Battlefield 3 - Deel 2
Inhoudsopgave
GoT Battlefield 3 clan
Battlefield 3MultiplayerSingleplayerOnder de motorkapScreenshots
Video's
FAQ
LinksGathering of Tweakers clan
Battlefield 3 is een game waar teamwork zeer belangrijk is, daarom is het handig als je met een vaste groep mensen speelt. Om de drempel te verlagen om in een clan te stappen, heeft aarondk1 de GoT BF3 clan opgericht.
Om slowchat binnen het BF3 topic te beperken, is er een externe website en forum aangemaakt.
Als je geïnteresseerd bent, maak dan zeker een account en posts iets in het forum.
Gathering of Tweakers Battlefield 3 clan forum


Laatste nieuws

Introductie
Battlefield 3 is een nieuw deel in een groeiende reeks van FPS games. Wat begon met Battlefield 1942, dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelde, heeft via Vietnam de sprong gemaakt naar de hedendaagse tijd en is, na een eenmalig uitstapje in de toekomst, weer veilig aanbeland in de hedendaagse tijd. De makers willen met dit spel de Battlefield game maken die ze vanaf het begin voor ogen hadden. Battlefield 3 moet voor het eerst echt commercieel succes gaan brengen.

Ontwikkelaar: DICE
Platforms: PC - XBOX360 - PS3
Genre: Multiplayer Online First Person Shooter (MOFPS)
Engine: Frostbite 2
Officiële website: http://www.ea.com/battlefield3
Release: 27 Oktober 2011
Beta: 27 September 2011 voor early acces en 29 september 2011 voor reguliere spelers.
 • Open Beta start in september
 • Diegene die MOH LE hebben besteld toegang hebben tot de Closed Beta
 • Diegene die een pre-order hebben lopen bij Origin hebben eerder toegang tot de Open Beta
 • Ten slotte: iedereen heeft toegang tot de Open Beta.

Features
Hieronder staat een lijst met alle belangrijke features:
 • Massive destruction: Omgevingen zullen in grote delen vernietigbaar zijn
 • Mount your weapon: Het is mogelijk op wapens met een ondersteuningsdeel op vrijwel elk terrein neer te kunnen zetten
 • Suppressive fire wordt mogelijk
 • Het zal mogelijk zijn om te liggen
 • Het is in de singeplayer mogelijk om gewonde soldaten naar veiligheid te slepen
 • Er zullen meer wapens en tools in zitten dan in Bad Company 2.
 • Er zal een sterker bullet drop systeem in zitten dan in Bad Company 2
 • Het zal mogelijk zijn gevechten op te nemen met de Battle Recorder
 • Er zal een vorm van Character Customization inzitten
 • Er zal een kill cam aanwezig zijn
 • Het is mogelijk te wisselen tussen verschillende vuurmodi (auto, burst, single shot)
 • Er zal een zelf-herstellend gezondheidssysteem in zitten zoals in Bad Company 2
 • Er zal een 3d modus in zitten (for Nvidia's 3D Vision en AMD's HD3D)

Pre-order
Goedkoop betekent gewoonlijk niet bij de eersten zijn die het spel in huis heeft, soms kunnen de leveringen wat langer duren. In Nederland is het sowieso altijd mogelijk te annuleren en ook na ontvangst nog terug te sturen mits de leverancier dat toestaat en de verzegeling niet verbroken is.

Battlefield 3 voor de Playstation 3
Battlefield 3 voor de Xbox 360
Battlefield 3 voor de PC
Battlefield 3 limited edition voor de Playstation 3
Battlefield 3 limited edition voor de Xbox 360
Battlefield 3 limited edition voor de PC

Voor mensen met minder geduld:
EA store: http://eastore.ea.com/sto...l/pbPage.battlefield3_NL/


Systeemeisen
De volgende systeemeisen zijn officieel vrijgegeven. Dit zijn de systeem eisen voor de open beta maar verwacht wordt dat deze vergelijkbaar zullen zijn voor het uiteindelijke spel.

Minimum System Requirements
OS: WINDOWS VISTA (SERVICE PACK 2) 32-BIT
PROCESSOR: 2 GHZ DUAL CORE (CORE 2 DUO 2.4 GHZ OR ALTHON X2 2.7 GHZ)
MEMORY: 2 GB
HARD DRIVE: 20 GB
GRAPHICS CARD (AMD): DIRECTX 10.1 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (ATI RADEON 3000, 4000, 5000 OR 6000 SERIES, WITH ATI RADEON 3870 OR HIGHER PERFORMANCE)
GRAPHICS CARD (NVIDIA): DIRECTX 10.0 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (NVIDIA GEFORCE 8, 9, 200, 300, 400 OR 500 SERIES WITH NVIDIA GEFORCE 8800 GT OR HIGHER PERFORMANCE)
SOUND CARD: DIRECTX COMPATIBLE
KEYBOARD AND MOUSE
DVD ROM DRIVE

Recommended System Requirements
OS: WINDOWS 7 64-BIT
PROCESSOR: QUAD-CORE CPU
MEMORY: 4 GB
HARD DRIVE: 20 GB
GRAPHICS CARD: DIRECTX 11 COMPATIBLE WITH 1024 MB RAM (NVIDIA GEFORCE GTX 560 OR ATI RADEON 6950)
SOUND CARD: DIRECTX COMPATIBLE
KEYBOARD AND MOUSE
DVD ROM DRIVE

De consoles draaien op 720p met 30fps, DICE heeft hiervoor gekozen omdat hierdoor betere graphics mogelijk zouden zijn dan wanneer ze op 1080p zouden draaien of de framerate zouden verhogen naar 60fps.


Multiplayer

Op de consoles zal worden gevochten op mappen die tot 24 spelers ondersteunen. De pc versie daarentegen zal gevechten bevatten op mappen die tot 64 spelers kunnen behappen. Volgens de makers ligt het optimum aantal spelers daar tussenin: 32-40 spelers. Om het grotere spelersaantal op de pc te compenseren zullen de mappen daar groter zijn. Alle voertuig klassen uit Battlefield 2 zullen ook in deel 3 weer aanwezig zijn. Je kan dus tanks, boten, jeeps, helikopters en vliegtuigen verwachten.

Uit beeldmateriaal vrijgegeven door EA lijkt het erop dat de HUD van Bad Company 2 grotendeels wordt aangehouden in Battlefield 3. Onderstaande screencap uit de eerste multiplayer footage laat duidelijk de nieuwe HUD zien:


De HUD doet vermoeden dat er een health systeem in zit waarbij je zelf kan zien hoeveel health je nog over hebt, zie rechts onderin.

Het zal mogelijk zijn eigen dogtags te maken die spelers te zien krijgen nadat ze gedood zijn door jou. Het is nog niet bekend hoe het er precies uit gaat zien maar het lijkt een systeem te worden waarbij je zelf designs uit kiest en dan dynamisch statistieken kan laten zien.

Een veel gevraagde functie zit eindelijk in het spel, de mogelijkheid om je niet te laten reviven. Dit voorkomt dat je midden in een vuurgevecht opeens gerevived wordt, wetende dat het een kansloze zaak is, en direct weer neergeschoten wordt.


Factsheet
DICE heeft recent een multiplayer factsheet vrijgegeven. De volledige factsheet (4 pagina's) staat hier:Gamemodes
Er zijn tot nu toe een viertal gamemodes bekend voor Battlefield 3, deze gamemodes zorgen er voor dat iedereen aan zijn trekken komt, van teamplayers tot einzelgangers.

Team Death Match
Een nieuwe modus waarin het niet om objectives of vlaggen gaat maar puur om het afschieten van zoveel mogelijk mensen.

Rush
De klassieke Rush modus waarbij aanvallers telkens een aantal MCOM's moeten vernietigen en de defenders dit moeten voorkomen. Na het vernietigen van een MCOM verschuift de gameplay weer een stuk verder over de map.

Conquest
Het klassieke conquest, vlaggen veroveren. Het doel is om de meeste vlaggen in handen te hebben om te zorgen dat de tegenstander het snelst zijn tickets verliest.
Op de PC is zowel een 32 speler als een 64 speler modus van conquest mogelijk.

Co-Op
Een aparte campaign goed geintegreerd in de singleplayer waarin je samen met je een vriend een tiental missies doorloopt.

Squad Rush

Squad Deathmatch
Net als in BFBC2 is ook squad deathmatch weer van de partij. Het is een wedstrijd waar vier squads vechten om zo snel mogelijk de meeste kills te krijgen.


Klassen
De volgende klassen zijn aanwezig in Battlefield 3:

Assault
Een hybride van assault en medic! Bewapend met een Assault Rifle en de mogelijkheid om medestrijders te genezen en te reviven.
De assault kan kiezen tussen extra vuurkracht in de vorm van een 40mm granaatwerper of juist geavanceerde medische apparatuur. Het verschil tussen leven of dood, letterlijk.

Support
Terug uit Battlefield 2! De support beschikt over een light machinegun en munitiepakketten om zijn triggerhappy teammates van de nodige kogels te voorzien. Nieuw in Battlefield 3 is dat dekkingsvuur daadwerkelijk relevant is, kogels die om de oren van tegenstanders vliegen doen letterlijk hun beeld trillen wat het terugvuren extra lastig maakt. Dit dekkingsvuur bereik je door de bipod van je LMG uit te klappen waardoor je het wapen stabiel neer kan zetten op de grond. Dit levert je ook gelijk punten op.

Recon
Een hybride van sniper en demolitions expert! Deze soldaat combineert lang afstandsvuur met zware explosieven. Quickscopen zal niet langer mogelijk zijn, ook vanaf de heup vuren zal niet langer voor hoge nauwkeurigheid zorgen. De beste nauwkeurigheid wordt bereikt door te liggen en adem in te houden tijdens het schot.

Engineer
De engineer houd alles draaiende, van tanks tot helikopters! De engineer is uitermate geschikt om voertuigen te repareren of juist te slopen. De engineer beschikt als enige over een zaklamp waarmee hij goed de soms donkere omgeving kan verlichten en zijn tegenstanders kan verblinden door in hun ogen te schijnen.

Soldier specializations
Er zullen diverse mogelijkheden zijn om de vaardigheden van de individuele soldaat te verbeteren of om de vaardigheden van de gehele squad te verbeteren. Onderdaande specializations zullen zowel in een solo variant als in een squad variant te kiezen zijn:
 • Sprint Boost
 • Flak Vest
 • EOD EXPL Vest
 • Supression reduction
 • Marksman training
 • Extra grenades
 • Extra ammo

Facties
De Chinezen zullen niet in Battlefield 3 terug te vinden zijn, hun plaats op Wake Island zal vermoedelijk ingenomen worden door de Spetsnaz.

USMC
De United States Marine Corps zijn weer terug, deze hebben al in elk modern Battlefield spel gezeten en het is ook geen verrassing dat deze weer aanwezig zullen zijn in dit nieuwe deel.

People's Liberation Resistance
De People's Liberation Resistance zal de rol van de MEC (Middle East Coalition) overnemen als vijand van de USMC in het Midden-Oosten.

Spetsnaz
Een van de tegenstanders van de USMC is de Spetsnaz, de Russische elitetroepen waar al eerder tegen gevochten werd in Bad Company 2. De Spetsnaz zullen in ieder geval in Parijs tegen de USMC vechten en ze zullen waarschijnlijk ook in andere westerse gebieden de tegenstander van de USMC zijn.


Mappen
Er is nog niet veel bekend over de mappen, wel is bekend dat er zowel dag als nacht mappen aanwezig zijn, echter zal er geen dag/nacht cyclus in het spel zitten.
De volgende mappen zijn in ieder geval aanwezig:

Vanilla
Operation Métro
USMC vecht tegen Spetsnaz in hartje Parijs, gevechten in parken en in de metro. De USMC valt in deze map aan terwijl de Spetsnaz met alle mogelijke middelen probeert de stad te verdedigen. De USMC zal in ieder geval jeeps en LAV-25's ter beschikking hebben.

Back to Karkand
Strike at Karkand
Gulf of Oman
Sharqi Peninsula
Wake Island

Het is wel bekend dat er in ieder geval gevochten gaat worden in de Verenigde Staten, het Midden Oosten en Europa. Er zal in ieder geval gevochten worden in New York, Parijs en Teheran.Wapens
Volgens de developers zullen er duizenden vormen van weapon customization mogelijk zijn. Op elk wapen zullen er drie plekken zijn voor wapen customizatie. Denk hierbij aan flashlights, flashsupressors en optics. Er zullen veel soorten optics in het spel zitten en er zullen ook nightvision optics aanwezig zijn.
De volgende wapens zijn inmiddels bevestigd:
Class specifieke wapens
Assault Rifles:
 • AK74M
 • M16A4
 • M16A3
 • M416
 • AN94
 • KH2002
 • AEK971
 • F2000
 • ASVAL
 • G3
Machine Guns
 • M249
 • RPK-74M
 • M27 IAR
 • Pecheneg
 • M60
 • M240
 • Type88
Sniper Rifles
 • MK11
 • SVD
 • SV98
 • M98B
 • M40A5
 • M82A3
Carbines
 • M4A1
 • G36C
 • AKS74u
 • SCAR H CQB
 • A-91
 • SG553LB

Algemene wapens
Naast de verschillende klassen zijn er ook een aantal algemene wapens en items die elke klasse kan gebruiken.

Battle Rifles
 • M39
 • SKS
Sub Machine Guns
 • MP-7
 • P90
 • PDR
 • UPM-45
 • P90TR
 • PP2000
Shotguns
 • M1014
 • 870MCS
 • USAS-12
 • DAO-12
 • Saiga 20k
Rockets and Grenadelaunchers (Vermoedelijk alleen de Engineer, nog niet bevestigd)
 • SMAW
 • RPG-7
 • Javelin
 • FIM-92 Stinger
 • SA-18 IGLA
 • M136 AT4
Pistols
 • M9
 • PYa MP443
 • G17
 • M1911
 • T44
 • MP412
 • G18
 • M93R
Weapon customizations
Weapon Optics
 • M145
 • RDS Reflex
 • Kobra
 • Holographic
 • PKA-S
 • ACOG
 • PSO-1
 • PK-A
 • IRNV
 • PKS-07
 • 8x Rifle Scope
 • 12x Ballistic
Ergonomics
 • Foregrip
 • Bipod
Performance
 • Heavy Barrel
 • Supressor
 • Tactical Light
 • Laser Sight
 • Flash Supressor
 • Straight Pull Bolt
Underslung weaponry
M320
 • 40mm Grenade Launcher
 • 40mm Shotgun
 • Smoke Grenade Launcher
M26 MASS
 • 12 Guage
 • Flechettes
 • Frag rounds
 • Solid slugs
Utilities
 • Knife
 • M26 Hand Grenades
 • M18 Smoke Grenades
 • Medkit
 • Defibrilator
 • M15 Anti-Tank Mine
 • Welding Tool
 • EOD Bot
 • 60mm Mortar
 • Ammunition Box
 • C4 Explosives
 • M18 Claymore mine
 • UG Sensor
 • Radio Beacon
 • SOFLAM
 • MAV Micro UAV

Voertuigen
De voertuigen in Battlefield maken het spel tot wat het is, een geweldige shooter. Ook in Battlefield 3 zullen er weer enorm veel diverse voertuigen aanwezig zijn.
Nieuw is dat voertuigen automatisch een klein beetje genezen wanneer ze beschadigd zijn, echter om ze helemaal te repareren is nog steeds een engineer nodig. Vlak voordat voertuigen vernietigd worden zal eerst hun besturing falen, dit geeft een engineer de kans om het voertuig te redden en de inzittenden een kans om er snel uit te springen.
Het idee hierachter is dat een enkele raket niet gelijk een heel voertuig sloopt, zo zal een noob niet langer zijn hele team mee slepen naar de verdoemenis.

Ook nieuw is dat er een thermal view aanwezig is in voertuigen, hierdoor ondervinden bestuurders en gunners minder last van de rook op het slagveld en kunnen ze beter vijanden spotten die zich verstoppen.

De volgende voertuigen zijn bevestigd:

Fast transport
 • Growler ITV
 • VDV Buggy
Armored transport
 • HMMVV
 • G3937 Vodnik
Infantry Fighting Vehicles
 • LAV-25
 • BMP-2M
Mobile Anti-Air
 • LAV-AD
 • 9k22-Tunguska-M
Main Battle Tank
 • M1 Abrams
 • T-90
Scout Helicopter
 • AH-6J Littlebird
 • Z-11 W
Transport Helicopter
 • UH-1Y Venom
 • KA-60 Kasatka
Attack Helicopter
 • AH-1Z Super Cobra
 • MI-28 Havoc
Fighter Jets
 • F/A-18E Super Hornet
 • SU-35BM Flanker-E
Attack jets
 • A10 Tunderbolt
 • SU-39
Naval Transport
 • RHIB
Amphibious Tansport
 • AAV-7A1
Vehicle Specializations
 • Coaxial MG
 • Coaxial HMG
 • Canister Shells
 • Guided Shells
 • Zoom optics
 • Thermal optics
 • IR Smoke
 • Reactive Armor
 • Maintenance
 • Belt speed
 • Thermal Camo
 • Auto Loader
 • Proximity Scan
 • CITV station
 • ATGM Launcher
 • APF SDS T-Shells
 • Guided rockets
 • Air Radar
 • Heatseekers
 • Laser painter
 • TV missle
 • IR Radar
 • Extinguisher
 • ECM Jammer
 • Rocket Guidance System
 • Below Radar
 • Guided Missile
 • Beam Scanning

LAV-25


Battlelog
Battlelog zal een nieuwe dienst zijn van EA wat zich sterk richt op het sociale aspect van het spel. Het zal mogelijk zijn om vrienden toe te voegen, squads en platoons te maken, voice chat te gebruiken en zowel je eigen progressie als die van je vrienden te volgen.
Platoons zijn als het ware squads waar je samen met je vrienden kan komen om servers uit te kiezen.
Het is ook mogelijk het spel te starten vanuit Battlelog, de vraag is of het enkel via Battlelog kan of ook nog buiten Battlelog om.
Battlelog is een realtime dienst, alle acties komen direct online waardoor je direct je eigen scores kan zien maar ook die van je vrienden.

Er zullen weer achievements zijn die je via Battlelog kan bijhouden zoals een bepaald aantal kills met een bepaald type wapen. Ook zullen pins en insignia's weer van de partij zijn.Limited Edition: Back to Karkand
Zoals ook het geval was bij Battlefield: Bad Company 2 zal er bij de release een Limited Edition van het spel beschikbaar zijn. De prijs van deze LE versie ligt normaliter gelijk aan prijs van de normale versie. De Limited Edition is uitsluitend bij de release beperkt beschikbaar. Extra in de Limited Edition zal de Battlefield 3: Back to Karkand DLC waarin vier kaarten uit Battlefield 2 zitten die volledig aangepast zijn aan de nieuwe engine. Ook zullen diverse wapens en voertuigen weer ten tonele verschijnen.
De kaarten van deze speciale DLC zijn inmiddels bekend en het gaat om: Wake Island, Strike at Karkand, Gulf of Oman en Sharqi Peninsula. Van Strike at Karkand is bekend dat het geen exacte kopie zal zijn, de kaart zal dichter bij het origele idee van de maker komen te liggen en meer op een echte stad gaan lijken. Echter geeft deze bron dan weer aan: 'Actual map layout will be very similar to the original.' De Back to Karkand DLC zal vermoedelijk een maand na release los worden aangeboden, het is nog niet bevestigd hoeveel hiervoor betaald zal moeten worden.


Bovenstaande afbeelding geeft aan wat we mogen verwachten ten opzichte van Battlefield 2.


Physical Warfare Pack
Ook aangekondigd is het Battlefield 3 Limited Edition: Physical Warfare pack.


In deze pack zitten een aantal exclusieve en niet-exclusieve items. De exclusieve items zullen niet op een later moment nog uitgebracht worden voor de rest van de spelers. Het is bevestigd dat elk land een eigen pack krijgt. De bovenstaande afbeelding is de pack van de UK.
In Zweden zal een SpecAct pack uitgebracht worden, hierin zitten voor elke soldaat twee extra camouflage pakken vergelijkbaar met de SpecAct DLC van Bad Company 2.

Alle content in de Physical Warfare Pack zal later voor alle spelers beschikbaar komen. Het woord 'exclusive' kan gezien worden als 'limited time exclusive'. Wanneer de content voor alle spelers beschikbaar is heeft DICE nog niet aangekondigd.


Singleplayer

Om het grote publiek te bereiken zag DICE zich genoodzaakt een singleplayer modus toe te voegen. Het verhaal zal zich afspelen in het jaar 2014. Er is bekend dat ergens in de singleplayer een 1st Recon Marine team door Sulaymaniya (Irak) reist, waarmee duidelijk mag zijn dat een Midden-Oosten-achtige setting dus zeker in het spel aanwezig zal zijn. In dit gebied zijn aardbevingen geen onbekend verschijnsel. Verwacht wordt dat dit een rol zal spelen in het spel en dat hier duidelijk de kunsten die met destruction 3.0 gerealiseerd kunnen worden, naar voren zullen komen. Intense stukken zullen afgewisseld worden met rustige, het wordt geen achtbaan-shooter.


Campaign
Verschillende fan sites spreken ook over mogelijke gebieden zoals Noord-Amerika, Europa en de Arabische wereld waarin delen van het spel zich zouden afspelen, maar dit is door EA of DICE nog niet bevestigd. Een opgedoken screenshot lijkt wel te bewijzen dat we Parijs gaan aandoen. Ook zal een Co-op modus onderdeel uit gaan maken van het spel. Details over deze modus zijn nog niet vrijgegeven.
De singleplayer zal zo'n 12 uur gaan duren, wat tegenwoordig als fors gezien kan worden.

Gameplay, pre Alpha


Onder de motorkap

Dit nieuwe deel is gebaseerd op de nieuwe Frostbite 2 engine, waarover later meer wordt verteld. Het spel leunt zwaar op zowel de PC versie Battlefield 2, als op de multi platform editie Battlefield: Bad Company 2. De nadruk in het nieuwste deeltje ligt grotendeels op verbeterde graphics, destruction en realistischer (n)pc's qua uiterlijk en bewegingen. De animatie, gedaan met behulp van ANT, software die binnen EA voor het nieuwste deel uit de FIFA reeks is ontwikkeld, is de meest geavanceerde die er op dit moment is.
Verder zal het zichtbaar zijn van delen van het character model een belangrijke rol gaan spelen. DICE experimenteerde hier al mee in hun spel 'Mirrors Edge'. Hier zal in de komende maanden meer over naar buiten komen.


Door de realistische sfeer die de beelden oproepen zijn de ontwerpers gedwongen ook de nodige verbeteringen toe te passen in het geluid. In de singleplayer wordt daarom veel aandacht besteed aan de dialogen, waarbij de makers geinspireerd zijn door de HBO serie 'Generation Kill' en de film 'The Hurt Locker'. De audio is zo ontworpen dat je tegenstanders kunt lokaliseren en identificeren door goed te luisteren.


Screen uit HBO serie 'Generation Kill'


Frostbite 2
De Frostbite 2 engine zal volledig gebruik maken van Directx 11 en 64bit, er zal geen gebruik meer gemaakt worden van Directx 9, waardoor Battlefield 3 op Windows XP niet zal werken. In de Frostbite 2 engine zal er gebruik gemaakt worden van Destruction 3.0. Dit zal een realistischer vorm van vernietiging op moeten leveren ten opzichte van de Frostbite 1.5 engine die is gebruikt in Battlefield: Bad Company 2. De engine wordt gekenmerkt door efficiëntie waardoor op consoles goede resultaten behaald kunnen worden. De 'Fault Line' demo draaide op een enkele Geforce 580 kaart (twitter).
Onderstaand een video waarin een aantal mogelijkheden van de nieuwe Frostbite 2 engine gedemonstreerd zijn:


Hier is nog een presentatie waar ze verder op het technische aspect in gaan.


Links

April
interview met Patrick Bach

Februari en Maart
serie video-interviews in het optrekje van DICE
interview met Patrick Bach
interview met Patrick Bach 2
Onze goede vriend Patrick Bach
hier is hij op Youtube
Patrick Bach in Hd
serie interviews met Demize99 oftewel Alan Kertz
frostbite besproken
lekker losjes interview met Patrick Bach
nowgamer
ign
battlefield-inside
artikel in Game Informer
podcast
Interview over Back to Karkand expansion.

translucency (gdc)
culling (gdc)
belichting (gdc)
destructie demo (geen frostbite)Screenshots
Video's

[video width=700]YouTube: ‪Battlefield 3 PS3 VS PC Comparison Video Side by Side HD‬‏

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=KxWjH53NXms]

Video download: http://static.cdn.ea.com/...ult_Line_Full_Trailer.zip


FAQ

Wanneer is de release?
25 oktober 2011 in USA, 27 oktober in Europa. Open bèta in september.

Waar kan ik pre-orderen?
klik

Hoe zit dat met verschillende versies?
 • Battlefield 3
 • Battlefield 3: Limited Edition => Geeft recht op de Back To Karkand DLC die later gereleased wordt.
 • Battlefield 3: Limited Edition met Physical Warfare pack => Idem als hierboven, met extra een landafhankelijk pakket bestaande uit wapens/kleding/... Dit pakket wordt op een latere datum gratis beschikbaar voor alle spelers.
Is er een Commander functie?
Nee, wel is de squadleader terug aanwezig.


Systeemeisen?

Nog niet bekend, discussie erover is NIET gewenst... (Vandaar ook de sys. specs in de TS... ;) )

Welke klassen zitten in het spel?
klik


Eindnoot

Deze TS is nog in ontwikkeling. Indien er nieuwe informatie over Battlefield 3 verschijnt zal deze zo snel als mogelijk aan de TS worden toegevoegd. Post nieuwe info gerust in dit topic, maar vergeet mij dit niet te DM-en, zodat ik, mocht ik het over het hoofd zien, dit alsnog toe kan voegen in de TS.

[Voor 255% gewijzigd door Tsurany op 20-09-2011 15:15]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

priemt schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 14:00:
Ik wel :D
Als je vol tegen de zon in kijkt, krijg je volgens mij wel dat effect. Grijze tegels in de zon worden bij mij thuis dan ook heel erg licht van kleur.
Ze worden licht van kleur ja, maar niet fel wit. Kijk in het eerste stukje eens naar de deur, dat is een vrij donkere deur als hij dicht is en zodra hij open gaat is hij opeens fel wit. Ik zou bijna denken dat er licht vanaf komt. Dat heb ik nog nooit ook maar ergens mee gemaakt, dat de zon zo sterk is dat grijs gewoon fel wit wordt. Gedurende het hele filmpje variëren de kleuren van de tegels van fel wit naar donker grijs, afhankelijk van of de zon er op schijnt. Enkel wat ik nog storender vind, zodra de speler vanaf een andere hoek naar de tegels kijkt verandert het ook weer, dat gebeurt ook niet als je normaal buiten loopt en puur naar de tegels staart.
Ze willen zo met hun belichting opscheppen dat ze op alle punten doorgeschoten zijn en het verre van realistisch wordt. Zou je realistische belichting hebben dan zou het juist niet opvallen, nu valt het zo enorm op en dat komt door een totaal gebrek aan realisme.

Kijk anders eens naar dit plaatje:

Dit is een Moskee in Bagdad, een plek die dus qua stand van de zon volledig overeenkomt met de locatie in het filmpje. Je ziet nergens zulke overdreven witte kleuren zoals in het filmpje. Die boog vooraan heeft ongeveer dezelfde kleur als het dak maar je ziet nergens dat hij zo fel wit is dat je de details niet meer kan zien.

[Voor 16% gewijzigd door Tsurany op 16-03-2011 14:30]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Laat dat soort opmerkingen effe achterwegen oke?
powersmoker schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:28:
Als er iets heel duidelijk uit de interviews naar voren komt is dat ze met Battlefield 3 meer de kant van het realisme kiezen. Zowel in het geluid (soberder, documentaire stijl), als in het leveldesign (schaal, echte steden in plaats van een aantal huisjes), als het verhaal en voice-acting (zie Generation Kill), als grafisch design (gritty, grijzig).
En dat wil ik deels ook niet tegenspreken, maar dan valt het mij juist de belichting en het geluid zo enorm tegen. Ik heb dan niet in Irak rondgelopen maar ik ben wel op genoeg plaatsen in de wereld geweest en ik heb nergens een gebied gezien dat er zo uit zag als wat je hier zit, zo glimmend wit overbelicht. Als ik ergens geweest ben en mijn foto's zouden er allemaal zo uit zien zou ik eerder concluderen dat er wat aan mijn camera mankeert.
Qua geluid heb ik dan nog niet veel kunnen oordelen, maar als de soldaten zelf roepen dat er een .50 sniper gebruikt wordt op 50 meter afstand verwacht ik gewoon een schot te horen, zeker in een stad waar het geluid galmt.

En ik vind het wel typisch dat realisme altijd gelijk moet staan aan gritty en grijzig. Het is niet alsof steden opeens totaal van kleurstelling veranderen zodra er oorlog uit breekt.

Dat is bijvoorbeeld hoe een stad in Irak er uit ziet als de zon schijnt. Ik vond dat BF2 dat juist zo mooi neerzette, een omgeving waar vroeger mensen woonde en leefde, waar kleur en natuur aanwezig was en waar nu een oorlog werd uitgevochten.
Bulls schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:34:
Ik geef je wel gelijk dat er overal bloom enzo moet zitten, maar in het echt als je vanuit een donkere ruimte gelijk met je bek in de zon zit, dan moet je wel even 5 minuten met je ogen knijpen. En alles lijkt veel feller dan het is.
Dat je daar wel even last van hebt kan ik begrijpen, maar 5 minuten is toch wel erg overdreven denk ik. Ik heb er op Curacao nooit echt last van gehad, zeker niet zo overdreven als hier in het spel.
Maar dan hebben de soldaten in zulke landen altijd speciale zonnebrillen op, overal waar je kijkt op TV hebben de USMC gele of oranje zonnebrillen. Dus net als in BC2 in Atacama is alles veel te overdreven. Ik vind het prima dat je ogen moeten acclimatiseren maar dan moet het toch echt terug gaan naar normaal non-bloom.
De mogelijkheid om zonnebrillen te dragen zou een erg fijne toevoeging zijn, leuke unlock mogelijkheid voor level 2 of 3.
beany schreef op woensdag 16 maart 2011 @ 16:46:
Dat zal denk ik nooit lukken. Als je kijkt naar films, daar worden ook allerlei filters gebruikt om bepaalde kleuren te benadrukken of juist weg te drukken om een bepaalde sfeer neer te zetten. Saving Private Ryan vind ik daar een goed voorbeeld van. Het korrelige en bedompte draagt enorm bij aan de sfeer.
Ja en dat vind ik persoonlijk erg jammer. In elk ander spel (free roaming, racing, RPG, RTS,...) allemaal er op gericht om een mooie en realistische omgeving neer te zetten. Enkel de afgelopen jaren gaan shooters juist de film kant achterna om veel meer een actie gevoel te geven.
Ook als je met 10 verschillende camera's opnames maakt, heb je 10 verschillende sferen. Je kan het nooit zo krijgen alsof je er zelf bent, want in het echt is het altijd anders.
Dat klopt, maar je kan het wel benaderen. En hier zijn ze juist enorm de andere kant op geschoten.
Ik vind het goed dat ze met filters/belichting proberen een sfeer neer te zetten. Dat draagt bij aan de ervaring. En dat een ontwerper iets te enthousiast met het bloom effect is geweest... tja, hij zal er binnenkort wel mee uitgespeeld zijn en het iets terug zetten ;)
Ik denk niet dat hij het terug zal zetten, in BC2 hebben ze dat ook nooit gedaan, daar zijn sommige levels echt een ramp.

[Voor 19% gewijzigd door Tsurany op 16-03-2011 16:51]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


Anoniem: 395024

NIEUWE BF 3 VIDEO:

Battlefield 3: Gameplay [PC] Ep2 "Good Effect On Target"

YouTube: Battlefield 3: Gameplay [PC] Ep2 "Good Effect On Target"

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 395024 op 16-03-2011 17:19]

Ach vergeleken met de Russen zijn het maar amateurs he ;)

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • XanderDrake
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 10:17

XanderDrake

Build the future!

Tsurany schreef op donderdag 31 maart 2011 @ 11:46:
Duh. Basisuitrustig. Trampoline, rol prikkeldraad en een werpbijl. Anders kan je toch geen terroristen opsporen?


The only way 8)

Hephaestus: Xeon 2680 v2 - 64GB ECC QuadChannel - WD Blue 3D 1TB
Agon: Ryzen 3700X - 16GB DDR4 3200mhz - Gigabyte 1080 Ti - Sandisk Ultra 2TB
Non scholae sed vitae discimus Seneca

Aan diegenen die op Facebook zitten:
edit: tellertje (zal ik soms eens bijwerken, of een nieuwe post voor maken): 525.573 557.584 )


Ga naar http://www.facebook.com/battlefield om mee te helpen.

[Voor 54% gewijzigd door Asgaro op 13-04-2011 09:32]


 • KngfCnns
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-05 20:46
Help!!!! schreef op donderdag 14 april 2011 @ 22:57:
[...]

Bekende quote ja. For the better als je van meer van hetzelfde houdt. Denk dat BF2 een opgepoetste BFBC2 met vliegtuigen wordt.

Idd RIP voor de orgininele BF gameplay.
Ik krijg echt het gevoel dat jullie ouwe lullen zijn met te veel nostalgie. :P

PSN: llllIIIIllllIIIlIlI - Movies


 • XanderDrake
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 10:17

XanderDrake

Build the future!

maxers1973 schreef op donderdag 14 april 2011 @ 20:29:
"This is not Battlefield 2, so people might not love all the choices that we've done," said Bach.
Tuurlijk is het geen BF2. Kijk bijv. naar de single player. En als Commander niet in volle glorie terug komt zal ik er ook geen nachtje minder op slapen heur.

BF2 PC gameplay rest in peace.
Anders ga je dat toch gewoon spelen?
Asgaro schreef op donderdag 14 april 2011 @ 21:59:
Kzit met een 8800GTX, speel er BFBC2 mee op Medium aan 50-60 FPS fzo en ben niet van plan voor BF3 een nieuwe kaart te halen, tenzij de game niet meer boven de 40 FPS komt.
Punt is dat BC2 op medium op een 8800GTX nog steeds mooier is dan BC2 op een Xbox360.

Maar een game zoals dit is een belevenis, net als Crysis 1 destijds. Het opent je ogen voor al de ontwikkelingen die hebben plaats gevonden, hardware dan wel software. Het mooiste van het mooiste, de grafische apex van 25 jaar FPS gaming.

Ik ga er in mee hoor: mijn 8800GTS G92 kocht ik destijds mét Crysis erbij. Later heb ik er nog een 8800GTS bij geprikt in SLI. Als BF3 uitkomt is respectievelijk 4 en 3 jaar geleden. Tijd voor een nieuw videokaartje :)

Hephaestus: Xeon 2680 v2 - 64GB ECC QuadChannel - WD Blue 3D 1TB
Agon: Ryzen 3700X - 16GB DDR4 3200mhz - Gigabyte 1080 Ti - Sandisk Ultra 2TB
Non scholae sed vitae discimus Seneca


 • Energy99
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 11-04 16:23

Energy99

NRG <3

Uit de 'My Life' trailer vond ik dit stukje echt geniaal.. als die soldaat op de grond half gedesorienteerd naar zijn geweer zit te zoeken.. echt een filmmomentje _/-\o_

\O/ weeeee =[specs]=

Tsurany schreef op woensdag 20 april 2011 @ 18:17:
Maar juist in Special Forces zaten veel nachtlevels en dat voegde echt wat toe, zeker met de huidige belichting is het ideaal voor mensen die meer willen dan lomp knallen en die graag een stukje tactiek willen. Voeg iets toe als zaklampen, nachtkijkers, flashbangs en laserstralen en je kan het heel tactisch spelen. Moet je de afweging maken tussen nightvision voor beter zicht met als risico dat een flashbang je fataal is, de afweging maken tussen zaklamp voor beter zicht met als nadeel dat je een beter doelwit bent.
My thoughts exactly!
En er zijn zeker nog veel mensen die hiervoor open staan:

 • Stewie!
 • Registratie: September 2001
 • Nu online

Stewie!

Keen must die!

Als je op de site zit, naar een andere pagina gaan, dan krijg je bij terugkomst een mogelijk of je hem "toch nog wilt kopen".


 • pannekoek141
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 06-04 13:50


@Ellos
Kun je hier nog wat mee
dit is waneer ik de code in heb gevoerd en daarna op f5 druk
inclusief VISITOR VERWIJDEREN

Werk je nog aan de app :D

ben een beetje zenuwachtig
ik hoop dat als dit lukt dat ze het maar zo laten

[Voor 20% gewijzigd door pannekoek141 op 23-04-2011 02:23]

Suh dude


 • madmaxnl
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 14-05-2021
Cockpit view in BF3 :o

Bron

[Voor 31% gewijzigd door madmaxnl op 23-04-2011 18:05]

Haha, de DICE devs hebben in het verleden al een paar keer subtiele spottende comments gemaakt betreffende de consoles, en hier nog eens een ;)

Repi is een Frostbite engine developer.

(ben geen trolling PC elitist, want heb ook PS3 en ik waardeer dat platform enorm voor z'n exclusives)

edit: interesting bits:
[Voor 38% gewijzigd door Asgaro op 11-05-2011 22:14]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Vage pics (waarschijnlijk concept) van Karkand pack:gevonden op http://planetbattlefield.gamespy.com/

Benieuwd naar de karkand update #2 die (wrschlk) morgen uitkomt.
Tsurany schreef op woensdag 18 mei 2011 @ 09:18:
@ XanderDrake: Koppel Battlefield 3 als non-steam game aan steam, kunnen ze ook zien dat je speelt en kunnen ze je joinen via de ingame functie van Battlefield 3.
Ben je zeker dat dit zo werkt? Ik dacht dat er dan verschijnt "X speelt non-Steam game", en dus niet de exacte naam van de game?

edit: net eens getest en ik krijg toch dit:

[Voor 12% gewijzigd door Asgaro op 18-05-2011 13:27]


 • Rynji
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 18-03 07:59
New blog stukje over Back to Karkand:
http://blogs.battlefield....ive/2011/05/18/B2K-2.aspx

[Voor 46% gewijzigd door Rynji op 18-05-2011 17:37]

i7 8700k @ 5GHz - GTX1080Ti - 1440p@144Hz Inventaris


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jeroenneman
 • Registratie: December 2009
 • Nu online

Jeroenneman

Pre-order/Early Acces: Nee!

Donker:

BFBC2 donker:

[Voor 49% gewijzigd door Jeroenneman op 22-05-2011 12:04]

| Old Faithful | i7 920 @ (3,3Ghz) / X58 UD4P / GTX960 (1,550Mhz) / CM 690 | NOVA | i5 6600K (4,4Ghz) / Z170 Pro Gaming / GTX 960 (1,500Mhz) / NZXT S340


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jeroenneman
 • Registratie: December 2009
 • Nu online

Jeroenneman

Pre-order/Early Acces: Nee!Zo kan het ook, lijkt mij spannender om te spelen.

[Voor 45% gewijzigd door Jeroenneman op 22-05-2011 12:09]

| Old Faithful | i7 920 @ (3,3Ghz) / X58 UD4P / GTX960 (1,550Mhz) / CM 690 | NOVA | i5 6600K (4,4Ghz) / Z170 Pro Gaming / GTX 960 (1,500Mhz) / NZXT S340


Acties:
 • 0Henk 'm!
Battlefield 2 Special Forces:

Dus wat dat betreft maak ik me geen zorgen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


Acties:
 • 0Henk 'm!
Zoals Jeroenneman aantoont met die eerste screen, is Metro 2033 inderdaad een game die toont hoe het wél eens mag zijn qua belichting! ;)

Ik ben dus ook voor het idee dat er in BF3 nights maps zijn waar flashlights en nightvisions goed gebruikt kunnen worden.

edit: Maar ook niet té donker: in BF3 wil ik - als ik met mijn flashlight schijn - wel wat meer zien dan enkel een cirkel met diameter van 3 meter zoals hier.

[Voor 34% gewijzigd door Asgaro op 22-05-2011 13:21]


Acties:
 • 0Henk 'm!


Ik denk dat dit jammer genoeg singleplayer zal zijn. Maar toch sluit ik multiplayer niet 100% uit.

Vorig jaar was er bij de EA press conference een mobile booth met een stuk of 15 console set-ups dat van boven het podium neerdaalde. En er was dan een live multiplayer sessie. (edit: was Crysis 2 dat ze speelden)

Misschien gebeurt dit nu voor BF3, aangezien EA met deze game groots wil uitpakken. :)

edit: zie ook wel wat uit naar NFS: The Run. Deze gebruikt namelijk de FrostBite 2 engine!

[Voor 12% gewijzigd door Asgaro op 24-05-2011 21:50]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • d_star
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 21-05 20:08

d_star

Maharadja of the Year :-/

Er is een nieuwe pre-order pack beschikbaar!;)

Intel Core 2 Quad Q6600, Asus P5K, 4x1GB Corsair XMS2 PC2 6400 CL4, Asus 8800 GTS 512 MB, Creative Audigy 4, Vista Home Premium 32-bits


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • roy-t
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 18-05 16:18
Kwam net via een tweet van een van de developer op dit plaatjeHet laat mooi de nieuwe "Massive Dynamic Lighting" techniek zien, ik heb nog nooit een explosie zoveel effect zien hebben op particles. Ook is het zo dat er mogelijk Fractional Anti Alliasing komt (AA modes als 4/3 ipv 2x 4x 8x) http://timothylottes.blog...erfeed&utm_medium=twitter

Ja BF3 wordt echt het sumum van techiek volgens mij. * roy-t heeft al een idee wat voor PC hij voor de zomer gaat kopen hiervoor.

[Voor 6% gewijzigd door roy-t op 27-05-2011 20:31]

~ Mijn prog blog! ~ @RoyTries

Anoniem: 160457 schreef op zaterdag 28 mei 2011 @ 00:00:
Zo weinig FPS op die settings met een 8800GTX / Q6600?
Heb je wel die gossamers tool gebruikt, zodat je DX9 kan forceren, en vsync uit?

Kamaraat van mij heeft een gelijkwaardig systeem en speeld met alles @ high/1680x1050 en loopt prima.
Ik gebruik een andere configuratietool, van een of andere clan.


Is het verschil tussen DX9 enforcen of niet dan zo groot? Ik herinner dat ik dat vroeg zo eens deed, maar niet dat het zoveel verschil maakte dacht ik.
Vsync sta uit.

Ik had vroeger res van 1680x1050 en denk dat ik toen ook niet alles op high zette.

edit: zal DX9 dan eens testen als ik nog is speel, hopelijk heb je gelijk ;)

[Voor 5% gewijzigd door Asgaro op 28-05-2011 00:16]


 • Adanteh
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 05-05 20:01
Mensen, er is geen enkele informatie beschikbaar over de specs. View distance lijkt erg hoog dus wat grafisch geheugen zal wel nodig zijn. Voor de rest heel wat post-processing effecten dus snelheid is ook erg belangrijk. Vooral die dingen zoals blur, lighting en dat soort spul gaat er in hakken.

Anyway, voor de duidelijkheid. Back to Karkand is NIET een mappack. Het is een expansion zoals ook Vietnam is voor BC2. Er komen speciale wapens vanuit BF2 voor. Kans is groot dat het dus ook afgesplitst gaat worden qua servers. Of je alleen de BF2 wapens kan gebruiken in Back to Karkand is volgens mij niet bekend. Zelf zou ik dat heel jammer vinden. Kennelijk worden de menus niet afgesplitst zoals in Vietnam.
Ook al zijn er gigantisch veel pre-orders, je zit wel al met fragmentatie vanaf dag 1.

Physical warfare packs hebben verschillende content voor andere landen. Wat nu is aangekondigd is voor de UK en momenteel alleen beschikbaar als je besteld bij Game/Gamestation.

En bijna vergeten:

[Voor 7% gewijzigd door Adanteh op 28-05-2011 01:30]

Terug wat nieuwtjes :)


(edit: op de vraag net hierboven, heeft de developer niet geantwoord)

[Voor 42% gewijzigd door Asgaro op 29-05-2011 17:59]


Acties:
 • 0Henk 'm!via http://store.steampowered.com/hwsurvey (zijn nog veel meer stats as deze te vinden)

Dit zijn stats van de Steam hardware survey. Wordt maandelijks geupdated.

Denk wel dat dit representatief is voor de doorsnee PC gamer. (In de veronderstelling dat de meeste wel eens Steam geinstalleerd hebben op hun huidige gamepc de afgelopen jaren) En zeker voor de FPS gamers, aangezien CoD MW2 en BO verplicht Steam installeren. (Je hardware config wordt automatisch gesubmit als je Steam installeert.)

Frostbite 2.0 zal enkel Windows Vista en 7 ondersteunen. Ook enkel DX10 en 11, geen 9.

- Qua operating system zitten de meeste gamers al redelijk goed. Circa 22% dat niet zou kunnen spelen (vd Windows platforms), maar ik veronderstel dat daar veel hardcore Counterstrike gamers onder zitten die WinXP hebben om 200fps te halen. :+

- Qua geheugen hebben de meesten het wel op orde. Vraag mij wel af of 2GB niet gaat krap worden ,das af te wachten.

- Qua aantal cores: denk dat deze engine écht zijn voordeel haalt uit een quadcore, dus valt af te wachten hoe groot het verschil is tov dualcore.


- Maar op bovenste tekening: 56% is DX10 ready. Maar slechts 5.6% is DX11 ready. Vind ik wel wat aan de lage kant!

Voor zover mijn analyse. :9

[Voor 6% gewijzigd door Asgaro op 29-05-2011 18:20]


Acties:
 • 0Henk 'm!
Tsurany schreef op zondag 29 mei 2011 @ 18:30:

[...]

Vind je? Er zijn tot nu toe geen tot weinig games die uberhaupt nut hebben bij een DirectX11 GPU en er zijn ook maar weinig spellen die een echt recente GPU vereisen. Een GPU van een jaar oud voldoet momenteel nog prima, is niet echt een noodzaak om te upgraden.
Welja, ik vind het eerder weinig als ik denk aan het beeld dat er rond PC gamers hangt. Het beeld van "elite master race":

:+

Maar ik heb dat gevoel waarschijnlijk omdat ik veel op fora zit, waardoor je automatisch met de meer goed uitgeruste gamers in contact komt. :)

Dus toch mooi om te zien dat ik bijlange niet de enige ben die nog niet DX11 ready is. :)

(En no offence bij dit alles aan de wel goed uitgeruste gamers, dan is hun volste recht. En hun hardware neertypen heb ik ook wel begrip voor.)

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ


Wel nice gespot door iemand in de trailer.

DICE lijkt wel op elk detail te letten :).

Weet iemand of de AK-101, AK74 er in zit?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Tsurany schreef op zondag 05 juni 2011 @ 00:46:
Afgezien nog van het feit dat het nogal lastig is iemand aan z'n verwondingen te helpen met een LMG die je constant mee moet zeulen :p
Dan nog na gaan dat je nog munitie banden bij draagt, en nog wat verband materiaal (medic spullen). ;)

LMG (M249) - USMC Soldier

Check hoe groot dat wapen is.

En een combat medic met bepakking:


Combineer de 2, en je hebt iemand die niet meer kan lopen. :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Hahahaha medics met shotguns, dat zou leuk worden.
Battlefield 3 Booth Preview

[Voor 60% gewijzigd door Nemean op 05-06-2011 03:17]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Via Facebook Battlefield

Ik veronderstel dat de hoogste bieder die plek krijgt?
EA kijkt niet op wat geld voor deze game hé :D

Acties:
 • 0Henk 'm!


Screencap van de HUD, net even gemaakt. Geeft goed duidelijk aan hoe de HUD in elkaar steekt. Ik ga ook even de trailer door om te kijken welke wapens terug te vinden zijn.

[Voor 19% gewijzigd door Tsurany op 06-06-2011 23:26]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Nog 2 nieuwe screens:
deze is uit de mp in Parijs

Deze is sp


Verder lijkt er een Health systeem in de HUD rechtsonder te zitten (zie plaatjes op http://www.battlefield3.nl/ )

[Voor 17% gewijzigd door priemt op 07-06-2011 08:03]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 160457

En ook dat geluid van die tank en de inslagen, zeer mooi gedaan:P

Trouwens, op de blog, zie ik daar nou BF3 MP beelden, op de foto's waar ze laten zien hoe ze alles aan het opstellen zijn.

http://www.battlefield.com/battlefield3/blog/bts-setup

Deze bijvoorbeeldJe ziet linksbovenin zo'n message als er iemand gekilled is, lijkt wel een donkere map, iets waar sommigen hier op gehoopt hadden.

[Voor 32% gewijzigd door Anoniem: 160457 op 07-06-2011 09:31]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ


Grote scope.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • steffeh
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 21-05 00:07
Maakt Battlefield 3 gebruik van een health systeem?

[Voor 23% gewijzigd door TheZeroorez op 07-06-2011 11:59]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ:)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • icn
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 22-05 16:18

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Tsurany schreef op dinsdag 07 juni 2011 @ 11:53:
[...]

Ik beweer ook niet dat jij dat zegt, maar 'met gemak' is net wat anders dan dat het kan, ik denk niet dat wanneer je systeem net snel genoeg is voor Bad Company 2 je met gemak Battlefield 3 zal draaien, ik denk dat het dan heel krap wordt.

Hopelijk wordt het reviven niet zoals Battlefield Play4Free waarbij je direct weer vol ammo hebt :P
True, miscommunicatie zullen we het daar ophouden ;)?

Overigens:


MW3 gaat faalen ze hadden geen dinosaurussen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 298685

zippy1990 schreef op dinsdag 07 juni 2011 @ 12:56:
[...]


zeik niet man, kan tie makkelijk
Beetje vriendelijk blijven, en normaal reageren word vaak wel gewaardeerd :).

Maar om te vragen of het het of niet kan draaie, zie onderstaand ( Gepost een paar berichten eerder):


Daar heeft een Dev. van dice gezegt dat een GTX570 goed te spelen is voor High settings. Daar is niet gepraat over resolutie('s), en / of aa, maar je verwacht dus Medium tot medium/High settings :).

Acties:
 • 0Henk 'm!
Het is natuurlijk ook erg belangrijk hoe de sniper er qua character uit ziet, dat kan ook veel verschil maken. Zelf opteer ik voor het volgende om snipers interessanter te maken:

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • thommich
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 22-05 22:20
Ik ben erg benieuwd!


Poll: Welke class zal jij voornamelijk spelen?
Assault/Medic
Support
Recon
Engineer
Weet nog niet/Afwisselend
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

edit: En zeg misschien ook waarom?

Ikzelf heb gekozen voor support. Ik houd wel van ondersteunend vuur voor m'n team. Ben niet echt het rambo-type zeg maar... :)

[Voor 11% gewijzigd door thommich op 08-06-2011 14:47]


 • Ruben Portier
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 14-05 06:26
EnigmaNL schreef op dinsdag 07 juni 2011 @ 23:12:
[...]


Huh? Nee hoor... Je soldier uit Battlefield 2 wordt niet meegenomen naar BC2 of iets dergelijks.

Waarschijnlijk moet je gewoon weer een nieuwe soldier maken.
Nu even een bewijs (nouja, een super groot bewijs is het niet. Maar ik zweer het op het graf van m'n moeder dat het waar is hetgeen ik hier vertel). Het is namelijk zo. Ik had mijn eerste BF game, Battlefield 2142. Daarin is mijn game-key gekoppeld aan mijn EA-account. Bij het aanmaken van een soldier (ingame) ging alles normaal. Heel veel later heb ik BC2 gekocht. De game-key is gekoppeld aan dezelfde EA-account. Bij het starten van het spel moest ik geen soldier maken omdat ik er al 3 had. Mijn 3 soldiers van BF2142. Deze waren allemaal level 1 te beginnen enzo. Dus eigenlijk net zoals je een nieuwe soldier zou aanmaken.

Omdat niemand dit geloofd heb ik na lang zoekwerk (op google enzo niets over gevonden) denk ik toch wat ontdekt. Bij het inloggen op profile.ea.com kan ik de aangemaakte soldiers zien. Dit zijn er al heel wat mede door bv. games als BFP4F, ook de EA-main account hoort daar bij enzo. Maar wat me opvalt. De 3 accounts die automatisch van BF2142 naar BC2 overgenomen waren krijgen onder hun naam de tekst (Battlefield-gebruikersnaam). Ook is er een 4de account met deze tekst er onder. Deze soldier is aangemaakt door mijn broer ingame op BC2. Volgens mij wil dit dus zeggen. Alle soldiers met die tekst (Battlefield-gebruikersnaam) onder de naam van de soldaat krijg je automatisch in de meeste Battlefield games. Niet alle, want in PF4 had ik dit niet. Waarschijnlijk omdat zij een ander soort systeem hebben met accounts daar enzo.

Om nog een klein beetje extra bewijs te leveren:


Ik heb mijn bewijs geleverd, ik hoop dat jullie mij nu gaan geloven. Misschien iemand die eens kan proberen in te loggen met zijn EA-account om te kijken of zij ook diezelfde tekst onder hun BF soldiers hebben staan? Een reden waar ik me net op bedenk waarom je de soldaten van een andere BF game niet kreeg op bv. BC2 zou kunnen zijn omdat je een andere EA-account gebruikt hebt. Of omdat je geen soldaten hebt met de tekst: (Battlefield-gerbruikersnaam) er onder. Maar ik heb geen idee hoe je die tekst er onder krijgt of hoe je die kan verwijderen. Want ik vind het eigenlijk zelfs niet zo prettig overal de zelfste soldiers.

Graag reacties ;)

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Heb je dit knopje wel eens gezien? http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/edit.gif
Werkt heel goed hoor, moet je maar eens op drukken.

Bovendien kan dit ook DLC betekenen of een uitbreiding, DICE zal het echt niet verkloten.

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Deze is een beetje onbekender, maar toch echt een Battlefield titel :P

 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
De Command Rose was een roos vormige feature in BF die je activeerde door op 'Q' te drukken.

Commando's konden daarmee supersnel worden geselecteerd.
Check:

[Voor 10% gewijzigd door priemt op 10-06-2011 08:55]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

EnigmaNL schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 14:12:
Ik zou wel graag high capacity magazijnen zien trouwen, wellicht ook geclassificeerd als attachement om zo een slot te vullen.
*Laat high capacity magazijnen met EnigmaNL trouwen.* ^) :+

High capacity magazijnen, ik moest overigens zeggen in de Fault Line zag ik toch wel een aardig hoeveelheid ammo.


Uit de multiplayer footage lijkt het wel in ieder geval minder:


http://forums.electronica...-multiplayer-footage.html
Er zitten toch een paar serieuze kiekens onder die moderators hoor. Mijn post krijgt de stempel Off-topic/Irrelevant 8)7

 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Ik weet niet of dit trouwens al bekend is, maar op die stream bij Ustream werden ook de trailers besproken. Dit is een multiplayer map gezien vanuit een jet die iemand aan 't besturen is. Voor als je het niet wist, dit zijn aangestoken olievelden.

Tot dusver zes multiplayer maps: back to karkand (4 maps), Operation Metro en deze nu dus.

spoiler: Foto van de map die nu nog bekend staat als ,,burning oil fields"
Uniciteit schreef op zaterdag 11 juni 2011 @ 22:58:
[...]

Ik denk dat de PS3 en Xbox 360 elk 1 map krijgen, maar niet dezelfde. En de PC... allebei of één van die twee mappen. Dat deden ze toch ook bij Bad Company?
Even opgezocht en inderdaad. PC was Port Valdez en PS3 was Arica Harbor. Xbox niet zo snel kunnen vinden, maar maakt ook niet uit. Zou dan inderdaad zo kunnen zijn dat elk platform een eigen map krijgt.
mrc4nl schreef op zaterdag 11 juni 2011 @ 22:59:
was er ook geen map in bf2 genaamt operation smoke screen?
lijkt er sprekend op :)

Zat in Euro Force expansion.
mrc4nl schreef op zaterdag 11 juni 2011 @ 22:59:
en btw misschien tijd voor deeltje3?
Want?

[Voor 21% gewijzigd door Tsurany op 11-06-2011 23:07]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


Acties:
 • 0Henk 'm!

Een mock-up van Battlefield 3 op de WiiU, zou wel ontzettend nice zijn als je zo zou kunnen spelen :D

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

PS3 footage ziet er goed uit! Al die tijd hebben we al een klein beetje PS3 footage in de trailers gezien:Op ongeveer 0.49: YouTube: ‪Battlefield 3 E3 2011 Frostbite 2 Trailer [HD]‬‏

 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Alle PS3 footage uit de Frostbite 2 trailer (1080p). Voor zover bekend is er geen Xbox footage beschikbaar.

LET OP: PS3 FOOTAGE, GEEN PC FOOTAGE![Voor 7% gewijzigd door Uniciteit op 13-06-2011 00:05]


 • Rynji
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 18-03 07:59

Niet van mij

[Voor 10% gewijzigd door Rynji op 14-06-2011 00:15]

i7 8700k @ 5GHz - GTX1080Ti - 1440p@144Hz Inventaris


Via YouTube: ‪Battlefield 3: Multiplayer Hands-On Impressions Vlog Featuring redd_dragons (E3 2011)‬‏
d0n7bl1nk is een populaire BFBC2 commentator (10.000 subscribers sinds vorige maand fzo)

edit: video is ook een aanrader op zich.

[Voor 6% gewijzigd door Asgaro op 15-06-2011 11:48]


 • Twixell
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 09-05 00:23
Anoniem: 160457 schreef op vrijdag 17 juni 2011 @ 13:19:
[...]


Das wel jammer, hopelijk is dit in de MP niet, dat je granaat licht geeft als je hem weggooit.
BFBC2 zag je in je beeld(net als je bij veel andere shooters ziet) een indicator in het oranje waar granaten zijn..misschien is het alleen bij je eigen granaten in BF3?
More news incoming! :*)http://dl.dropbox.com/u/2648/dice3.JPG

http://dl.dropbox.com/u/2648/dice4.JPG
etc

You show respect, you earn respect. ;)

edit:

Grenade cooking was net zo leuk om handig in te worden...
En zélfs CoD heeft het :o

[Voor 23% gewijzigd door Asgaro op 17-06-2011 13:35]Dit is niet van de E3, ik citeer:
The huge Battlefield 3 booth at Dreamhack!

Via https://www.facebook.com/battlefield

Ben benieuwd naar nieuwe info!

[Voor 5% gewijzigd door Asgaro op 18-06-2011 17:24]


 • roy-t
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 18-05 16:18
Nieuwe DLC:is een photoshop van 1 van de BF3 devs

[Voor 16% gewijzigd door roy-t op 18-06-2011 11:14]

~ Mijn prog blog! ~ @RoyTries


 • thommich
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 22-05 22:20
Let's change the subject! :)

Een poll!

Poll: Naar welke game-mode kijk je het meest uit?
Team DeathMatch
Rush
Conquest
Co-op
Single Player
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

[Voor 6% gewijzigd door thommich op 18-06-2011 23:16]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Reiben
 • Registratie: Juni 2011
 • Niet online

Reiben

Private First Class

Poll: Setting voor Battlefield 4?
Pre-1900
World War 1
World War 2
Vietnam
Modern warfare
Near future
Far future / Sci-fi
Post-apocalyptic
Iets anders, namelijk:
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

 • icn
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 22-05 16:18
mischien zoiets als dit even proberen........ik zeg 120 frames


 • Adel_F16
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 10:19
Hier ook nog het een en ander wat interessant is:

Quick- en equip-knife beschikbaar in BF3

Het nieuws vliegt om de oren en is slechts kwestie van uit de lucht pakken. Alan Kertz aka Demize99, Senior Gameplayer designer van DICE, antwoordt op zijn Twitter een aantal belangrijke vragen. Dit keer gaat het om hoe je je knife (mes) en granaat kunt gebruiken in het spel. Daar waar je in de Bad Company serie je alleen de mogelijkheid had tot quick knife, waarbij met één druk op de knop meteen je mes tevoorschijn haalde en gebruikte, moest je het in de andere Battlefield titels eerst selecteren d.m.v. het scrollen of snelle toets om vervolgens daarna nog te klikken voor gebruik.

Voor beide liefhebbers goed nieuws, op de PC zal in het uiteindelijke spel namelijk mogelijk zijn om je mes te selecteren (equip-knife) of met één druk op de knop meteen gebruiken (quick-knife). Het maakt echter voor de snelheid van het steken niet uit, het gaat beide even snel. Je voordeel haal je dus puur uit het 'tevoorschijn' halen van je mes. Het selecteren van je mes kan overigens ook zoals vanouds door te 'scrollen'.

De reden voor het implementeren van deze beide functies ligt voor de hand volgens Demize99 in een tweet, er zijn namelijk mensen die liever met een mes in de hand lopen en waarom zouden we deze spelers benadelen? 'Laten we ze beide houden!'.


Tot slot, geldt dit ook voor het gebruiken van een granaat. Je kunt of je granaat eerst selecteren en dan gooien of meteen zoals in Bad Company(2) d.m.v. één toets direct gebruiken.

Opmerking: Voor de X360 & PS3 versie geldt dit uiteraard niet, doordat er te weinig knoppen zijn zul je in deze versies alleen gebruik kunnen maken van quick-knife en quick-throw van granaten!

En

"Squad leaders kunnen op alle Squad Members spawnen"

We hebben eerder gezien op beelden die zijn verschenen tijdens de E3, maar het is nu echt zeker met nog wat extra informatie. Battlefield 3 Senior Gameplay designer Alan Kertz, beter bekend als Demize99, bevestigde onlangs via Twitter dat Squad Members inderdaad alleen kunnen spawnen op hun Squad Leader. Dit is precies zoals we in Battlefield 2 gewend waren, maar het houdt hier niet op.

Terwijl de Squad Members alleen op hun Squad Leader kunnen spawnen, kan de Squad Leader juist op iedere member binnen zijn squad spawnen. Volgens Kertz heb je hierdoor een mooie balans tussen de squad systemen in de Bad Company serie en andere Battlefield titels.BRON: www.battlefield3.nl

Ook staat er op die site dat bf3 meer voertuig unlocks krijgt, maar dat is logisch.
Dear BF3 fellows! Gelieve allen te voten op BF3 hier http://e3.gamespot.com/sp...-2011/nominees/index.html
Klik op elk van de 6 categorieën naast de game, vote and let's win this shit! >:)

edit: ik geloof m'n ogen niet! Dit is voor Best Shooter:


Ik dacht dat MW3 nog qua populariteit zou winnen, zeker op Gamespot!
Hopelijk representeren de sales dit plaatje.

[Voor 36% gewijzigd door Asgaro op 21-06-2011 21:34]


 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
In de UK is vandaag de PSM3 uitgekomen met 10 pagina's (bekende) info over BF3.
Dit plaatje had ik echter nog niet gezien:


bron

 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
De 12 pagina's over BF3 uit de PSM3 staan hier online

Enige nieuws wat ik er zo snel uit haal is dat de Co-op 10 levels heeft.

En verder nog dit:


[Voor 30% gewijzigd door priemt op 23-06-2011 13:47]


 • vinom
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 10:51

EDIT: Zie net dat dit plaatje ook in de blog staat.

[Voor 30% gewijzigd door vinom op 30-06-2011 19:04]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 241585

The Great HooD schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 16:21:
[...]


Lol. Met een sniper kan je wel degelijk aanvallen en ben je zwaar in het voordeel van assault, speel zelf ook altijd recon. Het hatelijke is alleen die campers die overal zitten in de bosjes genesteld zitten. Dat vind ik hatelijk, en niet als ze in het andere team zitten, nee dan is het makkelijk kills maken. Maar vooral als ze in je eigen team zitten :r
Zomaar lukraak wat sniper plaatjes:Ofwel, ik zie het probleem niet zo van snipers (met ghillie suit) die zich in de bosjes verstoppen. Een sniper heeft genoeg zwakke plekken, probeer hem daar dan ook op te pakken...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
vinom schreef op zondag 10 juli 2011 @ 01:01:
Gezwets allemaal...als je de game leuk vind koop je hem gewoon, ongeacht Steam of geen Steam.
Idd. Je zult zien, al die lui die zeggen dat ze een game niet kopen, lekker op dag 1 aan het spelen zijn.
Herinnert iemand zich de MW2 boycott nog? :D

ProCeela schreef op zondag 10 juli 2011 @ 01:06:
Ja inderdaad best gek , al moest ik battlefield 3 met floppy's installeren , als ik hem maar kan spelen.
Dat zou zo'n 10.000 floppy's zijn, dan kun je vast volgend jaar wel spelen. :)

[Voor 34% gewijzigd door unfor op 10-07-2011 01:13]


 • Rynji
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 18-03 07:59
Breakdown – Battlefield 3 Character Models
http://www.offdutygamers....ial&utm_campaign=wordtwit

i7 8700k @ 5GHz - GTX1080Ti - 1440p@144Hz Inventaris


 • Jaapoes
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 18-05 13:14

Product Information
Ideal for deployment in desert environments, dusty sandy conditions, or use when exposed during vehicle top cover work. i.e. AFV commander.

[MSI B550 Tomahawk][Ryzen 5800X][Kraken X62][32GB G.Skill][3080 TI Ventus][Samsung 970 EVO][NZXT H550i][LG 27GL850]


 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Anoniem: 30795 schreef op donderdag 14 juli 2011 @ 14:49:
[...]


Ik denk zelf dat je 3 soorten cheaters hebt:

1: Lui die gewoon niet goed genoeg zijn en zich daar nogal aan irriteren. Vervolgens gaan ze cheaten en houden ze zichzelf de spiegel voor dat ze goede spelers zijn.

2: Het type bushokjes sloper / ruzie maker, het soort dat het eigenlijk altijd de lol voor anderen wil verpesten, online of irl...

3: Mensen die eigenlijk nooit cheaten maar het gewoon een keer willen uitproberen.
Ik denk eigenlijk dat cheaters mensen zijn die vaak gepest zijn.
En zo anoniem anderen terug kunnen pesten door de game voor anderen te verpesten..
IRL zijn het lieverdjes/doetjes, maar de online anonimiteit is de perfecte manier om anderen te pesten.
Hetzelfde zie je vaak met hackers en mensen die trollen/flamen op fora.

[Voor 8% gewijzigd door unfor op 14-07-2011 19:04]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • immortalsean
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 13-01-2017
gelijk maar even een protest-plaatje gemaakt:


 • Aardschok
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 07-11-2017
Asgaro schreef op dinsdag 19 juli 2011 @ 16:29:
@Stewie: Kan jij niet meer licht scheppen op de betekenis van de benaming "physical warfare pack"? :)

Ik had enkele maanden terug in een Battlefield blog post is iets gelezen in de trant van "remember, it's a very physical pack" maar dieper werd er nog niet op ingegaan.
Wie weet een fysiek gadget zoals bij de CoD Prestige edition het geval is?
Het is al lang bekend wat het warfare pack precies inhoud.
Heb je de de Topic Start nog niets gezien soms? 8)7
Iets ander plaatje overigens maar zelfde info als in de TS

"Death is the greatest kick of all, thats why it´s saved for last"


 • DutchManticore
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 22-05 22:23
Niemand hoeft iets te missen.
Gewoon als je tijd of zin hebt even op youtube "battlefield 3 alpha" intikken.

Wordt continue geupload (en verwijderd helaas :P).

Hier nog twee screens die bewijzen dat er weapon en voertuig unlocks zijn?

I5 8600k 4.8hgz 16GB DDR4 3000mhz MSI GTX1080Ti Gaming X MSI Optix MAG27CQ 1440p 144hz T-mobile 500/500mbit


 • priemt
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Tsurany schreef op vrijdag 22 juli 2011 @ 09:18:
Dat Destruction 2.0 ziet er in sommige filmpjes echt gigantisch lame uit. Grote blokken die omlaag vallen en gewoon door de grond heen weg vallen, dat is tegenwoordig toch te idioot voor woorden.


t is een alpha release mensen...
Om te testen en niet om te showcasen.

Ik ben al blij dat we uberhaupt nieuwe footage zien.

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online


Geen quickscope helden meer, tenzij je tenzij je fatsoenlijk kunt mikken :)

 • Rynji
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 18-03 07:59
mrc4nl schreef op zaterdag 23 juli 2011 @ 15:27:
[...]


wat is field of view nou precies?. ik zie geen verschil als ik het aanpas. (in bfbc2)
wat zou er veranderen als ik m extreem hoog zet bijv?

i7 8700k @ 5GHz - GTX1080Ti - 1440p@144Hz Inventaris


 • NTH
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 15-04 11:47
Nemean schreef op dinsdag 26 juli 2011 @ 11:00:
Enige Battlefield 1942 mod die ik heb gespeeld is Forgotten Hope, op de hslan server. Altijd fun! Hele goeie mod, zou het zo weer spelen als er nog veel servers online waren. Maar helaas.
Je hebt nu Forgotten Hope 2 die net een nieuwe release heeft gehad

En wat betreft de servers, dit is een screenshot van 12.10 in de middag, niet echt toptijd voor Europeanen, maar toch lekker druk voor een mod van een 5 jaar oude game. En vergeet niet dat er nu ook een 126 players server. Dat zorgt erg voor cinematische belevingen. Zie ook het draadje hierOT
Zover ik weet komt er geen Artillery in BF3, zoals de manier waarop BF1942 of FH2 dat heeft. :-(

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Uhhh ga van de week wel ff kijkuh of die opgepoetste BFBC2 Battlefield Alpha een beetje te niften is... }:O

PC Specs
Asus Crosshair VI Hero 370X | AMD 3700X | 16GB DDR4 3200C14 B-die | ASUS RTX 3080 TUF OC | Crucial M500 240GB SATA | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM850x |


 • Sjoohnnie
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 19-05 23:04
Tsurany schreef op woensdag 27 juli 2011 @ 21:55:
In de Bad Company 2 demo kon je ook maar tot level 11 ofzo, dus je had daar idd ook lang niet alle unlocks te pakken.

Klopt het trouwens dat de Support dus een assault rifle en een sub machine gun heeft?
Klopt, hoogste rank op het moment is iemand die rank 48 is.

http://www.youtube.com/user/Sjoohnnie


 • fast-server
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 18-05 07:04
Battlefield is een tactische shooter waarbij je moet nadenken, COD is een arcade shooter voor simpel knallen.

Het is jammer dat Dice Battlefield nu meer op het laatste wil laten lijken :'(

Ter illustratie:

Gemiddelde Battlefield speler
Gemiddelde COD Speler

PV Output SolarEdge SE5000H, 12x Jinko JKM390N-6RL3 Tiger> 4,68 kWp, Helling 42°, Oriëntatie 196° (ZZW)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • iPodKiller
 • Registratie: September 2010
 • Niet online

iPodKiller

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Hey jongens, ik kwam vorige week van vakantie terug en heb een kleine souvenir voor jullie meegenomen. :)
Helaas paste niet alles op de foto, moest het snel doen.

[Voor 4% gewijzigd door iPodKiller op 31-07-2011 21:50]

fast-server schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 13:02:
[...]
BF3 zou een "True BF2 Sequel" zijn en dice heeft gelogen cq verraad gepleegd en moet daarvoor gestraft worden.

Mijn woorden nee, maar het geeft wel aan wat er leeft in de community.
DICE zei inderdaad dat BF3 "a true sequel" zou zijn. Ik snap dus ook niet waarom ze er elementen uitlaten waar de community dolenthousiast over was!
- command rose
- waypoint system (lijn op minimap richting doel)
- 6 men squad

edit:
- overzicht van beste spelers per match. Nu zie je enkel je persoonlijke prestaties, niets over de key players.

Voor de rest ben ik zeer tevreden over de game. Hoe meer ik speelde, hoe verslavender het werd. De handling voelt uiteraard anders dan BF2 en BFBC2 maar je went er snel aan.
Qua playstyle was het inderdaad veel trager dan in BFBC2, wat dus een goed teken is.
Prone is ontzettend belangrijk! Toch in deze map. Sluipen in het struikgewas om dan te merken dat er naast je een vijand aan het snipen is, echt hilarisch :P
Het lukt dus niet om gewoon over het veld te sprinten; in BFBC2 lag dit wel anders.
Het spot systeem is wat veranderd tov BFBC2: als de enemy goed verschuilt is, zal z'n triangle boven hem ook verdwijnen. Sommigen willen het spot systeem helemaal weg. Ik ben er zelf nog niet uit wat ik ervan vind, maar wel is het zo dat je je damn goed kan verschuilen aangezien de game zo "bebost" en gedetailleerd is.
Het kost me ook meer moeite om de omgeving snel te scannen dan in BFBC2, daar alles dus veel drukker is.

edit:
Wat ik ook merkte was dat je nu veel diepere kuilen hebt in het terrain. In Operation Métro waren enkele kuilen al sowieso aanwezig, en daar kon je echt perfect in prone gaan en mooi verschuild zitten.

Weet niet of je zelf met bv. C4 ook zulke kuilen kunt creëren.

edit: Operation Métro leek wel redelijk unbalanced. De attackers konden meestal de eerste set MCOMs niet vernietigen. Dit kan ook komen doordat het squad systeem voor 90% vd tijd niet werkte, waardoor iedereen terug spawnt aan de base...

[Voor 23% gewijzigd door Asgaro op 01-08-2011 19:50]

Nemean schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 14:26:
[...]

Dan hoop ik voor hem dat zijn e-mail adres niet aan zijn Origin account gekoppeld zit ;).
Ik heb vernomen dat op die bewuste Origin account enkel de BF3 alpha aanwezig is, maar niets anders. :)
hmmmmmmmmmpffff schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 14:26:
[...]
Kan je ook zien wie er in een server zit? En werkt het joinen van een server in BF3 een beetje? Hebben ze de ping snelheden trouwens aangepast in BF3?
Als ik het mij goed herinner kon je dit zien. Op de 2de screen, in de rechterkolom wat naar beneden, verscheen dit.
Joinen werkte perfect. Wel moet je met battelog werken. Als je server kiest, wordt Origin opgestart en daarna ook onmiddellijk de game.
Vanuit Origin de game starten, zorgt dat de battlelog page gestart wordt.
Wat bedoel je met ping aangepast? (ik merkte wel dat de pings niet getoond werden ingame, dus bij drukken op tab)
Adante schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 14:26:
Asgaro, heb je toevallig nog wat screens van de menus? Lang leve een Teamspeak 3 skin maken. Ik vind die BF3 site nogal faalen, dus vandaar zijn wat screenshots van de menus wel welkom.
Bedoel je ingame dan?

Ingame is er dus geen server browser, mss verandert dit nog.
Ook was er nog geen hoofdmenu, als Origin start en daarna de game, krijg je onmiddellijk de map load screen.

[Voor 81% gewijzigd door Asgaro op 01-08-2011 14:34]

Nog wat screens
Eventuele omschrijving hoort bij de screen erboven.Dit is de plaats dat wordt gebombed, en die dus toegang biedt tot de metro.


Sweet

Alle lichten in die tunnel kapotgeschoten. Had het liever nog wat donkerder zodat een flashlight echt nut zou hebben.

Ingame advertisement xD

[Voor 3% gewijzigd door Asgaro op 01-08-2011 15:46]

Pablo11392 schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 19:50:
[mbr]Don't push it[/]

Maar goed ander onderwerp :)
Ik vind dat de resolutie van de grondtextures heel scherp ogen. Vallen meer mensen dit op of ben ik de enige?
Inderdaad, viel me ook op! En de blauwe bloempjes zijn geen platte textures maar steken wel degelijk uit de grond.
Crysis 1 wordt dus eindelijk eens geëvenaard >:)
NLsandman schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 20:42:
Vraagje aan de alpha testers, is het rag dol effect nog aanwezig of is dit veel beter geworden in bf3?
Soms is het wel leuk om zo'n dooie raar te zien te bewegen maar niet altijd.
Wat ik wel zag, en cool vond: soms blijft een enemie nog even op zijn benen steunen na het te killen, om daarna plots neer te vallen. :P
bloodlynx schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 20:44:
Asgaro ik post hier normaal niet maar houd wel actief het topic bij, en ik ben blij dat je deze screens gepost hebt. Ik heb actief er alles aan geprobeerd op een key te krijgen maar het is niet gelukt en door jou filmpjes en screenshots heb ik nu een indruk gekregen hoe bepaalde dingen eruit gaan zien. En bijv dat mensen eerst op gaan staan voordat je hun keel doorsnijd als ea dit ziet kunnen ze daar toch iets mee? Denk dat ea dit liever heeft dan mensen die ondankbaar zijn dat ze een key krijgen en op de game gaan lopen bitche. Maar anyway ik heb er veel zin in en hoop dat er snel een beta komt!
Leuk om te horen!
Idd, het inviten was niet vanzelfsprekend en was gebaseerd op random luck. De geruchten dat je Veteran status hoog moest zijn om kans te maken, bleek niet juist te zijn.
Het valt me dat er weinig mensen van de Benelux een key hebben, ofwel houden die zich gewoon stil omwille van de NDA. Op fora als Neogaf en Facepunch stroomde het vol met mensen die een key kregen, dus vind ik wat raar.
Ik heb het geluk gehad dat ik via het EA UK forum met iemand in contact kwam, om via zijn account de BF3 alpha te testen. Zelf heb ik ook nooit een email van EA gehad...

Nuja, de feedback werd - en moest - op de forums van Battlelog gepost worden. Bij de rubriek "feedback" waren er al een stuk of 200 pagina's aan allerhande topics, dus DICE heeft heus genoeg feedback al gekregen. ;)
Maar ik wou mensen die niet hetzelfde geluk hadden, ook een idee geven van hoe de game momenteel is en eruit ziet.
Dit zijn de laatste van m'n 1080p screens. Voor gameplaybeelden moet je op youtube is langsgaan. :)

[Voor 88% gewijzigd door Asgaro op 01-08-2011 21:24]

Pagina: 1 2 3

Dit topic is gesloten.

Let op:
LET OP: Problemen met de Beta? Het BF3 problemen topic.

Als je wilt discussiëren over specs doe je dat niet hier maar in Het BF3 hardware topic.

De winkel waar jij een pre-order hebt gedaan, of zelfs alleen het feit dat je het hebt gedaan, is ook echt niet nodig om te posten. Voor prijsinformatie zijn er andere bronnen, bijvoorbeeld www.budgetgaming.nl

Users die nu nog dit topic vervuilen met dit soort informatie kunnen op zijn minst een officiële waarschuwing tegemoet zien


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee