Astennu schreef op zondag 12 april 2009 @ 15:16:
Ik denk dat het wel mee valt. We zullen gewoon een 80-100% boost zien tov de RV770. Zo is het meestal geweest. Alleen de R600 was een uitzondering. Dus dan zie je 60-80% sneller dan de RV790. Lijkt me best wel mogelijk.
Ik hoop het hoor, ik hoop het. Maar het zou me niets verbazen als het tegenvalt in ieder geval. En aangezien er tegenwoordig veel negativiteit is over het hoge verbruik van GPUs denk ik niet dat NVIDIA en AMD verder gaan dan het verbruik van hun huidige GPUs. Maar vergeet niet dat tot nu toe stroomverbruik nooit zo'n groot issue is geweest. Kaarten met een verbruik van bijna 300 Watt zijn er nog niet zo lang. Ik ben bang dat nu die grens bereikt is, het toch een stuk minder hard zal gaan. Maar we zullen zien.
Astennu schreef op zondag 12 april 2009 @ 15:16:
En over de Yields:
Grote chips kunnen prima yields hebben. Alleen de kans is groter dat er een chip tussen zit met een defect. Het grootste probleem is dat je aan de randen van de wavers veel ongebruikt laat. Waar je met kleinere chips een grotere kans hebt om er nog net even een tussen te proppen. Dus het grootste nadeel is vooral de kosten. En daar na de kans op slechtere Yields.
Kosten zijn absoluut een probleem, dat ben ik met je eens. Ik denk echter wel dat Intel bereid is voor de eerste generatie Larrabee verlies te gaan lijden, om marktaandeel te winnen. Dus zou me niets verbazen als ze daar ook niet teveel van aantrekken.
Depep schreef op zondag 12 april 2009 @ 16:11:
Ik denk dat jij degene bent die ongefundeerd dingen roept. Niet alleen is het vrij logisch dat een grotere die size resulteert in lagere yields (een groter oppervlak betekent nou eenmaal een grotere kans op fouten), een simpele search op
Google vertelt je al snel dat het inderdaad ook het geval is. Misschien volgende keer zelf iets meer research doen.
Google ja?
De eerste link is een paper over het snijden van wafers.
De tweede is 10 jaar oud, wat in de wereld van chips betekent dat het antiek is.
De derde is een link naar hetzelfde artikel als de eerste.
De vierde link is een verwijzing naar een Tweakers artikel uit 2000, waar ook geen bronnen worden gegeven voor de assumptie dat grote chips rampzalig zijn voor yields
De vijfde link gaat over chip stacking.
Normaal stop ik na vijf links wel als ik niets relevants tegen kom, maar ik heb de rest van de eerste pagina ook doorgekeken en kwam nog steeds niets bruikbaars tegen. Dus doe me nou eens een plezier, als het zo simpel is, en geef me de cijfers eens. Ik kan namelijk nergens, maar dan ook echt helemaal nergens informatie vinden over yields bij moderne procedee's, laat staan die van Intel. Uiteraard zitten er dan altijd meer fouten/onvolkomenheden in een grote chip dan in een kleinere, maar zolang we niet weten over wat voor percentages aan yield we uberhaupt praten kunnen we nog niets zeggen. Zou Intel er wakker van liggen als ze 20% slechtere yield hebben vanwege de grote? Ongetwijfeld. Zouden ze wakker van liggen van 0,2% slechtere yield? Denk het toch niet. (En als je nu komt met "0,2% slaat nergens op" argument wil ik ook graag harde cijfers zien waarom het nergens op slaat)