Battlefield 3 - Deel 2
Inhoudsopgave
GoT Battlefield 3 clan
Battlefield 3MultiplayerSingleplayerOnder de motorkapScreenshots
Video's
FAQ
LinksGathering of Tweakers clan
Battlefield 3 is een game waar teamwork zeer belangrijk is, daarom is het handig als je met een vaste groep mensen speelt. Om de drempel te verlagen om in een clan te stappen, heeft aarondk1 de GoT BF3 clan opgericht.
Om slowchat binnen het BF3 topic te beperken, is er een externe website en forum aangemaakt.
Als je geïnteresseerd bent, maak dan zeker een account en posts iets in het forum.
Gathering of Tweakers Battlefield 3 clan forum


Laatste nieuws

Introductie
Battlefield 3 is een nieuw deel in een groeiende reeks van FPS games. Wat begon met Battlefield 1942, dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelde, heeft via Vietnam de sprong gemaakt naar de hedendaagse tijd en is, na een eenmalig uitstapje in de toekomst, weer veilig aanbeland in de hedendaagse tijd. De makers willen met dit spel de Battlefield game maken die ze vanaf het begin voor ogen hadden. Battlefield 3 moet voor het eerst echt commercieel succes gaan brengen.

Ontwikkelaar: DICE
Platforms: PC - XBOX360 - PS3
Genre: Multiplayer Online First Person Shooter (MOFPS)
Engine: Frostbite 2
Officiële website: http://www.ea.com/battlefield3
Release: 27 Oktober 2011
Beta: 27 September 2011 voor early acces en 29 september 2011 voor reguliere spelers.
 • Open Beta start in september
 • Diegene die MOH LE hebben besteld toegang hebben tot de Closed Beta
 • Diegene die een pre-order hebben lopen bij Origin hebben eerder toegang tot de Open Beta
 • Ten slotte: iedereen heeft toegang tot de Open Beta.

Features
Hieronder staat een lijst met alle belangrijke features:
 • Massive destruction: Omgevingen zullen in grote delen vernietigbaar zijn
 • Mount your weapon: Het is mogelijk op wapens met een ondersteuningsdeel op vrijwel elk terrein neer te kunnen zetten
 • Suppressive fire wordt mogelijk
 • Het zal mogelijk zijn om te liggen
 • Het is in de singeplayer mogelijk om gewonde soldaten naar veiligheid te slepen
 • Er zullen meer wapens en tools in zitten dan in Bad Company 2.
 • Er zal een sterker bullet drop systeem in zitten dan in Bad Company 2
 • Het zal mogelijk zijn gevechten op te nemen met de Battle Recorder
 • Er zal een vorm van Character Customization inzitten
 • Er zal een kill cam aanwezig zijn
 • Het is mogelijk te wisselen tussen verschillende vuurmodi (auto, burst, single shot)
 • Er zal een zelf-herstellend gezondheidssysteem in zitten zoals in Bad Company 2
 • Er zal een 3d modus in zitten (for Nvidia's 3D Vision en AMD's HD3D)

Pre-order
Goedkoop betekent gewoonlijk niet bij de eersten zijn die het spel in huis heeft, soms kunnen de leveringen wat langer duren. In Nederland is het sowieso altijd mogelijk te annuleren en ook na ontvangst nog terug te sturen mits de leverancier dat toestaat en de verzegeling niet verbroken is.

Battlefield 3 voor de Playstation 3
Battlefield 3 voor de Xbox 360
Battlefield 3 voor de PC
Battlefield 3 limited edition voor de Playstation 3
Battlefield 3 limited edition voor de Xbox 360
Battlefield 3 limited edition voor de PC

Voor mensen met minder geduld:
EA store: http://eastore.ea.com/sto...l/pbPage.battlefield3_NL/


Systeemeisen
De volgende systeemeisen zijn officieel vrijgegeven. Dit zijn de systeem eisen voor de open beta maar verwacht wordt dat deze vergelijkbaar zullen zijn voor het uiteindelijke spel.

Minimum System Requirements
OS: WINDOWS VISTA (SERVICE PACK 2) 32-BIT
PROCESSOR: 2 GHZ DUAL CORE (CORE 2 DUO 2.4 GHZ OR ALTHON X2 2.7 GHZ)
MEMORY: 2 GB
HARD DRIVE: 20 GB
GRAPHICS CARD (AMD): DIRECTX 10.1 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (ATI RADEON 3000, 4000, 5000 OR 6000 SERIES, WITH ATI RADEON 3870 OR HIGHER PERFORMANCE)
GRAPHICS CARD (NVIDIA): DIRECTX 10.0 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (NVIDIA GEFORCE 8, 9, 200, 300, 400 OR 500 SERIES WITH NVIDIA GEFORCE 8800 GT OR HIGHER PERFORMANCE)
SOUND CARD: DIRECTX COMPATIBLE
KEYBOARD AND MOUSE
DVD ROM DRIVE

Recommended System Requirements
OS: WINDOWS 7 64-BIT
PROCESSOR: QUAD-CORE CPU
MEMORY: 4 GB
HARD DRIVE: 20 GB
GRAPHICS CARD: DIRECTX 11 COMPATIBLE WITH 1024 MB RAM (NVIDIA GEFORCE GTX 560 OR ATI RADEON 6950)
SOUND CARD: DIRECTX COMPATIBLE
KEYBOARD AND MOUSE
DVD ROM DRIVE

De consoles draaien op 720p met 30fps, DICE heeft hiervoor gekozen omdat hierdoor betere graphics mogelijk zouden zijn dan wanneer ze op 1080p zouden draaien of de framerate zouden verhogen naar 60fps.


Multiplayer

Op de consoles zal worden gevochten op mappen die tot 24 spelers ondersteunen. De pc versie daarentegen zal gevechten bevatten op mappen die tot 64 spelers kunnen behappen. Volgens de makers ligt het optimum aantal spelers daar tussenin: 32-40 spelers. Om het grotere spelersaantal op de pc te compenseren zullen de mappen daar groter zijn. Alle voertuig klassen uit Battlefield 2 zullen ook in deel 3 weer aanwezig zijn. Je kan dus tanks, boten, jeeps, helikopters en vliegtuigen verwachten.

Uit beeldmateriaal vrijgegeven door EA lijkt het erop dat de HUD van Bad Company 2 grotendeels wordt aangehouden in Battlefield 3. Onderstaande screencap uit de eerste multiplayer footage laat duidelijk de nieuwe HUD zien:


De HUD doet vermoeden dat er een health systeem in zit waarbij je zelf kan zien hoeveel health je nog over hebt, zie rechts onderin.

Het zal mogelijk zijn eigen dogtags te maken die spelers te zien krijgen nadat ze gedood zijn door jou. Het is nog niet bekend hoe het er precies uit gaat zien maar het lijkt een systeem te worden waarbij je zelf designs uit kiest en dan dynamisch statistieken kan laten zien.

Een veel gevraagde functie zit eindelijk in het spel, de mogelijkheid om je niet te laten reviven. Dit voorkomt dat je midden in een vuurgevecht opeens gerevived wordt, wetende dat het een kansloze zaak is, en direct weer neergeschoten wordt.


Factsheet
DICE heeft recent een multiplayer factsheet vrijgegeven. De volledige factsheet (4 pagina's) staat hier:Gamemodes
Er zijn tot nu toe een viertal gamemodes bekend voor Battlefield 3, deze gamemodes zorgen er voor dat iedereen aan zijn trekken komt, van teamplayers tot einzelgangers.

Team Death Match
Een nieuwe modus waarin het niet om objectives of vlaggen gaat maar puur om het afschieten van zoveel mogelijk mensen.

Rush
De klassieke Rush modus waarbij aanvallers telkens een aantal MCOM's moeten vernietigen en de defenders dit moeten voorkomen. Na het vernietigen van een MCOM verschuift de gameplay weer een stuk verder over de map.

Conquest
Het klassieke conquest, vlaggen veroveren. Het doel is om de meeste vlaggen in handen te hebben om te zorgen dat de tegenstander het snelst zijn tickets verliest.
Op de PC is zowel een 32 speler als een 64 speler modus van conquest mogelijk.

Co-Op
Een aparte campaign goed geintegreerd in de singleplayer waarin je samen met je een vriend een tiental missies doorloopt.

Squad Rush

Squad Deathmatch
Net als in BFBC2 is ook squad deathmatch weer van de partij. Het is een wedstrijd waar vier squads vechten om zo snel mogelijk de meeste kills te krijgen.


Klassen
De volgende klassen zijn aanwezig in Battlefield 3:

Assault
Een hybride van assault en medic! Bewapend met een Assault Rifle en de mogelijkheid om medestrijders te genezen en te reviven.
De assault kan kiezen tussen extra vuurkracht in de vorm van een 40mm granaatwerper of juist geavanceerde medische apparatuur. Het verschil tussen leven of dood, letterlijk.

Support
Terug uit Battlefield 2! De support beschikt over een light machinegun en munitiepakketten om zijn triggerhappy teammates van de nodige kogels te voorzien. Nieuw in Battlefield 3 is dat dekkingsvuur daadwerkelijk relevant is, kogels die om de oren van tegenstanders vliegen doen letterlijk hun beeld trillen wat het terugvuren extra lastig maakt. Dit dekkingsvuur bereik je door de bipod van je LMG uit te klappen waardoor je het wapen stabiel neer kan zetten op de grond. Dit levert je ook gelijk punten op.

Recon
Een hybride van sniper en demolitions expert! Deze soldaat combineert lang afstandsvuur met zware explosieven. Quickscopen zal niet langer mogelijk zijn, ook vanaf de heup vuren zal niet langer voor hoge nauwkeurigheid zorgen. De beste nauwkeurigheid wordt bereikt door te liggen en adem in te houden tijdens het schot.

Engineer
De engineer houd alles draaiende, van tanks tot helikopters! De engineer is uitermate geschikt om voertuigen te repareren of juist te slopen. De engineer beschikt als enige over een zaklamp waarmee hij goed de soms donkere omgeving kan verlichten en zijn tegenstanders kan verblinden door in hun ogen te schijnen.

Soldier specializations
Er zullen diverse mogelijkheden zijn om de vaardigheden van de individuele soldaat te verbeteren of om de vaardigheden van de gehele squad te verbeteren. Onderdaande specializations zullen zowel in een solo variant als in een squad variant te kiezen zijn:
 • Sprint Boost
 • Flak Vest
 • EOD EXPL Vest
 • Supression reduction
 • Marksman training
 • Extra grenades
 • Extra ammo

Facties
De Chinezen zullen niet in Battlefield 3 terug te vinden zijn, hun plaats op Wake Island zal vermoedelijk ingenomen worden door de Spetsnaz.

USMC
De United States Marine Corps zijn weer terug, deze hebben al in elk modern Battlefield spel gezeten en het is ook geen verrassing dat deze weer aanwezig zullen zijn in dit nieuwe deel.

People's Liberation Resistance
De People's Liberation Resistance zal de rol van de MEC (Middle East Coalition) overnemen als vijand van de USMC in het Midden-Oosten.

Spetsnaz
Een van de tegenstanders van de USMC is de Spetsnaz, de Russische elitetroepen waar al eerder tegen gevochten werd in Bad Company 2. De Spetsnaz zullen in ieder geval in Parijs tegen de USMC vechten en ze zullen waarschijnlijk ook in andere westerse gebieden de tegenstander van de USMC zijn.


Mappen
Er is nog niet veel bekend over de mappen, wel is bekend dat er zowel dag als nacht mappen aanwezig zijn, echter zal er geen dag/nacht cyclus in het spel zitten.
De volgende mappen zijn in ieder geval aanwezig:

Vanilla
Operation Métro
USMC vecht tegen Spetsnaz in hartje Parijs, gevechten in parken en in de metro. De USMC valt in deze map aan terwijl de Spetsnaz met alle mogelijke middelen probeert de stad te verdedigen. De USMC zal in ieder geval jeeps en LAV-25's ter beschikking hebben.

Back to Karkand
Strike at Karkand
Gulf of Oman
Sharqi Peninsula
Wake Island

Het is wel bekend dat er in ieder geval gevochten gaat worden in de Verenigde Staten, het Midden Oosten en Europa. Er zal in ieder geval gevochten worden in New York, Parijs en Teheran.Wapens
Volgens de developers zullen er duizenden vormen van weapon customization mogelijk zijn. Op elk wapen zullen er drie plekken zijn voor wapen customizatie. Denk hierbij aan flashlights, flashsupressors en optics. Er zullen veel soorten optics in het spel zitten en er zullen ook nightvision optics aanwezig zijn.
De volgende wapens zijn inmiddels bevestigd:
Class specifieke wapens
Assault Rifles:
 • AK74M
 • M16A4
 • M16A3
 • M416
 • AN94
 • KH2002
 • AEK971
 • F2000
 • ASVAL
 • G3
Machine Guns
 • M249
 • RPK-74M
 • M27 IAR
 • Pecheneg
 • M60
 • M240
 • Type88
Sniper Rifles
 • MK11
 • SVD
 • SV98
 • M98B
 • M40A5
 • M82A3
Carbines
 • M4A1
 • G36C
 • AKS74u
 • SCAR H CQB
 • A-91
 • SG553LB

Algemene wapens
Naast de verschillende klassen zijn er ook een aantal algemene wapens en items die elke klasse kan gebruiken.

Battle Rifles
 • M39
 • SKS
Sub Machine Guns
 • MP-7
 • P90
 • PDR
 • UPM-45
 • P90TR
 • PP2000
Shotguns
 • M1014
 • 870MCS
 • USAS-12
 • DAO-12
 • Saiga 20k
Rockets and Grenadelaunchers (Vermoedelijk alleen de Engineer, nog niet bevestigd)
 • SMAW
 • RPG-7
 • Javelin
 • FIM-92 Stinger
 • SA-18 IGLA
 • M136 AT4
Pistols
 • M9
 • PYa MP443
 • G17
 • M1911
 • T44
 • MP412
 • G18
 • M93R
Weapon customizations
Weapon Optics
 • M145
 • RDS Reflex
 • Kobra
 • Holographic
 • PKA-S
 • ACOG
 • PSO-1
 • PK-A
 • IRNV
 • PKS-07
 • 8x Rifle Scope
 • 12x Ballistic
Ergonomics
 • Foregrip
 • Bipod
Performance
 • Heavy Barrel
 • Supressor
 • Tactical Light
 • Laser Sight
 • Flash Supressor
 • Straight Pull Bolt
Underslung weaponry
M320
 • 40mm Grenade Launcher
 • 40mm Shotgun
 • Smoke Grenade Launcher
M26 MASS
 • 12 Guage
 • Flechettes
 • Frag rounds
 • Solid slugs
Utilities
 • Knife
 • M26 Hand Grenades
 • M18 Smoke Grenades
 • Medkit
 • Defibrilator
 • M15 Anti-Tank Mine
 • Welding Tool
 • EOD Bot
 • 60mm Mortar
 • Ammunition Box
 • C4 Explosives
 • M18 Claymore mine
 • UG Sensor
 • Radio Beacon
 • SOFLAM
 • MAV Micro UAV

Voertuigen
De voertuigen in Battlefield maken het spel tot wat het is, een geweldige shooter. Ook in Battlefield 3 zullen er weer enorm veel diverse voertuigen aanwezig zijn.
Nieuw is dat voertuigen automatisch een klein beetje genezen wanneer ze beschadigd zijn, echter om ze helemaal te repareren is nog steeds een engineer nodig. Vlak voordat voertuigen vernietigd worden zal eerst hun besturing falen, dit geeft een engineer de kans om het voertuig te redden en de inzittenden een kans om er snel uit te springen.
Het idee hierachter is dat een enkele raket niet gelijk een heel voertuig sloopt, zo zal een noob niet langer zijn hele team mee slepen naar de verdoemenis.

Ook nieuw is dat er een thermal view aanwezig is in voertuigen, hierdoor ondervinden bestuurders en gunners minder last van de rook op het slagveld en kunnen ze beter vijanden spotten die zich verstoppen.

De volgende voertuigen zijn bevestigd:

Fast transport
 • Growler ITV
 • VDV Buggy
Armored transport
 • HMMVV
 • G3937 Vodnik
Infantry Fighting Vehicles
 • LAV-25
 • BMP-2M
Mobile Anti-Air
 • LAV-AD
 • 9k22-Tunguska-M
Main Battle Tank
 • M1 Abrams
 • T-90
Scout Helicopter
 • AH-6J Littlebird
 • Z-11 W
Transport Helicopter
 • UH-1Y Venom
 • KA-60 Kasatka
Attack Helicopter
 • AH-1Z Super Cobra
 • MI-28 Havoc
Fighter Jets
 • F/A-18E Super Hornet
 • SU-35BM Flanker-E
Attack jets
 • A10 Tunderbolt
 • SU-39
Naval Transport
 • RHIB
Amphibious Tansport
 • AAV-7A1
Vehicle Specializations
 • Coaxial MG
 • Coaxial HMG
 • Canister Shells
 • Guided Shells
 • Zoom optics
 • Thermal optics
 • IR Smoke
 • Reactive Armor
 • Maintenance
 • Belt speed
 • Thermal Camo
 • Auto Loader
 • Proximity Scan
 • CITV station
 • ATGM Launcher
 • APF SDS T-Shells
 • Guided rockets
 • Air Radar
 • Heatseekers
 • Laser painter
 • TV missle
 • IR Radar
 • Extinguisher
 • ECM Jammer
 • Rocket Guidance System
 • Below Radar
 • Guided Missile
 • Beam Scanning

LAV-25


Battlelog
Battlelog zal een nieuwe dienst zijn van EA wat zich sterk richt op het sociale aspect van het spel. Het zal mogelijk zijn om vrienden toe te voegen, squads en platoons te maken, voice chat te gebruiken en zowel je eigen progressie als die van je vrienden te volgen.
Platoons zijn als het ware squads waar je samen met je vrienden kan komen om servers uit te kiezen.
Het is ook mogelijk het spel te starten vanuit Battlelog, de vraag is of het enkel via Battlelog kan of ook nog buiten Battlelog om.
Battlelog is een realtime dienst, alle acties komen direct online waardoor je direct je eigen scores kan zien maar ook die van je vrienden.

Er zullen weer achievements zijn die je via Battlelog kan bijhouden zoals een bepaald aantal kills met een bepaald type wapen. Ook zullen pins en insignia's weer van de partij zijn.Limited Edition: Back to Karkand
Zoals ook het geval was bij Battlefield: Bad Company 2 zal er bij de release een Limited Edition van het spel beschikbaar zijn. De prijs van deze LE versie ligt normaliter gelijk aan prijs van de normale versie. De Limited Edition is uitsluitend bij de release beperkt beschikbaar. Extra in de Limited Edition zal de Battlefield 3: Back to Karkand DLC waarin vier kaarten uit Battlefield 2 zitten die volledig aangepast zijn aan de nieuwe engine. Ook zullen diverse wapens en voertuigen weer ten tonele verschijnen.
De kaarten van deze speciale DLC zijn inmiddels bekend en het gaat om: Wake Island, Strike at Karkand, Gulf of Oman en Sharqi Peninsula. Van Strike at Karkand is bekend dat het geen exacte kopie zal zijn, de kaart zal dichter bij het origele idee van de maker komen te liggen en meer op een echte stad gaan lijken. Echter geeft deze bron dan weer aan: 'Actual map layout will be very similar to the original.' De Back to Karkand DLC zal vermoedelijk een maand na release los worden aangeboden, het is nog niet bevestigd hoeveel hiervoor betaald zal moeten worden.


Bovenstaande afbeelding geeft aan wat we mogen verwachten ten opzichte van Battlefield 2.


Physical Warfare Pack
Ook aangekondigd is het Battlefield 3 Limited Edition: Physical Warfare pack.


In deze pack zitten een aantal exclusieve en niet-exclusieve items. De exclusieve items zullen niet op een later moment nog uitgebracht worden voor de rest van de spelers. Het is bevestigd dat elk land een eigen pack krijgt. De bovenstaande afbeelding is de pack van de UK.
In Zweden zal een SpecAct pack uitgebracht worden, hierin zitten voor elke soldaat twee extra camouflage pakken vergelijkbaar met de SpecAct DLC van Bad Company 2.

Alle content in de Physical Warfare Pack zal later voor alle spelers beschikbaar komen. Het woord 'exclusive' kan gezien worden als 'limited time exclusive'. Wanneer de content voor alle spelers beschikbaar is heeft DICE nog niet aangekondigd.


Singleplayer

Om het grote publiek te bereiken zag DICE zich genoodzaakt een singleplayer modus toe te voegen. Het verhaal zal zich afspelen in het jaar 2014. Er is bekend dat ergens in de singleplayer een 1st Recon Marine team door Sulaymaniya (Irak) reist, waarmee duidelijk mag zijn dat een Midden-Oosten-achtige setting dus zeker in het spel aanwezig zal zijn. In dit gebied zijn aardbevingen geen onbekend verschijnsel. Verwacht wordt dat dit een rol zal spelen in het spel en dat hier duidelijk de kunsten die met destruction 3.0 gerealiseerd kunnen worden, naar voren zullen komen. Intense stukken zullen afgewisseld worden met rustige, het wordt geen achtbaan-shooter.


Campaign
Verschillende fan sites spreken ook over mogelijke gebieden zoals Noord-Amerika, Europa en de Arabische wereld waarin delen van het spel zich zouden afspelen, maar dit is door EA of DICE nog niet bevestigd. Een opgedoken screenshot lijkt wel te bewijzen dat we Parijs gaan aandoen. Ook zal een Co-op modus onderdeel uit gaan maken van het spel. Details over deze modus zijn nog niet vrijgegeven.
De singleplayer zal zo'n 12 uur gaan duren, wat tegenwoordig als fors gezien kan worden.

Gameplay, pre Alpha


Onder de motorkap

Dit nieuwe deel is gebaseerd op de nieuwe Frostbite 2 engine, waarover later meer wordt verteld. Het spel leunt zwaar op zowel de PC versie Battlefield 2, als op de multi platform editie Battlefield: Bad Company 2. De nadruk in het nieuwste deeltje ligt grotendeels op verbeterde graphics, destruction en realistischer (n)pc's qua uiterlijk en bewegingen. De animatie, gedaan met behulp van ANT, software die binnen EA voor het nieuwste deel uit de FIFA reeks is ontwikkeld, is de meest geavanceerde die er op dit moment is.
Verder zal het zichtbaar zijn van delen van het character model een belangrijke rol gaan spelen. DICE experimenteerde hier al mee in hun spel 'Mirrors Edge'. Hier zal in de komende maanden meer over naar buiten komen.


Door de realistische sfeer die de beelden oproepen zijn de ontwerpers gedwongen ook de nodige verbeteringen toe te passen in het geluid. In de singleplayer wordt daarom veel aandacht besteed aan de dialogen, waarbij de makers geinspireerd zijn door de HBO serie 'Generation Kill' en de film 'The Hurt Locker'. De audio is zo ontworpen dat je tegenstanders kunt lokaliseren en identificeren door goed te luisteren.


Screen uit HBO serie 'Generation Kill'


Frostbite 2
De Frostbite 2 engine zal volledig gebruik maken van Directx 11 en 64bit, er zal geen gebruik meer gemaakt worden van Directx 9, waardoor Battlefield 3 op Windows XP niet zal werken. In de Frostbite 2 engine zal er gebruik gemaakt worden van Destruction 3.0. Dit zal een realistischer vorm van vernietiging op moeten leveren ten opzichte van de Frostbite 1.5 engine die is gebruikt in Battlefield: Bad Company 2. De engine wordt gekenmerkt door efficiëntie waardoor op consoles goede resultaten behaald kunnen worden. De 'Fault Line' demo draaide op een enkele Geforce 580 kaart (twitter).
Onderstaand een video waarin een aantal mogelijkheden van de nieuwe Frostbite 2 engine gedemonstreerd zijn:


Hier is nog een presentatie waar ze verder op het technische aspect in gaan.


Links

April
interview met Patrick Bach

Februari en Maart
serie video-interviews in het optrekje van DICE
interview met Patrick Bach
interview met Patrick Bach 2
Onze goede vriend Patrick Bach
hier is hij op Youtube
Patrick Bach in Hd
serie interviews met Demize99 oftewel Alan Kertz
frostbite besproken
lekker losjes interview met Patrick Bach
nowgamer
ign
battlefield-inside
artikel in Game Informer
podcast
Interview over Back to Karkand expansion.

translucency (gdc)
culling (gdc)
belichting (gdc)
destructie demo (geen frostbite)Screenshots
Video's

[video width=700]YouTube: ‪Battlefield 3 PS3 VS PC Comparison Video Side by Side HD‬‏

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=KxWjH53NXms]

Video download: http://static.cdn.ea.com/...ult_Line_Full_Trailer.zip


FAQ

Wanneer is de release?
25 oktober 2011 in USA, 27 oktober in Europa. Open bèta in september.

Waar kan ik pre-orderen?
klik

Hoe zit dat met verschillende versies?
 • Battlefield 3
 • Battlefield 3: Limited Edition => Geeft recht op de Back To Karkand DLC die later gereleased wordt.
 • Battlefield 3: Limited Edition met Physical Warfare pack => Idem als hierboven, met extra een landafhankelijk pakket bestaande uit wapens/kleding/... Dit pakket wordt op een latere datum gratis beschikbaar voor alle spelers.
Is er een Commander functie?
Nee, wel is de squadleader terug aanwezig.


Systeemeisen?

Nog niet bekend, discussie erover is NIET gewenst... (Vandaar ook de sys. specs in de TS... ;) )

Welke klassen zitten in het spel?
klik


Eindnoot

Deze TS is nog in ontwikkeling. Indien er nieuwe informatie over Battlefield 3 verschijnt zal deze zo snel als mogelijk aan de TS worden toegevoegd. Post nieuwe info gerust in dit topic, maar vergeet mij dit niet te DM-en, zodat ik, mocht ik het over het hoofd zien, dit alsnog toe kan voegen in de TS.

[Voor 255% gewijzigd door Tsurany op 20-09-2011 15:15]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

priemt schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 07:34:
Dat ziet er al goed uit !
Wellicht is t een idee om een lijstje zoals in onderstaande link te hebben?
http://forums.electronica...field-3-what-we-know.html
Ik sta open voor alle ideeën. Ik ga even kijken wat het meest praktisch is om dit te verwerken. Wellicht het stukje wat nieuw is omdopen in en feature lijst.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Ik ga effe kijken, denk dat ik hem dan als jpg opsla en als rml import uit het fotoboek plaatsen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Tsurany schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 00:52:

Battlefield 3 - Deel 2


Multiplayer
Op de consoles zal worden gevochten op mappen die tot 24 spelers ondersteunen. De pc versie daarentegen zal gevechten bevatten op mappen die tot 64 spelers kunnen behappen. Om het grotere spelersaantal op de pc te compenseren zullen de mappen daar groter zijn. Alle voertuig klassen uit Battlefield 2 zullen ook in deel 3 weer aanwezig zijn. Je kan dus tanks, pantserwagens, jeeps, helikopters en vliegtuigen verwachten.
Er zullen vier klassen aanwezig zijn om uit te kiezen, welke klassen dit zijn is nog niet bevestigd.
Heb deze alinea even taalkundig aangepast. De rest nog niet (kritisch) doorgenomen, wellicht dat ik daar straks zin/tijd in/voor heb. Wellicht kan je me (tijdelijk) als auteur noteren? Scheelt knip en plakwerk ;)

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

bram1984 schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 10:10:
Ik mis de releasedatum in de TS. Verder prima. :)
Zal hem toevoegen, releasedate is Fall 2011, meer is niet bekend.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
TS enigszins aangepast, voornamelijk taalkundig.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

Er is volgens mij niks meer bekend dan binnen een jaar na release van MoH.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Als iemand mij niet voor is zal ik het toevoegen als ik over 20 min thuis ben. Als je me een DM stuurt kan ik je wel mede auteur maken als je wilt?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
priemt schreef op donderdag 10 maart 2011 @ 15:33:
Er zijn al 4 auteurs, dus dat zal wel genoeg zijn...
Maar bedankt!
...waarbij ik me alleen op het tekstuele vlak met de TS bemoei ;) Inhoud en opmaak laat ik wel aan anderen die dat ongetwijfeld veel beter kunnen dan ik.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Kan ik nog meedoen als auteur?

God morks in wysterious ways.

Sure, gezellig zo :P

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Hier vind je een screenshot van een brug vergeleken met een foto waaruit blijkt dat het waarschijnlijk een brug in Parijs is.

God morks in wysterious ways.

Ik niet heel erg om eerlijk te zijn, als ik lees dat het aangepaste mappen zijn en niet de originele ben ik wat terughoudend. Karkand was epic, van de 660 uur dat ik BF2 heb gespeeld is 365 uur op Karkand geweest, maar wie zegt dat dit dezelfde Karkand is? Ik wordt liever niet te enthousiast, laatste tijd te vaak teleur gesteld door opvolgers.

3D klinkt trouwens cool, vraag me enkel af of je er langdurig mee kan spelen en hoe erg het je prestaties op multiplayer gebied omlaag haalt. Heb het in ieder geval in de TS verwerkt. Zag dat Powersmoker nogal actief is geweest met editen, komt er straks mooi uit te zien :D

[Voor 22% gewijzigd door Tsurany op 10-03-2011 21:35]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
lredev schreef op zaterdag 12 maart 2011 @ 20:11:
[...]


Is het niet zo dat ze met aangepast bedoeling dat ze het destruction geschikt hebben gemaakt?
http://forums.electronica...ck-bach.html#post19129388

But now you give them that, with the four maps in "Back to Karkand"

Exactly. We want that ourselves as well. See Karkand through today's high tech filter and with all the knowledge we have built. Many still believe that "Strike of Karkand" was a city map. But if you look at it, there are a few house looking objects placed on a something which looks to be a street. There is not much more to it. But it feels like a city and it feels cool. And it is that feeling we wanna reach to again but take it even closer to the orginal idea. And the one who designed "Karkand" is on the team, and he if anyone knows what Karkand originally was supposed to be. He is with us and designs Karkand in its orginal vision.

And of course people are going to be disappointed because "The spot which I used to stand and shoot around the corner" might be gone. It is like you said, people are very nostalgic. They have stuff which they remember from "Battlefield" which they want to be kept in the game. But we know what "Battlefield" should be, we built "Battlefield"! We are trying to reach closer to our own vision of what "Battlefield" should be like. You just have to trust us that we care and try to make the best "Battlefield" game possible.

:)

[Voor 71% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 13-03-2011 00:05]

God morks in wysterious ways.


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Kaap schreef op zondag 13 maart 2011 @ 13:47:
En ik dacht dat ze op de PC altijd zo hard riepen dat gameplay > graphics ;)
Zelfs als de gameplay niet top wordt (waar ik wel rekening mee houdt want ik vond het tweede deel niet zo goed) bieden ze zoveel technische vernieuwing dat ze de weg vrij maken voor andere makers om gaming naar een hoger niveau te brengen.

Een baanbrekend spel als Doom is uiteingelijk ook voortgekomen uit technische vernieuwing.

God morks in wysterious ways.

M2M schreef op zondag 13 maart 2011 @ 13:28:
vergeet niet dat een XBOX 360 of PS3 gemaakt is voor games. De oude nintendo 8 bit heeft ook maar een 1.66? MHz processor, maar voor een beetje emulator kun je niet met een 486 aan komen.
En dat slaat dus helemaal nergens op, want dat een emulator veel meer nodig heeft is omdat het de complete hardware van een nintendo moet emuleren. Als de code zo geschreven was dat het zonder emulatie op een 486 uitgevoerd kon worden zou het prima draaien.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Die extra mappen krijg je als je de Limited Edition koopt. Bij EA heb je het spel vermoedelijk het snelst in huis.

God morks in wysterious ways.

Gezien het feit dat praktische elke grote computer monitor van de laatste jaren minimaal de 1080p resolutie heeft gehad kan je wel stellen dat veel pc gamers op 1080p gamen ja.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

-oeps-

[Voor 98% gewijzigd door Tsurany op 13-03-2011 23:52]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Springstof schreef op zondag 13 maart 2011 @ 23:34:
Bedankt, maar dat is jouw gedachtespinsel en geen bron.
Blijkbaar wordt er momenteel veel meer <1920x1080 gegamed en zit zn claim als je naar Steam kijkt onzin.
Ga even ergens anders moeilijk doen zeg. Waarom ga je zo lopen zeuren of 1080p nu wel of niet de meest gebruikte resolutie is. Het gaat er om dat de PC veel hogere eisen heeft omdat het, in tegenstelling tot consoles, vaak op een hogere resolutie speelt en daarbij nog allerlei extra effecten aan heeft.
Daarnaast geeft die groei wel aan dat over een paar maanden het aantal 1080p schermen nog hoger is. En vergeet niet dat veel mensen met een lage resolutie zoals 1024*768 waarschijnlijk ook geen pc hebben die Battlefield 3 aan kan.

[Voor 16% gewijzigd door Tsurany op 13-03-2011 23:53]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Springstof schreef op zondag 13 maart 2011 @ 23:57:
Ach, als je iets niet kunt onderbouwen met bronnen moet je het ook niet claimen.
Je hoeft niet alles constant te onderbouwen als het op logisch nadenken berust is.
Daarnaast valt nog te bezien of de gemiddelde PC gebruiker op zo veel hogere grafische settings gamed dan de gemiddelde console gamer.
Dat hangt natuurlijk van de hardware af maar je kan er vanuit gaan dat de gemiddelde pc gebruiker op veel hogere settings speelt aangezien alle hedendaagse videokaarten meer detail kunnen weergeven dan een console op een hogere resolutie.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Springstof schreef op maandag 14 maart 2011 @ 00:02:
In dit geval betrof het een foutieve niet onderbouwde claim. Dan is het toch goed dat ik om een bron vroeg?! ;)
Jij leest wat er letterlijk staat in plaats van begrijpen wat er mee bedoeld wordt, dat mag je doen maar dan blijft het oeverloos geneuzel.
Wat voor videokaart heeft de gemiddelde PC gebruiker dan? Een GT 220, HD 5450, HD5650M, GTX 570 of?
En nu doe je het weer, je wilt koste wat kost iets hebben om over te zeuren. Je snapt zelf toch ook wel wat ik er mee bedoel of niet?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

De hardware kan meer aan en de pc versie beschikt over meer AA en AF en een hogere resolutie, dus ja, die worden op hogere settings gespeeld. Zeker dankzij de auto detect die automatisch als de optimale instellingen probeert te vinden.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38

God morks in wysterious ways.


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Propane schreef op maandag 14 maart 2011 @ 21:41:
Ik hoop trouwens wel dat ze de netcode en/of hit detection van Frostbite 1.5 (BC2) flink hebben verbeterd of hebben herschreven in Frostbite 2. Ik wordt af en toe zo doodziek van die momenten dat je een vijand ziet en je elkaar tegelijk neerschiet... Het haalt de hele lol uit het spel bij momenten en het is naar mijn mening ook een punt waarop gameplay voor realisme moet gaan.
8)7 Lijkt met toch dat dat juist de bedoeling is, dat je elkaar neer kan schieten? Immers, een kogel hoort onderweg te zijn. Impact on clic (er zal vast een mooie technische term voor zijn) is juist niet gewenst in een FPS.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

Als je beide op de miliseconde op elkaar schiet dan kan je elkaar inderdaad doodschieten. Lijkt me dat zoiets in real life ook prima kan als je tegelijkertijd schiet. Echter daar zijn de omstandigheden anders waardoor het minder vaak voorkomt.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Het probleem is dat de verbinding niet snel genoeg is om te bepalen wie daadwerkelijk eerder schoot als het op een paar miliseconde aan komt. Dat ga je gewoon niet kunnen veranderen, dat zal je altijd blijven houden.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

zAo schreef op dinsdag 15 maart 2011 @ 13:22:
Ping wordt normaal al weergegeven in ms, voor de server is dit waarschijnlijk nog preciezer te bepalen. Andere games hebben dit toch ook vele male minder?
Alle shooters hebben er mee te maken, althans ik heb nog geen shooter gespeeld waarbij het niet zo is.
Probleem is gewoon dat je altijd last hebt van vertraging op de verbindingen, dat moet je op een bepaalde manier oplossen zonder dat je bepaalde spelers benadeeld. De server kan zelf bepalen wanneer zaken zoals schoten aankwamen en kan vast zeer nauwkeurig bepalen wie er eerder was, echter zo heeft de speler met een snelle verbinding altijd een voordeel aangezien de speler met een wat mindere verbinding (maar alsnog prima) altijd iets later aan zal komen. Een oplossing is dus een marge nemen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Naar verluid is het marketing-technisch niet slim om alleen met een multiplayer te komen. Zal EA wel mee te maken hebben. In dit geval lijkt het me wel redelijk.

God morks in wysterious ways.


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Ze kunnen....
Ze moeten.....

Feit is dat BF3 naast de welbekende multiplayer nu ook een story-based singleplayer modus krijgt. Dan doet het er toch niet toe dat dat in vorige delen niet het geval was (de 'SP' tegen bots daargelaten)?

Er zijn meer dan voldoende spelers die wel uitkijken naar de korte SP modussen van de huidige generatie shooters. En het merendeel van die mensen weet dat de speelduur daarvan vrij lineair en kort is. Toch weerhoudt het ze er niet van om het spel voor de SP modus aan te schaffen. En EA/DICE spelen hier op in door ook in BF3 een storymode te zetten.

Dat delen van mappen uit de storymode gebruikt worden als basis voor een MP map is dan uit praktisch oogpunt goed te begrijpen. Ik vind persoonlijk dat DICE hierin in BFBC2 goed is geslaagd.

[Voor 11% gewijzigd door AllSeeyinEye op 15-03-2011 16:22]

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Tuurlijk splits je dit soort spellen niet op. Ik gebruik sniper rifles niet. Daar wil ik niet voor betalen. Hou dat dus maar uit het spel of optioneel...

EA/DICE speelt in op de vraag die vanuit de markt ontstaat. Dit is dat een spel een SP en een MP 'moet' hebben. Als je de SP niet wil spelen, dan doe je dat toch gewoon? Stel dat er een SP en een MP spel uitgebracht zouden worden, reken dan niet op korting, maar nog steeds een adviesprijs voor beide spellen van € 59,95 ;)

Wat de chokepoints betreft ken ik er maar 1 die wellicht wat vervelend is. Die zit echter in BFBC2:V. In BFBC2 vanilla zijn alle MP mappen goed speelbaar en verzanden in de spellen die ik speel nooit in een nade spam (PS3).

Overigens had je in BF2 behalve de kratjes ook altijd de mogelijkheid om je door een support te laten bevoorraden ;)

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Wat meespeelt is dat de eerdere delen alhoewel ze op veel lof konden rekenen, tegenvielen kwa verkoopcijfers.

Verder helpt de singleplayer mensen aan te trekken die niet genoeg ervaring hebben om direct met de multiplayer uit de voeten te kunnen. En naarmate jongere generaties zich aansluiten worden dat er logischerwijs steeds meer.

Bedenk daarbij dat als je nu twintig bent, je elf was op het moment dat Battlefield 1942 de serie op de kaart zette. De computer van je papa en mama had het spel niet aangekund aangezien je een videokaart van 125 euro (Radeon 8500 of hoger), een goede processor en veel geheugen nodig had om het spel te kunnen spelen.

[Voor 32% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 15-03-2011 18:26]

God morks in wysterious ways.


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Doet me denken aan de tijd dat ik trots was op mn Voodoo 2 kaart op PCI. Overigens ruimschoots voordat de BF reeks bestond :) Vol trots dat ik daarmee Sim City 2000 kon spelen

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Ik kocht mijn eerste pc toevallig net voor Battlefield 1942 uitkwam. Standaard werd die geleverd met een als zwak bekend staande Geforce 2 Mx en ik heb die toen laten vervangen door een Radeon 8500, ik meen dat die 250 gulden kostte, wat voor mijn gevoel een flinke investering was.

Simcity 2000 heb ik nog op de eerste pc van mijn vader gespeeld, niet lang na dat het spel uitkwam. Het verschil is duidelijk: Battlefield kwam uit net op het moment dat standaard pc hardware niet meer toereikend was voor het spelen van spellen. Vandaar wellicht dat het spel zo onderbelicht is geweest, en de verkoopcijfers tegenvielen.

God morks in wysterious ways.

De tweede episode in de topic start toegevoegd, ziet er wel goed uit. Enkel vind ik het wel behoorlijk amateuristisch, die sniper zou hun al vaak een headshot hebben kunnen geven zoals ze daar zitten.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Mij valt de belichting juist tegen. Als de zon vol op een voorwerp schijnt dan wordt het gewoon egaal wit als je er naar kijkt. Draai je echter een klein beetje weg zit je alweer dat het niet egaal wit is. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit ergens in de zon gelopen heb waardoor tegels die niet wit zijn opeens egaal wit werden.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

priemt schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 14:00:
Ik wel :D
Als je vol tegen de zon in kijkt, krijg je volgens mij wel dat effect. Grijze tegels in de zon worden bij mij thuis dan ook heel erg licht van kleur.
Ze worden licht van kleur ja, maar niet fel wit. Kijk in het eerste stukje eens naar de deur, dat is een vrij donkere deur als hij dicht is en zodra hij open gaat is hij opeens fel wit. Ik zou bijna denken dat er licht vanaf komt. Dat heb ik nog nooit ook maar ergens mee gemaakt, dat de zon zo sterk is dat grijs gewoon fel wit wordt. Gedurende het hele filmpje variëren de kleuren van de tegels van fel wit naar donker grijs, afhankelijk van of de zon er op schijnt. Enkel wat ik nog storender vind, zodra de speler vanaf een andere hoek naar de tegels kijkt verandert het ook weer, dat gebeurt ook niet als je normaal buiten loopt en puur naar de tegels staart.
Ze willen zo met hun belichting opscheppen dat ze op alle punten doorgeschoten zijn en het verre van realistisch wordt. Zou je realistische belichting hebben dan zou het juist niet opvallen, nu valt het zo enorm op en dat komt door een totaal gebrek aan realisme.

Kijk anders eens naar dit plaatje:

Dit is een Moskee in Bagdad, een plek die dus qua stand van de zon volledig overeenkomt met de locatie in het filmpje. Je ziet nergens zulke overdreven witte kleuren zoals in het filmpje. Die boog vooraan heeft ongeveer dezelfde kleur als het dak maar je ziet nergens dat hij zo fel wit is dat je de details niet meer kan zien.

[Voor 16% gewijzigd door Tsurany op 16-03-2011 14:30]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Ik vind het geluid eigenlijk helemaal niet zo bruut klinken, het is een .50 op 50 meter afstand (zeggen ze in het filmpje). Naast de matige schade die het wapen doet klinkt het afketsen eerder alsof het stenen zijn dan een .50 kogel. Daarnaast hoor ik de schoten amper, terwijl een .50 echt wel aardig wat herrie maakt.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Ik vind de animatie, de voice-acting, en de rendering van ook vooral ook weer de models erg sterk. Kreeg ook een rottig gevoel in mijn maag bij het kijken, gewoon niet prettig meer. Dat heb ik zelfs bij film nooit.

Het is een goed idee om wat van 'Generation Kill' te kijken (zie startpost). In deze trailer zie je de overeenkomsten heel duidelijk.

[Voor 24% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 16-03-2011 16:23]

God morks in wysterious ways.

nukidin247 schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 15:55:
[...]


Je kijkt wel heel erg kritisch ;)
maar toch is het wel waar. Ik vind persoonlijk ook een beetje te overdreven van dat licht gedoe dat het opeens fel wit wordt. En dat geluid van de .50 Cal is inderdaad veel en veel harder in het echt.
Maar je moet gewoon nog even afwachten want dit is nog de 'Pre-Alpha', dus er gaat vast wel heel veel veranderen :)
Ik ben inderdaad kritisch, maar dat komt omdat ik met Bad Company 2 ook al deze trend constateerde en me er enorm aan erger. Als je kijkt naar Battlefield 2, toch wel de voorloper van zowel Battlefield 3 als Bad Company 2, zie je dat daar een enorme nadruk kwam te liggen op een realistische omgeving en natuurlijk overkomende mappen. Tegenwoordig moet er steeds meer showmanship in een spel gelegd worden, het moet er uit zien alsof je constant midden in de actie zit en er moet een enorm scala aan special effects zijn om het nog intenser te maken. Het probleem hiermee is echter dat ze op alle vlakken proberen hieraan bij te dragen, waardoor belichting niet meer als doel heeft een realistische omgeving neer te zetten maar bij te dragen aan de actie en intensiteit. Dat betekent dat het veel meer over the top moet zijn dan je in het normale leven tegen komt.
En dat is nou net wat ik niet fijn vind, ik wil het gevoel hebben dat ik in een realistische omgeving loop en niet in een discobal.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Tsurany schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:22:
[...]
Als je kijkt naar Battlefield 2, toch wel de voorloper van zowel Battlefield 3 als Bad Company 2, zie je dat daar een enorme nadruk kwam te liggen op een realistische omgeving
Als er iets heel duidelijk uit de interviews naar voren komt is dat ze met Battlefield 3 meer de kant van het realisme kiezen. Zowel in het geluid (soberder, documentaire stijl), als in het leveldesign (schaal, echte steden in plaats van een aantal huisjes), als het verhaal en voice-acting (zie Generation Kill), als grafisch design (gritty, grijzig).

God morks in wysterious ways.

Laat dat soort opmerkingen effe achterwegen oke?
powersmoker schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:28:
Als er iets heel duidelijk uit de interviews naar voren komt is dat ze met Battlefield 3 meer de kant van het realisme kiezen. Zowel in het geluid (soberder, documentaire stijl), als in het leveldesign (schaal, echte steden in plaats van een aantal huisjes), als het verhaal en voice-acting (zie Generation Kill), als grafisch design (gritty, grijzig).
En dat wil ik deels ook niet tegenspreken, maar dan valt het mij juist de belichting en het geluid zo enorm tegen. Ik heb dan niet in Irak rondgelopen maar ik ben wel op genoeg plaatsen in de wereld geweest en ik heb nergens een gebied gezien dat er zo uit zag als wat je hier zit, zo glimmend wit overbelicht. Als ik ergens geweest ben en mijn foto's zouden er allemaal zo uit zien zou ik eerder concluderen dat er wat aan mijn camera mankeert.
Qua geluid heb ik dan nog niet veel kunnen oordelen, maar als de soldaten zelf roepen dat er een .50 sniper gebruikt wordt op 50 meter afstand verwacht ik gewoon een schot te horen, zeker in een stad waar het geluid galmt.

En ik vind het wel typisch dat realisme altijd gelijk moet staan aan gritty en grijzig. Het is niet alsof steden opeens totaal van kleurstelling veranderen zodra er oorlog uit breekt.

Dat is bijvoorbeeld hoe een stad in Irak er uit ziet als de zon schijnt. Ik vond dat BF2 dat juist zo mooi neerzette, een omgeving waar vroeger mensen woonde en leefde, waar kleur en natuur aanwezig was en waar nu een oorlog werd uitgevochten.
Bulls schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:34:
Ik geef je wel gelijk dat er overal bloom enzo moet zitten, maar in het echt als je vanuit een donkere ruimte gelijk met je bek in de zon zit, dan moet je wel even 5 minuten met je ogen knijpen. En alles lijkt veel feller dan het is.
Dat je daar wel even last van hebt kan ik begrijpen, maar 5 minuten is toch wel erg overdreven denk ik. Ik heb er op Curacao nooit echt last van gehad, zeker niet zo overdreven als hier in het spel.
Maar dan hebben de soldaten in zulke landen altijd speciale zonnebrillen op, overal waar je kijkt op TV hebben de USMC gele of oranje zonnebrillen. Dus net als in BC2 in Atacama is alles veel te overdreven. Ik vind het prima dat je ogen moeten acclimatiseren maar dan moet het toch echt terug gaan naar normaal non-bloom.
De mogelijkheid om zonnebrillen te dragen zou een erg fijne toevoeging zijn, leuke unlock mogelijkheid voor level 2 of 3.
beany schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:46:
Dat zal denk ik nooit lukken. Als je kijkt naar films, daar worden ook allerlei filters gebruikt om bepaalde kleuren te benadrukken of juist weg te drukken om een bepaalde sfeer neer te zetten. Saving Private Ryan vind ik daar een goed voorbeeld van. Het korrelige en bedompte draagt enorm bij aan de sfeer.
Ja en dat vind ik persoonlijk erg jammer. In elk ander spel (free roaming, racing, RPG, RTS,...) allemaal er op gericht om een mooie en realistische omgeving neer te zetten. Enkel de afgelopen jaren gaan shooters juist de film kant achterna om veel meer een actie gevoel te geven.
Ook als je met 10 verschillende camera's opnames maakt, heb je 10 verschillende sferen. Je kan het nooit zo krijgen alsof je er zelf bent, want in het echt is het altijd anders.
Dat klopt, maar je kan het wel benaderen. En hier zijn ze juist enorm de andere kant op geschoten.
Ik vind het goed dat ze met filters/belichting proberen een sfeer neer te zetten. Dat draagt bij aan de ervaring. En dat een ontwerper iets te enthousiast met het bloom effect is geweest... tja, hij zal er binnenkort wel mee uitgespeeld zijn en het iets terug zetten ;)
Ik denk niet dat hij het terug zal zetten, in BC2 hebben ze dat ook nooit gedaan, daar zijn sommige levels echt een ramp.

[Voor 19% gewijzigd door Tsurany op 16-03-2011 16:51]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Ik ben het met je eens dat het allemaal wat te 'wit' is. Vooral in het gelekte filmpje had ik dat sterk. Laten we aannemen dat ze daar nog aan werken.

Het plaatje dat je laat zien wekt bij mij een prettig, relaxt gevoel op. DICE probeert juist een ongemakkelijk, akelig gevoel op te wekken. Ze proberen de speler angst te laten voelen. Ik vind dat ze daar afgaande op het laatste filmpje erg goed in geslaagd zijn. De negatieve reacties die je overal hoort hebben daar volgens mij ook mee te maken. De beelden spelen in op je onderbewuste, er gaat negativiteit vanuit. Ze hadden misschien een minder dramatisch stukje erachteraan moeten plakken.

God morks in wysterious ways.


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Crisis houd je gemak gozer. Het kan wel wat vriendelijker.
Anoniem: 93986 schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:54:
[...]


Ik zou niet weten waarom. Jij wilt realisme? Dan moet je ver uit de buurt blijven van de BF series, MoH, CoD en dat soort games. Enige wat jij doet is klagen om het klagen.

Als het je niet bevalt, blijf er van weg ipv blijven zaniken waarom iets niet zo of zo is.

God morks in wysterious ways.

Anoniem: 93986 schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:54:
Ik zou niet weten waarom. Jij wilt realisme? Dan moet je ver uit de buurt blijven van de BF series, MoH, CoD en dat soort games. Enige wat jij doet is klagen om het klagen.

Als het je niet bevalt, blijf er van weg ipv blijven zaniken waarom iets niet zo of zo is.
Als je niet op een normaal niveau kan discussiëren doen dan gewoon helemaal niet mee.
powersmoker schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 17:00:
Ik ben het met je eens dat het allemaal wat te 'wit' is. Vooral in het gelekte filmpje had ik dat sterk. Laten we aannemen dat ze daar nog aan werken.
Ik hoop het.
Het plaatje dat je laat zien wekt bij mij een prettig, relaxt gevoel op. DICE probeert juist een ongemakkelijk, akelig gevoel op te wekken. Ze proberen de speler angst te laten voelen. Ik vind dat ze daar afgaande op het laatste filmpje erg goed in geslaagd zijn. De negatieve reacties die je overal hoort hebben daar volgens mij ook mee te maken. De beelden spelen in op je onderbewuste, er gaat negativiteit vanuit. Ze hadden misschien een minder dramatisch stukje erachteraan moeten plakken.
Angst laten voelen kan natuurlijk ook door een mooie omgeving neer te zetten waar je je erg op je gemak voelt en waarbij je plots door een sniper beschoten kan worden. In deze omgeving weet je juist al wat je kan verwachten en ben je ook niet verbaast dat je beschoten wordt, terwijl je dat wel bent als je ergens staat met een prachtige zonsopkomst. Zoiets als je ook in Vietnam zou hebben, een prachtige jungle om je heen terwijl je lekker op een bootje de rivier op vaart, een scenario waar totaal geen gevaar te bekennen is tot je plots van alle kanten beschoten wordt door de Vietcong.
Ik denk dat constante onverwachte aanvallen in een rustige omgeving juist meer sfeer oproept dan een constant grauwe omgeving waar je niet meer verbaasd bent dat je beschoten wordt.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Die is hier al een paar keer genoemd, staat al in de topic start en wordt de afgelopen pagina lang al bediscussieerd.
Tk55 schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 17:12:
@Tsurany: ze proberen juist een onbehaaglijk gevoel neer te zetten, als ze alles kleurrijk en vrolijk eruit laten zien is dat hele gevoel weg, ook al word je opeens aangevallen.
Het zal dan wel heel persoonlijk zijn maar ik vind het juist saai om constant van de ene grijze omgeving naar de andere grijze omgeving te gaan.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Het zal dan wel heel persoonlijk zijn maar ik vind het juist saai om constant van de ene grijze omgeving naar de andere grijze omgeving te gaan.
Die afwisseling zullen ze er wel in brengen. Pacing is ook iets waar ze veel aandacht aan besteden: variatie in intensiteit. Verder zullen ze (binnen een missie/sequence) binnen en buiten afwisselen, tijdstip van de dag zal veranderen, misschien dat ze meer kleurijke delen van de stad gaan aanbrengen: parken, marktplaatsen.

God morks in wysterious ways.

Tja mooie marketing toch in Amerika? Lekker patriottistisch.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Maar sommigen zijn weer prima in staat sniper rifles te gebruiken in close combat. Zo irritant in BFBC2 en BFBC2 vietnam als je geen sniper kan gaan terwijl je lekker close combat met de sniper wil spelen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

10K schreef op donderdag 17 maart 2011 @ 14:29:
[...]

waarom is iedereen daar toch zo positief over? aan de ene kant is het logisch dat je kan gaan liggen, en handig bijvoorbeeld als je sniper bent.
Maar als ik aan prone denk dan denk ik toch ook aan "dolfijn diving", "dropshots" en "onzichtbare" snipers in bosje. Ik heb prone dan ook in bfbc2 totaal niet gemist.
Omdat prone gewoon niet gelijk staat aan dolphin diving en het een fluitje van een cent is dolphin diving onmogelijk te maken. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat ze dat zullen doen na alle extremiteiten in BF2.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Oh ik weet nog in Farcy hoe de scope op de sniper reflecteerde in de zon, erg leuk om zo snipers te spotten en af te maken.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Trailer is toch gewoon stereo? Wat maakt 5.1 dan uit?

Ik hoop trouwens wel dat het voor elke klasse mogelijk wordt om silencers op de wapens te zetten. Speel nu in BFBC2 veel engineer omdat die een silencer hebben waardoor je lekker sneaky kan zijn, mis dat bij de andere klassen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Want via headphones kan je geen goede bas hebben en geen kwaliteit geluid hebben? Kijkend naar de meeste 5.1 setjes durf ik wel te stellen dat een beetje headphone beter geluid heeft.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Of een ander idee, geen klassen? Dat je zelf kan kiezen welk wapen je neemt en welke extra's daar bij komen. Natuurlijk wel een paar limieten, maar wel meer vrijheid dan nu. Dat je zelf kan kiezen of je graag een pistool mee neemt of liever wat granaten. Of je liever een ammo pack mee neemt of een medipack. Natuurlijk moet je dan wel bedenken hoe je gekke situaties voorkomt zoals een sniper met een .50 en een RPG, maar daar is vast wel wat op te verzinnen.

Wat ik me trouwens af vraag, zullen ze punten op de pc manier tellen zoals BF2 of op de console manier zoals BFBC2? Zal de APC zoals op de pc manier (BF2) recht schieten of met een enorme spread zoals op de console (BFBC2) manier?

En zal de map nu ook weer op de meest idiote onlogische plekken stoppen? Of zal het nu gewoon logisch zijn.

En zal er eindelijk een goede server browser zijn? Want dat hebben ze volgens mij nog nooit gemaakt.

[Voor 33% gewijzigd door Tsurany op 17-03-2011 22:06]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Maar of kits nou echt teamplay aanmoedigen. Ik kies mijn kit vaak op basis van het wapen dat ik er mee kan gebruiken, niet of ik toevallig wel of niet medipacks en ammo kan rondstrooien.
Faction based wapens zijn leuk, maar als er met unlocks gewerkt zal worden zal iedereen uiteindelijk toch dezelfde wapens hebben en mee rondlopen. Het voegt wel realisme toe maar de unlocks halen dat toch weer weg vrees ik.

Snipers met ammo pack is misschien raar, maar uiteindelijk is dat toch juist het idee van de sniper? De eeuwige lone wolf? Wat ik vooral jammer vind is dat als je ammo wilt rondgooien je perse een LMG moet hebben in BF2 en als je medipacks wilt rondgooien moet je perse een LMG hebben in BFBC2.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Ach als je ziet dat veel westerse landen wapens leveren aan allerlei regimes in het midden oosten en in afrika is het niet gek dat ze daar ook M16's hebben. Ik denk dat mensen anders teveel gaan switchen omdat ze perse dat wapen willen gebruiken, ik denk dat je daar ook niet vrolijk van wordt.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
-Knip-

[Voor 141% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 18-03-2011 02:58]

God morks in wysterious ways.

Mark. schreef op vrijdag 18 maart 2011 @ 09:18:
Als ik alles zo doorlees dan is het misschien goed om BF2 nog gewoon aan te houden als spel want het ontbreken van een commander in BF3 vind ik wel een heel groot gemis te meer ik zelf daarin mijn sporen heb verdiend en bijbehorende (glorieuze) overwiningen. >:)

1 ding hoop ik niet: En dat is dat BF3 erg veel op BF BC en COD 4 oid gaat lijken want dan haak ik af. :/
Ik zal het zelf niet direct missen als een feature die ik erg gebruikt heb, maar de UAV was wel erg handig. En als je echt een goede commander had dan was het wel heerlijk spelen, zeker als squads meewerkten.
StealthyPeanut schreef op vrijdag 18 maart 2011 @ 10:03:
Ik weet niet wat voor speakers je hebt staan, maar mijn Z-5500 geeft voor mij gevoel een minder geluid :).
Maar dan heb je het ook wel ergens over :+
@ Wapen discussie
Er is voor beide zaken wat te zeggen. Ik zou het zoals in BF2 gaaf vinden, dat je max 2 unlocks hebt per klasse. En dat je GEEN!!!!!!! wapens hebt die door alle klasses gebruikt kunnen worden. Dat heft het idee van verschillende klasses direct op.

Iedereen kan maar een shotgun, G3, M14 etc. etc. nemen met elke klasse. Het idee van verschillende klasses is juist dat nadelen en voordelen hebt :'(
Dat is opzich waar, alleen waar ik altijd tegenaan loop is dat er soms gewoon echt een slechte verdeling is. Ik denk dat we er allemaal wel over eens zijn dat de klassen zoals in BFBC2 gewoon ruk zijn? In BF2 was het opzich prima, alhoewel ik het jammer vond dat bepaalde wapens niet door andere klasse gebruikt konden worden. De MP9 van de Engineer zou gewoon echt ideaal zijn voor de medic, evenals de P50. Met name omdat die wapens gewoon echt epica waren maar ook omdat het de ideale handwapens zijn.
En de spec ops zonder ook maar enige silencer mogelijkheden, dat was wel erg jammer zeg. Silencers horen juist bij spec ops. Daarom ook zo vreemd dat de engineer in BFBC2 silencers heeft, zijn raketten hoor je op tientallen meters afstand maar zijn wapens moeten silenced zijn? Dat terwijl de recon maar een silenced assault rifle heeft en die in alle opzichten gewoon kut is.
Ik krijg ook steeds meer het gevoel dat we de BFBC en COD richting op gaan. Ik hoop snel MP footage te zien. Ze concentreren zich nu teveel op de SP. Iets wat ik nauwelijks speel. Het is en blijft altijd scripted.....
Tja ze willen het op de console uitbrengen, daar werkt een game als BF2 denk ik een stuk slechter dan een game als COD of BFBC2. Daar komt ook mijn haat voor consoles vandaan, ze verpesten voornamelijk het shooter genre maar ook gaming in het algemeen.

[Voor 60% gewijzigd door Tsurany op 18-03-2011 10:44]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Nou nou Bulls, niet vergeten dat BF2 echt jaren oud is. Komt toch uit 2006 niet? Lange tijd in de pc wereld. Bovendien, zolang graphics schaalbaar zijn valt het wel mee. Probleem met pc gamers is dat ze altijd op high wlen spelen terwijl medium of low ook prima werkt. Een console speelt 5 a 6 jaar op hetzelfde grafische niveau, kan met een pc ook. Vergeet niet dat het low van nu het high van drie jaar geleden is. Enige is dat consoles niet beter weten en dat je op de pc er wel mee geconfronteerd wordt.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Ik weet nog wel als infantry heen en weer scheuren in een jeepje op Wake om alle punten terug te capturen. Zovaak daarmee boven al die piloten gestaan qua score :P

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Ah nog ouder zelfs dan ik me herinnerde, nou dan heb we het over een bijna zes jaar oud spel, tja niet gek dat het dan niet zo mooi is :P

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Wat ik een grote verbetering zou vinden: als de luchteenheden meer met de grondeenheden gaan samenwerken. Door middel van VOIP, spotting, en misschien nog andere trucs.

Nu zijn de vliegers meer aan het deathmatchen, wat voor de andere spelers af en toe niet leuk is.

God morks in wysterious ways.


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
_PloppeR_ schreef op vrijdag 18 maart 2011 @ 20:58:
Wat misschien ook wel leuk is, als er supplies nodig zijn, dat een teammaat daar dus om vraagt en dat een ander teamlid met een transportvliegtuig oid het pakketje komt droppen:P. In plaats van dat er een pakketje boven je hoofd spawnt xD. (Dan kan het ook nog verkeerd gaan waardoor het vijandelijke team een voordeel krijgt, omdat de supplies daar worden gedropt. :P)
Ja... en als je je wapen reload, springt er een kaboutertje van je helm af die de clip uit het magazijn haalt, die weggooit, een nieuwe van je riem haalt en in het wapen propt...

Keep on dreaming, het wordt een spelletje, waarin ook mensen die niet de behoefte hebben aan een headset, zich gewoon kunnen inzetten zonder beperkingen.
Voor supplies zijn is er de support klasse.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Zolang die fantasieën in enige mate realistisch zijn of te onderbouwen zijn aan de hand van bestaande voorbeelden uit eerdere delen van de reeks of andere spellen van de makers, kan ik daarin mee gaan. Maar supports die plots uit het veld onttrokken worden om in een vliegtuig hun pakketje te bezorgen bij iemand die zonder ammo dreigt te raken, daar ben je mijn 'lijn' al overschreden hoor ;)

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
_PloppeR_ schreef op vrijdag 18 maart 2011 @ 21:43:
@AllSeeyinEye,
Het was niet bedoeld als vervanging van de support classe(dus die kleine ammoboxes), maar meer als vervanging van de supply drop uit bf2(die de commander had)
Dat begreep ik niet uit je post, omdat je specifiek aangeeft dat een ander teamlid het vliegtuig diende te besturen en evt een locatiefout in de dropping kon maken.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Bulls schreef op vrijdag 18 maart 2011 @ 22:45:
Ik mis in BC2 eigenlijk de area heal en repair als je in vehicles zit. Die commander crate is ook wel leuk, maar dan moet ie ook stuk geschoten kunnen worden (en dan misschien pakjes droppen als een pinãta)
Ik vind het weglaten daarvan juist een van de grotere verbeteringen in BFBC2 ten opzichte van BF2. Met area heal waren twee tanks naast elkaar nagenoeg niet kapot te krijgen. Daarnaast is het op zijn minst 'apart' dat een tank op magische wijze een ander voertuig kan repairen, nietwaar?

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Bulls schreef op vrijdag 18 maart 2011 @ 23:50:
[...]


Ja dat wel, maar de area heal in vehicles is wel beter.
Da's onzin. In BF2 had een medicpack in het geheel geen area heal. Dat had je uitsluitend als je een pack in je handen hield. Dat dit in voertuigen ook werkt is natuurlijk onzin. De BFBC2 methode van het neergooien van een pakketje met area heal is imo een betere optie.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
StealthyPeanut schreef op zaterdag 19 maart 2011 @ 11:27:
[...]


Niet mee eens. Ik vind het na de laatste patch redelijk goed uitgewerkt. Je repair tool raakt redelijk snel overhit en het afkoelen duurt redelijk lang. Daarbij hou jij het nooit alleen bij, als iemand op een tank staat te schieten.

Ook hier geldt weer -> samenwerking is win. Als je 2 engineers hebt dan werk je juist samen om die ene tank heel te houden. Dat is juist het doel van het spel. Je bent dan met 3 personen aan het samenwerken.

En als je 2 tanks hebt, of 1 tank en AT-rocket dan is de andere tank kansloos. Weer samenwerking vereist.

Vehicle campers heb ik nog niet veel gezien, alleen soms in een HIND gaan vliegen boven A bij Heavy Metal. En dan B gaan beschieten. Dat is triest, maar als mensen zo willen spelen dan is dat eenmaal zo. Kan je het spel niet verwijten.
Wat je noemt is niet zozeer samenwerking als met meer mensen zijn. Het is logisch dat twee tanks het winnen van een.

Ik vind ook dat het flauw is om je eigen tank eindeloos te gaan repareren. In BF1942 vond ik het sterk in de richting van misbruik gaan. Mijn voorstel zou zijn de inzittende van een tank (behalve assault) een lichte damage te geven als de tank geraakt wordt. Als je te lang aan het repareren bent geweest is op een gegeven moment je health op.

God morks in wysterious ways.


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Ja, zo handig was dat niet hoor. Je botst tegen elkaar aan, past niet meer door de straat, en zoals hierboven gezegd je bent een ideaal doelwit.

Nou waren tanks in BF2 sowieso praktisch nutteloos. Ik meen dat je k/d in een tank bij BF2 1/1 was. In BF1942 was het misschien 4/1.

God morks in wysterious ways.

Mijn K/D in armor is 5,78. Ik snap echt niet dat je 1:1 kan krijgen, dan doe je echt wat verkeerd. Met de main gun kan je echt veel damage doen tegen andere infantry, je kan er zeker toch wel een paar hebben voordat de AT mannen of een andere tank je slopen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Mijn punt was meer dat tanks in BF1942 sterker waren dan in BF2.

Ik kan me nog herrinneren hoe frustrerend het was om een basis te verdegigen in BF2. De tanks die daar spawnden liet je staan omdat je binnen no-time werd opgeblazen. Het nadeel was dat aanvallers ze stalen en zo een man in een keer je hele squad uit kon schakelen (Wetlands op Tactical Gamer).

[Voor 4% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 20-03-2011 19:14]

God morks in wysterious ways.

Hoop trouwens ook niet dat er zo'n zielige trieste taal filter op komt. Naast dat het amper werkt filtert het ook gewoon woorden uit het spel zoals 'fuck' die in het spel zelf achter elkaar genoemd worden door de soldaten. Dat slaat toch nergens op?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Maar het is toch hypocriet als je tijdens het gamen constant motherfucker in je oren hoort maar het verboden is fuck te typen?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

SouLLeSSportal schreef op maandag 21 maart 2011 @ 10:07:
[...]

Dat is volgens mij server gebonden, niet standaard uit de engine van de game zelf. :)
Verder kan ik het wel begrijpen maar sommige servers zijn echt te erg ermee. Of gelijk kick/ban voor een scheldwoord. Mjah dan is het gauw over denk ik.
In Bad Company 2 duurde het een groot aantal patches voor je het eindelijk uit kon zetten op je server.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
-nvm-

[Voor 108% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 24-03-2011 09:33]

God morks in wysterious ways.

Dat is gewoon echt geniaal gedaan! Vraag me af hoeveel mensen er in trappen :+

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
offtopic:
kleine update gemaakt van de TS, hoofdzakelijk taalkundig

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

Inderdaad goed nieuw! Zit niet achter pc dus kan het niet in de TS zetten (had je dm gelezen) want een TS aanpassen op een telefoon werkt niet.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Bekijk het volgende scenario eens:
Speler A en speler B komen tegelijk het hoekje om. Speler A schiet direct en speler B schiet 30 milliseconde later. De ping van speler A is 150 en die van speler B is 60. Aangezien in Battlefield de ping gezien wordt als een roundtrip is de tijd dat de informatie van Speler A aankomt op de server 75 milliseconde en die van speler B slechts 30 milliseconde. Speler B schiet weliswaar 30 milliseconde later maar door de latency komt zijn schotinformatie binnen 60 milliseconde aan op de server en die van speler A na 75 milliseconde. Speler B zou dus eigenlijk de kill krijgen terwijl speler A die verdiend. Om te voorkomen dat de latency (die redelijk kan schommelen) in de weg gaat zitten besluit de server dan beide spelers elkaar dood te laten maken.
Immers latency kan zo erg schommelen dat die 15 milliseconde verschil lastig hard te maken is omdat de ping van speler B een paar seconde later 70 kan zijn en die van speler A 120.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

nukidin247 schreef op zondag 27 maart 2011 @ 13:45:
[...]


Heb je ook gedacht aan bullettravel? en wat als een speler een kogel afvuurt en zo een lagspike veroorzaakt?
De ping kan ook liggen aan andere spelers in een server of de locatie van de server of wat dan ook.
er zijn genoeg problemen die er wat aan kunnen veranderen.
Dus? Wat wil je hier mee zeggen?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Klopt, maar mijn voorbeeld was ook puur bedoeld om te laten zien hoe zoiets simpels als een ping verschil invloed kan hebben op wie een vuurgevecht wint als de server geen rekening zou houden met zulke zaken, vandaar dat ik het voorbeeld zo simpel mogelijk houd.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
http://www.bashandslash.com/
Interview met een van de coders. Ze noemt het 'true dynamic lighting system' en het gebruik van de cores van de PS3 (waarop ze een gpu prestatiewinst van 30-50% heeft weten te behalen). Daarbij haalt ze als voorbeeld aan: suppressors, muzzle flash suppressors, tracer rounds, lichtspoor achter raketten, spelers die oplichten als ze schieten. Nacht-gevechten dus.

En om een idee te krijgen: fb2 demo

[Voor 13% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 28-03-2011 18:47]

God morks in wysterious ways.


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Waarom?

God morks in wysterious ways.

Anoniem: 398188 schreef op dinsdag 29 maart 2011 @ 10:52:
Ik hoop dat er weer vliegtuigen in komen, daar heb ik vroeger een hoop lol mee gehad :)
Zie TS, vliegtuigen komen er in.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Ik ben het met jullie eens dat 1942 de beste is uit de serie. Maar BF2 was toch ook een tijdje erg leuk. Het had alleen niet de diepte van zijn voorganger, en ik was er dus veel sneller op uitgekeken. Ze hebben aardig wat goed gedaan in dat spel, en ook een heleboel fout. Je hoort de makers ook vaak zeggen dat ze 'gezien hebben waar de grenzen liggen' in BF2, en dat ze bepaalde features terugdraaien geeft wel hoop.

Toch is dit een genre dat in de tijd van 1942 en 2 zo veelbelovend was (Joint Operations, Eve of Destruction), en gek genoeg in de jaren daarna voor een groot deel is genegeerd door de markt.

God morks in wysterious ways.

Baccy schreef op dinsdag 29 maart 2011 @ 15:54:
[...]


Fog of war? Dat ken ik alleen uit RTS games. Wat is Fog of War in battlefield?
Hij bedoelt dat je op bepaalde stukken niet mag komen van een level. Dat kneuzige gedoe in Bad Company 2 waarbij je praktisch dood gaat als je net een paar centimeter teveel langs de rand van het level loopt, terwijl er geen enkel goede reden is waarom je er niet zou mogen komen. Dat trieste kut gedoe bedacht door level designers die flink faalden.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Heeft het niet nodig, maar heeft het wel.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
XanderDrake schreef op woensdag 30 maart 2011 @ 08:24:
[...]

Trollerdetrol.

Wat ik trouwens heb gehoord is dat deze filmpjes van een redelijk gare alpha build komen. Tot nu toe ben ik daarom verbaast over de kwaliteit, ik ben benieuwd wat dit filmpje gaat brengen.
Volgens mij is dat een misverstand en is het een late alpha build.

God morks in wysterious ways.

Thnx, staat nu ook in de TS!

Edit: Zou het niet epic zijn als hij zich zo uit die duct laat vallen en opeens midden tussen 20 gewapende mannen staat? Oepsie!

Het uitklappen van een statief voor je machine gun is wel heel epic, zo kan je echt een enorme base of fire neerleggen, zou dat ook kunnen op muurtjes en andere vormen van cover of enkel op de grond?

[Voor 108% gewijzigd door Tsurany op 30-03-2011 14:53]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Zo vreemd is het niet dat er nog geen Multiplayer is vrijgegeven, je moet daar namelijk enorm mee oppassen in Alpha's en Beta's omdat het mensen enorm kan afschrikken als iets niet goed werkt omdat je direct de pure gameplay ziet en niks verdoezeld kan worden door scripted events en dat soort zaken.
Bij singleplayer is het door scripted events een stuk makkelijker al een deel te laten zien doordat je net dat stuk kan laten zien wat goed werkt, de minder goed of niet werkende stukken over kan slaan en veel meer grafisch geweld kan laten zien.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

XanderDrake schreef op woensdag 30 maart 2011 @ 18:07:
[...]
Ik wil niet patsen, maar ik heb enigszins wat insider info. Via "iemand" heb ik te horen gekregen dat destijds (4 weken geleden) de meest recente build niet eens werkte dus hebben ze de footage van een versie daarvoor. Vandaar denk ik best wel te spreken ben van de kwaliteit. :)
Tja, heel raar is dat ook niet, soms werkt het gewoon niet wat je plande.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Baccy schreef op woensdag 30 maart 2011 @ 22:56:
[...]


Van wat ik begrepen heb draait wat je ziet in de filmpjes op 1 gtx580.
Was dat niet voor de demonstratie van de Frostbite engine? Volgens mij is er nog niet vrijgegeven op wat voor systeem de filmpjes gespeeld zijn.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Tsurany schreef op donderdag 31 maart 2011 @ 00:01:
[...]

Was dat niet voor de demonstratie van de Frostbite engine? Volgens mij is er nog niet vrijgegeven op wat voor systeem de filmpjes gespeeld zijn.
Nee, het was echt de fault line demo. twitter

Edit:
Deze thread vermeld: 'Battlefield GDC 2011 Demo'. Dat zou ook de Frostbite demo kunnen zijn...

[Voor 22% gewijzigd door ArtPhil-Flower op 31-03-2011 10:07]

God morks in wysterious ways.


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
http://www.youtube.com/wa...gwG_XZLYo&feature=related

Let op hoe in het eerste deel van de sprong zijn voeten te veel voor hem zijn. De landing is dan weer klasse.

God morks in wysterious ways.

Ach vergeleken met de Russen zijn het maar amateurs he ;)

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 21-05 20:29
Tsurany schreef op donderdag 31 maart 2011 @ 10:27:
Ach vergeleken met de Russen zijn het maar amateurs he ;)
[afbeelding]
Als die zijn werpbijl mis gooit, landt hij met zijn rug naar zijn tegenstander.... Overigens is het geen actie die ik graag na doe, zo boven dat draad :o

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

Jackal131 schreef op donderdag 31 maart 2011 @ 11:43:
Maar ik vraag me dan wel af of ze altijd een trampoline bij zich hebben :+
Duh. Basisuitrustig. Trampoline, rol prikkeldraad en een werpbijl. Anders kan je toch geen terroristen opsporen?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18-05 18:38
Tsurany schreef op donderdag 31 maart 2011 @ 10:27:
Ach vergeleken met de Russen zijn het maar amateurs he ;)
[afbeelding]
Skillz!!!

God morks in wysterious ways.


Acties:
 • 0Henk 'm!
-Mike- schreef op zaterdag 02 april 2011 @ 01:27:
[...]

Net zoals in Counter Strike, lekker met je flashlight rondsluipen. :9
Het ideale doelwit zijn omdat je enkel hoeft te mikken op het lichtpuntje?

Edit: Het zal wel onrealistisch zijn om te hopen dat er geen snipers in het spel zullen zitten? Ik heb echt zo'n tyfus hekel gekregen aan snipers door Bad Company 2, het zijn nutteloze zielige spelers die niks anders kunnen dan van afstand een beetje schieten. Lafaards die niet dood durven te gaan en die helemaal niks bijdragen aan een spel.

[Voor 39% gewijzigd door Tsurany op 04-04-2011 09:33]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Vervelend is alleen als ze in je eigen team zitten, dan heb je zo 5 nutteloze figuren rondlopen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Pagina: 1 2 3 ... 8

Dit topic is gesloten.

Let op:
LET OP: Problemen met de Beta? Het BF3 problemen topic.

Als je wilt discussiëren over specs doe je dat niet hier maar in Het BF3 hardware topic.

De winkel waar jij een pre-order hebt gedaan, of zelfs alleen het feit dat je het hebt gedaan, is ook echt niet nodig om te posten. Voor prijsinformatie zijn er andere bronnen, bijvoorbeeld www.budgetgaming.nl

Users die nu nog dit topic vervuilen met dit soort informatie kunnen op zijn minst een officiële waarschuwing tegemoet zien


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee