Battlefield 3 - Deel 2
Inhoudsopgave
GoT Battlefield 3 clan
Battlefield 3MultiplayerSingleplayerOnder de motorkapScreenshots
Video's
FAQ
LinksGathering of Tweakers clan
Battlefield 3 is een game waar teamwork zeer belangrijk is, daarom is het handig als je met een vaste groep mensen speelt. Om de drempel te verlagen om in een clan te stappen, heeft aarondk1 de GoT BF3 clan opgericht.
Om slowchat binnen het BF3 topic te beperken, is er een externe website en forum aangemaakt.
Als je geïnteresseerd bent, maak dan zeker een account en posts iets in het forum.
Gathering of Tweakers Battlefield 3 clan forum


Laatste nieuws

Introductie
Battlefield 3 is een nieuw deel in een groeiende reeks van FPS games. Wat begon met Battlefield 1942, dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelde, heeft via Vietnam de sprong gemaakt naar de hedendaagse tijd en is, na een eenmalig uitstapje in de toekomst, weer veilig aanbeland in de hedendaagse tijd. De makers willen met dit spel de Battlefield game maken die ze vanaf het begin voor ogen hadden. Battlefield 3 moet voor het eerst echt commercieel succes gaan brengen.

Ontwikkelaar: DICE
Platforms: PC - XBOX360 - PS3
Genre: Multiplayer Online First Person Shooter (MOFPS)
Engine: Frostbite 2
Officiële website: http://www.ea.com/battlefield3
Release: 27 Oktober 2011
Beta: 27 September 2011 voor early acces en 29 september 2011 voor reguliere spelers.
 • Open Beta start in september
 • Diegene die MOH LE hebben besteld toegang hebben tot de Closed Beta
 • Diegene die een pre-order hebben lopen bij Origin hebben eerder toegang tot de Open Beta
 • Ten slotte: iedereen heeft toegang tot de Open Beta.

Features
Hieronder staat een lijst met alle belangrijke features:
 • Massive destruction: Omgevingen zullen in grote delen vernietigbaar zijn
 • Mount your weapon: Het is mogelijk op wapens met een ondersteuningsdeel op vrijwel elk terrein neer te kunnen zetten
 • Suppressive fire wordt mogelijk
 • Het zal mogelijk zijn om te liggen
 • Het is in de singeplayer mogelijk om gewonde soldaten naar veiligheid te slepen
 • Er zullen meer wapens en tools in zitten dan in Bad Company 2.
 • Er zal een sterker bullet drop systeem in zitten dan in Bad Company 2
 • Het zal mogelijk zijn gevechten op te nemen met de Battle Recorder
 • Er zal een vorm van Character Customization inzitten
 • Er zal een kill cam aanwezig zijn
 • Het is mogelijk te wisselen tussen verschillende vuurmodi (auto, burst, single shot)
 • Er zal een zelf-herstellend gezondheidssysteem in zitten zoals in Bad Company 2
 • Er zal een 3d modus in zitten (for Nvidia's 3D Vision en AMD's HD3D)

Pre-order
Goedkoop betekent gewoonlijk niet bij de eersten zijn die het spel in huis heeft, soms kunnen de leveringen wat langer duren. In Nederland is het sowieso altijd mogelijk te annuleren en ook na ontvangst nog terug te sturen mits de leverancier dat toestaat en de verzegeling niet verbroken is.

Battlefield 3 voor de Playstation 3
Battlefield 3 voor de Xbox 360
Battlefield 3 voor de PC
Battlefield 3 limited edition voor de Playstation 3
Battlefield 3 limited edition voor de Xbox 360
Battlefield 3 limited edition voor de PC

Voor mensen met minder geduld:
EA store: http://eastore.ea.com/sto...l/pbPage.battlefield3_NL/


Systeemeisen
De volgende systeemeisen zijn officieel vrijgegeven. Dit zijn de systeem eisen voor de open beta maar verwacht wordt dat deze vergelijkbaar zullen zijn voor het uiteindelijke spel.

Minimum System Requirements
OS: WINDOWS VISTA (SERVICE PACK 2) 32-BIT
PROCESSOR: 2 GHZ DUAL CORE (CORE 2 DUO 2.4 GHZ OR ALTHON X2 2.7 GHZ)
MEMORY: 2 GB
HARD DRIVE: 20 GB
GRAPHICS CARD (AMD): DIRECTX 10.1 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (ATI RADEON 3000, 4000, 5000 OR 6000 SERIES, WITH ATI RADEON 3870 OR HIGHER PERFORMANCE)
GRAPHICS CARD (NVIDIA): DIRECTX 10.0 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (NVIDIA GEFORCE 8, 9, 200, 300, 400 OR 500 SERIES WITH NVIDIA GEFORCE 8800 GT OR HIGHER PERFORMANCE)
SOUND CARD: DIRECTX COMPATIBLE
KEYBOARD AND MOUSE
DVD ROM DRIVE

Recommended System Requirements
OS: WINDOWS 7 64-BIT
PROCESSOR: QUAD-CORE CPU
MEMORY: 4 GB
HARD DRIVE: 20 GB
GRAPHICS CARD: DIRECTX 11 COMPATIBLE WITH 1024 MB RAM (NVIDIA GEFORCE GTX 560 OR ATI RADEON 6950)
SOUND CARD: DIRECTX COMPATIBLE
KEYBOARD AND MOUSE
DVD ROM DRIVE

De consoles draaien op 720p met 30fps, DICE heeft hiervoor gekozen omdat hierdoor betere graphics mogelijk zouden zijn dan wanneer ze op 1080p zouden draaien of de framerate zouden verhogen naar 60fps.


Multiplayer

Op de consoles zal worden gevochten op mappen die tot 24 spelers ondersteunen. De pc versie daarentegen zal gevechten bevatten op mappen die tot 64 spelers kunnen behappen. Volgens de makers ligt het optimum aantal spelers daar tussenin: 32-40 spelers. Om het grotere spelersaantal op de pc te compenseren zullen de mappen daar groter zijn. Alle voertuig klassen uit Battlefield 2 zullen ook in deel 3 weer aanwezig zijn. Je kan dus tanks, boten, jeeps, helikopters en vliegtuigen verwachten.

Uit beeldmateriaal vrijgegeven door EA lijkt het erop dat de HUD van Bad Company 2 grotendeels wordt aangehouden in Battlefield 3. Onderstaande screencap uit de eerste multiplayer footage laat duidelijk de nieuwe HUD zien:


De HUD doet vermoeden dat er een health systeem in zit waarbij je zelf kan zien hoeveel health je nog over hebt, zie rechts onderin.

Het zal mogelijk zijn eigen dogtags te maken die spelers te zien krijgen nadat ze gedood zijn door jou. Het is nog niet bekend hoe het er precies uit gaat zien maar het lijkt een systeem te worden waarbij je zelf designs uit kiest en dan dynamisch statistieken kan laten zien.

Een veel gevraagde functie zit eindelijk in het spel, de mogelijkheid om je niet te laten reviven. Dit voorkomt dat je midden in een vuurgevecht opeens gerevived wordt, wetende dat het een kansloze zaak is, en direct weer neergeschoten wordt.


Factsheet
DICE heeft recent een multiplayer factsheet vrijgegeven. De volledige factsheet (4 pagina's) staat hier:Gamemodes
Er zijn tot nu toe een viertal gamemodes bekend voor Battlefield 3, deze gamemodes zorgen er voor dat iedereen aan zijn trekken komt, van teamplayers tot einzelgangers.

Team Death Match
Een nieuwe modus waarin het niet om objectives of vlaggen gaat maar puur om het afschieten van zoveel mogelijk mensen.

Rush
De klassieke Rush modus waarbij aanvallers telkens een aantal MCOM's moeten vernietigen en de defenders dit moeten voorkomen. Na het vernietigen van een MCOM verschuift de gameplay weer een stuk verder over de map.

Conquest
Het klassieke conquest, vlaggen veroveren. Het doel is om de meeste vlaggen in handen te hebben om te zorgen dat de tegenstander het snelst zijn tickets verliest.
Op de PC is zowel een 32 speler als een 64 speler modus van conquest mogelijk.

Co-Op
Een aparte campaign goed geintegreerd in de singleplayer waarin je samen met je een vriend een tiental missies doorloopt.

Squad Rush

Squad Deathmatch
Net als in BFBC2 is ook squad deathmatch weer van de partij. Het is een wedstrijd waar vier squads vechten om zo snel mogelijk de meeste kills te krijgen.


Klassen
De volgende klassen zijn aanwezig in Battlefield 3:

Assault
Een hybride van assault en medic! Bewapend met een Assault Rifle en de mogelijkheid om medestrijders te genezen en te reviven.
De assault kan kiezen tussen extra vuurkracht in de vorm van een 40mm granaatwerper of juist geavanceerde medische apparatuur. Het verschil tussen leven of dood, letterlijk.

Support
Terug uit Battlefield 2! De support beschikt over een light machinegun en munitiepakketten om zijn triggerhappy teammates van de nodige kogels te voorzien. Nieuw in Battlefield 3 is dat dekkingsvuur daadwerkelijk relevant is, kogels die om de oren van tegenstanders vliegen doen letterlijk hun beeld trillen wat het terugvuren extra lastig maakt. Dit dekkingsvuur bereik je door de bipod van je LMG uit te klappen waardoor je het wapen stabiel neer kan zetten op de grond. Dit levert je ook gelijk punten op.

Recon
Een hybride van sniper en demolitions expert! Deze soldaat combineert lang afstandsvuur met zware explosieven. Quickscopen zal niet langer mogelijk zijn, ook vanaf de heup vuren zal niet langer voor hoge nauwkeurigheid zorgen. De beste nauwkeurigheid wordt bereikt door te liggen en adem in te houden tijdens het schot.

Engineer
De engineer houd alles draaiende, van tanks tot helikopters! De engineer is uitermate geschikt om voertuigen te repareren of juist te slopen. De engineer beschikt als enige over een zaklamp waarmee hij goed de soms donkere omgeving kan verlichten en zijn tegenstanders kan verblinden door in hun ogen te schijnen.

Soldier specializations
Er zullen diverse mogelijkheden zijn om de vaardigheden van de individuele soldaat te verbeteren of om de vaardigheden van de gehele squad te verbeteren. Onderdaande specializations zullen zowel in een solo variant als in een squad variant te kiezen zijn:
 • Sprint Boost
 • Flak Vest
 • EOD EXPL Vest
 • Supression reduction
 • Marksman training
 • Extra grenades
 • Extra ammo

Facties
De Chinezen zullen niet in Battlefield 3 terug te vinden zijn, hun plaats op Wake Island zal vermoedelijk ingenomen worden door de Spetsnaz.

USMC
De United States Marine Corps zijn weer terug, deze hebben al in elk modern Battlefield spel gezeten en het is ook geen verrassing dat deze weer aanwezig zullen zijn in dit nieuwe deel.

People's Liberation Resistance
De People's Liberation Resistance zal de rol van de MEC (Middle East Coalition) overnemen als vijand van de USMC in het Midden-Oosten.

Spetsnaz
Een van de tegenstanders van de USMC is de Spetsnaz, de Russische elitetroepen waar al eerder tegen gevochten werd in Bad Company 2. De Spetsnaz zullen in ieder geval in Parijs tegen de USMC vechten en ze zullen waarschijnlijk ook in andere westerse gebieden de tegenstander van de USMC zijn.


Mappen
Er is nog niet veel bekend over de mappen, wel is bekend dat er zowel dag als nacht mappen aanwezig zijn, echter zal er geen dag/nacht cyclus in het spel zitten.
De volgende mappen zijn in ieder geval aanwezig:

Vanilla
Operation Métro
USMC vecht tegen Spetsnaz in hartje Parijs, gevechten in parken en in de metro. De USMC valt in deze map aan terwijl de Spetsnaz met alle mogelijke middelen probeert de stad te verdedigen. De USMC zal in ieder geval jeeps en LAV-25's ter beschikking hebben.

Back to Karkand
Strike at Karkand
Gulf of Oman
Sharqi Peninsula
Wake Island

Het is wel bekend dat er in ieder geval gevochten gaat worden in de Verenigde Staten, het Midden Oosten en Europa. Er zal in ieder geval gevochten worden in New York, Parijs en Teheran.Wapens
Volgens de developers zullen er duizenden vormen van weapon customization mogelijk zijn. Op elk wapen zullen er drie plekken zijn voor wapen customizatie. Denk hierbij aan flashlights, flashsupressors en optics. Er zullen veel soorten optics in het spel zitten en er zullen ook nightvision optics aanwezig zijn.
De volgende wapens zijn inmiddels bevestigd:
Class specifieke wapens
Assault Rifles:
 • AK74M
 • M16A4
 • M16A3
 • M416
 • AN94
 • KH2002
 • AEK971
 • F2000
 • ASVAL
 • G3
Machine Guns
 • M249
 • RPK-74M
 • M27 IAR
 • Pecheneg
 • M60
 • M240
 • Type88
Sniper Rifles
 • MK11
 • SVD
 • SV98
 • M98B
 • M40A5
 • M82A3
Carbines
 • M4A1
 • G36C
 • AKS74u
 • SCAR H CQB
 • A-91
 • SG553LB

Algemene wapens
Naast de verschillende klassen zijn er ook een aantal algemene wapens en items die elke klasse kan gebruiken.

Battle Rifles
 • M39
 • SKS
Sub Machine Guns
 • MP-7
 • P90
 • PDR
 • UPM-45
 • P90TR
 • PP2000
Shotguns
 • M1014
 • 870MCS
 • USAS-12
 • DAO-12
 • Saiga 20k
Rockets and Grenadelaunchers (Vermoedelijk alleen de Engineer, nog niet bevestigd)
 • SMAW
 • RPG-7
 • Javelin
 • FIM-92 Stinger
 • SA-18 IGLA
 • M136 AT4
Pistols
 • M9
 • PYa MP443
 • G17
 • M1911
 • T44
 • MP412
 • G18
 • M93R
Weapon customizations
Weapon Optics
 • M145
 • RDS Reflex
 • Kobra
 • Holographic
 • PKA-S
 • ACOG
 • PSO-1
 • PK-A
 • IRNV
 • PKS-07
 • 8x Rifle Scope
 • 12x Ballistic
Ergonomics
 • Foregrip
 • Bipod
Performance
 • Heavy Barrel
 • Supressor
 • Tactical Light
 • Laser Sight
 • Flash Supressor
 • Straight Pull Bolt
Underslung weaponry
M320
 • 40mm Grenade Launcher
 • 40mm Shotgun
 • Smoke Grenade Launcher
M26 MASS
 • 12 Guage
 • Flechettes
 • Frag rounds
 • Solid slugs
Utilities
 • Knife
 • M26 Hand Grenades
 • M18 Smoke Grenades
 • Medkit
 • Defibrilator
 • M15 Anti-Tank Mine
 • Welding Tool
 • EOD Bot
 • 60mm Mortar
 • Ammunition Box
 • C4 Explosives
 • M18 Claymore mine
 • UG Sensor
 • Radio Beacon
 • SOFLAM
 • MAV Micro UAV

Voertuigen
De voertuigen in Battlefield maken het spel tot wat het is, een geweldige shooter. Ook in Battlefield 3 zullen er weer enorm veel diverse voertuigen aanwezig zijn.
Nieuw is dat voertuigen automatisch een klein beetje genezen wanneer ze beschadigd zijn, echter om ze helemaal te repareren is nog steeds een engineer nodig. Vlak voordat voertuigen vernietigd worden zal eerst hun besturing falen, dit geeft een engineer de kans om het voertuig te redden en de inzittenden een kans om er snel uit te springen.
Het idee hierachter is dat een enkele raket niet gelijk een heel voertuig sloopt, zo zal een noob niet langer zijn hele team mee slepen naar de verdoemenis.

Ook nieuw is dat er een thermal view aanwezig is in voertuigen, hierdoor ondervinden bestuurders en gunners minder last van de rook op het slagveld en kunnen ze beter vijanden spotten die zich verstoppen.

De volgende voertuigen zijn bevestigd:

Fast transport
 • Growler ITV
 • VDV Buggy
Armored transport
 • HMMVV
 • G3937 Vodnik
Infantry Fighting Vehicles
 • LAV-25
 • BMP-2M
Mobile Anti-Air
 • LAV-AD
 • 9k22-Tunguska-M
Main Battle Tank
 • M1 Abrams
 • T-90
Scout Helicopter
 • AH-6J Littlebird
 • Z-11 W
Transport Helicopter
 • UH-1Y Venom
 • KA-60 Kasatka
Attack Helicopter
 • AH-1Z Super Cobra
 • MI-28 Havoc
Fighter Jets
 • F/A-18E Super Hornet
 • SU-35BM Flanker-E
Attack jets
 • A10 Tunderbolt
 • SU-39
Naval Transport
 • RHIB
Amphibious Tansport
 • AAV-7A1
Vehicle Specializations
 • Coaxial MG
 • Coaxial HMG
 • Canister Shells
 • Guided Shells
 • Zoom optics
 • Thermal optics
 • IR Smoke
 • Reactive Armor
 • Maintenance
 • Belt speed
 • Thermal Camo
 • Auto Loader
 • Proximity Scan
 • CITV station
 • ATGM Launcher
 • APF SDS T-Shells
 • Guided rockets
 • Air Radar
 • Heatseekers
 • Laser painter
 • TV missle
 • IR Radar
 • Extinguisher
 • ECM Jammer
 • Rocket Guidance System
 • Below Radar
 • Guided Missile
 • Beam Scanning

LAV-25


Battlelog
Battlelog zal een nieuwe dienst zijn van EA wat zich sterk richt op het sociale aspect van het spel. Het zal mogelijk zijn om vrienden toe te voegen, squads en platoons te maken, voice chat te gebruiken en zowel je eigen progressie als die van je vrienden te volgen.
Platoons zijn als het ware squads waar je samen met je vrienden kan komen om servers uit te kiezen.
Het is ook mogelijk het spel te starten vanuit Battlelog, de vraag is of het enkel via Battlelog kan of ook nog buiten Battlelog om.
Battlelog is een realtime dienst, alle acties komen direct online waardoor je direct je eigen scores kan zien maar ook die van je vrienden.

Er zullen weer achievements zijn die je via Battlelog kan bijhouden zoals een bepaald aantal kills met een bepaald type wapen. Ook zullen pins en insignia's weer van de partij zijn.Limited Edition: Back to Karkand
Zoals ook het geval was bij Battlefield: Bad Company 2 zal er bij de release een Limited Edition van het spel beschikbaar zijn. De prijs van deze LE versie ligt normaliter gelijk aan prijs van de normale versie. De Limited Edition is uitsluitend bij de release beperkt beschikbaar. Extra in de Limited Edition zal de Battlefield 3: Back to Karkand DLC waarin vier kaarten uit Battlefield 2 zitten die volledig aangepast zijn aan de nieuwe engine. Ook zullen diverse wapens en voertuigen weer ten tonele verschijnen.
De kaarten van deze speciale DLC zijn inmiddels bekend en het gaat om: Wake Island, Strike at Karkand, Gulf of Oman en Sharqi Peninsula. Van Strike at Karkand is bekend dat het geen exacte kopie zal zijn, de kaart zal dichter bij het origele idee van de maker komen te liggen en meer op een echte stad gaan lijken. Echter geeft deze bron dan weer aan: 'Actual map layout will be very similar to the original.' De Back to Karkand DLC zal vermoedelijk een maand na release los worden aangeboden, het is nog niet bevestigd hoeveel hiervoor betaald zal moeten worden.


Bovenstaande afbeelding geeft aan wat we mogen verwachten ten opzichte van Battlefield 2.


Physical Warfare Pack
Ook aangekondigd is het Battlefield 3 Limited Edition: Physical Warfare pack.


In deze pack zitten een aantal exclusieve en niet-exclusieve items. De exclusieve items zullen niet op een later moment nog uitgebracht worden voor de rest van de spelers. Het is bevestigd dat elk land een eigen pack krijgt. De bovenstaande afbeelding is de pack van de UK.
In Zweden zal een SpecAct pack uitgebracht worden, hierin zitten voor elke soldaat twee extra camouflage pakken vergelijkbaar met de SpecAct DLC van Bad Company 2.

Alle content in de Physical Warfare Pack zal later voor alle spelers beschikbaar komen. Het woord 'exclusive' kan gezien worden als 'limited time exclusive'. Wanneer de content voor alle spelers beschikbaar is heeft DICE nog niet aangekondigd.


Singleplayer

Om het grote publiek te bereiken zag DICE zich genoodzaakt een singleplayer modus toe te voegen. Het verhaal zal zich afspelen in het jaar 2014. Er is bekend dat ergens in de singleplayer een 1st Recon Marine team door Sulaymaniya (Irak) reist, waarmee duidelijk mag zijn dat een Midden-Oosten-achtige setting dus zeker in het spel aanwezig zal zijn. In dit gebied zijn aardbevingen geen onbekend verschijnsel. Verwacht wordt dat dit een rol zal spelen in het spel en dat hier duidelijk de kunsten die met destruction 3.0 gerealiseerd kunnen worden, naar voren zullen komen. Intense stukken zullen afgewisseld worden met rustige, het wordt geen achtbaan-shooter.


Campaign
Verschillende fan sites spreken ook over mogelijke gebieden zoals Noord-Amerika, Europa en de Arabische wereld waarin delen van het spel zich zouden afspelen, maar dit is door EA of DICE nog niet bevestigd. Een opgedoken screenshot lijkt wel te bewijzen dat we Parijs gaan aandoen. Ook zal een Co-op modus onderdeel uit gaan maken van het spel. Details over deze modus zijn nog niet vrijgegeven.
De singleplayer zal zo'n 12 uur gaan duren, wat tegenwoordig als fors gezien kan worden.

Gameplay, pre Alpha


Onder de motorkap

Dit nieuwe deel is gebaseerd op de nieuwe Frostbite 2 engine, waarover later meer wordt verteld. Het spel leunt zwaar op zowel de PC versie Battlefield 2, als op de multi platform editie Battlefield: Bad Company 2. De nadruk in het nieuwste deeltje ligt grotendeels op verbeterde graphics, destruction en realistischer (n)pc's qua uiterlijk en bewegingen. De animatie, gedaan met behulp van ANT, software die binnen EA voor het nieuwste deel uit de FIFA reeks is ontwikkeld, is de meest geavanceerde die er op dit moment is.
Verder zal het zichtbaar zijn van delen van het character model een belangrijke rol gaan spelen. DICE experimenteerde hier al mee in hun spel 'Mirrors Edge'. Hier zal in de komende maanden meer over naar buiten komen.


Door de realistische sfeer die de beelden oproepen zijn de ontwerpers gedwongen ook de nodige verbeteringen toe te passen in het geluid. In de singleplayer wordt daarom veel aandacht besteed aan de dialogen, waarbij de makers geinspireerd zijn door de HBO serie 'Generation Kill' en de film 'The Hurt Locker'. De audio is zo ontworpen dat je tegenstanders kunt lokaliseren en identificeren door goed te luisteren.


Screen uit HBO serie 'Generation Kill'


Frostbite 2
De Frostbite 2 engine zal volledig gebruik maken van Directx 11 en 64bit, er zal geen gebruik meer gemaakt worden van Directx 9, waardoor Battlefield 3 op Windows XP niet zal werken. In de Frostbite 2 engine zal er gebruik gemaakt worden van Destruction 3.0. Dit zal een realistischer vorm van vernietiging op moeten leveren ten opzichte van de Frostbite 1.5 engine die is gebruikt in Battlefield: Bad Company 2. De engine wordt gekenmerkt door efficiëntie waardoor op consoles goede resultaten behaald kunnen worden. De 'Fault Line' demo draaide op een enkele Geforce 580 kaart (twitter).
Onderstaand een video waarin een aantal mogelijkheden van de nieuwe Frostbite 2 engine gedemonstreerd zijn:


Hier is nog een presentatie waar ze verder op het technische aspect in gaan.


Links

April
interview met Patrick Bach

Februari en Maart
serie video-interviews in het optrekje van DICE
interview met Patrick Bach
interview met Patrick Bach 2
Onze goede vriend Patrick Bach
hier is hij op Youtube
Patrick Bach in Hd
serie interviews met Demize99 oftewel Alan Kertz
frostbite besproken
lekker losjes interview met Patrick Bach
nowgamer
ign
battlefield-inside
artikel in Game Informer
podcast
Interview over Back to Karkand expansion.

translucency (gdc)
culling (gdc)
belichting (gdc)
destructie demo (geen frostbite)Screenshots
Video's

[video width=700]YouTube: ‪Battlefield 3 PS3 VS PC Comparison Video Side by Side HD‬‏

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=KxWjH53NXms]

Video download: http://static.cdn.ea.com/...ult_Line_Full_Trailer.zip


FAQ

Wanneer is de release?
25 oktober 2011 in USA, 27 oktober in Europa. Open bèta in september.

Waar kan ik pre-orderen?
klik

Hoe zit dat met verschillende versies?
 • Battlefield 3
 • Battlefield 3: Limited Edition => Geeft recht op de Back To Karkand DLC die later gereleased wordt.
 • Battlefield 3: Limited Edition met Physical Warfare pack => Idem als hierboven, met extra een landafhankelijk pakket bestaande uit wapens/kleding/... Dit pakket wordt op een latere datum gratis beschikbaar voor alle spelers.
Is er een Commander functie?
Nee, wel is de squadleader terug aanwezig.


Systeemeisen?

Nog niet bekend, discussie erover is NIET gewenst... (Vandaar ook de sys. specs in de TS... ;) )

Welke klassen zitten in het spel?
klik


Eindnoot

Deze TS is nog in ontwikkeling. Indien er nieuwe informatie over Battlefield 3 verschijnt zal deze zo snel als mogelijk aan de TS worden toegevoegd. Post nieuwe info gerust in dit topic, maar vergeet mij dit niet te DM-en, zodat ik, mocht ik het over het hoofd zien, dit alsnog toe kan voegen in de TS.

[Voor 255% gewijzigd door Tsurany op 20-09-2011 15:15]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.

Let op:
LET OP: Problemen met de Beta? Het BF3 problemen topic.

Als je wilt discussiëren over specs doe je dat niet hier maar in Het BF3 hardware topic.

De winkel waar jij een pre-order hebt gedaan, of zelfs alleen het feit dat je het hebt gedaan, is ook echt niet nodig om te posten. Voor prijsinformatie zijn er andere bronnen, bijvoorbeeld www.budgetgaming.nl

Users die nu nog dit topic vervuilen met dit soort informatie kunnen op zijn minst een officiële waarschuwing tegemoet zien


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee