: Limited Edition => Geeft recht op de Back To Karkand DLC die later gereleased wordt.
 • Battlefield 3: Limited Edition met Physical Warfare pack => Idem als hierboven, met extra een landafhankelijk pakket bestaande uit wapens/kleding/... Dit pakket wordt op een latere datum gratis beschikbaar voor alle spelers.
Is er een Commander functie?
Nee, wel is de squadleader terug aanwezig.


Systeemeisen?

Nog niet bekend, discussie erover is NIET gewenst... (Vandaar ook de sys. specs in de TS... ;) )

Welke klassen zitten in het spel?
klik


Eindnoot

Deze TS is nog in ontwikkeling. Indien er nieuwe informatie over Battlefield 3 verschijnt zal deze zo snel als mogelijk aan de TS worden toegevoegd. Post nieuwe info gerust in dit topic, maar vergeet mij dit niet te DM-en, zodat ik, mocht ik het over het hoofd zien, dit alsnog toe kan voegen in de TS.

[Voor 255% gewijzigd door Tsurany op 20-09-2011 15:15]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Dat ziet er al goed uit !
Wellicht is t een idee om een lijstje zoals in onderstaande link te hebben?
http://forums.electronica...field-3-what-we-know.html

Anoniem: 362006

Thanx TS voor deze fijne thread. Ik hoop dat hier alle nieuwe info overzichtelijk in verwerkt wordt! Raar maar waar; Voor mij mag de zomer snel voorbij zijn (nooit gedacht dat ik dat ooit van mijn leven zou zeggen ;-)!
priemt schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 07:34:
Dat ziet er al goed uit !
Wellicht is t een idee om een lijstje zoals in onderstaande link te hebben?
http://forums.electronica...field-3-what-we-know.html
Ik sta open voor alle ideeën. Ik ga even kijken wat het meest praktisch is om dit te verwerken. Wellicht het stukje wat nieuw is omdopen in en feature lijst.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • d_star
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 28-01 14:55

d_star

Maharadja of the Year :-/

Complimenten Tsurany! Ziet er strak uit, die TS!

Nog een suggestie: misschien is het, omdat we nu nog in de fase zitten dat we over de tech en de engine praten en nog niet heel inhoudelijk over het spel zelf, handig om de Powerpoint-presentaties die DICE heeft gegeven op GDC '11 beschikbaar te stellen. Geeft wat algemene achtergrond-info over de Frostbite 2 engine en haar mogelijkheden.

Intel Core 2 Quad Q6600, Asus P5K, 4x1GB Corsair XMS2 PC2 6400 CL4, Asus 8800 GTS 512 MB, Creative Audigy 4, Vista Home Premium 32-bits

Ik ga effe kijken, denk dat ik hem dan als jpg opsla en als rml import uit het fotoboek plaatsen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • lredev
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 27-01 21:05
Netjes gedaan Tsurany!

 • SouLLeSSportal
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 22-01 16:16

SouLLeSSportal

Teamplay is everything.

ah Tsurany heeft het al opgepikt. scheelt weer ;) is weer mooi up to date zo!

gamepc Nick: ACEpr0faker Steam: pr0faker


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
Ik mis de releasedatum in de TS. Verder prima. :)

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 21:13

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Zo het begin is er, waren er al specs en een release date bekend? Verder hoop ik dat het net zo'n gigantisch succes wordt als BF2 en dat CoD eens weggevaagd wordt van de kaart. Is het daar ook afgelopen met dat geneuks over dedi servers. Dit is een uitgelezen kans voor EA en DICE om het goed te doen.

discogs


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 14:13
Tsurany schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 00:52:

Battlefield 3 - Deel 2


Multiplayer
Op de consoles zal worden gevochten op mappen die tot 24 spelers ondersteunen. De pc versie daarentegen zal gevechten bevatten op mappen die tot 64 spelers kunnen behappen. Om het grotere spelersaantal op de pc te compenseren zullen de mappen daar groter zijn. Alle voertuig klassen uit Battlefield 2 zullen ook in deel 3 weer aanwezig zijn. Je kan dus tanks, pantserwagens, jeeps, helikopters en vliegtuigen verwachten.
Er zullen vier klassen aanwezig zijn om uit te kiezen, welke klassen dit zijn is nog niet bevestigd.
Heb deze alinea even taalkundig aangepast. De rest nog niet (kritisch) doorgenomen, wellicht dat ik daar straks zin/tijd in/voor heb. Wellicht kan je me (tijdelijk) als auteur noteren? Scheelt knip en plakwerk ;)

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • Floks
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 29-01 10:43
Super bedankt voor de TS. Kan idd niet wachten tot de game uitkomt. Misschien voor de mensen die willen discussiëren over de Frostbite 2 engine, maak een eigen topic, aangezien de engine voor meerdere games gebruikt gaat worden.

Floksor

bram1984 schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 10:10:
Ik mis de releasedatum in de TS. Verder prima. :)
Zal hem toevoegen, releasedate is Fall 2011, meer is niet bekend.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • yannickmerckx
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12-07-2022
Wat ik wel hoop is dat de bewegingen van je muis mooi in lijn zijn met die van je wapen op het scherm.
Zoals in BF2. En niet dat er zo een soort van reactie tijd opzit. Waardoor je wapen iets later reageerd dan de beweging van je muis.

 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 14:13
TS enigszins aangepast, voornamelijk taalkundig.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • EnigmaNL
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 27-01 18:32
yannickmerckx schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 10:58:
Wat ik wel hoop is dat de bewegingen van je muis mooi in lijn zijn met die van je wapen op het scherm.
Zoals in BF2. En niet dat er zo een soort van reactie tijd opzit. Waardoor je wapen iets later reageerd dan de beweging van je muis.
Huh? In alle shooters beweegt het wapen toch gewoon mee? Ik heb nog nooit een vertraging daar in gezien.

 • yannickmerckx
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12-07-2022
EnigmaNL schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 11:24:
[...]


Huh? In alle shooters beweegt het wapen toch gewoon mee? Ik heb nog nooit een vertraging daar in gezien.
Heb je ghost recon advanced warfighter al eens gespeeld. Daar heb je dat heel extreem vind ik.

 • dnbrainwash
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 28-01 10:04
yannickmerckx schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 10:58:
Wat ik wel hoop is dat de bewegingen van je muis mooi in lijn zijn met die van je wapen op het scherm.
Zoals in BF2. En niet dat er zo een soort van reactie tijd opzit. Waardoor je wapen iets later reageerd dan de beweging van je muis.
Bedoel je dan een "realistische" draai van het wapen als je rondkijkt of een soort van lag?
Een beetje vertraging is niet erg imo, in het echt kan je ook niet a la cod draaien. :P

Anoniem: 370283

Operation Flashpoint had dit soort type van aimen denk ik. Crosshair dat over het scherm beweegt zonder dat u view volgt.

 • EnigmaNL
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 27-01 18:32
yannickmerckx schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 11:26:
[...]

Heb je ghost recon advanced warfighter al eens gespeeld. Daar heb je dat heel extreem vind ik.
Maar dat is een third person shooter, tenminste toen ik hem speelde wel, de Xbox 360 versie tenminste. De PC versie daarvan was nogal slecht dus die heb ik overgeslagen.

In Operation Flashpoint heb je inderdaad dat je gun los beweegt van je view, maar dat is opzettelijk zo en dat is niet zo zeer vertraging.

 • Gamebuster
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 29-01 11:45
EnigmaNL schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 12:08:
[...]
Maar dat is een third person shooter, tenminste toen ik hem speelde wel, de Xbox 360 versie tenminste. De PC versie daarvan was nogal slecht dus die heb ik overgeslagen.
De PC versie van GRAW vind ik 1 van de toppers in mijn collectie. Geluid is super, grafisch super, wapens voelen echt aan als wapens.

Bij GRAW heb ik tenminste het idee dat ik iets schiet als ik het muisknopje indruk. Het is een erg intens spel waar je echt je concentratie en tijd voor moet nemen, anders ga je continue dood. Vijanden gaan daarbij op een leuke manier dood (vallen mooi) en 1 of 2 goedgemikte kogels zijn al voldoende om 1tje dood te krijgen (of zelf dood te gaan)

Heb 'm toevallig paar dagen terug weer gespeeld.

Let op: Mijn post bevat meningen, aannames of onwaarheden


 • Stewie!
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 00:28

Stewie!

Keen must die!

Ik verheug me al op de Back to Karkand DLC mappen! Klassiekers.

 • Lizardz
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 22:42
Ik verheug me op heel de game. Ik dacht eigenlijk dat we vorige week ook al wat te zien kregen van de multiplayer, maar dat valt me toch tegen.

 • Brilsmurfffje
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Brilsmurfffje

Parttime Prutser

ik ben benieuwd wanneer de beta van start gaat. Maar dat zullen de koper van MoH allicht weten
Er is volgens mij niks meer bekend dan binnen een jaar na release van MoH.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Kan niet vinden of bij G2Play pre-order ook de Back to Karkrand DLC zit, anders zou ik em al direct pre-orderen voor 30 euro daar...

 • Lizardz
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 22:42
brilsmurfffje schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 12:50:
ik ben benieuwd wanneer de beta van start gaat. Maar dat zullen de koper van MoH allicht weten
Ik denk dat het nog wel even duurt voordat de beta van start gaat. Zal na de zomer zijn. Wellicht Augustus of September?

 • Phyxion
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 19:55

Phyxion

_/-\o_

Cartman! schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 12:54:
Kan niet vinden of bij G2Play pre-order ook de Back to Karkrand DLC zit, anders zou ik em al direct pre-orderen voor 30 euro daar...
Waarschijnlijk niet want het is geen Limited Edition.

'You like a gay cowboy and you look like a gay terrorist.' - James May


 • Lizardz
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 22:42
Phyxion schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 13:00:
[...]

Waarschijnlijk niet want het is geen Limited Edition.
Volgensmij zat bij alle pre-orders die DLC.

 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Dat heb ik ook gelezen...

Wellicht nog ter aanvulling op de startpost:
tech development achter BF3
http://www.slideshare.net...ttlefield-3?from=ss_embed

 • icegodd
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 23:40
A lot of people ask us about 64 versus 128 or 256 players. Technically, we can go to 256, we’ve tried it. We play tested with 128. You’ve got to make a game that’s fun to play. And, arguably, we think that the most fun you can have is when it’s between 32 and 40 players. And we’ve done substantial research into this and tested 128 and that it’s not fun. Maybe we haven't done our design work good enough, but we just feel like there's no point in going higher than 64.
bron:http://www.atomicmpc.com....--256-players-please.aspx

 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Deze leaked demo van de gdc kan eventueel ook nog in de starters post ( totdat we iets beters hebben)
YouTube: adfdfayvcvafd
Als iemand mij niet voor is zal ik het toevoegen als ik over 20 min thuis ben. Als je me een DM stuurt kan ik je wel mede auteur maken als je wilt?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Er zijn al 4 auteurs, dus dat zal wel genoeg zijn...
Maar bedankt!

 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 14:13
priemt schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 15:33:
Er zijn al 4 auteurs, dus dat zal wel genoeg zijn...
Maar bedankt!
...waarbij ik me alleen op het tekstuele vlak met de TS bemoei ;) Inhoud en opmaak laat ik wel aan anderen die dat ongetwijfeld veel beter kunnen dan ik.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • icn
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17:32
Er zullen weer heel wat uurtjes verstrijken met bf3,trouwens de 16e krijgen we weer nieuwe beelden te zien,als het de gelekte niet zijn.

 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
Kan ik nog meedoen als auteur?

God morks in wysterious ways.

Sure, gezellig zo :P

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
Hier vind je een screenshot van een brug vergeleken met een foto waaruit blijkt dat het waarschijnlijk een brug in Parijs is.

God morks in wysterious ways.


 • partyondude
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 01:25
Stewie! schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 12:31:
Ik verheug me al op de Back to Karkand DLC mappen! Klassiekers.
Wie niet!
Rich gamers rejoice!
3D support bevestigd! Tenminste voor de PC versie al.
Battlefield 3 supports 3D
0
On March 10th, 2011 in News

At GDC, DICE have a number of technical presentations concerning their new Frostbite 2 engine, which powers Battlefield 3. One of the presentations, called “DirectX 11 Rendering in Battlefield 3″, goes into detail on the PC version of Battlefiled 3, and the DirectX 11 features it uses, such as Deferred Shading and SRAA antialiasing.
What caught our attention was also the talk of 3D support for Battlefield 3, of which one presentation slide was dedicated to, explaining how DICE incorporates 3D into the game. Battlefield 3 will support both Nvidia’s 3D Vision technology, and rival AMD’s HD3D. DICE will use “explicit 3D rendering”, which in essence means each frame is rendered to each eye, while retaining much of the image quality and detail that was in a regular 2D image.
3D on PCs of course requires a modern graphics card and a 3D monitor. There was no mention of 3D support on consoles.
Bron: http://bf3blog.com/2011/03/battlefield-3-supports-3d/


edit: Eind dit jaar heb ik eindelijk een grondige reden om mijn 8800GTX te vervangen. DX11, here I come. _/-\o_

[Voor 5% gewijzigd door Asgaro op 10-03-2011 21:52]

Ik niet heel erg om eerlijk te zijn, als ik lees dat het aangepaste mappen zijn en niet de originele ben ik wat terughoudend. Karkand was epic, van de 660 uur dat ik BF2 heb gespeeld is 365 uur op Karkand geweest, maar wie zegt dat dit dezelfde Karkand is? Ik wordt liever niet te enthousiast, laatste tijd te vaak teleur gesteld door opvolgers.

3D klinkt trouwens cool, vraag me enkel af of je er langdurig mee kan spelen en hoe erg het je prestaties op multiplayer gebied omlaag haalt. Heb het in ieder geval in de TS verwerkt. Zag dat Powersmoker nogal actief is geweest met editen, komt er straks mooi uit te zien :D

[Voor 22% gewijzigd door Tsurany op 10-03-2011 21:35]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • partyondude
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 01:25
Ik brand van nieuwsgierigheid, niet alleen natuurlijk naar Karkand, maar gewoon naar de hele game! Hoop dat er ook snel iets meer duidelijk wordt met wat voor specs je de game mooi en vloeiend kan spelen :)

 • PeterSelie
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 27-01 14:22
powersmoker schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 18:26:
Hier vind je een screenshot van een brug vergeleken met een foto waaruit blijkt dat het waarschijnlijk een brug in Parijs is.
Even de directe link naar de post: http://forums.electronica...s-pic-2.html#post19124108 :)

 • Lapti
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 19-01 09:58
Wellicht nog als toevoeging: het wegslepen van gewonden is niet in multiplayer beschikbaar.

 • Billiebier
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 29-01 10:28
Is er behalve de ea store nog een winkel waar ik de limited edition kan krijgen? Ik ga niet de volle mep betalen om iets te preorderen
Talking Battlefield 3 Multiplayer
http://www.gameinformer.c...efield-3-multiplayer.aspx

edit: Het is hetzelfde interview als dat in Gameinformer's magazine preview denk ik.

[Voor 20% gewijzigd door Asgaro op 11-03-2011 16:04]


 • ronalddus
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 21:15

ronalddus

Buffalo77

De datum waarop ze worden geleverd is zeker dan niet de release date?

Buffalo77 | Pokemon Unite


 • nukidin247
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 25-12-2022
Ik zit te wachten voor nieuwe gameplay videos.... maar zo te zien komt er niet meer veel... D: jammer

Anoniem: 393481

16maart komt deel twee van deel 1 filmpje....

Anoniem: 393481

Ja opletten jongens zijn hoop shops die lage prijs bieden maar die gaan je de game echt niet leveren op de release als dit je niet intreseert zou ik het vooral niet laten.

 • 10K
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 22-12-2016

10K

10.000

hoe kan dat eigenlijk dat sommige shops het zo goedkoop kunnen maken?
ik dacht dat het altijd overal (ongeveer) dezelfde prijs moest zijn, zeker op de release date.

"Above And Beyond The Call"


 • Jorn1986
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 23:20
Het zijn gewoon download edities van de game, je krijgt geen mooi dvd-doosje en boekje er bij.

Daarnaast ga ik die gok echt niet wagen, omdat ik met een populaire game als deze wel verwacht dat de servers van EA het niet aan kunnen, waardoor je pas 3 dagen na de release hem eindelijk een keer binnen hebt.

Ik denk dat zulke shops gewoon contracten hebben met de EA download store, want bijvoorbeeld game-card.net biedt nieuwe games via de EA store ook gewoon zo goedkoop.
Of weet iemand hoe het werkelijk zit?

Anoniem: 393481

Inderdaad downloadable's scheelt een hoesje en nog wat mensen die er normaal tussen zouden zit en ook geld willen zien. Maar wat je zegt je bent waarschijnlijk heel lang bezig om de game binnen te halen.

Er staan trouwens ook wat sites met de prijs in ponden.
En volgens mij is 30pond toch echt rond de 45eur.. ;)

 • Indy91
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 25-01 20:36
Ik haal wel eens game van Spaanse site Gamebuyers:
http://gamebuyers.com.es/...yword=battlefield&x=0&y=0
In GameBuyers.com.es we offer CD-KEYS legaly adquire to authorised Russian suppliers. All the keys are original.
BF3 via EA downloader: € 19,00 (EU versie)
BF3 Limited Edition via EA downloader € 30,00 (EU versie)
(prijzen kunnen wat variëren i.v.m. met koersschommelingen van de EUR/Roebel)

offtopic:
Je kunt hier ook van sommige games ook de Russische versie krijgen. Deze zijn veel goedkoper (ik heb CoD Black Ops voor € 17,00 gekocht destijds). Je krijgt in dit geval via e-mail de gegevens door om een VPN verbinding naar Rusland te maken en je krijgt een link naar een vertaal progje om je game van een Russisch naar de Engelse versie te maken

[Voor 4% gewijzigd door Indy91 op 12-03-2011 14:08]

AMD CPU FX-8350@4,4GHz | Scythe Fuma | Scythe Kaze Master II | Asus M5A97 Rev.2 | Sapphire RX 480 Nitro OC+ | 16GB Geil Black Dragon DDR1600 | 480 Sandisk Ultra II SSD | Corsair GamingSeries 800Watt | Creative Tactic 3D Alpha | Corsair Gaming M65


 • partyondude
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 01:25
Ik haal hem gewoon weer via EA, die paar centen dat het meer kost boeit me echt niet. Zeer waarschijnlijk heb je hem dan ook als allereerste binnen, dat was bij BC 2 sowieso met de demo en bij BC 2 Vietnam voor het hele spel als ik me niet vergis.

 • nukidin247
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 25-12-2022
Ik ga hem waarschijnlijk niet downloaden via EA download maneger o.i.d
wil gewoon doosje en boekje erbij en dan zit ie ook mooi bij de verzamling :D
Ik persoonlijk ben aan het wachten tot hij op Steam verschijnt.
Als ik kijk naar andere EA games zoals Crysis 2 worden die eerst op de EA Store gezet, en een tweetal weken vóór de release ook op Steam.

 • lredev
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 27-01 21:05
Tsurany schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 21:31:
[...]

Ik niet heel erg om eerlijk te zijn, als ik lees dat het aangepaste mappen zijn en niet de originele ben ik wat terughoudend. Karkand was epic, van de 660 uur dat ik BF2 heb gespeeld is 365 uur op Karkand geweest, maar wie zegt dat dit dezelfde Karkand is? Ik wordt liever niet te enthousiast, laatste tijd te vaak teleur gesteld door opvolgers.
[...]
Is het niet zo dat ze met aangepast bedoeling dat ze het destruction geschikt hebben gemaakt?

 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
lredev schreef op zaterdag 12 maart 2011 @ 20:11:
[...]


Is het niet zo dat ze met aangepast bedoeling dat ze het destruction geschikt hebben gemaakt?
http://forums.electronica...ck-bach.html#post19129388

But now you give them that, with the four maps in "Back to Karkand"

Exactly. We want that ourselves as well. See Karkand through today's high tech filter and with all the knowledge we have built. Many still believe that "Strike of Karkand" was a city map. But if you look at it, there are a few house looking objects placed on a something which looks to be a street. There is not much more to it. But it feels like a city and it feels cool. And it is that feeling we wanna reach to again but take it even closer to the orginal idea. And the one who designed "Karkand" is on the team, and he if anyone knows what Karkand originally was supposed to be. He is with us and designs Karkand in its orginal vision.

And of course people are going to be disappointed because "The spot which I used to stand and shoot around the corner" might be gone. It is like you said, people are very nostalgic. They have stuff which they remember from "Battlefield" which they want to be kept in the game. But we know what "Battlefield" should be, we built "Battlefield"! We are trying to reach closer to our own vision of what "Battlefield" should be like. You just have to trust us that we care and try to make the best "Battlefield" game possible.

:)

[Voor 71% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 13-03-2011 00:05]

God morks in wysterious ways.


 • Jovas
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23:29
Dit spel wordt zo dope, dat het gewoon niet meer cool is.. :)

 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰

Wat zou ik graag mijn HD5850 vervangen met een 6990 en een 3D scherm. Ik denk dat dat wel genoeg is voor én 3D én de hoogste settings.

Ik hoop trouwens dat een hd5850 niet al te min is...

[Voor 17% gewijzigd door Thomas op 13-03-2011 08:49]


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa 💩

Thomasthomas schreef op zondag 13 maart 2011 @ 08:48:
Wat zou ik graag mijn HD5850 vervangen met een 6990 en een 3D scherm. Ik denk dat dat wel genoeg is voor én 3D én de hoogste settings.

Ik hoop trouwens dat een hd5850 niet al te min is...
5850 moet wel lukken, maar niet met alles op high, schat ik

edit:
heeft zelf ook een 5850 en wil het kunnen spelen

 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰

Ben toch van plan in de komende 12 maanden een nieuwe PC te bouwen, maar het zou leuk zijn als een hd5850 genoeg is ;) Frostbite 1.5 draait wel heel goed dus dat wordt duimen.

 • Brilsmurfffje
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Brilsmurfffje

Parttime Prutser

Guussieboy schreef op zondag 13 maart 2011 @ 09:16:
[...]


5850 moet wel lukken, maar niet met alles op high, schat ik

edit:
heeft zelf ook een 5850 en wil het kunnen spelen
lol met een 5858 kan ik zelfs met alles op max en 4x AA en 8x AF en dan nog haal ik gemiddeld op 1680x1050 zo'n 70 frames. Dus om nou direct een 5850 af te schrijven gaat een beetje ver..

 • Hidde
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 23:38
brilsmurfffje schreef op zondag 13 maart 2011 @ 10:51:
[...]


lol met een 5858 kan ik zelfs met alles op max en 4x AA en 8x AF en dan nog haal ik gemiddeld op 1680x1050 zo'n 70 frames. Dus om nou direct een 5850 af te schrijven gaat een beetje ver..
Denk inderdaad dat het prima gaat, mits je CPU echt top is. BF3 zal gigantisch afhankelijk van je CPU zijn uiteraard, gezien de geavanceerde destructie. Zeker een quadcore 3 ghz en dat met een 5850 moet je toch prima spelen. Komop zeg, het spel draait ook nog prima op de XBox360!
The second part of the demo had the squad on a rooftop dodging sniper fire, and showed off DICE’s attention to detail: The sniper hit a potted plant and sent a small puff of dirt into the air that then blew away. Next he hit a nearby pipe and steam rushed out, letting off a soft hiss as the character moved closer. But the most impressive new touch was the blurring effect that happened when bullets hit nearby. The screen went blurry with a fish-eye lens, as if the player was suffering from tunnel vision. It’s a scary effect that made me think he’d been hit, but without the telltale blood on the screen it was obvious he was fine. Instead of just using sound to signal that a sniper’s shot is dangerously close, this effects makes you feel how close the bullet is.
_/-\o_

Bron: http://www.gamehounds.net...-battlefield-3-live-demo/

 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
ATi 5850 met 1440x900 reso moet wel lukken denk ik. ;)

Nu nog even leren lopen met een keyboard.

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • M2M
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 00:24

M2M

medicijnman

motion blur? gatverdamme, standaard koppijnmateriaal.
Hidde schreef op zondag 13 maart 2011 @ 11:09:
[...]


Denk inderdaad dat het prima gaat, mits je CPU echt top is. BF3 zal gigantisch afhankelijk van je CPU zijn uiteraard, gezien de geavanceerde destructie. Zeker een quadcore 3 ghz en dat met een 5850 moet je toch prima spelen. Komop zeg, het spel draait ook nog prima op de XBox360!
vergeet niet dat een XBOX 360 of PS3 gemaakt is voor games. De oude nintendo 8 bit heeft ook maar een 1.66? MHz processor, maar voor een beetje emulator kun je niet met een 486 aan komen.

Daarnaast spelen pc gamers minimaal op 1080P, en willen eigenlijk ook wel iets meer franje. Meer viewrange, meer detail, AA/AF en hopelijk tesselation. En dat kost power, veel power.

De consoles hebben allemaal een hardware limiet. De game wordt zo ontworpen dat het precies op het limiet loopt, met constante aanpassingen om het er grafisch zo mooi mogelijk uit te laten zien. Bij de pc heb je te maken met een breed veld aan mogelijke configs en grafische kracht kan per pc wel een factor 8 schelen (tussen minimum vereiste en high-end systeem). Daar is het dus veel moeilijker om dingen op te optimaliseren. Plus het feit dat je te maken hebt met Nvidia en ATI, die beide hun eigen drivers hebben. Als je ziet hoeveel performance impact een degelijk geoptimaliseerde driver heeft op de game kun je je voorstellen dat het ook hier moeilijker is om standaard een prachtig plaatje te genereren op een systeem met vergelijkbare specs als een Xbox / PS3.

-_-


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 18:31

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

En ik dacht dat ze op de PC altijd zo hard riepen dat gameplay > graphics ;)

"Oooh Jeroen!"


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
Kaap schreef op zondag 13 maart 2011 @ 13:47:
En ik dacht dat ze op de PC altijd zo hard riepen dat gameplay > graphics ;)
Zelfs als de gameplay niet top wordt (waar ik wel rekening mee houdt want ik vond het tweede deel niet zo goed) bieden ze zoveel technische vernieuwing dat ze de weg vrij maken voor andere makers om gaming naar een hoger niveau te brengen.

Een baanbrekend spel als Doom is uiteingelijk ook voortgekomen uit technische vernieuwing.

God morks in wysterious ways.


 • JohnGalt
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 31-10-2022
Ik ben erg benieuwd naar de MOD support. Deze zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn gezien de complexiteit van de engine, maar damn, Forgotten Hope op deze engine zou echt geweldig zijn!
M2M schreef op zondag 13 maart 2011 @ 13:28:
vergeet niet dat een XBOX 360 of PS3 gemaakt is voor games. De oude nintendo 8 bit heeft ook maar een 1.66? MHz processor, maar voor een beetje emulator kun je niet met een 486 aan komen.
En dat slaat dus helemaal nergens op, want dat een emulator veel meer nodig heeft is omdat het de complete hardware van een nintendo moet emuleren. Als de code zo geschreven was dat het zonder emulatie op een 486 uitgevoerd kon worden zou het prima draaien.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Mystic_Jack
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Aangezien ik sterk zit te denken om ook dit spel te pre-orderen, heb ik zitten kijken of het goedkoper kan.
Bij CDWOW is het voor de pc € 38,99
http://www.cdwow.nl/games...on-pc/dp/21464531#bc=4987

Alleen vraag ik me af of je ook bij hun de extra mappen krijgt die je ook bij de door EA gekozen webshops krijgt.

'We're losing touch with ourselves in the technological world, and it is increasingly important to take time out.'


 • Springstof
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
M2M schreef op zondag 13 maart 2011 @ 13:28:
[...]
Daarnaast spelen pc gamers minimaal op 1080P
Bron?

 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
Die extra mappen krijg je als je de Limited Edition koopt. Bij EA heb je het spel vermoedelijk het snelst in huis.

God morks in wysterious ways.


Anoniem: 360729

JohnGalt schreef op zondag 13 maart 2011 @ 17:20:
Ik ben erg benieuwd naar de MOD support. Deze zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn gezien de complexiteit van de engine, maar damn, Forgotten Hope op deze engine zou echt geweldig zijn!
Ik hoop ook om mod support, en de reden dat ze dat niet zouden doen vanwege complexiteit van de engine is natuurlijk onzin, mod teams weten net zoveel misschien wel meer over het maken van games als professionele studios.

Natuurlijk heb je ook de wat mindere mod teams.
Gezien het feit dat praktische elke grote computer monitor van de laatste jaren minimaal de 1080p resolutie heeft gehad kan je wel stellen dat veel pc gamers op 1080p gamen ja.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Niellie41
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 00:52

Niellie41

Ondertitel van deze gebruiker

Ikke niet hoor. Ik heb (nog) niet zo'n uber dik scherm.

Mijn iRacing profiel | "Complaining without offering a solution, is bitching. So stop bitching." - Andy Lally


 • Sak3d
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 22-06-2022

Sak3d

Reise, Reise

1024 x 768 6.30%-0.65%
1152 x 864 1.22% -0.13%
1280 x 720 0.74% +0.01%
1280 x 768 0.67% -0.06%
1280 x 800 5.35% -0.46%
1280 x 960 1.10% -0.04%
1280 x 1024 13.54% -0.46%
1360 x 768 1.31% -0.10%
1366 x 768 6.22% +0.06%
1440 x 900 9.78% -0.34%
1600 x 900 3.98% +0.16%
1600 x 1200 0.94% +0.04%
1680 x 1050 18.25% +0.35%
1920 x 1080 18.86% +1.25%
1920 x 1200 7.15% +0.18%
Other 4.58% +0.19%

Hoogste percentage + snelst groeiende

http://store.steampowered.com/hwsurvey/

 • Springstof
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Blijkbaar wordt er momenteel veel meer <1920x1080 gegamed en zit zn claim als je naar Steam kijkt er dus ver naast. ;)

[Voor 94% gewijzigd door Springstof op 13-03-2011 23:46]

-oeps-

[Voor 98% gewijzigd door Tsurany op 13-03-2011 23:52]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Springstof schreef op zondag 13 maart 2011 @ 23:34:
Bedankt, maar dat is jouw gedachtespinsel en geen bron.
Blijkbaar wordt er momenteel veel meer <1920x1080 gegamed en zit zn claim als je naar Steam kijkt onzin.
Ga even ergens anders moeilijk doen zeg. Waarom ga je zo lopen zeuren of 1080p nu wel of niet de meest gebruikte resolutie is. Het gaat er om dat de PC veel hogere eisen heeft omdat het, in tegenstelling tot consoles, vaak op een hogere resolutie speelt en daarbij nog allerlei extra effecten aan heeft.
Daarnaast geeft die groei wel aan dat over een paar maanden het aantal 1080p schermen nog hoger is. En vergeet niet dat veel mensen met een lage resolutie zoals 1024*768 waarschijnlijk ook geen pc hebben die Battlefield 3 aan kan.

[Voor 16% gewijzigd door Tsurany op 13-03-2011 23:53]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Springstof
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Ach, als je iets niet kunt onderbouwen met bronnen moet je het ook niet claimen. Daarnaast valt nog te bezien of de gemiddelde PC gebruiker op zo veel hogere grafische settings gamed dan de gemiddelde console gamer.
Springstof schreef op zondag 13 maart 2011 @ 23:57:
Ach, als je iets niet kunt onderbouwen met bronnen moet je het ook niet claimen.
Je hoeft niet alles constant te onderbouwen als het op logisch nadenken berust is.
Daarnaast valt nog te bezien of de gemiddelde PC gebruiker op zo veel hogere grafische settings gamed dan de gemiddelde console gamer.
Dat hangt natuurlijk van de hardware af maar je kan er vanuit gaan dat de gemiddelde pc gebruiker op veel hogere settings speelt aangezien alle hedendaagse videokaarten meer detail kunnen weergeven dan een console op een hogere resolutie.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Springstof
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Tsurany schreef op zondag 13 maart 2011 @ 23:59:
[...]

Je hoeft niet alles constant te onderbouwen als het op logisch nadenken berust is.
In dit geval betrof het een foutieve niet onderbouwde claim. Dan is het toch goed dat ik om een bron vroeg?! ;)
[...]

Dat hangt natuurlijk van de hardware af maar je kan er vanuit gaan dat de gemiddelde pc gebruiker op veel hogere settings speelt aangezien alle hedendaagse videokaarten meer detail kunnen weergeven dan een console op een hogere resolutie.
Wat voor videokaart heeft de gemiddelde PC gebruiker dan? Een GT 220, HD 5450, HD5650M, GTX 570 of?

[Voor 6% gewijzigd door Springstof op 14-03-2011 00:07]

Springstof schreef op maandag 14 maart 2011 @ 00:02:
In dit geval betrof het een foutieve niet onderbouwde claim. Dan is het toch goed dat ik om een bron vroeg?! ;)
Jij leest wat er letterlijk staat in plaats van begrijpen wat er mee bedoeld wordt, dat mag je doen maar dan blijft het oeverloos geneuzel.
Wat voor videokaart heeft de gemiddelde PC gebruiker dan? Een GT 220, HD 5450, HD5650M, GTX 570 of?
En nu doe je het weer, je wilt koste wat kost iets hebben om over te zeuren. Je snapt zelf toch ook wel wat ik er mee bedoel of niet?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Springstof
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Uiteraard snap ik wat je er mee bedoelt. Ik vraag me alleen oprecht af of games als BC2 (en straks BF 3) op de PC op zo veel hogere settings worden gespeeld als op de consoles. Wellicht scheelt het minder dan je denkt.

[Voor 15% gewijzigd door Springstof op 14-03-2011 00:16]

De hardware kan meer aan en de pc versie beschikt over meer AA en AF en een hogere resolutie, dus ja, die worden op hogere settings gespeeld. Zeker dankzij de auto detect die automatisch als de optimale instellingen probeert te vinden.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Springstof
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Ik ga mezelf niet meer herhalen. Let's agree to disagree dan maar.

 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022

God morks in wysterious ways.


 • Brilsmurfffje
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Brilsmurfffje

Parttime Prutser

consoles bevatten nu ook hardware van pak en beet 5 jaar geleden, dus het is niet zo vreemd dat de pc hogere instellingen aan kan, ongeacht in hoeverre de games voor de console geoptimaliseerd zijn. Feit blijft dat bij iedere nieuwe generatie video kaarten de performance weer een stuk hoger ligt.

 • PWM
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Modbreak:Het discussiëren over algemeen gebruikte resoluties van diverse platformen en de technische verschillen tussen consoles vs PC's, hoeft hier niet.

Battlefield 3 en alles wat erbij hoort, laten we het daar vanaf nu weer over hebben :)

 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 29-01 10:06

GurbY{nl}

GurbY{nl}

Anoniem: 393481 schreef op zaterdag 12 maart 2011 @ 13:08:...............Er staan trouwens ook wat sites met de prijs in ponden.
En volgens mij is 30pond toch echt rond de 45eur.. ;)
Volgens mij is 30 pond (britse dan, hè...) toch echt rond de €35,-... hooguit...!

Laat niet onverlet dat ik dit nog steeds een hele acceptabele prijs vind en em beslist ga halen. Maar wil em dan wel officieel inclusief hoesje doosje boekje enzovoorts. Ben niet zo van de download om redenen hierboven al genoemd, alhoewel ik het steam-gedoe bijzonder goed vind (net andere pc geinstalleerd.. hopla, spulletjes zonder veel ellende weer aan de praat.. helemaal top!)

[Voor 37% gewijzigd door GurbY{nl} op 14-03-2011 11:41]


 • Propane
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
BF3 lijkt op dit moment toch wel erg vet te worden. Ik ben benieuwd of ik dit keer wel m'n beta key krijg van EA, ik heb daar een slechte ervaring mee.
Red Alert 3 limited edition pre-order gekocht met daarbij een code om je aan te melden voor de beta van 'the next big C&C game'. Code ingevuld op m'n EA account, nog gechecked of ze m'n goede mail adres hadden.... Nooit meer wat van gehoord en plots was daar al de release van de nieuwe C&C.


Ik zag trouwens onderstaand filmpje nog staan. Ben ik de enige die het op is gevallen dat de soldaat die daar de ventilatie schacht inkruipt wel een slangenmens moet zijn? Op z'n buik in de schacht kruipen omdat het anders niet past, een opening tegenkomen, vervolgens vouwt hij z'n benen onder zich door om daarmee als eerste door de opening te gaan :P. Toch wel vaag als je hoort hoe veel aandacht DICE wil besteden aan details.
priemt schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 14:56:
Deze leaked demo van de gdc kan eventueel ook nog in de starters post ( totdat we iets beters hebben)
YouTube: adfdfayvcvafd
Edit: D'oh! Filmpje is blijkbaar alweer verwijderd door een klacht van EA.

[Voor 3% gewijzigd door Propane op 14-03-2011 16:39]


 • mattderi
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-05-2022
Hoe werkt het trouwens om uitgenodigd te worden voor de beta als je de limited edition gekocht hebt van Medal of Honor? Er zal wel zo'n flyer bij, maar ik heb daar nergens een code of iets dergelijks bij gevonden om te laten registreren.

 • The Great HooD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 13-09-2014
mattderi schreef op maandag 14 maart 2011 @ 17:02:
Hoe werkt het trouwens om uitgenodigd te worden voor de beta als je de limited edition gekocht hebt van Medal of Honor? Er zal wel zo'n flyer bij, maar ik heb daar nergens een code of iets dergelijks bij gevonden om te laten registreren.
Klein gokje. Of ze doen het als Microsoft en Bungie met Halo Reach. Een menu item erbij waar je kan kiezen voor de beta van Halo Reach in dit geval. Of ze gaan met codes werken die je dan waarschijnlijk via de mail krijgt of met de VIP code van MoH. Ik gok zelf het eerste.
Pagina: 1 2 3 ... 112 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
LET OP: Problemen met de Beta? Het BF3 problemen topic.

Als je wilt discussiëren over specs doe je dat niet hier maar in Het BF3 hardware topic.

De winkel waar jij een pre-order hebt gedaan, of zelfs alleen het feit dat je het hebt gedaan, is ook echt niet nodig om te posten. Voor prijsinformatie zijn er andere bronnen, bijvoorbeeld www.budgetgaming.nl

Users die nu nog dit topic vervuilen met dit soort informatie kunnen op zijn minst een officiële waarschuwing tegemoet zien

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee