Na heel dit topic doorlezen te hebben, toch even besloten om iets te posten om te checken of mijn veronderstellingen wat kloppen, voor ik materiaal aankoop.
Ik ben zelf programmeur, en wou mij nu begeven in de wereld van domotica, maar dan wel stapsgewijs (en een vriendin thuis die anders ook niet te overhalen zou zijn

)
Mijn plan was dus om te starten met mijn eigen bureau te automaten
Wat ik zoal heb kunnen bedenken van potentieel in de toekomst:
- 1 bestaande ingebouwde lichtschakelaar
- 2 lichten om te bedienen
- WOL devices om aan te zetten/uit te doen
- Veel stopcontacten om verbruik van stroom op te meten
- Een deur die open en toe kan (sensor mogelijkheden!)
- Temperatuur die gemeten kan worden (aansturen verwarming, danfoss zaken?)
- Een raam die open en toe kan (sensor, in combinatie met temperatuur regeling)
- Cameratje (geek factor, als test om later aan voordeur ofzo te hangen)
- Gordijnen die open en toe kunnen
Een hele lijst die ik deze namiddag bedacht heb. Ik wil dit echter niet in eens doen, maar eerst de basics onder de knie krijgen.
Mijn "plan" was dus om de bestaande lichtschakelaar om te bouwen tot een Z-Wave schakelaar, die het licht aan kan doen (zoals ik zei, simpel, babysteps

)
Maar ik had wat vragen over de uitvoering ervan.
Waar ik zeker van ben:
- Ik ga een Aeon-Labs USB stick kopen om aan de pc te hangen, dan kan ik eventueel zelf (open zwave, of sample .NET code die ik liggen heb), of via Homeseer, zwave devices aansturen.
Waar ik niet zeker van ben:
- Ik denk dat ik makkelijkst iets van Fibaro kan installeren achter de bestaande lichtschakelaar.
- Als ik het goed begrijp, zorgen die Fibaro stukjes ervoor dat je schakelaar blijft doen wat hij nu doet, maar dat hij ook een ZWave signaal triggered, klopt dat?
- Hoe zorg ik ervoor dat ik een licht remote kan laten aan/uitgaan? Moet ik dan een zwave-enabled licht socket hebben? Of ..... ? *help*
- Zou het kunnen dat door het Fibaro stukje te installeren ik de schakelaar kan blijven gebruiken zoals normaal (en dus gewoon licht aan/uit kan doen), maar dat ik ook via ZWave die schakelaar kan aansturen om aan/uit te doen, is dat de logica erachter? (En dus aan de licht kant heb ik dan geen aanpassingen nodig)
Kan iemand mij wat input geven over hoe ik het best dit basis scenario aanpak? Met de veronderstelling dat ik later nog veel meer zou willen toevoegen (zonder een Vera aan te kopen in het begin, misschien wel nooit)
Update, materialen die ik veronderstelde nodig te hebben voor mijn basis plan:
[
Voor 6% gewijzigd door
CumpsD op 26-12-2011 21:20
. Reden: Links toegevoegd naar materialen ]